El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

64
Correfoc amb menys pressupost Del 16 al 23 de maig de '14 · www.eltotdigital.com · Número 1635 Del 16 al 23 de maig de '14 · w Ja pots votar els 10 candidats de l'Any

description

Revista d'informació local i comercial de les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635.

Transcript of El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

Page 1: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

Correfoc amb menys pressupost

Del 16 al 23 de maig de '14 · www.eltotdigital.com · Número 1635Del 16 al 23 de maig de '14 · w

Ja pots votar els 10 candidats

de l'Any

Page 2: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

2 |

40 - 4142 - 4336 - 394648 - 494453-

6 - 1214 - 1516 - 1718 - 2022 - 2324 - 2926 - 2729

Actualitat PersonesEsportsOpinióLectorsEspai CAgendaCinemes

La Llar SalutGastronomiaTendènciesMotorAmb empentaConsultori LegalAnimàlia

54 - 55-50 - 51505156 - 6062

ImmobiliàriaGuia Comercial PassatempsHoròscopsTempsClassificatsTecnologia

La redacció no es fa necessàriament responsable del contingut dels articles, opinions, i missatges comercials en l'edició. Queda termi-nantment prohibida la reproducció total o parcial d'aquesta publicació. L'empresa editora no actua com a mitjancera en les transaccions que puguin derivar-se d'aquesta publicació, ni es responsabilitza de la vericitat de les dades facilitades pels anunciants.

Soledat, 20 1er. 3a. 08911 Badalona

93 464 69 7993 464 69 83

www.eltotdigital.com Consulta l'última horaa www.eltotdigital.com

DIPÒSIT LEGAL: B-3737-83 Distribució gratuïta a: Les poblacions de Badalona, Montgat i Tiana.

La Unió Gimnàstica Badalonina, any 1957, a la foto, V. Fuente. Foto: V.Fuente

Page 3: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635
Page 4: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

La pàgina web, creada per l ’empresa badalonina Pim Pam Pum.cat , no ha parat de rebre propostes de ciuta-dans que han proposat el nom d’una persona finalistai d’una de les 10 entitats de la ciutat. A partir del proper dimarts,22 de maig, i un cop tancades les votacions dels 10 finalistes passarem a la terce-ra i darrera fase. De moment,

més de 2.000 persones ja han votat per alguns dels finalistes, tant persona com entitat.E l n o m d e l s g u a nya d o r s es donarà a conèixer en el transcurs de la Tercera Nit del Badaloní de l’Any, a partir de les 22h, a la Sala Sarau 08911 el dia 31 de maig. Fins el proper 22 de maig, podeu votar, a través del web www.bad a l o n i d e lany.c a t , o b é

presencialment a la nostra redacció del carrer Soledat 20,1-3 un dels 10 candidats a Badaloní de l’Any i una de les 10 ent i tats candidates. Només s’acceptarà un vot per correu electrònic, durant la segona fase de votacions. A partir del 22 de maig, i fins a la Gala d’entrega, es podrà votar entre els tres finalistes més votats.

3a Fase:

2a Fase:De totes les propostes rebudes s’escolliran 10 perso-nes, i 5 entitats, entre les més votades pels lectors del Tot. Del 12 al 22 de maig es podrà votar entre aquests candidats

Dels finalistes, a la tercera fase, quedaran només tres noms i tres entitats. Del 22 al 31 de maig es podrà votar els finalistes.

El guanyador/a i entitat del “Badaloní de l’Any” es donarà a conèixer en el marc d’una Gala especial, la nit del 31 de maig a les 22h, a la Sala Sarau 08911, en què es proclamarà el nom dels guanyadors i se’ls lliurarà el guardó.

3a Nit “Badaloní de l’Any (2013)”

12 al 22 de maig

22 al 31 de maig

31 de maig

Guanyador

3 candidats finals

10 propostes a Badaloní de l’any i 10 per triar l’entitat de l’any

Page 5: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

Bonaventura Clotet Metge. Cap de la Unitat del VIH del Hospital Universi-tari Germans Trias i Pujol de Badalona.

Jordi DíazActor. Porta 15 anys damunt els escena-ris tant als teatres com a diverses sèries de televisió.

Toni FloresActivista. Referent al barri de Llefià es integrant de diver-ses entitats del barri de Llefià.

Àngels FañanasEmprenadora. Responsable d’un gimnàs al centre i persona molt activa en diversos àmbits.

Miguel PovedaCantaor. Fill del barri de Bufalà, és un dels cantaors més reconeguts del món

David NavarroBallarí. Reconegut internacionalment amb els guardons més prestigiosos del món de la dansa.

Joan ArgentéPoeta, durant la seva llarga trajectòria ha publicat nombrosos llibre i ha guanyat molts premis literaris.

Montse GarciaPortaveu de la Plata-forma d’Afectats per les Hipoteques i cara visible de l’entitat a la ciutat.

Ruben MontañáActor i escriptor.Egos Teatre i Dràmatica del Círcol. Guanya-dor del Premi Josep Maria Folch i Torres 2013.

Sílvia SolerPeriodista i escripto-ra badalonina. Entre d’altres llibres és l’autora del 39+1 que ara s’ha convertit en sèrie de televisió.

PAH: Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, entre d’altres, aturen desnonament proce-dents d’hipoteques bancàries.

Castellers BadalonaColla nascuda el 6 de març de 1998. Té un gran nombre d’integrants i nombroses actua-cions arreu del país.

Òmnium CulturalEntitat que té l’objectiu de cohesio-nar a través de la llengua. A Badalona realitzen nombroses activitats.

Estafa BancaEntitat nascuda arrel de l’estafa de les preferents dels bancs. Cada dijous es manifesten a Badalona.

Cor de MarinaHistòrica entitat badalonina, des de l’any 1882. Esta situada a la Rambla i té diverses seccions.

Club de RemUna de les entitats que ha posat de moda aquest esport a la ciutat. Té secció masculina i femenina

Banc d’alimentsDesenes de famílies de Badalona es beneficien de la seva ajuda. L’entitat esta coordinada per Voluntaris Badalona.

CRADCentre de Recursos i Assesorament a la Dona. Ofereix serveis d’atenció a la dona i nombroses activitats.

Orfeó BadaloníEntitat amb més de 90 anys d’història. Té diverses seccions dedicades al cant, l’esbart, el teatre o un cor infantil.

Càritas Barcelona Acollir i treballar amb les persones en situació de pobre-sa i necessitat es l’objectiu de Càritas.

Els 10 candidats a Badaloní de l’Any

Les 10 entitats candidates

Bancd'aliments CRAD

Page 6: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

6 |

Badalona ha estat triada, per la majoria de partits, per fer alguns dels actes centrals de la campan-ya per les eleccions europees, que tindran lloc el proper diumen-ge 25 de maig. Dijous passat es va donar el tret de sortida a la campanya i a nivell local, PSC, CIU i ICV-EUiA van realit-zar la tradicional enganxada de cartells a la ciutat. Pel que fa als mítings, Badalona ha acollit i acollirà aquests dies actes de campanya dels principals partits. Dissabte passat, el PSC va realit-zar un acte al Passeig de la Salut amb l’assistència del candidat a les europees, Javi López, el president del PSC, Pere Navarro i el diputat socialista al Congrés, Eduardo Madina. López va carre-

ga contra ICV en la seva visita a Badalona. "Ens mancaran els vot d'ICV com han mancat a Badalona i Extremadura per derrotar la dreta?", es va pregun-tar en referència a la negativa dels ecosocialistes a fer un tripar-tit i per tant facilitar la sortida a l'alcaldia de Xavier García Albiol. El mateix dissabte, ICV-EUiA, va realitzar l’acte central de campan-ya a Santa Coloma de Gramenet amb la presència del candidat, Ernest Urtasun, Cayo Lara o el president del partit, Joan Herrera.

Setmana intensa de mítings a BadalonaAquesta mateixa setmana, la ciutat ha acollit diversos actes de campanya. CIU i ERC van realitzar dimarts al vespre, els seus actes principals a la comar-

La campanya de les europees porta a Badalona els

| Carles CarvajalEleccions 25M ca. Ramon Tremosa, candidat de Convergència i Unió a les europees va participar en un acte al Teatre Principal i ERC va triar el Teatre Blas Infante, a la mateixa hora, amb un acte que va congregar el cap de llista, Josep-Maria Terricabra i el presi-dent d’ERC, Oriol Junqueras. Dimecres, el PSC va celebrar el seu acte central a la ciutat amb la presència del cap de llista Javi López, el primer secretari del PSC, Pere Navarro i el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. De cara al final de campanya, el proper 23 de maig, el PP ja ha anunciat que realit-zarà el seu acte de tancament de campanya a Badalona amb la presència de la vicepresiden-ta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria.

Actualitat

Màrius Díaz, alcalde de Badalo-na del 1979 al 1983, i Maite Arqué,alcaldessa de Badalona del 1999 al 2008, presentaran aquest dijous, 15 de maig, el document titulat “Manifest pel retorn de la democràcia munici-pal”, que conté les valoracions sobre la situació política actual de la majoria de regidors que van integrar el primer ajunta-ment de la democràcia recupe-rada. Joan Soler i Amigó serà la persona encarregada de llegir el document.

17 persones de la “Collita del 79”Tots tres representaran en aquest

acte el grup de la “Collita del 79”, com es coneix la vintena de persones que van ser regidors i regidores en el 1979 i que des de fa uns mesos celebren troba-des periòdicament per analit-zar la situació política actual, en termes, per exemple, de desafecció política, participació o estratègia d’aliances. Final-ment, divuit han consensuat l’escrit que s’exposarà “fruit de les reflexions personals presen-tades de manera col·lectiva”. A aquestes trobades també parti-cipava Joan Blanch, alcalde de Badalona del 1983 al 1999, i estava previst que liderés, amb Díaz i Arqué, aquesta presenta-ció i els propers actes que se’n programin. Lamentablement, la seva mort ho impedeix i en l’escrit

Presenten un manifest dels regidors del 1979 per demanar un Pacte de Progrés que faci fora el govern d’Albiol

| Carles CarvajalPolítica se l’esmenta i se’n referència: “Segur que estarà content i satis-fet d’aquest esforç que hem fet tots plegats”. Les 17 persones que han signat finalment la propos-ta, i que hi participaran dijous de la trobada, aboquen, entre d’altres qüestions, per un pacte de progrés similar al subscrit l’any 1979 (que en aquells moments va unir el PSUC, PSC i CiU). Les trobades s’emmarquen en l’aniversari dels 35 anys dels ajuntaments democràtics, convo-cades el 3 d’abril de 1979 i que a Badalona, van tenir una signifi-cació destacada al maig, amb la celebració del massiu ple en el pavelló de la Plana, data que coincideix amb la presentació. La cita és a les 18.00h a la seu de la FAVB (c. Marina, 63).

Page 7: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

i 7

| Imatge del Correfoc de l’any passat

La Badalona Home Design escalfa motors

El Parc de Ca l’Arnús acollirà, a partir del 23 de maig, una mostra de disseny a la Casa Clara, que esta situada dins del parc. Fins el 15 de juny, la Badalona Home Design, se rà una passare l · l a on professionals de la decoració, l’arquitectura, l’art i el disseny mostraran les seves creacions. La iniciativa tindrà el suport de comerciants de la ciutat i també activitats complemen-tàries.

La Coordinadora d'Entitats Badalonines de Cultura Tradi-cional i Popular alerta de les dificultats que estan tenint per dur a terme les seves actuacions durant les Festes de Maig. En un comunicat, asseguren que les actuacions de foc a Badalona han patit una retallada de fins al 60% que posen en perill la presèn-cia de les colles a les festes badalonines. Les entitats asseguren que s'han adaptat a la situació econòmica actual reduint la despesa del foc en les seves ac tuac ions però aques ta disminució del pressupost “ha traspassat un límit insoste-nible”, aler ten. Les entitats subratllen que aporten més del 50% de la despesa de les actuacions però amb la retallada d'aquest any ja no estan disposades a assumir la diferència.De fet en un Corre-foc adient, per unes Festes de Maig, caldria un pressupost

d’uns 6.000 euros i aquest any no tenen més de 2.000 euros. Al moment de tancar aques-ta edició del Tot, encara no s’havia confirmat si finalment duran a terme el Correfoc d’aquest dissabte, però si han anunciat que reduiran al màxim

Les retallades posen en perill el Correfoc de Festes de Maig| Carles CarvajalFestes de Maig

els elements que ut i l i tzen durant les seves actuacions. Fonts municipals, han explicat que la Regidoria de Cultura no pot assumir la despesa que es feia fa 4 anys, tot i que han aclarit que es fa un gran esforç per tirar les festes endavant.

Page 8: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

8 |

| Imatge de la concentració de la comunitat educativa davant la Gene-

ralitat de Catalunya

La comunitat educativa badalo-nina i catalana ha convocat una manifestació per aquest dissab-te 17 de maig a les 12h a Plaça Urquinaona per protestar contra les retallades i per demanar "un canvi radical" en les políti-ques educatives del Govern i del Ministeri d'Educació. La comuni-tat educativa han denunciat, aquest dilluns a Barcelona, que Ensenyament tanqui línies de titularitat pública mentre preser-va les de les escoles concerta-des quan, segons el MUCE, hi ha més demanda a la pública. De fet, les escoles Pere de Tera i Baldiri Reixac de Badalona van protestar davant de la Diputació de Barcelona i la Generalitat pel tancament d'una línia de P3 en cada centre. Els directors, directores de les escoles públi-ques de Badalona, la Federació de Pares i Mares de Badalona (Fampas) i Badalona es Mou han emès un comunicat contra la supressió de línies a dues escoles badalonines. Segons el manifest, “Una oportunitat per

l’escola pública”, “les darreres normatives han profunditzat la segregació de l’alumnat en un sistema que ja segrega segons la capacitat econòmica de les famílies perquè manté una doble xarxa mantinguda en fons públics, l’escola pública i l’escola privada. Un sistema que paga amb diner públic centres que en el seu ideari fan una opció religiosa concreta. Un sistema que subvenciona centres que segreguen alumnes per sexe. Un sistema que possibilita la segregació cultural.”

| Carles CarvajalEducació

Catalunya par t ic iparà per segona vegada a la Biennal d'Arquitectura de Venècia, en aquest cas amb el projecte 'Arquitectures Empeltades/ Grafting Architecture' que ha comissariat Josep Torrents i Alegre. El concepte que engloba els 16 edificis repre-sentats és el de l 'empeltat botànic. Un d’aquells edificis presentats al concurs serà l’edifici de l’institut La Llauna.

Aquest dissabte i diumen-ge tindrà lloc, al barri de la Salut, la tradicional Festa de las Migas.Com cada any, durant la festa es degusta-ran 2.000 racions d’aquest plat tradicional andalús. En el marc de la Festa de las Migas, el diumenge al matí s’ha programat la XII Trobada d’Agulla. La festa, com cada any, també comptarà amb actuacions musicals.

El parc de les Muntanyetes acollirà aquest diumenge 18 de maig, la setzena edició del Mercat del Trasto, una fira de segona mà que té com a objectiu disminuir els residus i donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat. El Mercat del Trasto demana l a c o l · l abo rac ió amb e l Banc d ’A l iments , fent l ’apor tació d ’un qui lo de menjar envasat per cada parada assignada.

Uns activistes informàtics varen entrar durant el cap de setmana al web del Museu de Badalona de ixant un rastre ben explícit, Des de

diumenge, el persona del Museu va intentar resoldre la “hackejada” però dilluns encara con t inuava amb aquest missatge.

Page 9: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635
Page 10: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

10 |

Segons els socialistes badalo-nins, el Partit Popular pretén tirar endavant una reforma del Mercat de Maignon projecta-da per Mercasa des de Madrid “d’esquenes a la realitat i a les necessitats de la ciutat i dels comerciants de Badalona”.Per a Jordi Serra, cap de llista del PSC per a les properes eleccions municipals i presi-dent del grup municipal socia-lista, “El projecte de Merca-sa, el projecte del govern del PP, de realitzar-se suposaria un greu risc per al futur del Mercat de Maignon, doncs la seva viabilitat està sustentada en unes xifres i previsions absolutament irreals.”“Tot el projecte es sustenta en les previsions elaborades per Mercasa que contemplen 2.500 visites als dia al mercat amb una despesa mit jana de 20 €, una xifra que està molt lluny de la realitat actual i la situació econòmica de Badalona”, segons Serra. Aquestes xifres, segons el

PSC, són igual d ’irreals i i l · lusòr ies que les que va anunc iar l 'a lca lde del PP quan va comunicar el projec-te el gener de l’any passat, el aquel l moment, parlava d’un cost d’entre 5 i 6 milions d’euros, dels quals Mercasa n’aportaria més de 4 milions. Ara, aquests 4 mil ions de Mercasa s’han quedat reduïts a po c més de l a me i t a t .

El PSC demana al govern municipal que retiri el projecte de reforma del mercat Maignon

| Carles CarvajalPolítica

| Imatge de l’edifici del Mercat Maignon

També, en aquel l moment anunciava el començament de la reforma per al 2013 i ara, el 2014 ho fixa en el 2015.Per a Jordi Serra, “la decisió inte l· l igent serià ret i rar e l projecte de Mercasa i elabo-rar un d’acord amb el sector afectat, però diàleg i PP a Badalona són termes incom-patibles”, segons el cap de llista socialista.

Nomenat el nou intendent de la Guàrdia Urbana de Badalona

Andreu Rosa i Gut iérrez és el nou intendent de la Guàrdia Urbana de Badalo-na. Nascut l ’any 1962, va ingressar en aquest cos el 1984 com a agent. En els seus 30 anys de trajectòria professional, Andreu Rosa ha estat agent (entre 1984 i 1988), caporal (entre 1988 i 2002), sergent (entre 2002 i 2013) i sotsinspector (entre 2013 i fins a l’actualitat).

Page 11: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

| 11

Montgat · Tiana

Jaume, com neix “Montgat en Acció”?“Montgat en Acció” neix d’una idea del Centre Recreat iu i Cultural de Montgat, una

e n t i t a t d e l C a s c A n t i c . Determinats socis veuen la necessitat de projectar-nos a través d’una via social i a par t ir d ’aquí ens plante-jem el tema de poder ajudar en un sector afectat pel que

podríem dir que és una “lacra” dins la nostra societat com és el càncer. Totes les famílies tenim algú proper que pateix aquesta malaltia i és un tema que malauradament amb les retallades es veu afectat.

Entrevista a Jaume Galvany, un dels creadors de “Montgat en Acció”

“Totes les famílies tenim algú proper que

malauradament amb les retallades es veu afectat”Jaume Galvanyés un dels creadors de “Montgat en Acció”, una iniciativa que ha sorgit a Montgat amb l’objectiu d’emprendre accions de caire social solidàries. El projecte és un conjunt d’esdeveniments que s’han organitzat enguany a Montgat amb la finalitat d’aconseguir una recaptació que es destinarà íntegrament a la Fundació “Badalona Contra el Càncer”.

| Esther MartínezMontgat

Page 12: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

12 |

Perquè no us heu establert per vosaltres mateixos com a Associació o Entitat d’algun tipus, i heu volgut fer l’aportació ja a una entitat creada com és la Funda-ció “Badalona Contra el Càncer”?Tenim un hospital de referèn-cia aquí a prop com és Can Ruti amb unes grans mancan-ces perquè podrien treballar molt més. I això ens porta a investigar una mica el terreny i ens n’adonem que existeix una fundació a Badalona, “Badalo-na contra el Càncer” que porta 14 anys fent una molt bona labor amb una transparència absoluta des del punt de vista econòmic. Això ens porta lluny de crear una associació des de Montgat pròpia en la qual tinguem una estructura de president, vice-president, tresorer… en la que moltes vegades podria portar-nos a baralles els uns contra els altres. Doncs, el que pensem és que el que hem de fer és organitzar esdeveniments per recollir diners i canalitzar-los a través de “Badalona Contra el Càncer” perquè aquesta fundació té molt clar que aporta els seus recursos a l’Institut Català d’Oncologia (ICO) amb seu a Can Ruti. Bé sigui amb investigacions o la majoria de les vegades és en maquinària

la qual amb un protocol i uns documents signats garantit-zen que aquestes màquines no poden ser traslladades d’hospital i el seu funciona-ment, és a dir, que mai poden quedar arraconades en un magatzem, per exemple. Ara més que mai s’ha d’invertir el màxim de recursos en investi-gació ja que els tractaments és necessari que siguin persona-litzats, aquest tipus de malaltia és diferent segons la persona, no hi ha un cas igual.

I a partir d’aquí comenceu a treballar en la idea l’aneu pulint fins que arribeu a organitzar 7 activitats per un cap de setmana a Montgat…Si, aconseguim un mecenatge que fa que poguem cobrir les despeses que ens suposa del seguit d’activitats que es volen fer en les que la llavor inicial és un concert de Miquel del Roig. Tot això va cristallitzant i s’extén com una taca d’oli i el concert del Miquel del Roig acaba essent acompanyat de dues bandes.

Quin tipus de música senti-ran les persones que assis-teixin al Pavelló d’Esports de Montgat aquest dissab-te?Una banda dels anys 60, Els

Geiser, el Autoreverse una mica més joves i el propi Miquel del Roig. Tot això va evolucionant i avança acompanyant-se de més activitats com la botifarrada del mateix dissabte i les activitats destinades a tot tipus de públic durant tot el diumenge.

Diumenge els protagonistes seran artistes montgatins…

Volíem que tota actuació hi tingués cabuda i vam voler fer participar el màxim de gent possible i de Montgat, és una manera d’implicar a la gent del poble.

S’havia participat alguna vegada des del Centre Recreatiu i Culural fent alguna activitat d’aquest tipus amb finalitats solidàries?No, mai. Donat els temps actuals hi havia un grup de socis que volien anar més enllà dels temes culturals, fer alguna cosa. “Montgat en Acció” té un carác-ter transversal.

Com afronteu aquests darrers dies abans del Concert i tota aquesta sèrie d’actes que l’acompanyaran?Sigui el resultat que sigui sempre serà en positiu. Molta generositat de gent i l’equip s’ha anat fent més gran perquè s’ha anat enganxant al projecte més gent. Això fa que entris en un camí sense retorn que fa que per ells ja no puguis llençar la tovallola. La valoració abans del cap de setmana decisiu ja és positiva. Recordo que les entra-des encara les podeu adquirir a la següent adreça [email protected]. I si la gent vol fer aportacions sense assistir als actes també tenim entrades de Fila 0 i un número de compte que és el següent IBAN: ES71 0081 1808 2900 0103 3405.

Page 13: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635
Page 14: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

Entrevistem a Carolina Roig , responsable d'Acció Social Barcelonès Nord i la Gent Gran de Càritas Barcelona

"Treballar amb els diners de gent quese'ls treu del seu dia a dia suposa unaresponsabilitat molt important"

14 |

En Francisco Hernández i La Carolina Roig és la responsable d'Acció Social Barcelonès Nord i la Gent Gran de Càritas Barcelona. Des de fa 25 anys és una figura important en l'entitat i treballa dia a dia per poder oferir les necessitats bàsiques a tot aquell que s'acosti a demanar-los ajuda. Vicente dirigeixen el Gabinet Jurídic Hernández & Vicente, S.L., que va néixer fa 20 anys. Avui dia ja compta amb un equip format per onze professionals i es dedica a temes jurídics, atesos per quatre advocats, així com a administrar comunitats i gestionar lloguers.

Artur Piquet

Quina és exactament la feina que feu des d'Acció Social Barcelonès Nord?Nosaltres som l'entitat que representem l'acció social de l'església. Com a tal tenim tres eixos bàsics d'actuació; l'acollida, la sensibilització i la denúncia. Aquests són els tres paràmetres que, per l'entitat, tenen la mateixa importància tot i que a la pràcti-ca, per una qüestió territorial, el que ens genera més feina és l'acció d'acollida de persones. Al Barcelonès Nord i Mares-

me tenim projectes d'infància i família, i en els darrers anys estem donant molta importància als projectes de prevenció dels casos de vulnerabilitat infantil, ja que veiem que és el segment de població més castigat per la crisi. D'altra banda també estem tenint una atenció especial en els temes d'ocupació i formació, els problemes de salut mental i, tot i que actualment no generen el volum de feina d'abans, també treballem en l'ajuda de mares primerenques amb dificultat de la cura dels nadons (0 a 3 anys). Cada any intentem crear o donar

més força a un àmbit especí-fic d'intervenció; la voluntat de l'entitat és adaptar-nos a les necessitat del dia a dia i tenir l'agilitat de posar a la disposi-ció de la ciutadania projectes que ajudin a superar aquestes necessitats.

Per dur a terme tota aquesta feina necessiteu un grup humà molt gran col·laborant amb vosaltres. Com us organitzeu?Nosaltres comptem amb 13 professionals, però a nivell de voluntaris comptem amb 150

Page 15: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

| 15

persones, o més, amb una impli-cació molt gran, però també tenim un altre grup de persones que col·laboren amb nosaltres des de les parròquies. Nosaltres tenim molt clar el que són els diferents projectes que duen a terme i cada un d'aquests projec-tes necessiten comptar amb un número de voluntaris determinat. Amb la disponibilitat que ens ofereix la gent que vol venir a col·laborar intentem ubicar-los en un projecte que encaixi amb el que a ells més li agrada.

Creus que ser una organit-zació com Càritas us ajuda a aconseguir més reconeixe-ment i recursos?És cert que Càritas és coneguda i té una trajectòria important, però tot té pros i contres. El reconei-xement és molt bo ja que, per exemple, ens permet comptar amb més d'un 80% dels recursos econòmics propis. Això ens dóna la llibertat de destinar-los a on, com a organització, considerem més oportú, sense estar lligats a una subvenció estatal que un any la pots tenir, però al següent no. No obstant, també és cert que aquest reconeixement ens obliga a tenir un compromís i un repte de mantenir aquest presti-gi i de no defraudar a la gent i ser el més transparent possible. Treballar amb els diners de gent que, de manera humil, se'ls treu del seu dia a dia per donar-te'ls suposa una responsabilitat molt important.

Quin creus que és el principal problema social que existeix actualment?Jo no parlaria d'un únic problema. Hi ha un detonant important, la crisi econòmica, que està deixant a molta gent sense recursos econòmics i ha fet aflorar molts problemes i, com més s'allarga, més dificultats apareixen. Els

primers problemes van ser el de l'habitatge i l'alimentació bàsica de la família, sobretot quan se van acabar les prestacions a la gent que no tenia feina. Quan un nucli familiar es queda sense ingressos comencen a sorgir les baralles, les tensions i els problemes de salut mental. En els nens, tot això hi té una implicació directe. S'ha experimentat un descens important en el rendi-ment escolar i la motivació dels nens a la classe. Actualment hi ha moltes vessants de la societat del benestar que no tenim cobertes.

Creus que tots aquests problemes estan provocant que la gent gran sigui la gran oblidada pels seus propis familiars?La gent gran sempre ha sigut un col·lectiu que no surt gaire als diaris. És un grup de gent que, per tarannà i edat, no fan manifestacions, no fan soroll. En aquest moment és un col·lectiu que també ho està passant molt malament i al que la crisi els afecta molt directa-ment a la seva situació econò-mica. Com et deia abans, en un nucli familiar el pare i la mare es queden sense feina, i són els avis que els ajuden a pagar les factures, la hipoteca i el menjar. Moltes vegades la pensió de la gent gran va destinada a cobrir les necessitats bàsiques de la família. Malauradament es veuen casos de gent gran que donen bona part de la seva pensió als fills per poder pagar les seves despeses i es veuen obligats a demanar ajuda a la parròquia.

A més a més d'aquests problemes que ens has expli-cat ara, creus que la soledat és una de les grans pors que té la gent gran?Hi ha un percentatge important

de gent gran que el seu principal problema és la soledat. Alguns perquè no tenen família, altres perquè els lligams amb els seus familiars no són els que haurien de ser. En aquest sentit la feina d'entitats més enllà de Càritas, per exemple estic pensant amb l'Associació d'Ajuda a la Gent Gran, que acompanyen a la gent gran en el seu dia a dia, fa una tasca excepcional. Certes dinàmica de la nostra societat provoquen que sovint deixem de banda a la nostra gent gran.

No feu cap restricció a l'hora d'acollir a persones per ajudar-les. No teniu por que, en la situació actual, la demanda d'ajuda us sobre-passi?Ja ens ha sobrepassat. Com bé dius, acollim a tothom qui s'atansa als nostres despatxos, i això fa que la nostra pròpia atenció es desbordi. Actualment tenim una llista d'espera per atendre a persones considerable. Però no crec que sigui un problema de nombre de col·laboradors, més aviat el problema és el límit que tenim com a entitat. Els profes-sionals que estem aquí ja estem assolint el nostre propi sostre; ni som il·limitats ni ho hem de ser.

Heu notat un canvi en la tipologia de gent que ve a demanar-vos ajuda?Fa uns cinc anys treballàvem a unes xifres que ens mostraven que el 70% de la gent a la que ateníem era de fora, però actual-ment ja estem molt a prop del 50% de gent autòctona. En el cas concret de Badalona, el 57% de la gent que ve a demanar-nos ajuda són persones nascudes a Espanya. També estem experi-mentant un rejoveniment de la gent que s'acosta a nosaltres; ara mateix el gruix principal es mou entre els 34 i els 50 anys.

Page 16: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

16 |

Torna la Setmana de Muntanyisme a Badalona

Els propers 20, 21 i 22 de maig es celebra la 29ª edició de la Setma-na del Muntanyisme a Badalo-na. Organitzada per l'Agrupació Excursionista Bufalà, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Badalona, durant aquests tres dies es celebrarà un nou cicle de projeccions, d'entrada gratuïta, al Teatre Principal de Badalona, a partir de les 20:30 hores.El dimarts es projectarà el documental Au delà des cimes

(Més enllà dels cims), a càrrec de Catherine Destivelle, destacada escaladora en roca de la dècada dels 80 i 90. El dimecres, Manuel Palomino Schätzlein presen-tarà Tandes, un viatge de 15 mesos per la serralada andina sud-americana en tàndem. un viatge de 8000 quikòmetres que creua Perú, Bolívia, Xile i Argen-tina. I el cicle es tancarà amb Horizontes verticales, ofert per Silvestre Barrientos que, malgrat

la seva joventut, ha format part de l'Equip de Joves Alpinistes de la FEDEME durant dues tempora-des i acumula un gran nombre d'ascensions. Aquest documen-tal en presentarà algunes de les més importants, com són les aconseguides als Alps, la Patagònia o l'Himàlaia. Després de cada una d'aquestes projeccions es sortejaran llibres i material de muntanya entre els assistents.

El Badalona s'acomiada del Camp del Centenari amb una derrota contra el Lleida (1-3)

El Badalona, amb l'objectiu de la permanència acomplert, no va poder oferir una darrera victòria a la seva afició en l'últim partit de futbol al Camp del Cente-nari, 78 anys després, contra un Lleida que jugarà el play-off d’ascens. La necessitat d'endur-se la victòria del conjunt lleidatà va convertir al Badalona en un equip dòcil i fàcil de manipular pels visitants, que van aprofitar els errors badalonins per guanyar el partit. El partit va començar amb polèmica, ja que al minut 10 del partit l'àrbitre va anular, en dues ocasions, un gol en la sortida de córner de Biel Medina; en la primera ocasió perquè es va fer el llançament abans que xiulés i després per una falta sobre el porter Víctor Cócera, que debuta-va aquesta temporada. Però aquests dos ensurts van ser premonitoris del que passaria poc després, quan Cócera va cometre penal Dídac Devesa que Fuster va convertir en el primer gol pel Lleida. El Badalo-

na va seguir sense tenir massa ocasions de gol i, després d'una pilota al travesser de Mata, a la mitja hora de joc Pau Bosch va marcar el 0 a 2 amb el que es va arribar al descans. No sabem el que va dir Piti Belmonte als seus homes durant el descans, però els escapulats van tornar a saltar a la gespa amb més intensitat i, al minut 72, Joaquín va escurçar diferències al recuperar un refús del porter del Lleida després d'un xut d'Abraham. Aquest gol

va donar ales a l'equip i, primer Draman i després Boniquet, van tenir a les seves botes 'empat. No obstant, el que va arribar va ser el tercer gol del Lleida, al minut 81, obra de Pere Milla, que va deixar el partit sentenciat. Amb aquesta derrota el Badalona ha acabat la temporada en tretze-na posició amb 46 punts, i ara ja pot començar a treballar per formar un bon equip que millori aquests números la temporada que ve.

| RedaccióFutbol

Page 17: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

CONSULTA LES NOSTRES TARIFES DE PUBLICITAT DIGITAL

El Fiatc Joventut ha acusat l'exigència del ritme de dos partits per setmana dels últims quinze dies. Després de guanyar entre setmana a la pista del complicat Bilbao Basket per 83 a 90, en un partit en el que el molt bon darrer quart dels homes de Maldonado va desequilibrar la balança, el diumenge va tornar a perdre a casa contra el Tuenti Móvil Estudiantes de tretze punts (76-89).La superioritat madrilenya, tant en atac com en defensa, va obrir aviat un forat important al marcador, amb un dolorós 5-16 ben aviat que uns minuts més tard es va convertir en un 9-21. En aquest moment Maldonado va fer entrar a la pista a l'Albert Miralles, que va donar molta més intensitat a l'equip, princi-palment en el joc sota cistella i, al final del primer quart, va maquillar una mica el resultat, deixant el marcador en 17-25. El segon quart va començar amb una dinàmica semblant, amb pèrdues innocents del Fiatc Joventut i sense massa encert en atac, però després d'un temps mort demanat per

Maldonado amb un 24-34 al marcador, l'equip va fer un canvi radical sobre el parquet. Abans d'arribar a la mitja part els verd-i-negres van millorar molt en defensa i a l'Estudiantes se li va acabar l'estrella que fins aquell moment l'havia acompanyat en atac, i amb un parcial de 20 a 4, van deixar un marcador molt obert al descans (44-47).La segona part va començar amb el mateix ritme que va acabar la primera, i dos triples de Tariq Kirksay van donar el primer avantatge del partit a la Penya (50-47). Però aquesta reacció va passar a ser un miratge i els madrilenys van recuperar aviat

el domini del partit i van arribar al darrer quart 7 punts per sobre al marcador (65-72). El Fiatc Joventut va acabar claudicant i un gran Nogueira va acabar decidint el partit amb la victòria final de l'Estudiantes per (76-89). Aquesta derrota allunya una mica més al Fiatc Joventut dels play-off. Novè classificat, quan falten dues jornades per disputar-se, el vuitè lloc es troba a dues victòries. Qualsevol opció per entrar-hi passa per guanyar de més de deu punts al Cajasol dissabte, a les 19:30 hores,a Sevilla, i esperar una darrera carambola en l'última jornada de la fase regular.

| Artur PiquetBasquet

| 17

Page 18: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

18 |

Duros a quatre pessetes

Gemma Liñángemmalinan.blogspot.com

Crónicade Tiana

Intentaré lligar algunes coses que, a priori, semblen llunyanes.Primera. Al voltant la darrera entrevista a la que es va sotme-tre en Joan Blanch, es fa palès la importància que donava al desmantallament de la Campsa

Lligant caps

de la nostra façana marítima. Els més joves ja potser no ho recor-deu però, -tal com recordava el difunt alcalde -, teniem, no fa pas tant, una bomba de rellotgeria integrada al casc urbà. Immensos dipòsits de combustible al costat de la vida de les persones. La rèmora d’un passat industrial que cada dia que passava ens feia més nosa i més por. Al final, però, la Campsa va marxar. O la vem ajudar a marxar, millor dit. I entre tots vem interioritzar que el perill havia desaparegut.Segona. Si personalment ens portem amb els nostres germans igual que la ciutat es porta amb les ciutats amb les que ens hem agermanat un cop o altre, anem arreglats. Més enllà dels vincles

Jordi Ballesteroshospitabulis.wordpress.com

que conreuen amb constància algunes entitats locals en el camp de la cooperació internacional, jo diría, -tan de bo m’equivoqui-, que les nostres ciutats germanes ja ni deuen recordar el nostre nom. Cada cop que entro en un poble o una ciutat que a l’entrada del terme hi té col.locat un cartell anunciant el seu vincle fraternal amb tal o tal ciutat, hi penso. Diumenge, que al matí vaig ser a Banyoles, per exemple, a l’entrada un rètol informatiu proclamava el seu vincle familiar amb dues poblacions centreame-ricanes i amb Ceret, al Vallespir.(Un parèntesi: senyors del govern local, no sisplau. No estic insinuant cap Brothers Party. Que consti)

Aquest cap de setmana es farà el festival ‘Tiana Antica’. Serà la 15ª edició. Es farà durant tres caps de setmana i és un dels programes més llargs dels últims anys. Que no vol dir un dels programes més cars, justament. El festival ‘Tiana Antica’ surt l’any 1999 del programa de Ràdio Tiana ‘Visigòdia’. Els seus creadors i

la seva passió per la música antiga, que no clàssica, van proposar treure el programa dels estudis i traslladar-lo en forma de concert a diferents escenaris tianencs. I així va néixer el ‘Tiana Antica’. Dins el pressupost de l’emissora local, els ‘visigòtics’ feien miracles els primers anys. Anys després la regidoria de cultura va assumir el festival i amb ell la

organitzadors. El festival va anar creixent, va crear les primeres sinèr-giess amb els comerciants i va fer descobrir nous espais. El tipus de música va fer que escenaris fins aquell moment només fets servir per cerimònies religioses, seguessin el marc perfecte pels concerts. L’Alegria va obrir-se al poble d’una manera inèdita fins aleshores. I també ho va fer l’ermita de les filles de la Caritat. El ‘Tiana Antica’ compartia espai en aquells anys amb un altre esdeve-niment musical: El festival de Rock

Simfònic dels Amarok Rock. Un altre programa de Ràdio Tiana que va treure dels estudis un estil musical molt concret i amb molts adeptes no només a Catalunya. Els dos festi-vals van posar Tiana en el mapa. Dos estils de música molts diferents, però amb uns seguidors molt fidels disposats a recorre els quilòmetres que calgués per veure els seus grups insígnia. Tot això passava a Tiana a finals dels 90. El ‘Tiana Antica’ ha sobreviscut amb els pas dels anys i el pas dels diferents governs. Perquè, tot i que la cultura hauria d’estar al marge dels interessos polítics, no ho està. Els Ajuntaments marquen les seves prioritats amb els pressupostos. També ho haurien de fer amb els seus projectes. Però a Tiana de projecte cultural fa anys que no hi és ni se l’espera. I qui mana són els diners. Es retiren subvencions i s’eliminen, fins i tot, tradicions. Alguns Governs o regidors de cultura han volgut marca

Que a Badalona tenim un govern mentider ja ho sabem. Que tenim un govern local ple d’imputats per corrupció (i d’altres), també ho sabem. Ara bé, que a part de mentiders i imputats també tenim un govern deliberadament

imputats i tramposos

trampós ho estem descobrint aquests darrers dies.El pitjor de tot és que aquestes trampes d’Albiol i companyia les paguem, literal i metafòricament, entre tots els ciutadans de Badalo-na. S’ha de tenir barra, per editar 3.000 exemplars d’un llibre de publicitat personal del candidat del PP a l’alcaldia de Badalona pagat amb diners públics. Que la Junta Electoral ho prohibeixi, i llavors encarregar a un advocat dels bufets més cars de Barce-lona que presenti un recurs on digui que l’Ajuntament només volia fomentar la lectura, amb un llibre de fotografíes. A la seu de la Junta Electoral encara ressonen les rialles. Però mentrestant els ciutadans hem pagat per parti-

da doble (llibres + bufet). Un cop frustrat l’intent que Albiol signés publicitat electoral per Sant Jordi, arriba el segon intent. Fer publicitat personal d’Albiol utilitzant el lema institucional: “Ciutat de primera”, i sense mostrar el logo del PP per intentar confondre els ciuta-dans. A la Junta Electoral riuen per segona vegada, i prohibeixen al PP d’Albiol realitzar aquesta publicitat il·ligítima, enganyosa, i il·legal. I el tercer intent de fer trampes és utilitzar els resultats a tota Espanya de les darreres eleccions europees per repartir els temps dels blocs electorals de Badalona Comunicació, quan la llei diu clarament que s’han d’agafar com a referència els resul-tats electorals de l’àmbit territorial

Christian Carneadoelcontrapuntbadaloni.com@Ch_Carneado

Page 19: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

| 19

I tercera. Parlant de Banyoles, el nostre conciutadà Andreu Mas, periodista, que va establir-se ja fa anys al costat de l’estany, acaba de presentar llibre. En col.labora-ció amb el diputat Pere Aragonès ha escrit Coses del BOE, un compendi de despeses supèr-flues que l’estat espanyol fa amb els diners de tots. Aquest cap de setmana el podeu comprar al quiosc si aneu a buscar El Punt-Avui. El llegiré. Pel que intueixo del que ja se n’ha dit, no és tan important quedar-se amb quant ens vem gastar per muntar la tribuna pels espectadors d’una desfilada militar, o quant puja la factura de la decoració de l’ambaixada espanyola a Tòquio, -que també -, sinó despertar la

el seu segell propi i, no només no han potenciat o han deixat evolucionar els actes, festivals i esdeveniments que ja existien, sinó que els han mig matat per implantar les seves noves idees. En aquesta línia, l’Estiu Jazz fa anys que sobreviu a empentes i rodolons. Tot i ser un festival del tot consolidat, alguns Governs van voler

festival traslladant-lo i una mica més i el maten. L’Estiu Jazz és un dels esdeveniments culturals que porta gent al poble i fa guanyar diners. Potser només al Casal, és cert, però el festival reverteix en l’economia local. Durant uns anys aquest era un dels objectius del Govern quan parlava de projectes culturals. Per això, i pensant que el ‘Tiana Antica’ no aportava prou al poble, el Govern de GENT-CIU el va deixar a pressupost zero fa 3 anys. Va ser el primer cop que es va fer pagar entrada per poder mantenir un festival de mínims i evitar

que desapareixes. Prenent de partida un pressupost zero, el nou Govern de PSC-ERC, va ser generós i va repartir els diners que tenia en dos festivals: el Tiana Antica, amb 15 anys, i el Tiana Negra, de nova creació. Quan es parla de posar Tiana en el mapa, a mi m’agrada preguntar: El mapa d’on?. De la comarca, de Catalunya, d’Espanya, d’Europa, del món? El mapa dels aficionats a un tipus de música, un tipus de literatura? El mapa de què? El ‘Tiana Antica’ rep ofertes per venir a toca de tot Europa. Però aquest festival l’Ajuntament no se l’ha fet seu. Almenys no, els darrers regidors de cultura que han succeït Francesc Riera (PSC). El ‘Tiana Antica’ té aquest any 2.000 € de subvenció. El festival costa en realitat 25.000€. Molts grups venen cobrant molt poc o res. Com diuen els seus organitzadors: “El Tiana Antica surt perquè volem fer el festival”. Per seguir sobrevivint s’han constituït

consciència entre els partidaris de la independència que ens porti, quan tinguem nou estat, a fer les coses millor.I ara vaig a intentar lligar-ho.La nostra Campsa oblidada té replicants al territori. Instal.lacions probablement neces-sàries pel progrés industrial i econòmic del país però que tenen una càrrega de perillositat i/o risc evident. La plataforma Castor, sense anar més lluny. Situada a tocar d’Alcanar, -una de les nostres ciutats germanes-, ha sembrat el pànic entre la pobla-ció de les terres de l’Ebre. Des d’aquí dalt ens ho hem mirat amb una distància sideral, literal i metafòricament quilomètrica. Resulta que han fet tremolar als

nostres germans centenars de vegades i a nosaltres no se’ns ha bellugat ni una cella. Doncs sí que anem bé. I per postres resulta que el negoci, si al final no avança, l’haurem de compen-sar tots plegats als seus impul-sors, (que no dubteu que també haurien repartit entre tots nosal-tres els seus hipotètics beneficis). Aneu preparant la cartera, doncs. Si haguessiu llegit el BOE, en el seu dia, tot això ja ho haurieu pogut intuir.Però no, el BOE, (o el DOGC o el BOPB o el DOUE, que pel cas són el mateix), no consta entre la premsa més llegida del país. I és una llàstima perquè, com ha demostrat l’Andreu Mas, s’hi poden aprendre moltes coses.

com a entitat. Així poden optar a ajuts econòmics d’altres administracions perquè l’Ajuntament “no té diners per tot i si no hi ha subvencions és perquè es subvencionen altres coses”. La Diputació de Barcelona dóna ajuts als Ajuntaments pels seus festivals, però no per tots. Només en subven-cionen un i a Tiana n’hi ha tres: Tiana Antica, Tiana Negra i Bambolines. L’Ajuntament no ha fet pública encara la memòria del Tiana Negra, tot i que se li ha demanat en diversos plens. La perseverança dels ‘visigòtics’ és el motor que fa tirar el festival, com ho va ser la iniciativa de les organitzadores de la “Festa dels Racons”. Uns i altres posen Tiana al mapa i ho fan sense gaire diners. Cosa que demostra que, ni tot ha de passar per l’Ajuntament, ni cal tenir grans pressupostos per fer coses al poble. I cosa que demostra que tot és voler, malgrat els pals a les rodes que posen a vegades els gestors del poble.

del mitjà de comunicació. És a dir, que legalment al PP li corresponen 16 minuts en comptes dels 37 minuts que s’ha atorgat. Tot i això, la ciutat està de Festa Major. Una festa que, tot i els intents del govern d’Albiol per priva-titzar-la i mercantilitzar-la, gràcies a la feina de desenes d’entitats i associacions de Badalona, la Festa continua viva i continua sent del poble. Encara que facin pagar els nens per la cursa del Dimoni, i neguin l’aigua a qui no s’hagi pogut comprar el dorsal.Badalona és una ciutat amb un esperit i tradició associativa molt arrelat. Associacions i entitats de tot tipus que desenvolupen una funció social a la ciutat i vertebren socialment Badalona. Als cente-

nars d’entitats els hi vull agrair la seva feina, tot i el menyste-niment per part del govern del Partit Popular, i fins i tot els insults que han d’aguantar per part de membres del govern local, com en el cas de la darrera fira de Sant Jordi.Una fira de Sant Jordi que, Thermomix a banda, demostra una vegada més que l’elitisme arrelat a l’ADN del Partit Popular ha fet que durant aquests tres anys de legislatura només existeixi l’eix comercial del Centre per fer activitats. La resta de Badalona, la resta d’eixos comercials no són de primera. Els barris que es conformin amb l’engany que hi ha més policia i deixin de reivindicar altres coses. Aquest és el pensa-

ment d’Albiol. I és que, mentre el Centre s’emporta tots els ajuts per fires i firetes, altres zones com ara el Passeig de La Salut són total-ment obviades per l’Ajuntament, ni ajudes, ni recolzament, ni tan sols valorar les propostes dels comer-ciants en aspectes tan bàsics com per exemple on col·locar l’estàtua homenatge a Manolo Escobar. Aquesta és la realitat.La realitat d’una Badalona que ja no calla, una ciutat que alça la veu contra el desgovern a la ciutat, contra la demagògia i la hipocresia, contra l’elitisme, contra les trampes i les mentides, i contra la corrupció. Resta un any per les eleccions, i s’ensuma el canvi. La ciutat ja no dorm, la ciutat és ben desperta.

Page 20: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

20 |

No puc evitar, i no sé el perquè, sentir certa nostàlgia cada any quan veig cremar el dimoni de #Badalona. #FestesDeMaig@jgilol

El primer año que se paga en la cursa de #Badalona los lavabos han llegado a las 11h y sólo un avituallamiento de agua. Penoso.@jlmurciano

Un excel.lent matí de creació, il.lustració i creativitat al Parc de Ca l'Arnús a #Badalona Molt bona iniciativa. Esperem q es repeteixi @acorell7

M'he quedat sense mocador i a la merda la colecció de mocadors de les festes de maig... #Badalona #Deprimera@LexAlexgh

#FestesDeMaig #Dimoni2014 #Badalona #Badaloni @vikthortoes

Avui festa a #Badalona aques-tes festes locals em descontro-len xq al final les treballo totes!!@ovihuertas

Badalona en tweets

Ultim partit al camp del cente-nari. Sensació extranya, sensa-ció que podíem haver donat més de nosaltres mateixos. #Badalona@Sergi_23

@batman_1991Jordi RibaVilarmau

Imatge de la setmana:

Etiqueta a les teves imatges de Badalona, Montgat i Tiana amb el hashtag: #totbadalona Cada setmana triarem una per a publicar-la a la revista. L'usuari de la imatge guanyadora podrà veure qualsevol pel·licula en qualse-vol sessió de dilluns a dijous. (1 mes des de la data de publicació)

Vols veure cinema xLAKARA al Megacine Màgic Badalona?

Concurso

CINExLAKRA

Page 21: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

Optima---NOU.indd 1 09/12/2013 10:37:51

Page 22: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

22 |

Llegeix totes les nostres cartes a: www.eltotdigital.com

Represento a l’entitat Aspanin, no portem boina ni ens enros-quem la barretina fins els ulls, el que fem des de fa 47 anys és treballar per les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies de Badalona i la seva area d’influència.La nostra feina es molt important per la societat i donem un servei que l’administració no és capaç o no vol donar, i que masses

Maite Fortezapresidenta del Grup Aspanin

vegades els polítics no tenen ni idea del que fem i de com ho fem. Malgrat tot això seguim lluitant pels drets d’aquestes persones.Com que en el seu escrit no és precís, ens hem sentit dolguts per la manera en que deixa entre-veure el seu obstinat menyspreu envers entitats que, en molts casos, les hem tingut al costat quan els hi hem demanat de col·laborar amb la nostra causa.No crec que una reflexió plena d’insults sigui la manera mes adequada en la que pot expres-

Referent a l’escrit “Receptes per les festes” del Sr. Marcos

sar-se una persona que treballa per la ciutat, una ciutat plena de diversitat i de maneres de pensar. Una precisió, nosaltres, a part de roses, veníem un llibre escrit per una de les nostres professio-nals i que els seus beneficis van destinats íntegrament a Aspanin i Fundació Pere Mitjans, i si, no en vam vendre tants com la Termo-mix, una llàstima! Tan de bo arribi un dia en que no tinguem la necessitat d’esgarrapar diners d’allà on puguem per continuar treballant pels mes desafavorits.

Benvolgut Jordi,(fixa´t que dic “benvolgut” que, com bé saps perquè em consta ets un home culte, fa referència a “voler bé”). He llegit el teu article al número anterior d’aquesta revista i voldria dir-te’n unes quantes coses. Una, que conserves la retòrica i la facilitat de discurs que ja et coneixia quan eres petit. L’altra, que has adqui-rit un to que no et coneixia, que no et creia capaç d’usar. Un to que no utilitzaria ni el cap amb els seus treballa-dors, encara que els hagués d’obligar a refer una feina mal feta. Ni el mestre amb els seus alumnes, per molt enfadat que estigués després d’una malife-ta. Ni hauria de fer servir un

Blanca Soler dirigent de la ciutat amb cap dels seus conciutadans, sobre-tot si aquests no han tingut cap actitud incívica. Un to que ni jo ni els que et vam ajudar a créixer no et vam ensenyar. Un to d’home prepotent, que menysprea, que ridiculitza, que menysté, que desacre-dita. (Com veus, saber usar sinònims i mots poc usuals per impressionar el lector ho sap fer altra gent). No discutiré ara si la festa de sant Jordi ha estat o no un “èxit clamo-rós”, que també podria, perquè l’afluència de gent a passejar i acostar-se a mirar les parade-tes no és res d’extraordinari en una diada com aquesta. En canvi, sí que ho és que no es potenciï aquell dia la cultura i, per tant, les entitats culturals per davant de tot. No

i de l’administracióés això el que m’ha disgustat del teu article, insisteixo. El que m’ha molestat són frases com aquesta: ”...un aquela-rre només apte pel consum d’una subcultura inflada de rancúnia, endofòbia i supèr-bia” (veus, allò que deia de la riquesa de vocabulari?). Tu vas tornar a llegir aquesta frase? Quan repassaves el text no vas avergonyir-te de tractar-nos, alguns, amb tal menyspreu? No et vas posar vermell de pensar que eres molt preten-siós i arrogant de dirigir-te, a alguns, amb aquests mots?Et demano que reflexionis, que intentis ser més humil i dediquis els teus esforços a aprendre dels altres, que són molts els que, abans que tu, han treba-llat per la ciutat on viuen i que estimen.

Page 23: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

| 23

Descarrega’t l’aplicació gratuïta del TOT per a iPhone

Múltiples funcionalitats

per saber què passa a

Badalona, Montgat i Tiana,

quan vulguis i on vulguis!

actualitzades

per Montgat i Tiana

secció de fotografies

antigues i de Badalona

Recuerdos

opinions dels nostres

col·laboradors

l’Agenda de Badalona,

Montgat i Tiana

Baixa’t ara l’aplicació del

TOT i gaudeix de tots els

nostres continguts!

No sóc dels que defuig un debat, sempre que comporti bones argumentacions i es sustenti en el més estricte respecte a l’altra. Per això, fins em fa feliç trobar gent del Partit Popular il·lustrada i que és c apaç de l l eg i r un l l ibre amb alguna cosa més que dibuixos animats o receptes de cuina casola-na. Que voleu que us digui; són les meves debilitats i, aleshores, podia arr ibar a pensar que l ’apar i c ió de Jo rd i Marc os a l ’escena badalonina era un signe de bona salut democràtica.E m d i r e u i l · l ú s , p e r ò m’emociona llegir algú que és capaç d’escriure un versi-cle del Nou Testament sense equ ivocar-se. Bé, més o menys, pel boc gros, i estal-viant tota la paràbola, que explica la força de la llavor del sembrador. “Qui t ingui orelles, que escolti”. I recor-do aquell jove sorrut, però educat i atent, que amb la boina calada –no amb barre-tina, sinó amb boina obrera- es sabia quasi de memòria el Germinal de Zola, presu-mint d’anarco republicà. Un jove que es deia Jordi i que intuïa que la l lu i ta per la veritat és llarga, que sembla fracassar, però que deixa una llavor prou arrelada com per tr iomfar tard o d’hora. És el Germinal que, febres de joventut, feia que fins els amics donessin a aquell jove el malnom de l’obra de Zola.Ai!, com canvien els temps. Fins i tot la bandera tricolor es tot transmutar en el blau de les gavines. Ep! i que no

ens agafin fogots, que tothom té dret a canviar els llibres i les roses pel Thermomix i l’alegre mercat del Shopping Night, més si el seu nom es remoreja com a futur regidor de cultura si els seus guanyen la travessa. I em nego, tot i estar-hi temptat, a citar altres versicles evangèlics.Crec que l’article signat per Jordi Marcos i publicat “amb veu pròpia” expressa amb claredat meridiana quina és la política cultural del Partit Popular, a Badalona, i que podem esperar de l’ascens als cels dels seus s igni f i -cats cervel lets en conser-va. Doncs, si senyor, que la ciutadania triï i usi amb lliber-tat el seu dret a equivocar-se. I, si no hi ha altra remei, que la classe política converteixi el pa i circ en la millor forma de cultura popular. El dret a decidir és una altra cosa, com bé saben els que llegiren Germinal i avaluaren els seus punts i comes. Ho sento molt, però algú ho havia de dir; i si l ’all repeteix o el juliver t cansa deu ser perquè hi ha molt polític de tres per quatre que només sap cuinar amb crema de llet descremada, manipulada per qui ha perdut les referències d’una cultura feta a cops de sembrar un munt de bones paraules.Repartir injurioses desqua-lificacions és peril lós, més quan s’intenta ofendre als qui durant molts anys han dedicat els seus esforços en el camp de la cultura d’aquest poble. Llavors passa el que passa, que es perden e ls modals i la bona educació i s ’ob l ida que cal ladet es queda millor a la fotografia.

de Germinal

Page 24: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

| Carles CarvajalTelevisió

Aquesta setmana,TV3 ha estrenat “39+1", una nova c o m è d i a d r a m à t i c a q u e s’acosta amb humor a la reali-tat dels 40 anys: la família, la fe ina, les amistats… Una sèrie amb unes bones dosis d ’humor i p lena de s i tua-cions en què l’espectador es pot sentir identificat. “39+1" és una sèrie produïda per TV3 i Diagonal TV, inspirada en el l l ibre homònim de la badalonina Sílvia Soler. Una nova aposta per la ficció, que el director de TV3, Eugeni Sallent ha definit com “una part estratègica de l’oferta de TV3 i que volem que ho continuï sent. Volem estre-nar una sèrie de ficció cada trimestre”. Una f icc ió que “narra coses de la quotidia-nitat, però a la vegada molt universals, fet que dóna un valor afegit a la sèrie des de la perspectiva de TV3 perquè

també ens permet pensar en la possibilitat d’exportar aquests productes que fem aquí, amb la indústria i el talent d ’aquí, però amb la vocació de poder-ho mostrar al món”, ha explicat Sallent.La sèrie de 13 capítols s'inspira en el llibre del mateix títol de l'escriptora Sílvia Soler, publi-cat l'any 2005 i que va ser un èxi t de vendes. El pas de temps des de la publicació de la novel·la ha obligat a posar al dia la història, actualitzar-

TV3 estrena la sèrie 39+1, basada en la novel·la del mateix

la i incorporar-hi les conse-qüències de la crisi econò-mica que, lògicament, afecta la vida de moltes persones i famí l ies en la v ida real i que, per tant, també havien d'afectar la dels personatges de la sèrie. Per Sílvia Soler, l'autora del llibre homònim, la sèrie és "un somni que feia temps que em rondava i que, per fi, s'ha fet realitat" mentre que s'ha mostrat tranquil·la que "l ' Í l ia sigui l ' Í l ia" i se'n conservi l'essència.

| Imatge de la sèrie 39+1 Foto: TV3

| Carles CarvajalEquipaments

Amb uns altres ulls. Així és podrà visitar el Museu de Badalona aquest dissabte, des de les 20h i fins a les 24h. Un any més, el Museu badaloní participa a la iniciativa de la Nit dels Museus. Es podrà visitar gratuïtament l’espai de les Termes i el Decumanus, on tindrà lloc un recital de poemes

d’autors llatins, amb Odile Arqué i Marçal Font, amenitzada amb música de cambra. Igualment es podran visitar el Jardí de Quint Licini i la Casa dels Dofins,

on també s’oferiran actuacions musicals. Amb la col·laboració del Conservatori Superior de Música de Badalona.[+] www.museubdn.cat

24 !

Page 25: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

| 25

| Carles CarvajalFesta

Per vui tè any consecut iu, la Fundació Salut Al ta de Badalona organitza un acte festiu al barri, la Diverfesta, a la plaça Antonio Machado, l'únic espai públic de la part alta de la Salut que tindrà lloc aquest dissabte de 10h a 14h. Es tracta d'una iniciativa que va iniciar la Fundació després de constatar, segons expli-quen des de l'organització, que no hi havia cap altre tipus d'activitat lúdica i festiva per als veïns en un barr i amb més d'un 35% d'immigració i molt mancat d'iniciatives que fomentin la cohesió social i l'esperit cívic.La festa és una barreja de tallers, activitats, jocs, menjar, música i actua-cions diverses que duren tot el matí. Els usuaris i equips dels diferents projectes de la fundació són els encarregats de preparar-la cada any. Els

nens i nenes s'encarreguen de la decoració de les carpes; les mares obsequien amb menjars t rad ic ionals de ls seus països d'origen, i volun-taris i voluntàries d'arreu de la comarca són els encarregats de dinamitzar els jocs i tallers que s'ofereixen a les carpes. Hi col·laboren també altres assoc iac ions de la zona,

com els Kapaoltis. Enguany, a més, la festa coincideix amb la celebració dels 10 anys de la Fundació La Salut Alta.La Fundació té per finalitat ajudar en el desenvolupa-ment de la població del barri a través de l'educació, oferint especial atenció als infants i a les persones més neces-sitades.

| Imatge de la Diverfesta del passat any

| Carles CarvajalTeatre

Aquest divendres, a les 21h, el Teatre Principal acollirà l’obra “Acorar”, un espectacle amb una desena de premis i més de 20.000 espectacles, guanyador del Premi Crítica Serra d’Or i que es reconeix com una de les millors obres escrites en llengua catalana. “Acorar” és un bon pretext per parlar-nos de la reali-tat mallorquina a partir d’un fet casolà : la matança del porc a l’illa de Mallorca. L’actor Toni Gomila fa de protagonista i la direcció va càrrec de Rafael Duran. [+] Divendres 16 de maig, a les 21h, al Teatre Principal | “Acorar” es representa aquest divendres a Badalona

Page 26: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

Dijous 15 Presentació del llibre“EL PRIMER HEROI” de Martí Gironell, a les 19h, a la Llibreria Saltamartí.

A LES 19:30H, al parc de Ca l’Arnús.

SOBRE L’OBRA “ACORAR” a les 19:30h, a l’Espai Betúlia. Divendres 16 Presentació del llibre“EL CONTE DE L’ESPURNETA” dels Diables de Badalona, a les 18h, al Racó d’en Gual. Exposició INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “FOTOGRAFIES DE BADALONA”, a les 19h, a l’edifici del Viver.

Teatre “ACORAR” a les 21h, al Teatre Principal.

Dissabte 17

ON SÓN ELS DRAGOLINS? A les 11:30h, a la Plaça de la Vila.

Festa de las MigasA P A R T I R D E L E S 17 H , a l’Escorxador del barri de la Salut.

A PARTIR DE LES 17:30H, des de la plaça de la Vila. Sardinada, havaneres i

A PARTIR DE LES 18H, a la plaça de la Regalèssia.

Sardinada i havaneresA LES 19H, al poliesportiu de Joaquim Ruyra.

A PARTIR DE LES 20H, al Museu de Badalona.

Concert de ChenoaA LES 21H, al Teatre Zorrilla. CorrefocSORTIDA DES DE LA PLAÇA DE LA VILA i arribada a la Rambla, a les 22h. Concert de la Banda

HOMENATGE A VERDI. A les 22h, a la plaça de la Plana. Concert DE BANDES BADALONINES Slap i Los Berberechos en su salsa, a les 23:30h, a la platja dels Pescadors.

Diumenge 18

DURANT EL MATI, al Parc de les Muntanyetes. XXXIV Fira de l’ArropDURANT TOT EL DIA, a Dalt la Vila. XXXV XerinolaDURANT TOT EL DIA, al carrer Sant Anastasi.

XVII Diada Castellera de les Festes de MaigA PARTIR DE LES 12H, a la plaça de la Vila.

Festa de las MigasA P A R T I R D E L E S 12 H , a l’Escorxador del barri de la Salut.

i ballada de sevillanesA LES 12H, a la pista polies-portiva de la plaça de la Re-galèssia.

XXXII Festa de les JotesA LES 18H, a la Plana.

Faldilles enlaireA LES 18H, a la plaça Font i Cussó.

Dissabte 17 Montgat en accióCONCERTS DE MIQUEL DEL ROIGELS GEISER I AUTOREVERSE, a les 22:30h, al poliesportiu. La recaptació íntegre de les activi-tats es destinaran a la Fundació Badalona contra el càncer.

Diumenge 18

Montgat en accióACTUACIÓ DEL MAG ALEIX I DUO CHASQUIBOOM, a les 11:30h, a la plaça Alcanar i a les 18:30h, aplec d’artistes montgatins a les 18:30h a la Sala Pau Casals.

A LES 10H, al Parc de les Ba-teries.

Dilluns 19

ExposicióÀFRICA SALVATGE I ÀFRICA HUMANA en blanc i negre, a la Sala Pau Casals.

Dissabte 17

FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA. A la Masia de Can Parxet, tindrà lloc el concert inaugural. Oferirà un recull d'obre del Cançoner del Duc de Calàbria, anomenat també Cançoner d'Uppsala, a les 18:30h

26 |

agenda

badalona

montgat

tiana

Page 27: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

PUBLICITAT MAPA.indd 1 09/12/2013 11:16:23

Page 28: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

28 |

Canonge Baranera, 78 08911, Badalona

93.384.00.71www.saltamarti.com

saltamarti@saltamartí.com

músicaDavid Ramón

llibres Per Saltamartí Llibres Llista d'àlbums

Llista de cançons

"Els escarxofats"

còmica i al mateix temps una història d’amor impregna-da de nostàlgia. Però, per damunt

de tot, és un petit monument a

horitzontalment al món. Un llibre molt tendre, on la ironia i la força de la sàtira s’alternen amb moments commovedors.

Amb un somriure als llavis i des de l’observatori de casa seva, Manuel Cuyàs evoca la història de la seva família i el descobri-

ment d’un món que canvia i que té un punt àlgid en la nevada del 62. Arriben els immigrants del sud, els nou-rics estrenen cotxes espate-rrants, l’Ajuntament substitueix els tramvies per uns autobusos que no caben als carrers i, en un món on res no funcionava, comencen a baixar d’Andorra el duralex i les cafeteres italianes, inici de l’epitafi de Franco. El nen es fa home involucrant-se en l’activitat cultural i política, enamorant-se, anant al cine a Perpinyà i iniciant-se en el periodisme, professió que el

de les memòries de Jordi Pujol i, ara mateix, a escriure amb una prosa amena i expressiva aquest deliciós llibre basat en els propis records.

ELS ESCARXOFATSMichele SerraLA CAMPANA

EL NET DEL PIRATA Manuel Cuyas EDICIONS PROA

Llistes facilitades per Promusicae

1

2

3

1

2

3

música

L'analfabeta que va salvar

un pais Jonas Jonasson

Desig de xocolata

Care Santos

Els escarxofas

Michele Serra

Els més venuts

Llista facilitada per Saltamartí Llibres

1

2

3

llibres

novetats

Enrique Iglesias

Bailando

Pharrell Williams

Happy

Coldplay

A Sky Full of Stars

Paco de Lucía

Canción Andaluza

David Bisbal

Tu y Yo

Malu

Si

JORDI NINUSCamina

Jordi Ninus d e s p r é s d e t e n i r d i v e r s e s exper ièn-c i e s m u s i c a l s c o m

R e m b r a n d t 4 2 , d e c i d e i x començar una nova etapa i fer-ho en solitari. Ens presenta “Camina” un disc molt personal amb deu temes, en què tot i les històries que s'hi expliquen siguin tristes, s'afronten de forma positi-va a la vida. Intentant gaudir de cada moment i fer-lo únic.

ELENA GADELDelicada

La cantant torna amb u n d i s c c a r r e g a t d'històries. En total un d i sc amb q u i n z e

temes en castellà, dels quals tres són en català “I just ara...”, “Ulls petits” i “Lluna plena”. El treball ha estat produït per ella

de Toni Pagès. Cal també destacar la presentació del disc i el llibret amb les lletres, on hi anem trobant, diverses

Veus aquest anunci?Doncs els teus clients també!

Truca i informa't93 464 69 79 · 93 464 69 [email protected]

Page 29: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

| 29

Informació i reserves 93 224 56 11Horaris Cartellera

93 464 13 13 - 93 464 65 65Des del 15 de maig al 20 de maig del 2014

18.05.14

Film Pase 1 Pase 2 Pase 3 Pase 4 Matinal Golfa

3 DIAS PARA MATAR 16:00 18:10 20:20 22:35 12:00RIO 2 16:00 18:00 12:25UNA NOCHE EN EL VIEJO MEJICO 20:00 22:20DIVERGENTE 18:25NO SE ACEPTAN DEVOLUCIONES 16:00 22:00LAS AVENTURAS DE PEABODY Y SHERMAN 12:15GODZILLA 16:15 22:00GODZILLA 3D 19:15 12:10MALDITOS VECINOS 16:10 18:10 20:10 22:10 12:10GODZILLA 18:00 20:25 12:00POMPEYA 16:00 22:458 APELLIDOS VASCOS 16:15 18:15 20:15 22:25 12:15APRENDIZ DE GIGOLO 16:15 18:20 20:30 22:3516, 17 Y 18 MAYO 2014EL CONCIERTO DE VIOLETTA EN MILAN 16:15 18:15 20:15 12:15APRENDIZ DE GIGOLO 22:35SPIDERMAN 2 : EL PODER DE ELECTRO 16:20 22:00 11:508 APELLIDOS VASCOS 19:15DIVERGENTE 16:20 19:15 22:00 11:50POR UN PUÑADO DE BESOS 16:00 18:10 20:20 22:35 12:00AMOR EN SU PUNTO 16:15 20:35 22:25SPIDERMAN 2 : EL PODER DE ELECTRO 18:00EL VIENTO SE LEVANTA 12:00LOS OJOS AMARILLOS DE LOS COCODRILOS 16:20 19:10 22:00 12:00

Nuevos precios: miércoles 3,90 € y jueves 4,90 €

PORTADA ESTRENOS

EVENTOS

Diseño gráfico

Diseño de:Logotipos, catálogos, folletos,

revistas, imagen corporativa, flyers, trípticos, carteles, anuncios para prensa, tarjetas, señalética, etc.

627 18 18 [email protected]

Page 30: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635
Page 31: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

Suplement Festes de Maig

DIJOUS 15 DE MAIG 9:45h, 13a Trobada de nens i nenes dansaires, al Palau Olímpic de Badalona

19:30h, El Racó Íntim,al parc de Ca l’Arnús

DIVENDRES 16 DE MAIG 21h, Teatre “Acorar”,al Teatre Principal

DISSABTE 17 DE MAIG 10h, Diverfesta, durant tot el dia, a la plaça Antonio Machado

11:30h, Cercabèstia 2014, On són els Dragolins? a la plaça de la Vila

17h, Festa de las Migas, tarda i nit, al parc de l’Escorxador

17:30h, XVI Correfoc Infantil

20h, La Nit dels Museus, al Museu de Badalona, fins les 24h

21h, Concert de Chenoa,al Teatre Zorrilla22h, XXXII Correfoc, inici a la plaça de la Vila i final a la Rambla

22h, Concert Banda Simfòni-ca de Badalona, a la plaça de la Plana

23:30h, Concert dels grups badalonins, Slap i Los Berberechos en Su Salsa i música de dj’s badalonins

DIUMENGE 18 DE MAIG 8h, Matinades castelleres pels

carrers de Sant Crist 10h, 16a Edició del Mercat del Trasto, al Parc de les Muntan-yetes

10h, XXXIV Fira de l’Arrop, durant tot el dia, al carrer Temple i carrers de Dalt la Vila

11h, XXXV Xerinola, durant tot el dia, al carrer Sant Anastasi

11h, Cercavila, des del carrer Font i Escolà i fins plaça de la Vila

11:30h, Presentació del Casteller honorífic12h, Diada Castellera, amb els Castellers de Sants, d’Esplugues i Badalona

18h, XXXII Festival de Jotes, a la plaça de la Plana

18h, Faldilles enlaire, ballada de gegants, a la plaça Font i Cussó

19h, Ballada de Sardanes, a càrrec de la Cobla Iluro, a la plaça Font i Cussó

DIVENDRES 23 DE MAIG 17h, II Trobada

No t’ho perdis! Dia a dia, hora a hora

Gastronòmica Marinera de Badalona, durant el cap de setmana, a la platja dels Pescadors

20h, Inici de la PrimeraBadalona Home Design, al Parc de Ca l’Arnús

DISSABTE 24 DE MAIG 18h, BaTOCAna, tarda de percussió, a la plaça de Pompeu Fabra i cercavila durant tota la tarda pels carrers del Centre

DIUMENGE 25 DE MAIG 10h, Dia del Micaco, a la plaça Trafalgar

DISSABTE 31 DE MAIG 20h, Festa a Baix a Mar, a la platja dels Pescadors

20h, La Nit dels Mercats, al Mercat de la Salut

22h, Tercera edició del Badaloní de l’Any, a la Sala Sarau 08911

22h, Concert tribut al Último de la Fila, a la plaçaTrafalgar

Page 32: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

Àlbum de les

L'Àlbum de les Festes de maig 2014

Page 33: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

Festes de MaigFotos. Esquerra: 1. Dimoni a l'escola 2. Seguici de Ciutat Dreta: 1. Seguici de Ciutat 2. Piromusical Fotos. Pere Jiménez

Page 34: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

Àlbum de les

Page 35: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

Festes de MaigFotos. Esquerra: 1. Cremada del dimoni Dreta: 1. Ballada de sardanes 2. Passada de Sant Anastasi Fotos. Pere Jiménez

Page 36: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

Gastronomia

36 |

Suquet de clavellada

La Donzella de la CostaPeix fresc davant del marPasseig Marítim s/nBadalona93 389 14 [email protected]

VENIU A FER UN BON DINAR

porteu aquest anunci, us

convidarem a una ampolla

del nostre cava artesà

(caduca el 13.08.2014)

30è

ANIV

ERSA

RI

www.labrasa.com

Page 37: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

| 37

Ingredients: 800 Grams de rajadatallada en 4 trossos600 grams de patata monalisa1 litre de fumet de peixsal, all, julivert.

Picada:1 Ceba mitjana escalivada1/2 cabeça d’all escalivat300 grams de tomàquets escalivats1 tall de pa sec fregi1 nyorasal i pebre200 ml d’oli d’oliva50 grams d’avellanes40 grams d’ametlles torra-des

All i oli:20 Cl d’oli oliva 0,4

5 all escalivat1 llema d’ousal, vinagre.

Preparació:Escalivar els alls, la ceba i els tomàquets al forn pel romesco.

Escaldar la nyora per treure-li la polpa, mesclar tots els altres ingredients i triturar-ho tot amb l’ajuda de l’oli d’oliva.

Es pot afegir una mica d’aigua si fos necessari.Reservar a temperatura ambient.

Fer all i oli amb morter, picar els alls, afegir la llema i remenant sense

parar, afegir l’oli de forma constant, acabar-ho amb unes gotes de vinagre.Fregir la rajada amb farina.

Bullir les patates amb fumet durant 10 minuts en una cassola, afegir la picada de romesco, la rajada fregi-da i deixar coure durant 5 minuts.

Afegir all i oli i gratinar durant 2 minuts.

Presentar en cassola amb all i oli gratinat, una mica de pimentó en cru i julivert picat.

Maridatge:Ètim blanc 2012 – D.O Montsant (garnatxa blanca)

Sant Bru, 56 - 08911 - Badalona 93 384 36 14 - pastisseriaforncatalunya.com

Amb la...

@pfcatalunya/PastisseriaCatalunya

Page 38: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

38 |

Ingredients:Per 4 persones: espinacs 1 kg, pinyons 50 grams, pernil Ibèric 100 grams, formatge ratllat 200 grams, beixamel, Sal i pebre, oli d'oliva, all 2 (dents).

Preparació:En una paella o cassola a foc lent, posem oli d’oliva, l ’al l a trossos i els pinyons. Els daurem i afegim els espinacs prèviament bullits, salpebrem

al gust, ho saltegem durant un parell de minuts. Afegim e l pern i l a t rossos, be ixa-mel al gust i a continuació removem fins a aconseguir que els ingredients estiguin ben barrejats.

Presentació:Per Servir, ho separem per racions, ho cobrim de format-ge i ho gratinem. Tot el procés d’elaboració ho fem en els nostres forns de brasa Josper

Tres Mil 9Carrer Prim, 110 baixosBadalona93 464 35 28grupcanpelat.com

para comuniones, bodas y bautizos 2014 y todo tipo de eventos, calçotades, etc

para grupos, celebraciones, empresas y de lunes a viernes (martes cerrado)

(carnes brasa) hasta las 12 h, laborables y festivos

CALÇOTADES 2014 - Menú 29,90 €

Page 39: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

| 39

Pollastre Tikka

Ingredients:1 pi t de pol lastre, 1 iogur t natural, 1/4 de l l imona, 1/2 cullera de cafè de sal, 1 culle-ra de cafè de garam masala, 1/2 cullera de cafè de corian-dre sec, 1/2 cullera de cafè de Zeera (o comí), 1/2 cullera de cafè de Tandoori Masala, 1/4 de cullera de cafè de pebrot vermell en pols (si es vol fer una mica picant), Si volem que qued i vermel l a feg im colorant.

Preparació:Primer ajuntem el iogurt amb totes les especies i ho barre-gem. En un bol, posar els trossos de pollastre amb la barreja d’espècies. Deixar macerar tota la nit a la nevera (encara que amb quatre o cinc hores és suficient).

Po s a r e n u n p l a t a l f o r n prèviament preescalfat a uns 200 graus de maceració uns 10 minuts aproximadament. Ser v i r amb ar ròs basmat i (hindú) blanc, una amanida d ’enc iam i s i t ’agrada una mica de llimona.

Per fer el Tandoori Massala: una cullerada de clau picat, canyella, coriandre en pols, gingebre en pols, nou mosca-da, pebre vermell, comí, la cúrcuma, cardamom i fonoll de terra triturats. Barregem i llest.

Tariq Indo - PakistanèsCarrer Baldomer Solà, 3(cant. amb carrer Latrilla)93 399 86 [email protected]/tariqbadalona@tariqbadalona

Migdies

Laborables per

10,80 € IVA inclòs!!

C/Baldomer Solà, 3 08912 BADALONA

Cuina Indo PaquistanesaCansat de sempre el mateix...

Vine i prova la nostra "cuina"

Page 40: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

40 |

ANUNCIA'T EN AQUEST DIRECTORI

AMB MIG RECUADRE PER 7,50 €

Encertar en la compra

Si en aquests moments esteu decidint la compra de diversos electrodomèstics per equipar la vostra cuina, sabreu que hi ha una gran varietat d’opcions per escollir.És només qüestió de recórrer uns quants comer-ços per descobrir que podeu escollir entre una varietat d’estils, colors i models.Per ajudar-vos en la vostra compra, aquests són alguns dels aspectes que heu

de tenir en compte a l’hora de comprar els electrodomèstics.

neutrals. Els colors de moda canvien cada any, per això és preferible escollir colors neutres o d’acer inoxidable. D’aquesta forma no tindreu problemes per combinar colors ni en canviar la decoració de la cuina en un futur.

dels vostres gustos o usos més

habituals de la cuina. Probable-ment, el gas resulti més econò-mic. Però, si no cuineu gaire sovint, podeu escollir models elèctrics de vitroceràmiques i forns.

la vostra cuina, podeu consultar amb un fuster per amagar els electrodomèstics de manera

DINERO YA AGRUPACIÓN DE DEUDAS, CASOSDIFÍCILES CON ASNEF, SOLUCIONAMOS

EMBARGOS,MICROCRÉDITOS 24H.EMPEÑO VEHÍCULOS.ASESORÍA LEGAL Y FINANCIERA.CAPITAL PRIVADO A CUOTAS.

RESPUESTA INMEDIATA 93 142 62 27

ARREGLOS EN PRENDAS De vestir, napa y piel

FECARE

Telf . 93 384 45 21

LIMPIEZAS IND. BADALONA

Cervantes, 7908912 BADALONA

93 397 29 36 - 93 387 45 84 y Fax. NO TIRE SU DINERO, CONSÚLTENOS☎ Urgencias las 24 horas incluso Festivos. Tel. 93 399 28 70

Page 41: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

| 41

La instal·lació de gas

El monòxid de carboni que pot desprendre una mala instal·lació de gas és tòxic i letal, per tant, és necessari que la instal·lació de gas es faci correctament, així com també el seu posterior manteniment.Per aquest motiu, l’especialista qualificat ha de fer una revisió una vegada a l’any de tots els elements que

vostre habitatge. Recordeu que sempre s’han de mantenir les instal·lacions de gas tal com ho indica el reglament.En llocs com la cuina sempre és neces-sària una reixeta o finestreta que permeti introduir aire des de fora, perquè en cas de fuita de gas no es contamini l’aire

de l’interior i s’evitin accidents.Instal·leu reglamentàriament les sortides de gas cap a l’exterior, ja que és l’única manera d’evitar accidents i generalment quan es troben obstruïdes és quan més possibilitats d’intoxicació per monòxid de carboni existeix.La flama dels elements de gas de la cuina sempre ha de ser blava, si presenta tonalitats ataronjades o groguenques, pot ser que l’aparell estigui danyat o en mal estat, i reguli malament el pas del gas.No instal·leu ni en banys ni en dormitoris elements que no siguin de tir balancejat.I consul-teu sempre al vostre proveïdor de gas qualsevol dubte que tingueu.

[email protected]/ Santiago Rusiñol, 75

08911 BadalonaINSTAL.LACIONS S.C.P.

EFICÀCIA I RAPIDESATels. 620 53 45 28

93 464 18 28

Electricitat - Aigua Instal.lacions - Avaries

Empresa Familiar Desde 1999

Comunidades de Propietarios –

Abrillantado de suelos – Hogar www.limpiezas-lina.com Telf. 661 933 656

Pruébanos1er mes al 50 % dcto.

CONSERGERÍA PER A MANCOMUNITATS: - SERVEI DE NETEJA - SERVEI DE VIGILÀNCIA - MANTENIMENT BÀSIC D’INSTAL·LACIONS - PULIT DE VESTIBULS ANUAL - 1/2 JORNADA DE DILLUNS A DIVENDRES DES DE NOMÉS 1.195,00

CristaL·liTzaT-ABRILLANTAT de terraTzo I mÀrBRE des de 3,00 € / m2.

Pis de 75 m2 aprox. des de 180,00 €

... I pEr A LA gent GrAN, AMB moBiliTaT reduÏda o pEr simple comodiTaT, instaL·lació d’UNA nOva duTXa pEr baNYera des de 495,00 €

TREBALLS EN FERRO: - SANEJAT DE ROVELL i OXIDACIONS. - reparació I SUBSTITUCIÓ DE baranEs. - pasamans. - reIXES I vallEs. - trEbaLLS en acer inoxidable. - SerraLLeria…

EL MANETESCAMBIO BAÑERA POR PLATO DE DUCHA 550€

PINTO PISO POR 400 EUROSTrabajos de paleta y lampista 11 €/hora Limpieza y seriedad

Presupuestos sin compromiso

679 65 19 43 (Juan Manuel)

Page 42: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

42 |

prèviamentUn nou estudi internacional ratifica aquests dies l’eficàcia dels fàrmacs de tercera generació per al tracta-ment de les persones amb hepati-tis C. En aquest cas, es tracta d’un assaig de fase III amb més de 700 infectats que encara no han desenvolupat cirrosi hepàtica i que no havien estat tractats abans. En global la seva taxa de curació supera el 96%, però és encara més elevada per a l’anomenat genotip 1b, el subtipus de virus que infec-

ta majoritàriament els europeus. En aquest cas, la curació és del 99%. L’estudi, que té com a únic autor signant de l’Estat a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, s’ha publicat en els últims dies a la prestigiosa revista científica New England Journal of Medici-ne. L’assaig ha testat l’eficàcia i la seguretat de la teràpia combinada dels fàrmacs ABT-450/r, Ombits-avir i Dasabuvir, una tríada que en els darrers dies s’ha fet públic

que funciona en pacients amb cirrosi. En aquest cas, en canvi, s’ha estudiat el seu efecte en els pacients sense cirrosi i no tractats prèviament, que s’estima que són com a mínim la meitat dels infec-tats. I els resultats han estat molt positius, ja que s’han curat un mínim del 96% dels dos subtipus de pacients que han format part de l’assaig: els que estan infectats pel genotip 1a del virus, més prevalent a Amèrica del Nord, i els afectats

Page 43: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

| 43

pel genotip 1b, més prevalent a Europa i l’est d’Àsia.

Prescindir d’un fàrmac usat històricament En la combinació d’aquests tres fàrmacs, l’estudi ha investigat també l’eficàcia del tractament afegint-hi o prescindint d’un quart, la ribavirina, utilitzada en les teràpies de primera i de segona generació, on es combina amb l’interferó. La ribavirina causa alguns efectes adversos, com ara nàusees, insomni, prurit, augment dels nivells de bilirubina i dismi-nució dels d’hemoglobina. Els resultats, han estat millors en el cas del subtipus de virus que afecta la població europea, on amb o sense ribavirina la curació ha estat del 99%.En canvi, en la infecció pel genotip 1a, els resultats han

continuat sent millors amb ribavi-rina (més del 96% de curació) que sense (90%).Sigui com sigui, aquest nou estudi ratifica l’eficàcia dels fàrmacs de tercera genera-ció per a la curació de la infecció per hepatitis C en malalts sense cirrosi i prèviament no tractats. En aquest sentit, el cap del servei de l’Aparell Digestiu de Germans Trias, Ramon Planas, explica que

“amb aquests nous fàrmacs tallem de soca-rel totes les conseqüèn-cies que pot tenir la malaltia, com la cirrosi i la necessitat de trasplan-tament de fetge”. El tractament és per via oral i de dotze setmanes i la seva tolerància és “excel·lent”, segons Planas, que afegeix que pràcticament cap pacient dels que participaven a l’assaig ha abandonat.

INFERMER ESPECIALISTA EN SALUT MENTAL

ACOMPANYAMENTS TERAPÈUTICS Per a persones amb malaltia mental.

Seguiments individualitzats. Suport a les families.

Acompanyaments per sortides. Atenció domiciliària

Hores convingudes TEL. 617 24 40 63

MªDOLORS MAS DELBLANCHPSICÓLOGA

Niños y adolescentes Terapia de

Pareja

Horas convenidas. Tel. 687 81 40 56e: [email protected]

C/Coll i Pujol, 95 3r 3a · Badalona

Page 44: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

44 |

Estalviar en gasolina: Una plataforma que agrupa els consumidors interessats en pagar menys cada vegada que reposten benzina

"Com més s iguem, menys pagarem". Aquest és el lema que assegura que aconseguir pagar menys cada vegada que repostem benzina per al nostre vehicle depèn ara de l'agrupació d'usuaris particu-lars. Aquesta és la propos-ta de l 'emprenedor cata là A lber t Gálvez, creador de l 'ap l icac ió mòbi l Gasol ina Low Cos t , que agrupa de forma totalment gratuïta als consumidors interessats en pagar menys cada vegada que parin a omplir el dipòsit del seu vehicle.Basada en els descomptes per volum, la nova inic iat i -va empresarial consisteix a reunir un nombre determi-nat d 'usuar is en l 'objec t iu d e p o d e r n e g o c i a r u n p reu a jus ta t de l combus -

t ib le amb les benz ineres. " E l s d e s c o m p te s p o d r a n començar a negociar quan la plataforma arribi als 10.000 usuar is regis t rats", af i rma Albert Gálvez , fundador de Gasolina Low Cost.

L'app, que ha demostrat tenir un gran potencial a causa de la situació econòmica ia la recerca de formes d'estalvi actuals, permet als usuaris trobar de forma instantània la gasol inera més barata i propera de la zona mitjançant un mapa de geo loca l i t za-c ió que correspon al camí a seguir f ins a l 'estació de servei.

La idea de la nova app és donar la possibilitat a l'usuari d'estalviar en el cost que li

suposa la benzina en el seu dia a dia o bé en una escapa-da de cap de setmana.

Més descomptesSeguint el mateix mètode de compra col·lectiva, l'aplicació també permet l 'agrupac ió de tots aquells interessats a trobar pneumàtics, assegu-rances, i serveis de revisió i reparació del seu vehicle a un preu més econòmic. De la mateixa manera que es farà amb les benzineres, els fundadors de l'app negocia-ran amb els proveïdors per a c o n s e g u i r d e s c o m p t e s per als seus usuaris en els diferents productes i serveis.

L'app Gasolina Low Cost es pot descar regar de forma gratuïta per iOS i Android.

Page 45: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635
Page 46: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

46 |

NOVA ESCOLA DE MAQUILLATGE Y MODA PROFESSIONAL A BADALONA CENTREOferta de Curs Beauty Express Matrícula oberta (dies 2, 9, 16 i 30 de juny) matí o tarda.

Mes informació a: 676 29 34 67

CONSULTA ELS NOSTRES CURSOS La vía més ràpida per a la teva carrera professional.Demana'ns visita i t'aconcellarem personalment (productes, maquillatges i serveis personalitzats). La diferència és el nostre tracte exclusiu i personalitzat per a tu.

Protecció solar de butxaca

La protecció solar no és només per anar a prendre el sol a la platja o la piscina. Si vas al camp a menjar amb els amics, a passejar en bicicleta oa prendre un vermut en una terrasseta de la teva ciutat, no oblidis protegir la teva pell dels raigs del sol. Les cremades solars primaverals més freqüents són aquelles produïdes durant un deliciós vermut a la terrassa d'un bar amb taules d'acer inoxi-dable. Normalment quan anem a gaudir d'un aperitiu de diumenge no pensem que hem de protegir el nostre rostre i ens relaxem deixant que el sol acariciï nostre rostre, escot i braços, després del fred i humit hivern. Estem a tan sols uns dies del fantàstic pont de maig i ja t'hem parlat en diver-ses ocasions de la necessitat de protegir la nostra pell del sol a la piscina i la platja. Avui et volem recordar que també és imprescin-dible fer-ho quan anem d'excursió a la muntanya, a menjar a l'aire lliure amb els amics o la família, o gaudir d'una canya i unes tapes en una terrassa urbana. Perquè ara no ens agafi desprevinguts,

moltes firmes cosmètiques ja han dissenyat protectors solars mida mini, de butxaca, perquè no ocupin cap espai o fins i tot els puguis guardar en els teus texans. Et donem algunes pistes d'aquest tipus de productes i també de compactes perquè protegeixis el teu rostre i li donis color a la vegada...Réflexe Solaire, d'Avène. Protector solar molt alt (SPF50+) per cara i cos amb un 'toc sec'. El seu preu: 12,60€.Fluid facial bronzejat lluminós, de Lancaster. Protector solar (SPF 50) facial antiarrugues i anti-

taques per a pells sensibles al sol. El seu preu: 55,44€.Sunscreen face cream iogurt, de Korres. Fluid protector solar facial (SPF 30) per a pells sensibles. El seu preu: 24,00€.Sun fluid mattifying, de Eucerin. No greixa la pell i conté filtre físics, químics i biològics. El seu preu: 16,00€.UV -Defence+, de FILORGA. Combina el millor dels tractaments antiedat amb els filtres solars més eficaços per crear el un protector solar capaç d'eliminar el fotoen-velliment i la hiperpigmentació fotoinduïda... El seu preu: 35€.Compacte Acolorit SPF 50+, de Galènic. Maquillatge protector de textura fina, suau i no greix, aquest compacte resistent a l'aigua. El seu preu: 30,60€.Crema Compacta unificant, de la Roche-Posay. Crema fundent i confortable (SPF 50) en format maquillatge. Resultat natural. El seu preu: 30,00€UV Protective Compact Fundation, de Shiseido. Fons de maquillatge compacte que protegeix la pell dels danys provocats pels agents externs com els raigs UV. El seu preu: 37,30€.

Page 47: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

Sol UVA Baixa i alta pressió Sol des de 1,75 €

(per sessió, preu amb abonament) Abonaments mensuals des de 20 €

Depilació làser Aixelles ................................. 19 € Aixelles + engonals

brasileres ................................. 39 € Cames senceres + aixelles

+ engonals ...............................99 € Pit i abdòmen ........................ 49 €

(preus per sessió, consultar per altres parts del cos)

Depilació cera Cames senceres +

engonals brasileres+ aixelles ...............................21 €

Ara fem depilació

íntima de dona

Francesc Layret, 30 Tel. 933 894 358

A5_SUNFACTORY.indd 1 16/12/2013 17:41:46

Page 48: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

Dacia Logan

El Dacia Logan és un vehicle famil iar de disseny elegant que destaca per la practici-tat i el confort. Dacia renova l ’an ter io r vers ió de 2009, amb petits canvis estètics i d’acabats.

A l’interior, la principal carac-ter ís t ica és l ’hab i tab i l i tat , amb ampli espai per a cinc ocupants adu l ts i amb un vo lum de maleter consde-rab le de 510 dm3, a més d’espai configurable gràcies a la banqueta posterior abati-b le . Des de la pos ic ió de conductor, aquest gaudeix d’una total ergonomia dels comandaments amb bona legibi l i tat de la informació.

El veh ic le s ’o fere ix en un ún i c n i ve l l d ’equ ipament , que inc lou de sèr ie, entre d ’a l t res , a i re condic ionat , alçavidres elèctr ics davan-ters, ràd io amb comanda-ments al volant, entrada per a dispositius USB i connector Bluetooth.

MotorLa proposta del Dacia Logan quant a motoritzacions és un propulsor a benzina 1.2 de 75 cavalls i dos dièsel, un dCi de 75 cv i un dci de 90 cavalls.

L’1. 2 de 75 cava l l s és un 16 vàlvules que ofereix un c o n s u m m o d e r a t q u e n o arriba a 6 litres als 100 quilò-

metres de promig en consum urbà i combinat i una velocitat màxima de 156 km/h.

El dièsel dCi de 75 cavalls acredita un consum mitjà de 3,8 litres, amb una velocitat màxima 164 km/h.

El dièsel dCi de 90 cavalls c ircula a una velocitat 173 k m / h i t é u n p r o m i g d e c o n s u m d e 3 , 8 l i t r e s a l s 100 qui lòmetres. Tots t res propulsors tenen un compor-tament efic ient i, en el cas dels dièsel, destaquen per les baixes emissions que se sumen a la contenció en el consum de combustible.

48 |

Page 49: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

SeguretatTant en matèria de segurerat ac t iva com en pass iva , la casa de vehicles Dacia pren com a referència Renault. En aquest sentit, el vehicle incor-pora sistema ABS de frenada, amb control de trajectòria del vehicle i corrector electrònic de la trajectòria ESP.

Pe l que fa a la segure ta t passiva, parlem dels recolza-caps dels seients davanters ajustables en altura, coixí de seguretat per al conductor, el passatger i laterals davan-ters. S’hi afegeix el sistema fixador Isofix i l’alerta visual i sonora quan el cinturó de seguretat no està posat.

| 49

Page 50: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

50 |

horòscops

ANUNCIA'T EN AQUEST DIRECTORI

AMB MIG RECUADRE PER 7,50 €

el teu tarot aquí

Providència, 158 - Badalona Tel. 647 71 48 71(L2 Pep Ventura)

Consultas de Tarot

BALANÇA (24/9 al 23/10)

La vostra insegu-retat en el camp de la parel la

us fa estar una mica malament, heu de mirar de no pensar tant i mirar d’actuar més, si algú us importa feu-li saber i així aclarireu les coses i estareu més tranquils. La parella són coses de dos, ja se sap però és bo de no tenir-hi por.

SAGITARI (23/11 al 21/12)Tot i que tingueu u n s d i e s d ’au toc r í t i ca

força important el vostre camp laboral us farà estar contents i deixareu de banda aquelles coses que us preocupant per sentir-vos còmodes a la feina o als estudis, de fet ja us convé perquè heu estat una temporada una mica distrets en aquest camp.

ESCORPÍ (24/10 al 22/11)Són dies d’èxit en els propò-s i t s q u e u s

marqueu, això és impor-tant ja que us facilita el camí per tirar endavant en els vostres projectes, sempre i quan no vagin lligats a les despeses extres que ja en teniu masses i de moment us heu de mirar de contro-lar una mica.

CAPRICORN (22/12 al 20/1)

L a v o s t r a p r e o c u p a c i ó en el camp de

la feina és una mica absurd ja que quan més nervis hi poseu pitjor us va, llavors la solució és mirar de posar-hi paciència i agafar-vos molt bé tot el que passi relacio-nat en aquest tema, tot anirà bé.

AQUARI (21/1 al 19/2)És fàcil que la vostra part senti-mental es vegi

afectada per la inestabi-litat, tant tindreu ganes de plorar com de riure i no podreu fer gaire res per controlar-ho. Estaria bé que us ho agaféssiu amb molta calma, cosa que de vegades costa de fer però val la pena intentar-ho.

PEIXOS (20/2 al 20/3)El vostre estat de nervis serà una mica empipador

sobretot per la gent que teniu al voltant ja que contestareu una mica massa ràpid i sense pensar el que dieu, cosa que pot fer mal a algú o si més no que aquest se sentí insultat sense que sigui la vostra intenció, o sigui que alerta.

ÀRIES (21/3 al 20/4)

Tot i que les coses de família us carregaran

una mica i no estareu gaire d’històries, heu de mirar de sortir una mica i deixar que us toqui l’aire p erquè si us quedeu a casa encara serà pitjor. Si podeu aneu al cine o a fer un volt a la platja que l’aire del mar se us posarà la mar de bé.

TAURE (21/4 al 20/5)De la mateixa manera que teniu moltes ganes de

xerrar, tindreu ganes de fer coses, això ja està bé però no vulgueu fer-ho tot en un dia, aneu fent cada cosa al seu pas i així tot anirà millor. Vosal-tres estareu bé però al llarg d’aquests dies és molt possible que us faci patir algú de la família.

BESSONS (22/5 al 21/6)Tindreu molta t e n d è n c i a a d i s c u t i r l e s

coses, no deixareu passar el punt dels altres sense donar la vostra opinió i podeu ser una mica massa radicals en els vostres pensaments. Heu de mirar de no imposar-vos tant, de fet no sou així de naturalesa.

CRANC (22/6 al 21/7)Són uns dies c o m p l i c a t s en qüestió de

família, les discus-sions seran fàcils i les enganxades faran acte de presencia sovint. Haureu de mirar de passar-ne una mica i donar-hi el mínim d ’impor tància, a ixí estareu millor i no hi hauran tants problemes.

LLEÓ (23/7 al 23/8)A vosaltres el que us aniria millor és agafar les maletes

i anar-vos a passar uns dies a un balneari, si podeu ho feu i si no us haureu de posar aigua a la banyera o fer-vos una bona dutxa, amb moderació per no gastar massa aigua però la justa per desc arregar-vos de les tensions acumulades.

VERGE (24/8 al 23/9)Seran uns dies una mica diferents a la vostra manera de

fer habitual, pel fet de que us encarareu fàcilment a les coses que no us estan bé i mostrareu la vostra part més reivindicativa. Això no està malament perquè de vegades deixeu passar massa coses que és bo de comentar i de deixar clares en els vostres pensaments.

Page 51: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

| 51

Ompliu les caselles buides del recuadre de 9x9 quadrats amb xifres de l'1 al 9. No s'ha de repetir cap número en una mateixa fila - horitzontal o vertical - ni subcuadricula de 3x3.

Nivell fàcil Nivell difícil

La méteo de la setmana del 5 a l’11 de maig

L’estabilitat i la bonança ens han acompanyat tota la setmana, especialment dissabte i diumen-ge, amb un ambient més propi de mitjans de juny que no pas de Sant Anastasi. Les màximes han arribat a fregar els 25ºC, però les matinades encara són fresques, i és que no serà fins al 21 de juny que encetarem l’estiu. Les pluges no tenen ganes d’arribar, i ja fa més de dues setmanes i mitja que no hi ha manera que caigui un bon ruixat sobre nostre. Els boscos comencen a notar l’escassetat d’aigua, i és que cal recordar que, malgrat que enguany sembla que no serà així, la primavera és la segona estació de l’any més plujo-sa, després de la tardor. Caldrà esperar a veure si durant la segona

Dissabte a la nit vam cremar el Dimoni a la platja dels Pesca-dors de Badalona. Les flames van fer pujar tant la temperatura al voltant del Dimoni que es va arribar a formar un vòrtex, un petit tornado de fum que, tot i no portar associats vents forts, es va poder veure durant uns segons tal i com es pot compro-var a la fotografia que ens ha fet arribar l’Eric Castilla.Envia’ns les teves fotografies a [email protected], les hi esperem!

Temp màx 24.7ºC el dia 10

Temp mín 12.6ºC el dia 5

Hr màx 82% els dies 7 i 11

Hr mín 47% el dia 10

Press atm màx 1021.1hPa dies 8 i 9

Press atm mín 1014.8hPa dia 11

Vent màx 43.5km/h (sud) el dia 5

Precip màx 24h 0.0 l/m2

Precip anual 115.1 l/m2

*Dades de l’estació meteorològicaBadalona - Centre

meitat de maig es capgira la situa-ció. Sembla que, com a mínim, ja no tindrem l’anticicló tan a prop, fet que pot ajudar a que apareguin els típics ruixats de tarda que solen sovintejar a aquestes alçades de l’any, sobretot a les comarques de l’interior del país.

| Oriol RodríguezMeteorologia

Mirant al cel...

Page 52: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

/BadalonaRecuerdos @BdnRecuerdos ionotice.com

Badalona Recuerdos

Anys 60, carrer de Quevedo, antigament riera de Masachs al barri La Salut

Foto antiga de Montse León Torres, foto actual de Facu-Badalona Recuerdos

Per col·laborar pots enviar la teva foto antiga a: [email protected]

52 |

Page 53: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

| 53

Legal

Al fallecer una persona, sus familiares y allegados estarán interesados en saber quiénes son sus herederos y, al mismo tiempo, saber si el fallecido/a tenía a su nombre algún seguro de cobertura de fallecimiento. Para ello es necesario obtener el certifica-do de últimas voluntades y el certi-ficado de contratos de seguros de cobertura de fallecimiento.

El certificado de últimas volunta-des es el documento que acredi-ta si una persona ha otorgado testamento y ante qué notario.

Así, los herederos pueden dirigirse al Notario que autorizó el último testamento y obtener una copia del mismo. El certificado de contratos de seguros de cobertura de falle-cimiento sirve para acreditar si la persona fallecida tenía algún contrato vigente y con qué entidad aseguradora. Sólo es posible obtenerlo respecto a los seguros de vida con cobertura de fallecimiento y a los seguros de accidentes en los que se cubra la contingencia de muerte del

asegurado. Ambos certificados pueden pedirse a partir de que hayan pasado 15 días hábiles desde la muerte de la persona y para su obtención es importante liquidar la correspondiente tasa que, actualmente, es de 3,66 euros. Para obtener ambos certificados es necesario presentar, para su cotejo, el certificado de defun-ción, que es aquel certificado emitido por el Registro Civil del lugar donde ha fallecido la perso-na y donde se hacen constar los

“Para obtener ambos certificados es

necesario presentar, para su cotejo, el certi-ficado de defunción”

c/ Coll i Pujol, 101 08912 BadalonaTel 93 399 54 96Fax 93 460 77 84

[email protected]

Advocats

Accidents de trànsit · Laborals

20è Aniversari1994 - 2014

Page 54: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

54 |

La construcció d’un poble. Principis del segle XX i la BadalonaModernista (II)

Badalona durant aquest principi de segle XX donarà entrada al modernisme, sobretot en edificis d’habitatges de la classe burge-sa. Aquestes cases es troben sobretot a la zona de la riera Martí Pujol i voltants, com ara el

carrer de Mar, Francesc Layret i Via Augusta.D’entre tots els arquitectes que van projectar amb aquesta nova tendència artística destaca en Joan Amigó Barriga, que entre d’altres, va dissenyar i dirigir obres de la Llauna, la Casa Pavillard, l’Escola dels Germans Maristes, la Casa Clarós, la Casa Planas i l ’església de Sant Josep. Aquests edificis tenen una originalitat especial i no tenen gaires lligams entre

ells, cadascun presenta una diferencia respecte l'altre, doncs s’intentava crear una "cosa" única en cadascuna de les seves obres.Destaquen altres edificis d’altres arquitectes com ara la Casa Agustí de Lluís Domènech i Montaner, la Casa Cascante d’Aureo Bis Mas de Xarxans, etc. El modernisme no era només un estil arquitectònic, era un moviment cultural, amb una expressió artística a través

www.abile.cat

Vendo bloque de tres plantas; Zona Barruaca a cinco minutos de la carretera de Rabat. El interior esta compuesto por tres viviendas independientes, de 75 mts2 cada una de ellas. En la parte inferior tiene un local de 120 metros y aparte un parking de 60 metros y terrado de 150 metros. El precio es de 196.000 euros negociables. El bloque es de obra nueva.

TANGER

676 296 954

IMM

OBILI

àR

IA

Troba el

teu immoble

Page 55: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

| 55

dels seus edificis, mobles, joies i cartells. Es caracteritzaven en la presència de la naturalesa en tota obra, com ara flors i plantes, l’ús de les formes arrodoni-des i línies corbes i asimètri-ques, tendència a representar deesses i figures femenines. A l’arquitectura, a més, es van agafar estils antics com ara el gòtic, el mossàrab i el clàssic, i se’l va dotar de noves formes i motius per crear un nou estil basat en l’herència de l’antic.Gràcies als avenços de la indús-tria, aquest art es va desenvo-lupar amb nous materials, o millorats. El ferro i el vidre tenen una gran importància, així com els materials d’obra ceràmica, que gràcies a la seva millora fan que les parets passin a ser menys gruixudes.

C/ Guifré, 211 BadalonaTel. 93 383 28 06 - 93 383 04 68

www.promocat.es

PISOS EN LLOGUERPEP VENTURA:55m², 3 hab, refor-

mat, balcó, a/c. 475€SALUD BAIXA:60m², 3hab,

conservat, asc.450€PEP VENTURA:2hab, cuina i bany

en bon estat, per entrar a viure.575€MANRESÀ: baixos de 60m², 2hab,

reformat, a/c amb bomba calor.550€ST.CRIST:61m², 3hab,

conservat.450€PEP VENTURA:90m²,3hab, bany i

aseo, menjador ext a balcó.Asc.650€PEP VENTURA-CENTRE:55m², 3hab, reformat, tot exterior.490€

PEP VENTURA-SALESIANS:3hab, en bon estat, terrassa de 15m².550€METRO DE PEP VENTURA:3hab,

tot reformat, a/c i calor, balcó.620€,Pk opcional.

PEP VENTURA:3 pisos de 70m², 3hab, terrassa.590€-625€

CENTRE LA PLANA Ref B-

2347:Pis de 4hab exteriors, bany i

aseo, cuina refor-mada amb galeria, menjador ext, calef i a/c, gres alumini, per entrar a viure,

ascensor.52.5Mpts(315.000€)

PEP VENTURA / METRO Ref

B-2520: Pis de 4hab, bany i cui-na per reformar,

menjador de 22m² ext a balcó,

calef i alumini.Finca amb ascensor.185.000€

MERCAT TORNER Ref

B-2492: Pis de 60m², 3hab,

menjador amb balcó. Ideal per

zona i preu.79.000€

OFERTA DEL MES CASA

AL MERCAT TORNER Ref

B-2226: 260m² de vivenda, pati, 4hab.

Preu obert de 225.000€

OPORTUNITAT METRO DE GORG Ref

B-2402: Pis de 65m², 3hab,

cuina reformada, bany conservat,

pis conservat per entrar a

viure. 87.000€

LLOREDA ZONA AMBULATORI Ref B-2516:Pis de 75m², 3hab, bany reformat i

cuina en bon es-tat, menjador de 22m² ext a balcó, a/c amb bomba

de calor.160.000€

PEP VENTURA-PROGRÉS Ref B-2513:Baixos amb entrada in-

dependent, 80m², 3hab, exterior,

menjador d’estiu i d’hivern, ideal per posar al teu

gust.126.000€

PEP VENTURA PART ALTA

Ref B-2504:Pis de 55m²,

3hab,cuina i bany conservat,

menjador ext a balcó, gres,

altell.Asc.79.000€

GORG ZONA TRANVIA Ref B-2506:Pis de

70m², 3hab, cuina y bany conser-vats, menjador ext, balcó, tot

exterior amb molt de sol.Asc.139.000€

ÀTIC PEP VENTURA

METRO Ref B-2438: 100 m², 55 m² de Terrassa, 3/4 hab 2 banys, vistes al mar, exterior i amb

ascensor. 225.000€

FRONT MA-RÍTIM-FINCA

SEMINOVA Ref B-2517: Pis de 3hab, 2banys, menjador ext a

balcó gran, calef, a/c per conduc-tes.Per entrar a

viure. Asc.Piscina comunitaruia.

300.000€Pk opcional

LLOREDA-AMBULATORI

Ref B-2518: Pis de 90m², 3hab, bany i

aseo, menjador de 22m² ext a

balcó gran, a/c, calef, alumini

i asc.200.000€

PEP VENTU-RA A PROP METRO Ref

B-2491: Pis de 90m², 3hab, menjador ext a balcó gran, 2banys, cuina

office gran, con-servat en molt

bon estat.179.000€

Page 56: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

PISO EN VENTA EN BADALO-NA CENTRO Finca con ascensor, piso en Av. President Companys Sup. 140 m2, 4 habitaciones total-mente reformado Balcón en el comedor. PRECIO 305.000€ TEL. 93 399 54 96 Esther

PARKING EN VENDA ZONA GORG Parking de 14 m2 c/ Tortosa 57 cantonada Marqués de Montroig. Amb vigilancia per circuit tancat tv, porta amb comandament, escala i ascen-sor PREU VENTA 20.000 € TEL. 636 48 60 32 David

PARKING EN VENDA ZONA GORG Parking de 14 m2 c/ Tortosa 57 cantonada Marqués de Montroig. Amb vigilancia per circuit tancat tv, porta amb comandament, escala i ascen-sor PREU VENTA 20.000 € TEL. 636 48 60 32 David

PEP VENTUR A-A PROP METRO REF B-2482: Pis de 3hab, menjador ext a balcó, pis alt amb ascensor.79.000€ IDEAL INVERSORS TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

GRAN CASA SENYORIAL A LA PLANA REF B-2327:Terreny de 400m² amb 750m² edificats en PB+1er+GOLFES+SÒTAN i JARDÍ de 250m², terrat de 50m² i terrassa de 50m², 12hab, 4 banys, pk per diversos cotxes. Consultar preu TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

M E R CAT T O R N E R R E F B-2492: Pis de 60m², 3hab, menjador amb sortida a balcó.Ideal per zona i preu.79.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA PART ALTA REF B-2505:Pis de 50m², 2hab, cuina i bany conser-vats, menjador ext a balcó.Asc.83.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA SALESIANS REF B-2318:75m² amb 3hab, cuina i bany arreglats, menja-dor de 20m² ext, parquet, riere, alumini, a/c amb bomba calor, per entrar a viure, ascen-sor.170.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

MANRESÀ 1ª LINIA DE MAR REF B-2263: Pis molt acollidor de 60m², 3hab, tot exterior sol tot el dia. Ideal preu i zona. 110.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA – PROGRÉS REF B-2495: Pis de 85m², 3hab, menjador de 24m² exterior, pis conservat en bon estat.Per entrar a viure.156.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

ANGLADA REF B-2307:Pis de 80m², 3hab, 2 banys, cuina office, menjador de 23m² ext a balcó, calef i a/a, per entrar a viure.186.000€, Pk opcional. TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

ÀTIC PEP VENTURA METRO REF B-2438: 100 m², 55 m² de Terrassa, 3/4 hab 2 banys, vistes al mar, exterior i amb ascensor. 225.000€ ( neg ) TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

56 |

Immobiliaris Treball Motor Varis Amistats Classes

ImmobiliarisCompra - Venta

LLEFIÀ / ALFONS XIII REF B-2481:80m², 3hab, 2 banys, cuina office, menjador de 20m² ext a balcó, a/c amb bomba de calor, parquet, alumini, faig.Asc.126.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

CASAGEMES –C/IRIS REF B-2487: Pis de 70m², 2hab, menjador de 24m² ext a balcó gran, calefacció, Vistes a mar, asc. 235.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

M E R CAT T O R N E R R E F B-2500: Pis de 90m², 4hab, bany arreglat, cuina arreglada, menjador de 20m² ext abalcó gran, calef i Asc.185.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

BUFALÀ REF B-2512:Pis de 65m², 2hab, cuina i bany refor-mats, menjador de 20m² ext, parquet, alumini, roure a/c, Asc.120.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

GORG-PAVELLÒ OLÍMPIC REF B-2461: Finca de 9 anys, 90m², 4hab, 2 banys, cuina ext, menjador de 20m² ext a balcó gran, gres, roure, alumini, calef i a/c, asc.225.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA- A PROP DE LA SIRENA REF B-2426:Pis de 65m², 3hab, bany i cuina re formats , men jador ex t , calef i a/c, parquet, alumini, finca amb ascensor.162.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA- METRO REF B-2421:90m², 4hab, bany i aseo, cuina amb galeria, menja-dor ampli de 24m² ext a balcó de 8m², pis conservat amb ascensor.178.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

Page 57: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

PEP VENTURA:3 pisos de 70m², 3hab, terrassa.590€- 625€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PISO EN ALQUILER STO.CRISTO Piso en calle Coll i Pujol 159, 3 habitaciones, venta-nas de aluminio, cocina y baño reformados, galería, muy solea-do, aparatos de aire frio/calor. Piso amueblado con opción a entregar vacío. Listo para entrar a vivir. Gastos mantenimien-to escalera incluidos. PRECIO ALQUILER 550,00 € TEL. 93 399 54 96 Esther

PISO EN ALQUILER STO.CRISTO Piso en calle Empor-dà, 22, 3 habitaciones, baño reformado, totalmente exterior, recién pintado. Gastos mante-nimiento escalera incluidos.PRECIO ALQUILER 450€ TEL. 93 399 54 96 Esther

P I S O E N A L Q U I L E R BUFALÀ Piso en calle Ros i Güell, totalmente reforma-do, 3 habitaciones, cocina y baño equipados, galería cubier ta. Listo para entrar a v i v i r. Gas tos manten i -miento escalera incluidos. PRECIO ALQUILER 560,00€ TEL. 93 399 54 96 Esther

P I S O E N A L Q U I L E R SISTRELLS Ático en C/ Estre-lla cerca piscina sistrells, 1 habitación, cocina y baño reformados, suelo parquet, dos amplias terrazas, muy soleado. Gastos mantenimien-to escalera incluidos.PRECIO ALQUILER 450€ TEL. 93 399 54 96 Esther

| 57

Com insertar un anunci classificat?· A través d'Internet: Inserteixi els seus anuncis a través del nostre web www.eltotdigital.com/classificats· A les nostres oficines: C/ Soledat - 20 3r 1a 08911 Badalona · Tel. 93 464 69 79 · 93 464 69 83

No es poden vendre o regalar animals si no es disposa i es fa constar a l'anunci el número de Nucli Zoològic. DOGC NÚM. 3926 de 16/7/2003No es publicaran aquells anuncis que tinguin contingut inapropiat, ni de contactes · Les abreviatures seran comptabilitzades com una paraula.Tots aquells anuncis rebuts abans de diumenge al vespre es publicaran a l'edició del dijous següent, en cas de dies festius les dates poden variar.

PUBLIQUE SUS ANUNCIOS

DIRECTAMENTE DESDE LA WEB:

www.eltotdigital.com

ImmobiliarisLloguer

Líders gràcies a tu!A Badalona, Montgat i Tiana som el setmanari gratuït més llegit i, des de fa més 30 anys, t’apropem tot allò que t’interessa.

Som líders en paper i també a internet amb descàrregues al web, amics al Facebook i segui-dors al Twitter.

Perquè entre tots fem que el TOT sigui més que una revista!

*Dades de la darrera onada del Baròmetre de la Comunicació.

OFERTA DEL MES CASA AL MERCAT TORNER REF B-2226: 260m² de v iven-da, pati, 4hab.Preu obert de 225.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

LA SALUD – ZONA DEL PASSEIG REF B-2519:Pis de 98m², 4hab, bany i cuina conservats, menjador de 22m² ext a Terrassa de 10m², a/c amb bomba calor, roure i alumini.Asc.138.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

CANYADÒ REF B-2521:Pis de 75m², 3hab, bany arreglat, cuina conservada, menjador de 18m²ext a balcó cober t de 8m², calef, roure i alumini.Asc.185.000€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

BUFALÀ VENDO PISO de 130m2, zona tranquila y muy soleado TELS. 93 460 75 68 - 645 45 03 56

TRASTERO PRIVADO 4m2. Badalona Entre campo de futbol y hotel Raphael. 9000 euros TEL. 656 84 74 99

Page 58: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

CHICA SE OFRECE para limpieza por horas , planche, cuidado personas mayores , fines de semana TEL. 632 48 24 93

CHICA DE OFRECE para t raba jar de l imp ieza , por horas excelentes referen-cias, trabajo muy bien TEL. 639 59 00 26

CHICA DE OFRECE para t raba jar de l imp ieza , por horas excelentes referencias, trabajo muy bien TEL. 639 59 00 26

SEÑORA SE OFRECE para trabajar por horas, o tiempo completo. Con referencias TEL. 686 88 94 09

L O C A L E N A L Q U I L E R BA DA L O N A B A JA M O S PRECIO!!! Local en C/ Coll i Pujol, 143, 90 m2 apto para tienda o negocio, con escapa-rate, suelo gres, puerta seguri-dad, recién reformado. Listo para entrar. PRECIO ALQUI-LER 490,00 € TEL. 93 399 54 96 Esther

L O C A L E N A L Q U I L E R BADALONA Local en zona Santo Cristo C/ Selva 300 m2 apto para supermercado, bazar, almacén, taller,… tiene vado, en buen estado. PRECIO ALQUI-LER 750,00 € TEL. 93 399 54 96 Esther

LA SALUD:65m²,3hab, semi moblat, balcó gran,ascensor. 550€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA DÚPLEX: 140m², 4 hab, tot reformat, balcó, asc.950€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA:55m², 3habita-cions, balcó, arreglat.475€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

SALUD BAIXA:60m², 3hab, conservat, asc.450€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

MANRESÀ: baixos de 60m², 2hab, reformat, a/c amb bomba calor.550€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

SE TRASPASA PELUQUERIA céntrica en Badalona, intere-sados contactar con TEL. 650 43 77 97

58 |

ImmobiliarisTraspassos

Treball

Números Premiats Maig 2014

Dilluns 5/5 ............................................................................. 18.460Dimarts 6/5 .......................................................................... 82.259Dimecres 7/5 ...................................................................... 08.596Dijous 8/5 ............................................................................. 19.266Divendres 9/5 ......................................83.579 (sèrie 011)Dissabte 10/5 .................................... 41.259 (sèrie 048)Diumenge 11/5 ..................................... 68.566 (sèrie 043)

CENTRE:75m², 2hab, mejador ext a balcó, a/c amb bomba calor, asc.690€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA:2hab, cuina i bany en bon estat, per entrar a viure.575€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

ST.CRIST:61m², 3hab, conser-vat.450€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA:90m²,3hab, bany i aseo, menjador ext a balcó.Asc.650€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA-CENTRE: 55m², 3hab, reformat , tot exterior.490€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA-SALESIANS: 3hab, en bon estat, terrassa de 15m².550€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

METRO DE PEP VENTURA: 3hab, tot reformat, a/c i calor, balcó. 620€,Pk opcional TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA:3 pisos de 70m², 3hab, terrassa.590€- 625€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

PEP VENTURA:60m²,3hab, conservat, a /c i calor.500€ TELS. 93 383 28 06- 93 383 04 68

P L A C E S PA R K I N G E N LLOGUER Badalona Centre President Companys 100€ Plaça Ernest LLuch 85 € TEL.610 90 76 74

Page 59: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

C O M P R A M O S j u g u e t e s ,cromos y tebeos. antiguos. TEL. 651 43 56 31

| 59

PUBLIQUE SUS ANUNCIOS

DIRECTAMENTE DESDE LA WEB:www.eltotdigital.com

Varis

difícilfàcil

solu

cio

ns

pa

ssa

tem

ps

EMPRESA LIDER EN SU SECTOR precisa de personal para sus oficinas en el Mares-me. Llamar para entrevista personal al TEL. 658 59 80 48 Sra Garcia.

SE OFRECE SEÑORA catala-na con experiencia y referncias para limpieza y cuidar personas mayores y niñós TEL. 663 37 37 25

SE NECESITA of ic iala de peluqueria TEL. 637 90 14 90

JUBILADO CON TARJET A ROSA para pequeños recados en Barcelona y alrededores TEL. 93 389 04 24

SE OFRECE chica labores de hogar TEL . 615 72 42 54

SE OFRECE chica por horas o fija, TEL. 630 42 33 79

SE OFRECE PAREJA FIJA O INTERINA con experiencia jardineria, paleteria, electrici-dad, limpieza, cocina carnet B1 TELS. 630 42 33 79 - 636 78 80 07

SE OFRECE mujer mediana edad, española, para cuidar personas mayores TEL. 602 10 03 47

TÈCNIC JUBILAT s´ofereix a empresa TEL. 636 64 89 33

SE OFRECE CHICA con experiencia y buenas referen-cias para limpieza por horas o camarera TEL. 666 77 90 55

C H I C A S I N C A R G O S FAMILIARES se ofrece como interna TEL. 632 48 24 93

SEÑORA BUSCA TRABA-JO limpieza , cuidar personas mayores,cocina, mañanas, tardes, noches, interna o fija con experiencia y referencias TEL. 628 62 87 87

CHICA SE OFRECE para limpieza por horas, cuiddo de niños, con referencias TEL. 639 02 03 51

CHICA BUSCA TRABAJO para cuidar personas mayores.Disponibilidad total.Con buenas referencias y titulación. TEL. 610 38 26 59

INGRESOS Extras TEL. 93 128 72 17

C L I N I C A D E N T A L e n badalona precisa auxiliar de clinica,interesadas enviar C.V A : [email protected]

Page 60: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

60 |

PUBLIQUE SUS ANUNCIOS DIRECTAMENTE DESDE LA WEB:

www.eltotdigital.com

PUBLIQUE SUS ANUNCIOS

DIRECTAMENTE DESDE LA WEB:

www.eltotdigital.com

Motor

CH ICO 3 3 AÑOS, busc a amistad o lo que surja, una chica que sea buena perso-na de verdad y que quiera conocerme TEL. 625 89 99 46

PROFESORA T ITUL ADA DA CLASES particulares y grupo, pr imaria, secunda-r ia, bachil lerato, módulos, francés, selectividad, forma-ción habitos de estudio. TEL. 93 461 09 24

GRADUADA UNIVERSITÀRIA ofereix classes particulars de primaria, ESO i batxillerat de totes les assignatures i tècni-ques d'estudi. TELS. 627 87 11 02 - 464 48 87

Amistats

Classes

Page 61: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

4 |

WEBNALIA---NOU.indd 1 09/12/2013 10:52:21

Page 62: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

62 |

La xarxa i més concretament les xarxes socials, també tenen la seva història. Encara recent es tracta d'una història molt activa i que probablement -si és que no ho ha aconseguit ja -ha generat molta més informació escrita que els milers d'anys de civilització.En aquesta línia s'inscriu la nova eina creada per Twitter: en la voluntat de conèixer els inicis de la seva xarxa. Mitjançant First Tweet, la signatura de l'ocell ha volgut que els seus usuaris coneguin els missatges inicials de les personalitats més seguides de la xarxa de microblogging.En la majoria dels casos, es tracta de missatges que donen la benvinguda als seguidors i donen una breu explicació de per què la personalitat en qüestió ha decidit obrir un compte a Twitter. Pau Gasol deia per exemple: "Hola a tots! Estic encantat d'unir-me a Twitter! Tinc alguna cosa preparat per al dia 30 però us aniré expli-cant durant aquests dies! " Rafael Nadal seguia aquesta mateixa tradició iniciàtica: "Bon dia! Ja

sóc twittero! Em fa molta il·lusió comptar amb el vostre suport des d'aquí! Tindreu més notícies meves ;) Rafa". D'altres, com es diria en teoria de la narrativa, donaven pas a la nova era social amb un missatge in media res. Rajoy afirmava: "A l'AVE arribant a Barcelona. Malgrat la meva inexperiència estrena amb il·lusió el meu Twitter en què compto amb tots". O Esperanza Aguirre: "Avui signo un conveni amb empre-saris madrilenys per impulsar el finançament de les PIMES". O amb el seu clàssic humor Andreu Buenafuente revelava: "Acabo d'aixecar-me del llit". En resum, internet és una gran bitàcora dels nostres dies i com a tal no oblida els missatges primers de cada tuiter .

Samba - aquesta app s'encarrega d'enviar missatges secrets i que s'autodestrueixen

ara està disponible per al s i s t e m a o p e r a t i u m ò b i l And ro id . s 'assegura que aquests no s'emmagatzemen en el mòbil ni en cap cas es corre el perill que es tornin a env iar. Un cop l l eg i t s , desapareixen.

C/Coll i Pujol, 192 Badalona

www.lekkernet.es Tel. 93 460 17 09

VENTA Y REPARACIÓN

SERVICIO A DOMICILIO

- Assistència a domicili- Pressupost sense compromís

SERVEI TÈCNICINFORMÀTIC

www.integer.cat

Veus aquest anunci?

Doncs els teus clients també!

Truca i informa't

93 464 69 7993 464 69 83

[email protected]

Page 63: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635

L'Eva fa tercer de primària de l'escola Arrels. Va néixer com qualsevol altre nen de la seva classe, però un accident la va deixar en cadira de rodes. Lluny de provocar-li un daltabaix en el seu dia a dia, l'Eva continua fent el que feia fins abans de l'accident. "Abans jugava a bàsquet i després de l'accident vaig voler seguir i ara també hi jugo", explica. Ella és una de les participants de la campanya 'Mou-te i veuràs!' de l'Institut Guttmann de Badalona per promoure a les escoles de la inclusió social dels nens disca-pacitats a través de l'esport.De fet,fomentar la conscienciació social perquè les persones discapacitats, i en especial els nens, puguin fer una vida el més

normal possible. Aquest és un dels grans objectius de l'Institut Guttmann, un dels centres de referència a tot l'estat espan-yol en neurorehabilitació. És en aquest context que l'hospital vol endinsar-se a les escoles del país per fer arribar aquesta política a l'entorn més proper als nens.'Mou-te i veuràs!' és una activitat que s'organitza anualment i des de fa deu anys a les instal·lacions de l'Institut del barri de Canyet. Durant la darrera dècada han passat 40 escoles i més de 3.000 nenes d'escoles de l'àrea metropolita-na. La particularitat d'aquests centres és que a les seves aules hi ha algun alumne amb algun tipus de discapacitat funcional.

L'esport com a mètodeL'esport és, de fet, un dels

mètodes més importants per a la rehabilitació de persones que pateixen alguna discapacitat funcional. A l'Institut Guttmann hi ha ingressats 150 pacients amb diferents casuístiques i tots ells tenen un programa de rehabilitació personalitzat. Des de les deu del matí i fins a les cinc de la tarda fan activitats de tot tipus, moltes d'elles de tipus físic. L'hospital, a més, rep diàriament la visita d'una setantena més de pacients en un estadi més avançat de la seva rehabilitació. Ja viuen a cada, però continuen assistint a les sessions de rehabilitació diàriament. D'altra banda, hi ha un grup d'una trentena de nens que visiten la muntanya de Can Ruti un cop acaben les classes a l'escola per continuar la seva rehabilitació al centre.

| 63

"Abans de l'accident jugava a bàsquet; ara també"

Carles Carvajal

Page 64: El TOT Badalona, Montgat i Tiana. Número 1635