El Web Negre 048

Click here to load reader

 • date post

  16-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  225
 • download

  5

Embed Size (px)

description

Revista d'humor i sàtira

Transcript of El Web Negre 048

 • Segona poca

  Nmero 48

  20 octubre 2010

  1DEVIL

  Tenim un show,el sap tothom:Farsa, farsa,faaaaaaarsa!

 • ewnTENIM UN SHOW, EL SAPTOTHOM

  2

 • 3ewnTENIM UN SHOW, EL SAP TOTHOM

 • ewnTENIM UN SHOW, EL SAP TOTHOM

  4

 • ewnTENIM UN SHOW, EL SAP TOTHOM

  5

 • 6ewnTENIM UN SHOW, EL SAP TOTHOM

 • ewnTENIM UN SHOW, EL SAP TOTHOM

  7

 • 8ewnEL ZETAPETA

  Resulta ser

  Resulta ser que el president del governespanyol, el senyor Jos LuisRodrguez, ja sap que li seran apro-vats els pressupostos de lany que ve.Resulta que aix s primordial per a

  seguir governant, tan si ho fa b, com si ho famalament, tant se val aix, si saps que taprova-ran els pressupostos, ja ests salvat i tens unany ms de governar tranquil.

  El senyor Rodriguez no t el que es pot diruna majoria molt majoritria al Congrs. T, msaviat, una majoria per anar fent, per no es potdespistar, sin no podr fer. Fins ara sho anavaarreglant amb els de CiU, amb els del PNB i elsde Coalisin Canria, que li deien a tot que s i liaplaudien tot, per un dia el senyor Duran li vadir al senyor Rodrguez que no compts amb elsde CiU per aprovar-li ms pressupostos, que janestaven tips, que si ell no es portava b ambCatalunya, Catalunya no es portaria b amb ell ia lhora de votar els pressupostos, encara queestiguessin molt i molt b, votarien en contra,Apa!

  Resulta ser que el senyor Rodrguez tambtenia enfadats els del PNB, que a les eleccionsbasques va fer una entesa amb els del PP per-qu els del PNB no governessin tot i haver guan-yat. Noms quedaven els de Coalision Canria,

  per ells sols no feien prou pes per aprovar resde res.

  Els de CiU es fregaven les mans; qu farara? No tindr ms remei que baixar del burro ivenir arrossegant-se a nosaltres, deien. I no.Resulta ser que els del PNB han agafat al sen-yor Rodrguez pels dallonses i li han dit: ens ne-cessites, oi? Doncs afluixa tot el que ens falta aEuskadi per acostar-nos a tenir una cosa sem-blant a la sobirania i que, ni tu ni els teus prede-cessors, heu volgut afluixar mai, i taprovarem elspressupostos dels pebrots I dit i fet!

  I per qu ho han fet? Que potser governenells a Euskadi? No! I per tant no sen beneficienpas, sin que sen beneficien els del partit delsenyor Rodrguez i els del PP, que sn els quegovernen ara mateix Euskadi. s a dir que hanfet un gest pel seu pas, desinteressadament?No siguem babaus. I s clar que pensen tornar agovernar, per aix shan preparat un bon peix alcove, encara que de moment el gaudeixi un al-tre.

  Aquests bascos sn diferents, no ho negueu.Aquesta gent treballen per una idea concretadEuskadi, no s si a curt o a llarg termini, per hitreballen i sho munten com si fos una partidadescacs, a poc a poc i anar fent... Aqu no. Aqunoms ens mirem el melic, ens barallem i fem elpallasso. I aix ens va.

  MANEL, EL PUYAL

 • ewnCOSES DE LA GENE

  9

 • 10

  ewnCOSES DE LA GENE

 • 11

  ewnCOSES DE LA GENE

 • 12

  per LA MAGINA DELS OUSewnCREMA DE LLAVIS

  Loteria

  Ara que les vacances quedenlluny i els botons de les batesescolars ja han rebut els pri-mers repunts, arriba el mo-ment ms important de deb

  de lany; preocupar-se per adquirir dcimsde la loteria de Nadal. s clar que s, ja hovaig apuntar en lanterior article, a veure sitoca la grossa i enviem una pila de gent afer punyetes!

  De fet, tal i com pronostiquen les en-questes electorals, a hores dara encara re-sultar ms fcil apostar per la combinacidun nmero guanyador del sorteig deNadal que encertar si el conseller Nadal re-validar com a diputat socialista alParlament. B, ja es veur si finalment aprimers de desembre el poltic giron entraper nota de tall com si, a finals del mes,servidora arreplego quelcom de la pedrera.

  Per cert, una de les coses que emsorprn per part dalgunes de les personesamb qui coincideixo comprant dcims enles administracions de loteria sn aquellesi aquells que sapropen a la finestreta ambla dria de cercar un nmero prefixat.

  Sovint les apostes van relacionades ambfets de lanyada de torn que, segons su-persticiosos, els ha de donar sort.

  Enguany, entre el reguitzell de propos-tes, trobarem qui sinteressar per nmeroscom el 15510, del tot ideal pel Rivera per-qu rememori lactuaci den Jimmy Jumpa lEurovisi; o ara el 29610 adequat pelPuigcercs i que fa referncia a la sentn-cia del Tribunal Constitucional sobre lesta-tut; o b el 22710 per la Camacho i el reco-neixement per part del TribunalInternacional de Justcia de lestat deKosovo; o tamb lHerrera amb el 29910vinculat amb la atonyinada als okupes deldia de la Vaga General; o el 71110 adreatal president Montilla desitjant una benedic-ci miraculosa del Papa a la SagradaFamlia o b el 28110 tot somiant en Mastrobar diners a Palau, de la Generalitat, na-turalment!

  B, en el menor dels xits i en el sup-sit que la grossa acabi amb 0, els tornaranels diners a tots.

 • 13

  ewnMINA TV

 • 14

  ewn+TECA PER A LINTELLECTE

 • ewnPSC

  15

 • ewnPPSOE

  16XAVI

 • ewn+TECA PER A LINTELLECTE

  17

  BER ALLES

 • ewn+TECA PER A LINTELLECTE

  PREVENCI

  MARESME 18

 • ewn+TECA PER A LINTELLECTE

  VAJA VAGA!

  PRIVACITATA INTERNET

  PASSIONS

  19

 • ewnELWEB NEGRE DE BABEL

  20"Y LA CHILENA DESCRIBI UNAPARBOLA..." QUIMRICAS-Q#-Lpiz grafito/papel reciclado- *(a los mi-neros chilenos Octubre 2010-)

 • ewnEL WEB NEGRE DE BABEL

 • 22

  per JORDI ARTIGASewnEL CALAIX DELS NINOTS

  El passat 1 d'octubre em vaigacostar a l'Espai MemorialDemocrtic de Via Laietana aBarcelona on es projectava eldocumental El Papus: anato-

  mia d'un atemptat realitzat per DavidFernndez de Castro, fill d'un periodistaque formava part de la redacci d'El Papusaquell fatdic 20 de setembre de 1977, tresmesos desprs de les primeres eleccionsdemocrtiques, en que esclat una bombade l'ultradreta feixista amb el resultat d'unmort, diversos ferits i la destrucci de la re-dacci i part de l'edifici on s'estava la redac-ci d'El Papus a la Plaa Castella de lanostra ciutat.

  A la sala del Memorial no hi cabia ni unaagulla, prova de que aquell episodi de latransici poltica encara atreu gran inters,per el pblic sobretot era el de l'antiga re-dacci de la revista, aix com gent del mndel periodisme i alguns humoristes grfics.

  Entre alguns dels que apareixen a la pell-cula i estaven a la sala, recordo als dibui-xants scar i Jordi Amors Ja; CarlosNavarro, editor d'El Papus; Antonio Franco,ex-director d'El Peridico; Alberto Royuela,venerable vellet (dit en to sarcstic) feixis-ta, com l'anomen alg, i el fill del polticJordi Sol Tura, tamb documentalista, tansols com a espectador.

  El Papus: anatomia d'un atemptat suna producci dels estudis Cromosoma, enla que han collaborat TVE, TV3 i tamb elMemorial Democrtic, l'acte del Memorialha estat una preestrena abans de que siguiprogramat en alguna cadena de televisi.

  LA "MODLICA" TRANSICI POLTICAEl documental s portat pel fil conductor

  del pare del realitzador, el periodistaFernndez de Castro, testimoni dels fetsviscuts en aquella complicada transici po-ltica dels anys 70 del segle XX en que ladictadura franquista va morir matant:atemptats, assassinats, incendis a llibre-ries, multes i segrestaments de publica-cions..., etc., posant en qesti tot all ques'ha dit sobre la modlica transici que va

  Continua a la pgina segent

  El Papus:anatomiad'unatemptat

 • permetre amb l'amnistia (l'equivalent hispde la ley de punto final argentina) l'allibe-rament, s, dels comdemnats i empresonatsa les presons franquistes, per que tambva permetre un xec en blanc i un oblit defi-nitiu a tots els crims i atrocitats franquistesque han quedat impunes. I de aquellospolvos... estos barros i ara estem on es-tem, amb un neofranquisme i una ultradretams frescos que mai.

  El director ha sabut combinar b una s-rie d'elements clssics del gnere docu-mental: fotos, documents com per exem-ple algunes de les nombroses multes iprocessos d'El Papus, dibuixos de la re-vista, alguns d'ells animats expressamentper al film, aix com seqncies del llargHistorias de amor y masacre de JordiAmors. Tot aix amanit amb entrevistesd'amds bndols: els treballadors d'ElPapus i els que organitzaren o estiguereninvolucrats en aquell atemptat com AlbertoRoyuela i altres.

  Entre els dibuixants entrevistats entreels que vaig trobar moltes absncies hihavia l'scar i en Jordi Amors Ja que potpresumir d'haver tingut vuitanta proces-sos i multes tots perduts per blasfmia,atac a la religi, etc., tot un rcord. En re-alitat el Rgimen volia liquidar d'una o al-tra manera aquella pedra molesta a la sa-bata que era El Papus i al final hoaconsegu. En un moment es relata l'anc-

  Nota de redacci:

  A les quatre pgines se-gents trobareu una his-torieta que Carlos Gim-nez va dibuixar arran delatemptat a El Papus. Esva publicar a la mateixarevista i, temps ms tarden el tercer lbum de lamagnfica collecci Es-paa, una..., Espaa,grande..., i Espaa, li-bre!, dEdiciones de laTorre.

  Actualment els tres llibreses poden trobar reunitsen un sol volum (Espaauna, grande, libre!) editatper Glenat.

  El format original s verti-cal i, per adaptar-lo a lesnostres mesures, hem di-vidit cadascuna de lespgines en dues parts,amb lesperana de nohaver desvirtuat la feinade lautor.

  Ve de la pgina anterior

  dota, sembla que certa, de que fou CarmenPolo de Franco, lias la Collares la que di-gu al seu marit que aquella revista grolle-ra i subversiva era intolerable que conti-nus apareixent...

  En definitiva el director David Fernn-dez de Castro i el seu equip han aconseguitfer un documental que no deixar indiferentning i que, a ms de refrescar la memria,posa en qesti la manera com es va feraquella transici que va voler amagar i feroblidar moltes coses incmodes per a msde quatre poltics actuals... No en va es vaqueixar de que arxius com el del GovernCivil de Barcelona i el de la Policia (PolicaArmada franquista i Polica Nacional enl'actualitat) han sigut inaccessibles per a feraquest documental...

  No us perdeu doncs, l'estrena del docu-mental, no s si als cinemes per segurque a la petita pantalla, val la pena.

  ewnEL CALAIX DELS NINOTS

  23

 • ewnEL CALAIX DELS NINOTS

  Continua a la pgina segent

 • ewnEL CALAIX DELS NINOTS

  Continua a la pgina segent

  Ve de la pgina anterior

 • ewnEL CALAIX DELS NINOTS

  Continua a la pgina segent

  Ve de la pgina anterior

 • ewnEL CALAIX DELS NINOTS

  Ve de la pgina anterior

  Extret de: CARLOS GIMNEZ, Espaa, libre!. Ediciones de la Torre. Collecci Papel Vivo. 3a edici. Madrid 1980

 • Aquesta colla ha estat contractada pelRosell per fer la versi illusrada de ladue dikigence:

  Nstor MaciKapManel PuyalJosep Ignasi GrasLAviSolerQuelDani SausElchicotristeBiSergi FidalgoJordi ArtigasBritoGiulio LaurenziPedro MolinaQuim PanequeLa Magina dels OusRoger FillolDevilXavier SalvadorWillyTres

  Per qu us penseu que no lensenyen?.

  El Web Negre no coincideixnecessriament amb les opinionsdels seus autors. De fet, la majoriade vegades no en tenim, daix.Quina angnia, oi?

  ewnTRACA FINAL

  28