l'electricitat domèstica

Post on 26-Mar-2016

221 views 1 download

description

h3eyrtgwe kl4reuireiwewgydrfdgvnrjkjjjjjj

Transcript of l'electricitat domèstica

JOEL ALFAROJOAN PUIG

El circuit elèctric es un conjunt simple o complex de conductors i components elèctrics o electronics recorregut per un corrent elèctric.

El que coneixem com a corrent elèctric no es una altre cosa que la circulació les càrregues o electrons a través d’un circuit èlectric tancat es mouen sempre del pol negatiu al pol positiu de la font.

El corrent elèctric és el flux o moviment de càrregues elèctriques, normalment a través d'un cable o qualsevol altre material conductor, durant un temps llarg. Les càrregues elèctriques poden ser negatives (electrons) o positives (forats), malgrat que el corrent convencional ha estat definit, per raons històriques, com el flux de càrregues positives. Avui coneixem que a materials com els metalls la circulació és de càrregues negatives i en direcció oposada, però tot i això la definició del corrent convencional continua essent vàlida.

El potencial elèctric és una de les mesures que defineixen l'estat elèctric d'un punt de l'espai. La seva unitat és el volt, 1 volt = 1 J/C.

La taula següent mostra els efectes per a diferents intensitats de corrent:

La potència elèctrica és la relació entra el pas de per unitat en temps.

Els tipus de connexions són:

Conexió per linia comutada Conexió en calent En electricitat Conexió en paral.lel Connexió en sèrie Connexió estrella-triangle

Una instalació electrica es un o mes circuits elèctrics destinats a un ús especific i que compten amb els equips necessaris per assegurar el correcte funcionament dells i els aparells elèctronics.

Google Wikipedia