Religiò islam

Post on 08-Jul-2015

1.156 views 1 download

Transcript of Religiò islam

ÍNDEX

1-Origen2-Déus3-Creencies4-Temples5-Festes Sagrades6-Llibres7-Sagraments8-Petit Vocabulari

Origen

El profeta Mhuàmad,Mahoma en català, que va neixér el 570 i va morir el 632.Va quedar orfe quan era infant.De gran es dedicà a comercia amb les caravanes que trabessen el desert d’Arabia.Es va casar i va tenir 6 filles. Era un home molt bo i molt religiós:l’agradava anar tot sol al desert pregar i meditar.Així va rebre les preimeres rebelacions de Déu.

DÉUS

Els Musulmans creuen en Al.la i Mahoma,el seu profeta.Creuen que,Abram,Moises i Jesús son també profetes, pero menys importants que Mahoma.

CREENCES

L’Islam busca l’equilibri entre la vida individual i social,i la vida del mes enllà (l’altra vida).Mahoma els va dir: ”trballeu per aquesta vida com si hagéssiu de viure sempre, i treballeu per l’altra vida com si hagéssiu de morir demà”.

TEMPLES

Es la mesqita. El metzi crida l’oracio, des de dalt del mitzaret. L’imam és la persona encarregada de dirigir la pregària, i fa un discurs religiós.

FESTES SAGRADES

Les festes musulmanes els recorden els dos aspectes principals de l’Islam: la importancia de compartir de trobar-nos, de sentir-nos units als altres,i la importancia de recordarnos a Déu. El seu dia de festa semanal és el divendres anomenat

al-Juma *.Una de les grans festes de l’any és l’Aid al-adhra p “dia del sacrifici”.El Ramada o mes de dejuni no menjen ni beben res fins al vespre.

LLIBRES

Van ser escrits progressivament pels deixables , i reunits en un llibre alguns anys després de la seva mort: és l’Alcorà (“que vol dir recitacio”).

SAGRAMENTS

No tenen sagraments però si unes festes importans. Fan la declaracio de la fé. La pregaria es l’acte mes important.

Petit vocabulari

Alcorà: el llibre sagrat dels musulmans, que conté les revelacions que Al·là va fer a Mahoma perquè en els transmetés.Al·là: nom que els musulmans donen a Déu, el seu Pare.Hègira: viatge que va fer Mahoma l’any 622,quan va fugir de la Meca i s’en va anar a Medina,on el van escoltar i van serguir els seus ensenyaments,i així va néixer el pobre Musulma. Aquest any es el primer del calendari islàmic.

Imam: especialista en l’ Alcorà que dirigeig la pregària i comnta l’Alcorà en els seus sermons.Maesquita: casa de pregària dels musulmans.Ramadà: novès mes del calendari musulmà, en el qual durant el dia dejunem i reflexionem fins a la posta del sol. Sura: capítol de l’Alcorà.