Diari del 15 de juliol de 2013

32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DILLUNS, 15 DE JULIOL DEL 2013 / NÚM. 2.351 / ANY 10 NOU PLA DE JUBILACIÓ 100% Capital Garantit 3% rendibilitat garantida* *3% TAE fins el 31/12/2016 1 hora gratuïta 20% descompte en l’hora RESERVA-LA TARGETA VIP un estiu en família a la muntanya? family ganes de #ganesdemuntanya www.familyparkcanillo.com www.golfsoldeu.com T'AGRADA EL GOLF I LA NATURA? Marcos Sanza mostra la seva superioritat per imposar-se en la Migfons d’Andorra Pàgina 17 Pujol, Betriu i Martínez inicien amb triomf a la Massana la Copa TT Xtrem Pàgina 18 ESPORTS Els economistes troben l’IRPF “molt similar a l’espanyol” i els comptables el critiquen ANDORRA Pàgina 8 Els bombers troben el cos sense vida d’un home de 67 anys als Plans de Canillo ANDORRA Pàgina 9 Acte de reconeixement públic a Manel Rivas a la Massana per la seva tasca als aiguats del 82 ANDORRA Pàgina 11 Boko: “Cirque du Soleil estaria encantat de tornar a repetir l’experiència a Andorra” CULTURA Pàgina 15 AVUI ÉS NOTÍCIA Pàgina 3 Iñaki Rubio Excel·lents relacions entre França i Andorra L’ambaixador francès, Zaïr Kedadouche, destaca els avenços fets per Andorra i diu que acords com el CDI eviden- cien les bones relacions. ANDORRA Pàgines 6 i 7 El president del col·legi professional d’Agents i Gestors Immobiliaris (AGIA), Joan Carles Camp, parla sobre la difícil situació en què està el sector. Demana al Govern que doni més facilitats i que ajorni l’aplicació de noves normatives. “Els canvis no són suficients per suplir la pèrdua d’ocupació dels immobles”

description

Aqui podeu trobar el diari d'avui en format PDF. Que tingueu un Bondia!!! :)

Transcript of Diari del 15 de juliol de 2013

Page 1: Diari del 15 de juliol de 2013

WW

W.B

ONDI

A.AD

/ TE

L. 80

8 88

8 / F

AX 8

28 8

88DI

LLUN

S, 1

5 DE

JUL

IOL

DEL

2013

/ NÚ

M. 2

.351

/ AN

Y 10

NOU PLA DE JUBILACIÓ

100% Capital Garantit3% rendibilitat garantida**3% TAE fins el 31/12/2016

1 hora gratuïta 20% descompte

en l’hora

RESERVA-LA

1 hora gratuïta

TARGETA VIP

un estiu en famíliaa la muntanya?

familyganes de

#ganesdemuntanya

www.familyparkcanillo.com www.golfsoldeu.com

T'AGRADA EL GOLF I LA NATURA?

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Anunci Golf+Family 190x78 OK.pdf 1 10/06/13 15:43

Marcos Sanza mostra la seva superioritat per imposar-se en la Migfons d’Andorra

Pàgina 17

Pujol, Betriu i Martínez inicien amb triomf a la Massana la Copa TT Xtrem

Pàgina 18

ESPORTS

Els economistes troben l’IRPF “molt similar a l’espanyol” i els comptables el critiquen

ANDORRA Pàgina 8

Els bombers troben el cos sense vida d’un home de 67anys als Plans de Canillo

ANDORRA Pàgina 9

Acte de reconeixement públic a Manel Rivas a la Massana per la seva tasca als aiguats del 82

ANDORRA Pàgina 11

Boko: “Cirque du Soleil estaria encantat de tornar a repetir l’experiència a Andorra”

CULTURA Pàgina 15

AVUI ÉS NOTÍCIA Pàgina 3

Iñaki Rubio

Excel·lents relacions entre França i Andorra

L’ambaixador francès, Zaïr Kedadouche, destaca els avenços fets per Andorra i diu que acords com el CDI eviden-cien les bones relacions.

ANDORRA Pàgines 6 i 7

El president del col·legi professional d’Agents i Gestors Immobiliaris (AGIA), Joan Carles Camp, parla sobre la difícil

situació en què està el sector. Demana al Govern que doni més facilitats i que ajorni l’aplicació de noves normatives.

“Els canvis no són sufi cients per suplir la pèrdua d’ocupació dels immobles”

Page 2: Diari del 15 de juliol de 2013

DILLUNS, 15 DE JULIOL DEL 2013D’INTERÈS2

RESTAURANT TIC-TAPA

CUINA PERMANENToberta de les 12.00 a les 2.30 hores

Menú dillunsPrimer plat

Amanida de tomàquet amb tonyinaEspàrrecs blancs amb pernil de gla

Gaspatxo andalúsCanelons de verdura amb formatge

Piquillo farcit de marisc

Segon platSalmó a la planxa amb salsa d’all i julivert

Calamars a la planxa amb salsa d’all i julivertGaltes al forn

Medalló de filet de porc amb foie gras

Postres a triar, beguda, cafè i ‘xupito’

MENÚ DIARIMENÚ CARTA

MENÚ DEL XEFMENÚ DE TAPES X 2

MENÚ MARISCADA X 2 MENÚ GRAELLADA DE CARN X 2 10,90 €

+ IGI

Fem tot tipus de celebracions Escaldes-Engordany Tel.: +376 81 39 69

C/ de l’Alzinaret n. 9Tel. 819 839

Andorra la Vella

Arranjamentsde roba

Arranjaments

Preuseconòmics

EL TEMPS

dim

arts

dim

ecre

s

7/15

10/25

12/26

13/27

14/28

15/29

12/27

11/26

10/24

12/26

16/30

[email protected]

No pugen les temperaturesRuixats de tarda

La inestabilitat del cap de setmana es traslla-da a la resta de la setmana amb més o menys mesura. Això voldrà dir que, poc o molt, du-rant les tardes estiuenques aquesta setmana hi haurà precipitacions en forma de tempesta. Aquest matí el temps serà estable i assolellat, i al migdia els núvols començaran a aparèixer. A la tarda es repeteix la història, amb ruixats i al-guna tempesta. Les temperatures no seran més altes, es mantindran sense canvis signifi catius i fi ns i tot demà baixaran. El vent bufarà fl uix, de component nord a nord-oest als cims. Que tingueu un BONDIA.

Quart creixent

06.28 h21.31 h

Page 3: Diari del 15 de juliol de 2013

3Dilluns, 15 De juliol Del 2013

Preus adaptats a la mida de la seva empresa.Tracte directe i personal

TRUQUI’NS!Tel. 845 008 - [email protected]

C/ Baixada del Molí, 3, bloc C, 1r 1aAD500 Andorra la Vella

• Comptabilitats• Reformulació de comptes• Planificació fiscal• Declaracions d’impostos (IGI, IS, IAE...)• Nòmines• Assessorament empresarial

En el marc de la recepció que va oferir ahir amb motiu de la festa nacional francesa, l’ambaixador, Zaïr Kedadouche, va esmentar els avenços que està fent Andor-ra en diferents aspectes, especi-alment el fiscal. També va posar en relleu que determinats acords, com el conveni per evitar la doble imposició (CDI), i la renovació de l’acord en matèria educativa reforcen les bones relacions entre els dos estats. D’aquesta manera va destacar que tant aquests dos acords com un sobre seguretat civil que està a punt de tancar-se són “molt importants” per a les bones relacions entre França i Andorra.

L’ambaixador també es va re-ferir a la presència del sistema educatiu francès a Andorra i, a banda de felicitar-se per la recent signatura del conveni entre la ministra d’Educació, Roser Suñé, i el seu homòleg francès, Vincent Peillon, va destacar els bons re-sultats obtinguts pels alumnes del Liceu Comte de Foix a les pro-ves d’accés a la universitat, ja que el 95% han passat els exàmens de manera satisfactòria. També es va referir al fet que cada vegada més estudiants del país optin per fer els estudis superiors a França.

Segons Kedadouche, l’escola francesa a Andorra compleix “la seva missió d’igualtat d’oportu-nitats i d’accés al saber” i la quali-tat de l’ensenyament que ofereix serveix per formar joves capaços de fer front als canvis que vivim avui en dia. També va recordar

l’esforç per la millora d’infraes-tructures escolars, ja que aquest mateix any s’invertirà al Liceu 600.000 euros.

L’ambaixador va iniciar el seu discurs amb un record per a les víctimes de l’accident ferroviari de divendres i va agrair el suport manifestat tant pel copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, com pel Govern. Va continuar fent referència als canvis que s’estan produint a escala mundial i tam-bé a la crisi i va destacar que si bé els moments són difícils “el Principat treballa per anticipar-se i preparar-se” per a tots aquests canvis. En aquest sentit va posar en relleu la delegació andorrana encapçalada pels ministres Gil-bert Saboya i Jordi Alcobé, que van mantenir trobades amb em-presaris francesos a París perquè

“Andorra susciti l’interès que mereix, en particular en el marc de les noves oportunitats econò-miques del nou marc legislatiu” .

També va parlar d’Europa, com a “primer espai econòmic al món en què Andorra es pot re-colzar” amb el suport de França, amb la finalitat que el format ins-titucional que es dissenyi perme-ti que pugui preservar les seves especificitats. També va posar en relleu que la presidència del Consell de Ministres del Consell d’Eu ropa ha demostrat la ca-pacitat d’Andorra “d’assegurar amb èxit les seves responsabili-tats” tant a escala europea com mundial.

Quant a les infraestructures, Kedadouche va agrair l’esforç que han fet aquest hivern tant el Govern andorrà com la prefec-

tura de l’Arièja i dels Pirineus Orientals per garantir la segure-tat de les carreteres i va recordar que cal fer esment de l’esforç per part del Govern francès per des-bloquejar 37 milions d’euros per acabar la desviació d’Acs-dels-Tèrmes i per a l’estudi de moder-nització de l’eix europeu a partir de Tarascó.

A l’últim, l’ambaixador també es va referir als diferents actes culturals que s’estan posant en marxa per difondre la cultura francesa.

valoració de martíPer la seva banda, el cap de Go-vern, Antoni Martí, va qualificar el discurs de Kedadouche “d’es-plèndid” i en va destacar la “sen-sibilitat” que l’havia marcat. Va recordar que després de la sig-

natura de l’acord per a la doble imposició i el conveni d’educa-ció, les relacions entre Andorra i França es troben en un moment immillorable.

Pel que fa al creixement d’es-tudiants que opten per anar a estudiar a França, Martí va des-tacar l’acollida que hi reben els alumnes, que “són tractats com francesos”, i el fet que puguin re-bre moltes ajudes, un aspecte que en plena crisi moltes famílies han de tenir en compte.

Sobre el CDI, Martí va posar en relleu que “si la República francesa l’ha signat és perquè hi ha la voluntat dels diputats de ratificar-lo” i va destacar que durant l’estiu continuaran fent feina amb l’objectiu de “no per-dre temps” i poder continuar les negociacions amb Espanya per a un conveni per evitar la doble imposició. D’aquesta manera va destacar que les negociacions no es poden aturar i va insistir que l’executiu està convençut que “aquest és el camí” que s’ha de seguir. Quant a les crítiques a la feina de l’executiu, va destacar que se’n reben moltes però que si algú té una solució millor, que la posi sobre la taula.

Com ja és habitual cada 14 de juliol, l’ambaixador francès va oferir una recepció als jardins de l’ambaixada, a la qual van assistir diferents autoritats i també ciuta-dans. Així, hi van ser presents el síndic general, Vicenç Mateu; els ministres de Presidència, Antoni Riberaygua, i d’Educació, Roser Suñé, i consellers generals com Jaume Bartumeu i Rosa Gili.

Kedadouche diu que el CDI o el conveni d’educació refermen les bones relacions

celebració de la festa nacional francesa

m. f.AnDorrA lA VellA

Durant el seu discurs exposa els avenços fets pel Principat, especialment en matèria fiscaliñAki rubio

la recepció amb motiu de la festa nacional francesa va tenir lloc a l’ambaixada ahir al migdia.

Page 4: Diari del 15 de juliol de 2013

OPINIÓ4 DILLUNS, 15 DE JULIOL DEL 2013

LA VEU DEL POBLE S. A. PRESIDENT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SECRETARI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GERENT Thomas Kampfraat

BONDIA DIRECTOR Marc Segalés CAP DE REDACCIÓ Marta Fernández REDACCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CORRECCIÓ M. Àngels Sala MAQUETACIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FOTOGRAFIA Tatiana Masià, Iñaki Rubio, COMERCIAL I ADMINISTRACIÓ Ricard Vallès, Joan Nogueira, Virginia Yáñez DISTRIBUCIÓ Premsa distribució TRANSPORT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.adDIRE

CTOR

I

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BONDIA es refl ecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

No fa gaire vaig llegir una columna del periodista britànic John Carlin en què feia esment d’una columna de Bill Keller, ex-director del New York Times. Conjectura-va Keller en el seu text sobre què hauria fet Mandela si s’hagués trobat en el lloc de Barack Obama. El periodista nord-americà va ressaltar el geni negociador de Mandela i la seva claredat de principis: posseir el do elemental polític de la per-suasió i, amb els ulls posats en l’objectiu central, entendre on hi ha espai per poder fer concessions i on no. Per exemple, en les constants i frustrants batalles que Obama ha lliurat amb el Congrés, on no ha pogut aconseguir un acostament i una relació de simpatia mútua amb els dirigents republi-cans. Mandela hauria identifi cat els repu-blicans més infl uents, els hauria convidat a la Casa Blanca, els hauria servit, amb les seves pròpies mans, te o cafè, hauria fet bromes, hauria destacat els interessos en comú i, subtilment posant-los contra la paret, hauria apel·lat al seu patriotisme i responsabilitat social. Keller apunta que si bé són entorns nacionals diferents, s’ha de tenir present que Mandela es va fi car a la butxaca els dretans blancs del seu país, gent racista i temorosa que preparava una guerra civil per acabar amb el seu projecte democràtic.

Fent seves les conjectures de Keller, John Carlin teoritza sobre què hauria fet Mandela en el lloc del president egipci Mursi, o en el de Mariano Rajoy per abor-dar els diferents fronts que tenen oberts. En el cas del posicionament de Rajoy, da-vant les insistents aspiracions sobiranistes de Catalunya, Carlin sosté que Mandela

no s’hauria refugiat en legalismes cons-titucionals o no hauria consentit que un dels seus ministres li faltés al respecte a la llengua catalana. Més aviat tot el con-trari. Hauria viatjat immediatament a Barcelona i hauria convocat un míting en un lloc emblemàtic per als catalans, com el Palau de la Música, al qual hauria con-vidat representants de partits, institucions i la societat civil. Hauria començat el seu discurs amb unes paraules en català. Un “Bona nit a tothom”, un “Moltes gràcies per la invitació” i alguna petita gràcia, com per exemple demanant disculpes per no poder defensar-se millor en un idioma pel qual sent una gran admiració, però que no es preocupin, està prenent classes i la propera vegada que vingui el parlarà millor. Mandela hauria procedit a reconèi-xer els greuges històrics que Catalunya ha patit per part del Govern central espanyol, especialment en l’era franquista. Que s’ha-gués prohibit ensenyar en la seva llengua materna va ser, hauria dit, una barbaritat.

Segons Carlin, Mandela hauria afegit que la resta d’Espanya ha aportat molt a Catalunya, i que Catalunya ha apor-tat molt a la resta d’Espanya, i que units serien més forts, ja que els punts d’unió superen els d’enfrontament. Els punts de trobada cultural són innombrables, co-mençant, hauria dit amb un ampli som-riure, per una selecció de futbol campiona del món en la qual més de la meitat dels jugadors són del Barça i sense oblidar, per descomptat, el cava i el pernil. Mandela hauria reconegut que, sense estar-hi ell necessàriament d’acord, era capaç d’en-tendre el punt de vista d’aquells que exigi-

en la secessió o un repartiment del pastís econòmic més favorable a Catalunya. Per això el necessari seria dialogar, escoltar la veu del poble català, buscar solucions en què potser tots haurien de cedir una mica, però, al fi nal, tots hi sortirien guanyant.

Ara que Mandela es debat entre la vida i la mort, abans que s’extingeixi la llum d’un dels estadistes més grans de la his-tòria contemporània, s’imposa anar més enllà dels elogis i reconeixements que la seva fi gura sens dubte mereix. La greu si-tuació actual no sols ha rebentat les costu-res d’un sistema que en la seva golafreria s’ha acabat devorant a si mateix. També ha posat en relleu –ja se sabia però no d’una forma tan impúdica– la irrellevància dels governs democràtics davant uns mercats fi nancers que regeixen els designis del món, sense el més mínim interès a calibrar els efectes col·laterals de les seves decisi-ons. Un cop assumit que els parlaments escollits per la ciutadania tenen les mans lligades, i que una bona part de les solem-nes promeses polítiques són focs d’artifi ci que engalanen ampul·losament el cel per desaparèixer en la foscor instants després, cal apel·lar a la dignitat d’una estirp po-lítica que s’emmiralli en les gestes acon-seguides pel gran dirigent sud-africà. No és qüestió d’esperar a l’adveniment d’una forja de governants que puguin controlar el sistema fi nancer; Mandela no volia do-minar l’oceà, volia aprendre a inhibir el fort onatge quan calgués, i aprofi tar-se del vent a favor per poder recórrer grans dis-tàncies amb intrepidesa.

Un desànim generalitzat pels nombro-sos casos de corrupció fa que avui dia el descrèdit dels polítics fomenti l’apatia d’un electorat que veu com el poder del seu vot es revela com un gest insubstanci-al i grotesc. Els polítics no operen al marge de la condició humana. Milers d’anys ens parlen de concessions a la volubilitat i el

llibertinatge. Podem invertir-hi molt d’es-forç a rebel·lar-nos-hi, però el problema no és tan sols d’ells, el tenim tots nosaltres. Que els jutges facin la seva feina, que als culpables els caigui el pes de la llei, però s’ha de tenir present que tornarà a passar. No es pot extirpar la corrupció de l’ànima de l’ésser humà, se li ha de fer un lloc i as-sumir-ne la incòmoda presència.

El president de l’Estat espanyol fa ro-des de premsa a través d’una pantalla, el president de la Generalitat de Catalunya envia cartes, sucant la ploma al tinter i escrivint amb bona cal·ligrafi a “Querido Mariano...”. El president egipci Mursi ha promogut el divisionisme en un país en transició amb conseqüències fatals. As-sistim a un teatre de putxinel·lis, on les clatellades i els moviments maldestres en-capçalen els moments àlgids de la funció. Nelson Mandela tenia unes aspiracions artístiques més elevades. En tot moment va defensar el paper que li havia tocat re-presentar amb versemblança. No va cen-trar tot l’interès en el seu personatge, va donar importància als actors secundaris, va discutir constructivament els girs argu-mentals, quan s’havia de contenir l’emo-ció, quan es podia desbordar. Va decidir quin era el millor moment per callar i do-nar espai a la rèplica, i quina era la situ-ació adequada per abordar un monòleg. Va seduir un públic que va tractar res-pectuosament amb intel·ligència, sabedor que era el públic el que li havia atorgat el privilegi de poder pujar a l’escenari, i no va obviar que cadascun dels assistents tin-dria una opinió pròpia del que havia vist. Potser seria injust exigir que els polítics actuals tinguin els dots de Mandela per a la tragicomèdia política, per sort o per desgràcia el talent no es pot transferir. El que sí que se’ls podria exigir és l’honeste-dat i la senzillesa amb la qual ell va saber exercir el seu ofi ci, una senzillesa que el va convertir en el més gran.

DES DE SHERWOOD

El més granJORDI SERRET I ESTOPÀ

EDITORIAL

Durant la seva al·locució amb motiu de la re-cepció del 14 de juliol, festa nacional francesa, l’ambaixador gal, Zaïr Kedadouche, va fer refe-rència als avenços d’Andorra en diferents ma-tèries, especialment la fi scal i l’enfortiment de les relacions entre els dos estats tal com proven acords com ara el que permetrà evitar la doble imposició (CDI) i en matèria educativa. És cert que després d’un temps d’una certa tensió entre els dos estats, especialment quan des de França s’exigien a Andorra avenços en matèria fi scal, les relacions han tornat a un clima de bona en-tesa i en certes qüestions, com per exemple en el CDI, s’ha avançat molt més que no pas amb

Espanya. També cal celebrar el darrer acord en matèria d’educació, ja que mostra una aposta ferma de l’executiu francès per mantenir l’ense-nyament francès al país. D’aquesta manera, és d’esperar que les relacions entre els dos països continuïn en aquesta línia de bona sintonia ja que és fonamental per al país. A més a més en les relacions amb els nostres veïns més pròxims cal que hi hagi un bon equilibri i, per tant, cal tenir també molt presents les oportunitats que brinda França en general, però molt en parti-cular als empresaris i els estudiants, que hi poden trobar bones oportuni-tats de futur.

Bones relacions amb FrançaENQUESTA DE LA SETMANA

¿Considereu encertada l’opció del Govern de re-tallar serveis i no apujar cotitzacions a la CASS?

Envia un SMS al 789 amb la tevaresposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejarà

un bateig de kàrting.

Page 5: Diari del 15 de juliol de 2013

publicitat 5Dilluns, 15 De juliol Del 2013

Page 6: Diari del 15 de juliol de 2013

6 Dilluns, 15 De juliol Del 2013

¿Quina és l’evolució de les ven-des d’habitatges des de princi-pis d’any?

Comparant el primer trimes-tre del 2013 amb el 2012, la da-vallada és del 48%. Ara esperem obtenir les dades del segon tri-mestre per veure quina tendència es confirma, però les perspectives són que estem en la línia del pri-mer trimestre. Tot i així, no volem donar dades fins que no les tin-guem de forma oficial. És força preocupant que de moment ja tinguem una davallada del 48% respecte al 2012, perquè el 2012 ja estàvem en un període de crisi força important.

¿Com ha variat el preu del metre quadrat?

Una cosa és l’obra nova. Els costos continuen sent els matei-xos que temps enrere, per tant és molt difícil produir metre qua-drat construït per sota dels costos i ningú es dedicarà a vendre per sota dels costos de producció. Una altra cosa són algunes per-sones que estan passant un mal moment i que tenen necessitat de vendre i que, per tant, estan disposades a abaixar preus. Això fa que tinguem unes oscil·lacions importants.

¿Quin és el preu que permet co-brir els costos?

Tenim promocions d’obra nova que ara s’estan ajustant i estan venent al voltant de 2.600 euros o 2.700. Produir per sota ho veiem molt complicat. Per altra banda, sabem que es fan operaci-ons força per sota, però són pro-pietats antigues.

¿Quina afectació té això en el sector?

Fa que tinguem una disbauxa de preus. És la llei de l’oferta i la

demanda i no s’adapta a cap rea-litat. És la necessitat que té algú de vendre i el comprador se n’es-tà aprofitant perquè està com-prant a un preu molt per sota del cost de construcció i, quan sortim de la crisi, en sortirà beneficiat.

Per això diem que ara és el mo-ment de comprar, no de vendre. A través de la web del col·legi (houseandorra.net) podem calcu-lar el preu del metre quadrat que s’està oferint i en línies generals podem dir que totes les parrò-quies, excepte Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, estarien en una mitjana de 3.000 euros i aquestes dues parròquies esta-rien al voltant dels 4.000 euros el metre quadrat. Una altra cosa és a quant es pot acabar tancant

cada promoció, que és una qües-tió que se’ns escapa.

¿També han baixat els preus dels lloguers?

En el mercat de lloguer hi ha més oferta que demanda per la caiguda de població, per promo-cions d’obra nova que no s’han pogut vendre i han entrat al mer-cat de lloguer, i per petits inver-sors que no poden vendre una propietat o que n’havien comprat una per destinar-la a lloguer. En tenir sobreoferta hi ha propietaris que es posen nerviosos i estan llo-gant per sota dels llindars de ren-dibilitat. La gent ha de ser consci-ent que si érem 90.000 ocupàvem 30.000 habitatges i si en quedem 60.000 n’ocuparem 20.000. Per

molt que baixem no els ocupa-rem. Per tant hem de ser imagi-natius i buscar altres fórmules.

¿Ha crescut la morositat amb la crisi?

No en tenim constància. Sa-bem que hi ha persones que te-nen dificultats, però també sabem que si aquestes persones tenen voluntat de pagar, els propieta-ris accedeixen a arribar a acords. Sempre s’intenta no arribar a la justícia. Tot i així, hi ha un volum important que hi arriba.

¿Quines són les perspectives de futur?

Esperàvem que el 2012, que consideràvem l’any més dolent, hagués estat un punt d’inflexió, però malauradament des de principis del 2013 encara hem patit una davallada important. Sabem que s’estan fent molts can-vis a Andorra, que es treballa en la bona direcció, però tot l’esforç que estem fent no és suficient per suplir la pèrdua d’ocupació de les unitats immobiliàries que hi ha al mercat.

Sabem que hi ha la qüestió de les residències passives, que s’està treballant en l’obertura eco-nòmica, que hi ha petites empre-ses que s’estan instal·lant, però malgrat tots aquests esforços som incapaços de suplir aquesta davallada de l’economia interior. Només cal mirar la davallada de la població activa, que es tradueix en una davallada de la població general. Si cada dia som menys, cada dia tindrem menys habitat-ges a omplir i per tant més oferta que demanda.

A part de la crisi econòmica, tenim una crisi de confiança. La societat en general, el sistema fi-nancer, hauríem d’intentar ser més proactius i veure les coses amb un altre caire, ser optimis-tes. Amb tot el que fem no n’hi

“Els canvis no són suficients per suplir la pèrdua d’ocupació dels immobles”

joan carles camp, president de l’aGia

mireia suero comellasAnDorrA lA VellA

m. s. c

El president del col·legi professional d’Agents i Gestors Immobiliaris (AGIA), Joan Carles Camp, parla sobre la difícil situació en què encara està el sector. Demana al Govern que doni més facilitats al teixit empresarial i que ajorni

l’aplicació de noves normatives, ja que ara fan més complicat tirar endavant. També destaca la necessitat de donar-se a conèixer més a l’estranger i anar a buscar residents passius a països més llunyans.

“És preocupant que tinguem una davallada del 48% respecte del

2012, un any molt dolent”

“Els agents involucrats hauríem de ser més

proactius en la recerca de residents passius”

“Cal donar més facilitats a les empreses i deixar

per a més endavant les noves normatives”

Page 7: Diari del 15 de juliol de 2013

ANDORRA 7DILLUNS, 15 DE JULIOL DEL 2013

Informació al 73 85 [email protected]

JULIOL i AGOSTde dilluns a divendres

de 9.00 a 17.00 hGaudeix de les nostres colòniesdes d’1 dia fins a tot el mes

WII · JOCS DE TAULA · JOCS COL·LECTIUS · GRAFIT · KARAOKE · EXPLORACIÓI SENDERISME · MANUALITATS · TENNIS I PÀDEL · ACTIVITATS AQUÀTIQUES

ha prou i caldran segurament re-formes de més envergadura per tirar endavant.

A l’hora d’adquirir un habitatge, també hi infl ueixen les difi cul-tats per obtenir el fi nançament.

Les entitats fi nanceres estan donant préstecs, però volen la garantia que aquella persona pu-gui retornar-lo. Les entitats tenen més informació que nosaltres i saben si ens poden deixar o no el préstec.

¿Es demana més esforç al sector bancari?

Tot l’esforç és positiu, però és molt complicat.

Ha parlat de la nova regula-ció de les residències passives. ¿Quin balanç en fan?

Tenim la percepció que se’n fan gairebé més que abans. Sa-bem que hi ha demandes i que hi ha companys que n’estan fent. Això també és un atractiu perquè cada dos famílies que vénen do-nen vida a una família de resi-dents, perquè són gent d’un per-fi l mitjà-alt. Durant la crisi del 82, el mercat anglosaxó ens va ajudar molt. Hem d’esperar a veure com evoluciona i segurament haurem d’anar a buscar gent més lluny, als països anglosaxons, de l’est, als emergents...

¿Trobeu a faltar més promoció a l’exterior?

Tots els organismes involu-crats en les residències passives hauríem de ser més proactius i anar-ne a captar. Som un país tan petit que amb qualsevol cosa que trobem que ens arribi a funcionar podem canviar de seguida la ten-dència. També un toc d’atenció a la classe política: si tenim lleis que ens molesten per al desenvo-lupament de l’economia, som tan petits que el legislatiu pot modifi -car aquests aspectes per afavorir més l’entrada de capital estranger o a l’hora d’exportar cap a fora. Hauríem d’aprofi tar el fet de te-nir el legislatiu i l’executiu tan a prop per adonar-nos de les coses

que ens són nocives.

¿Quins són els canvis més ur-gents?

Donar facilitats a l’emprene-doria i el teixit empresarial i in-tentar regular d’aquí un temps. Ara tenim moltes normatives no-ves, com és la qüestió impositiva, i això fa que a les empreses enca-ra els costi més tirar endavant. Els empresaris estan patint molt i són els que realment estan aguantant el cop. També, per exemple, els pagaments a la Societat de Drets d’Autor, cosa que perjudica els establiments hotelers, indirec-tament també ens perjudica a tots. Hi ha uns compromisos que s’han de complir, però potser cal complir-los amb un altre tempo. Perquè si l’hostaleria està patint i encara la carreguem més, algun pot tancar i això tampoc interes-sa. Cal una mica d’oxigen.

¿Han notat algun efecte positiu de l’obertura econòmica?

Nosaltres érem conscients que ens portaria riquesa a llarg ter-mini. Per ara només vénen peti-tes i mitjanes empreses. Fins que no tinguem tots els convenis per evitar la doble imposició, sabem que d’empreses grans en vindran molt poques. Per tant hem d’aca-bar aquests deures.

¿Suposen una competència per a l’AGIA els bancs?

Hem ofert els nostres serveis a les entitats fi nanceres per po-der vendre els seus productes. Al nostre portal també s’hi podran posar les unitats immobiliàries que tingui la banca. Ja tenim un acord amb tres entitats fi nanceres i amb altres estem acabant de po-lir alguns aspectes. Això permet que puguem comercialitzar el seu producte i que ells continuïn oferint el fi nançament preferenci-al. Amb això esperem que ells pu-guin fer de banquers i nosaltres, d’agents i gestors immobiliaris, fent que cadascú faci la feina que li toca. Pel que sabem, les entitats fi nanceres no tenen un volum im-portant d’habitatges.

“No hauríem de posar tantes traves administratives a la gent que vol comprar un habitatge a Andorra”

¿Com està afectant la crisi les empreses del sector?

Hi estem deixant plomes. Perdem algun pro-fessional cada mes o cada mes i escaig, i això és preocupant. Però si la situació no millora, lamen-tablement, no tenim feina per a tots els que estem en el sector.

¿Quantes empreses han tancat darrerament?El 2012 van tancar una dotzena d’empreses i

del 2013 no en tenim dades. El 2012 va ser gairebé una mitjana d’una per mes. Segurament el nostre sector estava sobredimensionat. Segurament en tenim molts a Andorra.

¿Per fer front a aquest context, des de l’AGIA es demana algun tipus d’ajuda al Govern?

Per impulsar el sector el primer que hauríem de fer és no posar tantes traves administratives a la gent que vol venir a comprar habitatges a Andorra. Però és clar, si hem de complir una sèrie d’obliga-cions que ens imposen des de fora, el que hauríem de fer és intentar suavitzar aquests requisits i ser proactius. Hauríem de donar a conèixer, a través del ministeri d’Exteriors o de Turisme, les excel-lències que tenim al país i anar a captar gent als mercats que siguin.

Un Govern té la capacitat de fer aquesta tasca.

Té més possibilitats, coneix els punts estratè-

gics, sap on podem anar i on no. Si es pot anar de la mà del Govern per captar residents passius o empreses, és molt més interessant. S’està fent, però els fruits no són tan ràpids com voldríem.

¿Està envellit el parc immobiliari d’Andorra?De vegades tenim el mal concepte que el parc

immobiliari està envellit, però quan anem a ciutats com Barcelona i Tolosa i comprem o lloguem habi-tatges de 300 anys, no els trobem vells. A Andorra es construeix bé i és cert que cal fer-ho cada ve-gada millor, ser més e� cients en l’àmbit energètic. És a través de passar el missatge que anirem avan-çant en aquest sentit.

¿També seran positius els canvis en les ajudes a la rehabilitació introduïts recentment?

Està bé que, a través de la pedagogia, la gent tingui la sensibilitat que cal fer les coses millor. I que els habitatges que estiguin molt mal aïllats, si es volen continuar llogant, hauran de ser més e� -cients energèticament perquè la factura de la ca-lefacció pot arribar a ser molt cara i pot ser que l’habitatge no el lloguem. Això no podem forçar-ho, ha de ser un procés natural, perquè hi ha moltes comunitats de propietaris que tenen moltes di� -cultats per pagar les despeses ordinàries i no els podem exigir que facin unes reformes importants. Però tot això ha d’anar lligat al fet que hem de ser capaços d’omplir aquelles unitats immobiliàries i generar riquesa al país, si no de poc servirà refer-lo.

M. S. C.

Page 8: Diari del 15 de juliol de 2013

ANDORRA8 DILLUNS, 15 DE JULIOL DEL 2013

Anna CalafellFOTOGRAFIA

Enllaços, comunions, batejos,esdeveniments, books, publicitat

Tot el que imaginis, personalitzat per a tu

www.annacalafell.com

[email protected]

Tel.: +34 973 98 62 04

El Col·legi Ofi cial d’Economis-tes d’Andorra ha fet una pri-mera anàlisi del projecte de llei de l’IRPF elaborat pel Govern, a l’espera de disposar del text que entri fi nalment a tràmit parla-mentari. El degà de l’entitat, Xa-vier Prats, considera que el mo-del pel qual s’ha optat és “molt similar a l’espanyol però simpli-fi cat” i va destacar que l’aspecte més important és que compleix els estàndards que es demanen per signar els convenis de doble imposició. “No veig que sigui un impost complex, sinó relati-vament senzill d’aplicar”, va dir, sobretot tenint en compte que pel que fa a les rendes del treball serà la CASS la que s’encarrega-rà de la retenció, “cosa que sig-nifi ca que no hi haurà més càrre-ga administrativa”.

Tot i així, Prats opina que el volum d’assalariats que hau-ran de pagar per les rendes del

treball, fi xat al voltant del 40%, podria ser més ampli, “fet que ajudaria a l’hora de fi rmar els acords de doble imposició en haver-hi més població afectada”. “Potser seria partidari d’abaixar una mica el mínim exempt de 24.000 euros perquè hi hagi un nombre més elevat de persones que paguen”, va manifestar.

Prats troba també que un ti-pus de gravamen del 10% com el que s’estableix al projecte de llei, que va qualifi car de “baix” te-nint en compte que el que s’aca-ba pagant és sempre inferior a aquest percentatge i amb po-ques deduccions, hauria de ser sufi cient perquè els convenis de doble imposició poguessin tirar endavant, “tot i que les condici-ons dependran de cada país”.

Pel degà dels economistes, amb aquest tipus es pot aconse-guir que Andorra es diferenciï pel que respecta a pressió fi scal d’altres països i sigui una desti-nació atractiva perquè vinguin

a instal·lar-s’hi empreses de l’exterior.

Això sí, Prats destaca també que “el marc fi scal que ara es tanca hauria de ser durable en el temps perquè no es generés inseguretat jurídica, cosa que no agrada als inversors”. “No seria seriós que en poc temps s’intro-duïssin canvis”, va afegir. L’eco-

nomista considera que quan els convenis de doble imposició si-guin una realitat, s’incrementa-rà l’interès que avui dia ja estan mostrant algunes empreses, no només d’Espanya i França, per venir a Andorra. “Hem d’inten-tar que vingui a treballar i a viu-re gent al país i per a això hem de donar facilitats i no hem de

ser agressius fi scalment”, recal-ca Prats.

Prats destaca també el fet que el nou impost ajudarà “perquè hi hagi més fons a les arques de l’Estat” i tindrà com a con-seqüència que els ciutadans se-ran també més exigents amb el Govern per saber què es fa amb aquests nous ingressos. Tot i així, Prats manifesta que “no és un impost per recaptar més, sinó que principalment el que es busca és arribar a un marc fi scal homologable que permeti que noves empreses es vulguin esta-blir al país”.

D’altra banda, Prats va posar a més de manifest la importàn-cia que tindrà també la nova fi -gura impositiva “des del punt de vista de la justícia social con-tributiva”. El degà del col·legi d’economistes reclama també que el projecte de llei, per la seva importància, s’aprovi amb el màxim consens possible entre les forces polítiques.

Els economistes troben l’IRPF “molt similar a l’espanyol però simplifi cat”

FISCALITAT

JULIÀ RODRÍGUEZANDORRA LA VELLA

El degà opina que el tipus del 10% serà sufi cient per signar els convenis de doble imposicióTATI MASIÀ

Xavier Prats, degà del Col·legi Ofi cial d’Economistes.

El portaveu de l’Associació de Comptables del Principat, Mi-quel Calsina, va criticar el pro-jecte de llei de l’IRPF per afavo-rir massa els plans de pensions particulars, per als quals es pre-veu � ns a un màxim de 5.000 eu-ros de reduccions, en lloc de les pensions públiques dependents de la CASS. Calsina considera que si s’actua d’aquesta mane-

ra l’a� liació a la parapública no hauria de ser obligatòria, com es va � xar en la darrera reforma. “Això no és normal”, va dir.

Com a aspecte positiu des-taca que � nalment, amb el ti-pus de gravamen del 10% que s’estipula, es podran � rmar els convenis de doble imposició. Malgrat tot, Calsina considera que aquest és un impost “que

no és necessari per a Andorra”, però que s’implanta perquè s’ha cedit a les pressions dels dos països veïns, Espanya i França. “L’important per a nosaltres és mantenir el diferencial de preus i per això els experts de fora ens demanen per què posem aquest nou marc � scal”, va afegir.

Calsina opina també que és un impost que “no afavoreix

perquè colla la gent en un mo-ment en què no es pot collar més”. Per això pensa que amb tots els impostos que s’han im-plantat i les noves obligacions comptables per a les empreses, “no anem bé i ens estem carre-gant el país”.

Tot i així, afegeix que “si s’ha de pagar, d’acord, però vull con-trapartides, el que no vull és que els diners d’aquest impost vagin a pagar túnels, sinó que s’inver-teixin en educació i sanitat, per exemple”.

TATI MASIÀ

Miquel Calsina.

L’Associació de Comptables critica el projecte de llei per afavorir massa els plans de pensions particulars

Page 9: Diari del 15 de juliol de 2013

andorra 9Dilluns, 15 De juliol Del 2013

Socialdemocràcia i Progrés d’An dorra (SDP) va emetre ahir un comunicat en què mostren el seu posicionament sobre l’afer de la incidència a la pàgina web de la CASS. D’aquesta manera qualifiquen de “molt greu” el problema que va permetre ac-cedir durant uns dies a la con-sulta i modificació de les dades dels seus usuaris, amb la simple introducció del seu número de cens al portal de la CASS.

“Aquest incident demostra que les mesures de seguretat del portal de la CASS són manifes-tament insuficients”, posen en relleu, i recorden que, a diferèn-cia de les empreses, que reben un certificat digital per poder-hi accedir, la resta d’usuaris del portal “només disposen de la minsa seguretat que aporta la simple introducció d’una con-trasenya”.

A més a més exposen la seva

preocupació pel fet que “les per-sones al capdavant d’una entitat com la CASS hagin permès que s’arribi a aquesta situació, donat que no els falten els mitjans per evitar-la”, destaquen.

També manifesten que aquest assumpte posa en relleu que “el Govern no ha estat prou diligent en el desplegament de la signa-tura electrònica” i consideren

que el seu ús per part dels usua-ris al portal de la CASS “hauria reforçat la seva feble seguretat actual”.

Arran d’aquest problema in-formàtic assenyalen que “el pri-mer que cal fer és assegurar-se que s’han pres les mesures per evitar que això torni a passar, abans de delimitar perfectament els àmbits de responsabilitat”.

SDP creu que les mesures de seguretat són “insuficients”

incidència al portal de la cass

agències

sdp lamenta l’errada al portal de la cass.

Diuen que el Govern “no ha estat prou diligent” amb la firma digital RedaccióanDorra la Vella

El rescat que van iniciar ahir cap a primera hora de la tar-da els bombers per localitzar un home que s’havia perdut a la zona dels Plans de Canillo, va tenir un trist desenllaç. I és que, tal com van manifes-tar des del cos de salvament, quan van arribar al lloc dels fets l’home, de 67 anys, havia mort, per causes que es desco-neixien i no es va poder fer res per salvar-li la vida.

Segons va explicar el cap de guàrdia dels bombers, van rebre l’avís dels familiars a les 15.52, alertant que feia molta estona que no sabien res de l’home, que sembla que havia sortit a collir bolets i fer una passejada per la muntanya.

Arran d’aquesta alerta es va muntar un dispositiu de recerca per intentar localitzar l’home, per la qual cosa es va fer servir també l’helicòpter d’emergència. Poc després

els efectius de salvament van localitzar el cos de l’home, ja sense vida.

Tot i que encara no es po-den confirmar les causes de la mort, ja que s’haurà de fer l’autòpsia al cos, tot sembla indicar que el decés hauria estat provocat per causes na-turals i, en principi, sembla-va que l’home no havia pa-tit, tampoc, cap caiguda que li hagués pogut causar la mort.

Els bombers troben sense vida un home als Plans de Canillo

RedaccióanDorra la Vella

successos

Els familiars van alertar de la desaparició

de l’home, que havia anat a collir bolets

Tot sembla indicar que les causes de la mort d’aquesta persona, de 67 anys, són naturals

Page 10: Diari del 15 de juliol de 2013

publicitat10 Dilluns, 15 De juliol Del 2013

Ctra. Os de Civís · AD600 · Aixovall · Principat d’AndorraTel.: +376 816 256 / 359 817

Tast i aperitiu gratis(bodes, aniversaris, sopars d'empresa)

Obert a la nit dijous divendres i dissabte

A 50 m dreta direcció Aixovall

BUFET LLIURE

CADA DIA

PREU: 11,50 €(IGI INCLÒS)

OBERT A LA NIT

DIJOUS, DIVENDRES

I DISSABTE

BUFET LLIURE

CADA DIA

PREU: 11,50 €(IGI INCLÒS)

OBERT A LA NIT

DIJOUS, DIVENDRES

I DISSABTE

Ctra. Os de Civís · AD600 · Aixovall · Principat d’Andorra

Tast i aperitiu gratis

ESPECIAL

ANIVERSARIS

I GRUPS

PREU: 12,50 €

(IGI INCLÒS)

Page 11: Diari del 15 de juliol de 2013

ANDORRA 11DILLUNS, 15 DE JULIOL DEL 2013

El programa sense fum de l’àrea de Salut Mental de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell ha començat amb èxit. Des del dia 15 d’abril aquesta planta ja no disposa de la sala de fumadors, que era l’únic espai del centre hospitalari on encara es podia fumar. Des d’aleshores s’ha tre-ballat perquè els pacients pu-guin estar sense tabac durant els seus ingressos i, a més de no haver-hi hagut cap incidència, s’ha aconseguit que dos paci-ents aprofi tin l’ocasió per deixar de fumar.

La coordinadora de la Uni-tat de Conductes Addictives de l’hospital, Angelina Santolària, ha estat l’encarregada de posar en marxa el programa per alli-berar de fum la planta de salut mental. Així, durant setmanes es va estar informant els paci-ents del canvi que hi hauria i de com se’ls podria ajudar, i el 15 d’abril es va tancar la sala de fu-madors.

Des d’aleshores, els pacients ingressats a Salut Mental no po-den fumar mentre són al centre, i per tant, com a mínim durant els matins, que no poden sortir, han d’estar en abstinència. Per ajudar-los a superar aquestes hores, se’ls ofereixen xiclets de

nicotina o pegats de nicotina. En aquest sentit, Santolària explica que hi ha pacients que sí que fan ús d’aquesta teràpia substituti-va i d’altres que prefereixen no fer-ho.

A més, però, des de l’UCA s’ajuda a passar les hores sense tabac amb uns grups de relaxa-ció que es reuneixen diàriament després de dinar. D’aquesta manera s’intenta ajudar que l’absència de tabac els sigui menys dura.

De moment, la coordinadora de l’UCA fa una valoració molt positiva de l’evolució del pro-grama. Amb l’anàlisi de les in-

cidències s’ha constatat que no hi ha hagut cap pacient que hagi demanat l’alta voluntària pel fet de no poder fumar al centre, i tampoc hi ha hagut cap propos-ta d’ingrés que s’hagi refusat per aquest motiu.

Tot i que sí que hi ha alguna queixa perquè voldrien sortir a fumar, Santolària indica que quan se’ls explica ho entenen. A més, gràcies al programa hi ha hagut dos pacients que han aprofi tat l’abstinència que han de tenir durant el matí i el su-port que reben de l’UCA per deixar de fumar de manera defi nitiva.

Dos pacients deixen de fumar gràcies al programa sense fum

SALUT MENTAL

AGÈNCIES

L’àrea de Salut Mental també ha estat alliberada del fum.

La planta no disposa de sala de fumadors des del passat 15 d’abrilAGÈNCIESANDORRA LA VELLA

La plaça de la Ciutadania de la Massana va ser ahir l’escenari, per quart any consecutiu, de l’Homenatge a la Ciutadania. L’homenatjat, Manel Rivas, es va emocionar en veure la gran quantitat de massanencs que l’havien volgut acompanyar en l’acte de reconeixement pú-blic, celebrat en el marc de les festes del Roser. “A la Massana tenim la sort de comptar amb moltes persones que es merei-xen aquest premi. Penso que som una parròquia solidària, amb ganes de col·laborar en la vida pública”, va dir el cònsol major, David Baró, just abans de lliurar el guardó a l’home-

natjat. Baró va destacar que Rivas “es va bolcar completa-ment per ajudar els altres en un moment de caos i pànic”.

Durant la nit dels aiguats del 1982, en saber que s’havia enfonsat la carretera, Rivas va anar decididament cap al pont de Sant Antoni, avisant els conductors i fent-los recular, i va evitar així possibles des-gràcies. L’homenatge al ciuta-dà vol premiar la tasca de les persones que contribueixen a millorar el benestar a la par-ròquia. Fins ara s’ha premiat Dolors Ribes, Josep Serra i An-toni Areny. Després de l’entre-ga del guardó, es va destapar la placa que porta el nom de l’homenatjat.

Manel Rivas rep un reconeixement públic

IÑAKI RUBIO

Manel Rivas va rebre el guardó de mans del cònsol major, David Baró.

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

LA MASSANA

Page 12: Diari del 15 de juliol de 2013

12 Dilluns, 15 De juliol Del 2013

Més de 250 persones van assistir divendres al vespre al concert inaugural del Festival de música antiga dels Pirineus (Femap). El públic va poder gaudir, a la catedral de la Seu, de la Missa Sca-la Aretina de Francesc Valls, interpretada per La Grande Chape-lle, dirigida per Albert Recasens. El concert va ser emès en direc-te per Catalunya Música i gravat per Ràdio Nacional d’Espanya.

Més de 250 persones, al concert inaugural del Femap

femap

certàmens

La Universitat d’Estiu de la Uni-versitat de Lleida (UdL) arriba a partir de demà a la Seu d’Urgell, i ho fa amb els cursos de l’òpe-ra barroca i l’anomenat Tasta la muntanya, que enguany està de-dicat al Baridà, juntament amb el de biomassa.

Dimecres s’hi sumarà el curs d’apicultura de muntanya, que per primera vegada es fa a la capital urgellenca. Els matricu-lats en aquesta activitat visitaran dijous una explotació apícola a Ordino (Andorra), mentre que l’alumnat del Tasta la muntanya té organitzades sortides al parc natural del Cadí-Moixeró, a l’Es-cola Folk del Pirineu a Arsèguel,

a una explotació de vedella eco-lògica a Montellà i al parc dels Búnquers, a Montellà i Martinet. En total, els cursos de la setmana vinent sumen 54 matriculats.

A partir del dia 22 en comen-çaran tres més, dedicats a l’ela-boració d’un curtmetratge, les fortaleses modernes catalanes i l’educació emocional.

Els cursos d’estiu de la UdL arriben demà a la Seu d’Urgell

formació

Redaccióla seu D’urgell

udl

La primera edició del curs d’apicultura.

El programa Insomni Estiu 2013 ofereix per als joves de la Seu d’Ur gell i comarca un seguit d’activitats d’oci alternatiu que tindran lloc durant els mesos de juliol i agost. S’ofereix mitja dot-zena d’activitats, que van des de la geologia, l’acrobàcia o la dansa ètnica fins a la cuina.

La regidora de Joventut de la Seu i el conseller comarcal de Jo-ventut de l’Alt Urgell, Meritxell Planes i Ricard Pérez, van remar-car que el programa “pretén ofe-rir als joves urgellencs una agen-da alternativa d’activitats d’oci alhora que en promou la salut i es prevenen conductes de risc”.

Així, per al dissabte 20 de juliol tindrà lloc l’activitat Fes de geòleg per un dia. El punt de trobada serà a les nou del matí a la sala poli-valent de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, que està ubicada al camí

de la Palanca de la Seu d’Urgell, i es farà una ruta circular entre la Palanca i la Bastida. L’activitat, que serà gratuïta, s’allargarà fins a les dues del migdia.

Una altra proposta d’oci alter-natiu serà un curs d’iniciació a les teles acrobàtiques. Es realitzarà en dues tandes: la primera, el 23

i el 30 de juliol; i la segona, el 6 i el 13 d’agost. Tindrà lloc al centre cívic L’Escorxador de la Seu d’Ur-gell, de sis de la tarda a vuit del vespre. Aquesta activitat té un cost de 40 euros.

Per al divendres 26 de juliol està prevista una sessió gratuïta de danses africanes de les set de la tarda a dos quarts de nou del vespre al centre cívic L’Escorxa-dor de la Seu. També està prevista una visita guiada al museu dels dinosaures de Coll de Nargó per al 3 d’agost a dos quarts de dotze del migdia. Cal abonar l’entrada al museu, que és de tres euros.

Per al 8 d’agost hi ha progra-mat un taller de ioga de sis de la tarda a vuit del vespre al centre cívic L’Escorxador. Aquest taller és gratuït. Una sisena proposta és un curs de cuina, que tindrà lloc els dies 29 de juliol, 5, 12 i 19 d’agost. Es realitzarà a la cuina de l’Institut Joan Brudieu.

Nova oferta d’activitats per als joves amb l’Insomni d’estiu

La seu d’urgeLL

ajuntament De la seu D’urgell

el cartell del programa insomni.

El programa ofereix mitja dotzena de propostes per al juliol i agostRedaccióla seu D’urgell

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va visitar di-vendres l’alcalde de Tarrago-na, Josep Fèlix Ballesteros, a qui va proposar que la capital alturgellenca pugui sumar-se als 18ns Jocs del Mediterrani, l’any 2017, tot organitzant la prova d’eslàlom d’aigües bra-ves al parc olímpic del Segre.

Batalla va justificar la pro-posta de sumar-se als Jocs me-diterranis pel fet que “la Seu d’Urgell té una tradició espor-tiva d’alt nivell i, sobretot, en piragüisme d’aigües braves, i és per això que la ciutat i el pi-ragüisme podrien ser un afegi-tó important”.

Per la seva part, l’alcalde de Tarragona va respondre que veu la idea “amb bons ulls” i així ho traslladarà al Comitè Internacional dels Jocs del Me-diterrani, organisme que deci-

deix els esports que s’inclouen al calendari esportiu.

En aquest sentit, cal tenir present que en els darrers Jocs Olímpics, els de Londres 2012, la modalitat d’eslàlom va comptar amb la participa-ció de dinou estats de l’entorn mediterrani.

Batalla vol el piragüisme d’aigües braves als Jocs del Mediterrani del 2017

ajuntament De la seu D’urgell

Batalla i Ballesteros.

Redaccióla seu D’urgell

certàmens

Page 13: Diari del 15 de juliol de 2013

publicitat 13Dilluns, 15 De juliol Del 2013

CASH DE CARNS

HORARI: DE DIMECRES A DISSABTE DE 10.30 H A 20.30 H DIUMENGES DE 9.00 H A 15.00 H CARRETERA DE LA COMELLA, 45 - ANDORRA LA VELLA

Entrecot de vedella sense os

Rostit de cuixa de xai

Xai tallat

Pollastre groc sencer

Hamburguesa mixta 2 unitats

Conill tendre

Espatlla de xaidel país congelat

Filet de bou alemany

PROMOCIONS VÀLIDES FINS A ACABAR EXISTÈNCIES

PREUS VÀLIDS DEL 15 AL 21 JULIOL 2013

P GRATUïT

Ctra. de la Comella

Av. SalouAv. Tarragona

C.E. Serradells

11,90 €/kg 2,16 € 15,54 €/kg

9,90 €/kg 5,80 €

7,95 €/kg 3,95 €/kg

7,90 €/kg1,98 €/kg

Ous clase “L” 1/2 dotzena

Croquetes fregides 500 gr.

Telèfons per a encàrrecs:

80 69 0080 69 03

2,99 €

0,59 €Mandonguilles jardinera 600 gr.

Page 14: Diari del 15 de juliol de 2013

pirineus14 Dilluns, 15 De juliol Del 2013

PISCINA MUNTANYA

ESCALDES

TORNEM A OBRIR!! del 15 de juny al 15 de setembre

Classes GRATUÏTES de natació per infants, embarassades i nadons, i aquagym.

Informa’t

vall d’aran

Rescatats cinc excursionistes

agènciesvielha

Els Pompièrs d’Aran van resca-tar dissabte un grup de cinc ex-cursionistes que s’havien perdut després de ser sorpresos per una pedregada quan feien una cami-nada pel pla de Beret. Després de trobar-los els van evacuar fins a Vielha als seus vehicles. Eren tres homes, una dona i un me-nor de 14 anys. Tots presentaven símptomes lleus d’hipotèrmia.

L’ERO presentat per l’empresa pública Forestal Catalana, i que afecta personal de la brigada del parc natural de l’Alt Piri-neu, tres dels set treballadors, ha provocat la reacció dels al-caldes de la zona, que s’han afa-nyat a redactar un document i fer-lo arribar al departament d’Agricultura per defensar la continuïtat de les brigades.

Els representants del ter-ritori no només reivindiquen la continuïtat de les brigades, sinó que demanen al Govern que mantingui una plantilla de setze persones durant tot l’any. Pels alcaldes, un parc natural sense brigada de manteniment fa gairebé impossible la fita del Govern de fer compatible la conservació del patrimoni amb la dinamització socioeconòmi-ca del territori.

Els signants del document, alcaldes i representants de la junta rectora del parc, sol-liciten al departament d’Agri-cultura la definició d’un model de gestió dels parcs naturals que permeti que aquestes insti-tucions continuïn fent les seves aportacions positives al terri-tori que s’ha protegit, perquè aquests espais no siguin incon-venients sinó avantatges per al territori on s’ubiquen.

El document dels alcaldes explica que el parc natural de l’Alt Pirineu el visiten anual-ment unes 210.000 persones i que per tenir-lo visitable i amb totes les infraestructures a punt cal una brigada de treballadors amb uns mínims. A tall d’exem-ple exposen que la brigada

manté camins tan emblemàtics com el de la pica d’Estats, el cim més alt de Catalunya.

La brigada realitza el man-teniment de més de 800 quilò-metres de camins senyalitzats i creuen que amb un total de quatre persones serà impossi-ble fer aquest servei. Aquests operaris també s’encarreguen de netejar 35 àrees d’esbar-jo, 15 miradors i 20 zones d’aparcament.

La plantilla d’operaris a l’es-tiu es reforça amb cinc perso-nes, que treballen 1,5 mesos.

El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha explicat que no es tracta d’una actuació voluntària i sí motivada per la situació econòmica. Pelegrí ha volgut deixar clar que amb aquest ERO de Forestal Catala-na no es deixa cap parc desatès.

El conseller ha dit que espe-ra que aquesta situació sigui

reversible i ha afegit que Fores-tal Catalana farà una borsa de treball amb totes les persones que puguin resultar acomiada-des per a feines puntuals o fixes que puguin sorgir. Pelegrí ha defensat la professionalitat de tots els treballadors de Forestal Catalana.

Els alcaldes defensen que disposar d’aquesta brigada és fonamental per al territori, i suposa un suport decisiu per al funcionament ordinari dels petits municipis que integren el parc. Alhora, la brigada com-pleix una funció essencial per al turisme i la ramaderia, pilars de l’economia d’aquestes co-marques.

El parc natural de l’Alt Pi-rineu és l’espai protegit més extens de catalunya, amb gaire-bé 70.000 hectàrees de territori situat entre les comarques del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell.

Els alcaldes volen mantenir una brigada de 16 persones

agències

Treballadors del parc es manifesten davant la visita del conseller Pelegrí.

El territori defensa el parc davant l’anunci d’ERO de Forestal Catalanaagènciesllavorsí

Parc naTural de l’alT Pirineu

La Diputació de Barcelona impul-sa el projecte Perseguits i salvats. La fugida de refugiats jueus i aliats durant la Segona Guerra Mundial a través dels Pirineus, finançat pel programa europeu Europe for Citizens. Entre els seus objectius hi ha donar a conèixer el paper dels Pirineus com a lloc de refugi durant la Segona Guerra Mundi-al per a milers de persones que fugien del terror nazi.

Amb aquesta iniciativa, que es va presentar en la jornada orga-nitzada per Memorial Democrà-tic a Sort, es preveu contribuir a la recuperació i difusió d’aquest episodi a través de la formació i l’educació per donar a conèixer

uns fets poc coneguts dins del conjunt de deportacions i inter-naments.

A Catalunya, cal destacar el treball realitzat en aquest àmbit al Pallars Sobirà. Des de l’any 2000 l’Ajuntament de Sort ha dut a terme una important tas-ca per recuperar aquest episodi i donar-lo a conèixer a través de la museïtzació de la seva antiga presó, lloc pel qual van passar al voltant de 3.000 evadits, uns 800 dels quals jueus.

La jornada celebrada a Sort va servir també perquè Memo-rial Democràtic i el Centre Se-farad Israel signessin un acord de col·laboració per enfortir les relacions i potenciar els temes educatius.

Els Pirineus, refugi durant la Segona Guerra Mundial

agències

un moment de la jornada celebrada a l’Oficina de Turisme de Sort.

agènciessort

memOrial demOcràTic

Page 15: Diari del 15 de juliol de 2013

15Dilluns, 15 De juliol Del 2013

La pluja respecta l’estrena de ‘Scalada’ i 5.000 persones gaudeixen del genial Cirque du Soleil

Petons, abraçades i eufòria des-fermada entre bastidors després de l’estrena de Scalada. L’es-pectacle exclusiu del Cirque du Soleil es va poder representar dissabte a l’hora prevista, tot i la pluja que el va amenaçar durant tot el vespre. Finalment, els nú-vols van respectar l’esplanada de l’aparcament del parc Central i van permetre que unes 5.000 persones gaudissin de la màgia del Cirque du Soleil. Amb tot, el públic que esperava des de feia estona ja venia preparat amb el paraigua o es va comprar un

impermeable llampant –se’n ve-nien a l’entrada per tres euros–, disposat a suportar les incle-mències del temps i no perdre’s un detall del xou.

El Cirque du Soleil va de-mostrar per què ha aconseguit que la seva marca s’associï sempre a qualitat. Lluny de ser un espectacle senzill, pensat per acontentar els visitants i els andorrans que presencien gra-tuïtament el xou –o com a molt havent pagat 15 euros–, Scala-da és un espectacle vibrant, que encadena, un rere l’altre, núme-

ros sorprenents, espectaculars, amb acròbates, saltimbanquis, atletes... i tots els qualificatius que puguin merèixer-se els artis-tes del Cirque du Soleil.

En l’estrena, els aplaudiments van ser constants entre número i número i la sensació final va ser que ningú marxava descontent de l’experiència. Scalada està a l’altura del circ i de la inversió d’An dorra Turisme, de gairebé 2,5 milions d’euros.

Penjats d’una corda, saltant pels aires, en bicicleta o per ter-ra, els acròbates van donar el

millor de si en cada bot, en cada moviment, en cada gest.

La música, com en totes les propostes del Cirque du Soleil, té un gran pes en l’execució de Scalada. Interpretada en directe, la banda sonora és una mescla de diversitat d’estils, des del fla-menc fins als ritmes àrabs, pas-sant per l’alegre música italiana.

I per amanir-ho, un punt d’an-dorranitat: l’oferta de natura i esport del país –l’objectiu de Scalada– i el detall de l’escut a la rampa per la qual volaven els ciclistes i un patinador.

agències

Dos acròbates de ‘Scalada’, dissabte.

¿Com es prepara una coreogra-fia pensada exclusivament per a Andorra, com a reclam turístic?

Coneixia Andorra per venir a comprar alcohol, tabac... pensa­va que era un carrer! Però quan he arribat i he vist les muntanyes, que agafen l’energia de la ciutat... Estic amb el Cirque du Soleil des del 2008 i el departament d’esde­veniments, tant grans com petits, és com un laboratori en què des­envolupem moltes idees abans de presentar l’espectacle.

Treballo molt a prop del di­rector artístic i de la part tècni­ca. Es munta una història, una dramatúrgia i, a partir d’aquí, busquem els personatges i fem un càsting d’actors. En aquest cas hem tingut molts artistes del banc d’artistes del Cirque du So­leil. Hem agafat els millors, que ja estan preparadíssims i hi po­dem comptar per desenvolupar un projecte molt ràpid.

¿Com se seleccionen? Hi ha una

trentena d’artistes. N’hi ha 31. Quan tenim la

idea clara del personatge i del ti­pus de número que volem tenir dins de l’espectacle, escollim de la base del circ els artistes que te­nen els números muntats. Si es­tan disponibles i en tenen ganes, hi participen. En general, la gent està encantada de formar part de qualsevol espectacle.

¿Vénen de tot el món?

Sí, sí. Si es diu Cirque du So­leil és perquè el sol està per tot el món i atrau la gent.

¿Com se’ls va quedar el cos després de l’estrena de Scalada dissabte? Entre bastidors se’ls veia eufòrics!

Una felicitat impressionant! En general, quan es prepara un espectacle del Cirque du Soleil de gran envergadura s’assaja durant sis mesos. En aquest cas hem arribat molt preparats en la precreació i la creació. És fantàs­tic arribar a la perfecció amb tan­ta rapidesa! Estem molt contents,

i també de la benvinguda que hem tingut de l’agència de turis­me. S’ha dit que l’espectacle és massa gran per a Andorra, però la mida no és el més important sinó el que hi ha dins d’Andorra, que és gran.

Per tant, els artistes no s’han trobat fins a arribar a Andorra.

Sí, i és una meravella. Com

deia, dins del banc d’artistes els hem escollit i els hem explicat el projecte. Muntem la creació i pensem en el número que ja tenim preparat, sabem qui tin­drem. Però ells no saben qui més vindrà i quan arriben aquí és tota una sorpresa. I això és maco perquè la gent té ganes de conèi­xer­se, de saber qui és qui i què fa, i això és la màgia.

Hem vist de tot sobre l’escenari. ¿Qui són els personatges?

Hem fet l’espectacle a mida per a Andorra, ja molt coneguda per l’esquí, per l’hivern, per la neu... Però és important parlar de les quatre estacions, que són precioses, com a Mont­real. Les quatre estacions són belles i es poden gaudir intensament.

¿Scalada es representarà deu vegades i ja està? ¿Adéu per sempre?

Esperem poder tornar l’any que ve. La idea ha vingut de l’espectacle que hem representat cinc anys al Quebec, Les chemins de l’invisible, i el ministre de Tu­risme el va anar a veure i li va agradar la idea. El Quebec també és molt petit i teníem una cosa molt gran. És el primer especta­cle que fem aquí, i està molt ben aconseguit, a la mida d’Andorra. A veure si l’agència de turisme està contenta i vol repetir l’expe­riència i l’aventura. El Cirque du Soleil estaria encantat de tornar a repetir a Andorra.

iñaki rubio

“Cirque du Soleil estaria encantat de tornar a repetir l’experiència a Andorra”

Stéphane boko, Coreògraf De ‘SCaLaDa’

e. j. m.anDorra la Vella

El coreògraf i ballarí Stéphane Boko ha estat l’encarregat de dissenyar les coreografies de ‘Scalada’, l’espectacle exclusiu que la prestigiosa companyia Cirque du Soleil ha preparat exclusivament per a Andorra. Boko ha treballat

estretament amb el director artístic, Bastien Alexandre, per aconseguir que ‘Scalada’ no sigui només un reclam turístic del país sinó que sigui un xou de qualitat que deixi la inconfusible empremta del circ d’acròbates.

Page 16: Diari del 15 de juliol de 2013

publicitat16 Dilluns, 15 De juliol Del 2013

RECICLARCOMPENSA

Ofe

rta s

otm

esa

a c

ond

icio

ns

Av. Carlemany, 44, PB, local, porta 16Botigues Molines, Escaldes-Engordany

Tel.: 829 999

3 €

2 €

1 €

Page 17: Diari del 15 de juliol de 2013

17Dilluns, 15 De juliol Del 2013

Molta superioritat va ser la que va mostrar Marcos Sanza en la Cursa Migfons d’Andorra. Va completar la major part dels 10 quilòmetres del recorregut en solitari per acabar vencent. En categoria femenina el triomf va ser per a Sílvia Segura.

Van ser 310 els inscrits en les diferents proves de què consta­va l’esdeveniment. La Migfons es disputava pels carrers d’An­dorra la Vella, Escaldes­Engo­dany i Santa Coloma, amb sorti­da i arribada a l’estadi Comunal. En un inici Sanza i Bernadó, tots dos del Club d’Atletisme Valls d’Andorra, van imprimir un ritme alt que els va permetre es­capar­se de la resta de corredors abans del segon quilòmetre. I un parell després Sanza premia l’accelerador per posar distàn­cia també amb el seu company d’equip. A partir d’aquí va córrer en solitari, imposant­se el ritme per realitzar un bon temps. Va guanyar amb un crono de 31.20 minuts. El segon lloc va ser per a

Bernadó amb 32.55, mentre que en tercera posició va finalitzar Miki Solé (34.16).

“M’ho he pres com un dia fort d’entrenament. És més avorrit anar sol i esperava tenir més competitivitat, però volia córrer ràpid per fer quilòme­

tres i realitzar un entrenament de qualitat”, va indicar Sanza, que torna a sumar una victòria després que fa dues setmanes va guanyar la cursa de la Vila Olímpica de Barcelona: “Estic satisfet de com m’està anant, perquè vaig començar la tempo­

rada amb una petita tendinitis. Costa posar­se en marxa quan et passa al començament, però de mica en mica m’he anat trobant millor i ara estic bé.”

En fèmines es va imposar Sílvia Segura amb un regis­tre de 41.55. A continuació es

van classificar Esther Montosa (42.23) i Núria Ribalta (42.32). La prova era també Campionat d’Andorra. El títol masculí és per a Sanza, amb Bernadó segon i Iván Ramírez tercer (35.19). El podi femení va ser ocupat per corredores del Club d’Atletisme Assegurances Doval. La victò­ria va ser per a Dulce Casanova amb 50.23. El segon lloc va ser per a Pepi García (52.54) i el ter­cer, per a Alicia Ruiz (54.36).

Sanza mostra la seva superioritat per imposar-se en la Migfons d’Andorra

atletisme

RedaccióAnDorrA lA VellA

Els campions nacionals de la distància són el mateix Sanza en masculí i Casanova en femeníiñAki rubio

marcos sanza va encapçalar la cursa de principi a fi, amb toni Bernadó darrere seu.

CLASSIFICACIÓ MASCULINA

1. Marcos Sanza 31.20

2. Toni Bernadó 32.55

3. Miki Solé 34.16

4. Jaume Farré 34.54

5. Iván Ramírez 35.19

CLASSIFICACIÓ FEMENINA

1. Sílvia Segura 41.55

2. Esther Montosa 42.23

3. Núria Ribalta 42.32

4. Carla Roures 45.04

5. Nuri Ramírez 45.39

Dissabte va posar punt final després de dues setmanes la si­sena edició del Campus Carles Riba, que s’ha convertit en molt poc temps en tot un referent de les estades d’estiu d’aquest es­port a la Península.

Enguany han pres part en els dos torns un total de 173 joves, una xifra similar a la d’edicions passades. Per Riba “és molt sa­tisfactori poder mantenir les

xifres dels anys anteriors. Això vol dir que anem pel bon camí, perquè és un moment de molta dificultat econòmica a tot ar­reu i hi ha campus repartits per molts llocs. Té mèrit el que fem i som el segon més gran d’An­dorra”, després del Nike Camp Andbank.

Xavi Passarius, entrenador del Marfil Santa Coloma, va ser l’últim dels noms destacats del futbol sala convidats a passar pel campus. Durant dos dies va

impartir classes als joves parti­cipants. En aquesta edició no han faltat noms reconeguts de primer nivell, com l’excapità de l’FC Barcelona Alusport Javi Rodríguez, que no ha faltat a la cita cap any. Tampoc el por­ter blaugrana Paco Sedano; Sito Rivera, seleccionador de Roma­nia, i Santi Gea, el de Catalunya. També hi ha hagut altres habitu­als com el porter Luis Marimón i el jugador del CE Sant Julià Na cho Llamas.

El Campus Carles Riba manté la participació d’anys anteriors

futBol sala

j. j. b.AnDorrA lA VellA

cAmpus cArles ribA

Passarius mostra conceptes tàctics als joves jugadors.

Page 18: Diari del 15 de juliol de 2013

esports18 Dilluns, 15 De juliol Del 2013

L’estrena del calendari de la Copa TT Xtrem es va realitzar a la Massana, amb diferents no-vetats. La primera és que es dis-putava en un format de dos dies per primer cop. I l’altra, que la competició es va traslladar la primera jornada al centre de la Massana. La pluja va complicar el traçat i el desenvolupament dels vehicles.

Divendres a la nit la com-petició es trobava al costat de l’avinguda del Través, mentre que dissabte es va realitzar a l’abocador de Beixalís. Les for-tes pluges que van caure van fer que la direcció de carrera avan-cés una hora la finalització. En la categoria proto només hi ha-via dos equips participants. Ra-mon Pujol i Albert Cabanes van demostrar la seva superioritat per imposar-se amb un total de 8.842 punts. La segona posició va ser per a Jaume Guardiola i José Solà amb 15.991.

En preparats el triomf va ser per a Jordi Betriu i Marc Bayona amb 16.506, que van superar els campions de l’any passat, Ernest Raventós i Pau Tubau (17.418). El tercer lloc va ser per a Josep i Joan Bringué (40.134). Els que continuen intractables en la ca-

tegoria sèrie són Joël i Martínez, que van sumar una nova victò-ria, signant 27.549. Els van se-guir Aitor Punzano i Ramon Ar-mengol (31.138). Miquel Giró i Albert Iglesias (116.370) eren els guanyadors en primera instàn-cia, però van ser finalment ter-cers després de rebre una sanció de 100.000 punts per competir amb unes rodes d’una mesura que no s’ajustava al reglament.

Les novetats que es van pre-sentar en aquest inici de cam-pionat van agradar. “Portar la prova a ple centre de la Massa-

na ha estat una experiència molt positiva. Malgrat les condicions meteorològiques que es van viure, van ser molts els afecci-onats i espectadors en general que no es van voler perdre les evolucions dels 4x4 a les prime-res zones de la Copa TT Xtrem 2013”, va exposar el secretari general de l’Automòbil Club d’Andorra, Toti Sasplugas, que va assenyalar també que “no és fàcil trobar llocs en els quals sigui possible organitzar pro-ves d’aquestes característiques. L’abocador de Beixalís és un

escenari ideal i estem intentant treure’n el màxim rendiment. L’altre aspecte que vam tenir en compte va ser fer una prova més atractiva per a tots, però especialment per als equips que vénen de França o Espanya, que fan un desplaçament important i que, de vegades, no es plan-tegen venir per competir sola-ment una tarda”.

La segona prova del campio-nat se celebrarà el 17 d’agost a Arinsal. En aquesta cita es de-cidiran els campions d’aquesta edició en categoria sèrie.

Pujol, Betriu i Martínez inicien amb triomf a la Massana la Copa TT Xtrem

tot terreny

fotoesport

Pujol i Cabanes, amb el seu Jeep Wangler, van ser els guanyadors en la categoria proto.

La pluja va ser protagonista en una cita que per primer cop es disputava en dos dies

RedaccióAnDorrA lA VellA

bàsquet

Primera jornada dels Europeus C sub-18 a Andorra

RedaccióAnDorrA lA VellA

Andorra acull des d’avui els Campionats d’Europa C sub-18 tant en categoria masculi-na com en la femenina. En els dos tornejos serà present el combinat nacional, que pro-varà de lluitar per les meda-lles. Els partits es disputen al poliesportiu d’Andorra.

En la primera jornada l’equip masculí descansarà. Es troba en el grup B, junta-ment amb Mònaco i Gibral-tar. En l’A hi ha Gal·les, Mol-dàvia i San Marino. L’equip andorrà el formen Joan Ber-nada, Adrià Besolí, Juan Bus-tamante, Marc de Bofarull, Eduard Fernández, Marc Iserte, Sergi Jiménez, Sergi Jordana, Èric Lameiras, Aleix Marín, Jordi Moliné, Oriol Peral i Serni Ramisa.

Pel que fa al femení, sí que sortirà a la pista en la prime-ra jornada. Jugarà a les 19.30 hores amb Gibraltar. La resta de conjunts participants són Malta, Gibraltar i Gal·les. La selecció del Principat la componen Marta Aguilera, Christina Andrés, Clàudia Brunet, Èrika Julián, Anna Mana, Maria Martín, Andrea Moreno, Laura Navarro, Aina Solana, Anna Vidal i Maria Vidal.

El 14 i 15 de setembre es dis-putarà el Ral·li d’Andorra. Està reservat a la modalitat de re-gularitat per a turismes i grans turismes clàssics, fabricats del 1931 al 1985. L’expectació és tal que dels 90 vehicles establerts com a xifra màxima de partici-pació, més d’una cinquantena ja hi estan inscrits.

Aquesta edició serà una de les que més participació tin-dran en la història de la prova. Alguns dels principals pilots es-pecialistes espanyols, francesos i andorrans no hi faltaran. Entre els que ja han confirmat la seva presència hi ha noms destacats

com Sergi Giralt (Volkswagen Golf MK1), Tere Armadans (Porsche 911 Carrera) i Josep Maria Carreras (Citroën Diane 6). Les inscripcions es poden fer fins a l’11 de setembre. El ral·li

tindrà en total 120 quilòmetres, dividits en dotze trams i amb llum diürna o amb els llums dels focus a la nit. L’última espe-cial es realitzarà al Grandvalira Circuit.

El Ral·li d’Andorra va camí d’arribar al màxim de places

automobilisme

RedaccióAnDorrA lA VellA

jAs

un dels cotxes participants en l’última edició, al Grandvalira Circuit.

El millor dels pilots andorrans que van prendre part en la Pu-jada Alp 2500, quarta prova del Campionat de Catalunya de muntanya, va ser Gerard de la Casa, que va acabar quart i primer en la categoria de turismes.

La prova es disputava dis-sabte i diumenge i era organit-zada pel Cerdanya Racing Club Esportiu. De la Casa va acabar a 4,915 segons del guanyador, Francesc Munné, que es va im-posar amb el seu monoplaça. El segon lloc va ser per a Esteve Torrent a 4,115 i el tercer, per a Didier Seive a 4,599. Domingo Mesas va ser 10è a 19,888; Lluís

Bigordà, 11è a 27,051; Joel Cap-devila, 17è a 31,027, i Delfín Morgado, 25è a 56,841.

Després d’aquesta prova, De la Casa segueix liderant la general de turismes amb 91 punts, ampliant diferències respecte als seus principals ri-vals en la classificació. El pilot andorrà s’ha adjudicat les tres últimes proves en la categoria. A la d’Alp s’hi sumen les de Fa-rell i Torrelles-Pontos.

De la Casa acaba quart en la Pujada Alp 2500

RedaccióAnDorrA lA VellA

automobilisme

Va ser el vencedor en la categoria de turismes, de la qual és el líder

del campionat

Page 19: Diari del 15 de juliol de 2013

classificats 19Dilluns, 15 De juliol Del 2013

Vols vendre el teu

cotxe o la teva moto?Anuncia’t en aquest

espai.Més informació al 80 88 88

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el

preu inclou també el transport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

transport i la col·locació).

835 800

Immobles

Diversos

DISPOSEM DE MOBILIARI DE BOTIGA I MANIQUINS DE MOLT BONA QUALITAT A

PREU D'OCASIÓ (estat impecable)

Interessats: 33 25 26

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc, molt assolellat.

NOu PREu: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOu PREu: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífica ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de

pàrquing, amb traster. REBAIXAT: 475.000 €

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

andorra la vellaREF. 2810102: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀRQ. I TRASTER, SANTA COLOMA. PREU: 400 EUROSREF. 3710101: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, ZONA PLA-ÇA dE LES ARCAdES. PREU: 450 EUROSREF. 4070201: PIS, 2 H. ÀMPLIES, CUINA REFORMAdA INdEPENdENT A SANTA COLOMA. PREU: 450 EUROSREF. 9990112: PIS, 2 HABITACIONS, MOBLAT, AMB PÀRQUING I TRASTER, AL C/ ROUREdA dE SANSA. PREU: 553 EUROSREF. 2640101: PIS, 4 HABITACIONS, SENSE MOBLES, GRAN MENJAdOR, CUINA ÀMPLIA, ZONA ANTIC HOSP. PREU: 600 EUROS REF. 2120301: LOCAL COMERCIAL, C/ ALZINARET, PROP PLAÇA LES ARCAdES. PREU: 600 EUROSeSCaldeS-enGordanYREF. 2020132: ESTUdI SENSE MOBLES, ZONA dON dENIS. PREU: 350 EUROSREF. 4070101: PIS, 1 HABITACIó, MOBLAT, ZONA dON dENIS. PREU: 400 EUROSREF. 4170101: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, TOT EXTE-RIOR, A L’AV. PONT dE LA TOSCA. PREU: 400 EUROS REF. 4070102: PIS, 2 HABITACIONS, AMB MOBLES, CUINA INdEPENdENT, MENJAdOR, A LA ZONA dEL dON dENIS. PREU: 450 EUROS

REF. 3070101: PIS, 3 HAB., SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, TOT EXTERIOR, AMB VISTES A L’AV. FITER I ROSSELL. PREU: 625 EUROSREF. 4450101: PIS, 4 HABITACIONS, SENSE MOBLES, REFORMAT, TOT EXTERIOR, A L’AV. dEL PESSEBRE, AMB TOT INCLÒS. PREU: 600 EUROSenCaMPREF. 3340101: ESTUdI ACOLLIdOR, HORT dE GOdÍ, SENSE MOBLES. PREU: 200 EUROSREF. 4220101: PIS, 1 HABITACIó, MOBLAT, AMB PÀRQ., AL COSTAT dEL FUNICAMP. PREU: 400 EUROSREF. 4060101: PIS, 1 HABITACIó, AMB MOBLES O SENSE, AMB BALCó I PÀRQUING. ZONA MIRAdOR d’ENCAMP. PREU: 350 EUROSREF. 3410101: PIS, 1 HABITACIó, MOBLAT, AMB PÀR-QUING, AL CENTRE d’ENCAMP. PREU: 350 EUROSREF. 3010101: PIS, 2 HABITACIONS, AMB MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, AMB VISTES, ZONA TURó dE VILA. PREU: 450 EUROSla MaSSanaREF. 2300302: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AMB PQ., A LA ZONA dEL PRAT dEL COLAT. PREU: 500 EUROSREF. 3090101: CASA INdIVIdUAL A SISPONY, 3 PLAN-TES, A LA URB. CAMP dE BAIX. PREU: 625 EUROS

arInSalREF. 4050101: ESTUdI AMB MOBLES, AL CENTRE d’ARINSAL. PREU: 300 EUROSREF. 2500101: PIS, 1 HABITACIó, MOBLAT, PER LA ZONA dEL CRÈdIT ANdORRÀ, ZONA TRANQUIL·LA. PREU: 350 EUROSREF. 2090101: PIS, 1 HABITACIó, AMB MOBLES, AMB PÀRQUING, A LA CTRA. GENERAL d’ARINSAL. PREU: 400 EUROSREF. 2030101: PIS, 1 HABITACIó, MOBLAT, AMB PÀR-QUING, CTRA. GENERAL. PREU: 400 EUROSel TarTerREF. 9990110: PIS, 1 HABITACIó, MOBLAT, AMB PÀRQUING I TRASTER, ZONA TRANQUIL·LA A PEU dE PISTES. PREU: 400 EUROS REF. 4400101: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AL TAR-TER, PROP CTRA. GENERAL. PREU: 350 EUROS REF. 3970002: PIS, 1 H., MOBLAT, AMB PÀRQUING I TRASTER, dAVANT PQ. PISTES. PREU: 350 EUROSSanT JUlIÀ de lÒrIaREF. 2670101: PIS, 2 H., AMB TERRASSA, SENSE MO-BLES I PQ., CTRA. dE LA RABASSA. PREU: 400 EUROSREF. 3980101: PIS, 3 H., AMB MOBLES, AMB PQ., A LA CTRA. dE LA RABASSA. PREU: 500 EUROS REF. 2220002: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀR-QUING, CTRA. dE LA RABASSA. PREU: 450 EUROS

GRAN OPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m², 3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 120.000 € Tel.: 831 277

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2,

3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS -

ESCALDESCÈNTRIC -

LLIURE D’ENVANSApropiat per a consultori,

despatx, despatx d’arquitectura, federaci-

ons, etc.PREU: 975 euros

mensuals. Despeses de calefacció

i comunitàries incloses.Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Vehicles

MATRICULAT SETEMBRE 20106.3 litres - 457 CV - 53.000 km

Color negre metal.litzat (pintat agost 2012)

Full equipe - Interior en cuirAltaveus Harmon&Kardon

Mercedes COMMANDEstat impecable

4 rodes ample especial Michelin PS3- 245/40 ZR18 97Y XL- 265/35 ZR18 97Y XL

ITV passada fins al gener del 2014

MERCEDES C63 AMG – K22xx

Marina: +376 337 811

EnglIsH AnglèsPer recuperar aquest estiu?

nivells: Principiants de

qualsevol edat, EsO i Batxillerat

Marina Pastor

No ho dubtis i truca’m al (+376) 337 811

S’ofereixen classes particulars de suport fins a 4 persones, horaris flexibles

i possibilitat de mobilitat.

Horaris flexibles

Les classes inclouen:

· Vocabulari· Gramàtica· Pronunciació i conversa

Immobles

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

ENCAMP CENTRE PIS CÈNTRIC EN VENDA

PIS D'1 HAB. DOBLE, 1 BANY COMPLET, CUI-NA MENJADOR AMB BALCÓ, SOL I VISTES

ideal per a inversió.Preu: 65.000 € Tel. 831 277

Encamp, La Llenguadera, pis en venda, 120 m2, 3 habitacions, 2 banys, parquet,

llar de foc, safareig, pàrquing, traster, terrassa de 56 m2, vistes i sol tot el dia.

350.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

Busquem pisos de lloguer a totes les parròquies.

Tenim clients esperant per llogar el vostre pis!

Isabella travesti oriental

La més viciosa i completa

24 hores - Visa - SortidesLa Seu d’urgell

693 681 525 / 973 989 518

fLoresfrescas

des de 30 €

LLOGUERS CÈNTRICS Tel. 862 5402 habitacions: 420 €Pis de 3 dormitoris: 500 €, calefacció a part

VENDA Casa adossada, Urb. La Plana, llar de foc, 3 habitacions, 2 banys, 1 bany auxiliar, terrassa, garatge. 500.000 €

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA: PISOS REFORMATS AL C/ ESTEVE DOLSA PUJAL

D’ANDORRA LA VELLA

- Pisos de 2 dormitoris a partir de 450 €

- Pis moblat de 2 dormitoris. Preu: 595 €

INFORMACIÓ: Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Page 20: Diari del 15 de juliol de 2013

ClassifiCats20 Dilluns, 15 De juliol Del 2013

[email protected] · www.andorracanillopark.com

3-4 hab.VENDA

a partir de175.000 €

a partir de

3-4 hab.

LLOGUERa partir de

500 €/mes

a partir de

CALEFACCIÓ

AMB BIOMASSA

50% D'ESTALVI

EN EL REBUT DE

CALEFACCIÓ

ESCALDES-ENGORDANYRef. 1251 Atic cèntric ,3h, 1 bany, 1 aseo, saló menjador amb terrassa vistes, sol ...................... 600 €Ref. 1245 Pis 81 m2, 3h, 2 banys safareig, cuina americana, pàrquing i traster vistes i sol .........620 €Ref. 1242 Pis semi nou 50m2, 1h, 1 bany, cuina oberta, safareig, vistes, pàrquing i traster .......450 €Ref. 1217 Pis 100m2, 3h, 1bany, cuina indep, ampli saló menjador pàrquing opcional .............600 €Ref. 1192 82m2 1hab, 1 bany, cuina tancada, ampli saló, pk sol i vistes . Despeses incloses ... 680 € Ref. 1191 Pis 55m2, 1h doble, bany, cuina semi oberta, pk i traster . Despeses incloses ........... 560 €Ref. 1048 Atic 83m2, 3h, 1b, cuina indep, safareig, vistes, sol. Despeses incloses ..................... 650 €Ref. 1126 Pis moblat i equip, 1h, 1b, cuina americana, pk,ampli saló i traster ............................500 € Ref. 1004 51m2, 1h, bany, armaris, despeses incloses, assolellat, pk, moblat ........................... 550 €Ref. 558 Pis 65m2, 2h, bany, cuina semi oberta, safareig, pk opcional, despeses incloses ......... 550 €ANDORRA LA VELLARef. 1266 Cèntric 68m2, 2h, 2 bany, cuina indep, sol, pk opcional despeses incloses ................ 575 €Ref. 1164 Pis 85 m2 reformat 2h,1 bany,safareig cuina indep, parquet terrassa, traster............ 525 €Ref. 1263 Atic reformat de 60m2, 1h, bany, cuina independent, ampli saló menjador ............. 400 €Ref. 0002 Pis semi nou 65 m2, 2hab, 1 bany, cuina americana, 1 bany, pàrquing i traster ........ 590 €Ref. 1258 Pis de 75 m2 + 15 m2 terrassa 2h, 1b, cuina independent, ampli saló menjador ..... 750 €Ref. 1226 Pis 65m2, 2h , 1 bany, cuina ind, safareig, exterior, reformat ...................................... 500 €

Ref. 1189 Pis 40m2, 1h, 1b, cuina indep, ben situat ampli saló. Moblat i equipat ...................... 450 €Ref. 1164 Pis 45 moblat i equipat ampli menjador 1h, bany, cuina tancada pàrquing ............. 600 €Ref. 1133 Pis reformat 85 m2, 2hab, 1 bany, cuina tancada, 1 bany, a ple centre ...................... 600 €Ref. 1087 Atic de 90m2, 2h, 2bany, cuina tancada, lluminós, armaris. Despeses incloses ......... 750 €ENCAmpRef. 1267 Pis 55 m2 estil rustic1 hab, cuina oberta llar de foc, pàrquing .................................... 400 €Ref. 1228 Pis 42m2, 1h, 1b, ampli saló, pk i traster, vistes, sol .................................................... 420 €Ref. 1165 Pis cèntric 55 m2, 1h, ampli saló, moblat i equipat, pk, tr, sense agència .................. 400 €Ref. 958 Àtic 80m2, 2 hab, 2 banys, cuina,ampli saló, armaris, aparcament, sol i vistes ............ 600 €SANt JuLià DE LòRiARef. 1204 Pis cèntric 75m2, 3h, bany, cuina indep, terrassa, sol i vistes .....................................400 €Ref. 997 Loft 30m2, situat en zona residencial molt tranqui·la ....................................................360 € Ref. 503 Pis 50m2, 1h,1 bany, cuina americana,ampli saló menjador, pàrquing ....................... 450 €LA mASSANARef. 1271 Cèntric, 2 hab, 2 banys, cuina oberta, ampli saló pàrquing i traster............................ 500 €Ref. 1220 Pis de 50 m2, 1 cuina oberta, ampli saló menjador, sol i vistes................................... 400 €Ref. 1067 Atic amb altell de 50 m2, 1 cuina americana, ampli saló menjador, sol i vistes ......... 500 €

Pis a Escaldes-Engordany de 2 habitacions (1 do-ble, 1 individual), 1 bany i terrassa.Preu: 130.000 €

Pis a Andorra la Vella (San-ta Coloma) de 107 m2, 3 habitacions dobles, 1 bany (opcional un altre bany), cuina oberta i equi-pada, safareig i bany, tot exterior. 1 aparcament in-clòs al preu. (Ref. 1000)Preu: 214.000 €

OPORTUNITAT! Sota àtic de 95 m2 al centre d’An-dorra la Vella, 3 habitaci-ons (2 dobles i una suite), 2 banys complets, cuina office tancada i moblada, aparcament. (Ref. 1184)Preu: 235.000 €

OPORTUNITAT! Parcel-la a Sant Julià de 310 m2 amb permisos al Comú i projecte. Su-perfície edificable d’uns 207 m2. PB + 2. Sol i vis-tes. (Ref. 413) Preu: 140.000 €

OPORTUNITAT! Pis cèn-tric a Andorra la Vella, exterior, semireformat, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina oberta reformada. (Ref. 1235)Preu: 105.000 €

OPORTUNITAT!! Pis a Andorra la Vella, 96 m2, 4 habitacions, 2 banys, vistes, assolellat, terras-sa i una plaça d’aparca-ment. Preu negociable. (Ref. 585).Preu: 220.000 €

LLOGUER

VENDALLOGUERS

ImmObILIàRIaCompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immoblesTelèfon: 801 055 - www.granvalira.com [email protected]/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

ANDORRA LA VELLAREF. 4410: Pis, 95 m2, 3 dormitoris, 2 banys, menjador, cuina, balcó (ZONA PYRÉNÉES). PREU: 620 € REF. 4392: 58 m2, 2 dormitoris, cuina, menjador, 1 bany, safareig. Calefacció inclosa. PREU: 570 € REF. 4038: Pis de 65 m2, 2 dormitoris dobles, 1 bany complet, cuina, saló menjador. Garatge. CALEFACCIÓ INCLO-SA. PREU: 600 €REF. 4353: Pis de 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, 1 bany auxiliar, menjador. Cuina tancada, menjador, balcó. Garatge opci-onal 75 €. PREU: 475 €REF. 3335: Pis de 91,17 m2, 3 dormi-toris, 2 banys, cuina, menjador. Balcó. Reformat. ZONA ELECLER. Garatge op-cional a 52 €. PREU: 700 €REF. 4488: Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 2 banys, saló menjador, llar de foc, cuina, terrassa, garatge. REFORMAT. PREU: 800 €REF. 4417: Pis de 135,63 m2, 2 dormi-toris dobles, 2 banys, cuina, menjador, plaça de garatge i traster (ZONA PLAÇA DEL POBLE). PREU: 900 €REF. 4247: Àtic, 55 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina oberta, saló menjador. Ter-rassa. Garatge. PREU: 550 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 4443: Pis, 65 m2, 2 dormitoris, 1 bany, safareig, cuina, menjador, garat-ge. PREU: 580 €REF. 4347: Pis, 95 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, safareig, saló menjador,

garatge. PREU: 600 €REF. 4381: Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina, saló menjador, garatge. MOBLAT. PREU: 450 €REF. 4434: Pis de 100 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador. Calefacció in-closa. REFORMAT. PREU: 650 €REF. 4440: Pis de 113 m2, 2 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, llar de foc, terrassa, garatge i traster. MOBLAT (Urb. LA PLANA). PREU: 800 €REF. 4442: Local comercial de 30 m2 molt ben situat (av. Fener). PREU: 600 €REF. 4480: Pis de 160 m2, 3 dormitoris, 3 banys, 1 bany auxiliar, cuina tancada, menjador, llar de foc, 2 terrasses. Ga-ratge. PREU: 1.400 €

LA MASSANAREF. 4300: Xalet, 130 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador amb llar de foc, terrassa de 250 m2, garatge per a 2 cotxes. PREU: 900 €REF. 3948: Pis, 65 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina americana, menjador, ga-ratge i traster. Vistes i sol. PREU: 575 €

ORDINOREF. 4413: Dúplex, 111 m2, 2 dormito-ris, 2 banys, menjador, llar de foc, garat-ge i traster. Moblat. PREU: 800 €REF. 4465: Pis de 115 m2, 3 dormitoris, 2 banys, menjador, cuina. Terrassa. Garat-ge (al costat dels col·legis). PREU: 600 €

ENCAMPREF. 4157: Pis, 43 m2, 1 dormitori, 1 bany complet, 1 bany auxiliar, saló menjador, cuina equipada. Moblat. PREU: 350 €

REF. 3451: Pis de 40 m2, moblat, 1 dormitori,1 bany, cuina americana i equipada, saló menjador. Garatge. PREU: 300 €REF. 4081: Pis de 3 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, garatge. PREU: 475 €REF. 4103: Pis, 79 m2 + 72 m2 de jardí, 2 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, garatge i guardaesquís. PREU: 600 €REF. 4425: Pis de 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, menjador, plaça de garatge. MOBLAT. PREU: 550 €REF. 3585: Pis, 55 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina, menjador. Garatge i traster. PREU: 400 €REF. 3937: Pis de 52 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina, menjador. Plaça de garatge i guardaesquís. Moblat. PREU: 450 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 4272: Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, menjador, calefac-ció elèctrica. Situat al centre, reformat, edifici sense ascensor. PREU: 400 €REF. 4072: Pis de 50 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló menjador. Garatge. PREU: 400 €REF. 4338: Pis de 130 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, menjador, bal-có. Plaça de garatge. PREU: 565 €REF. 4083: Pis de 73 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, terrassa, plaça de garatge i traster. PREU: 500 €REF. 4403: AIXIRIVALL. Pis de 65 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, menjador amb llar de foc, terrassa de 4 m2, garat-ge. PREU: 400 €

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

TRaSPàS a SaNT JULIà DE LòRIaGranja-bar-restaurant, en ple rendiment, 150 m2, 70 coberts, 3 banys (1 de servei +

2 de públics adaptats per a minusvàlids), cuina amb tota la maquinària nova. PREU: 40.000 €

Page 21: Diari del 15 de juliol de 2013

classificats 21Dilluns, 15 De juliol Del 2013

Lloguer Venda

LA MASSANA - Ref. 00110ÀTIC DÚPLeX, edifici de disseny, obra nova, de 142 m². 3 habitacions (1 suite), 2 banys, safareig, armaris encastats, balcó, 2 places

de garatge i 1 traster. PREU: 350.000 €

OPORTUNITAT AIXIRIVALL Ref. 00623

Situació privilegiada, sol i vistes espectaculars. Pis de 132 m², 4 habitacions, 2 banys, cuina tancada i totalment equipada, saló menjador,

safareig, 1 plaça de garatge i 1 traster.PREU: 250.000 €

eSCALDeS-eNGORDANY - Ref. 00340SOL I VISTeS. Àtic dúplex de 180 m², en zona residencial i a 5 minuts del centre. Gran saló

menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa. 3 hab. (1 suite), 1 despatx, 2 banys. 1 box

de 2 + 2 places d’aparcament.PREU: 790.000 €

CANILLO - Ref. 00886AL COSTAT DeL TeLeCABINA, pis de 85 m²,

totalment moblat i equipat. 3 habitacions (1 suite), 2 banys, safareig, cuina tancada,

saló menjador amb balcó i vistes, 1 plaça de garatge i 1 traster.PREU: 230.000 €

OPORTUNITAT CANILLO Ref. 00695

Àtic en zona residencial amb vistes espectacu-lars. Totalment moblat i equipat de disseny.

3 habitacions dobles (1 suite amb llar de foc), 2 banys, saló menjador amb llar de foc i balcó,

1 plaça de garatge. PREU: 299.000 €

BORDeS D’eNVALIRAObra nova, pisos a partir de 50 m² i 1 hab., i 70 m² i 2 habitacions. Acabats de qualitat, cuines totalment equipades, banyeres hidro-

massatge. enfront de les pistes de surf de neu, 1 plaça d’aparcament i 1 traster.

PREU: a partir de 115.000 €

ANDORRA LA VeLLARef. 00804Pis MOLT CÈNTRIC! de 75 m², amb 2 habitacions dobles amb armaris encastats, bany complet, cuina equipada amb vitroceràmica, forn i campana, menjador ampli amb balcó, ascensor, TOT RefORMAT!PREU: 585 €/mes

eSCALDeS-eNGORDANY - Ref. 00933Local a peu de carrer de 400 m2 més terrassa posterior de 180 m2.

Apte per a restaurant o qualsevol activitat.PREU A CONSULTAR

LA MASSANARef. 00673Pis CÈNTRIC seminou de 70 m², 2 habitacions, armaris encastats, 2 banys complets, cuina oberta amb vitroceràmica, campana i forn, molt bones vistes! Pàrquing i traster inclosos.Preu: 500 €/mes

ANDORRA LA VeLLA - ZONA PYRÉNÉeS Ref. 00246Àtic de 3 habitacions, armaris encastats, 2 banys, 2 terrasses, pàrquing i traster inclòs, solejat. IMPeCABLe!Preu: 895 €/mes

eSCALDeS-eNGORDANYRef. 00931Pis molt acollidor i ampli situat al bell mig d’escaldes-engordany. Saló menjador de 50 m² amb llar de foc i balcó, 4 habitacions dobles (3 suites), 1 bany de cortesia, cuina reformada i equipada, ampli rebedor, 1 plaça d’aparcament.Preu: 1.200 €/mes

ANDORRA LA VeLLARef. 00930Ampli àtic de 2 habitacions, 1 bany, 1 safareig, cuina equipada i comunicada amb el saló menjador mitjan-çant un passaplats. Saló menjador amb llar de foc. Grans finestres Velux amb cortines. Inclou 1 plaça d’aparcament amb possibilitat de llogar-ne una altra.Preu: 750 €/mes

L L O G U E R S

NOVA ADREÇA: Av. Riberaygua, 39, 4a

Andorra la Vella Fax: 86 19 [email protected]

M O B L A T S ( L L O G U E R S ) O P O R T U N I T A T S

801 065 www.eurofinques.comESCALDES-ENGORDANY

1 habitació doble, nou, cuina equipada (Ref. 3277). 480 €2 habitacions, nou, molt cèntric, qualitat (Ref. 3046). 790 €

ANDORRA LA VELLA3 habitacions, luxe, cuina office independent, pàrquing (Ref. 3271). 800 €

ENCAMP1 habitació doble, prop del Funicamp (Ref. 1918). 400 €2 habitacions dobles, impecable, terrassa, pàrquing (Ref. 2802). 450 €1 habitació, qualitat, exterior, pàrquing (Ref. 3295). 450 €2 habitacions dobles, impecable, sol, vistes, pàrquing (Ref.1851). 600 €

LA MASSANAEstudi (centre) reformat, cuina equipada (Ref. 2971). 350 €2 hab. dobles, parquet, reformat, terrassa,

pàrquing (Ref. 3129). 500 €2 habitacions dobles, totalment equipat (Ref. 2454). 400 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 habitació, nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €

CANILLO1 habitació (Pleta d’Incles), equipat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €2 habitacions, ampli menjador, nou, sol i vis-tes. Pàrquing i traster (Ref. 3362). 450 €ÀTIC, 2 habitacions (l’Aldosa), 1 bany, terras-sa, sol, pàrquing (Ref. 2940). 500 €ÀTIC, 2 habitacions (el Tarter), 1 bany, pàr-quing (Ref. 3115). 550 €3 hab. Ampli menj., nou, cuina independent, vistes. Pàrquing i traster (Ref. 3144). 650 €

ESCALDES-ENGORDANY1 habitació (nou), 1 bany, pàr-quing (Ref. 3365). 350 €2 habitacions, 1 bany, cuina tan-cada, pàrquing (Ref. 3391). 450 €3 habitacions, cèntric, cuina tan-cada (Ref. 2151). 650 €4 habitacions, 145 m2, tot exterior (Ref. 3426). 750 €ÀTIC, 3 habitacions dobles. Nou, cèntric, cuina tancada, qualitat (Ref. 3302). 850 €

ANDORRA LA VELLA1 hab. doble, cuina equipada, ex-terior (Ref. 2098). 400 €2 hab., cuina independent, cale-facció inclosa (Ref. 2991). 520 €3 hab. (molt cèntric), cuina inde-pendent (Ref. 3361). 700 €

4 hab., ampli menj., cuina office, pàrq. i traster (Ref. 2505). 825 €

LA MASSANA1 hab., ampli menjador, exterior, pàrq. i traster (Ref. 2490). 425 €2 habitacions, ampli menjador, nou, pàrquing i traster. 600 €3 habitacions dobles, amplíssim menjador, cuina office, pàrquing i traster (Ref. 2766). 700 €

ENCAMP1 habitació, nou, pàrquing i guar-daesquís (Ref. 1852). 450 €2 habitacions, nou, pàrquing i guardaesquís (Ref. 1857). 600 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (entre SOLDEU i EL TARTER), nou, amb altell, pàrquing i traster (Ref. 1792). 400 €

1 habitació, 1 bany, cuina (Ref. 2904). 400 €2 habitacions, 1 bany, cuina. Pàr-quing (Ref. 2056). 450 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 hab., ampli menj., 1 bany , cuina tancada, pàrq. (Ref. 3033). 450 €2 hab., ampli menj., 1 bany, pàr-quing i traster (Ref. 3203). 550 €3 habitacions, ampli menjador, 2 banys, cuina tancada, pàrquing i traster (Ref. 3385). 595 €3 hab., ampli menj., 2 banys, pàr-quing i traster (Ref. 3121). 650 €

ORDINO2 hab., llar de foc, terrassa, pàr-quing i traster (Ref. 2169). 600 €3 habitacions, nou, llar de foc, 2 banys, cuina tancada, pàrquing i traster (Ref. 3318). 750 €

ESCALDES (Av. CARLEMANy), LOCAL COMERCIAL, 300 M2 (SORTIDA DE fUMS),

APTE PER A RESTAURACIó(REf. 3424). 3.000 EUROS (NEGOCIABLE)

ANDORRA LA VELLA (Escale)OPORTUNITAT

(Ref. 3.378) 135.000 euros

75 m2, 2 habitacions dobles, 1 bany, ampli menjador, terra de parquet, safareig, terrassa,

completament moblat.

Page 22: Diari del 15 de juliol de 2013

ClassifiCats22 Dilluns, 15 De juliol Del 2013

www.cisa.ad ·73 73 73

VENDA i LLOGUER d’apartaments, xalets, estudis, edificis...

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup

ANDORRA - REF. 1436

Apartament de 2 dormitoris dobles completament refor-mat a Santa Coloma, al costat del Col·legi Janer. Pàrquing

i traster.200.000 €

SISPONYREF. 1387

Estudi a ple centre de 50 m². Menjador amb llar de foc, zona dormitori que es podria tan-car, sol tot el dia. Terrassa amb bones vistes. Cuina independent. 2 trasters. Ideal per a va-cances i/o inversió.

OFERTA!!! 49.500 €

LA MASSANAREF. 1450

Apartament en bon estat a ple centre. 100 m², 3 dormitoris dobles, cuina amb safa-reig. Bones vistes i sol tot el dia. Directe per entrar a viure-hi. Pàrquing i traster.

OFERTA!!! 211.500 €

ARINSALREF. PR001

Estudi en construcció al costat del telecadira. Cuina americana equipada. Bany amb dutxa. Bones vistes i sol. Ideal per a inversió i vacan-ces. Possibilitat de pàrquing i traster.

OFERTA!!!! 73.450 €

LA MASSANA - REF. 1564

Apartament al centre de la Massana. 1 dormitori doble. Saló menjador ampli amb llar de foc. Terrassa amb bones vis-

tes. Aparcament i traster. 135.000 €

PAL - REF. 1287

Àtic d’estil rústic completa-ment reformat, bones vistes, sol tot el dia. Dos dormitoris dobles. Cuina independent amb accés a terrassa. Garatge per a

2 cotxes i traster. 220.000 €

ENCAMP - REF. 1541

Apartament al costat de les es-coles. 1 dormitori doble, saló menjador amb cuina oberta. Terrassa amb vistes excel·lents.

Aparcament i traster.105.514 €

ESCÀS - REF. 1558

Dúplex de 90 m², 2 dormito-ris, 1 bany + WC. Terrassa amb bones vistes sobre la Massana i sol tot el dia. Ampli saló men-jador i cuina americana amb sostres alts i bigues de fusta.

226.792 €

ORDINO - REF. 1567

Apartament nou de 200 m². 3 dormitoris, 2 banys. Terrassa de 85 m² amb vistes immillo-rables i sol tot el dia. Menja-dor amb llar de foc. Acabats de luxe. 2 pàrquings i 2 trasters.

585.000 €

LA MASSANA - REF. 1527

Estudi al costat del telecabina de la Massana. Bones vistes i sol. Reformat. Possibilitat de comprar o llogar plaça d’apar-cament. Ideal per a inversió o

vacances.99.000 €

ANYÓS - REF. R1080

Apartament amb un gran jardí. En perfecte estat, per entrar-hi a viure directament. 2 dormi-toris, gran saló menjador amb sortida al jardí. Disposa de ga-

ratge i traster.443.155 €

SISPONY - REF. 1560

Apartament amb jardí, 90 m². Ampli saló menjador, 2 dor-mitoris dobles, 2 banys, cuina independent, bones vistes. Pàr-

quing i traster. 160.000 €

LA CABANOTA

Àtic al centre de la Massana de 3 dormitoris. Terrassa amb excel·lents vistes. Pàrquing i

traster. 550 € / mes

LORIEN

Apartament d’1 dormito-ri a l’entrada de la Massana. Pàrquing i traster. Bones vistes i

sol. Impecable. 450 € / mes

EL TARTER - REF. 1518

Apartament estil rústic a cinc minuts de les pistes. 2 dormi-toris, 2 banys. Totalment moblat i equipat. Pàrquing, traster i llar

de foc. Terrassa gran.450 € / mes

DUQUESA

Apartament d’1 dormitori amb terrassa a l’entrada d’Arinsal,

construcció recent, estat impe-cable. Pàrquing i traster. Moblat

i equipat.450 € / mes

EL VEDAT

Apartament de 2 dormitoris, 2 banys, a Escàs, completament reformat, estil modern. Terrassa amb bones vistes i sol. Pàrquing,

moblat i equipat.550 € / mes

ANYÓS - REF. CIV11

Apartament de 2 dormitoris i 2 banys al costat del centre

de bellesa Carita. Bones vistes, terrassa i llar de foc al menja-

dor. Pàrquing i traster. 575 € / mes

LLOGUERS

Page 23: Diari del 15 de juliol de 2013

classificats 23Dilluns, 15 De juliol Del 2013

Pisos de lloguer nous, a estrenar,amb cuina totalment equipada,per 500 €, a Encamp.

Aparcament Farré Negre, planta -4AD400 - La Massana - Principat d’AndorraTel. 81 74 81 -

Lloguer de trasters privats a Andorra,la manera més còmoda, fàcil, segurai accessible de traslladar i emmagat-zemar les teves pertinènces.Traters d’1m2 fins a 15m2 / Servei 24h.

www.guardatot.com

Directe De ProPietari ordino Àtic de 115 m2 amb 3 dormito-ris, 2 banys, cuina office, saló menjador amb llar de

foc, amb vistes 675 €

la Massana centre Pis de 3 dormitoris , 2 banys, cuina separada

saló amb llar de foc, balcó gran, 2 pàrquings

i traster. 650 + 40 € (despeses)

Tel.: 68 25 92

LLOGUERS

ESCALDES-ENGORDANY - Ref. 2370100 m2 aprox. + 2 de terrasses. Sala d’estar-menjador, cuina separada, 3 dormitoris, 2 banys complets. Sol i vistes. 2 terrasses. Tot exterior. 2 places d’aparcament i gran traster.PREU: 219.000 €

SANT PERE DEL TARTERRef. 221295 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina oberta, 3 dorm., 2 banys complets. Terrassa. 1 plaça d’apar-cament i traster. PREU: 165.000 €

OPORTUNITAT

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGcOnsuLtInG I GEstIó IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

ESCALDES-ENGORDANYRef. 2315: 90 m2 aprox. Sala d’estar-menjador amb sortida a la terrassa, cuina separada amb safareig, 2 dorm. dobles, 2 banys complets, 1 despatx/cambra de planxa. Sol i vistes. Cèntric. Plaça d’aparcament. PREU: 590 €/mensuals

ESCALDES-ENGORDANYRef. LL-182: 220 m2 aprox. Pis de luxe a Can Diumenge. Gran sala d’estar-menjador, àmplia cuina, safareig, 4 dormitoris dobles (2 sui-tes), 3 banys complets, 1 lavabo. 2 terrasses. Sol i vistes. Seminou. Box per a 4 cotxes + gran traster. PREU: 1.400 €/mensuals

ANDORRA LA VELLARef. LL-121: 74 m2 aprox. Rebe-dor, sala d’estar-menjador, terrassa, cuina office, safareig, 2 dormito-ris, 1 bany. 1 plaça d’aparcament. Completament moblat i equipat. PREU: 550 €/mensuals

ARINSALRef. 2369140 m2 aprox.Dúplex. Rebedor, sala d’estar-menjador amb llar de foc,cuina oberta, 3 dorm., 2 banys complets, 1 lavabo de cortesia, terrassa, sol i vistes. Tot Exterior. Acabats rústics.Plaça d’aparcament i traster.PREU: 294.000 €

ENCAMPRef. 233050 m2 aprox. + 20 m2 aprox. de terrassa.Sala d’estar-menjador, cuina americana, 1 dorm. doble, 1 bany complet. Assolellat. Gran terrassa. 1 plaça d’aparcament gran. OPORTUNITAT INVERSORS! LLOGAT!PREU: 75.000 €

LA MASSANARef. 224370 m2 aprox.Sala d’estar-menjador amb sortida a la terrassa, cuina separada, 3 dorm., 1 bany complet. Parci-alment reformat. Molt cèntric. Sol i vistes. PREU: 85.000 €

VENDa

lloguEr

tEl.: 35 36 37

tEl.: 614 234

[email protected]·legiat 366

ANDORRA LA VELLALocal de 50 m2 més altell amb bany. Preu: 400 €Local de 45 m2 més altell amb bany. Preu: 300 €Local de 70 m2, zona Marginets, amb sortida de fums. Preu: 500 € Pisos a Santa Coloma de 2 dormi-toris dobles, cuina tancada, bany complet i plaça de pàrquing. Des-peses incloses. Preu: 600 €Pis nou, a estrenar, a Santa Co-loma, de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrquing inclosa. Preu: 735 €

Pis seminou, de 3 hab., 2 banys, amb acabats de qualitat i amb despeses incloses. Preu: 750 €Àtic dúplex molt cèntric (c/ Calla-ueta), de 4 dormitoris, 3 banys, menjador amb llar de foc i terras-sa, 2 places de PQ. Preu: 1.100 € + despesesPis, 3 hab., zona els Marginets, cuina tancada, 1 bany, 1 bany au-xiliar. Preu: 600 € ESCALDES-ENGORDANYPis de luxe a Can Diumenge, 200 m2, 4 dorm., 3 banys, menjador amb terrassa, box de 74 m2 i traster

gran. Preu: 1.400 € Pis de 2 hab., 1 despatx, 2 banys, cuina tancada amb safareig, men-jador amb sortida a terrassa. Sol i vistes, amb pàrquing inclòs. 590 €SANT JULIà DE LòRIACasa adossada seminova (1 any), al poble d’Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, men-jador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.000 €ENCAMPPis nou, a estrenar, de 50 m2. 1 hab. Cuina americana, bany complet. Pàrquing i traster. Preu: 500 €

OPORTUNITAT!!! Pis a Arinsal de 65 m2, 1 dormitori doble, bany complet, bany de cortesia, cuina americana i menjador amb llar de foc. 2 places de pàrquing (possibilitat de fer-hi box per a 3 cotxes). Preu: 60.000 €!!

Pis a Encamp de 3 dormito-ris, 2 banys, parquet, cuina reformada, balcó, vistes...Preu: 85.000 €!!!

OPORTUNITAT!! Magnífic pis a Encamp de 50 m2 + 20 m2 de terrassa, 1 dormitori, bany complet, pàrquing molt gran. Preu: 75.000 €!!

Pis reformat al centre d’Andor-ra (plaça de les Arcades), 2 dor-mitoris, bany complet i men-jador amb cuina americana. Preu: 105.000 €

Sota àtic molt cèntric a An-dorra la Vella de 95 m2, 3 habitacions (2 dobles i una suite), 2 banys complets, cui-na office tancada i moblada, pàrquing. Preu: 249.900 €

No busquis més, aquesta és

la teva immobiliària

Àtic de 2 dormitoris dobles, 2 banys (1 de cortesia), cuina equipada i menjador molt gran amb llar de foc i sortida a ter-rassa. 2 places de pàrquing i traster. Preu: 178.885 €

Busquem pisos de venda i lloguer per als nostres clients

82 16 44 - 34 48 28

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de finques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUER

VENDES - OPORTUNITAT

ESCALDES-ENGORDANY

ZONA CALDEA HOSPITAL

2 hab., seminou i aparcament

600 €

LLOGUER

col∙legiadanúm. 76

ESCALDES-ENGORDANY

CENTRE

4 hab., tot exterior, terrassa, aparcament

i traster

295.000 €

Page 24: Diari del 15 de juliol de 2013

ClassifiCats24 Dilluns, 15 De juliol Del 2013

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.finquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

REf. 02683 - ESCALDES-ENGORDANY - ROC BLANC 4 dormitoris, saló menjador amb cuina americana, 2 banys. Preu: 750 € +100 € a. c. despeses.REf. 02684 - ESCALDES-ENGORDANY - PRAt DE LES OquES LOCAL COMERCIAL. Botiga de 100 m2 situada a Prat de les Oques. Preu: 2.000 €REf. 02023 - ENCAMP Àtic. Superf. de 45 m², 1 habitació doble, traster, garatge, mobles. Preu: 350 € REf. 01853 - ENCAMP - EL PEDRAL Pis, 1 habitació doble amb bany complet, cuina americana, menjador exterior i pàrquing. Preu: 300 €

REf. 02309 - ENCAMP - CORtALS ESTUDI TOTALMENT EQUIPAT I MOBLAT, PÀRQUING. Preu: 280 € REf. 01773 - ENCAMP - ELS CORtALS Estudi moblat i equipat, 1 habitació, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior amb pàrquing i traster. TERRASSA GRAN. Preu: 320 €REf. 01337 - ENCAMP Pis, 2 habitacions (1 doble, 1 individual), 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior, pàrquing, traster, exterior i assolellat. Preu: 450 €Ref. 01057 - ENCAMP - CENtRE Pis a estrenar, 2 habitacions, 1 bany complet, cuina totalment equipada. Preu: 500 €

Ref. 02619 - ENCAMP - LES BONS Pis, 1 dormitori, saló menjador, cuina equipada, bany complet. Pàrquing i traster. TOTALMENT MOBLAT I EQUIPAT. Preu: 400 €Ref. 02056 - CANILLO - RANSOL Pis moblat, 2 habitacions, 1 bany complet, cuina americana, menjador amb terrassa. A peu de carretera. Parada d’autobús. CONSTRUCCIÓ RECENT. Preu: 400 €Ref. 02586 - SANt JuLIÀ - CAMP DE PEROt 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys complets, terrassa, pàrquing i traster. Preu: 600 €

DIvERSOS LOCALS PER LLOGAR A tOtES LES PARRÒquIES

Ref. 00080 - ENCAMP - fuNICAMPRef. 02604 - CANILLO - CANARO 4 dormitoris, 2 banys, llar de foc. Sol i vis-tes. Terrassa, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 100.000 €Ref. 02538 - ANDORRA LA vELLA Recta de Santa Coloma. Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina reformada, 1 bany, 1 bany auxiliar. GRAN OPORTUNITAT!!! Preu: 136.000 € Ref. 02576 - ENCAMP - CENtRE 3 dormitoris, saló menjador, cuina, bany. Ter-rassa. Preu: 105.000 €Ref. 02661 - ENCAMP - PRAt DE LES OquES 140 m2. 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys. Pàrquing, traster. CENTRE. Preu: 385.000 €Ref. 02591 - ENCAMP - CENtRE Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing i traster. CÈNTRIC. Preu: 100.000 €Ref. 02662 - CANILLO Pis de 2 dormitoris,

saló menjador, cuina equipada, bany complet, safareig, pàrquing i traster. NOU, A ESTRENAR. Preu: 126.000 €Ref. 01628 - ENCAMP - vILA Àtic dú-plex, 2 habitacions suites, 2 banys com-plets, cuina, menjador amb balcó, pàr-quing, traster, sol i vistes. D’ESTIL RÚSTIC. Preu: 185.000 €Ref. 01306 - ENCAMP - CENtRE Pis, 3 ha-bitacions, 2 banys complets, cuina, menjador, pàrquing, traster. FINANÇAMENT AL 100 x 100. Preu: 253.050 €Ref. 02663 - ENCAMP - Les Bons 2 dormito-ris, saló menjador amb llar de foc, bany com-plet, cuina equipada, safareig, pàrquing i tras-ter. BALCÓ AMB SOL I VISTES. Preu: 153.000 €Ref. 00734 - ENCAMP - Centre, àtic nou, a estrenar, 2 habitacions, 1 bany, cuina, men-jador, pàrquing i TRASTER. Finançament al 100 x 100. Preu: 187.215,79 €

Pis, 2 habitacions exteriors, 1 bany com-plet, cuina americana, menjador exterior,

balcó, exterior i assolellat.Pàrquing. AL COSTAT DEL FUNICAMP.

Preu: 105.250 €

ANDORRA PISOS DE 2 I 3HABITACIONS SENSE MOBLES

A LA ZONA DE L’OPEL. PREU: A PARTIR DE 400 EUROS

TEL.: 328 806

ES LLOGUEN LOCALS COMERCIALS A LES GALERIES CRISTALL

(AV. CARLEMANY, 38)

TEL. 820 937 (hores de botiga)

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsAInteressats, enviar currículum i foto a [email protected] o truqueu al telèfon 843 548 De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00

h a 20.00 h. De dilluns a divendres

Feina

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTEs llOGUERsANDORRA. REF. 3658: Àtic d’una habitació al barri antic d’Andorra la Vella, 1 habitació doble amb vesti-dor i bany en suite. Cuina tanca-da. Molt acollidor. No té ascensor. PREU: 400 €

ESCALDES. REF. 3650: Pis semi-nou de 45 m2, 1 habitació doble, 1 bany complet, safareig, cuina oberta moblada i saló menjador. Pàrquing i traster. PREU: 380 €

ORDINO. REF. 3663: Pis seminou al costat dels col·legis, 3 habita-cions (1 suite), 2 banys, cuina se-parada, saló menjador i terrassa. Assolellat. Pàrquing. PREU: 600 €

SANT JULIÀ. REF. 2890: Pis semi-

nou de 73 m2, 1 habitació doble, 1 bany complet, ampli saló menjador i cuina oberta moblada. Possibilitat de llogar-lo amb mobles. Pàrquing opcional. PREU: 450 €

ENCAMP. REF. 3553: Pis cèntric completament reformat de 90 m2 aprox., de 3 habitacions, 1 bany complet, 1 bany auxiliar, cuina separada, saló menjador. Pàrquing opcional. PREU: 550 €

LA MASSANA. REF. 3664: Pis SE-MINOU de 70 m2, 2 habitacions, 2 banys complets (1 amb banyera i un altre amb plat de dutxa), cuina oberta, saló menjador. Sol i vistes. Pàrquing i traster. PREU: 500 €

ARINSAL. REF. 2860 OPORTUNITAT. Estil rústic, de 87 m2, 3 habitacions, 2 banys complets, cuina semioberta, ampli saló

menjador amb llar de foc i accés a una gran terrassa. Pàrquing i traster. Al centre

del poble.PREU: 150.000 €

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TEnim CliEnTs DispOsATs A COmpRAR O llOGAR lA sEVA pROpiETAT

ARINSAL. REF. 2851 MAGNIFICA OPORTUNITAT!!! Pis de 68 m2, 2 habitacions

(1 doble i 1 individual), 1 bany complet, saló menjador, moblat, terrasseta i pàrquing.

PREU: 90.000 €

Es lloga apartament a Pal, 2 habitacions, 1 bany, saló

menjador, cuina, traster i pàrquing. Gran balcó amb sol tot l’any.

Tel.: 362 906

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós (al costat

del Centre Esportiu).Preu: des de 350 € 737 171 (Esther)

[email protected]

PIS, 2 HABITACIONS, ENCAMP

175.000 €

FINANÇAMENT AL 100%

Tel. 831 277

Vols vendre o llogar el teu pis?

Anuncia’t en aquest espaiMés informació al 80 88 88

TEL.: 807 890www.randstad.es

Interessats, envieu CV amb foto a l’adreça [email protected] o entregueu-lo personalment al c/ Sant Salvador, n. 10, 3a planta, edi�ci Plaza, Andorra la Vella.

Seleccionem

Ajudant de fornerRequisits:

- Experiència prèvia de mínim 1 anyen elaboració de masses de llevat.

-Persona jove i dinàmica.-Treball en hores nocturnes.

Oferim:

- Bon ambient de treball en empresa solida del país.-Estabilitat laboral.

Edifici nou a 200 m. del Funicamp. Acabats d’alta qualitat, calefac-ció elèctrica. Aparta-ments de 2 dormitoris i 1 bany, amb 1 plaça de pàrquing opcional per apartament. Adaptats

per a minusvàlids. Preu: 550 € /mes

Per a visites, truqueu al 73 73 73 o envieu un missatge electrònic a [email protected]

PISOS NOUS DE LLOGUER A ENCAMP

Page 25: Diari del 15 de juliol de 2013

classificats 25Dilluns, 15 De juliol Del 2013

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

Hostesses / Promotores

- Imprescindible permís de treball o nacionalitat andorrana.

- Experiència en llocs de treball similars.

- Coneixement de la llengua catalana (es valorarà conei-xements d’altres idiomes).

- Bona presència i do de gents.

Cambreres d’HabitaCions Per a extres

- Imprescindible per-mís de treball o naci-onalitat andorrana.

- Experiència mínima d’1 any en treballs similars.

- Disponibilitat horària de 9 h a 16 h.

Cambrers/es de restaurant Per

a extres- Imprescindible permís

de treball o nacionalitat andorrana.

- Experiència demostrable en lloc de treball similar.

- Bona presència.- Disponibilitat horària i de

desplaçament.

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

administratiu/iVateLeFonista

Imprescindible català, castellà, francès i permís de treball.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, envieu currículum i foto a

[email protected] o truqueu al 843 433 o al 340 697 i demaneu per

la Sra. M. Carmen de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h, de dilluns a divendres.

Interessats/ades, envieu CV, indicant la referència, al departament de RRHH, a l’adreça electrònica

[email protected] o bé al fax 73 73 79.

ANYÓSPARK HOTEL APARTHOTEL Necessita incorporar

Requisits:- Permís de residència i treball.

- Experiència com a cap de cuina de mínim 2 anys.

- Preferiblement amb formació en el sector de la restauració.

- Capacitat de treball en equip.- Capacitat de lideratge.

- Vehicle propi.

Oferim:- Incorporació immediata.

- Contracte indefinit.- Sou en funció de la vàlua de la

candidatura.- Avantatges socials.

CAP DE CUINA (Ref. Cap cuina)

ANYÓSPARK – URBAN GYM Cerca

Requisits:- Llicenciatura/Grau en Educació Física.

- Formació en activitats dirigides.- Experiència en entrenaments personals, spinning, cardio-box, cycling, pilates, etc.- Català i castellà parlats correctament, es

valoraran altres idiomes.- Capacitat de treball en equip

- Flexibilitat horària

- Persona dinàmica i comunicativa

Oferim:- Lloc de treball estable

- Formar part d’un grup d’empreses sòli-des al país

- Salari en funció de la candidatura- Avantatges Cisa Group- Bon ambient de treball

INSTRUCTORS ESPORTIUS/ MONITORS DE FITNESS (Ref. Monitors)

CAMBRERES D’HABITACIONS

(Ref. Habitacions)

CAMBRERS/ES DE RESTAURANT

(Ref. Restaurant)

RECEPCIONISTA(Ref. Recepció)

Per la temporada d’estiu: Per tot l’any:

Imprescindible 1 any d’experiència

Imprescindible: - Experiència.

- Català, castellà, francès i anglès.

Page 26: Diari del 15 de juliol de 2013

CLASSIFICATS26 DILLUNS, 15 DE JULIOL DEL 2013

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

CAMBRERES D’HABITACIONSamb experiència demostrable i permís de residència i treball.

CAMBRERS DE RESTAURANT amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

CUINER amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o la Sra. Christel.

a Andorra la Vella selecciona:

CAMBRERES D’HABITACIONS amb experiènciademostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 29 99 i pregunteu per la Sra. Lucia o el Sr. Axel.

a Andorra la Vella selecciona:

AJUDANT DE CUINA (preferentment dona) amb expe-riència demostrable i permís de residència i treball.

Es valorarà experiència en altres àrees d’hotel.

CAMBRER DE RESTAURANT amb experiència demos-trable i permís de residència i treball.

Ambdós per a mitja jornada, horari laboral:de 07.00 h a 11.00 h.

Es requereix vehicle per desplaçar-se a la Cortinada.

Interessats, truqueu al 63 69 41 i pregunteu per la Sra. Mar o bé feu arribar el CV a

[email protected]

a la Cortinada selecciona per a la temporada d’estiu:

CAMBRERES D’HABITACIONS amb experiènciademostrable i permís de residència i treball.

CAMBRERS DE RESTAURANT amb experiènciademostrable i permís de residència i treball.

CUINER amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 73 94 44 i pregunteu per la Sra. Raquel.

a Canillo selecciona per a la temporada d’estiu:

CAMBRERES D’HABITACIONS amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 94 44 i pregunteu pel Sr. Juan.

CAMBRERS DE RESTAURANT amb experiènciademostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 94 44 i pregunteu per la Sra. Flor o el Sr. Jose Luis.

a Andorra la Vella selecciona:

Native English TeacherFull-time native English teacher needed to give classes in an academy in Andorra la Vella.Requirements:· Ability to teach all levels (children and adults)· Minimum 2-year experience and ESL certifi cation· Work permitSalary: 1.700 € - 2.000 € depending on qualifi cation and number of hours worked.

Please send your CV and a recent photo to:[email protected]

Professor/a d'anglès nadiu/ivaEs cerca professor/a d'anglès nadiu/iva a jornada completa per impartir classes en una acadèmia a Andorra la Vella. Es requereix: · Persona capaç d’ensenyar a tots els nivells (nens i adults)· Experiència mínima de 2 anys i Certifi cació ESL· Permís de treballSalari: 1.700 € - 2.000 € depenent de la qualifi cació i el nombre el d’hores treballades.

Interessats/ades, envieu CV amb foto recent a:[email protected]

Gestoriabusca una persona emprenedora

amb una orientació als resultats, acos-tumada a treballar d’una forma autòno-ma, amb un alt nivell de responsabilitat

i dots comercials.Experiència demostrable com a:

COMERCIALCOMPTABLE

ADMINISTRATIUIdiomes: català i anglès parlats i escrits.Bones condicions econòmiques i forma-

ció específica a càrrec de l’empresa.

Interessats, envieu [email protected]

PER A LA NOSTRA DIVISIÓ D’AUTOMOCIÓ, cerquem

ADMINISTRATIU/IVA PER AL DEPARTAMENT DE QUALITAT

REQUERIM:• FPII Administració o equivalent.• Valorable formació en gestió de sistemes de qualitat.• Experiència en el lloc de feina.• Català i castellà parlats i escrits.

OFERIM:• Contracte fi x i incorporació immediata.• Caps de setmana festius.• Formació continuada a càrrec de l’empresa i possibilitats de

desenvolupament professional.• Gaudir dels avantatges socials de Pyrénées Andorra.

Les persones interessades, adreceu-vos al Departament de RRHH, 5a planta de Pyrénées Andorra, al centre d’Andorra la Vella,

de dilluns a divendres de 12 h a 18 h. Telèfons: 88 01 45 o 88 01 89.E-mail: [email protected] www.gruppyrenees.ad/treball

Es busca comptable amb experiència per

missió d’un mes.Bones condicions i in-corporació immediata.Interessats trucar al:

338 099

CUINERA INTERNA PER A CASAPARTICULAR

Persona discreta, amb bona presència i estabilitat al país.

Imprescindible experiència prèvia.

Es demanaran referències.

Interessades, envieu CV a [email protected]

HOTEL 4**** a ARINSAL CERCA: MASSATGISTA TITULADA

AMB CONEIXEMENTS D’ESTÈTICARequisits: Permís de treball en vigor

TitulacióIdiomes: Català, castellà i francèsS’ofereix: Incorporació immediata

Salari fi x + incentiusBon ambient de treball

Interessades, contacteu amb Jennifer Ferrés Telèfon: 73 63 61 - Adreça electrònica: [email protected]

S’ofereix serrallerAmb 35 anys d’experiència

en alumini, ferro i inox.També per a manteni-

ments d’empreses.Tel. 813 782

EMPRESA DE REFORMES

CERCA:PALETA I

PLAQUISTAInteressats, truqueu al

tel. 353 490

Page 27: Diari del 15 de juliol de 2013

classificats 27Dilluns, 15 De juliol Del 2013

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

OFERTA núm. 7314Treball ofert: Professor de dansa clàssica. Professor de dansa clàssica de l’aula de teatre i dansa per al curs 2013-2014. Ha de tenir formacions en dansa i pedagogia i com a mínim 3 anys d’experiència com a professor. Capaci-tat de treball en equip i d’organització i gestió d’esdeveniments artístics. Nivell professional: Tècnics.Sector d’activitat de l’empresa: Activi-tats generals de l’administració comunal.Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA.

Professor de dansa

Sector d’activitat de l’empresa: tats generals de l’administració comunal.Lloc de treball:

OFERTA núm. 7295Treball ofert: Cap de recepció d’hotel. Im-portant experiència mínima de 4 anys com a cap. Coneixements obligatoris en els 4 idiomes. Bona presència i do de gents.Nivell professional: Caps d’equip.Sector d’activitat de l’empresa: Hotels i motels amb restaurant.Lloc de treball: LA MASSANA. Idiomes: · Català: Superior.· Castellà: Superior.· Francès: Superior.· Anglès: Superior.Informàtica: · Fulls de càlcul: Superior.· Tractament de text: Superior.· Internet: Superior.

Cap de recepció d’hotel. ImOFERTA núm. 7295Treball ofert:

OFERTA núm. 7355Treball ofert: Tècnic en sistemes microinformàtics (software): perfil júnior amb coneixements de S.O. Linux. Es requereixen també coneixements de Java EE i/o J2ee, Javascript, struts, spring, SQL i Eclipse. Es valoraran els coneixements de S.O. Windows i AIX BBD SQL i Oracle. Nivell professional: Tècnics.Sector d’activitat de l’empresa: Consulta d’aplicacions informàtiques i subministrament de programes informàtics.Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA. Formació requerida: · Nivell acadèmic: Cicles curts professionals (BEP, CAP, FP1).· Branca: Ciències de la computació.Idiomes: · Castellà: Superior.· Anglès: Mitjà.· Català: Superior.

Servei d'Ocupació

Tècnic en sistemes microinformàtics

Av. Meritxell, 9, 1r 3a - Andorra la VellaTel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL www.gammamanagement.wordpress.com

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

ADMINISTRATIVA DE COMPRESPer a important empresa de distribució del país.S’encarregarà de tot el procés de la comanda i de fer-ne el seguiment.Persona jove, amb ganes d’aprendre, formació mínima de batxillerat, persona orga-nitzada, dinàmica i capacita-da per treballar de manera autònoma.Incorporació immediata.

DISSENYADORS WEBPer a important consultoria informàtica del país.Imprescindible alts coneixe-ments en Joomla, programació PHP, Mysql, Javascript, Html i retoc fotogràfic.Experiència demostrable en lloc de treball similar.Incorporació immediata.

PROGRAMADOR JÚNIORImprescindible formació en informàtica i programació.Coneixements de programació JAVA i/o .NET.Persona jove, dinàmica i amb ganes d’aprendre.Domini del català i el castellà tant parlats com escrits, es valoraran altres idiomes.

ESPECIALISTES EN IMPERMEABILITZACIÓ PER A OBRA ANDORRANA A L’ESTRANGERContracte per obra d’entre tres i sis mesos.Imprescindible experiència demostrable en lloc de treball similar. Disponibilitat per viatjar. Inte-ressants condicions laborals.

COMERCIAL PER A LA VENDA DE SERVEIS S’encarregarà del manteni-ment de la cartera de clients, així com d’obrir clients nous. Experiència mínima de 3 anys en la venda de serveis. Perso-na amb una alta orientació a resultats, dinàmica i amb un alt nivell de seguretat en si matei-xa. Incorporació en empresa sòlida del país, bones condici-ons laborals.

RESPONSABLE DE MAGATZEMPer a empresa andorrana amb delegació a la Seu d’Urgell. Imprescindible experiència en transport i/o logística. Alta capacitat organitzativa i de gestió de personal. Es valorarà carnet de camió. Incorporació immediata. El lloc de treball estarà situat a la Seu d’Urgell i ocasionalment a Andorra.

EL CLIENT, EL NOSTRE PRINCIPAL ACTIU.QUÈ ESPERA EL CLIENT DEL SEGLE XXI

DIJOUS 25 DE JULIOLObjectius:- Transmetre tècniques, àmpliament provades, per permetin potenci-ar la imatge de servei, augmentant la confiança dels seus clients.

- Saber estructurar correctament un procés d’atenció al client i/o trucades telefòniques.

- Potenciar l’actitud positiva.- Adquirir els coneixements generals sobre el procés de comunicació.- Analitzar la comunicació des de l’àmbit de les emocions amb la intenció de gestionar-la eficaçment utilitzant la intel·ligència emoci-onal.

- Conèixer les particularitats i identificar les variables que intervenen en la comunicació directa i telefònica per poder-les controlar.

- Desenvolupar les habilitats necessàries per realitzar una comunica-ció directa i per telèfon eficaç.

- Desenvolupar habilitats de comunicació, argumentació i negocia-ció a fi de gestionar les reclamacions i incidències oferint solucions eficaces.

FORMADOR: Pere Montes de Oca. Soci director de Gamma Management.HORARI: de 9.30 a 13.03 h i de 15.00 a 18.00 h.PREU: 95 € (el preu inclou dossier, materials i coffee break).Places limitades a 8 persones.

OFERTA núm. 7326Treball ofert: Dissenyador gràfic. Dissenya-dor gràfic / maquetista: maquetació de tablets DPS. Coneixements obligatoris en format DPS. CONEIXEMENTS D’ADOBE OBLIG.Nivell professional: Tècnics.Sector d’activitat de l’empresa: Activitats relacionades amb bases de dades.Lloc de treball: ESCALDES-ENGORDANY.

Formació requerida: · Nivell acadèmic: Cicles curts professionals

(BEP, CAP, FP1).· Branca: Tècniques audiovisuals i mitjans de

comunicació.· Especialitat: Disseny gràfic, composició,

reproducció gràfica, il·lustració.Idiomes: · Castellà: Superior.

Dissenyador gràfic. Dissenya

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra

pàgina web, www.treball.ad (a Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

Botiga d'esports ubicada a Escaldes cerca

VENEDORAExperiència no requerida.

Es requereix nacionalitat andorrana o permís de treball.

Edat entre 25 i 50 anys.Interessades, truqueu al tel. 80 18 59

i demaneu per Cecília.

Empresa del sector de la construcciócerca

Paletes i encofradors oficials de 1a

per a incorporació immediata. Experiència mínima de 3 anys. Imprescindible permís de

residència i treball al Principat, vigent.

Envieu CV a [email protected]. de contacte: +376 87 01 40

Busquem nois joves dinàmics i amb ganes de treballar!Necessària bona imatge i experiència en vendes i de cara al públic. Disponibles els dies 29 i 30 de juliol i 5 i 6 d’agost.

Interessats, envieu CV amb fotografia a [email protected]

Treballa amb

nosalTres!

www.fullequipeandorra.com 865678 / 647689

CTRASA BUSCA:Tècnic superior en Prevenció

de Riscos LaboralsEs requereix:

Titulació de tècnic superior en Prevenció de Riscos Laborals.

S’ofereix:Incorporació immediata.

Interessats, envieu el vostre CV a [email protected] o adreceu-vos a les nostres instal·lacions.

Casa particular a la Massana cerca per a incorporació immediata

SRA. FIXA PER FER FEINES DE LA LLAR a jornada completa

Es valora: experiència, aptitud per cuidar nens, coneixements de cuina i amb preferència de parla anglesa.Interessats, truqueu al 68 31 53

i demaneu per la Sra. Roser

Page 28: Diari del 15 de juliol de 2013

28 DILLUNS, 15 DE JULIOL DEL 2013OCI

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926.www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

Aconsegueix 2 cotxes teledirigits!Acumulant 30 punts a la targeta mymac + 95 € podràs aconseguir 2 cotxes teledirigits.

Servei tècnic Donem suport i fem manteniment, demana'ns un pressupost sense compromís.

Aconsegueix la targeta client mymac i acumula punts!Podràs canviar els punts per importants vals de descompte. Emissió de targeta gratuïta, + info al Facebook i a la nostra botiga.

www.mymac-ad.com • Tel.: +376 868 687 • C/ François Mitterrand, 2 - Botiga 7 • AD700 Escaldes-Engordany • Busca'ns a

Uneix-te

RenovealPlaenene Canvia

el teu vellordinador Macper un de nou!!!

Informa't de les condicions a la nostra botiga

CARTELLERA

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

NIÑOS GRANDES 2Lenny s’ha traslladat amb la família a la peti-ta ciutat on tant ell com els seus amics es van criar. En aquesta ocasió, els adults han de ser els que rebin tota una lliçó dels seus propis fi lls en un dia que estarà ple de sorpreses.

THE PURGE: LA NOCHE DE LAS BESTIASEl crim feia estralls als Estats Units i les pre-sons estaven plenes. Per això el Govern va crear La Purga, en què una nit a l’any, durant dotze hores, qualsevol activitat criminal, fi ns i tot l’assassinat, és legal. Gràcies a aquesta mesura s’ha aconseguit que la delinqüència estigui en un mínim històric.

Cinemes Illa Carlemany

NIÑOS GRANDES 2 18.20, 20.20, 22.30

THE PURGE: LA NOCHE DE LAS BESTIAS 16.00, 18.15, 20.30, 22.30

MONSTRUOS UNIVERSITY 15.50

AFTER EARTH 18.15, 20.30, 22.40

GRU, MI VILLANO FAVORITO 2 16.00

STARTREK: EN LA OSCURIDAD 16.30, 19.30, 22.15

STARTREK: EN LA OSCURIDAD (3D)Quan a la tripulació de la nau Enterprise li ordenen tornar a casa, descobreixen que una imparable i terrorífi ca força des de dins de la seva pròpia organització ha fet saltar pels ai-res la Flota i tot el que representa, i sumeix el món en una espiral de caos i destrucció. Amb un deute personal per saldar, el capità Kirk dirigeix una persecució per un món en guerra.

GRU, MI VILLANO FAVORITO 2Gru és un dels principals superdolents del món, però ha decidit deixar enrere la seva car-rera de maldat per esdevenir el pare perfecte. Mentre ho intenta, és reclutat per una orga-nització anticriminal i supersecreta. De sobte, passa a estar del costat dels bons i a ajudar-los per salvar el món.

AFTER EARTHUn aterratge d’emergència deixa el jove Kitai Raige i el seu pare Cypher atrapats al plane-ta Terra, 1.000 anys després que els humans l’abandonessin a causa d’una sèrie de catas-tròfi cs esdeveniments. Amb Cypher ferit de gravetat, Kitai no tindrà més remei que co-mençar un perillós viatge amb l’objectiu de poder enviar un senyal de socors.

MONSTRUOS UNIVERSITYPrequel·la de Monstres SA que ens descobreix com Mike i Sulley, dos monstres incompati-bles, superen les seves diferències i es conver-teixen en els millors amics.

Page 29: Diari del 15 de juliol de 2013

OCI 29DILLUNS, 15 DE JULIOL DEL 2013

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom:(Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Ofi cina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOfi cina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Ofi cina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 744 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117www.viatges-soldevila.com

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia del FenerAv. Bra. Riberaygua, 2 - Tel.: 861 761Pas de la Casa Farmàcia del PasC/ Major, 1 - Tel.: 755 860 - 352 711

TELÈFONS

SOLU

CIO

NS N

. 2.3

38

SOLU

CION

S 1.

738

SUDOKU NÚM. 1.739

MOTS ENCREUATS NÚM. 2.339

Casament?Bateig?

Comunió?Recorda

Av. Fiter i Rossell, n. 6, 2n 2a, Escaldes-Engordany.

Tel.: 861 887

Av. Carlemany, 44 PB local Porta 16, Botigues MolinesEscaldes-Engordany · Tel.: 829 999

AGENDA I EXPOSICIONSANDORRA LA VELLA

ART AL SET / PARK HOTEL Una nova mirada, obra de José Duván. Prorrogada fi ns a fi nals d’agost.

ART AL SET / PARK HOTEL Escultures de José Luis Pascual, situades al jardí i al restaurant. Durant tot l’estiu.

ESPAI B’ART DE LA LLACUNA La lectura, exposició del taller de pintura de l’Escola d’Art. Fins al 15 de juliol.

SALA D’EXPOSICIONS DEL GOVERN Projecte 1+1. Pintures d’Alfons Valdés i escultures d’Ahmed Keshta. Fins al 25 de juliol.

GALERIA PILAR RIBERAYGUA Paisatge marítim, de Trudy Kun-keler. Fins al 31 de juliol.

CASA DE LA VALLLa dona i la política a Andorra. El llarg camí envers la paritat. Fins al 31 d’agost.

ESCALDES-ENGORDANY

CAEE Pinzellades de romànic, aquarel-les de Fermí Ginjaume. Fins al 28 de setembre.

CAEE Renoir & Manet, impressions de dos genis al CAEE. Gravats dels artistes impressionistes. Fins al 28 de setembre.

CARRERS DE LA PARRÒQUIA Carmencita dormida i Carmencita despierta, d’Antonio López, situ-ades al passatge de l’Arnaldeta de Caboet i a la plaça Coprín-ceps. Fins al setembre.

CIAM Aigües del món, un món d’aigües, ampolles de disseny de tot el món. Fins al 29 de setembre.

SANT JULIÀ DE LÒRIA

MUSEU DEL TABACHiperrealisme avui, exposició col-lectiva d’artistes hiperrealistes. Fins al 20 d’octubre.

ORDINO

CARRERS DEL NUCLI HISTÒRIC Bike vs Trial. Setze fotografi es del concurs d’Instagram. Fins al 20 d’octubre.

ENCAMP

SALA D’EXPOSICIONS Recull, obra pictòrica de Josep Freixas Miralles. Fins al 13 de setembre.

MW MUSEU DE L’ELECTRICITATCamins per al progrés. La construc-ció de carreteres a Andorra.

CANILLO

MUSEU DE LA MOTO 60 anys de trial. 1949-2009.

Page 30: Diari del 15 de juliol de 2013

30 DILLUNS, 15 DE JULIOL DEL 2013OCI

NÒRDICS, EDREDONS, CUETSFOLRES DE MATALÀS

Andorra: Av. Príncep Benlloch, 23

"HAPPY HOUR"DE DILLUNS A DIVENDRES

DE 14 A 17 HORES.20% DE DESCOMPTE

ADDICIONAL.fins al 31 de juliol

365 diesa l‛any

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi -cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fi txer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la fi nalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fi txer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectifi cació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfi c, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfi cs, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identifi car una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fi ns o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confi dencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Soy el chico ke kiere conocer a la rubia del hospital no se como se llama tiene 1.80 d altura y pelo cortito me gustaria conocerte te invito a un cafe dime cuando y donde tengo la esperanza d ke me deas una oportunidad

Impossivel...lo sinto tera k ser entre 2 as 5 de verd.me sabe mal nos vemos.

BD a la que es queixa que a la seva feina fan servir el BD per criticar-la, tens tres grans qualitats que tens sort que qui et paga no sap: ets una xapusera, incompetent i a sobre vaga

Bd.ha la que me echa d menos ja te le hadixo ? Mentras seja vivo serei fiel hati lo haria higual.quamdo seja el moment pero .? Res cem lo acordo sino olvida ja me espavilarei .? Xau

Bd quina colla de lladres , en el teu pais , al teu banc i et cobren comissio per treure 100�Ǩ, et claven 3�Ǩ , suposso que les tarjetes de fora el pais tambe li cobraran commissions

Perdona!pero,tony que tony?de dnd es es tony y dnd trabaja?

Para la seorita del nissan matricula . E 06... cada dia estas mas

guapa lastima q tienes novio pero como no vive en andorra podias darme ese gusto de tomar un caf contigo eres preciosa me encanta tu corpo y con ese tato estas guapisima

Senhorita del nissan ya tiene parella

BD Se a perdido um iphone 4 s a ordino en las fiestas de Rose. Se recompensa.

Para a chica morena de pelo curto todos os días te veo de bata blanca estas limpiando en unas .........me gostaria saber se tienes parella me gustas muixo como mujer cada dia te saludo e tú no contestas seguro

que tienes parella se nao tenes espero poder ser eu a conquinstar te

bd al funcionari que es vanta que com es funcionari plega a les dues, gent com tu és la que fa que la gent pensi que els funcionaris sou una colla d’arreplegats i que ja està que us toquin el sou i que molts haurieu de ser al carrer

La nit del divendres 12 a la massana vam pedre una motxila amb documentacio i una clau agraeixo al servei de circulacio de la massana i ordino per la bona feina que fan i a la persona que ho va tornar

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkolo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Salsa & Olé · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

HORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

Jornada plàcida en l’àrea de l’amor i les relacions. Us sentireu molt incli-nats a assolir fi tes sublims en qües-tions del cor. Un bon moment per ocupar-se de la de-coració de casa.

Moment de con-questes, ideal per a l’aventura. El vos-tre bon humor, en-tusiasme personal i calidesa guiaran els passos cap a ho-res de gran estabi-litat i brillantor en els sentiments.CR

ANC

22 ju

ny -

23

julio

l

Una jornada opti-mista, feliç i cons-tructiva en l’amor. Els astres afi ns us predisposen a fi tes concretes en la pro-fessió, els estudis, els negocis, etc. Ini-ciatives amb bons pronòstics. BA

LANÇ

A 24

set

embr

e -

23 o

ctub

re

La pugna entre les obligacions domès-tiques i els interes-sos personals crea friccions amb la parella i la família. Diferències insig-nifi cants poden conduir a baralles i desunions. CA

PRIC

ORN

22 d

esem

bre

- 20

gen

er

Dia excel·lent per consolidar festejos i aventures, especi-alment si la relació és recent; i també per canviar, positi-vament, la mirada que teniu sobre persones del vostre cercle social. TA

URE

21 a

bril

- 21

mai

g

El vostre estat d’ànim inquiet us suggereix que ac-tueu amb cautela i serenitat en les tro-bades socials i en la vida íntima. També heu de controlar la tendència a enfa-dar-vos a la feina.LL

24 ju

liol -

23

agos

t

Els astres revita-litzen les relacions amoroses i socials. Hi haurà una gran energia en l’esfe-ra dels afectes. Us deixareu portar pels vostres senti-ments, sobretot per la sensibilitat.ES

CORP

Í 24

oct

ubre

- 2

2 no

vem

bre

La tolerància us ajudarà a triom-far en les relacions personals. La bona comunicació amb l’entorn, ja sigui la parella, la família o els amics, serà la millor eina per tro-bar l’harmonia.AQ

UARI

21

gen

er -

19

febr

er

La falta d’estabili-tat per implicar-vos afectivament pot complicar les pers-pectives d’avançar en el terreny amo-rós. Mart abando-na el signe. Heu d’adoptar una po-sició cautelosa.BE

SSON

S 22

mai

g -

21 ju

ny

Una jornada astral-ment favorable per excel·lir i brillar amb llum pròpia. La vostra capacitat d’anàlisi es veurà exaltada pels astres en un dia d’èxits i reconeixement en la professió.VE

RGE

24 a

gost

- 2

3 se

tem

bre

Mart en Càncer au-gura el cessament d’una etapa de ten-sions i difi cultats en l’àrea amorosa. També hi haurà benefi cis a la fei-na. Gran obertura i notable capacitat receptiva.SA

GITA

RI

23 n

ovem

bre

- 21

dese

mbr

e

La inestabilitat en els projectes de la parella pot ser un núvol fosc en l’ho-ritzó amorós. Els més serens del sig-ne podreu eludir aquests riscos amb una actitud més conciliadora.PE

IXOS

20

febr

er -

20

mar

ç

Page 31: Diari del 15 de juliol de 2013

OCI 31DILLUNS, 15 DE JULIOL DEL 2013

La Nova ForquillaRestaurant

Av. del Fener, 24. AD700 L es Es c aldesTel . : 861 810. Mòbi l : 354 140

DIJOUS, DIVENDRES I DISSABTES NIT, MENÚ VIETNAMITA

Rotlles de primaveraSopa de nuguets amb mandonguilles de gambes

Escalopines de pollastre amb soja i bambúPostre: Tempura de litxis amb puré de mango

16,50 €UNA CUINA DIFERENT

ARA ESTEM OBERTS TOTS ELS DIUMENGES AL MIGDIA

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RÀDIO

07.05 Club Piolet08.00 RNA: Obert per

vacances11.00 Club Piolet12.00 Fórmula musical13.15 Recull setmanal13.40 El Temps13.45 Informatiu migdia14.10 Identitats: Mossèn

Ramon15.05 Àrea ATV: Paisatges17.00 Àrea ATV: Fórmula

musical18.50 Identitats 19.15 Club Piolet20.15 Recull setmanal20.35 El Temps21.15 Identitats 21.40 Furgoaddictes21.55 Informatiu vespre22.25 Redifusió nit01.00 Àrea ATV: nit

06.00 Notícies 3/2408.00 Els Matins 14.00 Telenotícies comar-

ques 14.17 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines de Pasqua 15.50 La Riera 16.35 Divendres 18.40 Joséphine 20.20 El Gran Dictat 21.00 Telenotícies vespre21.50 Gran Nord: La mort

de Quico22.50 El convidat: Marc

Márquez23.40 TR3S C 23.45 Danys i perjudicis 01.01 Being human 01.58 Doctor Who 02.42 Els informàtics 03.05 Fusió i swing a

l’estudi

21.45 La Riera 23.04 Actua 23.59 De prop: Outro00.52 Descobrint Hamlet 01.36 TR3S C 01.40 Vestits d’arreu del

món 02.05 Xarxa Natura 03.02 Fusió i swing a

l’estudi

07.11 Els Barrufets 08.00 El xai Shaun 08.28 Mic 3 08.53 La Supermots 09.35 Doraemon 10.45 Rekkit, el conill màgic 11.25 Espies de veritat 12.10 Els germans Kratt 13.00 Els nous misteris de

l’Scooby-Doo 13.50 Shin Chan 14.39 Els pingüins de

Madagascar 15.28 Bola de Drac 16.20 Marsupilami 16.50 Mic 3 17.27 La Supermots 18.10 Rekkit, el conill màgic 18.50 El llibre de la selva 19.25 Doraemon 20.18 Tom i Jerry 20.55 Bola de Drac

09.37 El món des de l’aire 10.30 La meva cuina grega 12.01 L’autòpsia d’Ötzi,

l’home del gel 13.45 El Mediterrani amb el

James Martin 14.30 Ciutats portuàries

del món 15.41 El món des de l’aire 16.08 Coses que es mouen 17.41 Els 60 animals més

perillosos del món 18.38 Descobrint Escòcia 19.30 Motor a fons 20.00 Efectivament 21.00 Capacitats 21.42 L’home més fort del

món 22.08 L’home més fort del

món 23.00 Efectivament 00.05 Tot l’esport 01.55 L’home més fort del

món

06.00 Televenda07.10 8 al dia07.40 Catalunya blues08.10 La doctora Quinn08.55 Televenda11.05 Vaughan en vivo11.30 Migdia13.30 Estació d’enllaç14.25 Pel·lícula: Mira qui

parla17.20 Pel·lícula: Carrer

sense llei18.50 8 al dia22.25 Cinema: Rey de

asesinos00.10 Pel·lícula: Al sud

del cel, a l’oest de l’infern

02.00 Clips

08.00 Territori Catalunya 08.30 La cuina de... 09.00 Rels 10.00 Pop clàssics 11.30 Univers 12.00 Fem salut 12.30 Actual Comarques 13.00 Pop clàssics 13.30 Promo 14.30 Bat de sol 15.00 Cafeïna16.00 Gaudeix de la festa 16.30 Rutes pel Pirineu 17.00 Socarrats 17.30 Amb Josep Pons 18.00 Ciutadella 19.00 Nius 19.55 Météo 20.00 Al Pot Petit 20.30 L’informatiu de

Pirineus Televisió 21.00 De la Muntanya al

Món21.30 Lleida al dia22.00 Bat de sol23.00 Serveis informatius 23.30 Nius

06.30 Telediario matinal10.05 La mañana de La 114.00 L’informatiu14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 Informativo territorial16.30 Gran Reserva.

El origen 17.35 Las bandidas 18.30 España directo19.25 Letris 20.15 Corazón 21.00 Telediario22.30 Los miserables

(capítulo 1)00.00 Los miserables

(capítulo 2) 01.30 En portada 02.10 TVE es música04.00 Noticias 24 H

08.00 Documental 09.00 El escarabajo verde 09.30 Aquí hay trabajo 10.00 Otros pueblos 11.15 Documental 12.00 Para todos La 2 13.30 Curro Jiménez 14.30 Al fi lo de lo imposible 15.35 Saber y ganar16.05 Grandes doc.18.55 Biodiario19.00 España, entre el cielo

y la tierra 19.30 Para todos la 2 20.00 Documental 21.00 La mafi a 22.00 Cinefi lia: Líbero. Los

padres no siempre aciertan

23.50 La 2 Noticias 00.00 El cine de La 2:

El olor de la papaia verde

01.40 Festivales de verano04.25 TVE es música

06.30 Informativos 08.55 El programa de Ana

Rosa12.45 Mujeres y hombres

y viceversa14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco 16.00 Sálvame diario20.15 Pasapalabra21.05 Informativos

Telecinco22.00 C.S.I. Miami: Fuego

amigo 22.45 C.S.I. Miami:

Fuego amigo 23.00 C.S.I. Miami: Veloci-

dad terminal00.00 C.S.I. Miami: Ven

como tú eres00.50 C.S.I. Miami: Puñala-

das traperas 02.00 Premier casino05.00 Fusión sonora

06.00 La Sexta en concierto07.45 Al rojo vivo09.30 Crímenes imper-

fectos11.30 Informe criminal12.25 Al rojo vivo14.00 La Sexta noticias 15.00 Jugones 15.35 La Sexta Méteo15.45 Sea Patrol17.40 Más vale tarde20.00 La Sexta noticias21.00 La Sexta deportes21.30 The very best of

El intermedio 22.30 El Mentalista:

Sangre nuestra, sangre ajena

23.20 El Mentalista: Señue-lo rojo

00.55 El Mentalista: La caja roja

02.45 Astro TV

06.30 TFou08.30 Téléshopping 09.15 Secret Story 10.20 Petits secrets entre

voisins 11.00 Au nom de la vérité 12.00 Les 12 coups de

midi! 13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Téléfi lm: La vérité

en face 16.30 Quatre mariages

pour une lune de miel

17.20 Bienvenue chez nous18.15 Secret Story 19.05 Money drop 20.00 Journal20.50 Les experts: Miami 00.00 Dexter 01.55 Au Field de la nuit 02.00 Sept à huit 03.40 Reportages

06.00 Europeo de atletismo sub-23

10.40 Evasión11.00 Tour de Francia14.30 Atletismo. Mitin de

Madrid16.30 Objetivo Rio17.15 International GT Open20.00 Presentación de

David Villa21.00 Turf desde Lasarte22.00 Tour de Francia00.00 Europeo de atletismo

sub-2303.50 Madrid 202004.30 European F3 Open

06.30 Télématin 09.05 Des jours et des vies09.35 Amour, gloire et

beauté 09.55 Le jour où tout a

basculé 10.55 Motus11.25 Les Z’Amours 12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal13.50 Toute une histoire15.30 Une vie française 17.10 Drôle de famille! 16.30 L’après-tour 18.55 Avec ou sans joker 19.25 Le cube 20.00 Journal20.45 The Closer: L. A.

Enquêtes prioritaires 23.40 Private Practice 00.31 Opéra: David et

Jonathas 02.45 Toute une histoire

06.15 Las noticias de la mañana

08.55 Espejo público12.20 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.50 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpson15.00 Antena 3 noticias 116.30 Amar es para

siempre17.30 El secreto de Puente

Viejo 18.45 ¡Ahora caigo!20.00 Atrapa un millón21.00 Antena 3 noticias 222.00 Club del chiste22.30 Polseres vermelles

(episodio 16)23.30 Polseres vermelles

(episodio 16) 02.15 Ganing Casino05.00 Únicos

07.00 El zapping de surferos

08.45 El encantador de perros

09.45 Rush10.30 Alerta Cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro, con Jesús Cintora

14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.45 Negocia como

puedas 16.30 Castle18.30 Te vas a enterar20.00 Noticias Cuatro 21.00 Lo sabe, no lo sabe:

Express21.30 Lo sabe, no lo sabe22.30 Bella y bestia: Piloto 00.30 Diario de... A pie de

calle01.30 Diario de...02.30 La línea de la vida

06.40 Ludo 08.20 Ludo vacances 10.50 Midi en France 12.01 Édition régionale12.55 Village départ 14.10 Championnat de

France 13.50 Tour de France 15.10 Un cas pour deux 16.10 Des chiffres et des

lettres16.55 Harry 17.30 Slam 18.10 Questions pour un

champion19.30 Journal national 20.15 Plus belle la vie20.45 Film: Le premier

cercle 22.20 Soir/3 22.45 Film: Pars vite et

reviens tard 00.40 SLC Salut les copains 02.30 Soir/3 03.00 Plus belle la vie

06.40 Télé achat 09.40 Star Academy - la

quotidienne 10.50 5 frenchies au

Springbreak 11.20 5 frenchies à Cancún 12.15 The Big Bang Theory 13.40 Tellement vrai15.20 Tellement vrai -

La quotidienne 16.30 5 frenchies au

Springbreak 17.35 Physique ou chimie 20.00 NRJ12 Replay 20.50 Film: La loi de

Murphy 22.20 Film: Léon 00.15 Téléfi lm: L’homme à

abattre 01.55 Poker night - Cash

or play

08.30 X:enius 09.00 Combattant de

naissance 10.15 Le plus gros crodo-

dile du monde 11.00 Le fl euve Amour 12.00 Vins à la carte 13.35 Film: Fais-moi plaisir! 15.05 Les grands cols du

Tour de France 16.15 Agents troubles 17.10 X:enius 17.45 Mystères d’archives 19.00 L’Allemagne des

bords de mer 20.05 Forêts vierges

d’Europe 20.50 Film: Le charme

discret de la bour-geoisie

22.30 Film: Cet obscur objet du désir

00.10 La chambre cambod-gienne

01.05 Courtmétrage: Hotel désir

06.30 Bom dia Portugal10.00 Verão total13.00 Jornal da tarde14.15 Windeck - O preço

da ambição15.00 Éramos seis15.30 Verão total18.00 Portugal em direito19.00 O preço certo20.00 Telejornal + 360º21.00 Bem-vindos a Beirais22.00 AntiCrise22.30 Portugueses pelo

mundo23.15 Filme: Adoro-te... À

Distância01.15 Dallas02.15 Ler +, Ler Melhor

08.30 TV5 Monde. Le journal

09.15 Leçons de style10.00 Flash info11.00 TV5 Monde.

Le journal12.00 L’épicerie13.00 Une brique dans le

ventre14.00 Secrets d’histoire16.00 TV5 Monde. Le

journal17.00 Fashion!18.00 TV5 Monde. Le

journal19.35 Tout le monde veut

prendre sa place20.30 Journal (France 2)21.00 Film: Cléo de 5 à 722.30 TV5 Monde. Le

journal22.45 Journal (RTS)23.20 Les carnets du

bourlingueur

08.00 Téléachat 09.00 Le zap D8 10.00 Touche pas à mon

poste! 11.45 MacGyver 12.35 MacGyver 13.30 Femmes de loi 17.00 MacGyver 18.30 Touche pas à mon

poste! 20.20 Palmashow, l’émis-

sion 20.50 Au coeur de

l’enquête 01.00 Touche pas à mon

poste! 01.30 Programme de nuit

08.15 Glee 09.00 M6 boutique 10.15 Malcolm 11.00 Desperate hou-

sewives 12.45 Le 12.45 13.05 Scènes de ménages13.45 Téléfi lm: Un coeur à

l’hameçon 15.40 Téléfi lm: Disparition

sous les tropiques 17.35 Un dîner presque

parfait18.45 100% mag 19.45 Le 19 45 20.05 En famille 20.50 L’amour est dans

le pré 23.10 Nouveau look pour

une nouvelle vie 01.40 The Unit: commando

d’élite 02.35 M6 Music

Page 32: Diari del 15 de juliol de 2013

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografi es i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

DILL

UNS,

15

DE J

ULIO

L DE

L 20

13

Avui felicitem tots els Bonaventures

[email protected]

Moltes felicitats, aventurer, que passis un gran dia,

de part dels teus amics!!

Quins massatges que em fa el meu gat... Els millors!!

Felicitats, Aya, pels teus

10 anys, de part de la teva

família, que t’estima molt!

Servei tècnic informàtic i d’electricitatQualitat i eficàcia

Jordi Oliva GómezTècnic informàtic i electricista

Av. Copríncep De Gaulle, 7. Edif. Pirineu. Local 1 - Escaldes-Engordany - AD700 - Tel. +376 85 32 35Mòbil +376 67 68 93 - Fax +376 85 33 24 - [email protected] - http://www.sti.ad - NRT: F-004508-J

A les meves nenes, us estimo moltíssim, i gràcies per la sortida.

Quins massatges que em fa

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografi es i els DIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografi es i els DIA

família, que t’estima molt!

CIMEX AUTO S.L.Av. d’Enclar, 98, Sta. Coloma · Tel.: +376 720 955 - Fax: +376 722 932www.cimexauto.com

Fiat Freemont 4x4Automàtic

26.750 €(subjecte a condicions)

7 places170 CV Dièsel MJTClimatitzador trizona 4x4

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30

Més SMS a la pàgina 30

ANDORRA LA VELLAAv. Prat de la Creu, 16Tel.: 81 18 18

LA MASSANAAv. Sant Antoni, 41Tel.: 83 56 78

www.urban.ad bd felicidades a el equipo feminino de dardos de la caulla se quedaron en tercero muy bien guapas pero poderion se quedar en segundo merecion el titulo a cido el partido mas renido de la final continuen campeonas. ana. lili. filo. marta. yoli un peton a las 5.

Bd es una vergonya la gent del pais no pot veure el circ de sol i paguem tot el any els nostres impostos y la gent de fora te tots els privilegis i no gasten un puto duro a andorra aixo es vergonyos i una falta de respecte per els habitants. VISCA A ANDORRA I ELS SEUS GOVERNANTS AIXO ES FASTIGOS

BD Para el amor de mi vida, que sin duda eres t?u J.J.F.

Gracias por ser como eres conmigo. Eres la mejor persona del mundo en todos los sentidos. TE AMO!!

BD el cajero de naturlandia que el viernes me puso la pulsera verde, eres precioso nio. Si quieres volvere a subir para verte! Cnt

Bd Si crees que eres esa persona, sabras donde hemos coincidido...

AD RESCATE EN SANT JULIA

BD He intentado discretamente llamarte la atencion xo a veces eres borde y me intimidas... ya solo me keda decirte que seguir cerca x si el destino decide darnos la oportunidad de conocernos fuera de lo profesional...

tengo demasiada vergenza como xa dar yo el paso... Confundir un golf con un ibiza no tiene precio...

Bd .poemas de amor e saudade em portugues? Ha quarenta e um que casei vividos com muito suor. Alegria que eu tenho .ainda ter o meu amor ? Foste sempre e seras o amor da minha vidda ..es a mae dos nossos filhos dos tres netos minha querida? Em agosto sessenta e dois quarenta e um de casada .podes contar sempre comigo seras sempre a minha amada ?te quero dizer amor nunca ficaras de fora que vivas por muitos anos .comigo ó minha .aurora? Te dedico esta quadra com amor e com carinho ..com muitos anos de vida ,e com um grande beiginh

Moltes felicitats, aventurer, que passis un gran dia,

de part dels teus amics!!

DILL

UNS,

15

DE J

ULIO

L DE

L 20

13

A les meves nenes, us estimo moltíssim, i gràcies per la sortida.