ADG Laus 2020 50a edició dels premis de disseny gràfic i … · clarament compromesa amb les...

of 25 /25
ADG Laus 2020 50a edició dels premis de disseny gràfic i comunicació visual Bases i categories Estudiants

Embed Size (px)

Transcript of ADG Laus 2020 50a edició dels premis de disseny gràfic i … · clarament compromesa amb les...

 • ADG Laus 2020 50a edició dels premis de disseny gràfic i comunicació visual

  Bases icategories— Estudiants

 • Índex de continguts

  50a edició ADG Laus

  Els premis

  El jurat

  Criteris

  Premiats online

  Magabook ADG Laus

  Expo ADG Laus

  Nit ADG Laus

  Els serveis

  Inscripció

  Omple la informació de cada projecte

  Categories ADG Laus 2020

  Treball lliure

  Projecte final d’estudis

  Màsters i postgraus

  Laus Aporta estudiants

  Com presentar el material

  Calendari

  Descomptes

  Condicions

  Model de certificat pel centre acadèmic

  Col·laboradors

  02

  03

  04

  05

  06

  07

  08

  09

  10

  11

  12

  14

  15

  16

  17

  18

  19

  20

  21

  22

  23

  24

 • Els Premis ADG Laus són el pal de paller d’una de les associacions professionals més actives, ADG-FAD. Creada al 1961 per 11 “grafistes”, fou la resposta a la necessitat apressant a Espanya de començar a definir bé una professió en auge a tot el món gràcies a la publicitat i la tipografia modernes, filles alhora de les avantguardes europees, i amb un futur que s’intuïa revolucionari. L’ADG es funda per estudiar i promoure el grafisme i, sobre tot, per aconseguir el reconeixement dels seus professionals. La seva fundació suposà l’inici d’una nova etapa per al grafisme espanyol.

  Amb aquests objectius a l’ADN es creen els Premis ADG Laus al 1964, el primer guardó espanyol a la qualitat i la creativitat gràfica de tot tipus d’elements utilitzats en la comunicació visual publicitària. Els Laus van marcar una presa de consciència professional, empresarial i política clarament compromesa amb les noves tendències del disseny gràfic i la comunicació visual, molt més enllà del simple ressort estètic.

  50 edicions després, 55 anys més tard, els premis Laus de l’ADG-FAD són una institució consolidada i madura els guardons de la qual reconeixen l’excel·lència. La solidesa i el prestigi que avalen la seva trajectòria al nostre país fan d’ells una inapel·lable eina de divulgació de la professió, així com un important exercici de promoció pels seus participants.

  Durant el seu consolidat recorregut, els Premis ADG Laus han servit com a baròmetre del disseny i la direcció d’art a Espanya i, en aquesta, la seva 50a edició, es reafirmen com a líders tant dins el col·lectiu com a la societat en conjunt.

  A més, des de 2004, els ADG Laus compten amb la categoria Estudiants per tal de recollir, acollir i potenciar el talent emergent que configurarà el futur de la disciplina i de la nostra societat.

  Benvinguts,

  50a edició ADG Laus 02

 • Els Premis

  Laus Bronze

  Primera ronda, en la que cada membre del jurat té vots il·limitats. Un Bronze és el projecte que rep com a mínim la meitat dels vots del jurat.

  Laus Aporta

  Aquest premi vol fer visible la contribució del disseny a la societat amb projectes que, a través de la comuni-cació visual, han aconseguit tenir un impacte social o econòmic positiu.

  Les aportacions poden ser tan diverses com donar veu a fenòmens socials, introduir el disseny en un sector nou, contribuir a un canvi cultural o ajudar a transformar un producte tradicional en un producteamb valor afegit.

  Laus Plata

  Els millors d’entre els bronzes. Segona ronda, en la qual cada membre del jurat té tan sols 3 vots.

  Un Plata és aquell projecte que, havent estat selec-cionat primer com a Bronze, obté almenys la meitat més un vot del jurat.

  Convidem professionals de prestigi a jutjar cada categoria. Aquest és el procés de votació per decidir cada un dels premis.

  Laus Or

  El millor d’entre els plates. A la tercera ronda cada membre del jurat disposa únicament d’un vot. Un Laus Or és el que obté almenys la meitat més un vot del jurat.

  S’atorgarà tan sols un Or per apartat. En casos excep-cionals i per decisió majoritària del jurat es poden premiar dos Ors ex aequo.

  03

  Laus Young Talent

  D’entre tots els treballs guardonats amb l’Or a la categoria d’Estudiants, el seu jurat en seleccionarà el millor: el Laus Young Talent.

 • El jurat

  El jurat està format per un grup de pro-fessionals de reconegut prestigi d’àmbit nacional i internacional. El jurat serà divers i nombrós per tal de generar debat. Són especialistes de les diferents disci-plines del disseny gràfic i el seu entorn.

  El jurat no pot presentar obra en la categoria que jutja.

  El jurat ha de conèixer i respectar els criteris d’avaluació que figuren a les bases dels premis.

  L’organització posa a disposició del jurat tota la informació recollida en la inscripció de les obres, que jutja, i amplia, mantenint l’anonimat dels autors.

  El jurat dedica un dia sencer presencial-ment a jutjar les peces de la categoria per la qual ha estat cridat, dos dies en el cas de la categoria Disseny Gràfic.

  Les seves votacions responen al criteri establert pels premis, i és lliure d’aplicar aquest criteri de la forma que consideri més justa i equilibrada. El jurat ha de justificar coherentment el perquè del seu veredicte.

  Un jurat ha d’abstenir-se de votar si:• Ha col·laborat en un projecte concret

  a jutjar.• La relació del jurat amb l’agència/estudi

  que ha desenvolupat el projecte ha finalitzat fa menys d’un any.

  En aquest dos casos el jurat es retirarà de la sala durant el debat entorn una peça concreta.

  El chairman recollirà l’opinió del jurat respecte de l’elecció del Grand Laus de la seva categoria.

  El veredicte del jurat és inapel·lable i secret. No serà públic fins la Nit Laus. El jurat es compromet a no revelar el resultat.

  És la junta de l’ADG, en la seva respectiva comissió de treball, qui suggereix, valida i equilibra el llistat final de components del jurat.

  04

  Els Chairmen i Chaiwomen

  La funció del chairman és vetllar pel bon funcionament del jurat.

  El chairman és una persona escollida per l’associació. És la persona de referèn-cia per als membres del jurat, i s’encarrega de recordar-los les bases i de resoldre’n els dubtes, tot marcant els temps i les fases del procés.

  És l’encarregat de recollir els resultats de les votacions i donar-ne fe, juntament amb el jurat. El chairman vetlla perquè s’ator-guin tots els premis que corresponen a cada categoria.

  El chairman no té vot; només intervé en les decisions del jurat per assegurar el funcio-nament correcte del procés.

  El chairman no pot presentar obra en la categoria que presideix.

  Descobreix qui són els chairmen i els membres del jurat de cada categoria al nostre web.

 • Criteris

  Idea

  Aportació Consistència

  Execució Funcionalitat

  Es distingeix la qualitat conceptual de lespeces presentades. Es valora que lesbones idees siguin la base dels projectes,així com la pertinència i l’articulacióamb les quals aquestes idees estan representades.En conseqüència, es valora laintel·ligència i l’enginy en la capacitatde transmetre missatges a través delllenguatge visual.

  Campanyes noves, conceptual o formalment.A això s’afegeixen aquells treballsque suposen una aportació enla seva metodologia, en el seu àmbit temàtic, en la seva forma de comunicació o en els mitjans i formats mitjançant els quals transmeten el missatge. Són també els projectes que mitjançant l’experimentació hagin obtingut resultats reeixits i empenyin les barreres de la disciplina.

  Aquest criteri es refereix al treball benacabat, a la coherència.Es recompensa, així, els projectes queostenten un altíssim nivell en tots els seus formats, aplicacions i suports.On tots els recursos utilitzats són altament pertinents per a plasmar el contingut que transmeten.

  La utilitat dels projectes presentats.Aspectes funcionals de les peces presentades, i la qualitat amb la qual compleixen amb els objectius que persegueixen.En aquest sentit, és un factor de seleccióel grau en què s’hagin tingut en compteles necessitats del client, de l’usuari(UX/UI) i la comprensió de lainformació en elles representades.

  Es premien les idees ben resoltes enla seva execució, aquelles representac-ions formals que aconsegueixen una gran qualitat, l’atenció al detall, la qualitat en la presentació.El jurat valorarà la solidesa i la direcció creativa i d’art de les propostes estètiques que destaquin de la resta.

  05

 • La pàgina web de l’ADG-FAD és una eina imprescindible per a aquells dissenyadors i empreses que cerquen fer visible el seu treball.

  La mostra online dels treballs premiats converteix el web en una font inesgotable d’informació per a dissenyadors, empreses, institucions, periodistes, consumidors i estudiants d’arreu del món.

  Premiats online 06

 • Les peces guardonades als premis queden recollides en el Magabook ADG Laus.

  El Magabook s’erigeix com a referent editorial del sector creatiu al nostre país, amb clara vocació internacional.

  El seu contingut i impacte en diferents àmbits, tant propis com aliens a la creativitat, serveix tant com a promoció per als estudis guanyadors com de peça editorial de referència per als professionals que conformen el teixit de la comunicació visual i el disseny gràfic.

  Magabook ADG Laus 07

  Ph: Vacío Estudio

 • Es tracta d’una oportunitat única per veure i tocar peces de gran nivell que fins ara tan sols s’havien mostrat en un format fotogràfic.

  Suposa una gran plataforma de difusó, atès que s’hi suma l’impuls del FAD i la Nit dels Museus, la Barcelona Design Week, les dates estivals i una ciutat comtal plena de visitants delerosos de cultura.

  Expo ADG Laus

  L’exposició Laus s’inaugurael 15 de maig emmarcadaen la gran festa de la Nit delsMuseus i forma part, al juny,de la Barcelona Design Week,la mostra que reuneix elmillor del disseny gràfic, arqui-tectura, disseny industrial,moda i artesania de l’any. Realitzada amb la qualitat que es mereixen els premis, és una oportunitat única per descobrir les peces guanyadores dels Laus pro-fessionals, així com els Young Talent, Aporta i Or dels Estudi-ants.

  En resum, es tracta d’una cita ineludible per a qualsevol amant o professional del grafis-me que vulgui veure i entendre què passa en l’entorn de la comunicació visual.

  08

 • La Nit ADG Laus és el trampolí per als valors emergents, la consagració dels pro-fessionals i el reconeixement a les empre-ses que inverteixen en disseny.

  La cerimònia de lliurament dels premis és el moment en què finalment es desvet-lla el veredicte del jurat. Els guanyadors dels Grand Laus i Or Laus tenen l’oportuni-tat exclusiva de pujar a l’escenari a recollir els preuats trofeus. Els guanyadors de Plates i Bronzes Laus també tenen la seva cerimònia de lliurament posterior-ment, durant la festa.

  I és que la Nit ADG Laus és sobretot la fes-ta de trobada de la professió i aspira a ser una celebració inoblidable. Les entrades per assistir a la Nit ADG Laus es posen a la venda el mes de maig, amb un preu molt especial per a tots els socis del FAD.

  Nit ADG Laus 09

  Preu especial

  per membres

  Nou format especial 50

  edicions!

 • Els serveis

  Com en la majoria dels grans premis internacionals de disseny, una de les raons bàsiques de ser dels Premis ADG Laus és la promoció que pot oferir als guanyadors. Aquests són els serveis bàsics que rebran els premiats segons el tipus de premi que se’ls hagi atorgat.

  Pack Laus Bronze Pack Laus Plata

  — 1 diploma Laus Bronze— Segell oficial Laus Bronze (digital)— Presència al Magabook ADG Laus— Presència al web

  Pack Young Talent

  — 1 trofeu Young Talent— 1 diploma Young Talent— Segell oficial Young Talent (digital)— Presència al Magabook ADG Laus— Presència al web— Presència a l’exposició— Presència a la Nit Laus— Participació com a membre del

  jurat en l’edició ADG Laus 2020— Inscripció gratuïta als ADCE Awards

  — 1 trofeu Laus Plata— 1 diploma Laus Plata— Segell oficial Laus Plata (digital)— Presència al Magabook ADG Laus— Presència al web

  Pack Laus Or

  — 1 trofeu Laus Or— 1 diploma Laus Or— Segell oficial Laus Or (digital)— Presència al Magabook ADG Laus— Presència al web— Presència a l’exposició— Presència a la Nit ADG Laus

  10

  Pack Laus Aporta

  — 1 trofeu Aporta— 1 diploma Aporta— Segell oficial Aporta (digital)— Presència al Magabook ADG Laus— Presència al web— Presència a l’exposició— Presència a la Nit ADG Laus

 • Enviament del material

  Com presentar el material

  Inscripció

  Pagament de l’inscripció

  ADG–FAD(Premis ADG Laus)Edificio Disseny Hub BarcelonaBadajoz 17508018 – BarcelonaRecepció: 8 a 18h

  S’han de seguir les indicacions que s’especifiquen a cada apartat de cada categoria. L’incumpliment d’aquestes especificacions pot supo-sar la desqualificació de la peça.

  Inscripcions internacionalsQuan envieu les obres, escriviu, si us plau, a l’exterior del paquet: “International Awards, Content No Comercial Value”.L’ADG-FAD no assumirà les despeses o taxes d’enviament.

  Data límit de lliurament de paquetsPassada aquesta data no s’acceptarà ni es retornarà cap peça

  28/02/2020

  02

  0304

  El termini d’inscripció finalitza el 10 de febrer de 2020 Les peces inscrites es podran lliurar fins el 28 de febrer. Passada aquesta data, no s’acceptarà cap peça.

  11

  Data límit d’inscripció 10 de febrer de 2020

  Inscripció de les obres

  La inscripció als Premis ADG Laus només pot realitzar-se a través de l’inscripció online.

  01

  Si l’escola és sòcia de l’ADG-FAD i vol gaudir

  dels seus avantatges d’inscripció, aquestes

  s’han de fer amb un mateix usuari

  El pagament ha de fer-se online una vegada finalitzada la inscripció, seguint el sistema de carret de compra. Les inscripcions seguiran obertes fins a la data del deadline per si es vol inscriure més peces. Cada vegada que es finalitzi una inscripció es generarà una factura.

  Si una inscripció no s’ha finalitzat, i per tant pagat, quan acabi el període d’inscripció, la plataforma es tancarà i l’obra no entrarà a concurs.

 • Omple la informació de cada projecte

  Perquè és important saber més enllà del que es veu i perquè és important que el jurat conegui el rerefons de cada peça, disposes d’una fitxa per a explicar, de la millor manera possible, els punts més rellevants del teu projecte de manera realista i pràctica.

  És la forma més directa de que et comuniquis amb el jurat, de que defensis el teu projecte més enllà d’allò visual, per tenir veu davant l’exigent nivell dels Premis ADG Laus.

  Aprofita l’oportunitat i convenç al jurat.

  En inscriure cada peça et demanarem que omplis unes caselles online, en català i castellà.

  A més et demanarem que pugis una imatge il•lustrativa (1920x1280px) del treball inscrit que servirà de suport visual pel jurat.

  No cal que posis explicacions a la peça o als plafons que enviïs i no cal que imprimeixis els textos. L’ADG s’encarre-garà d’imprimir la teva infor-mació en una fitxa que acom-panyarà la peça.

  Com funciona

  12

 • Com omplir la informació online

  Explica els motius pels quals creus que el projecte mereix un Laus.

  Aportació i Impacte

  Alguns jurats avaluen fins a 200 peces. Posa-li fàcil, sigues sintètic i redacta bé. No ho vulguis explicar tot, posa l’èmfasi on més et convingui.

  Evita comentaris genèrics. Concreta i tria bé les paraules.

  Complimentar la fitxa es obligatori. El jurat pot desqualificar la teva peça si no ho fas.

  Tens un màxim de 150 espais pel primer punt i 230 espais a cada un dels 3 punts restants.

  El teu text acompanyarà la peça en tot moment.

  Inclou el text en dos idiomes: un ha de ser català i l’altre, castellà. No deixis cap casella en blanc o el sistema no et deixarà grabar la inscripció.

  Consells per redactar la fitxa de projecte

  Contacta amb l’ADG:

  Escriu-nos a: [email protected] [email protected]

  o truca a:932 566 750932 566 749(laborables entre 9 i 18h)

  Si tens dubtes

  Descriu els objectius definits inicialment per l’ecola.

  Brief

  Dóna informació sobre l’escala del projecte: tiratge, ubicació, distribució, materials i producció, impacte ambiental en cas de dur-se a terme.

  Producció

  Explica la solució proposada i el rol del disseny.

  Proposta

  13

 • Els ADG Laus Estudiants tan sols permeten la participació d’estudiants d’escoles de disseny, comunicació visual i publicitat de l’Estat espanyol.

  La convocatòria s’obre a tots els projectes presentats durant el curs escolar 2018-2019.

  Categories ADG Laus 2020

  Treball lliure

  Disseny gràficDigitalPubllicitatAudiovisual

  Projecte final d’estudis

  Màsters i Postgraus

  14

  Hauran de respondre a un encàrrec específic de l’assignatura, del currículum acadèmic de l’escola.

  Les inscripcions es poden fer en els següents apartats:

  Disseny gràficDigitalPubllicitatAudiovisual

  Disseny gràficDigitalPubllicitatAudiovisual

  Aporta

  Treball lliureProjecte final d’estudisMàsters i postgraus

  Disseny gràficDigitalPublicitatAudiovisual

  En la 50a edició dels premis, amb voluntat d’afrontar el present de la professió i la

  societat i amb ganes de mirar cap al futur per poder ser

  agents actius del canvi pel bé comú, la junta de l’ADG-

  FAD ha decidit donar al Laus Aporta entitat de categoria

  pròpia.

 • Treball lliure

  Socis ADG 50% descompte

  15

  Podran participar els projectes realitzats durant l’any acadèmic 2018-2019 en assignatures de qualsevol curs.

  Es presentarà l’obra en un plafó A3 horitzontal o la peça física.

  A la fitxa d’inscripció ha de figurar la direcció url on es troba allotjada la peça.

  A1

  A

  A2

  A3 Es presentarà l’obra en un plafó A3 horitzontal o la peça física.Per urls, indicar-la a la fitxa d’inscripció. En cas que siguin vídeos, veure la nota*.

  Disseny gràfic

  Digital

  Publicitat

  * IVA inclòs

  20€

  20€

  20€

  * Enviar wetransfer amb el vídeo [email protected]

  Format : quicktime (.mov) o mp4.Resolucions (en píxels): 1920x1080, 1280x720. Pes màxim 1GB.Nom arxiu: Nº inscripció.

  A4 Durada màxima: 4 min.Audiovisual(Facilitar vídeo*)

  20€

  Tots els plafons i materials produïts com a suport de les

  imatges han de ser de material reciclable

  Cal adjuntar una fulla signa-da per l’escola o el professor que certifiqui que la peça in-scrita és un treball de classe i que l’alumne estava inscrit a

  l’escola i assignatura.

 • Projecte final d’estudis 16

  Només podran participar aquells projectes de final de carrera d’estudiants que van acabar els seus estudis en el curs acadèmic 2018-19.

  B

  * IVA inclòs

  Peça/es física/ques.Si no s’ha produit peça, es poden presentar un màxim de 5 plafons A2 horitzontals explicant el projecte.

  A la fitxa d’inscripció ha de figurar la direcció url on es troba allotjada la peça.

  Peça/es física/ques.Si no s’ha produit peça, es poden presentar un màxim de 5 plafons A2 horitzontals explicant el projecte. Es presentarà l’obra en un plafó A3 horitzontal o la peça física. Per urls, indicar-la a la fitxa d’inscripció. En cas que siguin vídeos, veure la nota*.

  Disseny gràfic

  Digital

  Publicitat

  40€

  40€

  40€

  B1

  B2

  B3

  Socis ADG 50% descompte

  * Enviar wetransfer amb el vídeo [email protected]

  Format : quicktime (.mov) o mp4.Resolucions (en píxels): 1920x1080, 1280x720. Pes màxim 1GB.Nom arxiu: Nº inscripció.

  Durada màxima: 4 min.Audiovisual (Facilitar vídeo*)

  40€B4

  Tots els plafons i materials produïts com a suport de les

  imatges han de ser de material reciclable

  Cal adjuntar una fulla signa-da per l’escola o el professor que certifiqui que la peça in-scrita és un treball de classe i que l’alumne estava inscrit a

  l’escola i assignatura.

 • Màsters i Postgraus 17

  Només podran participar els estudiants que hagin acabat els estudis de màster durant el curs acadèmic 2018-2019.

  S’ha d’adjuntar la peça física resultant.

  A la fitxa d’inscripció ha de figurar la direcció url on es troba allotjada la peça.

  C1

  C2

  C3 Peça/es física/ques.Si no s’ha produit peça, es poden presentar un màxim de 5 plafons A2 horitzontals explicant el projecte. Es presentarà l’obra en un plafó A3 horitzontal o la peça física. Per urls, indicar-la a la fitxa d’inscripció. En cas que siguin vídeos, veure la nota*.

  Disseny gràfic

  Digital

  Publicitat

  90€

  90€

  90€

  C

  C4 Durada màxima: 4 minAudiovisual(Facilitar vídeo*)

  90€

  Socis ADG 50% descompte

  * Enviar wetransfer amb el vídeo [email protected]

  Format : quicktime (.mov) o mp4.Resolucions (en píxels): 1920x1080, 1280x720. Pes màxim 1GB.Nom arxiu: Nº inscripció.

  * IVA inclòs

  Tots els plafons i materials produïts com a suport de les

  imatges han de ser de material reciclable

  Cal adjuntar una fulla signa-da per l’escola o el professor que certifiqui que la peça in-scrita és un treball de classe i que l’alumne estava inscrit a

  l’escola i assignatura.

 • Aquesta categoria neix per premiar i di-fondre aquells projectes en disseny gràfic, disseny digital, audiovisual o publicitat que destaquen per la seva aportació social, econòmica o cultural articulada gràcies al disseny, la direcció d’art i la comunicació visual. Peces que destaquen pel valor afegit que el disseny gràfic i el tractament visual de la comunicació aporten.

  El Laus Aporta busca reconèixer projectes que a través de la nostra disciplina han

  aconseguit redimensionar una informació, un servei o un producte tant econòmi-cament, obrint-los a un nou context de mercat i consum, com social i cultural-ment, aportant la potència del disseny i la direcció d’art a missatges, sectors o causes socials que no n’eren afins o que a través d’aquesta eina s’han amplificat i/o transformat.

  El jurat d’aquesta categoria està format pels chairmen i chairwomen de totes les

  categories, el president de l’ADG-FAD i, escollit a cada edició, un membre destacat de la societat civil, reconegut per la seva tasca de compromís social i cultural amb el país i el sector.

  Pots consultar exemples dels premiats històrics amb el Laus Aporta aquí.

  Només podran participar els estudiants que hagin acabat els estudis de màster durant el curs acadèmic 2018-2019.

  18

  * IVA inclòs

  Laus AportaD

  D1

  D2

  D3

  Disseny gràfic

  Digital

  Publicitat

  50€

  50€

  50€

  D4 Audiovisual(Facilitar vídeo*)

  50€

  * Enviar wetransfer amb el vídeo [email protected]

  Format : quicktime (.mov) o mp4.Resolucions (en píxels): 1920x1080, 1280x720. Pes màxim 1GB. Nom arxiu: Nº inscripció.

  Cal adjuntar una fulla signa-da per l’escola o el professor que certifiqui que la peça in-scrita és un treball de classe i que l’alumne estava inscrit a

  l’escola i assignatura.

  S’ha d’adjuntar la peça física resultant i una memòria explicativa de l’aportació sòciocultural del projecte en pdf a [email protected] Màxim 3 planes.

  A la fitxa d’inscripció ha de figurar la direcció url on es troba allot-jada la peça.

  Peça/es física/ques.Si no s’ha produit peça, es poden presentar un màxim de 5 plafons A2 horitzontals explicant el projecte. Es presentarà l’obra en un plafó A3 horitzontal o la peça física. Per urls, indicar-la a la fitxa d’inscripció. En cas que siguin vídeos, veure la nota*.

  Durada màxima: 4 min

  Socis ADG 50% descompte

  Cal enviar una memòria explicativa de l’aportació sòciocultural del projecte en pdf a [email protected] Màxim 3 planes.

  Els diners recaptats amb aquestes inscripcions seran donats al projecte “La Creativitat al Principi”, una iniciativa desenvolupada per Creu Roja en col·laboració amb professionals del disseny gràfic, que utilitza la creativitat com a eina per a poder transformar la realitat que envolta a nenes i nens en risc d’exclusió.

  Tots els plafons i materials produïts com a suport de les

  imatges han de ser de material reciclable

 • Com presentar el material 19

  Les peces inscrites han de respectar el format que s’especifica a cada apartat.

  En l’enviament s’haurà d’adjuntar el llistat del total de peces inscrites amb el seu número d’inscripció corresponent a aquesta edició dels Premis ADG Laus. Si s’envia més d’un paquet, s’haurà d’adjuntar el mateix llistat dins de cada paquet.

  Aquest llistat resum apareix per defecte a la pròpia factura descarregable a l’apartat facturació de la zona d’usuari.

  Les peces que participen als ADG Laus 2020 han de ser anònimes. Cap crèdit ha de figurar-hi per garantir la transparència i objectivitat de les deliberacions del jurat. Això significa que cap plafó, imatge o vídeo pot portar escrit el nom de l’autor o escola que ha realitzat el

  projecte. De no ser així, la peça quedarà desqualificada automàticament. Aquest requisit d’anonimat no afecta als paquets que s’envien a l’organització sinó als propis projectes.

  Cada projecte està identificat amb el número de referència que es genera automàticament al finalitzar la inscripció. Totes les peces dels projectes que s’envien físicament han d’anar etiquetades amb aquest número d’inscripció. Si es tracta d’un arxiu digital, el número s’usarà per nombrar-lo.Ex. 01/1313 > 01_1313.pdf

  Recorda que hi ha apartats que no requereixen enviament de material físic.

  Les url es poden incloure en el mateix formulari d’inscripció.

  Si el format és audiovisual o es requereixen imatges en digital, han d’enviar-se via wetransfer a [email protected] anomenant cada arxiu amb el seu número d’inscripció.

  No respectar els formats de presentació a cada apartat pot implicar la desqualificació.

  Si la peça no resulta seleccionada, l’organització determinarà un període de 2 setmanes per a retornar-la immediatament després de la jornada de deliberació del jurat.

  Si en aquest període el material no és recollit per part dels seus responsables, l’ADG el destruirà o reciclarà segons requisits legals.

  Deadline per l’enviament de les peces

  28 febrer 2020En lloc de cartrons ploma, tots els plafons i materials produïts com a suport de les imatges han de ser de material reciclable. No respectar aquest requeriment pot suposar la desqualificació de la peça.

 • Calendari*

  *L’organització es reserva el dret a modificar aquestes dates

  20

  07 gener 20 gener

  10 febrer 28 febrer

  març 26 març

  abril fins el 10 d’abril

  maig

  Apertura d’inscripcions Finalitzen els Cheap Days

  Tancament d’inscripcions Últim dia per lliurar les peces presentades

  Catalogació peces Reunió del jurat a l’ Edifici Disseny Hub Barcelona

  Període per pujar els crèdits de les peces seleccionades i recollir les no seleccionades

  Reunió del jurat del Laus Aporta

  Festa dels Seleccionatsi inauguració de l’Expo Laus

  juny Nit ADG Laus

 • Descomptes*

  50%En reconeixement als nostres membres

  Les sòcies i socis de l’ADG tenen dret a un 50% de descompte en qualsevol inscripció.

  ADG-FAD

  15%Altres associacions

  Els socis de AAD, ADA, ADCV, AFP, AGA, APIC, CdeC, DAG, DI-CA, DIEX, DiMad, DIP , DIS, EIDE i Type Directors Club tenen dret a un 15% de descompte a qualsevol inscripció.

  Associacions Amigues

  21

  Cheap Days

  Totes les obres que s’inscriguin fins el 20 de gener podran benefi-ciar-se d’un 10 % de descompte en l’import de la inscripció.

  10%

  Abans del 21 de gener

  *Els descomptes s’aplicaran sobre la base imposable i no són acumulatius.

  L’ADG es reserva el dret a carregar

  un 10% a les inscripcions

  en període de pròrroga, si n’hi

  hagués.

 • Treball lliurePodran participar els projectes realitzats durant l’any acadèmic 2018-19 en assignatures de qualsevol curs. Hauran d’adjuntar una fulla signada per l’escola o el professor que certifiqui que la peça inscrita és un treball de classe i que l’alumne estava inscrit a l’escola i assignatura.

  Projecte final d’estudisNomés podran participar aquells projectes de final de carrera d’estudiants que van acabar els seus estudis en el curs acadèmic 2018 -19. Hauran d’adjuntar una fulla signada per l’escola o el professor que certifiqui que la peça inscrita és el treball de fi d’estudis en aquest curs.

  Màsters i postgrausNomés podran participar aquells projectes de final de carrera d’estudiants que van acabar els seus estudis en el curs acadèmic 2018-19. Hauran d’adjuntar una fulla signada per l’escola o el professor que certifiqui que la peça inscrita és el treball de fi d’estudis en aquest curs.

  Si una mateixa obra es presenta en un mateix apartat per dos o més remitents, l’ADG–FAD només acceptarà la que s’hagi in-scrit en primer lloc, i retornarà les obres no acceptades i els seus corresponents drets d’inscripció un cop finalitzi el termini d’ad-missió.

  L’organització dels premis es reserva el dret de sol·licitar certificats de matriculació, inscripció o avaluació a l’escola o professor a càrrec del projecte presentat.

  L’ADG-FAD no es fa responsable de les reclamacions per plagi o per desperfectes o pèrdues que puguin patir els projectes per causes alienes a l’organització, incloent la manipulació del jurat.

  L’ADG-FAD declina tota responsabilitat pel que fa a l’autenticitat de les dades expressades pels participants en les fitxes d’inscripció.L’ADG-FAD es reserva el dret d’utilitzar i reproduir les obres exclusivament amb finalitats promocionals dels premis.

  La participació als Premis ADGLaus suposa l’acceptació de cedir les peces guardonades i les seves imatges a l’ADG-FAD, amb el dret d’explotació per part de l’entitat destinatària de fer-ne ús per les activitats que li són pròpies (exposicions, catàlegs, web, etc) referits a la seva reproducció, distribució, comunicació pública i transformació per a qualsevol país del món i qualsevol modal-itat d’explotació, distribució, suport, format i mitjà, inclosos els audiovisuals, els informàtics, els multimèdia, els telemàtics, etc. atorgant la facultat d’autoritzar la reproducció i ús públic de doc-uments de l’arxiu per part de tercers, quan la seva finalitat sigui sense ànim comercial ni lucratiu.

  Les dades personals proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació establerta a les bases d’aquesta con-vocatòria, l’interessat no sol·liciti la seva supressió o siguin necessàries per les finalitats del tractament. En l’actualitat no es procedeix a realitzar cap tipus de decisions automatitzades, inclosa l’elaboració de perfils, sobre la base de les seves dades personals.

  Les dades no seran cedides tret que siguin estrictament indis-pensable pel compliment de les finalitats anteriorment dites o obligació legal. Les dades no seran transferides a païsosfora de la Unió Europea si no fos indispensable per al compliment de les finalitats i el participant ens autoritzi de forma prèvia i ex-pressa.

  Podrà exercir en qualsevol moment els drets que es detallen a continuació, mitjançant correu postal a “ADG-FAD”, Pl. les Glòries Catalanes, 37-38, Edif. Disseny Hub Barcelona, 08018 de Barce-lona; o mitjançant correu electrònic a [email protected] Els drets dels interessats són: d’accés, rectificació, limitació, portabilitat, oposició i supressió.

  Condicions 22

  La participació en la convocatòria

  dels Premis ADG Laus 2020 implica

  la plena acceptació d’aquestes bases.

 • Des de el centre acadèmic i/o entitat:

  _____________________________________S’acredita que la peça inscrita als Premis ADG Laus 2020 amb el número d’inscripció

  ___________________presentada per:

  ________________________________Ha estat realitzada en el marc d’una assignatura del curs 2018/2019 del present centre i que els seus autors estan degudament matriculats en aquest curs.

  A___________________, el ________________de _____________ de 2020.

  Signatura i segell del centre

  Certificat centre acadèmic

 • Col·laboradors

  Institucions

  www.adg-fad.org

  #[email protected]

  Col·laborador principal Col·laboradors Premium

  Associacions amigues:

  Col·laboradors

  Member of

  Media Partners