Bcn congres

Post on 09-Aug-2015

152 views 2 download

Transcript of Bcn congres

I.E.S Barcelona - Congrès

Situació

Es troba al carrer Baró d’esponellà a Nou barris.

Abans i després

Aquest institut es trobava al c/Illa, feia la funció d’institut provisional ja que estaven construint el present IES barcelona-Congrès. Era un descampat i quan plovia s’hi formaven basses i per això li deien la bassa dels gripaus, sempre que plovia s’omplia d’ells.

L’IES Barcelona-Congrès té aproximadament 30 anys. Van poder construir l' institut gràcies als diners que van ser proporcionats en un pacte que es va fer a la Moncloa.

Estudis

Van a arribar a haver-hi 1.000 alumnes al institut. Abans hi havia més nivell, tenint en compte que no hi havia alumnes estrangers. Va ser un dels millors instituts de tota Barcelona.

En quant al tipus d’estudis que oferia l' institut, hi havia 3 cursos fins a tercer de BUP(ho realitzaven nens de 12 a 14 o 15 anys.), i a continuació d’això ja es feia batxillerat(a partir dels 14 o 15 anys). A hores d’ara l’ institut ofereix els 4 anys obligatoris de l’ESO i a continuació el batxillerat tal i com es feia abans.

Instal·lacions

Abans el pati formava part del carrer y era una plaça del barri. Al cap d’un temps es va tancar per poder posar pistes per jugar a futbol, basquet, etc. En quant a l’espai per fer educació física van haver de fer un pacte amb el poliesportiu del costat per poder anar allà fer gimnàstica , ja que l’ institut era molt pobre en espai i necessitava un lloc on poder fer-la.

Activitats

Hi ha diverses activitats organitzades durant tot el curs per l’ institut.

La primera és la castanyada; es decora l’ institut, els de 4rt fan el túnel del terror per els de primer cicle , mentre que els de tercer veuen una pel·lícula. I com cada any venen entrepans, begudes, castanyes.. Per l’ajut del viatge de final de curs.

La segona és el Nadal; es fan cantates a l’aula de batxillerat, un esmorzar per cada classe i l’amic invisible(la classe que hi estigui d’acord). Els de 4rt recapten diners venent xocolata amb melindros.

La tercera és el carnaval; cada classe fa una comparsa al pati amb una disfressa determinada.

Diferents instal·lacions del nostre institut

Fotos de les diferents activitats