Butlletí EmPaPa't Febrer 2010

2
EDITORIAL Cada diumenge final de mes, repartim el Butlletí de la Plataforma, que és la única via (a part del blog) de la que disposem per a fer arribar la nostra informació, feina i reflexions d'un grup de persones que seguim pensant, en aquests temps obscurs i contra tot pronòstic, que val la pena cuidar el nostre entorn. Són moltes les persones que ens recolzen, més de les que alguns intenten fer saber que no existeixen, tapant la realitat amb les seves mitges veritats, als seus butlletins municipals, usats descaradament al seu servei i pagat amb els nostres impostos. I com a mostra; des de la creació de la Plataforma, quantes vegades ens han dedicat una línia al Butlletí Municipal? Temps obscurs, però com diu Eduardo Galeano, “encara, contra tota evidència, seguim creient que la condició humana val la pena” NOTICIES MUNICIPALS LES DADES PUBLICADES SÓN ERRÒNIES Les dades facilitades a la Plataforma (oct'08) per l'Ajuntament de Vilassar de Mar de la recollida de brossa, corresponent als anys 2006 i 2007, no es corresponen amb les dades publicades a l'últim VdM'Informa. Els resultats de 2006-2007 han estat modificats a la baixa, i els de 2008, modificats a l'alta. Segurament, les dades han estat inflades a causa de l'escalfament global. Aquest fet demostra la falta de responsabilitat d'aquest equip de govern, sabem que les matemàtiques són difícils, i no tothom les pot fer...! La informació publicada a VdM'Informa és mínima, comparada amb les declaracions que el Sr. Alcalde i comitiva han estat fent, aquesta última setmana a USURBIL (Gipuzkoa), participant d'uns actes previs a la consulta popular respecte al PAP, que es fa aquest cap de setmana. Irònic, allò que s'ha demanat fer a Vilassar de Mar i el consistori s'hi ha negat. Mentre l'alcalde participa en una població de 5.000 habitants, defensant contenidors, paral·lelament, el seu regidor afirma que el sistema PAP és el millor en poblacions petites (5.000 habitants). En què quedem? Cost de la recollida (domèstica i comercial) + neteja viària 2004: 1,4 milions € 2009: 2,45milions € (publicat acta junta govern 29 desembre 2009)* Costos sense comptar el cost del tractament de les fraccions ni les revaloritzacions o ingressos per recuperació de les fraccions (que suposem són mínims. * El deute històric només suposa 100.000 € més. emPAPa't Butlletí de la Plataforma en Defensa del PAP / número 5 – febrer 2010 www.endefensadelpap.blogspot.com / [email protected] El reciclatge NO augmenta (i el Senyor Alcalde ens ho confirma)

Transcript of Butlletí EmPaPa't Febrer 2010

Page 1: Butlletí EmPaPa't Febrer 2010

EDITORIALCada diumenge final de mes, repartim el Butlletí de la Plataforma, que és la única via (a part del blog) de la que disposem per a fer arribar la nostra informació, feina i reflexions d'un grup de persones que seguim pensant, en aquests temps obscurs i contra tot pronòstic, que val la pena cuidar el nostre entorn.

Són moltes les persones que ens recolzen, més de les que alguns intenten fer saber que no existeixen, tapant la realitat amb les seves mitges veritats, als seus butlletins municipals, usats descaradament al seu servei i pagat amb els nostres impostos.

I com a mostra; des de la creació de la Plataforma, quantes vegades ens han dedicat una línia al Butlletí Municipal?

Temps obscurs, però com diu Eduardo Galeano, “encara, contra tota evidència, seguim creient que la condició humana val la pena”

NOTICIES MUNICIPALSLES DADES PUBLICADES SÓN ERRÒNIES

Les dades facilitades a la Plataforma (oct'08) per l'Ajuntament de Vilassar de Mar de la recollida de brossa, corresponent als anys 2006 i 2007, no es corresponen amb les dades publicades a l'últim VdM'Informa. Els resultats de 2006-2007 han estat modificats a la baixa, i els de 2008, modificats a l'alta. Segurament, les dades han estat inflades a causa de l'escalfament global. Aquest fet demostra la falta de responsabilitat d'aquest equip de govern, sabem que les matemàtiques són difícils, i no tothom les pot fer...!

La informació publicada a VdM'Informa és mínima, comparada amb les declaracions que el Sr. Alcalde i comitiva han estat fent, aquesta última setmana a USURBIL (Gipuzkoa), participant d'uns actes previs a la consulta popular respecte al PAP, que es fa aquest cap de setmana. Irònic, allò que s'ha demanat fer a Vilassar de Mar i el consistori s'hi ha negat.

Mentre l'alcalde participa en una població de 5.000 habitants, defensant contenidors, paral·lelament, el seu regidor afirma que el sistema PAP és el millor en poblacions petites (5.000 habitants).

En què quedem?

Cost de la recollida (domèstica i comercial) + neteja viària 2004: 1,4 milions € 2009: 2,45milions € (publicat acta junta govern 29 desembre 2009)*Costos sense comptar el cost del tractament de les fraccions ni les revalori tzacions o ingressos per recuperació de les fraccions (que suposem són mínims. * El deute històric només suposa 100.000 € més.

emPAPa't Butlletí de la Plataforma en Defensa del PAP / número 5 – febrer 2010

www.endefensadelpap.blogspot.com / [email protected]

El reciclatge NO augmenta (i el Senyor Alcalde ens ho confirma)

Page 2: Butlletí EmPaPa't Febrer 2010

PARTICIPA AMB NOSALTRES

Vine a les REUNIONS!Ens trobaràs l'ÚLTIM DIUMENGE de cada MES al Carrer Sant Joan

www.endefensadelpap.blogspot.com / [email protected]

PROPERA PUBLICACIÓ: 28 de març de 2010

SE'N PARLA...

Últimament només trobem reconeixement i presència en mitjans de comunicació no locals...La nostra plataforma en defensa del PAP ha sortit referenciada en el programa Terra Verda, per explicar que ha Vilassar de Mar hi ha una oposició a l’actual sistema de contenidors, amb tot, en aquest programa es va menystenir la veritable dimensió del nostre col·lectiu que té el suport de 3.441 signatures.

Quan els polítics s'instal·len en les paraules...

Paral·lelament, el Sr. Regidor també declara que la instal·lació dels contenidors de superficie a VdM, va estar assessorada per el tècnic municipal amb el seu corresponent informe tècnic. Ens preguntem on és aquest informe i quin tècnic el va elaborar...

LA CONTRADICCIÓ D'USURBIL

1. “Actualment es recicla més que el millor any del PAP” declaracions fetes per l'alcalde de Vilassar de Mar a Hamaikabat (www.Hamaikabat.com)

2. ”S'arribà al 54% el millor any del PAP” declaracions fetes per l'alacalde de Vilassar de Mar al Diario Vasco (www.diariovasco.com)

3. El senyor Joaquim Ferrer, fa lloança al VdM'Informa d'un reciclatge del 48,78%. Ull! Dades inflades i amb una proporció, aproximadament d'un 30%, de recollida comercial, encara amb sistema PAP.

CONTRADICCIÓ ENTRE 1,2 i 3. Compareu vosaltres mateixos!

Sr. alcalde, sap de què parla?

Aniria bé, que el Sr. Regidor sabés que poblacions com Blanes (40.000 hab.), Hernani (20.000 hab.); Oviedo (més de 225.000 hab.) i d'altres poblacions europees de fins a 250.000 habitants, són exemples de que, amb el compromís, sensibilitat i voluntat de l'equip de govern i de la ciutadania, és factible implantar el sistema porta a porta.

6 FEBRER "TERRA VERDA" (TVE2). ANÀLISI DEL SISTEMA PAP

Joan Roca es declara admirador convencut del sistema PAP, apte nomès, però, per a poblacions petites.

L'Associació de Municipis Catalans per a la recollida porta a porta, publica un Butlletí electrònic gratuït i de lliure distribució, l'InfoPAP. Al butlletí número 3 del mes de gener de 2010, es fa una ressenya al cas de Vilassar de Mar, citant l'Associació Plataforma en Defensa del PAP i donant a conèixer el nostre bloc. Des d'aquestes ratlles, els en donem les gràcies!

Aqui en teniu l'enllaç, www.portaaporta.cat