Dossier informatiu 15-16

Post on 09-Dec-2015

881 views 2 download

description

Dossier informatiu curs 15/16

Transcript of Dossier informatiu 15-16

DOSSIER INFORMATIU

ESCOLA JOANSALVAT-PAPASSEIT

Carrer Dr Pagès, 508922 Santa Coloma de Gramenet

Tel. I fax: 933927103e-mail: a8040059@xtec.cat

CURS 2015/2016

Sta. Coloma de Gramenet, setembre del 2015

Benvolguts pares:

Una vegada més, i esperant que hàgiu tingut unes bones vacances, ens retrobem per encetar aquest nou curs.

Tot seguit us adjuntem un petit dossier que conté unes quantes informacions molt bàsiques, però que us agrairem que les tingueu en compte de cara a aconseguir un funcionament escolar més àgil.

Us volem recordar que als mestres ens és indispensable la vostra col·laboració. Nosaltres, no cal dir-ho, estarem , com sempre, professionalment a la vostra disposició.

Benvinguts al Joan Salvat-Papasseit.

L'Equip de Mestres

AMPAHorari d'atenció als pares: setmanalment s'indicarà al tauler d'anuncis.Quota anual: 15 euros.El pagament es farà directament al despatx de l’AMPA del 7 al 30 de setembre d’11 h a 13 h.Com cada any es farà càrrec d'organitzar diverses activitats extraescolars que es faran públiques més endavant, un cop s'hagin pogut concretar.El servei de guarderia durant les reunions de pares serà exclusiu per als socis de l’AMPA.Els alumnes de 6è que paguin la quota després del mes de desembre hauran d’abonar 30 euros en lloc de 15.

ENTREVISTES AMB MARES, PARES O TUTORSAl llarg del curs els tutors sol·licitaran un mínim d’una entrevista amb els pares o responsables dels alumnes per intercanviar informació i assessorar-los, si cal, sobre el procés educatiu i d’aprenentatge.

HORARI DE VISITESEls professors rebran els pares d’acord amb els horaris establerts (cal concertar l'entrevista amb antelació).

HORARI DE L’EQUIP DIRECTIU D'ATENCIÓ ALS PARESDirectora: matins: dilluns, dimecres i divendres de 9 a 10 hores; tardes: dijous de 15 a 16 h.Cap d’Estudis: dimecres de 9 a 10 horesSecretària: dimecres de 9 a 10 hores

HORARI D'ATENCIÓ AL PÚBLIC D’ADMINISTRACIÓMatins: tots els dies de 9 a 10 hores i de 12 a 13 hores

HORARI ESCOLARL'horari al llarg del curs serà de 9 a 12:30 hores i de 15 a 16:30 hores. Els alumnes de P-3, durant el mes de setembre, faran un horari d'adaptació que serà exposat al tauler d'anuncis.

ADMINISTRACIÓ DE MEDICAMENTSL’administració de medicaments als infants és responsabilitat directa dels pares o tutors. Per tant des de l’escola us agrairem que:

- Procureu que l’horari d’administració no coincideixi amb l’horari escolar.- Quan això no sigui possible, cal fer arribar al mestre tutor o a l’encarregada

de menjador una autorització escrita i signada per la persona responsable.De no fer-ho l’escola declina tota responsabilitat i obligació d’administrar-lo.En cas de malalties cròniques cal que els tutors tinguin signades les autoritzacions pertinents des de l’inici de curs.

ENSENYAMENT DE LA RELIGIÓL'opció feta pels pares a l'inici d'Educació Primària serveix per a tota l'etapa, sens perjudici de la possible rectificació a l'inici de cada cicle.L'eventual rectificació haurà de ser comunicada per escrit a la direcció del centre durant el darrer trimestre del curs anterior.Impartir l’ensenyament de la religió resta condicionat al nomenament del professorat pertinent per part de l’administració.

CALENDARI ESCOLAR El curs comença el 14 de setembre del 2015 i acaba el 21 de juny del 2016.A part del periodes de vacances hi haurà els següents dies festius al llarg del curs escolar:Per l'any 2015:- Dijous, 24 de setembre (festa local)- Dilluns, 7 de desembre (festa de lliure disposició)

Per l'any 2016: - Divendres, 8 de gener (festa de lliure disposició)- Dilluns, 8 de febrer (festa de lliure disposició)- Divendres, 13 de maig (festa de lliure disposició)- Dilluns, 16 de maig (festa local)

Les vacances de Nadal seran del 23 de desembre al 10 de gener, ambdós inclosos.Les vacances de Setmana Santa seran del 19 de març al 28 de març, ambdós inclosos. BAIXESEls pares o tutors dels alumnes que causin baixa cal que ho comuniquin a la secretaria del centre i signin el document de baixa, tant si és a final de curs o al llarg de l’any acadèmic. SERVEI DE GUARDERIAHi ha un servei de guarderia de 7:30 a 9 hores del matí per satisfer les necessitats d'aquelles famílies que per incompatibilitats horàries no poden estar amb els fills fins a l'entrada ordinària del centre.

PREUS:- alumnes fixos, 2,00- € per hora (40,00- € mensuals); 1,00- € per mitja hora

(20,- € mensuals)- alumnes fixos amb germà, (se’ls farà una reducció de quota: 0,60 €)- alumnes eventuals, 3 € per sessió (no es fa mitja sessió)

Els pagaments es faran mensualment a l’avançada directament a la monitora.Els interessats poden demanar ampliació d’informació a la secretaria del centre.

PAGAMENTS: MATERIAL SOCIALITZAT, SORTIDES i EXCURSIONS La quota de material socialitzat i la resta de pagaments es poden fer per mitjà del compte corrent de l’escola a qualsevol oficina de “la Caixa”, al Caixer automàtic amb una llibreta de la mateixa entitat, amb qualsevol targeta de crèdit o per mitjà de la banca electrònica. ÉS MOLT IMPORTANT FER CONSTAR EL NOM DE L’ALUMNE/A PER TAL QUE QUEDI REGISTRAT.

El compte corrent de l’escola és: 2100 0622 11 0200009314 IBAN: ES22 2100 0622 1102 0000 9314IMPORT DE LA QUOTA DE MATERIAL: 50 euros.

Les famílies amb problemes per adaptar-se a aquest sistema poden fer el pagament directament a l’administració de l’escola. La direcció del centre, dins de l'horari establert, atendrà les famílies que

tinguin algun problema per pagar la quota, i acordaran conjuntament un sistema de pagament adient a cada cas.

Aquesta quota cobreix totes les despeses de material escolar (llapis, bolígrafs, papers, llibretes, carpetes, pintures, cartolines, colors, regles, material de reprografia, compassos, retoladors, gomes d’esborrar, clips, safates, cola, tisores, plastilina, enquadernadors, material per plàstica, etc.) Als nivells de 5è i 6è de Cicle Superior, en finalitzar el curs anterior, se’ls va lliurar un petit llistat de material personalitzat com a recomanació per tenir-lo a casa i poder atendre les tasques d’estudi amb garanties, però a l’escola tindran tot el material necessari. Lògicament no hi estan incloses les sortides ni l’activitat de piscina en els cursos que la porten a terme.

Remarquem la necessitat que els alumnes puguin disposar d’un mínim de material escolar i d’un espai adient per poder fer amb garanties les petites tasques d’estudi o treballs complementaris a casa.

La data límit de pagament serà el 10 de setembre. El pagament de les sortides que es facin al llarg del curs es faran pel

mateix sistema, sempre fent constar el nom de l’alumne/a.

LLIBRES DE TEXTAbans de l’inici de les classes caldrà signar el compromís d’ús dels llibres de text que dóna dret a la seva utilització al llarg del curs escolar. S’ha establert una única quota de manteniment per a tots els alumnes de l’escola de 15 euros. El sistema de pagament és el mateix que el de la quota de material. Els/les alumnes no podran gaudir dels llibres de text si les famílies no

han signat a Administració el full de compromís i no estan al corrent de la quota de manteniment. La data límit, com ja sabeu, era el 31 d’agost.

ENTRADES I SORTIDESUs recordem que cal mantenir escrupolosament la puntualitat a tots els cursos i edats.A aquells que incompleixin la normativa reiteradament se'ls aplicarà les sancions previstes al Reglament de Règim Intern o fins i tot podran ser cridats al Consell Escolar.Passat un quart d'hora de l'horari fixat, es tancaran les portes de l'escola, i no es permetrà l'entrada de cap alumne, llevat que tinguin un justificant. Tots els retards justificats hauran de portar una comunicació escrita dels pares: bé a l'agenda escolar o en una nota a part.

L'accés al recinte escolar es farà seguint l'ordre següent: Porta principal: P-3 (els pares es responsabilitzaran d’acompanyar-los fins a la classe utilitzant l’escala principal)

Porta de parvulari i Cicle Inicial : P4 i P5( pugen directament a classe) 1r i 2n (entren sols a classe)

Porta primer pis: De 3r a 6è

Les sortides s'efectuaran:Porta de parvulari i Cicle Inicial: P-5, 1r i 2n. Porta primer pis i principal: de 3r a 6è.

P-3 i P-4: els pares o responsables els recolliran a la porta de la classe i sortiran per la porta i escala principal.Els nens de parvulari faran una sortida esglaonada per evitar aglomeracions:

P-3: 10 minuts abans (12:20 al migdia i 16:20 a la tarda)P-4 i P-5: 5 minuts abans (12:25 al migdia i 16:25 a la tarda)

Els pares que acompanyen els seus fills cal que esperin fora del recinte escolar, i intentant no produir embussos. Aquesta recomanació és vàlida sobretot per a les sortides dels pàrvuls: s'ha de deixar la vorera lliure per facilitar la circulació dels petits.A partir de quart nivell els alumnes poden tornar sols a casa, però en els nivells inferiors, quan hi hagi algun cas excepcional de no acompanyament, caldrà una autorització expressa signada pels pares o tutors.

ABSENTISME ESCOLARL'assistència dels alumnes matriculats és obligatòria, tant a Educació Primària com a Educació Infantil. Cal que totes les faltes siguin justificades pels pares o tutors, preferiblement per escrit -a través de l'agenda escolar o qualsevol altre paper- o bé telefònicament.

El no fer-ho implicarà que el mestre tutor farà arribar a la família un comunicat per duplicat (setmanal) on es detallaran les absències, i que caldrà retornar al centre degudament signat pels pares o tutors.La persistència d'actituds absentistes comportarà automàticament, d'acord amb la normativa oficial, el comunicat al Departament d'Ensenyament i als Serveis Socials del Municipi.

NORMES HIGIÈNIQUES I GENERALS.Cal que els alumnes assisteixin a classe amb roba neta i aspecte personal polit: s'han de dutxar sovint i portar les ungles retallades i netes.Considerem que els pares hi tenen una responsabilitat directa, fins i tot amb els més grans.Aquells alumnes que siguin propensos a tenir polls han de ser objecte d'una vigilància especial, els alumnes infectats no podran assistir a classe fins que no estigui solucionat el problema. Quan les famílies incompleixin aquestes normes sistemàticament seran informades les autoritats sanitàries corresponents.Per part dels alumnes s'evitarà portar qualsevol tipus d'indumentària o altres manifestacions poc adients a l'edat i a l'entorn escolar.No es portaran a l'escola dolços, llaminadures o altres coses poc recomanables per a la salut. Tampoc es poden portar joguines, baldufes, màquines de jocs, cromos i diners o objectes de valor (joies, medalles, telèfons mòbils, etc.). L'escola no es responsabilitza de la seva pèrdua o desaparició.

Pel que fa a celebracions d’aniversaris, des de les autoritats sanitàries es demana que no es portin a l’escola aliments elaborats a casa. Per la qual cosa es recomana portar galetes o aliments comprats en comerços.

EDUCACIÓ FÍSICA (Educació Primària: de 1r a 6è)Cal que els alumnes portin una bossa d'esports amb:Tots els cicles.- xandall o samarreta i pantalons- vambes i mitjons- tovallola i sabó Cicles Mitjà i Superior (a més a més).- xancletes de goma per dutxar-se, i gorro quan es portin els cabells llargs. Si vénen vestits amb roba d'esport, cal portar una muda per canviar-se.Quan la classe sigui a primera hora ja vindran equipats.Els alumnes que no puguin fer gimnàstica hauran de portar un justificant escrit dels pares. Quan l'absència es repeteixi en més ocasions, s'exigirà un document mèdic que justifiqui l'exempció.La dutxa en finalitzar la classe serà obligatòria a cicle mitjà i superior, o sigui a partir de 3r. Els nivells més petits no es dutxaran, si bé s'hauran de canviar i rentar.* Els alumnes de 2n faran piscina com a part del currículum d’E. Física. En una notificació específica se’ls informarà de les condicions en què es desenvoluparà l’activitat.* Infantil seguirà les indicacions pròpies de la seva etapa.

ACTIVITATS EXTRAESCOLARSL’AMPA del centre ofereix un ampli ventall d’activitats extraescolars (aprovades pel Consell Escolar) en horaris diversos i adequades a les diferents edats. Durant el mes de setembre us farem arribar informació detallada sobre aquest punt.

BLOC INFORMATIU DE L’ESCOLAA través del bloc de l’escola podeu trobar informació del vostre interès (fotos d’activitats o sortides, avisos, notícies, etc.) que s’anirà actualitzant al llarg del curs. També és un espai de participació on podeu exposar els vostres suggeriments o aportacions: http://blocs.xtec.cat/ceipsalvatpapasseit/ El nom del bloc és CEIP Salvat-Papasseit.També hi ha el bloc de l’aula d’acollida, anomenat El Cuc.I per veure les activitats que es van fent en llengua oral s’ha d’entrar al bloc del Cuc Ràdio.

BEQUES I AJUTS - Llibres de text (seran gratuïts amb una quota de manteniment de 15 euros

per alumne) Les famílies han de comprar un quadernet d’exercicis.- Ajuts per a alumnes amb necessitats educatives especials A consergeria hi ha disponibles els impresos i les instruccions corresponents d’aquelles convocatòries que es poden cursar.

MENJADOR ESCOLAREl servei comprèn del primer a l'últim dia lectiu.Les quotes tindran dues modalitats: - alumnes fixos: 5,60 euros. - alumnes eventuals: 6,10 euros.Formes d'efectuar el pagament:

* els alumnes fixos abonaran la quota a Catalunya Caixa per endavant, durant la primera setmana de cada mes (el total estarà en funció dels dies lectius de cada mes). * els alumnes eventuals faran el pagament directament a l'administradora del menjador. Sempre abans de les 10 hores del dia de l'àpat.

ACLARIMENTS* L'administradora del menjador estarà cada dia, de 9 a 10 hores, a l'entrada del menjador (Doctor Pagès, 7), a disposició de les famílies que hagin d'efectuar algun pagament o resoldre qualsevol qüestió relacionada amb el menjador escolar.* Els alumnes fixos que desitgin algun altre sistema alternatiu de pagament, més adaptat a les seves necessitats, cal que ho pactin amb l'administradora.* Els alumnes que per qualsevol qüestió -malaltia, absència, etc.- faltin al menjador, caldrà que ho comuniquin abans de les 10 hores. L'abonament del menjar (3,90 euros) se'ls farà en el rebut del mes següent, o si ho prefereixen al comptat en el moment que ho sol·licitin.* Hi haurà servei de picnic a les sortides escolars.

BEQUESEls alumnes que han sol·licitat beca de menjador, en tant no els sigui concedida, hauran d'abonar la quota íntegra, igual que la resta d'usuaris. Si en resulten beneficiaris, se'ls faran els abonaments pertinents en els futurs menús d’acord amb el dia de concessió.

MESURES HIGIÈNIQUESTots els nens i nenes que es quedin al menjador observaran escrupolosament l’hàbit de neteja de mans. No es farà el raspallat de dents perquè no es pot fer amb garanties higièniques. De P-3 a 1r, ambdós inclosos, han de portar bata, i la canviaran per una de neta a mitjan i final de setmana.Entitat on fer els ingressos:

CATALUNYA CAIXAAgència Irlanda (cantonada Milà i Fontanals).

Núm. de compte corrent: 2013 0262 17 0200651028

PERSONAL DOCENTEquip directiu: Direcció, Montserrat Felisart Cap d'Estudis, Anna Jiménez Secretària, Montserrat Burgos

P-3 A Sònia JiménezP-3 B Mª Carmen ArmestoP-4 A Sílvia RiuP-4 B Àngels LópezP-5 A Gemma VictòriaP-5 B Elvira Soto1r A Eva Pardo1r B Àngela Borràs2n A Mireia Garcia2n B Conxi Lobillo

3r A Georgina Bonete3r B Yolanda Roca

4t A Carme Cano 4t B Juli Redondo5è A Yolanda Gómez5è B Anna Mateu6è A Cristina Ninot

6è B Lola Miró

Suport de parvulari: Yolanda Alcaide

Auxiliar de parvulari: Carme VilarrubiasEducació especial: Rosa Triginer, Mª Carmen AmézcuaAudició i llenguatge: Mar Porras, Alícia PardoEducació física: Yolanda Gómez, Pep Valencia Educació musical: Laura SamperEspecialistes llengua anglesa: Lídia Moreno, Georgina Bonete Montserrat Felisart, Montserrat BurgosAula d’acollida: Virgínia Rodríguez

Religió catòlica: Núria Suñer

PERSONAL NO DOCENTConserge: José SerranoAdministrativa: Carol González

CONSELL ESCOLARRepresentants sector pares: Montserrat Aranda, Laura González, Desiré Navarro, Eva Puerta, Manuel Reina, Hanna BaqazzaRepresentant AMPA: María OrtizRepresentant Ajuntament: Montserrat MartínezRepresentant personal de serveis: Carol GonzálezRepresentants professorat: Elvira Soto, Sònia Jiménez, Mar Porras, Juli Redondo , Lola Miró i Carme Cano.President: Montserrat FelisartCap d’Estudis: Anna JiménezSecretària: Montserrat Burgos