Cançons mimi

Click here to load reader

 • date post

  25-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  227
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Cançons mimi

 • BABAUA. LES DESVENTURES DE MIM

  Text: Pere Riera Msica: Jordi Domnech

  CURS 2015 - 2016

 • 2. La Font de Cupido

  Cupido: O, Dorm, nineta, dorm i escolta el que et dir:

  Mim: Qu s aix que sento? On sn aquestes veus? O, Barca sens port I busca recer.

  Mim: Qui demana?Qui em treu del meu descans i el meu respir? Sc la font de les dreceres que apropen laire fins al bes del vent portant un nuvi fins a les solteres Qu vols?

  Mim: Qui mho pregunta? Respon!

  Mim: Renoi, quin geni! Qu busques?

  Mim: Marit! Voleu que us ho digui? Marit!!

  Mim: Sc la filla de Monsieur de Matignon. Tinc la dot ms ben dotada del pas. I si no em cass aviat, morir casta!

  Cupido: Va i ve Barca sense rumb I busca recer. Ai, filleta, com et dius?

  Mim: Mim! Mim, vaig a dir-te una coseta:

  Mim: Oh, Du, se mha esquerdat una ungleta! I fixat: se marruga el vestit! Ets ms curta que un mnec daixada!

  Mim: Per si tinc tot el que ha de tenir una dama: Nas de pruna, llavis de magrana, i un ble de cabells que mencercla la cara. Per Com us atreviu? Qui sou vs, que amb semblants paraules goseu mportunar-me? Veus cap aqu, veus cap all. I jo ja no mhi veig amb tanta giragonsa! Si no heu de consolar-me, feu el favor de callar!!

 • 3. Can de Cupido

  Cupido:

  Si tens lnima quieta, ets beneit. I si passes pel mn com un tals, no veurs el somrs de la lluna. ni sabrs com batega el teu cor.

  Qui sc jo, preguntes enrabiada? Qui sc jo, que et parlo des daqu? Sc la veu sense temps, ni durada. Sc lamor que marca el teu dest.

  Sc qui va casar a Romeu amb Julieta; qui va enfilar a Ariadna al laberint. Qui va fer perdre el cap a Dido per Eneas. Qui va esmaltar les aiges on es mir Narcs.

  Lamor s cec i no et para cap trampa. Lamor et mostra el cam del desig. Jo sc Cupido, sc lngel que et guarda.

  Si fas tot el que et digui et trobar marit.

  Sc qui va casar

  Mim: Cupido!! Sou vs, de deb?! Oh, quina illusi, quina alegria i quina colla!! Doncs, deixeu que us digui que. Fa dies i dies, mesos i mesos que rebo piles i piles de pretendents. I no nhi ha cap que em faci perdre la xaveta. On samaga el meu prncep blau? Per qu es casen totes les dames de la cort,totes menys jo?! Fins i tot les guerxes i camacurtes, les que no saben vestir-se a la mode. I jo, que sc la ms fina i la ms elegant Jo mhaur de quedar per vestir sants?! Pobra i mil vegades pobra de mi Bella com una rosella, i sense un gentilhome que em cuidi el jard Per penso posar fi a aquesta malastrugana: avui, amb la vostra ajuda o sense ella, comena la cacera del meu marit!!

 • 4. A la cacera del marit! (Can dels pretendents)

  Mim: A la cacera del marit!

  Cupido: Tha prets el Duc de Baviera, peladet com una calavera! Tha portat perles de lndia i un joiell amb un rob. Mim: Se les mira ms a elles que a mi!

  Cupido: Del llustrs hereu de Dinamarca dius que s gras i t un gos de pastura. No tagrada laventura de cuidar marit i ca? Mim: Panxa i gos al catre...? No hi cabrem tots quatre!

  Cupido: I lardit heroi de Macednia, protector de Frana i de Polnia, a lamor obre la porta I tu dius que s un barrut. Mim: Per si put com rata morta!!

  Cupido: I el forms hereu del tsar de Rssia? Mim: De Rssia? No mhi entendr. Parla estrany.

  Cupido: I un actor dalta comdia? Mim: Un actor de comdia? Estic desesperada per no tant! (A trompa 1): Aix: fes mofa al meu sofrir, escarni al meu dolor (a trompa 2): I tu: calla!

  Cupido: Mim ets molt capritxosa. Que potser no saps qu vols?

  Mim: Ho vull tot! Jo vull un home que em miri i em faci sentir la reina del mn! Que quan em parli sempre em digui dolces paraules damor. I aix s que us ho demano:que sigui guapo, per favor!!

 • 5. El Conjur

  Cupido: A la font de Cupido has fet cap, formulant un desig ben complicat. Que no s fcil perquell que est tot sol, Preguntar-li fluixet al cor qu vol.

  Obre els ulls, les orelles i les mans. Veurs coses que mai no has imaginat. Sobretot, que aquest mn s complicat. I que aprendre i ser llesta no s pecat.

  Un amor que testimi jo et dar Si fas cas i segueixes el cam que des dara mateix tindicar, i que et porta de dret al teu dest.

  Una cosa noms demano jo, si s que vols que tajudi de deb: Cada cop que taturis pel cam, em dars una part del teu vestir.

  Mim: (Escandalitzada) Em dureu de viatge? I cada cop que maturi us haur de donar una part del meu vestit?!! Per Per jo no em puc treure res! No veieu que vaig tota conjuntada? Si em trec roba cada cop que maturi, al final quedar. despullada!! Caram,Cupido! No ho podreu fer ms fcil? No podra, ras i curt, donar-vos les grcies? I Fer-vos una reverncia? Oencara millor: parlar de vos amb el rei de Frana,perqu us fes un monument a la Plaa endme,que hi passa tothom?!

  Cupido: Una cosa noms demano jo: Acceptes o no?

 • 7. Cupl del savi i la pomera Newton: No fou noms una poma, la poma de Blancaneus. Ni era tan sols una poma, la poma de Guillem Tell. La primera era una trampa; un regal enverinat. La segona un repte indigne; i feliment superat.

  Cupido i Newton: Si no fos per aquests savis que resolen equacions Al mn no hi hauria canvis, ni seria un lloc millor. Sempre s grcies a la cincia que la vida va endavant. Els contes noms sn contes; Les lleis sn universals.

  Newton: Galileu tenia dubtes, i amb lesglsia va topar. Albert Einstein sho agafava amb ms relativitat. Eureka!, crid Arquimedes, Polnia!, madame Curie. Ella estudia lurani, ell compta el nmero pi.

  Cupido i Newton: Si no fos per aquests savis

  Mim: Ai, Cupido Jo noms vull berenar! Quina gana em provoca el viajar!

  Newton: La poma! La poma sempre cau de dalt a baix. Saps per qu? Doncs perqu la fora exercida per dos cossos de masses separats per una distncia s proporcional al producte de les seves masses, i inversament proporcional al quadrat de la distncia que separa els seus centres.

  Mim: (Irnica.) Faig cara de no entendre res?

  Newton: Aquesta s la constant de la gravitaci universal! Com ms massius siguin els cossos i ms a prop es trobin, satrauran amb ms fora!

  Mim: Aix s el que jo voldria: que lhome de la meva vida sapropi ben a prop i jo mhi senti atreta (Mirant-lo amb angnia.) Per atreta del tot!

  Newton: s qesti de fora, Mim. Has de fer molta fora, perqu pot ser que el teu proms sigui llunySigui moooolt lluny Per no pateixis gens per la distncia que us separa: quan el trobis ho sabrs. Saps per qu? Perqu entre vosaltres hi haur un eix de connexi nic i inqestionable. Vaja, que el teu amor ser un home ple de fils I un dells ser el fil que unir el centre dels vostres cors, i us marcar el cam de la trobada. I quan us trobeu Quan el trobis, Mim

 • 8. Comiat de Newton i Galop.

  Newton: No podrs deixar mai ms de girar al seu voltant, Com la lluna gira al voltant de la terra, i la terra al voltant del sol.

  Mim: Aix s el que busco jo. La llei natural del nostre sistema solar.

  Tots dos: La llei natural que marqui les hores del nostre sistema solar. (Ell li fa un pet ben fort, recull les bitlles i sen va.)

  Mim: (mentre Newton acaba la can). Apa, si Adu, Isaac! Adu, adu S, s, la llei natural.(Ell surt.) I tant! pali, que nhi ha que tenim feina! (Cantant) La llei natural Com la lluna gira al voltant de la terra, i la terra al voltant del sol (Mim, somiadora, comena una nova tonada.)

  Vull seure al jard on cauen estels damunt les parpelles dels amants fidels. Quan vingui la nit, trobar un recer enmig dels seus braos I em prendr lal.

  Cupido: Avions que senlairin o estels de paper, Vaixells que naveguin, satllits, tamb.

  Cupido i Mim: Mil mapes, mil rutes, mil constellacions; lamor tel procuren un munt dinvencions.

 • 9. Vals de les praderies LLuna-roja: El tellgraf ser til i el morse, tot un invent El tellfon, una mina! Que tho expliqui Graham Bell. De Marconi i de la rdio sempre ms sen parlar. I quan arribi la tele, tot el mn shi enganxar!

  Tal com volen les lluernes vora el llum duna candela o cloquegen les gallines vora el gall del galliner algun dia les fadrines parlaran amb els seus mansos per telfon.. Mim: o per carta.. Tot dos: via uatsap o per mail.

  Si tensenys una tablet, Un porttil o liphone, Pensaries que estil locu; o que sc Ot, el bruixot. Pr vull que entenguis, bonica que amb el temps que ha de venir contactars, si thi apliques, amb aquell

  Mim: amb aquell? LLuna-roja: que et fa Mim: Que em fa? LLuna-roja: Glatir. Mim: Gla-gla-gla-ti-ti-ti-ti-tir!

  Cupido: Tal com volen les lluernes vora el llum duna candela o cloquegen les gallines vora el gall del galliner algun dia les fadrines parlaran amb els seus mansos per telfon o per carta via uatsap o per mail. (Mim queda una mica ms esperanada.)

  Mim: I de tot aquest munt de coses com sen dir? LLuna-roja: Telecomunicacions. Mim: I com aprendr a utilitzar-les? LLuna-roja: No tamonis: tu noms has de baixar-teun parell daplicacions! (LIndi recull pipa i manteta, i sen va, tot reproduint els sons que feia a linici de lescena.)(Mentre surt.) Tingues els ulls ben oberts. Lhome que tespera, pot amagar-se a qualsevol rac de lunivers!! (Lindi marxa i Mim queda tota desconcertada.) Mim: Ai, Cupido A qualsevol rac de luniversNoms de pensar-hi, em roda el cap! s que haur de passar-me la vida rondant i trobant-me amb gent estranya?! Pensava que anirem per feina,

 • 10. Bolero mut

  (Tot duna sentim de nou els sons que obliguen la Mim a emprendre una nova etapa del viatge. Ella es deixa arrossegar, es treu una nova pea de roba gaireb contra la seva voluntat- i, encabat, sentim uns breus acords que ens remeten a lorient. Nova etapa: Mim no sap on s. Mira a totes bandes, fins que descobreix de