16 Agost 2010

24
tarragona ~ reus ~ costaDaurada diari més més diari DILLUNS 16 D’AGOST DE 2010 núm. 1.605 www.diarimes.com Una manifestació talla la C-14 per reivindicar l’execució de l’A-27 PROTESTA Unes tres-centes persones, liderades per l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, van demanar que el Govern tiri endavant aquesta infraestructura que està aturada en el tram entre Valls i la capital de la Conca de Barberà. P2 La processó per terra i mar de la Verge Santa Maria del Mar és un dels actes més tradicionals de la festa major d’estiu de Salou. PATRICIA HERNáNDEZ Salou creua l’equador d’estiu amb la processó de la Verge NITS DAURADES La tradicional processó i l’espectacular castell de focs davant de milers de persones van posar ahir el punt final a les festes majors d’Estiu de la capital de la Costa Daurada. P9 AVUI TAMBÉ FESTES DE SANT MAGÍ La primera travessa d’andròmines, tot un èxit a la platja. P4

description

Diari gratuït del Camp de Tarragona

Transcript of 16 Agost 2010

Page 1: 16 Agost 2010

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésmésdiari DILLUNS16 D’AGOST DE 2010

núm. 1.605www.diarimes.com

Una manifestació talla la C-14 per reivindicar l’execució de l’A-27PROTESTA Unes tres-centes persones, liderades per l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, van demanar que el Govern tiri endavant aquesta infraestructura que està aturada en el tram entre Valls i la capital de la Conca de Barberà. P2

La processó per terra i mar de la Verge Santa Maria del Mar és un dels actes més tradicionals de la festa major d’estiu de Salou.

patricia hernández

Salou creua l’equador d’estiu amb la processó de la Verge NITS DAURADES La tradicional processó i l’espectacular castell de focs davant de milers de persones van posar ahir el punt final a les festes majors d’Estiu de la capital de la Costa Daurada. P9

AVUI TAMBÉ

FESTES DE SANT MAGÍ

La primera travessa d’andròmines, tot un èxit a la platja. P4

Page 2: 16 Agost 2010

2 - diarimés 16/08/10ACTUALITAT

ESTHER VALCÁRCELProp de 300 persones, entre polítics, representats d’ins-titucions socials i econò-miques i veïns del territori es van manifestar ahir a la tarda per protestar contra l’aturada de les obres, per part de l’Estat espanyol, de l’autovia A-27, una via que ha de connectar Tarragona amb Sant Sebastià i que ara es troba paralitzada en el tram Valls-Montblanc.

La protesta, convocada per l’Ajuntament de Mont-blanc, va començar pun-tual a les set de la tarda encapçalada per una pan-carta amb el lema Autovia Valls-Montblanc, Ja!. Hi va haver una circumstància, però, que ningú esperava i que, en certa manera, va perjudicar l’objectiu de la reivindicació: col·lapsar la carretera C-14 al seu pas per Montblanc. I és que aproximadament una hora abans de la protesta els Mossos d’Esquadra van ta-llar aquesta via a causa d’un accident. Així doncs, l’acció

reivindicativa, que es va perllongar poc més d’una hora, es va iniciar amb la carretera ja tallada. Per tot plegat, els protestants no es van voler quedar de braços plegats i, improvisant sobre

la marxa, van començar a caminar per causar un ma-jor col·lapse en una de les entrades de Montblanc, on centenars de cotxes, pro-cedents d’aquest municipi, de les carreteres N-240 i de

l’A-7 van haver de suportar llargues cues.

Així, finalment, la mobi-lització va provocar impor-tants retencions a la C-14, així com en altres vies en sentit Tarragona i Lleida.

Molts conductors i ocu-pants dels vehicles retin-guts van optar per sortir del cotxe i observar les prop de 300 persones que camina-ven amunt i avall.

«L’accident ens ha per-judicat però hem donat un gran toc d’atenció», manifestava l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu (Agrupament Catalanista de Montblanc), que va ad-vertir que aquest «només és un primer pas» i que si el Ministeri de Foment no rectifica «estem disposats a convocar més accions de protesta». Tot i això, An-dreu va apuntar que el seu

desig és que amb la mani-festació d’ahir «n’hi hagi hagut prou» per donar el toc a Foment i que aquest reprengui les obres de l’A-27.

D’altra banda, el batlle de Montblanc considera que per reactivar les infraes-tructures el territori neces-sita un lobby més extens, que vagi més enllà de la Conca de Barberà. «Els al-caldes de Tarragona i Reus també haurien d’encap-çalar reivindicacions com aquestes», va assenyalar. En aquest sentit, el batlle, en finalitzar la improvisada manifestació, va lamentar que en aquesta no hi hagu-és participat «cap diputat ni senador» del PSC.

Amb aquesta afirmació també va coincidir el pre-sident del Consell Comar-cal de la Conca de Barbera, David Rovira, que va recor-dar la importància que té l’agilitat de la construcció de l’A-27 per al territori «no només pels col·lapses que patim sinó pel creixement econòmic que estem per-dent sense aquesta infraes-tructura».

D’altra banda, aques-ta manifestació va dei-xar veure, altre cop units per un mateix objectiu, els presidents de les Cambres de Comerç de Tarragona i Reus. De fet, el president de la cambra reusenca, Isaac Sanromà, va asse-

Prop de 300 persones tallen la C-14 per dir «prou» als retards de l’A-27

PROTESTA

Un moment de la mobilització que va tenir lloc ahir a la carretera C-14, a l’altura de Montblanc, per demanar la reactivació de les obres de l’autovia A-27.

criStina aGUiLar

L’alcalde de Montblanc adverteix que si Foment no rectifica hi haurà més accions de protesta

tant Montblanc com el consell comarcal de la conca van trobar a faltar representants de l’estat

Un accident va obligar a tallar la carretera c-14 una hora abans que s’iniciés la protesta

La protesta va provocar importants retencions en diverses vies en sentit Tarragona i Lleida.

criStina aGUiLar

Page 3: 16 Agost 2010

diarimés - 316/08/10 ACTUALITAT

nyalar que ha estat «la in-competència dels polítics» la que provoca que l’única manera d’aconseguir els objectius del territori si-gui lluitant conjuntament. Sanromà va recordar que fa més d’una quinzena d’anys que l’A-27 es planifica i que les obres han anat acumu-lant «retard injustificables any rere any». «Ara s’ha po-sat de moda negociar i el territori ja en té preu d’ai-xò», va afirmar el president de la Cambra de Reus que

va afegir que el territori ja no demana les vies que ni s’han començat a planifi-car, com ara l’autovia A-68, sinó que reclama «que no es deixin de fer les que ja s’estaven executant».

D’altra banda, durant la manifestació els veïns par-ticipants aprofitaven per comentar les cues que su-porten des de fa anys. «Els diumenges per la tarda pots trigar una hora entre Alcover i Montblanc», des-tacava Ramon Oliveres, que apuntava que a aquests dos municipis només els separen una quinzena de quilòmetres.

Entre la resta de cares conegudes que es van po-der veure ahir encapça-lant la protesta hi havia el regidor de l’Ajuntament de Tarragona i diputat d’ERC al Parlament, Sergi de los Rios, així com els regidors de CiU a l’Ajuntament de Tarragona, Victòria Forns i Jordi Sendra.

Tot i que Andreu ha ame-naçat de realitzar més mo-bilitzacions si no es tornen a veure màquines treba-llant en l’A-27, el pròxim acte en el que es preveu que aquesta via torni a ser la protagonista serà la re-unió que els empresaris tarragonins mantenen per al 17 de setembre amb pa-tronals afectades pel retard d’aquesta infraestructura.

AGÈNCIES Una desena de persones han mort en algun dels deu accidents mortals regis-trats a les carreteres de l’Es-tat espanyol des de les tres de la tarda de divendres fins a les vuit del vespre d’ahir. A banda, durant aquest cap de setmana, quan moltes localitats celebraven festes majors, nou persones més van resultar ferides greus i quatre més van patir fe-rides lleus. La jornada més tràgica va tenir lloc dissab-te, quan sis persones van perdre la vida i altres tantes van patir ferides greus. Di-vendres hi va haver un mort i ahir tres persones van per-dre la vida.

Cap d’aquests accidents mortals, però, han tingut lloc en vies catalanes. A Ca-talunya, i en comparació en altres operacions torna-des i sortides, la mobilitat va aprovar amb nota aquest cap de setmana. Ahir diu-menge, però, sí es van re-gistrar algunes complicaci-ons. Un dels accidents que va provocar importants re-tencions va tenir lloc ahir a la tarda a la carretera C-14 en sentit Lleida a Mont-blanc, una incidència que va provocar uns quatre qui-lòmetres de cua.

Amb tot, ahir a la tarda hi va haver molt poques com-plicacions a les vies en di-recció a l’àrea metropoli-tana de Barcelona; de fet, només destaquen les que es van produir a la carrete-ra N-340, al Vendrell, on es van acumular nou quilò-metres de retenció.

En canvi, dissabte al matí hi va haver més problemes

viaris, sobretot a l’autopis-ta AP-7, on es van regis-trar complicacions en sen-tit nord en diversos trams, com ara cinc quilòmetres de retencions al peatge de Martorell, sis a Girona i vint quilòmetres d’intensitat amb aturades intermitents entre Figueres i la frontera francesa. A més, també hi va haver retencions a la car-

retera N-340 al Vendrell en sentit Tarragona (vuit qui-lòmetres) i a la C-31 a Platja d’Aro en ambdós sentits de la marxa (vuit quilòmetres en sentit Barcelona i dos quilòmetres en sentit Pala-mós). Per últim, dissabte al matí també es van registrar problemes a la N-II a Far de l’Empordà, on es va regis-trar un accident.

TRÀNSIT

Les vies catalanes no han registrat cap accident en els últims dos dies

Les carreteres de l’Estat deixen deu morts aquest cap de setmana

L’accident que es va registrar ahir a la tarda a la C-14, a l’altura de Montblanc.

criStina aGUiLar

La mobilització va provocar retencions en diverses vies en sentit tarragona i Lleida

Sanromà destaca la unitat territorial i qualifica «d’incompetents» els polítics de l’estat

Page 4: 16 Agost 2010

4 - diarimés 16/08/10TARRAGONA

Este verano disfrutade nuestra terraza, con baile y degusta

nuestras tapas.

CASAL DE PERAFORT

Viernes de 22:30 a 1h.Domingo de 20 a 23h.

Les andròmines més divertides conquereixen la platja del Miracle

SANT MAGÍ

L’originalitat i la qualitat també van ser protagonistes en el concurs de castells i escultures de sorra a l’Arrabassada

V. CASTILLOOriginalitat i, sobretot, molta diversió. Això és el que van poder viure ahir al matí tots els que es van acostar a la platja del Mi-racle, a la zona més prope-ra a la punta que porta el mateix nom. S’hi celebra-va la primera edició de la Travessa d’Andròmines de Sant Magí, organitzada pels Antics i Amics de l’Alverna, una agrupació escolta.

Aquesta primera edició va comptar amb una trente-na de participants, organit-zats en set grups, que van construir altres tantes em-barcacions, cadascuna amb una temàtica: uns vestits de víkings, altres amb una dis-fressa d’estil mariner, tres representants de la Creu Roja tota l’estona coberts amb passamuntanyes...

La imaginació no va fal-tar tampoc a l’hora de dis-senyar i construir les di-ferents embarcacions. Alguns hi van dedicar molt de temps i tot l’enginy per aconseguir una andròmi-na lleugera, veloç i fàcil de conduir. Els materials més utilitzats van ser fustes i plàstics de tota mena: des de bidons buits fins a col-xonetes de càmping, pas-sant per pneumàtics de ca-mió recollits en un polígon o xurros per aprendre a ne-dar... Un dels grups es va gastar uns 30 euros per cap en la creació de l’andròmi-na. Altres, en canvi, van op-tar per l’opció més fàcil i rà-pida: lligar quatre flotadors amb cordes.

Les andròmines havien de sortir de la sorra amb un bol amb aigua beneïda de Sant Magí, endinsar-se en el mar, arribar a una boia i tornar a la sorra amb el bol tan ple d’aigua de Sant Magí com fos possible.

Hi va haver premis per a

tothom, encara que els de la Creu Roja, els creadors del Spider Creu, van mar-car la diferència arribant els primers i amb el bol més ple. Per a ells va ser el pre-mi Fletxa del Mar i Palanga-nero Major. Els d’El Primer Portaavions Català van re-bre el premi a l’embarcació que casi s’enfonsa; Els Ví-

kings van guanyar el guar-dó als que van tenir més caxondeo a la seva embar-cació; Les Sirenes van acon-seguir el trofeu a l’andrò-mina amb menys esperit mariner, ja que van tornar el bol buit; Els Xalocaires es van fer amb el premi Ul-tramar a la tripulació que més estona va passar a l’ai-gua. El diploma amb men-ció especial Germans Dal-ton als que més van passar del reglament va ser per als d’El Joc del Mediterrani; i el premi especial als Perpetu-adors de la Travessa va ser per a l’andròmina creada pels nens, que es van posar a saltar d’alegria en rebre, com a trofeu, un càntir gai-rebé tan gran com ells.

Tots els participants van coincidir a afirmar que va ser una experiència molt di-vertida i que tornarien a re-petir l’any que ve, tot i que alguns van acabar amb al-guna petita ferida o amb una bona remullada. «Ha estat un dia inoblidable», deia entre riures un dels in-tegrants de Spider Creu, «el millor ha estat tot el procés de creació, tot i que ens va faltar poc per enfonsar-nos durant les proves», afegia. Ja es poden anar preparant, perquè l’organització va as-segurar que l’any que ve serà «encara més dura».

Ahir també es va celebrar, a l’Arrabassada, el concurs de castells i escultures de sorra. La qualitat de les obres i la seva originalitat va ser el més destacat d’aques-ta edició, juntament amb l’alta participació d’adults, amb 13 representants, front als 38 nens. Els guanyadors dels primers premis van ser pare i fill, tots dos anome-nats David Ferré, amb un arbre d’inspiració xinesa i un camp de futbol, respec-tivament.

La imaginació i les ganes de divertir-se van convertir la primera Travessa d’Andròmines en tot un èxit.

criStina aGUiLar

Molts adults van participar enguany en el concurs de castells i escultures de sorra

Les andròmines havien de portar un bol amb aigua de Sant Magí i tornar-lo a terra ple

Un dels representants de la categoria dels més grans, construint el seu castell de sorra a l’Arrabassada.

criStina aGUiLar

Page 5: 16 Agost 2010

diarimés - 516/08/10 TARRAGONA

REDACCIÓUn total de 33 esportistes d’arreu de Catalunya van participar ahir a la Cursa Ciclista de Sant Magí, un certamen que enguany ar-ribava a la seva quarantena edició. Els participants van recórrer prop d’una cin-quantena de quilòmetres tot donant 40 voltes des del Balcó del Mediterrani fins a l’Estàtua dels Despullats de la Rambla Nova. Cada cinc voltes es puntuaven els pri-mers a arribar al punt d’ini-ci.

Del total de corredors inscrits, només 27 es van classificar. En la categoria de màsters, Jordi Fernán-dez (Munt Bikes) es va im-posar com a guanyador, seguit per David Alcaraz

(A.C. Parets) i Juan Carlos Medina (R.C. Telecom-Sko-da). Fernández i Alcaraz van ser, a més, els primers classificats de la general,

mentre que Medina va ser quart. En la categoria de sè-niors, els primers van ser David García, Raúl Cruz i Manel Cortina, que en la

general es van col·locar ter-cer, sisè i vuitè, respectiva-ment. Per equips, la millor puntuació va ser per R.C. Telecom-Skoda.

Cal recordar que una de les novetats d’enguany res-pecte les anteriors edici-ons eren les dues categories participants: la sènior (cor-redors que durant l’any en curs compleixen entre 24 i 29 anys, ambdós inclosos) o màster 30 (els que durant l’any compleixin entre 30 i 39 anys, ambdós inclosos). Cada equip podia partici-par amb un màxim de dot-ze ciclistes Sènior-Màster 30 amb llicència del Club.

Com és ja habitual, la cursa ha estat organitzada pel Club Ciclista de Tarra-gona.

LLEURE

Com cada any, els participants van recórrer prop de cinquanta quilòmetres

La Rambla Nova s’omple de ciclistes i aficionats en la 40a Cursa Sant Magí

Una trentena d’esportistes d’arreu del territori van participar ahir en aquesta cursa ciclista.

patricia hernández FESTES

Les festes de Sant Roc atreuen centenars de tarragonins

REDACCIÓLes festes de Sant Roc van donar el tret de sortida divendres amb la xaranga La Guinyolada i el pregó a càrrec del regidor de Se-guretat Ciutadana, Car-les Castillo. La celebra-ció va continuar dissabte amb, entre d’altres actes, la Cercavila encapçalada pel canó amb les salves d’artilleria. Els grallers

van fer ballar els Nanos i Gegants infantils i als Gegants del Cos del Bou. Després de la proclama-ció de la pubilla i de l’ho-menatge a la gent més an-tiga del barri, la festa va acabar ahir amb la Gran Revetlla Popular.

Ahir va tenir lloc la be-nedicció de l’Aigua i avui serà el torn de l’anada a l’ofici.

Avui tindrà lloc el tradicional Ofici

Uns dels Gegants infaltils, els grans protagonistes.

patricia hernández

El recorregut comprenia prop de 50 quilòmetres.

patrÍcia hernández

Page 6: 16 Agost 2010

6 - diarimés 16/08/10TARRAGONA

FESTES

Activitats infantils, vermut, futbol i música a Bonavista

REDACCIÓEls carrers de Bonavista s’han omplert de gent du-rant aquests últims dies per celebrar les festes del barri, que van començar divendres. La celebració d’aquestes festes ha comp-tat amb un gran parc infan-til que ha atret centenars de menuts. La festa va fina-litzar dissabte amb un tor-neig de futbol i una revetlla popular. Centenars de menuts no s’han volgut perdre el gran parc infantil.

patrÍcia hernández

FESTES

Ferran continua la Festa Major repartint més de 900 plats de sardina

El poble tarragoní de Fer-ran celebra un any més la seva la Festa Major amb un dels actes més típics i mul-titudinaris del municipi: la Sardinada Popular, que va tenir lloc aquest dissab-te. Durant l’acte es van re-partir més de 900 plats de sardina. Els actes de la ce-lebració ferranenca, que va finalitzar ahir, van omplir els carrers del poble de ve-ïns i visitants. La Sardinada Popular és un dels actes més multitudinaris de la festa ferranenca.

cedida

La Biblioteca de la Verge del Pilar es nodreix amb més llibre

Davant la recent inau-guració d’una biblioteca destinada especialment als jubilats de l’Associa-ció de Veïns Verge del Pi-lar, el regidor de Relaci-ons Ciutadanes, Manuel López Pasca, ha fet cessió d’una part del fons bibli-ogràfic municipal per a nodrir aquest nou servei. «D’aquesta manera do-nem accés a uns llibres que fins ara emmagat-zemats al departament i fora de l’abast de la ciuta-dania», manifesta Pasca. Per la seva banda, Quico Pérez, president de l’As-sociació de Veïns Verge del Pilar, va agrair al con-sistori aquesta aportació, la qual diu que serà «un estímul pels veïns i veï-nes del barri que passen moltes hores a la nova bi-blioteca». L’Ajuntament acumula un important fons bibliogràfic provi-nent de regals instituci-onals. La temàtica dels llibres és molt diversa. Hi ha des de llibres històrics fins a publicacions de les entitats amb motiu d’ani-versaris i commemoraci-ons especials.

Sant Magí continua avui amb concert solemne i Miguel Bosé

Després dels actes d’ahir, ka Festa Major d’estiu de Tarragona continua avui amb més activitats destinades tant a petits com a adults. La celebra-ció s’iniciarà dos quarts de sis de la tarda al parc de la Reconciliació amb les Estructures musi-cals d’aigua de Produc-cions Edúcats, on els més ments podran tocar ins-truments molt peculiars amb l’aigua com a prota-gonista. A les set es pre-sentarà el puzle número 5, enguany dedicat a Sant Roc, a la Casa de la Festa. Mitja hora més tard, es podrà assistir a la xerrada L’altra Titan Desert que se celebrarà al local de la Colla Jove i a les vuit, a la capella de Sant Magí, tindrà lloc el Concert so-lemne a càrrec dels Mi-nisters del Consell Muni-cipal. Un dels actes més esperats, però, arribarà a les deu de la nit a la Pla-ça Tàrraco Arena. Serà el Macroconcert de Sant Magí amb Miguel Bosé. L’alternativa serà el funk del Dj Raman a la Sala el Cau a partir de les dotze.

Més de 8.245 docents s’han inscrit a la borsa d’interins aquest estiu

Un total de 8.345 perso-nes s’han inscrit aquest estiu a la borsa de tre-ball de professorat interí del Departament d’Edu-cació. D’aquestes, 3.740 s’han incorporat a la bor-sa de mestres de primà-ria, i 4.605 a la de profes-sors de secundària. Quan a especialitats, la que ha rebut més inscripcions és la d’Educació primà-ria, Educació infantil i Educació física. Quant a l’educació secundària, l’especialitat on més per-sones s’hi han inscrit és la de Formació i Orientació laboral, Geografia i his-tòria i Tecnologia. Aques-tes noves incorporacions a la borsa es sumen a les 26.748 persones que ja hi estaven inscrites al juny i que continuen inscrites. Així, Educació compta amb 35.093 docents per cobrir les places que no ocupin els funcionaris, dels quals 6.071 ja dispo-sen de plaça en un centre com a conseqüència dels nomenaments pel proper curs que per primera ve-gada es van fer el 30 de juny passat.

La Part Alta recollirà signatures contra les restriccions de trànsit

Temen que perdre clien-tela a causa de les difi-cultats per poder acce-dir en vehicle a la Part Alta i consideren que els horaris per fer la càrrega i descàrrega de les mer-caderies s’ha d’ampliar. Aquests són els princi-pals factors que amoïnen els comerciants i restau-radors de la Part Alta, els quals començaran a recollir signatures per pressionar l’Ajuntament i aconseguir que l’equip de govern reconsideri les restriccions de tràn-sit que està començant a instaurar a la zona. Els comerciants i restaura-dors consideren que es-tan perdent clients a cau-sa de tot aquest seguit de normes que afecten el trànsit del nucli antic tarragoní. En aquest sen-tit, una altra de les quei-xes d’aquest col·lectiu és la manca d’aparcament que hi ha a la zona. Diuen que, per una banda, es talla el trànsit de la zona però per l’altra, tampoc es donen alternatives per a estacionar els vehicles al voltant de la Part Alta.

V. CASTILLOLa plataforma Tarragona Decideix va organitzar ahir una festa per donar el tret de sortida al vot anticipat de cara a la consulta popu-lar sobre la independència de Catalunya que se cele-brarà el proper 17 d’octubre.

Sobre l’escenari es va po-der veure els representants de la Coordinadora Nacio-nal de Consultes Populars, així com els coordinadors tarragonins i alguns mem-bres de les 45 associacions que s’han adherit a la pla-taforma, a més de diferents artistes que van amenitzar el vespre amb la seva mú-sica o els dos primers vo-tants, l’escriptor Magí Su-nyer i el cantant d’Els Pets, Lluís Gavaldà, que van as-segurar que per a ells era «un gran honor».

Lorda Marauri, portaveu de Tarragona Decideix, va animar als tarragonins a

trencar amb la imatge de passivitat de la ciutat, de-manant als ciutadans que «surtin al carrer i que no es quedin a casa». A més,

va fer extensiva la petició als nouvinguts, que també podran votar si estan em-padronats a la ciutat. Final-ment, va declarar la neu-

tralitat de la plataforma, assegurant que només vol que la gent voti, «sigui qui-na sigui l’opció escollida, el sí o el no», va dir.

CONSULTA POPULAR

Magí Sunyer i Lluís Gavaldà van ser els primers a introduir els seus vots a l’urna

Tarragona Decideix obre el termini de vot anticipat per la consulta d’octubre

Representants de Tarragona Decideix, durant l’acte celebrat ahir.

V. c.

Page 7: 16 Agost 2010

diarimés - 716/08/10 REUS

ANTONI RAMOSCap de setmana de norma-litat a l’Aeroport de Reus, tot i l’augment de vols com a conseqüència de l’opera-ció sortida del 15 d’agost, en què coincidien aquells iniciaven el seu període va-cacional amb els que el fi-nalitzaven.

Així, entre divendres i diumenge, l’aeròdrom reu-senc va gestionar 152 ope-racions, entre vols regu-lars i xàrters. Dissabte va ser el dia amb més volum de trànsit aeri, amb 56 vols programats; divendres van ser 54 les operacions, men-tre que diumenge se’n van gestionar 42. Durant els tres dies d’operació sortida, es preveu que hagin passat per les instal·lacions reu-senques més de 25.000 pas-satgers, tot i que aquestes dades són aproximacions, segons van confirmar fonts d’Aena.

Tot i aquest augment en

el volum de trànsit, l’ens ae-roportuari estatal va asse-gurar a Diari Més que l’ope-ratiu es va desenvolupar

amb total normalitat, llevat d’alguns retards no supe-riors una hora com a con-seqüència de problemes a

l’Aeroport del Prat i altres aeròdroms de Centreuro-pa. Des d’Aena es va desta-car que enguany l’operació

sortida del 15 d’agost ha es-tat més esglaonada entre divendres i diumenge, fet que ha evitat problemes i aglomeracions.

A més d’aquest esglao-nament, cal destacar que d’aquest mateix estiu estan operatius dos nous equipa-ments a l’Aeroport de Reus com són la nova terminal d’embarcament i l’amplia-ció de la plataforma d’aero-naus, que permeten el com-plex reusenc acollir fins a 1.500 passatgers cada hora i 14 aeronaus alhora.

D’altra banda, l’Aeroport de Reus està entre els deu millors del món segons els

usuaris de l’aerolínia an-glesa Thomas Cook, que durant els mesos d’estiu opera vols xàrter amb ori-gen i destí a la capital del Baix Camp.

Segons les enquestes fe-tes durant els mesos d’es-tiu als passatgers de l’aero-línia, l’Aeroport de Reus se situa com el segon més va-lorat en quatre dels aspec-tes enquestats.

TRANSPORT AERI

L’Aeroport gestiona amb normalitat 152 vols durant l’operació sortidaEntre divendres i diumenge, més de 25.000 persones han passat per l’aeròdrom

L’aerolínia thomas cook ha inclòs l’aeroport de reus com un dels deu millors del món

Aspecte que oferia ahir al migdia la zona d’embarcament de l’Aeroport de Reus.

patrÍcia hernández

Imatge que oferia ahir l’Edifici Tecnoparc.

patrÍcia hernández

ANTONI RAMOSLes obres de l’Edifici Tec-noparc, que acollirà la nova Fira de Reus, avancen amb bon ritme amb l’objectiu de tenir enllestit una part de l’equipament per ce-lebrar la 50 Borsa de Co-merç Europea a finals del proper mes d’octubre. Per

això, l’empresa constructo-ra ha augmentat el nombre d’operaris per tal de com-plir els terminis.

La trobada se celebrarà en una de les plantes del nou edifici, en la que es tre-balla sense pausa perquè estigui enllestida per a l’es-deveniment. Tot i això, la

resta de les instal·lacions de l’equipament no estaran operatives fins ben entrat l’any 2011.

Aquest certamen, que re-unirà més de 2.000 profes-sionals a la capital del Baix Camp, tindrà lloc els dies 28 i 29 d’octubre, sent el primer esdeveniment que

se celebri al nou Edifici Tec-noparc.

La Jornada de la Borsa de Comerç Europea pròpia-ment dita se celebrarà el di-vendres 29 d’octubre, men-tre que la nit anterior tindrà lloc el Sopar de Gala al Cen-tre de Convencions de Port Aventura. A banda de l’acti-vitat comercial, l’organitza-ció ha preparat un progra-ma social amb una visita al Reus modernista, una altra al Monestir de Poblet i una jornada de golf a Port Aven-tura, entre d’altres activi-tats.

El certamen se celebrarà els dies 28 i 29 d’octubre a Reus

L’Edifici Tecnoparc pren forma amb la 50a Borsa de Comerç en l’horitzó

EQUIPAMENTS

La Cambra de Reus participarà en una trobada empresarial a Xile al novembreLa Cambra de Comerç de Reus participarà el pro-per mes de novembre en una trobada empresari-al Espanya-Xile, conjun-tament amb les cambres de Navarra, Guipúscoa, Lleó, Madrid, Mallor-ca, València i Saragossa, amb la col·laboració de l’Institut Espanyol de Co-merç Exterior i el Consejo Superior de Cámaras. La trobada, que se celebra-rà a Santiago de Xile en-tre el 14 i el 17 de novem-bre, té un doble objectiu. Per una banda, es pretén ajudar a establir i conso-lidar les relacions comer-cials de les empreses es-panyoles; i,d’altra banda, facilitar la identificació d’oportunitats d’inversió i cooperació empresari-al, així com de potencials socis a Xile. La trobada està orientada, princi-palment, als sectors de l’energia i medi ambient; enginyeria i consultoria, tecnologia d’informació i comunicació; sistemes informàtics; aqüicultu-ra pesca; i agroindústria. REDACCIÓ

Page 8: 16 Agost 2010

8 - diarimés 16/08/10REUS

FELICITATS

Felicita les persones que estimes a través de ‘Més Tarragona’. Envia’ns una fotografia i el text de felicitació al carrer Sant Agustí, 21, 3er, 43003 de Tarragona o a l’adreça electrònica: publicitat@mestar ragona.com. Les

fotos s’han d’enviar amb dos dies d’antelació respecte a la data de publicació. Les fotos en suport paper no es retornaran.

Moltes felicitats a les dues, us desitgem que passeu un bon dia. petonets.

ANTONI RAMOSEl Club Petanca Horts d’en Simó va estrenar la setma-na passada les noves pis-tes que l’Ajuntament de Reus els ha cedit al carrer del Pare Manyanet, a to-car de la plaça de l’Antic Velòdrom. Anteriorment, el club reusenc jugava als terrenys del que serà el nou Parc Gandhi, en la intersec-ció entre els carrers d’Anto-ni de Bofarull i del Pare Jo-aquim Roig, però les obres que s’hi estan realitzant ha obligat al trasllat, que ha tingut un cost de 26.000 eu-ros, inclosos en el pressu-post del projecte del parc.

Però aquestes noves instal·lacions són provisio-nals, ja que en un futur està previst que es facin unes noves pistes prop de les pis-cines municipals del Parc del Capellans. El tresorer del Club Petanca Horts d’en Simó, Francisco García, va explicar que «en aquesta ubicació ja vam estar du-rant molts anys i ara hi hem tornat, tot i que és un em-plaçament provisional».

García va assenyalar que «estem molt contents amb aquestes instal·lacions i amb la col·laboració de l’Ajuntament». L’espai in-clou dos superfícies de joc,

amb capacitat per a diver-ses pistes cadascuna, ro-dejades de bancs i arbres. A més, el club reusenc comp-ta amb una caseta i un mò-dul prefabricat on hi ha un petit servei de bar i taules per a jugar a cartes o fer pe-tar la xerrada. Cada dia, de

de ben d’hora, hi ha activi-tat i en els moments punta, fins a una vuitantena de ju-gadores s’hi donen cita.

Francisco García expli-cava ahir que «tots els que venim aquí ho passem molt bé, ja que podem ju-gar a la petanca, a la boti-farra, al dominó o parlar amb els amics i coneguts. És un lloc de trobada per a molta gent gran». Tot i que les pistes ja són operatives, s’estan donant els darrers

retocs a l’espai, ja que «hem d’instal·lar una nova caseta per desar el material i col-locar algunes plantes i tor-retes al voltant dels espais de joc», va dir el tresorer del club.

Actualment, el Club Pe-tanca Horts d’en Simó, presidit per Alfredo Jacas, compta amb 250 socis i dos equips federats que com-peteixen en 1a i 2a divisió i que inclouen gairebé una cinquantena de jugadors.

EQUIPAMENTS

El trasllat de l’espai ve obligat per les obres de construcció del nou Parc Gandhi

El CP Horts d’en Simó estrena noves pistes de petanca a l’Antic Velòdrom

Imatge que oferien ahir les noves pistes de petanca, que ja estan plenament operatives.

patrÍcia hernández

MEDI AMBIENT

El 36,36% de residus de la ciutat es recullen de manera selectiva

REDACCIÓPer quart any consecu-tiu, ha baixat la genera-ció de residus per habi-tant a la ciutat de Reus. El 2009, cada reusenc va ge-nerar 1,43 kg per habitant i dia, en un any en què es van recollir un total de 56.000,6 tones al conjunt de la ciutat, de les quals el 36,36% es van recollir selectivament. En els úl-tims 10 anys el percentat-ge dels residus que s’envi-en a incinerar i que, per tant, ni es recuperen ni es tracten, ha disminuït en 15 punts percentuals.

Des de l’any 2005, quan es va arribar a un punt àlgid, amb la generació d’1,6 kg per habitant i dia, la pro-ducció de residus s’ha es-tabilitzat però amb una clara tendència a la bai-xa, i es va situar els anys següents en 1,51 kg, 1,54, 1,44 i el 2009, a 1,43 kg per habitant i dia.

El vidre, el paper i el cartró són les fraccions selectives que han dis-minuït més, mentre que la fracció d’envasos s’in-crementa lleugerament i la fracció orgànica creix considerablement.

Cada reusenc en genera 1,43 quilos/dia

L’espai és provisional, ja que l’ajuntament estudia ubicar les definitives a les piscines municipals

POLICIAL

REDACCIÓLa Guàrdia Urbana va clausurar la sala de festes Coco Maluco, situada als baixos del número 46 de l’avinguda de Pere el Ce-rimoniós, com a mesura cautelar davant la reinci-dència en l’incompliment de la normativa que re-gula els locals de pública concurrència. En aquest establiment es va origi-nar la baralla mortal que

va tenir lloc la matinada del dissabte 31 de juliol. Durant gairebé un any, el local precintat ha estat objecte de nombroses in-tervencions en les quals es van comprovar incom-pliments en rètols, asse-gurança, dret d’admissió, menors consumint alco-hol i, de manera reitera-da, forts sorolls així com aldarulls i, en algunes oportunitats, baralles.

La Urbana clausura el local on va originar-se una baralla mortal

CULTURA

REDACCIÓL’associació de manga-ani-me i cultura nipona Ama-kuni està ultimant els de-talls de la segona edició d’Hikari, fira de cultura ja-ponesa, que se celebrarà el proper 4 de setembre. L’en-titat reusenca repetirà als jardins de La Palma amb un esdeveniment, d’entra-da gratuïta, que vol trans-portar a la capital del Baix Camp l’essència dels tradi-

cionals festivals d’estiu del Japó, els anomenats Natsu Matsuri. L’any passat, a la primera edició, l’èxit va ser destacat, amb uns 800 as-sistents i una desena d’em-preses i entitats vinculades a la cultura japonesa. En-guany, s’oferiran exhibici-ons d’arts marcials, degus-tacions gastronòmiques, tallers de bonsai, jocs tradi-cionals i divulgació de l’art del kimono.

Amakuni organitza la segona edició de la fira de cultura japonesa Hikari

Els jardins de La Palma seran l’escenari de la segona edició d’Hikari.

cedida

Page 9: 16 Agost 2010

diarimés - 916/08/10 CAMP DE TARRAGONA

Detenen tres homes que robaven als trens entre Tarragona i SalouREDACCIÓEls Mossos d’Esquadra han detingut tres homes espe-cialitzats en furts a dins del tren. Els van enxampar in fraganti mentre robaven a passatgers del tren en el trajecte comprès entre en-tre Salou i Tarragona, se-gons van informar ahir els Mossos d’Esquadra.

Els agents havien esta-blert un dispositiu per po-der de detenir-los, ja que s’havien detectat diversos furts que podien ser come-sos per les mateixes perso-nes.

Els detinguts són Fran-co T., de 38 anys i domicili desconegut; Omar D., veí de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i de 30 anys, i Robert Marian D., de 22 anys i domicili desconegut. En el moment de la deten-ció, acabaven de sostreure 475 euros de la bossa d’una

viatgera. Des de feia unes setma-

nes, s’havia detectat un seguit de furts a la línia de tren que uneix Salou amb Tarragona, tots ells amb característiques similars i que semblaven perpetrats per les mateixes persones.

A diariGairebé cada dia, tres in-dividus pujaven a la para-da de Salou als vagons del darrere del comboi, sen-se equipatge, llevat d’una motxilla. Mai s’asseien, sinó que es mantenien a la zona d’accés del vagó, amb una actitud vigilant. Un d’ells se situava a l’esquena d’algun dels passatgers, per tal de robar-li la cartera. Un cop perpetrat el cop, baixa-ven, per separat, i canvia-ven de vagó, per continuar actuant. Tot plegat mostra-va un alt grau d’especialit-

zació i feia gairebé impossi-ble la seva detecció per part de les víctimes.

Un cop identificats els possibles autors, es va mun-tar un dispositiu per poder enxampar-los. D’aquesta manera, agents de la policia vestits de paisà van iniciar

el dispositiu de vigilància cap quarts de nou del matí de dimarts passat i pocs minuts després van obser-var com els tres individus, que havien pujat a l’estació de Salou, iniciaven la seva activitat delictiva. De fet, el trajecte entre Salou i Tarra-gona és, durant aquest mes, un dels més concorreguts,

donat que és molt utilitzat pels turistes que s’allotgen a la capital de la Costa Dau-rada.

EstratègiaDe fet, mentre dos d’ells se situaven darrere de la víc-tima potencial, l’altre, es va

situar al davant, envoltant-la així completament.

En veure aquesta actitud, els agents de la policia es van situar a la vora per tal d’observar els moviments dels tres homes sospitosos i van comprovar com un d’ells posava la mà dins la bossa de la dona, li treia la cartera, li agafava els di-

ners i li tornava la cartera, gestos que quedaven dis-simulats perquè un segon individu posava la motxilla davant.

Un cop el tren es va atu-rar a l’estació de la ciutat de Tarragona, i havent com-provat els fets, els agents es van identificar com a tals i van detenir els tres indivi-dus per un delicte de furt. Va ser en aquell moment quan la víctima es va ado-nar que li havien pres 475 euros.

Els tres lladres que ope-raven al tren entre Salou i Tarragona van passar di-marts a disposició del jut-jat d’Instrucció de Tar-ragona, en funcions de guàrdia. Omar D ja havia estat detingut per furt an-teriorment, mentre que no es descarta que els tres es-tiguin relacionats amb més furts similars.

POLICIAL

Estaven organitzats per sostreure les carteres i objectes a les víctimes sense cridar l’atenció

els tres homes pujaven cada dia als vagons de darrere del comboi a la parada de Salou

Un cop perpetrat el delicte baixaven del tren per separat i tornaven a entrar al vagó

Simulacres d’emergències a les platges de Roda de Barà

EMERGÈNCIES

REDACCIÓL’equip de prevenció, vigi-lància, salvament i socor-risme de la Creu Roja de Roda de Barà ha realitzat aquest cap de setmana un simulacre de salvament. En aquest van demostrar la seva professionalitat i preparació davant d’una situació adversa i límit com la que es va viure a

la platja, a més els serveix d’entrenament, i mostren els equips d’assistència immediata amb els que compten. En aquest cas la simulació va ser de dues víctimes. La primera, que es trobava en situació de parada cardiorespiratòria, va ser socorreguda mit-jançant la llitera inflable de la moto aquàtica, que

permet la protecció total de la víctima. El perso-nal de Creu Roja va haver d’efectuar la reanimació cardiorespiratòria ma-nual primer i a través del desfibril·lador després. La segona, en estat actiu però afectada pel cansament, va sortir de l’aigua pel seu propi peu amb l’ajuda dels professionals.

David Bisbal triomfa al concert de Torredembarra

Torredembarra s’ha ren-dit aquest dissabte als peus de David Bisbal en un dels concerts més importants de la tempo-rada a la Costa Daura-da. Milers de persones van acudir a l’actuació de l’andalús, que, com sempre, va oferir, lletres fresques, ball frenètic i un ritme de concert tre-pidant. Va obrir la seva actuació amb els darrers singles que ha tret amb el seu últim treball i va continuar fent l’ullet al públic amb les seves can-çons de sempre, les que han ocupat el número u en les llistes d’èxit radi-ofòniques. El concert es va celebrar a la Zona es-portiva de Torredembar-ra i va tenir moments de molta complicitat amb el públic, com quan va can-tar la seva cançó dedi-cada al Mundial Waving Flag. Amb aquest concert David Bisbal portava la seva gira Sin mirar atrás, títol també del quart tre-ball discogràfic d’un dels cantants més prolífics que han sortit del progra-ma Operación Triunfo.

La detenció de l’etarra no activa cap dispositiu especial

La detenció del mem-bre de la banda terroris-ta ETA Zugaitz Izaguirre Ameztoy aquest dissabte a la Pineda, a Vila-seca (Tarragonès), no va acti-var cap alerta ni disposi-tiu especial dels Mossos d’Esquadra. Segons van informar els cossos po-licials, l’arrest de l’etarra es considera «aïllat i cir-cumstancial» i es descar-ta que tingués la intenció d’atemptar ni estigués recopilant informació o possibles objectius a la zona de la Costa Daura-da aprofitant la tempo-rada alta. Igualment, es considera que el membre d’ETA estava de pas o de vacances a la Pineda, a la Costa Daurada i, per tant, no formaria part de cap possible «comando iti-nerant» de la banda ter-rorista a Catalunya. Cal recordar que el membre d’ETA detingut Zugaitz Izaguirre estava fugit de la justícia i ha estat con-demnat per l’Audiència Nacional a set anys de presó per integració en banda armada, segons fonts policials.

REDACCIÓLes Nits Daurades, la festa major d’estiu de Salou, va cloure ahir, com cada any de forma espectacular. Ho va fer amb el gran castell de focs d’artifici que va estar presidit per la imatge de la Verge Santa Maria del Mar, patrona de la capital de la Costa Daurada. Com és tradicional, la imatge de la verge es va exhibir en pro-cessó prèviament al llen-

çament del castell de focs d’artifici, primer per terra i després per mar. Un cop al mar i acompanyada per altres embarcacions, Salou va llençar el seu tradicional castell de focs d’artifici que, enguany, era piromusical. La platja de Llevant i el pas-seig de Jaume I es va omplir amb milers de persones que no es van voler perdre aquest esdeveniment que marca l’equador de l’estiu.

SALOU

La processó de la Verge i el gran castell clouen Les Nits Daurades

La processó de la verge és un dels actes més tradicionals que es conserven al municipi.

patricia hernández

Page 10: 16 Agost 2010

10 - diarimés 16/08/10CAMP DE TARRAGONA

SILVIA JIMÉNEZDes de fa un mes i mig, Pilar Alier és la nova directora dels Serveis Territorials de Treball, en subs-titució de Josep Maria Solanes. Alier té per endavant la difícil tasca de dirigir un departament cabdal en plena conjuntura de crisi econòmica. Coneix el de-partament de Treball des de la vessant tècnica perquè hi ha tre-ballat durant molts anys.

– Com afronta el seu nou càrrec que tot just és gairebé una patata calenta en plena conjuntura de crisi?–Sóc funcionària des de l’any 1990 i he estat treba-llat al departament de Tre-ball des de l’any 1992. Al 2003 vaig ocupar el càrrec de cap de servei de secreta-ri i això ha fet que conegui molt bé la part tècnica del departament. A més, des d’aquest càrrec ja substi-tueixes el director quan no hi és. Sé com funciona i, en aquest sentit, no hi ha pro-blema.–Com observa la crisi econòmica des del seu nou càrrec de direc-tora dels Serveis Territorials de Treball?–Des de fa quatre mesos l’atur està descendint. Sem-bla que hi ha símptomes de reactivació econòmica. En el quart mes de baixada de

l’atur i ha descendit també a sectors clau com la indús-tria, per primer cop, i tam-bé en el sector de la cons-trucció. Són símptomes lleus però indiquen que anem pel bon camí.–Com estant encaixant les ofici-nes de treball aquests augments de les xifres d’atur dels darrers mesos?–Es va inaugurar la nova oficina de La Granja al mes de juliol i tot sobre rodes. Les oficines de Treball han hagut de superar altres èpoques molt dures, com a principis de la dècada dels noranta, i el personal està acostumat a determina-des situacions. El personal és molt professional i està en formació permanent, fa cursos d’atenció al públic, etc.–Com es treballa des del depar-tament per combatre la crisi?–Existeixen uns plans d’ocupació extraordinaris i unes 1.200 persones han aconseguit feina mitjan-çant aquests plans. Tam-bé s’ha creat un 15% més d’empreses a Tarragona. Els Expedients de Regula-ció d’Ocupació també han baixat enguany Davant les 5.800 persones afectades, des del gener d’aquest any només n’hi ha unes 1.500 i

tot plegat fa pensar que hi ha certa recuperació eco-nòmica. D’altra banda, s’han atorgat ajuts a centres especials. En total, s’han destinat 7,6 milions d’euros als centres especials de tre-ball i hi ha cursos de forma-ció ocupacional que es tor-naran a reprendre al mes de setembre. –L’atur és un situació en la qual cal reciclar-se?– Molts aprofiten que estan a l’atur per fer cursos i reci-clar-se i és vital que així si-gui.–Creu que en el context de crisi es produeixen més abusos per part part de l’empresari, ho de-tecten amb les inspeccions?–No hi ha denúncies en aquest sentit. De vegades arriben denúncies però mai per un tipus de pràc-tica per sota del conveni. Potser amb la crisi s’estan produint altres preus en col·lectius com el dels autò-noms, però és un efecte del mercat.–Darrerament s’ha posat en mar-xa una bústia perquè els treballa-dors puguin posar denúncies de forma anònima. Com funciona?–Hi ha una bústia a tra-vés del web de Treball però sempre ha existit. La di-ferència és que ara se li ha donat més publicitat i re-

llevància. Quan entra una queixa es fa el seguiment.–Donada l’austeritat de les admi-nistracions públiques en aquest context, amb quin pressupost es-pera comptar pel proper any?–Jo diria que continuarà igual, que és prorrogarà.–Quins són els objectius més im-

mediats en què pensa treballar?–De moment intentaré tre-ballar per fomentar l’ocu-pació i fer que el que oferim sigui de la màxima quali-tat. Em preocupen algunes qüestions, com ara la igual-tat i incidir en els centres de discapacitats. D’altra

banda, aquest és un mo-ment on s’ha de fomentar el cooperativisme. L’associa-ció de cooperatives té ajuts per incentivar-la. No l’úni-ca fórmula per salvar la cri-si però és una bona fórmu-la que ja estan utilitzant les caixes.

PILAR ALIER. Nova directora dels Serveis Territorials de Treball

«Hi ha símptomes lleus d’una possible recuperació econòmica»Alier és la nova directora dels Serveis Territorials de Treball

Pilar Alie (a la dreta) en un acte públic del departament de Treball celebrat recentment.

cedida

«Unes 1.200 persones han aconseguit feina gràcies als plans d’ocupació»

«Molts aprofiten que estan a l’atur per fer cursos i reciclar-se, i és vital que així sigui»

«S’ha de fomentar el cooperativisme. no és la fórmula contra la crisi, però és una bona»

ACNEls Castellers de Vilafranca han descarregat per prime-ra vegada aquesta tempo-rada a la Bisbal del Penedès els cinc de vuit amb agu-lla. A primera ronda els de la camisa verda van des-carregar el tres de nou amb folre. Tot i que la pinya es va mostar insegura a l’ini-ci del castell la feina feta pel folre amb nombrosos canvis de peu va permetre descarregar-lo. La Joves de Valls va descarregar el cinc de vuit de manera ràpida i àgil. Els vallencs, amb la d’aquest diumenge, ja han descarregat en tres ocasi-ons aquest castell aquesta

temporada, la primera ve-gada per la diada de Sant Joan. En aquesta primera onada, la Vella dels Xiquets de Valls únicament va po-der carregar els tres de nou amb folre. Tot i així, quan el castell començava a ser descarregat, es va trencar provocat una caiguda apa-ratosa on una noia dels cas-tellers de la Vella va neces-sitar atenció mèdica. Ja en segona ronda, els Castellers de Vilafranca han descar-regat per primera vegada el enguany el cinc de vuit amb l’agulla. El castell es va carregar de manera segura i ràpida. Tot i que els verds han patit amb la corona-

ció de l’agulla han pogut finalment descarregar-lo. Els de la Colla Joves Xiquets de Valls van fer dos intents desmuntats del tres de nou amb folre i en ambdues ocasions quan l’enxaneta encara no havia arribat a la part superior dels castell als dosos el castell va tirar avall. De la seva banda els de la Vella dels Xiquets de Valls van portar a plaça a la segona ronda el dos de nou amb folre. Els vallencs van poder descarregar el castell sense dificultats a un bon ritme d’execució i de mane-ra molt segura. Per tancar la ronda de castells els de Vilafranca van descarregar

el quatre de nou amb fol-re després d’un intent des-muntat. Un castell que han executat en aquest segon intent, sense dificultats ni canvis de peu gràcies a l’es-tructura forta del castell.

Tot i l’any de traspàs en el que viuen els de la ca-misa vermella i les impor-tants baixes que tenen en l’estructura dels castells, durant la tercera tanda han descarregat, amb segure-tat i de manera àgil, el qua-tre de vuit sense dificultats. Finalment, els de la camisa rosada, després d’un peu desmuntat, van descarre-gar el quatre de vuit. Tot i que el castellss van tronto-llar durant la baixada, això no va representar cap difi-cultat per la colla vallen-ca. La jornada castellera ha acabat amb la ronda de pilars per par de les colles castelleres participants de la diada.

CASTELLS

Els de Vilafranca descarreguen el cinc de vuit amb agulla per primer copLa jornada castellera va tenir lloc a la Bisbal de Penedès

El tres de nou amb folre de la Vella de Valls.

acn

Page 11: 16 Agost 2010

diarimés - 1116/08/10 CAMP DE TARRAGONA

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, presidirà avui a les sis de la tarda l’acte d’inauguració de la nova piscina municipal de la Secuita. També hi assisti-ran el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, i el representant territorial de l’Esport a Tarragona, Francesc Aguiló. REDACCIÓ

LA SECUITA

Carod-Rovira inaugura la nova piscina de la Secuita

L’Associació Antines regalarà bosses Bag&Back per pro-mocionar el biòtop Antina que es vol instal·lar al litoral de Torredembarra. Les bosses s’utilitzen omplint-les de sorra i serveixen per acomodar-se a l’hora de reposar a la platja, i es repartiran demà, al Patronat Municipal de Tu-risme de Torredembarra, a partir de les 10.

TORREDEMBARRA

Antines promou el biòtop al litoral de Torredembarra

L’Ajuntament vila-secà posa en marxa les obres de millora dels centres escolars del municipi

A finals d’aquest mes quedaran enllestides les obres de manteniment i millora de les diverses escoles de Vila-seca, segons va comunicar l’Ajuntament del municipi. La Junta de Govern Local ja havia aprovat a finals del mes de juny tot un seguit d’obres que s’estan realitzant als diversos cen-tres escolars del municipi. Com cada any, durant aquests mesos d’estiu, l’Ajuntament contracta diverses actuaci-ons de manteniment i millora que han de quedar enllesti-des abans de començar el proper curs escolar. El cost total d’aquestes obres és de 40.000 euros i estan distribuïdes en dos apartats. El primer, amb un cost de 23.167 euros, fa re-ferència a diverses obres del ram de paleta; i l’altre, amb un cost d’uns 16.000 euros correspon als treballs de pintura que estan duent a terme els treballadors del Pla d’Ocupació Local. REDACCIÓ

VILA-SECA

CREIXELL

Un centenar de ciclistes participen a la primera Pedalada Popular

Prop de 100 ciclistes de to-tes les edats van participar divendres a la primera Pe-dalada Popular de Creixell. L’acte, organitzat pel Club Esportiu Muntanyenc Crei-xell en col·laboració amb la regidoria de Festes, va pro-posar un itinerari de 5 qui-lòmetres per als nens i altre de 10 per als adults, que van recórrer tant la zona de les platges com la més munta-nyosa del municipi. REDACCIÓ Moment de sortida de la primera Pedalada Popular de Creixell.

cedida

El divendres 10 de setembre el FesTOUR desembarca a Cambrils per la vigília de la Diada amb un gran cartell. Hi actuaran Obrint Pas, una de les grans bandes; Kayo Malayo i el seu directe explosiu, Strombers i la seva festa que mai s’acaba, i Malakaton, el nou projecte dels Sota-zero, amb altes dosis de rumba. REDACCIÓ

CAMBRILS

El FesTOUR arribarà a Cambrils el 10 de setembre

Cambrils haurà de tornar 435.169 euros a l’Estat, ja que les estimacions fetes per aquest van ser superiors al que l’Ajuntament va recaptar durant l’any 2008. Per aquest motiu, el consistori haurà d’intentar reduir les despeses en el pressupost que es realitzarà de cara al proper any. REDACCIÓ

CAMBRILS

Cambrils ha de tornar 400.000 euros a l’Estat

Prades acollirà enguany la primera edició de la seva Fira Multisectorial. S’espera que, entre el 28 i 29 d’agost, hi as-sisteixin una vuitantena de participants per donar a conèi-xer els seus productes. La fira obrirà portes des de les deu del matí fins a les deu de la nit, i ocuparà la plaça central del municipi i els carrers que hi ha als voltants. REDACCIÓ

PRADES

Primera Fira Multisectorial a Prades

Avui només escric deliri és el títol de la proposta de Nau-sicaa Bonnín (veu) i Zep Santos (piano) per al proper di-jous 2 de setembre a les deu de la nit. És un recorregut per l’obra poètica d’autors destacats de les avantguar-des com Josep Palau i Fabre, Joan Brossa, J.V. Foix o Pere Quart, entre d’altres. REDACCIÓ

VILA-SECA

La poesia valenciana arriba amb el grup A Manta

Page 12: 16 Agost 2010

12 - diarimés 16/08/10CATALUNYA-ESPANYA

EUROPA PRESSEl vicesecretari general de Comunicació del Partit Po-pular, Esteban González Pons, va exigir al Govern que faci un «desmentiment categòric i internacional» davant el rumor d’una pos-sible negociació amb la

banda terrorista ETA. Així es va manifestar el popular durant el dia d’ahir.

«No parem d’escoltar un rum-rum sobre si hi ha o no negociació amb ETA, i s’amunteguen notícies so-bre excarceracions, acos-taments o permisos peni-

tenciaris que no han estat comentats amb nosaltres –referint-se al seu partit–, i que ofenen i molesten les associacions de víctimes del terrorisme», va denun-ciar.

Segons va afirmar, aquests rumors que con-

sidera «consentits o se-miconsentits per alguna instància socialista» no tin-drien «absolutament cap fonament ni respecte a les víctimes del terrorisme» i a les seves famílies.

A més, González Pons també va avisar que contra

aquesta banda terrorista s’ha de combatre «tancant els terroristes a la presó, i no traient-los», en una críti-ca als fets abans esmentats.

Finalment, va al·legar que, segons testimoniari-en alguns negociadors in-ternacionals, existeix la possibilitat que «hi ha una via oberta amb ETA» i que «apunten en aquesta direc-ció». Així, va assenyalar que si bé el seu partit té «l’obli-gació política» de creure al Govern, també va indicar que li agrairia «un desmen-tit internacional».

TERRORISME

El PP demana que el Govern desmenteixi una negociació amb ETAConsideren que els rumors són una falta de respecte a les víctimes del terrorisme

Gallardón es presenta a la reelecció amb «il·lusió renovada»

L’alcalde de Madrid, Al-berto Ruiz-Gallardón, va assegurar que es presen-tarà a la reelecció a l’al-caldia de la capital amb «il·lusió renovada» per la «important aposta» que el PSOE farà amb la candidatura, de moment única, del secretari d’Es-tat per a l’Esport, Jaime Lissavetzky. «Puc asse-gurar que no hi ha res que em faci més il·lusió en aquests moments que poder portar aquest pro-cés de transformació de Madrid al punt que fem irreversible per sempre la situació de la nostra ciu-tat com una de les capi-tals globals de tot Euro-pa, i m’atreveixo a dir que de tot el món», va afegir el candidat a la reelecció. REDACCIÓ

Més de 200 efectius de l’UME es desplacen fins a Galícia

Més de 200 efectius de la Unitat Militar d’Emer-gències (UME) s’han desplaçat a Galícia per col·laborar en l’extinció dels incendis que ame-nacen aquesta regió. Es tracta de la quarta actua-ció consecutiva d’aques-ta unitat militar en els últims cinc dies. Segons va informar en un co-municat el Ministeri de Defensa, la Direcció Ge-neral de Política d’aquest Departament va auto-ritzar la participació de l’UME, sol·licitada per la Xunta de Galícia. Una Unitat d’Intervenció for-mada per tres seccions amb suports va arribar ahir a la localitat coru-nyesa de Santa Comba, cap a les sis de la tarda. REDACCIÓ

Esquerra Republicana prioritza un referèndum a una declaració unilateral

INDEPENDÈNCIA

EUROPA PRESSEl portaveu d’ERC, Ignasi Llorente, va explicar ahir que el seu partit prioritza un referèndum sobre la in-dependència de Catalunya abans que la possibilitat que una hipotètica majoria independentista al Parla-ment declari la secessió de manera unilateral.

D’aquesta manera, ERC

es desmarca de formacions independentistes de nou encuny, com Solidaritat Catalana per la Indepen-dència, liderada per l’ex-president del FC Barcelona Joan Laporta, i Reagrupa-ment, encapçalada per l’ex-conseller Joan Carretero, que s’han mostrat partida-ris de declarar la indepen-dència unilateralment com

va fer Kosovo, per després sotmetre-la a votació.

Llorente va justificar que el procés que defensa ERC és «la millor manera per-què el dia següent a la in-dependència aquells que no hi estiguin a favor sen-tin que han pogut partici-par d’aquesta decisió», cosa que segons ell evitaria el re-buig del resultat.

EUROPA PRESSEl ministre de Foment, José Blanco, va assegurar que els impostos espanyols són «molt baixos» i va assenya-lar que en un futur s’ha de pensar a buscar fórmules per «homologar-los» a la mitjana de la UE amb l’ob-jectiu d’aconseguir serveis i infraestructures «de pri-mera» per a l’Estat espa-nyol.

«No estic plantejant una pujada d’impostos, sim-plement dic, com a refle-xió, que Espanya, en relació amb els serveis públics que té, i en relació a les infra-estructures que té, compta amb una base impositiva molt baixa en relació amb la mitjana dels països eu-ropeus», va indicar el res-ponsable de la cartera de Foment.

El ministre de Foment va respondre així en ser pre-guntat si finalment es pu-jarà la càrrega fiscal als

que més tenen, com havia plantejat el cap de l’Execu-tiu, José Luis Rodríguez Za-patero, aprofitant el debat

dels comptes per 2011 que es realitzarà a partir del mes de setembre.

Segons Blanco, no caldrà

esperar molt per saber si hi haurà pujada i per a qui. «Quan abordem el Pressu-post General de l’Estat per

2011 en els pròxims dies, els ciutadans coneixeran la política d’ingressos i des-peses», va precisar.

«La pregunta que sempre s’han de fer els ciutadans és que si volem uns serveis públics de primera o unes infraestructures de prime-ra, haurem de tenir també impostos homologables als dels països europeus», va afegir.

De moment, el Govern ha confirmat en diverses ocasions al llarg de l’últim mes que la seva intenció és pujar impostos en el marc dels propers Pressupostos, encara que només per a les

rendes més altes. La incòg-nita oberta fins ara era si això afectaria els trams de l’IRPF, si es rescataria l’Im-post sobre el patrimoni o si es crearia una nova figu-ra impositiva. Zapatero va dir, en el seu moment, que es tractava tan sols d’una «idea per demanar nous es-forços» als ciutadans amb elevada capacitat econò-mica.

ECONOMIA

El ministre Blanco assegura que els impostos a l’Estat són «molt baixos»Tot i això, indica que no n’està plantejant una possible pujada immediata

Blanco vol homologar els impostos a l’estat amb la resta d’integrants de la Unió europea

El ministre de Foment José Blanco.

cedida

Page 13: 16 Agost 2010

diarimés - 1316/08/10 MÓN

Cerimònia en record pels morts de la II Guerra Mundial

El primer ministre japo-nès, Naoto Kan, ha pre-sidit aquest diumenge al centre de Tòquio la ceri-mònia de commemora-ció per les seves més de tres milions de morts du-rant la II Guerra Mundial, envoltat de polèmica per la seva negativa a visitar el santuari militar de Ya-sukuni, una decisió gai-rebé sense precedents, destinada a reconciliar a Japó amb la resta de pa-ïsos asiàtics per les atro-citats comeses pels sol-dats de l’Imperi durant el conflicte. Més de 6.000 persones, entre ells l’em-perador Akihito i l’empe-radriu Michiko, van acu-dir a l’estadi Budokan per a ser a la cerimònia amb motiu del 65 aniversari de la rendició signada.

Els republicans critiquen Obama pel centre islàmic

Els republicans han cri-ticat durament el presi-dent Barack Obama i el van acusar d’estar «des-connectat» de la nació per les seves declaracions de divendres passat on defensava el dret a cons-truir un centre cultural islàmic a Nova York, a la Zona Zero dels atemp-tats de l’11-S. Divendres Obama va semblar que defensava el projecte, però aquest dissabte va matisar la seva postura al·legant que el que de-fensava era el dret dels musulmans a construir el centre, però no la «pru-dència» de la ubicació triada. El centre se’n di-ria Cordoba House (Casa de Còrdova) i es trobaria a dues illes de cases de la Zona Zero.

EPEl secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon, va instar els donants interna-cionals a accelerar l’ajuda a Pakistan després de les pit-jors inundacions al país en dècades que s’han cobrat la vida de més de 1.600 perso-nes, han destrossat l’eco-nomia del país i han afec-tat, d’una manera o altra, més de 20 milions de pa-kistanesos. «Sóc aquí (...) per a compartir la meva compassió i la solidaritat de Nacions Unides amb el poble i el Govern de Pakis-tan en aquest moment de prova», va dir Ban en arri-bar al país asiàtic, «i per a demanar al món que acce-leri la seva ajuda al poble pakistanès», va declarar només d’arribar a l’aero-port de Chaklala, on va ser rebut pel ministre d’Exteri-ors, Shah Mehmood Qures-hi, i el ministre d’Interior Federal, Rehman Al Malik.

El secretari general plane-ja visitar les zones inunda-des. Les inundacions que s’han produït aquest estiu

en gran part de Pakistan han generat unes pèrdues d’uns 250.000 milions de rúpies (més de 2.267 mili-

ons d’euros) al sector agro-pecuari, i per a la recupe-ració del país faran falta milers de milions d’euros,

segons van afirmar experts pakistanesos citats pel pe-riòdic Dawn. Ban es va reu-nir amb el primer ministre Yusuf Raça Gilani i el pre-sident Asif Ali Zardari, que va ser el blanc de crítiques i del malestar popular per viatjar a Europa mentre es desenvolupava la catàstro-fe i no va suspendre la gira. Doss, l’enviat del Pakistan davant Nacions Unides, Zamir Akram, va lamen-tar que la immensitat de la devastació ha trigat mas-sa a ser reconeguda per la comunitat internacional, i va indicar que fins al mo-ment no s’havia rebut l’aju-

da suficient. Les aigües de les inundacions represen-ten una nova amenaça per a la poblada província de Sindh i la província de Ba-luchistan, al sud-oest del país, una regió que també ha estat colpejada per dè-cades d’insurrecció sepa-ratista. Almenys 500.000 tones de blat van ser estat destruïdes per les inunda-cions.

SUCCESSOS

Ban Ki-moon demana al món ajut per les inundacions del PakistanEl secretari general de l’ONU té previst visitar les zones afectades per la catàstrofe

Les aigües de les inundacions representant una nova amenaça per la província de Sindh

El secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon, acompanyat pel ministre d’exteriors del Pakistan.

ep

EPEl màxim responsable de les forces internacionals a Afganistan, general David Petraeus, considera que la seva missió està condi-cionada en bona mesura per l’estratègia heretada de l’antiga administració

Bush i que s’està treballant actualment en «el perfecci-onament d’alguns concep-tes i la creació d’uns altres que no existien abans» per a millorar el rendiment de les tropes. «Molts de nosal-tres sortim de l’Iraq a final de 2008 i vam començar a

estudiar el cas de l’Afganis-tan. Va ser aleshores quan ens vam adonar que no te-níem les organitzacions necessàries per a preparar una campanya integral de contrainsurgència, tant a nivell civil com militar», va declarar al programa de

la NBC «Meet the Press» en la seva primera entre-vista després d’accedir al càrrec. «Des de fa 18 mesos estem intentant per prime-ra vegada afermar correc-tament els pilars bàsics de l’operació», va indicar Pe-traeus. Aquest és exacta-

ment el mateix temps que el president nord-ameri-cà Barack Obama duu en el poder. «Hem de refinar conceptes o construir con-ceptes que ni tan sols exis-tien», va reconèixer el ge-neral, en referència als set primers anys de guerra sota l’administració de Bush. Una d’aquestes idees passa per la incorporació d’antics insurgents en l’estructura de postguerra. «No es po-den matar tots els dolents del país, has de reintegrar aquells que estan disposats a acceptar la reconciliació».

BÈL·LIC

Petraeus lamenta que l’estratègia a Afganistan va ometre conceptesEl responsable de les forces internacionals diu que la seva missió està condicionada

Page 14: 16 Agost 2010

14 - diarimés 16/08/10ESPORTS

REDACCIÓEloi Gila està sent un dels noms de la pretempora-da al Nàstic de Tarragona. Davant la falta d’efectius en la davantera, el jugador del filial s’està reivindicant i, ahir, un gol seu va do-nar l’empat als granes en la seva visita al Barça B. És el cinquè gol del jove da-vanter, que comença a de-manar una oportunitat de cara a l’imminent inici del campionat.

Ahir, al Mini Estadi, el Nàstic va sumar un meri-tori empat davant el Barça B (1-1), en un partit en què els granes van sobreposar-se al penal fallat per Ru-bén Navarro i al fet que els blaugranes s’avancessin en el marcador. Els de Luis Cé-sar van empatar gràcies al gol d’Eloi Gil, en un partit en què el domini i les opor-tunitats van ser pels ahir visitants.

El Nàstic va controlar el joc durant els primers 45 minuts, amb un mig del camp format per Fernan-

do Seoane i Miki Martínez. Els minuts van anar pas-sant mentre els dos equips es repartien les ocasions aï-llades de gol. La més clara va ser per l’equip tarragoní, quan Rubén Navarro va fa-

llar un penal que havia pro-vocat Fernando Morán. El mateix Rubén havia fallat un u contra u amb Masip minuts abans.

La pressió de la davante-ra grana va posar dificul-tats a la defensa local, que no va poder sortir amb la pilota controlada amb faci-litat. La qualitat del planter blaugrana va portar també perill sobre la porteria de Rubén Pérez, sobretot amb les escalades del cambri-lenc Edu Oriol i la mobili-tat de Víctor Vàzquez. Tot i això, la primera va acabar amb empat (0-0).

La represa va iniciar-se

sense canvis, i per primera vegada en aquesta pretem-porada Luis César va man-tenir els onze jugadors que havien començat el partit. Amb el pas dels minuts les oportunitats van anar ar-ribant. Eloi Gila, que havia substituït Rubén Navar-ro uns minuts abans, va combinar amb Walter per afrontar l’u contra u amb Oier, però el porter blau-grana va aturar la rematada del jugador del Nàstic. Uns minuts més tard, en el 72 de partit, Mingo ha fet un pe-nal sobre Ella, que va trans-formar Nolito avançant l’equip local.

La resposta dels granes no va tardar a arribar i en una bona jugada personal, el jove Eloi Gila, a nou del fi-nal, va col·locar l’empat de-finitiu en el marcador (1-1).

Avui, jornada de descansDesprés de l’empat ahir da-vant el Barça B, la planti-lla grana gaudirà avui de jornada de descans. L’acti-vitat tornarà a Can Nàstic dimarts, amb un entrena-ment matinal a les instal-lacions de Camp Clar i un amistós davant l’Olot, en horari encara per determi-nar. Dimecres i divendres hi haurà doble sessió de

treball, mentre que dijous només hi haurà entrena-ment matinal. Tots seran a Camp Clar, a excepció de la tarda de divendres, en què l’escenari seran les instal-lacions del Nou Estadi.

Pel que fa a la resta de la setmana destaca el partit de presentació de dissabte, a partir de dos quarts de set de la tarda, davant l’Espa-nyol de Mauricio Pochetti-no. Els blanc-i-blaus seran el rival més destacat dels granes durant la pretem-porada, on han predominat els enfrontaments davant equips de categories infe-riors.

FUTBOL

Tot i el domini dels granes, l’empat del jugador del filial no va arribar fins a nou minuts del final

Rubén Navarro va fallar un penal a la primera part, amb empat a zero al marcador.

GiMnÀStic de tarraGOna

El jove Eloi Gila es reivindica amb un altre gol davant el Barça B (1-1)

Delibasic, opció per la davantera

Tot i que la setmana passada semblava que el jugador serbi Andri-ja Delibasic, una de les opcions per a la davan-tera del Nàstic, jugaria al Còrdova la prope-ra temporada, aquest cap de setmana la si-tuació ha fet un tomb i el conjunt de Lucas Al-caraz ha tancat la ces-sió del basc Íñigo Díaz de Cerio, procedent de l’Athletic Club. Aques-ta operació tancaria les portes del Còrdova a Delibasic, ja que els andalusos ja compten amb Jonathan Sesma, Oriol Riera i el citat De Cerio, i obriria de nou les opcions dels granes, tot i que el catxet del serbi és elevat. Andrija Delibasic, de 29 anys, ha jugat les darreres temporades a Segona A amb l’Hèrcules, on els dos darrers cursos ha marcat 11 i 10 gols. Un altre que podria arribar de l’Alacant és el mig-campista Rodi Gimeno, que és a punt de tancar la seva desvinculació del club alacantí.

el migcampista asturià Gerardo noriega va debutar amb el nàstic, disputant vuit minuts

eloi Gila suma ja cinc gols durant la pretemporada, i és el màxim golejador grana

FUTBOL

REDACCIÓLa sortida de jugador del Betis que demanava el seu entrenador Pepe Mel co-mença a produir-se. Així, les properes hores en tan-carà el fitxatge el traspàs de Sergio García a l’Espa-nyol, que pagarà una quan-titat propera als 1,8 milions d’euros al club andalús. El jugador, campió de l’Euro-copa l’any 2008 amb Espa-nya, va abandonar la con-

centració del Betis a terres murcianes per reunir-se amb els dirigents de l’Espa-nyol a Barcelona. D’aquesta manera, el jugador torna-rà a Primera Divisió, ja que la passada temporada va disputar la Segona Divisió amb Betis, sense aconse-guir l’objectiu de l’ascens.

La passada temporada, el davanter català va marcar 12 gols i va donar 9 assis-tències.

El Betis, a punt de tancar el traspàs de Sergio García a l’Espanyol

FUTBOL

REDACCIÓEl Granada CF acumu-la fins a set jugadors de baixa per lesió durant la pretemporada. El darrer de caure ha estat el de-fensa Íñigo López, que va patir una lesió en el dar-rer amistós davant l’Al-meria. Tot i aquests con-tratemps, el tècnic del conjunt andalús, l’ex del Nàstic Fabri, no agafarà jugadors del filial i aguan-

tarà amb els efectius de la primera plantilla.

Els lesionats granadins són el citat Íñigo López; Diego Máinz, que es per-drà els dos primers par-tits de Lliga; Collantes; Iván Amaya; Carlos Cal-vo; Pedro Barrano, i Feli-pe Sanchón, que es torna-rà a incorporar a l’equip en un mes, després de ser intervingut quirúrgica-ment del menisc.

El Granada CF suma el seu setè lesionat d’importància

FUTBOL

REDACCIÓEl Rayo Vallecano va aconseguir aquest cap de setmana la cessió del davanter argentí del Ma-llorca Óscar Trejo per una temporada. El jugador, que va jugar cedit la pas-sada temporada a l’Elx, no entrava en els plans de Michael Laudrup i el club balear li ha buscat una sortida. Tot i que el jugador volia la carta de

llibertat, el Mallorca ha decidit no fer-ho perquè encara confia en la seva progressió.

Trejo, de 22 anys, va debutar amb Boca Juni-ors l’any 2005, arribant al Mallorca el 2007, des-prés d’un conflicte en-tre el club argentí, el ba-lear i el propi jugador. El curs passat va jugar cedit a l’Elx, on va disputar 34 partits i va marcar 4 gols.

El Rayo Vallecano aconsegueix la cessió del mallorquinista Trejo

BARÇA B 1NÀSTIC 1Barça B. Masip (Oier, 45’), Montoya (Dalmau, 45’), Fon-tàs (Muniesa, 45’), Ilie (Espi-nosa, 70’), Oriol (Ella, 70’), Víc-tor Bartra, 45’), Lozano (Plana, 45’), Minero (Sergi Rober-to, 45’), Riverola (Nolito, 45’), Rochina (Benja, 45’) i Cuenca (Rossell, 45’).Nàstic. Rubén, Mingo, Ser-gio, Morán (Cruz, 57’), Navar-ro (Eloi, 61’), Walter (Gerardo, 82’), Mairata, Seoane, Juan (Medina, 73’), Miki i Xisco.Gols. Nolito (p) (72’), Eloy Gila (81’).

Page 15: 16 Agost 2010

diarimés - 1516/08/10 ESPORTS

ANTONI RAMOSLluitar per l’ascens a Sego-na Divisió B. Aquest és l’ob-jectiu, un any més, del nou CF Reus Deportiu per a la temporada 2010-2011. Els roig-i-negres es van presen-tar dissabte davant la seva afició i en els parlaments previs al partit davant el CD Castelló, aquest va ser el missatge de l’entrenador Santi Castillejo.

Més cautelós va ser el ca-pità de l’equip, Àlvaro Gar-

cia, que va dir als assistents que «no puc prometre l’as-cens, però sí treball i tre-ball de tots els companys i meu». El migcampista és el jugador que més temps porta a l’equip i ha viscut les decepcions roig-i-ne-gres, amb el descens de Se-gona B i els quatre intents frustrats de retorn.

Per lluitar per l’ascens, el CF Reus manté bona part de la plantilla de la passada temporada. Del curs passat

es continuen 14 jugadors, als que cal sumar Víctor Ortiz, que va acabar la tem-porada cedit al Tortosa, i els sis nous fitxatges: Yannick, Pau de Haro, Marc Carras-co, Efrén, Beñat i Chumbi. Castillejo podrà comptar també amb els joves del CF Reddis, com Vivi, Raventós, Blas o Jorge Díaz, que han realitzat la pretemporada amb el primer equip.

Pel que fa al partit de presentació, el CF Reus va

mostrar de nou una molt bona imatge i va empatar davant el CD Castelló (1-1), equip de Segona B i aspi-rant a l’ascens. Els castello-

nencs es van avançar el en 38’ mitjançant González, mentre que en la següent jugada Chumbi va empatar pels roig-negres.

La propera cita del CF Reus serà aquest dimecres, a dos quarts de vuit del ves-pre, davant el Sant Andreu a l’Estadi Municipal.

FUTBOL

Es manté l’aposta pel bloc del curs passat i per Castillejo

El nou CF Reus Deportiu es presenta amb l’ascens a Segona B com a objectiu

El CF Reus està mostrant un bon nivell aquesta pretemporada; dissabte va empatar contra el Castelló.

patrÍcia hernández

FUTBOL

L’ulldeconenc Oriol Romeu debuta en partit oficial amb el Barça

ANTONI RAMOSL’ulldeconenc Oriol Romeu continua cremant etapes en la seva carrera esporti-va i la nit de dissabte va de-butar en partit oficial amb el primer equip del FC Bar-celona amb 18 anys. El mig-campista va sortir com a ti-tular en el partit d’anada de la Supercopa d’Espanya da-vant el Sevilla i va jugar els 90 minuts a l’estadi Ramón Sánchez Pizjuán de la capi-tal andalusa. La seva feina al costat de Seydou Keita va ser satisfactòria i sense complicacions.

Romeu, una de les per-

les del planter blaugrana, va arribar fa set tempora-des a la Masia, procedent del RCD Espanyol, que va prescindir dels seus ser-veis per «baixet». L’ulldeco-nenc ja havia debutat amb el primer equip en un partit amistós a Kuwait el passat mes de desembre, però fins dissabte no ho havia fet en partit oficial.

El migcampista d’Ullde-cona, internacional sub-19 amb Espanya, pertany a la plantilla del Barça B a Se-gona A, però la marxa de Touré Yaya i la no arribada de Cesc Fàbregas pot obrir-

li la porta del primer equip, necessitat d’un recanvi de garanties per a Sergio Bus-quets.

Qui no va poder debutar a Sevilla va ser el reusenc Sergi Roberto, que tot i es-calfar-se durant molts mi-nuts a la banda del Sánchez

Pizjuán no va sortir al ter-reny de joc. A més, tampoc podrà fer-ho en el partit de tornada del proper dissab-te, ja que ha estat convocat per la selecció espanyola sub-19, que a partir del 21 d’agost disputarà un tor-neig internacional al Japó.

Va jugar l’anada de la Supercopa a Sevilla

Oriol Romeu, perseguit pel davanter del Sevilla Luis Fabiano.

Fc BarceLOnaTENNIS

Eduard Bonet va ser el guanyador de la segona edició de l’Open de Tennis Memorial Jesús y José Luis de la Rosa, disputat a Segur de Calafell la darrera setmana. En el camí fins al títol Bonet va eliminar Carlos Castellanos, cap de sèrie número 1, i Carlos García, el segon favorit. En categoria femenina, la triomfadora va ser Sheila Sol-sona, que va fer bons els pronòstics i no va perdre ni un sol set en tota la competició. REDACCIÓ

Bonet i Solsona, triomfadors a Segur de Calafell

cedida

Page 16: 16 Agost 2010

16 - diarimés 16/08/10ESPORTS

REDACCIÓJoan Olivé no aixeca el cap. El pilot tarragoní va sumar una nova decepció a la jor-nada d’ahir i va finalitzar en la 31a posició final en el gran premi de la Repúbli-ca Txeca, disputat al cir-cuit de Brno, i que va tenir com a guanyador Toni Eli-as, acompanyat al podi pel japonès Yuki Takahashi i l’italià Andrea Iannone.

Després d’una qualifica-ció discreta, en què el de Perafort va ser el penúltim classificat, el warm up previ a la cursa va donar alguna esperança d’un bon resul-tat, ja que Olivé va ser 25è. Però va ser un miratge, i en

la cursa, el tarragoní va tor-nar a la realitat i va tornar a quedar-se sense puntuar, ja que no va poder passar de la 31a posició, a més de 53 segons de Toni Elias, gua-nyador de la prova i més lí-der del campionat del Món de Moto 2.

Així, després de vuit pro-ves disputades, Joan Olivé continua sense sumar cap punt aquesta temporada. El seu millor resultat enguany va ser el 21è lloc al circuit de Montmeló, a principis del mes de juliol. El tarrago-ní ha finalitzat quatre cur-ses, mentre que en les altres quatre no va poder acabar per caigudes o problemes

mecànics.El pilot de l’equip

Jack&Jones by Antonio Banderas continua tenint dificultats per adaptar-se a la nova categoria de Moto 2, en un salt important per a ell, ja que que ha passat de

motos de 125 cc a 600.La propera cita per a Joan

Olivé i el campionat del Món de Motociclisme serà el 29 d’agost a terres nord-americanes, amb el gran premi d’Indianàpolis.

En la categoria de Moto

2, on participa Joan Olivé, el líder destacat del certa-men és el manresà Toni Eli-as amb 161 punts, pels 105 de l’italià Andrea Iannone, segon classificat, i els 99 de Thomas Luthi, tercer.

En les altres dues cate-gories disputades a Brno, Moto GP i 125 cc, els gua-nyadors també van ser es-panyols amb els triomfs aconseguits per Jorge Lo-renzo i Nico Terol.

MOTOCICLISME

El tarragoní continua sense puntuar després de vuit curses disputades

a Brno Olivé va finalitzar la quarta cursa de la temporada, amb un 21è lloc com a millor resultat

el guanyador a la república txeca va ser toni elias, encara més líder del Mundial

Joan Olivé suma una nova decepció i acaba en 31a posició a Brno

Joan Olivé, en una imatge d’arxiu, va sumar un discret resultat a la República Txeca.

MOtO Gp BÀSQUET

L’ADT continua sense entrenador a dues setmanes d’iniciar la pretemporadaL’ADT Tarragona conti-nua sense entrenador a dues setmanes d’iniciar la pretemporada. El club tarragoní, que va con-firmar la seva participa-ció a l’Adecco Plata fa 12 dies, encara no ha trobat la persona que dirigirà l’equip en la seva segona temporada en la tercera categoria del bàsquet es-tatal. Sobre la taula hi ha els noms de Mateo Ru-bio, l’any passat a l’Hos-pitalet, i el d’Antonio Cano, cessat al novembre a Àvila. Tot i que l’acord amb un dels dos sem-blava qüestió d’hores, els dies passen i de mo-ment no s’ha concretat res. Aquest fet afectarà també la composició de la plantilla, que només té confirmat el capità David Viñas. Jon Santamaría i Xavi Guirao podrien re-novar, mentre que el tar-ragoní Marc Chaves po-dria pujar des del sub-21. En el capítol d’altes cap moviment oficial, només un possible interès en Chris Mortellaro. RED.

BÀSQUET

El CB Tarragona perd la cursa pel base Dani Pérez davant el LleidaANTONI RAMOSEl CB Tarragona haurà de continuar rastrejant el mercat, ja que el base Dani Pérez, pretès pels tarra-gonins, jugarà la propera temporada al Lleida, cedit pel FC Barcelona. La pre-sència a la banqueta de Jo-sep Maria Raventós, vincu-

lat la passada temporada a l’organigrama blaugrana, ha estat decisiva perquè el jove base no arribi al CBT. Ara, els blaus centraran els seus esforços en la cessió del base Juan Alberto Agui-lar, del Cajasol Sevilla.

D’altra banda, el CBT res-ta a l’espera de concretar

dues renovacions. El pivot David Mesa va rebre una oferta a la baixa i podria deixar el club aquest estiu, mentre que podria conti-nuar és l’escorta noruec Terrence Oglesvy, arribat a meitat de la passada tem-porada. El jugador va mos-trar-se com un bon tirador

durant nou jornades de lli-ga regular i el play-off de descens, acreditant 8 punts per partit. De moment, però, només són oficials al primer equips els joves Lluís Jacas, Ferran Torres i David Fernández, que puja des del filial que milita a Primera Catalana. Dani Pérez, amb el 5 vermell, jugarà finalment a Lleida.

criStina aGUiLar

VELA

El Club Nàutic Cambrils rep el premi Vela de Platí per quarta vegada

La Federació Catalana de Vela va guardonar el Club Nàutic Cambrils amb la Vela de Platí per quart any consecutiu. Amb aquest premi, es reconeix la tra-jectòria de l’entitat cam-brilenca, que es converteix en el cinquè millor club de tota Catalunya. A la demar-cació, el Club Nàutic Salou també va ser distingit amb aquest guardó per la Fede-ració Catalana de Vela. RED. El Club Nàutic Cambrils és el cinquè millor club de Catalunya.

cedidaVOLEI PLATJA

Les platges de Cunit acullen una nova edició del torneig Volei Nit

Més de 300 participants van donar-se cita a les pla-tes de Cunit en la quinzena edició del tradicional Volei Nit. A més, gairebé un mi-ler de persones va donar-se cita en els partits i actes complementaris celebrats. Els guanyadors en catego-ria masculina van ser els Boludos y Panochos, men-tre que en categoria mixta l’equip vencedor va ser el Destruir. REDACCIÓ Imatge d’un dels partits disputats a les platges de Cunit.

cedida

Page 17: 16 Agost 2010

diarimés - 1716/08/10 ESPORTS

tarragona

Maria Pau Solana Falco. ha mort als 79 anys. el seu funeral serà avui a les 9:30 h. a la parròquia de Sant Francesc.reusPere Rius Grau. Ha mort a l’edat de 64 anys. El funeral tindrà lloc avui, a les dotze del migdia a l’església de Sant Joan de Reus.

Antonio Salvadó Pallejà. Ha mort a l’edat de 73 anys. La ceri-mònia de comiat tindrà lloc avui, a un quart de deu del matí al Tanatori de Reus.

DEFUNCIONSCICLISME

Divendres passat es va presentar a l’Ajuntament de Tarra-gona la desena etapa de la Vuelta España, que tindrà com a punt de sortida la ciutat de Tarragona, en un acte que va comptar amb la presència de diversos excorredors del ni-vell d’Abraham Olano, Àngel Edo o Miquel Àngel Iglesias. El director de la Vuelta i el regidor d’Esports, José Cosano, va revelar els detalls de l’etapa, mentre que en finalitzar l’acte es va fer una sortida en bicicleta fins a Montblanc.

Presentada la sortida de l’etapa de la Vuelta’10

MaUri FernándezGOLF

Aquest dissabte, el Club de Golf Costa Dorada de Tar-ragona va ser l’escenari del VIII Trofeu Infantil de Golf Zaida. La competició va reunir a les instal·lacions tar-ragonina una trentena de jugadors, que van prendre part al torneig, disputat en la modalitat Texas Scram-ble, amb equips de tres jugadors a 18 forats. L’equip guanyador va ser el format per Sebastian Casanella, Eva Gros i Albert i Albert Sumalla. REDACCIÓ

El Club de Gol Costa Daurada acull el Trofeu Zaida

cedida

Page 18: 16 Agost 2010

18 - diarimés 16/08/10OPINIÓ La secció de cartes és oberta a la participació de tots els lectors i lectores de Diari Més, poden fer-les arribar a la redac-ció per correu (carrer Sant Agustí, 21. 43003 de Tarragona o carrer Sor Lluïsa Estivill, 16, baixos. 43202 de Reus), o mitjançant el correu electrònic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicació de les cartes i de no donar resposta a les mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el mà-xim de vint línies. Les cartes han d’anar signades indicant el número de D.N.I. i el telèfon de contacte.

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésEdita: Tamediaxa, S.A.

DL: T-1609/2001- issn: 1579-5659

Distribució controlada:

Director General:Carles Abelló

Cap de publicitat:Contxi JoanDisseny editorial:Carles MagranéCap de distribució:Jaume Cañada

Directora: Sílvia Jiménez. [[email protected]] Redacció: Victoria Castillo, Carme Mas, Esther Valcárcel, Vicente Izquierdo, Mònica Just, Antonio Ramos. Especials: Carme López. Tancament: Mario Ló-pez. Fotografia: Roser Sans, Olívia Molet, Cristina Aguilar. Edició de publicitat: Sara Sorando. Distribució: Marta López. Administració: Núria ClosPublicitat: Maria Molleda, M. Jesús del Hierro, Carmen Soto, Mercè Ripoll, Antònia Turull. [[email protected]]Imprimeix: Indugraf Offset, S.A.

C/ Sant Agustí, 21, 3r.43003 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 21 47 21C/Sor Lluïsa Estivill, 16. baixos.43202 REUS977 32 78 43 Fax 977 31 09 41www.diarimes.com

Estem immersos en plena Festa Major! Des de dissab-te fins al proper dijous 19

d’agost es desenvolupa la Festa de Sant Magí. Una festa que injustament s’ha acostumat a anomenar «petita» i només perquè tingui menys dies que Santa Tecla no és petita. Sant Magí 2010 fa una proposta de més de 100 actes, amb actes pre-vis i posteriors tan engrescadors com la Primera Festa Gitana, el Concurs de Cantautors o les ru-tes 4x4 a Sant Magí de la Brufaga-nya. La festa ha crescut sobretot en intensitat i, ara més que mai, es mereix ser anomenada Festa Major de Sant Magí, la Festa Ma-jor d’Agost de Tarragona, la Festa Major d’estiu i de l’aigua. Des de la Conselleria de Festes hem tre-

ballat de valent per fer una aposta amb nous espais, com són la Ta-bacalera, amb un cartell atrac-tiu, amb Love of Lesbian, Super-submarina, Quimi Portet, Mine! I Costo Rico, però sobretot, un es-pai pensat pels músics de casa, els membres de l’AMT fidels a la seva música i al treball incansa-ble, ens mostren la seva feina en l’11a edició del Festival, reivindi-cant la construcció del que serà el futur laboratori musical ubicat a la Capsa Jove, que compartiran amb la Conselleria de Joventut. Un espai per als joves de la ciutat. També amb l’estrena d’un nou espai, cedit per la Diputació per acollir Miguel Bosé en una gira exitosa i que esperem que faci les delícies del seu públic fidel. La TAP ens obre les portes retornant

un recinte emblemàtic per a tots els ciutadans.

Però sobretot treballem de la mà de les entitats, associacions, tots aquells que d’una mane-ra o altra participen de la Festa, i aquest any ens porten les pro-postes tradicionals, fil conduc-tor de la nostra tradició, els Por-

tants de l’aigua, les Contalles de Sant Magí, el Concurs de Castells de Sorra, la Remullada, la Sindri-ada… i d’altres que són benvin-guts amb noves propostes com la Cursa d’andròmines o el Concert

a càrrec dels Ministrers. Tots ells, amb tots vosaltres,

tarragonins i tarragonines sou protagonistes d’aquesta Festa. Entre tots hem treballat i treba-llem per fer una Festa millor, una Tarragona Millor, en la qual tot-hom hi trobi el seu espai.

Ara és el moment de mostrar que, de petita, res, que Sant Magí és una festa gran, perquè gran és la seva història, gran la passió amb què es treballa, gran el fervor i l’alegria amb la qual es viu.

TRIBUNA

«però sobretot treballem de la mà de les entitats, associacions, tots aquells que participen en la Festa»

Sant Magí, la Festa Major d’estiu de Tarragona!

Sandra ColomaRegidora de Festes, Centres Cívics i Joventut de Tarragona

«És el moment de mostrar que, de petita, res, que Sant Magí és una gran festa, perquè gran és la seva història»

Un bon moment per fer balanços

L’època estival sempre és un bon moment per a presen-tar alguns resultats d’acci-

ons realitzades. En les darreres setmanes, des de l’Àrea d’Educa-ció i Formació de l’Ajuntament de Reus hem fet alguns balanços de projectes i serveis que desenvo-lupem. El passat 27 de juliol vam explicar juntament amb el direc-tor de la Zona Educativa de Reus els resultats del procés de preins-cripció i matriculació per al curs 2010-2011, els resultats del qual han revelat que la nova zonifica-ció consistent en àrees escolars de proximitat al domicili famili-ar és una bona eina per a garantir l’equilibri en les condicions d’ac-cés als centres sostinguts amb fons públics arreu de la ciutat. De

fet, hem comprovat com ha estat possible aconseguir que tothom pogués matricular-se en l’esco-la sol·licitada dins la pròpia àrea de proximitat. Un dels resultats que més ens satisfà d’aquest pro-cés és la dada que només un 1,6% de l’alumnat s’ha assignat d’ofici,

cosa que significa un percentatge pràcticament tècnic.

L’endemà mateix, el dia 28 de juliol, al recinte de La Palma vam celebrar la festa de cloenda de les activitats educatives programa-des en els Casals d’Estiu de la ciu-tat. Ens agrada remarcar que són activitats educatives, molt im-pregnades del model de l’educa-ció en el lleure que tanta tradició té a casa nostra. De fet, aquest any ha estat molt interessant l’experi-ència de col·laboració que hem realitzat per primera vegada amb dues entitats del món del lleure, que han organitzat casals d’es-tiu als espais de dues escoles, la Pompeu Fabra i la Teresa Miquel. Els altres casals promoguts direc-

tament per l’Ajuntament, a través d’Educació i Formació i Reus Es-port i Lleure, s’han desenvolupat a les escoles Prat de la Riba, Al-berich i Casas i Rubió. Cal lloar i agrair també la feina de diverses associacions de mares i pares i d’altres entitats que han fet pos-sible també (i encara aquest agost fan possible) el funcionament d’altres propostes de lleure esti-uenques.

Encara aquest estiu hem apro-fitat per fer balanç del funciona-ment de la targeta de bus per a escolars, que vam promoure per a facilitar la mobilitat en trans-port públic de l’alumnat de fins a 12 anys. Els nostres autobusos ur-bans han registrat més de 13.400

usos d’aquest nou model de tar-geta per part dels 340 infants que en són titulars. Vull agrair a les famílies que han decidit fer-se’n usuàries la seva contribució a una mobilitat més sostenible i segura a l’interior de la ciutat. En aques-tes setmanes que encara queden abans de començar el curs, l’Ofi-cina Municipal d’Educació con-tinua oberta al públic i les famí-lies poden informar-se i obtenir la targeta, a banda de poder adre-çar-s’hi per a consultar qualsevol qüestió relativa a l’educació de la nostra ciutat. Mantenint les por-tes obertes de l’OME a l’agost vo-lem facilitar al màxim els prepa-ratius de les famílies amb vista a l’inici de curs el pròxim 7 de se-tembre.

Misericòrdia DosaiguasRegidora cap d’Àrea d’Educació i Formació de l’Ajuntament de Reus

EDITORIAL

Diferents agents del territori posaven ahir l’accent sobre la paralització d’algunes

de les obres al Camp de Tarragona i el perill que ha sobrevolat durant dies també

la variant de l’A-27 entre Valls i Montblanc. De fet, la setmana passada el ministe-

ri de Foment sorprenia amb un nou anunci. L’estació Central intermodal també

està paralitzada, «reprogramada», en paraules del propi ministeri. L’anunci en si

no significa només la simple paralització d’unes obres amb tot el que això com-

porta. L’anunci fa caure com una filera de fitxes de dominó tot un seguit d’infra-

estructures, com ara el Tramcamp, el tramvia lleuger. Els ajuntaments es tro-

ben, durant aquests dies, al·legant a l’estudi informatiu. Però el projecte quedarà

retardat també perquè no s’entén, no és possible, fins que no s’alliberin alguns

projectes. El Tramcamp no és possible sense l’alliberament ferroviari de la costa i

difícilment aquest es produirà sense les estacions necessàries.

Els projectes que cauen

Page 19: 16 Agost 2010

diarimés - 1916/08/10 FESTA MAJOR D’ASCÓ

Dimecres 18 d’agost12:00. Vol de campanes i enlairada de coets anunciant la festa major.17:30 h. Cercavila.a càrrec de la companyia La Gralla. Sor-tirà des de la rambla. tots, espectacle de màgia 22:45 h. Desfilada de pubilles i hereus cap al Casal. acompanyats per la xaranga la riberenca. 23:00 h. Ramillet de Focs. davant del casal.23:15. Entreteniment per als més petits.a la plaça del casal, a càrrec de la com-panyia la Gralla. al casal pregó de la Festa Major a càr-rec del director del Servei català de la Salut, Josep M. Sabaté.Homenatge a Mariano tarragó Ferrús, escollit avi d’ascó 2010. Proclamació de les pubilles i hereus del 2010 i Ball amb l’orquestra tangara. en acabar el ball, txaranga pels carrers de la po-blació a càrrec de la Xaranga La ribe-renya. tot seguit, festa de l’escuma a la plaça Vallxiqué.

Dijous 19 d’agost10:00 h. Cercavila matinal a càrrec de l’agrupació Musical d’ascó. 11:15 h. Recol·lecta de fons per la lluita contra el càncer a la plaça de l’es-glésia.11:30 h. Missa en honor a l’arcàngel Sant Miquel, patró de la vila.16:30 h. Recol·lecta de fons per a la lluita contra el càncer a la carretera camposines.de 18:00 h. a les 21:00 h. Parc infan-

til a la zona de la rambla.18:30 h. Batucada Batek carnavalia pels carrers de la població.de 19:00 h. a les 21.30 h. i de 22:30 a les 24:00 h. Parc juvenil davant del pavelló cobert, jumping, toro mecànic, carpes de tir, etc.19:30 h. Concert al casal amb l’or-questra Selvatana23:00 h. Espectacle musical the Graffiti classics Show a la plaça del casal.00:30 h. Ball al casal amb l’orquestra Selvatana.01:30 h. Actuacions dels grups Mad Frogs i tandem a la plaça de l’estació.

Divendres 20 d’agost11 h. Missa en honor a Santa paulina, patrona d’ascó.12:00 h. Curses de natació i parc aquàtic a les piscines.16:00 h. Concurs de pesca infantil organitzat per la Societat de pescadors La tartanya.de 18:00 a 21:00 h. Parc infantil a la zona de la rambla.18:00 h. Espectacle tribute Jackson a la rambla.de 19:00 a 21:30 h. i de 22:30 h. a 24:00 h. Parc juvenil davant del pa-velló cobert, jumping, toro mecànica, carpes de tir, playstation, wii...19:00 h. Futbol sala entre l’equip fe-mení de l’Fc ascó i un equip convidat.19:30 h. Concert al Casal amb l’or-questra Montgrins.20:00 h Futbol sala entre el Masculí de l’Fc ascó i un convidat al pavelló.23:00 h. Espectacle de cavalls, a la

plaça de Bous.00:30 h. Ball al casal amb l’orquestra Montgrins.01:00 h. Actuacions dels grups K. Melot i Se atormenta una Vecina a la plaça estació. a continuació a la plaça del riu, actuació de djs.

Dissabte 21 d’agost9:00 h. Torneig de petanca local a les pistes municipals de petanca, orga-nitzat per l’associació de la Gent Gran d’ascó.11:00 h. Concurs de tir al plat local organitzat pel club de tir al plat pla de l’Ovella.11:00 h. Missa en honor a Sant Gre-gori, copatró d’ascó.11:00 h. Concurs de grafits al carrer de la Farinera.12:00 h. Curses pedestres a la Ram-bla, a càrrec del club atletisme ascó-ribera d’ebre.16:00 h. Concurs de pesca sènior so-cial i general, organitzat per la Societat de pescadors La tartanya.17:30 h. Espectacles itinerants a la carretera camposines. Splash!!! Banda Bumbo Jazz Band, Keak, taller de ma-quillatge.18:00 h. actuació de l’humorista reu-genio a la Glorieta de la rambla, Saben aquel que diu...de 18:00 h. a 21:00 h. Parc infantil a la zona de la rambla.de 19:00 h. 21:30 h. de 22:30 h. a 24:00 h. Parc juvenil davant del pave-lló cobert, jumping...19:30 h. presentació del primer equip FC Ascó de la temporada 2010-2011 al camp d’esports.20:00 h. Partit de futbol entre primer equip de l’Fc ascó i un equip convidat al camp d’esports22:00 h. Correfocs a la rambla a càr-rec del grup Ball de diables d’ascó.24:00 h. Gran espectacle circ de pe-kín a la plaça de bous.01:30 h. Actuacions dels grups La Loca histeria i tràfic a la carretera cam-posines. a continuació a la plaça del

PROGRAMA D’ACTES

riu, actuació dels djs.

Diumenge 22 d’agost10:30 h. Missa dominical.12:00 h. Ball de vermut al casal amb el Grup Luo Band-Quartet.17:00 h. Xaranga per a petits i grans

pels carrers de la població. Se sortirà de la rambla. tot seguit, festa de l’escuma, a la plaça d’estació. es repartirà xocolata a tothom.de 18:00 a 21:00 h. Parc infantil a la zona de la rambla.de 19:00 a 21:30 h. i de 22:30 h. a

24:00 h. Parc Juvenil davant del pave-lló cobert, jumping, toro mecànic, carpes de tir, playstation.20:00 h. Revista Los hermanos calatra-va al casal.24:00 h. Ball a la plaça del casal amb l’Orquestra himalaya.

Page 20: 16 Agost 2010

20 - diarimés 16/08/10CLASSIFICATSBAIX CAMP. CASA DE poble 320 m2, bones vistes, moltes possibilitats, 142.000 euros. tel. 607.297.803.

VILALLONGA DEL CAMP, OPORTUNIDAD por traslado, vendo piso por hipoteca pen-diente, piso con 2 habitaciones, cocina independiente, 2 baños, soleado, amplia terraza, parking y trastero. edificio de reciente cons-trucción. hipoteca de 155.000 euros.t.977.25.09.93.

VILA-SECA (AV. R. D’OLzINA, 27 5-2), pis s-nou de 3 dorms., sala menjador amb balcó, cui-na, 2 banys,, calefacció, moblat, exterior, pàrquing opc., 170.000 euros nOU hÀ Bi tat cOnFOrt SL.tel. 977 22.90.96 /630 482 419

SE VENDE TERRENO RúSTI-CO de 5.500 m2 con dos casas grandes, piscina, zona tranquila, reservada entre tarragona, Valls y reus. tel: 689.906.650

LA SELVA DEL CAMP, Mas de 50mts, 2 magatzems, piscina, dues basses, aljub, aigua de pluja, electr. Finca de 7700mts: 120.000 euros 676.796.563

ALTAFULLA PLAYA, 2 hABITA-CIONES, gran comedor, terraza, cocina, baño. céntrico, cerca estación tren. 160.000 euros. tel 638.277.598

LA GRANJA. 85 M2, 3 habitacio-nes, 1 baño, 1 aseo, calefacción, doble ventana. incluye plaza de parquing. 160.000 euros. tel: 636.087.486

LA CANONJA, PISO SUPER eco-nómico e impecable! con 4 habi-taciones, sal.-comedor, 2 baños, cocina independiente, galería, so-leado. OpOrtUnidad. 130.000 euros.977.25.09.93

RIUDOMS. ULTIMS PISOS PRO-MOCIÓ OBra nOVa. reF. 318. zona plaça de l’arbre. pisos de 2 i 3 habitacions. plantes baixes amb jardí. atics amb ter rassa solarium. Façana obra vista. climatització per conductes. Jardí. piscina co-munitària i zona de jocs. pàrquing inclòs en el preu. traster opcional. entrega immediata. Qualitats altes. preus a partir de 138.000 euros. tel.: 977 81.40.10.

IMMOBILIÀRIA

• Venda

Tarragona

TARRAGONA - L´ALBADA PIS semi-nou de 3 dorm., 2 banys, cuina-off, amb galeria ,s-menja-dor amb balcons, a/a, exterior assoleiat, ascensor, parquing inclós. 175.000 euros. nOU hÀ-Bi tat cOnFOrt SL. tel. 977 22.90.96 /630 482 419

SAN PEDRO Y SAN PABLO, piso en c/ Violant d’hungría, 3 habita-ciones, amplia cocina, galería, 2 baños, terraza, parking y trastero, amueblado y zona comunitaria con piscina. MUY SOLeadO. por: 190.000 euros.t.977.25.09.93.

OPORTUNIDAD SANT PERE I SANT PAU, Bloque europa, piso de 3 habitaciones, baño, gran cocina con galería, sal.-comedor, amplia terraza, bien orientado, exterior, céntrico, buenas vistas. Buena relación emplazamiento, superficie, precio. por: 150.000 euros.t.977.25.09.93

ChALET EN EL CENTRO de tarragona ciudad. dos plantas, bodeguilla rústica y jardín. acep-tamos piso a cuenta como forma de pago. tfno: 977 22 66 52 web: www.promysa.com.

TORRES ROMA EN TARRA-GONA, amplio piso impeca-ble, de 4 habitaciones, 2 ba-ños, bien orientado. 400.000 euros.t.977.25.09.93.

EL SERRALLO, OBRA NUEVA, pisos con 2 habitaciones, total-mente equipados, cuquísimos, edificio “Ser Marino”, acabados modernos y de diseño. desde 155.000 euros.t.609.44.22.39

TORREFORTA ENSANChE, VI-VIENDA EN venta, impecable, con 4 habitaciones, 2 baños com-pletos, esquinera, delante de am-plio parque, muy decorada, refor-mada, lista para entrar a vivir, sin ningún tipo de reforma. 210.000 euros. t.977.25.09.93.

TORREFORTA , BONITO PISO de 3 hab., 2 baños completos, calef/ac, cocina con galeria, salón comedor, 2 terrazas y trastero. exterior y soleado. totalmente reformado. tel. 615. 891. 932

EN VENDA PIS A SP i SP c/Violant d´hongria, 2 banys, 2 terrases, parquet, calefacció , 3 habitacions. preu: 190.000.euros negociables. interesats trucar al telèfon 629.48.54.57.

C/SMITh, TARRAGONA, 2 hA-BITACIONES y dos baños, salón independiente. Obra nueva por 215.000 euros. Visítelo. tel. 977 24 44 66.

TORREFORTA, PISO IMPECABLE 2 años de uso, zona residencial, 3 hab, 2 baños, galeria, cochera privada para 2 coches + jardin. Semiamueblado. Urge vender por traslado. 195.000 euros. tfn. 600.583.280

IDEAL GENTE JOVEN, DISPO-NEMOS de viviendas económi-cas para comprar, también en opción a compra, pisos de 1 y 2 habitaciones en Bonavista. Facili-dades en hipoteca o de compra. 977.54.38.46

SANT PERE I SANT pau, piso de diseño. plan ta baja, ed ificio Mi ra-mar ii. tel. 691.215.484

SANT PERE I SANT pau. pis 60 m2, 2 habitacions dobles, bany complet, cuina e qui pada, ga leria, saló-menjador. to tal ment refor-mat + mo bles. preu 105.000 eu-ros. tel. 977 20.12.55. ne go ciable.

VENDO PISO CéNTRICO, DE 60 m2, 2 hab., con trastero. a re for mar. tel. 671.031.627. pre cio negociable.

Altres poblacions

LA MORA. ADOSADO 145 m2. 4 habitaciones, 2 dobles, 2 baños, a.a, calefacción gasoil. parking 50 m2. Gran zona comunitaria. pre-cio interesante. Urge vender. tel: 636.408.164

CONSTANTÍ, OBRA NOVA DI-RECTE promotor casa 4 dormi-toris, 2 banys, 181m² jardí privat, garatge per 2 cotxes, possibilitat de Lloguer amb Opció a compra. tel. 977.240.071 / 977.524.279

EL MORELL- C/ JACINT Verda-guer, casa 2 plantas, 150 m2, 4 habitaciones, baño y aseo, am-plio comedor con salida al jardín

de 60 m2 aprox., terraza 12 m2, garaje privado, nueva a estrenar. precio: 246.000 euros. tel.: 977 54.38.46.

TERRENO EN SALOU, CTRA. de la costa, para edificar edifi-cio plurifamiliar de 12 viviendas. t.977.25.09.93.

SALOU, zONA PUEBLO TERRE-NO para unifamiliar de unos 600 m2, consultar precio. t. 977.25.09.93

SALOU, C/ LLORER zONA estival, terreno para construcción de 2 ca-sas con proyecto. 215.000 euros. t.977.25.09.93.

SALOU, zONA ESTIVAL, TERRE-NO urbanizado para construcción de una casa. Unos 500 m2. precio 180.000 euros.t.977.25.09.93.

TARRAGONA – MUY CÉNTRICO.

C/ Lauria, 4 dormitorios, baño y aseo, cocina con galería cubierta,

salón-comedor con balcón cubierto.

Trastero.Exterior, tranquilo y

muy soleado.252.000 euros

negociables. Opción a parquing.

Tel: 660.381.836 - 669.007.011 -

687.938.899

LA POBLA DE MAFUMET

Chalet con jardínCompre a precio de

alquiler por738 euros/mes

sin entrada.VEALO EN YOUTUBE.

COM (buscar chalets la Pobla)

Tel: 977.84.28.21

ALFORJA. Terreny urbà de

1.000m2 de parcela, casa de 140m2, 1

poupropi, 2 basses, garatge per a 2

cotxes, portxe amb barbacoa, gas butà,

terres de gres. Preu: 128.000 euros

Tel.: 615.620.161

Page 21: 16 Agost 2010

diarimés - 2116/08/10 CLASSIFICATSREUS. PIS DE 3 habitacions, calefacció, 1er. sense ascensor, 120.000 euros.tel. 977 32.13.03

LA SECUITA- CTRA. TAR-RAGONA, casa 3 plantas, 160 m2, 4 habitaciones, 2 baños com-pletos y un aseo, amplio comedor con chimenea, 2 terrazas y dos balcones, garaje privado, próxi-mo a la estación del aVe. precio: 275.000 euros. tel.: 977 54.38.46.

DE PARTICULAR A PAR TICULAR, casa unifamiliar 130m2, terreny 600m2. Urbanització pinalbert. 216.000 euros. tel.: 652.908.361

MONTBRIÓ. REF. 595. PIS semi-nou. 80 m2 utils. antiguitat 2 anys. planta baixa. 3 habitacions. cuina americana equipada. Bom-ba de calor i a/c. ter rassa 20 m2. pisicina comunitaria. pàrquing. Molt lluminós. preu 156.000 euros. tel.: 977 81.40.10.

PROMOCIÓ OBRA NOVA A riU-dOMS. ref 318. zona plaça de l’arbre. pisos de 2 i 3 habitacions. plantes baixes amb jardí, àtics amb ter rassa solàrium. Façana obra vista. climatització per con-ductes. Jardí, piscina comunitària i zona de jocs. Qualitats altes. pàrquing inclòs en el preu. tras-ter opcional. entrega immediata. preus a partir de 138.000 euros.tel. 977 81.40.10

LA SECUITA. OBRA NUEVA. 1 dorm. a/a, parquet, cocina e qui-pada. pàr quing. 123.000 eu ros. tel. 977 24.42.44

REF 5570. PISO EN venta reus. c/ Jurats un 5º de 3 hab, baño

y cocina, balcones con ascensor, necesita reformas, precio: 66.000 euros. 617.472.053

VILA-SECA. PISO DE 3 dormi-torios, co ci na in de pen di ente, sin as censor, 144.240 eu ros. abs te-ner se a ge n cias. tel. 639.184.934

Locals, Oficines, Naus, Pàrquings

NAU EN VENDA RIUDOMS. Superficie 520 m2. nau apara-dor. parket. Oficines. Fals sos-tre. instal·lació elèctrica. Boques d’incendi. extractors. Ben comu-nicat. Facilitat aparcament. preu 290.000 euros possibilitat lloguer amb opció de compra. ref. 608. tel. 977 81.40.10

PLAzA DE PARkING. zONA Gasómetro. 34.000 euros. tel. 609.446.083

SE VENDE PLAzA PARkING grande. precio a negociar. tel 610.523.066

VENDO PARkING zONA PLA-zA Monrius. c/ Selva del camp.

coche pequeño/mediano. tel.: 696.863.847

• Lloguer

Tarragona

C/ JAUME I, PIS de 1 dorm. s-menjador amb balcó, cuina americana, 1 bany , exterior, as-soleiat, ascensor i com., inclosa. 420 euros/mes. nOU hÀ Bi tat cOnFOrt SL. tel. 977 22.90.96 /630 482 419

AV. CATALUNYA, PIS , de 4 dorms., sala menjador amb bal-có, cuina office amb galeria, bany complert i lavabo, armaris encas-tats, exterior, assoleiat, ascensor, i mobles. ideal estudiants. co-munitat inclosa. 600 euros/ mes. nOU hÀ Bi tat cOnFOrt SL.tel. 977 22.90.96 /630 482 419

SP I SP,- AV. paisos catalans, pis s-nou de 2 dorm., s-menjador amb terrassa, cuina office, bany complert, ascensor, zona com. amb piscina, com. inclosa. 600 euros/ mes.nOU hÀ Bi tat cOn-FOrt SL.tel. 977 22.90.96 /630 482 419

CALA ROMANA, PIS TOT re-format de 4 dorm., s- menjador amb terrassa , cuina office amb galeria, 2 banys, moblat , cale-facció, pk opcional i com. inclosa. 750 euros/ mes.nOU hÀ Bi tat cOnFOrt SL.tel. 977 22.90.96 /630 482 419

SP I SP- J. Molas i Sabaté. pis s- nou de 2 dorm. s- menjador amb terrassa, cuina, 1 bany , calefacció, ascensor, assoleiat , pk i com. incl. 550 euros / mes. nOU hÀ Bi tat cOnFOrt SL. tel. 977 22.90.96 /630 482 419

ALQUILER DE APARTAMENTO DE obra nueva, vistas al mar, sin muebles con pk por 570 euros /mes. 659 50 31 62

Altres poblacions

REUS, SANT MAGÍ ALEGRE , s/ nou de 2 dorm.. 1 bany, s-menjador amb balcó, cuina amb vitro, assoleiat, amb mobles, pk i comun., inclosa. 480 euros/ mes. nOU hÀBitat cOnFOrt SL. tel. 977 22.90.96 /630 482 419

ALTAFULLA PLAYA, 2 hABITA-CIONES, gran comedor, terraza, cocina, baño. céntrico, cerca estación tren. 480 euros. tel: 638.277.598

VALLS (3-F), PIS S-NOU de 2 dorms., sala menjador amb balcó, cuina amb vitro., bany complert, pk i traster incl., amb mobles i comun. incl. 520 euros/mes.nOU hÀBitat cOnFOrt SL. tel. 977 22.90.96 /630 482 419

REUS. ALQUILO ESTUDIO CéN-TRICO amueblado 400 euros + nómina, fianza una mensualidad. tel: 639.375.753

REUS, TRAVESSERA DE ST. pau, pis s/ nou de 1 dorm., sala men-jador , cuina amb vitro, bany com-plert, a/a ascensor, moblat , pk i com. inclosa. 450 euros / mes.nOU hÀBitat cOnFOrt SL. tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

Traspàs

Lloguer Despatxos, Oficines, Terrenys, Naus,

Pàrquings, Locals

BUSCO PLAçA DE PAR-kING zona rambla, c/Unió. 669.863.916

TREBALL

SE PRECISA OFICIALA PARA peluqueria rasgos de reus, con experiencia. interesados llamar al tel. 977 32 02 03

ES NECESSITA NOIA PER a pe-rruqueria a reus. tel. 977 311 053

EMPRESA LÍDER AL SECTOR del moble precisa dependent/a per a reus. es requereix: experiència en el sector. iniciativa pròpia i bon tracte. in teres sats /ades tru car al 696. 979.769 per a con certar entrevista

EMPRESA LÍDER AL SECTOR del moble necessita repartidor/mun-tador de mobles amb experiència. amb vehicle propi per accedir al lloc de treball. incorporació im-mediata. interessats trucar al 977.30.10.33 de 9:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 hores

NECESITEM PERSONA A TEMPS parcial, amb alemany parlat amb fluïdesa i escrit. per contactes co-mercials. tel: 977 – 33.04.91

NECESITEM PROFESSIONAL CONEIXEDOR DEL ram de pas-tisseries i pastisseries industrials. per tasca comercial. [email protected]

AMISTAT ¿QUIERES ENCONTRAR AMIS-TAD, PAREJA, grupos y cenas? ara-ViU. tel. 977 24.38.70 / 630.432.999

CIPS CLUB AMIGOS. ORGANI-zA psicóloga. tel: 977 243 029 -- 625.496.482 www.ci-ps.com

SE OFRECE GIGOLÓ MAYOR para señoras mayores. Seriedad. tel. 648.978.314. hombres NO

REFORMES LLAR

ALBAÑILERIA. REALIzAMOS TODA CLASE de trabajos. pre-supuestos sin compromiso. Sr. codina. tel. 977 54. 12.34 - 609.240.935

PINTURAS COBO, PINTURAS EN general, particulares, comuni-dades, presupuestos sin compro-miso. tel. 669.161.419

RAMÓN. EL SEU ELECTRICISTA-FONTANER, rapidesa i qualitat. tel. 646.323.371

SE OFRECE PALETA PARA hacer reformas en general. económico y serio. tel. 615.891.932

COMPRES

PRUDIX COMPRO ORO JO YAS usa das, MEJOR PRECIO, PAGA-MOS AL INSTANTE. O’do nell, 25 junto pa SeO priM- re US. tel. 977 32.82.24. EN BENVINGUT SOCIAS Nº 32 (EL TANCAT) EL VENDRELL (TARRAGO-NA).977.18.15.15

DINERO AL INSTANTE. COM-PRA de OrO Y JOYaS Mc. Máxi-ma tasación. raval Martí Folguera, 27. reus. tel.: 977.32.17.27. tar ra GOna, c/ capUtXinS, 28

COMPRA DE ORO MáXIMA cotización, rescate de póliza de empeño Monte de piedad Mc oro, plaça pastoreta nº 2 - reUS. parking gratuito. tel. 977 33.33.10

TAROT

TAROT ARISAM. TE ACLARA tus dudas amor, pareja, salud trabajo y di nero. tel. 806.40.11.38

SEÑORA MARÍA TAROTISTA Y Vidente consulta en reus y Salou. tel: 977 – 32.66.59

Empresa en expanssió precisa comercials per el sector energètic, formació a carrec

de l’empresa.Incoporació inmediata.

Imprescindible 18 anys i tenir nacionalitat

espanyola, alts ingressos. Sr. Fransesc. Tel 667.777.058

REUS. Traspaso local céntrico

60 m2.Ideal oficinas.

Todo nuevo, mesas, muebles, etc.

A punto para entrar.37.000 euros.

Tel: 670.349.494

REUSVenta de plazas de parking y 9

trasteros.Zona Camí de

Tarragona.212.500 euros.

Buena rentabilidadTel: 609.78.78.78

Page 22: 16 Agost 2010

22 - diarimés 16/08/10CLASSIFICATSVIDENTE AFRICANO – PROFESOR MADIU Soluciona cualquier problema: amor, suer-te, dinero, trabajo, mal de ojo, negocio, justicia, impotencia sexual. protección contra ene-migos. recuperación de pareja. ¡¡RESULTADOS y EFICACIA EN UNA SEMANA!! tel: 617.707.951 --- 977/ 31.27.54

TAROT BEL. 15 AÑOS de expe-riencia.consulta en tarragona centro. 20 euros. tel: 667.031.194

LA BRUJITA hEChICERA ¡NACÍ para ayudarte! Videncia, tarot, péndulo. aciertos garantizados. 806 516 508 aclara tus dudas. ¡Llámame! te atenderé personal-mente 24h. Mayores de 18 años.

MOTOR

hONDA CIVIC 1.4 90 cv, 3 puer-tas, Gasolina, año 99. 145.000km, 2.500 euros tel. 627.001.614

TRIAL. VENC GAS GAS prO 250. any 2.002. Bon estat. 1.000 euros.tel: 622.180.294

ALTRES

SI NO ESTUDIAS NI trabajas en-señándome a utilizar el móvil al máximo tendrás para tus gastos. teL: 669.75.80.77

RELAX

VANESSA JOVENCITA, cariñosa. 50 euros 2 servicios. reus. tel: 671.788.470

SE NECESITA chicas para piso relax. 695.917.070

MIRIAM JOVENCITA todo gusto cliente. 695.917.070

CASA SILVIA, dos amigas tier-nas y juguetonas tarragona. tel. 679.763.276 copa

CINCUENTONA REUS. Francés completo, beso negro. Sólo espa-ñoles. tel: 681.126.044

hAWAIANA, “25 añitos”, morbo-sa…sumisa…griego…¡adicta a todo! (30 euros). tel. 689.263.145

ALICIA MADURITA Salou. ex-periencia en hombres. tel. 660 508 178

CLAUDIA, MULATA, exótica…caliente y juguetona…pechos grandes…para comerlos… tel: 661.191.695

ALICANTINA 45 años. relleni-ta, peludita. 30 euros. reus. tel: 639.719.673

RUBIA TETONA, desde 30 euros. Sóla. Jóvenes, maduros y principiantes. 24 hrs. tarragona.tel: 660.510.362

ESPAÑOLA “MONTSERRAT”, francés bebido…culito tragón…tel: 688.296.177 (30 euros)

ALEXANDRA, RUSA espectacu-lar, 26 años. amante exquisita, juegos eróticos, placer 100%, ¡todos los servicios!. (cam-brils). www.alinarelax.com tel: 664.563.275

NOVEDAD kARINA, ¡20 años! rusita ardiente, viciosa, morbo-sa, gozarás de placer, francés natural, lésbico, parejas. (cam-brils). www.alinarelax.com.tel: 664.563.275

TARRAGONA. PRECIOSA MOre-na, 21 años, depiladita. particular. tel: 622.451.974

IMPRESIONANTE NÓRDICA cuerpo impresionante, masaje completo. tarragona. www.marinarelax.com. tel: 669.262.608

“NUEVO” CENTRO tantra, sen-sual, mútuo, 4 bellas señoritas. tel. 645.153.354

MASAJES ERÓTICOS, placen-teros, excitantes, en camilla. rubia sensual. tarragona. tel: 638.006.756

DOS hERMANAS españolas, su-perlésbico , besos lengua, beso negro, lluvia, copro. supereconó-mico.tel: 646.578.471

SEÑORITA DISCRETA, 120 pe-cho, sensual, cariñosa. todos los servicios. tel. 658.551.084

JENNIFER. 23 añitos, catalana, 20 euros completo. tarragona. discreto. tel. 697.411.514

NOVEDAD 27 añitos rusa… cuerpo de modelo…ojos azu-les…tel: 648.849.120 (24 h. Salidas)

CATALANA RELLENITA, beso con lengua, francés natural has-ta el final, griego, y parejas. tel 681.158.712

SE NECESITAN chicas para piso relax. tel. 615 383 697

MASAJES RELAJANTES!!! an-tiestrés… técnica hindú, aroma-terapia… 45 minutos. tel: 678 308 603

APERTURA MASAJISTAS eróti-cas, sensuales, jovencitas, terapias 40 euros. tel. 657 659 284

ESTRELLA NOVEDAD en reus, muy cariñosa, dulce y compa-ciente, masaje en camilla, fran-cés natural. todos los servicios. 699.242.637

CRISTINA JOVENCITA, 2 servi-cios 40 euros. discreto. reus. tel. 648.132.051

ChICAS RECIBIMIENTO PER-SONALIzADO, Sola en casa, dis-creción absoluta, camilla, masaje oral, anal y testicular. a partir de 30 euros. ana española, relle-nita, 34 – 689.281.550 / Gina hawaiana 25 –688.242.758 / ada eslovaca 25 – 688.225.804 / caMiLa venezolana 25 – 619.391.001 / LUci rumana 25 – 690.161.777 / MeLiSa rumana 21 – 689.909.448 / aManda in-glesa 40 – 626.932.377 / taMa-ra española 25 – 688.200.059 JULia rusa rellenita 35 – 688.231.746/ iriS española 21 – 635.997.659/LaUra rumana 25 – 690.161.777 /

PAULA. SEXO total. cariñosa. Morbosa. 102cm pecho. particu-lar. Salidas. tel.: 664.077.776

LULú MADURITA 60 años, mul-tiorgásmica, morbosa, juguetona, cariñosa. Salou. tel: 645.681.250

MARINA, la hija del demonio, 22 añitos, guapísima. recibo sola. discreción. Salidas. tel: 646.425.472

SEÑORA 44 años, me ofrezco a darte placer, estoy muy gua-pa y apetecible. discreto. tel: 691.039.481

AzUCENA 23 años, guapísima, dulce, cariñosa, masaje relajan-te y francés natural. en reus. 679.817.236

RELLENITA SUPER guapa, cari-ñosa, complaciente, masajes rela-jantes. todos los servicios, a partir de 30 euros. reus. 649.697.798

ANDREA 25 y CAROL 20, rubias hermanas morbosas, masaje a 4 manos, duplex lesbico. tel. 630.590.899

SE ALQUILA haBitaciÓn por horas para relax en reus, especial parejas, y chica independiente. tel. 615.383.697

ARGENTINA SALOU. Masajes, lluvia, tríos, lésbicos, parejas. discreto. de 9 a 24 h. tel: 977 38.80.66 – 667.306.753

kAREN, 20 añitos, guapísima, delgadita con un cuerpecito para comérselo, muy cariñosa, dulce y complaciente. tel. 626.317.701

RUBIA MUY GUapa Y cariÑOSa y complaciente, masaje relajante y francés natural. todos los servi-cios en reus. tel.: 681.125.710

NOVEDAD IRINA ¡angelica rusa! 20 años, figura esbelta, muy completa y complaciente. (cam-brils) www.alinarelax.com. tel: 664.563.27

SE PRECISA chica guapa para piso relax en tarragona. 686.684.108

ChICAS CALIENTES: Jó venes y maduritas buscan hom bres pa ra relaciones es po rá di cas. 803 52 33 21 Fijo: 1,16 euros - móvil: 1,51 eu-ros. Ma yo res de 18 años.

5 RUSAS eSpectacULareS 19/25 años, guapas, morbosas y complacientes. te esperan en cambrils. www.alinarelax.com tel: 664.563.275

hOMBRES DISPUESTOS a ha-cer disfrutar a cualquier mujer que requiera sus servicios. placer Garantizado, llamanos y lo com-probarás. Servicio Gratuito tel. 656.52.43.90

ROSANA, “RUSA”, exuberante…ninfómana…besucona… grie-go profundo…tel: 634.248.324 (24h)

CLAUDIA JOVENCITA. 2 servi-cios 40 euros. discreto. reus. tel: 698.270.133

JOVENCITA, CARIÑOSA, aten-ción las 24 hrs.30 euros servicio completo. tel: 665.803.332

NOVEDAD MARINA, guapísima rusa, 19 años, cariñosa, com-placiente, francés sin. (cam-brils). www.alinarelax.com. tel: 664.563.275

SALOU. DISCRETO, dominicana y española, cachondas, besos con lengua, francés natural. tel. 658.392.009

EXPERTA EN MASAJES an-tiestrés y ansiorelajantes. tel: 658.438.386

NOVEDAD. GABI, ¡Madrileña, 18 años! despampanante, carita de ángel, muy cariñosa y com-placiente, francés natural. (cam-brils). www.alinarelax.com. tel: 664.563.275

GUAPÍSIMA 20 años, cuerpo impresionante, masaje completo. tarragona.www.marinarelax.com. tel: 669.262.608

VIUDAS DESCONSOLADAS. ¡có-rrete las veces que quieras!… (30 euros). tel. 688.244.380. Salidas

SALOU. CUBANITA, curvas peligrosas, ardiente, besucona, recibo solita. Salidas 24 h. tel: 658.392.036

TRAVESTÍSIMA kARIN. espec-tacular.Viciosa.dotadísima.Or-gásmica.Besucona. salidas.teL: 680.874.562

SALOU. PURI 100 pecho, morbo-sa. recibo sola. tel: 649.191.271

BUSCO ChICAS para piso relax nuevo en reus. tel: 679.222.865

CATALANA, RECIBO sola. piso privado.discreto. tel: 610.686.779

ESPAÑOLA RUBIA recibe en pri-vado. tel: 652.593.908

SALOU. SEPARADA morbosa, atractiva, buenos pechos, masajes y algo más… tel: 680.970.343

REBECA CINCUENTONA. todo de todo…Griego profundo. tel: 679.222.865 (reus)

GINA. TENGO 18 años. tel. 686.526.657

BESO NEGRO, griego, garganta profunda, masajes anales desde 20 euros. tel. 628.984.219

REUS ¡25 euros! criStina, 140 pecho, melena rubia. andrea, pelirroja. tel. 653.613.385

SABRINA, DIAMANTE por pulir, 30 años, guapísima. discreción. Salidas. tel: 681.135.887

RIANA CITAS DISCRETAS.

Sólo para señores selectos, jacuzzi,

camilla, suit, acondicionado.

Tel. 670.652.089. 11 a 21H.

SANDRA. Española guapa y

completa. Excelente trato. Apartamento

privado Salou.Tel: 692.557.346

Page 23: 16 Agost 2010

diarimés - 2316/08/10 SERVEIS

TVE106:00 Noticias06:30 Telediario Matinal 10:15 La mañana de la 1 14:00 Informativos territoriales14:20 Las recetas 14:30 Corazón Magazine15:00 Telediario16:00 El tiempo15:45 Es informe16:15 Amar en tiempos revueltos 17:05 Mar de amor 18:25 España directo20:00 Gente21:00 Telediario 21:45 Fue informe 22:15 Cine Sin motivo aparente00:55 Cine Muévete, esto es Nueva York 02:20 TVE es música 03:00 Noticias 24 Horas

L’HORÒSCOP

Les relacions fami-liars i el tracte quo-tidià amb els és-sers estimats serà molt gratificant. Compte amb els diners, les finan-çes no són lo teu.

ÀRIES21/03 al 20/04

T’espera un dia de canvis importants a la teva llar, pro-cura tenir pacièn-cia amb la teva pa-rella. Temps idoni per preparar el teu pròxim viatge.

TAURE21/04 al 21/05

La gelosia poden soscavar l’estabi-litat de la parella: modera els teus ímpetus emocio-nals en el tracte diari amb els teus éssers estimats.

BESSONS22/05 al 21/06

Temps de vacan-ces i descans, procura no endur-te la feina a casa i busca moments de relax: passeja, ca-mina per la platja o planifica un viatge.

CRANC22/06 al 23/07

Lla intuïció insta a preservar els inte-ressos amorosos, així com a resoldre els dilemes del cor abans que sigui massa tard, ani-ma’t, és el teu dia.

SAGITARI23/11 al 21/12

Gelosia, retrets i discussions no fan més que po-sar en evidència que s’apropa una etapa de replante-jaments en la teva relació de parella.

CAPRICORN22/12 al 20/01

Zero paciència en la teva vida amoro-sa, et serà impos-sible pensar en en compromisos seri-osos. El destí posa a prova la teva ca-pacitat.

AQUARI21/01 al 19/02

Influències astra-les emfatitzen una marcada dualitat i contradiccions en el plànol amorós, tingues paciència al llarg d’aquesta etapa.

PEIXOS20/02 al 20/03

Els astres afavo-reixen l’harmonia en el plànol amo-rós, els acords sentimentals forti-fiquen les aliances en el festeig i el matrimoni.

LLEÓ24/07 al 23/08

El teu cos et de-mana un descans. Valdria la pena que deixessis una mica de banda la feina i dediquessis el teu temps a la familia i amics.

VERGE24/08 al 23/09

Certa inestabilitat pot abatre la teva tranquil·litat senti-mental: recurreix a les bones amistats per escoltar con-sells encertats. Sort amb el joc.

BALANÇA24/09 al 23/10

La vida sentimen-tal té avui una nova oportunitat de re-soldre dilemes ín-tims del teu passat amorós. Gran mo-bilitat per a l’uni-vers professional.

ESCORPÍ24/10 al 22/11

TELEVISIÓ PROGRAMACIÓ

TELÈFONS D’INTERÈSURGÈNCIESBombers ................................................................................................... 085Emergències ...............................................................................................112Urgències (Ambulàncies) ........................................................................ 061CAMBRILSAjuntament ................................................................................977 79 45 79Policia local............................................................................... 977 79 45 66Centre d’Assistència Primària (CAP) .....................................977 36 30 74SALOUAjuntament ...............................................................................977 30 92 00Policia local................................................................................ 977 30 92 12VILA-SECAAjuntament ...............................................................................977 30 93 00Policia local................................................................................977 30 93 16Ambulatori ................................................................................ 977 39 40 27TORREDEMBARRAAjuntament ...............................................................................977 64 00 25CAP ............................................................................................977 64 38 09Policia local...............................................................................977 64 60 05

LA SEXTA07:00 La Sexta en concierto08:10 Lo mejor de La Sexta08:20 Cocina con Bruno Oteiza 08:40 La Tira Serie 09:10 Futurama10:05 Padre de familia 11:30 Crímenes imperfectos12:00 L.A. Forensic12:30 Crímenes imperfectos14:00 laSexta Noticias15:25 Sé lo que hicisteis... Verano 2010 17:05BonesSerie.18:00 Caso abierto Serie.19:00 Navy: investigación criminal20:00 laSexta Noticias 21:30 The Very Best of El Intermedio22:15 Cine Rambo00:00 Buenafuente.01:25 The Very Best of El intermedio

TVE210:00 La huella 10:25 Calle del agua 10:50 Fauna callejera 11:20 La colonia del pantano 12:10 En tierra de dinosaurios13:10 Mil años de románico13:40 Al filo de lo imposible15:00 Para todos La 2cipativos.15:35 Saber y ganar16:00 Grandes documentales18:55 Biodiario19:00 El hombre y la Tierra 19:30 Mapa sonoro 20:00 La 2 noticias20:15 Dos hombres y medio20:40 Mujeres desesperadas 21:30 Sorteos Lotería 22:00 El cine de La 2 Palíndromos 23:35 Acción directa

TV306:00 Notícies 3/24 09:00 Els matins d’estiu 13:05 Rex 14:00 Telenotícies comarques 14:20 El medi ambient 14:30 Telenotícies migdia 15:40 APM? Extra 16:30 Julie Lescaut 18:15 Cine de cine 20:00 Just for laughs 20:20 El Gran Dictat 21:00 Telenotícies vespre 21:50 Afers exteriors 22:30 Sota terra 23:35 Egipte 00:30 Bombers de Nova York 02:00 Dawson’s creek 03:00 Notícies 3/24

ANTENA 306:30 Noticias08:45 Espejo público 12:30 La ruleta de la suerte14:00 Los Simpson14:30 Los Simpson15:00 Antena 3 Noticias15:50 La previsión de las 416:00 Cine El secreto del lago Ness 17:45 3D Con Gloria Serra19:15 El Diario21:00 Antena 3 Noticias22:00 Cine Jumanji 00:00 Informe DEC 02:30 Adivina quién gana esta noche04:00 Únicos Música

CANAL REUS TV14:00 Notícies14:30 La Setmana. 15:00 Muntanyes d’aventura15:30 Terra de vins16:00 Notícies16:30 Arquitectures17:30 Terra de vins 18:00 Notícies 18:30 Muntanyes d’aventura19:00 BA-BA19:10 Què? Non19:30 Esports en Xarxa20:00 Notícies20:30 Remira’t21:30 La Setmana22:00 Notícies22:30 Remira’t. Redifusió.23:30 Terra de vins00:00 Notícies

CUATRO06:30 Sabrina, cosas de brujas07:00 Matinal Cuatro 09:20 Medicopter ‘Asesinato mortal’. 10:10 Alerta Cobra 13:00 El último superviviente ‘Alabama’. 13:55 Noticias Cuatro15:35 Tonterías las justas17:15 Dame una pista ‘Rockfest’18:15 Entre fantasmas20:55 Noticias Cuatro21:30 La isla de los nominados 22:20 Callejeros Viajeros 23:25 Hotel, dulce hotel00:35 Callejeros Viajeros01:30 Siamesas, unidas hasta la muerte02:25 Tonterías las justas03:05 Cuatro Astros Esoterismo.05:55 Shopping

TAC 1214:30 IdEntitats 15:00 Ciutadella 15:30 La Setmana 16:00 Noticies 12 16:30 IdEntitats 17:00 Ciutadella 17:30 La Setmana 18:00 Adaptation 18:15 Programació Infantil 19:30 Esports en xarxa 20:00 Noticies 12+El Temps20:30 Estiu 12 dilluns21:30 10 Comarques 22:00 Noticies 12+El Temps22:30 Estiu 12 dilluns 23:30 10 Comarques 00:00 Xq no m’ho expliques00:05 Evolució 00:30 Carrers Estiu

TELECINCO07:00 Informativos 09:00 El programa del verano 12:45 Mujeres y hombres y viceversa14:30 De buena ley15:00 Informativos15:45 Sálvame diario 20:00 Pasapalabra20:55 Informativos Telecinco 22:00 NCIS: Los Angeles00:45 Trauma ‘El túnel’01:30 Trauma ‘Protocolo’.02:15 Locos por ganar04:00 Infocomerciales05:00 Fusión sonora

CANAL CATALÀ09.30 T-notícies10.00 Anem a plaça10.45 Va de mascotes11.00 Tarragona Opina12.00 Productes i serveis13.00 Equipatge de mà14.00 T-notícies14.30 Un món a mida15.00 Tarragona Opina16.00 T-notícies16.30 Anem a plaça16.45 Va de mascotes17.00 Tarragona Opina. Dimarts18.00 Carson & Carson19.00 Comisario20.30 T-notícies21.00 Estació d’enllaç22.00 Tarragona Opina23.00 L’accent

AVUI FELICITA ALS QUE ES DIUEN: Roc i Serena.

CINEMA CARTELLERA

TARRAGONAOCINETARRAGONAOcine1 Niñosgrandes 12.00 - 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 - 0.45Ocine2 TheLastAirbender 12.15 - 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30 - 0.40Ocine3 Shrek43D 12.30 - 16.00 -18.00 - 20.00 Ocine4 PhilipMorris¡TeQuiero! 12.15 - 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 - 0.45Ocine5 Shrek4 12.30 - 16.15 Ocine5 Misegundavez 18.15 - 20.15 - 22.15 -0.15Ocine6 Losmercenarios 12.15 - 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 - 0.45Ocine7 Losmercenarios 17.00 - 19.30 - 22.00 Ocine7 Srek4(Català) 12.15Ocine8 Jugadaperfecta 12.00 - 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30 - 0.30Ocine9 ToyStory3 12.00 - 16.00- 18.10 - 20.20Ocine9 PesadillaenElmStreet 22.30 - 0.40Ocine10 Killers 12.00 - 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30 - 0.30 Ocine11 ElEquipoA 12.00 - 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 Ocine12 Nocheydía 12.00 - 16.00 - 18.10Ocine12Eclipse 20.20 - 22.45Ocine13 TheLastAirbender3D 16.05 - 18.15 - 20.30 - 22.45 - 0.45Ocine14 ToyStory33D 16.05 - 18.15 - 20.30 - 22.45 - 0.45Ocine15 Origen 17.00 - 19.45 - 22.15Ocine16 Origen 16.00 - 19.00 - 22.00 - 0.40

ALTAFULLACINEMESLESBRUIXESALTAFULLALesBruixes1Shrek 17.30LesBruixes1Origen 19.15 - 22.15LesBruixes2Losmercenarios 18.20 - 20.20 - 22.20 - 00.20LesBruixes3Origen 17.30 - 21.00 - 0.30LesBruixes4Niñosgrandes 18.30 - 20.30 - 22.30LesBruixes4Misegundavez 0. 45LesBruixes5ToyStory3 18.00 - 20.00LesBruixes5ElequipoA 22.20 - 0.30LesBruixes6Airbender 18.15 - 20.15 - 22.15LesBruixes6PesadillaelElmStreet 0.00

LesBruixes7Killers 17.45 - 19.30 - 21.15 - 23.00 - 0.40LESBRUIXESCINEMES-ALTAFULLA:977651421

VILA-SECAOCINEVILA-SECAOcine1 PhilipMorris¡TeQuiero! 16.15 - 18.15 - 20.15 - 22.30 - 0.30Ocine2ToyStory3 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 - 0.45Ocine3 Nocheydía 16.00 - 18.15 Ocine3 PesadillaenElmStreet 20.30 - 22.30 - 0.30Ocine4 Origen 16.00 - 19.00 - 22.00 - 0.45Ocine5 Airbender:ElÚltimoGuerrero3D16.00 - 18.15 - 20.30 -

22.40 - 0.45Ocine6 Killers 16.00 - 18.00 - 20.15 - 22.30 - 0.40Ocine7Losmercenarios 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 - 0.45Ocine8 ElEquipoA 16.00 - 0.45Ocine8 Losmercenarios 18.15 - 20.30 - 22.40Ocine9 Airbender:ElÚltimoGuerrero 16.00 - 18.00 - 20.15Ocine9Misegundavez 22.30 - 0.30Ocine10 Niñosgrandes 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 - 0.40

REUSREUSPALACESala1 Losmercenarios 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45Sala2 Niñosgrandes 16.00 - 18.15 Sala2 ElEquipoA 20.30 - 22.45 Sala3 Killers 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 Sala4 Airbender 18.15 - 20.30 - 22.45 Sala5 Origen 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45Sala7 ToyStory3 16.00 - 18.45 - 22.15Sala7 Misegundavez 20.30 - 22.45Sala8 Shrek4 16.00Sala8 Nocheydía 18.15 - 20.30Sala8 PesadillaenElmStreet 22.30

Mésinformacióaltelèfon977754978

LAURENREUSMULTICINESLauren1Killers 16.15 - 18.25 - 20.35 - 22.45Lauren2Niñosgrandes 16.15 - 18.25 - 20.30 - 22.35Lauren2 PesadillaenElmStreet 16.15 - 18.25 - 20.30Lauren3ElEquipoA 22.30Lauren4Shrek4 16.30 - 18.35 - 20.30Lauren4Nocheydía 22.30Lauren5Airbender 17.00 - 19.45 - 22.15Lauren6Origen 16.40 - 19.20 - 22.05Lauren7ToyStory3 16.00 - 18.10 - 20.25 - 22.35Lauren8PhilipMorris¡TeQuiero! 16.10 - 18.30 - 20.25 - 22.30 Lauren8Airbender3D 16.15 - 18.20 - 20.25 - 22.30

Peramésinformacióivendaanticipadad’entrades:www.laurencinemas.net

ELVENDRELLOCINEOcine1 Losmercenarios 12.00 - 16.15 - 18.20 - 20.30 Ocine1 Misegundavez 22.40Ocine1 Origen 00.40Ocine2 Killers 11.45 - 16.30 - 18.30 - 20.40 - 22.50 - 1.00Ocine3 Shrek4 11.30Ocine3 ElEquipoA 16.00Ocine3 Airbender 18.30 - 20.40 -22.50 - 1.00 Ocine4NiñosGrandes12.00Ocine4 PhilipMorris 16.30 - 18.30 - 20.40 - 22.45 - 1.00Ocine4 Eclipse 0.50Ocine5 ToyStory3 11.45 - 16.15 Ocine5 NiñosGrandes 18.25 - 20.35 - 22.45 - 1.00 Ocine8 Origen 11.45 - 16.30 - 19.30 - 22.30Ocine8 Airbender3D 11.45 - 16.00 - 18.10 - 20.20 Ocine8 Losmercenarios 22.30 - 0.40 Ocine8 ToySotory3D 12.00 - 16.10 - 18.20 - 20.40 Ocine8 Airbender3D 22.50 - 0.50

OCINE:902170831/977660778

AGENDA

FARMÀCIESTARRAGONA:

Salazar Mena, Manuel

Avgda. Catalunya, 17

(24 hores)

977.22.30.20

Torrell Sorio, Montserrat

Riu Ter 6, Bloc 9 (Camp Clar)

Torreforta. ZONA OEST

(24 hores)

977.54.08.72

REUS:Guillen-Navàs-Sentis-Villanueva Av. Paisos Catalans, 116 dreta(24 hores) 977.32.27.51 Salamanca Domínguez, Mª PauPompeu Fabra, 15 (Diürn)977.85.50.46

TARRAGONA. Concert. Miguel Bosé 22.00 h, Tarragona Arena PlaçaDins del Cardio Tour.CAMBRILS. Art. XVII Biennal d’Art Contemporani CatalàFins al 27 d’agost, Sala ÀgoraOrganitzat per l’Ajuntament de Cambrils.VILA-SECA. Fotografia. Imatges 2009Fins al 20 d’agost, Sala polivalent de la Casa ConsistorialFotografies d’11 fotoperiodistes de les comarques de Tarragona. REUS. Exposició. In-quietuds, nomadismes contempo-ranisFins al 21 d’agost, Centre d’Art Cal MassóDe Mireia Feliu

Page 24: 16 Agost 2010

24 - diarimés 16/08/10A L’ÚLTIMA

SUDOKU

Nivell fàcil

L’ACUDIT Napi

Nivell mitjà

TRADICIÓ

Les darreres festes de l’EMD de la Canonja

REDACCIÓLa Canonja viu, durant aquests dies, les seves darre-res festes majors com a Enti-tat Municipal Descentralit-zada abans que passi a ser un municipi independent, el proper 1 de novembre. La festa major d’estiu posa punt final avui i ho farà amb una bicicletada popular, de nou a onze del matí d’avui i una festa aquàtica, a les piscines municipals, d’onze del matí a una del migdia. La Rambla Collblanc, a partir de la una del migdia, serà l’escena-ri del vermut i la paella po-pular. Tancarà les festes un gran castell de focs d’artifi-ci, avui a les onze de la nit, a càrrec de la pirotècnia Àngel Baldayo.

D’altra banda, un dels actes més tradicionals, la processó, es va cele-brar ahir, en honor a la patrona, la Mare de Déu d’Agost. Durant tot el cap de setmana, han passat per l’EMD diverses autoritats. Divendres, la con-sellera Marina Geli va signar el Pac-te d’Infraestructures de la Salut, que

donarà lloc a la construcció del futur Centre d’Assistència Primària.

El president de la Generalitat, José Montilla, va visitar dissabte la Ca-nonja. El president va remarcar a la Canonja la importància, sobretot en època de crisi, de tenir «complicitat» i de «sumar esforços» entre les admi-nistracions, i d’aprofitar al màxim «els recursos sempre escassos que tenim».

José Montilla va visitar l’Entitat Municipal Descentralitzada dissabte i ahir es va fer la processó

Dalt, la processó de la Verge, que va tenir lloc ahir. Dissabte, el pre-sident José Mon-tilla va visitar l’Ajuntament.

patrÍcia hernández/acn

LA IMATGE DEL DIA

Èxit del Casal Espai Esportiu del Tennis CunitEl cinquè Espai Esportiu 2010 organitzat pel Club Sports Tennis Cunit en col-laboració amb l’Ajuntament de Cunit ha assolit enguany un èxit total de partici-pació en les inscripcions. Hi han participat un total de 613 nens de 3 a 12 anys.

cedida

27º 17ºTemperatura

màxima

Temperatura mínima

Espai patrocinat per:

EL TEMPS

Estat del cel:Al terç sud i al litoral Cen-tral la nuvolositat serà més compacta i al llarg del matí la nuvolositat es restringirà a aquests sec-tors. Independentment, a la tarda al Pirineu, Pre-pirineu i a la meitat est la nuvolositat augmentarà i quedarà entre mig i molt ennuvolat al final del dia.