13:25 Presentació del llibre: Recull de treballs de ... · 2015 VIII Sort, 26 de març a la sala...

2
2015 VIII Sort, 26 de març a la sala polivalent de l’ESC À. S.Casanovas, a les 10 hores Puigcerdà, 27 de març a la sala d’actes del Museu Comarcal de la Cerdanya, a les 9:30 hores el Pont de Suert, el 10 d’abril a la sala d’actes de l’INS el Pont de Suert, a les 10 hores INS d’Aran (Vielha) INS Hug Roger III (Sort) INS Pere Borrell (Puigcerdà) INS la Pobla de Segur INS Pont de Suert INS Tremp La història de la ciència és la història de les bones preguntes. S’avança quan canvia la pregunta. La resposta és gairebé rutina. Jorge Wagensberg Servei Educatiu Alta Ribagorça – Val d’Aran Servei Educatiu Cerdanya Servei Educatiu Pallars Consell Comarcal del Pallars Jussà Consell Comarcal del Pallars Sobirà Conselh Generau d’Aran Consell Comarcal Ajuntament de Sort Ajuntament del Puigcerdà Consell Comarcal de la Cerdanya Ajuntament del Pont de Suert Alta Ribagorça 13:25 Presentació del llibre: Recull de treballs de recerca d’alumnes de 2n de batxillerat. Jornades InvesJove VII a l’Alt Pirineu i Aran. A càrrec: Tècnic de l’IDAPA. Lloc: Sala polivalent de l’Escola Àngel Sera Casanovas. 13:40 Cloenda de la Jornada. Agraïment a l’escola Àngel Sera Casanovas i a l’Instut Hug Roger III per la seva col·laboració en l’organització de la jornada InvesJove a Sort.

Transcript of 13:25 Presentació del llibre: Recull de treballs de ... · 2015 VIII Sort, 26 de març a la sala...

Page 1: 13:25 Presentació del llibre: Recull de treballs de ... · 2015 VIII Sort, 26 de març a la sala polivalent de l’ESC À. S.Casanovas, a les 10 hores Puigcerdà, 27 de març a la

2015

VIII

Sort, 26 de març a la sala polivalent de l’ESC À. S.Casanovas,

a les 10 horesPuigcerdà, 27 de març a la sala d’actes del Museu

Comarcal de la Cerdanya, a les 9:30 hores

el Pont de Suert, el 10 d’abril a la sala d’actes de l’INS el Pont de Suert,

a les 10 hores

INS d’Aran (Vielha)INS Hug Roger III (Sort)

INS Pere Borrell (Puigcerdà) INS la Pobla de Segur

INS Pont de SuertINS Tremp

La història de la ciència és la història de les bones preguntes. S’avança quan canvia la pregunta.

La resposta és gairebé rutina. Jorge Wagensberg

Servei Educatiu Alta Ribagorça – Val d’AranServei Educatiu CerdanyaServei Educatiu Pallars

Consell Comarcaldel Pallars Jussà

Consell Comarcaldel Pallars Sobirà

Conselh Generau d’Aran

Consell ComarcalAjuntament de Sort

Ajuntament del Puigcerdà

Consell Comarcalde la Cerdanya

Ajuntament del Pont de Suert

AltaRibagorça

13:25 Presentació del llibre: Recull de treballs de recerca d’alumnes de 2n de batxillerat. Jornades InvesJove VII a l’Alt Pirineu i Aran.

A càrrec: Tècnic de l’IDAPA.Lloc: Sala polivalent de l’Escola Àngel Serafí Casanovas.

13:40 Cloenda de la Jornada.

Agraïment a l’escola Àngel Serafí Casanovas i a l’Institut Hug Roger III per la seva col·laboració en l’organització de la jornada InvesJove a Sort.

Page 2: 13:25 Presentació del llibre: Recull de treballs de ... · 2015 VIII Sort, 26 de març a la sala polivalent de l’ESC À. S.Casanovas, a les 10 hores Puigcerdà, 27 de març a la

BLOC II - Sala polivalent - l’ESC À. S.Casanovas

12:00 - 12:20 Molí fariner. La feina d’una vida. (Humanitats i Ciències Socials). Edna Tarrado Montoliu. Tutor: Antoni Leal Martínez. INS Hug Ro-ger III (Sort).

12:20 - 12:40 Somien els robots amb ovelles elèctriques? (Ciències i Tecnolo-gia). Martí Beck Macaya. Tutor:César Bosch Tomàs. INS la Pobla de Segur.

12:40 - 13:00 Del DNA al mercat. Estudi dels marcadors moleculars en una plantació de presseguers. (Ciències i Tecnologia). Cèlia Bardella Altarriba. Tutor: Borja Llàser Brieba. INS el Pont de Suert.

Moderadora: Rosa Espot Martí - INS Hug Roger III

13:00 - 13:20 Espècies: un treball de molt bon gust (Ciències i Tecnologia). Uma Lal-Trehan Estrada. Tutora: Eva Costa Vilalta. INS Tremp.

SORT

10:00 Inauguració de la Jornada.Lliurament de diplomes a l’alumnat que exposa el seu treball derecerca.Lloc: Sala polivalent de l’Escola Àngel Serafí Casanovas.

10:30 Presentació de la investigació.Neo-tafonomia aplicada per a posteriors aplicacions arqueolò-giques, a càrrec de Maite Arilla Osuna, historiadora i membre de l’Equip d’Investigació de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social

11:40 Refrigeri.

12:00 Presentació de treballs de recerca per alumnes de 2n. de Batxillerat.Lloc: INS Hug Roger III- ESC Àngel Serafí Casanoves

Dijous, 26 de març, Escola Àngel Serafí Casanovas - INS Hug Roger III

BLOC I - L’aula de reforç del Cicle Superior- ESC À. S. Casanovas

12:00 - 12:20 Passió per la vida: cercant el què dóna sentit a la vida dels ado-lescents. (Humanitats i Ciències Socials). Gisela Ortega Prats. Tu-tors: Montse Ferrer i Andrés Chamarro. Hug Roger III (Sort).

12:20 - 12:40 Creació d’una botiga on-line. Entorn e-comerce de Wordpress.(Ciències i Tecnologia). Jorgina Arrés Cardona. Tutor: César Bosch Tomàs. INS la Pobla de Segur.

12:40 - 13:00 Cervesa industrial o artesanal? Elaborem-ne una i comparem-les (Ciències i Tecnologia). Sandra Arias Garcia. Tutora: Concha Maes-

tro Garriga. INS el Pont de Suert.13:00 - 13:20 La revolució dels gens (Ciències i Tecnologia). Helena Montoliu

Cases. Tutora: Eva Costa Vilalta. INS Tremp.

Moderador: Carles Agelet Solà - SE del Pallars

BLOC III - Aula de música. INS Hug Roger III

12:00 - 12:20 El retorn dels records (Humanitats i Ciències Socials). Ferran Blan-co Mestre. Tutor: Antoni Leal Martínez. INS Hug Roger III (Sort).

12:20 - 12:40 Una energia Alternativa. Motor de combustió alimentat parcial-ment per l’hidrogen produït per l’aigüa (Ciències i Tecnologia). Andreu Benavent Claró. Tutor: César Bosch Tomàs. INS la Pobla de Segur.

12:40 - 13:00 Gaudeix del sol amb protecció solar. (Ciències i Tecnologia). Anna Gordun Peiró. Tutora: Núria Casas Tarragó. INS el Pont de Suert.

13:00 - 13:20 El pa, el nostre aliment bàsic. (Ciències i Tecnologia). Anna Alti-sent Huguet. Tutora:Katerina Badia Santos. INS Tremp.

Moderadora: Ester Gasset Peiró - INS Hug Roger III

12:00 - 12:20 La domòtica. (Ciències i Tecnologia). Jordi Ticó Campillos. Tutor: Santi Flavián Ediac. INS Hug Roger III (Sort).

12:20 - 12:40 Gastronomia molecular, una nova forma d’entendre la cuina. (Ciències i Tecnologia). Elsa Morales Camacho. Tutores: Lorena Payà Vayà / Ana Seluy Plaza. INS la Pobla de Segur.

12:40 - 13:00 Impacte de la crisi econòmica a l’Alta Ribagorça. (Humanitats i Ciències Socials). Albert Masana Marín. Tutor: Antonieta Comet Jaumet. INS el Pont de Suert.

13:00 - 13:20 Millor remei. (Humanitats i Ciències Socials). Mar Arpón Eres i Paula Nayach Sancho. Tutora: Carme Solana Castells. INS Tremp.

Moderadora: Ana Alins Abad - CRP Alta RibagorçaBLOC IV - Aula 10. INS Hug Roger III

12:00 - 12:20 El motiu del canvi (Humanitats i Ciències Socials). Miquel Font Na-varri. Tutora: Rosa Espot Martí. INS Hug Roger III (Sort).

12:20 - 12:40 La diabetis, la malaltia dolça. (Ciències i Tecnologia). Laia Peru-chet Noray. Tutora: Rosa Macaya Miguel. INS la Pobla de Segur.

12:40 - 13:00 El procés de l’escriptura. (Humanitats i Ciències Socials). Manel Iglesias Mateo. Tutora: Carme Fontelles Massanés. INS Tremp.

13:00 - 13:20 El vi, un producte de la nostra terra (Ciències i Tecnologia). Joana Admella Pedrico. Tutora: Azucena Ruiz Gallego INS Tremp.

Moderadora: Victòria Xifré Arroyo - CRP Pallars JussàBLOC V - Aula 11. INS Hug Roger III

Cada alumne triarà un bloc de presentació de treballs de recerca i no es podrà canviar a cap altre.