Eixida a Benicapsell 1r cicle Planes 28 Maig 2010

3
EIXIDA A BENICAPSELL 28 DE MAIG DE 2010 Hui hem anat a Benicapsell pel camí de l’ermita i després hem pujat pel camí que ja era propietat del poblat.Hem vist moltes oliveres que estaven ben conreades i unes altres en bancals erms. Abans hem parat al bancal de Miguel que tenia creïlles, tomaqueres, carabassetes, bledes i pepinos dins d’un hivernacle i a l’horteta regada per la font d’una bassa antíquissima. Dins de l’hivernacle ja hi havien tomaques, encisams, pepinos, julivert i pebreres xicotetes perquè fa més calor i ixen abans. A la bassa cantaven les granotes i hem agarrat una d’elles dins d’una gorra i després l’hem soltada.

Transcript of Eixida a Benicapsell 1r cicle Planes 28 Maig 2010

Page 1: Eixida a Benicapsell 1r cicle Planes 28 Maig 2010

EIXIDA A BENICAPSELL28 DE MAIG DE 2010

Hui hem anat a Benicapsell pel camí de l’ermita i després hem pujat pel camí que ja era propietat del poblat.Hem vist moltes oliveres que estaven ben conreades i unes altres en bancals erms.

Abans hem parat al bancal de Miguel que tenia creïlles, tomaqueres, carabassetes, bledes i pepinos dins d’un hivernacle i a l’horteta regada per la font d’una bassa antíquissima. Dins de l’hivernacle ja hi havien tomaques, encisams, pepinos, julivert i pebreres xicotetes perquè fa més calor i ixen abans. A la bassa cantaven les granotes i hem agarrat una d’elles dins d’una gorra i després l’hem soltada.

Page 2: Eixida a Benicapsell 1r cicle Planes 28 Maig 2010

Benicapsell era un poblat morisc molt bonic i ara queden restes de les seues cases en els margens dels bancals. Es poden vore molt bé la forma de les cases. Dins d’un bancal hem vist una antiga gerra que també s’utilitzava per cagar i pixar i després tirar-ho als bancals com guano per alimentar els arbres i plantes.

Hem arribat al costat d’una antiga casa a esmorzar. Caminant hem arribat a la casa del morisc més important. A l’entrada del poblat estava una plaça i la font de Benicapsell d’on bevien els moriscos i ara nosaltres perquè està la tuberia que porta aigua al dipòsit de Planes.

Page 3: Eixida a Benicapsell 1r cicle Planes 28 Maig 2010

També hem anat a la bassa antiga de la font de Benicapsell i hem vist l’antiga sèquia, al costat hi havia un bancal que li hem contat els ametlers i n’hi havien 36. Era un bancal rectangular amb 4 fileres d’arbres, però, ja està erm. El bancal l’hem mesurat i té 42’80 metres de llarg i 16’90 d’ample.

També hem collit i menjat cireres quan tornàvem de camí cap a l’escola.