Capgros núm. 1270

68
núm.1129 1 www.capgros.com Esports Més de mil clients de Bankia ja tenen l’informe favorable d’arbitratge Mataró Mataró Mataró i Maresme ® El Campionat de Catalunya d’Atletisme tanca amb un nou rècord a Mataró Del 12 al 18 Juliol 2013 any XXIX Núm. 1270 ® COMUNICACIÓ El nou decret de proveïdors no cobrirà el deute de 23 milions del Rengle Un tresor sonor Un festival promogut per l’organista Raúl Prieto i l’Ajuntament de Mataró dóna a conèixer la sonoritat de l’orgue Foto: Marta Fernandez El comerç del centre surt al carrer per les rebaixes d’estiu Dissabte, dia 13. De 10 a 21h. Mataró

description

Del 12 al 18 de juliol del 2013.

Transcript of Capgros núm. 1270

Page 1: Capgros núm. 1270

núm.1129 1

www.capgros.com

Esports

Més de mil clients de Bankia ja tenen l’informe

favorable d’arbitratge

MataróMataró

M a t a r ó i M a r e s m e

®

El Campionat de Catalunya

d’Atletisme tanca amb un nou rècord

a Mataró

Del 12 al 18Juliol 2013any XXIX

Núm. 1270

®

COMUNICACIÓ

El nou decret de proveïdors no

cobrirà el deute de 23 milions

del Rengle

Un tresor sonorUn festival promogut per l’organista Raúl Prieto i l’Ajuntament de Mataró dóna a conèixer la sonoritat de l’orgue

Foto

: Mar

ta F

erna

ndez

El comerç del centre surt al carrer per les

rebaixes d’estiuDissabte, dia 13.

De 10 a 21h. Mataró

Page 2: Capgros núm. 1270

2 núm.1129

Page 3: Capgros núm. 1270

núm.1129 3

www.euromasmobles.com

Page 4: Capgros núm. 1270

4 núm.1129

Page 5: Capgros núm. 1270

núm.1129 5

6

Sumari

16

34

Consulta l’última hora a www.capgros.com

Publicació associada Difusió controlada per l’Ofi cina de Justifi cació de la Difusió

Sant Benet16,18 08302 de Mataró (Barcelona) Tel.: 937904546 Fax: 937906072 www.capgros.com www.capgrosserveis.comRedacció: [email protected] Publicitat: [email protected]

Edita Capgròs Comunicació SL. Director general: Mateu Ros. Adjuntes a direcció: Roser Muñoz i Erika Ros. Sots direcció: Ferran Pous. Dep. Comercial: Francesc Salazar, Enric Gamell, Kenneth Brau. Redacció: Cap departament Judith Vives. Redactors: Vern Bueno, Salvador Fernandez. Aux. Redacció: Miquel Guillem. Disseny: Marta Ramis Administració: Ramon Ayter, Judit Nogueres, Yaiza Arguelles i Felisa Vivas. D.L.B. B-19984 -1984

CAPGRÒS es distribueix tots els divendres de forma gratuïta. Els exemplars es reparteixen a la ciutat de Mataró i a les poblacions del Maresme: Vilassar de Mar, Cabrera, Argentona, Orrius, Dosrius, Canyamars, St. Andreu de Llavaneres, St. Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrach i Arenys de Mar.

CAPGRÒS no es fa necessàriament responsable del contingut dels articles i missatges comercials en l’edició

99.000

26

Gerard Nieto i Ivó Oller, jazz a la Torre Llauder de Mataró. Dijous 18. 22.00h.

Mataró

30.132 exemplars

Sm

Ma

ta

i M

ar

es

me

Lectors setmanals (Onada abril 2013)

Amb la col·laboració de

Ultima acta periode gener-desembre 2012

Mataro | 6

Esports | 16

Quedem? | 22

Agenda | 29

Cinema | 32

Report | 34

Capgròs Verd | 38

Gastronomia | 39

Salut i Bellesa | 42

Motor | 44

Directori de serveis, empreses i comerços | 53

Guia immobiliària i la construcció | 60www.capgros.com

www.pels.es

Page 6: Capgros núm. 1270

6 núm.1129

Política | L’Ajuntament de Mataró no comptarà amb l’ajut de l’estat per fer front al pagament del rebut de 23 milions d’euros que encara deu a FCC, la constructora que es va encarregar de construir l’edifici del Rengle. Aquest rebut ha quedat fora de la nova convocatòria del decret de proveïdors que ha tirat endavant el govern central per ajudar els ajuntaments a fer front als seus deutes amb proveïdors. Per això, el govern municipal inicia ara un període de negociació amb la companyia per buscar una solució

El nou decret de proveïdors no cobrirà el deute de 23 milions del Rengle i l’Ajuntament haurà de renegociar amb FCC

El deute del Rengle, encara pendent

L’edifici d’oficines del Rengle, construït per Fomento de Construcciones y Contratas | FOTOGRAFIA: R. GALLOFRÉ

per saldar aquest deute. El primer oferiment que ha fet el consistori és la dació en pagament a través d’actius propis, segons ha explicat l’alcalde, Joan Mora.

L’empresa Fomento de Cons-trucciones y Contratas va finalitzar

l’any 2010 la construcció de l’edifici del Rengle, tot i que la factura no es va emetre fins el gener del 2012. El rebut, però, és a nom de l’empresa municipal PUMSA i les condicions que s’estableixen per accedir al crèdit de l’Estat no li permet acollir-s’hi. Aquest fet deixa l’Ajuntament de Mataró en una situació complicada i podria abocar PUMSA a declarar-se en concurs de creditors: “Esperem evitar-ho negociant amb Fomento i buscant altres formules”, va as-segurar l’alcalde Mora. La primera opció per a l’Ajuntament és la dació en pagament i, per tant, saldar el deute amb actius propis. Segons reconeix l’alcalde, però, serà com-plicat convèncer l’empresa, que “vol ingressar diners a caixa”.

per: Redacció

El primer oferiment que ha fet l’Ajuntament és

la dació en pagament a través d’actius propis

mataró | [email protected] |

Page 7: Capgros núm. 1270

núm.1129 7

Ma

taró

El decret de proveïdorsEl pla de pagament a proveïdors

s’adreça a govern autonòmics i ajuntaments perquè puguin fer front als seus deutes amb proveïdors. L’objectiu és que les administracions públiques acabin pagant les seves factures a 30 dies per donar com-

pliment a la directiva europea de morositat. L’any passat, Mataró ja va presentar factures per un valor de 5,6 milions d’euros per fer front al pagament de deutes pendents des del 2008. El Consell de Ministres de la setmana passada va donar llum verda a una nova convocatòria d’aquests ajuts.

El govern central no accepta el rebut perquè està emès a

nom de Pumsa

Badalona acusa Mataró de la brutícia de l’aigua de les platges Platges | ACN

La brutícia que ha aparegut els darrers dies a les aigües del litoral al Maresme i el Barcelonès ha enfrontat els alcaldes de Mataró i Badalona. Xavier Garcia Albiol, alcalde de Badalona, ha apuntat a través de les xarxes socials a la depuradora de Mataró com la causant de la brutícia que els darrers dies ha arribat a les platges del barcelonès. L’alcalde de Mataró, Joan Mora, lamenta que Albiol llenci “acusacions falses” contra la ciutat. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) investiga ara l’origen d’aquests residus i, de moment, assegura que la depuradora de Mataró “funciona correctament”. Des de l’ACA han reconegut que la presència de residus sòlids els darrers dies és més elevada del que és habitual, tot i que encara no se n’ha pogut determinar el seu origen. Garcia Albiol retreu a l’ACA i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que encara no hagin donat cap aclariment sobre aquesta situació. L’alcalde de Badalona va explicar,a través de les xarxes socials, que aquest és un problema que prové de la depuradora de Mataró, unes declaracions que han irritat a l’ajunta-ment maresmenc. L’ACA afirma que la instal·lació funciona bé i l’alcalde de Mataró, Joan Mora, lamenta que Garcia Albiol faci declaracions que

Platges brutes R. G.

“no són certes” i “sense encoma-nar-se a res ni a ningú”. Detalla, a més, que totes les analítiques de la depuradora descarten que el problema de la platja de Badalona provingui del Maresme.

L’Ajuntament de Badalona ha in-format que el problema a la platja de Badalona és sobretot a partir de mig matí i fins la tarda. El tipus de residus que apareixen “són de tipus plàstic i residus d’higiene personal que en alguns casos fins i tot no estan ni trossejats”. L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona reconeix que el bany esdevé “desagradable” malgrat que la qualitat microbiològi-ca de l’aigua és excel·lent, segons analítiques pròpies.

L’alcalde Mora J. V.

mataró | [email protected] |

www.toldoshidalgo.com

Page 8: Capgros núm. 1270

8 núm.1129

Ma

taró

Més de mil clients de Bankia ja tenen l’informe favorable d’arbitratge

Economia | ACN

La comissió d’afectats per les participacions preferents a Mataró es va reunir dilluns passat, dia 8, quan només quedava una setmana per tancar-se el termini per sol·licitar el procés d’arbitratge amb les entitats, que finalitza el 15 de juliol.

A Mataró, dels prop de 4.000 clients de Bankia que han sol·licitat aquest arbitratge, ja hi ha 1.057 que

disposen de l’informe favorable de l’auditor independent per tirar en-davant el procés i, per tant, opten a recuperar els diners invertits en participacions preferents de l’antiga Caixa Laietana.

L’Ajuntament ha acompanyat en aquest procés previ a tots els afec-tats que ho han demanat. L’oficina municipal ha atès 1.721 persones, de les quals un 85% eren clients de l’antiga Caixa Laietana.

La comissió d’afectats per les preferents, reunida dilluns dia 8 ACN

L’atur torna a baixar a Mataró durant el mes de juny

Treball | S. F.

L’atur segueix donant una treva en època estiuenca a Mataró. La capital del Maresme ha registrat una baixada en número d’aturats de 355 persones, el que suposa una variació relativa del 2’44% menys respecte el mes anterior. Hi ha, a més, 26 persones menys sense feina respecte l’any anterior en aquest mateix període. En total, però, Mataró segueix amb uns índex de desocupació elevats: 14.207 persones sense feina, el que suposa un 21’58%.

La capital del Maresme té la taxa d’aturats més alta de tots els àmbits amb els que es compara: Espanya (20’07%), Catalunya (15’61%), Província de Barcelona (16’05%), Maresme (16’83%).

Al conjunt de la comarca del Maresme, el número de desocupats ha descendit en 1.496 persones respecte el mes de maig, i actual-ment hi ha sense feina un total de 38.402 persones.

Ma

taró

Consulta el setmanari Capgròs en PDF a www.capgros.com

www.instal-nordic.com

www.cerrajerosgp.com

Page 9: Capgros núm. 1270

núm.1129 9

Detingut després d’estavellar un cotxe robat fugint d’un control policial

Successos | Red.

La Policia Local va detenir dimarts, dia 2, un home que va estavellar el cotxe robat que conduïa a gran velocitat pels barris de Rocafonda i El Palau, després de saltar-se un control policial. Segons fonts municipals, els fets van tenir lloc cap a les 5 de la tarda, quan un vehicle amb dos ocupants van esquivar un control que la Policia Local havia establert a la plaça Pintor

Cusachs. Els agents el van perseguir per la ronda Rafael Estrany i la Ronda Cervantes fins a l’avinguda Amèrica, on el cotxe va lliscar sobre l’asfalt, va topar amb la vorera i va acabar donant una tombarella.

Els dos ocupants van sortir del vehicle i van intentar fugir. Un d’ells es va refugiar en un bar del carrer Siete Partidas, on els agents el van aconseguir detenir, mentre que l’altre es va donar a la fuga.

El cotxe sinistrat N. FERRERES

Mossos i Policia Local donen consells de seguretat per a la gent gran

Seguretat | Red.

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han realitzat una campanya conjunta a Mataró per donar con-sells de seguretat a la gent gran. La campanya ha tingut lloc entre l’11 d’abril i l’11 de juny en de 10 casals d’avis, i ha comptat amb una assistència total d’unes 700 persones. Durant les sessions, agents dels dos cossos han donat a conèixer a avis i àvies les situacions en què poden ser víctimes de fets delictius, a causa de la seva especial vulnerabilitat. Durant les reunions es van explicar diferents mètodes que utilitzen els lladres per intentar robar a la gent gran, com ara el “mètode de la taca” (una persona se’ls acosta i els assenyala una taca al vestit, mentre una altra aprofita el descuit per robar-li el moneder) o els falsos revisors del gas. “És importantque aquest col·lectiu estigui informat i pugui prevenir millor aquestes situacions”, ha explicat una portaveu dels Mossos.

Ma

taró

www.ebonybcn.com

Page 10: Capgros núm. 1270

10 núm.1129

Ma

taró

Manent inaugura l’exposició fotogràfica de Les Santes, retratades ‘des de dins’Fotografia | V. B.

L’Ateneu de la Fundació Iluro acull des de divendres passat, dia 5, l’exposició “Imatges Íntimes. Glòria a les Santes” de Ramon Manent. Es tracta del retrat que el fotògraf mataroní va fer de Les Santes 2012, que l’equipament del carrer Bonaire presenta en forma de grans teles -sumen un total de 30 metres-, imatges de menor format i pantalles.

En total s’hi poden veure més de 700 fotografies, de les 3600 que el fotògraf calcula que va realitzar durant la festa major de l’any passat.

Perspectiva pot tradicionalLa premisa de Manent va ser la

d’intentar fotografiar Les Santes des d’una perspectiva poc tradicional. Per això, va escollir representar-les “des de dins”, intentant captar la tramoia que permet que cada any se celebri amb èxit la festa major mataronina.

Perspectives insòlites de la Missa

de les Santes, els assaigs de la colla de l’Àliga, la perruquera que pentina els gegants, el comanda-ment de seguretat de la Nit Boja o un artesà que repinta els nans són alguns dels protagonistes de l’exposició.

La inauguració de la mostra es va omplir divendres passat, dia 5, de mataronins disposats a endinsar-se en l’esperit de Les Santes, quan queden molt poques setmanes per a l’inici oficial de la Festa Major de Mataró.

Unes 31.000 persones han passat pel festival Cruïlla Barcelona 2013

Música | ACN.

Un total de 31.000 persones han passat pel festival Cruïlla Barcelona 2013, que s’ha celebrat aquest cap de setmana al Parc Fòrum de Barcelona. La xifra suposa un increment respecte a anys an-teriors, segons els organitzadors del festival, l’empresa mataronina VisualSonora (Clap).

Els promotors s’han mostrat molt satisfets amb el balanç d’aquesta edició i amb el nivell dels concerts. Suede, Cat Power, Rufus Wainwright i James Morrison van ser els prota-gonistes de la jornada de divendres, que va acabar dominada pel ball amb el ritme de Whomadewho i Buraka Som Sistema. Dissabte va començar amb els Catarres i va continuar amb un esperat concert, el del raper Snoop Dogg. El raper de Califòrnia va fer un repàs dels seus temes més coneguts i també va deixar pinzellades del seu nou projecte materialitzat sota el nom Snoop Lion.

Manent a la inauguració R. G.

www.cubasmafe.com.com

www.electrodomestiosesteban.es www.mudanzasiluro.com

Page 11: Capgros núm. 1270

núm.1129 11

Page 12: Capgros núm. 1270

12 núm.1129

Ma

taró

El Museu Arxiu rep un cartell de les Santes del 1936 Història | Red.

El Museu Arxiu de Santa Maria ha incorporat als seus fons el cartell que anunciava les festes de les Santes de 1936, unes festes que, a causa de l’esclat de la Guerra Civil el 18 de juliol, mai no es van celebrar. Segons expliquen des del Museu, es tracta d’un exemplar únic i una peça desconeguda fins ara. L’exemplar, donat per Lluïsa Osa i Farré com a acte d’agraïment a la ciutat de Mataró on hi ha viscut i hi ha treballat molts anys, es troba en un estat de conservació immillorable.

El cartell conté la imatge d’un globus festiu que representa la figura del català amb barretina i un somriure, tot ell envoltat per una cinta amb els colors de la senyera. El globus s’enlaira inclinat amb l’ajuda de la metxa encesa. A la base, una icona que vol representar la indústria i una altra el mar. El cartell està signat

per l’il·lustrador Bas i consta que va sortir dels tallers de la impremta Minerva.

El cartell es podrà veure a partir del dia 17 de juliol a l’estatge del Museu Arxiu, al costat de l’exposició “Goigs de Mataró” que estarà oberta tots els dies de les 6 a les 8 h del vespre entre el dia 17 i el 25 de juliol (tancat el diumenge 21).

El cartell del 1936 R. G.

Una pàgina de fotografies antigues de Mataró triomfa a Facebook

Fotografia | J. V.

Fotografies d’edificis de la ciutat que han desaparegut, de personatges populars, de festes i esdeveniments del passat, d’escenes familiars quo-tidianes, i racons desconeguts de Mataró. I molts “likes” i comentaris. Tot això i més es pot veure a ‘Yo también tengo mi foto Antigua de Mataró’, un grup de Facebook que triomfa entre els mataronins. Més de 1600 persones ja s’han afegit a aquest grup i són molts els que hi participen activament, compartint fotografies o posant les seves opi-nions. El seu promotor, José Ruiz Rodríguez, va obrir la pàgina fa un any i mig, inspirant-se en pàgines similars de fotografies antigues de Badalona o Gava: “Sempre m’han agradat les fotos d’èpoques passades en general, i si són de Mataró, doncs imagina. Vaig veure altres grups al Facebook i vaig pensar: i perquè no de Mataró?”, explica José Ruiz.

“La nostra máxima és que tothom pugui conèixer com era Mataró en altres èpoques”, explica el promotor. L’èxit de la proposta ha estat tal que fins i tot van rebre la proposta de l’Associació de Veïns de la Via Eu-ropa d’organitzar una petita mostra amb el material que comparteixen a Facebook, extret tant de fotografies personals com d’Internet o de llibres. S’hi van exposar una cinquantena de fotografies i hi van participar alguns dels membres més actius del grup. Després de les festes, “es va afegir gent al grup per desenes”, diu Ruiz, satisfet de l’èxit de la iniciativa.

La colla castellera dels Capgrossos completa la ‘clàssica de 8’ a Vic

Castellers | V. B..

Els Capgrossos han estat immersos en una autèntica marató castellera durant aquest cap de setmana, amb multitud d’actuacions. La més destacada va tenir lloc diumenge a la Plaça Major de Vic, en motiu de la festa major de la capital d’Osona. La colla mataronina va completar l’ano-menada ‘clàssica de 8’, formada pel

3 de 8, el 4 de 8 i la torre de 7. Una actuació per sota del nivell habitual dels Capgrossos en el mes de juliol. Els responsables tècnics dels blaus van haver de baixar les pretensions inicials, ja que la colla patia força baixes, en part a causa de la llenya que van patir diumenge passat en l’actuació de Sant Cugat.

El dissabte els Capgrossos van tenir cita doble: a la festa del barri dels Molins, on van realitzar un 4 de 8, un 5 de 7 i un 4 de 7 amb agulla; i al festival CruïllaBCN, on van descarregar el 4 de 7, el 3 de 7 i la torre de 6.

www.mudanzasjara.es www.soliambient.com

Page 13: Capgros núm. 1270

núm.1129 13

Page 14: Capgros núm. 1270

14 núm.1129

El Consorci Sanitari i Cetemmsa faran recerca conjunta

Ciència | El Consorci Sanitari del Maresme (CSDM) i Cetemmsa col-laboraran en la recerca i el desenvo-lupament tecnològic i acadèmic. Les dues entitats han signat un conveni de col·laboració, que se centrarà en l’àmbit sanitaris, les ciències de la salut i la millora del benestar de les persones. Un dels objectius és promoure l’intercanvi de coneixement, recursos i experiències dels equips investigadors de les dues entitats. També es vol desenvolupar una estructura superior que promogui projectes conjunts en la investigació i la innovació sanitària. Un altre objectiu és que la investigació comuna sigui la llavor de nous productes i serveis.

Les biblioteques públiques fan cursos d’informàtica

Educació | Les dues biblioteques públiques de Mataró, la Pompeu Fabra i l’Antoni Comas, ofereixen des del passat juny sessions d’iniciació en l’ús de l’ordinador, d’internet i del correu electrònic. Els cursos estan dirigits a persones amb coneixements

d’informàtica molt baixos.Cada sessió té una durada de quatre

hores i es porta a terme en grups reduïts i molt pràctics. De moment, es realitzen cursos d’informàtica per aprendre a fer servir el ratolí i el teclat, l’escriptori de Windows, per crear i modificar arxius i usar internet i el correu electrònic. Les sessions es fan de dilluns a divendres.

Fotonotícia

Dosrius | Un autobús que no portava passatgers es va desfrenar en un carrer de Dosrius, va impactar contra el mur d’una casa i es va incendiar, segons han informat els Bombers de la Generalitat. Els fets van tenir lloc poc abans de les tres de la tarda de diumenge, dia 7, a la urbanització Can Massuet, de Dosrius.

Un autobús sense passatgers es desfrena i s’incendia a Dosrius

El Rotary Club organitza un ‘Summer Camp’ per a joves

Joventut | El Rotary Club ha recuperat aquest estiu el ‘Summer Camp’, una activitat destinada als joves amb l’objectiu de fomentar la pau i la solidaritat entre els pobles del món. Al camp d’estiu, que va acabar el dia

11, hi han participat un total de 13 joves d’entre 18 i 21 anys procedents dels Estats Units, Rússia, Taiwan, Itàlia, Egipte, Regne Unit, Romania, Brasil, Austràlia, República Txeca i Espanya. A Mataró, aquests joves participaran en diverses activitatsal Centre Natació de Mataró, al Club Nàutic de Cabrera i al Club de Tenis d’Argentona.

La vida i l’obra d’Espriu desfila per la Riera d’Arenys de Mar

Arenys de Mar | La vida i l’obra de Salvador Espriu va desfilar diumenge 7 a la tarda per la Riera d’Arenys de Mar en un dels actes inclosos en l’Any Espriu. La companyia Comediants i unes 200 persones del poble van protagonitzar la ‘Rierada Espriu’, que va consistir en un espectacle amb els principals moments de la vida del poeta i novelista, des del naixement fins a la mort.

L’AV del Centre organitza una recollida d’aliments

Solidaritat | L’Associació de Veïns de Mataró centre ha organitzat per dissabte, dia 13, una recollida solidària d’aliments. Per això, l’entitat veïnal ha preparat una sèrie d’activitats lúdiques que serveixin de reclam per acostar-se fins la Plaça de la Muralla, on es farà la recollida d’aliments. Des de dos quarts de sis de la tarda, a la plaça s’hi podran veure demostracions de country, balls de saló en línia i capoeira.

Endesa inverteix 42.000 euros en la xarxa de mitja tensió

Manteniment | Endesa ha finalitzat els treballs de reforma tecnològica de la xarxa elèctrica de mitja tensió de Mataró. Concretament, a dos centres de transformació situats als carrers de Bonaire i de Pompeu Fabra. La millora ha suposat una inversió de 42.000 euros, i ha consistit a canviar les cabines per unes de nova tecnologia, més segures i robustes, que gairebé no requereixen manteniment.

Ma

taró

Page 15: Capgros núm. 1270

núm.1129 15

www.gabinetmedicmaresme.com

Page 16: Capgros núm. 1270

16 núm.1129

esports | [email protected] |

Campionat de Catalunya exitós

Atletisme | El 93è Campionat de Catalunya i 18è Míting Ciutat de Mataró, ambdues proves or-ganitzades pel CA Laietània, va tancar amb èxit dimecres, dia 3, la seva segona jornada en la que es va viure un nou rècord català: 73’08 metres en javelina de Jordi Sánchez, del FC Barcelona. A nivell local, la més destacada va ser Raquel González que segueix en estat de gràcia. La mataronina, també blaugrana, va imposar-se en els 5.000 marxa amb un temps de 21:31.22. González segueix en estat de gràcia després del seu bon paper a l’Estatal i la medalla de plata als Jocs del Mediterrani. Per la seva banda, destacar també la medalla de bronze de Marc Roig en els 5.000 metres. L’atleta va quedar setè en el Míting, però els seus 14:49.24 li van servir per ser tercer de Catalunya i sumar una medalla pel Laietània.

Ivan Tirado i Atteneri Tur van ser els més destacats de la primera jornada del 93è Campionat de

El 93è Campionat català celebrat a Mataró es tanca amb bones actuacions locals i un nou rècord de Catalunya

Jordi Sánchez, rècord de Catalunya a Mataró. FOTO: R. CAL

per: Salva Fernàndez

Catalunya d’atletisme i 18è Míting Ciutat de Mataró. En el primer cas, l’atleta del CA Laietània va acabar en tercera posició en llançament de disc després de fer una marca de 51’08 metres. Per davant seu van quedar Maikel Martínez amb 59’26 i Jaume León amb 53’34.

Tirado va aconseguir la marca en el seu tercer intent, després de fer dos nuls en el quart i cinquè i malgrat que amb el primer dels seus intents (48’86) ja hauria aconseguit la medalla de bronze. Tur va ser tercera del Míting en els 1.500, però no participa en el campionat de Catalunya en ser eivissenca.

Per la seva banda, Sara Dorda (Lluïsos) va tenir una gran partici-pació en els 400 metres tanques. L’atleta mataronina esperava només intentar entrar en la final, però va fer una gran competició i va quarta amb un temps de 1:04.37.

Raquel González (FCB) es va proclamar Campiona de 5.000 marxa i tanca un final de temporada brillant

SECCIÓ PATROCINADA PER:www.homs1852.com

Page 17: Capgros núm. 1270

núm.1129 17

esports | [email protected] |

www.superdelrio.com

Page 18: Capgros núm. 1270

18 núm.1129

Futbol | Salva Fernàndez

El CE Mataró va fer una petita presentació dijous, dia 5, dels fins ara 20 jugadors que conformen la plantilla que dirigirà Jose Maria Polo. Als 19 que ja es coneixien s’hi suma Pedro, porter de l’Argentona. Els jugadors van tenir una xerrada amb el tècnic que els va entregar un document amb coses que vol que facin fins el 19 d’agost, inici de la pretemporada, i posteriorment es va fer un pica-pica de germanor. Polo va explicar que encara estaven pendents de tres o quatre jugadors que es podrien incorporar més endavant a l’equip.

El president de l’entitat, Albert Gibert, va repassar l’actualitat del CE Mataró remarcant que l’equip

Trobada d’equip. FOTO: CE MATARÓ

“no té objectius marcats com lluitar per l’ascens”, ja que considera que “malgrat és bonic il·lusionar a l’afició, els estaríem enganyant”. “Només el pas dels partits i les jornades ens marcaran quin objectiu tenim”, va afegir. A més, també va explicar

El CE Mataró presenta la plantilla amb 20 jugadors confirmats pel proper curs

Gala Mestres, nova incorporació pel femení del Platges de Mataró

Bàsquet | Redacció

Gala Mestres és la nova incor-poració del femení del Platges de Mataró per a la propera temporada. Es tracta d’una jugadora de 19 anys molt versàtil amb 1’80 d’al-çada i capacitat per poder ocupar

que estan treballant per incorporar un nou patrocinador.D’altra banda, Gibert es va mostrar molt crític amb les inspeccions que està portant a terme Hisenda i que volen obligar a que tots els clubs amateurs donin d’alta els seus col·laboradors a la Seguretat Social. “Tenim el suport del Secretari General de l’Esport de Catalunya, però si no s’arriba a una solució aviat això acabarà amb tot l’esport base i no professional”, ja que recorda Gibert que voler fer que qualsevol persona que rebi un euro per col·laborar en un equip estigui donat d’alta a la seguretat social serà inviable pels conjunts. Sense anar més lluny, el Santboià va patir una inspecció i una multa de 700.000 euros que l’ha obligat a entrar en concurs de creditors.

diferents posicions de joc. Mestres arriba al Mataró després d’un any als Estats Units i un passat brillant en el Sarrià de Barcelona, Sant Adrià i Sama de Vilanova. A més, ha estat present en seleccions catalanes i espanyoles en totes les categories.

La nova incorporació suma a la confirmació de renovació de l’Olga Ruano i Laia Flores per la propera temporada, dos pilars bàsics de cara al curs 2013-2014. De moment el

primer equip està confirmat amb Laia Flores, Olga Ruano, Teresa Gómez, Fanta Fofana (Boet-Fe-mení Maresme), Nairin de la Torre i Marina Gibert (CB Almeda). De nou el gruix de jugadores júnior, les citades menys Gómez, Ruano i Mestres, serà clau per poder afron-tar la temporada. L’entitat espera tancar algunes incorporacions més al llarg d’aquesta setmana. La baixa més sensible és la d’Ari Pujol, que marxa als Estats units.

Esp

ort

s

www.plotdisseny.com

Page 19: Capgros núm. 1270

núm.1129 19

Atletisme | Salva Fernàndez

Quatre mataronins tenen l’objectiu aquest cap de setmana d’acabar la Travessa Cavalls del Vent (més de 80 quilòmetres i 5.200 metres de desnivell) en menys de 24 hores i aconseguir cobrir així el repte que ells mateixos s’han posat amb una finalitat solidària: recaptar diners a través de migranodearena.com per la ONG Pallapupas. La idea d’aquesta iniciativa, explica Suárez, és córrer “per alguna cosa més que el simple sentit d’anar a córrer”. David Suárez, Lluís Salart, Miquel Ríos i Carles Claveria esperen aconseguir-ho.

El web de Mi Grano de Arena funciona de la següent manera: “és una plataforma de Real Dreams que compten amb una bossa de 500 ONG; un cop hi entres et posen en contacte per escollir una d’elles, i es pot fer la web on s’explica el repte que es vol dur a terme, es demana que sigui realista, i la quantitat que es vol aconseguir”. Ells no veuen “ni un duro”, sinó que “simplement proposem un repte i si la gent creu que ho podem fer, fan una aportació a la pàgina en qüestió”.

Suárez també explica que en el seu cas ha fet “dues vegades la Travessa Cavalls del Vent”, de les quals una va aconseguir acabar-la i l’altre no. El repte que han proposat és fer-la en menys de 24 hores -una de les modalitats de la cita- i recaptar 3.000 euros per la ONG Pallapupas. “Tots quatre tenim fills i som malalts potencials, pel que ens sembla interessant recaptar diners per la gent que intenta oferir somriures als nens que estan als hospitals”. La cita serà aquest dissabte dia 13 de juliol. Es poden fer aportacions a través de la pàgina: www.migranodearena.org/davidsuarez1.

Quatre mataronins participent a Cavalls del Vent amb finalitat solidària

Page 20: Capgros núm. 1270

20 núm.1129

Natació | Redacció

El júnior del CN Mataró de na-tació es va proclamar Campió de Catalunya en la cita celebrada a la Nova Escullera del CN Barcelona. Els mataronins van tenir una gran participació que va acabar amb nou podis i 39 diplomes en una cita que aplegava el millor de la natació catalana en categories infantil i júnior. Les marques aconseguides van permetre el centre convertir-se en nou rei català de la categoria. L’entitat segueix creixent en la disciplina de la natació, on ja forma a nous nedadors per abordar les cate-gories absolutes en un futur no molt llunyà.

A nivel individual la nedadora

Un dels podis. FOTO: CNM

més guardonada, Berta Triola, va a tornar a deixar empremta de la seva classe aconseguit dues medalles d’or en els 200 i els 400 metres lliures i una de plata en el 50 metres lliures. Amb aquest bagatge, Triola va ser la 3a millor

El júnior del CN Mataró es proclama com a nou campió de Catalunya de la categoria

Tres medalles del CN Mataró en el Trofeu Ciutat de Mataró

Natació | Redacció

El CN Mataró va sumar tres medalles d’or en el Trofeu Ciutat de Mataró de natació que l’entitat va organitzat el passat cap de setmana. El Memorial Josep Mons va gaudir de la presèn-cia de nedadors d’elit com Mireia

nedadora junior del campionat. Però encara va continuar la pluja de bones marques de l’equip del Centre: Ricard Pujol va fer el doblet amb medalla de plata en els 200 lliures i de bronze en els 1500 de la categoria junior.

Pau Ruiz també va pujar al podi amb la medalla de plata en els 200 braça; Martí Penedès, després de fregar dues medalles de plata, va aconseguir la medalla de bronze en els 400 estils, completant una cursa i un campionat impressio-nants. I tres podis més amb els relleus junior: dues plates en els 4x100 i 4x200 lliures i bronze en els 4x100 estils. Els components d’aquests relleus van ser; Marti Penedès, Ricard Pujol, Francesc Ros, i Pol Roca.

Belmonte, però qui va destacar van ser tres integrants del centre que van emportar-se la medalla d’or: Natàlia Torné, Pol Cantó i Fernando Morillas es van imposar en els 100 esquena, 100 papallona i 200 braça respectivament.L’entitat mataronina va aconseguir altres medalles: Xènia Vilariño tercera en crol, Torné segona en 200 esquena, Pol Cantó segon en 200 papallona i Berta Cantó tercera en 200 braça. Destacar també el bon paper d’Aina Triola, quarta en

200 esquena, i les dues quartes posicions de Berta Cantó en 100 i 50 braça. A més, Carla Chaves va ser quarta en 200 braça, la mateixa Jiménez cinquena just darrera de Chaves, i Adri Roca quart en 200 crol i cinquena en 50 crol.

Un dels moments més emotius va ser quan el centre va homenatjar a Aina Jiménez i Irene Illa, dues neda-dores que deixen la pràctica esportiva després de molts anys formant part del CN Mataró.

Esp

ort

s

Page 21: Capgros núm. 1270

núm.1129 21

Hisenda i els clubs modestos

Editorial

El president del CE Mataró, Albert Gibert, va lamentar la situació que estan vivint tots els clubs amateurs de la ciutat en qualsevol disciplina esportiva: Hisenda ha encetat una sèrie d’inspeccions a Catalunya per assegurar que els tècnics i col·laboradors dels equips esportius estan donats d’alta a la seguretat social. El resultat, multes letals com la del Santboià: 700.000 euros i obligats a entrar en concurs de creditors. L’afany recaptatori d’Hi-senda vol arribar a un mercat on no hi ha gaire per rascar. La majoria de clubs de la ciutat de Mataró i de la resta del país tenen col·laboracions que moltes vegades no passen de simbòliques, inclús en molts casos són gratuïtes. Intentar que aquests equips que tenen el just per pagar arbitratges i fitxes hagin de donar d’alta a la seguretat social a tots els seus col·laboradors és simplement abocar-los al suïcidi. Significa haver de pagar més quan no en tenen o reduir les ja de per sí irrisòries quantitats que ofereixen a aquells que van a fer una feina que es paga amb moltes satisfaccions i il·lusions, no amb diners. De moment s’ha aconseguit una pròrroga fins el 30 de setembre, però això tothom sap que no és suficient. S’hauria de demanar que les autoritats pertinents facin la més gran de les pressions per arribar a acords lògics en aquest àmbit, ja que sinó l’esport base i no professional quedarà tocat de mort. L’altra opció és seguir com fins ara i esperar que no toqui una inspecció al propi club, un risc que no s’hauria ni de plantejar tenint en compte les dures sancions que s’imposen. La tasca de les entitats esportives amateurs és vital i caldria no dinamitar-la, ja que al darrera reben els nens i nenes que només volen fer esport.

www.cmascarell.es

Page 22: Capgros núm. 1270

22 núm.1129

El sol i la pluja lluiten al conte de SantesEl Pati de Can Marchal acollirà el divendres 19 la presentació del conte editat per Capgròs i escrit per Manuel Cusachs

per: V. Bueno

mateixa, noms com Roser Capdevila o Cristina Losantos són infl uències importants en el seu treball.

La presentació a Can Marchal tindrà lloc a 2/4 de 7 de la tarda. Serà un acte popular conduït pel locutor de Mataró Ràdio Txema Lasaga, en què es repartiran exemplars gratuïtament a tots els assistents. El conte està patrocinat per la botiga de moda infantil DTM Shop, ubicada al centre comercial Carrefour de Cabrera de Mar. A més, hi col·laboren Artesa-nia Dorada, el Consultori del Dr. Saltor, Esther Sànchez i Sànchez interiorista, Estil Hàbitat, farmàcia La Creu Blanca, l’escola d’idiomes Inlingua, el restaurant McDonalds i la pastisseria Sàcher.

Q?La fi txa: Presentació. Divendres 19 a 2/4 de 7 de la tarda al Pati de Can Marchal de Mataró

Cada setmana t’enviem el quedem? | Subscriu-te a capgros.com/quedem

afi rma Cusachs. Al llarg de la història hi apareixen les fi gures i elements més emblemàtics de Santes, però d’una manera més secundària que en altres edicions del conte.

La il·lustradora, Esther Carbonell, és tot un exemple de talent precoç. Amb tan sols 18 anys, va protagonitzar el mes de setembre passat l’exposició de l’Espai Capgròs. I anteriorment ja havia il·lustrat diversos llibres i presentat mostres com ‘Anem a la plaça’ al seu Sant Pol natal. Segons explica ella

Les Santes | “Plou i fa sol, les bruixes es pentinen” diu la cançó popular. Un vers que ve ràpidament a la memòria llegint el nou conte de Santes de Capgròs. Enguany porta per títol ‘El sol, la pluja i el paraigua d’en Robafaves’. La lluita entre l’astre i els núvols plujosos per dominar la climatologia mataronina durant les Santes protagonitza el conte, escrit pel periodista i historiador Manuel Cusachs i il·lustrat per la jove artista de Sant Pol de Mar Esther Carbonell. El Pati de Can Marchal de Mataró acollirà el divendres, dia 19, a 2/4 de 7 de la tarda, la presentació d’una nova edició del conte.

“En els contes anteriors els pro-tagonistes eren els gegants, els nans o altres fi gures, però aquest any ho és el temps”, explica Manuel Cusachs. L’autor s’ha inspirat les inclemències meteorològiques que ha patit la festa major en els darrers anys, especialment el 2011, quan un inusual xàfec de juliol va esguerrar diversos actes emblemàtics. “El conte planteja la lluita del sol, que vol que predomini el bon temps, i la pluja, que vol esguerrar la festa”,

Una il·lustració d’Esther Carbonell, i la portada del conte

Cusachs i il·lustrat per la jove artista de Sant Pol de Mar Esther Carbonell. El Pati de Can Marchal de Mataró acollirà el divendres, dia 19, a 2/4 acollirà el divendres, dia 19, a 2/4 de 7 de la tarda, la presentació d’una

“En els contes anteriors els pro-tagonistes eren els gegants, els nans o altres fi gures, però aquest any ho és el temps”, explica Manuel Cusachs. L’autor s’ha inspirat les inclemències meteorològiques que ha patit la festa major en els darrers anys, especialment el 2011, quan un inusual xàfec de juliol va esguerrar diversos actes emblemàtics. “El conte planteja la lluita del sol, que

Page 23: Capgros núm. 1270

núm.1129 23

Can Palauet mostra el procés creatiu del cartell de Santes de Pol Codina

Can Palauet mostra a partir de dimecres, dia 17, el procés creatiu del cartell de Santes d’enguany, obra de l’escultor Pol Codina. La particularitat d’aquest cartell “en relleu” ha motivat la creació d’aquesta mostra, ja que la seva confecció ha estat molt diferent que en anys anteriors. Codina, un jove escultor nascut a Mataró l’any 1953, va optar per fer un cartel “tridimensional”. La base de l’obra és un baix relleu policromat en planxa de coure, que el propi Codina calcula que li va portar unes 250 hores de feina. L’artista va dibuixar sobre paper cada figura les va traspassar a metall i les va soldar en plata. Finalment va fer la policromia amb colors molt vius.

Les Santes | Red

Codina, amb el cartell R. G.

Dibuixos de Néfer de la família Robafaves i els nans

Les Santes | L’artista mataronina Néfer va dibuixar la família Robafaves i els nans de Mataró per un encàrrec que li va fer l’any 1992 el Centre de Recursos Pedagògics. Una obra que des de llavors ha esdevingut emblemà-tica i icònica de Les Santes. Des del dia 4, La Presó mostra una sèrie d’obres extretes dels citats dibuixos.

Q?La fitxa: Dimecres, dia 17. A les 8 del vespre a Can Palauet (C/ Palau, 32)

Cada setmana t’enviem el quedem? | Subscriu-te a capgros.com/quedem

Page 24: Capgros núm. 1270

24 núm.1129

Qu

ed

em

?

Les Diablesses participen al correfoc de les festes del barri de Rocafonda

Rocafonda s’endinsa aquest cap de setmana en la seva festa popu-lar, amb un dels programes d’actes més ampli i destacat del cicle de festes de barri de la ciutat. Entre les propostes més importants, hi figura la presència de les Diablesses, que il·luminaran el correfoc de dissabte a la nit. També hi participarà el Ball de Diables de Mataró i la Bèstia de Parets del Vallès.

Més enllà del Correfoc, la festa proposa actes com una flashmob que promou l’Espai Jove Rocafonda, o el concert de música celta amb el grup Sal150. El dissabte hi haurà la cercavila de gegants, amb figures de diferents barris de Mataró (en Lucius Màrcius de Peramàs, la Laia Sigil·lata del Pla d’en Boet, la Palauet del Palau o en Biscúter de Cerdanyola, acompanyant la Rocaina de Rocafonda) i l’exhibició de rap. Un dels actes més originals serà la cursa d’orientació nocturna. Finalment, el

Festes | Red

Cercavila al barri ARXIU

diumenge hi haurà una altra activitat especial: el barri retrocedirà 2000 anys enrere per convertir-se en una ciutat romana. Se celebraran els tallers ‘Fem d’arqueòlegs’ i ‘La llum de Vesta’, en col·laboració amb el Museu de Mataró, i també hi haurà una cercavila romana, amb el Lucius Marcius i la Laia Sigilata.

Q?La fitxa: Consulta els actes a www.capgros.com/agenda

Tres dies de festa amb activitats originals al Camí de la Serra

Q?La fitxa: Consulta el programa d’actes a www.capgros.com/agenda

Aquest cap de setmana coincidei-xen tres festes de barri a la ciutat. A les de la Llàntia i Rocafonda s’hi sumen les del Camí de la Serra, que proposen un cap de setmana amb acivitats per a tots els públics. Entre les més originals, destaca el Tast de Cerveses, a càrrec del bloc ‘De birres i altres coses, o l’exhibició d’agility, amb Smart Dog. També hi haurà una exhibició de vol amb avions de motor teledirigits, o el primer Tast de Vins, a càrrec de Cellers Montserrat. A més, hi ha altres cites més clàssiques, com la cercavila de gegants, la botifarrada o les exhibicions de ball.

Festes | Red

Els Gramanets celebren la trobada de puntaires

Tradicions | La secció de puntaires del Centre Catòlic “Els Gramanets” celebra la quarta edició de la trobada de puntaires. Més de 300 persones de 37 grups o escoles de puntaires d’arreu de Catalunya participaran a la trobada, que tindrà lloc diumenge a la Riera entre la Muralla i el carrer Argentona.

Q?La fitxa: Diumenge, dia 14. De 10 del matí a 1 del migdia a La Riera

La Momerota visita La Llàntia per celebrar la festa popular del barri

La protagonista de la festa ARXIU

La Momerota serà l’estrella del barri de La Llàntia aquest cap de setmana. Participarà al correfoc de dissabte a la nit, acompanyada dels diables de Nou Barris de Barcelona i de la colla local. Es tracta de l’acte més destacat de la festa de la Llàntia, dins d’un programa força ampli que també inclou activitats com la Nit de la Cançó, amb grups com Momen VXV o Los Tumbaos, o la cercavila de gegants, amb els geganters de La Llàntia i altres colles de la ciutat. També hi haurà activitats esportives, com el torneig

Festes | Red

Q?La fitxa: Consulta el programa d’actes a www.capgros.com/agenda

3x3 de bàsquet o el de futbol sala. També propostes infantils, com la festa de l’aigua i el taller de circ, a més dels balls de diferents entitats i escoles de la ciutat, com a festival de fi de festa.

La colla de foc ARXIU

Page 25: Capgros núm. 1270

núm.1129 25

Page 26: Capgros núm. 1270

26 núm.1129

Qu

ed

em

?

Gerard Nieto i Ivó Oller, talent jazzístic local per a una nit d’estiu a la Torre Llauder

Gerard Nieto i Ivó Oller són dos dels integrants de la Big Band Jazz Maresme. Músics experimentats i destacables dins del camp jazzístic català, que s’han unit per oferir un concert el dijous, dia 18, dins del cicle ‘Nits d’estiu a la Torre Llauder’. Es tracta d’una producció específica per aquest certamen, en un format de quintet inèdit fins ara en les seves respectives trajectòries. La banda liderada per Nieto i Oller actuarà en el marc del Clos Arqueològic, en el segon concert d’aquest cicle promogut per l’Ajuntament i Fabrés Produccions. El festival Nits d’estiu a Torre Llauder va néixer l’any passat, per commemorar el 50è aniversari del descobriment del jaciment arqueològic. En aquesta segona edició, compta amb un total

Música | Red

El músic Ivó Oller ARXIU

de quatre concerts, i abans de cada recital, s’oferirà als assistents una visita guiada i teatralitzada per les restes de la vil·la romana.

Q?La fitxa: Dijous, dia 18. A les 10 de la nit al Clos Arqueològic de la Torre Llauder

Q?La fitxa: Divendres, dia 12. A 2/4 de 8 de la tarda a Ca l’Arenas (C/ Argentona 64)

Josep Niebla tanca la temporada ‘Mar de fons’ a Ca l’Arenas

El pintor Josep Niebla protagonitza la darrera exposició de la temporada ‘Mar de Fons’ de Ca l’Arenas. Niebla presenta des d’aquest divendres la mostra ‘El mar en la memòria’. Al llarg de la seva trajectòria, el mar ha estat un dels grans protagonistes de tota la seva obra, tant en la seva fase inicial més descriptiva com els capítols conceptuals i expressionistes que van venir a continuació. Niebla està considerat un dels pintors més destacats del país i amb més projecció internacional, ja que ha realizat prop de 200 exposicions en 13 països.

Art | Red

Q?

ma

resm

e

Page 27: Capgros núm. 1270

núm.1129 27

El festival ‘Poesia i +’ celebra una jornada final marcada per l’electrònica i el folk

El festival ‘Poesia i +’ arriba aquest divendres al seu final amb la música com a principal protagonista. La jor-

Caldes d’Estrac | V. B. nada estarà marcada pels concerts de Bradien + Eduard Escoffet i El Petit de Ca l’Eril, per l’altra. Bradien és un conjunt instrumental que es va donar a conèixer l’any 2009 amb el disc ‘Linden’

Q?La fitxa: Divendres, dia 12. A les 10 de la nit al Parc de Can Muntanyà de Caldes d’Estrac

El Petit de Ca l’Eril CEDIDA

Q? maresmei que l’any passat van publicar ‘Pols’, un disc que barreja electrònica i veu, de música i poesia i que va publicar el segell Spa.RK. En aquest disc hi col·laborar Eduard Escoffet, que aporta els seus versos i recitats. El resultat és un diàleg ple de matisos musicals i textuals, que Bradien i Escoffet han presentat en escenaris tan destacats com el darrer Sónar.

El Petit de Ca l’Eril, per la seva banda, ha recollit crítiques molt positives amb el seu últim treball, ‘La figura del buit’, amb 17 cançons plenes de personatges i històries carismàtiques sorgides de la imaginació del cantant Joan Pons. A Caldes es presentarà en format de septet, amb secció de vents, que donarà encara més brillantor al seu cançoner.

www.motorsolmaresme.es

Page 28: Capgros núm. 1270

28 núm.1129

Alella s’omple de música i dansa aquest mes de juliol amb el Festival d’Estiu

El Festival d’Estiu d’Alella celebra la seva desena edició entre els dies 13 al 20 de juliol. L’oferta d’enguany està molt més concentrada en el temps, i està formada per un total de cinc espectacles, tres de pagament i dos

Alella | V. B. de gratuïts. Als escenaris habituals del certamen –Els Jardins de Cal Marquès, les Quatre Torres i el parc de Can Sor- s’hi sumen l’Església de Sant Feliu d’Alella i el Parc Gaudí. El festival arrenca aquest dissabte, dia 13, amb un espectacle de dansa flamenca, ‘Como peces en el agua’,

Q?La fitxa: Consulta el programa d’actes a la web www.festivalalella.org

Joan Dausà, un dels protagonistes del certamen CEDIDA

de la companyia Somorrostro. Serà als Jardins de Cal Marquès on es podrà veure aquesta proposta que s’emmarca en la celebració dels actes de l’Any Carmen Amaya.

La coral Polifònica Joia d’Alella torna al Festival. Serà el diumenge 14 de juliol, en un concert, al parc Gaudí. La coral ha preparat un repertori de música moderna amb peces de The Beatles, Abba, Celine Dior, Serrat o Mecano, entre d’altres. De cara al 19 de juliol, serà el torn de l’actor i músic Joan Dausà, que presentarà el seu popular primer disc, Jo Mai Mai, acompanyat de la seva banda habitual, Els Tipus d’Interès. El seu concert al parc de Can Sors serà una de les cites més destacades del Festival d’Estiu.

Qu

ed

em

?Q

? m

are

sm

e

www.tirlliure.com

Page 29: Capgros núm. 1270

núm.1129 29

Informació facilitada per les pròpies associacions, entitats, ajuntaments, particulars, i Cultura de Mataróagenda

Divendres 12FestaDIVERSOS INDRETS. • 20.00 h. Festa del barri de Rocafonda. Fins al dia 14 Organitza: A.V. Rocafonda.

Divendres 12MúsicaT.MONUMENTAL. La Riera, 169 • 21.00 h. “Terpsícore”. Espectacle de Jordi Lluch, en què la ballarina Arantza López dansa al so de diverses corals. gratuït amb invitació. Organitza: Cor Ciutat Mataró i Ajuntament.

Cap de setmana

Mataró

Divendres 12MúsicaPL. STA. ANNA. • 19.00 h. “L’orgue al carrer”. Miniconcerts de Raúl Prieto. Preu: gratuït. Organitza: l’Ajuntament. Marc: II Festival Internacional d’orgue.

FestaDIVERSOS INDRETS. • 19.00 h. Festa del barri de Rocafonda. Fins al dia 14. Organitza: A.V. Rocafonda. FestaDIVERSOS INDRETS. • 19.00 h. Festa del barri de la Llàntia. Fins al dia 14. Organitza: A.V. Llàntia. ExposicióCA L’ARENAS. C/ Argentona, 64 • 19.30 h. “El mar en la memòria”. Inauguració d’aquesta mostra de Josep Niebla. Organitza: Museu de Mataró i Fundació Josep Niebla. FestaDIVERSOS INDRETS. • 20.00 h. Festa del barri del Camí de la Serra. Fins al dia 14. Organitza: A.V. Camí de la Serra. PublicacionsLOCAL A.V. HAVANA I RODALIES. Camí Ral, 163 • 20.00 h. “La plaça Xica, un petit món”. Presentació del llibre a càrrec de la seva autora, Pilar González-Agàpito. Organitza: A.V. Havana i Rodalies. MúsicaTEATRE MONUMENTAL. La Riera, 169 • 21.00 h. “Terpsícore”. Espec-tacle de Jordi Lluch, coreografiat per Constanza Brncic, en què la

ballarina Arantza López s’enfronta a més de vuitanta veus del Cor Ciutat de Mataró, la Coral Belles Arts de Sabadell i la Coral Regina de Manlleu. Gratuït amb invitació. Organitza: Cor Ciutat de Mataró i Ajuntament. Dissabte 13VisitaAJUNTAMENT. La Riera, 48 • 10.00 h. “El triangle modernista al Maresme”. Visita cultural guiada al modernisme de Mataró i Canet de Mar. Inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme de Mataró. Organitza: Ajuntaments de Mataró i de Canet de Mar. VisitaBASÍLICA DE SANTA MARIA. Pl. Santa Maria • 17.00 h. Visita a l’orgue de Santa Maria. Visita comentada. Entrada gratuïta, prèvia inscripció a l’Oficina de Turisme. També a les 6 i a les 11 de la nit, i l’endemà a la 1 del migdia. Organitza: l’Ajuntament. Marc: II Festival Internacional d’orgue. ExposicióCA L’ARENAS. C/ Argentona, 64 • 18.00 h. “Mans que dibuixen, mans que parlen”. Activitat per a nens i nenes a partir de 5 anys. Preu: gratuït. Organitza: Museu de Mataró. GastronomiaFOSSAR XIC. • 20.30 h. 2a festa d’estiu. Sopar de forquilla i cullera amb novetat gastronòmica, i acom-panyament musical de l’escola de Música El Carreró. Reserves al tel. 937 550 222. Preu: 15,50 Ð. Organitza: Casa Graupera. Diumenge 14TrobadaLA RIERA AMB C/ ARGENTONA. • 10.00 h. Trobada de puntaires. Fins a la 1 del migdia. Organitza: Centre Catòlic de Mataró.

InfantilCAN SERRA. MUSEU DE MATARÓ. El Carreró, 17 • 18.00 h. “Juguem a ser arqueòlegs”. Activitat per a nens i nenes a partir de 5 anys. Preu: gratuït. Organitza: Museu de Mataró. FestaERMITA ST. SIMÓ. • 18.00 h. Processó del Carme. Prèviament se celebrarà una missa amb la col-laboració del Coro de la Hermandad de la Divina Pastora. Organitza: Gdat. Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors.

Dilluns 15MúsicaTEATRE MONUMENTAL. La Riera, 169 • 21.00 h. Concert d’orgue rock. Concert maridat amb vi de l’Empordà. A càrrec de Kyke Serrano. A 2/4 de 8, xerrada prèvia amb el músic al Museu Arxiu de Santa Maria. Organitza: l’Ajuntament. Marc: II Festival Internacional d’orgue. Dimarts 16InfantilBIB. POMPEU FABRA. Pl. d’Oc-citània, s/n • 18.00 h. Empedrat de contes. Amb la narració de “Sabaters i altres oficis”, a càrrec de Carles Alcoy. Organitza: la Biblioteca. ConferènciaTECNOCAMPUS. Av. Lluís Com-panys, s/n • 19.30 h. “Scott versus Admunsen, dues icones del segle XX”. A càrrec d’Agustí Martín, capit. Marc: 10è Cicle de conferències Mar i Ultramar. Organitza: Fundació Tecnocampus. MúsicaBIB. POMPEU FABRA. Pl. d’Oc-citània, s/n • 20.30 h. Cançons en català, castellà i esperanto a càrrec d’Àngel Ribas (acordió), Isaac

Barrera (contrabaix), Leo Cañete (txarango-quena) i Xavier Rodon (guitarra i veu). Marc: Capvespres als Jardinets. Organitza: la Biblioteca. Dimecres 17InfantilBIBLIOTECA ANTONI COMAS. C/ Prat de la Riba, 110 • 19.00 h. Empedrat de contes. Amb la narració d’”Els Grimm a la catalana” a càrrec de Magalí Homs. Preu: gratuït. Orga-nitza: Diputació i la Biblioteca. PublicacionsMUSEU ARXIU DE SANTA MARIA. C/ Beata Maria, 3 • 19.30 h. Revista “Fulls” núm. 106. Presentació de la publicació i conferència “Els goigs i la literatura clàssica catalana”, a càrrec de Joan Carreres. També s’inaugurarà l’exposició “Goigs de Mataró”. Organitza: Museu Arxiu. ExposicióCAN PALAUET. C/ Palau, 32 • 20.00 h. “Santes en relleu”. Inauguració de la mostra de fotografies, vídeos, dibuixos preparatoris i esbossos del procés d’elaboració del cartell de Les Santes 2013 de Pol Codina. Preu: gratuït. Organitza: l’Ajuntament. MúsicaBASÍLICA DE SANTA MARIA. Pl. Santa Maria • 21.00 h. Concert a càrrec de Thomas Trotter, músic britànic. A 2/4 de 8, xerrada prèvia amb l’artista al Museu Arxiu de Santa Maria. Organitza: l’Ajuntament. Marc: II Festival Internacional d’orgue. Dijous 18InfantilBIBLIOTECA FUNDACIÓ ILURO. C/ Pujol, 19-25 • 17.30 h. “Llegim el conte”. Amb la narració d’”En Bill s’avorreix” Preu: gratuït. Organitza: Fundació Iluro.

de dilluns a...

Ag

en

da

Page 30: Capgros núm. 1270

30 núm.1129

Adreceu-nos els vostres actes a [email protected] o a la pàgina web www.capgros.comagenda Informació facilitada per les pròpies associacions, entitats, ajuntaments, particulars, i Cultura de Mataró

Divendres 12MúsicaArenys de Mar. PATI DEL XIFRÉ. Auterive, s/n • 22.45 h. Amb l’actuació de Burrull & Farràs Quintet. Preu: 8 Ð. Organitza: Regidoria de Cultura i OCR. Marc: XXII Festival de Jazz d’Arenys de Mar.

Diumenge 14TeatreVilassar de Mar. CAN BISA. C/ Montserrat, 8 • 19.00 h. “Hocus pocus”. Amb el mag Eduard Juanola. Preu: 5 euros. Venda anticipada a l’Illa de paper (av. Montevideo, 5). Preu: 5 Ð. Organitza: Màgic Grup Maresme.

diferents escoles, grups i tallers d’arreu de Catalunya. Organitza: Puntaires Llavaneres. FiraCaldes d’Estrac. PARC JOAN MA-RAGALL. • 10.00 h. Fira d’artesans. Fira d’alimentació artesanal i d’arte-sans. Organitza: Arrels Cultura. FiraArenys de Mar. LA RIERA. Davant del Calisay • 10.00 h. Fira de bro-canters i col·leccionistes. Organitza: Crisàlide. SalutLlavaneres. PISCINA MUNICIPAL. • 11.00 h. Mulla’t per l’esclerosi múltiple. Jornada de natació solidària. Organitza: Regidoria de Sanitat. FestaCaldes d’Estrac. PLATJA VARADOR. • 12.00 h. Celebració de la festivitat de la Mare de Déu del Carme. Fins ben entrada la matinada. Organitza: Associació de Pescadors. TeatreVilassar de Mar. CAN BISA. C/ Montserrat, 8 • 19.00 h. “Hocus pocus”. Amb el mag Eduard Juanola. Preu: 5 euros. Venda anticipada a l’Illa de paper (av. Montevideo, 5). Preu: 5 Ð. Organitza: Màgic Grup Maresme. Dimarts 16CinemaArenys de Mar. PLATJA PICÒRDIA. • 22.00 h. Cine Pícnic a la platja. Amb la projecció d’”Intocable”. Preu: gratuït. Organitza: Plataforma per la Llengua. Dimecres 17InfantilVilassar de Mar. BIB. E. LLUCH. Santa Eulàlia, 66-80 • 18.30 h.

L’hora del conte. Amb “Contes fresquets”, a càrrec de Pol Martínez, narrador infantil voluntari. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca. TertúliaVilassar de Mar. CENTRE PARRO-QUIAL. C/ Sant Josep, 13 • 21.00 h. “Una fe que no es demostra amb obres, no serveix”. Amb el testimoni de Viqui Molins, religiosa teresiana, compromesa en diversos projectes de solidaritat al Raval de Barcelona. Organitza: Centre parroquial. Dijous 18InfantilArenys de Mar. BIBLIOPLATJA. Platja de la Picòrdia • 18.30 h. Hora del conte i taller. “Barques de paper. Històries del petit Espriu” a càrrec de Marta Catalan i de Sergi Argemí. Preu: gratuït. Organitza: Biblioteca P. Fidel Fita. ConferènciaVilassar de Mar. BIB. E. LLUCH. Santa Eulàlia, 66-80 • 19.30 h. “La conquesta del Pol Sud. Èpica i tragèdia a la recerca de la latitud més austral del planeta”. A càrrec de Xavier Valbuena. Marc: 10è Cicle conferències Mar i Ultramar. Organitza: URL, Facultat Nàutica BCN i Bricbarca. MúsicaLlavaneres. PARC DE CA L’ALFARO. • 19.00 h. Concert de Festa Major. A càrrec d’alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música. Orga-nitza: Escola Municipal de Música. SardanesVilassar de Mar. PLAÇA DE L’AJUN-TAMENT. • 22.00 h. Sardanes a la fresca. Amb la Cobla Lluïsos de Taradell. Organitza: Amics de la Sardana.

MúsicaArenys de Mar. PATI XIFRÉ. Auterive, s/n • 22.00 h. Concert dels 150 anys de la Societat Coral l’Esperança. Estrena de la cantata “Homenatge al cant coral català”, amb la partaici-pació de diverses corals. Preu: 5 Ð. Organitza: S.C. L’Esperança. DansaArenys de Mar. PLAÇA DE L’ES-GLÉSIA. • 22.00 h. XXI Mostra de Dansa. Organitza: Regidoria de Cultura i Estudi de Dansa Sinera. SortidaArgentona. MUSEU DEL CÀNTIR. Pl. de l’Església, 9 • 22.00 h. “Fets i llegendes”. Ruta màgica i divertida per descobrir anècdotes i llegendes, adreçada al públic adult. També l’endemà a les 6, adreçada al públic infantil. Informació i reserves al SEMPRE. Organitza: Servei de promoció econòmica de l’Ajuntament.

MúsicaCaldes d’Estrac. DAVANT BIB. CAN MILANS. C/ Església, 6 • 22.00 h. Concert del Carme. Poesia musicada, “Antologia de Salvador Espriu”, a càrrec de Gemma San-german. Marc: 36è Festival de Música del Maresme. Organitza: Patronat Pro Musica de Premià de Dalt. TeatreLlavaneres. PARC DE CA L’ALFARO. • 22.00 h. “El retaule del flautista”. A càrrec de la companyia Inestable d’El Casal. També l’endemà a 2/4 de 9 del vespre. Preu: consulteu-lo. Organitza: Secció de Teatre d’El Casal. Diumenge 14FestaLlavaneres. PARC CA L’ALFARO. • 10.00 h. 21a Trobada de la Puntaire. Amb la participació de

InfantilArgentona. CENTRE PARROQUIAL. C/ Bernat Riudemeia, 4 • 18.00 h. “El Màgic d’Oz”. Espectacle del Col·lectiu de Teatre infantil del centre. També l’endemà. Organitza: C. Parroquial. AudiovisualArgentona. LA SALA. Plaça Nova, s/n • 19.00 h. “Argentona, records dels canvis viscuts. Aigua, postguerra i vida”. Projecció del documental. Marc: 2a Setmana de la Memòria Històrica. Organitza: Arxiu Històric i Municipal. MúsicaVilassar de Mar. ESPAI CULTURAL CAN BISA. C/ Montserrat, 8 • 19.30 h. Concert de piano a càrrec de Xavier Barbeta. Preu: 5 Ð. Organitza: Patronat Pro Musica de Premià de Dalt. Marc: 36è Festival de Música del Maresme. MúsicaVilassar de Mar. JARDÍ RECTORIA. Sant Roc, 35 • 20.00 h. Concert amb els grups Eternal Chron i Arts Festiqva. Organitza: Patronat Parroquial. FestaVilassar de Mar. VERAL DE L’OCATA. • 21.00 h. Festa patxanguera al Veral de l’Ocata. Amb concurs d’acudits i floretes, karaoke, tómbola, ball de nit, botifarrada. Organitza: Grup organitzador de festes del Veral de l’Ocata. BallArgentona. C. PARROQUIAL. C/ Bernat Riudemeia, 4 • 21.00 h. 11a edició Festa Contry. Amb diversos grups del Maresme. Preu: 5 Ð (entrepà i beguda). Organitza: C. Parroquial. MúsicaArenys de Mar. CLUB PESCA MAR SPORT. • 21.30 h. Havaneres. A càrrec del grup Montjuic. Organitza: Club Pesca Mar Sport.

MaresmeDivendres 12XerradaVilassar de Mar. BIBLIOTECA MUNICIPAL E. LLUCH. Santa Eulàlia, 66-80 • 18.00 h. “Pensar”. A càrrec de Margarita Boero Su-

Dijous 18MúsicaCLOS ARQ. TORRE LLAUDER. Av. Lluís Companys, s/n • 22.00 h. Concert de Gerard Nieto i Ivó Ollé & Quintet Band. A les 9, visita comentada al jaciment. Preu: 11 Ð. Organitza: Ajuntament i Fabrés Produccions.

Divendres 12MúsicaCaldes d’Estrac. CAN MUNTANYÀ. • 21.00 h. Actuacions de Bradien amb Eduard, i del grup de folk El petit de Cal Eril. Marc: Festival Poesia i +. Preu: 10 Ð. Organitza: Fundació Palau i Ajuntament.

MúsicaTEATRE MONUMENTAL. La Riera, 169 • 21.00 h. “L’orgue a l’època del cinema mut”. Concert d’orgue a càrrec d’Ulrich Walther. Organitza: l’Ajuntament. Marc: II Festival Internacional d’orgue. MúsicaCLOS ARQ. TORRE LLAUDER. Av. Lluís Companys, s/n • 22.00 h. concert de Gerard Nieto i Ivó Ollé & Quintet Band. A les 9, visita comen-tada al jaciment. Preu: 11 Ð. Organitza: l’Ajuntament i Fabrés Produccions Mataró. Marc: Nits a Torre Llauder.

Dissabte 13Activitat literàriaCaldes d’Estrac. BIB. CAN MILANS. C/ Església, 6 • 11.00 h. Trobada dels Clubs de Lectura de les biblioteques de Caldes de Malavella i d’Estrac. A les 11, col·loqui sobre Josep Palau i Fabre; a les 5, visita a la Fundació Palau. Organitza: la Biblioteca. HomenatgeArgentona. ENTRE AV. DR. FARRE-RO I C. NADAL. • 17.00 h. Col·locació de les plaques per la denominació d’aquest espai com a Parc del Me-morial Democràtic. Marc: 2a Setmana de la Memòria Històrica. Organitza: Arxiu Històric i Municipal.

FestaArenys de Mar. PORT. • 18.00 h. Festa de la Mare de Déu del Carme. Processó de barques, missa i sardi-nada. Organitza: Branca de Dones Anna Sáez, Confraria de Pescadors, Club Nàutic i Club de Pesca Mar-Sport.

grañes, fisioterapeuta especialista en neurologia i pediatria. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca. TallerCaldes d’Estrac. BIBLIOTECA CAN MILANS. C/ Església, 6 • 19.00 h. “Aprenem a dibuixar els personatges de Bola de Drac”. Taller de còmic a càrrec de Rafael Vargas-Machuca (C de còmic). Inscripcions a la biblioteca o al tel. 937 913 025. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca. Activitat literàriaCaldes d’Estrac. PATI FUNDACIÓ PALAU. La Riera, 54 • 20.00 h. Recital que recull vint anys de poemes i d’espectacles teatrals (1991-2011) a càrrec d’Accidents Polipoètics. Marc: Festival Poesia i +. Preu: gratuït. Organitza: Fundació Palau i Ajuntament. MúsicaCaldes d’Estrac. PÈRGOLA CAN MUNTANYÀ. • 21.00 h. La banda ins-

trumental Bradien i Eduard Escoffet presenten “Pols”. I a 2/4 d’11 de la nit el grup de folk El petit de Cal Eril presenta “La figura del buit”. Marc: Festival Poesia i +. Preu: 10 Ð. Organitza: Fundació Palau i Ajuntament. MúsicaArgentona. CAFÈ ART I GENT. C/ Pau Claris, 11 • 21.00 h. Concert de la cantautora Núria Risques. Preu: 3 Ð. Organitza: Cafè Art i Gent. MúsicaLlavaneres. JARDINS DE CAN CARALT. • 22.00 h. Amb els Barbuts Jazz Band. Marc: Nit de Jazz. Organitza: El Casal. MúsicaArenys de Mar. PATI DEL XIFRÉ. Auterive, s/n • 22.45 h. Amb l’ac-tuació de Burrull & Farràs Quintet. Preu: 8 Ð. Organitza: Regidoria de Cultura i OCR. Marc: XXII Festival de Jazz d’Arenys de Mar.

Ag

en

da

Page 31: Capgros núm. 1270

núm.1129 31

Adreceu-nos els vostres actes a [email protected] o a la pàgina web www.capgros.comagenda Informació facilitada per les pròpies associacions, entitats, ajuntaments, particulars, i Cultura de Mataró

Divendres 12MúsicaArenys de Mar. PATI DEL XIFRÉ. Auterive, s/n • 22.45 h. Amb l’actuació de Burrull & Farràs Quintet. Preu: 8 Ð. Organitza: Regidoria de Cultura i OCR. Marc: XXII Festival de Jazz d’Arenys de Mar.

Diumenge 14TeatreVilassar de Mar. CAN BISA. C/ Montserrat, 8 • 19.00 h. “Hocus pocus”. Amb el mag Eduard Juanola. Preu: 5 euros. Venda anticipada a l’Illa de paper (av. Montevideo, 5). Preu: 5 Ð. Organitza: Màgic Grup Maresme.

diferents escoles, grups i tallers d’arreu de Catalunya. Organitza: Puntaires Llavaneres. FiraCaldes d’Estrac. PARC JOAN MA-RAGALL. • 10.00 h. Fira d’artesans. Fira d’alimentació artesanal i d’arte-sans. Organitza: Arrels Cultura. FiraArenys de Mar. LA RIERA. Davant del Calisay • 10.00 h. Fira de bro-canters i col·leccionistes. Organitza: Crisàlide. SalutLlavaneres. PISCINA MUNICIPAL. • 11.00 h. Mulla’t per l’esclerosi múltiple. Jornada de natació solidària. Organitza: Regidoria de Sanitat. FestaCaldes d’Estrac. PLATJA VARADOR. • 12.00 h. Celebració de la festivitat de la Mare de Déu del Carme. Fins ben entrada la matinada. Organitza: Associació de Pescadors. TeatreVilassar de Mar. CAN BISA. C/ Montserrat, 8 • 19.00 h. “Hocus pocus”. Amb el mag Eduard Juanola. Preu: 5 euros. Venda anticipada a l’Illa de paper (av. Montevideo, 5). Preu: 5 Ð. Organitza: Màgic Grup Maresme. Dimarts 16CinemaArenys de Mar. PLATJA PICÒRDIA. • 22.00 h. Cine Pícnic a la platja. Amb la projecció d’”Intocable”. Preu: gratuït. Organitza: Plataforma per la Llengua. Dimecres 17InfantilVilassar de Mar. BIB. E. LLUCH. Santa Eulàlia, 66-80 • 18.30 h.

L’hora del conte. Amb “Contes fresquets”, a càrrec de Pol Martínez, narrador infantil voluntari. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca. TertúliaVilassar de Mar. CENTRE PARRO-QUIAL. C/ Sant Josep, 13 • 21.00 h. “Una fe que no es demostra amb obres, no serveix”. Amb el testimoni de Viqui Molins, religiosa teresiana, compromesa en diversos projectes de solidaritat al Raval de Barcelona. Organitza: Centre parroquial. Dijous 18InfantilArenys de Mar. BIBLIOPLATJA. Platja de la Picòrdia • 18.30 h. Hora del conte i taller. “Barques de paper. Històries del petit Espriu” a càrrec de Marta Catalan i de Sergi Argemí. Preu: gratuït. Organitza: Biblioteca P. Fidel Fita. ConferènciaVilassar de Mar. BIB. E. LLUCH. Santa Eulàlia, 66-80 • 19.30 h. “La conquesta del Pol Sud. Èpica i tragèdia a la recerca de la latitud més austral del planeta”. A càrrec de Xavier Valbuena. Marc: 10è Cicle conferències Mar i Ultramar. Organitza: URL, Facultat Nàutica BCN i Bricbarca. MúsicaLlavaneres. PARC DE CA L’ALFARO. • 19.00 h. Concert de Festa Major. A càrrec d’alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música. Orga-nitza: Escola Municipal de Música. SardanesVilassar de Mar. PLAÇA DE L’AJUN-TAMENT. • 22.00 h. Sardanes a la fresca. Amb la Cobla Lluïsos de Taradell. Organitza: Amics de la Sardana.

MúsicaArenys de Mar. PATI XIFRÉ. Auterive, s/n • 22.00 h. Concert dels 150 anys de la Societat Coral l’Esperança. Estrena de la cantata “Homenatge al cant coral català”, amb la partaici-pació de diverses corals. Preu: 5 Ð. Organitza: S.C. L’Esperança. DansaArenys de Mar. PLAÇA DE L’ES-GLÉSIA. • 22.00 h. XXI Mostra de Dansa. Organitza: Regidoria de Cultura i Estudi de Dansa Sinera. SortidaArgentona. MUSEU DEL CÀNTIR. Pl. de l’Església, 9 • 22.00 h. “Fets i llegendes”. Ruta màgica i divertida per descobrir anècdotes i llegendes, adreçada al públic adult. També l’endemà a les 6, adreçada al públic infantil. Informació i reserves al SEMPRE. Organitza: Servei de promoció econòmica de l’Ajuntament.

MúsicaCaldes d’Estrac. DAVANT BIB. CAN MILANS. C/ Església, 6 • 22.00 h. Concert del Carme. Poesia musicada, “Antologia de Salvador Espriu”, a càrrec de Gemma San-german. Marc: 36è Festival de Música del Maresme. Organitza: Patronat Pro Musica de Premià de Dalt. TeatreLlavaneres. PARC DE CA L’ALFARO. • 22.00 h. “El retaule del flautista”. A càrrec de la companyia Inestable d’El Casal. També l’endemà a 2/4 de 9 del vespre. Preu: consulteu-lo. Organitza: Secció de Teatre d’El Casal. Diumenge 14FestaLlavaneres. PARC CA L’ALFARO. • 10.00 h. 21a Trobada de la Puntaire. Amb la participació de

InfantilArgentona. CENTRE PARROQUIAL. C/ Bernat Riudemeia, 4 • 18.00 h. “El Màgic d’Oz”. Espectacle del Col·lectiu de Teatre infantil del centre. També l’endemà. Organitza: C. Parroquial. AudiovisualArgentona. LA SALA. Plaça Nova, s/n • 19.00 h. “Argentona, records dels canvis viscuts. Aigua, postguerra i vida”. Projecció del documental. Marc: 2a Setmana de la Memòria Històrica. Organitza: Arxiu Històric i Municipal. MúsicaVilassar de Mar. ESPAI CULTURAL CAN BISA. C/ Montserrat, 8 • 19.30 h. Concert de piano a càrrec de Xavier Barbeta. Preu: 5 Ð. Organitza: Patronat Pro Musica de Premià de Dalt. Marc: 36è Festival de Música del Maresme. MúsicaVilassar de Mar. JARDÍ RECTORIA. Sant Roc, 35 • 20.00 h. Concert amb els grups Eternal Chron i Arts Festiqva. Organitza: Patronat Parroquial. FestaVilassar de Mar. VERAL DE L’OCATA. • 21.00 h. Festa patxanguera al Veral de l’Ocata. Amb concurs d’acudits i floretes, karaoke, tómbola, ball de nit, botifarrada. Organitza: Grup organitzador de festes del Veral de l’Ocata. BallArgentona. C. PARROQUIAL. C/ Bernat Riudemeia, 4 • 21.00 h. 11a edició Festa Contry. Amb diversos grups del Maresme. Preu: 5 Ð (entrepà i beguda). Organitza: C. Parroquial. MúsicaArenys de Mar. CLUB PESCA MAR SPORT. • 21.30 h. Havaneres. A càrrec del grup Montjuic. Organitza: Club Pesca Mar Sport.

MaresmeDivendres 12XerradaVilassar de Mar. BIBLIOTECA MUNICIPAL E. LLUCH. Santa Eulàlia, 66-80 • 18.00 h. “Pensar”. A càrrec de Margarita Boero Su-

Dijous 18MúsicaCLOS ARQ. TORRE LLAUDER. Av. Lluís Companys, s/n • 22.00 h. Concert de Gerard Nieto i Ivó Ollé & Quintet Band. A les 9, visita comentada al jaciment. Preu: 11 Ð. Organitza: Ajuntament i Fabrés Produccions.

Divendres 12MúsicaCaldes d’Estrac. CAN MUNTANYÀ. • 21.00 h. Actuacions de Bradien amb Eduard, i del grup de folk El petit de Cal Eril. Marc: Festival Poesia i +. Preu: 10 Ð. Organitza: Fundació Palau i Ajuntament.

MúsicaTEATRE MONUMENTAL. La Riera, 169 • 21.00 h. “L’orgue a l’època del cinema mut”. Concert d’orgue a càrrec d’Ulrich Walther. Organitza: l’Ajuntament. Marc: II Festival Internacional d’orgue. MúsicaCLOS ARQ. TORRE LLAUDER. Av. Lluís Companys, s/n • 22.00 h. concert de Gerard Nieto i Ivó Ollé & Quintet Band. A les 9, visita comen-tada al jaciment. Preu: 11 Ð. Organitza: l’Ajuntament i Fabrés Produccions Mataró. Marc: Nits a Torre Llauder.

Dissabte 13Activitat literàriaCaldes d’Estrac. BIB. CAN MILANS. C/ Església, 6 • 11.00 h. Trobada dels Clubs de Lectura de les biblioteques de Caldes de Malavella i d’Estrac. A les 11, col·loqui sobre Josep Palau i Fabre; a les 5, visita a la Fundació Palau. Organitza: la Biblioteca. HomenatgeArgentona. ENTRE AV. DR. FARRE-RO I C. NADAL. • 17.00 h. Col·locació de les plaques per la denominació d’aquest espai com a Parc del Me-morial Democràtic. Marc: 2a Setmana de la Memòria Històrica. Organitza: Arxiu Històric i Municipal.

FestaArenys de Mar. PORT. • 18.00 h. Festa de la Mare de Déu del Carme. Processó de barques, missa i sardi-nada. Organitza: Branca de Dones Anna Sáez, Confraria de Pescadors, Club Nàutic i Club de Pesca Mar-Sport.

grañes, fisioterapeuta especialista en neurologia i pediatria. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca. TallerCaldes d’Estrac. BIBLIOTECA CAN MILANS. C/ Església, 6 • 19.00 h. “Aprenem a dibuixar els personatges de Bola de Drac”. Taller de còmic a càrrec de Rafael Vargas-Machuca (C de còmic). Inscripcions a la biblioteca o al tel. 937 913 025. Preu: gratuït. Organitza: la Biblioteca. Activitat literàriaCaldes d’Estrac. PATI FUNDACIÓ PALAU. La Riera, 54 • 20.00 h. Recital que recull vint anys de poemes i d’espectacles teatrals (1991-2011) a càrrec d’Accidents Polipoètics. Marc: Festival Poesia i +. Preu: gratuït. Organitza: Fundació Palau i Ajuntament. MúsicaCaldes d’Estrac. PÈRGOLA CAN MUNTANYÀ. • 21.00 h. La banda ins-

trumental Bradien i Eduard Escoffet presenten “Pols”. I a 2/4 d’11 de la nit el grup de folk El petit de Cal Eril presenta “La figura del buit”. Marc: Festival Poesia i +. Preu: 10 Ð. Organitza: Fundació Palau i Ajuntament. MúsicaArgentona. CAFÈ ART I GENT. C/ Pau Claris, 11 • 21.00 h. Concert de la cantautora Núria Risques. Preu: 3 Ð. Organitza: Cafè Art i Gent. MúsicaLlavaneres. JARDINS DE CAN CARALT. • 22.00 h. Amb els Barbuts Jazz Band. Marc: Nit de Jazz. Organitza: El Casal. MúsicaArenys de Mar. PATI DEL XIFRÉ. Auterive, s/n • 22.45 h. Amb l’ac-tuació de Burrull & Farràs Quintet. Preu: 8 Ð. Organitza: Regidoria de Cultura i OCR. Marc: XXII Festival de Jazz d’Arenys de Mar.

Ag

en

da

Page 32: Capgros núm. 1270

32 núm.1129

UN CONCURS DE CINE!

Quin és l’autor del bestseller en què es basa la pel·lícula ‘El

hipnotista’?

Premiats: Jordi Sanchez Soriano •Anna Maria Fornaguera Marin

Respon a través del portalwww.capgros.com

Podeu recollir les entrades

directament a les taquilles de 8 Cinemes Arenys

Per gentilesa de:Per gentilesa de:

Cartellera de cinemadel 12 al 18 de juliol | Crítiques i sinopsis a capgros.com

Dimecres dia espectador - Sessió golfa divendres i vigílies de festius - Sessió matinal dissabtes i festius. Estrena:

Cinesa Mataró Parc. Tel.: 902 33 32 31Titol Matinal 1a Sessió Tarda Nit S. GolfaAfter earth - 12.15 16.00 18.15-20.30 22.45 01.00Antes del anochecer - - - 20.30 22.45 01.00El hipnotista - 12.30 17.00 19.30 22.00 00.30El Hombre de Acero - 12.00 16.00 19.00 22.00 00.20Gru. Mi Villano Favorito 2 Sala 1 12.00 16.00 18.15-20.30 22.00 00.15* 3D Sala 2(en català) 12.15* 16.10 18.20 - - Sala 3 12.15* 17.00* 19.15* 22.45* 01.00La mejor oferta - 12.10 - 19.40 22.15 00.50Los becarios - 12.10 - 19.15 22.00 00.45Monstruos University Dv-Dg 12.20 16.00 18.15-20.30 22.45 01.00 Dl-Dj - 17.00 19.30 - -Niños grandes 2 - 12.10 16.00 18.15-20.30 22.45 01.00Star Trek: en la oscuridad * 3D 12.00 16.20 17.00*-19.10 22.00 00.45The purge - 12.20 16.15 18.15-20.20 22.30 00.30Tipos legales Dl-Dj - - - 22.00 -Karate Kid (vose) Dt, Dj - - 20.00 - -

Estrenes de la setmana

The purgeDir.: James DeMonaco. Int.: Ethan Hawke, Lena Headey, Adelaide Kane, Max Burkholder...

Sinopsi | El crim fa estralls als Estats Units i les presons estan plenes. El govern decideix que una nit a l’any, durant dotze hores, qualsevol activitat criminal serà legal. Durant aquesta nit plena de violència, una família ha de decidir quina direcció seguir quan un estrany truca a la porta.

El hipnotistaDir.: Lasse Hallstrom. Int.: Tobias Zilliacus, Lena Olin, Mikael Persbrandt...

Sinopsi | Després de la massacre d’una família als afores d’Estocolm, la comissari de la policia judicial Joona Linna compta amb un testimoni ocular: el fi ll adolescent d’aquesta família, que amb prou feines va aconseguir sobreviure i no es pot expressar per mitjans convencionals.

Niños grandes 2Dir.: Dennis Dugan. Int.: Adam Sandler, Taylor Lautner, Steve Buscemi, Salma Hayek...

Sinopsi | Després traslladar-se amb la seva família al seu poble de tota la vida per estar més a prop dels seus, Lenny descobreix que entre conductors d’autobús esquizofrènics, polis ebris amb esquís... disposats a amargar-li la festa, la bogeria no ha fet més que començar.

Sessió golfa dissabte. 1a sessió dissabtes i festius. - Estrena:

Titol 1a Sessió Tarda Nit S. GolfaGru, mi villano favorito 2 Sala 1(en català) 16.00 18.00 - - Sala 2 16.15 18.15-20.15 - - Sala 3 (3D) 16.00 18.00 - -El hombre de acero - - 19.50 22.25 -Niños grandes 2 - 16.00 18.00-20.15 22.30 00.45The purge - 16.00 18.00-20.15 22.30 00.45Star Trek: en la oscuridad Ds, Dg 16.00 19.00 22.00 00.30 Resta de dies - 18.00 22.00 -Star Trek: en la oscuridad (3D) - - 20.00 22.30 00.50Los becarios - - - 22.20 00.40After earth - 16.00 18.00-20.15 22.30 00.45Monstruos University - 16.00 18.00 - -Antes del anochecer - - 20.15 22.320 00.45Good by Lenin (vo) Dc - 18.00-20.20 22.40 -

3D Cinemes Arenys ACEC | Nacional II - Tel.: 93 792 33 90

Page 33: Capgros núm. 1270

núm.1129 33

ÀRIES (21/3 al 20/4) Facilitat per adquirir informació pràctica. Compartiràs interessos amb la família. Augment de despeses. Salut: bé • Diners: regular • Amor: bé • Sort: regular.

TAURE (21/4 al 20/5) Estaràs molt comunicatiu. Desitjos de fer activitats per al teu futur. Estaràs més actiu que de costum. Salut: molt bé • Diners: molt bé • Amor: molt bé • Sort: bé. Nº 7.

BESSONS (21/5 al 20/6) Forts desitjos d’aconseguir les teves fites en el terreny econòmic. Relacions de parella estimulants. Salut: bé • Diners: molt bé • Amor: bé • Sort: bé. Nº 0.

CRANC (21/6 al 21/7) Desitjos de visitar la família. Estaràs ple d’idees i amb ganes de comunicar-les. Fes cas del consell d’un familiar. Salut: bé • Diners: bé • Amor: molt bé • Sort: bé. Nº 9.

LLEÓ (22/7 al 23/8) Activitat a la llar i emocions amb la família. Controla els diners ja que hi ha tendència a gastar massa. Salut: bé • Diners: regular • Amor: molt bé • Sort: bé. Nº 0.

VERGE (24/8 al 23/9) Si prepares un viatge, fes una llita amb tot el que t’hauràs d’emportar. Relacions amb la família gratificants. Salut: bé • Diners: bé • Amor: bé • Sort: bé. Nº 8.

BALANÇA (24/9 al 23/10) Les relacions amb les persones del teu entorn et poden donar molta informació. Activitat mental estimulant. Salut: bé • Diners: bé • Amor: bé • Sort: bé. Nº 3.

ESCORPI (24/10 al 22/11) Porcura evitar discussions ja que te n’enduràs la pitjor part. Activitats a la llar i relacions amb la família. Salut: bé • Diners: molt bé • Amor: bé • Sort: bé. Nº 5.

SAGITARI (23/11 al 21/12) La comunicació de les teves idees serà un estímul poderós. Molta activitat a la llar. Salut: bé • Diners: regular • Amor: bé • Sort: bé. Nº 5.

CAPRICORN (22/12 al 20/1) Tindràs molta activitat a la feina. Intenses relacions d’amor amb la parella. Podries fer un viatge. Salut: bé • Diners: bé • Amor: molt bé • Sort: bé. Nº 2.

AQUARI (21/1 al 18/2) Tindràs molta energia i ganes de viure. Tendència a gastar en coses que et facilitin la vida laboral. Salut: bé • Diners: bé • Amor: molt bé • Sort: regular.

PEIXOS (19/2 al 20/3) Estaràs enèrgic i vital. Potser tindràs algun excés de despeses. Sigues prudent en les teves activitats. Salut: bé • Diners: molt bé • Amor: bé • Sort: bé. Nº 6.

Madame Odamaedel 12 al 18 de juliol

Astres ✯✯ Madame Odamae ✯✯ Amor, trabajo y pareja. • Tarot - Videncia - Sueños •

Consultas privadas al: 806 474 951 - 902 585 781

www.cashmobel.com

Page 34: Capgros núm. 1270

34 núm.1129

Majestuós... i gratuïtPer: Vern BuenoFotos: Romuald Gallofré

El Festival Internacional d’Orgue Jaume Isern de Mataró vol trencar tòpics i acostar el so d’aquest instrument a tots els públics amb concerts i activitats d’entrada lliure

“Aquest orgue és el millor testimoni que tenim de l’època d’esplendor de Mataró”. El músic Raúl Prieto és un enamorat d’aquest colossal instrument que presideix la basílica de Santa Maria. Estrenat l’any 1927, està considerat l’orgue romàntic més important de Catalunya, i un autèntic prodigi de la tècnica i la manufactura. “És una obra d’art que els mataronins han de conèixer, perquè siguin consci-ents que a la seva ciutat es poden construir coses tan brillants com aquesta”, reitera Prieto. El pres-tigiós organista mataroní s’ha posat aquesta missió entre cella i cella, i des de l’any passat compta amb l’Ajuntament com a aliat. Plegats impulsen el Festival Internacional d’Orgue Jaume Isern, que viu ara la seva segona edició. Un certamen que va funcionar molt bé el 2012 i que enguany surt

Page 35: Capgros núm. 1270

núm.1129 35

dels límits de Santa Maria i també s’obre a estils diferents amb la voluntat de captar nous públics. El festival va arrencar el 10 de juliol i fins al dia 22 d’aquest mes ofereix concerts dins i fora de la basílica, visites guiades i altres activitats. I el millor de tot, de manera gratuïta.

Prieto ha picat pedra durant molts anys per generar una base de públic per als concerts d’orgue a Mataró. El seu recital de Santes amb l’orgue de Santa Maria s’ha convertit en una cita obligada per a molts melòmans de la ciutat, els fonaments sobre els quals s’ha aixecat aquest festival. Des de la seva experiència com a músic que fa nombroses gires arreu del món, Prieto assegura que “és molt difícil trobar concerts d’orgue amb tant recolzament com els que tenim a Mataró, d’un públic extraordinari

II Festival Internacional d’orgue

12/7 · 19.00 hPlaça Santa AnnaL’orgue al carrer. Miniconcerts de R. Prieto.13/7 · 17.00 hBasílica de Santa MariaVisita comentada a l’orgue de Santa Maria. Entrada gratuïta, prèvia inscripció a l’Oficina de Turisme. També a les 6 i a les 11 de la nit, i l’endemà a la 1 del migdia.15/7 · 21.00 hTeatre Monumental - La Riera, 169Concert d’orgue rock. Concert d’orgue tocant música rock progressiva i maridat amb vi de l’Empordà. A càrrec de Kyke Serrano. A 2/4 de 8, xerrada prèvia amb el músic al Museu Arxiu de Santa Maria.17/7 · 21.00 hBasílica de Santa MariaConcert. A càrrec de Thomas Trotter, músic britànic. A 2/4 de 8, xerrada prèvia amb l’artista al Museu Arxiu de Santa Maria.18/7 · 21.00 hTeatre Monumental - La Riera, 169“L’orgue a l’època del cinema mut”. Concert d’orgue amb peces espectaculars i improvisacions sobre pel·lícules emblemàtiques del cinema mut. A càrrec d’Ulrich Walther.20/7 · 21.00 hBasílica de Santa Maria10è Concert espectacular d’orgue de Les Santes. A càrrec de Raúl Prieto. A 2/4 de 8, h xerrada prèvia amb el músic al Museu Arxiu de Santa Maria.22/7 · 21.00 hConvent de les Carmelites - Avda. Torner, 63“L’orgue amb castanyoles”. A càrrec de Mina Jerez, castanyoles, i Bruno Frost, orgue.

Page 36: Capgros núm. 1270

36 núm.1129

tant en quantitat com en qualitat”. L’organista defensa que aquesta resposta tan entusiasta es deu a què la qualitat ha prevalgut en els concerts que ha ofert en els darrers anys. “La música és un llen-guatge essencial que tothom entén, i encara que el públic no tingui una formació específica, quan una peça està mal interpretada ho capta fàcilment” assegura.

La primera edició del Festival d’Orgue va ser una continuació ampliada dels concerts de Prieto a Santa Maria. Però enguany el certamen creix en tots els sentits. “Ens hem plantejat arribar a la gent que encara no s’ha atrevit a venir”, destaca Prieto. El músic és conscient que l’orgue és un instru-ment que rep mirades plenes de perjudicis. “Són comprensibles per la imatge que s’ha transmès d’ell, però no tenen una base certa”, assegura. Per aconseguir trencar aquests tòpics negatius, que as-socien l’orgue amb un instrument antiquat i propi d’altres èpoques, el festival dibuixa un recorregut per sorprendre l’espectador.

Més enllà de Santa MariaNo falten els concerts més “clàssics”, a l’orgue

de Santa Maria, a càrrec d’instrumentistes inter-nacionals i de renom (el britànic Thomas Trotter o el propi Raúl Prieto), amb pantalla gegant i il·luminació espectacular de la basílica. L’objectiu d’aquests intèrprets extreure el so més majestuós dels 4557 tubs de fins a sis metres d’alçada que conformen l’instrument, a través dels 4 teclats de 61 notes i el pedal de 32 notes. Però enguany criden més l’atenció les propostes que es podran veure al teatre Monumental. Per exemple, el con-cert d’orgue rock, a càrrec del músic maresmenc Kyke Serrano. “L’orgue va evolucionar en el teclat Hammond, i d’aquí van sorgir els sintetitzadors, instruments clau en l’escena del rock progressiu”, resumeix Prieto. Serrano, que ha actuat amb noms com Jarabe de Palo o David Bustamente, oferirà un concert de rock paisatgístic, maridat amb vins de l’Empordà. L’altra cita al teatre mataroní és “L’orgue a l’època del cinema mut”, un recital a càrrec d’Ul-ric Walther amb peces espectaculars i improvisaci-ons sobre films de cinema mut del pioner Segundo de Chomón. “El concert serveix per recordar l’època en què molts teatres de varietats, com el Foment mataroní, tenia el seu orgue que servia

Page 37: Capgros núm. 1270

núm.1129 37

com a alternativa més econòmica a les bandes de música”, recorda Prieto. Un tercer concert fora de Santa Maria serà el que tindrà lloc al Convent de les Carmelites, que conserva el seu propi orgue. Anirà a càrrec de l’organista Bruno Frost, i de Mina Jerez, que toca les castanyoles. El festival es completa amb els miniconcerts que el propi Raúl Prieto oferirà a la plaça de Santa Anna el divendres 12 i amb les visites comentades a l’orgue de Santa Maria, que requereixen d’inscripció prèvia a l’ofici-na de turisme ja que estan limitades a 25 persones cada una.

Jaume IsernEl festival pren el nom de Jaume Isern (Mataró

1798 - 1880) que va ser un organista, pedagog i compositor mataroní. Cec de naixement, va estudi-ar orgue, harmonia i composició. Va ser l’autor

d’un sistema per a la notació musical anterior al de Lous Braille que li va suposar la distinció anglesa Large Silver i una pensió vitalícia atorgada per Ferran VII d’Espanya.

Raúl Prieto, promotor del festival, és un músic de renom internacional, dedicat íntegrament a la seva carrera com a concertista amb gires arreu del món. Als 27 anys es va encarregar de l’assessorament artístic de l’Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya. Ha enregistrat dos discos –que enregistren actuacions com a solista a la catedral de Milà i al Palau de la Música de Barcelona. A més, s’ha convertit en el principal divulgador de l’orgue de Santa Maria, i vetlla per la seva conservació i millora. Aquest 2013 es complirà el desè aniversari dels seus concerts de Santes.

El prestigi de Raúl Prieto

www.equimar.comwww.missatgerssantvalenti.com

Page 38: Capgros núm. 1270

38 núm.1129

per: Marcos Fàundez. Director de l’EUPEM

Reconec que els motors de com-bustió sempre m’han causat un cert respecte i por. Probablement infundada, perquè per exemple un fet considerat tan perillós i prohibit al nostre país com repostar combustible amb el motor engegat, a Itàlia (si més no al sud) és d’allò més habitual i considerat en absolut perillós.

Deixant les perillositats de banda, els motors elèctrics sempre m’han produït una certa fascinació, ja des de l’època del meu primer tren elèctric. Ràpid, net, gens sorollós. Parado-xalment els principis simples de les joguines, ara són una realitat en el món dels adults. I és que tot sovint les solucions a priori més simples, són més belles i eficients si es troba la forma de fer-les funcionar.

Jornada “L’electricitat que ens mou”

Un cotxe elèctric | FOTO: ARXIU

Ets un particular o una empresa i has dut a terme alguna iniciativa relacionada amb la sostenibi-litat i el medi ambient? Explica’ns-ho a [email protected]

Serà un plaer per a mi, com a director de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, presentar al Tecnocampus la jornada “l’electricitat que ens mou” el proper 19 de juliol al matí. Bicis, motos i cotxes elèctrics són una realitat avui dia i tot i que la seva presència encara no és massiva, sembla prou evident que el futur de

la mobilitat passa necessàriament per ells. En el cas del tren, podrem veure també un prototipus de fabricació catalana.

La jornada no està pas pensada

per a enginyers i universitaris sinó per a públic en general que vulgui conèixer de primera mà les presta-cions i característiques dels vehicles elèctrics disponibles a diverses empreses del sector. Com a colofó de l’acte, hi haurà la possibilitat de provar aquests vehicles en recorregut urbà. Sens dubte, un acte altament interessant per a qualsevol ciutadà amb sensibilitat per la mobilitat sostenible, o per a passar un matí d’estiu aprenent que els vehicles elèctrics ja són una realitat.

Tot això ha estat possible gràcies a la inestimable col·laboració de l’institut municipal de promoció econòmica, i el servei d’urbanisme, medi ambient i habitatge de l’ajun-tament de Mataró, juntament amb les empreses patrocinadores.

Us hi esperem a tots. Només cal inscriure’s a través de la pàgina web del Tecnocampus.

La jornada està pensada per al públic que vulgui

conèixer les prestacions de cotxes elèctrics

capgròs VerdCol·labora:Amb el suport de:

Page 39: Capgros núm. 1270

núm.1129 39

Més de 300 persones assisteixen a la inauguració del restaurant La Marineta

El restaurant La Marineta, que ha obert les seves portes aquesta setmana al carrer Cuba número 76 amb Castaños 2 de Mataró, va aplegar més de 300 persones en la seva inauguració celebrada el diumenge passat, dia 7. Amics, familiars i curiosos van acostar-se a l’estrena del nou restaurant de tapes i platets que conduirà el cuiner mataroní Pere Patuel. Entre les personalitats que van acudir a la presentació hi havia la família de Ramon Freixa i representants de l’administració local com l’alcalde, Joan Mora, o el regidor de promoció econòmica, Miquel Rey.

Amb 26 anys, el jove cuiner Pere Patuel s’ha format a l’escola d’Hostaleria Hoffman i ha crescut en aquest món treballant durant set anys al restaurant Ramon Freixa de

Gastronomia | Salva Fernàndez

Barcelona i el de Madrid. El prestigiós establiment ubicat a la capital de l’Estat ha aconseguit dues estrelles Michelin en els darrers anys amb el mataroní Pere Patuel com a cap de cuina. Després d’aquesta aventura,

Patuel va decidir muntar el seu primer restaurant a Mataró. La Marineta, que ofereix dinars i sopars, presenta una carta variada de tapes i platets amb productes de la terra, de qualitat i d’elaboració amb segell propi.

gastronomia

Page 40: Capgros núm. 1270

40 núm.1129

Bar DalsusPlats combinats, gran varietat de tapes, especialitat en bacallà i paelles. Menú diari 8 euros, menú dissabte 12 euros. Jacint Verdaguer 11. T. 93 758 88 33 (Mataró)

Ca l’OlivaVarietat de carns a la brasa, menjar caso-là i cuina catalana. Menús diaris. Dijous tancat. Telf.: 93 798 66 50 (Mataró)

Can LaruDivendres i dissabte graella de marisc, 12 euros. Diumenge menú 15 euros i arros caldòs de peix. Sant Simó, 3 - Tel. 93 169 52 12 (Mataró)

Can ManoloMenús diaris 11,85 euros. Menús cap de setmana i nits. Peptea Mateu, 10-16, tel. 93 798 28 92 (Mataró)

Can MargaritTerrassa, tapes, entrepans, paelles. Preus pouplars i especials per a grups. Passeig del Callao, 15 Tel. 93 790 66 78 (Platja Mataró)

Casa Graupera organitza la segona festa d’estiu al Fossar Xic pel dia 13

Casa Graupera va iniciar l’any pas-sat un seguit d’actes per presentar les Joies Gastronòmiques que van donar lloc als sopars al Fossar Xic. Aquest any la proposta es oferir un sopar d’estiu amb la presentació d’una novetat gastronòmica que es desvetllarà només als assistents del sopar. El sopar estarà compost de tapes servides en forma de tres plats més uns postres acompanyat tot de cava. En total, 11 tapes amb un fil conductor fetes totes només amb productes que es poden trobar durant tot l’any a Casa Graupera.

L’acte estarà acompanyat amb música en directe gràcies a la col-laboració de l’escola de música “el carreró”. La venda de tiquets es fa a la botiga del carrer Sant Simó número

Gastronomia | redacció

5, i es pot demanar informació al 93.790.97.01.

Ga

str

on

om

ia

Restaurants

www.lamandolina.net www.restaurant-lesmiliunanits.com

Page 41: Capgros núm. 1270

núm.1129 41

El Pou de LlavaneresUn restaurant acollidor amb plats tradicionals i moderns. Menús diaris i de degustació. Obert de dimecres a diumenge de 12:00 a 17:00 i de 19:00 a 00:00 a la nit. Restaurant El Pou de Llavaneres, Avinguda de Sant Andreu, 43 (Llavaneres)

Frankfurt GenesisCafeteria, cerveceria, especialidad en bo-cadillos combinados. C. Menéndez Pidal, 14 - 16. Tel. 722 166 442 (Mataró)

Gran MónEs serveix a domicili. Tel. 93 757 94 22 Rda. M. Jacint Verdaguer, 41 (Mataró)

La BrasaCuina catalana, obert al migdia tots els dies, dilluns també. C. Santa Coloma de Farners, 21 - Riudarenes (Girona). Tel. 972 85 60 17 - www.labrasa.com

La LlagostetaDilluns tancat, obert migdies de dimarts a diumenge, nits de dijous a dissabte. Menú diari 11 euros. Menú cap de setmana 18 i 28 euros. Troba’ns a facebook. Camí Ral 104 Mataró Telf. 93 790 63 11

La PiscinaMenús per grups. Aparcament gratuït. Festes infantils. (Instal·lacions Centre Natació Mataró) www.restaurantlapisci-na.com Telf.: 93 796 28 06 (Mataró)

La Taverna del port BalisLa taverna del Port Balis, a Sant Andreu de Llavaneres. Especialitat en peix i pae-lles, dimarts no festiu tancat. Divendres i dissabtes, sopars. Tel. 93 792 7303 (St. Andreu de Llavaneres)Les mil i una nitsEspecialitat en menjar libanès. Divendres i dissabtes nit, actuació en directe de dansa del ventre.. Menú 50 sombras, 25 euros/parella, Menú degustació , 14,50 euros/parella, Menú degustació carn 17,50 euros/parella. Diumenge migdia obert. C/ Pujol, 10 - Tel. 93 799 28 91 (Mataró)

MundialArrossos, peix, marisc, carns i pizzeria. Dijous monòlegs. Menús diaris. Men-jador per grans grups. Horari: de 8h a 24h. Telf.: 93 798 15 97 / 937 57 66 13 (Mataró)

Nou Wok

Obert tots els dies, buffet lliure de 12,30 a 16,30 i de 20,30 a 24,00. Carrasco i Formiguera, 9. Tel. 93 510 43 57 (Mataró)

PintxaoEspecialitat en tapes i montaditos, su-perhamburguesa vedella, filet, bacallà, etc. Menús per grups. Horari: de 13-24h. Telf.: 93 799 56 05 (Mataró)

Restaurant Sant BenetMenú de 6,50 euros fins a 9,50 euros, menús diaris de carn a la brasa. Dissabtes i festius menú 10,50 euros. Diumenges obert, menú de 12,50 euros. (Mataró)

Sol i SombraHorari: de dilluns a dissabte de 8 hores a 22 hores. Menú diari a 8,50euros. Plats combinats a 6 euros (complet). Esmor-zars a 1,80euros. Carrer Sant Benet, 5 - Telèfon: 93 757 53 90 (Mataró)

Toni 2Menú diario (bebida incluye solo agua) 5,00 euros. Sabado día del marisco y las patatas bravas. (bebida no incluida) 10,00 euros. C/ Alemania, 14 (Mataró) T. 93 7574217www.restaurantetoni.es

Ga

str

on

om

ia

www.restaurantetoni.es

www.restaurantemataro.com

Page 42: Capgros núm. 1270

42 núm.1129

Característiques i tipus de migranya que pot patir l’ésser humà

La migranya és un tipus de mal de cap molt freqüent que sol ser intens i afectar a mig cap, dura des d’hores fins a 3 dies, i es repeteix amb una freqüència variable durant anys. Les causes que les provoquen per canvis reversibles en els vasos sanguinis dintre del cap, que la hi-pòtesis més raonable, però encara ens desconeixen amb certesa.

Es més freqüent en dones i algu-nes famílies, ja que es pot heretar. Hi ha factors com estrés, factors hormonals, alteració del ritme de la son, alguns aliments o begudes, la menstruació, l’esforç físic, l’orgasme i altres. Però les persones que ho pateixen, ja saben o relaciones certes activitats o situacions que li poden desencadenar el quadre migranyós. La migranya es també possible en els nens a partir del 5 anys, i pot ser diferent dels adults. Durant l’embaràs, sol millorar.

Les característiques que poden provoca: vòmits, molèsties a la llum o el so, pal·lidesa, alteracions visuals, de la força o la sensibilitat. Si són just abans o a l’inici de la cefalea, es diu que es una migranya amb aura.

Pere López

Salut i bellesa

Consulta el setmanari Capgròs en PDF a www.capgros.com

Page 43: Capgros núm. 1270

núm.1129 43

www.clinicabadia.com

Page 44: Capgros núm. 1270

44 núm.1129

Cupé híbrid, l’Honda CR-Z és un vehicle eminentment esportiu. Aquest fet es plasma clarament en l’exterior, però també es percep a dins de l’habitacle.

Aquest CR-Z està disponible en tres nivells d’equipament: Sport, GT i GT Plus. El model bàsic, l’Sport, equipa de sèrie elements com el climatitzador, el programador de velocitat, l’entapissat en cuir del pom de canvis i del volant i les llandes d’aliatge de setze polzades.

La instrumentació està ubicada en gran part al voltant del volant, la qual cosa en facilita l’accionament per part del conductor. A més a més, la il·luminació interior és de leds, un detall que aporta qualitat.

El maleter compta amb una ca-pacitat de 225 litres, ampliables a 400 si es pleguen les places

Honda CR-Z, un cupé híbridMotor | Red/ACPG

posteriors.L’Honda CR-Z és un model híbrid

que funciona amb un motor elèctric i un de benzina, que aporten un total de 124 cavalls, dels quals 14 corresponen al motor elèctric. La bateria es recarrega amb la mateixa marxa de vehicle.

La conducció és àgil i eficient i respon a les necessitats del con-ductor oferint sensacions pròpies d’un vehicle esportiu.

L’Honda CR-Z té una direcció precisa que permet un control del vehicle total, especialment en corbes.

motor

www.motosjab.com

Page 45: Capgros núm. 1270

núm.1129 45www.jaguarbarcelona.es

Page 46: Capgros núm. 1270

46 núm.1129

El Citroën C4 Picasso es reinventa i reemplaça el model de 2011. Varia quant a dimensions es refereix i és més curt i més baix que la versió que el precedeix.Es tracta d’un vehicle de cinc places, amb seients individuals al darrere i un volum de maleter de 537 litres. En aquest apartat, el C4 Picasso creix respecte del model anterior més de 30 litres. Aquesta capacitat augmenta si s’avancen els seients del darrere al màxim; de manera que quedaria un volum superior als 600 litres.

De l’equipament, destaca com a novetat el sistema de visió perifèrica, que inclou quatre càmeres; també el sistema d’estacionament semi-automàtic -el conductor tan sols ha de frenar i d’accelerar-, a més d’un programador de velocitat actiu.Com a peculiaritat la instrumentació i el sistema de navegació i d’informació, se situa en el plafó central superior i inferior, de manera que el frontal del conductor, per darrere del volant, està lliure.En definitiva, un habitacle ampli

El Citroën C4 Picasso es reinventa amb una nova versió plena de novetatsMotor | Redacció/ACPG

Mo

tor

i confortable, en el qual es respira, a més a més, sensació de qualitat.

El Citroën C4 compta amb tres propulsors dièsel i dos a benzina.Segons versions, la caixa de canvis pot ser manual de cinc velocitats o de sis, o automàtica de sis.

A banda d’elements com els coixins de seguretat o els cinturons amb pretensors, el vehicle inclou diversos sistemes com el de detecció d’objec-

tes en angle mort, alerta per canvi involuntari de carril, avís automàtic d’assistència en carretera en cas d’accident.Un altre dels ginys que contribueixen en la seguretat del vehicle és el radar que, situat en la part frontal, mostra el temps de separació amb el vehicle precedent, alerta sobre el risc de col·lisió i indica perill, amb el tensament del cinturó de seguretat.

Page 47: Capgros núm. 1270

núm.1129 47

www.mitsubishi-cat.com

Page 48: Capgros núm. 1270

48 núm.1129

Els pneumàtics són una de les peces més importants en la seguretat del vehicle, però estan exposats a les variacions de temperatura de l’ambient i de la calçada, per això, segons el clima i les necessitats dels usuaris hi

Els tipus de pneumàtics i la seva importància en matèria de seguretat

Motor | Redacció/ACPG

ha diferents pneumàtics:• Pneumàtics d’estiu: s’utilitzen generalment en països amb climes càlids, però sempre que les temperatures no baixin dels 7º C, que és quan el seu rendiment es degrada. Estan fabricats amb un cautxú més dur per aconseguir més adherència i control, i adaptar-se a temperatures més elevades. Segons la legislació espanyola, la fondària mínima del seu dibuix ha de ser d’1,6 mil·límetres.• Pneumàtics d’hivern:

Mo

tor

estan recomanats per a temperatures inferiors als 7º C i milloren l’adherència en situacions extremes de pluja, gel o neu. Contenen un percentatge més alt de cautxú natural, més tou, perquè no s’endureixin amb facilitat. Els dibuixos de les gomes són més pronunciats, sobrepassen els 5 mm.• Pneumàtics mixtos: Són unes gomes intermitges que es poden utilitzar tot l’any, sempre que les temperatures no siguin extremes.

www.neumaticostorres.com

Page 49: Capgros núm. 1270

núm.1129 49www.covesa.es

Page 50: Capgros núm. 1270

50 núm.1129

vadeCOMPRESTota la informació del Comerç de Mataró

Amb el patrocini de: Amb el suport de: Col·laboren:

FRANSI c. Sant Benet, 32

PONYS Plaça de les Tereses, 2

SASTRERIA REYMAN La Riera, 82

CAN XAVI Santa Teresa, 41

ESTANC MONSERRAT c. Santa Maria, 24 Plaça Gran

ALEMANY Barcelona, 6

SERRAS La Rambla, 4

PUNTS DE VENDA

Les botigues del centre treuen les rebaixes al carrer

LLes botigues del centre de Mataró sortiran al carrer aquest proper dissabte, dia 13. Aprofitant la campanya de rebaixes d’estiu, que es va iniciar el passat 1 de juliol,

la Unió de Botiguers ha organitzat aquesta nova jornada de comerç al carrer, que servirà per promocionar els pro-ductes rebaixats i les ofertes. En aquesta ocasió participen a les rebaixes al carrer la majoria de carrers comercials del centre: La riera, carrer Barcelona, la Rambla, carrer Santa Teresa, Sant Josep, Sant Benet, carrer Unió i els entorns de la Plaça Xica i Can Xammar.

Els comerços s’instal·laran a peu de carrer des de les deu del matí fins les 9 de la nit. Serà una bona oportunitat de trobar articles rebaixats tot fent un passeig. Segons expli-quen des de la Unió de Botiguers, l’inici de la campanya de rebaixes ha funcionat dins les expectatives dels comerciants.

Ara, aquesta jornada al carrer pot servir per acabar de donar l’impuls a la campanya de rebaixes d’estiu.

A més, en aquesta ocasió, la Unió de Botiguers compta amb la col·laboració d’Auto 95 (concessionària Peugeot), que exposarà el nou Crossover Peugeot 2008 a davant de l’aparcament Saba de la Riera, a sota de l’Ajuntament i a la Creu de Terme.

Nova edició del barret de Santes de la Unió de Botiguers

L a Unió de Botiguers se suma a la celebració de la Festa Major amb una iniciativa que ja s’ha convertit

en tradició: el barret de Les Santes. Ja fa sis anys que cada mes de juliol, les botigues associades obsequien els seus clients amb aquest pràctic barret de palla, ideal per portar a la platja o per protegir-se del sol durant les activitats festives de Les Santes.

El barret porta una cinta que identifica la Unió de Botiguers i que cada any és d’un color diferent. En aquesta ocasió, la cinta és de color taronja.

El barret de Les Santes es pot adquirir a un preu d’1’5 euros a un total de 7

punts de venda. En concret, el barret es pot comprar a les següents botigues: Ponys de la Plaça de les Tereses, Cotilleria Fransi del carrer Sant Benet, el Bar Xavi del carrer Santa Teresa, Reyman de la Riera, Serras de la Rambla, Alemany del carrer Barcelona i l’estanc Montserrat de la Plaça Gran.

A banda, les botigues associades obsequiaran amb el barret als seus clients.

FRANSI Sant Benet, 32

PONYS Plaça de les Tereses, 2

SASTRERIA REYMAN La Riera, 82

CAN XAVI Santa Teresa, 41

ESTANC MONSERRAT Santa Maria, 24 Plaça Gran

ALEMANY Barcelona, 6

SERRAS La Rambla, 4

PUNTS DE VENDA

Page 51: Capgros núm. 1270

núm.1129 51

Ronda President Tarradellas, 68C.P. 08303 Mataró

Tel.:937 579 457 | Fax: 937 986 951www.mrw.es

El Port de Mataró acull la fira del ‘Comerç amb Les Santes’

El Port de Mataró acollirà, el proper 21 de juliol, la jornada de “Comerç amb les Santes al

Port” que promou la Unió de Botiguers. Aprofitant l’inici de la Festa Major de Mataró, una vintena de botigues associades muntaran un estand al Port de Mataró que servirà com a remat de les rebaixes d’estiu. A banda de les parades de les diferents botigues, en aquesta fira també s’hi faran diverses activitats lúdiques, entre les que des-taca la presència del grup d’animació infantil Engresca’t. La fira compta amb el patrocini d’Auto 95, la concessionària de Peugeot, que presentarà el seu nou Crossover Peugeot 2008.

www.mrw.es

www.ubae.cat

Page 52: Capgros núm. 1270

52 núm.1129

necrològiques | Del 24 de juny al 3 de juliol |

Manuel García Cidoncha. Va morir el dia 23 de juny a l’edat de 80 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Maria Auxiliadora de Mataró el dia 25.

Carmen Iglesias López. Va morir el dia 24 de juny a l’edat de 88 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 25.

Maria Rosa Teixidó i Ballescà. Va morir el dia 24 de juny a l’edat de 100 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 25.

Simó Espinalt i Castel. Va morir el dia 21 de juny a l’edat de 46 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Sant Joan de Vilassar de Mar el dia 25.

Albert Infantes i Trujillano. Va morir el dia 24 de juny a l’edat de 86 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Sant Feliu de Cabrera de Mar el dia 26.

María Caparrós Torrente. Va morir el dia 25 de juny a l’edat de 80 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 26.

María García Expósito. Va morir el dia 24 de juny a l’edat de 88 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 26.

María Hernández Genova. Va morir el dia 24 de juny a l’edat de 87 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 26.

Pedro José Barcelona Hernández. Va morir el dia 25 de juny a l’edat de 83 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 26.

Julián González Víbora. Va morir el dia 25 de juny a l’edat de 86 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 26.

Quim Nogueras i Garrós. Va morir el dia 25 de juny a l’edat de 70 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 26.

Concepción Cabrera Sánchez. Va morir el dia 25 de juny a l’edat de 87 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 27.

Ascensión Bejarano Beltrán. Va morir el dia 25 de juny a l’edat de 91 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 27.

Antonio Aljarilla Noguera. Va morir el dia 26 de juny a l’edat de 80 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 27.

Juan Soto González. Va morir el dia 25 de juny a l’edat de 77 anys. El funeral va

tenir lloc a l’església de Maria Auxiliadora de Mataró el dia 27.

Maria Mercè Urgell i Villaró. Va morir el dia 26 de juny a l’edat de 68 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Santa Maria de Mataró el dia 27.

Antonio Pachón Romero. Va morir el dia 26 de juny a l’edat de 80 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Maria Auxiliadora de Mataró el dia 27.

Joaquim Castells i Altarriba. Va morir el dia 26 de juny a l’edat de 93 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 27.

Maria Pilar Mora i Homs. Va morir el dia 26 de juny a l’edat de 77 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Sant Josep de Mataró el dia 28.

Manuel Cruz Garrido. Va morir el dia 26 de juny a l’edat de 83 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 28.

Antonio Flores Cerezo. Va morir el dia 27 de juny a l’edat de 78 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Sant Andreu de Llavaneres el dia 28.

Antònia Tamboleo i Corbalan. Va morir el dia 27 de juny a l’edat de 92 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Sant Joan de Vilassar de Mar el dia 28.

Jaume Casas i Torrent. Va morir el dia 28 de juny a l’edat de 85 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 29.

Francisco Zaballos García. Va morir el dia 28 de juny a l’edat de 91 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 30.

Joan Julià Espinosa. Va morir el dia 28 de juny a l’edat de 79 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 30.

Teodoro Fernández Martín. Va morir el dia 29 de juny a l’edat de 64 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 30.

Pedro Lacunza Benito. Va morir el dia 29 de juny a l’edat de 90 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 30.

Eugenia Torralba Sánchez. Va morir el dia 29 de juny a l’edat de 79 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Maria Auxiliadora de Mataró el dia 30.

Esqueles al diari local

capgròs.com/necrologiquesCabré Junqueras S.A.

93 741 53 70

José Ferrera Silva. Va morir el dia 29 de juny a l’edat de 73 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 30.

Salvadora García Martínez. Va morir el dia 30 de juny a l’edat de 87 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Santa Maria d’Arenys de Mar el dia 1.

Enrique Martínez Garrido. Va morir el dia 29 de juny a l’edat de 77 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 1.

Ramon Mas i Sala. Va morir el dia 30 de juny a l’edat de 90 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Santa Maria de Mataró el dia 1.

Purificación Mirete Martínez. Va morir el dia 30 de juny a l’edat de 91 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 1.

José Alcaide Posadas. Va morir el dia 30 de juny a l’edat de 82 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 1.

Santi Soler i Romaguera. Va morir el dia 1 de juliol a l’edat de 88 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Sant Josep de Mataró el dia 2.

Amadeu Girabal i Rovira. Va morir el dia 1 de juliol a l’edat de 78 anys. El funeral va tenir lloc al cementiri dels Caputxins de Mataró el dia 2.

Francesc Sànchez i Ruiz. Va morir el dia 2 de juliol a l’edat de 87 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Santa Maria d’Arenys de Mar el dia 3.

José Aranda Mohedano. Va morir el dia 2 de juliol a l’edat de 84 anys. El funeral va tenir lloc al tanatori de Mataró el dia 3.

María Becerra García. Va morir el dia 1 de juliol a l’edat de 97 anys. Directe al crematori Les Valls de Mataró el dia 3.

Rosa Vives i Radó. Va morir el dia 3 de juliol a l’edat de 89 anys. El funeral va tenir lloc a l’església de Santa Maria d’Arenys de Mar el dia 4.

Page 53: Capgros núm. 1270

núm.1129 53

ACADÈMIES DE BALL, MÙSICA

ON STAGE Tel. 93 741 48 98

ACUPUNTURA

ENRIQUETA SOLÀ QUEVEDOTel. 66 987 04 51

ADVOCATS

ABS ADVOCATSTel. 93 799 35 96www.elabogadodetrafi co.comADVOCADA MARIA MONTSERRAT I CARBONELLTel. 60 922 66 52 BALTASAR SANVICENTE I SÍLVIA PIQUÉTel. 93 796 49 05BUFET ADELAIDA MOLINATel. 93 799 77 88COL·LECTIU RONDATel. 93 798 28 04www.cronda.comCOLL I SILVEIRA ADVOCATSTel. 93 755 22 74www.collsilveira.comFERNANDO GALEANO ROMANOTel. 93 798 56 49MARTÍNEZ SAURI ADVOCATSTel. 93 790 11 57www.martinezsauri.catNÚRIA MARSOL QUERTel. 93 798 07 52www.bufetmarsol.esPOVEDANO PICOLA ADVOCATSTel. 63 949 00 51www.hoymedivorcio.comROSER MONTLLEÓ ALSINA ADVOCADA Tel. 93 796 25 44 SANTIAGO GARCÍA CARRILLOTel. 93 790 62 69

AGENDES ESCOLARS

CROMO QUATRETel. 654 35 66 12www.grafi casc4.com

ALUMINIS I VIDRIERES

ALUMINIS MONTPERTel. 93 758 85 99www.aluminismontper.comALUMINIS RUÍZ MAURIN, S.L.Tel. 93 799 28 01 CRISTALLERIES CASTROTel. 93 798 61 93www.cristalleriescastro.comCRISTALLERIES MASCARELLTel. 93 755 25 25www.cmascarell.comGIBERNAU-VIDRIERSTel. 93 798 19 32www.totvidre.com

ANIMACIÓ INFANTIL

DIVER CASTILLOTel. 93 741 62 22www.divercastillo.es

ANIMALS DE COMPANYIA

I VETERINARIS

CLÍNICA VETERINÀRIA GATASSATel. 93 757 43 44SERVEIS VETERINARIS DE MATARÓTel. 93 799 55 99www.serveisvetmat.comTERRA MASCOTESTel. 93 799 82 84www.terramascotes.com

ANTENESSERVITEC, SCPTel. 93 799 39 80www.servitec.tv

APARELLADORSAPAREJADORES MATARÓTel. 647 57 44 59www.aparejadoresmataro.comORIOL MORATel. 659 49 50 43

ARQUITECTURA I ENGINYERIAG.I.R.R. MANAGEMENT, SLTel. 62 752 66 59 PEP ROSTel. 93 796 40 89 PUNT.DE.FUGATel. 68 783 84 70www.puntdefuga.cat

ARTS MARCIALSCLUB DEPORTIVO TONBALTel. 93 757 05 55www.escuelatonbal.es

ASSEGURANCESALIANÇA MATARÓTel. 93 796 04 75www.aliancamataro.catASSEGURANCES BILBAOTel. 93 798 46 47www.segurosbilbao.comFELIU, CORREDORIA D’ASSEGURANCES Tel. 93 757 17 39www.assegurancesfeliu.cat

ASSESSORIES I GESTORIESAMSEL ASSESSORS, SL Tel. 93 755 47 20www.amsel.esASSESSORIA BUCHTel. 93 799 51 11 EL RENGLE CONSULTORSTel. 93 798 91 38www.elrengleconsultors.comGESTORIA BARCELÓ, SLTel. 93 798 96 11www.gestoriabarcelo.comGESTORIA CASASTel. 93 790 42 42www.gestoriacasas.comLA RIERA ASSESSORSTel. 93 755 11 15www.larieraassessors.com

AUTOBUSOSSARBUS CASASTel. 93 798 11 00www.sarbus.com

AUTOMÒBILSAUTORENTAT L’ARQUERATel. 93 798 48 92

I-B ILURO BUS AUTOCARESTel. 93 790 70 02www.ilurobus.comBRITISH GALLERY-JAGUARTel. 93 74180 27www.jaguarbarcelona.esMARESME LESSEPS C. OFICIAL SEATTel. 93 798 60 67www.gruplesseps.comMMCE CATALUNYA, S.A.Tel. 93 494 87 83www.mitsubishi-cat.comPNEUMÀTICS VILOMARATel. 93 798 07 98www.pneumaticsvilomara.esTALLERS EUROPATel. 93 790 71 63www.tallereseuropa.net

AUTOMÒBILS LLOGUERS

MARTHE RENT A CAR, S.L.Tel. 93 799 81 91www.grupomarthe.com

AUTOMÒBILS MANTENIMENT

AUTO TALLER MATARÓTel. 93 550 01 01www.grupomarthe.com

AUTOMÒBILS RECANVIS

RECICLAUTOTel. 93 790 49 18www.reciclauto.com

ÀUDIO I SO

UIX CASALS, S.L.Tel. 93 790 29 79

BANCS, CAIXES D’ESTALVIS I SERVEIS FINANCERS

FUNDACIÓ CAIXA LAIETANATel. 93 741 75 00www.fundaciocaixalaietana.es

BARS, PUBS, CERVESERIES

THE DRUNK MONKTel. 61 604 71 70www.cervezabelga.com

CAFÉS, CAFETERIES, XOCOLATERIES

LA GOFRERIATel. 93 790 74 17 www.lagofreria.comL’ENCÍS CAFÈ-BARTel. 93 510 41 17 www.iencis.es

CALEFACCIÓ, GAS I AIRE CONDICIONAT

CLIMEGA, S.L.Tel. 93 757 53 01www.climega.comE. GRAUPERA I FILLS Tel. 90 288 70 25www.egraupera.comFOLGARONATel. 93 799 53 09www.folgarona.com

directori de serveis, empreses i comerços de Mataró i el Maresme

Telèfon d’atenció ciutadana

010des de Mataró:

Establiment 0,28Cost/min. 0,21 euros

(IVA no inclòs)

Ajuntament de Mataró

Casa ConsistorialLa Riera, 48Tel. 93 758 21 00CentraletaTel. 937582100

Ajuntament: Ofi cines d’atenció Ciutadana

Ofi cina del defensor del CiutadàLlauder, 2Tel. 937582499

Ofi cina d’Atenció Ciutadana - CerdanyolaPg. de Ramon Berenguer III, 82-84Tel. 937990201

Ofi cina d’Atenció Ciutadana - La RieraLa Riera, 48Tel. 937582100

Ofi cina d’Atenció Ciutadana - RocafondaJosep Punsola, 47Tel. 937964503

Ajuntament: Altres adreces

Direcció de CulturaSant Josep, 9Tel. 937582361

Direcció d’EducacióBda. de les Figueretes, 1, 2nTel. 937582331

Direcció d’EsportsSant Cugat, 169Tel. 937582371

Direcció de Promoció EconòmicaFrancisco Herrera, 70Tel. 937582131

Bombers

085Mossos d’Esquadra

088Urgències mèdiques

061Policia Local

092

Administració Local

Page 54: Capgros núm. 1270

54 núm.1129

INSTAL.LACIONS BIGAYTel. 93 790 10 25 INSTAL·LACIONS NORDIC, S.C.P.Tel. 93 707 46 23www.instal-nordic.comINSTAL-MATTel. 93 790 10 33

CALÇAT: VENDA I REPARACIÓ

REPARACIÓ L’INSTANTTel. 93 169 67 20

CARNISSERIES

CARNS ASTURGÓTel. 93 790 26 62www.carnsasturgo.com

CLUBS ESPORTIUS

FUNDACIÓ PRIVADA U.R. LARUTel. 93 790 52 00www.fundaciolaru.entitats.cat

COMPRA-VENDA D’OR

GESTIÓN EXPONENCIALTel. 93 796 40 11

COMUNICACIÓ

CÀPSULA MEDIATel. 93 790 45 46www.capsulamedia.comPAUTA MEDIATel. 62 076 07 07www.pautamedia.com

CONSTRUCCIONS

CHACOSA CONSTRUCCIONS, S.L.Tel. 93 796 47 20www.chacosa.comDESTREPTel. 93 741 04 48 REFORMES LA SERRATel. 93 799 98 89www.reformeslaserra.comREHABILITACIONS FUTURATel. 93 790 54 01

COPISTERIES

CAN PRIMS COPISTERIATel. 93 757 82 57 www.copisteriacanprims.comPLOT DISSENYTel. 93 790 48 13www.plotdisseny.com

CUINES I BANYS

CUINES J. FERNÁNDEZ Tel. 93 799 14 03www.cuinesfernandez.com

DESEMBUSSAMENTS

CUBAS MAFETel. 93 796 07 74www.cubasmafe.comDESATASCOS J.MASSATel. 93 753 22 37www.jmassa.com

DESRATITZACIÓ, DESINSECTACIÓ,

DESINFECCIÓ

ACPLA-ILUROPLAGASTel. 93 707 59 28www.iluroplagas.es

DETECTIUS

DETECTIVES M.J.Tel. 93 755 10 57

DISSENY GRAFIC

CÀPSULA MEDIATel. 93 790 45 46www.capsulamedia.com

ICREA DISSENY & COMUNICACIÓ VISUALTel. 93 536 44 50www.icreadisseny.comJORDI MUÑOZ VIVESTel. 61 623 46 87

ELECTRICITAT, ELECTRÒNICA

COMERCIAL ELECTRÒNICA MATARONENSETel. 93 757 94 02www.mataronense.catINSTAL.LACIONS BIGAYTel. 93 790 10 25 INSTAL·LACIONS ISMAX, SLTel. 93 799 83 01www.ismax.catINSTAL·LACIONS JULI C. RUIZ Tel. 93 790 23 08 INSTAL-MATTel. 93 790 10 33ELECTRODOMÈSTICS, REPARACIÓ

ANTONI SÁNCHEZ GARCÍATel. 93 799 48 12 CASTANY ELECTRODOMÈSTICS Tel. 93 790 24 99 ELECTRODOMESTICOS ESTEBANTel. 93 790 70 55www.electrodomesticosesteban.es

ESCOLES I ACADÈMIES

ACADEMIA INLINGUA MATARÓ Tel. 93 757 65 71www.inlinguamataro.comBRITANNIA MATARÓTel. 93 757 00 41COR DE MARIATel. 93 790 10 53www.cordemariamataro.comESCOLA SALESIANS Tel. 93 757 84 89www.salesiansmataro.comFRETATel. 93 790 47 58www.freta.catGLOBAL ENGLISHTel. 93 757 33 16 www.globalenglish.catINTERNATIONAL HOUSETel. 93 796 01 25www.ihes.comL’ART D’ANTARTel. 93 757 95 05www.academiapeluquerialartdantar.comSOM-HI MARESMETel. 93 755 63 51www.som-hi.es

ESPORTS

INTERSPORTTel. 93 757 34 88www.rondasports.com

FARMÀCIES I PARAFARMÀCIES

ANTIGA FARMÀCIA DR. SPATel. 93 790 10 43 COLLDEFORN FARMÀCIATel. 93 757 92 93www.farmaciacolldeforn.comFARMÀCIA CREU BLANCA Tel. 93 796 09 08 FARMÀCIA-ORTOPÈDIA SIMÓN Tel. 93 798 43 00

FERRETERIES

FEIMATTel. 93 757 66 52www.feimat.com

FOTOGRAFIA

ROMUALD GALLOFRÉ FOTOGRAFIATel. 67 870 80 72www.romualgallofre.com

FUNERÀRIES

CABRÉ JUNQUERAS, S.A.Tel. 93 741 53 70www.cabrejunqueras.com

FUSTERIES I BRICOLATGE

FUSTERIA BASSASTel. 93 798 73 57www.fusteriabassas.comCUMAR, FUSTERS EBENISTESTel. 93 790 70 89

FUTUROLOGIA

EL TEU MÓN MÀGICTel. 93 755 09 87www.laronda.net/elteumonmagic

GALERIES D’ ART

ESPAI CAPGROSTel. 93 790 45 46www.capgroscomunicacio.com

GIMNÀSTICA

FITNESS FACTORY CLUBTel. 93 757 59 00www.gimnasiomataro.comPARADISETel. 93 741 49 87www.paradisesport.com

GRUES

MARTHE ASISTÈNCIA, S.A.Tel. 93 799 81 91www.grupomarthe.com

GUARDAMOBLES

ALFONSO JARA MUDANZASTel. 60 894 60 85www.mudanzasjara.es

HERBORISTERIA

HERBANATURTel. 93 790 73 55 IMMOBILIÀRIES- ADM. FINQUES

BIG SERVEIS IMMOBILIARISTel. 93 741 00 44www.bigimmobles.comESTIL HÀBITATTel. 93 758 99 37www.estilhabitat.comFINCAS LITORAL - EUROCASATel. 93 798 22 66 FINQUES ANDREUTel. 93 790 25 68www.finaquesandreu.comFINQUES BONAMUSATel. 93 757 12 31www.finquesbonamusa.comFINQUES CASTELLÀTel. 93 757 83 83www.finquescastella.comFINQUES FERRERESTel. 93 799 41 61www.finquesferreres.comFINQUES GUILLEMTel. 93 796 50 00www.finquesguillem.comFINQUES POUS Tel. 93 790 39 45www.finquespous.catGESTORIA BARCELÓ, SLTel. 93 798 96 11www.gestoriabarcelo.comIMMOBILIARIA C & M Tel. 93 796 51 48www.cymgestionesinmobiliarias.com

NEW IPA INVERSIONS Tel. 93 790 51 64www.ipainversions.comSTUDI IMMOBILIÀRIATel. 93 755 60 47www.studi.catURBENIA SERVEIS IMMOBILIARISTel. 93 798 01 11www.urbenia.es

IMPREMTES

IMARESME IMPREMTATel. 93 757 39 51www.imaresme.comTAG-CS, SL Tel. 93 757 53 78www.tag-cs.es

INFORMÀTICA I INTERNET

CÀPSULA MEDIATel. 93 790 45 46www.capsulamedia.comI-MAN INFORMÁTICATel. 93 758 68 28www.i-manmataro.com

INSTITUTS DE BELLESA

MONTSE ROSTel. 617 31 99 16

INTERIORISME I DECORACIÓ

ANA & CRISTel. 93 755 63 35www.interiorismo-anacris.comPEP ROSTel. 93 796 40 89 PUNT.DE.FUGATel. 68 783 84 70www.puntdefuga.cat

JOIERIES

SATERRATel. 93 790 20 91www.saterra.com

LAMPISTERIA

C.M.S. INSTAL.LACIONSTel. 609 79 43 35 EMILI BONETel. 93 796 14 12GRUP SERVEIS MARESME ILURO S.L.Tel. 93 741 17 80INSTAL-MATTel. 93 790 10 33 LAIA INSTAL·LACIONSTel. 93 796 14 12

LLIBRERIES

EL TEU MÓN MÀGICTel. 93 755 09 87www.laronda.net/elteumonmagic

MAQUINÀRIA

GERMANS HOMSTel. 90 223 72 39www.homs.1852.comTECMA-MÀQUINES DE CONFECCIÓ Tel. 93 796 40 02www.tecmaweb.net

MARCS I MOTLLURES

MARC ARTTel. 65 052 44 17

MATERIAL D’ OFICINA

EQUIMARTel. 93 790 33 43www.equimar.com

Dir

ec

tori

www.guiacapgrosdemataro.com

Page 55: Capgros núm. 1270

núm.1129 55

MEDICINA NATURISTA I TERÀPIES ALTERNATIVES

NATURKINE TERÀPIES ENERGÈTIQUESTel. 93 198 15 37www.sanacionenergetica-nk.comTAO WO-MANTel. 93 741 03 66www.taowo-man.com

MEDICINA: CENTRES MÈDICS

CENTRE MÈDIC REHASTET Tel. 90 225 12 25www.rehastet.comCONSULTORI DR. SALTOR, SLTel. 93 755 54 50www.drsaltor.comMEDITRAUMA-MEDI SALUTTel. 93 741 44 00www.meditrauma.comMEDICINA: CLÍNIQUES DENTALS

ANETO CLÍNICA DENTALTel. 93 799 44 44CLÍNICA DENTAL BUCALIS Tel. 93 741 40 06www.bucalis.netCLINICA DENTAL FAMILIAR DRA. NOGUERASTel. 93 755 11 77www.esternogueras.catCLINICA DENTAL MARMOLTel. 93 755 30 95 CLÍNICA DENTAL ROLDÁNTel. 93 790 13 30www.clinicadentalroldan.netCLÍNICAS ARGELIA FERREROTel. 93 757 47 21www.clinicasargeliaferrero.comDR. FREDERIC GASPAR CARO Tel. 93 796 21 12 INSTITUT D’ORTODÒNCIA DR. DIAZ RENDÓNTel. 93 757 57 75www.orthodonic.comJORGE HELBIG CEREZO Tel. 93 799 73 62 SERRA INSTITUT ODONTOLÒGICTel. 93 799 12 12www.institutserra.com

MEDICINA: ESTÈTICA

CENTRE CLINIC MIR MIRTel. 93 755 60 24www.ccmir-mir.com

MEDICINA: GINECOLOGIA

ADOLFO SANGINESTel. 61 004 97 32 IMARATel. 93 790 91 92www.imara.cat

MEDICINA: LABORATORIS

ANÁLISIS MDB (LAB. DURÁN BELLIDO)Tel. 93 790 17 86www.labmdb.com

MEDICINA: LOGOPÈDIA

LOGOPÈDIA LÍDIA AMIGOTel. 93 757 64 60www.logopedia.cat

MEDICINA: OFTALMOLOGIA

CLÍNICA BADIATel. 93 790 49 94www.clinicabadia.comCPO: OFTALMÒLEG DR. RAURICHTel. 93 757 76 82

MEDICINA: PEDIATRIA

CONSULTA PEDIATRIA MAGDA GALLARDOTel. 93 798 61 90www.pediatriamagdagallardo.com

MEDICINA: PODOLOGIA

CLÍNICA PODOLÒGICA JOSEP RIVASTel. 93 790 2188www.clinicapodologicajrivas.com

MEDICINA: PSICOLOGIA

CENTRE CLÍNIC PSICOANALÍTICTel. 686 34 60 19CENTRE DE DESENVOLUPAMENT HUMÀ I ATENCIÓ PSICOSOCIALTel. 93 790 13 63www.terapia-gestalt.euCENTRE DE FORMACIÓ I PREVENCIÓ AÏNATel. 93 755 36 04www.cenforpre.orgCHPSICÒLEGSTel. 93 755 02 62www.chpsicolegs.comCOACHING Y PSICÓLOGOS PASO A PASOTel. 93 759 89 09www.psicologospasoapaso.comENRIC CARBONELL GUINDULAINTel. 93 757 17 01 ESPAI DE DIÀLEGTel. 66 445 66 96www.espaidedialeg.com

MENJARS PREPARATS

LA VIGATANATel. 93 798 63 05

MISSATGERS

MISSATGERS SANT VALENTÍTel. 93 757 60 60www.missatgerssantvalenti.com

MITJANS DE COMUNICACIÓ

CAPGRÒS SETMANARITel. 93 790 45 46www.capgros.comCAPGROS.COMTel. 93 790 45 46www.capgros.comM1 TVTel. 93 693 13 20www.m1tv.catMATARÓ RADIOTel. 93 536 13 10www.mataroradio.cat

MOBLES

EURO MAS MOBLESTel. 93 798 43 22www.euromasmobles.comNOU ESQUEMATel. 93 741 16 67www.nouesquema.com

MODA I CONFECCIÓ

TOT A MIDATel. 93 757 43 65

MOTOS

MOTOS BOQUETTel. 93 757 90 06 MOTOS JAB, SLTel. 93 796 13 26www.motosjab.comMOTOS XEVITel. 93 757 95 99www.motosxevi.com

MUDANCES

ALFONSO JARA MUDANZASTel. 60 894 60 85www.mudanzasjara.esMUDANZAS Y TRANSPORTES ILUROTel. 67 745 77 02www.mudanzasiluro.com

NÀUTICA

PORT DE MATARÓ Tel. 93 755 09 61www.portmataro.com

NETEJA

AMBI NETTel. 66 399 18 91 ARQUERA NETEGESTel. 93 757 91 91www.arqueraneteges.com

NET BRILLTel. 93 799 62 61www.netbrill.catNETEGES ABRAHAM NETTel. 93 707 59 60www.abrahamnet.esPAVIDNETTel. 93 757 76 83

ORTOPÈDIES

COTILLERIA FRANSITel. 93 790 58 32www.cotilleriafransi.comESTEVE ORTOPÈDIA A MIDATel. 93 757 38 57www.ortopediaesteve.cat

PARQUETS

ENTARIMATS I PARQUETS ROHERTel. 67 042 69 69www.parquet-mataro.comPARQUETS ARTEROTel. 63 741 99 12

PASTISSERIES, BOMBONERIES

PASTISSERIA EL PILARTel. 93 796 15 93www.pastisseriaelpilar.comPASTISSERIA NÚRIATel. 93 796 10 81

PERRUQUERIES

JAVIER EQUIP Tel. 93 798 76 56www.javierequip.comNM PERRUQUERSTel. 93 798 99 29 PERRUQUERIA PÈLSTel. 93 757 37 38www.pels.es

PERRUQUERIES CANINES

DÀLMATATel. 93 798 44 00 TERRA MASCOTESTel. 93 799 82 84www.terramascotes.com

PERSIANES

ALUMINIS MONTPERTel. 93 758 85 99www.aluminismontper.comPERSILUROTel. 93 757 99 55www.persiluro.com

PINTORS

ANTONIO PINTOR DECORACIÓN Y SERVICIOSTel. 60 044 52 65

PIZZERIES

LA PÈNTOLATel. 93 790 26 10TELEPIZZA Tel. 93 741 21 21www.telepizza.esTELEPIZZATel. 93 798 89 89www.telepizza.es

PORTES I AUTOMATISMES

SYSTEMS & MOTORSTel. 93 790 97 44www.systemsmotors.com

PRODUCTES DE PERRUQUERIA

REBALTel. 93 799 41 65

PUBLICITAT

CAPGRÒS COMUNICACIÓTel. 93 790 45 46www.capgroscomunicacio.comCÀPSULA MEDIATel. 93 790 45 46www.capsulamedia.comICREA DISSENY & COMUNICACIÓ VISUALTel. 93 536 44 50www.icreadisseny.com

PUERICULTURA

PETCHIBEBETel. 93 757 95 70www.petchibebe.com

RECREATIUS, VIDEOJOCS

GARRIGA 3Tel. 93 799 58 00www.garriga3.com

RESIDÈNCIES, CENTRES DE DIA

FUNDACIÓ MARE NOSTRA Tel. 93 790 67 67www.marenostra.esRESIDÈNCIA LAIA Tel. 93 758 81 87www.residencialaia.com

RETOLACIÓ

DANNIGRAPH IMAGENTel. 93 757 61 17www.dannigraph.comSERVEIS PUBLICITARIS BELSOTel. 93 741 57 70www.spbelso.com

ROBA INTERIOR

COTILLERIA FRANSITel. 93 790 58 32www.cotilleriafransi.com

SEGURETAT

CONTRAFOCTel. 93 796 43 04

SUBMINISTRAMENTS INDUSTRIALS

MARESMINOX, SL Tel. 93 799 02 55www.maresminox.comMOLLES CASTELLSTel. 93 799 02 51www.molles-castells.com

SUBMINISTRES HOSTALERIA

SERHVASTel. 93 757 57 48www.serhvas.com

TALLERS METAL.LÚRGICS

ALUMINIS RUÍZ MAURIN, S.L.Tel. 93 799 28 01 JOSEP LLORENTE, SLTel. 93 798 09 91www.tallersjosepllorente.com

TAPISSERIES

NOVOTel. 93 798 17 51www.novo.cat

TATUATGES

TATTOO PAINKILLER STUDIOTel. 93 757 90 02

TENDALS

ALUMINIS MONTPERTel. 93 758 85 99www.aluminismontper.comTENDALS CAMPING-NÀUTICATel. 93 741 44 14www.toldoscaravanas.comTOLDOS HIDALGOTel. 93 796 38 05www.toldoshidalgo.comTOLDOS SOL I AMBIENTTel. 93 798 23 43www.soliambient.com

TINTORERIES, BUGADERIES

CLEAN & IRONTel. 66 371 18 14www.cleaniron.net

TRANSPORTS

MUDANZAS Y TRANSP. ILUROTel. 67 745 77 02www.mudanzasiluro.com

WEBS

CÀPSULA MEDIATel. 93 790 45 46www.capsulamedia.com

Dir

ec

tori

Page 56: Capgros núm. 1270

56 núm.1129

Classes

MATARÓ•CENTRE: A LA NOSTRA REDACCIÓ: CAPGRÒS, C. SANT BENET 16-18. O A PUBLICITAT FERMALLI MARESME: MURALLA SANT LLORENÇ 2•CIRERA: ESTANCO-LIBRERÍA SÁNCHEZ, C. DEL PILAR, 16.•ROCAFONDA: LLIBRERIA L’ESTEL, C. POETA PUNSOLA, 26.•LA LLANTIA: ESTANCO MOLINA. C/ IRLANDA, 14. ESQUINA DINAMARCA.•MOLINS: LLIBRERIA LOS MOLINOS, C. NTRA. SRA. DE LA ESPERANZA, 53.•CERDANYOLA: LLIBR. GATASSA, C. GATASSA, 18.

MARESME•ARENYS DE MAR: LLIBRERIA I TABACS ÀNGELA MATEU, RAMBLA BISBE POL, 70.•ARGENTONA: LLIBRERIA CASABELLA, C. PUIG I CADAFALCH, 10.•CALDES D’ESTRACH: ESTANC DE CALDES, CAMÍ RAL, 26.•ST. ANDREU DE LLAVANERES: COMERCIAL MUNNÉ, PLAÇA DE LA VILA, 5.•VILASSAR DE MAR: LA COPISTERIA, NARCÍS MONTURIOL, 126.

PER INSERTAR ANUNCIS PER PARAULES:

anuncis classificats

Treball

PELUQUERÍA PRECISA

OFICIALACON EXPERIENCIA. JORNADA

COMPLETA. CON REFERENCIAS. TEL. 663 05 29 54

CLASSES DE PIANO nens/es fins a13 anys. Berta. Tel. 620 03 94 25PROFESSORA amb experiencia dóna classes de belles arts, olis, aquarel·les, tifanys, restauració mobles, ceràmica, seda... i més. Apunta’t. Classes tot l’any. Tel. 629 71 61 29 MaikaCLASSES DE MÚSICA. Harmonia, Solfeig, Improvisació i Llenguatge Modern. Iniciació Instrumental, Guitarra, Saxo... Classes particulars i en grup (també a domicili). Tel. 680 92 52 44MANUALITATS per nens a Mataró. Profesora amb molta experiència 668 85 19 52 MaikaCLASSES DE REFORÇ de l’ESO. 649 20 86 40 Joan

SÓC COMERCIAL de publicitat amb 25 anys d’experiència, i compto amb la confiança i estimació dels clients. Si és un comerciant de Mataró o rodalies i vol que doni una empenta a la seva empresa truqui’m al 661 35 86 42 SE OFRECE para limpieza, cuidar niños y ancianos. Tel. 690 24 56 24AGENCIA DE MODELOS busca chicos/as de 14 a 28 años con o sin experiecia para desfiles, anuncios, foto-grafias, azafatas, TV. Casting selección. Bolsa de trabajo. Tel. 691 21 24 02JARDINERIA GENERAL i piscines. Titulat experimentat. Ecònomic. Tel. 692 87 58 61

PEDICURA DOMICILI.Tel. 622 81 22 20CUIDO PERSONAS noches. Tel. 688 37 39 22CHICA BUSCA trabajo. Tel. 632 98 95 93EMPRESA DE ELECTRODOMÉS-TICOS busca personal para cubrir va-cantes. Buena presencia y edad entre 25-45. Contrato indefinido. Tel. 658 59 80 48.TRABAJAR DESDE CASA www.tra-bajarya.com Tel. 93 100 01 10ES BUSCA CAMBRER mitja jornada, cafeteria al centre de Mataró. Intereressats trucar al Tel. 663 13 18 83 o deixar C.V. a la Riera, 52 Mataró

www.viajesazul.es

www.capgros.com

Page 57: Capgros núm. 1270

núm.1129 57

Page 58: Capgros núm. 1270

58 núm.1129

Motor

CHICO 21 AÑOS busca trabajo lim-pieza, jardinero, bar, restaurante. Tel. 673 70 47 42CHICA BUSCA trabajo limpieza, ex-periencia, referencias. Tel. 644 59 27 83MARE CATALANA s’ofereix per netejar o cangurar nens. Experiència demos-trable, responsable i horari flexible. Tel. 618 53 00 07

VENDO RIEJU Pacific, 125cc, año 2008, ocasión buen precio. Tel. 637 56 92 51

Varis

LATINAS 30 euros. Tel. 631 13 44 28

SE HACEN MUDANZAS, pequeñas - grandes. Presupuestos sin compromiso. Tel. 677 45 77 02

PALETA, económico. Tel. 697 68 55 80REFORMAS - INTERIORISMO. Tel. 678 45 71 30. www.gaudiqualitat.comSE HACEN TRANSPORTES con camión y furgoneta. Económicos. Santi. Tel. 616 17 82 16DETECTIVES M.J. (L.2237). Precios economicos. Tel. 93 755 10 57 MAGIA, COMUNIONES, aniversarios...Telf-629 08 61 95/93 757 62 44ALFONSO JARA MUDANZAS. Tel. 608 94 60 85. www.mudanzasjara.esPINTOR ECONÓMICO. Tel. 657 97 08 20WWW.localparafiestas.com Tel. 93 799 75 08WWW.bordados-especiales.comDINERO YA, agrupación de deudas, casos dificiles, solucionamos embargos.Prestamos con vehículo. Seriedad y rapi-dez. Microcreditos. Tel. 687 74 53 06

INFORMÁTICO A DOMICILIO. Repara tu ordenador desde casa. Tel. 607 66 56 79PINTOR ECONÓMICO, experiencia, responsabilidad, limpieza, Excelentes acabados.Tel. 629 98 85 98REPAREM PERSIANES, preus econòmics. Tel. 638 91 66 10 PINTOR buen precio. Tel. 650 34 68 71/93 105 83 73

MASAJE CON pies y manos. Tel. 662 25 71 20SARA 19 AÑOS masaje con sorpresa. Tel. 674 109 166JARDINER ECONÒMIC. Tel. 652 14 95 70VACIAMOS PISOS, locales. Compro decoración, libros, tebeos, muebles,etc... Pago al contado. Tel. 659 426 983DINERO YA, agrupación de deudas, casos dificiles, solucionamos embargos. Seriedad y rapidez. Microcreditos en 24 horas. Empeño vehiculos. Tel. 687 745 306PINTOR. Fco. Gómez. Tel. 676 52 84 83GRÀCIES Esperit Sant. P.T.R.MUDANZAS a toda España y peque-ños recorridos. Precios 20euros/hora. 24horas. Aeropuerto, Ikea. Tel. 615 47 85 39/93 757 64 11DISEÑO FLYERS, Newsletters, imáge-nes promocionales Facebook. Especia-lizado en ocio Tel. 616 23 46 87 ¡DINERO YA! Prestamos con garantía hipotecaria. Tel. 610 34 81 13

ANTONIO PINTOR: Todo en deco-raciones y servicios, pintura, moquetas, lampistería, carpintería, etc... Muestra y exposición en Maxidecor Mataró. Tel. 600 44 52 65 AntonioAMBI NET limpiezas en general, precios económicos. Tel. 663 99 18 91/666 58 36 92PINTOR MisteRapid, precios real-mente económicos, experiencia. Sr. Molins. Tel. 697 85 08 88

PREJUBILAT de 60 anys s’ofereix per acompanynat o xofer per persones grans o amb dificultat. Econòmic. Miquel, Tel. 639 94 63 03, Mataró PLAGAS: ELIMINAMOS cucarachas, chinches, termitas...Tel. 619 63 53 97 - 93 798 30 34

Cla

ssif

ica

ts

www.urlaru.com

Page 59: Capgros núm. 1270

núm.1129 59

Vidència

SHEILA, mexicana. Tel. 688 29 38 44QUIROMASSATGISTA a domicili. Treure contractures, dolors ciàtica, re-flexologia podal, correcció postural. Tel. 651 74 26 48LAMPISTERÍA EN GENERAL aire acondicionado y calefacción. Servicio 24h. Se hacen boletines. Tel. 629 23 25 30ANTENAS, instalación, reparación. Tel. 696 14 75 16, FranMUDANZAS ECONÓMICAS desde 25 euros, recogida trastos gratis. Tel. 698 59 63 94

BRUJA LUNA, TAROT. Rituales (Z./ centro) Tel. 626 09 81 87VIDENTE SUSANA nunca fallo 806 47 48 61 visa 902 73 74 76TULUZBLANCA 100 x 100 aciertos 806 40 56 53 visa 93 122 00 96TAROT MARÍA. Videncia con fotos. Z/Vía Europa. Tel. 660 29 89 95

LAMPISTERÍA, FONTANERÍA elec-tricidad, aparatos eléctricos, reparación de lavadoras, calentadores y calderas. Tel. 619 42 71 40 - 615 31 66 81

Cla

ssif

ica

ts

www.lepetitboutique.es

www.motosjab.com

www.netbrill.cat

Page 60: Capgros núm. 1270

60 núm.1129

guia immobiliària

LLoguer-traspàs

OPORTUNIDAD se alquila local comercial 80m2 + 20m2 de altillo, 4,5m altura frente correos de Cer-danyola. 350euros/mes. Tel. 626 13 28 43

ES TRASPASSA BOTIGA de costura i arranjaments al centre de Mataró. Per jubilació, en ple funcionament. Tel. 629 76 95 88ES LLOGA APARTAMENT a Tamariu. Tel. 647 95 19 35SE TRASPASA-ALQUILA Taller mecánico. Tel. 93 799 55 48

LLOGO LOCAL a Mataró. Tel. 93 741 03 00ALQUILO HABITACIÓN zona centro económica. Tel. 663518088LLOGO LOCAL al centre de Mataró. Tel. 93 741 03 00

ALQUILO HABITACIÓN a chica. Tel. 622 91 62 48

www.cambrapropietat.cat

Page 61: Capgros núm. 1270

núm.1129 61

www.finquespous.cat

Page 62: Capgros núm. 1270

62 núm.1129

LOCAL 120M2 es traspassa per jubi-lació. Ben situat. A prop platja, estació Renfe. Ben comunicat línies autobús. A 300 metres del futur Corte Inglés. Tel. 93 799 48 54. Sra. MarinaALQUILO LOFT, a hombre solo. 280 euros/mensuales. T.I. Tel. 685 92 12 28ALQUILO PISO CALDES d’Estrac, céntrico, amueblado, 3 habitaciones, 2 terrazas, todo exterior. 400 euros. Tel. 655 57 97 58

Se traspasa BAR RESTAURANTE en pleno funcionamiento, con

terraza, buena zona. Tel. 645 14 68 91, precio a convenir

Imm

ob

ilià

ris

www.finquesbonamusa.com

www.finquesguillem.com

www.cymgestionesinmobiliarias.com

www.comajuan.com

Page 63: Capgros núm. 1270

núm.1129 63

www.cymgestionesinmobiliarias.com

Page 64: Capgros núm. 1270

64 núm.1129

PLAÇA DE PÀRQUING EN VENDA

12.000E (Passatge Miró -Cirera)

MataróCotxe petit o 3 o 4 motos.

610 25 23 00

Compra-venda immobiliària

VOLS COMPRAR, VENDRE O LLOGAR EL TEU PIS, CASA,

LOCAL...?

Anuncia’t en aquesta secció93 790 45 46

www.capgros.com

VENDA DE LOCAL al centre de Mataró. Tel. 93 741 03 00

Imm

ob

ilià

ris

www.capgros.com

www.bigimmobles.com

Page 65: Capgros núm. 1270

núm.1129 65www.urbenia.es

Page 66: Capgros núm. 1270

66 núm.1129

opinió | Envian’s les teves cartes amb opinions o queixes a [email protected] |

A vegades tinc la sensació que esforçant-se al mínim ja n’hi ha prou. O almenys aquest és clarament el lema del país en què vivim. No cal parlar dels de més amunt, que semblen gaudir superant els límits de corrupció. Aquesta idea ja es predica i, el més greu, se’ns inculca des de ben petits. No és sorprenent, per tant, que tots acabem adaptant aquest pensament com estil de vida, i que s’acabi transmetent de generació en generació. I és que ja des que se’ns escolaritza ens trobem rodejats de boques que prediquen una cosa i de cervells que en fan una altra.

Situacions en què quan hi som no entenem què està passant, que ens semblen totalment absurdes... Només cal que ens fixem que des de sempre, se’ns ha ensenyat que hem d’ajudar el que no acaba d’arribar-hi, ja sigui per voluntat o no. I això ens pot semblar correcte o no, però triem l’opció que triem, el criteri ha de ser equitatiu per a tots. No és necessari fixar-se en realitats gaire complexes, el dia a dia d’un estudiant, ja no dic bo, sinó interessat en estudiar, consisteix en una lluita constant per la igualtat. Durant tot el procés educatiu ens veiem sotmesos sota la pressió de les bones notes. Però aquesta intenció, aparentment tan comprensible per a tot estudiant i professor, acaba contradient-se en la pràctica. Però per què? Com és que és més fàcil premiar el de baix sempre? Si es recolza el suficient, també s’haurien de recolzar els no-tables i els excel·lents, o què passa? Per què se’ls vol extingir?

La llei del mínim esforç, què passa?

Quan el país està remogut pels aires de corrupció, quan es parla de transparència, tothom ho diu però ningú fa res, ja seria hora que tinguessin cura les administracions, i mes les mes properes, de donar, o almenys intentar-ho, una imatge de transparència de veritat i procurar evitar situacions com aquestes, es allò de que la dona del Cèsar no només ho ha de ser si no que ho ha d’aparentar.

El divendres 21 de juny es publica al BOPB, on es fa públic el que els nostres ajuntaments aproven, l’anunci que el de Mataró ha aprovat inicial-ment la revisió del Pla estratègic de soroll, i per tant ja es pot consultar a partir de l’endemà, o sigui dissab-te, be deixem-ho pel dilluns a les oficines del ajuntament a la Secció de Llicencies d’Activitats.

Com que jo estic afectat pel soroll ja que estic vivint en una illa classificada com industrial on hi ha activitats amb sorolls que impedeixen dormir amb les finestres obertes, m’he interessa per aquest Pla i he anat a les oficines esmentades. Be, abans d’això he intentat veure si els senyors de l’Ajuntament havien utilitzat les noves tecnologies i es podria consultar per Internet, que seria el que tocaria, ja que hi ha una

La fotografia del grup Stepmother publicada a la página 30 de l’edició 1269 hauria d’estat signada per Sandra Guirado

El pla estratègic del soroll

magnifica pagina web que paguem entre tots i que hauria de ser per facilitar l’accés a la informació dels ciutadans, doncs be, no hi era, i mira que costaria poc si ja està redactat penjar-ho al ordinador i a primera pagina de la web perquè tots els interessats poguessin dir la seva, o es això el que precisament es vol evitar?

Bé, em resigno i el dia 26 me’n vaig a la oficina de Llicencies d’Activitats. Doncs en aquesta oficina no saben on es pot trobar ni ningú d’allà ho sap, ja que la persona que em va atendre ho va anar a preguntar i no ho va aconseguir. Tant amagat està? O es una mica desorganitzat l’Ajuntament? Des del dia 21 fins el 26, encara no ho han posat a disposició del públic, es que esperen que prescrigui com està de moda ara ja que només hi ha un mes de termini per presentar al·legacions?. És molt poc seriosa la informació del que decideixen els nostres repre-sentants i que ens afecten hauria d’estar ben accessibles i davant de tot, sense subterfugis i amagatalls, només així col·laborarem ha diluir la imatge que ens estan donant alguns professionals de la política.

Francesc Salmeron

Firmes

Mireia Oriol Farrés | Estudiant

Cartes dels lectors

Fe d’errades

“Els lectors poden enviar les seves cartes i fotografies a [email protected] Les cartes no han de superar els 1000 caràcters i han d’estar signades amb nom i cognoms i el DNI. Capgròs es reserva el dret de resumir o publicar el contingut que es consideri oportú”.

Page 67: Capgros núm. 1270

núm.1129 67

www.finquescastella.com

Page 68: Capgros núm. 1270

68 núm.1129