Presentació intercanvi

Post on 08-Jul-2015

551 views 4 download

Transcript of Presentació intercanvi

Intercanvi d’experiències educatives

Escola Cèsar August de Tarragona – Escoles del Campament de refugiats saharauis d’Smara

Intercanvi de llegendes catalanes (alumnes Escola Cèsar August de Tarragona) i llegendes saharauis (alumnes de les Escoles del Campament de refugiats saharauis d’Smara).

Rehabilitació de les biblioteques de les Escoles del Campament de refugiats saharauis d’Smara.

Dotació i dinamització de les biblioteques rehabilitades del Campament de refugiats saharauis d’Smara. (coordinats amb el projecte Bubisher).

Difusió i sensibilització del projecte: edició de llibres i dvds com a material didàctic.

Conscienciar als nostres alumnes de l 'existència d'altres real itats al món, i posar- los en contacte directe a través del intercanvi cultural.

Col · laborar amb el bon desenvolupament de les escoles dels campaments de refugiats sahrauís.

Objectius específics

Conèixer i treballar llegendes d’un altre cultura. Apropar dues realitats gràcies a la cultura i l’ensenyament, mitjançant les noves tecnologies. Treballar valors com: la tolerància, el respecte, la solidaritat i la igualtat implicant a l’alumnat

de forma activa en el projecte. Implicar en el projecte a tota la comunitat educativa. Treballar tots els continguts del projecte des de totes els àrees d’ensenyament i tots els cicles. Incloure en els plans educatius de cada cicle la perspectiva del projecte. Facilitar la comunicació i el diàleg entre nens/es de cultures, regions i realitats molt diferents.

• Escuela Balla Ahmed Zain• Escuela Embarek Ehbeila• Escuela Brahim Muh Ahmed• Escuela Mahfud Nahnah• Escuela Ali Bil·la (Valencia)• Escuela Mustafa Mohaneb Ahmeb• Escuela Castilla La Mancha

PROTOCOL D’ACTUACIÓ2. Presentació del projecte al Director d’Educació de la

Wilaya d’Smara i reunió amb la Ministra d’Educació de la República Àrab Saharaiu Democràtic

3. Presentació del projecte als directors de les 7 escoles de la Wilaya d’Smara.

4. Visita a les biblioteques de les escoles i recull documental del seu estat.

5. Formació de l’equip de treball amb els professors de castellà de les escoles d’Smara per establir la programació de les activitats del intercanvi.

PROTOCOL D’ACTUACIÓ

4. Establir el pla de treball de les activitats del intercanvi amb el Director d’Educació i els mestres implicats amb el projecte.

5. Presentació del projecte als alumnes de les 7 escoles d’Smara amb el vídeo realitzat pels nostres alumnes.

6. Recopilació de pressupostos per a la rehabilitació de Biblioteques.

1. Reunions: Dr. Educació i mestres

2. Presentació del projecte a les escoles

9:00h Obra de teatre “El monstre de Banyoles” 10:00h Presentació de la jornada d’intercanvi 10:30h-13h Tallers llegendes saharauis 16h-18h Tallers llegendes catalanes 18h Entrega de material

Programa d’activitats

El monstrE

dE BanyolE

s

Al llarg del projecte, es farà l’enregistrament de tot el procés i, amb l’ajuda dels alumnes del Cicle Formatiu: Realització d'Audiovisuals i Espectacles de l’IES Pere Martell de Tarragona, se li donarà un format de documental, per tal d’incorporar-lo al material de sensibilització del

projecte i explotar-lo en iniciatives i activitats al respecte.

Amb les llegendes recollides pels nens sahrauís, hi ha la intenció de recopilar-les mitjançant l’edició d’un llibre. Es durà a terme un cop ja les tinguem totes en un format didàctic, infantil i entretingut, amb la finalitat de convertir-se en un material pedagògic de sensibilització i educació en valors.

MOLTES

GRÀCIES