CONEIXEM LA PEDRERA

Click here to load reader

 • date post

  24-Feb-2016
 • Category

  Documents

 • view

  52
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Activitat educativa sobre diferents parts de la Pedrera. CONEIXEM LA PEDRERA. 1. Competències 2. Objectius 3. Continguts 4. Criteris d’avaluació 5. Activitat inicial 6. Activitat de desenvolupament 7. Activitat de síntesi 8. Com ens organitzem. índex. Competències. Objectius. - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of CONEIXEM LA PEDRERA

CONEIXEM LA PEDRERA

CONEIXEM LA PEDRERAActivitat educativa sobre diferents parts de la Pedrera

ndex1. Competncies2. Objectius3. Continguts4. Criteris davaluaci5. Activitat inicial6. Activitat de desenvolupament7. Activitat de sntesi8. Com ens organitzemCompetnciesCompetnciesSubcompetnciesCompetncia matemtica Interpretar i representar a travs de paraules, dibuixos, smbols, nombres i materials, expressions, processos i resultats matemtics.Competncia aprendre a aprendre Desenvolupar capacitats relacionades amb la pressa de decisions i el sentit crtic, la creativitat i la sistematitzaci, lesfor i la constncia, la sntesi i la generalitzaci.Competncia artstica i cultural A un nivell ms concret, hi ha una relaci entre continguts de tipus geomtric i artstic, la connexi dels quals contribueix a aquesta competncia.Competncia comunicativa lingstica i audiovisual Ls de la llengua s fonamental per descriure conceptes i processos, en concret, el llenguatge oral per comunicar, discutir, comparar i validar el treball realitzat.ObjectiusObjectius didcticsSegons currculumIntentar plasmar la realitat en un dibuix tot reconeixent les formes geomtriques qu apareixen a partir del treball en grup i lexpressi oral.Identificar i descriure formes geomtriques, tot utilitzant el coneixement dels seus elements i les seves propietats.

Conixer les intervencions artstiques urbanes, els museus, teatres, auditoris, edificis arquitectnics i culturals. Adonar-se de les seves funcions socials vinculades a la vida del territori.

CONTINGUTSESPAI I FORMAESPAI I FORMAAnalisi i representaci correcte de les figures geomtriquesRepresentaci i comparaci de figures de dues o tres dimensions.Exploraci i reconeixement de figures congruents i figures semblants.VISUAL I PLSTICAVISUAL I PLSTICAPlasmaci de la realitat en un dibuix fet de manera grupal Reconeixement de manifestacions culturals, populars i tradicionals de Catalunya i de la seva imatgeria.Inters a conixer i dialogar sobre les diverses experincies culturals de companys i companyes. Observaci i discriminaci de materials, colors, formes, volums, lnies, contorns, textures, grandries.CRITERIS DAVALUACICRITERISSEGONS EL CURRCULUM Observar la correcta aplicaci de les figures geomtriques observades. Interpretar i fer representacions especials utilitzant referents concrets de lentorn proper. Identificar, reconixer i descriure figures planes i cossos geomtrics de lentorn i classificar-los segons les caracterstiques geomtriques (costats, angles) Crear un dibuix a partir de la realitat observada individualment i cooperativament respectant el treball dels altres. Avanar amb confiana i satisfacci i respecte en els processos de creaci i producci artstiques. Mostrar respecte i responsabilitat en el treball cooperatiu a lhora de participar en projectes artsticscollectius.8 .ACTIVITAT INICIAL

Nom: Busca el teu grup treballTemporalitzaci: 30 minutsGrup: 3r de primriaEspai: aula

Material: Les cinc fotografies corresponents de cada part.

Competncies:Competncia daprendre a aprendreCompetncia comunicativa, lingstica i audiovisual.

Desenvolupament:A cada un dels alumnes sels donar un tros duna fotografia i ells hauran de buscar per tota laula els diferents companys que tinguin el tros corresponent amb la seva fotografia. Un cop estiguin tots els alumnes hauran de muntar la fotografia i aquella ser la part que els tocar fer.

Avaluaci :Observar la manera de relaci que tenen tots els alumnes del grup.

Activitat de desenvolupamentNom:Visita a la PedreraTemporalitzaci: Tres hores ( de 9 a 12)Grup: 3r de primriaEspai: La Pedrera

Material: Mquina fotogrfica.Full i bolgraf per anotar detalls, full i llapis de colors per dibuixar el que veuen.

Competncies:Competncia matemticaCompetncia artstica i culturalCompetncia comunicativa, lingstica i audiovisual.

Desenvolupament:Per grups cooperatius que el dia anterior havien fet a laula, hauran de fixar-se en la part que els hi ha tocat i les figures geomtriques que hi apareixen. Posteriorment hauran de dibuixar tot el que observen i que tingui relaci amb el tema explicat.

Avaluaci :Observar la correcta aplicaci de les figures geomtriques analitzades.Valorar el dibuix creat a partir de la realitat observada individualment i cooperativament respectant el treball dels altres.

Activitat de sntesiNom: Expressa el que has vistTemporalitzaci: 60 minuts (una sessi)Grup: 3r de primria Espai: aula

Material: Els dibuixos realitzats durant la visita a lentitat educativa.

Competncies:Competncia comunicativa, lingstica i audiovisual.

Desenvolupament:Per grups, hauran dexplicar a la resta de companys quina era la part de La Pedrera de la que sencarregaven i quines eren les particularitats daquesta. Es guiaran a partir dels dibuixos que prviament han fet a La Casa Mil.

Avaluaci :Observar la predisposici de lalumnat per a participar.Observar la manera dexpressar-se de cada infant: clara, entenedora, bon ritme, tranquillitat...Analitzar el seu inters per transmetre a la resta els seus coneixements.Observar si els receptors estan pendents i interessats pel que expliquen els seus companys.

COM ENS ORGANITZEM?Els alumnes per realitzar aquesta activitat sorganitzaran en grups cooperatius de cinc persones per treballar la part que els hi ha tocat (faana, terrat, museu, casa, pati interior)

Fonts de documentaciCurrculum Educaci Primria (juny 2009), nm. 2993.

La Pedrera[ En lnea]. Barcelona. Catalunya, 2010. http://obrasocial.caixacatalunya.cat/osocial/main.html?idioma=2