1992 Història d’un quadretallerdepicasso.barcelona/wp-content/uploads/2017/... · Jocs Olímpics...

1
L'artista barceloní Joan Copons (1942-2010) va protagonitzar diverses exposicions a la galeria Taller de Picasso, una de les quals l'any dels Jocs Olímpics. Joan Copons Joan Copons va ser el màxim exponent dels artistes del Grup Taca, fundat l’any 1978 per un grup de pintors i artistes del barri barceloní de Sant Andreu del Palomar. El propietari de Taller de Picasso, Jordi Costa, va obrir les portes de la seva galeria al Grup Taca i va participar en activitats organitzades per ells. El 1984, va oferir un col·loqui sobre la Transvanguàrdia, un moviment artístic que van liderar diversos pintors de Taller de Picasso. Grup Taca Poc té a veure la Barceloneta d'avui amb el barri mariner d'abans dels Jocs Olímpics del 1992. La transformació urbanística que va experimentar la zona, molt propera a la Vila Olímpica, i el gran creixement del turisme des de llavors, amb la construcció de nous edificis -com l'anomenat hotel Vela- han canviat per complet el paisatge que va immortalitzar l'artista Joan Copons. En la seva exposició de l’any 1992 a la galeria Taller de Picasso, Copons va presentar l'oli ‘La Barceloneta’. En aquesta obra, encara podem captar com era l'ambient del barri mariner just abans dels Jocs Olímpics de Barcelona. Encara s’hi poden veure les casetes de fusta sobre la platja i els antics xiringuitos, amb la gent del barri i els pescadors. Jordi Costa, que ja va intuir tots aquests canvis, va propiciar que Copons mostrés la Barceloneta més genuïna abans que desaparegués. La Barceloneta 1992 Història d’un quadre

Transcript of 1992 Història d’un quadretallerdepicasso.barcelona/wp-content/uploads/2017/... · Jocs Olímpics...

Page 1: 1992 Història d’un quadretallerdepicasso.barcelona/wp-content/uploads/2017/... · Jocs Olímpics del 1992. La transformació urbanística que va experimentar la zona, molt propera

L'artista barceloní Joan Copons (1942-2010) va protagonitzar diverses exposicions a la galeria Taller de Picasso, una de les quals l'any dels Jocs Olímpics.

Joan Copons

Joan Copons va ser el màxim exponent dels artistes del Grup Taca, fundat l’any 1978 per un grup de pintors i artistes del barri barceloní de Sant Andreu del Palomar. El propietari de Taller de Picasso, Jordi Costa, va obrir les portes de la seva galeria al Grup Taca i va participar en activitats organitzades per ells. El 1984, va oferir un col·loqui sobre la Transvanguàrdia, un moviment artístic que van liderar diversos pintors de Taller de Picasso.

Grup Taca

Poc té a veure la Barceloneta d'avui amb el barri mariner d'abans dels Jocs Olímpics del 1992. La transformació urbanística que va experimentar la zona, molt propera a la Vila Olímpica, i el gran creixement del turisme des de llavors, amb la construcció de nous edificis -com l'anomenat hotel Vela- han canviat per complet el paisatge que va immortalitzar l'artista Joan Copons. En la seva exposició de l’any 1992 a la galeria Taller de Picasso, Copons va presentar l'oli ‘La Barceloneta’. En aquesta obra, encara podem captar com era l'ambient del barri mariner just abans dels Jocs Olímpics de Barcelona. Encara s’hi poden veure les casetes de fusta sobre la platja i els antics xiringuitos, amb la gent del barri i els pescadors. Jordi Costa, que ja va intuir tots aquests canvis, va propiciar que Copons mostrés la Barceloneta més genuïna abans que desaparegués.

La Barceloneta

1992 Història d’un quadre