Diari del 15 d'octubre de 2013

32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 NOU PLA DE JUBILACIÓ 100% Capital Garantit 3% rendibilitat garantida* *3% TAE fins el 31/12/2016 DIMARTS, 15 D’OCTUBRE DEL 2013 / NÚM. 2.416 / ANY 10 Preus amb impostos inclosos. Fins a esgotar existències. serveis informàtics per a particulars i empreses 73 77 73 [email protected] IPAD MINI, 64 Gb, wi-fi, negre-grafit 386 Centre Comercial Illa Carlemany. 2a planta Gaudeix de les nostres especialitats en el millor ambient: hamburgueses, salsitxes alemanyes, entrepans... col·laboradors: IV OKTOBERFEST KRUNCH 2x1 en cervesa de barril de 18 h a 21 h de dilluns a divendres. Dilluns, DJ en directe. De dimarts a divendres, música en viu. Esports en directe. Del 26 de setembre al 27 d’octubre La Universitat de les Valls inaugura la nova seu i arrenca el curs amb dotze alumnes ANDORRA Pàgina 7 La policia deté nou persones la darrera setmana, dues per una baralla per motius laborals ANDORRA Pàgina 8 La cònsol de Sant Julià vol més implicació d’Andorra Turisme en la promoció de Naturlàndia ANDORRA Pàgina 8 Lleida senyalitzarà dues rutes d’evasió del nazisme que sortien des del Principat CULTURA Pàgina 13 Andorra té contra Hongria la darrera oportunitat de puntuar i d’estrenar l’estadística golejadora ESPORTS Pàgina 15 La FAR prescindeix dels serveis de Jean Michel Vuillemin i tria Martinho com a seleccionador ESPORTS Pàgina 16 ANDORRA Pàgina 6 Els residents a l’estranger podran votar per correu en els pròxims comicis AVUI ÉS NOTÍCIA Pàgina 3 El Govern destina 965.000 euros a atraure un 1,1% més de visitants ANDORRA Pàgina 9 Agències Tret de sortida a la celebració del centenari L’Escola Francesa de Canillo dóna el tret de sortida als ac- tes de commemoració del cen- tenari del centre recreant una aula de 1913.

description

Aquí us podeu descarregar el diari d'avui en format PDF. Que tingueu un Bondia!!!! :)

Transcript of Diari del 15 d'octubre de 2013

Page 1: Diari del 15 d'octubre de 2013

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88

NOU PLA DE JUBILACIÓ

100% Capital Garantit3% rendibilitat garantida**3% TAE fins el 31/12/2016

dim

arts

, 15

d’oc

tubr

e de

l 20

13 /

núm

. 2.4

16 /

any

10

Preus amb impostos inclosos.Fins a esgotar existències.

serveis informàtics per aparticulars i empreses73 77 73 [email protected]

IPAD MINI, 64 Gb,wi-fi , negre-grafi t

386 €

Centre Comercial Illa Carlemany. 2a planta

Gaudeix de les nostres especialitats en el millor ambient:hamburgueses, salsitxes alemanyes, entrepans...

Gaudeix de les nostres especialitats en el millor ambient:

col·laboradors:

IV OKTOBERFEST KRUNCH

2x1 en cervesa de barril de 18 h a 21 h de dilluns a divendres. Dilluns, DJ en directe. De dimartsa divendres, música en viu. Esports en directe.

Del 26 de setembre al 27 d’octubre

La Universitat de les Valls inaugura la nova seu i arrenca el curs amb dotze alumnes

andorra Pàgina 7

La policia deté nou persones la darrera setmana, dues per una baralla per motius laborals

andorra Pàgina 8

La cònsol de Sant Julià vol més implicació d’andorra Turisme en la promoció de naturlàndia

andorra Pàgina 8

Lleida senyalitzarà dues rutes d’evasió del nazisme que sortien des del Principat

cULTUra Pàgina 13

andorra té contra Hongria la darrera oportunitat de puntuar i d’estrenar l’estadística golejadora

eSPorTS Pàgina 15

La Far prescindeix dels serveis de Jean Michel Vuillemin i tria Martinho com a seleccionador

eSPorTS Pàgina 16

andorra Pàgina 6

els residents a l’estranger podran votar per correu en els pròxims comicis

aVUi éS noTícia Pàgina 3

el Govern destina 965.000 euros a atraure un 1,1% més de visitants

andorra Pàgina 9

Agències

Tret de sortida a la celebració del centenari

l’escola francesa de canillo dóna el tret de sortida als ac-tes de commemoració del cen-tenari del centre recreant una aula de 1913.

Page 2: Diari del 15 d'octubre de 2013

Dimarts, 15 D’octubre Del 2013d’interès2

Pneumàtics

Totes les marques:

A un minut de l’illA CArlemAny

PrimereS mArQueS AmB lA millOr relACiÓ QuAlitAt-Preu

Horaris de dilluns a dissabte: de 8.30 a 13.30 i de 15 a 20 h. tel.: 867 000 · www.rodand.com

Primer platSegon platPostre i ‘xupito’

RESTAURANT TIC-TAPA

CUINA PERMANENToberta de les 12.00 a les 2.30 hores

MENú DIARIMENú CARTA

MENú DEl XEfMENú DE TAPES X 2

MENú MARISCADA X 2 MENú GRAEllADA DE CARN X 2

Escaldes-Engordany Tel.: +376 81 39 69

DE DIllUNS A DIVENDRES AMB lA TARGETA TIC-TAPA EN El PREU DEl MENú ESTÀ TOT INClÒS

fem tot tipus de celebracions10,90 €

+ IGI

ELS PETITS PLAERS

DELICATESSEN

Tel. i Fax: 845 626 FACEBOOK

([email protected])

AV. CARLEMANY, 35ESCALDES-ENGORDANY

FACEBOOK

Exclusius en productes russos al principat

d’Andorra

EL TEMPS

dim

ecre

s

dijo

us

0/12

2/16

4/18

5/20

6/21

5/22

4/19

3/16

2/15

3/17

5/23

[email protected]

Augment dels núvolsPlugim al nord

La jornada d’avui ve marcada per un augment de la nuvolositat. Al llarg del matí els núvols alts i mitjans aniran a més però sense pluja. Al mig-dia ja poden tapar el cel de moltes zones i durant la tarda arribar a cobrir tota la zona dels Piri-neus. Cap a l’Arièja i el nord d’Andorra, a la tar-da i al vespre no descartem algun plugim feble. La visibilitat als cims serà cada cop més dolenta a causa de l’arribada d’aquestes precipitacions febles. Cal tenir en compte el vent, que girarà del sud al nord-oest i serà en alçada moderat al final del dia. Les temperatures pujaran i ho notarem més amb les mínimes. Demà tornarà el sol i el temps més estable. Que tingueu un Bondia.

Quart creixent

08.04 h19.18 h

Page 3: Diari del 15 d'octubre de 2013

3Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

L’Andorra Shopping Festival preveu atraure un 1,1% més de visitants (un 1,1% més d’espa-nyols i un 1,2% més de france-sos). La intenció és créixer en ma-jor mesura en turistes (un 2,1%) que no pas en excursionistes (un 0,8%), seguint així la tendència d’aquest any i davant un context econòmic difícil en què als consu-midors els costa comprar, segons va dir el ministre de Turisme, Francesc Camp. Ara per ara, el nombre d’excursionistes se situa per sota de l’any passat, mentre que, si es manté la tendència en l’afluència de turistes, es podria tancar el 2013 amb una xifra su-perior al 2012. Camp va recordar que l’augment previst per al no-vembre correspon a pocs milers de visitants (6.078 més), ja que són èpoques de baixa afluència.

A la campanya s’hi destinarà 965.000 euros (600.000 dels quals són per al pla de mitjans). El mi-nistre va defensar la necessitat d’invertir aquest import perquè tingui un impacte, ja que en el cas contrari “seria llençar els diners perquè ningú ho recordaria”. Així mateix, Camp es va pregun-tar quants visitants es perdrien si no es fessin aquestes campanyes, al mateix temps que va exposar que “estem sembrant perquè els visitants creixin més quan els pa-ïsos veïns vagin millor”.

L’Andorra Shopping Festival tindrà lloc de l’1 de novembre a l’1 de desembre i la campanya de comunicació ja arrenca avui. Tal com va indicar el ministre de Turisme, “és un canvi radical de l’oferta fora de temporada”, ja que fins ara es feien accions més de caràcter promocional. El nou format ha permès tornar a despertar l’interès del sector comercial i en aquesta ocasió hi haurà 527 establiments adherits. La xifra va ser posada en relleu per Camp, que va declarar que “vist d’on venim” (al maig hi van

participar 382 botigues), “podem estar satisfets dels números”. Aquests comerços oferiran una o dues ofertes destacables i de-coraran els aparadors de forma singular.

Durant aquest mes es faran accions al carrer (com ara tea-tre, DJ, maquilladors o assistents personals de compres), sobretot als principals eixos d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i el Pas de la Casa. A més, deu ar-tistes (entre els quals s’hi troba

Javier Mariscal) pintaran deu bosses gegants, que després se subhastaran, i tornaran les jor-nades gastronòmiques Andorra a taula, amb 39 establiments que oferiran menús per 25 euros. Així mateix, el 30 de novembre se celebrarà la primera Trobada de microproductors de vi, amb vint cellers d’Andorra, Espanya i França, entre d’altres.

També hi haurà dues nits cen-trals, la del 2 i el 9 de novembre. En la primera, els comerços po-

dran obrir fins a les dotze de la nit. A la plaça Coprínceps hi hau-rà una passarel·la confeccionada amb cinta adhesiva on es farà una desfilada de moda a càrrec de Marie-Ange Schmitt-Lebre-ton. El dia 9 hi haurà un concert d’ABBA Tribute.

nit vivandL’Andorra Shopping Festival arriba poc després que Escaldes-Engordany hagi celebrat la Nit Vivand. Camp va afirmar que

des d’Andorra Turisme s’hauria preferit que l’esdeveniment no s’hagués organitzat, però quan les dues parts es van assabentar que pretenien impulsar aques-ta acció el treball ja estava molt avançat. Tot i així, va indicar que de cara al futur caldrà coordi-nar-se millor per no programar dues nits de compres tan prope-res en el calendari.

En tot cas, el fet que la Nit Vivand no es comuniqués a l’es-tranger ha permès no encavalcar missatges, va dir. També va feli-citar el Comú d’Escaldes-Engor-dany per l’èxit aconseguit i per la valentia davant les crítiques. Al mateix temps va posar en relleu la necessitat de continuar pro-gramant esdeveniments a l’avin-guda per treure el màxim rendi-ment de la zona per a vianants.

Quant a la idoneïtat d’organit-zar nits de compres de forma re-gular, el ministre s’hi va mostrar “no gaire partidari” i va alertar del perill de cremar una acció que funciona.

El Govern destina 965.000 € a atraure un 1,1% més de visitants al novembre

turisme

m. s. c.anDorra la Vella

Camp accepta que cal més coordinació per evitar nits de compres molt properes en el calendariagències

Francesc Camp i Betim Budzaku van fer balanç ahir de la campanya d’estiu i van presentar la de novembre.

negociacions perquè el Cirque du soleil torni

El Govern està mantenint negociacions amb el Cirque du Soleil perquè torni l’es-tiu que ve al Principat. El ministre de Turisme va ex-plicar que la intenció amb què es treballa té com a ob-jectiu programar un espec-tacle de la companyia amb una setmana més de du-rada que aquest any. Això, però, té un cost, va indicar Camp, i ara l’executiu està negociant les prestacions addicionals que suposaria perquè les despeses “no se’ns disparin”.

La campanya d’estiu porta un 5,9% més de turistes tot i que l’afluència s’ha concentrat al mes d’agost

La campanya d’estiu ha deixat un increment del nombre de turistes del 5,9% quan l’objectiu era créixer el 2,1%. Per nacionalitats, els turistes espanyols van pujar un 4,5% i els francesos un 20,5%, mentre que els d’altres nacionalitats van baixar un 10,1%. Així mateix, l’afluència va ser molt diferent segons els mesos. Al juliol, els turis-tes van augmentar un 0,3%, a l’agost un 23,5% i al setembre van reduir-se un 13,2%. El ministre de Turisme es va mostrar “força satisfet” pels re-sultats i creu que els dos esdeveniments d’abast mundial com són el Cirque du Soleil i la Copa del Món de BTT hi van ajudar, així com les crisis als

països àrabs i les campanyes. Tot i així, Camp va assenyalar que el retorn d’aquestes es concentra al mes d’agost. Per aquest motiu, de cara a l’any que ve s’aposta per avançar l’inici de la comuni-cació de l’oferta d’estiu. També s’està estudiant fer algun tipus d’acció al setembre per augmen-tar l’afluència, com pot ser un esdeveniment de compres. A més, s’apostarà perquè els operadors turístics anglesos i russos incloguin Andorra de cara a la campanya d’estiu que ve. Camp va afegir que l’objectiu del 2014 és obrir nous mercats. Ara s’està fent estudis de mercat per veure en quins països no s’és present i es podria captar turistes.

Page 4: Diari del 15 d'octubre de 2013

opinió4 Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Joan Nogueira, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

La sessió del Consell General de di-jous passat va ser densa i també po-sitiva. No només, que també, perquè es va votar per unanimitat l’adhesió d’Andorra al Conveni de Nacions Unides sobre la discapacitat.

El Consell General va adoptar el dia 10 d’octubre unes modificacions a la normativa penal –tant del Codi Penal com del Codi de procediment penal– que adapten la nostra legis-lació als compromisos internacio-nals contrets per l’Estat andorrà. Tant l’Acord Monetari amb la Unió Europea, que tindrà conseqüències molt positives, com la ratificació dels convenis internacionals que tracten la lluita contra la violència de gènere i la protecció de la infàn-cia, requerien algunes modificaci-ons de les nostres normes penals.

I també es va adoptar una modi-ficació de la Llei de lluita contra el blanqueig de capitals.

Vam votar convençuts aquells textos, alguns dels quals millorats amb les esmenes que havia presen-tat el nostre grup parlamentari. Tal com vaig dir dijous passat en les meves intervencions davant el ple del Consell General, són disposi-cions coherents amb l’actuació que vam desenvolupar des del Govern, l’any 2010 i 2011, negociant i rubri-cant l’Acord Monetari amb la Unió Europea, la ratificació del qual tam-bé vam aprovar el 24 de novembre

del 2011 al Consell General.

En la modificació de la llei de lluita contra el blanqueig calia complir amb les obligacions que, en matèria de prevenció del blanqueig de diners o valors i del finançament del terroris-me, l’Estat andorrà va assumir amb la signatura de l’Acord Monetari.

Andorra ha enviat així un senyal positiu a Estrasburg, demostrant que s’avança per la via del reforça-ment de la lluita contra el blanqueig i el crim organitzat, en la línia tra-çada pels mecanismes del Moneyval del Consell d’Europa.

Aquesta és una lluita que no es pot aturar perquè en la matei-xa mesura que els països instal·len preventivament proteccions en les institucions financeres, els blan-quejadors imaginen nous viaranys i noves tècniques per dissimular les seves riqueses mal adquirides.

De la mateixa manera, i al mateix ritme, que les normes internacionals s’adapten a aquelles evolucions del crim organitzat Andorra ha de fer-ho.

L’any 1993, en adoptar la Consti-tució, Andorra va agafar el camí de la seriositat i la responsabilitat.

Ho deixa ben clar el preàmbul de la Constitució quan assenyala que el poble andorrà està decidit “...a perseverar en la promoció de

valors com la llibertat, la justícia, la democràcia i el progrés social, i a mantenir i enfortir unes relacions harmòniques d’Andorra amb la res-ta de món, i especialment amb els països veïns, sobre la base del res-pecte mutu, de la convivència i de la pau”.

En aquesta línia i per aquest camí, el 3 de setembre de l’any 2009 el Consell General va votar la Llei d’intercanvi d’informació fiscal prè-via demanda i des del Govern vam negociar i signar dinou acords inter-nacionals que ens van permetre sor-tir de la llista grisa dels paradisos fiscals establerta per l’OCDE.

I seguint aquesta via vam negoci-ar el 2010 i rubricar el 2011 l’Acord Monetari amb la Comissió Europea.

Aquelles veus que, tirant la pedra i amagant la mà, clamen per fer una marxa enrere en la positiva evolu-ció cap a la transparència de l’ac-tivitat financera pretenen enfocar, una altra vegada, la política andor-rana –i les relacions econòmiques exteriors d’Andorra– sota el prisma del manteniment de les seves ren-des de situació. No es volen adonar que el nostre entorn natural, Euro-pa, va en una altra direcció i el seu egoisme els impedeix de veure que les noves generacions andorranes necessiten poder sortir d’An dorra, a formar-se i a treballar, sense veu-re’s perjudicats per cap etiqueta de

paradís fiscal.

Una bona prova que Andorra no pot viure d’esquena a l’evolució del nostre entorn la vam tenir la setma-na passada, el dimecres 9 d’octubre, quan la Comissió d’Afers Estran-gers de l’Assemblea Nacional fran-cesa va examinar la qüestió del cost per a França dels paradisos fiscals.

El diputat de l’Essone, Nicolas Du-pont-Aignan (no inscrit) i el diputat del Nord, Alain Bocquet (comunis-ta), responsables d’una “missió d’in-formació” sobre els paradisos fiscals que es va constituir el novembre del 2012, van presentar el resultat de les seves investigacions davant la Co-missió d’Afers Estrangers.

Entre les propostes d’aquests dos diputats hi figura, en l’àmbit nacio-nal francès, la creació d’una comis-sió interministerial de lluita contra el frau, sota l’autoritat del primer ministre, i la creació d’un observa-tori parlamentari vinculat a l’admi-nistració fiscal.

En l’àmbit internacional l’informe vol empènyer França a una actuació més ferma per obtenir que s’aixequi el secret bancari i s’acceleri el pas cap al sistema d’intercanvi automà-tic de dades bancàries.

Un mes després de la cimera del G-20 a Sant Petersburg, la pressió no afluixa sinó que es va concretant.

TRIbuNa

JauMe baRTuMeu CaSSaNy, Conseller general i membre del Consell naCional de soCialdemoCràCia i Progrés d’andorra

Hem de seguir pel camí de les bones relacions amb els països veïns

edIToRIaL

Un total de 527 establiments participaran en la campanya de novembre centrada a posicionar andorra com un destí de compres sota el nom d’an dorra Shopping Festival. S’ha aconseguit, per tant, una participació força nombrosa tot i que encara ho podria haver estat més tenint en compte que la campanya se centra en el comerç i cal que el sector s’impliqui de manera activa en la iniciativa. D’aquesta manera, exemples com les nits de compres que s’han celebrat darrera-ment al país posen en evidència que la participa-ció i implicació del sector comercial és clau per-què la iniciativa acabi esdevenint un èxit. així, és evident que des del sector es pot reclamar que

es portin a terme propostes per fer venir més turistes i per fer créixer les vendes, però el que és cert també és que el sector públic, tot sol, no pot aconseguir l’objectiu final si no hi ha la im-plicació de la part privada. així, des d’andorra Turisme es pot dur a terme la promoció i tirar endavant activitats paral·leles, però els visitants han de trobar també uns establiments que els ofereixin alguna cosa atractiva perquè puguin valorar que venir a andorra paga la pena. S’ha d’apostar pel fet diferenciador respecte de la com-petència i, sense cap mena de dubte, fer que l’estada dels visitants al país sigui agradable és una feina de tots.

Implicació per aconseguir l’èxitENQUESTA DE LA SETMANA

RESULTAT DE LA SETMANA pASSADA

¿Creieu que els co-muns retallaran serveis arran de la congelació de les transferències?

Envia un SMS al 789 amb la teva resposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejarà un mòbil Samsung Galaxy Pocket.

SÍ76,9% NO

23,1%

Av. Meritxell, 40Andorra la Vella

Tel. 825 720

¿Cal més implicació i coordinació dels comer-ciants en les propostes de dinamització?

Page 5: Diari del 15 d'octubre de 2013

publicitat 5Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

CASH DE CARNSHORARI: DE DILLUNS A DISSABTE DE 10.30 H A 20.30 H DIUMENGES DE 9.00 H A 15.00 H CARRETERA DE LA COMELLA, 45 - ANDORRA LA VELLA

LOT DE CARN N. 4: 500 gr. carn picada mixta, 500 gr. costella porc, 500 gr. de quart de cuixa de pollastre, 4 hamburgueses pollastre

Bistec de bou extra

Escalopa de porc

Aletes de pollastre adobades Pernil cuit extra 220 gr.

PROMOCIONS VÀLIDES FINS A ACABAR EXISTÈNCIESPREUS VÀLIDS DEL 7 AL 20 D’OCTUBRE DEL 2013

3,90 €/kg

TOT 9,90 €

1,20 €

5,53 €/kg8,77 €/kg

Botifarra crua 400 gr.

2,90 €5,69 €/kg

10,90 €/kgRostit de cuixa de xai

Espatlla de xai

Telèfon per a encàrrecs:

80 69 03

Carn picada de vedella del país

P GRATUïT

Ctra. de la Comella

Av. SalouAv. Tarragona

C.E. Serradells

DISSABTES I

DIUMENGES

1 POLLASTRE A L’AST

1 BOTELLA DE CAVA

BRUT NATURE

500 GR. AMANIDA

9,50 €TOT

VENDA A PARTICULARS I A PROFESSIONALS

PER ENCÀRREC:

ABANS DE DIVENDRES

A LES 20 H

ESPATLLA DE XAI

A L’AST

CONILL A L’AST

PORQUET A L’AST

CUIXA DE XAI

A L’AST

15,00 €

8,00 €

55,00 €

29,00 €

9,90 €/kg

Page 6: Diari del 15 d'octubre de 2013

6 Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

El vot judicial per correu per als andorrans que resideixin a l’estranger serà una realitat en les pròximes eleccions. El grup parlamentari demòcrata va en-trar ahir a tràmit al Consell Ge-neral una proposició de llei que modifica la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum en aquest punt concret perquè el vot a distància sigui possible. La presidenta de la comissió legis-lativa d’Interior, Sílvia Riva, va indicar ahir, durant la presenta-ció de la iniciativa, que el que es pretén és “incrementar la quali-tat democràtica del país”, i una manera de fer-ho serà facilitant el vot dels andorrans residents a l’exterior. A més, segons va ex-plicar Riva, cada vegada és més gran el nombre de persones que viuen fora per raons professio-nals o d’estudi “i per tant hem de poder continuar exercint el nostre dret de vot independen-ment del lloc de residència”.

Aquesta modificació de la llei s’aprofita també per aclarir alguns aspectes tècnics i de de-tall “i sobretot acabar de cen-tralitzar la figura del registre electoral per fer més segur el

sistema”. D’aquesta manera, De-mòcrates per Andorra (DA) vol donar compliment al que va ser un dels seus compromisos en la darrera campanya electoral.

La consellera general Me-ritxell Verdú va explicar que la llei ja preveu avui dia dues mo-dalitats de vot: el vot presencial al col·legi electoral i el vot per dipòsit judicial a la Batllia. Així, amb la modificació ara en mar-xa s’inclou la possibilitat d’una variant d’aquesta última, que podrà ser utilitzada pels resi-dents a l’estranger que constin al registre electoral. També podran votar mitjançant aquest nou

sistema les persones no inscri-tes en aquest registre però que estiguin desenvolupant tempo-ralment una tasca laboral o pro-fessional a l’exterior o realitzant uns estudis. En aquest últim cas, la documentació que s’ha d’en-viar a la Batllia per fer efectiu el vot contindrà un certificat del centre docent o de l’empresa en què es treballi.

Amb la finalitat que hi hagi un control a l’hora d’exercir aquesta modalitat de vot, es crea un registre nacional elec-toral que coexistirà amb els co-munals, que a més dels electors de la parròquia respectiva tam-

bé inclourà els residents de la resta de les parròquies i els de l’estranger. Actualment ja exis-teix un registre de residents a l’estranger però només hi cons-ta el país i no una adreça, cosa que no permet la seva localitza-ció concreta. El grup parlamen-tar demòcrata desconeix, però, quantes persones es podrien beneficiar d’aquesta nova pos-sibilitat de vot, ja que més enllà del nombre d’afectats considera que l’important és que es tracta d’“una reforma qualitativa”.

Per la seva banda, la conse-llera general Sofia Garrallà va explicar quina serà la mecànica del vot per correu. El Govern s’encarregarà de fer arribar, amb una antelació suficient a tots els electors, als domicilis que cons-tin a les llistes electorals, un so-bre amb les professions de fe de les diferents candidatures i la informació sobre el vot judicial per correu.

També serà el Govern el que adreçarà als electors residents a l’estranger que ho hagin sol-licitat prèviament tota la docu-mentació necessària per exer-cir el vot i el que, a través d’un reglament, establirà la forma i els mitjans que s’utilitzaran per

lliurar la documentació i la for-ma de fer arribar a la Batllia el sobre que conté el vot.

Aquesta documentació con-sistirà en els sobres oficials, les paperetes oficials de totes les candidatures, un certificat d’inscripció de l’interessat en la llista electoral definitiva lliu-rat pel Comú i un sobre per a la tramesa del vot en què constarà impresa l’adreça de la Batllia. A més, també s’està valorant la possibilitat que l’enviament es faci a través de missatgeria per escurçar els terminis, vist que es tracta d’un nombre reduït de votants.

La previsió és que el regla-ment sobre aquesta matèria es pugui adaptar a l’ús de les no-ves tecnologies “en el moment que siguin segures” per perme-tre, per exemple, el vot a través d’internet. “Fins que no hi hagi una seguretat absoluta en el funcionament de la signatura electrònica, emetre el vot per aquesta via seria precipitat, cosa que no vol dir que en el futur no sigui possible”, va indicar Riva. D’aquesta manera, la consellera demòcrata deixava oberta la via perquè, més endavant, el tràmit es pugui fer per internet.

Els residents a l’estranger podran votar per correu en les pròximes eleccions

consell general

julià rodríguezanDorra la Vella

El grup parlamentari demòcrata entra a tràmit una proposició de llei per modificar la Llei electoralagències

els membres del grup demòcrata presentant ahir la proposició de llei.

El Partit Socialdemòcrata (PS) celebrarà dissabte vinent la fes-ta de tardor 2013 al càmping Riberaygua de Santa Coloma. Es tracta d’una iniciativa que la formació política pretén que tin-gui lloc cada any en un indret diferent del país. Les trobades

volen combinar el treball amb la diversió. En aquest cas concret, primer tindrà lloc la reunió del comitè directiu del partit i pos-teriorment els assistents podran conèixer de prop el romànic de Santa Coloma, la torre dels Rus-sos i el poble vell. Aquest tipus de trobades respon a un compro-mís de l’actual executiva del PS

de mutu acord amb la comissió responsable de fomentar la par-ticipació dins del partit, l’anome-nada comissió de Formació i Par-ticipació. El dinar per als adults té un preu de 15 euros, mentre que els infants pagaran 8 euros. Abans del dinar el primer secre-tari del PS, Pere López, oferirà un parlament.

El PS celebrarà dissabte vinent la festa de tardor 2013

política

redaccióanDorra la Vella

agències

la primera reunió del comitè directiu del ps després del congrés.

Page 7: Diari del 15 d'octubre de 2013

andorra 7Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

La Universitat de les Valls (UdV) va completar ahir un pas més per consolidar-se com a centre educatiu universita-ri al país, inaugurant les se-ves instal·lacions en ple centre d’An dorra la Vella i donant alhora el tret de sortida al curs acadèmic 2013-2014. Les instal-lacions es troben a l’antic hotel Cornella i s’ha intentat concen-trar allà tots els serveis, tant les aules i una policlínica com la futura clínica universitària en què els alumnes podran fer pràctiques, així com la residèn-cia. El centre compta aquest any amb dotze alumnes que cursen primer i segon del màs-ter en odontologia i entre els estudiants hi ha fins i tot dos suecs, tal com va comentar el rector de la universitat, Philip Garcia.

A banda dels dotze alumnes que cursen els estudis al centre (quatre de segon i vuit de pri-mer), a través d’un conveni que la universitat té amb una enti-tat de Casablanca s’està duent a terme un postgrau en implan-tologia, adreçat a professionals que ja exerceixen i en el qual hi ha inscrites 29 persones.

Quatre dels mòduls d’aquesta formació es porten a terme a Casablanca i un altre es farà a Andorra.

A més a més, la UdV té un conveni amb la Universitat Fernando Pessoa de Porto i és previst que de cara a l’any que ve puguin venir a estudiar al país molts alumnes d’aquesta universitat. De fet, la previsió és que el curs 2014-2015 hi hagi gairebé trenta estudiants de Portugal. A més a més, tal com

va comentar Garcia, l’acord amb aquesta universitat obre la porta a noves formacions.

Els dotze alumnes que ja cursen estudis al centre reben classes de deu professors que vénen de Madrid i Barcelona i també hi ha altres professionals del país, com psicòlegs o met-ges, que hi col·laboren. Garcia posa en relleu que s’ha vol-gut crear un centre en què els alumnes puguin tenir en un sol edifici tots els serveis, fins i tot

la clínica on podran fer pràcti-ques. Al mateix edifici hi ha la policlínica, que oferirà també servei als pacients a partir de demà mateix, tal com va afegir el rector del centre, amb l’aten-ció de dos professionals. Du-rant la seva formació, els estu-diants fan estades passives, és a dir, a través de simulacions, i no és fins al quart any d’estudis que estan autoritzats a “tocar” el pacient.

La ministra d’Educació i Jo-

ventut, Roser Suñé, va mostrar ahir la “satisfacció” per la inau-guració de les instal·lacions i va manifestar que els estudiants no han de tenir “cap dificultat” per al reconeixement de la titu-lació que obtinguin i poder fer altres estudis. Per exercir, però, va recordar que es tracta d’una professió regulada i que cada país exigeix la realització d’uns tràmits. La titular d’Educació va afegir que al llarg d’aquest darrer temps el centre ha anat formalitzant tot un seguit de tràmits i a partir d’ara espera que hi hagi un treball conjunt amb el ministeri per “garantir la qualitat” de l’ensenyament.

A la qualitat també es va re-ferir Garcia en el seu parlament de l’acte d’inauguració expo-sant que Andorra reuneix unes condicions “excel·lents” per es-tudiar i va afegir que està con-vençut que aquest és un sector econòmic que té futur per a l’economia del país.

La Universitat de les Valls inaugura la seu i arrenca el curs amb 12 alumnes

educació

m. f.anDorra la Vella

Segons el rector, s’ha intentat agrupar en un sol edifici tots els serveis per als estudiants

El director del SAAS, Lluís Bur-gués, va negar que Josep Pomar, el doctor que havia estat proposat al juny per a director del SAAS i que finalment no va ocupar el càrrec, hagi estat contractat com a assessor i va assegurar que no hi ha cap tipus de relació contrac-tual. El Govern va descartar Po-mar en estar imputat per un cas de frau i malversació de fons a les Illes Balears. A nivell personal, Burgués va explicar que només van mantenir una conversa des-prés dels fets del juny, i que mai més han parlat.

Amb tot, va reconèixer que sí que va apostar per ell en el

moment de crear els grups de treball en el marc de la reforma sanitària, per ocupar un càrrec com a consultor extern en el grup d’atenció primària en aten-ció hospitalària. En total, es van crear vint grups formats per pro-fessionals del país i consultors externs, dels quals actualment només n’existeix un encapçalat pel doctor Santiago Suso, espe-cialitzat en ortopèdia i trauma-tologia, que es dissoldrà quan hi hagi una nova direcció de l’àrea.

Burgués va dir que aquests grups s’han descartat perquè s’està en una fase molt inicial de la reforma. No obstant, va afir-mar que ell apostaria per Pomar si el grup especialitzat en atenció

primària s’arribés a constituir, ja que “és un gran professional, molt preparat”, i que el fet que tingui una imputació judicial “és una pura gestió, i no l’invali-da per aportar idees positives al

nostre sistema”. “Una altra cosa són càrrecs de responsabilitat, però aprofitar la seva saviesa, sí”, va dir. A més, va concloure que els assessoraments que es fan no són sempre remunerats.

Burgués nega que hi hagi cap vincle professional entre el SAAS i Pomar

sanitat

tati masià

el director del saas, Lluís Burgués.

agènciesanDorra la Vella

nomenament

Vicent, elegit director regional de La Salle Universities

RedaccióanDorra la Vella

El rector de la Universitat Oberta La Salle, Lluís Vicent, ha estat elegit director regio-nal europeu de La Salle Uni-versities i ingressa, per tant, en el consell d’administració de la International Associati-on of Lasallian Universities (IALU). Des del centre es va indicar que aquesta elecció és un reconeixement a la tasca de la UOLS en l’àmbit inter-nacional, enfocada a enfortir els lligams i els projectes con-junts amb la resta d’universi-tats lasal·lianes, tant europe-es com de la resta del món.

agències

Les noves instal·lacions es van inaugurar ahir.

De cara a l’any que ve la previsió és incorporar una trentena d’alumnes de la Fernando Pessoa

Page 8: Diari del 15 d'octubre de 2013

andorra8 Dimarts, 15 D’octubre Del 2013Gu

ia d

e se

rvei

s

Plaça del Poble de Pal. PAL, LA MASSANA.

Tel.: +376 83 64 00www.restauranteularidepal.com

Plaça del Poble de Pal.

MUDANCES NACIONALS I INTERNACIONALSSERVEI DE MUNTATGE DE MOBLESPERSONAL QUALIFICATASSEGURANCES DE LA CÀRREGASERVEI DE GRUA I GUARDAMOBLESTel. +376 33 26 71

Informació:Tel.: 80 81 38Fax: 86 21 [email protected]

MATRÍCULA OBERTACURS 2013/2014

aula de formació

Comptabilitat Finances Fiscalitat

N.P CONSULTORA COMPTABLE

Tel.: + 376 326 332 - [email protected] - www.npcomptabilitats.com

¿Necessita ajuda amb la seva comptabilitat, presentació de comptes anuals o els impostos?

Us podem atendre en català, castellà, francès i anglès

COMPTABiLiTAT PER hORESFORFETS MENSUALS

GESTiONS AdMiNiSTRATivES, CASS, TRàMiTS, ETC...

La policia va detenir al llarg de la setmana passada nou perso-nes, sis de les quals per delictes contra la seguretat del trànsit, dues per lesions i una altra per un delicte contra la salut públi-ca. D’aquesta manera, dilluns de la setmana passada, a Escaldes-Engordany, els agents van ar-restar un resident espanyol de 29 anys i un resident portuguès de 36, com a presumptes autors d’un delicte contra la integritat física (lesions). Els serveis de la policia havien estat requerits a la Massana per una baralla a la via pública arran d’uns proble-mes laborals.

I diumenge a la matinada, en un aparcament pròxim a un local d’oci de la Massana, va ser arrestat un home de nacionalitat espanyola de 30 anys i no resi-dent, per possessió de cocaïna.

Quant als delictes contra la se-guretat del trànsit, cal destacar, en el marc de la campanya dels controls d’alcoholèmia acordats pel ministre de Justícia i Interior, la detenció dilluns d’un resident equatorià de 26 anys, amb una taxa d’1,36 grams d’alcohol per litre de sang (g/l). A més a més, els agents van poder comprovar que incomplia una ordenança penal de suspensió del permís

de conducció vigent fins al dia 15 d’aquest mes.

Divendres els agents van de-tenir dues persones, una en el marc de la campanya de con-trols, una resident espanyola de 44 anys, amb una taxa de 0,88 g/l, i un home de nacionalitat ro-

manesa de 32 anys i no resident que va donar un resultat positiu d’1,65 g/l després de tenir un ac-cident de circulació.

Dissabte també van ser arres-tades dues persones, totes dues en el marc de la campanya de controls, un resident portuguès de 47 anys, amb una taxa de 0,86 g/l, i un resident espanyol de 38 anys que va donar 2,73 grams d’alcohol per litre de sang.

A l’últim, ja diumenge va ser detingut un jove andorrà de 21 anys que va donar una taxa d’1,49 g/l.

La policia deté nou persones, dues per una baralla laboral

successos

tati masià

La policia va detenir la setmana passada nou persones.

Els dos homes implicats en la discussió van ser arrestats per lesionsRedaccióanDorra la Vella

Sis persones més van ser arrestades per

conducció sota els efectes de l’alcohol

La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, ha recla-mat més implicació a Andorra Turisme en la promoció de Na-turlàndia. Gil va lamentar, en declaracions al programa Ara i Aquí d’RNA, que l’estació lau-rediana no es promocioni en les mateixes condicions que la resta de dominis esquiables del país. La cònsol va avançar que aquesta serà una de les qüesti-ons que posaran sobre la taula en la negociació de transferèn-cies i competències.

Gil va manifestar que, tot i que des de fa un temps s’ha intensificat la implicació d’An­dorra Turisme en la promo-ció de Naturlàndia, encara se senten “abandonats” quant a la promoció. La cònsol major considera que Naturlàndia és un projecte de país i per aquest motiu creu que cal més impli-cació de les institucions. De fet, Gil va explicar que aquesta serà una de les reivindicacions que posaran damunt la taula a l’hora de negociar les transfe-rències i competències. La còn-sol diu que se senten “abando-nats” pel que fa a la promoció de Naturlàndia des d’Andorra Turisme, tot i que últimament s’ha canviat una mica la dinà-mica. De tota manera, conti-

nuen demanant les mateixes condicions de promoció que a la resta d’estacions del país.

Gil va recordar que són el referent en esquí nòrdic i a més va avançar que aquest estiu han obtingut resultats molt bons. En aquest sentit, va explicar que a l’agost han re-gistrat franges diàries de 2.800 visitants i va reconèixer que no s’ho esperaven.

D’altra banda, pel que fa a les informacions que apunta-ven que l’excònsol Josep Pintat podria liderar un moviment polític per presentar-se a les properes eleccions, Gil creu que Pintat està més centrat a tirar endavant les seves em-preses que en cap moviment polític.

Gil vol més implicació d’andorra Turisme en la promoció de Naturlàndia

rtVa

Montserrat Gil.

agènciesanDorra la Vella

sant juLià de Lòria

Page 9: Diari del 15 d'octubre de 2013

andorra 9Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

Unes 200 persones van assistir ahir al tret de sortida dels actes de commemoració del centenari de l’Escola Francesa de Canillo, que va tenir lloc al Palau de Gel. Les autoritats, encapçalades per la ministra d’Educació, Roser Suñé, van inaugurar una expo·sició sobre la història de l’esco·la, que tenia com a plat fort la recreació d’una aula del 1913, amb mobiliari de l’època i amb els alumnes actuals caracterit·zats per a l’ocasió.

Durant els parlaments, en què van ser presents el diputat dels francesos a l’estranger, Ar·naud Leroy, i el delegat de l’en·senyament francès a Andorra, Michel Maginot, es va assegurar la presència de l’ensenyament francès a Andorra durant molts anys, i la ministra va reconèixer que les obres de les noves esco·les de Canillo porten un cert re·tard però que d’aquí a dos anys estaran plenament operatives.

Per la seva banda, el cònsol major de Canillo, Josep Mandi·có, va recordar que la història de l’Escola Francesa a Canillo no ha estat sempre fàcil, i va

destacar les oportunitats que va oferir als canillencs a l’hora d’emigrar a França per motius laborals.

L’acte va servir per consta·tar la perdurabilitat del sistema francès al Principat i “l’excel·lent moment” pel qual passa l’estructura educativa del país, tal com va destacar la ministra Roser Suñé. Com a “mestra de vocació”, la ministra d’Educació va assegurar que el dia passarà a la història com “un dels més satisfactoris de la legislatura”. El director de l’Escola Francesa,

Phillipe Noël, també va voler remarcar la bona entesa amb el Govern per tirar endavant els treballs.

Després dels parlaments es va inaugurar l’exposició sobre la història del centre, que té com a plat fort la recreació d’una aula del 1913, que ahir va cobrar vida gràcies a la interpretació dels actuals alumnes de l’escola, que sota les ordres d’una mes·tra aprenien la lliçó amb obedi·ència, mentre que un altre grup d’escolars feien cal·ligrafia amb el material de l’època.

Les noves escoles estaran operatives d’aquí a dos anys

canillo

agències

Un moment dels parlaments durant l’acte d’ahir.

200 persones assisteixen a l’acte del centenari de l’Escola FrancesaagènciesanDorra la Vella

El ministeri de Medi Ambient està estudiant la possibilitat d’importar un sistema de re·ciclatge d’envasos que s’ha provat al municipi català de Cadaqués amb èxit. Consisteix a pagar un dipòsit de cinc cèn·tims que els clients recuperen quan retornen l’envàs als esta·bliments i, en el cas de la pobla·ció empordanesa, s’ha aconse·guit reciclar més d’un 70% dels envasos venuts, de manera que s’ha reduït el nombre dels que van a parar als contenidors de rebuig.

Diversos alcaldes de Ca·talunya i l’Estat espanyol i consellers de Medi Ambient de les diferents comunitats es·

panyoles, així com el ministre de Turisme i Medi Ambient d’An dorra, han visitat la pro·va pilot feta a Cadaqués i, en el cas d’An dorra, el Govern ha confirmat que s’està valorant la possibilitat de fer una prova pilot, tot i que encara no hi ha una decisió presa. Amb aquest sistema es podria millorar la xifra de reciclatge d’envasos, que actualment ronda el 14% mentre que la normativa euro·pea recomana un 22,5%.

A nivell català, la Genera·litat també estudia incloure aquest sistema en el programa de gestió de residus 2013·2020, que es presentarà aquest de·sembre i que ha de permetre passar de reciclar un 30% dels residus a un 50%.

En estudi un sistema per reciclar envasos

agènciesanDorra la Vella

medi ambientaj. De caDaqués

el sistema s’ha provat amb èxit al municipi de cadaqués.

Una menor d’edat va resultar ferida ahir a les 17.20 hores en ser atropellada per un vehicle quan travessava per un pas de vianants. Segons la policia, el conductor del turisme, un Volskwagen Passat amb matrícula andorrana, no hauria vist la vianant creuar la calçada a la CG·2 a Escaldes, a prop de la cruïlla per pujar a Engolasters. Així, el vehicle la va colpejar i la noia va caure a terra. La noia va ser traslladada a l’hospital, on el cap de guàrdia va indicar que patia una commoció cerebral lleu. Per aquest motiu, va quedar en observació a urgències.

Una nena és atropellada i pateix una commoció cerebral

agències

sUccessos

El president en funcions de la Federació d’Associacions de Co·merciants d’Andorra (FACA), Antonio Miralles, va qualificar la shopping night de dissabte passat com “un encert”, ja que “els possibles dubtes que tenien els comerciants s’han dissipat i hem estat capaços d’atraure la gent a l’avinguda Carlemany”, però va afegir que, després d’aquesta prova pilot, “s’haurà de trobar un nexe que agluti·ni tots els establiments que hi participin”.

Miralles considera que la nit blanca de dissabte passat va servir per demostrar que “són capaços d’atraure gent a l’avin·guda”, però que, amb vista a futures edicions, “millores com cartells explicatius del que hi

ha a cada lloc o més coordina·ció entre les ofertes dels parti·cipants” podrien fer que l’èxit encara fos més gran. El presi·dent en funcions de la FACA

va assegurar que “han fet que la gent vagi a Carlemany”, però que “ara s’ha d’aconseguir cre·ar un lligam entre el públic i el producte perquè comprin”.

La FACA aposta per potenciar la col·laboració dels comerços

nit vivand

agènciesanDorra la Vella

agències

la nit vivand es va celebrar dissabte passat a l’avinguda carlemany.

Page 10: Diari del 15 d'octubre de 2013

publicitat10 Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

La Lídia Folch Torné és la guanyadora del sorteigd’un televisor PHILIPSLCD AMBILIGHTSPECTRA ambPixel PreciseHD de 42”

Page 11: Diari del 15 d'octubre de 2013

11Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

El departament de Territori i Sos-tenibilitat va posar en marxa ahir un nou abonament multiviatge T-10/120 per promoure l’ús del transport públic en les comuni-cacions entre la Vall d’Aran, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà amb Barcelona.

El nou títol de transport su-posarà un estalvi d’un 50% del preu del bitllet senzill actual en els trajectes de les línies d’auto-bús interurbanes gestionades per Alsina Graells. L’actuació, que suposa un pas previ al desplega-ment del sistema tarifari integrat, neix amb l’objectiu de millorar la competitivitat del transport pú-blic i dotar els viatgers d’una xar-xa eficient a preus atractius que contribueixi a estendre’n l’ús.

Els preus del nou títol, que permet fer 10 viatges en 120 dies, suposaran un important des-compte en el preu del bitllet. En el cas de la Vall d’Aran-Barcelo-na, es passarà dels 33 euros del

preu mitjà del bitllet actual als 16,50 euros. El bitllet del Pallars Jussà-Barcelona passarà dels 27,85 euros als 13,50 euros i en el cas del Pallars Sobirà passarà dels 33,80 euros als 16,50.

Els abonaments tenen un preu de 165 euros des de Vielha i el Pallars Sobirà i de 135 euros des del Pallars Jussà. I amb possibili-

tat de recàrrega de cinc viatges a un preu de 82,50 euros al Pallars Sobirà i Vielha, i de 67,50 al Pa-llars Jussà.

El títol de transport T10/120 és multipersonal i per tant el poden utilitzar els membres d’una ma-teixa família o un grup d’usuaris per fer els desplaçaments de for-ma conjunta.

Nova T-10 per connectar el Pirineu amb Barcelona

transport

agències

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, ricard Font.

Els viatges des de l’Aran i el Pallars sortiran a meitat de preuagènciesbarcelona

La parròquia de Nostra Senyora de la Purificació de Bossòst ha recuperat les tres peces d’art ro-bades el novembre del 1999 i que han estat tornades sota secret de confessió. Les peces són tres frontals d’altar, d’estil barroc, da-tats al segle XVIII i que estan en bon estat de conservació.

El robatori de les peces es va produir el 8 de novembre de l’any 1999, quan uns lladres es van amagar a l’interior de l’es-glésia i, un cop tancada, van poder treballar sense ser desco-berts i fugir per la porta del dar-

rere del temple, després de ser-rar una barra de ferro del reixat.

Els tres frontals d’altar, que han estat tornats al bisbat sota secret de confessió, formen part

d’un programa decoratiu unita-ri d’estil barroc i són un impor-tant testimoni de la rellevància del treball en fusta policromada del barroc pirinenc.

Bossòst recupera tres peces d’art robades fa quinze anys

patrIMonI

agènciesbossòst

consell general D’aran

Una de les peces robades que han estat recuperades.

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell tornarà a acollir una mostra de les races d’ani-mals que formen part de la ra-maderia del territori, segons va recordar ahir l’Ajuntament.

Aquesta mostra ramadera de l’Alt Urgell estarà ubicada a l’exterior de la zona esportiva municipal, entre la pista poliva-lent, que acollirà la 19a Fira de formatges artesans del Pirineu, i el pavelló poliesportiu, espai dedicat a les entitats, associaci-ons, empreses i clubs. Concre-

tament, es podran contemplar diversos exemplars de les qua-tre races bovines de l’Alt Urgell: bruna, frisona, llemosina i xerol-lesa, així com exemplars del Ca-vall Pirinenc Català, races totes elles adaptades al territori.

L’Alt Urgell disposa d’un total de 18.467 exemplars de boví: 6.826 de carn i 11.467 de llet. Pel que fa als èquids de carn (cavalls dins la raça del Cavall Pirinenc Català), n’hi ha 511. Respecte al sector de l’oví, la comarca compta amb 17.036 exemplars, mentre que el de ca-brum en té 2.551.

Nova edició de la mostra ramadera de l’Alt Urgell

Redaccióla seu D’urgell

FIra dE sant ErMEngolajuntament De la seu D’urgell

Bestiar de l’alt Urgell a la sisena Fira de primavera.

En col·laboració amb la Filmo-teca de les Terres de Lleida i la Filmoteca de Catalunya i coincidint amb l’exposició fo-togràfica de Wim Wenders a Lleida, el Cineclub de la Seu d’Urgell obre la temporada de tardor, aquest dijous, amb la projecció de París, Texas dins del minicicle de tres films de-dicat a Wenders, en què també es podrà veure In weiter ferne, so nah! i The end of violence. Pre-sentarà la sessió Julio Lamaña Orozco, secretari general de la Federació Internacional de Cineclubs.

El 15 de novembre, en el marc del programa Per estre-nar de la Federació Catalana de Cineclubs, consistent a pro-jectar pel·lícules de qualitat presents en festivals internaci-onals de prestigi que no s’es-trenen a les sales comercials, es projectarà Vivre ici, en què serà present el director, el tu-nisià Mohamed Zran.

El 7 de novembre es projec-tarà la producció catalana Ven-tre blanc i completaran el car-tell de la temporada de tardor les comèdies anglesa i france-sa Sightseers, de Ben Wheatley, i Le cochon de gaza, de Sylvain Estibal.

‘París, Texas’ obre la temporada de tardor

Redaccióla seu D’urgell

cInEclUB dE la sEU d’UrgEll

Page 12: Diari del 15 d'octubre de 2013

pirineus12 Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

Processant

per embarassadesDimarts i dijous de 18 h a 19 hClasse impartida per la Mònica Martinez

oberta per a sòcies i no sòcies

Per a més informació i preus, truqueu al 73 75 73

La Diputació de Lleida ja ha ini-ciat contactes amb diferents ope-radors turístics amb l’objectiu de poder organitzar vols xàrter per portar a les comarques lleidata-nes i pirinenques turistes israeli-ans a través de l’aeroport de l’Al-guaire a partir de l’estiu vinent.

Així ho ha anunciat el presi-dent de la Diputació, Joan Reñé, en el marc de la conferència or-ganitzada pel Cercle d’Infraes-tructures, en què va explicar que cada any arriben a Catalunya uns 300.000 turistes israelians i que l’israelià “és un dels pobles que tenen un interès molt especi-al per Catalunya i d’una manera molt important pel Pirineu i la seva oferta de natura”.

En aquest sentit, Reñé va re-cordar la recent trobada amb l’ambaixador d’Israel a l’Estat espanyol per presentar-li el pro-jecte Perseguits i Salvats, que revalora les rutes que els jueus

van utilitzar durant la Segona Guerra Mundial per fugir del nazisme.

D’altra banda, Reñé va valo-rar positivament els deu anys de l’arribada de l’alta velocitat a la capital del Segrià, ja que ha acostat Lleida amb Madrid i Barcelona, però va defensar que cal millorar-ne els preus i apli-

car una flexibilitat més gran en els abonaments. Així mateix, va reclamar una inversió per a la millora de les rodalies ferrovià-ries defensant la posada en fun-cionament de trens tramvia que uneixin la Pobla de Segur, Cer-vera, Tàrrega, les Borges Blan-ques i Almacelles amb Lleida i l’alta velocitat.

La Diputació inicia contactes per portar turistes israelians

turisme

agències

reñé va participar en la conferència del Cercle d’infraestructures.

Els vols xàrter arribarien a l’aeroport d’Alguaire a partir de l’estiuagèncieslleiDa

El pintor i escultor Jobacasén (Joan Baptista Cabré Sendrós), reconegut internacionalment, a part de la seva abundant obra pictòrica i escultòrica dedica bona part de la seva tasca a la divulgació de la seva professió als més menuts mitjançant ta-llers al seu propi estudi. Així, una antiga era del petit nucli de Beranui (vall Fosca) s’ha convertit aquests dies en un taller d’art i els escolars han descobert de la mà de l’artista el procés creatiu. Els infants han realitzat escultures de fusta, que han format part de la mostra que s’ha pogut veure aquest cap de setmana en aquesta era de Beranui.

El pintor i escultor Jobacasén acosta l’art als més menuts

agències

torre de Cabdella

Page 13: Diari del 15 d'octubre de 2013

13Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

Durant la segona meitat de la dècada dels 30 i la primera dels anys 40 del segle XX, Andorra va ser l’escenari de l’evasió de milers de persones que traves­saven els Pirineus cap a França per fugir de la Guerra Civil Es­panyola o, a la inversa, per es­capar del nazisme. La Diputació de Lleida ha engegat el projecte Perseguits i Salvats, que consis­teix en la senyalització de quatre rutes del Pirineu que explicaran la història dels jueus evadits del nazisme. Dues de les rutes par­teixen des d’Andorra i van cap a l’Alt Urgell i la Cerdanya.

La Diputació de Lleida ha ar­gumentat que la tria de les ru­tes que se senyalitzaran s’ha fet segons “els criteris històrics, en primer lloc, i el fet que els espais siguin accessibles i siguin a prop de nuclis de població”. Un dels itineraris que es marcaran sortia des de Sant Julià de Lòria fins a arribar a Civís, ja dins del terme municipal català de les Valls de Valira, i passava per l’ermita de Canòlich. Una altra ruta comu­nicava Andorra amb Lles de Cerdanya a través de la Portella Blanca.

Totes les rutes d’evasió eren molt dures ja que les condici­ons climàtiques eren extremes i les caminades es feien de nit per evitar ser vistos pels perse­guidors. La Diputació de Lleida ha escollit quatre de la vintena de rutes documentades de què es té constància a la província lleidatana i a l’Aran. Des d’An­dorra n’hi havia moltes més que les dues esmentades com, per exemple, la que sortia de la Mas­sana i portava els fugitius fins al Pallars Sobirà pel port de Cabús o pel port Negre, amb arribada a Tor, o pel port de Boet fins a la vall Ferrera.

Des de les Escaldes també sortia una ruta fins a Estama­riu i Arsèguel, a l’Alt Urgell, o

camins que passant pel port de Perafita o pel port de Vallcivera duien fins a Lles de Cerdanya i fins a Martinet. Des de la Por­tella Blanca es podia anar fins a Lles o continuar fins als pobles ceretans de Ger i Alp.

I des de Sant Julià de Lòria, a més de la ruta fins a Civís, un trajecte d’evasió passava per la Farga de Moles i Sant Joan Fu­mat i arribava a Castellciutat. Una altra ruta amb sortida lau­rediana portava a Bescaran.

Escapar per la Seu d’Urgell no era una possibilitat gaire factible ja que en el control de duana la policia hauria identificat els fu­gitius i, durant la Segona Guerra Mundial, el règim franquista era amic del nazisme. De fet, molts fugitius van aconseguir superar la duríssima travessa pirinenca per morir en mans dels guar­des o ser detinguts i enviats als camps nazis.

Lleida senyalitzarà dues rutes d’evasió del nazisme que sortien des d’Andorra

història

e. j. m.anDorra la Vella

El projecte Perseguits i Salvats recupera quatre trajectes que els jueus feien per salvar-sesegre

algunes de les rutes d’evasió de jueus que sortien des d’andorra; les dues vermelles se senyalitzaran.

rosa sala rose busca testimonisi informació sobre l’època

L’experta en nazisme Rosa Sala Rose (Barcelona, 1969) està reco-pilant informació sobre els fugitius del nazisme que van passar pels Pirineus. Sala vol saber què hi ha de cert en les llegendes negres sobre algunes fortunes fetes al Principat durant la Segona Guerra Mundial, de les quals s’ha especulat que es van aconseguir espo-liant i assassinant fugitius del nazisme, sobretot jueus, que s’aven-turaven a travessar els Pirineus per Andorra. Sala, en el seu blog, www.rosasalarose.es, argumenta la recerca i demana testimonis i informació perquè “s’imposa la necessitat d’investigar més a fons”.

La investigadora recorda que l’any 1977 el periodista Eliseo Bayo va publicar a la revista Reporter, antecessora d’Interviu, l’article Matanza de judíos en la frontera española, en què “afirmava haver descobert alguns dels pous on haurien estat enterrats els fugitius, indicant llocs, citant noms, mostrant esquelets i aixecant una gran polseguera que va sacsejar tot Andorra”. Sala explica que la policia andorrana va requisar tots els exemplars de Reporter que va poder dels quioscos andorrans i de l’Estat espanyol. La historiadora, però, subratlla que les autoritats andorranes no van comprovar la vera-citat del contingut. A més a més, en el reportatge, el periodista hi escrivia que “la por de les represàlies tanca la boca d’aquells que saben alguna cosa”. Sala diu que el guia que va mostrar les foses a Bayo i el seu equip va morir poc després, estimbat per una munta-nya. La investigadora comenta l’escassa recerca que s’ha fet sobre

el tema, a excepció de Claude Benet, que fa anys que es dedica a recuperar la memòria històrica d’Andorra d’un passat molt recent.

Sala està entossudida a posar llum en aquest període fosc i a reivindicar les figures que es mereixen un reconeixement, com “les persones que van arriscar la seva vida passant fugitius per la mun-tanya per convicció ideològica o per pura humanitat, com Francesc Viadiu, Francesc Areny Naudi, Quim Baldrich, Enric Mélich i Joan Català, i d’altres menys coneguts com Josep Ibern, Salvador Calvet i Joan Peremiquel”.

reporter

Portada de la revista ‘reporter’, de 1977.

Page 14: Diari del 15 d'octubre de 2013

cultura14 Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

Dijous 17 d’octubre‘no habrá paz para los malvados’

L’inspector de policia Santos Trinidad, involucrat en un triple crim, busca un testimoni que el pot delatar per eliminar-lo.

Dimarts 22 d’octubre‘silencio en la nieve’

Front rus, hivern de 1943. Soldats de la División Azul troben uns soldats espanyols assassinats de manera estranya. Un militar ho haurà d’investigar.

Dijous 24 d’octubre‘extraterrestre’

Després d’una nit de borratxera, un noi i una noia acaben al llit. Quan es desperten, un gegantí ovni plana sobre la ciutat.

Dimarts 29 d’octubre‘25 kilates’

Un cobrador de morosos vidu i una jove lladre-gota, tots dos farts d’aquesta vida, s’enamoren i intenten l’últim gran cop per fugir junts.

Dimarts 5 de novembre‘celda 211’

El primer dia de feina, un funcionari de presons queda atrapat en una revolta de presos i per so-breviure es fa passar per un intern més.

Dimarts 12 de novembre‘bienvenido, mÍster marshall’

Al petit poble de Villar del Río mai hi passa res, però és avisat que un comitè del Pla Marshall el visitarà. Tothom es prepara per a una gran rebuda.

Les quartes Jornades de cine-ma espanyol es dediquen a les pel·lícules del gènere thriller i/o policíaques. L’acció dominarà el cicle de projeccions gratuïtes or-ganitzat per l’ambaixada d’Es-panya. Tots els films es projec-ten als cinemes Illa Carlemany a les vuit del vespre.

El cicle comença aquest di-jous amb el multipremiat thri-ller policíac No habrá paz para los malvados (Enrique Urbizu, 2011). Les següents projeccions seran el drama intrigant Silen-cio en la nieve (Gerardo Herrero, 2011); la comèdia Extraterrestre (Na cho Vigalondo, 2011), una excepció dins de la programa-ció; el thriller 25 kilates (Patxi Amezcua, 2009) i la trepidant acció i el suspens de Celda 211 (Daniel Monzón, 2009). El cicle es clourà amb la comèdia ¡Bi-envenido, Míster Marshall! (Luis García Berlanga, 1953), que re-trata irònicament l’Espanya dels anys 50 però que és molt adient pel context actual.

Els films es projectaran a les sales Illa Carlemany, que des de fa poques setmanes ja estan totes digitalitzades. Fins fa poc, tres de les sales funcionaven amb tecnologia digital (DVD, Blu-ray) i dues en analògic (els rotlles de pel·lícula de 35 mil-límetres). Tot el cinema ja està adaptat al cinema digital.

El cicle de cinema espanyol prioritza els thrillers d’acció

setè art

Les sales de projeccions d’Illa Carlemany estan totes digitalitzadese. j. m.anDorra la Vella

Les 350 molleres de la vall del Madriu-Perafita-Claror s’han in-clòs a la llista de molleres d’im-portància internacional de Ram-sar. El conjunt del Madriu és el segon aiguamoll d’importància internacional, després que el Govern s’incorporés fa un any al Conveni de Ramsar relatiu a les zones humides. El primer ai-guamoll inclòs a la llista va ser el conjunt de les 59 molleres del parc natural de Sorteny.

El conjunt de molleres de la vall del Madriu-Perafita-Claror ocupa una superfície de 4.247

hectàrees i és patrimoni mundi-al de la Unesco en la categoria de paisatge cultural des del ju-liol del 2004. La vall, que abraça gairebé el 10% del territori na-cional, compta amb 350 zones humides d’alta muntanya on es pot trobar una gran diversitat d’espècies animals i més de 500 espècies vegetals, algunes de les quals amenaçades, i hàbitats d’alt interès cultural i ecològic. Els aiguamolls estan ben conser-vats, ja que es tracta d’un espai amb poca influència humana. Un dels exemples és l’estany de l’Illa, amb una superfície de 12,5 hectàrees.

El complex d’aiguamolls de la vall del Madriu-Perafita-Cla-ror ofereix una molt bona repre-sentació de la biodiversitat de les zones pirinenques. A més, té un rol important en la regulació dels cabals de la vall i conté im-portants reserves d’aigua.

El procés de designació de la nova zona de molleres a la llista internacional de Ramsar s’ha re-alitzat gràcies al treball conjunt de diversos departaments del Govern i de la Comissió de Ges-tió de la Vall del Madriu-Perafi-ta-Claror.

Les molleres del Madriu, a la llista de Ramsar

redaccióanDorra la Vella

patrimoni naturalbondia

una imatge de l’estany de l’illa.

música

redaccióla massana

Reunió per a un grup de gospel

Una desena de persones es-tan interessades a tirar en-davant un grup de gospel. Una de les impulsores, Laura Vallejo, explica que la for-mació necessita algú que els dirigeixi i/o els orienti i tam-bé insisteix que la coral de gospel està oberta a tothom que tingui ganes de cantar aquest estil. Per començar a parlar-ne i conèixer més gent interessada a impulsar l’activitat, única al país, s’ha organitzat una reunió per a aquest dijous, dia 17, a les 20.30 a la sala 1 del Comú de la Massana.

Els dos últims seleccionats per a les semifinals del Concurs internacional de monòlegs en català han estat Jordi Paretas, de Sitges, i Pere Gual, de Sant Fruitós de Bages. Els dos hu-moristes van competir en l’úl-tima tanda de quarts de final contra els concursants Hugo Neiva, de Barcelona, i Berry Romero, d’Andorra.

Les semifinals del certamen d’humor en català –organitzat per Quelcom, el servei de Polí-tica Lingüística i el Comú d’Es-caldes-Engordany– es disputa-ran el 15 i el 22 de novembre, amb quatre monòlegs en cada sessió. Els vuit humoristes semifinalistes són Xevi Font, Josep Roda, Jordi Troguet (d’An dorra), Pau Duran, Raúl Alcaraz, Toni Mateos, Jordi Pa-retas i Pere Gual.

Vuit semifinalistes per al concurs de monòlegs

redaccióanDorra la Vella

certamen D’humor

L’escriptor Albert Salvadó ha estat el segon convidat dels Be-renars literaris organitzats pel Centre de la Cultura Catalana. El novel·lista va explicar en què treballa habitualment: en la guionització de la trilogia sobre Jaume I. La vida del monarca relatada per Salvadó serà portada al cinema i l’autor és l’encar-regat d’escriure els guions de les pel·lícules.

Albert Salvadó explica com convertir una novel·la en guió

berenar literaribondia

Page 15: Diari del 15 d'octubre de 2013

15DIMARTS, 15 D’ocTubRe Del 2013

Dia per millorar els números. És la darrera ocasió per a la selecció de puntuar i fins i tot per mar-car un gol en aquesta fase. S’en-fronta avui amb Hongria, en un ambient enrarit pels últims re-sultats dels magiars i perquè té realment complicat ser al Brasil l’any vinent.

Les baixes andorranes pro-vocaran canvis. Sobretot en el centre del camp per les absèn-cies d’Ayala, Pujol i també de Vales. S’estudien diverses opci-ons per cobrir les necessitats en el pivot, com que guanyi metres la posició de Lima. “Avançar un dels centrals és una de les opci-ons, que ens ajudi en el joc per alt i a pilota parada”, exposa el seleccionador, Koldo Álvarez, que destaca la progressió del seu equip respecte al primer partit de la fase, davant els magiars: “Tenim molts més recursos tant ofensius com defensius i hem evolucionat en el nostre joc.” I respecte a aquell matx, en què la derrota va venir “per demèrits nostres”, espera que en aquesta ocasió “si ens guanyen sigui pels seus mèrits”. A part de puntu-ar, un dels aspectes que queden pendents és estrenar l’estadística

golejadora. No fer-ho “seria una decepció”.

Davant tindran un rival “amb grans individualitats, que és des-equilibrant per bandes i té molt bons rematadors”. Però també es troba una Hongria tocada per la derrota davant Holanda per 8-1, que va suposar que el selec-cionador, Sandor Egervari, dimi-tís i que el seu assistent, Jozsef Csabi, ocupi el seu lloc en aquest matx. La seva classificació passa per vèncer i que Turquia i Roma-nia punxin. “Encara té possibili-

tats i sortirà molt forta a intentar sentenciar de seguida”, valora Koldo. L’objectiu és que passin els minuts sense que vegin por-teria, i jugar amb els seus nervis i els del públic local, que es pot posar en contra dels seus juga-dors: “Seria un molt bon indica-dor que estem fent bé les coses i que estem dins el partit.”

En plantejament no preveu excessius canvis en els hongare-sos, “més en noms que en siste-mes”. El satisfà que en diferents partits durant un bon grapat de

minuts Andorra hagi sabut man-tenir el joc ofensiu del rival de torn. Els darrers duels, davant Turquia, Holanda i Romania, en són un exemple. El tècnic no en té prou i en vol més: “Hem d’in-tentar allargar aquests minuts el màxim possible.”

Per la seva part, Csabi admet que de canvis de jugadors no en farà més enllà de quatre respecte al seu antecessor en el càrrec. Vol que els seus oblidin la dolorosa derrota a Holanda. “Necessitem futbolistes de pensament net. No hem de pensar en el que va pas-sar a Amsterdam”, ressalta l’en-trenador, admetent que “és clar que encara sentim el que va pas-sar, però intentarem deixar-ho a part”. Davant els andorrans espera trobar espais i fer “tot el possible per marcar el màxim de gols possibles”. Kadar i Szkaly són dubte per molèsties, mentre que Guzmics és baixa per sanció. En canvi recupera Szalai, que no va ser davant els oranje.

Última oportunitat per puntuar i per estrenar l’estadística golejadora

fase de classificació per al mundial del 2014

joan josep blascobuDApeST

Hi haurà canvis obligats al mig del camp per les baixes i Lima pot avançar la seva posició al pivotSílvIA cASAlS / fAf

la selecció va entrenar-se ahir al camp on es disputarà el partit, el ferenc puskas stadium.

Koldo Álvarez preveu que Hongria “sortirà molt forta a intentar

sentenciar de seguida”

la sub-19 juga amb eslovènia

La selecció sub-19 conclou avui la fase de classifica-ció de l’Europeu. S’enfronta aquesta tarda a l’amfitriona, Eslovènia, amb l’última plaça del grup en joc. Els de Justo Ruiz no han aconseguit su-mar cap punt, mentre que els balcànics, un.

En la convocatòria de 18 jugadors en destaquen dos per l’oportunitat que se’ls presenta al davant. Xavi Vieira, de 21 anys, i Luis Pinto Baixinho, de 26, poden debutar amb l’absoluta avui davant Hongria.

Cap dels dos s’esperava la crida de Koldo. “M’ha agafat de sorpresa. No m’esperava que fos tan aviat la meva primera convocatòria”, admet el petit dels Vieira, que podria estar al terreny de joc juntament amb el seu germà Marcio i el seu cunyat Victor Hugo. Amb la sub-21 ha participat en tres fa-ses i confiava a fer el salt un dia. “Sempre he tingut aquesta esperança. Estic treballant molt i a l’Atlético Monzón ho estic jugant tot.” Ara només queda po-

der debutar al màxim nivell: “És decisió de Koldo. Si creu que estic preparat per entrar, estaré encantat.” Estar entre els escollits és complicat, perquè “hi ha jugadors de qualitat a l’equip”.

Baixinho va arribar fa set anys a Andorra i mai s’hauria pensat ser algun dia internacional. “A Por-tugal és extremament difícil. Mai m’ho hauria imagi-nat quan vaig començar a jugar a la Lliga Nacional”, indica el jugador, admetent que “no m’esperava poder entrar en un grup amb tants bons jugadors”. A còpia de treball, el tècnic “m’ha donat aquesta oportunitat” i espera aprofitar-la: “Estic preparat. És la decisió de l’entrenador.”

Sílv IA cASAlS / fAf

Baixinho i Xavi Vieira tenen l’oportunitat de debutar.

la convocatòria els va sorprendre, però se senten preparats per debutar amb l’absoluta

Page 16: Diari del 15 d'octubre de 2013

esports16 Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

Jaume Guardiola i Pep Solà (Suzuki Proto) en la categoria Protos i Josep i Ivan Bringué (Suzuki Samurai) entre els vehi-cles Preparats, van ser els grans vencedors de la sisena X-Trem Challenge Andorra 2013, en què han pres part 34 equips que han demostrat una preparació excel-lent tant física com tècnica, fet que ha donat una gran competitivitat a la prova.

La categoria Proto va tenir uns compassos inicials en els quals els membres del Team Giggelpin (Jim Marsden), equip favorit al triomf, van imposar la seva qua-litat en una primera jornada de presa de contacte. Com acostuma a ser habitual, en la primera etapa les diferències van ser mínimes.

En la continuació el panora-ma va canviar, els més forts van començar a ocupar posicions cap-davanteres i les diferències es van ampliar, encara que de cara a la recta final de la prova no es pre-veia un clar favorit al triomf. Al fi-nal d’aquesta segona jornada van ser els pilots francesos del Team Mudracer els que encapçalaven la classificació, amb els suïssos del Team Kustom i l’esmentat Team Giggelpin just darrere.

S’esperava una última jorna-da molt intensa, però la realitat

va superar totes les previsions. L’equip Acte Incab, últims gua-nyadors de la Copa TT X-Trem 2013 (Guardiola-Solà), van tenir una actuació espectacular i van aconseguir remuntar de la sisena a la primera posició, i es van pro-clamar brillants vencedors de la X-Trem Andorra.

En la categoria Preparats, la prova tampoc va tenir un do-minador absolut encara que en aquest cas l’equip andorrà, Brin-gué Team, va fer gala d’una gran regularitat i sempre es va mante-nir entre els millors. La primera etapa va tenir com a protagonis-tes els equips que lluitaven pel títol de la categoria en la Copa TT

Andorra, Raventós-Tubau, i Be-triu-Baiona a més dels esmentats Bringué-Bringué, encapçalaven la classificació. En la jornada de dis-sabte les coses van canviar de ma-nera clara, Betriu es va lesionar en una mà i no va poder continuar la seva lluita pel títol del certamen andorrà. L’equip Plasma 4x4 es va situar líder després de dos dies de competició, seguits molt de prop dels francesos Pareau-Bazire i Bringué-Bringué.

Les previsions es van complir i l’equip andorrà va aconseguir guanyar la prova superant, en una fase final de molta tensió, els rivals que els precedien al final de la jornada anterior.

Guardiola-Solà s’adjudiquen la sisena X-Trem Challenge

trial 4x4

fotoesport

Un dels equips participants en la sisena x-trem Challenge andorra 2013.

La parella Josep i Ivan Bringué guanyen en la categoria de PreparatsRedaccióanDorra la Vella

La Federació Andorrana de Rugbi ha prescindit dels serveis de Jean Michel Vuillemin com a tècnic del combinat nacional, se-gons va anunciar ahir la FAR en un comunicat. Vuillemin, que no ha arribat a debutar amb els isards en partit oficial, serà subs-tituït per Jeannot Martinho.

La FAR va encarregar a Vui-llemin una diagnosi de la situa-ció de l’equip i de les mancances en joc i que proposés les accions escaients per millorar la situa-ció. Un cop tancada aquesta ava-luació i plantejades les diferents accions a seguir, la FAR, davant la manca de mitjans per tirar-les

endavant i davant la impossibi-litat d’arribar a un acord amb el tècnic de cara a assolir els objec-tius marcats, opta per canviar la línia de treball i confiar en la

gent de casa per portar la selec-ció absoluta, segons s’explica en el comunicat.

D’altra banda, el nou tècnic, Jeannot Martinho, va donar ahir la llista de jugadors preselecci-onats de cara al partit que els isards jugaran el 26 d’octubre vinent a Riga contra Letònia. Els preseleccionats són Abelló, Alieu, Ambor, Arasanz, Berrier, Roger i Albert Canturri, Carmo-na, Cassé, Dolsa, Estevenet, Fa-jol, Fernández, Fité, Gagnidze, Jonathan i Cristian García, Ginesta, Gispert, Jamrulidze, Junqueiro, Kirikashvili, Ma-cedo, Magallón, Pérez, Raya, Rekhviashvili, Saura, Tosatti i Vicente.

La FAR prescindeix dels serveis de Vuillemin i escull Martinho

rUgbi

RedaccióanDorra la Vella

tati masià

Jean Michel Vuillemin.

En el marc de les concentracions federatives mensuals, que organitza la Federació Andorrana de Judo i Jujitsu, aquest cap de setmana ha tingut lloc un nou entrenament federa-tiu, segons ha informat la Fandjudo, que va destacar “l’ele-vada participació” i que el treball realitzat “és molt produc-tiu”. Els júniors i sèniors s’estan preparant de cara al proper Torneig internacional Copa de Govern 2013, que tindrà lloc el dissabte dia 26 d’octubre.

Nou entrenament federatiu de cara a la Copa de Govern

fanDjuDo

JUdo

La contundència amb què s’han guanyat els dos primers partits de la Lliga no ha de por-tar a l’eufòria perquè l’equip encara és “lluny del que vol ser”, segons l’entrenador, Joan Peñarroya. D’aquesta manera, el tècnic del BC River Andorra MoraBanc va manifestar que encara queden molts aspec-tes a millorar. Falta, segons va destacar, que l’equip pugui gaudir d’una continuïtat que fins ara no s’ha tingut arran de les petites lesions que han anat patint diferents jugadors i s’han de corregir diferents qüestions del joc.

D’aquesta manera, Peñarro-ya va posar en relleu que, mal-grat que no hagin passat fac-tura en els dos enfrontaments anteriors, aquests aspectes s’han de corregir, ja que creu que aquesta setmana si juguen com ho han estat fent serà molt difícil guanyar a la Rioja.

“El nostre joc ha de millorar molt en estàtic. Ens hem d’en-tendre millor”, va destacar Peñarroya, que també creu que les situacions tàctiques s’han de fer “amb sentit”, és a dir, “sabent per què es fan”.

Som tot just al comença-ment de la temporada i, per tant, fa una crida a “no pensar

en coses que no toquen” i con-sidera que el fet que es cregui que el BC River Andorra Mo-raBanc és “tremend” ja els està bé als altres equips, però va afegir que queda molt camí per endavant i que altres equips, com el Burgos o el Palència, sumen tantes victòries com el BC Andorra.

Una de les incorporacions d’aquesta temporada, el pivot Jordi Trias, ha estat escollit dins el cinc ideal de la jorna-da, amb una valoració de 24 gràcies als 14 punts, 6 rebots, 6 assistències, 2 taps i 2 faltes rebudes. Sobre ell Peñarroya va destacar que divendres va fer un bon partit contra l’Os-ca però creu que encara s’ha d’acabar d’adaptar a la catego-ria i també l’equip a ell.

El base Éric Sánchez conti-nua la recuperació i és possi-ble que a mitjans de setmana pugui començar a entrenar-se. També té molèsties Asier Zen-gotitabengoa, arran d’una so-brecàrrega a la zona del tendó d’Aquil·les.

Peñarroya diu que l’equip encara és lluny “del que vol ser”

m. f. anDorra la Vella

bàsqUet

Jordi Trias entra en el cinc ideal de la jornada amb una valoració de

24 i amb 14 punts

Page 17: Diari del 15 d'octubre de 2013

publicitat 17Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

Page 18: Diari del 15 d'octubre de 2013

ClassifiCats18 Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

Vehicles Immobles

- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el preu inclou també el transport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

VENDA DE LLENYA

Diversos

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89Vehicles a: http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

Vols vendreel teu cotxe

o la teva moto?Anuncia’t

en aquest espai. Més informació al

80 88 88

Es lloga apart. 1 hab. cèntric (Barcelona). Equipat per entrar-hi a viure. A 5 min. del Passeig de Gràcia. Metro Girona (línia groga). Estades de

llarga o curta durada (mínin 1 mes)Tels. 835 797 – 348 531

Pisos a saNT JULiÀ DE LÒRia3 habitacions, amb calefacció.

Preu: 500 ˆ2 habitacions, amb calefacció.

Preu: 450 ˆinteressats, truqueu al tel. 74 17 17

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

Page 19: Diari del 15 d'octubre de 2013

classificats 19Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

[email protected] · www.andorracanillopark.com

3-4 hab.VENDA

a partir de175.000 €

a partir de

3-4 hab.

LLOGUERa partir de

500 €/mes

a partir de

CALEFACCIÓ

AMB BIOMASSA

50% D'ESTALVI

EN EL REBUT DE

CALEFACCIÓ

73 20 20truca’nswww.finquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

REf. 04021 - ENCAMP - HORT DE GODÍ Pis, 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina americana equipada, menjador exterior amb balcó, pàrquing, sol i vistes. EN MOLT BON ESTAT. Preu: 74.000 €REf. 02069 - ENCAMP - CENTRE Pis, 4 habitacions, 2 banys, cuina office, menjador amb llar de foc, pàrquing, traster, exterior i assolellat. Gran jardí. ACABATS DE QUALITAT. Preu: 350.000 €REf. 02699 - ANDORRA LA VELLA PIS, 3 HABITACIONS, 2 BANYS, SOL I VISTES. CÈNTRIC. Preu: 315.000 € REf. 02698 - ENCAMP - MiRA-DOR Pis, 2 dormitoris, 1 despatx, saló menjador, cuina, bany complet. Balcó, pàrquing. VISTES. Preu: 160.000 €

REf. 02591 - ENCAMP - CENTRE Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing i traster. CÈNTRIC. Preu: 100.000 €REf. 04001 - ENCAMP - CENTRE 1 dormitori, saló menjador, cuina americana, bany complet, pàrquing i traster. CÈNTRIC. Preu: 82.000 €REf. 04004 - SANT JULiÀ DE LòRiA - CENTRE Pis de nova construcció, 2 habitacions, 1 bany, cuina, menjador, terrassa, garatge, ascensor, armaris, exterior. Preu: 190.000 € REf. 02696 - ENCAMP - LES BONS 4 habitacions (1 suite, 2 dobles, 1 individual), 2 banys, cuina office, safareig, menjador, exterior, balcó, pàrquing, traster, exterior i assolellat. Preu: 232.000 €

*subjecte a estudi

1 DORMiTORiA PARTiR DE 136.000 €qUOTA/MES: 470 A 30 ANyS*

2 DORMiTORiS A PARTiR DE 172.000 € qUOTA/MES: 596 A 30 ANyS*

3 DORMiTORiS A PARTiR DE 228.000 € qUOTA/MES: 790 A 30 ANyS*

LLOGUER \\REf. 00094 - ENCAMP - LES BONS 4 habitacions (1 suite, 2 dobles, 1 individual), 2 banys, cuina office, safareig, menjador exterior, balcó, pàrquing, exterior i assolellat. Preu: 700 € REf. 04020 - ENCAMP - LES BONS Pis 2 habitacions dobles, 1 bany complet, cuina semiequipada, menjador amb llar de foc, pàrquing, traster. Preu: 450 € REf. 02244 - ENCAMP - LES PARDiNES Xalet de 4 habitacions, 3 banys, cuina, menjador, garatge, celler, llar de foc. Preu: 1.300 €

REf. 02023 - ENCAMP Saló menjador, cuina, bany, 1 dormitori en altell, traster, garatge. Moblat. Preu: 350 € REf. 02688 - ENCAMP - CENTRE Pis, 2 dormitoris,1 bany, cuina office, safareig, menjador, pàrquing, MOBLAT. Preu: 500 €REf. 02683 - ESCALDES-ENGORDANy - ROC BLANC 4 dormitoris, saló menjador amb cuina americana, 2 banys. CÈNTRIC. Preu: 750 €REf. 00656 - ENCAMP - TURÓ DE ViLA Pis, 3 habitacions, 2 banys complets, cuina office, safareig, menjador, balcó, pàrquing, sol i vistes. Preu: 650 €

REf. 02687 - ENCAMP - TURÓ DE ViLA Pis de 2 habitacions, 2 banys complets, cuina office, safareig, menjador, balcó, pàrquing, sol i vistes. Preu: 550 €REf. 02628 - ESCALDES-ENGORDANy 3 despatxos, 2 banys, caixa forta, gran vitrina. Preu: 2.400 €REf. 01775 - CANiLLO - PRATS Pis, 2 habitacions dobles, 1 bany complet, cuina, menjador, terrassa i pàrquing. Sol i vistes. Preu: 400 €REf. 02635 - CANiLLO - PRATS Pis, 3 habitacions dobles, 2 banys complets, cuina, menjador amb llar de foc i balcó i pàrquing. Sol i vistes. Preu: 550 €

PISOS NOUS, A ESTRENAR ENCAMP - CENTRE

100 x 100 DEfiNANçAMENT

ESCALDES-ENGORDANyRef. 1332 Pis cèntric, 95 m2, 3 h. dobles, cuina office, safareig, ampli saló menjador .................690 €Ref. 1331 Cèntric, 80 m2, 2 h., bany, cuina, safareig, balcó, terrasseta, sol, vistes .......................550 € Ref. 1147 Pis, 60 m2 reformat, 2 h., cuina independent, bany, armaris Ref. 1001 Pis, 65 m2, 2 h. dobles, bany, cuina tancada, ampli menj. amb terrassa .................... 400 €Ref. 561 Pis, 90 m2, 3 h., 2 banys, ampli saló menjador, assolellat, plaça de pàrquing i traster ..620 €Ref. 1539 Pis, 65 m2, 2 h., 1 b., cuina semioberta, safareig, pq. opcional , despeses incloses .....580 €Ref. 260 Pis cèntric, 50 m2, amb 2 h., bany, cuina indep., tot reformat, despeses incloses ......... 400 €

ANDORRA LA VELLARef. 1329 Pis zona Pyrénées, 1 h., bany, cuina oberta, safareig, armaris, vistes i sol ................. 450 €Ref. 157 Pis zona Escale, 73 m2, 2 h., 1 b., cuina independent, reformat , despeses incloses ......650 €Ref. 1466 Pyrénées, 102 m2, 3 h., 2 b., reformat, terrassa, cuina equipada, llar de foc ............... 695 €Ref. 1564 Av. Meritxell, seminou, 70 m2, 2 h., bany, cuina indep., despeses incloses .................680 €Ref. 1414 Centre (zona E. Leclerc), 91 m2, 3 h., 2 b., armaris , cuina indep., lluminós ................ 700 € Ref. 1207 Estudi al centre (barri antic), moblat i equipat i despeses incloses ..............................400 €Ref. 1512 Escale, pis, 107 m2, 3 h., 2 b., cuina indep., safareig, reformat, despeses incloses ...... 750 €Ref. 1045 Pis, 75 m2, 2 h., 2 banys, cuina tancada, ampli menj., sol, vistes i pàrq. inclòs ........... 650 €

ENCAMPRef. 1317 Pis, 50 m2, 1 h., bany, cuina oberta, 2 balcons, reformat, vistes i sol .......................... 350 €Ref. 1023 Pis, 90 m2, 3 h., 2 b., cuina indep., safareig, vistes, sol, pq. inclòs, reformat ................600 €Ref. 958 Àtic 80 m2, 2 h., 2 banys, cuina, ampli menj., armaris, aparcament, sol i vistes ........... 600 €

SANT JULiÀ DE LòRiARef. 1280 Pis, 70 m2, 2 h., bany, saló menjador, balcó, aparcament i despeses incloses ............ 550 €Ref. 1204 Pis cèntric, 75 m2, 3 h., bany, cuina indep., terrassa, sol i vistes ...................................400 €Ref. 504 Pis, 50 m2, 1 h.,1 bany, cuina americana, ampli saló menjador, pàrquing .....................400 €Ref. 1478 Estudi de 40 m2 totalment moblat i equipat situat al centre ....................................... 275 €

LA MASSANARef. 1315 Pis, 65 m2, terrassa de 20 m2, 1 h., bany, cuina equipada, possibilitat de mobles ......350 €Ref. 1550: Pis cèntric, 65 m2, 2 h., bany, cuina oberta, terrassa, sol,vistes, pq., traster .............. 575 €

CANiLLORef. 1361 Pis a Ransol, 45 m2 + 6 m2 de terrassa, 1 h., 1 b., cuina, menj., pq., tr., vistes i sol ..... 350 €Ref. 1368 Pis a Ransol seminou, 90 m2, 2 h., 2 b., menj., balcó, pq., tr., vistes, sol i tranquil·litat 550 €

ÀMPLiA CARTERA DE LLOGUERS PER TEMPORADA

Pis de 90 m2 amb 3 habita-cions, 1 bany complet, cui-na tancada i safareig. Saló menjador amb sortida a terrassa de 6 m2. Gran armari encastat. SOL I VISTES!! Preu rebaixat!! (Ref. 1380) Preu: 120.000 €

OPORTUNITAT!! Sota àtic de 95 m2 al centre d’Andorra la Vella, 3 habitacions (2 dobles i una suite), 2 banys complets, cuina office tan-cada i moblada, aparca-ment. (Ref. 1184) Preu: 235.000 €

OPORTUNITAT! Pis al centre de Sant Julià, al costat de les Escoles, 3 habitacions dobles (2 habitacions donen al pati de llums), cuina tancada, 1 bany, 1 lavabo. Plaça d’apar-cament inclosa al preu. (Ref. 1265) Preu: 220.000 €

OPORTUNITAT!! Àtic si-tuat al centre d’Escaldes-Engordany d’uns 60 m2, 2 habitacions, 1 bany complet. (Ref. 1450). Preu: 115.000 €

Pis de 65 m2, de 2 habitaci-ons (1 doble, 1 individual), amb terrassa de 30 m2, tras-ter d’uns 12 m2, zona molt tranquil·la, bones vistes i sol. Dret d’ús d’aparcament i 1 traster. Preu negociable. (Ref. 1047)Preu: 150.000 €

OPORTUNITAT! Casa adossada a Andorra la Vella de 143 m2 distribu-ïda en: Planta soterrani: garatge de 74 m2, traster, 1 dormitori; planta primera: rebedor, lavabo, cuina office, saló menjador amb llar de foc, jardí de 62 m2 amb entrada a la cuina i menjador; planta primera: 1 suite amb bany complet, 2 dormi-toris dobles, bany complet. Preu: 370.000 €

LLOGUER

VENDA

Page 20: Diari del 15 d'octubre de 2013

ClassifiCats20 Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

OP

OR

TU

NI

TA

TS

Lloguer Venda

LA MASSANA - Ref. 00110ÀTIC DÚPLeX, edifici de disseny, obra nova, de 142 m². 3 habitacions (1 suite), 2 banys, safareig, armaris encastats, balcó, 2 places

de garatge i 1 traster. PREU: 350.000 €

ANyóS - Ref. 00941Sol i vistes immillorables, casa adossada de 270 m², 4 suites. Gran saló menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa de 27 m², cuina office totalment moblada i equipada,

bugaderia i garatge per a 2 cotxes.PREU: 725.000 €

eSCALDeS-eNGORDANy - Ref. 00340SOL I VISTeS. Àtic dúplex de 180 m², en zona residencial i a 5 minuts del centre. Gran saló

menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa. 3 hab. (1 suite), 1 despatx, 2 banys. 1 box

de 2 + 2 places d’aparcament.PREU: PREU A CONSULTAR

CANILLO - Ref. 00886AL COSTAT DeL TeLeCABINA, pis de 85 m²,

totalment moblat i equipat. 3 habitacions (1 suite), 2 banys, safareig, cuina tancada,

saló menjador amb balcó i vistes, 1 plaça de garatge i 1 traster.PREU: 230.000 €

OPORTUNITAT CANILLO Ref. 00695

Àtic en zona residencial amb vistes espectacu-lars. Totalment moblat i equipat de disseny.

3 habitacions dobles (1 suite amb llar de foc), 2 banys, saló menjador amb llar de foc i balcó,

1 plaça de garatge. PREU: 275.000 €

BORDeS D’eNVALIRAObra nova, pisos a partir de 50 m² i 1 hab., i 70 m² i 2 habitacions. Acabats de qualitat, cuines totalment equipades, banyeres hidro-

massatge. enfront de les pistes de surf de neu, 1 plaça d’aparcament i 1 traster.

PREU: a partir de 115.000 €

CANILLORef. 00572Àtic nou a estrenar de 2 habitacions amb armaris encastats, menjador amb llar de foc, balcó i vistes panoràmiques, cuina equipada amb forn, vitrocerà-mica, campana i rentavaixelles, terres de parquet, 2 banys, pàrquing i traster inclosos.PREU: 550 €/mes

eSCALDeS-eNGORDANyPISOS CÈNTRICS De 2 HABITACIONS RefORMATS A 500 €/MES

ANDORRA LA VeLLAPISOS D’1 HABITACIó A PARTIR DE 400 €/MES

ANDORRA LA VeLLARef. 00805MOLT CÈNTRIC, ZONA PyRÉNÉeSPis de 3 habitacions dobles amb armaris encastats lacats en blanc, doble bany, ampli menjador amb balcó i safareig, cuina equipada amb vitroceràmica, forn i campana, ascensor, sense despeses afegides. Totalment reformat! Preu: 650 €/mes

ANyÒS Ref. 00180Pis de 115 m², 3 habitacions, 2 banys, cuina equi-pada, safareig, menjador amb llar de foc, terrassa, terres de parquet, bones vistes, traster, garatge. Possibilitat de llogar una 2a plaça per 50 €. Tot moblat de qualitat.Preu: 795 €/mes

eSCALDeS-eNGORDANyRef. 00892AL COSTAT De CALDeAPreciós pis seminou de 120 m², 3 habitacions (1 suite, 1 doble i 1 individual) amb armaris encas-tats, 2 banys complets, cuina equipada, menjador amb llar de foc i sortida a balcó, pàrquing i traster inclosos. Preu: 895 €/mes

LA MARGINeDARef. 00660Magnífic xalet a la urbanització la Margineda. Sol tot el dia i vistes. Gran saló menjador amb llar de foc. Cuina office amb llar de foc totalment equipada amb electrodomèstics d’alta gamma. Terrassa-jardí amb barbacoa, 6 habitacions (2 suites i 4 semisuites). Suite principal amb zona de fitness amb sauna i gran jacuzzi. Ampli garatge per a 6 cotxes amb rampa d’accés calefactada. Celler, sala de jocs, pràctic de golf o pista de squash, ampli espai al subsòl diàfan.Preu a consultar

NOVA ADREÇA: Av. Riberaygua, 39, 4a

Andorra la Vella Fax: 86 19 [email protected]

801 065 www.eurofinques.com

Ref. 3457Santa Coloma. 2 hab. dobles,70 m2 (cèntric) 1 bany, terra parquet, 110.000 €

Ref. 34433 hab. dobles, 115 m2, 2 bany, Pàrking.275.000 €

Ref. 30552 hab. dobles, 80 m2 moblat, terrassa, 2 banys, pàrking i traster 215.000 €

Ref. 2881 1 hab. dobles, 64 m2 + 24 m2 terrassa, 1 bany, pàrking i traster, (Ref 2881) 125.000 €

ANDORRA LA VELLA

ORDINO

ENCAMP

LA MASSANA

L L O G U E R S M O B L A T S ( L L O G U E R S )ESCALDES-ENGORDANY1 hab. doble, nou, cui-na equipada, (Ref 3277) 480 €2 hab. doble, nou, cuina equipada, pàrking, (Ref 3466) 650 €

ANDORRA LA VELLA3 hab., cuina officce, (Ref 3436) 700 €3 hab., Luxe, cuina officce independent, pàrking (Ref 3271) 850 €

ENCAMP1 hab. doble, prop Funi-camp, (Ref 1918) 400 €2 hab. dobles, impeca-ble, terrassa, pàrking (Ref 2802) 450 €ATIC, 2 hab. dobles, im-pecable, sol vistes, pàrking

(Ref 1851) 600 €LA MASSANA

Estudi (centre) reformat, cuina equipada, (Ref 2971) 350 €2 hab. dobles, totalment equipat (Ref 2454) 400 €

SANT JULIAEstudi. Molt cèntric (Ref 3209) 275 €1 hab., nou, 73 m2, sol i vistes (Ref 2654) 500 €

CANILLO1 hab., (Pleta Incles) equi-pat, pàrking (Ref 2999) 400 €ATIC 2 hab., (l’Aldossa), 1 bany, terrassa, sol, pàrking (Ref. 2940) 500 €

ESCALDES-ENGORDANY1 hab. (nou), 1 bany, pàrking (Ref 3365) 350 €2 hab., cuina independent, calefac-ció inclosa (Ref. 3270) 660 €3 hab., zona hospital, cuina tancada, pàrking (Ref 3465) 675 €4 hab., exterior, terrassa, calefacció inclosa (Ref. 3448) 700 €ÀTIC, 3 hab. dobles, nou, cèntric, cuina tancada, qualitat (Ref 3302) 850 €

ANDORRA LA VELLA1 hab. doble, cuina equipada, exteri-or (Ref. 2098) 400 €2 hab., cuina independent, calefac-ció inclosa (Ref. 2991) 520 €3 hab., 140 m2, cuina independent,

(Ref. 3435) 700 €4 hab., ampli saló, cuina office, pàr-king i traster (Ref. 2505) 825 €

LA MASSANA1 hab., ampli salo, exterior, jardi, pàrking i traster (Ref 1602) 400 €3 hab., (Arinsal), cuina office, pàr-king i 2 trasters (Ref. 3360) 650 €

CANILLOATIC, 1 hab. (Entre Soldeu i El Tarter) nou, amb altell, pàrking i traster (Ref. 1792) 400 € 1 hab., 1 bany, cuina. (Ref. 2904) 400 €2 hab., 1 bany hidromassatge, cuina. Pàrking i traster (Ref. 2152) 500 €

ENCAMP1 hab., nou, pàrking i guarda esqu-

ís (Ref 1852) 450 €2 hab., nou, pàrking i guarda esquís (Ref 1857) 600 €

SANT JULIA1 hab., ampli saló, 1 bany, cuina tancada, pàrking (Ref 3033) 450 €2 hab., ampli saló, 1 bany, pàrking i traster (Ref 3203) 550 €3 hab., ampli saló, 2 banys, cuina tancada, parking (Ref 3191) 565 €3 hab., ampli saló, 2 banys, pàrking i traster, (Ref 3121) 650 €

ORDINO2 hab., llar de foc, terrassa, pàrking i traster (Ref 2169) 600 €3 hab., 2 banys, cuina tancada, pàr-king i traster (Ref 3443) 750 €

Page 21: Diari del 15 d'octubre de 2013

classificats 21Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

LA MASSANA REF. 6226

Pis de 117 m2 amb 3 dormitoris, 2 banys complets, saló menjador amb llar de foc,

cuina oberta, terrassa gran. Pàrquing i traster.

PREu: 244.000 €

OPORTuNITATPis cèntric totalment reformat de nou,

100 m2 amb 3 habitacions dobles (1 en suite), 2 banys complets, cuina tancada equipada i safareig, armaris encastats i parquet.

Pàrquing i traster inclosos. Bons acabats.

PREu: 293.000 €

ANDORRA REF. 6039 ESCALDES REF. 6163

ESCALDES REF. 6282

Pis de 42 m2, 1 habitació doble, bany complet, cuina oberta

moblada i equipada, pàrquing, sol i vistes.

PREu: 75.000 €

Pis de 61 m2 + 12 m2 de terrassa, 2 habitacions dobles, 1 bany,

saló menjador. Totalment reformat de disseny.

Possibilitat de pàrquing de lloguer o compra.

PREu: 137.000 €

Pis de 90 m2 amb 2 habitacions, 1 bany complet, cuina tancada i safareig. Saló menjador amb sortida a la terras-

sa de 6 m2. SOL I VISTES!!En procés de reforma, totalment acabat, per:

PREu: 170.000 €

ENCAMP REF. 6205 ANDORRA REF. 4649 ESCALDES REF. 6379

LLOGuER:Pis de 100 m2 amb 3 habitacions, 1 bany

complet, 1 lavabo, safareig, cuina equipada tancada. Gran saló menjador amb llar de

foc i accés al jardí de 100 m2. Pàrquing i traster.

TOTALMENT MOBLAT I EQuIPAT.

600 €ORDINO REF. 6483

LLOGuER:Pis seminou de 100 m2 amb

3 habitacions, 2 banys, safareig, terrassa. TOT EXTERIOR.

Pàrquing i traster.

750 €ORDINO REF. 6377

LLOGuER:Pis cèntric de 55 m2 (costat

hospital), saló menjador, 1 hab., 1 bany, calefacció de gasoil, acabats

de qualitat. Pàrquing inclòs.

550 €ESCALDES REF. 6432

LLOGuER: Apartament d’obra nova situat al centre d’Andorra la Vella, 80 m2, 2 dormitoris

dobles (1 suite), 2 banys (1 dutxa i 1 banyera), cuina independent, vistes i

sol de matí. Plaça d’aparcament i traster.

680 €ANDORRA REF. 6087

LLOGuER:Pis, 115 m²,3 hab., 2 banys, assolellat, dutxa hidro-massatge, 1 aseo, armaris

encastats, calefacció central gasoil, cuina independent, Safareig. Acabats

de qualitat, possibilitat de pàrquing. No admeten animals.

900 €ANDORRA REF. 6182

LLOGuER:Pis NOu moblat i equipat de 82 m2,

3 habitacions, 2 banys complets, pàrquing i traster.

470 €ORDINO (Llorts) REF. 5057

LLOGuER:Pis nou amb 1 habitació, 1 bany

complet , cuina totalment equipada, pàrquing inclòs.

450 €LA MASSANA REF. 5927

LLOGuER: Pis nou moblat de 74 m2, 2 hab. dobles, un bany complet, saló

menjador amb llar de foc, cuina equipada i moblada, terrassa de

6 m2, pàrquing i traster.

500 €CANILLO REF. 5899

LLOGuER:Pis de 40 m2 amb una habitació, moblat i equipat, bany complet,

cuina americana.

400 €ANDORRA REF. 6340

LLOGuER:Pis reformat de 65 m2, cuina semi oberta, ampli menjador, 2 habita-cions, 2 banys, pàrquing opcional,

no gossos. Despeses incloses.

580 €ESCALDES REF. 6142

LLOGuER: Pis seminou de 145 m2 amb

3 habitacions, 2 banys, cuina equipada, safareig. Gran terras-

sa. Pàrquing doble i traster.

1.200 €ANDORRA REF. 6345

DISPOSEM DE DIFERENTS

LLOGuERS PER A LA TEMPORADA

D’ESQuÍ

www.immodernandorra.com

OPORTuNITAT:Magnífica casa adossada seminova de 160 m2 amb

4 habitacions, 2 banys complets, 1 bany auxiliar,

cuina equipada, 2 terrasses grans, saló menjador amb

llar de foc, hort, pàrquing i traster inclòs. Zona molt

tranquil·la amb molt bones vistes i sol.

LA MASSANA. Ref. 6314 - 1.500 €

Àtic dúplex de 200 m2 seminou amb 4 habitacions, 1 bany complet i 1

lavabo. Saló menjador amb llar de foc, terrassa de 25 m2 i jardí de 70 m2. Sol i vistes. Box amb 2 places de pàrquing.

Jacuzzi a la terrassa.

PREu: 600.000 €

Àtic situat al centre d’Escaldes de 60 m2 amb 2 habitacions,

1 bany complet.Pàrquing opcional.

PREu: 115.000 €

Page 22: Diari del 15 d'octubre de 2013

ClassifiCats22 Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

www.cisa.ad ·73 73 73

VENDA i LLOGUER d’apartaments, xalets, estudis, edificis...

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup

LA MASSANA - REF. 1570

Apartament de 105 m² al re-sidencial La Massana Park. 2 dormitoris dobles, 2 banys. Terrassa, pàrquing i 2 trasters.

Bones vistes i sol.

295.000 €

ENCAMPREF. 0708

Apartament al centre d’Encamp, a prop de les escoles i els comerços. Idoni per a residència permanent i/o vacances. 2 dor-mitoris, cuina oberta, molt bones vistes, aparcament i traster. Renovat.

140.000 €

ENCAMPREF. 1016

Àtic molt acollidor a Hort de Godí. Saló menjador espaiós amb llar de foc i sortida a terrassa. Sostres alts. Vistes excel·lents. Tres dormitoris dobles amb molts armaris i parquet. Traster gran i box per a 2 cotxes.

495.000 €

ENCAMPREF. R1043

Àtic d’1 dormitori per reformar, al costat de les escoles. 50 m², sostres baixos. Ideal per a inversió i/o vacances.

OFERTA!!!! 40.000 €

EL TARTER - REF. 1370

Estudi enfront de les pistes d’esquí del Tarter. Construït el 2009, terrassa amb vistes i sol tot el dia. Pàrquing i tras-ter. Estat impecable. Moblat

i equipat.

95.000 €

LA MASSANA - REF. 1537

Apartament d’1 dormitori parcialment reformat, amb aparcament i traster. A prop del centre i els comerços i a cinc minuts del telecabina

amb accés a Pal (Vallnord).

100.000 €

ARINSAL - REF. 1353

Apartament de construcció recent en estat excel·lent. 120 m², 3 dormitoris, 2 banys, 1 amb banyera i 1 amb dutxa, cuina tancada. Aparcament i

Traster. Tot exterior.

240.000 €

LA MASSANA - REF. R1036

Apartament com nou de 3 dormitoris, 2 banys i ter-rassa de 45 m². Pàrquing i traster. Ideal per a residència.

Edifici del 2004.

225.000 €

ESCALDES - REF. 1164

Apartament amb vistes im-pressionants a només 5 min. del centre d’Escaldes. Gran terrassa de 30 m2, 2 dormito-ris, 1 bany. Possibilitat d’apar-

cament i traster gran.

170.000 €

LA MASSANA - REF. P0003

Estudi al costat del telecabina de la Massana. Bones vistes i sol. Reformat. Possibilitat de comprar o llogar plaça d’apar-cament. Ideal per a inversió o

vacances.

99.000 €

ANYÓS - REF. R1080

Apartament amb un gran jardí. En perfecte estat, per entrar-hi a viure directament. 2 dormitoris, gran saló menja-dor amb sortida al jardí. Dis-

posa de garatge i traster.

443.155 €

SISPONY - REF. 1560

Apartament amb jardí, 90 m². Ampli saló menjador, 2 dor-mitoris dobles, 2 banys, cuina independent, bones vistes.

Pàrquing i traster.

160.000 €

LA MASSANA - LL0228

Pis gran, 3 dormitoris dobles, cuina independent equipada Saló menjador gran amb llar de foc i terra de parquet. Tres terrasses i molt bones vistes i

sol. Aparcament i traster.

600 € / mes

LORIEN

Apartament d’1 dormitori a l’entrada de la Massana. Pàr-quing i traster. Bones vistes i

sol. Impecable.

450 € / mes

EL TARTER - REF. 1518

Apartament d’estil rústic a cinc minuts de les pistes. 2 dormitoris, 2 banys. Totalment moblat i equipat. Pàrquing, traster i llar de foc. Terrassa

gran.

450 € / mes

DUQUESSA

Apartament d’1 dormitori amb terrassa a l’entrada

d’Arinsal, construcció recent, estat impecable. Pàrquing i traster. Moblat i equipat.

450 € / mes

EL VEDAT

Apartament de 2 dormitoris, 2 banys, a Escàs, completa-ment reformat, estil modern. Terrassa amb bones vistes i sol. Pàrquing, moblat i equipat.

550 € / mes

ANYÓS- REF. CIV11

Apartament de 2 dormitoris i 2 banys al costat del centre

de bellesa Carita. Bones vistes, terrassa i llar de foc al menjador. Pàrquing i traster.

575 € / mes

LLOGUERS

Page 23: Diari del 15 d'octubre de 2013

classificats 23Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

LLOGUERS

ENCAMP - Ref. 237673 m2 aprox. (terrassa de 8 m2). Sala d’estar-menjador, cuina separada, 2 dormitoris, 1 bany + lavabo. Sol i vis-tes. Terrassa. Cèntric. Plaça d’aparcament.PREU: 80.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 237250 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Sol i vistes. 1 plaça d’aparca-ment box. Per reformar. PREU: 118.000 €

OPORTUNITAT

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGcOnsuLtInG I GEstIó IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

ANDORRA LA VELLARef. LL-134 55 m2 aprox. Sala d’estar-menjador, cuina, safareig, 2 dorm., 1 bany. Molt cèntric. Plaça d’aparcament. Moblat i equipat. PREU: 500 €/mensualsRef. LL-121 74 m2 aprox. Sala d’estar-menjador, terrassa, cuina office, safareig, 2 dormitoris, 1 bany. 1 plaça d’aparca-ment. Completament moblat i equipat.

PREU: 500 €/mensualsENCAMPRef. LL-193 62 m2 aprox. Seminou. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina oberta equipada, 2 dormitoris, 1 bany complet. Plaça d’aparcament i traster. PREU: 350 €/mensualsRef. LL-194 100 m2 aprox. + 20 m2 de terrassa. Sala d’estar-menjador amb llar

de foc, cuina, 4 dormitoris, 2 banys. Sol i vistes. Terrassa. Moblat i equipat. Sol i vistes. Plaça d’aparcament. PREU: 600 €/mensualsRef. LL-191 120 m2 aprox. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina office, safareig, 4 dormitoris, 3 banys. Terrassa. Moblat i equipat. Sol i vistes. Pàrquing i traster. PREU: 600 €/mensuals

ESCALDES-ENGORDANYRef. 237762 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina office, 2 dormitoris, 1 bany complet. Parquet. MOLT CÈNTRIC. Assole-llat. Traster. Moblat. PREU: 125.000 €

ENCAMPRef. 237463 m2 aprox + 8 m2 de terrassa.Sala d’estar-menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Assolellat. Terrassa. Plaça d’aparca-ment i traster. Cèntric.PREU: 80.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 237550 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Sol i vistes. Reformat. Llogat. Ideal per a inversors. PREU: 87.000 €

Aparcament Farré Negre, planta -4AD400 - La Massana - Principat d’AndorraTel. 81 74 81 -

Lloguer de trasters privats a Andorra,la manera més còmoda, fàcil, segurai accessible de traslladar i emmagat-zemar les teves pertinènces.Traters d’1m2 fins a 15m2 / Servei 24h.

www.guardatot.com

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

Andorra la VellaMolt cèntric, pis de 2 dormi-toris, 1 bany, saló menjador, cuina separada nova, sense pàrquing. 540 € (calefacció inclosa)Zona Estela, sense ascensor, pis de 3 dormitoris, cuina separada, 1 bany, gran saló menjador. 510 €Pis d’1 dormitori, moblat i equipat, molt maco, sense ascensor. 420 €Escaldes-Engordany Molt cèntric, pis de 4 dormitoris, 2 banys, cuina

separada, reformat, sense pàrquing. 670 € + calefacció.Encamp Pis d’un dormitori amb terrassa, moblat, pàrquing. 300 €Escàs Pis de 2 dormitoris, cuina americana, safareig, jardí comunitari, pàrquing i traster, molt maco. 600 € (llum inclosa) ArinsalPis d’1 dormitori, moblat, amb llar de foc, pàrquing i traster. 350 €

AnyósPis de 3 hab., 1 bany + lavabo, terrassa, pàrquing i traster. Zona boscosa. 670€.AnyósPis de 130m2 , 3 hab., 2 banys, pàrquing i traster, balcó gran. 600€+despesesLa MassanaPis de recent construcció, 4 hab., 2 banys, menjador gran, cuina separada, safa-reig i terrassa. 2 places de pàrquing i traster. 800 € + calefacció.

LLoguEr

MAgNÍFIC ÀTIC DE 80 M2 AMB 2 DorMITorIS, 1 BANY, CuINA AMErICANA,

TErrASSA, VISTES I SoL, PÀrQuINg grAN, TrASTEr.

210.000 EuroS

VENDA

[email protected]

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSANDORRA REF. 3736: Pis cèntric de 100 m2, ampli saló menjador amb finestrals, cuina tancada amb safarejos, 3 habitacions dobles, 2 banys. Pàrquing. PREU: 675 €ESCALDES REF. 3756: Estudi cèn-tric molt maco de 37m2, MOBLAT, cuina separada, 1 bany complet. PREU: 375 €ORDINO REF. 3131: Àtic de 130m2 més altell de 27m2. 3 habitacions dobles, 2 banys com-plets (un amb dutxa i un altre amb banyera), cuina oberta equipada, safareig, saló menjador. Semimo-blat. Pàrquing. PREU: 700 €LA MASSANA REF. 3765: Pis seminou, dúplex de 110m2, 2

habitacions dobles i 1 estudi. 2 Banys complets, cuina separada, safareig, ampli saló menjador i balcó. 2 Places de pàrquing i tras-ter. PREU: 695 €.ENCAMP REF. 3001: Pis de 70 m², 2 habitacions ( 1 suite, 1 do-ble), 1 bany, cuina (americana), menjador, traster, garatge, ascen-sor, armaris, calefacció, porter automàtic, vidres dobles, exterior, assolellat, balcó. PREU: 600 €ARINSAL: REF.1430: ÀTIC de 2 habitacions, cuina semioberta 1 bany, 1 habitació suite, saló men-jador amb llar de foc, pàrquing, traster i terrassa. MOBLAT I EQUI-PAT. PREU: 600.-€

ARINSAL: REF. 3751 OPORTUNITAT Pis COM-

PLETAMENT REFORMAT d’1 habitació doble amb armaris encastats, 1 bany complet amb dutxa, safareig, cuina

oberta equipada, saló menja-dor amb llar de foc i accés a la terrassa. Pàrquing i traster.

PREU: 90.000 €

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

ENCAMP: REF. 3752 LOFT molt maco d’1

habitació doble, 1 bany complet, saló menjador

amb la cuina oberta. Àtic i amb plaça de pàrquing.

PREU: 94.737 €

82 16 44 - 34 48 28

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de finques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUER

VENDES - OPORTUNITAT

ESCALDES-ENGORDANY

ZONA CALDEA HOSPITAL

2 hab., seminou i aparcament

600 €

LLOGUER

col·legiadanúm. 76

ESCALDES-ENGORDANY

CENTRE

4 hab., tot exterior, terrassa, aparcament

i traster

295.000 €

VENDa

lloguEr

tEl.: 35 36 37

tEl.: 614 234

[email protected]

ANDORRA LA VELLALocal de 50m2 més altell amb bany. Preu: 400 €Local de 45m2 més altell amb bany. Preu: 300 €Pisos a Santa Coloma de 2 dormitoris dobles, cuina tancada, bany complet, i plaça de pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €Pis nou a estrenar a Santa Coloma de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrquing in-closa. Preu: 735 €Pis seminou, de 3 hab, 2 banys, amb acabats de qualitat i amb despeses incloses. Preu: 750 €Local comercial a Santa Coloma (rotonda Col.legi Janer) 185m2. Preu: 1900 €

ESCALDESPis de luxe a Can Diumenge, 200m2, 4 dorm., 3 banys, menjador amb terrassa, box de 74 m2 i traster gran. Preu: 1.400 €SANT JULIà DE LòRIACasa adossada seminova (1 any) al poble d’ Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.000 €ENCAMPPis nou a estrenar de 50m2. 1 hab. Cuina americana, bany complet. Pàrking i traster. Preu: 500 €Dúplex de 2 hab.,100m2, totalment moblat y equipat, zona Les Bons, 2 banys, cuina americana, pàrking i tras-ter. Preu: 650 €

OPORTUNITAT!! Magnífic pis a Encamp 50 m2+20 m2 de ter-rassa, 1 dormitori, bany com-plet, pàrquing molt gran. Preu: 75.000 €!!

Pàrquing + traster al centre d’Andorra, (C/ Prat de la Creu).Preu: 32.000 €

Pis a Sant Julià, 130 m2, 4 dormitoris, 2 banys complets, cuina equipada amb sortida a pati i menjador. Ben situat. Preu: 196.000 €

Xalet en venda a Anyós, NOU A ESTRENAR, 210 m2 repartits en 4 dormitoris ( 4 suites), 5 banys, cui-na office, menjador amb llar de foc, terrassa de 40 m2 i jardí de 60 m2. Box per a 3 cotxes. Sol i vistes. Preu molt rebaixat: 615.000 €

No busquis més, aquesta és

la teva immobiliària

Pis reformat al centre d’An-dorra (plaça de les Arcades), 2 dormitoris, bany complet, i menjador amb cuina ame-ricana. Preu: 105.000 €

Pis al centre d’Andorra, PRAT DE LA CREU, 3 dormitoris, 2 banys complets, cuina tancada i menjador amb llar de foc i sortida a terrassa. Preu: 220.000 €

Núm. de col·legiat 376

Page 24: Diari del 15 d'octubre de 2013

ClassifiCats24 Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

Feina

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

HostessesIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per la Sra. Marta o Sra. Mariana.

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsA

Interessats, enviar currículum i foto a [email protected] o truqueu al telèfon 843 433 De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00

h a 20.00 h. De dilluns a divendres

EnCAmp CEnTRE pis CÈnTRiC En VEnDA

PIS D'1 HAB. DOBLE, 1 BANY COMPLET, CUI-NA MENJADOR AMB BALCÓ, SOL I VISTES

ideal per a inversió.preu: 65.000 € Tel. 831 277

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2,

3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS -

ESCALDESCÈNTRIC -

LLIURE D’ENVANSApropiat per a consultori,

despatx, despatx d’arquitectura, federaci-

ons, etc.PREU: 975 euros

mensuals. Despeses de calefacció

i comunitàries incloses.Tel. 800 600 (Sra. Imma)

DIRECTE DE PROPIETARI - ANDORRA LA VELLA ES LLOGA ZONA MERCAT MARGINETS

- PIS 2 DORMITORIS : 500 €- PIS 2 DORMITORIS MOBLAT: 595 €

- DUPLEX 3 DORMITORIS: 600 €- ÀTIC 4 DORMITORIS: 750 €

INFORMACIÓ: Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Encamp, la llenguadera, pis en venda, 120 m2, 3 habitacions, 2 banys, parquet,

llar de foc, safareig, pàrquing, traster, terrassa de 56 m2, vistes i sol tot el dia.

280.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

LLOGUERS CÈNTRICS Tel. 862 540Àtic moblat de 157 m2: 2 h. + terrassa: 800 €Pis de 3 dormitoris: 500 €, calefacció a part

VENDA Casa adossada, Urb. La Plana, llar de foc, 3 habitacions, 2 banys, 1 bany auxiliar, terrassa, garatge. 500.000 €

Es lloguen apartaments

a Pal, 2 habitacions, 1 bany, saló

menjador, cuina, traster i pàrquing. Gran balcó amb

sol tot l’any.

Preu a partir de 300 ˆ

Tel.: 362 906

ES LLOGA APARTAMENT A PAL 1 HABITACIÓ, BANY,

SALÓ MENJADOR AMB CUINA AMERICANA,

BALCONET, TRASTER.PREU: 280 €TEL. 362 906

ANDORRA PISOS DE 2 I 3 HABITACIONS

SENSE MOBLES A LA ZONA DE L’OPEL.

PREU: A PARTIR DE 400 EUROS

TEL.: 328 806

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

andorra la vellaREF. 2810102: PIS, 2 HabItacIonS, SEnSE MobLES, aMb PÀRquInG I tRaStER, Santa coLoMa. PREU: 400 EUROSREF. 9990112: PIS, 2 HabItacIonS, MobLat, c/ RouREDa DE SanSa. PREU: 553 EUROSREF. 3680101: PIS, 2 HabItacIonS, SEnSE Mo-bLES, cuIna MEnJaDoR, cÈntRIc, Zona PLaÇa DE LES aRcaDES. PREU: 400 EUROSREF. 9990114: PIS, 3 HabItacIonS, SEnSE Mo-bLES, tot REFoRMat I EXtERIoR, a La Zona DEL Don PERnIL. PREU: 500 EUROSREF. 9990115: PIS, 3 HabItacIonS, SEnSE Mo-bLES, aMb tRaStER, cuIna InDEPEnDEnt aMb SaFaREIG, a cIutat DE VaLLS. PREU: 550 EUROSREF. 2640101: PIS, 4 HabItacIonS, SEnSE Mo-bLES, GRan MEnJaDoR, cuIna ÀMPLIa, Zona antIc HoSPItaL. PREU: 550 EUROS REF. 4410101: PIS, 3 HabItacIonS, SEnSE Mo-bLES, cuIna InDEPEnDEnt, cÈntRIc, Zona ESca-LE. PREU: 470 EUROSREF. 9990116: PIS, 3 HabItacIonS, aMb MobLES o SEnSE, PÀRquInG, cÈntRIc, EXtERIoR, aMb tERRaSSa. PREU: 750 €eSCaldeS-enGordanYREF. 2020132: EStuDI SEnSE MobLES, Zona Don DEnIS. PREU: 350 EUROS

REF. 4070101: PIS, 1 HabItacIó, MobLat, Zona Don DEnIS. PREU: 400 EUROSREF. 3850101: ÀtIc, 1 H., aMb MobLES I Pq., a La Zona DE L’HotEL caRLEManY. PREU: 450 EUROSREF. 3570101: ÀtIc, 2 HabItacIonS, aMb MobLES I PÀRquInG, a La Zona DE La PIScIna DE La Mon-tanYa. PREU: 550 EUROS REF. 4450101: PIS, 4 HabItacIonS, SEnSE Mo-bLES, REFoRMat, tot EXtERIoR, a L’aV. DEL PES-SEbRE, aMb tot IncLÒS. PREU: 600 EUROSenCaMPREF. 3340101: EStuDI acoLLIDoR, HoRt DE GoDÍ, SEnSE MobLES. PREU: 200 EUROSREF. 4220101: PIS, 1 Hab., MobLat, aMb PÀRq., aL coStat DEL FunIcaMP. PREU: 400 EUROSREF. 4060101: PIS, 1 H., aMb MobLES o SEnSE, baLcó I PÀRq., Zona MIRaDoR D’EncaMP. PREU: 350 EUROS

REF. 3410101: PIS, 1 HabItacIó, MobLat, aMb PÀRq., aL cEntRE D’EncaMP. PREU: 350 EUROSREF. 3910101: PIS, 2 H., aMb MobLES, Pq., cÈn-tRIc aL coStat DEL XocoLatÍ. PREU: 450 EUROSREF. 2920203: PIS, 2 H., SEnSE MobLES, aMb PÀRq. I tR., aL c/ DEL PEDRaL. PREU: 475 EUROSREF. 3010101: PIS, 2 HabItacIonS, aMb MobLES, aMb PÀRquInG I tRaStER, aMb VIStES, Zona tuRó DE VILa. PREU: 450 EUROS

la MaSSanaREF. 9990109: PIS, 1 HabItacIó, aMb MobLES, cuIna-MEnJaDoR, tot EXtERIoR, aMb PÀR-quInG, Zona DE SISPonY. PREU: 600 EUROSarInSalREF. 4050101: EStuDI aMb MobLES aL cEntRE D’aRInSaL. PREU: 300 EUROSREF. 2500101: PIS, 1 HabItacIó, MobLat, PER La Zona DEL cRÈDIt anDoRRÀ, Zona tRanquIL·La. PREU: 350 EUROSREF. 2090101: PIS, 1 HabItacIó, aMb MobLES, aMb PÀRquInG, a La ctRa. GEnERaL D’aRInSaL. PREU: 400 EUROSREF. 2030101: PIS, 1 HabItacIó, MobLat, aMb PÀRquInG, ctRa. GEnERaL. PREU: 400 EUROSel TarTerREF. 9990110: PIS, 1 HabItacIó, MobLat, aMb PÀRquInG I tRaStER, Zona tRanquIL·La a PEu DE PIStES. PREU: 400 EUROS REF. 4400101: PIS, 2 Hab., SEnSE MobLES, aL taRtER, PRoP ctRa. GEnERaL. PREU: 350 EUROS REF. 3970002: PIS, 1 H., MobLat, aMb PÀRquInG I tRaStER, DaVant Pq. PIStES. PREU: 350 EUROSSanT JUlIÀ de lÒrIaREF. 2220002: PIS, 2 H., SEnSE MobLES, aMb Pq., ctRa. DE La RabaSSa. PREU: 450 EUROS

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc, molt assolellat.NOu PREu: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de terrassa. 2 ha-bitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOu PREu: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífica ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de pàrquing, amb traster. REBAIXAT: 475.000 €

PLETA D’ORDINOMagnífica ocasió. Àtic dúplex de 170 m2 amb

38 m2 de terrasses, 2 habitacions, 2 banys, banyera d’hidromassatge en una de les habita-

cions, pàrquing doble. Vistes panoràmiques, sol tot el dia. PREu: 475.000 €

LOCAL EN TRASPÀS A SANT JuLIÀ DE LÒRIA

Al centre de Sant Julià de Lòria, en perfecte estat. Marques exclusives a Andorra.

Preu inicial: 90.000 €. PREu REBAIXAT a 30.000 €. Clientela fixa.

PARTICULAR LLOGA A ENCAMP

Pis cèntric reformat, 3 hab. tot exterior.Preu: 500 €

Pis cèntric moblat, 1 hab.

Gran terrassaPreu: 450 € (Totes despeses incloses)

TEL. 32 57 43

Es traspassaBoTigA DE

FRAnquíCiA DE moDAcèntrica, a

Andorra la Vella.Tel. 323 084

Edifici nou a 200 m. del Funi-camp. Acabats d’alta qualitat, calefacció elèctrica. Aparta-ments de 2 dormitoris i 1 bany, amb 1 plaça de pàrquing opci-onal per apartament. Adaptats

per a minusvàlids. Preu: 550 € /mes

Per a visites, truqueu al 73 73 73 o envieu un missatge electrònic a [email protected]

PISOS NOUS DE LLOGUER A ENCAMP

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós

(al costat del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

737 171 (Esther) [email protected]

Es lloga estudi àtic a Encamp (Hort de Godí)

amb parq. i traster, moblat i equipat.

350 € (despeses a part).345405 - 605497

Vols vendre o llogar

el teu pis?Anuncia’t en aquest espai

Més informació al80 88 88

Page 25: Diari del 15 d'octubre de 2013

classificats 25Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

PERSONA PER A SERVEI DOMÈSTIC

Persona amb experiència en la cura d’infants, així com en tasques de cuina i neteja.

Es valorarà nivell fluid d’anglès.Es demanaran referències.

Incorporació immediata.Interessades, envieu CV a [email protected] o

bé truqueu al telèfon 33 80 99.

Av. Meritxell, 9, 1r 3a - Andorra la VellaTel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

RESPONSABLE DE COMPTABILITATPer a important grup empresarial del país.Imprescindible formació en empresarials, ADE o economia i ex-periència mínima de 3 anys com a responsable de departament. Persona amb alta capacitat de lideratge i comunicació, treball en equip i capacitat d’anàlisi.Imprescindible alts coneixements en tot el procés comptable com a nivell de fiscalitat.Bones condicions laborals, incorporació immediata.

COMPTABLEImprescindible formació en empresarials, ADE, economia o similar.Experiència mínima de dos anys en departament comptable.Persona organitzada, metòdica i rigorosa.Imprescindible català i castellà parlats i escrits, es valorarà francès.Incorporació immediata.

COMERCIAL Per a empresa de serveis, no necessària experiència.Persona jove, dinàmica, amb alta capacitat de relació, positiva i alt nivell de tolerància a la frustració.S’encarregarà de l’obertura, manteniment i seguiment de clients a Andorra, França i Espanya.Imprescindible nivell alt de català, castellà i francès tant orals com escrits.

CLAUS PER GESTIONAR EFICAÇMENT NEGOCIS EN TEMPS D’INCERTESA

DIJOUS 14 DE NOVEMBRE DE 2013

OBJECTIUS:- Reflexionar sobre el propi model de negoci i identificació de possibles vies d’innovació.- Coneixement de noves eines d’anàlisi i mètodes de dis-seny de models de negoci.- Auto diagnòstic mitjançant qüestionaris d’aspectes clau del model de negoci.- Conèixer les eines i models clau per combatre els princi-pals frens a l’execució en temps d’incertesa.- Identificar els factors clau de gestió on concentrar esforços en els moments actuals.- Establir elements clau de la implementació estratègica.- Dissenyar un Pla d’Acció personal on es recullin els objec-tius i accions prioritàries de cada participant.

Formador: Sr. Pere Gómez. Especialista en el des-envolupament del lideratge, formació en habilitats directives, creació i facilitació d’equips d’alt rendi-

ment i la implementació estratègica en processos de transformació del canvi

Preu: 195€ per persona (el preu inclou el material del curs, coffe-break i dinar grupal).

Horari: De 9.00h a 13.30h i de 15.30h a 18hPlaces limitades a 8 persones

ENTENDRE LA MEVA RELACIÓ AMB LES FINANCESDimecres 13 de Novembre de 2013

OBJECTIUS:- Entendre la relació dels diners amb la família, com es ge-nera els diners, com es gasta i com s’estalvia.- Entendre la relació de la persona amb els principals “ju-gadors” del món financer: bancs, targetes de crèdit, inver-sions, borsa, gestors patrimonials, com manejar la informa-ció financera global, etc.- Comprendre i aprendre a jutjar per un mateix, aspectes i informació financera, que li permetran valorar alternatives financeres i evitar situacions confuses que li puguin portar a prendre decisions errònies.- Guanyar confiança i seguretat a l’hora de relacionar-se directament amb entitats financeres o amb qualsevol pro-fessional dels diners per poder determinar les millors op-cions.- Aprendre a definir els seus objectius i necessitats finan-ceres d’una forma ben estructurada. Tindrà la seguretat necessària en sí mateix per poder gestiona les diferents al-ternatives que li siguin presentades.

Formador: Sr. Alexandre Carrasco Rodriguez. Di-rector de programes de formació de Financial Life

PlanningPreu: 195€ per persona (el preu inclou el material

del curs, coffe-break i dinar grupal).Horari: De 9.00h a 13.30h i de 15.30h a 18.00h

Places limitades a 8 persones

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra pàgina web, www.treball.ad (a Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

5ª EDICIÓ PROGRAMA INTEGRAL DE DESENVOLUPAMENT DIRECTIU

Aquest programa està format per diferents tallers dis-senyats amb el propòsit de preparar directius capaços de liderar i conduir amb eficàcia els processos de canvi als quals estan subjectes i, de la mateixa manera, afrontar amb visió i seguretat les situacions adverses de la seva activitat.

Dimarts 22 d’octubre: Lideratge, motivació i direcció d’equips.Dimarts 26 de novembre: Negociació i gestió de conflictes.Dimarts 17 de desembre: Comunicació persuasiva.Dimarts 21 de gener: Optimització del temps.Dimarts 18 de febrer: Eines per a ser més eficaç.

Formador: Josep Mas i Font. Professor a ESADE i for-mador especialista en habilitats directives.

Preu: 225 € per sessió o bé un únic pagament de 1.000 € (el preu inclou dossier, materials, coffebreak i dinar).

Per a més informació trucar al 805888

URGENTES NECESSITA

PROFESSIONAL PER NETEJAR A FONS UN

PIS A SANT JULIÀ(2 DIES DE FEINA)

TEL. 345 643

ÚLTIMES PLACES

CTRASA BUSCA:TÈCNIC/A D’EXPLOTACIÓ

Es requereix:Titulació mínima enginyeria tècnica.

Disponibilitat treball per torns.S’ofereix:

Incorporació immediata.Interessats envieu el vostre CV a

[email protected] o adreceu-vos ales nostres instal·lacions.

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra

OFERTA núm. 7748Treball ofert: Enginyer en recerca i en desenvolupament: coordinació d’un pro-jecte de l’empresa, que inclou investi-gació, desenvolupament de producte i posada en funcionament del projecte. Fase de postdisseny fins a la produc-ció, interpretació i disseny 2D/3D per a la seva possible producció. RECERCA I DESENVOLUPAMENT DELS PROCES-SOS DE PRODUCCIÓ, FABRICACIÓ. RELACIONS AMB PROVEÏDORS DE MATÈRIA PRIMERA I DE SERVEIS DE FABRICACIÓ, CONTROL DE QUALITAT.

Nivell professional: Tècnics.

Sector d’activitat de l’empresa: Co-

merç a l’engròs d’articles d’esport, bici-cletes i les seves peces de recanvi.

Lloc de treball: LA MASSANA / ERTS.

Formació requerida: · Nivell acadèmic: Títol propi universitari de primer cicle (la branca és indiferent però preferentment mecànica).

Idiomes: · Francès: Superior.· Català: Superior.· Castellà: Superior.Informàtica: · Tractament de text: Mitjà.· Fulls de càlcul: Mitjà.· Internet: Mitjà.

IMPORTANT GRUP D'EMPRESESnecessita

TÈCNIC en COMPTABILITAT. EXPERIÈNCIA demostrable. DOMINI d'Excel. Imprescindible català i castellà. Es valorarà francès. De 25 a 45 anys

Interessats/ades, envieu CV amb fotografia a [email protected]

EMPRESA DEL PAÍS SELECCIONA:

2 DEPENDENTES A JORNADA COMPLETA

1 DEPENDENTA PER A CAPS DE SETMANA

ES REQUEREIX: PERMÍS DE TREBALL O NACIONA-LITAT ANDORRANA. ES VALORARÀ CARNET DE

MANIPULADOR D’ALIMENTS.

S’OFEREIX: FORMACIÓ A CÀRREC DE L’EMPRESA. CONTRACTE INDEFINIT.

INTERESSADES, ENVIEU CV AMB FOTO A [email protected]

Servei d'Ocupació

OFERTA núm. 7749Treball ofert: Sommelier: organització d’esdeveniments relacionats amb el món del vi, amb cursos de tasts i maridatges. Supervisió, muntatge, importació de cursos, atenció personalitzada al client i seguiment d’aquest. Tasques també de màrqueting on-line. Es requereix qualsevol formació en VINOTECA.Sector d’activitat de l’empresa: Hotels i motels amb restaurant.Lloc de treball: SANT JULIÀ DE LÒRIA. Idiomes: · Castellà: Mitjà.· Català: Mitjà.· Rus: Mitjà.· Italià: Mitjà.

Informàtica: · Fulls de càlcul: Mitjà.· Internet: Mitjà.· Tractament de text:

Mitjà.

OFERTA núm. 7751Treball ofert: TÈCNIC EN QUALITAT per fer el segui-ment del plàning de producció, de les comandes i de es fitxes tècniques dels productes. DISPONIBILITAT PER VIATJAR AL VIETNAM. Coneixements obligato-ris de SAP / COREL DRAW / PHOTOSHOP.

Nivell professional: Tècnics.

Sector d’activitat de l’empresa: Comerç a l’engròs de mobles (llevat de mobles d’oficina).

Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA.

Formació requerida: · Nivell acadèmic: Diplomatura, licence o equivalent (la branca és indiferent).

Idiomes: · Anglès: Superior. · Castellà: Superior.· Francès: Superior. · Català: Superior.

Page 26: Diari del 15 d'octubre de 2013

ClassifiCats26 Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsA

Interessats, enviar currículum i foto a [email protected] o truqueu al telèfon 843 548 De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00

h a 20.00 h. De dilluns a divendres

cerquem personal que parli RUS per a realitzar les funcions de:

VENEDOR/A

OFERIM: · Treball a jornada completa o temps parcial.· Condicions econòmiques interessants: sou �x + primes de vendes.

· Constant formació tècnica i professional.· 20% de descompte a les compres realitzades a Viladomat.

· Cobertura complementaria CASS. Interessats/ades, truqueu al tel. 800 600 o adreceu CV + fotogra�a carnet a: Carrer Esteve Dolsa, 30, 3r pis – Andorra la Vella o bé per correu electrònic: [email protected]

necessitem incorporar al nostre Resort:

EsTETiCisTACAmBRERs DE sAlA

CAmBREREs DE pisOsRequerim:• Experiènciaenhotelsde4i5*• Bonapresència• Personesacostumadesadonarqualitatdeserveial

client• Experiènciaenserveialacarta• Anglèsifrancèsalts(llocsd’esteticistaicambrersdesala)

Oferim:• Incorporacióimmediata• Manutenció• Facilitatsd’allotjament• Contracteindefinit• Excel·lentambientdetreball

si teniu nacionalitat andorrana o permís de treball, veniu a formar part del nostre equip.

[email protected]éalfax +376870592.Tambépodeutrucaraltelèfon870590.

ANALISTA PROGRAMADORSISTEMES D’INFORMACIÓL’oferta va dirigida a una persona amb interès per treballar en equip i obert a les novetats tecnològiques. Participarà en el desenvolupament de diferents projectes de l’empresa.

ES REQUEREIX: · Formació de nivell mig o superior en informàtica de gestió o similar.

· Experiència demostrable en entorns: JAVA,  JSP, TOMCAT,  WEB LOGIC, així com en bases de dates en general.

· Experiència mínima de tres anys com a analista programador. · Coneixements d’anglès.

OFERIM: · Constant formació tècnica i professional· Treball �x· 20% de descompte a les compres realitzades a Viladomat· Assegurança complementaria CASS· Condicions retributives segons vàlua

Interessats/ades, truqueu al tel. 800 600 o adreceu CV + fotogra�a carnet a: Carrer Esteve Dolsa, 30, 3r pis – Andorra la Vella o bé per correu electrònic: [email protected]

ANYÓSPARK - HOTEL APARTHOTELCerca

CENTRE ESPORTIU D’ANYOSCerca

Requerim:- Nacionalitat andorrana o per-

mís de residència i treball.- Formació en el sector.

- Experiència en hotels de 4*, preferiblement.

- Català, castellà, francès i anglès, parlats i escrits correc-

tament.- Bon nivell paquet office.- Capacitat de lideratge.

- Flexibilitat horària.

Oferim:- Incorporació immediata.

- Contracte indefinit.- Formar part d’un grup d’em-

preses sòlides al país.- Salari en funció de la candi-

datura. - Avantatges Grup CISA.

Requerim:- Imprescindible nacionalitat

andorrana o permís de residèn-cia i treball.

- Experiència en atenció al client.

- Català i castellà parlats i escrits correctament.

- Coneixements d’anglès i/o francès.

- Domini del paquet office- Persona seriosa i responsable

Oferim:- Lloc de treball estable.

- Contracte indefinit.- Horari de 15 h a 23 h.

- Dos dies de descans setma-nals rotatius.

- Formar part d’un grup d’em-preses sòlides al país.

- Salari en funció de la candi-datura.

- Avantatges Grup CISA.

CAP DE RECEPCIÓ (Ref. Recepció)

RECEPCIONISTA (Ref. Club)

Interessats/des, envieu CV, indicant la referència, al departament de RRHH, a l’adreça electrònica [email protected] o bé al fax 73 73 79.

Requisits:- Experiència com a responsable de botiga mínima de 3 anys.- Català, castellà i francès parlats (es valorarà coneixements d’altres idiomes).

Oferim:- Incorporació immediata.- Interessants condicions laborals.

Responsable de botiga:- Assolir objectius de venda.- Recepció de mercaderia.

- Coordinació d’equips de vendes.

sElECCiOnEm per als diferents negocis de pyrénées Andorra

•Oficial1ªmecànicairecanvistaperaPyrénées Hèracles Industrials.•Venedors/esmodaperaPyrénéesAndorra.•Personald’equipperaMcDonald’sAndorrai

Sant Julià.•Segon/adecuinaperalarestauraciódePyrénées

Andorra.•Gestor/anouscanalsperaPyrénéesAndorra.•Venedors/esperalanovabotigaMontblanc.•Venedors/esmitjajornadaperaK-Tuin.

Lespersonesinteressadesadreceu-vosaldepartamentdeRRHH, 5ªplantadePyrénéesAndorra,elcentred’AndorralaVella,

dedillunsadivendresde12ha18h.Telèfons:880145oal880189. E-mail:[email protected]/treball.

Page 27: Diari del 15 d'octubre de 2013

classificats 27Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

RECEPCIONISTA amb experiència demostrable en recepció d’hotel, do de gents, que parli català, castellà, anglès i francès i disposi

de permís de residència i treball.

CAMBRERA D’HABITACIONS amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

CAMBRER DE RESTAURANT amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o la Sra. Christel.

a Andorra la Vella selecciona:

RECEPCIONISTA amb experiència demostrable en recepció d’hotel, do de

gents, que parli català, castellà, anglès i francès i disposi de permís de residència i treball.

CAMBRERA D’HABITACIONS amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 29 99 i pregunteu per la Sra. Lucia o el Sr. Axel.

a Andorra la Vella selecciona:

CAP DE PARTIDA per al Departament de Cuina amb experiència demostrable,

motivació i ganes d’aprendre. Amb permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 94 10 i pregunteu pel Sr. Marco.

a Andorra la Vella selecciona:

TEL.: 807 890www.randstad.es

S’accepten només CV amb FOTO

Interessats, envieu CV a l’adreç[email protected] o entregueu-lo

personalment al c/ Sant Salvador, n. 10, 3a planta,edifici Plaza, Andorra la Vella.

Per important multinacionalseleccionem:

Promotors/es irelacions públiques

- Entre 19 i 30 anys- Bona presència

- Do de gents- Disponibilitat per treballar també caps de

setmana- Proactivitat en la venta (promotors/es)

- Es valorarà el domini del francès

Coordinadors/res- Entre 25 i 35 anys

- Bona presència- Alta capacitat organitzativa

- Lideratge- Disponibilitat per treballar també caps de

setmana

Page 28: Diari del 15 d'octubre de 2013

28 Dimarts, 15 D’octubre Del 2013oci

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

Design Concept DecorativeDecorative Gifts SelectionDesign Concept Décoration Cadeaux SélectionSélection

Disseny Concepte Decoració RegalsDecoració Regals Selecció

C/ Joan Maragall, 12AD500 - Andorra la Vellafacebook.com/aconcept.ad

C/ de Joan Maragall

C/ de Bonaventura Arm

engol

C/ de l’A

igüeta

Avinguda Meritxell

C/ de l’Aigüeta

CorreosLa Poste

C.A.S.S.

C/ de la Sardana

Super U

www.aconcept.ad

Design Concept Décoration Cadeaux SélectionSélectionDisseny Concepte Decoració Regals SeleccióDecoració Regals Selecció

Diseño Concepto Decoración RegalosDecoración Regalos SelecciónDesign Concept Decorative Gifts Selection Design Concept Décoration Cadeaux Sélection

Disseny Concepte Decoració Regals SeleccióDiseño Concepto Decoración Regalos Selección

Design Concept Decorative Gifts SelectionDesign Concept Décoration Cadeaux Sélection

Disseny Concepte Decoració RegalsDiseño Concepto Decoración Regalos

Design Concept

Centre Comercial Illa Carlemany, 2a planta. Reserves 81 31 31. Promoció vàlida a partir de les 20.00 h.

... i comenta la pel·lícula amb nosaltresTORRADA+CANYA O REFRESC+CAFÈ+ENTRADA DE CINEMA+PARQUING =17€

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

zIpI y zapeZipi i Zape són castigats a passar l’estiu a l’es-cola Esperança, un centre dirigit amb mà de ferro pel temible Falconetti. Aviat descobrei-xen que és un lloc on jugar està prohibit. Allà fundaran el Club de la Bala, la resistència in-fantil que desafia l’autoritat dels adults.

Cinemes Illa Carlemany

pRISIONeROS 17.50, 19.45, 22.20

eL MayORDOMO 18.00, 22.30. V.O.S.E.: 20.15

GRaVITy (2D) 17.50, 20.30

GRaVITy (3D) 22.30

zIpI y zape 18.15, 20.15

RUNNeR RUNNeR 20.30, 22.45

LaS BRUJaS De zUGaRRaMURDI 22.30

2 GUNS 18.00

2 GUNSDos agents immersos en una mateixa opera-ció porten investigacions paral·leles per a les seves respectives agències. Cap d’ells sap que l’altre és un agent federal encobert. Cada agent desconfia tant del seu company com dels cri-minals que pretenen aturar.

eL MayORDOMORelata la vida d’un home que va servir com a majordom en cap de la Casa Blanca a vuit presidents, del 1952 al 1986.

GRaVITyLa doctora Ryan Stone, una brillant enginyera especialitzada en medicina, viu la seva prime-ra missió en un transbordador amb el veterà astronauta Matt Kowalsky, al comandament del seu últim vol abans de retirar-se. Però, en un passeig espacial aparentment de rutina, es desencadena el desastre.

LaS BRUJaS De zUGaRRaMURDIUn grup d’homes desesperats decideixen atra-car una botiga de compravenda d’or. Tenen el botí, una bossa amb 25.000 anells, però no tenen un pobre vehicle per escapar-se. Llavors paren un taxi i van a parar a un bosc ple de bruixes.

RUNNeR RUNNeRRichie és un estudiant de Princeton que pensa que ha estat estafat i viatja a Costa Rica per en-frontar-se al magnat del joc en línia Ivan Block. Les promeses d’immenses riqueses de Block el sedueixen, fins que descobreix la inquietant realitat que hi ha darrere la seva proposta.

pRISIONeROSDover s’enfronta al pitjor malson d’un pare: Anna, la seva filla de 6 anys, ha desaparegut amb la seva amiga Joy i, a mesura que els minuts es converteixen en hores, l’envaeix el pànic. L’única pista: una atrotinada autocara-vana que va estar aparcada, anteriorment, al seu carrer. El desesperat Dover decideix ocu-par-se personalment de l’assumpte.

Page 29: Diari del 15 d'octubre de 2013

oci 29Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom: (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 744 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatges Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117www.viatges-soldevila.com

FARMÀCIES DE GUÀRDIAEscaldes-Engordany Farmàcia GuerreroAv. Carlemany, 61 - Tel.: 801 859Pas de la Casa Farmàcia de les PistesAv. d’Encamp, 9 - Tel.: 856 580 - 347 958

TELÈFONS

SOLu

ciO

NS N

. 2.4

02

SOLu

ciON

S 1.

802

SudOku NÚM. 1.803

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.403

Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

Classes particulars i personalitzadesCursos d’informàtica i comptabilitat (IGI, IS, IAE...)29 anys d’experiència en formació al país

Dolors331 962

Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu electrònic Face-book Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions IGI Impos-tots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

Centre de serveis informàtics

Aprèn a portari presentar els teus comptes segons les

teves necessitatstots IS IAE Windows Word Excel Acces Powerpoint Publisher Internet Correu elec-trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacionstrònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions331 962trònic Facebook Contaplus Documentació o� cial Presentació comptes Liquidacions

agENda i ExpOSiciONS

El Didal d’OrPlaceres Arranjament de tot tipus de roba

C/ Joan Maragall – Edi�ci Rebés, B – 4.  Andorra la VellaTel. 86 09 81   -  Mòbil 35 35 61

ANDORRA LA VELLA

CASA DE LA VALLAlexander Dubček. La cara huma-na del protagonista de la Primave-ra de Praga, fotografies de Vladi-mir Benko. Fins al 20 d’octubre.

CENtRE CuLtuRAL LA LLACuNAImatges dels 50 anys de l’Orfeó Andorrà. Fins al 30 d’octubre.

CENtRE CuLtuRAL LA LLACuNAFotografia’m, de Maria Núria Moreno Cendrós. Fins al 10 de novembre.

GALERIA PILAR RIBERAYGuAAntoni Clavé, el bell ofici de l’art, fons d’art de l’artista. Fins al 15 de novembre.

GALERIA DESIG(N)Murmuris, mostra multidiscipli-nar de diversos artistes. Fins al 23 de novembre.

SALA D’ExPOSICIONS DEL GOVERNAntonio López a Andorra. El pro-cés de l’escultura. Fins al 30 de novembre.

REStAuRANt LA BOhèmELa galeria Jardin Cosmique ex-posa dues escultures d’Ahmed Keshta. Fins al 5 de desembre.

ESCALDES-ENGORDANY

CAEE Treballs del Taller tèxtil i de vi-dre i d’artistes vitrallers. Fins al 26 d’octubre.

CIAm Aigües del món. Un món d’aigües. Fins al 17 de novembre.

SANt JuLIÀ DE LÒRIA

CENtRE CuLtuRAL LAuREDIÀEmosons, núvol de possibilitats, pintura de Mario Torino. Fins al 23 d’octubre.

muSEu DEL tABACHiperrealisme avui, exposició col·lectiva. Fins al 30 de novembre.

ORDINO

CARRERS DEL NuCLI hIStÒRIC Bike vs Trial. Concurs d’Insta-gram. Fins al 20 d’octubre.

SALA LA BuNA Josephine Hine, una vida activa. Fins a l’1 de novembre.

LA mASSANA

muSEu LA mASSANA CÒmICEls tebeos dels nostres pares, di-buixos de Vázquez, Muntañola, Blanco... Fins al 29 d’octubre.

ENCAmP

SALA D’ExPOSICIONS DEL COmú Imatges del certamen fotogràfic FotoSport. Fins al 31 d’octubre.

CANILLO

muSEu DE LA mOtO 60 anys de trial. 1949-2009.

Page 30: Diari del 15 d'octubre de 2013

30 Dimarts, 15 D’octubre Del 2013oci

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

BD a kien he perdido una llaves en la zona del marginets el jueves por la noche lo hemos encuentrado pase en la tienda de bacallao en el mercado marginets...

Be Para la dependienta rubia de pelo corto de la farmacia.Gracias a ti ni yo no mi familia vamos a volver a comprar ah?i.

BD ANGIE TE QUIERO.

Ana didier felicitats ja fa un any

BD Chico de 35 simpatico, wapo, encuentra a faltar el amor, busca chica similar entre los 33 y los 40 sin hijos para amistad i el tiempo dira.

BD Para chica separada con una nia que el martes 8 envio un sms, soy chico de 38 en misma situacion que tu , me gustaria conocerte , dime cuando i donde.

Visca Catalunya,FORA INDEPENDENTSTES

BD per noi 42 ros, dimecres

20:20 Bon dia de la massana si et va be?

BD soy chico de 38 para chica que quedo el viernes a las 10 en la plaza iglesia escaldes estuve alli i no habia nadie , quieres volver a quedar?

Bd. Para el del autobus amarrillo..de la ordino escaldes k se llama pedro ,,aprende a ir de espacio y mas se,, llevas a nios abordo k vas siempre ,,a toda ostia.una k sube siempre,,

BD el que diu que els catalans tenen de fotre el cam l’unic que a de fotre el cam dels paisos catalans son com tu que d’andorra nomes el passaport visca Andorra i visca Catalunya

Bd...alf te veo mucho mejor será porque te estas alejando de la tía ésa ..estas mucho más tranquilo a ver sí quedamos otra vez me gusta mucho tú sonrisa y tú mirada ...

Este sms es para las chicas q

estan enviando sms al (filas) solo sus amigos intomos lo llaman asi yo he sido una y lo perdi por una tonteria si el tiene pareja olvidar pq no conseguireis nada y su pareja que lo cuide muy bien porque hombre como el jamas encontrara es mejor q lo pensais lo digo por esperiencia aun no he encontrado otro como el ya van mas d 10 aos tenerlo es mejor q tocar el euromillones. Aun te echo mucho de menos filas la q fue tunia y q te aora cada dia bs

Bd este sms es para las chicas q estan enviando sms al (filas) solo sus amigos intimos lo llaman asi yo he sido una y lo perdi por una tonteria si el tiene pareja olvidarlo no consiguireis nada y si tiene pareja ella q lo cuide muy bien porque hombre como el jamas encontrara lo digo por experiencia. Aun no he encontrado otro como el y ya van 10 aos tenerlo fue mi mejor regalo mejor q tocar el

euromillones.aun te echo mucho d menos filas la que fue tu nia y q te aora cada dia todo d bueno para ti y q seas mucho feliz ya q yo no lo soy bs mi ex nio

B.D.Animojordi.C.siempre nos quedara un calcetin.T AMIGO MUUUUU!!!!!

BD Al que diu que el catalans em de fotre el cam l’unic que a de fotre el cam dels paisos catalans son com tu que d’andorra nomes el passaport

BD Segur que els espaolitos no van veure el penal clarisim per les mans del Gerardo Pique. Com cambien les coses eh?...Sempre us hem de fotre un cop de ma. Perque el Javier Hernandez tambe us va ajudar.

Los msj en el bd son cm una granada!! Lo tiras para uno y aciertas en unos cuantos. Jajajjaja Y por favor si no sabes escribir en castellano escribe en tu lengua k s entendera mejor

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkolo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Salsa & Olé · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

HORòSCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

Jornada pletòrica de suports astrals, especialment en el terreny sentimen·tal i la vida social. La sexualitat i l’ero·tisme triomfen, es donaran relacions molt positives en l’amor i l’amistat.

Bon clima astral per iniciar una re·lació amorosa du·radora i profunda; us lliurareu plena·ment a l’intercan·vi dels sentits i les emocions. Es revifa el costat més sexu·al del signe. CR

ANC

22 ju

ny -

23

julio

l

El bon humor promou la bona convivència. Les aptituds de socia·lització i els desit·jos d’ajudar seran notables. Pel que fa a la feina, els ca·mins per als nego·cis s’aclariran.BA

LANÇ

A 24

set

embr

e -

23 o

ctub

re

Els projectes en comú consoliden les relacions de pa·rella. Es revitalitza l’àrea de l’econo·mia gràcies als mè·rits professionals. Tindreu possibili·tats d’augmentar els ingressos. CA

PRIC

ORN

22 d

esem

bre

- 20

gen

er

Us sentireu més confiats en vosal·tres mateixos, de manera que les condicions de la vida afectiva seran estables. Els sols tindreu oportuni·tats de brillar en les relacions socials. TA

URE

21 a

bril

- 21

mai

g

L’estat d’ànim bel·licós pot deteriorar relacions impor·tants, ja sigui amb la parella o amb un amic molt esti·mat. Compte amb les paraules que s’expressen en un moment d’ira. LL

24 ju

liol -

23

agos

t

La manca de paci·ència pot entelar les vostres pers·pectives amoroses. S’imposa una mica d’autocrítica, i tam·bé controlar el mal caràcter i les reacci·ons massa tempe·ramentals. ES

CORP

Í 24

oct

ubre

- 2

2 no

vem

bre

Influències astrals positives benefici·en la vida afectiva, oferint·vos la pos·sibilitat de viure moments de molta alegria i plaer en l’amor. Els astres us porten algunes no·vetats laborals.AQ

UARI

21

gen

er -

19

febr

er

Tindreu una gran potència personal per encarar qües·tions difícils en l’amor i l’amistat. La inspiració us generarà satisfac·cions i us brindarà bons resultats en afers delicats.BE

SSON

S 22

mai

g -

21 ju

ny

Les relacions amo·roses recents o poc consolidades po·den patir dificul·tats originades per projectes diferents. Pel que fa a la feina, els astres us doten de sensatesa per afrontar els reptes.VE

RGE

24 a

gost

- 2

3 se

tem

bre

El bon clima en l’escenari amorós augura una jorna·da de romanticis·me i alegries amb la parella. Per a molts nadius del signe hi haurà una trobada càlida amb un vell amor. SA

GITA

RI

23 n

ovem

bre

- 21

dese

mbr

e

Alerta! L’estat d’ànim intolerant pot ocasionar ten·sions amb la pa·rella i també en la vida social i profes·sional. Serà impor·tant que recordeu la importància del bon tracte.PE

IXOS

20

febr

er -

20

mar

ç

Page 31: Diari del 15 d'octubre de 2013

oci 31Dimarts, 15 D’octubre Del 2013

Andorra: Av. Príncep Benlloch, 23365 dies a l‛any

NÒRDICS,EDREDONS,

CUETS, COXINS,FOLRES DEMATALÀS,

ROBA D‛ESQUÍ.

RENTO I ASSECO TOTALA ROBA DE LA

SETMANAEN 1 HORA

...I QUAN VULL!

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

07.00 Club Piolet08.00 Ara i aquí (RNA)12.00 Fórmula musical12.55 Dia E13.40 El trànsit13.45 Informatiu migdia. El temps migdia14.15 L’arrova estesa14.45 Recicla’m15.00 Informatiu migdia.

El temps migdia15.30 Cara o creu (RNA)18.00 Àrea ATV 18.30 Fórmula musical19.15 Club Piolet20.15 Ara i aquí 2.020.40 El trànsit20.45 Informatiu vespre.

El temps vespre21.20 L’Arrova estesa21.45 Recicla’m21.55 Litoral 22.45 Fórmula musical01.00 Àrea ATV

06.00 Notícies 3/2408.00 Els Matins 14.00 Telenotícies comar-

ques 14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines 15.50 La Riera 16.35 Divendres 18.42 Els misteris d’en

Murdoch 19.47 Espai Terra 20.20 El Gran Dictat 21.00 Telenotícies vespre 21.50 Olor de colònia 23.25 Sense ficció 01.30 Món 324 01.55 Fringe 02.42 Fusió i swing a

l’estudi 03.26 Blues a l’estudi 04.21 Ritmes a l’estudi

21.20 La Riera 22.00 Quèquicom: ous al

laboratori22.58 Generació digital 23.25 ExperiMental 23.51 Sputnik: From Texas

to Arbúcies00.46 Un instant precís 01.41 Fet a la Xina 02.06 Tresors del món,

patrimoni de la humanitat

02.20 Doctor Who 03.20 Fusió i swing a

l’estudi 03.47 Blues a l’estudi

06.46 L’abella Maia 07.20 Els Dalton 07.52 Doraemon 08.44 El petit Nicolas 09.00 Bob, el manetes: el

gran projecte d’en Bob

10.45 EspieZ! Nova generació

12.00 La Supermots 12.30 Bugs Bunny i els

seus amics 12.55 Fanboy i Chum Chum 13.50 Shin Chan 14.35 Un drama total,

acció! 15.22 Bola de Drac Z16.10 One piece 17.00 Mic 3 17.54 Una mà de contes 18.14 Geronimo Stilton 18.41 Rekkit, el conill màgic 19.30 Info K 19.45 Espies de veritat 20.18 Tom i Jerry 20.55 Bola de Drac Z

08.00 Champions Magazín 08.30 Catalunya des del

mar 09.21 Itàlia des de l’aire 09.48 El Mediterrani des

de l’aire 10.08 Un tast pel món 10.58 Chiloé 11.56 El meu brillant cervell 12.43 Gent del planeta 13.40 Futbol internacional 15.40 Cròniques salvatges 16.33 A què jugues? 17.27 La lluita per l’Ama-

zònia 18.20 Futbol internacional 20.00 Esport Club 21.00 Zona UFEC 23.00 Efectivament 00.05 Tot l’esport 00.30 Efectivament 01.23 Futbol internacional

07.20 8 de 807.50 Catalunya blues08.20 Vaughan en vivo09.00 Televenda11.10 Sue Thomas, el ojo

del FBI12.00 Migdia14.00 Arucitys17.00 Pel·lícula: La vecina

perfecta19.00 8 al dia22.30 Gran Cinema: María

Antonieta02.00 Clips

08.30 Notícies Lleida 09.00 Informatiu Pallars09.30 Hemicicle 10.00 Informatiu Pallars10.30 Gaudeix de la festa 11.30 10 comarques 12.00 Serveis informatius 12.30 Aventura’t 13.00 Serveis informatius 14.00 Informatiu Pallars 14.30 Al pot petit 15.00 Cafeïna 16.00 Promo 16.30 Rutes pel Pirineu 17.00 10 comarques17.30 Banda sonora 18.00 Amb Josep Pons 18.30 Peluts 19.00 7 dies 20.00 L’informatiu vespre

de Lleida 21.00 Amb gust de mercat 21.30 Lleida al dia 23.00 Nius 23.30 Socarrats

06.30 Telediario matinal 08.30 Los desayunos de

TVE 10.05 La mañana de La 114.00 L’informatiu14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 L’informatiu16.05 Entre todos 18.45 España directo20.30 Corazón 21.00 Telediario 2 22.15 El tiempo22.30 El tiempo23.20 Sincronizados 00.10 Españoles en el

mundo 01.05 Repor01.35 Informe semanal 02.25 La noche en 24 H

06.30 That’s English 07.00 Documental08.00 That’s English 08.25 Babel en TVE09.00 El escarabajo verde 09.30 Aquí hay trabajo 10.00 La aventura del saber 11.00 Documental 12.00 Para todos La 213.25 Curro Jiménez14.25 Docufilia 15.25 Ahora también 16.05 Grandes documen-

tales 18.00 Docufilia19.00 A la carrera 19.30 Para todos La 220.00 Los años del NO-DO 21.00 Docufilia 22.00 Versión española:

Crónica sentimental en rojo

00.25 La 2 Noticias01.25 Pelotas02.30 Conciertos de

Radio-304.05 TVE es música

06.30 Informativos Telecinco

08.55 El programa de Ana Rosa

12.45 Mujeres y hombres y viceversa

14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco16.00 Sálvame diario20.30 Clasificación Mundial:

Previo España-Georgia

21.00 Clasificación Mundial: España-Georgia

02.15 Premier casino 05.00 Fusión sonora

06.00 La Sexta en concierto07.45 Al rojo vivo09.30 Crímenes imper-

fectos10.30 Crímenes imperfec-

tos: ricos y famosos11.30 Historias criminales12.25 Al rojo vivo14.00 La Sexta noticias14.55 Jugones15.35 La Sexta Méteo 15.45 Sea Patrol17.40 Más vale tarde 20.00 La Sexta Noticias20.50 La Sexta Méteo21.00 La Sexta Deportes 21.30 El intermedio 22.35 El taquillazo: Max

Payne 00.20 True Justice: Angel

of Death 01.45 Astro TV

06.45 TFou08.30 Téléshopping09.25 Au nom de la vérité10.25 Petits secrets entre

voisins 12.00 Les douze coups de

midi!13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Téléfilm: La vérité sur

mon mari 16.35 Quatre mariages

pour une lune de miel

17.25 Bienvenue chez nous 18.20 Une famille en or 19.05 Le juste prix 20.00 Journal20.50 Éliminatoires de la

Coupe du monde 2014

23.35 Baby Boom 03.30 Reportages

08.35 Mountain bike. Descenso urbano Barcelona

08.50 Utratrail Cavalls del Vent 2013

09.00 Directo. Tenis WTA. Torneo Moscú

10.45 Fútbol. Magazine UEFA Champions League

11.15 Fútbol. Programa Estudio Estadio

13.00 Directo Tenis WTA. Torneo Moscú

15.00 Conexión tenis15.30 Balonmano Magazine.

Liga de Campeones16.00 Conexión baloncesto16.30 Directo Tenis WTA.

Torneo Moscú18.20 Baloncesto. Liga ABC20.00 Baloncesto. Zona

201421.00 Tenis WTA. Torneo

Moscú22.35 Triatlón desde Berce-

lona 2013

06.30 Télématin09.10 Des jours et des vies 09.35 Amour, gloire et

beauté 10.00 C’est au programme 11.00 Motus 11.30 Les z’amours 12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal14.00 Toute une histoire 15.40 Comment ça va bien!16.50 Dans la peau d’un

chef 17.40 On n’demande qu’à

en rire 18.20 Jusqu’ici tout va bien 19.20 N’oubliez pas les

paroles! 20.00 Journal20.45 Film: The Social

Network 22.46 Master chômage et

master classe 00.01 Bac ou crève

06.15 Noticias de la mañana

08.55 Espejo público12.15 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.50 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 noticias 115.45 Deportes16.00 Tu tiempo16.30 Amar es para

siempre 17.30 El secreto de Puente

Viejo 18.45 Ahora caigo20.00 Atrapa un millón21.00 Antena 3 noticias 221.40 Tu tiempo 21.45 El hormiguero 3.0 22.40 Vive cantando

(episodio 7) 00.30 Encarcelados02.45 Minutos musicales

07.00 El zapping de surferos

08.30 El encantador de perros

09.30 Alerta Cobra10.30 El último poli duro11.30 Alerta Cobra12.20 Las mañanas de

Cuatro, con Jesús Cintora

14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.55 Castle18.30 Te vas a enterar 20.00 Noticias Cuatro21.00 Natural Frank 21.30 Lo sabe, no lo sabe 22.30 Spartacus: Venganza:

Equilibrar 23.30 Spartacus: Venganza:

Monstruos00.30 Spartacus: Venganza:

La ira de los dioses01.30 Spartacus: Dioses de

la arena: El amargo final

02.30 La línea de la vida

06.40 Ludo 08.45 Des histoires et des

vies 10.50 Midi en France 12.01 Édition régionale 12.55 Météo à la carte 13.55 Un cas pour deux14.55 Questions au gouver-

nement 16.10 Des chiffres et des

lettres16.50 Harry 17.30 Slam18.10 Questions pour un

champion19.30 Journal national 20.15 Plus belle la vie 20.45 Un village français 22.35 Grand Soir/3 23.41 Film: D’amour et

d’eau fraîche 01.06 Courtmétrage:

Monsieur l’abbé 02.10 Midi en France

06.45 Télé achat09.45 Tellement vrai 10.50 L’île des vérités 3 11.30 L’île des vérités 3 12.10 The Big Bang Theory13.35 Tellement vrai15.15 Tellement vrai -

La quotidienne 16.20 L’île des vérités 3 17.30 Le mag 18.15 L’île des vérités 3 18.55 Warehouse 13 19.50 Warehouse 13 20.50 Film: Riders 22.20 Téléfilm: King Rising:

au nom du roi 00.30 Film: On 02.30 Poker

08.30 X:enius 08.55 La ville du futur 10.35 Dans tes yeux 11.15 Les coups de coeur

de Sarah Wiener 12.00 Escapade gourmande 12.41 La ville du futur 13.35 Film: Mille milliards

de dollars 15.15 Fleuves du monde 16.20 Les énigmes du

Sphinx 17.20 X:enius 18.15 Le mystérieux voyage

des tortues de mer 19.00 L’Allemagne sauvage 20.05 28 minutes 20.50 L’argent, le sang et la

démocratie 22.20 1973, journal de

guerre 00.05 Aptes au service 01.00 Téléfilm: Violences 02.30 Film: Le veilleur

de nuit

08.00 Bom dia Portugal10.00 Portugal vai a jogo11.53 Futebol: Seleção

nacional (Sub 21)13.58 Jornal da tarde15.00 Windeck - O preço

da ambição15.21 Portugal vai a jogo17.00 Futebol: Selecção

nacional17.52 Futebol: Selecção

nacional20.00 Telejornal21.08 Bem-vindos a Beirais21.52 Quem quer ser

milionário22.48 5 para a meia-noite23.59 Os seguidores00.49 Flash Report00.54 As três cores -

Branco02.34 Ler +, ler melhor

07.30 Télématin08.30 TV5 Monde. Le

journal09.15 Itineris09.30 Chroniques d’en haut10.00 Flash info11.15 Tout le monde veut...12.00 Les p’tits plats de

Babette12.30 Le coeur a ses

raisons13.00 Écho-logis13.30 Le Journal de la

RTBF14.00 Film: Conte d’hiver16.00 TV5 Monde. Le

journal16.25 Questions pour un

champion17.00 L’increvable Combi

VW18.00 TV5 Monde. Le

journal19.35 Tout le monde veut...21.00 Téléfilm: Eléonore,

l’intrépide

07.00 Show! Le matin 09.00 Touche pas à mon

poste! 10.50 Le grand 8 12.10 Friends13.35 Navarro 16.50 Est-ce que ça

marche? 17.30 Friends18.30 Touche pas à mon

poste! 20.30 D8 le JT 20.50 Film: Pour un garçon 22.40 Touche pas à mes

parodies! 00.55 Programme de nuit

08.40 Martine 09.05 M6 boutique 10.20 Parents par accident 10.50 90210 Beverly Hills,

nouvelle génération 11.45 Desperate hou-

sewives 12.45 Le 12 45 13.05 Scènes de ménages13.45 Téléfilm: La châ-

telaine 15.30 Mercy Hospital 16.20 Un dîner presque

parfait 17.30 La meilleure boulan-

gerie de France 18.45 100% mag 19.45 Le 19 4520.05 Scènes de ménages 20.50 La France a un

incroyable talent 22.50 La France a un

incroyable talent, ça continue

00.10 Gad Elmaleh: L’autre c’est moi

02.30 M6 Music

Page 32: Diari del 15 d'octubre de 2013

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dim

Arts

, 15

D’oc

tubr

e De

l 20

13

Avui felicitem totes les Tereses

[email protected]

Menús setmanalselaborats i frescosCarta

Migdies: 15 €Vespresi caps de setmana: 16,50 € Llorts – Ordino · Reserves al 850 650

Obert de dimecres a diumenge

Feliç aniver-sari, laura, aquesta nit a celebrar-lo a bombo i platerets!!

Per l’aniversari

dels 40 anys... superdivertit,

amb totes les teves amigues.

Felicitats, cristina.

Felicitats, roman, per molts anys

més!!

* C

ost

del

mis

satg

e: 1

,50

€ +

càn

on

* C

ost

del

mis

satg

e: 1

,50

€ +

càn

on

PARTICIPA EN EL SORTEIGD’UN EXTRAORDINARIPARTICIPA EN EL SORTEIGD’UN EXTRAORDINARI

ENVIAUN SMS AL 789 AMB LA CLAU

5s I ELTEU NOM

GENTILESA DEL DIARI BONDIA

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30

més sms a la pàgina 30

ANDORRA LA VELLAAv. Prat de la Creu, 16Tel.: 81 18 18

LA MASSANAAv. Sant Antoni, 41Tel.: 83 56 78

www.urban.ad Bd ecler encamp sereis muchos pero guapo como el no.solo el q baja del pas d tiempos a tiempos tiene un pendiente d serpiente:-). Por cierto m lo regalas guapo?cada dia t quiero mas.mas q el aire para respirar besitos guapo estoy loca por ti

Bb. A kina hora ens trobem pel tema masturbació devant govern??? Som un grup de 5 persones

Bd. Se acabou o verao. Ja nao ha mini faldas.shortes. Blusas. Pernas. peitos .tudo mais tapadinho.chegou o frio a k esperar mais um ano. Para regalar os olhos.mas tambem ja estava cansado d todos os dias bater no zezinho

Bd. Con lo guapos que estaban los arboles de prat de la creu. En otro pais los habrian

protegido aqui vale mas un apellido.

BD Para chica separada con una nia que el martes envio un sms , soy chico de 38 misma situacion que tu si me gustaria conocerte. dime algo.

BD Para chica separada con una nia que el martes envio un sms , soy chico de 38 misma situacion que tu si me gustaria conocerte. dime algo.

Bd. Aquet sms es per la noia tan preciosa q el divendres dia 11 , per voltans de les 5 de la tarde estave de compres al hiper amb ulleres de sol xaqueta de cuir, pantalons blancs, i el cotxe blanc un escoda, si no tens parella qdem per un cafe guapa.

Bd Una altra vegada els politics atiant el foc amb temes tant sensibles com el

de la independencia. I,per tant,a mi em sembla que ara tampoc toca”. No” puc evitar pensar que contra qui hem de lluitar es contra els que ens manipulen per tapar les seves faltes.

Bd ola Filipe (filas) q bueno tener noticias tuyas creia q te habias marchado mucho tiempo sin noticias tuyas te echo d menos. Lo q dicen sobre ti se que dan muy cortas. No se si tienes pareja pero si tienes ella es la mujer mas afortunada del mundo q no haga lo q hice yo q te cuide muy bien como tu no encontrara jamas eres lo mejor q me paso in mi vida aun lloro por ti si no tienes pareja dame una oportunidad no hare lo q hice nel passado te lo prometo.hacemos un cafe? Soy la berta di dia local y hora bs guapo

Feliç aniver-sari, aquesta nit a celebrar-lo a bombo i platerets!!

329 €

Lenovo Essential B590Intel Celeron 1,8 ghz, 4 GB ram,

320 GB disc, Windows 8

Fins esgotarexistències.Preus amb

impostos inclosos. serveis informàtics per a

particulars i empreses

Més informació al telèfon 73 77 73 o bé a [email protected].

Informatitza’t!