Cantata Lletres 2015

10
BON DIA La vella Montserrat, desperta el barri a cops d'escombra tot cantant, les primeres persianes, sobren feixugues badall Rere el vidre entelat, el cafeter assegura que penal i es desfà la conversa igual que el sucre del Bon dia, ningú m’ho ha demanat però fa bon dia, damunt els caps un sol ben insolent il.lumina descarat tot l'espectacle de la gent. Al bell mig de la plaça la peixetera pren paciència amb la onsol que remugant regala grans bafarades d'alco!ol. " al pedr#s reposant l'avi $osep no es deixa perdre cap detall " amb esguard es pregunta quants dies m%s t% de regal. Bon dia... &ens xisclant, olor a pixum de gat, ve nes que un cop !as passat et critiquen. (ent llençant la brossa d'amagat i un retardat que amb ulls burletes et mira " diu) Bon dia…

description

lletres

Transcript of Cantata Lletres 2015

BON DIALa vella Montserrat, desperta el barria cops d'escombra tot cantant,les primeres persianes, sobren feixugues badallant.Rere el vidre entelat, el cafeter assegura que no era penali es desf la conversa igual que el sucre del tallat.

Bon dia, ning mho ha demanat per fa bon dia,damunt els caps un sol ben insolentil.lumina descarat tot l'espectacle de la gent.

Al bell mig de la plaala peixetera pren pacincia amb la Consolque remugant regalagrans bafarades d'alcohol.I al pedrs reposantl'avi Josep no es deixa perdre cap detallI amb esguard es preguntaquants dies ms t de regal.

Bon dia...

Nens xisclant, olor a pixum de gat,venes que un cop has passat et critiquen.Gent llenant la brossa d'amagati un retardat que amb ulls burletes et miraI diu: Bon dia

BOIG PER TUEn la terra humida escric:"nena, estic boig per tu"em passo els dies esperant la nit.

Com et puc estimarsi de mi ests tan llunyservil i acabatboig per tu.

S molt b que des d'aquest barjo no puc arribar on ets tuper dins la meva copa veigreflexada la teva llumme la beurservil i acabatboig per tu.

Quan no hi siguis al matles llgrimes es perdranentre la pluja que caur avui.Em quedar atrapatebri d'aquesta llumservil i acabatboig per tu.S molt b que...LLENATCaus a terra molt avallcreus que no ten sortirs,per amb els mesos te nadonesque tornes a comenar.I a fora de molt de caurei de tornar-te aixecarveus que les coses no canvienper ja no ets qui eres abans.Doncs he estat ja cinc o sisi sc el que ara tinc,no vull pensar en el que arribar dem!

Llenat, cada instant s nicno es repetir,sento que el cor ja no para de bategari diu que em llenci,que no pensi en tot el que vindr,que un llapis mai no dibuixa sense una m.

I perqu els meus pensamentsque sempre viuen el presentno conjuguen altres temps queel ja far, el que no vaig fer.Doncs avui o potser demser aqu o ser per all,ser un tros de luniversque no noti el pas del temps.El que faig a cada instant sla fora que em fa gran,no vull pensar en el que arribar dem.Llenat, cada instant s nic...

Pa amb oli i sal

Fes una foto del terrat,que des daqu es pot veure Mart.La roba estesa, el meu agost,un camp despigues i cargols.Esperarem que passi el fred, i sota larbre parlarem de tot.Un bioritme elemental,un mar dantenes i animals.Els astronautes volen baix,els nvols passen com qui no diu res.Amb les butxaques a les mans,caminarem els passos daltres peus.Esmorzarem pa amb oli i sal,ho vestirem amb unes copes de vi.Deixant de banda la ciutat,la tarda s llarga i potser ms, molt ms, la nit. Un altre lloc, un altre temps,on parlarem amb altres dus.El meu secret subtitulat,camins darrs, camins de blat.Esperarem que baixi el Sol,i sota larbre parlarem del temps.Un bioritme elemental,un tros de vida artificial.Els astronautes volen baix...

Deixarem el Montseny enrere i rodarem per mil camins carretera i manta i la guitarra entre els ditsamb el bombo a negres i tres acords en tenim prouper invocar als dus del RocknRoll

Deixa que et canti una canuna can per el somriure ms bonic daquesta nitque ets tan salvatge i tan catarra com jo.

Fem que cada dia sigui diferent a l'endem la vida s massa curta per perdre's en els detallsque no ens faltin mai les forces per cantar a ple pulma tot l'encant d'aquest malet mn.

Deixa que et canti una canuna can per el somriure ms bonic daquesta nitque ets tan salvatge i tan catarra com jo.

Quan tot senlaireVaig estar temptant la sort,mesurant les paraules,vaig flotant entremig dels records.

I flotant buscant el parads,retallant les distncies queem transporten a un mn indecs.

Per jo mai ser feli com ho he estat aquesta nit.

Quan tot s'enlairatoco els somnis de puntetes,junts podem arribar ms lluny, ms lluny.Un llarg viatge,illusions dins les maletes,junts podem arribar ms lluny, ms lluny.

Vaig flirtejant amb la por,navegant entre dubtesvaig somiant amb la teva escalfor.

I somiant que tu remes amb mifins que aquella incertesaes fon quan se'ns creuen els camins.

Per jo mai ser feli com ho he estat aquesta nit.

Quan tot s'enlaira...

Sota una estrellaNo t massa coses claressi veu problemes passa de llarg.Porta buides les butxaquesi el cor obert quan el Sol se'n va.

Pren el cam de la lluna blancadins dels seus ulls la podrs veure brillar.La seva s sempre la nit ms llargano busca res que amb la m pugui tocar.

Sota una estrellahi haur alg sempreque sigui com tuque estigui perdut.

De dia quan torna a casa compta en veu alta els minuts i els anysi mira els records com passenmentre sespera a tornar a marxar. Vol anar ms lluny d'on els somnis neixentren de l'amor que no sap si parar.No entn perqu tot va tan de pressaper cada tren que perd un somni morir.Sota una estrella...

Qualsevol nit pot sortir el solFa una nit clara i tranquilla, hi ha la lluna que fa llum,els convidats van arribant i van omplint tota la casade colors i de perfums.

A Pineda, junts de nou, les escoles fan un cor,veus, rialles, emocions i ritmes, notes, percussions,simfonies de colors.

Oh, benvinguts, passeu, passeu, de les tristors en farem fum, a casa meva s casa vostra si s que hi ha, cases d alg.

Ni follets, ni ratolins, ni princeses, ni fadrins,aquest any, Rock Catal, ens far cantar i ballarsota un cel ben net i clar.

Bon dia, per comenar, i pa amb oli per berenar,sota estrelles de colors, somniarem un mn millor,ple damor i dillusions.

Oh, benvinguts...

s la msica altre cop, qui ens uneix en un sol cornens i nenes, xics i grans, compartint els nostres cantsi la msica un sol clam.

Heus ac el Montpalau, Horitz i Mediterrnia,Sant Jordi, Aloc i Poble Nou, Jaume I i La Minerva,Antoni Doltra i El Roser

Oh, benvinguts, passeu, passeu, ara ja no hi falta ning,o potser s, ja me nadono que tan sols... hi faltes tu.

Tamb pots venir si vols, tesperem hi ha lloc per tots,el temps no compta, ni lespai, QUALSEVOL NIT POT SORTIR EL SOL!