Diari del 06 de juny de 2012

16
DIMECRES DE JUNY DEL 2012 6 NÚM. 1663 Ski Andorra manté la inversió per a l’estiu i augmenta les activitats Una trentena d’alumnes de l’Escola Andorrana de segona ensenyança comparteixen el matí amb els padrins que cultiven els horts de la Sucarana, que els ensenyen els secrets del conreu. //Pàg. 7 // T. M. La directora de la UER s’interessa pel retorn d’Andorra a Eurovisió però es descarta a curt termini // T. M. RADIODIFUSIÓ // Pàg. 6 LLEI DE L’IGI // Pàg. 3 El PS presentarà un vot particular perquè els estocs no paguin dos cops REUNIÓ DE CÒNSOLS // Pàg. 6 Els comuns alerten sobre la possible inconstitucionalitat de la llei de l’IGI La sub-21 cau davant la República Txeca per 1 a 5 La selecció, que marca en l’únic xut a porteria, cedeix a la superioritat txeca i a la qualitat de Chramost, autor dels cinc gols. FUTBOL // Pàg. 9 Més de 1.300 espectadors a la 40a Temporada de teatre La 40a Temporada de teatre, organitzada conjuntament pels comuns d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, ha aconseguit reunir 1.364 espectadors. TEATRE // Pàg. 8 // Pàg. 3 El centre cultural La Llacuna de la ca- pital acull una exposició que repassa els 30 anys d’història de l’Esbart Dan- saire d’Andorra la Vella. Una mostra repassa els 30 anys de l’Esbart ANDORRA LA VELLA // Pàg. 8 //T. M. segueix-nos a [email protected] // www.mes.ad // 809 810 www.facebook.com/mesandorra www.twitter.com/mes_andorra

description

Aqui podeu consultar el diari d'avui en format PDF.Que tingueu un bon dia¡¡¡ :)

Transcript of Diari del 06 de juny de 2012

Page 1: Diari del 06 de juny de 2012

dimecres

de junydeL 2012

6nÚm. 1663

Ski Andorra manté la inversió per a l’estiu i augmenta les activitats

Una trentena d’alumnes de l’Escola Andorrana de segona ensenyança comparteixen el matí amb els padrins que cultiven els horts de la Sucarana, que els ensenyen els secrets del conreu. //Pàg. 7 // t. m.

La directora de la UER s’interessa pel retorn d’Andorra a Eurovisió però es descarta a curt termini

// t. m.

RAdiodifUsió

// Pàg. 6

LLEi dE L’igi

// Pàg. 3

El Ps presentarà un vot particular perquè els estocs no paguin dos cops

REUnió dE cònsoLs

// Pàg. 6

Els comuns alerten sobre la possible inconstitucionalitat de la llei de l’igi

La sub-21 cau davant la República txeca per 1 a 5La selecció, que marca en l’únic xut a porteria, cedeix a la superioritat txeca i a la qualitat de Chramost, autor dels cinc gols.

fUtboL

// Pàg. 9

més de 1.300 espectadors a la 40a temporada de teatreLa 40a Temporada de teatre, organitzada conjuntament pels comuns d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, ha aconseguit reunir 1.364 espectadors.

tEAtRE

// Pàg. 8

// Pàg. 3

El centre cultural La Llacuna de la ca-pital acull una exposició que repassa els 30 anys d’història de l’Esbart Dan-saire d’Andorra la Vella.

Una mostra repassa els 30 anys de l’Esbart

AndoRRA LA vELLA

// Pàg. 8//t. m.

segu

eix-

nos

am

es@

mes

.ad

// w

ww

.mes

.ad

// 8

09 8

10w

ww

.face

book

.com

/mes

ando

rra

ww

w.tw

itter

.com

/mes

_and

orra

Page 2: Diari del 06 de juny de 2012

2 Dimecres, 6 de juny del 2012

LA VEU DEL POBLE, SA PRESIDENT Carles Naudi d’Areny-PlandolitSECRETARI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GERENT Thomas KampfraatDIRECTOR Marc Segalés

MÉS REDACCIÓ Emilio Nárvaez, Alba LlacunaCORRECCIÓ M. Àngels SalaMAQUETACIÓ Quimescuer

DIRECCIÓ COMERCIAL Sílvia Villacampa

COMERCIAL I ADMINISTRACIÓ Carme Garcia, Virginia Yáñez, Meritxell Villanueva

DISTRIBUCIÓ Premsa Distribució

TRANSPORT DistriNor

DISSENY ORIGINAL Marc Rovira

Carrer Na Maria Pla, 28, 1a planta.Andorra la Vella. Telèfon: 809 810 Fax: 829 810 [email protected] www.mes.ad

Edita: La Veu del Poble SA DL: AND590-2005

SORTEJOS

FARMÀCIES DE GUÀRDIA

Escaldes-Engordany Pas de la CasaFarmàcia MortésAv. Fiter i Rossell, 4Tel.: 829 400

Farmàcia del PasC/ Major, 1Tel.: 755 860 - 352 711

I NFOEL TEMPS

Sant Julià de Lòria

Andorra la Vella

Escaldes-Engordany

La Massana Encamp

Canillo

Pas de la Casa

Ordino

Sant Julià de Lòria

Andorra la Vella

Escaldes-Engordany

La Massana Encamp

Canillo

Pas de la Casa

Ordino

Màx.26ºMín. 10º

Màx. 27ºMín. 12º

Màx. 25ºMín. 10º

AVUI

Sol

DIJOUS DIVENDRES

Encamp

Sorteig de dimarts 5 de juny

Sorteig de dissabte 2 de juny

Sorteig de diumenge 3 de juny

Sorteig de dimarts 5 de juny

Sorteig de dissabte 2 de juny

Sorteig de dimarts 5 de juny

EUROMILIONS

LA PRIMITIVA

BONOLOTO

LOTERIA NACIONAL

ONCE

LA GROSSA DE LA PRIMITIVA

8 9

13 34 37 47 49

5 6 9 3 5

Fracció Sèrie1 5

1 4 2 4 4

2 6 20 25 28

Núm. clau 1

Com. Rei.12 0

6 7 21 3326 44

Com. Rei.47 3

8 10 20 2721 35

Av. Carlemany 44, Escaldes-Engordany. Atenció al client: 829 999 www.facebook.com/IntimissimiAndorra www.facebook.com/IntimissimiAndorra

NOVA COL·LECCIÓ 2012

Vine i troba´l a la botiga d’Intimissimi.

anunci bra.indd 1 14/05/2012 12:09:02

RESTAURANTCUINA PERMANENT

TIC-TAPA

Passeig Font Caminal, local LA4-5 · AD700 [email protected] · Tel.: 813 969

GRAN SELECCIÓ DE TAPES - MENÚ DIARI - ARROSSOS PERNIL DE JABUGO - CARNS - PEIX - MARISC

Aniversaris, comunions, comiats de solters/es, sopars d’empresa, etc. (saló privat), menjar per emportar-se.

Demana informació o visita’ns al Tic Tapa Rest.Cuina oberta de les 12.00 a les 2.30 hores.

Demana informació o visita’ns al Tic Tapa Rest.

Menú del dia ......................... 9 €Menú carta .................... 12,50 €Menú de tapes 2 pers. .........36 €Menú de mariscada 2 pers. .56 €

Page 3: Diari del 06 de juny de 2012

3Dimecres, 6 de juny del 2012

notíciestemporada d’estiu

Es manté la inversió per a l’estiu tot i augmentar les activitats // Vallnord i ensisa presenten un forfet conjunt de quatre dies per 70 euros

Vallnord i Ensisa, sota l’aixopluc de Ski Andorra, van coincidir, du-rant la presentació de les activitats d’estiu ahir a l’Art Hotel, en el fet d’apostar per mantenir la inversió d’altres anys, però augmentant el nombre d’esdeveniments. Vall-nord obrirà primer la temporada d’estiu, ja que és previst que les activitats s’engeguin el 16 de juny i durin fins a l’11 de setembre, tot i que aquest cap de setmana obri-ran les portes per la concentració dels Ángeles Guardianes.

Per la seva banda, Ensisa, ja que la marca Grandvalira no serà present a la campanya d’estiu perquè la societat encampadana Saetde no organitza cap activitat, començarà la temporada el 23 de juny i fins al 30 de setembre. “Han fet un gran esforç per presentar un producte competitiu”, va asse-nyalar la directora de Ski Andor-ra, Marta Rotés.

Els dos dominis esquiables fa-ran la mateixa inversió que han fet durant els últims anys i el cent per cent estarà destinada a mante-nir la qualitat dels serveis. Sobre aquest fet el director d’Ensisa, Conrad Blanch, va argumentar que “l’explotació és deficitària a

l’estiu i el que fem és mantenir les pistes en òptimes condicions ja que la situació és difícil i ens ajus-tem al que tenim”.

El director general de Vall-nord, Martí Rafel, també va fer un discurs similar en assegurar que “grans inversions no en podem fer, però és important millorar el que tenim i que el client vegi que tot està ben cuidat”. Rafel estima en 50.000 euros la inversió en manteniment dels Bike Parks de l’estació.

Les dues estacions es refermen en la seva aposta per la BTT per aconseguir la tan desitjada de-sestacionalització, i és per aquest motiu que oferiran un forfet con-junt de quatre dies no consecu-tius per 70 euros. “La BTT genera interès i la gent fa molts quilòme-tres per provar els nostres Bike Parks, i amb aquest forfet en po-dran gaudir de dos”, explica Rafel. Aquest any Vallnord ha apujat un euro el forfet de dia del Bike Park, igualant-lo al d’Ensisa, 22 euros.

VALLNORDVallnord serà el primer a obrir les portes aquest 16 de juny, acollint la recta final del Trofeu Desman

i de cara a Sant Joan comptaran amb una de les proves de BTT més importants de l’estiu, la Ma-xiavalanche, que ja té més de 500 inscrits. A més de les proves de ciclisme, l’estació rebrà la quarta edició de l’An dorra Ultra Trail del 5 al 8 de juliol, que tornarà a batre rècords de participació. Vallnord té previst tancar la temporada d’estiu amb la disputa de la Copa Catalana de descens de BTT l’11 de setembre.

Per sectors, Arcalís continua apostant per la natura amb les

excursions pels llacs de Tristaina. Les activitats d’Arinsal se cen-traran en el circuit de BMX. Pal serà el sector amb més activitats, ja que és on es troben el Peke Park, el Bike Park i altres pro-postes com el kàrting o el Laser Combat.

eNSISAEnsisa vol enfocar la seva oferta d’estiu a l’aprenentatge comptant amb les escoles de golf i de bici-cleta tot terreny, amb l’objectiu de superar les xifres de l’any passat.

El camp de golf de Soldeu serà l’escenari aquest any de quatre tornejos, dos més que l’any pas-sat, mentre que el Bike Park serà l’escenari l’1 de juliol d’una de les proves de les Mondraker Enduro Series.

La majoria de les activitats se centraran a Canillo, ja que hi ha el Family Park, on els turistes po-dran fer tir amb arc, piragüisme, passejades a cavall, etcètera, a més de tot el que la parròquia pot ofe-rir als turistes, com pot ser el Pa-lau de Gel. El Tarter tindrà com a punt fort el kàrting, dissenyat per Marc i Jordi Gené, que estarà ope-ratiu a partir del 23 de juny per a adults i infants.

Aquest circuit de kàrting, que està situat a l’aparcament del sec-tor el Tarter, estarà obert a partir de les onze del matí i fins a les vuit o les nou vespre, depenent de la llum que hi hagi. L’oferta de Sol-deu se centrarà en el camp de golf, el més alt d’Eu ropa, a 2.250 me-tres d’altitud, amb la potenciació de l’Academy Golf, a més a més de les activitats del Bike Park, que disposa de tretze itineraris.Emilio Narváez // Andorra la Vella@emilio_narvaez

Martí Rafel, Marta Rotés i Conrad Blanch durant la presentació. // agències

LLei de L’igi

El PS farà un vot perquè els estocs no paguin dos copsEl grup parlamentari socialde-mòcrata té previst presentar avui un vot particular a la proposició de llei de l’impost general indi-recte (IGI) amb la finalitat d’evi-tar que hi pugui haver una doble imposició pel que fa als estocs que els establiments comercials tenen acumulats.

El president del grup parla-mentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va explicar ahir, en acabar la reunió de la comissió legislativa de Finances i Pressu-post, que els demòcrates havien intentat rectificar en aquesta qüestió, però que no havia estat possible perquè el debat de les

esmenes ja s’havia tancat a les re-unions que s’havien celebrat els dies 8 i 22 de maig, i per tant el reglament no ho permet.

Bartumeu va manifestar que els socialdemòcrates ja havien avisat reiterats cops que una es-mena presentada pels demòcra-tes suprimia la disposició transi-tòria segona del text, que pretenia precisament que els comerciants que ja han pagat l’impost de mer-caderies indirecte (IMI) per la importació dels seus productes haguessin de pagar també l’IGI un cop la llei entri en vigor. Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

associació de comerciants de meritxeLL

La remodelació, principal eix de treball de la juntaL’associació de comerciants i propietaris de l’avinguda Me-ritxell ha escollit nova junta, liderada per Sònia Yebra i que representa alhora l’esperit de renovació i de continuïtat, com va exposar ahir el fins ara presi-dent, David Fraissinet. I preci-sament un dels principals rep-tes a què haurà de fer front és el futur de l’avinguda Meritxell.

D’aquesta manera, el Comú d’Andorra la Vella sembla dis-posat a tirar endavant una co-missió, que hauria de servir per definir el futur de l’avinguda. Sobre aquest aspecte, des de l’entitat tenen clar que aquesta

via comercial ha de ser objecte d’un seguit de millores i refor-mes. D’aquesta manera, caldrà avaluar quines són les millores que s’han de fer i també si l’avin-guda ha de ser per a vianants o no. Des de l’associació posen en relleu que són una “associa-ció prou representativa” perquè se’ls tingui en compte.

El fins ara president va des-tacar que seguirà la nova junta per “donar un cop de mà”. Com-pleten la junta Joan Prat, Carme Bartumeu, Jordi Ballvé, Jordi Arnal i Àngel Aspar.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

estrasBurg

Reunió de Drets Humans

L’ambaixador d’Andorra prop del Consell d’Europa, Josep Dallerès, ha reconegut la ne-cessitat d’examinar noves me-sures per assegurar-se que els països executen les sentènci-es del Tribunal Europeu de Drets Humans en temps sufi-cient. Així ho va dir Dallerès a la reunió de Drets Humans del Consell d’Europa que s’està fent a Estrasburg, i que és pre-sidida per Andorra. El Prin-cipat presideix la reunió del Comitè de Ministres dedicada al control de l’execució de les sentències.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

Page 4: Diari del 06 de juny de 2012

4 Dimecres, 6 de juny del 2012

OPINIÓ

Els comuns d’Ordino i la Mas-sana han posat damunt la

taula la possibilitat d’incrementar el preu mitjà del forfet de Vallnord de cara a la temporada vinent. Es tracta d’una decisió comprensible si tenim en compte la situació fi -nancera dels camps de neu i la necessitat, per tant, de millorar els comptes d’explotació. I per fer-ho és evident que hi ha poques vies: o augmentar ingressos o dismi-nuir despeses, o com a molt una combinació d’ambdues. I davant la cada vegada més complicada

possibilitat de retallar despesa sembla clar que l’única via passa per incrementar ingressos. Ara bé, cal ser molt curosos en aquest as-pecte i estudiar molt bé què i com s’ha de portar a terme. I és que cal tenir present la forta competència que hi ha en el sector de l’esquí, i els efectes que podria tenir una pujada de preus, en un moment, a més, de difi cultats econòmiques com l’actual. Els camps de neu del país són molt competitius i cal que ho continuïn sent.

EDITORIAL

TENS OPINIÓ?

VOLS ENVIAR UNA CARTA AL DIRECTOR?

Envia les teves cartes al directoro les teves opinions

a l’adreça electrònica [email protected] o [email protected] que ens has de facilitar les teves dades, així

com la parròquia de residència. L’opinió o la carta ha de tenir una llargada màxima de 275 paraules.

Avís: Els comentaris es reprodueixen literalment, tal com es mostren a les xarxes socials en el moment de capturar-los, i en cap cas representen l’opinió del diari Més sinó la dels seus autors, per la qual cosa el diari no es fa responsable del seu contingut.

DA lamenta la defunció de l’excònsol menor escaldenc i exconseller general, Francesc Casals

Sobtada, impactada, trista per la mort del Cisco... Descansa en pau company!

Demòcrates per Andorra

Rosa Gili Casals

Escaldes-Engordany Comú

EN XARXA

Avui les roses que ell estimava tant estan pansides... et trobarem a faltar Cisco :’-(

Joan-Marc Miralles@jmmiralles

Adéu Sisco, aquests darrers 4 anys al Comú em vas ensenyar moltes coses. Avui tot Andorra i les teves estimades roses et trobarem a faltar.

Pere Moles@Pere_Moles

Arcalís obrirà el telecadira de Creussans i serveis de restauració a partir del 30 de juny.

Vallnord@Vallnord

Quan se’n va una persona que coneixes de tota la vida...sempre queda una estima espe-cial. DEP Sisco, una abraçada família Salabert.

Carles Aleix@Carles_Aleix

Cisco, continuaràs sent la nostra inspira-ció de lluita i valentia per aconseguir la justícia social. Estaràs sempre present.

Marian Sanchiz@mariansanchiz

Vols apuntar-te al Curs d’Ecologia d’alta Muntanya que organitza el CENMA?

Naturlandia@Naturlandia

El meu més profund suport a la família del Sisco. Un referent en la coherència ideològica d’esquerres. Et trobarem a faltar #siscocasals

Ens ha deixat Fsc.Casals,el CISCO. Un com-pany, un amic, un referent en el combat per les idees socialdemòcrates i la justícia social.

Aquest dijous els companys de l’Urban fan 3 anyets i ho celebraran “a lo grande”: masterclasses + festa al Buda. Apunta-t’hi!

Jan Cartes

Jaume Bartumeu Cassany

Anyóspark, el club

Mor Francesc Casals, exconseller general i cònsol menor escaldenc www.elperiodicdandorra.ad

Periòdic d’AndorraEls alumnes de les escoles de Sant Julià s’impliquen amb el civisme i el medi ambient forum.ad/?p=23472

Fòrum Andorra@forum_ad

Serveis informatius: Mor Francesc Casals Pantebre als 58 anys de manera inespe-rada dlvr.it/1gMwrG

RTVA@rtvandorra

Passos per constituir una sola associació bit.ly/KLGitG

Bondia@bondia

‘El secret dels 24 esgraons’ s’estrena a Espanya al juliol bit.ly/KLLAwY

Bondia@bondia

Ara que es parla de cobrir els locals amb vinil...Càries al bulevard, reportatge recent sobre locals buits http://www.diariandorra.ad/index.

Diari d’Andorra@diariandorra

El Teatre Comunal, a la corda � uixa http://dlvr.it/1gQdWQ #andorra

Periòdic d’Andorra@PeriodicAND

El Teatre Comunal podria tancar les seves portes al públic de cara al julol, si els propietaris de l edifici no rebaixen el preu del lloguer www.rtva.ad

RTVA notícies

Saboya es desplaça a Azerbaidjan per donar suport a la CEA i exposar el procés d’obertura Fòrum.AD

Fòrum Ad

AD800 a� rma que “s’ha demostrat que DA continua pagant peatges als bancs” www.bondia.ad

Diari Bondia

Els comerciants veuen catastrò� c que els estocs paguin el futur IVA www.diariandorra.ad

Diari Obert

La venda d’automòbils cau a gairebé la meitat www.elperiodicdandorra.ad

Periòdic d’Andorra

MITJANS

Ja es popden adquirir els tiquets del l’arrossada popular pel dia de la Festa de la Parròquia (17 de juny)

Buffet lliure

9,90 €de diumenge a dijous tancat a la nit

La direcció del Més vol demanar disculpes al senyor Agustí Boldú i al seu � ll Albert per la utilització d’una fotogra� a on apareixen, per il·lustrar la informació referent a la Fira de l’automòbil en la portada de l’edició de dilluns, sense el seu consentiment atès que el noi és menor d’edat. Així com per la reproducció de la mateixa fotogra� a per a la secció ‘Troba les 7 diferències’ publicada en l’edició d’ahir. Lamentem les molèsties que els hagi pogut ocasionar la publicació de dites fotogra� es.

NOTA DE LA DIRECCIÓ

Page 5: Diari del 06 de juny de 2012

5Dimecres, 6 de juny del 2012

60 anys compromesos amb la qualitat, amb la innovació,

amb la solvència i amb el servei.

60 anys compromesos amb la cultura, amb l’esport,

amb les associacions i amb la natura.

60 anys compromesos amb la història i amb el futur.

Compromesos amb tu.

60 anys compromesos amb tu

Page 6: Diari del 06 de juny de 2012

6 Dimecres, 6 de juny del 2012 N

El Govern d’Andorra s’afegeix a les mostres de condol per la defunció de

Francesc Casals Pantebre

El Partit Socialdemòcrata s’afegeix a les mostres de condol per la tan sentida pèrdua del nostre company Francesc Casals,

membre fundador del Partit i exprimer secretari.Sempre estaràs entre nosaltres.

iniciativa ciutadana

Un impost per als locals buits

Iniciativa Ciutadana (IC) va eme-tre ahir un comunicat sobre la proposta dels comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany de tapar amb vinils els locals que es-tiguin buits. Així, proposen una regularització del preu dels llo-guers amb preus més assequibles o que els comuns apliquin un im-post per desocupació.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

aula oberta

Conferència d’hipnosi

El professor de filosofia de l’Institut Espanyol Baldomero Prados parlarà avui sobre la ve-ritat i la mentida de la hipnosi clínica en el marc del cicle de conferències Aula oberta, que ofereixen l’Institut Espanyol i la conselleria d’Educació. La cita serà a les vuit del vespre a la sala d’actes de l’ambaixada.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

reunió de cònsols

Un informe apunta que la llei de l’IGI pot tenir punts d’inconstitucionalitat

Un informe encarregat pels co-muns apunta que l’impacte de la llei de l’IGI en relació amb el que aquestes administracions reben en concepte d’ITP podria ser incons-titucional. Segons va explicar ahir la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, després de la reunió de cònsols, el treball in-dica que les corporacions no hau-rien de perdre aquesta font d’in-gressos. El fet és que les entrades seran inferiors i per aquest motiu s’aposta per buscar fórmules que permetin mantenir el nivell actual.

La intenció dels comuns és analitzar amb el Govern i els grups parlamentaris l’estudi. En el cas que es conclogués que aquest punt és inconstitucional, Gil va as-senyalar la possibilitat de transac-cionar esmenes i si no fos possible caldria aturar el tràmit de la llei. La cònsol laurediana va insistir, però, que cal ser prudents i es va mos-trar convençuda de poder trobar una solució consensuada sense

haver d’arribar a la justícia. Per altra banda, els cònsols

també van acordar fer una petició al Govern perquè es faci efectiu el pagament de la sentència del Tri-bunal Superior relativa als tributs i sancions comunals que van pres-criure a la Batllia sense que aques-ta hagués intervingut. La sentèn-cia es va notificar al desembre i a finals d’aquest mes prescriu.

En la reunió també es va donar per tancat el reglament d’utilitza-ció de les eines que els comuns posen a disposició dels treballa-dors, que ara es traslladarà a les juntes de govern i es presentarà als sindicats de cada comú. El text té per objectiu donar seguretat ju-rídica en l’ús del material, fixa les obligacions i els drets dels assalari-ats i fa una aposta per l’optimitza-ció de recursos. Els dotze articles de què disposa regulen els mitjans tècnics, el vestuari, el parc mòbil o les instal·lacions.

També va comparèixer el mi-

nistre de Medi Ambient que va exposar les recomanacions per regular l’accés motoritzat al medi natural. La intenció és que els co-muns desenvolupin una ordinació consensuada en els pròxims me-sos que ho reguli. Així mateix, els cònsols van introduir un canvi al reglament simplificat d’obertura

de comerços, que ha de ser efec-tiu el 15 de juliol. Altres aspectes tractats són la possibilitat que els comuns ofereixin feines a aturats (Sant Julià ha ofert 20 vacants) i a persones que compleixen una condemna.Redacció // Sant Julià de Lòria@mes_andorra

// el treball indica que els comuns no haurien de perdre ingressos amb el nou impost

Marín i Gil van ser les portaveus de la reunió de cònsols d’ahir. // agències

uer

Descartada Eurovisió

La directora general de la Unió Europea de Radiodifu-sió, Ingrid Deltenre, va visitar les instal·lacions de Ràdio i Televisió d’An dorra i es va entrevistar amb el cap de Go-vern i amb els síndics. En el marc de la seva visita, Delten-re es va interessar pel retorn d’An dorra a Eurovisió. Martí va informar Deltenre però, que a curt termini el país no es planteja tornar a Eurovisió a causa de la situació econò-mica i de la política d’austeri-tat que s’està imposant a l’ad-ministració.

Durant la trobada amb el cap de Govern també es va abordar la qüestió de l’encaix dels petits estats europeus a l’organisme de radiodifusió que representa Deltenre. Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

La trobada amb els síndics. // t. M.

Page 7: Diari del 06 de juny de 2012

7Dimecres, 6 de juny del 2012 N

7è concurs d’iniciatives ambientals

Les categories es mantenen, però es redueix la dotacióCoincidint amb el Dia mundial del medi ambient, el Comú d’Es-caldes-Engordany, el Centre An-dorra Sostenible i el departament de Medi Ambient del Govern van presentar ahir la setena edició del concurs d’iniciatives ambientals, que enguany, tot i mantenir les quatre categories –empresaris, ciutadania, col·lectius i escolars i universitaris–, redueix la dotació econòmica.

En aquest sentit, es passa dels 11.000 euros de l’any passat als 7.000 d’enguany per la reducció de l’aportació econòmica del Comú. Tot i això, la consellera de Medi Ambient d’Escaldes-Engordany, Magda Sinfreu, va recordar que l’any passat alguns premis van quedar deserts.

En totes les categories, tal com van assegurar els impulsors de la iniciativa, els escolars són els més participatius. L’any passat, per exemple, el guanyador de la cate-goria d’escolars i universitaris va ser l’Escola Espanyola d’Escaldes amb un projecte de recollida se-lectiva a les llars dels infants del centre. A més, el seu cap d’estu-

dis, Vicenç Vercher, va avançar que aquest any presentaran un projecte de recollida d’oli de cui-na. Una iniciativa que, com va indicar el director de Medi Am-bient, Marc Rossell, el Govern ja fa amb bars i restaurants. Aquest oli el porten a Catalunya per reci-clar-lo i fer-ne biodièsel.

Els interessats poden fer arri-bar les seves propostes a la seu del Centre Andorra Sostenible fins al 9 de novembre. Els guanyadores se sabran durant la Setmana eu-ropea de la prevenció de residus, del 17 al 25 de novembre.A. LL. // Escaldes-Engordany@A_Llacuna

Rossell, Sinfreu i Vercher en la presentació del concurs. // t. m.

encamp

Tallers sobre medi ambient

Els Cortals d’Encamp van acollir ahir les activitats que el Comú d’Encamp havia prepa-rat per celebrar el Dia mundial del medi ambient. Un total de 300 alumnes, d’edats compre-ses entre els 8 i els 12 anys, de les escoles andorrana, espa-nyola i francesa d’Encamp i l’Escola Francesa del Pas de la Casa hi van participar.

Per a la realització dels tallers la corporació d’En-camp va comptar amb la col-laboració del personal del de-partament de Medi Ambient i de dues empreses: La Moixera i Pirinenca de Serveis. La re-collida selectiva, la biodiver-sitat, el reciclatge i els treballs forestals van ser alguns dels aspectes en què es van centrar les propostes.Redacció // Encamp@mes_andorra

Un dels tallers. // acn

escaldes-engordany

Els padrins mostren l’hort

Una trentena d’alumnes de l’Escola Andorrana de sego-na ensenyança van compar-tir el matí d’ahir amb alguns dels padrins de la Casa Pairal d’Escaldes-Engordany que conreen horts socials a la par-ròquia. Els avis els van expli-car les fruites i verdures que cultiven, el procés que seguei-xen per tenir fruits dels horts i les condicions amb què han de tractar les plantes perquè creixin sanes.

Aquesta relació interge-neracional va permetre als més petits saber els secrets de l’hort, com ara que “si reguem molt les planes poden agafar una malaltia i es moren, i si no les reguem també”, segons va assenyalar una de les alumnes, la Duna.Agències // Escaldes-Engordany@mes_andorra

Els padrins i els joves van compartir hort. // t. m.

estiu

Obertura del Funicamp

El Funicamp estarà en funci-onament durant la temporada d’estiu. El Comú d’Encamp posa en relleu l’aposta per obrir-lo des del 15 de juliol fins al 15 de setembre, perquè serveixi així de porta d’entra-da a activitats turístiques cen-trades en la natura.

En aquest sentit, la cor-poració remarca que en 18 minuts s’arriba a 2.502 me-tres d’altitud, on els visitants poden fer múltiples activitats. Aquest serà el punt de sortida de rutes a peu i d’excursions en tot terreny amb guia, que permetran descobrir paisatges d’alta muntanya i el patrimoni cultural, amb una visita a l’orri del Cubil i acabant a Pessons, on els excursionistes disposa-ran de servei de restauració. També des d’aquest punt po-dran fer activitats diverses, com senderisme i pesca. El trajecte també oferirà la pos-sibilitat d’aturar-se a l’estació intermèdia. L’obertura serà de deu del matí a cinc de la tarda.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

Page 8: Diari del 06 de juny de 2012

8 Dimecres, 6 de juny del 2012 N

EfemèrideLa dada¿Sabies que...

els repel·lents de mosquits funcionen inhabilitant els sentits d’aquests insectes, de manera que no poden localitzar les persones?

4.000 milions d’euros són els que ha desbloquejat la Unió Europea perquè Portugal continuï amb el seu pla de reformes.

6 de juny de 1910Neix l’historiador Jaume Vicens i Vives.

ART SOLIDARI PER A L’UNICEF

La galeria Pilar Riberaygua munta una subhasta benèfica La galeria Pilar Riberaygua es treu del damunt Antoni Tàpies, Antoni Saura, Josep Costa-Vila, Perico Pastor, Lluís Pifarré i Lo-renzo Cambín. I així fins a 26 artistes. Però la galeria ho fa per una bona causa: organitza la seva primera subhasta benèfica pel Comitè Nacional d’An dorra per l’Unicef. El dijous 14 de juny, a les vuit del vespre, la galeria sub-hastarà 79 obres seleccionades del seu fons d’art.

Entre la tria hi ha obres realit-zades en diferents tècniques, com escultura, obra gràfica –litografia, gravat– i olis. El preu de sortida de tot el lot supera els 30.000 eu-ros. La galeria ha establert preus “molt ajustats” i “per a tots els pú-blics”, va assegurar ahir la respon-sable de la sala d’art, Carme Tin-turé. El preu de sortida més barat són els 40 euros d’un aiguafort de Dai-bih-in i el més car, els 900 eu-ros per a litografies de Tàpies, olis

de Costa-Vila i Pifarré i una mixta de José Menchero. Un subhasta-dor professional s’encarregarà de les dites dels licitadors.

Entre els pintors destacats de la subhasta hi ha Josep Costa-Vila (1953), de qui la galeria oferirà catorze olis collages sobre fusta amb els paisatges urbans carac-terístics de l’artista. Nou dels olis són escenes andorranes pintades l’any 2010.

Del recentment desaparegut Tàpies (1923-2012), la galeria subhasta dues litografies de la sè-rie La clau de foc.

La meitat de la recaptació de la subhasta es destinarà als pro-jectes que l’ONG desenvolupa al Congo, al Camerun i a Mau-ritània, segons va explicar ahir la directora del Comitè Nacional d’Andorra per l’Unicef, Marta Alberch. No és la primera vegada que l’Unicef obté finançament per als projectes a través de l’art, ja que l’any 2008 la galeria Art al Set va organitzar una subhasta, de la qual va obtenir 3.700 euros.

Les 79 obres a subhasta s’ex-posaran durant tota la setmana que ve a la galeria Pilar Ribe-raygua. També es podran veure al Facebook de l’Unicef. Si algú no pot assistir a la subhasta pot dei-xar la seva dita a la galeria. Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

Marta Alberch i Carme Tinturé. // T. M.

ORDINO

Els padrins d’Escaldes visiten

SortenyUns 50 membres de l’Associació de la Gent Gran d’Escaldes-Engordany van visitar ahir el parc natural de la Vall de Sorteny. Els padrins van estar acompanyats pel cap de Medi Am-bient i Agricultura del Comú d’Or-dino, Sergi Riba, que els va fer de guia en un recorregut per conèixer la diversitat floral de la zona.

// C. D’ORDINO

EXPOSICIÓ

L’Esbart Dansaire celebra 30 anys

L’Esbart Dansaire d’Andorra la Ve-lla compleix, aquest agost, 30 anys. Dins el programa de celebracions, l’entitat ha organitzat una exposició de fotografies que repassa la seva història, des dels primers balls a la plaça del Poble, l’any 1982, fins als viatges de l’entitat i els dansaires actuals. La mostra es pot visitar des d’ahir al vestíbul del centre cultural La Llacuna.

// T. M.

BALANÇ

Més de 1.300 espectadors a la Temporada de teatreLa 40a Temporada de teatre conjunta –l’organitzen els co-muns d’Andorra la Vella i de Sant Julià de Lòria– ha aconse-guit reunir 1.364 espectadors. Cada parròquia ha programat tres espectacles, que s’han po-gut veure al Teatre Comunal i a l’auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Laure-dià entre el març i el maig.

A les tres funcions progra-mades a la capital hi han assistit 582 espectadors, xifra que re-presenta un percentatge mitjà d’ocupació del 78,54%. L’espec-tacle més vist ha estat 30/40 Li-vinsgtone, de Sergi López i Jorge Picó, que gairebé va omplir la sala (95,14% d’ocupació). La segona funció, Andorra la Vella té màgia, de Joaquín Matas, s’ha aproximat al 75% d’ocupació. La 40a Temporada a Andorra la Vella l’ha tancat Manel Barceló, amb Els dolents de Shakespeare, amb un 65,6% d’ocupació.

A Sant Julià de Lòria, 782 persones han vist els especta-cles programats, un 7% més que la temporada passada. L’obra més vista va ser ¿Qui té por de Virgina Woolf?, amb Pere Ar-quillué i Emma Vilarasau, que han omplert el 71% de la sala. La funció d’humor L’any que ve serà millor ha aconseguit un 62% d’ocupació. La Temporada s’ha clausurat amb Desaparecer, amb Juan E chanove i Maika Makovski, que ha aconseguit omplir el 41% de l’auditori. Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

L’actuació de Manel Barceló. // T. M.

Page 9: Diari del 06 de juny de 2012

9Dimecres, 6 de juny del 2012

E sportsfutbol

La República Txeca passa per damunt d’Andorra amb un contundent 1 a 5

Jugadors, cos tècnic i aficionats tardaran a oblidar aquest nom: Jan Chramosta. El davanter del Mlada Boleslav va ser capaç de marcar cinc gols, que van donar una victòria còmoda a la Re-pública Txeca. Aquest, potser, és un d’aquells futbolistes a qui el seleccionador, Justo Ruiz, es referia en la prèvia quan va dir que en pocs anys en trobaríem alguns jugant en un dels grans clubs europeus. El temps ho dirà, i si continua amb aquestes xifres golejadores aviat podrà fer el salt a una lliga més competitiva.

En la sortida al camp ja es va comprovar com aniria el matx. Els txecs no pressionaven però anaven acostant-se a l’àrea con-trària, tot i que sense crear gaire perill. Els andorrans es dedica-ven a treure’s la pilota de sobre, sense triangular ni buscar al com-pany més proper. Aquest va ser el guió del primer quart d’hora. A partir d’aquí els centreeuropeus van buscar més la porteria. El primer que va avisar va ser Chra-mosta. En la sortida d’un córner Cmovs va pentinar l’esfèrica i el davanter, tot sol, no va encertar a rematar correctament a porteria buida. La pilota li va anar del peu

a la mà, així que el col·legiat va xiular falta.

Chramosta va tornar a avisar, amb una mitja volta que Vinar-dell va desviar en una gran esti-rada. Al 25 ja no va ser tan con-descendent, i va començar el seu festival particular. Kopic va fer una internada per banda dreta per assistir Chramosta, que li va guanyar l’esquena a Sánchez i va superar de tir creuat Vinardell. Pavelka ho va intentar al 32, amb una rematada des de la frontal que va fregar el pal. Els txecs exercien un domini total. Una centrada per banda dreta de Hus-bauer la va aprofitar Chramosta per fer el segon, esperant la pilo-ta al segon pal. I a l’últim minut una passada des de l’esquerra de Wagner es va tornar a trobar amb Chramosta, que de cap i picant l’esfèrica de dalt a baix feia el ter-cer gol.

Si el partit no estava prou sen-tenciat, la República Txeca va tornar al camp en la segona part a buscar més gols. No especulava. El joc, amb tot, era menys fluid que el del tram final del primer temps. El quart podia haver arri-bat amb una internada de Krejci que es va colar dins l’àrea, però a

l’assistència no va arribar Wagner per centímetres, quan no tenia al davant cap oponent per marcar.

Ruiz va substituir un Smith que es va mostrar massa cansat i perdut en punta per Luigi, per donar frescor en atac. El que no donava cap indult als andorrans era Chramosta, que continuava a la seva. Era el seu dia. Aprofi-tava una passada entre línies per encarar el porter i superar-lo. Un minut després Luigi marcava en l’única ocasió que la selecció xu-

tava a porteria, que significava el primer gol d’Andorra en aquesta fase. Es va colar entre dos defen-ses, trencant el fora de joc, per recollir la passada de Roca. Va superar la sortida de Stech amb una rematada creuada que abans d’entrar va picar al pal. Al minut 77 Chramosta va posar el colofó a una actuació sublim. Va rema-tar al primer toc una centrada per l’esquerra de Krejci.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

// Chramosta va ser el jugador del matx ja que va ser l’autor dels cinc gols

Els andorrans no van poder amb el potencial txec. // t. m.

futbol femení

Barça i Espanyol seran a la International Women’s CupLa Pyrénées International Wo-men’s Cup es disputa per primer cop a Andorra. És la seva sisena edició i es jugarà els pròxims 16 i 17 de juny al camp del Consell. Per a l’ocasió comptarà amb el cartell de participants més im-portant fins ara. FC Barcelona i RCD són els caps de sèrie.

La competició, que vol ser un instrument de desenvolupament del futbol femení, tindrà sis con-junts. A més de culers i blanc-i-blaves, també hi seran Reial Societat, Llevant, Montpeller i Tolosa. La selecció nacional hi va ser convidada, però la Federació Andorrana va declinar la invita-ció. De cara a un futur s’espera que hi pugui prendre part.

La primera fase es disputarà dissabte i consta d’una lligueta de dos grups. En l’A s’hi troben Barça, Montpeller i Reial Socie-tat. Al B, Espanyol, Tolosa i Lle-vant. Diumenge serà el torn del partit pel tercer i quart llocs i la final, que es jugarà a dos quarts de dotze del migdia.

La Pyrénées Women’s Cup, que té com a patrocinador An-dorra Turisme, destina els seus recursos al projecte solidari Mumbay School Internatio-nal Women’s Cup, que ajudarà 204 nenes de l’Índia, de l’Hogar Ankur, en manutenció i escola-rització. Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

bàsquet

El Big Bàsquet incorpora com a novetat el 3x3Diumenge es disputa una nova edició del McDonald’s Big Bàs-quet, que suma més de quinze anys convertint-se en el final de temporada del bàsquet nacio-nal. Aquest any presenta nove-tats, com la introducció de la modalitat del 3x3, que s’acaba d’introduir al país oficialment i que s’espera que sigui un tram-polí per seguir fer créixer l’es-port de la cistella.

El poliesportiu d’An dorra serà la seu de l’esdeveniment. La instal·lació disposa de no-més dues cistelles, així que la jornada estarà dividida per fran-ges horàries, i es distribuiran els jugadors per l’edat. A l’Alay no-més es podrà aprofitar un tros

de la pista, on competiran els més joves.

Aquest any s’introdueixen en l’esdeveniment les normes del 3x3, per fer-lo més atractiu. S’espera la presència d’uns 200 nens i nenes, com en les ante-riors edicions, de les categories que van de benjamins a júniors. Tots els participants rebran un bidó d’aigua com a conscienci-ació de la importància de la cor-recte hidratació quan es practi-ca esport.

La jornada començarà a les deu del matí. A la tarda, a partir de les tres, es disputarà la terce-ra etapa del 3x3.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

triatló

Isal acaba 59è a Salou

L’atleta del CE Serradells Tri-atló, Andreu Isal, va participar en l’exigent ironman de Salou, l’Extreme-Man, que va comp-tar amb la participació de 500 esportistes. Isal va poder com-pletar els 226 quilòmetres en la 59a posició amb un temps d’11.26.41 hores.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

btt

Payas és 5è a VielhaEls ciclistes del Màxim-Jorma Bikes Sprint Club Martí Payas i Àlex Vázquez van participar en la tercera prova Challen-ge BTT de descens a Vielha. Payas va quedar en la cin-quena posició en la categoria màster 30 i Vázquez va ser sisè en júnior.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

futbol femení

L’Enfaf venç l’últim duel

L’Enfaf cadet va aconseguir imposar-se amb facilitat contra el Tona a casa per un contundent resultat de 7 a 0. Aquest resultat els ha servit per garantir-se la quarta po-sició de la categoria que ja ha acabat. El campió de la cate-goria va ser el Manlleu.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

gimnàstiCa

Campionat d’Andorra

El Campionat d’Andorra de gimnàstica artística va tenir 40 participants dels clubs Ar-tística Serradells i Encamp. Els vencedors van ser Carlota Pignon, Queralt García, Èrica Pereira, Carla Mijares, Rebeca Fàbregas, Eva Gamonal, Joan Prat i Èric Escabias.Redacció // Andorra la Vella@mes_andorra

Page 10: Diari del 06 de juny de 2012

10 Dimecres, 6 de juny del 2012

Page 11: Diari del 06 de juny de 2012

11Dimecres, 6 de juny del 2012

CLASSIFICATS

LLOGUER A LA BARTRA DE 60 m2

2 habitacions (amb armaris), 1 bany complet, sense mobles, plaça

d’aparcament, cuina independent, safareig molt ampli. Ref. 806

Preu: 500 € (despeses no incloses)

APARTAMENT AL MASNOU de 40 m2

1 dormitori gran, 1 bany complet, cuina independent totalment equipada,

saló menjador.Ref. 910 - PREU: 165.000 €

ÀTIC a ESCALDES, HOSPITAL, 80 m2

2 habitacions, 1 bany,cuina independent, saló menjador,terrassa, pàrquing opcional (75 €)

PREU: 700 €

ES TRASPASSA RENTADOR

per marxar del país, amb clientela fi xa.Preu negociable.

Truqueu en horari d’ofi cina al 864 456

Busquem pisos de lloguer a

totes lesparròquies.

Tenim clients esperant

per llogar el vostre pis!

Centre de Serveis Immobiliaris Cisa GrupAv. Sant Antoni, 32 · AD400 LA MASSANA · Tel: 73 73 73 · [email protected] · www.cisa.ad www.twitter.com/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra www.cisa.ad www.twitter.com/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

LA MASSANA - P0179 Casa adossada en construcció a la zona residencial Els Oriossos, parròquia de la Massana. Planta garatge: 4 cotxes, traster i as-censor. Planta 1a: menjador de 30 m2 amb accés a terrassa de 41 m2, bany auxiliar, cuina amb zona d’esmorzar i accés a un jardí de 34 m2. Planta 1a: 4 dormitoris, 2 dobles i 2 individuals, 2 banys i safareig. Altell convertit en gran suite amb menjador de 22 m2, dormitori de 10 m2, vestidor i bany amb cabina dutxa de hidro-massatge. OFERTA: 725.000 € LA MASSANA -D.U.- REF. 1067

Apartament a Erts. 1 dormitori doble, 1 bany amb banyera, cuina oberta amb passaplats. Men-jador espaiós amb llar de foc i sortida a una ter-rassa amb vistes al riu i el bosc. Pàrquing i traster.

PREU: 100.000 €

LA MASSANA - REF. 1077Àtic dúplex de 100 m², 4 dormitoris, al típic poble d’Anyós. Terrassa amb vistes impressio-nants. Pàrquing i traster. Una magnífi ca opor-tunitat d’adquirir una propietat en un poble

típic andorrà. PREU: 375.000 €

Page 12: Diari del 06 de juny de 2012

12 Dimecres, 6 de juny del 2012 C

VEHICLESEs ven SAAB 9.3 Sport Hatch, 1.9 TID Linear. 113.000 km. Preu: 9.000 €. Tel.: 352 666

IMMOBLESParticular lloga pis moblat d’una habitació amb comp-tador d’electricitat situat a Andorra la Vella (Terra Vella), 2 mesos de dipòsit.Preu: 450 €/mes.Tel.: 821 604 - 352 505

Es lloga plaça de pàrquing a Encamp. Cèntric.Preu: 55 €. Tel.: 331 340

Es traspassa bar restaurant al

centre de la Massana. Interes-sats, truqueu al73 73 73.

Es lloga a Encamp apartament cèntric, 1 dormitori, totalment equipat, moblat de disseny, TV..., 2 balcons. Solament 1 mes de dipòsit.Preu: 470 €/mes.Tel.: 331 340

Àtic a Encamp de 130 m2, 3 hab., 2 banys, 2 terrasses, cuina equipada i tancada, sala d’estar i menjador separats, llar de foc, vistes i 1 WC, box per a 3 cotxes. Preu: 400.000 euros.Tel.: 330 110

ANUNCIS BREUS PER PARAULESESCALDES PIS, 3 HAB. DOBLES, CUINA INDEPENDENT, MENJADOR AMPLI, DUES CAMBRES DE BANY,

BALCÓ. AMB PÀRQUING I TRASTER, AV. FITER I ROSSELL.

PREU: 575 EUROS

LA MASSANA PIS, 3 HABITACI-ONS, CUINA ÀMPLIA, SAFAREIG,

2 BANYS, PQ. I TRASTER. AV. SANT ANTONI. PREU: 600 EUROS

TEL.: 321 248

Classi� cats, breus per paraules

A partir de 4 €/diaMàxim 25 paraules

Publicació mínima d’una setmana

Es requereix:- Formació i/o experiència en lloc similar.- Idiomes: Català, Castellà, es valoraran altres idiomes.

Oferim:- Incorporació immediata en una empresa sòlida i amb projecció.- Contracte temporada estiu, amb la possibilitat de passar a indefi nit.

Imprescindible:- Nacionalitat andorrana o permís de residència i treball.

Interessats/des enviar CV amb foto a:Pge. Antònia Font Caminal, Edf. Prat de les Oques, despatx 502 -

AD700 Escaldes-EngordanyTel.: 87 55 00 / Fax: 87 55 55 - [email protected]

SELECCIONEM:o Recepcionistes Diplomatso Recepcionista de Nito Adjunt a RRPPo Cambreres d’Habitacionso Director/a de Restauracióo Cambrers/res de Restauracióo Cuiners / Ajudants de Cuinao Socorrista Es busca per comprar

Pis de 2/3 dormitoris,cèntric, a Escaldes.

Pàrquing.Bon estat: màxim 300.000 €

Per reformar: màxim 200.000 €

Tel. 73 73 73 o a/e [email protected]

OFERTES DE TREBALL Tel. ( +376) 8 72 0 90Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

Ref. Treball ofert Lloc Agricultura, ramaderia, caça i silvicultura 5538 Peó ramader, en general LA MASSANA Indústries manufactureres 4494 Forner ANDORRA LA VELLA5419 Tècnic en impressió, en general (indústries gràfi ques) ENCAMP5678 Agent comercial LA MASSANA5680 Electromecànic de manteniment industrial (manteniment i reparació general) LA MASSANA Construcció 5529 Agent comercial LA MASSANA5543 Enginyer tècnic en informàtica, en general ANDORRA LA VELLA Comerç a l’engròs 5259 Agent comercial ANDORRA LA VELLA5685 Empleat administratiu, en general SANT JULIÀ DE LÒRIA4952 Empleat administratiu, en general PAS DE LA CASA5596 Cambrer, en general PAS DE LA CASA Comerç al detall i reparació d’estris domèstics 5426 Dependent de perfumeria i drogueria PAS DE LA CASA5428 Dependent de comerç, en general PAS DE LA CASA5570 Dependent d’articles d’esport, caça i pesca ANDORRA LA VELLA5631 Dependent d’articles d’esport, caça i pesca ANDORRA LA VELLA5565 Dependent de peixateria SANT JULIÀ DE LÒRIA5569 Dependent d’articles d’esport, caça i pesca ANDORRA LA VELLA5687 Mecànic reparador de bicicletes ANDORRA LA VELLA5612 Dependent de mobles i articles de decoració ALDOSA-LA MASSANA5621 Fuster, en general 5654 Dependent de carnisseria i/o xarcuteria PAS DE LA CASA5568 Dependent de teixits i peces de roba ESCALDES-ENGORDANY5656 Tècnic en control de qualitat, en general SANT JULIÀ DE LÒRIA5661 Dependent de teixits i peces de roba PAS DE LA CASA Hoteleria 5450 Cuiner, en general SOLDEU5669 Cambrer, en general ARINSAL5541 Cuiner, en general PAS DE LA CASA5674 Agent comercial ANDORRA LA VELLA5519 Ajudant de cuina ANDORRA LA VELLA5510 Reboster pastisser (hoteleria) SOLDEU5498 Cap de menjador o mestre-sala SOLDEU5662 Cap de barra de bar o cafeteria PAS DE LA CASA5493 Cap de cuina (hoteleria) ANDORRA LA VELLA5520 Cuiner, en general ANDORRA LA VELLA5448 Cuiner, en general PAS DE LA CASA5677 Massatgista esportiu ARINSAL5406 Cap de menjador o mestre-sala SOLDEU5400 Cuiner, en general ESCALDES-ENGORDANY5399 Cuiner, en general PAS DE LA CASA5353 Director d’hotel, de 10 assalariats o més SOLDEU5333 Recepcionista d’hotel ESCALDES-ENGORDANY5220 Empleat en agència de viatges, en general SOLDEU5495 Cap de menjador o mestre-sala ANDORRA LA VELLA5610 Guia de turisme SOLDEU5640 Cuiner, en general INCLES5638 Cambrer, en general ESCALDES-ENGORDANY

5628 Governant (hoteleria) ANDORRA LA VELLA5626 Director de departament d’operacions en empresa d’hoteleria o restauració, de 10 assalariats o més SOLDEU5658 Cambrer, en general ESCALDES-ENGORDANY5571 Cambrer, en general PAS DE LA CASA5606 Cambrer, en general PAS DE LA CASA5604 Cambrer, en general SOLDEU5594 Cap de menjador o mestre-sala SOLDEU5593 Recepcionista d’hotel SOLDEU5585 Recepcionista d’hotel SOLDEU5586 Cambrer, en general SOLDEU5574 Recepcionista d’hotel ANDORRA LA VELLA Transport, emmagatzematge i comunicacions 5584 Guia de turisme SOLDEU5508 Programador d’aplicacions informàtiques ANDORRA LA VELLA5429 Mecànic ajustador de camions i autobusos, en general SANT JULIÀ DE LÒRIA Sistema fi nancer 5344 Economista ANDORRA LA VELLA5600 Tècnic superior en comptabilitat o fi nances, en general ANDORRA LA VELLA Serveis empresarials i activitats immobiliàries 5655 Agent comercial immobiliari PAS DE LA CASA5474 Programador d’aplicacions informàtiques ANDORRA LA VELLA5473 Analista programador, nivell mitjà ANDORRA LA VELLA5482 Analista programador, nivell mitjà ANDORRA LA VELLA5472 Programador d’aplicacions informàtiques ANDORRA LA VELLA5671 Traductor intèrpret ESCALDES-ENGORDANY5245 Empleat administratiu, en general ANDORRA LA VELLA5684 Auditor de comptes ESCALDES-ENGORDANY5664 Assessor fi scal i tributari ANDORRA LA VELLA5686 Assessor fi scal i tributari ESCALDES-ENGORDANY4725 Tècnic en seguretat i salut en el treball, en general ANDORRA LA VELLA5672 Empleat administratiu, en general ANDORRA LA VELLA5548 Periodista ANDORRA LA VELLA5432 Urbanista ANDORRA LA VELLA5518 Tècnic en organització de fi res i esdeveniments diversos ANDORRA LA VELLA Administració pública 4790 Tècnic en estadística ANDORRA LA VELLA Educació 5531 Professor d’idiomes, en general ESCALDES-ENGORDANY5580 Professor d’idiomes, en general ANDORRA LA VELLA Activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials 5652 Auxiliar d’infermeria de geriatria SANTA COLOMA5649 Auxiliar d’infermeria de geriatria SANTA COLOMA Altres activitats socials i de serveis 5676 Tècnic en enregistrament d’efectes especials d’imatge ORDINO5146 Banyista socorrista ANDORRA LA VELLA5679 Tècnic en enregistrament d’efectes especials d’imatge ORDINO5675 Tècnic en enregistrament d’efectes especials d’imatge ORDINO5447 Bugader, rentador i planxador de roba, a mà PAS DE LA CASA5468 Perruquer unisex SANT JULIÀ DE LÒRIA Llars que ocupen personal domèstic 5422 Cuidador de nens ANDORRA LA VELLA

Ref. Treball ofert Lloc

Page 13: Diari del 06 de juny de 2012

13Dimecres, 6 de juny del 2012

ENTRETENIMENTTroba les diferències

Troba les 7 diferències que hi ha entre les fotos. La foto original és la de l’esquerra.

Solució del joc anterior

7

Desc

obre

ix la

par

aula

am

agad

a pr

emen

t les

tecl

es. R

ecor

da q

ue p

ots p

rém

er

mes

d’u

n co

p ca

da te

cla

per o

bten

ir d

ifere

nts l

letr

es.

TROBA LA PARAULA AMAGADA

C _ _ _ _ _ _2 2 7 4 7 6 7

La paraula amagada anterior és: VACANCES

SUDOKU

PIZZESPASTESAMANIDESRESTAURANT A LA CARTATERRASSA EXCLUSIVA

Els Restaurants d’

Reserves al 73 85 73

Sin título-4 1 14/05/2012 12:55:44

+ de 600 propietatsa www.laimmo.com

Tel.: 73 73 73

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup

AV. Sant Antoni, 32

AD 400 La Massana

[email protected]

www.twitter.com/cisaandorra

www.facebook.com/CISA.Andorra

8 7 2 92 8 4 6

3 2 5 43 5 7 6

6 7 8 14 6 1 2

4 2 5 83 8 7 2

7 8 6 1

5 9 2 63 4 24 8 5

1 4 37 9 8

7 2 67 2 3

9 1 43 5 1854361729

1297846357639251482315794866978423514856132979421578633164 98572578236914

5984267317631598422148735691496 38275652791384387542916875914623931267458426385197

Page 14: Diari del 06 de juny de 2012

14 Dimecres, 6 de juny del 2012

OCIEL VÍDEO AMAGAT

Per descobrir el vídeo amagat només has de tenir instal·lada una aplicació de lectura de codi QR al teu smartpho-ne. Utilitza-la per poder visualitzar així un vídeo diferent cada dia.Podeu trobar les aplicacions de lectura de codis Qr a: http://store.apple.com/www.apple.com/es/iphone/www.android.com/market/https://store.ovi.comhttp://marketplace.windowsphone.comhttp://mobile.blackberry.com/

Llegint codi QR...

Lector codi QR

Ara també: Shiatsubody&mind

Informa’t al 81 18 18 ANDORRA LA VELLA

SHIATSU· Millora el funcionament general de l'organisme

· Augmenta el rendiment físic i intel·lectual· Elevar el to vital i allibera tensions

· Elimina l'estrès tant físic com emocional· Produeix una profunda relaxació que benefi cia l'estat psicoanímic

faldo_shiatsu.indd 1 21/10/2011 16:40:19

LA SOMBRA DE LA TRAICIÓNUn agent jubilat de la CIA i un jove agent de l’FBI formen equip per capturar un assassí que tothom creia mort.

17.45, 22.15

BLANCANIEVES Y LA LEYENDA DEL CAZADOR

La malvada reina vol destruir Blancaneu, però un caçador ha ensenyat la jove a defensar-se. I un príncep en quedarà encisat.

18.00, 19.30, 22.15

MEN IN BLACK 3

Quan el destí del planeta i la vida de l’agent K són posats en perill, l’agent J haurà de fer un viatge al passat per reconduir les coses.

19.453D - 18.00, 20.20, 22.30

ELS CADELLS, EL CODI DE MARCO POLOEls Cadells viuen arreu del món però es retrobaran per una missió: salvar Venècia.

18.15

SOMBRAS TENEBROSASL’any 1752 la família Collins sal-pa de Liverpool per començar una nova vida a Amèrica, però una maledicció els perseguirà.

20.15, 22.30

CARTELLERA

Page 15: Diari del 06 de juny de 2012

15Dimecres, 6 de juny del 2012 O

Tel.

335

009

HORÒSCOP LA RECEPTA

Centre d’Assessorament Dietètic Marta Pons Jansana C/ Verge del Pilar, 5, 2n pis, despatx núm. 9, Andorra la Vella. Tel.: 866 612. [email protected]

GRANISSAT DE TOMÀQUET AMB OLI D’OLIVA

Preparació:Rentem els tomàquets i els passem per la liquadora. Salpebrem la sopa resultant i hi po-sem un raig d’oli. Piquem una mica de farigola i l’afegim a la sopa. Reservem una mica de sopa i congelem la resta. Posem en una copa una base de puré d’albergínies, piquem el granissat de tomàquet amb una forquilla i hi afegim la sopa que quedava a poc a poc.

El tomàquet conté molta aigua i es presta a moltes preparacions, com gaspatxos, granis-sats. 100 grams només aporten 20 quilocalories!

• 12 tomàquets de pera madurs• puré d’albergínies

• sal• pebre

• farigola fresca• oli d’oliva

INGREDIENTS

ÀRIES21 MARÇ - 20 ABRIL

TAURE21 ABRIL - 21 MAIG

BESSONS22 MAIG - 21 JUNY

CRANC22 JUNY - 23 JULIOL

LLEÓ24 JULIOL - 23 AGOST

VERGE24 AGOST - 23 SETEMBRE

BALANÇA24 SETEMBRE - 23 OCTUBRE

ESCORPÍ24 OCTUBRE - 22 NOVEMBRE

SAGITARI23 NOVEMBRE - 21 DESEMBRE

CAPRICORN22 DESEMBRE - 20 GENER

AQUARI21 GENER - 19 FEBRER

PEIXOS20 FEBRER - 20 MARÇ

Millores en l’amor. Els sentiments seran correspostos i les iniciatives, també.

La teva simpatia serà la protagonista absoluta. Brillaràs en trobades i festes amb amics.

Els astres afavoreixen les unions amoroses. També hi haurà canvis a casa vostra.

Estàs dividit entre l’im-puls de gastar i la necessitat d’es-tabilitat. Busca el punt mitjà.

Les relacions milloren i les diferències queden enrere. La teva la sexualitat millora.

Evita la supèrbia en l’amor i l’amistat: els astres emfa-titzen el teu costat més exigent.

És preferible cedir abans d’atacar. Recorda-ho en les discussions de parella.

Compte amb qüestions del cor. Les diferències de criteri poden afectar la relació.

Agradables experièn-cies il·luminen el teu panorama amorós. Sort en l’amor.

Evita les tensions i el mal humor. El teu estat d’ànim pot afectar la parella.

Superaràs obstacles en la convivència amb la parella. Trobaràs les solucions.

Possibles crisis en l’amor. Estigues preparat per a qualsevol cosa.

TV

AVUI US RECOMANEM...

22.00 Pel·lícula: BrubakerHistòria real de l’alcaid d’una presó que va commocionar el món polític en destapar abusos escandalosos.

20.53 Futebol Selecció nacional (sub-21). Campionat d’Europa 2013: Portugal-Albània.

23.45 Pel·lícula: Fuerte ApacheUn nen magrebí arriba a un cen-tre tutelar de menors. Els educa-dors veuran que és especial.

22.00 Cine: La sombra del ciprés es alargadaUn mestre adopta i educa un nen de 9 anys.

20.15 Baloncesto. Liga ABCPrimer partit del play-o� entre l’FC Barcelona i el Re-ial Madrid.

23.40 Sputnik: Dives i directorsPrograma sobre l’arribada dels videoclips als 80. Recorregut pels clips més emblemàtics.

15.00 Film: La discrète Un assistent parlamentari al Senat és un apassionat de les dones. Hu-miliat per una, planejarà venjar-se.

20.36 Mussolini-Hitler, l’opéra des assassins Reportatge sobre la confrontació entre dos dictadors amb la mateixa ideologia.

00.15 Cine: Conexión mortalDos especialistes descobreixen que un virus mortal no identi� cat es transmet a través dels ordinadors.

Page 16: Diari del 06 de juny de 2012

Casament?Bateig?

Comunió?Recorda

Av. Fiter i Rossell,n. 6, 2n 2a,

Escaldes-Engordany.

Tel.: 861 887

El fotorEportEr

¿Per on passen els vianants?

//J. V. ¿Ets

al l

loc

adeq

uat e

n el

mom

ent a

dequ

at? ¿

Vols

den

unci

ar

algu

na c

osa?

Tre

u el

mòb

il o

la c

àmer

a fo

togr

àfica

i fe

s la

fo

to, e

nvia

-la a

foto

repo

rter

@m

es.a

d i l

a pu

blic

arem

. Si l

a fo

to é

s pro

u in

tere

ssan

t i la

pub

lique

m a

les p

àgin

es d

e co

n-tin

gut,

et re

com

pens

arem

!

[email protected]

Justo Ruiz

Marta Rotés

La selecció sub-21 cau contra la Repúbli-ca Txeca en un partit en què només xuta un cop a porteria i segueix sense puntuar en la fase de classificació per a l’Europeu.

Ski Andorra manté l’oferta d’activitats d’estiu per a aquesta temporada i po-tencia les activitats d’aprenentatge i les competicions.

w Envia Un sms al 747amb la paraUla claU “canvio”Aquesta és una secció d’intercanvi i donació d’objectes via SMS. Els missatges es publicaran com a mínim durant un dia. En cap cas s’acceptaran missatges de compravenda ni els que demanin contraprestacions econòmiques.

Dim

ecre

s

Na Maria Pla, 28Andorra la Vella

T. 809 810 | F. 829 [email protected] | ww.mes.ad

6El diari

s’imprimeix en paper reciclat

de junydel 2012

334699Canvio interessat en play station2346677Canvio Yamaha t-max 500 any 2006 per supermotard o naked ktm 990cc383600Canvio moto scooter per...321807Canvio matalas nou334479Canvio taula de fusta de pi massi d’un per dos metros amb 8 cadires a joc tambe de pi...341747Canvio quad Polaris 450 amb 4X4 i reductora per alguna cosa de preu si-milar387042Canvio remolc d moto por algo635853Canvio bici de carretera giant por 400.649628Canvio dos sillones de piel perferto estado677259Canvio moto de trial Beta REV-3 del 2004616044Canvio moto de carretera gsx 600 per

scooter de gran cilindrada. 352599616044Canvio patrol gr llarg per pick-up. 352599632686Canvio Honda Transalp 650 c.c, 2004, inmejorable estado con todos los ex-tras, itv y revisiones al dia.638352Canvio remolc amb caixa vasculan i pot porta motos per moto scooter383252Canvio plaza de parkin a Valira Nova por.....386763Canvio moto bmw f-800-st quasi nova per autocaravana. 386763332240Canvio estoc mes de 150 joc embra-gues LUK i estoc juntes motor332240Canvio aspira oli elctric varilla nivell amb rodes taller mecnic nova332240Canvio estanterias industrial talleres almacn montaje rapido adaptable a todo344806Canvio interesat coche bon estad i di-esel

360801Canvio plaça de parquing a Encamp .337218Canvio Regalo. Perrita de 5 meses. Raza pequea.346677Canvio peçes (motor, canvi, alterna-dor, carroseria, etc) Peugeot 30346677Canvio 6 2.0 16v any 94, molt bon es-tat.638049Canvio peugeot 206descaputable a diesel del 2005..664702Canvio suzuki ltz 400 black edicion del 2007 con muchos extras por moto d asfalto o enduro326907Canvio Ðos llits de 80 ample amb tau-leta i capçals de pi natural330118Canvio Opel Astra 1700 Mat. C motor refet , ambrague frens, bateria . Revisi-ons al dia per cotxe mes petit .383252Canvio moble Buro classic en perfecte estat amb 3 calaixos grans i porta amb calaxets petits a dintre valorat 900# per taula jardi fusta

Prepara’t per a quelcom superiorLa solució definitiva per a aquells que no vulguin assistir

periòdicament al gimnàs o a una classe dirigida.

• Perdre greixos i pes.• Reeducar la postura.

• Millorar la condició física. • Tonificar la musculatura.

amb el coaching que només poden oferirels monitors titulats d’UrbanGym.

És un producte

No cal ser soci

de l’UrbanGym

ni de cap gimnàs

per accedir-hi.

Training Centerwww.urban.ad

Sala de Pilates - Kinesis - Powerplate - Running indoor - Coaching

Av. Prat de la Creu, al costat de l’UrbanGym d’Andorra la Vella. Informa-te’n al 81 18 18