Diari de Campanya Picos d'Europa 1998

download Diari de Campanya Picos d'Europa 1998

of 3

Transcript of Diari de Campanya Picos d'Europa 1998

  • 7/30/2019 Diari de Campanya Picos d'Europa 1998

    1/3

    Diari de Pics 98

    Divendres, 31 de juliol

    Desprs dalguns dies de fatigues i presses per comprar el material, el menjar i preparar-ho tot,

    arriba el gran dia; el Ricard i jo (Jaume) sortim de Terrassa per pujar cap a Pics.

    Dubtvem de pujar amb el pandilla de Ricard o el meu vampir corsaire , vampir per la benzinaque xupa i corsaire dOpel Corsa, fora conyes, finalment pujem amb el Corsa.

    Volem sortir a les set del vespre, per per mil i una coses no vam fer-ho fins els nou. No parrem fins arribar a Fraga, on vam mal-sopar i amb aquell mal rotllo que dna sopar malament i car, vam seguir fins poc abans darribar a Oa, on dormirem en un camp blatacollonits per si entrava un tractor de bon mat, ens llevrem ms dhora que les gallines iesmorzrem a Oa.

    Dissabte, 1 dagost

    Al migdia ja rem a Arenas de Cabrales, endrapant xorios i bevent sidra. Aqu que vam menjar de collons i per menys calers. Havent dinat, vam fer cap a Sotres i Las Vegas, on deixrem per fi, el cotxe.

    Hom pot pensar que el viatge va anar dall ms b, de fet hi va anar, per qu seria un viatgede 700km. sense cap incident? Per no fer-me massa llarg, noms far incs en que a la Panadellavam detectar que diem el cap mig obert, que abans dOa vam convertir la corba de lacarretera en una perfecte recte cap a una pista forestal. I perqu no parlar del llum esquerre queenfocava com volia. En fi, ja parlarem del viatge de tornada, si en sortim vius.

    De fet fins ara, noms he parlat del Ricard i jo, que rem els que sortrem primer, la resta sortienlendem al vespre (dissabte), pujarien; el Rafa i la Nati amb la furgona i el Ferran i el Nonoamb el Golf.

    Tornem on rem, estem el Ricard i jo a Las Vegas de Sotres, carregant-nos les motxilles de30kg. a lesquena, a punt de comenar lascensi fins al campament: la Pedra dHrcules, laPlaa Vella, el Llagu Vieju i finalment el Llagu de las Moetas, campament base de lacampanya.

    Detall important; la pluja havia anat insistint durant tot el viatge amb cotxe, quasi des de Fraga,i pujant al Llagu no podia ser menys. Abans de la Plaa Vella, ja tenem la pluja al damunt, suau

    per mullada. Arribem al Llagu Vieju, desprs duna encigalada de 15 amb boira, pluja icarregats.

    Un cop al campament, xorrejant daigua per tot arreu, aconseguim muntar la Igl, ens hiaixopluguem i sopem un bon rotllo de panes preaos que havem pillat al forn dOa, quan hi

    passeu compreu-ne, que sn collonuts.

    Para de ploure, visitem la zona; el Llagu, la cova, la Torca del Llagu, la boca dels M1, M2,M3... Tornem al campament i clapem.

    Per mi, era la primera vegada que pujava al campament de Pics, el Ricard ja era la cinquena,Aquella tarda mhavia ensenyat tots els racons del campament i explicant deu mil batalles

    viscudes all, per qu mans fent una idea del que serien aquells dies de campanya.

  • 7/30/2019 Diari de Campanya Picos d'Europa 1998

    2/3

    Diumenge, 2 dagost

    Mal rotllo... Tota la nit plovent, ens despertem plovent i continua plovent. Sembla que esvulgui aclarir el dia, per no ho fa. Plou.

    Comena a sortir el sol plovent, deixa de ploure plovent i decidim sortir de la tenda, posar-nosles btes ja molles i, miracle: sense ploure, muntem la tenda gran; que serviria de menjador,rebost, sala de jocs.... Acabem de muntar-la plovent, en hi amaguem dins i continua plovent.

    Aquesta tarda ha darribar la resta de companys i hem quedat per anar a sopar a Sotres. Ensespera una baixar humida i relliscosa.

    Finalment, deixa de ploure, per amb nvols i xops aconseguim baixar penosament fins alcotxe, a las Vegas de Sotres.

    Sens va lolla i agafem el cotxe fins Arenas de Cabrales per unes sidres i comprar mitjons, jaque un servidor tenia 4 parells de mitjons molls amb tant sols un dia. All ens trobem amb els

    tres mosqueteros , Rafa, Nono, Aguirre i la mossa del Rafa, la Nati, que ser la nostre cuineradurant aquells durs dies a Pics.

    Aquell vespre, diguem-ne primer dia de la Campanya 98, sopem a Sotres, quedem atnits ambel pitram de la cambrera i tamb amb la seva mala hstia, ser el carcter de la gent del Nord?Sopem i bevem com a porcs i anem a dormir la mona a las Vegas.

    Dilluns, 3 dagost

    Ens llevem a las Vegas, on no hi ha precisament gaires cassinos. Esmorzem i ens preparem psicolgicament per carregar amb uns 20-35Kg. a lesquena fins al Llagu. Val a dir que el diaera bo, doncs feia un sol de mil dimonis.

    No s quant vam tardar en arribar al campament per crec que unes dues hores com a mnim.Dinem Tang, kikos, pipes i aigua amb crustcis del Llagu; tothom coneix els bitxitos vermellsde laigua del Llagu oi?

    Plens d energy power daquell sper dinar tornem a baixar als cotxes per fer el tercer viatge, elsegon pels que arribaren ms tard. Ara s, que a la pujada anvem tots ben petats, com que elsms joves tirvem ms que els vellets; males llenges deien que els joves anvem ms lleugersde pes. No s no s...

    Aquell vespre augurrem un bon sopar calent i ple denergies, ara s, per la desgrcia ens vaacompanyar, i shavia espatllat la cuina. Doncs el migdia havem anant a buscar els estris decuina a la cova; olles, plats, taules, fogons,... I com diu en Ricard, la cuina del titnic nofuncionaria, i s que vam trobar la cuina totalment submergida en un bid ple daigua podrida.

    Aix s que vam fer un sopar fred, a base de pa, pernil i formatge. Sort en vam tenir del vi, queamb un sol sopar ens vam polir mig garrafot.

  • 7/30/2019 Diari de Campanya Picos d'Europa 1998

    3/3