2016 cultural - COMB.CAT · Concert d’àries d’òpera a càrrec de la soprano Eulàlia Ara,...

8
AGENDAculturalCoMB abril-maig-juny 2016 XIV Acte acadèmic Un cervell jove per a tota la vida Concerts Visites Viatges Exposicions Tap Olé Royal Philharmonic Orchestra Grup gastronòmic

Transcript of 2016 cultural - COMB.CAT · Concert d’àries d’òpera a càrrec de la soprano Eulàlia Ara,...

AG

END

Acu

ltura

lCo

MB

abril

-mai

g-ju

ny 2

016

XIV Acte acadèmic

Un cervell jove per a tota la vidaConcerts Visites

ViatgesExposicions

Tap OléRoyal Philharmonic Orchestra

Grup gastronòmic

AGENDA cultural COMBMaig

Dl. Dt. Dc. Dj. Dv. Ds. Dg.

2 4 5 7 89 11 12 13 14 15

16 20 21 2224 25 26 28 29

30

AbrilDl. Dt. Dc. Dj. Dv. Ds. Dg.

1 2 34 6 7 8 10

11 13 14 15 16 1718 21 22 23 2425 28 29 30

JunyDl. Dt. Dc. Dj. Dv. Ds. Dg.

1 2 3 4 56 8 10 11

13 16 18 1920 22 23 24 25 2627 28 29 30

Has escrit una novel·la o un assaig? Porta’ns el teu llibre

Si ets un metge apassionat per

les lletres i has escrit un llibre fora de l’àmbit científic, al Col·legi també tens espai per donar-li difusió.

Vine a conèixer els llibres que han escrit els teus companys a la celebració de Sant Jordi, el dimecres 20 d’abril, on es farà una breu presentació dels llibres publicats al llarg de l’últim any.

Al web del CoMB es poden trobar de manera permanent totes les obres presentades, majoritàriamet novel·les i poesia, però també hi ha lloc per a narracions curtes, biografies, assajos i, fins i tot, relats de viatges.

Visita http://areasociocultural.comb.cat

Ramon Pascual

Juny

Dimarts 31, a les 17.30 h

Sessió de cinema. Projecció de la pel·lícula nord-americana Ninotchka (1939), dirigida per Ernst Lubitsch i interpretada per Greta Garbo, Melvyn Douglas i Bela Lugosi. Presentació i comentaris de Rosa Turell. Col·loqui en acabar per part de Jaume Figueres. Duració: 110 minuts.

Dimarts 7, a les 18 h

Concert d’àries d’òpera a càrrec de la soprano Eulàlia Ara, professora del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Coordinat per Jaume Torner i Manel Sans.

Dijous 9, a les 20 h

Concert Intercol·legial Sènior amb la participació de les Corals d’Enginyers i Metges i l’Orquestra del CoMB Ars Medica. Venda d’entrades al Departament d’Activitats i Congressos, telèfon 93 567 88 60. Donatiu: 12 €.

Tindrà lloc a l’Aliança de Poblenou, rambla del Poblenou, 42, Barcelona. Tel. 93 225 28 14.

Dimarts 14, a les 18 h

Un cervell jove per a tota la vida. Conferència magistral a càrrec del professor Alfonso López Muñiz, degà de la Facultat de Medicina i Ciències d’Oviedo.

Dimecres 15, a les 19 h

Presentació del llibre

La biblioteca del Doctor Corachan obra de Josep Danon Bretos, metge i historiador, i M. Àngels Rius Bou, bibliotecària de Montserrat. El llibre ens descobreix un contingut riquíssim de volums antics de medicina. Interven Josep Danon i Carles Hervás, reconeguts historiadors, Javier Uriach, coordinador de l’edició, i Jaume Padrós, president del CoMB.

Al vestíbul del CoMB, s’exposaran fotografies de la biografia de Manuel Corachan i d’algunes de les portades dels llibres més interessants de la seva biblioteca.

Dimecres 27 d’abril Castell de Montsoriu, la Selva

Visita guiada al castell gòtic més imponent de Catalunya i un dels recintes medievals més importants del país. Per accedir al castell s’ha de pujar a peu per una pista forestal des d’on ens deixi el bus; es tracta d’una bonica caminada de 2,8 km d’entre 25 i 45 minuts. Dinar al restaurant Fortalesa d’Hostalrich. Trobada: a les 9 h, plaça Francesc Macià davant del Cafè Sandor. Preu: 35 €/persona, inclou autocar i dinar. Tornada a Barcelona a les 17.30 h.

Dimecres 18 de maig Jornada Cultural a Lleida

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya organitza la 6a edició de la Jornada Cultural. Visites guiades al Museu de Lleida o a La Paeria. Acte de lliurament de premis i dinar al restaurant El Mirador del Segre. Trobada: a les 9 h, plaça Francesc Macià davant del Cafè Sandor. Preu: 35 €/persona, inclou autocar i dinar. Tornada a Barcelona a les 17.30 h.

Dimarts 21 de juny Dinar de germanor

S’organitza un dinar per donar la benvinguda als nous col·legiats honorífics. És una bona ocasió per retrobar-se amb companys i companyes amb qui haurem compartit les activitats del curs. Vine al dinar de la Secció de Metges Jubilats, hi trobaràs antics i nous companys. Sala panoràmica del restaurant del CoMB. Preu: 27,50 €/persona, amb reserva prèvia.

Visites i excursionsd’un dia

Places limitades. Per a més informació i inscripcions, podeu adreçar-vos al Departament d’Activitats i Congressos al telèfon 93 567 88 60 o per correu electrònic a [email protected]

Jocs col·legials esportiusApunta’t als Medijocs 2016, els jocs esportius per a metges.

Cursa atlètica: 2 d’abrilNatació: 30 d’abrilPàdel: 7 de maig

Muntanyisme: 4 de junyGolf: setembreFutbol: 29 de setembre

Simposi sobre salut, medicina i esport: 26 de maig

Participa-hi

Inscripcions

obertes

Parc Natural d’Ordesa i el Mont Perdut - OscaSortida: 6 de maigDurada: 3 dies / 2 nits. Preu: 425 € personaAnirem a Barbastro, capital del Somontano, per visitar la seva catedral, així com Ainsa, una vila declarada conjunt-històric-artístic pel seu casc antic medieval. Realitzarem una sortida al Parc Natural d’Ordesa, patrimoni mundial dels Pirineus i reserva de la biosfera, acompanyats per un guia de muntanya que ens explicarà la zona. També visitarem Torla, un dels pobles amb més encant del Pirineu aragonès. Per finalitzar passejarem per Osca, les seves muralles medievals, la catedral i el seu conjunt arquitectònic.

La Borgonya francesaSortida: 12 de junyDurada: 6 dies / 5 nits. Preu: 1.575 € persona Sortirem en tren TGV cap a Lyon. En arribar ens esperarà el guia, anirem a dinar al centre i coneixerem la ciutat, la seva basílica i el monestir Reial de Brou. El segon dia visitarem Dijon, capital dels ducs de la Borgonya, on hi descobrirem l’església de La Notre Dame, la catedral de Saint Benigne, el palau dels Ducs i dels Estats de Borgonya, la torre de Felip el Bo, i passejarem per la població medieval de Semur-en-Auxois cap a la tarda. Continuarem el tercer dia envers Vezelay, Auxerre, Noyers-sur-Serein, un dels pobles medievals millor conservats de tota França. Finalitzarem el viatge amb la visita a l’abadia benedictina de Cluny i amb una passejada per l’encantadora ciutat de Beaune, on visitarem l’hospici i el Museu del Vi.

Viatges

Per a més informació i reserves sobre aquests viatges i d’altres, podeu adreçar-vos a Mediviatges al telèfon 93 567 88 05 o per correu electrònic a [email protected] o consultar el web www.mediviatges.com

Trobareu més detalls i descripcions de cada un dels viatges al web: http://viatgesjubilats.comb.cat

Sem

ur-e

n-A

uxoi

sViatges organitzats per la Secció

de Metges Jubilats. Oberts a tota la col·legiació.

Inscripció

oberta

Inscripció

obertaAin

saM

ont

Perd

utN

oyer

s-Su

r-Se

rein

Altres viatges en preparació per l’octubre de 2016

10 de maig.