Clima de mohmed

Post on 13-Jul-2015

150 views 1 download

Transcript of Clima de mohmed

El clima i els seus factors

Temps atmosferic i clima no son el mateix .el temps atmosferic es l'estat de l'atmosfera d'un lloc per a periodes molt curts.

El clima es l'estat atmosferic d'un lloc al llarg dels anys.

Els diferents climes depenen,sobretot de tres factors .la proximitat,d'un lloc a l'equador, l'altitud respecte al nivell de la mar i la influencia de la mar.

PROXIMITAT A L'EQUADOR

Els raigs solars escalfen mes com mes prependiculars son a la terra .aquests raigs solament incideix de manera perfectament perpendicular a la zona compresa entre els dos tropics ,es a dir,a prop de la linia de l'equador.

EN NIVELL DEL MAR

La temperatura d'un lloc depen de l'altitud respcte al nivell de la mar.en general ,la temperatura descendeix un grau de cada 160 metres d'augment de l'altitud . Per aixo ,les zones costaneres ,climes calids.

LA IFLUENCIA DE LA MAR

Quan arriba l'estiu ,la terra s'escalfa mes ràpidament que la mar.Així,a l'estiu,els vents que van de la mar a la terra són frescos.

CLIMA D'ESPANYA

Espanya es un pais amb una gran varietat climatica .aixo es degut ,sobretot al relleu accident de la peninsula i a la gran influencia de la mar .al nostre pais es troben el climes seguent

CLIMA OCEANIC

Predomina a la zona cantabrica .asturies,cantabrica,i pais basc i a la major part de galicia.

CLIMA CONTINENTAL

Es propi de les terres interiors peninsulars ,a les quals no arriba la influencia de la mar.

Clima mediterrani

Es dona a les zones proximes a la mar mediterrania,a la costa atlantica andalusa a les illes balears ,a ceuta i malilla.