Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012

14
Institut Ramon Muntaner. Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre, s/n 43770 Móra la Nova Tel. 977 40 17 57. C/e: [email protected] . http://www.irmu.org . Agenda setmanal dels centres d’estudis – del 10 al 16 de gener de 2012 Dissabte, 14 de gener Igualada (l’Anoia) I TROBADA DE RECERCA DE L’ANOIA A les nou del matí al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia (C/ del Dr. Mercader, s/n) Cal inscripció prèvia, gratuïta, fins al 10 de gener, a l’adreça [email protected] o al tel. 93 804 67 52 Organitza: Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, amb el suport de l’Institut Ramon Muntaner i la CCEPC, entre d’altres Més informació: http://www.cecianoia.org . Dissabte, 14 de gener Igualada (l’Anoia) INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “EL MÓN AGRARI A LES TERRES DE PARLA CATALANA”, a càrrec de Josep Miserachs, Àngel Soteras, Gemma Estrada i Josep Santesmases Dintre de la I Trobada de Recerca de l’Anoia A dos quarts de deu del matí al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia (C/ del Dr. Mercader, s/n) Organitza: Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner i la CCEPC i la Fundació del Món Rural Més informació: http://www.sre.urv.es/irmu/monagrari/ . AGENDA SETMANAL DELS AGENDA SETMANAL DELS AGENDA SETMANAL DELS AGENDA SETMANAL DELS CENTRES D’ESTUDIS CENTRES D’ESTUDIS CENTRES D’ESTUDIS CENTRES D’ESTUDIS Del Del Del Del 10 al 16 de gener de 2012 10 al 16 de gener de 2012 10 al 16 de gener de 2012 10 al 16 de gener de 2012 ACTIVITATS DELS CENTRES D’ESTUDIS BARCELONA

description

Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012, realitzada per l'Institut Ramon Muntaner

Transcript of Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012

Page 1: Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012

Institut Ramon Muntaner. Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre, s/n 43770 Móra la Nova Tel. 977 40 17 57. C/e: [email protected]. http://www.irmu.org.

Agenda setmanal dels centres d’estudis – del 10 al 16 de gener de 2012

Dissabte, 14 de gener Igualada (l’Anoia)

I TROBADA DE RECERCA DE L’ANOIA A les nou del matí al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia (C/

del Dr. Mercader, s/n) Cal inscripció prèvia, gratuïta, fins al 10 de gener, a l’adreça [email protected] o al tel. 93 804 67 52 Organitza: Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, amb el suport de l’Institut Ramon Muntaner i la CCEPC, entre d’altres Més informació: http://www.cecianoia.org.

Dissabte, 14 de gener Igualada (l’Anoia)

INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “EL MÓN AGRARI A LES TERRES DE PARLA CATALANA”, a càrrec de Josep Miserachs,

Àngel Soteras, Gemma Estrada i Josep Santesmases Dintre de la I Trobada de Recerca de l’Anoia A dos quarts de deu del matí al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia (C/ del Dr. Mercader, s/n) Organitza: Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner i la CCEPC i la Fundació del Món Rural Més informació: http://www.sre.urv.es/irmu/monagrari/.

AGENDA SETMANAL DELS AGENDA SETMANAL DELS AGENDA SETMANAL DELS AGENDA SETMANAL DELS

CENTRES D’ESTUDISCENTRES D’ESTUDISCENTRES D’ESTUDISCENTRES D’ESTUDIS

Del Del Del Del 10 al 16 de gener de 201210 al 16 de gener de 201210 al 16 de gener de 201210 al 16 de gener de 2012

ACTIVITATS DELS CENTRES D’ESTUDIS

BARCELONA

Page 2: Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012

Institut Ramon Muntaner. Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre, s/n 43770 Móra la Nova Tel. 977 40 17 57. C/e: [email protected]. http://www.irmu.org.

Agenda setmanal dels centres d’estudis – del 10 al 16 de gener de 2012

Diumenge, 15 de gener Gràcia (Barcelona)

ITINERARIS HISTÒRICS PER GRÀCIA. LA DIAGONAL DE GRÀCIA Sortida a dos quarts d’onze del matí de la font del Negret a l’av. Diagonal/Bruc/Provença Cal inscripció prèvia. Preu: 9 € per persona. 50% de descompte per als socis del Taller d’Història de Gràcia. Preus especials per a grups. Organitza: Taller d’Història de Gràcia Més informació: http://www.tallerhistoriadegracia.cat.

Fins al 13 de gener Gràcia (Barcelona)

EXPOSICIÓ “150 ANYS DEL CALENDARI DELS PAGESOS” A la Fundació Festa Major de Gràcia (C/ d’Igualada, 10) Horari: de dilluns a divendres de 17 a 21 h Organitza: Taller d’Història de Gràcia Més informació: http://www.tallerhistoriadegracia.cat.

Fins al 15 de gener Rubí (el Vallès Occidental)

EXPOSICIÓ “RUBÍ: TERRITORI, CULTURA I LLENGUA. AVANÇ DE LA RECERCA SOBRE TOPONÍMIA VIVA LOCAL” Al CRAC (C/ de Sant Joan, 1) Organitza: Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí – Centre d’Estudis Rubinencs i altres Més informació: [email protected].

Del 14 al 19 de gener Igualada (Anoia)

EXPOSICIÓ “EL MÓN AGRARI A LES TERRES DE PARLA CATALANA” Al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de

l’Anoia (C/ del Dr. Mercader, s/n) Organitza: Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner i la CCEPC i la Fundació del Món Rural Més informació: http://www.sre.urv.es/irmu/monagrari/.

Exposicions - Barcelona

Page 3: Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012

Institut Ramon Muntaner. Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre, s/n 43770 Móra la Nova Tel. 977 40 17 57. C/e: [email protected]. http://www.irmu.org.

Agenda setmanal dels centres d’estudis – del 10 al 16 de gener de 2012

Fins al 20 de gener Cervelló (el Baix Llobregat)

EXPOSICIÓ “1861. LA GERMANDAT DE SANT SEBASTIÀ I CERVELLÓ” A Cal Badia (C/ Major, 93) Horari: festius de cinc a set de la tarda Organitza: Grup de Recerca de Cervelló i Germandat de Sant Sebastià Més informació: http://www.recercacervello.com.

Del 16 al 31 de gener Montjuïc (Barcelona)

EXPOSICIÓ “MOSTRA GRÀFICA DEL BARRI DEL POLVORÍ” A la Biblioteca Francesc Candel (C/ d’Amnistia Internacional, 10) Organitza: Centre d’Estudis de Montjuïc, Associació de Veïns del Polvorí, CEIP El Polvorí i EBM Bellmunt Més informació: [email protected].

Divendres, 13 de gener Sant Pere de Ribes (el Garraf)

PRESENTACIÓ DEL GRUP D’ACCIÓ CULTURAL DE RIBES I CONFERÈNCIA: “EL PAPER DELS CENTRES D’ESTUDIS LOCALS I COMARCALS”, a càrrec de Ramon Arnabal i Joan Vidal i Orpí A les set de la tarda a la Biblioteca Manuel de Pedrolo (Pl. de Maria Mercè Marçal, 1) Organitza: Grup d’Acció Cultural de Sant Pere de Ribes Més informació: [email protected].

Divendres, 13 de gener Sitges (el Garraf)

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ESPINES I FLORS. PENSAMENTS ESCRITS AL LLARG DE LA SEVA VIDA, 1905-2011, de Josep Cañas i Cañas, a càrrec de Joan Jané i Pilar Tarrada A les set de la tarda a la seu del Grup d’Estudis Sitgetans (C/ d’en Bosc, 9) Organitza: Institut d’Estudis Penedesencs i Grup d’Estudis Sitgetans Més informació: http://www.iepenedesencs.org.

Dissabte, 14 de gener Vilanova i la Geltrú (el Garraf)

VISITA A L’EXPOSICIÓ “JOAN OLIVA MILÀ: ERUDIT I FIDEL BIBLIOTECARI (1858-1911)” I A LA BIBLIOTECA MUSEU VÍCTOR BALAGUER Sortida de Reus a les nou del matí Cal inscripció prèvia. Places limitades. Organitza: Centre de Lectura de Reus Més informació: http://www.centrelectura.cat.

PENEDÈS

Page 4: Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012

Institut Ramon Muntaner. Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre, s/n 43770 Móra la Nova Tel. 977 40 17 57. C/e: [email protected]. http://www.irmu.org.

Agenda setmanal dels centres d’estudis – del 10 al 16 de gener de 2012

Diumenge, 15 de gener Sant Salvador (El Vendrell) (el Baix Penedès)

SORTIDA AL CONCERT CORS I ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL CONSREVATORI DE MÚSICA DE LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA Sortida en cotxes particulars a les onze del matí de l’aparcament Mañé i Flaquer de Torredembarra. Preu: 6 € per als socis del centre i 7 € per al públic general. Organitza: Centre d’Estudis Sinibald de Mas Més informació: http://www.sinibald.cat.

Dijous, 12 de gener Reus (el Baix Camp)

XERRADA: “FER DE PERIODISTA, A REUS, ALS ANYS SETANTA”, a càrrec de Josep Maria Martí. Presentació a càrrec de Tomàs Barberà Dintre del Cicle Testimonis. Memòria Viscuda d’un Passat Recent A dos quarts de vuit del vespre a l’Arxiu Municipal de Reus (C/ de Sant Antoni Maria Claret, 3) Organitza: Carrutxa Més informació: http://www.carrutxa.org.

Dijous, 12 de gener Mont-roig del Camp (el Baix Camp)

CONFERÈNCIA: “ASTRONOMIA SENSE TELESCOPIS”, a càrrec de Manuel Sanromá Dintre de les Aules d’Extensió Universitària A les set de la tarda a la Casa de Cultura Agustí Sardà (C/ de la Mare de Déu de la Roca, 5)

Organitza: Centre d’Estudis Mont-rogencs i Antena del Coneixement de la URV a Mont-roig

del Camp Més informació: http://www.sre.urv.cat/irmu/mont-roig/.

Diumenge, 15 de gener Torredembarra (el Tarragonès)

ESPAI DE DEBAT AMB CINEMA. PROJECCIÓ DE LA PEL•LÍCULA INTACTO, de Juan Carlos Fresnadillo Dintre del Cicle La Màgia o la Maledicció de “Ser Especial” A les sis de la tarda a la sala de reunions del Casal Municipal (Pl. del Castell, 8) Organitza: Centre d’Estudis Sinibald de Mas Més informació: http://www.sinibald.cat.

TARRAGONA

Page 5: Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012

Institut Ramon Muntaner. Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre, s/n 43770 Móra la Nova Tel. 977 40 17 57. C/e: [email protected]. http://www.irmu.org.

Agenda setmanal dels centres d’estudis – del 10 al 16 de gener de 2012

Fins al 5 de febrer Valls (l’Alt Camp)

EXPOSICIÓ “LOS OJOS”, d’Iñaki Bonillas A la capella de Sant Roc de l’IEV (C/ de Jaume Huguet, 1) Organitza: Institut d’Estudis Vallencs Més informació: http://www.iev.cat.

Fins a l’11 de febrer Reus (el Baix Camp)

EXPOSICIÓ "WAR GAMES. VIDEOINSTAL·LACIÓ DOCUMENTAL", d’Alba Sotorra Clua A la Sala Fortuny del Centre de Lectura (C/ Major, 15) Organitza: Centre de Lectura de Reus Més informació: http://www.centrelectura.cat.

Fins al 9 d’abril Mont-roig del Camp (el Baix Camp)

EXPOSICIÓ “EL PESSEBRE DEL CENTRE MIRÓ” A l’espai d’entrada al Centre Miró (C/ Major, 2) Organitza: Centre Miró de Mont-roig del Camp Més informació: http://www.centremiro.com.

Dijous, 12 de gener Amposta (el Montsià)

CONFERÈNCIA: “EL TREBALL DE LA PAUMA ALS POBLES DEL PARC NATURAL DELS PORTS”, a càrrec de Pepa Subirats

Dintre del X Curs Història, Cultura Popular i Tradicional del Montsià 2011-2012 A les sis de la tarda al Casal Municipal (Ctra. Simpàtica, 6) Aquesta activitat compta amb un ajut de la X Convocatòria d’Ajuts per a l’Organització d’Activitats de l’Institut Ramon Muntaner Organitza: Institut d’Estudis Comarcals del Montsià Més informació: [email protected].

Exposicions - Tarragona

TERRES DE L’EBRE

Page 6: Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012

Institut Ramon Muntaner. Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre, s/n 43770 Móra la Nova Tel. 977 40 17 57. C/e: [email protected]. http://www.irmu.org.

Agenda setmanal dels centres d’estudis – del 10 al 16 de gener de 2012

Fins al 15 de gener Lleida (el Segrià)

EXPOSICIÓ "L’ART SOLIDARI. FONS D’ART DE LA CREU ROJA" A la Sala Montsuar de l’IEI (Pl. de la Catedral, s/n) Organitza: Institut d’Estudis Ilerdencs Més informació: http://www.fpiei.cat.

Fins al 15 de gener Lleida (el Segrià)

EXPOSICIÓ "XXVII PREMI DE PINTURA I XI INTERNACIONAL DEL CERCLE DE BELLES ARTS DE LLEIDA" A la Sala Montsuar de l’IEI (Pl. de la Catedral, s/n) Organitza: Institut d’Estudis Ilerdencs Més informació: http://www.fpiei.cat.

Fins al 19 de gener Lleida (el Segrià)

EXPOSICIÓ "MY FAVORITE THINGS", de Carles Porta A la Sala Gòtica de l’IEI (Pl. de la Catedral, s/n) Organitza: Institut d’Estudis Ilerdencs Més informació: http://www.fpiei.cat.

Fins al 28 de febrer de 2012 La Seu d’Urgell (l’Alt Urgell)

EXPOSICIÓ "UdART FOTOGRAFIA" A l’Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell (C/ de Sant Ermengol, 71) Organitza: Societat Andorrana de Ciències Més informació: http://www.sac.ad.

LLEIDA

Exposicions - Lleida

Page 7: Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012

Institut Ramon Muntaner. Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre, s/n 43770 Móra la Nova Tel. 977 40 17 57. C/e: [email protected]. http://www.irmu.org.

Agenda setmanal dels centres d’estudis – del 10 al 16 de gener de 2012

Divendres, 13 de gener Olot (la Garrotxa)

CONFERÈNCIA: “L’ESTAT DEL BENESTAR I LA CRISI ACTUAL: REFORÇAMENT O DESAPARICIÓ?”, a càrrec de Santiago Niño Becerra Dintre del VII Cicle de Xerrades del PEHOC: Reptes del Segle XXI A les set de la tarda a l’Orfeó Popular Olotí (C/ del Roser, 19) Organitza: Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC) Més informació: [email protected].

Diumenge, 15 de gener Banyoles (el Pla de l’Estany)

ITINERARI. SANT JAUME DE PUIGPALTER I PARC DE BOMBERS DE BANYOLES Sortida a un quart de deu del matí en cotxes particulars del C/ dels Servites de Banyoles, al costat de Correus Organitza: Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles Més informació: http://www.cecbanyoles.cat.

Fins al 22 de gener de 2012 Palafrugell (el Baix Empordà)

EXPOSICIÓ “A L’OMBRA DE JOSEP PLA. CINC ESCRIPTORS-PERIODISTES GIRONINS DE LA REPÚBLICA”

A la Fundació Josep Pla (C/ Nou, 49-51) Aquesta activitat compta amb una subvenció corresponent a la VIII Convocatòria d’Ajuts a Projectes de Centres d’Estudis de l’Institut Ramon Muntaner Organitza: Institut de Llengua i Cultura Catalanes I Fundació Josep Pla Més informació: http://www.udg.edu/ilcc/fe.htm

Fins al juny de 2012 Torroella de Montgrí (el Baix Empordà)

EXPOSICIÓ "LES ILLES MEDES, MEDITERRÀNIA VIVA" A l’espai 1 de Can Quintana. Museu de la Mediterrània (C/ d'Ullà, 27-31) Organitza: Can Quintana. Museu de la Mediterrània Més informació: http://www.museudelamediterrania.cat.

GIRONA

Exposicions – Girona

Page 8: Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012

Institut Ramon Muntaner. Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre, s/n 43770 Móra la Nova Tel. 977 40 17 57. C/e: [email protected]. http://www.irmu.org.

Agenda setmanal dels centres d’estudis – del 10 al 16 de gener de 2012

Exposició permanent Castelló d’Empúries (l’Alt Empordà)

EXPOSICIÓ: “EL CALL JUEU DE CASTELLÓ D’EMPÚRIES” Al Museu d’Història Medieval de la Cúria – Presó (Pl. de Jaume I, s/n) Horari: de dilluns a dissabte, de 9 a 14 h i de 16 a 18 h. Diumenges i festius, de 10 a 13 h. Organitza: Centre de Recerca i Difusió de la Història Local Més informació: [email protected].

Fins al 28 de febrer de 2012 Andorra la Vella (Andorra)

EXPOSICIÓ "UdART FOTOGRAFIA" A la Universitat d’Andorra Organitza: Societat Andorrana de Ciències Més informació: http://www.sac.ad.

Dissabte, 14 de gener Eivissa (Balears)

SORTIDA. TALAIA DE SANT JOSEP Sortida a les deu del matí de davant de la seu de l’Institut d’Estudis Eivissencs (C/ de Pere Francès, 12) Organitza: Institut d’Estudis Eivissencs Més informació: http://www.estudieivissencs.cat.

Dilluns, 16 de gener L’Alguer

RECITAL DE POESIA. MANUELE ALEGRE I WENDELL BERRY, a càrrec d’Adrienne Rich Dintre del VII Cicle I Lunedì con la Poesia A dos quarts de vuit del vespre Organitza: Alguer Cultura Més informació: [email protected].

ANDORRA

Exposicions – Andorra

L’ALGUER

BALEARS

Page 9: Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012

Institut Ramon Muntaner. Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre, s/n 43770 Móra la Nova Tel. 977 40 17 57. C/e: [email protected]. http://www.irmu.org.

Agenda setmanal dels centres d’estudis – del 10 al 16 de gener de 2012

EDICIÓ DE L’ESTUDI RESULTANT DE LA II BECA JOAN VEN Y

La universitat de Lleida i Pagès editors han publicat, dintre de la col·lecció de lingüística “El fil d’Ariadna”, el llibre Les preposicions en català nord-occidental, de Josep M. Boladeras Taché. Aquest estudi és el resultat de la segona edició de la Beca Joan Veny, convocada l’any 2007 per l’Institut Ramon Muntaner amb l’objectiu de fomentar la recerca sobre el tractament de la diversitat i l’estandardització lingüística arreu dels territoris de parla catalana. Tal i com el seu propi títol indica, Les preposicions en català nord-occidental és un estudi dialectològic que vol aproximar-se als usos que fan els parlants de català nord-occidental d’alguns aspectes relacionats amb les preposicions.

Si esteu interessats en adquirir aquesta publicació, la trobareu a la web de Pagès editors: http://www.pageseditors.com.

L’EXPOSICIÓ “EL MÓN AGRARI A LES TERRES DE PARLA CA TALANA”, A IGUALADA L’exposició “El món agrari a les terres de parla catalana”, produïda per la CCEPC, l’Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural, es podrà visitar del 14 al 19 de gener al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia a Igualada (C/ del Dr. Mercader, s/n). La inauguració d’aquesta itinerància coincidirà amb la 1a. Trobada de Recerca de l’Anoia, organitzada pel Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, amb el suport de l’IRMU i de la CCEPC, entre d’altres. Es realitzarà el dissabte 14 de gener a dos quarts de deu del matí i comptarà amb les intervencions de Josep Miserachs, regidor de Cultura i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Igualada; Àngel Soteras, del Consell Comarcal de l’Anoia; Gemma Estrada, directora del CECI, i Josep Santesmases, president de la CCEPC i vicepresident segon de l’IRMU. Per a més informació: http://www.sre.urv.es/irmu/monagrari/.

NOTÍCIES DE L’INSTITUT RAMON MUNTANER

Page 10: Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012

Institut Ramon Muntaner. Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre, s/n 43770 Móra la Nova Tel. 977 40 17 57. C/e: [email protected]. http://www.irmu.org.

Agenda setmanal dels centres d’estudis – del 10 al 16 de gener de 2012

CRIDA PER A LA CONFECCIÓ D’UN VOCABULARI DEL PENEDÈ S L’Institut d’Estudis Penedesencs fa una crida a tots els estudiosos de la llengua catalana amb l’objectiu de realitzar un vocabulari del Penedès . Els objectius d’aquest projecte d’investigació són els següents: - Un recull lèxic que aplegui els mots usats, actualment o amb anterioritat, per gent del Penedès, situant-los en un context i oferint-hi una definició - Un treball dialectològic , que es fixi en els mots penedesencs, tant els de difusió general com els específics d’una localitat, que no formin part de l’estàndard català - Un treball de codificació que proposi una grafia per als mots no recollits en el diccionari normatiu, d’acord amb les regles ortogràfiques - Un treball de recuperació que posi a l’abast de les noves generacions els mots penedesencs que han patit una marginació de l’ús, per causa tant de la necessària estandardització com de les tendències globals L’abast geogràfic d’aquest projecte és l’àrea històrica del Penedès, en un sentit ampli, mentre que l’abast històric dels mots a recollir anirà de la segona meitat del segle XIX a l’actualitat. També es tindran en compte les variables dels diferents estrats socials. Tots els estudiosos de la llengua catalana que estiguin interessats en participar en aquest projecte poden posar-se en contacte amb l’Institut d’Estudis Penedesencs a l’adreça [email protected], indicant com a assumpte “Confecció Vocabulari Penedesenc”. Per a més informació: http://www.iepenedesencs.org.

CURS DE FORMACIÓ DE TREBALL AMB PEDRA EN SEC DE LA FUNDACIÓ EL SOLÀ

Entre els mesos de gener i març, la Fundació El Solà ha organitzat un curs de formació de treball amb pedra en sec , en què els alumnes aprendran a fer i refer marges amb pedra en sec restaurant els marges caiguts de la partida dels Segurets de la Fatarella. El curs, durant el qual es combinaran classes pràctiques i teòriques, es durà a terme els dies 28 de gener, 11 i 25 de febrer i 10 i 24 de març. El termini per a inscriure’s al curs acaba el 18 de gener . Per a més informació: http://www.fundacioelsola.org.

NOTÍCIES DELS CENTRES D’ESTUDIS

Page 11: Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012

Institut Ramon Muntaner. Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre, s/n 43770 Móra la Nova Tel. 977 40 17 57. C/e: [email protected]. http://www.irmu.org.

Agenda setmanal dels centres d’estudis – del 10 al 16 de gener de 2012

Termini: 20 de gener de 2012

XXXII PREMI 25 D’ABRIL DE LA VILA DE BENISSA. PREMI D’INVESTIGACIÓ Convoca: Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benissa Aquest premi s'atorgarà a un treball individual o d'equip original i inèdit, no premiat en altres concursos, escrit en valencià, d'investigació sobre temes literaris, artístics, històrics, mediambientals, etc., d'àmbit local o comarcal, referits a Benissa i la comarca de la Marina Alta. Dotació: 2.500 € Més informació: http://www.ayto-benissa.es/.

Termini: 13 de febrer de 2012

PREMIS CATELLITX 2012. PREMI D’INVESTIGACIÓ CASTELLITX Convoca: Ajuntament d’Algaida Aquest premi s'atorgarà a un treball d'investigació original i inèdit, de temàtica relacionada amb el municipi d'Algaida en qualsevol àmbit: ciències socials, ciències naturals, ciències polítiques, dret, estudis literaris, biografies, bibliografia, etc. Dotació del premi: 500 € i trofeu Rosa d’Or de la Pau Més informació: http://www.ajalgaida.net.

Divendres, 13 de gener Girona (el Gironès)

CONFERÈNCIA: “LES GUERRES DE GRANADE DANS LEUR CONTEXTE EUROPÉEN”, a càrrec de Daniel Baloup Dintre del 8è. Seminari d’Història Medieval 2011-20 12 A les onze del matí a l’aula A2 de la Facultat de Lletres de la UdG (Pl. de Ferrater Mora, 1) Organitza: Grup de Recerca Renda Feudal i Fiscalitat a la Catalunya Baixmedieval, Institució Milà i Fontanals (CSIC) i Centre de Recerca d’Història Rural de la UdG Més informació: http://www3.udg.edu/ilcc/CRHR.html,

ALTRES NOTÍCIES

CONVOCATÒRIES

Page 12: Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012

Institut Ramon Muntaner. Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre, s/n 43770 Móra la Nova Tel. 977 40 17 57. C/e: [email protected]. http://www.irmu.org.

Agenda setmanal dels centres d’estudis – del 10 al 16 de gener de 2012

Dissabte, 14 de gener El Vendrell (el Baix Penedès)

RUTA PELS ESPAIS VITALS DE PAU CASALS AL VENDRELL I AUDICIÓ D’ORGUE Sortida a dos quarts d’onze del matí de la casa nadiua de Pau Casals Cal inscripció prèvia. Preus: 10 € l’entrada general i 7 € la reduïda. Gratuït per als menors de 8 anys Organitza: Fundació Pau Casals Més informació: http://www.paucasals.org.

Diumenge, 15 de gener El Vendrell (el Baix Penedès)

VISITA GUIADA AL MUSEU PAU CASALS I CONCERT DEL CICLE DE JOVES INTÈRPRETS A dos quarts d’onze del matí a la Vil·la Museu Pau Casals (Av. Palfuriana, 67) Cal inscripció prèvia. Preus: 6.40 € l’entrada general i 4.90 € la reduïda. Gratuït per als menors de 8 anys Organitza: Fundació Pau Casals Més informació: http://www.paucasals.org.

NOVETATS BIBLIOGRÀFIQUES

DELS CENTRES D’ESTUDIS

Butlletí del Centre d’Estudis Alcoverencs [Alcover], núm. 116 (2009). 140 p. ISSN: 1133-0325 Aquesta publicació ha rebut una subvenció corresponent a la VI Convocatòria d’ajuts a publicacions dels centres d’estudis

BLANC CANYELLES, Francesc [et al.] (2011). Actes del Simposi Manuel Milà i Fontanals: Claustre de Sant Francesc. Vilafranca del Penedès, 12 i 13 de maig de 2010. Vilafranca del Penedès: Institut d’Estudis Penedesencs. 193 p. ISBN:978-84-1517-042.

Page 13: Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012

Institut Ramon Muntaner. Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre, s/n 43770 Móra la Nova Tel. 977 40 17 57. C/e: [email protected]. http://www.irmu.org.

Agenda setmanal dels centres d’estudis – del 10 al 16 de gener de 2012

Campsentelles [Sant Fost de Campsentelles], núm. 14 (2011). 100 p. ISSN: 1136-8497 Aquesta publicació ha rebut una subvenció corresponent a la VI Convocatòria d’ajuts a publicacions dels centres d’estudis

Dovella [Manresa], núm. 108 (hivern 2011): I Jornades d’Arqueologia de la Catalunya central. Homenatge a Miquel Cura i Morera. Manresa, octubre de 2010. 48 p. ISSN: 0214-2430 [Edita: Centre d’Estudis del Bages] Aquesta publicació ha rebut una subvenció corresponent a la VI Convocatòria d’ajuts a publicacions dels centres d’estudis.

MAYORDOMO PÉREZ, Alejandro; AGULLÓ DÍAZ, Maria del Carmen; GARCIA FRASQUET, Gabriel [coord.] (2011). El patrimoni historicoeducatiu valencià: V Jornades d’Història de l’Educació Valenciana. Gandia, 30 i 31 d’octubre de 2009. Gandia: CEIC Alfons el Vell; Ajuntament de Gandia. Educació; Universitat de València. 310 p. ISBN: 978-84-96839-39-7.

Nabius [Esterri d’Àneu], núm. 9 (desembre 2011). 45 p. [Edita: Consell Cultural de les Valls d’Àneu

Page 14: Agenda dels centres d'estudis del 10 al 16 de gener de 2012

Institut Ramon Muntaner. Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l’Ebre, s/n 43770 Móra la Nova Tel. 977 40 17 57. C/e: [email protected]. http://www.irmu.org.

Agenda setmanal dels centres d’estudis – del 10 al 16 de gener de 2012

Vila Closa [Batea], núm. 101 (setembre 2011). [Edita: Patronat pro Batea]

VINYES I ROIG, Pau [et al.] (2011). Retrats per a la memòria: Persones i lluita antifranquista al districte de Sant Andreu (1939-1982). Barcelona: Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (Llibre de Finestrelles; 5). 270 p.