El Canvi Climàtic

Post on 03-Jul-2015

1.082 views 2 download

description

La meva presentació tracta sobre el Canvi Climàtic. Explica una mica què és això i les causes que l\'originen. També explica el que nosaltres podem fer el que per disminuir aquest canvi.

Transcript of El Canvi Climàtic

El Canvi Climàtic

Entra

Index Què és el Canvi Climàtic?

L'anomenat Efecte Hivernacle

Accions contra el Canvi Climàtic

Què és el Canvi Climàtic?☼ Un canvi climàtic és qualsevol

variació global de la Terra. El clima d'un planeta depè de tot el que hi hagi en aquest, i un petit canvi pt alterar la situació ecològica del planeta.

L'anomenat Efecte Hivernacle

☼A l'atmosfera hi ha una sèrie de gasos que tenen un efecte d'hivernacle, absorbeixen i reemeten la radiació infraroja. Impedeixen que part d'aquesta radiació escapi de la terra i contribueixen que la temperatura mitjana del planeta sigui d'uns 15º C, temperatura apta per a la vida. L'efecte d'hivernacle és, un fenomen natural de l'atmosfera.

Gasos que contribueixen en l'efecte hivernacle.

Ω El diòxid de carboni (CO2), el metà (CH4),

Ω L'òxid nitrós (N2O), Ω El vapor d'aigua, Ω L'ozó, Ω Els halocarbons: els

hidrofluorocarburs (HCFC), els perfluorocarburs (PFC) i l'hexafluorur de sofre (SF6).

Accions contra el anvi Climàtic▪ Posar en marxa programes d’estalvi energètic per a rebaixar l’emissió de gasos amb efecte hivernacle. ▪ Cal aturar la desforestació dels boscos i de les selves i, en canvi, plantar més arbres.

▪ Substituir bombetes incandescents i halògenes per bombetes fluorescents compactes o de LEDS. ▪ Adquirir aparells elèctrics que no malverssin energia, o que acompleixin altres criteris d'estalvi.

▪ Recollir selectivament les escombreries i portar-les als contenidors corresponents i la resta volaritzables a la deixalleria.▪ Seleccionar el termostat entre els 20O C i els 26O C durant tot l'any i utilitzar aparells de baix consum.

▪ Agafar la bicicleta o els transports públics en lloc del particular, es redueixen 4 vegades més les emissions de gasos efecte hivernacle.