OCTUBRE 2019. NÚMERO...Les mestres cuineres encenen els fogons cada dimarts, dimecres i divendres...

Post on 02-Aug-2020

10 views 0 download

Transcript of OCTUBRE 2019. NÚMERO...Les mestres cuineres encenen els fogons cada dimarts, dimecres i divendres...

BUTLLETÍ MENSUAL BARRI DE ROQUETES - PLA COMUNITARI - C/CANTERA, 59, 08042 - PLACOMUNITARIROQUETES@GMAIL.COM- PCROQUETES.BLOGSPOT.COM - 93.359.65.72

SOM

OS V

ECIN

OS Y

VEC

INA

S, LA

ASO

CIA

CIÓ

N D

E VEC

INO

S, A

MIG

OS D

E LA

FUEN

TE D

E SA

NTA

EULA

LIA

, AM

PA A

NTA

VIA

NA

, AM

PA EL

TUÓ

DE R

OQ

UET

ES, A

MPA

ESCO

LA B

RESS

OL E

L TO

RREN

T, A

MPA

ES

COLA

BRE

SSO

L PLA

DE F

ORN

ELLS

, ARX

IU H

ISTÒ

RIC

ROQ

UET

ES, A

SSO

CIA

CIÓ

D’A

VIS

DE R

OQ

UET

ES, A

TEN

EU P

OPU

LAR

DE 9

BARR

IS, E

L GRU

P DE C

OM

ERCI

AN

TS D

E RO

QU

ETES

, EL C

AP C

AN

TERA

- RO

QU

ETES

, LES

DU

ES ES

COLE

S PÚ

BLIQ

UES

: L’A

NTA

VIA

NA

, I EL

TURÓ

DE R

OQ

UET

ESI, L

ES ES

COLE

S BRE

SSO

L EL T

ORR

ENT I

PLA

DE F

ORN

ELLS

, TA

MBÉ

CEN

TRE D

E SER

VEI

S SO

CIA

LS Z

ON

A C

ENTR

E A

LTA

, CO

MIT

É D

E SO

LID

ARI

TAT

AM

B N

ICA

RAG

UA

, CEN

TRE T

ON

I GU

IDA

, KA

SAL

JOV

E RO

QU

ETES

, ESP

LAI M

IJA

C, P

ARR

OQ

UIA

SA

NTA

MA

GD

ALE

NA

, ASS

OCI

ACI

Ó P

ROJE

CA

RT, C

ASA

L IN

FAN

TIL

SOIA

, LA

XA

RXA

D’IN

TERC

AN

VI D

E CO

NEI

XEM

ENTS

, ASS

OCI

ACI

Ó D

’AN

TICS

ALU

MN

ES D

E L’E

SCO

LA TO

N I G

UID

A, A

SSO

CIA

CIÓ

TITE

LLA

IRES

DE R

OQ

UET

ES,G

ROD

EMA

, BIB

LIO

TECA

DE R

OQ

UET

AS.

OCTU

BRE 2

019.

NÚM

ERO.1

48

Benvolguts veïns i veïnes!

El proper dia 19 d'octubre tornarem a sortir als carrers del nostre estimat barri de Roquetes a "fer pinya". Per-què aquest és el principal motiu i objectiu del Dia de la Pinya: trobar-nos, explicar-nos i celebrar-nos.

Una de les activitats principals de la jornada és la mostra d'entitats, on podem comprovar fins a on és capaç d'arribar la gent, les perso-nes, nosaltres! quan ens posem a treballar juntes en favor d'uns objectius comuns.

Afortunadament existeixen al nostre barri múltiples exemples d'aquesta realitat "antropològica", entitats i col·lectius que desenvolupen una tasca extraor-dinària en diferents àmbits.

Al nostre barri tenim un munt d'exemples de projectes que milloren les nostres vides o el nostre entorn, podem trobar entitats que des-envolupen projectes per afavorir un creixement sa i feliç de la infància, acompanyant i donant suport a les seves famílies i lluitant conjuntament per la igualtat d'oportunitats envers l'educació de nens i nenes. Pro-jectes que afavoreixen que els nostres joves apren-guin a auto-organitzar-se i desenvolupar les seves pròpies activitats i projectes culturals, esportives o formatives al marge dels circuits comercials, joves que defensen els seus espais i han esdevingut actors polí-tics en el seu propi barri. D'altres que apropen el dret i accés a la cultura i la participació, la formació contí-nua en la vida adulta, l'intercanvi de coneixements, la

salut, l'esport, la inserció sociolaboral, la defensa dels drets dels veïns i les veïnes en la construcció contínua d'uns barris que siguin tan dignes, com a mínim, com la gent que els habita, com tu.

Tenim entitats, fins i tot, que organitzen festivals de titelles, gent que s'ajunta per tocar el tambor i forma

DIA DE LA PINYA: ENTITAS I ARTS AL CARRER!una batucada, projectes que comencen per dinamit-zar les nits d'estiu i acaben organitzant tota una Ope-ración Solete que millora en molt la del "Triunfo". Ladiversitat a Roquetes és infinita i ja portem uns anys aprenent que aquesta diversitat s'ha de traduir també a les nostres festes i celebracions.

Aquest any, i com que aquest barri és incon-formista de mena, hem volgut canviar el for-mat de la mostra i, en comptes de crear una pinya gran i estàtica, formarem petites pin-yes en diferents punts del barri, petites pin-yes on hi haurà molt de moviment i sorpre-ses, i ara us presentarem una de ben grossa.

Sabem que us agraden molt les arts escèniques i també us agrada fer carrer, quina millor manera d'aplegar aquestes dues vocacions que reprendre La Fira d'Arts de Carrer de Roquetes!!!! (arribats a aquest punt heu de cridar: Siiiii!!!!)

Recuperem així un esdeveniment que mol-tes de vosaltres recordareu i que ens perme-trà gaudir de petits espectacles de música, teatre, circ, pallassos… que se sumaran als tallers per a tots els gustos i edats que tra-dicionalment es realitzen durant la mostra d'entitats. Aquest any tindrem unes pinyes amb molts pinyons!

Tot això és possible gràcies a la suma de voluntats de moltes de vosaltres, d'intel·ligències, de capacitats i de potencials, una fórmula senzilla que anem repli-cant al llarg dels anys però que continua sent plena-ment vigent.

Conèixer-nos i reconeixer-nos. Un altre principi que no podem oblidar, un principi que ens va sostenir quan l'estat del benestar ens va abandonar en comptes de protegir-nos. Conèixer-nos i reconèixer-nos davant un sistema judicial, policial i mediàtic que en comptes de defensar els nostres drets treballa en harmonia per atemorir-nos i tancar-nos a casa (o a la presó). I quan els partits polítics ens ennueguin un altre cop amb les seves promeses i eslògans electorals recordem-ho també, ens tenim i ens tindrem les unes a les altres, només, però per sempre.

Us convidem a participar del proper dia de la pinya!!!

Barris alegres, actius i combatius!Vides dignes per a tothom!

LA RECEPTA

La recepta del mes és un espai on compartirem els condiments diversos que aromatitzen els carrers del nostre barri. Receptes de tot el món que ens porten salut, energia i bona taula a les nostres cases, tan diverses com ho som els i les veïnes que fem de Roquetes un

barri amb tanta riquesa cultural. Animeu-vos a cuinar-les! Les mestres cuineres encenen els fogons cada dimarts, dimecres i divendres en la cuina del projecte “Més amb menys”, d’on ens proposaran les receptes que anirem compartint aquí, amb la il·lusió que

us animeu a assaborir-les!

Preparar unos tradicionales panellets variados para la castañada es muy sencillo si dispones de una receta fácil como esta. Se trata de unos panellets de coco y patata súper buenos y fáciles de elaborar.

Esta receta de panellets caseros de coco es típica de Cataluña para el 31 de Octubre, verás como ya nunca más los volverás a comprar hechos.

PANELLETS DE COCO Y PATATA

10 raciones, duración: 2h 30mDificultad baja

Ingredients:½ kilogramo de almendra molida o hari-na de almendra400 gramos de azúcar glas¼ kilogramo de patatas15 gotas de esencia de limón o el zumo de 1 limón1 yema de huevo100 gramos de coco rallado (1 taza)

Procé:1) Cocer las patatas con piel y, una vez hervidas, pelarlas y hacerlas puré.

2) Para el mazapán o masa: mezclar primero el puré de patata con el azúcar glas, después agregar la almendra molida y las gotas de la esen-cia de limón, y mezclar ligeramente de nuevo, ya que no es recomen-dable remover mucho este tipo de masas

3) Tapar la masa con papel film, y la dejarla reposar en la nevera duran-te unas 2 horas mínimo.

4) Coger la masa y la mezclarla con la mitad del coco rallado.

5) Moldear la masa con la forma tradicional de los panellets de coco y patata, que es en forma de campana.

6) Colocar los panellets caseros en un plato y espolvorear un poco más de coco rallado por encima para que sepan realmente a este sabor, procurando repartirlo de forma uniforme.

7) Colocar los panellets de coco y patata en una bandeja de horno con un papel vegetal debajo para que no se peguen al hornearlos y preca-lentamos el horno a 180 º

8) Pintar la punta de los panellets de coco rallado con un poco de yema de huevo, porque si utilizamos las claras no conseguiremos el mismo efecto al dorarlos, y meterlos en el horno unos 10 minutos aproxima-damente.

Truco: Vigila bien los panellets caseros y no te pases con el tiempo de horneado para que no te queden duros, no necesitan más de 10 minu-tos!

Una vez dorados, los dejamos enfriar y servimos!

BUTLLETÍ MENSUAL BARRI DE ROQUETES - PLA COMUNITARI - C/CANTERA, 59, 08042 - PLACOMUNITARIROQUETES@GMAIL.COM- PCROQUETES.BLOGSPOT.COM - 93.359.65.72

L ’ A G E N D AL’AGENDA DE TOTS ELS ACTES DEL MES A ROQUETES

Octubre

dimecres 02

19h INAUGURACIÓ EXPO URBAN SKETCHING (EXPOSICIÓ DEL 1 AL 15) Org: CC Ton i Guida (C/ Romaní, 6)

dijous 03

divendres 11Del 11 al 13 d'octubre II CONGRÉS LES ALTRES PROTAGONISTES DE LA TRANSICIÓ: MOBILITZA-CIONS SOCIALS I ESQUERRA RADICAL. Lloc: Ateneu Popular 9 Barris (C/Portlligat, 11-15))

19h CONCERT AIVANS AND THE VIVES. Lloc: CC Ton i Guida (C/ Ro-maní, 6)

diumenge 20

BATUKADA DIMARTS 16.45h-18h. (Inscripció i informació ampa ie turó de roquetes)

IOGA DIJOUS 16.30h-18h(Inscripció i informació ampa ie antaviana)

BATUKADA DILLUNS 16.30h-17.45h. (Inscripció i informació ampa ie antaviana)

CORAL DIMECRES 16.30h-18h(Inscripció i informació ampa ie antaviana)

BARRIS EN DANSA DILLUNS 18h a 21h I DIVENDRES 19h a 21h(Inscripció i informació ie turó de roquetes edifci secundària)

dissabte 05

dijous 17

dilluns 21

dimarts 22

divendres 25

dissabte 26

dijous 31

17 i 24 d'octubre, 17.30h CREACIÓ ARTÍSTICA EN FAMÍLIA. Lloc: Biblioteca les Roquetes. Via favència, 288b

18.30h CÀPSULA MASSATGE FACIAL (PLACES LIMITADES, VINA I APUNTA'T). Lloc: CC Ton i Guida (C/ Romaní, 6)

18h LLETRA PETITA – SAC DE RONDALLES: DE TOTS COLORS!A CÀRREC D’ANNA CASALSEdat recomanada: a partir de 4 anys. En el marc del 10è festival de narració oral de barcelona, munt de mots. Lloc Biblioteca les Roquetes. Via favència, 288b

19h MUNT DE MOTS: LAS MIL I UNA NOCHES AMB HÉCTOR URIÉN (ANDALUCÍA). Lloc: CC Ton i Guida (C/ Romaní, 6)

21.30h MOSTRA DE LA RESI-DÈNCIA “LA IMPARCIAL”. Lloc: Ateneu Popular 9 Barris (C/Portlligat, 11-15))

Matí SORTIDA BCN MAÇÒNICA (PLACES LIMITADES INSCRIP-CIONS PRÈVIES). Org: CC Ton i Guida (C/ Romaní, 6)

12h LLETRA PETITA – APERI-TIUS MUSICALS: CONCERT “SONS DEL MÓN”. A CÀRREC DE MUSICOLÒGICS. Edat recomana-da: a partir de 4 anys. Lloc Biblioteca les Roquetes. Via favència, 288b

18h CASTANYADA. Lloc: CC Ton i Guida (C/ Romaní, 6)

17h FUNKY TRAINING: HOLLYWOOOD. Lloc: Ateneu Po-pular 9 Barris (C/Portlligat, 11-15))

17.30h TASTET D’ESCALADA FAMILIAR. Org: Comissió Lleure en Família. Lloc: Pl. Puig Antich.

18h INAUGURACIÓ DE TEMPO-RADA 2019-2020. Org: Ateneu Popular 9 Barris Lloc: Pl. de la Trobada

Activitats extraescolars i familiars a les escoles

dijous 1017.30h JUGUEM A LES PLACES EM FAMÍLIA! Org: Comissió Lleure en Família. Lloc: Biblioteca les Ro-quetes. Via favència, 288b

19h XERRADA SALUT MENTAL: ANSIETAT, ESTRÈS I VIDA QUO-TIDIANA Lloc: CC Ton i Guida (C/ Romaní, 6)