Flaix Montessori juny 2009

16
Flaix Montessori CEIP MONTESSORI juny 2009 Casals d’estiu al CEIP Montessori Reconeixement als Premis de Medi Ambient Les colònies de l’escola

description

revista escola montessori

Transcript of Flaix Montessori juny 2009

Page 1: Flaix Montessori juny 2009

FlaixMontessori

CEIP MONTESSORIjuny 2009

Casals d’estiual CEIPMontessori

Reconeixementals Premis deMedi Ambient

Les colòniesde l’escola

Page 2: Flaix Montessori juny 2009

Fla

ix M

ontessori -

2

edita: CEIP Montessori

carrer Monturiol, 5308191 Rubí

escolatel 936997200

a/e: [email protected]

ampatel 659949529

a/e: [email protected]

webwww.xtec.cat/ceipmontessori

comissió revista:David MartínSònia DanozXavier GarciaEstela Vela

Imma Velasco

disseny i maquetació:Mar Lobato

impressió:Grup Digital

www.grupdigital.com

flaix montessorirevista trimestral

juny 2009

Estimada Lina:Amb tot el dolorque produeix diradéu per sem-pre, els teuscompanys i com-panyes, els alum-nes i les sevesfamílies, i endefinitiva, tots

els que hem tin-gut el gran honor i el plaer de treballar amb tu, etrendirem l’últim homenatge que tant et mereixes. Ivolem fer-ho com a tu t’agrada, amb tota humilitat,però destacant la teva tasca i la teva incansablededicació. Sabem que portes l’escola molt a dintredel teu cor, i ni en els darrers moments de la tevavida has oblidat la teva passió per la feina a la qualhas dedicat tot el temps del món. Sabem que etsuna lluitadora, ens ho has demostrat, i hem aprésde tu que la tovallola no es llença mai. I sabem queel teu estimat hort et trobarà a faltar, perquè tul’has ajudat a néixer i a créixer, de la mateixa mane-ra que tots nosaltres t’enyorarem. La teva voluntatés que prenguem el relleu de la tasca que amb tantadedicació has començat. Així ens ho has dit i així hofarem. Serà difícil, perquè tenim el cor trencat, peròdes d’on siguis a partir d’ara veuràs com any rereany farem collita. Segurament ho haurem de fer totsplejats, alumnes, mestres i pares i mares, però totsels nens i nenes que surtin del Montessori sabranque som Escola Verda gràcies a la teva constància ia l’estimació per la teva feina. Nosaltres ja hosabem. Ens reconforta haver pogut celebrar amb tuaquest títol, ara fa tres mesos, pel qual tant vas llui-tar. Ha estat la darrera vegada que hem gaudit de lafeina ben feta tots plegats. D’ara en endavant, enshaurem d’acostumar a caminar sense tu, però maino t’oblidarem. T’estimem, Lina.

Comunitat educativa del CEIP Montessori

Page 3: Flaix Montessori juny 2009

cic

le in

fantil -

Fla

ix M

ontessori -

3

P3-A- Romaní

P3-B- Espígol

Hola a tothom!!!

Abans d’acomiadar-nos...no volem deixar passarl’oportunitat d’explicar-vos el més destacat d’a-quest trimestre: Perexemple; en aquestesalçades del curs heu desaber que tots elsnens/es ja són capaçosd’escriure el seu nom,trobar els dels seus com-panys i reconèixer lletres.Ja els podeu felicitar!!!! Hem continuat cuidantamb molta cura el nostrejardinet: hem tastat lesllimones, hem regat elsnesprers i totes les plan-tetes.Durant el mes de maigvam anar d’excursió alTrenet de Sabadell. Quèbé que ens ho vam pas-sar jugant a ser revisors idonant una volteta ambel trenet!!!!Després d’aquest viatgevam anar a jugar al ParcCatalunya on hi ha unesmuntanyes i no ens vamcansar de pujar i baixar-les. Oi que vam tornarben nets?Us donem les gràcies perla vostra confiança i us

desitgem unbon estiu!!!!

Marta, Immai Estela

P3

Page 4: Flaix Montessori juny 2009

P4 P4 A i B: Girafes i Elefants

Hola! En aquest tri-mestre hem anatd’excursió al zooperquè volíemconèixer de propcom són els Elefantsi les Girafes. Tambévam veure altresanimals que ens vanagradar molt comels dofins, elspaons, els micos iels cocodrils...

Ens ho vam passarmolt bé i vam gau-dir molt de la natura.

Durant aquest tri-mestre ja hemcomençat a treballardues consonants ihem fet molts expe-riments de l’aigua.

Fins aviat i Bonestiu!c

icle

infantil -

Fla

ix M

ontessori -

4

Page 5: Flaix Montessori juny 2009

cic

le in

fantil -

Fla

ix M

ontessori -

5

P5

Aquest tercer trimestrehem estat experimen-tant amb l’aigua. Enshem intercanviat unesflors sorpresa, posant-nos missatges i titrant-les a l’aigua amb elspètals tancats. Quanestan a l’aigua observemque s’obren soles.També hem treballatamb diferents objectes

per observar si retenenl’aigua o la deixenpassar.També hem fet un

Arc de Sant Martí!Hem fet 7 grups de

nens i cadascú ha esco-llit un color de l’arc,hem omplert mitjaampolla de plàstic trans-parent amb aigua i hemtirat sis gotetes de colo-rant alimentici. L’aiguacanvia de color!! Comque només teniem elcolor verd, blau, vermelli groc, hem hagut de ferbarreges per obtenir elrosa, lila i taronja. Quebonic ens ha quedat!!!

P5 A i B: Dofins i Peixos

Page 6: Flaix Montessori juny 2009

1r

1r-A i B:Dofins iLleons

cic

le i

nic

ial

- F

laix

Montessori -

6

Catacric, catacrac!Aquest trimestre elsnens i nenes del cicleinicial ho hem passatd’allò més bé! Volemensenyar-vos algunesimatges de les colòniesque vam fer a CanVilalta (Moià) i que enshan convertit en apre-nents de mags. Sensedubte ha sigut unaexperiència inolvidableper les activitats quehem realitzat, pelsmonitors i per l’entornmeravellòs que ensenvoltava.

Page 7: Flaix Montessori juny 2009

cic

le in

icia

l - F

laix

Montessori -

7

2n2n-A i B: Pingüins i Serps

2n A i 2n B durant lavisita que vam fer alMercat Municipal

Page 8: Flaix Montessori juny 2009

3r 3r-A i 3r-B

Llibres gegantsPer Sant Jordi, els nens i nenes de tercer hem elaboratun llibre gegant on ha quedat recollit tota una mar decontes escrits i il·lustrats per nosaltres! Hem variat lallegenda tradicional de Sant Jordi i... quina sorpresa!Han sortit històries increïbles! I què em dieu del format?No el podem portar a la butxaca, és massa gran! Però ésgenial poder fullejar-lo sense haver de posar-se les ulle-res de prop!

Amb tot això, hem crescut una mica més com artistes iel més important, hem descobert el plaer d’escriure. Usanimem a que us feu el vostre propi llibre gegant!

Colònies a Tamarit!

Aquest any els alumnes de tercer

hem anat de colònies a Tamarit!

Hem passat tres dies molt diver-

tits! Hem gaudit de paisatges amb

un autèntic perfil mediterrani: el

parc natural Tamarit- Punta de la

Mora, la reserva natural del riu

Gaià i la platja de Tamarit. També

hem anat al parc d’aventures del

poble, anomenat Jungle Trek. Allà,

hem passat una molt bona esto-

na, ens ha encantat! Tots equipats

amb arnés i mosquetons ens hem

despenjat per les tirolines!

Després de tant caminar, ens hem

relaxat als diferents espais d’oci

que té la casa: camp de futbol,

camp de bàsquet, taules de ping-

pong,...i molts espais per córrer.

També ens va quedar temps per

moure l’esquelet a la discoteca

organitzada pels monitors.

Han estat unes colònies genials!!

Hem arribat a l’escola molt cansats, però tots

creiem que ha merescut la pena.

cic

le m

itja

- F

laix

Montessori -

8`

Page 9: Flaix Montessori juny 2009

cic

le m

itja

- F

laix

Montessori -

9`

Les colòniesA les colònies ens ho vam passar molt bé. La casa on vam anarestava a prop de la platja i tenia moltes instal· lacions: camp defutbol, pista de tennis, taules de ping-pong, etc. El primer diaens van dividir en tres grups per a fer totes les activitats delstres dies. Un grup el portava la Maria, un altre la Cristina i l’úl-tim el Yago. Són els tres monitors que vam tenir durant totesles colònies. En aquests grups estàvem barrejats els de terceramb els de quart. Vam anar a la platja, vam anar al bosc, vamaprendre coses de la platja i coses del bosc. Un dels dies més divertits va ser el de les tirolines. Hihavia cordes de metall super llargues per les que ens tiràvem d’un arbre a un altre amb una politja idues cordes de seguretat pel que pogués passar. A veure si l’any que ve són tant divertides com aquestes.

4t4t-A i BLa favada delcicle mitjàEl dijous passat, dia 21 demaig, els del cicle mitjàvam anar a l’hort de l’es-cola, vam recollir les favesque vam plantar a l’hiverni les vam pelar. Tambévam recollir les cebes ialls que ja estaven madursi els vam tallar a trossetspetits per poder-los cui-nar, després, juntamentamb les faves. El Xavi,tutor i el Xavi d’anglès lesvan cuinar amb botifarranegra de xai. Feia una olo-reta...! Quan van estar cui-nades ja va ser l’hora demarxar a dinar a casa, pertant, ens les vam menjarper la tarda.Primer vam fer classe i,després, de dos en dos,vam fer una degustaciód’aquest meravellós platque vam fer entre tots;des de plantar-les amb laLina, regar-les, collir-les i,finalment, cuinar-les.

Page 10: Flaix Montessori juny 2009

cic

le s

uperio

r -

Fla

ix M

ontessori -

105è-A i B

Colònies a La CarralLes colònies a La Carral d’aquest any han estat unes de les millors. El que més ens va agra-dar van ser activitats com la tirolina, el túnel de la por, el country... sense oblidar-nos de ladisco. Ens agradaria repetir l’any vinent!

Mengim menjamHem participat en aquestconcurs que ens haajudat a reflexionar sobrenosaltres i el nostreentorn. Ens coneixemmillor i ens acceptem talcom som.També hem après a ali-mentar-nos de maneramés saludable , es a dir ,a menjar més variat i sa:“moltes verdures i fruitesi pocs dolços i greixos” .Ah! i molt exercici.

Xerrada mediam-bientalEl dimarts 26 els alumnesde cinquè varem fer unaxerrada mediambiental.Vam exposar el treballque havíem fet sobre l’ai-gua i sobre el projectemengim menjam, es vandonar consells per estal-viar aigua i per una ali-mentació més saludable.Va ser tot un èxit! Elspares es van quedarbocabadats.

Page 11: Flaix Montessori juny 2009

6è6è-A i Bcic

le s

uperio

r -

Fla

ix M

ontessori -

11

Acomiadament

Després de tants anys al Montessori ha arribat el moment de acomiadar-nosde tots vosaltres. És ara quan ens venen a la memòria els records de totsaquets anys junts.De la nostra escola ens emportem molts records: les festes, les aules, elsprofessors, els amics, les sortides, les colònies... Totes aquestes experiències ens han fet passar moments molt feliços, altrespotser no tant, però de ben segur que tots aquests moments ens els empor-tem cap a l’institut.

Adéu a tots

Colònies a La Carral

Els dies 18, 19 i 20 de març els nois i noiesde sisè vam anar de colònies a La Carral(Solsonès).De camí cap a la casa, vam passar perCardona per fer una visita a les mines de sal,que per cert, va ser molt interessant.Un cop allà, vam fer activitats molt xules idivertides: tècniques de muntanya (tirolina irocòdrom), bicicletada, jocs malabars, gimca-na, discoteca, ball de country, túnel de lapor...A les estones lliures vam construir cabanes ifeiem constants visites a la granja dels ani-mals, però sobretot jugàvem al futbolí. Per cert, el menjar era boníssim, i abans decada àpat cantàvem unes cançons molt diver-tides que ens van ensenyar els monitors.Vam gaudir molt de tot , i sobretot vamestar junts i alegres en tot moment.

Page 12: Flaix Montessori juny 2009

Aula d’acollidaAquest curs 2008-09, a l’aula d’acollida,som quinze alumnes. Alguns de nosaltresja vàrem arribar el curs passat i durantaquest últim trimestre ens hem incorpo-rat a la nostra aula doncs entenem proubé el català i podem seguir les explica-cions dels nostres professors. Altres hemarribat al llarg del curs, al mes de gener ifins i tot al març.

La majoria venim de sud i centre Amèricaperò també tenim companys de Pakistan ide la Xina.

Els que hem arribat a Catalunya durantaquest curs seguirem assistint a l’Aulad’Acollida el proper curs.

Fla

ix M

ontessori -

12

Activitats del menjadorEstimats alumnes, mestres i familiars jaestem arribant a final de curs!!!!

Que ràpid ha passat el segon trimestre i ésque amb tanta activitat frenètica aquest cursens ha passat volant. Amb la tornada de lesvacances de Setmana Santa que ja ens quedenmolt lluny, a l’escola vam celebrar diferentsactes i al menjador no hem estat de braçosplegats, ens agrada participar sempre quepodem.

Amb l’arribada de St. Jordi els alumnes delmenjador ens van sorprendre amb una novarepresentació de l’obra teatral de la llegendade St. Jordi. Aquesta obra va ser molt especial,estava amenitzada amb les cançons d’ABBA, iel muntatge el vam anomenar: “Mare mevaQuin St. Jordi”. Des de la revista de l’escola,volem felicitar a tots els participants del mun-tatge, nois i noies sou uns artistes brillants!!!

A l’hora de permanència d’educació Infantiltambé vam voler treballar el món del teatreamb la representació clàssica de La llegendade St. Jordi, tot i que era la primera vegada,els infants de parvulari van demostrar tenir

grans actituds per actuar, nois l’any vinentrepetirem!! Aquests muntatges és van acom-panyar amb una nova decoració de l’entradade l’escola. Aquesta vegada ens vam transpor-tar fins a l’edat mitjana on un castell, un draci molts rosers ens van alegrar el pas d’entra-da i de sortida del centre.

Bé això ja s’acaba però encara no hem acabatde treballar encara ens queden setmanes demolta feina, i és que com tots sabem el finalde curs sempre hem de fer l’últim esforç tot ique faci caloreta. Per aquest motiu us infor-mem que els alumnes del menjador estempreparant el muntatge de Dagoll Dagom,Boscos Endins, si, si! Aquell que varem estre-nar l’any passat per St. Jordi, però aquestavegada amb nous personatges i cançons.Esperem que tots vingueu a veure’l. Tothomhi estarà convidat!!! Bé sense cap altre novetataprofitem aquest espai l’equip de monitorsdel menjador, per a desitjar-vos un estiu fan-tàstic ple d’aventures i descans!!!!

Jonatan Arias

Page 13: Flaix Montessori juny 2009

Fla

ix M

ontessori -

13

“Chico para todo” com diu ell, monitor, mestrede reforç, estudiant i artista multidisciplinar,en Jonatan Arias és un gran conegut de tot-hom a l’escola. Si no el coneixeu segur quel’heu vist, a les sortides, al pati, al Carnaval,organitzant la decoració de l’entrada de l’es-cola. Gairebé omnipresent, el Jonatan fa unatasca difícilment classificable, però que totspodem veure per tot arreu quan trepitgeml’escola.

- Ens pots explicar què és el que fas realment a l’es-cola?

Ja porto cinc cursos al centre i cada any he anat fentuna feina diferent. Vaig començar com a monitor demenjador que després compaginava amb el teatre delmenjador. Amb el temps vam veure que amb la pocaestona que disposàvem i la dedicació que exigien elsprojectes, era millor portar tot el tema del teatre úni-cament, aquesta tasca dóna moltíssima feina i unmunt d’hores, no penseu!!!. Més tard, es va implantarla sisena hora i vaig començar a fer la permanència ainfantil. Amb treballs manuals, dansa, teatre, jocs,etc. També he fet de vetllador a un nen de P-5, va seruna suplència bastant llarga que em va permetreconèixer a molta gent de l’escola amb profunditat i demolts àmbits diferents, gent fantàstica, recordo gransmoments al pavelló d’infantil amb les meves novescompanyes.

També realitzo les decoracions de l’entrada de l’esco-la amb tots els nens i nenes del menjador, aquestasempre ha d’estar a punt per rebre a la gent. Sóc unamena de “xico para todo”: reforç a les sortides, acom-panyament a les colònies, ajudar a dibuixar elementsper a diferents cicles, aportar idees aquells que hodemanen, etc. al ser encara estudiant, s’ha de dir queaquests extres ajuden a millorar l’economia d’un mes-tre en curs.

- Respecte al teatre, aquesta afició pels musicals,d'on vé?

El teatre m’apassiona, ho duc dins. Sempre m’ha agra-dat la dansa, l’art en general. I compaginar la infànciai aquest món és una experiència brutal. El tema delsmusicals va sorgir com a casualitat, introduint unacançó a una obra de St. Jordi fa tres anys. Amb elstemps vam introduir dues cançons, desprès tres, i aixífins que varem decidir organitzar una adaptació de laFlauta Màgica de Mozart. Quina prova de foc, unaopera en alemany i fent play-back!!! Quins nervis vampassar, però quina meravella va quedar al teatreaquell fi de curs. Recordeu?

Desprès d’aquest muntatge ens varem llençar de capa fer un musical. Boscos Endins. Aquesta fal· lera delsmusicals no sabem quan durarà, però els nens i nenesestan gaudint molt amb aquests i hem d’aprofitar. El

teatre es un treball cooperatiu molt complert i ambmolts valors a treballar. Realment és molt divertit i quisap si algun infant de l’escola arribarà lluny, enaquest camp. Hi ha joves promeses, no penseu.

- Què és el més difícil de la teva feina a l'escola?

El mes difícil de tot es coordinar tots els elementsd’un nou muntatge: musiques, elaboració i adaptaciódel guió, danses, vestuari, personatges, que tothomestigui satisfet, etc. Moltes vegades tens una idea bri-llant al cap però no et quadra la resta, fins que no hotens tot ben lligat i al sac o fins que la musa inspira-da no apareix estàs amb neguits.

- Què és el més gratificant del teu dia a dia a l'es-cola?

El més gratificant per mi és el dia de les representa-cions. Jo les visc com un part, cada muntatge és nouinclús cada representació i no saps com anirà, encaraque sempre van molt bé. Reconec que passo moltsnervis perquè tot surti el màxim de bé possible, peròels nervis son allà,... gratifica molt veure els nens daltde l’escenari feliços, orgullosos de la seva feina, de laseva disfressa, com miren als pares des de dalt l’esce-nari pletòrics. Les felicitacions dels pares, dels mes-tres, dels companys, motiven molt. Però el que mésmotiva és veure aquells nens tímids, plens de vergo-nya, que passen terror a l’hora d’actuar i al final de totel procés de creació observes que com una flor s’haobert i ha perdut mil pors. Aquets nens tenen moltmèrit. Sou uns campions!!!

- Quins projectes musicals-teatrals tens entremans pel futur immediat?

Normalment funciono amb musicals que he anat aveure o conec de primera mà. Casualment aquestestiu treballaré a una escola de dansa i teatre aBarcelona especialitzada en teatre musical i veu.Espero aprendre mil coses noves per a poder compar-tir amb la nostra escola: nois carregeu piles, que alsetembre vindre ple d’estímuls i partitures!

Però, qui és aquest noi?

“Gratifica molt veure els nensdalt de l’escenari feliços, orgu-

llosos de la seva feina, de laseva disfressa, com miren alspares des de dalt l’escenari

pletòrics...”

Page 14: Flaix Montessori juny 2009

Projecte reutilitzacióllibres i rebut únicTal i com es va preveure, aquest proper curs elrebut únic ja inclourà tot el que els nens i nenesnecessiten al llarg del curs: els llibres i quaderns,les llibretes, bolígrafs, colors ... o altres estris, aixícom tot el material fungible habitual que s’utilitzaal llarg del curs.

El primer dia d’escola els nens trobaran els lli-bres i el material a la classe.

Enguany l’equipament esportiu tambées complementa amb una samarreta demàniga llarga, junt amb el xandall com-plert, el pantaló curt i la samarreta demàniga curta. A més, de la bata per alsnens i nenes dels cursos del cicleinfantil.

Tot aquest equipament es podràrecollir a partir del mes de juliol ala botiga INTERSPORT situada alcentre de Rubí.

Recordar que el projecte de reutilit-zació i el rebut únic, a més de con-

tribuir en la conservació del mediambient,genera unimportante s t a l v ieconòmic ales famílies.

Rebut curs 2009-2010: 150 €

Assemblea General de l’Ampa

El passat 20 de maig es va celebrar l’Assemblea General de l’Ampa. A la mateixa esva presentar i aprovar la memòria anual d’activitats del curs 2008-2009 i els eixosd’actuació per al proper curs, en especial el de les activitats extraescolars que es

duran a termen a partir d’a-cords amb diferents clubsesportius.També es va donar comptesdel seguiment econòmic delprojecte de reutilització lli-bres i es va aprovar el nourebut únic per als propersanys.

Gran Festafi de cursamb lesfamílies·······dissabte 13de juny

·······

a partir de les 6 de la tarda activitatsper als nens:“boty-boty”“tobogan gegant”“circuit de quads”“festa de l’escuma”

a partir de les 9 del vespre:sopar de germanor

(cada família porta el seu menjar)fi de festa amb música i ballsorteig de regals

coca i cava per a totsgentilesa de Campos Estela

Preu: 4 euros per persona(nens escola gratuït)

venda tiquets: ampa

Al setembre necessitarem

voluntaris per a classificarels llibres i el material. Sivoleu col·laborar, podeudeixar el vostre telèfon a

l’AMPA o a la Secretaria del’escola.

Page 15: Flaix Montessori juny 2009

L’escola va rebre, el passat 4 de juny, unamenció honorífica al Premi Escoles Verdes,que enguany s’ha atorgat amb motiu del 10èaniversari del programa Escoles Verdes.Aquest reconeixement va coincidir amb el lliu-rament de la IV edició del Premis de MediAmbient que organitza la Generalitat de Cata -lunya, i es va celebrar al Mercat de les Florsamb la presència del conseller de MediAmbient i Habitatge, Francesc Baltasar, i elsecretari general del Medi Ambient iHabitatge, Eduard Pallejà.

La menció honorífica que va rebre la nostra escola vaser pel projecte del cicle de l’aigua, “L’aigua, un béescàs”. El Premi Escoles Verdes s’ha creat per impul-sar el reconeixement públic a iniciatives exemplarsd’educació per a la sostenibilitat. En aquesta prime-ra edició s’han presentat 60 treballs.N’hi ha 316 centres educatius de tot Catalunya que participenen el programa Escoles Verdes, que té com a objectius principals aju-dar els centres a ambientalitzar-se, promoure la participació i la implicacióactiva de la comunitat educativa en la millora del seu entorn, i afavorir l’intercanvientre els centres que participen en el Programa, tot fent una xarxa. El CEIP Montessori varebre l’acreditació d’escola verda el passat mes de desembre.

Fla

ix M

ontessori -

15El Montessori rep una menció al Premi Escoles Verdes

CASALETEs realitzarà del 8 al 23de juny (de 15 a 18 h)Organitza l’Ajuntament deRubí dins del Pla d’Entorn

CASAL D’ESTIUEs realitzarà de l’1 al 31 de juliol (de 9 a 14 h), amb servei “Bondia” (de 7.45 a 9 h). • Inscripcions: del 15 al 19 de juny a l’Ampa de 8.45 a 9.15 h; de12.45 a 13.15 h i de 14.45 a 15.15 h (cal haver fet preinscripció.En cas contrari, consulteu places lliures)• Preu casal: 50 € per setmana, exceptuant la setmana de l’1 al 3de juliol que té un cost de 30 €.• Pagament: es podrà dividir en 2 parts (un 50% en el moment dela inscripció i la resta el primer dia del casal)

CASAL DE SETEMBREDe l’1 al 10 de setembre, amb lapossibilitat d’apuntar també els

nens al servei “Bon dia” (de 7.45 a9 h). Organitza l’Ajuntament de

Rubí dins el Pla d’Entorn.

Page 16: Flaix Montessori juny 2009

ceip montessori

www.xtec.cat/ceipmontessori

Tota la informació de l’escola

la tens a un sol “clic”