La Candidata - micro píndoles Diari ARA - #20n - 17 de novembre

Post on 14-Apr-2017

277 views 0 download

Transcript of La Candidata - micro píndoles Diari ARA - #20n - 17 de novembre

10 política DIJOUS, 17 DENOVEMBREDEL 2011 ara

20-N

ELECCIONS ESPANYOLES

Anàlisi

“Com viurien vostè i la seva parella sensePIRMI, a l’atur i amb un sol subsidi?”

Fidelitat política. Un únic concepte: retallades.Una cara que no somriu –tot el contrari– però quedurant la campanya s’esforça per fer-ho. Unaprotecció del seu entornmolt similar a la de Rajoy.Un partit en hores baixes i sense rumb. Unacampanya oposada a la dels seus companys degrup parlamentari. Mentre allà suen la samarretaaquí es limiten a assenyalar amb el dit. Ha plantatcara amb dignitat a campanyes de la caverna.Malgrat que aquell savoir faire famesos que no eldeixa veure. No explota els valors de la sevafeminitat i actua comels homes. Algú diu que ésmés futur que present,malgrat que el futur esguanya amb el present de cada dia: presentantbatalla, donant la cara i regenerant idees.

Sóc convergent de sempre.Quan eramolt petit vaigconèixer el president Pujol i emva sorprendremolt com apersonatge. Tal comestà el paísvotaré CiU, i espero quemoltscatalans també ho facin, pertenir força aMadrid.

@ALEIXCUBERESCONSULTORDECOMUNICACIÓ

Lapreguntadelciutadà

Lacandidata

Ainhoa RomeroADMINISTRATIVA COMPTABLE A L’ATURDESDE FA 13MESOS

@CarmeChacon2011“Nosaltresmai no hauríem retallat el PIRMI, comho ha fet CiU. Portem al programa els ingressossuficients per garantir aquesta protecció social”

@ciuduran2011“Ambmoltsmaldecaps, imagino. Cal fer polítiquesd’ocupació i procurar recursos per a les persones

en risc de pobresa i d’exclusió social”

@jorgefdezpp“Segur que vostès s’estan esforçant i el nostreprincipal objectiu serà posar tots elsmitjans per

tal que qui vulgui treballar pugui fer-ho”

@AlfredBosch“La polèmica del PIRMI emva doldre especialment

perquè un govern ha de vetllar per la cohesiósocial. Reconec que no sé comme’n sortiria”

@jcoscu“Lamento la situació. No tinc solucionsmàgiques.

Lluito contra les desigualtats i denunciola criminalització que fan amb gent comvostè”

Jovoto...PILOTNani Roma

FernándezDíaz busca el premide la presidència del Congrés

El candidat del PP per Barcelona,JorgeFernández, pot veurepremi-ada la seva fidelitat aRajoy ambelcàrrec de president del Congrés.També Ana Pastor, candidata perPontevedra, aspira a ser-ho.

prudents davant els sondejos queapuntenquepodrienempataro finsi tot arrabassar el segon lloc a CiUa Catalunya. Portes endins, donenper fet un gran resultat, però nocompten a ser segona força. I, ambaquestaexpectativa, jahihaunsec-tordelPPquehatraçatunaestratè-giaper fer trontollarCiU:oferir, en-cara que la federació no sigui “ne-cessària”, la presidència del Con-grés a Duran, un càrrec que sinomés depengués del líder d’Unióestan segurs que acceptaria de bongrat. Els populars són conscientsque l’ofertaobririaunaescletxaen-tre CDC i Unió, una situació queperjudicariaArturMas,que jahaderecórrer sovint al PP.

Precisament,ahirDuranesvaes-merçar a deixar clar que no forma-ria part del govern espanyol, tam-

poc en cas que fos de concentració.El càrrec de president del Congrésno forma part del govern.

Malgrat tot, l’entorndelPPcoin-cideix a destacar l’hermetisme deRajoy pel que fa a la futura compo-sició del govern i els alts càrrecs es-tatals, un estil molt diferent deld’Aznar. En el cas català, a més deFernández, Moragas, Piqué o JoséLuis Ayllón apunten al Govern. Elprimer, actualcapdegabinetdeRa-joy, podria tenir un càrrec impor-tantaPresidència,el segons’hapos-tulatperministred’Economia i l’úl-tim és de la màxima confiança deSoraya Sáenz de Santamaría, a quise situa de vicepresidenta.

L’únic que ha deixat clar Rajoyen el seu cercle de confiança méspròxim és que “no hi haurà quotesterritorials ni de gènere”.e

SARA GONZÁLEZBARCELONA. El futur govern deMariano Rajoy tindrà una “granpresència catalana”. Així ho vaanunciar la presidenta del PP a Ca-talunya,AlíciaSánchez-Camacho. Iés que més enllà de dirigents queapareixen a les travesses, com Jor-geMoragas i Josep Piqué, el candi-dat del partit per Barcelona, JorgeFernández Díaz, persona demàxi-maconfiançadeRajoy,aspiraapre-sidir el Congrés. Tot i això, un altrenom també sona amb força per alcàrrec: la gallega Ana Pastor. En lalegislatura que acaba, Fernández iPastor han estat els dos vicepresi-dents del Congrés designats pel PPi tenen,per tant, lamecànica i el go-vern de la cambra al cap. Existeixunaterceravia:oferirel càrrecaJo-sep A. Duran i Lleida, una jugadaque podria desestabilitzar CiU.

Que la tercera autoritat del paísfosuncatalàésungestqueelspopu-lars vendrien com una deferènciacap a Catalunya i un premi a la tra-jectòria de Fernández, que ja vaocupar diverses secretaries d’estatdurant el govern de JoséMaría Az-nar i ha treballat colze a colze ambRajoy des de fa més d’una dècada.Fonts del PP asseguren que Pastortindràunpaperdecomodí i tantpottornaraserministradeSanitatcomassumir la presidència del Congrésen lloc de Fernández.

L’estratègia dedividir CiUL’encaixdepecescomençaràadefi-nir-se la mateixa nit del 20-N, uncop el PP tingui els resultats sobrela taula. Els populars es mostren

El candidat del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, en l’acteelectoral que va celebrar ahir a l’Hospitalet de Llobregat. MANOLOGARCÍA

L’exministraAnaPastor és la rival de l’homede confiança deRajoy

Cayo Lara veu IU ambmés de 8 diputatsARA

BARCELONA.Els funestos resultatsque es temenalPSOEpoden reper-cutir positivament aEsquerraUni-da.AixíhoenténCayoLara, coordi-nador federal d’IU, que a quatre di-es dels comicis ja no es conformaambels8diputatsquevavaticinaral’inici de la campanya. L’eufòria deLara està justificada: és la primeravegadaque lamateixacampanyaelssuma en lloc de restar.

Tradicionalment,IUperdiaentremigpunt i unpuntd’intenciódevoten els quinze dies previs a les elec-cions. Aquesta vegada, però, la de-cepció de l’electorat socialista potfer augmentar significativament elresultatd’IU.CayoLara,enunacon-versa informalambelsperiodistesa

l’autobúsdecampanya,hadonatperfet que el seu partit sobrepassarà elmilió imigdevots, un50%mésdelsque va obtenir el 2008, quan en vaaconseguir 969.946. Segons el líderd’IU,encadaacteelectoralenquèhaassistit hi ha hagut militants delPSOE que li han garantit el seu vot,tal com han fet molts indignats delmoviment del 15-M.

CayoLara,queéslaprimeravega-da que participa en una campanyaper les eleccions generals, s’ha con-siderat membre d’una “família ti-pus” espanyola perquè la seva donai els seus dos fills estan a l’atur. Amés,haasseguratquenos’apuntaràal “privilegi” de tenir un salari mésgenerós quan aconsegueixi l’escó alCongrés, i mantindrà els actuals2.370 euros netsmensuals.e

CayoLara enelmíting electoral queva fer ahir aAlgesires. A. CARRASCORAGEL /EFE