Cel3 d

Post on 28-May-2015

171 views 0 download

Transcript of Cel3 d

-Cél·lula eucariota animal. -Metafase.

Violeta Pardo Navarro 4º B Biología: Grupo 2.

Cél·lula eucariota animal. Ingredients: 2 Coquetes 1 Got de llet 2 Cullerades de xocolate en pols 2 Gots d’ aigua (per al xocolate) 2 Sobres de gelatina 4 Gots d’ aigua (per a la gelatina) Surtit de gominoles: 1 Bomba de xocolate farcida de merenga 1 Mora negra 10 Llengües de coca cola 5 Llengües de poma 4 Dits de gominota 1 Pur moro 3 Hamburgueses 4 Càpsules 15 Dagrees. Utensilis: Casset de cuina Pinzell de cuina 4 Plats 4 Pinces Tisores 1 Cullera de cuina 1 Eixugador El procediment que vaig seguir: El primer que vaig fer, va ser fer el xocolate. En una cassola vaig possar a bullir la llet, vaig afegir dues cullerades de xocolate en pols i el vaig remoure fins que va espessar. A l’ estona quan es va enfriar vaig pintar amb el pinzell les coquetes.

Llepolies: Primerament vaig collir les llengües de sucre agrupant-les en tres grups ordenats per colors: Color verd (Poma) i color marró (Coca-cola). En cada grup n’hi ha havia entre 10 i 5 llengües respectivament. Per a ajuntar-les i que no es separaren les vam ajuntar amb unes pinzes, d’aquesta manera es van pegar entre si, i quan les vam separar van quedar totes juntes, preparades per a ser col·locades. Les llengües de coca-cola feien la funció del recicle endoplasmàtic rugós i una xicoteta part de llis. Les llengües de poma feien la funció del complex de Golgi.

Després, per a fer-ne el nucli i la membrana nuclear, vaig collir una bomba de merenga i li vaig tallar un troç, dins del forat que vaig deixar vaig possar una mora. Seguidament per a fer-ne els mitocondris collí quatre dits i els vaig tallar amb un cútex una tireta en la qual vaig possar-ne els troçets de pur moro (Regaliç), donant-li forma. Les següents cél·lules per a fer els lisosomes vaig necessitar dagrees de color blau i per a fer els vacúol digestiu vaig necessitar unes hamburguesses de gominola.

I ací deixe un vídeo de com vaig tallar les llepolíes

Trabajo celulas.MSWMM

Mentres tant com que no se secàven les coquetes vam tenir que donar-li amb el eixugador. No ho vam aconseguir del tot, però quasi estàven completamente sèques. De tota manera, la textura era perfecta per a possar-la al Tupper.

Vam possar al casset de cuina dos gots d’aigua.

De seguida els va, possar a bullir, quan ja estava bullint vam possar la gelatina i la vam remoure. Després, vam possar aigua freda i vam remoure una altra vegada. Quan vam estar removint una estona vam possar la mescla tres hores a la nevera.

Ara comença la metafase. Hem utilitzat el pur moro, que primeramente hem tingut que desenrotllar-lo, càpsules i dagrees. Després hem tingut que fer el mateix procés que amb la gelatina anterior, és a dir, tot el procés de bullició, però auqesta vegada amb la gelatina de color roig i després de tota l’estona

que ha passat al refrigerador, col·loquem altra vega estratégicamente les llepolies al bol.

Aquesta es la gelatina ja freda, que com podem observar la foto de davall la vam vertir en el Tupper on previamente havíem col·locat les coquetes amb xocolata.

Després de possar la gelatina de forma uniform en les coquetes vam col·locar cada llepolia en el seu ordre corresponent, per a d’aquesta manera poguèrem fer la cél·lula correctament. Després directe a la nevera, per a que la gelatina es posse dura i d’aquesta manera finalitzar tot el procés de creació de les cél·lules.

Ací deixe les imatges de les cél·lules ja finalitzades: La metafase i la cél·lula eucariòta. La gelatina ja està en la seua textura perfecta i les llepolies col·locades en la posición indicada, de manera que donem per finalitzat en projecte.

Finalització de les cél·lules:

Violeta Pardo Navarro 4ºB