16 gener 2012

24
tarragona ~ reus ~ costaDaurada diari més més diari DILLUNS 16 DE GENER DE 2012 núm. 1.959 www.diarimes.com «Hi va haver un moment en què realment vam témer per la nostra vida» SUCCESSOS Un matrimoni de Calafell, amb la seva néta de tres anys, i una altra parella de Tarragona van sortir il·lesos del naufragi del creuer Costa Concordia, a la costa italiana. P2 El matrimoni de Calafell i la seva néta arribant ahir a l’aeroport del Prat. ACN Una de les tres carreres al circuit hípic vila-secà; la imatge deixa clara la bellesa i plasticitat d’aquestes proves. PATRÍCIA HERNÁNDEZ Mor un cavall en les curses de sant Antoni de Vila-seca HÍPICA La Torre d’en Dolça va congregar, ahir dins els actes de la festa major, centenars d’aficionats per veure córrer els pura sang. P10 AVUI TAMBÉ TARRAGONA Els funcionaris de presons es neguen a cedir i anuncien la possibilitat de convocar noves protestes. P3 REUS CGT es lamenta que durant el 2011 hi ha hagut un descens de reclamacions dels treballadors. P7 ESPORTS Serrano opina que si el Nàstic continua jugant igual, les victòries arribaran. P13 Tot i empatar a casa contra el Lleida (0-0), el Reus continua en posicions de promoció d’ascens. P14 La Pobla punxa a terreny propi contra el Vilanova amb un gol en el minut 90. P15 La Societat de sant Antoni celebra el 33è Tres Tombs de Valls La manifestació va aplegar 263 cavalleries vingudes del Camp, de Catalunya i de València. P9 PATRÍCIA HERNÁNDEZ Home i cavall, una dualitat necessària. Mediten ubicar els atletes en mòduls prefabricats al barri de Campclar Descarten una Vila Mediterrània a Terres Cavades o Pou Boronat. P4 TARRAGONA 2017

description

Diari gratuït del Camp de Tarragona

Transcript of 16 gener 2012

Page 1: 16 gener 2012

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésmésdiari DILLUNS16 DE GENER DE 2012

núm. 1.959www.diarimes.com

«Hi va haver un moment en què realment vam témer per la nostra vida»SUCCESSOS Un matrimoni de Calafell, amb la seva néta de tres anys, i una altra parella de Tarragona van sortir il·lesos del naufragi del creuer Costa Concordia, a la costa italiana. P2 El matrimoni de Calafell i la seva néta arribant ahir a l’aeroport del Prat.

ACN

Una de les tres carreres al circuit hípic vila-secà; la imatge deixa clara la bellesa i plasticitat d’aquestes proves.

PATRÍCIA HERNÁNDEZ

Mor un cavall en les curses de sant Antoni de Vila-secaHÍPICA La Torre d’en Dolça va congregar, ahir dins els actes de la festa major, centenars d’aficionats per veure córrer els pura sang. P10

AVUI TAMBÉ

TARRAGONA

Els funcionaris de presons es neguen a cedir i anuncien la possibilitat de convocar noves protestes. P3

REUS

CGT es lamenta que durant el 2011 hi ha hagut un descens de reclamacions dels treballadors. P7

ESPORTS

Serrano opina que si el Nàstic continua jugant igual, les victòries arribaran. P13

Tot i empatar a casa contra el Lleida (0-0), el Reus continua en posicions de promoció d’ascens. P14

La Pobla punxa a terreny propi contra el Vilanova amb un gol en el minut 90. P15

La Societat de sant Antoni celebra el 33è Tres Tombs de VallsLa manifestació va aplegar 263 cavalleries vingudes del Camp, de Catalunya i de València. P9

PATRÍCIA HERNÁNDEZ

Home i cavall, una dualitat necessària.

Mediten ubicar els atletes en mòduls prefabricats al barri de CampclarDescarten una Vila Mediterrània a Terres Cavades o Pou Boronat. P4

TARRAGONA 2017

Page 2: 16 gener 2012

2 - diarimés 16/01/12TARRAGONA

FELICITATS Felicita les persones que estimes a través de ‘Més Tarra-gona’. Envia’ns una fotografia i el text de felicitació al carrer

Sant Agustí, 21, 3er, 43003 de Tarragona o a l’adreça electrò-

nica: publicitat@mestar ragona.com. Les fotos s’han d’enviar amb dos dies d’antelació res-pecte a la data de publicació.

Les fotos en suport paper no es retornaran.

Avui és l’aniversari d’aquest bombonet i per aixó: « El naixement ens dóna la vida i la teva presència a la terra és un regal permanent per nosaltres feliç aniversari !!!

LAIA DÍAZJordi Tomàs i Maria Cla-ra Arteaga, propietaris del restaurant Sol-Ric de Tar-ragona, estaven passant una setmana de vacances a bord del Costa Concor-dia quan un banc de sorra va estroncar-los el viatge. Aquest matrimoni estava entre els més de 4.000 pas-satgers que viatjaven a bord del creuer de luxe que està escorat davant de la costa italiana.

Tomàs, que va arribar a casa ahir al migdia, ex-plicava indignat que «ens van estar enganyant du-rant una hora perquè quan es va notar el primer movi-ment ells ja sabien que al-guna cosa anava malament i haurien pogut començar l’evacuació molt abans».

El matrimoni va trigar gairebé tres hores a po-der abandonar el vaixell després que sonés el se-nyal d’alarma. «Vam fer cua per pujar en dos bots, però anaven plens i, final-ment, vam poder pujar en una llanxa pneumàtica en què havia d’anar la tripu-lació, però que va quedar encallada pels moviments del vaixells. Va ser el mo-ment en què ho vam passar més malament, i vam aca-bar saltant per una esca-la d’emergència fins a una embarcació de salvament», explicava aquest passatger.

Segons Tomàs, el trac-te de la tripulació va dei-xar molt a desitjar perquè «allí no hi havia ningú per ajudar-nos, tothom inten-

tava buscar la manera més ràpida de sortir del vai-xell». Avui té previst anar a l’agència de viatges per pre-guntar quines són les opci-ons que té a partir d’ara.

«Allò no era normal»«Vam estar de sort perquè ara ja estem a casa». Amb aquestes paraules inicia-va Maria Antònia Almirall el relat del que va ser per aquesta veïna de Calafell, pel seu marit, Jesús Rie-ra, i per la seva néta de tres anys, el naufragi del creuer.

Almirall explicava que mentre sopaven van sen-tir un fort impacte. «De se-

guida van començar a cau-re plats, copes, tasses..., el vaixell es va inclinar i els llums es van apagar», rela-tava Almirall. Era la dese-na vegada que aquest ma-trimoni feia un creuer i la tercera que viatjaven en el Costa Concordia. «En anar cap a la sala principal ja vam veure, per molt que per megafonia diguessin el contrari, que tot allò no era normal», explicava Almi-rall. Al vaixell ho van deixar tot, únicament van tenir temps d’agafar els abrics i un telèfon mòbil.

Tot i la serenor que de-mostrava ahir aquesta ve-

ïna de Calafell, assegurava que hi va haver un moment en què va témer per la vida. «Vam poder pujar en un dels primers bots, però va anar quedant embarrancat a sobre el casc del creuer, que cada vegada s’inclina-va més, i amb els cops van començar a petar els vidres del vot i semblava que no podríem arribar a l’aigua. Vaig passar por de veritat», relatava Almirall.

Aquests cinc tarragonins van arribar ahir al matí a l’aeroport del Prat amb un vol procedent de Roma, on els van traslladar amb au-tobús després de l’accident.

ACTUALITAT

Els propietaris del restaurant Sol-Ric estaven entre els passatgers del creuer accidentat a Itàlia

Maria Antòna Almirall i Jesús Riera, veïns de Calafell, van arribar ahir a l’aeroport del Prat després d’haver sobreviscut al naufragi.

ACN

Els cinc tarragonins que viatjaven amb el Costa Concordia ja són a casa

Ja són cinc les víctimes mortals

Els cossos de salvament van localitzar ahir a la tarda dos cadàvers a l’interior del creuer Costa Concordia, fet que elevava a cinc les víctimes de l’accident. Al vespre, van trobar un altre cadàver, que es tracta d’un home de nacionalitat espanyola (mallorquí). Tot i això, alguns mitjans itali-ans com Il Corriere de-lla Sera parlaven d’un sisè cadàver, tot i que –al tancament d’aques-ta edició– encara no s’havia confirmat. A més, encara hi ha gent desapareguda de la que no s’ha tingut notícies. Durant el dia d’ahir es van rescatar tres per-sones, una parella de sud-coreans i un mem-bre de la tripulació que havia quedat atrapat en una zona de difícil accés per l’estat i la in-clinació del creuer. El comandant del vaixell, Francesco Schettino, va ser detingut acusat d’homicidi involuntari i per haver abandonat la nau abans que gran part dels passatgers.

EFE

El creuer de luxe continua escorat a la costa italiana.

Page 3: 16 gener 2012

diarimés - 316/01/12 TARRAGONA

A. PORTA«Els funcionaris de pre-sons n’estem farts i no es-tem disposats a cedir». Així ho apuntava ahir Ángel Ur-bano, delegat sindical de CCOO a la presó de Tarrago-na. Segons Urbano, els tre-balladors del sector peni-tenciari estan molt irritats amb les retallades laborals que proposa l’Administra-ció i, per això, en una reu-nió que mantindran avui tots els delegats sindicals a Barcelona, es decidirà si s’incrementen les protes-tes. La decisió també de-pendrà del contacte que mantindran amb la Secre-taria General de Funció Pú-blica de la Generalitat, que divendres passat va decidir interrompre sense data les negociacions amb els sindi-cats de presons arran dels

bloquejos que es van pro-duir en centres penitencia-ris com el de Tarragona, on els funcionaris van concen-trar-se durant dotze hores a les portes de la presó.

«Esperem que entrin en raó i tornin a les negociaci-ons», confia Urbano ja que, segons el delegat sindical, «l’èxit de la protesta de di-vendres va ser rotund, vam rebre el suport del 100% de la plantilla i també en al-tres presons catalanes la resposta va ser força impor-tant». «L’Administració ha d’entendre aquest missat-ge», va reclamar Urbano.

Assemblea de MossosUn altre del col·lectiu de la funció pública que està en peu de guerra en contra de les retallades laborals són els Mossos d’Esquadra.

Dissabte al matí, una vinte-na d’agents es van concen-trar a la comissaria de Tar-ragona. Després d’aquest acte de protesta, Xavier March, delegat sindical del SAP-UGT, va explicar que aquesta setmana han con-vocat assemblees a les qua-tre capitals catalanes «per decidir el camí que hem de seguir», ja que divendres mantindran una trobada amb l’Administració per continuar dialogant.

A Tarragona, l’assemblea se celebrarà dijous a dos quarts de cinc a la sala d’ac-tes del Casal del Mar, i està oberta a tots els treballa-dors. «Volem presentar un decàleg de les nostres rei-vindicacions, per això es-perem que tots els treballa-dors opinin i donin la seva visió», va explicar March.

LABORAL

D’altra banda, els Mossos han organitzat una assemblea

Els funcionaris de presons no volen cedir i podrien convocar noves protestes

EDUCACIÓ

REDACCIÓEl segon acte de la com-memoració dels 325 anys de presència educativa de les Dominiques a Tar-ragona tindrà lloc aquest dijous a les vuit del ves-pre a la sala d’actes del Col·legi Sant Domènec de Guzman. Es tracta d’una xerrada que anirà a càr-rec del periodista, escrip-tor, guionista i productor de programes per a ràdio

i televisió Carles Capde-vila, i que es titula Educar de bon humor.

Segons el programa d’actes que s’ha elaborat per aquest curs, la pro-pera activitat per com-memorar els 325 anys de l’entitat educativa, reli-giosa i social se celebra-rà al març, ja que s’ha or-ganitzat un pelegrinatge a Montserrat amb tota la comunitat educativa.

‘Educar de bon humor’, una xerrada de Carles Capdevila

El CPEE Sant Rafael guanya el primer premi al concurs de pessebres

El Col·legi Públic d’Educa-ció Especial Sant Rafael de la Diputació de Tarragona ha guanyat el primer premi, en la categoria de col·legis-instituts, del 83è Concurs de Pessebres que organit-za anualment l’Associació Pessebrista de Tarragona. Ja fa uns anys que el CPEE Sant Rafael participa en aquesta iniciativa, on pre-nen part tots els alumnes del centre, dels més petits als més grans. A través de la confecció del pessebre, una activitat vinculada a la tra-dició nadalenca, l’alumnat posa en pràctica conceptes i habilitats apreses durant el curs. Enguany, en aquest certamen, també han estat premiats l’Institut Vidal i Barraquer, el Col·legi la Sa-lle i l’Escola Santa Teresa de Jesús. REDACCIÓ

Page 4: 16 gener 2012

4 - diarimés 16/01/12TARRAGONA

V.M.IZQUIERDO/L.DÍAZQuan encara falten més de cinc anys perquè Tarrago-na aculli els Jocs Mediter-ranis del 2017, el projec-te comença a desinflar-se i a adaptar-se als difícils temps que corren.

Sembla que el primer que passarà a la història serà aquella anomenada Vila Mediterrània, que havia de comportar la construc-ció de més de 1.800 apar-taments –d’entre dues, tres i quatre habitacions– i que s’havia d’ubicar als ter-renys de Pou Boronat –en-tre la N-240 i la A-27. La conjuntura econòmica i la poca predisposició dels promotors privats per tirar endavant el projecte estan provocant que la Candida-tura ja es comenci a plante-jar la possibilitat d’allotjar tots els esportistes en mò-duls prefabricats.

Encara no fa tres mesos que el mateix president de la Candidatura, Mario Ri-gau, ja avançava que, tot i que en el dossier de la can-didatura s’especificava que la Vila es construiria al Pou Boronat, estava guanyant força l’opció d’ubicar-la a la futura Vall del Llorito, és a dir, al que es coneix com Terres Cavades. Segons ha pogut saber el Diari Més, a hores d’ara, la primera op-ció està més que descarta-da i la segona estaria a punt de descartar-se. El princi-pal motiu és que el promo-tor privat que en un primer moment es creia que esta-ria interessat a desenvolu-

par el projecte ja ha mani-festat que no està disposat a assumir el risc econòmic que pot comportar.

Això doncs, la tercera op-ció, i la que sembla més vi-able, és situar la Vila Me-diterrània en uns solars de Campclar, corresponents al Pla Parcial 10, ubicats just al davant del centre comer-cial Carrefour i al costat de la carretera T-11. En aquest espai se suposa que també hi hauria d’anar el Centre Aquàtic –la piscina olímpi-ca que encara s’ha de cons-truir– i, en el cas que s’acabi arribant a un acord, també és l’indret on es vol instal-

lar la botiga de mobles su-eca IKEA.

Espais concentratsAquesta alternativa, la que actualment té més núme-ros, comportaria una con-centració d’espais ja que en pocs metres quadrats hi hauria la Vila Mediter-rània, el Centre Aquàtic i també les pistes d’atletisme de Campclar, que es remo-delaran per l’ocasió. Segons van afirmar fonts munici-pals, aquesta seria una de les millors opcions que hi ha sobre la taula perquè

permetria evitar molta des-pesa a l’hora de transportar esportistes.

D’altra banda, aquestes mateixes fonts confirma-ven que la Vila podria aca-bar sent un espai construït a base de mòduls prefabri-cats que s’instal·larien set-manes abans de l’inici dels Jocs Mediterranis del 2017 i que, un cop finalitzats, es tornarien a treure.

Totes aquestes decisi-ons acabaran de perfilar-se i aprovar-se per part del comitè executiu de la can-didatura que, previsible-ment, podria formar-se a mitjans del mes de març. Aquest òrgan estarà for-mat per membres del Co-mitè Olímpic Internacional (COI), del Comitè Olímpic Espanyol (COE), de la Ge-neralitat de Catalunya, de la Diputació i de l’Ajunta-ment de Tarragona, i serà l’encarregat d’acabar de do-nar forma als Jocs del 2017.

JOCS MEDITERRANIS

S’ubicarien als terrenys que hi ha davant de les Gavarres i es descarta Pou Boronat i Terres Cavades

El promotor que havia de construir la Vila a Terres Cavades no estaria disposat a assumir-ho

Els mòduls prefabricats s’instal·larien dies abans dels Jocs i, un cop acabats, es traurien

La Vila Mediterrània s’ubicaria en terrenys de Campclar, davant del centre comercial Carrefour a l’altra banda de la T-11.

PATRÍCIA HERnÁnDEZ

Estudien allotjar els esportistes del 2017 en mòduls prefabricats

Una opció que ja es contemplava pels Jocs del 2013V.M.IZQUIERDO/L.DÍAZDurant unes setmanes va planar so-bre Tarragona la possibilitat d’acollir els Jocs Mediterranis l’any 2013 i no el 2017, tal com estava previst, després que Volos (Grècia) hagués renunciat per motius econòmics a ser la seu dels Jocs del 2013. El 23 de febrer de 2011, però, el Comitè Olímpic Internacional (COI) va acabar escollint la ciutat tur-ca de Mersin per organitzar l’esdeveni-ment, una decisió que lluny de ser una decepció per Tarragona es va prendre com una oportunitat per «preparar els millors Jocs Mediterranis de la histò-ria».

Però si, per contra, en aquella oca-

sió el COI hagués seleccionat Tarra-gona, l’organització dels Jocs ja tenia pensat tirar endavant la Vila Mediter-rània per acollir els esportistes amb la instal·lació de mòduls prefabricats, una opció que semblava que només era factible en el cas que els Jocs ha-guessin estat l’any 2013, però que, a dia d’avui, torna a estar sobre la tau-la a causa de la difícil situació eco-nòmica per què està passant el país.

D’altra banda, el que no es mo-dificarà del dossier és l’allotjament de tot els àrbitres que participaran en els Jocs del 2017. Està previst que aquests dormin a les instal·lacions de la Ciutat de Repòs i Vacances.

Page 5: 16 gener 2012

diarimés - 516/01/12 PUBLICITAT

Page 6: 16 gener 2012

6 - diarimés 16/01/12TARRAGONA

REDACCIÓEl Partit Popular de Tarra-gona va anunciar ahir que forçarà l’equip de govern que, amb diners de l’IBI, es prioritzin les llars d’in-fants municipals. L’anun-ci el va fer el portaveu del grup municipal del PP, Ale-

jandro Fernández, a través d’un comunicat, només 24 hores abans de la votació dels pressupostos munici-pals del 2012 en el plenari que se celebra avui a l’Ajun-tament de Tarragona a les nou del matí.

Tot i aquest anunci d’últi-

ma hora de la formació po-pular, sembla que el grup municipal del PP s’abstin-drà avui durant la votació dels pressupostos, fet que permetrà l’aprovació del document.

Tot i això, Fernández va assegurar ahir que els pres-

supostos municipals «no poden suposar la paràlisi de la ciutat, cal crear ocu-pació i el turisme és un sec-tor que en pot crear». «Tam-poc han de ser un càstig pels que menys tenen, cal trobar un equilibri», va afe-gir Fernández, que per això

va assegurar que demana-ran a l’equip de govern «que faci un esforç important en el tema de les llars d’infants municipals».

Cal recordar que el pres-supost general de l’Ajun-tament de Tarragona per a l’exercici 2012 que es vota avui es va elaborar en base a la reducció de la despesa i del deute i que, segons l’al-calde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, incorpora mesures «dràstiques» i de-cisions «complicades», com per exemple la reducció de la plantilla del consistori.

MUNICIPAL

El PP forçarà que amb diners de l’IBI es prioritzin les guarderies municipalsAvui se celebra el ple a l’Ajuntament en què es votaran els pressupostos

POLICIAL

El comissari Francisco José Rodríguez Pérez s’ha incorpo-rat a la demarcació de Tarragona com a cap de la Unitat de Coordinació Operativa Provincial (UCOP) i segon cap de la Comissaria Provincial, del Cos de Policia Nacional. Rodrí-guez Pérez va néixer a Madrid el 1963, i va ingressar al cos policial l’any 1983. REDACCIÓ

El comissari Rodríguez Pérez, nou cap de la UCOP

CEDIDA

La Diputació i setze ens locals es promocionaran junts a les fires de turismeEl Patronat de Turisme de la Diputació de Tarrago-na i representants de tret-ze municipis, d’un con-sell comarcal, de la Ruta del Cister, de la Tàrraco Romana i del parc temà-tic PortAventura van re-validar divendres l’acord que regula la participa-ció conjunta i coordina-da de totes aquestes en-titats en fires nacionals, estatals i internacionals. El conegut com a con-veni corner, el novè que signen conjuntament, estableix l’assistència a les fires promogudes per l’Agència Catalana de Tu-risme i a les promocions que du a terme el Patro-nat de Turisme de la Di-putació de Tarragona. En concret, l’acord estableix l’assistència a les fires in-ternacionals ITB de Ber-lín, Mahana de Tolosa de Llenguadoc, Vakantie-beurs d’Utrech i WTM de Londres, així com acci-ons de promoció a la ciu-tat de Bordeus. Pel que fa a les fires nacionals i estatals, es participarà al Saló Internacional del Turisme de Catalunya, a Barcelona, a FITUR a Madrid, i a NAVARTUR a Pamplona. Quant a les promocions estatals, es faran a Sant Sebastià i Madrid. El conveni tam-bé preveu altres accions promocionals a Catalu-nya, l’Estat i l’estranger. REDACCIÓ

LAIA DÍAZA partir d’avui entren en funcionament els nous ho-raris dels autobusos de l’Empresa Municipal de Transport (EMT). El passat 1 de gener ja es van implan-tar les noves tarifes, dues mesures que són fruit del pla de viabilitat que ha de permetre a l’empresa mu-nicipal reduir la seva des-pesa per aquest 2012.

Tot i que algunes línies mantindran, més o menys, la seva freqüència, n’hi ha d’altres que es veuen cla-rament afectades per la re-organització horària. Una

de les que escurçarà el seu horari és la L14, que uneix la plaça Imperial Tarra-co amb la Zona Educacio-nal. D’altra banda, les L1, L2, L24 i L54 mantindran les expedicions amb més demanada (les que coinci-deixen amb hores d’entra-da i sortida de les escoles), tot i que, per exemple, en el cas de la L1 a partir d’avui passarà cada 40-45 minuts, mentre que ara ho feia cada 30 i els caps de setmana l’espera que era d’uns 35 minuts s’ampliarà fins a més d’una hora. Una situ-ació similar és la de la L2,

que entre setmana incre-mentarà únicament cinc minuts la seva freqüèn-cia fins ara habitual, però que els dissabtes a la tarda i els diumenges circularà

cada 80 minuts, el doble de temps que en l’actualitat.

Possiblement una de les línies que menys afectada es veurà és la L6, que uneix Campclar i Sant Pere i Sant

Pau amb el centre de la ciu-tat. En aquest cas, entre setmana, la freqüència de pas passarà de ser de 12-13 minuts a 15, mentre que els diumenges es mantenen sense cap canvi.

Quatre línies suprimidesAvui també deixen de cir-cular quatre línies: la L83, la L11 (que es fusiona amb L3), la L97 (que es fusiona amb la L7) i la L19.

Pel que fa a la L3, s’han creat dues variants: L3A i L3B. La primera arriba-rà fins al barri de Buenos Aires i també farà parada

a Bonavista Escoles i Mer-cadet. Per la seva banda, la L3B cobrirà les parades Nou Vial, Llobregat i la Sa-lle que han quedat sense servei per la desaparició de la L11. A banda, una altra de les novetats més desta-cades és que per connectar la Canonja amb l’Hospital Joan XXIII (un trajecte que fins ara cobria la L83) s’ha creat una nova parada per a la L3 a l’avinguda de Roma (entre Battestini i la pla-ça Imperial Tarraco) per-què hi hagi correspondèn-cia amb les L1, L2 i L8 quan van fins al centre sanitari. A part, en aquest nou punt també hi tindran parada la L6, L7, L30 i L54.

Els nous horaris estan disponibles a la web de l’empresa (www.emtane-mambtu.cat) i també s’han distribuït als punts d’aten-ció al client i a l’interior dels mateixos autobusos.

Nous horaris dels busos municipals amb reducció de freqüències de pasEn algunes línies, el temps d’espera s’incrementa més de 30 minuts a partir d’avui

Des d’avui també deixen de circular un total de quatre línies: L83, L11, L97 i L19

MOBILITAT

Page 7: 16 gener 2012

diarimés - 716/01/12 REUS

FELICITATS Felicita les persones que estimes a través de ‘Més Tarra-gona’. Envia’ns una fotografia i el text de felicitació al carrer

Sant Agustí, 21, 3er, 43003 de Tarragona o a l’adreça electrò-

nica: publicitat@mestar ragona.com. Les fotos s’han d’enviar amb dos dies d’antelació res-pecte a la data de publicació.

Les fotos en suport paper no es retornaran.

Felicitats avi, per molts anys! Sigues sempre tan eixerit. De part de tota la família.

JOAN MARC SALVATEl sindicat CGT tanca un 2011 «complicat», lamenta, en què hi ha hagut una da·vallada de les reclamacions fetes per part dels treballa·dors. No és, com explica el representant d’Acció Sindi·cal de la CGT a Reus, Miguel Moya, que «les condicions laborals hagin millorat sinó que la culpa és de la manca de feina». Moya argumenta que la davallada de denún·cies és directament pro·porcional a la gent que s’ha quedat sense feina a la ciu·tat, ja sigui en casos parti·culars o en grups de treba·lladors més grans.

Moya comenta que en els últims mesos, «el tema estrella és l’Administració pública». En el cas de l’Hos·pital Universitari Sant Joan de Reus, indica que «la no renovació del personal in·terí suposa una sobrecàr·rega de feina pels treballa·dors fixos». A més a més, opina que «això va en de·triment dels serveis univer·sals». Moya ha volgut recor·dar el servei de restauració de l’Hospital dut a terme per Boris 45: «Havia de ser una empresa en auge, tenia previst un servei de càte·ring, etc., i ara ja ha acomi·adat alguns treballadors».

per no recórrer als interins per cobrir baixes.

Des de l’inici dels efec·tes de la crisi, al voltant del 2008, bona part de les aten·cions realitzades per CGT tenen a veure amb procedi·ments d’acomiadaments i

les conseqüents indemnit·zacions. Moya detalla que aquest 2011 «no ha sigut una excepció». Així, els serveis jurídics del sindicat s’han dedicat majoritàriament a

tasques d’assessorament laboral pel que fa a recla·macions de finalitzacions de contractes. En aquest àmbit, el cas insígnia dels últims cursos, segons asse·gura Moya, és el dels Expe·dients de Regulació d’Ocu·pació (ERO). «Tant el 2010 com el 2011 gran quantitat de les accions que hem fet tenen a veure amb consells als treballadors en situaci·ons d’ERO». El representant de l’Acció Sindical ho justi·fica perquè «l’Expedient de Regulació és la manera en què l’empresa pot reduir la indemnització dels treba·lladors i des del Departa·ment de Treball», afegeix, «s’accepten de forma majo·

ritària aquests processos de reduccions dràstiques de plantilla». De forma paral·lela, Moya es mostra amoï·nat perquè els conflictes la·borals col·lectius, amb més ressò mediàtic, «posin a l’ombra els casos més parti·culars de persones amb di·ficultats de pagar una hipo·teca o que han de recórrer als serveis socials».

A l’altre cantó de la ba·lança, el sindicat descriu una sèrie de reclamacions, en el passat habituals, que ara són quasi residuals. Es refereix als recursos pel compliment i l’adequació de les jornades laborals als horaris establerts per con·tracte o a la distribució de la jornada laboral.

Menys casos d’immigrantsValorant el 2011, Moya es mostra especialment sor·près per la reducció dels casos que els arriben per part dels ciutadans estran·gers. «Les reclamacions fe·tes per part d’immigrants són pràcticament nul·les enguany, mentre que fa un parell d’anys eren ben habi·tuals», sentencia. Moya de·nuncia que «es fa ús d’ells quan el cicle econòmic va bé i quan baixa són els principals perjudicats».

Moya alerta que les retallades repercuteixen en una «sobrecàrrega» de feina pel personal fix

S’obre el concurs públic per adjudicar l’empresa que haurà d’auditar InnovaL’Ajuntament de Reus ha fet públic que a partir d’avui s’inicia el termini per presentar·se al con·curs públic amb la fina·litat d’adjudicar el con·tracte per a l’elaboració de l’auditoria econòmi·ca, financera i de control de la legalitat del hòlding d’empreses municipals Innova. Segons el mateix consistori, aquesta audi·toria estarà supervisada i coordinada per la Inter·venció Municipal, que ja s’ha encarregat d’elabo·rar les bases del concurs; d’acord amb l’encàrrec fet per la Junta General d’Innova, el passat 27 de desembre. L’objectiu de l’Ajuntament és que els resultats d’aquesta audi·toria de control estiguin enllestits i la previsió és donar·los a conèixer en un termini de tres me·sos. Uns resultats que es posaran en coneixement del Ple, tal com indica la normativa d’hisendes lo·cals. El grup municipal del PSC, ja ha demanat la convocatòria per via d’urgència del Consell d’Administració d’Inno·va, després de la dimis·sió del director general, Josep Prat, i que l’alcal·de de la ciutat n’assumís temporalment les seves funcions. Així, el PSC vol rebre tota la informació i donar compte a la Junta General que s’ha de cele·brar aquest gener.

Un incendi crema cinc cotxes i la façana d’un edifici al carrer Roger de BelfortUna columna de fum va alertar els veïns del car·rer Roger de Belfort de Reus (paral·lel a l’avingu·da dels Països Catalans) a dos quarts de sis de la matinada de diumenge, producte d’un incendi en què no es va haver de lamentar cap afectació personal. Els veïns de la zona van avisar els Bom·bers, que hi van adreçar dues dotacions i que van encarregar·se de posar fi a les flames que havi·en pres uns contenidors d’escombraries. Els tres contenidors encesos van afectar de forma col·lateral fins a cinc vehicles que hi havia aparcats a la vora i que van quedar·ne afectats: quatre d’ells van quedar parcialment cre·mats de la part posterior, mentre un d’ells va patir les conseqüències de les flames a la part frontal.

El foc també va tenir afectació sobre la faça·na de l’edifici amb què limitaven els conteni·dors. Així, les flames van perjudicar alhora algu·nes de les persianes ubi·cades a la part més in·ferior del bloc. Alguns aparells d’aires acondici·onats amb sortida a l’ex·terior també es van veure malmesos pels efectes de les flames, abans que les dues dotacions de bom·bers posessin fi al foc. De moment es desconeix el motiu de l’incident.

LABORAL

Bona part de les atencions fetes tenen a veure amb l’assessorament d’ERO

La manca de llocs de treball explica la davallada de reclamacions, segons CGT

JM.S.Els 380 empleats del sanatori Villablanca votaran avui en referèndum entre les dues propostes del nou conveni laboral a la baixa per al període 2010-2013. Les dues opcions sobre la taula comportari-en una reducció salarial i una d’elles la modificació del calendari laboral que afectaria de forma majo-ritària els cuidadors (el 70% del personal). La vo-tació arriba després de a manca d’acord entre els treballadors per presentar una proposta única a la direcció, que ja ha avisat que aplicarà l’article 41 de l’Estatut del Treballador si no s’arriba a un consens majoritari. Un punt que significaria la pèrdua de trenta dies de descans per part dels treballadors.

Villablanca vota avui en referèndum

Page 8: 16 gener 2012

8 - diarimés 16/01/12REUS

FELICITATS

Felicita les persones que estimes a través de ‘Més Tarragona’. Envia’ns una fotografia i el text de felicitació al carrer Sant Agustí, 21, 3er, 43003 de Tarragona o a l’adreça electrònica: publicitat@mestar ragona.com.

Les fotos s’han d’enviar amb dos dies d’antelació respecte a la data de publicació. Les fotos en suport paper no es retornaran.

¡¡¡El día 13 de enero esta prince-sa cumplió 10 años!!! ¡Guapísima, muchos besos, te queremos mucho, los «ULLA MAYA»!

Ya vienen, ya vienen, ya vienen los del circo... 1-2, 1-2, 1-2-3-4-5. Que pases un día genial en tu 20 cumpleaños. Muchas felicidades. Un beso, «Er tito» ;)

¡Felicidades Mery por tus 28 años! Este año más que nunca te vamos a apoyar, entendemos tu dolor, que sepas que tie-nes una gran familia y amigos a tu lado. ¡Te queremos campeona!

SILVIA JIMÉNEZEls veïns que van instal·lar tancaments a les terrasses a peu de carrer a la zona de Jardins de Reus, podran mantenir-los tot i haver-los fet en molts casos sen-se permís previ. Els infor-mes de la guàrdia urbana n’avalen el manteniment per motius de seguretat. L’Associació de la Manco-munitat de Veïns Jardins de Reus va sol·licitar a l’Ajun-tament, per motius de se-guretat, poder mantenir les finestres addicionals que molts han construït als tancaments de les terrasses dels immobles com a ele-ment dissuasiu i de segu-retat i per impedir un accés més fàcil a les propietats. Al a zona, bona part dels ha-bitatges són adossats, amb terrasses a nivell de carrer.

Molts veïns van instal·lar tancament a les llars sen-se permís per evitar que les terrasses es convertis-sin en una zona de pas. Di-versos actes d’incivisme i la sensació d’inseguretat dels veïns justificaven col·loca aquests tancaments que els veïns van intentar legalit-zar posteriorment. Després que l’associació veïnal hagi tingut converses amb la guàrdia urbana, el cos poli-cial ha fet un seguiment de la zona esmentada i ha cor-roborat la situació d’inse-guretat. La policia local ha recomanat, en diversos in-formes, que es mantinguin les finestres, ja que conside-ra que el fet de suprimir-les empitjoraria la situació.

CadastreGràcies a un decret del con-

sistori, els veïns podran mantenir els tancaments però l’Ajuntament els obli-ga a comunicar-ho al ca-dastre i a pagar l’import corresponent per tal de dur a terme les rectificacions de superfície que correspon-guin en la base tributària de l’Impost de Béns Immobles.

En tots els casos, el pro-pietaris hauran d’acre-ditar haver autoliquidat a l’empara de l’Ordenan-ça Fiscal Número 5, l’im-post sobre construccions i instal·lacions, acompa-nyat per l’autoliquidació del pressupost corresponent. La mesura beneficia 143 habitatges, bona part dels quals als carrers de Marie Currie, de Maria Montes-sori, de Victòria Kent, i els carrers Teresa de Calcula i Teresa Claramunt.

VEÏNAL

Els informes de la guàrdia urbana avalen la mesura

Legalitzen el tancament de terrasses a Jardins de Reus per motius de seguretat

Molts habitatges tenen terrasses a peu de carrer.

pATríciA hErnándEz

L’executiu municipal va explicar que prorroga-rà l’aprovació del pres-supost de 2012, com a mínim, fins conèixer la previsió que presen-ti el nou govern espa-nyol. Una situació que, segons va anunciar el president Mariano Ra-joy està pensada per als propers dos mesos i que, per tant, ajornarien en-cara un parell de mesos la concreció dels pressu-postos a la ciutat de Reus. El batlle, Carles Pellicer, va defensar aquest can-vi de rumb amb la pre-visió de les mesures que pugui plantejar el go-vern de l’Estat. Malgrat que les retallades, com va defensar el mateix Pe-llicer, puguin ser menys importants, els reusencs sí que veuran incremen-tada la seva pressió fiscal a través de l’IBI, del qual hauran d’abonar un 10% més. Segons va detallar el regidor d’Hisenda local, Joaquim Enrech, una fa-mília mitjana que pagui 300 euros, amb la mesura de Rajoy, haurà d’abonar trenta euros més.

L’executiu prorroga el pressupost de 2011, almenys, fins el març

SOCIETAT

83 anys del concurs de pessebres de la Congregació Mariana

La Congregació Mariana de Reus va celebrar els 83 anys del concurs de pessebres i els 30 de les redaccions de tema nadalenc, en una tra-dició que posa fi al període festiu. 150 famílies, entitats i comunitats parroquials van participar al concurs de pessebres. Entre les di-ferents seccions, el millor pessebre d’Aparadors va ser el del Bar la Bota, al carrer Sant Elies. REDACCIÓ La Casa Navàs, la Prioral o el Campanaret inspiren aquest pessebre.

cEdidA

JM.S.D’acord amb el compromís que el consistori reusenc va adoptar amb diferents espais de la ciutat, al llarg de la setmana s’ha proce-dit a condicionar diferents espais amb nou mobilia-ri urbà. En aquest cas, els actes vandàlics ocorreguts fa prop d’un mes a l’esta-bliment Bar Gandhi van motivar l’interès de l’alcal-de, Carles Pellicer, i l’àrea

d’urbanisme per millorar les condicions de feina en aquesta zona situant-hi unes pilones davant dels accessos per als vianants (que permeten el trànsit de persones, però eviten el pas de vehicles voluminosos) així com d’unes estructu-res de forja metàl·lica als accessos laterals del car-rer. Així, es pretenen evitar situacions com l’allunatge que va patir aquest local.

URBANISME

L’Ajuntament disposa nou mobiliari urbà per evitar nous incidents

Les estructures de forja i les pilones impedeixen l’accés als vehicles més voluminosos.

jM.s. La plaça Llibertat acull avui una unitat mòbil per a donar sang

La unitat mòbil de do-nació de sang s’ubicarà avui a la plaça de la Lli-bertat de les 10 del matí a la una del migdia, i de les cinc de la tarda a les nou del vespre. Dijous, la uni-tat mòbil estarà al carrer de Sant Joan, al costat del Mercat Central, amb el mateix horari. Les unitats mòbils es poden trobar el tercer dilluns laborable de cada mes i el dijous de la mateixa setmana.

Page 9: 16 gener 2012

diarimés - 916/01/12 CAMP DE TARRAGONA

ANTONI GUASCHLa 33a edició dels Tres Tombs de Valls van tor-nar a sentar càtedra, ahir al matí, de la mà de la So-cietat de Sant Antoni. I ho van fer no només per la curosa organització de la passejada multitudinària –hi van prendre part 263 cavalleries, 95 muntades i 168 estirant, segons les da-des del vallenc Rafael Cas-tells– sinó, alhora, per la voluntat de reviure una època en què la pagesia i els traginers –aquests els reca-ders a cavall fins a la moto-rització, que els bandejà la dècada dels anys 50 i 60 del segle passat– eren omni-presents al Camp de Tarra-gona i a Catalunya.

Veure els Tres Tombs a Valls, però, és anar, abans de la desfilada d’animals prevista, al local de la Soci-etat de Sant Antoni. Aquest enorme magatzem, cedit per la família Magriñà, ser-

veix als 130 associats per guardar els carros de la So-cietat de sant Antoni i, tam-bé, per contemplar com

posaven els arreus als ca-valls, la majoria, però alho-ra a mules, matxos i ponis. Aquest retorn a la infan-

tesa, als anys 60 del segle passat, va anar de la mà, entre altres, d’en Josep Ma-ria i Marc Buqué, d’en Joan

Guasch, a qui tothom ano-mena Xolo, i de la seva filla Tània, la presidenta de l’en-titat. També, per recordar l’ofici de carreter, el del va-llenc Miquel Rovirosa i Por-ta, de 80 anys, que encara ara es manté actiu.

Tots ells van poder de-gustar un sucós esmorzar a la brasa, del qual n’eren res-ponsables na Maria Lluïsa Abat, en Pedro Escribano i en Joan Fàbregas.

El poni de la Sara PelliséAhir a Valls hi era represen-tat mig Camp de Tarragona –Constantí i Alcover, entre altres–, les terres de l’Ebre

–Móra la Nova– i d’arreu de Catalunya –Sant Llorenç d’Hortons, per exemple–, tots els quals lluïen cavalls i carros a dojo. També de València – de les poblacions de Benicarló, amb la famí-lia Marín, i d’Utiel–. Amb tot, a nosaltres qui ens va arribar al cor fou la Sara Pe-llisé, de quatre anyets i de Vilallonga de Camp; airosa, ella muntava el poni Vitubi.

VALLS

La Societat de sant Antoni va acollir 263 cavalleries en el 33è Tres TombsVinguts d’arreu de Catalunya i del País Valencià rememoraren el record d’una època

L’ALDEA

ACNPart dels afectats pel blo-queig dels comptes de la secció de crèdit de l’Aldea es van mostrar del tot in-satisfets amb el resultat de la reunió, que es va cele-brar amb l’Institut Català de Crèdit i els responsables cooperativistes.

Els afectats esperaven rebre informació sobre els resultats de la pre-audito-ria que es va dur a terme a

la cooperativa, però asse-guraven que no es va resol-dre cap dels seus dubtes. De moment, s’ha aturat el segon cobrament que, se-gons el calendari inicial de pagaments, es preveia per aquest primer trimestre de 2012. Per al cobrament dels dipòsits a termini caldrà ara esperar a tenir un pla de viabilitat de la cooperativa, que es presentarà el proper 31 de març.

El cobrament dels dipòsits a termini depèn ara d’un pla de viabilitat

Laura Martínez duia el penó; l’Escola de Música Tradicional i Sacaires de Tarragona posaren el so

La desfilada dels Tres Tombs a Cambrils serà diumenge vinent

Encara que aquest cap de setmana Cambrils va co-mençar les festes de sant Antoni, organitzades per la Cooperativa i l’Ajunta-ment, les activitats conti-nuaren el cap de setmana vinent, 21 i 22 de gener. Dissabte 21 hi haurà les competicions de boti-farra i d’escacs, a la Co-operativa. El plat fort, el diumenge 22. Serà quan es concentraran les ca-valleries al parc del Pi-naret, missa i benedicció d’animals al santuari de la Mare de Déu del Camí abans d’iniciar els Tres Tombs per la Vila i, a con-tinuació. pel Port. Aquest cap de setmana hi va ha-ver, entre altres, un es-morzar, plaques de cava, concurs de menjar man-darines, sorteig i ball. A.G.

Constantí inicià la festa major amb un concert al Casino

Tot i algunes activitats prèvies, dissabte, com el concert a la Societat el Casino de Joan Pau Cha-ves, pianista d’Els Pets, la tradicional cercavila i el pregó de la Festa major de sant Sebastià iniciaran de forma oficial la cele-bració aquest proper di-jous, 19 de gener. Aquest darrer anirà a càrrec de Josep Maria Font Solé, fill de Constantí i preve-re de la parròquia de sant Pere de Cambrils. En aca-bar l’acte, es lliuraran les tradicionals distincions honorífiques a personali-tats de la localitat. Diven-dres, 20 de gener –l’ofici solemne, benedicció de coques i ballada de sar-danes, uns actes que se-guiran fins diumenge vi-nent, 22 de gener A.G.

La imatge de sant Antoni Abat, protector dels animals, precedia els carros i carruatges a la desfilada.

PATRÍCIA HERNÁNDEZ

CALAFELL

Curs de navegació de vela llatina a cura de Vicente García-Delgado

L’Associació Patí Català va iniciar, dissabte, el curs de navegació a vela llatina amb una classe magistral de Vicente García-Delgado a més de 60 alumnes. L’ex-pert i investigador va fer una explicació teòrica, se-guida d’una demostració pràctica amb la Montserrat, la primera de les barques restaurades. Els propers fe-brer, març i abril navegaran amb un sardinal. A.G. García-Delgado (sense gorra) amb membres del Patí Català.

CEDIDA

Page 10: 16 gener 2012

10 - diarimés 16/01/12CAMP DE TARRAGONA

GASTRONOMIA

El restaurant Blanc de Blancs guanya el Gastronia 2011

L’Associació de Gourmets de Tarragona va celebrar dissabte, al Club Nàutic de Salou, el sopar de lliura-ment del Gastronia 2011, que lliuren els gourmets tarragonins al millor sopar de l’any. El que va obtenir una millor puntuació va ser el Blanc de Blancs, d’Am-posta. També van ser dis-tingits Arcs (Tarragona), El Molí de Cal Tof (el Vendrell) i el Celler Clos Barenys. Els premiats, la nit de dissabte.

CEDIDA

CAMBRILS

REDACCIÓLa Generalitat de Catalu-nya va homenatjar dijous l’Associació de Dones Amunt de Cambrils en un acte dedicat a les enti-tats de dones que durant el 2011 han celebrat el seu 25è aniversari com a re-coneixement públic de la tasca realitzada. El con-seller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleri-es, juntament amb la pre-

sidenta de l’Institut Cata-là de les Dones, Montse Gatell, van presidir l’ho-menatge.

L’Associació de Dones Amunt es va crear el 8 de maig de l’any 1986. Actu-alment compta amb 235 sòcies i des de l’entitat es porten a terme un ampli ventall d’activitats de for-mació i sensibilització en temes diversos vinculats amb les dones.

La Generalitat homenatja l’Associació de Dones Amunt

A.G.Les quadres Multi, Caleja-na i Osuna van ser, ahir al circuit hípic del Parc de la Torre d’en Dolça, els gua-nyadors de les tres curses del ja tradicional Cós de sant Antoni, una de les acti-vitats emblemàtiques dins la multiplicitat d’opcions que ofereix als ciutadans la festa major en honor del patró hivernal de Vila-seca.

Ahir, però, tot i la belle-sa i la plasticitat de genets i cavalleries, la dissort va fer que un cop acabada la se-gona cursa, el pura sang de nom Lyseo es desplomés, quan ja era a la zona de re-cuperació, i morís tot i els esforços per intentar reani-mar-lo. Un imponderable, és clar, no previsible. Amb tot, les curses van conti-nuar –s’havien iniciat a les dotze del migdia– davant el devessall d’afeccionats i curiosos vinguts d’arreu, que ompliren de gom a gom el circuit vila-secà.

Les tres curses, per a ca-valls de pura sang angle-sa, eren a una distància de 1.700 metres, les dues pri-meres, i de 2.500 metres, la tercera. La primera amb 8 participants, la segona amb 6 i la tercera amb 7. Un es-clat de fortalesa i briositat, en els animals, i de colors llampants, com és habitu-al, en els valents genets.

Els campionsLa primera de les curses, premi Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, se la va endur la quadra Mul-ti –amb el cavall Guilvine, muntat per C. Fernández,

amb un temps de 2.26.07–. El segon lloc, que es va en-dur el trofeu Cooperativa Agrícola, fou per a la qua-dra Ombra –amb el cavall On the dot, guiat per Josep Fusté–; el trofeu Societat

las Vegas va recaure en el tercer classificat, aquest de la quadra el Sable –amb Ley de leyes i el corredor R.H. Huayas. Una bona cursa per engrescar tothom.

La segona, premi la Cai-

xa, se’l va emportar la qua-dra Calejana –cavall Arre-bato i genet R.H. Huayas, amb 2.25.26–; el segon pre-mi, trofeu Societat el Fènix, va ser per a la quadra Multi –cavall Bloody Winter i ge-net C. Fernández–; el ter-cer, trofeu Societat Pi i Mar-gall, per a la quadra Multi –cavall Conmiriam i el ge-net fou M. Gomes–.

En la tercera cursa, gran premi Ajuntament de Vila-seca, qui es va endur el gat a l’aigua fou la quadra Osuna –cavall Obatala i genet R. Ramos– amb un temps de 4.11.62; segon i premi Com-te de Sicart va ser pel cavall Porquenotecallas i el ge-net M. Gomes, de la quadra Àfrica; el tercer, premi Mas Calvó, a la quadra Yeguada Igkamar –cavall Gran Águi-la i genet V. Sánchez–.

VILA-SECA

La ja tradicional cita és un dels reclams més populars de la festa major hivernal

El Cós de sant Antoni atreu centenars d’afeccionats a les curses hípiques

Alguns dels guanyadors de les curses en rebre els trofeus, ahir al circuit hípic de la Torre d’en Dolça.

PATRÍCIA HERNÁNDEZ

PATRÍCIA HERNÁNDEZ

El fet luctuós, el decés d’un dels cavalls després d’acabada la cursa.

CAMBRILS

A.G.L’equip de senyalitza-ció de la Policia Local de Cambrils ha repintat les marques viàries a la zona de la urbanització Sol Cambrils. L’actuació s’ha fet per tal de millorar la seguretat, tant pel cre-uament de la calçada per part dels vianants, com per a evitar accidents en les diferents intersecci-ons de l’avinguda Joan XXIII amb les correspo-nents travesseres.

Aquesta actuació s’em-marca en els treballs que la Policia Local ha planifi-cat per millorar la senya-lització viària, que per a començament de 2012 ha incidit en aquesta urba-nització. En aquesta lí-nia, l’any passat es va fer actuacions de millora de la senyalització de Cam-brils Badia, dels carrils de la zona central i la re-modelació d’un tram de l’avinguda Diputació.

La Policia Local repinta la senyalització de Sol Cambrils

L’actuació incideix en la millora de la seguretat viària.

CEDIDA

Page 11: 16 gener 2012

diarimés - 1116/01/12 CATALUNYA

FORMACIÓ

REDACCIÓ / AGÈNCIESLa llengua anglesa conti-nua sent la pedra a la sa-bata de molts espanyols, ja que tot i que s’estudia a les escoles i molts continuen la seva formació en acadè-mies durant molt de temps, un estudi del centre Pue-blo Inglés- More than En-glish sobre l’opinió dels es-panyols de l’educació i el nivell de l’idioma a l’estat, afirma que nou de cada deu espanyols se sent incòmo-de quan ha de parlar an-glès. Això, en percentatges, es tradueix en un 89%, mal-grat que el 37% dels consul-tats diu que porta estudiant anglès més de quinze anys.

Tot i aquesta incomodi-tat latent, gairebé el 50% dels enquestats reconeix que s’anima a parlar encara que sap del cert que no ho fa correctament i un 35% es troba insegur i se sent aver-gonyit, mentre que un 4% no articula ni un sol mot per por a fer el ridícul.

Pel que fa a l’estudi,

aquest ha analitzat altres aspectes sobre la situació de la llengua anglesa entre els espanyols i espanyo-les. De fet, pràcticament tots els enquestats, el 98%, considera que l’ensenya-ment de l’anglès als centres educatius no és l’adequat.

D’aquests, un 60% pensa que és imprescindible que es dediqui més temps a la formació d’aquesta llen-gua i un 68% creu que s’ha de potenciar la pràctica en converses amb anglopar-lants i simular les situaci-ons reals.

Mètodes de formacióReferent als mètodes d’aprenantatge, el 58% ma-nifesta que imparteix clas-ses en una escola o aca-

dèmia d’idiomes, un 53% practica l’anglès a través de pel·lícules o sèries en versió original mentre que el 47% utilitza la lectura per for-mar-se.

A més d’aquests mèto-des, més de la meitat dels enquestats en aquest estu-di, en concret el 54%, afir-ma que la millora manera d’aprendre l’anglès és a tra-vés de llargues estades en algun dels països on l’an-glès és llengua vehicular. Si això no és possible, els consultats tenen una alter-nativa i són els programes d’immersió lingüística dins de l’estat espanyol.

A la universitatEn últim terme, respecte la formació universitària, el 74% té una opinió favorable que tots els graus universi-taris comptin amb una op-ció bilingüe i que els gra-duats surtin amb un nivell d’anglès igual que els seus homòlegs d’altres països del continent europeu.

El ridícul és la principal causa, tot i que s’estudia l’idioma

Nou de cada deu espanyols se sent incòmode quan ha de parlar anglès

La millor manera d’aprendre l’idioma és una estada llarga a un país de parla anglesa

POLÍTICA

El Govern celebra que el PP no presenti esmena als pressupostos

ACNEl Govern agraeix al PP que finalment no pre-senti esmena a la tota-litat als pressupostos, però adverteix els po-pulars que si no retiren la que tenen registrada contra la Llei d’acompa-nyament, els comptes no podran aprovar-se. Així ho va considerar el porta-veu del Govern, Francesc Homs, que va destacar que sembla que el PSC, que ha anunciat que sí que en presentarà contra els pressupostos, estigui més preocupat «per ICV i també per les seves qües-tions internes que no pas per Catalunya». Homs va apel·lar a la «responsabi-litat recíproca» de totes les formacions polítiques parlamentàries per saber diferenciar els interessos personals o partidistes dels que poden afavorir el conjunt del país.

Homs, que ahir va par-ticipar en els Tres Tombs de Taradell, va rebutjar la proposta de l’executiu es-panyol de privatitzar al-gunes televisions autonò-miques i va afirmar que la Generalitat «no s’ha plantejat» aquest extrem. «El servei públic de TV3 i Televisió de Catalunya és essencial, i el context del nostre país ho requereix» va indicar el portaveu del Govern, que va dir que creu que aquesta inicia-tiva està vinculada televi-sions autonòmiques: «La nostra es la televisió na-cional de Catalunya, són aspectes diferents», va assegurar.

El portaveu també va confirmar que entre fi-nals d’aquest mes de ge-ner i inicis de febrer el president de la Generali-tat es reunirà amb el cap del Govern espanyol, Ma-riano Rajoy.

Critica, però, l’esmena del PSC

Mor un dels directius de Caixa Penedès implicat en l’escàndol dels plans de pensionsJaume Jorba, un dels di-rectius de Caixa Penedès implicats en l’escàndol dels plans de pensions milionaris, va morir di-vendres passat als 63 anys i ahir es va celebrar el fu-neral al tanatori de Sant Boi. El mes de novembre passat, la Fiscalia Superi-or de Catalunya va obrir una investigació per de-terminar una possible responsabilitat penal en els plans de pensions mi-lionaris de cinc directius de Caixa Penedès, entre ells Jaume Jorba. Ales-hores, el consell d’admi-nistració de l’entitat va forçar la dimissió del pre-sident de l’òrgan, Ricard Pagès, i la del director general, Manuel Troya-no. Els altres dos benefi-ciaris dels plans de pen-sions milionaris són Joan Caellas i Santiago Abella. Els plans de pensions as-cendirien als 20 milions d’euros entre els cinc im-plicats. Les diligències es van remetre posterior-ment a la Fiscalia Provin-cial de Barcelona perquè investigués el cas. ACN

ACNMés d’un miler de vehicles, entre cotxes, motos, bicis i tractors, i també desenes de persones a peu, es van concentrar ahir a Canet de Mar, al Maresme, en l’ac-te que va posar punt final a la caravana per l’Estat pro-pi que ha organitzat l’As-semblea Nacional Catalana

(ANC) del Maresme. L’as-sistència, molt superior a la que s’havia previst, va «des-bordar» els organitzadors, que van qualificar l’acte de «gran èxit».

El moviment popular, que lluita per aconseguir una majoria social favo-rable a la independència i que es constituirà formal-

ment el març d’aquest any, ja compta amb el suport de 120 assemblees territorials, entre comarques i munici-pis, de les 241 que aspira a tenir. L’ANC és un «movi-ment unitari» que «no pre-tén ocupar l’espai de cap partit polític ni crear-ne cap cap de nou», va expli-car ahir Pep Riera.

Es va celebar a Canet de Mar i va «desbordar» els organitzadors

Més d’un miler de vehicles participen a la caravana per l’Estat Propi

SOCIETAT ACN

L’acte va posar el punt final a la caravana que ha organitzat l’Assemblea Nacional Catalana.

Page 12: 16 gener 2012

12 - diarimés 16/01/12ESPANYA-MÓN

ACNEls tres presumptes mem-bres d’ETA que van ser de-tinguts aquest dissabte passat a la tarda al centre de França tenien entre les seves pertinences material divers per fabricar artefac-tes explosius (resina de vi-dre, epoxy i circoflex), se-gons van informar fonts de la lluita antiterrorista.

També se’ls va deco-missar diverses plaques de matrícules falses, més d’una vintena de docu-ments nacionals d’identitat falsificats, un telèfon mòbil

sense bateria i sis targetes d’identificació de la Guàr-dia Civil. La detenció dels tres etarres –Jon Etxebar-

ria Oiarbide, Iñigo Sancho Marco i Rubén Rivero Cam-po, d’entre 29 i 33 anys– es va produir a l’estació de

tren de Joigny, al departa-ment de Yonne, a uns 150 quilòmetres al sud-est de París.

El patriarca de l’Església russa insisteix en la necessitat de reformesEl Patriarca de l’Església Ortodoxa Russa, Kiril, va insistir ahir en la neces-sitat de canvis polítics al país i va fer una crida a les autoritats a escol-tar les protestes populars contra el frau electoral ja «complir amb la veritat». En una entrevista trans-mesa pel canal estatal «Rossía» per l’Extrem Orient del país, el patri-arca va indicar que la «in-sensibilitat de les autori-tats cap a les protestes» és un «senyal molt dolent», una «mostra de la inca-pacitat del poder de cor-regir». «En una societat lliure cada persona ha de tenir el dret a expressar la seva opinió, fins i tot el desacord amb les au-toritats», va dir. L’impor-tant és, va destacar, que «les protestes, manifes-tades de forma correcta, condueixin a la correc-ció del rumb polític». Per primera vegada, la màxi-ma dignitat de l’Església Ortodoxa Russa va instar els governants del país a «complir amb la veritat». «En fer la mentida en la vida privada o professio-nal», va subratllar, «no es pot exigir que es mantin-gui la veritat a més baix nivell». «l’Església exhor-ta que a cada nivell regni la veritat: a nivell perso-nal, a nivell familiar, a ni-vell del col·lectiu laboral i dels partits polítics, entre d’altres», va dir.

Chacón promet incloure Rubalcaba en la direcció del partit si és l’escollida al PSOEL’aspirant a liderar el PSOE, Carme Chacón, va dir ahir que si resulta ele-gida secretària general en el 38 congrés federal, convidarà l’altre candi-dat, Alfredo Pérez Rub-alcaba, a formar part de la direcció del partit. «Si sóc escollida secretària general d’aquest partit, el primer que faré serà demanar-li al company Alfredo Pérez Rubalcaba que segueixi treballant en la direcció del partit, que la seva experiència, la seva intel·ligència, la seva saviesa, caben en la direcció d’aquest partit», va manifestar Chacón. L’aspirant a la secreta-ria general del PSOE feia l’anunci en un acte amb militants i simpatitzants a Santa Cruz de Tenerife, en què va remarcar que no vol guanyar el congrés de Sevilla a un company sinó a l’abatiment, a la resignació i a la frustra-ció, per així guanyar al PP. Chacón, que va estar acompanyada a Tenerife per dirigents socialistes va dir que s’ha produït «un canvi canari», des-prés que els seus partida-ris guanyessin l’elecció de delegats en les assem-blees locals de les dues capitals canàries. El can-vi s’està produint a tot Espanya, on també estan arrasant les ganes, el ta-lent i la capacitat d’aixe-car el partit, va dir.

TERRORISME

L’arrest es va produir a l’estació de tren de Joingny, al departament de Yonne

Els tres etarres detinguts a França tenien material per fabricar explosius

Rubén Rivero. Jon Echevarria Oyarbide. Iñigo Sancho Marco.

EFEGovern començarà a ela-borar a partir d’avui una nova reforma laboral des-prés d’acabar ahir el ter-mini perquè els agents so-cials pactin assumptes «troncals» com la contra-ctació, els acomiadaments o els salaris, i sense que les

parts s’hagin reunit aquest cap de setmana. El Minis-teri d’Ocupació i Segure-tat Social treballarà a par-tir d’avui en l’avantprojecte de Llei d’una nova reforma del mercat de treball per tal d’augmentar la flexibilitat interna de les empreses i de la contractació i poder fre-

nar l’atur. Fonts sindicals diuen que no hi ha hagut contactes entre els agents socials aquest cap de set-mana i que tampoc «esta-ven previstos», de manera que no han tractat cap as-pecte de la reforma laboral.D’aquesta manera, UGT, CCOO, CEOE i CEPYME es

remeten al document de 67 pàgines signat per les dues parts dimarts passat i enviat al Ministeri d’Ocu-pació i Seguretat Social. L’acord contemplava pac-tes en matèries de resolució extrajudicial de conflictes, de formació professional, de mútues i sobre la racio-nalització del calendari de festius. El president del Go-vern, Mariano Rajoy, i vi-cepresidenta i la ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, han instat els agents socials que aportin solucions sobre temes «troncals».

L’objectiu és augmentar la flexibilitat interna de les empreses

El Govern de l’Estat començarà avui a elaborar una nova reforma laboral

POLÍTICA

SÍRIA

Ban Ki-moon insta Al Assad que deixi de matar el seu poble

EFEEl secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon, va instar ahir el president si-rià, Baixar al-Assad, que deixi de «matar el seu poble, ja que la repressió condueix a l’estancament». «Torno a dir-li al president sirià que posi fi a la violència, que deixi de matar el seu poble, ja que la repressió condu-eix a l’estancament», va dir Ban en inaugurar una con-ferència sobre la transició democràtica al món àrab, en la qual també va cridar Israel a «cessar la colonit-zació» de les terres pales-

tines. El secretari general de l’ONU va insistir que ha arribat el moment que els pobles àrabs obtinguin els seus drets: «El poble està escrivint la seva història. Està en els seus comença-ments, però busca la demo-cràcia». Va recordar que és fona-mental que els dirigents dels països àrabs comptin amb el suport dels seus po-bles, ja que en cas contrari «cauran, com va passar el 2011 en aquesta regió». Va instar el president iemeni-ta, Ali Abdala Saleh, a res-pectar l’acord signat.

La repressió porta a l’estancament, diu

COMICIS

Kazakhstan tria per primera vegada un Parlament

EFEKazakhstan ha triat per primera vegada un Par-lament en què per llei estarà present més d’un partit polític, amb la qual cosa l’oficialista Nur Otan comptarà amb oposició a la cambra. Els comicis va transcórrer amb un alt índex de participació, ja que dues hores abans del tancament ja havia votat el 71,98 per cent dels elec-tors. Els primers resultats de les votacions només es coneixeran avui. Dels set partits que concorrien a les eleccions el favorit in-

discutible és l’oficialista Nur Otan, liderat pel pre-sident kazakh, Nursultan Nazarbayev, que gover-na el país des de fa més de 20 anys, des de la pro-clamació de la seva inde-pendència després de la desintegració de l’URSS el 1991. Al seu costat van participar en aquests co-micis la formació empre-sarial Akzhol, el Partit Social Demòcrata Nacio-nal (PSDN), el Partit Co-munista Popular (PCP), el democràtic Adilet, el Par-tit de Patriotes (PP) i el so-cial democràtic Auil.

Els resultats es coneixeran avui

POLÍTICA

Rubalcaba assegura que Europa ha de revisar el camí de l’ajust

EFEEl candidat a secretari general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba, va afir-mar ahir que el govern ha de «anar a Europa a dir-li que cal revisar el camí de l’ajust, perquè només amb ajust no podem sor-tir de la crisi econòmica».Rubalcaba va mantenir una trobada amb mili-tants del PSE-EE, en què va ser presentat pel secre-tari general dels socialis-tes bascos i lehendakari, Patxi López, que va do-nar suport a l’ex vicepre-sident. «El teu èxit serà el

de tots els socialistes», va dir el lehendakari. Rub-alcaba va defensar que el PSOE ha de fer una «opo-sició útil, pactant si el que proposa el govern està bé i enfrontant-se al govern si aquest aprofita per pas-sar comptes de l’estat de benestar». El dirigent so-cialista va afegir que si el president Mariano Rajoy «diu ara que sap el que cal fer, la meva pregunta és des de quan ho sap?, Ara?, Des de fa un mes o dos?, Perquè quin és el pla que ens havia promès?», li va recordar.

Diu que així es pot sortir de la crisi

Page 13: 16 gener 2012

diarimés - 1316/01/12 ESPORTS

VICENTE M. IZQUIERDONova derrota del Gimnàs-tic de Tarragona, divendres a Vigo i contra el Celta (1-0) en un partit en el qual el conjunt grana va tornar a deixar molt bones sensaci-ons i en molts compassos del duel va mostrar-se su-perior a un rival de més en-titat.

Tot i això, en el món del futbol el que acaben ma-nant sempre són els resul-tats, i aquests indiquen que els tarragonins són el pitjor equip de la Segona Divisió A, on són cuers, amb única-ment 13 punts sumats en 20 partits disputats.

El bon joc desenvolupat pel Nàstic en els darrers partits, on els resultats no han estat els esperats, és la pedra angular segons la que es mou l’equip. En aquest sentit, el segon en-trenador grana, Jesús Ma-ría Serrano, opina que «el futbol no està sent just amb el Nàstic». «Això és així per-què els jugadors estan rea-litzant un gran treball du-rant els entrenaments», continua Serrano.

El segon entrenador, que també forma part de la se-cretaria tècnica del Gim-nàstic, és de l’opinió que «hem d’intentar millorar en la finalització», la qual està resultant el Taló d’Aquil·les de l’equip, ja que d’ocasi-

ons, sobretot en els darrers partits, contra Múrcia i Cel-ta, no n’han faltat, tot i que sí que ha mancat el fet que acabessin al fons de la xar-xa. «Estem en una dinàmi-ca en la qual creem moltes ocasions, però no acaben entrant», declara Serrano,

el qual espera que «tinc la fe que puguem encadenar una sèrie de resultats posi-tius que ens treguin de la situació complicada en la qual estem».

També és molt important l’aspecte psicològic, ja que tant ell com l’entrenador,

Jorge d’Alessandro, han de ser capaços de transmetre tranquil·litat a una plan-tilla a qui l’ansietat podria guanyar-li la partida per la situació. Tot i això, Serra-no deixa clar que «Jorge és un especialista en aquest aspecte. Sap com reforçar

psicològicament els juga-dors i, de fet, el missatge que enviem des del cos tèc-nic és que, jugant d’aquesta manera, la victòria acabarà arribant.

Dos partits seguits a casaSerrano també calma als aficionats assegurant que Antonio Longás, que es va retirar amb molèsties quan faltaven dotze minuts per a la conclusió del partit, «tenia una sobrecàrrega al

bessó, però està bé i no hi haurà cap problema perquè jugui el següent partit».

Aquest proper duel està previst per dissabte quan, a les sis de la tarda, el con-junt grana rebrà la visita de l’Elx, tot un «coco» que no vol abandonar les posici-ons d’ascens directe a Pri-mera Divisió. La setmana següent, el Nàstic també jugarà a casa, contra l’Al-meria, a tres quarts de vuit del vespre.

Berry Powel, rebent l’entrada d’un contrari a Balaídos, divendres.

CEDIDA

Serrano: «El futbol és injust amb el Nàstic»FUTBOL

El segon entrenador del conjunt grana creu, que continuant amb la mateixa línia de joc, l’equip salvarà la categoria

Millorar de cara a porteria és l’assignatura pendent del Nàstic, segons Serrano

El tècnic té «la fe que poguem encadenar una sèrie de resultats positius»

REDACCIÓEls equips del Camp de Tarragona que militen en el grup segon de Primera Ca-talana no van poder quallar un bon cap de setmana. De fet, cap dels tres va solucio-nar la setzena jornada amb victòria.

El Torreforta es va veure

superat, a terreny propi, pel totpoderós Tàrrega, en un partit en el qual els lleida-tans es van imposar per un ajustat 1-2. Aquesta derrota provoca que els homes de José Miguel López se situïn a la vuitena posició i es dis-tanciïn molt de la promo-ció d’ascens la que, preci-

sament, ocupa el Tàrrega, amb deu punts més que els de la ciutat de Tarragona.

Per la seva banda, el Red-dis va sumar un valuós em-pat, sense gols, al camp del Martinenc. El filial del Reus, quart a la classifi-cació, es distancia ara sis punts de la segona posició,

tot i que l’objectiu de no perdre-la de vista encara és més que viu. L’ascens direc-te, però, ja és a deu punts.

Finalment, el Valls va aconseguir un empat de mèrit al camp de l’Iguala-da, un resultat que apropa perillosament els de la ca-pital de l’Alt Camp a la zona de descens a Segona Cata-lana. Amb 20 punts, única-ment en són dos els que els distancien de la part críti-ca de la classificació i, tot i igualar ahir (1-1) davant un bon rival, els vallencs es compliquen la vida.

Els de l’Alt camp s’acosten perillosament al descens

Reddis i Valls empaten i el Torreforta cau a casa contra el Tàrrega

FUTBOLFUTBOL

REDACCIÓ El juvenil del Gimnàstic de Tarragona acumula ja cinc setmanes seguides sumant després de l’em-pat aconseguit dissabte, a camp propi, contra el Cornellà (1-1).

Els visitants van do-minar únicament el joc durant els primers cinc minuts, moment en què els granes van agafar les regnes del partit. En el

minut 27 Joan establia l’1-0 a l’electrònic. En aquest moment, els ho-mes d’Iván Moreno van baixar una mica el pis-tó, fet que va aprofitar el conjunt barceloní per tor-nar a aconseguir el con-trol de l’esfèrica. Va ser al minut 66 quan Víctor va pujar l’empat, moment en el qual els dos equips van llançar-se pel triomf, sen-se tenir sort.

El juvenil del Nàstic empata a casa contra el Cornellà (1-1)

Antonio Longás, que es va retirar amb molèsties, podrà jugar dissabte sense cap problema

LES DADESCLASSIFICACIÓ

Equip J G E P GF GC P1.Deportivo 20 12 3 5 33 23 392.Elx 20 11 4 5 37 20 373.Celta 20 11 3 6 35 19 364.Valladolid 20 9 9 2 30 18 365.Hèrcules 20 11 3 6 22 16 366.Almeria 20 9 8 3 32 19 357.Còrdova 20 9 6 5 21 15 338.Múrcia 20 9 5 6 27 24 329.Numància 20 7 8 5 24 21 2910.Las Palmas 20 7 6 7 26 25 2711.Alcorcón 20 7 6 7 21 21 2712.Recreativo 20 7 5 8 25 22 2613.Guadalajara 20 7 5 8 22 32 2614.Barcelona B 20 6 6 8 30 30 2415.Sabadell 20 6 6 8 24 38 2416.Xerez 20 6 5 9 22 26 2317.Alcoià 20 5 7 8 21 30 2218.Vila-real B 20 4 7 9 27 35 1919.Osca 20 4 6 10 22 32 1820.Cartagena 20 3 8 9 11 23 1721.Girona 20 2 7 10 22 34 1622.GIMNÀSTIC 20 2 7 11 16 27 13

RESULTATSJornada20,2aDivisió

Celta-GIMNÀSTIC 1-0Almeria-Guadalajara 4-0Recreativo-Girona 3-0Múrcia-Còrdova 2-1Elx-Alcoià 1-2Valladolid-Alcorcón 1-1Las Palmas-Barcelona B 3-1Vila-real B-Cartagena 0-0Osca-Deportivo 0-2Xerez-Hèrcules 2-1Numància-Sabadell 2-1

PRÒXIMAJORNADAAlcoià-Almeria

Deportivo-Vila-real BGirona-Múrcia

GIMNÀSTIC-ElxGuadalajara-Valladolid

Alcorcón-NumànciaSabadell-Las Palmas

Hèrcules-OscaCartagena-Recreativo

Còrdova-CeltaBarcelona B-Xerez

Page 14: 16 gener 2012

14 - diarimés 16/01/12ESPORTS

Cambrils acull dissabte el Campionat Territorial d’Hivern sub-13 per equips

ATLETISME

REDACCIÓLa delegació de Tarrago·na de la Federació Catala·na d’Atletisme, amb la col·laboració del Club Atlètic Cambrils, organitza la se·tena edició del Campionat Territorial d’Hivern sub·13 per equips i el Control de Proves Combinades Infan·til, que es disputarà el pro·per dissabte, 21 de gener, a

l’Estadi Municipal d’Atle·tisme de Cambrils.

Podran prendre part a la cita tots els atletes que tin·guin llicència federada tra·mitada per a la present tem·porada. Cada equip hi serà representat per un atleta per prova i cada participant només podrà puntuar en una prova individual, dei·xant de banda la de relleus.

Els equips poden ser mix·tos, però puntuaran com a masculins i cada club pot presentar més d’un equip per categoria. En el cas que en alguna prova es pro·dueixi un empat a punts, aquests es repartiran. La primera cursa serà a les deu del matí i la segona, quan faltin cinc minuts per a la una del migdia.

JOAN MARC SALVATEl Reus Deportiu no va po·der regalar la primera vic·tòria de l’any als seus afici·onats en l’inici de la segona volta. El conjunt que prepa·ra Santi Castillejo va em·patar sense gols ahir amb el Lleida i són ja les sego·nes taules des que l’equip va reenganxar de l’atura·da nadalenca. Però tam·bé pot veure el got mig ple gràcies a la doble interven·ció del porter Àngel Blasco, aturant el penal picat per David a deu minuts pel fi·nal i el xut posterior a boca de canó d’Asier, en una de·mostració felina de refle·xos. La pena màxima va com·portar l’expulsió de Robert, que va veure la segona gro·ga per unes mans, i va dei·xar els roig·i·negres amb un home menys pel tram fi·nal i lluitant, a partir de lla·vors, per assegurar el punt que manté el Reus en quar·ta plaça i bregant entre els equips de promoció d’as·cens.

Els homes de Santi Cas·tillejo van sortir clarament a pel partit, generant oca·sions de gol però sense pre·cipitar·se en atac. El Llei·da, per la seva part, no es va deixar intimidar en cap moment i també en va te·nir de molt clares, ja que a més del penal errat va es·tavellar una pilota al pal. Amb tot, el Reus va liderar en ocasions –fins l’instant del penal– i només la man·ca d’encert com reconeixia el mateix Castillejo en aca·bar l’enfrontament, va ser l’única llacuna del Reus.

Tot just començar el par·

tit, Pablo va elevar en ex·cés la pilota amb una va·selina que es va perdre pel damunt de la porteria de·fensada per Víctor. Instants després, Taranilla enviava un xut també per sobre del travesser. La tònica s’anava repetint i, mentre el Reus no se sentia còmode a la zona de mitjos, ho prova·va a cop de pilotada llarga i buscant la sort d’algun re·matador. Ahir, però, no va ser el dia de Chumbi, Pa·blo ni tampoc Trujillo (que va entrar en el segon temps en substitució del mateix Pablo). En roda de premsa,

el tècnic navarrès del Reus assumia que no es podia perdonar com havien i de·tallava que en d’altres par·tits amb moltes menys oca·sions l’equip n’havia sabut treure més profit.

Per la seva banda, l’acció més clara del primer tens va passar per les botes d’Asier, que des de l’àrea petita i sol davant d’Àngel va enviar als núvols una centrada per la banda dreta de Jorge.

La tarda d’Àngel BlascoEls segons quaranta·cinc minuts van començar amb un avís del mateix Asier,

que va obligar Àngel a es·tirar·se fins el pal esquerre i amb un xut de Miki que, després de fregar en els guants del porter reusenc, va anar a petar al pal dret.

A tot això, el ritme del partit anava creixent, però el Reus seguia faltat de cri·teri i velocitat en els últims metres. Castillejo, doncs, va optar per donar entrada a Jorge en el lloc de Tara·nilla. Jorge va desplegar·se per molts metres del camp, permetent així la continu·ïtat de les jugades amb els seus companys, alhora que també va retrocedir uns metres la seva posició quan calia per complementar la tasca defensiva.

A falta de vint minuts, Trujillo va tenir la més clara pel Reus, però no hi va sa·ber donar forma. El davan·

ter va rebre una magnífica assistència de Borja que el va deixar plantat dins l’àrea visitant, però Trujillo va acabar fent més una pas·sada al porter que un xut, i Víctor no va tenir proble·mes per aturar·lo. Alhora, el Reus no va estar inspirat en les accions a pilota atu·rada: no va aconseguir re·matar cap córner amb pe·rill i les tres faltes properes a l’àrea tampoc van trobar cap rematador.

El penal i l’expulsió del reusenc Robert a deu mi·nuts del final van obligar Castillejo a reconsiderar el canvi de Sergio León, que ja estava llest, i va fer en·trar Duran en substitució del Chumbi per donar con·sistència al mig del camp i afermar, com a mínim, un punt.

Jorge va entrar en la segona meitat i va donar velocitat a l’equip.

PATRÍCIA HERNÁNDEZ

Les mans d’Àngel aferren el Reus al ‘play-off’FUTBOL

El porter roig-i-negre va preservar l’empat sense gols aturant un penal i la rematada posterior del Lleida

REUS 0LLEIDA 0Reus. Àngel Blasco, Edu Vives, Sangrà, Robert, Enric Socías, Borja Abenia, Masqué, Tarani·lla (Jorge, 50’), Marquès, Pablo (Trujillo, 62’) i Chumbi (Sergi Duran, 82’).Lleida. Víctor, Sobregrau, Pau, Gerson, Miki, Jaume, José Ca·nario (David, 70’), Juanma (Pere Milla, 85’), Asier, Jorge (Saiza, 88’) i Mikel.Àrbitres. Roberto Flores i Jai·me Caparrós. Va mostrar la targeta groga als locals San·grà i Taranilla; i als visitants Sobregrau, Miki i Canario. Va expulsar Roberto, del Reus (2, 80’) en l’acció del penal. Incidències. L’Estadi Munici·pal de Reus va acollir 876 es·pectadors.

El Reus va empatar sense gols i ja són dues les taules que firma des de l’inici de l’any

La manca d’encert va ser l’única llacuna de l’equip, que malgrat tot segueix en quarta posició

Després del penal i l’expulsió de Robert, Castillejo va assegurar el mig camp amb Duran

LES DADESCLASSIFICACIÓ

Equip J G E P GF GC P

1.At.Balears 20 13 5 2 37 17 44

2.Oriola 20 11 6 3 28 15 39

3.L’Hospitalet 20 11 3 6 25 18 36

4.REUS 20 9 7 4 23 16 34

5.Huracán 20 8 8 4 23 15 32

6.Olímpic 20 9 4 7 24 16 31

7.Ontinyent 20 9 4 7 27 25 31

8.Badalona 20 8 6 6 24 15 30

9.Mallorca B 20 8 6 6 28 22 30

10.Llagostera 20 8 5 7 21 18 29

11.Sant Andreu 20 7 6 7 21 24 27

12.Terol 20 7 6 7 22 26 27

13.Lleida 20 6 8 6 25 24 26

14.Dènia 20 6 4 10 22 22 22

15.Gandia 20 4 8 8 18 23 20

16.Mestalla 20 5 5 10 25 34 20

17.Mahonès 20 5 4 11 13 33 19

18.Manacor 20 5 3 12 24 35 18

19.Andorra 20 5 2 13 22 35 17

20.Saragossa B 20 3 6 11 19 38 15

RESULTATS

Jornada20,2aDivisióB

Mestalla - Oriola 0-1

Mahonès - Gandia 0-0

Balears - Manacor 3-2

Mallorca B - L’Hospitalet 3-1

Badalona - Terol 2-2

Saragossa B - Dènia 1-1

Andorra - St.Andreu 1-2

Olímpic - Huracán 0-0

Ontinyent - Llagostera 0-2

REUS - Lleida 0-0

PRÒXIMAJORNADA

Lleida - València Mestalla

Oriola - Andorra

St. Andreu - Sp. Mahonès

Gandia - Ontinyent

Llagostera - At. Balears

Manacor - Olímpic

Huracán - Mallorca B

L’Hospitalet - Badalona

Terol - Saragossa B

Dènia - REUS

Page 15: 16 gener 2012

diarimés - 1516/01/12 ESPORTS

REDACCIÓOribe va salvar un punt en un duel que podia haver acabat en drama i en què el CF Pobla de Mafumet úni-cament va ser capaç de su-mar un punt contra un rival netament inferior, com va ser un Vilanova i la Geltrú que va marxar a casa amb un 2-2 que omple de mo-ral el conjunt barceloní, re-sultat que va privar els po-blencs escalar posicions a la taula.

El conjunt del Garraf es va avançar en el marcador quan únicament havien passat dos minuts gràcies a un gol de Roberto Camac-ho. Tres minuts més tard, Alfons Serra va connectar un tret des de fora de l’àrea que va acabar al fons de la porteria visitant. Amb l’1-1

i amb el partit recentment iniciat, el joc es va calmar, tot i que la pausa no va du-rar gaire ja que, al minut 18, novament Camacho va avançar el Vilanova.

Amb el marcador asse-nyalant l’1-2 els dos equips van arribar al descans i, a la represa, el joc es va mostrar molt gris per part d’ambdu-es esquadres. Quan sem-blava que el marcador no es mouria i que el Vilanova s’emportaria els tres punts va arribar el gol d’Oribe, el qual va servir per salvar l’empat. L’extrem va enca-rar el porter visitant i el va enganyar.

Roberto Camacho va marcar els dos gols del conjunt visitant, en els primers 18 minuts

FUTBOL

Els poblencs desaprofiten una gran ocasió per escalar posicions a la taula

Oribe salva ‘in extremis’ un punt per la Pobla davant el dèbil Vilanova

A l’esquerra, Roberto Camacho, autor dels dos gols visitants, amb Joel Coch i Alberto Benito.

J.C. FERRER

POBLA M. 2VILANOVA G. 2Pobla de Mafumet. Sergio, Al-berto Benito, Joel Coch, Aleix Coch, Pere Segarra (Sebas, 59’), Bueno (Eri, 69), Fran Car-bia, Jordi Roca, Oribe, Alfons Serra i Ñoño (Aitor Casas, 32’).Vilanova i la Geltrú. Mario, Jaume, Marcos García, Carli-tos (Fede, 67’), Pitu, Triguero (Isaac Maldonado, 80’), Aleix Vall, Roberto Camacho (Samu, 89’), Sergi Pérez, Dani Acosta i Patrick.Gols. 0-1, Roberto Camacho (2’); 1-1, Alfons Serra (5’); 1-2, Roberto Camacho (18’); 2-2, Oribe (90’).Àrbitre. Ana Zardain López (Maresme). Va mostrar la tar-geta groga als visitants Ro-berto Camacho, Aleix Vall i Patrick. Va mostrar targeta vermella directa a Alfons Ser-ra (90).Incidències. El municipal de la Pobla de Mafumet va acollir uns 300 espectadors.

HOQUEI PATINS

Empat de mèrit del Moritz CE Vendrell a Igualada (3-3)

REDACCIÓPas de gegant del Moritz CE Vendrell de cara a la seva classificació per a la Copa del Rei després de l’empat assolit dissabte a la pista de l’Igualada HC (3-3).

Els homes que entrena Guillem Cabestany van estar a un sol pas de su-mar els tres punts, però un gol al minut 48 del lo-cal Roger Rocasalbas, de falta directa, va privar els vendrellencs de sumar un triomf que els hauria classificat definitivament per la competició copera.

Rocasalbas, també de falta directa, va obrir la llauna quan ja s’havi-en disputat 32 minuts de partit, tot i que, segons després, Eloi Albesa va pujar la igualada a l’elec-trònic. Raúl Pelícano, en el minut 40, va tornar a posar l’Igualada per da-vant en el marcador, di-ana que va contrarrestar Cristian Rodríguez, cinc minuts més tard, de pe-nal. El mateix Rodríguez va fer el 2-3 de falta direc-ta, en el 46, tot i que Ro-casalbes va acabar empa-tant.

Els vendrellencs, a un pas de la Copa

HOQUEI PATINS

El Calafell empata als Monjos (6-6) tot i tenir la victòria molt a prop

REDACCIÓEl duel penedesenc que va enfrontar el Club Patí Monjos i el Club Patí Ca-lafell, a la pista del primer, va acabar amb un espec-tacular 6-6, resultat sor-prenent tenint en compte que els visitants manaven 2-6 en el marcador quan s’havien disputat 32 mi-nuts de joc.

Els locals es van avan-çar per mitjà de David Ros al primer minut de partit i, tot i que Marc Vergés va igualar el marcador (1-1), el mateix Ros al minut 13 va tornar a posar per da-

vant el Monjos. A partir d’aquí, Quim pujades va situar el 2-2 i Marc Coy va marcar quatre gols se-guits, que van posar el Calafell quatre gols per davant del rival. Amb di-vuit minuts per disputar, els locals no es van arron-sar i van tirar d’èpica per acabar empatant el partit. David Cáceres va marcar tres gols de forma conse-cutiva i, a pocs segons de finalitzar el duel, David Ros va establir el definitiu 6-6, que va significar un gerro d’aigua freda pels calafellencs.

Els visitants guanyaven 2-6

LES DADESCLASSIFICACIÓ

Equip J G E P GF GC P

1.Terrassa 20 12 5 3 39 28 41

2.Prat 20 11 5 4 27 13 38

3.Espanyol B 20 9 9 2 34 14 36

4.POBLAM. 20 10 6 4 25 11 36

5.Manlleu 20 11 3 6 42 31 36

6.Vilafranca 20 11 2 7 24 22 35

7.Cornellà 20 7 9 4 24 19 30

8.Gavà 20 9 2 9 26 28 29

9.Europa 20 8 4 8 22 24 28

10.Olot 20 7 6 7 28 26 27

11.Castelldefels 20 8 3 9 25 28 27

12.Balaguer 20 7 5 8 17 23 26

13.Rubí 20 7 4 9 30 29 25

14.Montañesa 20 5 8 7 19 28 23

15.Vic 20 5 7 8 19 22 22

16.Santboià 20 5 6 9 18 25 21

17.Gramenet 20 5 5 10 21 30 20

18.Vilanova G. 20 3 8 9 19 29 17

19.Masnou 20 3 6 11 20 32 15

20.Amposta 20 3 5 12 22 39 14

RESULTATS

Jornada20,3aDivisió

Gramenet-Cornellà 1-1

POBLAM.-Vilanova G. 2-2

Espanyol B-Castelldefels 0-1

Santboià-Vic 0-2

Gavà-Rubí 3-2

Europa-Amposta 1-0

Balaguer-Montañesa 1-3

Manlleu-Prat 2-0

Olot-Masnou 1-1

Terrassa-Vilafranca 1-1

PRÒXIMAJORNADAMasnou-POBLAM.

Vilanova G.-GramenetCornellà-Espanyol B

Castelldefels-ManlleuPrat-Santboià

Vic-GavàRubí-Europa

Amposta-TerrassaVilafranca-Balaguer

Montañesa-Olot

Page 16: 16 gener 2012

16 - diarimés 16/01/12SERVEIS

Ramon Cardona CastellnouVidu de Ramona Saperas

Ha mort cristianament, el dia 14 de gener als 91 anys(A.C.S.)

Els seus afligits: filla Montserrat; fill polític Joan Sas; néts Anna i Francesc i família tota, els comuniquen que l’acte

de l’enterrament i missa funeral de cos present, tindrà lloc avui dilluns dia 16, a les 12:00 h, a l’església parroquial

de Sant Francesc.

Casa mortuòria: Tanatori de Reus. (notes de condol - www.sfreus.cat)

No es convida particularment.

Reus, 16 de gener de 2012

VICENTE M. IZQUIERDOSi l’estrella de la setmana a nivell esportiu és el Re-ial Madrid-Barça de fut-bol Copa del Rei, el partit d’avui tampoc es queda tan enrere tenint en compte l’entitat i la història dels dos conjunts.

FC Barcelona i Reus De-portiu, de l’OK Lliga d’ho-quei patins, mesuren forces aquest vespre, a partir de les nou, en el partit que tan-carà l’onzena jornada de lli-ga i que es juga avui perquè així ho han decidit les pla-taformes televisives. Esport 3 retransmetrà el partit en directe.

El duel serà extremada-ment important per a les dues esquadres i, tot i que ambdues viuen distancia-des a la taula classificatòria, per onze punts. En aquest sentit, el Barça, si guanyés el duel, sortiria més que re-forçat de cara a les seves as-

piracions a la consecució del títol. L’empat que van protagonitzar aquesta set-mana Noia i Liceo –tercer i segon classificat, respecti-

vament (2-2), ha provocat que el conjunt blaugrana, si guanyés aquest vespre, es distanciaria set punts dels gallecs a la classificació.

Encara més important és el partit pel conjunt reu-senc. Els homes que entre-na Alejandro Domínguez són sisens a la classificació i, amb disset punts, tenen davant seu la possibilitat d’enganxar-se a l’OK Lliga o donar el títol gairebé per descartat.

Si perdessin aquest ves-pre, els de la capital del Baix Camp es distanciarien catorze punts del liderat-ge, una distància que sem-blaria més que difícil de salvar, tenint en compte la gran qualitat que tenen els jugadors del conjunt blau-grana. Empatant, el títol també es complicaria molt però, guanyant, el Reus De-portiu no només escurçaria distàncies amb el blaugra-na, sinó que també incre-mentaria la seva moral fins a començar a creure’s que guanyar el campionat és possible.

HOQUEI PATINS

Ambdós s’enfronten avui, a terreny blaugrana, a partir de les nou

Guanyar el Barça és l’única via perquè el Reus no quedi despenjat

El Reus s’hi juga molt en aquest partit.

CRISTINA AGUILAR

BÀSQUET

REDACCIÓEl Tarragona Bàsquet 2017 havia convertit gai-rebé en una obligació el fet d’haver de guanyar, divendres, el Lleida Bas-quetbol, ja que els darrers resultats dels homes de Berni Álvarez feien créi-xer la necessitat de tornar al camí de la victòria.

Doncs així va ser i, des-prés d’un partit de mà-xima igualtat, els tarra-

gonins van aconseguir derrotar el Lleida (72-71) en el derbi català de la jor-nada. El primer quart va acabar amb un 16-18 que deixava clar que el partit seria molt igualat. Els se-gons deu minuts van fi-nalitzar amb un 15-17 que van deixar el resultat, al descans, amb un 31-35. El 20-18 del tercer quart i el 21-18 del darrer van deci-dir el duel del cantó local.

Victòria de mèrit del Tarragona Bàsquet contra el Lleida (72-71)

Tarragona. Manuel Dominguez Garcia. Ha mort a l’edat de 87 anys. El seu funeral serà avui, a les deu del matí, al tanatori.

Reus. Juan Moreno Mezcua. Ha mort a l’edat de 78 anys. El seu funeral se celebrarà avui a dos quarts d’onze del matí a l’Església de Sant Francesc.

Josep Anton García Cano. Ha mort a l’edat de 57 anys. El seu funeral se celebrarà avui a les cinc de la tarda a l’Es-glésia de Sant Francesc.

Antonia González Gallego. Ha mort a l’edat de 70 anys. El seu funeral se celebrarà avui a dos quarts de quatre a l’església de Sant Joan.

Ramon Cardona Castellnou. Ha mort a l’edat de 91 anys. El seu funeral se celebrarà avui a les dotze del migdia a l’Església de Sant Francesc.

Elias Morales Pazos. Ha mort a l’edat de 65 anys. El seu funeral se celebrarà avui a les nou del matí a l’Església de Sant Francesc.

DEFUNCIONS

Page 17: 16 gener 2012

diarimés - 1716/01/12 CULTURA

PINTURA

Gerard Valls exposa un recull d’obres realitzades entre el 2007 i 2011

La sala Lluís d’Icart de l’Ajuntament de Torredem-barra acull, fins al proper 18 de febrer, la mostra Evo-lució Creativa, un recull d’obres de les sèries temàti-ques realitzades per Gerard Valls entre els anys 2007 i 2011. «Es mostren els diver-sos canvis i l’evolució tècni-ca i conceptual del meu tre-ball pictòric», explica Valls. La mostra es pot veure fins al 18 de febrer. REDACCIÓ La mostra és un recull d’obres.

CEDIDA

MÚSICA

La música de l’Orfeó Català, a l’església de Torredembarra

L’Orfeó Català va oferir, di-vendres passat, un concert de Nadales a l’església de Sant Pere Apòstol de Tor-redembarra, organitzat pel Patronat de Cultura. Els cantaires, dirigits per Josep Vila, van interpretat obres de Mendelssohn, Brahms i Haendel, entre d’altres. L’acte va aixecar una gran expectació, ja que feia més de 40 anys que l’Orfeó Ca-talà no actuava a la vila. L’acte va aixecar una gran expectació.

CEDIDA

Cambrils acull una taula rodona sobre les primaveres al món àrab

En el marc de l’Antena del Coneixement de la URV a Cambrils, dimarts a les set del vespre se celebrarà una taula rodona amb el títol Les primaveres al món àrab: un nou mapa polític i social de la regió. Hi intervindran Enric Olivé, director de la Càtedra UNESCO del Dià-leg Intercultural Mediter-rani de la URV; Noor Ouh-glli, doctoranda siriana, i Alessandra Fani, doctoran-da especialista en Egipte.

L’Institut d’Estudis Vallencs presenta ‘El món des de l’agut’

Arola Editors i l’Institut d’Estudis Vallencs (IEV)presenten dijous a dos quarts de vuit del vespre el llibre de poesia El món des de l’agut, de Josep Santes-mases Ollé, acompanyat per l’audiovisual del mateix nom, amb música i realit-zació de Josep Santesmases Rabadà. L’acte tindrà lloc a la sala d’actes de l’IEV. Di-vendres es presentarà el lli-bre Nona i altres novel·les, d’Esperança Mialet.

Page 18: 16 gener 2012

18 - diarimés 16/01/12OPINIÓ La secció de cartes és oberta a la participació de tots els lectors i lectores de Diari Més, poden fer-les arribar a la redac-ció per correu (carrer Sant Agustí, 21. 43003 de Tarragona o carrer Sor Lluïsa Estivill, 16, baixos. 43202 de Reus), o mitjançant el correu electrònic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicació de les cartes i de no donar resposta a les mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el mà-xim de vint línies. Les cartes han d’anar signades indicant el número de D.N.I. i el telèfon de contacte.

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésEdita: Tamediaxa, S.A.

DL: T-1609/2001- issn: 1579-5659Distribució controlada:

Director General:Carles Abelló

Cap de publicitat:Contxi JoanDisseny editorial:Carles MagranéCap de distribució:Jaume Cañada

Directora: Sílvia Jiménez. [[email protected]] Redacció: Laia Díaz, Antoni Guasch, Vicente Izquierdo, Alba Porta, Joan Marc Salvat, Susanna Cases. Especials: Laura Gómez. Tancament: Mario López. Fotografia: Olívia Molet, Cristina Aguilar. Edició de publicitat: Sara Sorando. Distribució: Marta López. Administració: Núria Clos. Publicitat: Maria Molleda, M. Jesús del Hierro, Mercè Ripoll, Antònia Turull. [[email protected]]Imprimeix: Indugraf Offset, S.A.

C/ Sant Agustí, 21, 3r.43003 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 21 47 21C/ Alcalde Joan Bertran, 30.43202 REUS977 32 78 43 Fax 977 31 09 41www.diarimes.com

Amb la col·laboració de:

Arrancamos el año nuevo con la esperanza que sea bueno con todos nosotros. Los au-

gurios, malos o muy malos, depen-de de quién los lance, no son posi-tivos pero aún así merece la pena pararse y revisar que temas se en-cuentran en la agenda de los políti-cos del Baix Penedès. Un breve vis-tazo permite comprobar que sigue allí, como el dinosaurio de Monter-roso, el Logis Penedès; así pues, de-dicaré este artículo a hablar de un proyecto que, para mí, tiene mucho sentido, tiene mucha lógica.

El Logis Penedès ha recibido muc-has críticas, algunas de ellas con-sistentes, y que deben adaptarse al proyecto para hacerlo más sólido, y otras provenientes de la cultura del No, que tanto daño ha hecho al Baix Penedès, a la provincia de Tarrago-

na y a toda Catalunya. Comparto la necesidad de trans-

parencia no sólo en el proyecto del Logis, sino en toda actuación polí-tica. Comparto la opinión de algu-nos grupos ecologistas sobre que a nuestra comarca le falta para ser un emplazamiento idóneo para alber-gar plataformas logísticas. Sin em-

bargo, no comparto que este hecho, una realidad palpable, deba impe-dir impulsar el Logis.

El Logis Penedès es la oportuni-dad de la comarca para tener una

voz propia. El Logis Penedès es la oportunidad para no dejar pasar más oportunidades. El Logis es la oportunidad para hacer valer nu-estro peso ante dos entidades enor-mes como son Barcelona y Tarrago-na. El Logis Penedès, el Logis que sume a todos en el consenso y que surja de las mejores ideas aporta-

das por todos aquellos preocupa-dos por el futuro del Baix Penedès, es la oportunidad de la comarca de abandonar errores pasados y em-pezar a construir el futuro.

TRIBUNA

«El Logis es la oportunidad para hacer valer nuestro peso ante dos entidades enormes com son Barcelona y Tarragona»

La lógica del Logis

Jerónimo MerinoTeniente de Alcalde de Banyeres del Penedés y Portavoz del PP en el consistorio de Banyeres

«El Logis Penedès ha recibido muchas críticas, algunas de ellas consistentes y que deben adaptarse al proyecto»

CARTES

No pot ser de cap de les maneres No pot ser de cap de les ma-neres que els Mossos d’Es-quadra es dediquin a par-lar la llengua de l’imperi per protestar. Precisament, és aquest imperi el culpable de tot, perquè no paga el que deu i no permet el dret a de-cidir. No pot ser de cap de les maneres que una reivindica-ció social i laboral derivi en una gravíssima vulneració dels drets lingüístics. No pot ser de cap de les maneres que per exigir millores en la feina es banalitzi la llengua pròpia de Catalunya. Ja n’hi ha prou d’aquest color. Caldria dir als Mossos d’Esquadra que el seu problema és el problema de tots els catalans: el dèficit fiscal anual de 22.000 milions

d’euros, diners que se’n van a Madrid i no tornen. Això ens mortifica i ens provoca asfí-xia econòmica. Cal reivindi-car salaris i condicions dig-nes i no maltractar la llengua catalana. Josep M. Loste i Romero

Superávit fiscal tarraconense He leído algunos artículos de políticos de CiU y ERC que-jándose del déficit fiscal. Me gustaría precisar que Cata-luña tiene déficit fiscal. Pero la provincia de Tarragona es el caso contrario: disfruta de superávit fiscal con el Esta-do. Es decir, los tarraconen-ses recibimos más del Esta-do de lo que le pagamos. Algo evidente si tenemos en cuen-ta que en comparación con

provincias como Barcelona o Madrid, la mayoría de comar-cas tarraconenses son co-marcas con poca densidad de población. En términos fisca-les, eso significa poca recau-dación de impuestos. Y por el contrario, el Estado además de sufragar gastos y servici-os, pensiones y subsidios de paro, paga y mantiene vías de comunicación importantes, carreteras nacionales y líneas férreas, incluyendo la costo-sa línea de tren de alta velo-cidad. En concreto, la provin-cia de Tarragona recibe del Estado cada año un superávit fiscal de 800 millones de eu-ros, 140.000 millones de las antiguas pesetas. Es lamen-table que algunos políticos tarraconenses de CiU y ERC hablen de supuestos “expoli-

os” y déficits fiscales que en el caso de Tarragona sólo exis-ten en su imaginación. Si un tarraconense, político o no, se queja de déficit fiscal sólo puede ser debido a un déficit, pero de conocimientos eco-nómicos.Maria José RagaSalou

Entendiendo a nuestros gobernantes Los políticos de los gobier-nos de los distintos países del mundo hace tiempo que sólo buscan sus beneficios perso-nales y se han olvidado de los ciudadanos. Y, como su ava-ricia es insaciable, actual-mente dicen que hay mucha gente en el planeta y que hay que reducirla. Por eso, desde el poder, a nivel nacional e in-

ternacional, se favorecen me-didas directas de control po-blacional como nunca antes en la historia: iniciativas de despenalización del aborto en la mayoría de países, para que no nazcan bebés; fomen-to del uso de anticonceptivos, para reducir la fertilidad de los individuos y disminuir las posibilidades de traer nuevas vidas al mundo; impulso de la esterilización forzada o a cambio de dinero, para ani-quilar toda opción a procre-ar; aplicación de la eutanasia a ancianos y discapacitados. Estas medidas directas van con frecuencia acompaña-das de medidas indirectas que también buscan reducir al mínimo la población: pro-hibición a los grupos religi-osos, bajo pena de cárcel, de

predicar a favor de la natali-dad; especulación con el pre-cio de los alimentos para cau-sar hambre en países pobres; fomento de la precariedad laboral y del desempleo para hacer imposibles planes de futuro que incluyan la forma-ción de nuevas familias; es-peculación con el precio de la vivienda para erradicar toda posibilidad de acceso a una vivienda digna para las fami-lias; negación de ayudas a fa-milias con hijos y aumento de impuestos a los ciudadanos. Como ciudadanos, poco o mucho podremos hacer para evitar toda esta maldad que nos quieren imponer los go-bernantes, pero al menos es-taremos informados y no nos engañarán.Gonzalo García Camps

EDITORIAL

El naufragi del Costa Concordia ha fet que molts recordin l’episodi del Titànic, un accident que no és coetani i de què molts guarden referents de ficció basats en el darrer film. La pel·lícula, a grans trets, es basava en la realitat: una realitat ideal en què el capità del vaixell i la seva tripulació eren els darrers a abandonar la nau ac-cidentada. La ficció, fins i tot, mostrava una orquestra que no va deixar de tocar mentre el vaixell s’enfonsava. La realitat del Costa

Concordia, però, ha estat una altra. El capità ha estat detingut i s’assegura que va abandonar el vaixell abans que haguessin finalit-zat les tasques de rescat. Algunes persones que viatjaven al passat-ge afirmen que molts membres de la tripulació van fer el mateix i que d’altres no sabien com operar en una situació de crisi com la viscuda. Cal ara iniciar una investigació per esbrinar si el compor-tament del capità i la tripulació van estar o no a l’altura.

La realitat supera la ficcióMÉS CONFIDENCIAL

Els partits hi són per jugar-los... o no?Si la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) té «prou fei-na» a confeccionar els calendaris de les dife-rents categories, és de poc cavaller no presen-tar-se als partits. Això, almenys, és el que pensaran els aficio-nats o socis de dos dels equips que ahir van provocar la suspen-sió de dos partits en aquesta categoria. Van ser l’Sporting Villanu-eva Promesas i el Club Polideportivo Ejido, dos conjunts que van veure com els seus par-tits se suspenien per diversos motius. El pri-mer no va presentar-se per falta de jugadors i el segon va fer acte de presència només amb juvenils...

La RFEF ja té «prou feina» a confeccionar els calendaris perquè passi això

Page 19: 16 gener 2012

diarimés - 1916/01/12 CLASSIFICATSNAU EN VENDA DE 120m2. Nau industrial situada al polígon de Valls en carrer céntric de 120m2., adequada per a estudi / oficina ó petit taller. Consta de planta baixa i altell. Tel 607 903 361

TERRENO EN SALOU CARRE-TERA de la costa, para edifi-car edificio plurifamiliar de 12 viviendas.T.97725.09.93

VENDO pARkiNg ZONA pLA-ZA Monrius. C/ Selva del Camp. Coche pequeño/mediano. Tel.: 696.863.847

SALOU, ZONA pUEbLO TERRE-NO para unifamiliar de unos 600 m2, consultar precio. T. 977.25.09.93.

SERRALLO. VENTA DE CASA anti-gua para construir 4 pisos. C/ Sant Pere. 300.000 euros negociables. TEL: 609.44.22.39

EN LiQUiDACiÓ. Casa obra nova a La Secuita (3 min AVE): 5 hab (4d + 1i), 2 banys (+ 1 aseo), cuina 16 m2, saló-menjador 26 m2, parket, AC (fred i calor), energia solar, calefacció amb ra-diadors, garatge+pàrking, terrassa planta superior 37 m2, terrassa planta baixa 31 m2, jardí (250 m2) i pèrgola (12 m2). NOMÉS 240.000 euros!! Tel. 671.868.896 / 650.398.002

REf 5239 REUS piSO de 75 m2 de 3 hab, comedor, cocina, calef. ascen. zona carrefour. precio: 106.000 euros. Tel. 617472053

pALLARESOS, ObRA NUEVA JUNTO al pueblo casas con jar-dín de 4 habitaciones, 2 baños, 1 aseo, amplia cocina, lavadero, gran salón comedor, garaje para varios coches con puerta automática, zona comunitaria con piscina, ca-

Altres poblacions

REUS. CAMí ALEixAR, 50. Pis cantoner, tot exterior, 150 m2 amb jardí i piscina, més pàrking doble i traster. Tel. 659.921.948

REUS. piS DE 3 habitacions, calefacció, 1er. sense ascensor, 120.000 euros. Tel. 977 32.13.03

bAix CAMp. CASA DE poble 320 m2, bones vistes, moltes possibilitats, 142.000 euros. Tel. 607.297.803.

RiUDOMS. ÚLTiMS piSOS pRO-MOCiÓ OBRA NOVA. REF. 318. Zona Plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habitacions. Plantes baixes amb jardí. Atics amb ter rassa solarium. Façana obra vista. Climatització per conductes. Jardí. Piscina co-munitària i zona de jocs. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcional. Entrega immediata. Qualitats altes. Preus a partir de 138.000 euros. Tel.: 977 81.40.10.

VEL MORELL- C/ JACiNT Verda-guer, casa 2 plantas, 150 m2, 4 habitaciones, baño y aseo, amplio comedor con salida al jardín de 60 m2 aprox., terraza 12 m2, garaje privado, nueva a estrenar. Precio: 246.000 euros. Tel. 977 54.38.46.

MONTbRiÓ. REf. 595. piS semi-nou. 80 m2 utils. Antiguitat 2 anys. Planta baixa. 3 habitacions. Cuina americana equipada. Bomba de calor i a/c. Ter rassa 20 m2. Piscina comunitaria. Pàrquing. Molt llumi-nós. Preu 156.000 euros.Tel.: 977 81.40.10.

pROMOCiÓ ObRA NOVA A RIU-DOMS. Ref 318. Zona plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habitacions. Plantes baixes amb jardí, àtics amb ter rassa solàrium. Façana obra vista. Climatització per conductes. Jardí, piscina comunitària i zona de jocs. Qualitats altes. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcio-nal. Entrega immediata. Preus a partir de 138.000 euros. Tel. 977 81.40.10

IMMOBILIÀRIA

• Venda

Tarragona

TORREfORTA , bONiTO piSO de 3 hab., 2 baños completos, calef/AC, cocina con galeria, salón comedor, 2 terrazas y trastero. Exterior y soleado. Totalmente re-formado. Tel. 615. 891. 932

VENDO piSO CÉNTRiCO, DE 60 m2, 2 hab., con trastero. A re for-mar. Tel. 671.031.627. Pre cio nego-ciable.

SANT pERE i SANT Pau, piso de diseño. Plan ta baja, Ed ificio Mi ra-mar II. Tel. 691.215.484

bONiTO piSO SEMiNUEVO EN Violant d´Hongria. 3 dormitorios (1 de ellos suite), con 2 baños com-pletos, galería y terraza. Pavimento de parquet. Parking incluido. Con zona comunitaria y soleado. Precio económico, subrogación hipoteca 100%. 977.214.713

pLAZA VERDAgUER, 6. 3 habita-ciones, reformado, 1 baño. 550,00 euros/mes. Teléfono 977 22.01.07. Móvil 645.823.260

TARRAgONA CALLE SMiTH CASTELLARNAU Obra nueva. En-trega inmediata. Hipoteca 100% 2 habitaciones, calefacción, parquet, armarios empotrados 130.000 euros 977.24.08.12/ www.ambien-tia.es

igiNi ANgLES, 1. 4 habitaciones. Baño y Aseo. Posibilidad de par-king en el propio edificio. 611,00 euros/mes. Teléfono 977 22.01.07. Móvil 645.823.260

TARRAgONA CALLE CASTE-LLARNAU ObRA nueva. Entrega

inmediata. Hipoteca 100% 3 habi-taciones y 2 baños. Esquinero, ca-lefacción, parquet, armarios empo-trados. 186.000 euros. 977.24.08.12

SE VENDE piSO SEMiNUEVO, en Països Catalans. 3 dormitorios (1 suite) y 2 baños. Piscina y amplia zona comunitaria. Ideal parejas y familias. Descuento de más de 70.000 euros, me urge venta. 977.214.713

TARRAgONA CALLE pERE MAR-TELL Obra nueva. Entrega inme-diata. Hipoteca 100% Úitimo piso 2 Habitaciones, 2 baños, cocina independiente, Parquet, bomba de calor, armarios empotrados. 170.300 euros. 977.24.44.66 / www.ambientia.es

EL SERRALLO, ObRA NUEVA, pi-sos con 2 habitaciones, totalmente equipados, cuquísimos, edificio “Ser Marino”, acabados moder-nos y de diseño. Con solárium de 25m2. Desde 150.000 euros. IVA incluido hasta el 31.12.11. T.609.44.22.39

igiNi ANgLES, 2. 4 habitacio-nes. Baño y Aseo. 716,00 euros/mes. Teléfono 977.22.01.07 Móvil 645.823.260

TARRAgONA ÁTiCO RAMbLA NOVA Exclusivo ático en la Rambla Nova, para reformar . 120 metros, más 60 metros de terraza Posibi-lidad de plaza de aparcamiento para dos coches. 977.24.21.60/www.rapejun.com

TARRAgONA C/ pARE pALAU-RAMbLA NOVA Habitatge de 3 dormitoris, molt bon estat Armaris empotrats, dos banys, calefacció, Possiblitat d’aparcament 219.000 euros. 977.24.21.60. www.rapejun.com

SANT pERE i SANT Pau. Pis 60 m2, 2 habitacions dobles, bany complet, cuina e qui pada, ga leria, saló-menjador. To tal ment reformat + mo bles. Preu 105.000 eu ros. Tel. 977 20.12.55. Ne go ciable.

sas de buena calidad y diseño des-de 3000.000 euros. Menos oferta especial. www.pallaresosgreen.es 977 25 09 93.

bOMONT. CAMpO DE gOLf. Amplio apartamento 120m2 + terrazas 45m2. 3 habitaciones, 2 baños, gran salón-hall, cocina in-dependiente, 2 plazas de parking y trastero. Bien ubicado y amuebla-do. Piscina comunitaria. 330.000 euros.Tel: 609.44.22.39

DE pARTiCULAR A pAR TiCULAR, casa unifamiliar 130m2, terreny 600m2. Urbanització Pinalbert. 216.000 euros. Tel.: 652.908.361

LA SECUiTA. ObRA NUEVA. 1 dorm. A/A, parquet, cocina e qui-pada. Pàr quing. 123.000 eu ros. Tel. 977 24.42.44

ViLA-SECA. piSO DE 3 dormito-rios, co ci na in de pen di ente, sin as-censor, 144.240 eu ros. Abs te ner se a ge n cias. Tel. 639.184.934

Locals, Oficines,Naus, Pàrquings,

Terrenys

SALOU, ZONA pUEbLO TERRE-NO para unifamiliar de unos 600 m2, consultar precio. T. 977.25.09.93.

SALOU, ZONA ESTiVAL, TERRE-NO urbanizado para construcción de una casa. Unos 500 m2. Precio 170.000 euros.T.977.25.09.93.

SALOU, C/ LLORER ZONA Es-tival, terreno para construcción de 2 casas con proyecto. 215.000 euros.T.977.25.09.93.

NAU EN VENDA RiUDOMS. Superficie 520 m2. Nau apara-dor. Parket. Oficines. Fals sos-tre. Instal·lació elèctrica. Boques d’incendi. Extractors. Ben comu-nicat. Facilitat aparcament. Preu 290.000 euros Possibilitat lloguer amb opció de compra. Ref. 608. Tel. 977 81.40.10

VApOR, LOCAL DE 95 m2, ex-terior, vistes a la plaça dels Infants, instal.lacions fetes. 695 euros/ mes NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

SALOU. ZOnA ESti-vAL. Casa impecable 200m2 construidos ga-raje 3-4 coches, 4 ha-bitaciones (1 en planta baja). Cocina con des-pensa, obra vista ma-nual, buenos acaba-dos, zona comunitaria con piscina, 390.000€. tEL: 977.25.09.93 -609.44.22.39

AtEnCión invEr-SOr! Venta de pisos nuevos alquilados. Re-torno inmediato! Em-pieza a cobrar bene-ficios desde el primer día. Con garantías de cobro y mantenimiento durante 5 años. Finan-ciables. Aprovecha el Iva del 4%. Tarragona Centro. 615.019.699

SE vEnDE PiSO DE OCASión en tarrago-na centro, junto a la Av. Catalunya. 4 dormi-torios y 2 baños. Bien distribuido y amplio, 115m2. Dormitorios grandes. Pavimento de gres y calefacción de gas. Zona con to-dos los servicios: ins-talaciones deportivas, colegios, guarderías, CAP, etc... Oportunidad única 30% de descuen-to. infórmate sin com-promiso 977.214.713

reus. A 50m2 del Passeig Misericor-dia.Casa individual de 2 plantes+baixos i golfes amb terrat, parcialment reforma-da, 180m2 construits. Oportunitat: 119.500€ tELF. 615.620.161

MASPUJOLS. CENTRE- DAVANT CAMAPANARI Pis de 110m2 d’origen molt ven conservat, de 4 habitacions, 1 bany, molt lluminós, terras-sa de 10m2, moltes possibilitats de cuina amb sortida a una 2 terrassa amba barba-coa d’obra. Molt bones vistes al campanari i molt cèntric, al mateix casc antic del poble. Preu: 46.000 euros-TELF: 652.960.787

vEntA DE trAStE-rOS, PArkingS de moto y coche. varios tamaños. En tarragona ciudad. Buenas condi-ciones. 977.214.713

¡¡VENTA DE TRASTE-ROS y PARKINGS EN TARRAGONA CENTRO (2 últimas plazas). Trasteros desde 4500 euros + IVA y finan-ciables!!. Varios Tama-ños. 977.214.713

Page 20: 16 gener 2012

20 - diarimés 16/01/12CLASSIFICATS

• Lloguer

Tarragona

PISO CÉNTRICO EN VIA AGUSTA Tarragona. 120mts, 4 habitacio-nes grandes, patio lavadero, vis-tas al mar, amoblado. Precio 650 euros. Tel: 696.979.769

PRESIDENT MACIÀ. PISO AMUE-blADO, 3 habitaciones, 2 baños, cocina independiente, galería, soleado, gran terraza, ascensor. 575 euros/mes. TEL:977.25.09.93-609.44.22.39

AlqUIlO APARTAMENTO zONA JOAN XXIII. TEl. 679.770.816

SERRAllO.C/ GRAVINA. PRE-CIOSO lOfT de diseño, 2 ha-bitaciones, 2 baños, zona des-pacho, amueblado, muebles de diseño, para alguien que busque algo diferente. 600 euros/mes. TEL:977.25.09.93-609.44.22.39

Mª CRISTINA, PIS REfORMAT de 2 dorm. s- menjador amb balcó , cuina amb vitro i galeria, armaris encastats, bany complert, calefac-ció , com. incl. 450 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

C/ CERVANTES, PIS REfORMAT de 2 dorm. + estudi, sala-menja-dor amb balcó, cuina amb vitro, bany, moblat i com. inclosa. 525 euros/ mes. NOU HÀBITAT CON-FORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

C/ EIVISSA, PIS S/ nou de 2 dorm., s- menjador amb terrassa, cuina americana amb vitro, bany , a/a, exterior, ascensor i com. incl. 520 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

lOPEz PElAEz, PIS DE 3 dorm., sala menjador, cuina, bany com-plert, balcó, lluminos exterior, moblat. 550 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

llORENç DE VIlAllONGA, PIS semi-nou de 3 dorm., s- menja-dor amb terrassa, cuina office amb galeria, 2 banys, calefaccio i a/a, moblat, ascensor, pk i zona com. amb piscina. 700 euros/mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

VIOlANT D´HONGRIA, ATIC S/ nou de 3 dorm., s- menjador , cuina office, 2 banys, calefacció, ascensor, terrassa de 20 m2, pk i tr. i zona com. amb piscina. Com. incl. 650 euro/ mes. NOU HÀBI-TAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

l´AlbADA, PIS S/ N de 3 dorm, s- menjador amb 2 balcóns, 2

banys, cuina office amb galeria, a/a, ascensor, pk i com. inclosa. 520 euros./ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

AV. PP.CC.- ESTUDI S/NOU, s- menjador amb balcó, cuina amb vitro, bany complert, a/a, ascensor, moblat. 380 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

C/ EIVISSA, PIS S- nou de 1 dorm., s- menjador, cuina, bany complert, armaris encastats, a/a fred i calor, ascensor, amb mobles, terrassa de 50 m2. 475 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

COMEDOR, 1 HAbITACIóN, CO-CINA, baño, trastero. Totalmente exterior. zona Serrallo. 500e/mes. Telf. 977-220305

MARqUES DE MONTOlIU.- PIS de 3 dorm. dobles, sala menjador amb terrassa, cuina independent, 3 banys, exterior, assoleiat, calefac-cio, ascensor, parquing moblat i com. Inclosa 750 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

CASA AMOblADA bOSCOS TA-RRAGONA, 3 habitacions, sala, cuina, 2 banys, jardí, aparcament, 675 euros/mes. Tel. 620.466.196

PORTAlET-RblA VEllA, PIS D’1 dormitori + vestidor/estudi, s-menjador, cuina, bany complet, moblat i com. inclosa. 400 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

Altres poblacions

REUS. SE AlqUIlA HAbITACIóN para estudiantes con baño y dere-cho a cocina. Tel. 690.037.325

lA PINEDA. PISOS NUEVOS a estrenar. Con y sin muebles. Pre-ciosos. Modernos. De calidad. 2 habitaciones, 2 baños. Cocina in-dependiente. Grandísima terraza. Ideal para todo el año. Desde 550 euros con posibilidad de parking. TEL: 609.44.22.39

REUS. llOGO PIS MOblAT, 2 habitacions, cèntric, aigüa inclosa, 400 euros. Tel. 670.230.949

AlfORJA, PIS S/ NOU de 2 dorm., s- menjador , cuina americana amb vitro, 1 bany, a/a , parquing i com. inclosa. 375 euros/ mes. Opció mobles. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

REUS VElODROM, PIS S/ n de 3 dorm. s- menjador, cuina amb vitro,2 banys, ascensor, zona ajar-dinada amb piscina, com. inclosa. 580 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

VAllS, PIS S/NOU DE 2 dorm., s- menjador amb terrassa, cuina amb vitro i galeria, 1 bany, a/a, as-censor exterior, pk i tr. i com. incl. 425 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

VIlA-SECA zONA CASTEll , edi-fici exclusiu de pisos d’1 dorm. d’alt standing, gran sala menjador, cuina amb vitro, bany complet, pk

incl., comunitat inclosa, 450 euros/mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

VIlA-SECA, RAMóN D`OlzINA PIS s-nou de 4 dorm., s- menjador amb terrassa, cuina independent, 2 banys, armaris encastats, calefac-cio, moblat, ascensor i parquing. 500 euros/mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

POblA DE MAfUMET, PIS s/ n de 2 dorm, s- menjador amb terrassa, cuina amb vitro, 2 banys, armaris encastats, calefacció, ascensor, pk i tr. moblat i com. inclosa. 500 euros/ mes.NOU HÀ BI TAT CON-FORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

REUS, zONA PlAçA llIbERTAT , pis s/ nou d 1 dorm., sala-men-jador amb balcó, cuina americana, 1 bany complert, assoleiat, moblat, ascensor, pk 440 euros/ mes.NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

POblA DE MONTORNèS, PIS reformat d’1 dormitori, sala men-jador, cuina americana, bany com-plet, amb com. inclosa. 325 euros/mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 609 309 507

MONTROIG DEl CAMP, PISOS nous de 2 dorm. sala menjador amb terrassa, cuina americana amb vitro, a/a, zona comun., amb piscina, pk incl., com. incl., 400 euros. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

Traspàs

TRASPASO TIENDA VENTA DE todo en Reus. Tel. 977 32.36.80

Lloguer Despatxos, Oficines, Terrenys,

Naus, Pàrquings, Locals

SE AlqUIlA PÀRqUING en Ra-món i Cajal. Tel: 678.324.023

TARRAGONA. AlqUIlO PAR-kING GRANDE, cerca Corte In-glés, 80 euros. Llamar noches . Tel. 629.824.236

AlqUIlO GARAJE cerrado, ilu-minado, 35 m2. Tel. 629.363.342

POl. fRANCOlí. NAU DE 700 m2, - 850 euros mes. NOU HÀ-BITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 609 309 507

REUS. lOCAlS, TRASTERS, bAIX cost a partir de 55 euros -12 m2 Tel: 666.140.989

SE AlqUIlA DESPACHO-OfICI-NA EN el vivero empresarial del complejo Royal Tarraco. El vivero dispone de 13 oficinas de distin-tos tamaños, salita de espera, sala de reuniones y baños. Derechos

especiales para el complejo de-portivo. Desde 200 euros/mes. Posibilidad de coworking para au-tónomos. 977.214.713

lOCAl COMERCIAl EN TARRA-GONA C/CASTELLARNAU. Obra nueva, 100m2 de superfície inte-rior, 135.000 euros. 977.24.08.12

ES llOGA DESPATX CèNTRIC. Tarragona centre. Tel. 650.631.708

llOGUER. PASSEIG. PRIM. PIS de 90m2, 3 hab, 2 banys complets, balconera. Calef. Ascensor. Preu: 450euros/mes. Telf. 652.960.787

TREBALLSE OfRECE SEÑORA PARA tra-bajos hosteleria, domésticos... TEL 637 181 694

AUMENTA TUS INGRESOS www.TRAbAJARYA.COM. Tel. 93-100-01-10

PRECISO CHICA PARA CHA-lET relax, zona Tarragona. Tel. 616.020.395

SE OfRECE ESPAÑOlA PARA limpieza por horas en Reus. Tel. 616.358.272

ASOCIACIóN TáRRACO MINUS-VálIDOS OfRECE trabajo a gente

disminuida ó personas mayores de 40-50 años. Tel: 653.550.885

ADMINISTRATIVA bUSCA fEINA. TEl: 630.536.510

AGENTE EXClUSIVO DkV SE-GUROS selecciona asesores/as tiempo parcial-total. Condiciones inmejorables. Preferible poseer ex-periencia comercial-aseguradora. 693.782.025

OPOSICIONS GENERAlITAT: ADMINISTRATIUS, COS Gestió, Superior, Justícia, Presons, Pro-fessors d’Autoescola, Mestres, … AULA MAGNA. Professors tècnics superiors de l’Administració, tema-ri i tests propis. Liders en % a Cata-lunya. Tracte just: quotes mensuals sense financiació. 977 22 22 77. www.aulamagna.es.

*2330 EUROS MENSUAlS.TRE-bAllA com a tècnic professional en Tanatoestètica i Maquillatge- Operari Administratiu Funerari.Important previsió llocs de treball.Pràctiques tanatoris i gestió de fei-na.Informa’t Tel. 977 44 36 76

MOSSOS D’ESqUADRA, POlI-CIES lOCAlS, Bombers, Agents Rurals, Funcionaris de Presons. AULA MAGNA. Professors: Coma-naments Policials i restes cossos (Engeniers Forestals, Comana-ments Bombers…), docents de la pròpia Escola de Policia, Psicòlegs Policials, Especialistes en Psico-tècnics càlcul, abstracte, verbal. Gran diversitat horària. Tracte just: quotes mensuals sense financia-ció. Líders absoluts en aprovats a Catalunya. 977 22 22 77. www.aulamagna.es.

EXPERTO en Contabilidad y Ges-tión de empresas. Con inglés y catalán escrito. Media jornada, mañanas. Experiencia mínima dos años. Enviar CV a [email protected]

AUXIlIAR DE GERIATRIA, SE ofre-ce para cuidar personas mayores. Tel. 638 859 820

AJUNTAMENTS: AUXIlIARS ADMINISTRATIUS. AUlA Mag-na Gran núm. de places a la provincia: Tarragona, Reus, Cam-brils, Salou,… Alt percentatge d’aprovats. Professorat composat per Secretaris, Cap RRHH, Tècnics Superiors,… Tracte just: quotes mensuals sense financiació. Líders absoluts a Catalunya. 977 22 22 77. www.aulamagna.es.

CIClES fORMATIUS – AUlA MAGNA. Aconsegueix el títol de grau mig: Gestió Administrati-va, Auxiliar d’Enfermeria (curs d’enfermeria), Emergències Sani-tàries, .. I de Grau Superior: Ani-mació d’Activitats Físicoesportives, Secretariat. Educació Infantil, Pre-venció de Riscs Laborals, … Sense dubte la formació és el millor antí-dot de la crisi. Obté una titulació oficial de FP amb Aula Magna. Tracte just: quotes mensuals sen-se financiació. 977 22 22 77. www.aulamagna.es.

ACADèMIA D’IDIOMES NE-CESSITA PROfESSORA nativa d’Anglès. Interessats enviar C.V. [email protected] / Tel. 977 61.41.30

CHICO CON EXPERIENCIA bUS-CA trabajo de administrativo, te-lefonista o atención al cliente. Tel. 669.820.446

EMPRESA líDER Al SECTOR del moble necessita repartidor/muntador de mobles amb expe-riència. Amb vehicle propi per accedir al lloc de treball. Incorpo-ració immediata. Interessats trucar al 977.30.10.33 de 9:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 hores

INGRESOS EXTRAS. TEl. 91 101.81.59

REFORMES LLAR

SE OfRECE PAlETA PARA hacer reformas en general. Económico y serio. Tel. 615.891.932

INSTAlACIONES-REPARACIO-NES-MANTENIMIENTO: Elec-tricidad, fontanería, telecomu-nicaciones, a/a, calefacción. Tel. 636.710.080

AlbAÑIlERíA, fONTANERíA Y PINTURA. Tel: 600.776.788

PINTOR ECONóMICO. TEl: 669.161.419 www.pinturascobo.com

M.bIGORRA. ElECTRICIDAD, fONTANERíA, ElECTRODOMÉS-TICOS. 649.178.296

AlbAÑIlERIA REAlIzAMOS TODA ClASE de trabajos. Presu-puestos sin compromiso. Sr. Codi-na. Tel. 977 54.12.34 /609.240.935

COMPRES

Les Borges deL Camp. poLigon in-dustriaL. en lloguer nau acondicionada de 280m2 amb pati, en-trada de camions i lo-cal oficinas mateix loc de 150m2 amb tots els serveis. es lloga con-juntament o per se-parat. preu oBert. teLF: 615.620.161

LA POBLA DE MAFU-MET. Chalet con jardín. Compre a precio de al-quiler por 738 euros/mes sin entrada. VEALO EN YOUTUBE.COM (bus-car chalets la Pobla) Tel: 977.84.28.21

COMPRA Y VENTA DE ORO BERMUDEZ.Cambia tus joyas

usadas o rotas por dinero. Desde 16 / Kg hasta 27 euros/

kg. Abierto domingos hasta medio día.

Nueva tiendaC/ Gandesa, 30

TorrefortaC/ 20, 56 Bonavista

TEL. 692.228.340

COMPRA DE ORO MÁXIMA COTIZACIÓN, RESCATE DE PÓLIZA DE EMPEÑO MONTE DE PIEDAD. MC ORO PLAÇA PASTORETA Nº 2 REUS PARKING GRA-TUITO . TEL 977 33 33 10 - 977 24 21 84

Catalana 49a. amb referències i títols geriàtrics, cuida avis, malalts a domi-cili. Tel. 625.083.211

se aLquiLa despa-Cho-oFiCina en el vi-vero empresarial del com-plejo Royal Tarraco. El vivero dispone de 13 ofici-nas de distintos tamaños, salita de espera, sala de reuniones, baños y par-king. Espacio de cowor-king para autónomos. Sin costes de alta. Parking incluido. Derechos espe-ciales para el complejo deportivo. desde 150€/mes. 977.214.713

SE ALQUILAN APAR-TAMENTOS una habi-tación y ESTUDIOS en Tarragona. Amuebla-do, con electrodomés-ticos y A/A. GASTOS LUZ y AGUA INCLUÍ-DOS. Directo con el propietario. Tel: 977 21.96.35

Page 21: 16 gener 2012

diarimés - 2116/01/12 CLASSIFICATSANDALUZA, mADUritA, 110 pe-cho. Servicio completo 30 e. Tel: 619.658.520 Reus

tArrAgoNA. ANA colombiana, 110 pecho, completísima. Tel: 660.303.476

tArrAgoNA. roSi 120 pecho, cuerpo espectacular, multiorgás-mica. Tel: 685.725.676

giNA 20 añitos, francés natu-ral, griego. Muy cariñosa. Tel: 688.380.626

ALBA 20 añitos Completo 40 e. Tel: 688.231.004

rEUS SEXo ANtiCriSiS, 25E tEL. 698 294 198

BELLÍSimA morENA rusa, pe-queñita, cuerpo de modelo, no profesional. Reus 688.255.823.

JovEN oriENtAL, juguetona, morbosa. Desea vivir emociones intensas. 688.259.352. Reus.

CAtALANA No profesional, jo-ven, sexy. Ojos verdes. Muy dulce. Reus. 693.955.265.

gUApÍSimA rUBiA explosiva, fogosa, multiorgasmica, hare rea-lidad tus fantasias. 698.669.141. Reus.

rEUS. trAvESti Brendy activa-pa-siva, servicios a partir de 20 euros. Tel: 618.459.632

gUApÍSimA NÓrDiCA 21 años, francés natural, completa, masaje. Tarragona. Tel. 669.262.608

rUBiA mADUritA. Relax con juegos eróticos. Masaje. Tarragona. Tel. 683.534.789

NovEDAD. mADUritA, com-placiente…sin prisas, sin límites (privado) Salou. Tel: 688.244.380

EL vENDrELL. Habitaciones por horas para encuentros. tel: 678.037.032

trAvESti 30 e. Todo completo sin prisas, sin tabús y a pelo. Tel: 697.630.642 Reus

pArA CASADAS insatisfechas. Dis-creto. Tel: 649.706.713

SALoU. JovENCitA rellenita, muy cariñosa. Discreta. Tel. 679.775.016

CLAUDiA JovENCitA, simpàtica, cariñosa, piso discreto, 25 euros. Reus. 24h. Tel. 698.441.068

100 pECHo, rubia. Todos los servi-cios. Tel. 660.362.165

tArrAgoNA ESmErALDA co-lombiana, 25 años, espectacular. Tel. 693.974.765

CHiCA ÁrABE, 23 años, guapísi-ma, morena, con pecho, caderas. Hago todo lo que pidas.... Tel: 696.393.256

rEUS LAUritA, 22 AñoS. tEL 698 294 198

vENDrELL. trAvESti catalana. Tel: 655.028.594

rEUS pAtriCiA i DANiELA, gua-pas brasileñas, todos los servicios. Tel. 698 294 198

120 pECHo. Sólo maduritos, 30e. Tel. 697.851.568

pEqUEñitA BESUCoNA, 30e sexo. Tel. 977 23.24.07

ANA mADUritA, sus amigas ivoN-SoNiA-LUCY, dúplex lés-bico, besos con lengua. Todo de todo, 25 completo. Reus. Tel. 659.377.652

tArrAgoNA LUCY colombiana, espectacular. Todos los servicios. Tel. 603.729.190

ESpAñoLA EStUDiANtE, no pro-fesional. Todo sí. Privado. Creixell. Tel: 679.757.962

mY LEiDY 25 AñoS, 23 cm, com-pletísima. Tel. 651.543.842

SANDrA 27 a.Francés natural. Muy completa. Tel: 683.598.924

tArrAgoNA NUriA ESpAñoLA, 22 años, griego profundo. Tel. 651.543.945

JovENCitAS, BESUCoNAS. Todo de todo. Económico. Reus. Tel: 648.132.051

mÓNiCA 22 añitos, pechos gran-des, rellenita. Tel. 651.045.359

CULoNA ESpAñoLA viciosa. Hago todo tipo de servicios. Sali-das. Tel: 634.798.341

vENDrELL. CHiCA exuberante, discreta y particular. Placer al máxi-mo. Tel: 647.254.331

ANtiCriSiS. CANAriA 115 pecho. Masaje final. Tel: 636.397.809

LUCY JovENCitA, nueva en Reus. 24 hrs. 25 completo. Tel: 683.116.136

mAYCA CAtALANA. Un masaje, un placer, una relajación total. Tel. 977 20.26.20

AZUCENA 24 años, guapísima, dulce, cariñosa, masaje relajan-te. Citas concertadas. En Reus. 679.817.236

UrgEN SEñoritAS con buena presencia para piso relax de lujo en Salou. 2.000 euros semanales, alojamiento. Tel. 647.738.478

DANiELA. gUApÍSimA masajista, “bonitos pechos grandes”, delga-dita, masaje californiano (relajante muscular), podal (estimulante), anal, testicular, (excitante), francés completo, camilla, vibrador de cin-tura, lencería erótica. 30 euros. Tel. 672.753.937

LUCiA 25 años, sensual, dulce y cariñosa. Masaje relajante. To-dos los servicios, discreción. Tel. 639.984.083

ANtiCriSiS. CAtALANA, masaje final feliz. Tel: 610.686.779

DivorCiADA. SEXo. Pago yo. 636.366.297

CAtALANA rELLENitA, besos con lengua, francés completo, griego, parejas, salidas. Tel. 681.158.712

JovENCitA 20 años, cuerpo im-presionante, masaje, completo, 40e. Tarragona. Tel. 669.262.608

¡¡¡rUSA NUEvA!!! 30e. Sin prisas. Tel. 693.971.734 Reus.

SALoU. mArtA catalana 40. Sí a todo. 40 euros. Tel: 664.506.522

ALqUiLo HABitACiÓN para con-tacto. Tel. 665.351.193

rUBiA NiNfÓmANA, masa-jista, todo sí, sola en casa. Tel: 616.880.972

NEUS CAtALANA madurita. Priva-do. Tel. 610.686.779

JovENCito CAtALÁN para hom-bres. Tel. 674.669.568

rEUS. NUriA catalana, viciosa. Tel. 698.570.558

rELLENitA, mADUritA. Sí a todo… Tel: 693.731.224

rUBiA 115 pecho, 37 años, masa-jes profesionales. Tel. 636.397.809

LUCY JovENCitA, delgadita, com-placiente, besucona, 25 completo. Discreto. Reus. Tel. 683.116.136

20E. CompLEto. Ven, disfruta, no te arrepentirás. Tarragona. Discre-to. Tel. 665.748.086

SEgUr-pLAYA. tU rincón del placer, con total discreción. Tel: 615.252.553

KArEN CoNEJito peludito, be-sos con lengua, francés completo. Tel: 698.207.674 Reus

TAROT

LA BrUJitA HECHiCErA ¡NACÍ para ayudarte! Videncia, Tarot, Péndulo. Aciertos garantizados. 608.536.753 - 938.509.781. Aclara tus dudas. ¡Llámame! Atiendo 24h. Mayores de 18 años

tArot mAriLUZ tE SoLUCioNA tus dudas de amor, de pareja, sa-lud, trabajo y dinero. Mayores de 18 años. 806.544.007

tArot CArLA CArBÓ. SÓLo necesito fecha de nacimiento, 806.517.132. Mayores 18 años. Pre-cio máx. 1,51 euros.

mAriA viDENtE (CoBro LA voluntad). Tel: 977 31.67.10 - 699.847.505

AMISTAT

CENtro AmiStAD Y pArEJA re-laciones sociales 150 euros tel. 671.327.565

CErCo gAY pEr AmiStAt es-table. 50-70 anys. Escriu: Apartat Correus 132-Tarragona.

BUSqUES UNA rELACiÓ Amo-roSA, seria i estable o fer noves amistats? 695.410.052 www.mai-sol.com

ALTRES

CipS pSiCÓLogoS. propiCiA-moS BiENEStAr emocional. Tel. 977 31.26.96 / 625.496.482

DiNEro rÁpiDo, No importA deudas, embargos, asneff, con la garantia de su piso, casa o finca, todo ante Notario. Tel 692 637 887

HipotECAS, AgrUpACiÓN DE préStAmoS, cancelación de em-bargos y ASNEF. Tel. 977 34.05.90

MOTOR

opEL tigrA A. 1.4 - 16v. 3 portes. 90cv. Any 1995. 1.200 euros Tel: 977 – 62.61.13 tardes

RELAXJovEN morENAZA, cariñosa, dis-creta, francés completo.Tel: 671.788.470

reus, maritxell catalana madura muy complaciente. Tel 688 313 590.

SEñorA 44. Reus. Impecable, ca-lentita, sexy, privadísimo. Sólo para ti. Tel. 689.569.290

tArrAgoNA “pALACEtE”. 5 chi-cas sí a todo. Tel: 977 11.20.90

piNEDA. LAEtitiA 50 años, cari-ñosa, 30e. Privado. Discreción. Tel. 698.347.968

NUEvA EN SALOU. Madurita cachonda. Mucha discreción. Tel. 644.078.681

fALtA mADUritA tArrAgoNA. tEL: 609.963.979

UrgENtE!!! prECiSo chica piso relax zona Vendrell .Tel. 671.383.618

rECiBo SoLA 40 euros, madurita, pechos espectaculares, sín prisas. Tel. 672.927.162

mASAJE ErÓtiCo camilla algo más, rubia, madurita, sensual. Ta-rragona. Tel. 628.080.808

CHiCAS rECiBimiENto pEr-SoNALiZADo, Sola en casa, dis-creción absoluta, camilla, masaje oral, anal y testicular. A partir de 30 euros. roCÍo: 35 española – 635.997.659 / LAUrA: 29 catalana – 688.200.059 /

NECESito CHiCAS para casa relax Tarragona. Altos ingresos, aloja-miento. Tel. 650.853.226

SE ALqUiLA habitación por horas, para relax, especial parejas y chicas independientes. Tel. 615 383 697

vENDrELL. JovEN, atractiva, sensual, discreta. Creo adicción al placer. Tel: 673.190.621

rEBECA ESpAñoLA madura, complaciente, griego profundo. Reus. Tel. 698.792.204

CHiCAS CALiENtES jóvenes y maduritas buscan hombres para relaciones esporádicas. Mayores de 18 años. 803.544.009.

LAUrA CAriñoSA, masajes en camilla eróticos y relajantes. Citas concertadas. Reus. 693.677.913

ESpAñoLA 25 añitos, belleza, simpatía, sensualidad y elegancia. Todos los servicios. 699.242.637

BUSCo mUJErES para piso Reus. Tel. 698.792.204

mArtA gUApA, cariñosa, dulce y complaciente, hora 60e, todos los servicios. Reus. 626.317.701

fiNA CorDoBESA CINCUENTO-NA, 120 pecho, (económico). Sólo españoles. Tel. 622.856.384. Reus.

DINERO AL INSTANTE COMPRA DE ORO Y JOYAS MC. Máxima ta-sación. Raval Martí Fol-guera, 27 Reus Tel 977 321 727, Tarragona C/ Caputxins,28

PRUDIX COMPRO ORO JOYAS EN GENE-RAL, MEJOR PRECIO (SIN ENGAÑOS) PA-GAMOS AL INSTANTE, O’DONELL Nº25-27 REUS. 977 32.82.24, EN BENVINGUT SOCIAS Nº32 (EL VENDRELL) 977 18.15.15

SIMPLEMENTE SILVIA. Catalana, estudiante, iniciándome. SEGUR - CALAFELL. 662.047.400

NOELIA. Atractiva, sen-sual francés hasta final y más…. SEGUR DE CA-LAFELL. 610.589.727

VENDRELL. DOS chicas PARTICULARES, realizan todo TIPO DE SERVICIOS.667.247.399

MÓNICA.Catalana, encuentros con riguro-sa discreción. Creixell-Tarragona. 682.529.074

ESPAÑOLA EMPRESA-RIA, no profesional, hORAS CONCERTADAS. CREIxELL-TARRAGONA. TEL. 608.411.781

COMPRO COChES,FURGONETAS,4x4Pagamos en efectivo. no importa estado. con/sin itv. Tel: 615.994.876

MALAGUEÑA EN TARRAGONA. Grandes pechos. Recibo sola.MáxIMA DISCRECIÓN. 697.568.128

PATRICIA JOVENCITA, cariñosa, Todo de TODO Reus. 603.649.911

MADURITA Torredem-barra. Francés 15. Com-pleto 25. 648.940.984

SANDRA española guapa y completa. Para hombres madu-ros. Privado. Salou. 692.557.346

Page 22: 16 gener 2012

22 - diarimés 16/01/12CLASSIFICATS

Page 23: 16 gener 2012

diarimés - 2316/01/12 SERVEISAVUI FELICITA ALS QUE ES DIUEN: Marcel, Fulgenci, Priscil·la i Berard.

L’HORÒSCOP

La Lluna fa èmfasi especial en les re-lacions personals i familiars, que avui seran la clau per-què gaudiu més o menys de la jor-nada.

ÀRIES21/03 al 20/04

El dia és particu-larment propici per tirar endavant qualsevol projecte. També és un bon dia pel que fa a la connexió quant a amistats.

TAURE21/04 al 21/05

Bon dia per a la vida social i les re-lacions en general. Però no tant per a compres i maneig de diner, perquè hi ha risc que us con-fongueu.

BESSONS22/05 al 21/06

Gaudiu de més empenta i energia i serà especial-ment oportú que la canalitzeu en el pla professional o en una fita a mitjà termini.

CRANC22/06 al 23/07

Tot i que potser no estareu gaire sa-tisfets amb els re-sultats que esteu obtenint, aquest inconformisme us ajudarà a supe-rar-vos.

SAGITARI23/11 al 21/12

Torneu a gaudir de la millor empen-ta i no és cosa de desaprof i tar-ho. Tindreu ganes de moure alguna situ-ació de la llar, com ara la decoració.

CAPRICORN22/12 al 20/01

Com ahir, seguiu ben sintonitzats en temes de diner i recursos, amb més facilitat per poder aconseguir allò que de veritat necessiteu.

AQUARI21/01 al 19/02

Venus segueix acaparant el pa-per protagonista. Gaudiu d’un gran carisma i seduc-ció que afavoreix portar les coses al vostre terreny.

PEIXOS20/02 al 20/03

Hi ha mar de fons en una relació afectiva. Però hi ha molts bons aspec-tes per trobar una sortida satisfactò-ria a les diferènci-es que hi hagi.

LLEÓ24/07 al 23/08

Molt d’èmfasi en el sector de relacions amb la família. És adient que els de-diqueu més temps i atenció, si cal deixant de banda temes personals.

VERGE24/08 al 23/09

Dia especial pel que fa als temes de salut. Aprofiteu si feu festa per de-senvolupar alguna activitat que us ajudi a revitalitzar l’organisme.

BALANÇA24/09 al 23/10

Els aspectes pla-netaris que es pro-dueixen propicien una millor harmo-nia en les relaci-ons, sobretot en el pla afectiu amb la parella i els fills.

ESCORPÍ24/10 al 22/11

TVE106:30 Telediario Matinal09:00 Los desayunos de TVE10:15 La mañana de La 114:00 Informativo territorial14:30 Corazón15:00 Telediario 116:05 El tiempo16:15 Amar en tiempos revueltos17:10 Cielo rojo17:40 La fuerza del destino18:10 La casa de al lado19:00 + Gente21:00 Telediario 222:05 El tiempo22:15 Águila Roja23:35 Cine: La letra escarlata01:40 La noche en 24 horas03:20 TVE es música05:00 Noticias 24H

TELEVISIÓ PROGRAMACIÓ

LA SEXTA07:00 laSexta en concierto08:15 Este es mi barrio09:10 Crímenes imperfectos11:30 Crímenes imperfectos12:30 Al rojo vivo13:55 laSexta Noticias15:30 El Mentalista: Marea roja16:15 El Mentalista: Mujeres de rojo17:05 Navy: Investigación Criminal18:05 Navy: Investigación Criminal19:00 Navy: Investigación Criminal19:55 laSexta Noticias20:55 laSexta Deportes21:30 El intermedio22:25 El taquillazo: Cuatro hermanos00:30 Numb3rs: La lista de Jano01:25 Numb3rs: Medidas de confianza02:20 Astro TV06:00 Teletienda

TVE212:00 Para todos La 213:40 Acción directa14:40 Documentales culturales15:35 Saber y ganar16:05 Grandes documentales17:00 Grandes documentales17:55 Documentales culturales18:55 Biodiario19:00 Mundos de agua19:30 Para todos La 220:00 Mi reino por un caballo20:30 Frasier: Episodio 621:00 Documentales culturales22:00 El cine de La 2: Good23:35 La 2 Noticias00:05 Cine: Matar al ángel01:45 Conciertos de Radio-3: Rosendo02:30 El documental : Niñas de hojalata03:40 Made in Spain

TV306:00 Notícies 3/24 08:00 Els matins 13:11 El Gran Dictat 14:00 Telenotícies comarques 14:22 El medi ambient 14:30 Telenotícies migdia 15:40 Cuines 15:48 La Riera 16:34 Divendres 18:28 Julie Lescaut 20:13 Esport Club 20:33 Espai Terra 21:00 Telenotícies vespre 21:49 Crackòvia 22:26 Kubala, Moreno i Manchón 23:33 Àgora 00:42 Pel· lícula: La silla02:14 Les germanes McLeod 02:56 Ventdelplà

ANTENA 304:15 Únicos06:15 Las noticias de la mañana09:00 Espejo Público12:15 Karlos Arguiñano en tu cocina13:00 La ruleta de la suerte14:00 Los Simpson: La casa árbol del terror XII14:30 Los Simpson: Discusión familiar15:00 Antena 3 Noticias 116:15 Bandolera17:15 El secreto de Puente Viejo18:45 ¡Ahora caigo!19:45 Atrapa un millón21:00 Antena 3 Noticias 221:45 El hormiguero 3.023:00 Cine: Irresistible01:00 Cine: Asalto a la intimidad02:30 Adivina quién gana esta noche04:15 Únicos

CANAL REUS TV15:00 L’última troballa15:30 Univers16:00 Notícies16:30 La setmana17:00 10 Comarques17:30 Promo18:00 Notícies18:30 Family Travel19:00 Al pot petit19:30 Esports en Xarxa20:00 Notícies. Segona edició20:25 Petits periodistes al Parc de Nadal20:30 La Grada21:30 Diari de la música22:00 Notícies22:30 La Grada23:30 Crèdit00:00 Notícies00:30 La Grada

CUATRO07:00 Pánico indiscreto07:45 El zapping de Surferos08:15 Top Gear09:15 Alerta Cobra: La lista de la muerte10:15 Alerta Cobra: El día de la madre11:15 Alerta Cobra: Sin piedad12:30 Las mañanas de Cuatro14:00 Noticias Cuatro14:50 Deportes Cuatro15:45 Castle: El tesoro16:30 Castle: Inventando a la chica17:30 Castle: Furia infernal18:30 Dale al REC20:00 Noticias Cuatro20:45 Deportes Cuatro21:30 Uno para ganar diario22:30 Uno para ganar00:15 Diario de...02:15 Ciudades del pecado

TAC 1213:00 La Setmana 13:30 IdEntitats 14:00 Noticies 12 14:30 Ciutadella 15:00 IdEntitats 15:30 Fanzivid 16:00 Noticies 12 16:30 Reemissió 18:00 La Setmana 18:30 IdEntitas 19:00 Al Pot Petit 19:30 Esports en xarxa 20:00 Noticies 12 20:30 Dorsal 12 21:30 10 Comarques 22:00 Noticies 12 22:30 Reemissió 00:00 Crèdit

TELECINCO04:30 Infocomerciales05:30 Fusión sonora06:30 Informativos Telecinco matinal09:00 El programa de Ana Rosa12:45 Mujeres y hombres y viceversa14:30 De buena ley15:00 Informativos Telecinco15:45 Sálvame diario20:00 Pasapalabra: Pasapalabra 21:00 Informativos Telecinco22:00 C.S.I. : Miami: Cambio de opinión22:45 C.S.I. Nueva York: ¿Para qué?23:45 C.S.I. : Miami: La conquista00:30 C.S.I. : Miami: La danza de la muerte01:30 C.S.I. : Miami: Fundido02:15 Locos por ganar04:00 Infocomerciales05:00 Fusión sonora

CANAL CATALÀ07:30 Va de mascotes 08:00 Business12:00 Platinum13:00 Tarragona Opina 14:00 T-notícies. Edició migdia14:30 Racons 15:00 Tarragona Opina 16:00 T-notícies 16:30 Fil a l’agulla 17:00 Planeta Grana18:00 T-notícies 18:30 Catalunya Opina20:30 T-notícies 21:00 Pericos Online22:00 Planeta Grana 23:00 T-notícies 23:30 La ronda01:00 T-notícies 01:30 Planeta Grana

CINEMA CARTELLERA

TARRAGONAOCINETARRAGONAOscar1 Alvinylasardillas3 12.30-16.00-18.00Oscar1 MisiónimposibleIV 20.00-22.40Oscar2 Tintín 12.15(Dg.)Oscar2 XP3D 16.00-18.00Oscar2 Elcambiazo 20.0-22.15Oscar2 LosInmortales3D 0.30 (Dbt. i Dg.)Oscar3 Lachispadelavida 16.15-18.15-20.15-22.15Oscar4 Elgatoconbotas 12.15-16.30Oscar4 Drive 18.30-20.30-22.40-00.45Oscar5 ArthurChristmas 12.30 (Dg.)Oscar5 Maktub 16.00-18.15Oscar5 TheArtist dv20.30-22.40-0.45Oscar6 Unsbodademuerte 16.00-18.00Oscar6 Eltopo 20.00-22.40Oscar7 Lahoramásoscura 12.00-16.00-18.00-20.00-22.15-0.15Oscar8 Floquetdeneu 12.30-16.00Oscar8 JuandelosMuertos 18.00-20.00-22.15-0.15Oscar9 TheCollector 12.30-16.15-18.15-20.15-22.30-0.45Oscar10 LadamadeHierro 12.00-16.00- 18.15-20.30-22.40-0.45Oscar11 Unlugarparasoñar 12.15-16.00Oscar11 Atracoporduplicado 18.30- 20.30- 22.40-0.45Oscar12 LosInmortales 12.00-16.00-18.15-20.30Oscar12 Nochedefindeaño 22.40-0.45Oscar13 SherlockHolmes2 12.00-17.00-19.45-22.15-0.45Oscar14 ElReyLeón3D 16.15Oscar14 Lahoramásoscura3D 18.20- 20.30-22.40-0.45Oscar14 Òpera:Aïda,GiuseppeVerdi 20.45 (Dij)Oscar15 Millenium1(català) 17.30-20.30-23.30 (Dv./Db)Oscar15 Millenium1(català) 16.00-19.00-22.00 (Dg. a Dj.)Oscar16 Millenium1(castellà) 11.50-16.30-19.30-22.30-0.15

VILA-SECAOCINEVILA-SECAOcine1 TheCollector 16.15– 18.15–20.30-22.40-0.45 Ocine2 SherlockHolmes dv:19.30-22.15/ db. i dg : 17.00-19.30-22.15Ocine3 LadamadeHierro 16.00- 18.00- 20.00- 22.00/dv i db :0.00 Ocine4 Millenium1 16.00-19.00-22.00-0.45 Ocine5 Lachispadelavida 16.30-18.30-20.30- 22.30/dv:00.45Ocine5 Laconspiración dv. i db : 0.30Ocine6 Losinmortales 16.00- 18.15Ocine6 Unabodademuerte 20.30-22.40-0.50Ocine7 AlvinylasArdillas3 16.05-18.00 (dv/db)Ocine7 MisiónImpossibleIV 20.00-22.30-0.50 Ocine7 Millenium1 19.00-22.00 (dll. a dj.)Ocine8 Unlugarparasoñar 16.00-18.15 (Dv, db, dg)Ocine8 Elcambiazo 20.35-22.40 (Dll a dj : 20.00) Ocine8 Nocheedfindeaño 0.45 (dv. i db.)Ocine8 AlvinylasArdillas3 18.00 (dll. a dj.)Ocine8 MisiónImpossibleIV 22.15 (dll. a dj.)Ocine9 Elgatoconbotas 18.00 (Db. i dg : 16.00) Ocine9 Atracoporduplicado 18.00-20.00-22.00 -0.00 Ocine10 Lahoramásoscura3D 16.30-18.30-20.30-22.30 Ocine10 XP3D 0.30 (dv i db)

REUS

REUSPALACESala1 Millenium1 16.00-19.00-22.00Sala2 XP3D 16.00 - 18.15Sala2 Aceropuro 20.15- 22.30Sala3 Inmortals 16.00-18.30- 20.45 Sala4 Lahoramásoscura 16.00- 18.15-20.30-22.30Sala5 SherlockHolmes 16.00-18.30-20.45 Sala7 Unlugarparasoñar 16.00-18.15-20.30-22.30Sala8 AlvinylasArdillas 16.00- 18.15Sala8 Eltopo 20.00- 22.15

LAURENREUSMULTICINESLauren1 Millenium 16.00- 19.00-22.00Lauren2 Elgatoconbotas 16.15- 18.15 (db i dg)Lauren2 Immortals 16.00-18.15-20.30- 22.40Lauren3 AlvinylasArdillas 16.10- 18.20 (db i dg)Lauren3 Atracoporduplicado 16.30- 18.30-20.30-22.30Lauren4 MisiónimposibleIV 19.40- 22.20Lauren4 XP3D 16.35Lauren5 Lahoramásoscura 16.15- 18.25- 20.30- 22.40Lauren6 Thecollector 16.30- 18.30-20.35-22.40Lauren7 Lachispadelavida 16.20-18.20-20.25-22.25Lauren8 Elcambiazo 22.35Lauren8 Unlugarparasoñar 17.00-19.30Lauren9 SherlockHolmes 17.00-19.35-22.15

ELVENDRELLOCINESala1TheCollector 16.15-18.10-20.20- 22.15 (dll a dj)Sala2Nochedefindeaño 16.00 (dll)Sala2Alvinylasardillas3 18.15 (dll a dj)Sala2Unlugarparasoñar 20.00-22.20 (dll a dj)Sala3SherlockHolmes 16.30-19.00-22.00 (dll a dj)Sala4Lachispadelavida 16.00-17.55-19.50-22.00 (dll a dj)Sala5TheImmortals 16.00 (dll)Sala5Elgatoconbotas 18.15 (dll a dj)Sala5Atracoporduplicado 20.00-22.00 (dll a dj)Sala6Millenium1 16.20-19.15-22.00 (dll a dj)Sala7Lahoramásoscura3D 16.30-18.20-20.10-22.00 (dll a dj)Sala8Elcambiazo 15.45-17.55 (dll a dj)Sala8MisiónimposibleIV 20.00-22.20 (dll a dj)

OCINE:902170831/977660778

VILALLONGADELCAMPSALADECINEMADELCENTRERECREATIU.Cra.deValls,1Nohabrápazparalosmalvados 17.00- 19.15 (diumenge 22 de gener)

TELÈFONS D’INTERÈSURGÈNCIESBombers.................................................................................................... 085Emergències................................................................................................112Urgències.(Ambulàncies)......................................................................... 061CAMBRILSAjuntament.................................................................................977.79.45.79Policia.local............................................................................... 977.79.45.66Centre.d’Assistència.Primària.(CAP)......................................977.36.30.74SALOUAjuntament................................................................................977.30.92.00Policia.local................................................................................977.30.92.12VILA-SECAAjuntament................................................................................977.30.93.00Policia.local................................................................................ 902.734.196Ambulatori................................................................................. 977.39.40.27

FARMÀCIESTARRAGONA:

Roset Armengol, Marta

Plç..Generalitat,1.A.(24.hores).

977.21.16.60

Vidal Vidal, Dra. Mª Teresa

Reial,.1.(24.hores)

977.24.02.68

REUS:Guillen-Navàs-Sentis-Villanueva Av..Paisos.Catalans,.116.dreta(24.hores)..977.32.27.51.Salamanca Domínguez, Mª PauPompeu.Fabra,.15.(Diürn)669.61.89.27

AGENDATARRAGONA. Exposició. Turisme de

Fins.el.22.de.gener.a.la.sala.d’exposicions.de.Caixa.Tarragona

REUS. Exposició. ‘Moments d’inspiració, moments lliu-

res’

Fins.el.2.de.febrer.al.centre.cívic.Mas.Abelló

REUS. Exposició. ‘Tecnorrevolució’

Fins.el.30.de.gener.a.la.plaça.de.la.Llibertat

L’Espluga de Francolí. Exposició. ‘El carxe, territori de

frontera’

Fins.el.19.de.febrer.al.Museu.de.la.Vida.Rural

Page 24: 16 gener 2012

24 - diarimés 16/01/12A L’ÚLTIMA

SUDOKU

Nivell fàcil Nivell mitjà

Completeu el taulell, dividit en nou quadrats, omplint les

cel·les buides amb un número de l’1 al 9, sense repetir cap

número en una mateixa fila ni en una mateixa columna, ni

dins de cada quadrat.

11º 7ºTemperatura

màxima

Temperatura mínima

Espai patrocinat per:

EL TEMPS

Estat del cel:De matinada augmenta-rà ràpidament la nuvolo-sitat al litoral, al prelito-ral i a la resta de la meitat est i a partir de l’inici del matí quedarà molt ennu-volat. A la resta passarà d’enteranyinat de mati-nada a mig, localment molt ennuvolat, al llarg del matí.

L’ACUDIT Napi CULTURA

Reivindicant el cinema català d’autor contemporani

JOAN MARC SALVATEn els darrers anys s’està consolidant a Catalunya un cinema que «no té una vocació comercial» i que tampoc «s’identifica clarament amb una idea de catalanitat». Així ho entén Beatriz Comella, doctora en Història i Histò-ria de l’Art per la Universitat Rovira i Virgili i que, a més, ha escrit diferents treballs en revistes es-pecialitzades sobre ci-nema. Més enllà de la tasca de normalització lingüística o dels ho-ritzons ideològics, Co-mella recorda que s’es-tà fent un nou «cinema català d’autor contemporani, de qualitat però de di-fícil distribució».

Es tracta de films ideats i duts a ter-me en els últims anys a casa nostra i que, de manera progressiva, estan te-nint una bona acollida en els festivals internacionals dedicats a la matèria. «Mentrestant, aquí costa que tinguin sortida i només es projecten en quatre cineclubs», afegeix Comella. Un dels motius, assegura, és que «el públic no està gaire ben educat en cinema»; a diferència, assenyala, de països com França on aquest gènere troba un pú-blic més ampli.

Comella explica que aquest cine-ma català d’autor és un tipus de cine-ma amb unes característiques comu-

nes però amb «trets molt distintius en funció de l’autor». Així, parla de figu-res com Bigas Luna, que situa en un terreny «irònic, extremat i surrealis-ta»; Marc Recha, que majoritàriament ha treballat en català en els seus films, o d’Albert Serra, de qui en recorda el seu film Honor de cavalleria, on el di-rector «porta la provocació a l’extrem

ubicant els personat-ges de Don Quixot i Sancho Panza a l’Em-pordà». En un pla dife-rent al de Serra, Come-lla menciona Cesc Gai, un director que apos-

ta per majors dosis de diàleg. Malgrat que aquests autors no tinguin la «ca-talanitat» com a fi últim, Comella opi-na que «això no vol dir que no hi hagi una identificació catalana, però no és tan evident», descriu. Es fixen més, doncs, en aspectes formals: «Busquen arriscar, treballar l’experimentació i juguen amb l’absència de diàlegs i molt poca acció», afegeix.

Un darrer aspecte és la qüestió eco-nòmica. Les subvencions s’estan ta-llant de manera escandalosa i aquest fet perjudica un cinema al qual li costa trobar recursos, segons Come-lla. Així, no és estrany que alguns d’aquests cineastes optin per buscar-se la vida fora o fer projectes comuns amb universitats i escoles de cinema.

Beatriz Comella, doctora en Història i Història de l’Art, defensa uns films que la crítica estrangera ja aplaudeix

Alguns d’aquests cineas-tes opten per buscar-se la vida fora o fer projec-tes amb universitats

Beatriz Come-lla ha escrit per diferents revistes especialitzades en cinema.

CRISTINA AGUILAR

LA IMATGE DEL DIA

Els motius nadalencs ja han desaparegut dels carrersA la plaça del Mercadal de Reus, els operaris de la Brigada Municipal retiraven l’arbre de Nadal i els diferents motius nadalencs que han guarnit aquestes set-manes la ciutat. I així, a totes les viles que esperen l’ocasió fins l’any vinent.

JM.S.