EL CARME Juny 2012

4
AGENDA CARMELITANA Als feligresos de l’església del Carme, en especial als membres de les Associacions Carmelitanes: Dia 8 divendres: Trobada de formació amb el P. Manuel Bonilla, a les 6 de la tarda a la Sala Lliberada Ferrarons, carrer Verge del Portal, 10. Dia 10 diumenge: X Missa mensual de la Família Carmelitana, a dos quarts de dotze, pregarem per Josefina Esquena i Dusol, de la Cort Carmelitana, que va anar a l’encontre del Pare el passat desembre. El diumenge de Pasqua Granada, els novicis d’aquesta casa Jorge Luis Bello Díaz, Frederick Kenny Castro Salazar i Francisco Javier Vásquez Hernández, ells que ja estan madurant la seva vocació al Carmel, per servir millor als germans i l’Església, cadascun d’ells i en una missa diferent ens varen adreçar aquest MISSATGE PER LES VOCACIONS. «Bon dia germans: Volem compartir en aquest dia, en què l'Església Universal celebra la solemnitat de la Pentecosta, l'alegria de la vinguda del Esperit Sant. Per Ell cadascun de nosaltres ha estat cridat a una vocació particular. Diversos dons i un mateix Esperit, uns cridats a la vida de matrimoni, uns altres a la vida de religiosos, uns altres a la vida de sacerdots; Associacions Carmelitanes d’Olot Amb aquestes afirmacions del qui és la Paraula, veiem que per anar al Pare no hi ha cap altre camí, que fer la seva voluntat, que és la mateixa que la del Pare. Aquest ens obsequià amb el seu Fill, donació a tota la humanitat, i que ens va oferir un projecte de vida, una vida d’Amor. Si el punt més important de l’espiritualitat carmelita és viure en obsequi de Jesucrist (Jesús «l’home» + Crist «l’Ungit del Senyor»), els seglars ens hem de comprometre a viure aquest vida d’Amor, sense fugir del món, en el dia a dia, amb tots aquells que ens envolten; més que atendre aquells que tenen i no ens necessiten, cal acompanyar a aquelles persones necessitades de la nostra ajuda. Molts sants que han arribat als altars i fins avui dia es recomanen devocions a un aspecte o estat cristològic com l’Eucaristia, el Nom de Juny 2012 Núm. 95 A l’Evangeli de Joan trobem aquestes paraules de Jesús : --Ni em coneixeu a mi ni coneixeu el meu Pare. Si em coneguéssiu a mi, també coneixeríeu el meu Pare. --El Pare està en mi, i jo, en el Pare. --Jo sóc el camí, la veritat i la vida. Ningú no arriba al Pare si no és per mi.

description

Associacions Carmelitanes d’Olot

Transcript of EL CARME Juny 2012

Page 1: EL CARME  Juny 2012

AGENDA CARMELITANAAls feligresos de l’església del Carme, en especial als membres de les Associacions Carmelitanes: Dia 8 divendres: Trobada de formació amb el P. Manuel Bonilla, a les 6 de la tarda a la Sala Lliberada Ferrarons, carrer Verge del Portal, 10.Dia 10 diumenge: X Missa mensual de la Família Carmelitana, a dos quarts de dotze, pregarem per Josefina Esquena i Dusol, de la Cort Carmelitana, que va anar a l’encontre del Pare el passat desembre.

El diumenge de Pasqua Granada, els novicis d’aquesta casa Jorge Luis Bello Díaz, Frederick Kenny Castro Salazar i Francisco Javier Vásquez Hernández, ells que ja estan madurant la seva vocació al Carmel, per servir millor als germans i l’Església, cadascun d’ells i en una missa diferent ens varen adreçar aquest MISSATGE PER LES VOCACIONS. 

«Bon dia germans: Volem compartir en aquest dia, en què l'Església Universal celebra la solemnitat de la Pentecosta, l'alegria de la vinguda del Esperit Sant. Per Ell cadascun de nosaltres ha estat cridat a una vocació particular.Diversos dons i un mateix Esperit, uns cridats a la vida de matrimoni, uns altres a la vida de religiosos, uns altres a la vida de sacerdots; tots des dels seus talents, i des de la seva opció de vida impulsen l'Església. Et convidem a considerar la possibilitat que tens de formar part d'aquesta Família Carmelita. A exemple de Lliberada Ferrarons, i de molts altres fidels cristians que units a l'Orde del Carme han deixat testimoniatge de fraternitat i de santedat de vida amb el seu treball i oració.S'han deixat alguns fullets d'animació vocacional que poden retirar les persones interessades, on hi trobaran més

Associacions Carmelitanes d’Olot

Amb aquestes afirmacions del qui és la Paraula, veiem que per anar al Pare no hi ha cap altre camí, que fer la seva voluntat, que és la mateixa que la del Pare. Aquest ens obsequià amb el seu Fill, donació a tota la humanitat, i que ens va oferir un projecte de vida, una vida d’Amor.Si el punt més important de l’espiritualitat carmelita és viure en obsequi de Jesucrist (Jesús «l’home» + Crist «l’Ungit del Senyor»), els seglars ens hem de comprometre a viure aquest vida d’Amor, sense fugir del món, en el dia a dia, amb tots aquells que ens envolten; més que atendre aquells que tenen i no ens necessiten, cal acompanyar a aquelles persones necessitades de la nostra ajuda.Molts sants que han arribat als altars i fins avui dia es recomanen devocions a un aspecte o estat cristològic com l’Eucaristia, el Nom de Jesús, el Sagrat Cor, la Misericòrdia divina... Els aspectes essencials de Déu, ja els anem contemplant al llarg de l’Any Litúrgic, del que no poden quedar-nos-en només una part, és un tot ja que sense la creació no hi ha vida, sense la vida no hi ha mort, i sense la mort no hi ha resurrecció.Un hom creu que un cristià adult s’ha d’adherir radicalment a les paraules i obres de Jesucrist, Déu i home, en la seva totalitat de persona, composta de carn i

Juny

201

2 N

úm. 9

5

A l’Evangeli de Joan trobem aquestes paraules de Jesús : --Ni em coneixeu a mi ni coneixeu el meu Pare. Si em coneguéssiu a mi, també coneixeríeu el meu Pare.--El Pare està en mi, i jo, en el Pare.--Jo sóc el camí, la veritat i la vida. Ningú no arriba al Pare si no és per mi.

Page 2: EL CARME  Juny 2012

informació sobre les diferents agrupacions apostòliques carmelites.»

de sentiments, que nasqué, predicà i feu el bé, morí i ressuscità.En aquesta estada terrenal que nosaltres també hem de fer, intentem que sigui com la seva, tal com Déu vol, ja que quan sigui l’hora puguem trobar-nos amb el Pare, on Jesús ja ens hi té preparada l’estada.

Page 3: EL CARME  Juny 2012

ESPIRITUALITAT CARMELITA – Doneu raó de la vostra esperança

8.2 ON ÉS DÉU?

El Profeta David pregunta en el salm 138: «On aniria lluny del teu esperit? On fugiria lluny de la teva presència? Si pujava dalt del cel, hi ets present, si m’ajeia als inferns, també t’hi trobo. Provaré de prendre les ales de l’aurora? Aniré a viure a l’altre extrem del mar? Que allà les teves mans m’hi portarien , que allà m’hi vindrien a buscar. ¿Diré, doncs, que m’amaguin les tenebres i tingui llum per la llum negra de la nit? Per a tu no són fosques les tenebres i la nit és tant clara com el dia: Llum o fosca et són igual.»

Un sacerdot digué a un pidolaire que li demanava una almoina: Et donaré una pesseta si em dius on està Déu. El pidolaire li respongué: Jo li donaré una pesseta si vostè em diu on no està Déu.

Si Déu està present a tot arreu, visquem santament. Que es complagui en veure’ns com el pare es complau a veure els seus fills.

Com tractem el nom de Déu els homes?Hi ha qui el beneeix i qui el maleeix.Qui l’estima i qui l’odia.Qui el reverencia i qui el menysprea.Qui el coneix i, qui, temps ha que el té oblidat.

I nosaltres no el tractem amb massa frivolitat i amb massa lleugeresa el pronunciem?

El segons manament de la Llei de Déu diu:No prendràs el nom de Déu en va.

UNA ALTRA MIRADA On és Déu?Un home et fa: "On és Déu? Es veu o no es veu?" 

Noi, si t’han de dir on és Déu, Déu se’n va.De res no et servirà que et digui que Déu viu a la teva veu.Que Déu és a la flor i a la grana, al moixó i a la nafra,en allò que és lleig, en el que és trist, a l’aire i a l’aigua;Déu és al mar i a voltes al temple,Déu és al dolor que no se’n va i al vell que passa, a la mare que pateix i a la paparra,a la dona pública i al minaret de la mesquita blanca.Déu és a la mina i a la plaça, ...és ben cert que és arreu, però cal veure’lsense preguntar on és com si fos mineral o planta. 

Endinsa’t en el silenci,mira’t la cara... no en tens prou amb el misteri que veus i sents?Passa un nen cantant, tu l’estimes... Déu hi és.El tens a la llengua que cantes, a la veu que blasfemesi quan preguntes on és,aquesta curiositat és Déu que camina per la teva sang amarga,als ulls és quan rius, a les venes quan estimes,hi és Déu, en tu,però has de veure’l tu mateix, que no s’hi val que t’ho diguin...has de sentir-lo tu com grimpa, com esgarrapa, netejant les parets de l’anima;no serveix que et diguin que és a les mans del qui treballa,que fuig de les mans del qui porta un arma encara que combregui o practiqui la religió que vulguis, dogma o secta;s’esmuny de les mans del qui resa i no estima,del qui va a missa i no encén en els cors dels pobres llums d’esperança;el pots trobar al suburbi a primera hora de la matinadaa l‘hospital i a la garjola. 

Déu és en això tan sense nom que et passa quan quelcom t’encanta.Però de res no et serviria que et digués que Déu és a cada ésser que passa.Si t’angoixa aquest home que es compra espardenyes,si et fa sospita la vida del qui puja i no baixa,si t’oblides de tu i d’aquells i et compromets en no-res,si sense motiu una angoixa se’t clava a l’entranya,

Page 4: EL CARME  Juny 2012

P. Joan Colldecarrera i Camps, carmelita, Doneu raó de la vostra esperança, Olot, 2010

si et desvetlles un dia xiulant a bon matíi somrius a tothom i a tothom dónes gràcies,Déu és amb tu, sota la camisa. 

Gloria Fuertes