Sortida de figueres

Post on 22-Aug-2015

203 views 0 download

Transcript of Sortida de figueres

Aquet és el grup de la sortida està

format per pocs alumnes són: l’

Alexandra, Victoria, Ouafa, Lisen,

Dounya, Soukayna, Giovani, Detchko, Bilal i Younes. Els

profes són la Montse i la Sonia.

Josep Maria Ventura i Casas va néixer a Alcalá la Real l’any 1817 i va morir a Figueres l’any 1875 conegut popularment amb el nom de Pep Ventura fou un músic i compositor que consolidà la sardana llarga i reformà la cobla donant-li amplitud.

Ernest Lluch i Martín (va néixer el 21 de gener de 1937 a Barcelona i va morir, el 21 de novembre de 2000,era un Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, també va estudiar a la Universitat de la Sorbona, a París. Va ser militant del PSC i un dels fundadors del PSPV.

pomestaronges

Pinyes

patates pastanagues

Tomàquets

Formatges Xoriç

Popularment coneguda com la plaça font Lluminosa

Josep Pla i Casadevall va néixer a Palafrugell,8 de març de 1897 i va morir a Llofriu, 23 de abril de 1981. era un Escriptor i periodista espanyol en lengües catalana i castellana.

Salvador Dalí, va néixer a Figueres al 1904 i va morir a idem a 1989 fou un pintor, decorador i escriptor empordanès, un dels principals representants del surrealisme.

En el parc bosc hi ha molts arbres hi ha atraccions de nens petits per jugar, hi ha molta gent que passegen. El parc bosc és un parc molt gran de Figueres hi ha molts bancs i també màquines d’esports.

Aquesta estació està el costat del castell de sant Ferran.

El castell de Sant Ferran, situat sobre un turó al terme de Figueres, al final de la Pujada del Castell, és una fortalesa militar de grans dimensions construïda al segle XVIII sota les ordres de diversos enginyers militars, entre els quals destaquen Pedro Martín Cermenyo i Juan Martín Cermeño. És el monument de més grans dimensions de Catalunya.