Full de març 2012

36
Març | 2012 #134 LA COMÈDIA MUSICAL DEL FUTUR ... o com anar en Tricicle al Teatre Serrano

description

Programació cultural de la ciutat de Gandia del mes de març de 2012.

Transcript of Full de març 2012

Page 1: Full de març 2012

Març | 2012 #134

la comèdia musical del futur... o com anar en tricicle al teatre serrano

Page 2: Full de març 2012

1986-2011

ImpressióImpressióImpressióImpressióImpressióImpressióImpressióImpressióImpressióImpressió

AnysAnysAnys

d’Impressiód’ImpressióImpressióImpressióImpressió

• Disseny Gràfi c • Edicions • Caixes • Catàlegs• Bosses de Luxe • Calendaris • Carpetes • Fullets

• Etiquetes • Formularis • Cartells • Revistes• Impressió Digital (alta qualitat) • Pàgines Web

ImpressióImpressió

Polígono Industrial - Avda. de Gandia, 20 - 46727 REAL DE GANDIA (Valencia)Telf. 96 286 39 49 - Fax 96 287 53 56

e-mail: [email protected] - www.tecnigraf.net

Page 3: Full de març 2012

MARÇ · 20123

ÍNDeX

DL DT DC DJ DV DS DG

1 2 3 4

5 6 7 8 9 10 11

12 13 14 15 16 17 18

19 20 21 22 23 24 25

26 27 28 29 30 31

MARÇ 2012

La programació pot estar subjecta a modificacions d’última hora | www.gandia.orgEdita: Departament de Cultura, [email protected]òsit Legal: V-80-2012Imprimeix: Tecnigraf Indústria Gràfica, S.L

ENTReVISTA ---- 4NOTíCIES ---- 6TEAtRE ---- 8CiNEMA ---- 12MúSICA ---- 14EXPOSiCIONS ---- 18CONFERèNCIES ---- 21ExCURSIONS ---- 22VISITES GUIAdES ---- 23MAGa ---- 24iMAB ---- 25ALtRES ACTIVITATS ---- 28InFORMACIÓ ---- 32AVANç PROGRAMACIÓVENDA d’ENTRADES ---- 34

Page 4: Full de març 2012

4

ENTReVISTA

Pau, Algunes persones bones l’estrenàreu al Festival Temporada Alta de Girona, el més important de Catalunya. Com va ser l’experiència?Estrenar al Festival Temporada Alta de Girona ha estat tota una experiència per a la compan-yia, principalment perquè és un festival amb una programació molt àmplia i variada i, sobre-tot, perquè és un taulell d’exhibició tant per al públic i professionals catalans, com per als ges-tors culturals d’àmbit estatal i, fins i tot, euro-peu. Al mateix temps, la nostra presència al FTA suposava, també, una manera d’exportar el tre-ball que actualment estem fent a València, més enllà de les nostres fronteres, juntament amb Carles Santos i Los Corderos, s.c., totes dues for-macions amb membres valencians, també.

Es diu que sou una companyia que investiga i experimenta amb noves formes de comu-nicació i d’expressió teatrals. En quin sentit? Hem intentat —i seguim intentant-ho en cada producció— que hi haja sempre un esperit d’investigació i experimentació en el procés de creació. Que cada treball supose un repte per a nosaltres, bé per la seua particularitat for-mal, o per l’ús de diferents llenguatges o per la inclusió d’elements reals dins l’escena, etc. Intentem que la forma sempre estiga lligada al

contingut. En el cas d’Exercicis d’amor, que es va poder veure al Teatre Serrano l’any 2009, la forma és una celebració, amb l’estructura típica d’este tipus de cites: la recepció dels convidats, la cerimònia i el convit final, que s’organitza de manera itinerant per diferents espais del teatre i que comporta que cuinem una paella durant l’espectacle, per tal de compartir-la amb els convidats-espectadors, durant el convit final. D’aquesta manera, intentem seguir una línia d’investigació diferent en cada treball, a partir de l’experimentació i la investigació amb no-ves formes d’utilització de l’espai escènic, amb la presència d’elements reals dins de l’escena, amb diferents formes de concebre l’espectador i d’implicar-lo activament en el discurs, etc.

Com es fa sentir això en l’obra?En concret, juguem amb la ruptura de la tea-tralitat per fer un canvi entre anar al futur i tornar al present. Utilitzem la incursió de per-sones que no són actors al mateix nivell que els actors en escena, seguint una de les línies d’investigació que comentava més amunt, de manera que trobem la presència de dues per-sones no vinculades amb el món de l’escena, que ajuden voluntàriament a portar endavant la funció. Estaran a l’escenari amb els actors, i participaran i ajudaran els personatges sempre

El pròxim 31 de març, la companyia valenciana El Pont Flotant torna al Teatre Serrano amb Algunes persones bones, un obra que han estrenat al Festival Temporada Alta de Girona i que, segons una de les directores i actrius, Pau Pons, tanca la seua peculiar trilogia del temps. Algunes persones bo-nes és una reflexió al voltant de com les persones, passada una edat, s’acomoden a la vida i deixen passar el compromís social i les il·lusions de joventut.

“Algunes persones bones planteja la dificultat de man-tindre una actitud respon-sable, compromesa i cohe-rent dins d’una societat de valors canviants” Pau Pons

EntREvIstEM PAu Pons. ActRIu, dIREctoRA I cooRdInAdoRA dE gIRA d’El Pont flotAnt

Page 5: Full de març 2012

PREus: Zona 1: 10 €, entrada reduïda: 8 € | Zona 2: 8 €, entrada reduïda: 6 €. vEndA d’EntRAdEs: www.servicam.com, telèfon 965 117 117. Taquilla del teatre, dimarts i divendres, de 19.30 a 21.30 h; i el dia de l’espectacle, a partir de les 20.00 h. Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, en l’horari habitual.

MARÇ · 20125

ENTReVISTA

ple de tòpics, resultat de la seua actitud passiva davant la vida, les seues contradiccions i les seues incoherències. Però potser mai no és tard per a rectificar, per a canviar les coses, per a tor-nar a començar de zero sense por, sense vergonya per tindre es-perança, per creure que, allà en el fons, encara queden algunes persones bones. L’obra planteja la dificultat de mantindre una actitud compromesa i coherent dins d’una societat de valors canviants, missatges contradictoris i injustícies normalitzades.

Pau, done alguna raó, als espectadors, per a veure l’obra.Hi ha moltes raons. De les primeres, diria que confiar en una bona i molt professional programació de l’equip de direcció i gestió del teatre, amb continuïtat i criteri, que garanteix la qua-litat i l’interés dels treballs que es mostren als seus escenaris.

I, per altre costat, afegiria que tindran l’oportunitat de veure a Gandia l’última obra que tanca la trilogia del temps –com l’hem anomenada a posteriori—, que es va encetar amb Com a pedres, allà pel 2006, una indagació sobre el món de la infantesa i —en paraules de la crítica— una revelació escènica sobre el pas del temps i la memòria; la segueix Exercicis d’amor, estrenada al 2009 en el desaparegut Festival VEO, on reflexionem a propòsit de les relacions humanes, una espècie de carpe diem teatral; i, per últim, Algunes persones bones, on la vellesa i el compromís són els temes que vehiculen la peça.

que els ho demanen. L’ús d’esta ferramenta ens permet poten-ciar la reflexió sobre eixa realitat que estem qüestionant, de manera que potencia la connexió directa del discurs amb la bio-grafia i l’experiència de l’espectador. Són una figura fonamental perquè ressalten el nostre envelliment, teatralitat i apatia, da-vant la seua espontaneïtat, naturalitat i motivació.

D’on sorgeix la idea d’Algunes persones bones?La idea d’aquest treball sorgeix d’una manera molt espontània, ja que els membres de la companyia tenien la sensació, passada la trentena, ja quasi més a prop dels quaranta, que havien enve-llit prematurament. Havien començat a buscar la comoditat en les seues vides, havien deixat de fer certes coses que suposaven un esforç, un risc. D’alguna manera, havien començat a reservar-se els dies per a les vacances, a reservar-se per a la ressaca, a reservar-se l’opinió per a evitar discussions, etc. Sentim la con-tradicció de buscar una certa estabilitat pròpia de la nostra edat, professional i personal, però alhora no volem aburgesar-nos; sentim la dualitat de voler involucrar-nos socialment i, alhora, estem descreguts de tot, no ens refiem de quasi res. I això ens fa sentir-nos culpables.

Amb què es trobaran els espectadors que vegen l’obra?Algunes persones bones conta la història de quatre vells: Joan, Àlex, Pau i Jesús, que es reuneixen cada dia al bar del Cantó, d’Àlex Cantó, per a jugar la partideta de parxís i deixar passar les hores. Els quatre personatges som els mateixos actors, els quatre membres de la companyia, però imaginats, projectats en un futur poc atractiu, en un ambient d’aspecte decadent, trist i

Page 6: Full de març 2012

6

NOTíCIES

El cIJ obRI dIssAbtEsEl Centre d’Informació Juvenil, ubicat a la plaça Rei Jaume I, ha ampliat l’horari d’atenció al públic als dissabtes. Així, des de principi de febrer, el CIJ està obert, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores. I dissabtes, de 10.00 a 13.00 hores. L’objectiu és adaptar-se als nous temps, optimitzant, d’esta for-ma, els recursos i serveis que es presten als joves de la ciutat.

nou hoRARI ARts EscènIquEs Al sERRAnoAmb la nova temporada d’arts escèniques al Teatre Serrano, s’ha modificat l’horari habitual de les representacions. Així, les representacions teatrals que abans eren divendres a les 22.30 h, s’han avançat a les 21.00 h. La intenció és oferir al públic un horari més còmode i que no trenque les vetlades, de manera que permeta als espectadors sopar tranquil·lament, des-prés de les representacions. D’altra ban-da, les representacions dels diumenges són a les 19.00 h.

El PAlAu ducAl REAlItzA lEs PRosPEccIons ARquEològIquEs dE l’obRA InAuguRAdA PEl cEntEnARIUn grup d’experts ha realitzat excavacions arqueològiques al Palau Ducal de Gandia, concretament, a la zona rehabilitada durant la passada legislatura. Malgrat que es-tes prospeccions eren obligatòries, ja que es tracta d’un edifici considerat Bé d’Interès Cultural, les obres, que incloïen la instal·lació d’un ascensor, es van inaugurar sense realitzar-les.

Ara, s’ha inspeccionant la planta baixa on es va instal·lar l’ascensor, al buit de l’escala que es troba entre el pati d’Armes i el pati de les Canyes, i que dóna accés al saló de corones i la Sala Daurada per l’interior de l’edifici. Durant les obres d’instal·lació d’este ascensor, des de Direcció General de Patrimoni, ja es va advertir de la falta d’estes ex-cavacions arqueològiques. No obstant això la rehabilitació es va dur a terme i va ser inaugurada al gener de 2011, sense que es realitzara l’estudi pertinent.

Per fi, s’ha pal·liat esta situació i s’han realitzat prospeccions, tant al subsòl com en els murs de la planta baixa on es troba l’ascensor. Amb açò, s’aconsegueix documentació arqueològica d’esta zona de l’edifici, que podria aportar nova informació bàsica so-bre els seus elements constructius i decoratius datats als segles XIII-XIV. Al tancament d’esta edició, encara no havien finalitzat els treballs arqueològics.

vEndA d’EntRAdEs A lA MARquEsADes de fa unes setmanes, la Casa de Cultura Marqués de González de Qui-rós compta amb un punt de venda d’entrades per als espectacles del Teatre Serrano, tant d’arts escèniques com de cinepot. L’horari d’este nou punt de ven-da a la taquilla del passeig de les Germa-nies, 13 és, de dilluns a dissabte, d’11.00 a 14.00 h, i les vesprades que la Casa de Cultura estiga oberta per esdeveniments, de 18.00 a 20.00 h.

Page 7: Full de març 2012
Page 8: Full de març 2012

8

TEAtRE

ds

10març

TeaTre DeL raVaL, 19.00 h. Centre Teatral GandiacIRquE déJà vu, Cia. La Baldufa espectacle d’humor i titelles · a partir de 6 anys · Duració: 60 min · Preu únic: 4 €Venda d’entrades en el Teatre del raval, des d’una hora abans de la funció

direcció: ramon Molins i Luis Zornoza Boy Intèrprets: Carles Pijuan (anselmo) i emiliano Pardo (Fausto)

Fausto i Anselmo són dos comediants, dos pallassos..., dos amics. Cada dia es troben i re-corden el que van ser: dos nòmades, dos viat-gers..., dos amics. Un matí qualsevol, els records s’aturen; Anselmo està malalt i Fausto serà l’encarregat de fer sentir les situacions viscudes d’Anselmo, a través d’un viatge a la memòria de la seva joventut, amb l’objectiu de recordar ex-periències ja viscudes... déjà vu! Ja vist! Nostàl-gia i humor es barregen per fer un homenatge a la vellesa i l’amistat.

Fausto y Anselmo son dos comediantes, dos pa-yasos..., dos amigos. Cada día es encuentran y recuerdan lo que fueron: dos nómadas, dos via-jeros..., dos amigos. Una mañana cualquiera, los recuerdos se paran; Anselmo está enfermo y Fausto será el encargado de hacer sentir las situa-ciones vividas de Anselmo, a través de un viaje a la memoria de su juventud, con el objetivo de recordar experiencias ya vividas... déjà vu! ¡ya vis-to! Nostalgia y humor se mezclan para rendir un homenaje a la vejez y la amistad.

Page 9: Full de març 2012

MARÇ · 20129

TEAtRE

dG

11març

TeaTre Serrano, Sala a, 19.00 hstRAdIvARIAs, Cia. almasoul Comèdia musical · Duració: 70 min · Preus: de 8 a 10 €

Idea original: Irene rouco direcció Musical: edu ortega direcció vocal: nuria elósegui Assessoria de l’humor: Juan ramos, David ottone Arranjaments musicals: Lila Horovitz, edu ortega i Stradivarias Intèrprets: ana Hernández (violí), Maite olmedilla (viola), Irene rouco (violoncel), Lila Horovitz (contrabaix)

L’obra. Stradivarias és una comèdia musical interpretada per quatre dones que formen un quartet de corda únic i poc vist, atesa la seua composició: violí, viola, violoncel i contrabaix. Les quatre dives interpreten magistralment obres de Schubert, Po-lice, Beethoven o Stevie Wonder, fusionant copla, jazz, tango, soul i pop en un eclèctic recital, on també ballen, canten i deixen veure unes habilitats molt especials. 

De Stradivarias la crítica ha dit: “es tracta d’un magnífic entre-teniment que té, com a referència, espectacles actuals com Pa-GAGnini, d’Yllana, o més llunyans en el temps, com El fantasma de la òpera o Les Luthiers”; “acosta la música popular i clàssica a tots els públics, incloent-hi els més menuts”

La companyia. Almasoul, amb 10 anys d’existència, sempre ha estat lligada a la música en directe. Ha estat reconeguda i pre-miada en diversos festivals i, a més de les quatre grans intèrprets que posa en escena, compta, també, amb la col·laboració de Juan Ramos i David Ottone en l’assessoria de l’humor i la direc-ció musical d’Eduardo Ortega, violinista en PaGAGnini, d’Yllana.

La obra. Stradivarias es una comedia musical interpretada por cuatro mujeres que forman un cuarteto de cuerda único y poco vis-to por su composición: violín, viola, violonchelo y contrabajo. Las cuatro divas interpretan magistralmente obras de Schubert, Police, Beethoven o Stevie Wonder, fusionando copla, jazz, tango, soul y pop en un ecléctico recital, donde también bailan, cantan y dejan ver unas habilidades muy especiales.

De Stradivarias la crítica ha dicho: “se trata de un magnífico entretenimiento que tiene, como referencia, espectáculos actuales como PaGAGnini, de Yllana, o más lejanos en el tiempo, como El fantasma de la ópera o Les Luthiers”; “acerca la música popular y clásica a todos los públicos, incluyendo los más pequeños”.

La compañía. Almasoul, con 10 años de existencia, siempre ha es-tado ligada a la música en directo. Ha sido reconocida y premiada en varios festivales y, además de las cuatro grandes intérpretes que pone en escena, cuenta, también, con la colaboración de Juan Ra-mos y David Ottone en la asesoría del humor y la dirección musical de Eduardo Ortega, violinista en PaGAGnini, de Yllana.

amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia de la Dona, totes les dones tindran l’entrada amb el preu reduït

Page 10: Full de març 2012

10

TEAtRE

ds

17març

TeaTre Serrano, Sala a, 21.00 hfoREvER young, d’eric GedeonUn musical de comèdia dirigit i adaptat per Tricicle · Duració: 100 min · Preus: de 22 a 25 €

guió original: eric Gedeon direcció, adaptació i producció: Tricicle direcció musical: Manuel Villalta Escenografia: Paula Bosch Il·luminació: Luis Martí coreografia: Francesc abós Repartiment: María adamuz, Jacobo Dicenta, Dulcinea Juárez, armando Pita, edith Salazar, rubén Yuste Música: Marc García rami (piano)

“Senyores, senyors, aquest món és ple de gent de tota mena però tots tenim una cosa en comú: tots envellim... Tots tenim una sola vida, sense assajos. El més enllà és ací. És aquest. Vi-viu cada moment, gaudiu de cada segon i, per favor, no deixeu que ningú us amargue la vida” | Tricicle.

L’obra: Set actors joves s’interpreten a si ma-teixos, o al que seran d’ací a quaranta anys, quan estiguen vivint en un asil per a artistes retirats que no es resignen a ser simplement vells. Tendre, sense fregar mai la cursileria. Di-vertit, sense caure en el mal gust. Intel·ligent, per a públics de qualsevol edat. Una obra en què es canten (molt bé) cançons i no un mu-sical tal com ens hi tenen acostumats. Una ale-nada d’aire fresc, un alé d’esperança. Un cant a viure el dia a dia...

Tricicle. Ha plogut molt des de 1979... l’any en què tres estudiants d’expressió corporal van unir les seues il·lusions per formar una com-panyia tan improvisada com el nom amb què es van donar a conéixer. A poc a poc, van anar venint festivals, premis, gires, reconeixements i també algunes actuacions anul·lades per falta de públic... I, després, televisió, ràdio, dibuixos animats, publicitat, cinema, produccions tea-trals, musicals, fins i tot espectacles olímpics... I, després de més de trenta anys, la incògnita és, com fan per mantenir-se tant de temps junts?

“Señoras, señores, este mundo está lleno de gen-te de todo tipo pero todos tenemos una cosa en común: todos envejecemos... Todos tenemos una sola vida, sin ensayos. El más allá está aquí. Es éste. Vivid cada momento, disfrutad de cada se-gundo y, por favor, no dejéis que nadie os amar-gue la vida” | Tricicle.

La obra: Siete actores jóvenes se interpretan a sí mismos, o a lo que serán de aquí a cuarenta años, cuando estén viviendo en un asilo para artistas retirados que no se resignan a ser simplemente viejos. Tierno, sin rozar nunca la cursilería. Diver-tido, sin caer en el mal gusto. Inteligente, para públicos de cualquier edad. Una obra en la que se cantan (muy bien) canciones y no un musical tal y como nos tienen acostumbrados. Una alentada de aire fresco, un aliento de esperanza. Un canto a vivir el día a día...

Tricicle. Ha llovido mucho desde 1979... año en que tres estudiantes de expresión corporal unie-ron sus ilusiones para formar una compañía tan improvisada como el nombre con el que se dieron a conocer. Poco a poco fueron viniendo festivales, premios, giras, reconocimientos y también algu-nas actuaciones anuladas por falta de público... Y, después, televisión, radio, dibujos animados, publicidad, cine, producciones teatrales, musica-les, incluso espectáculos olímpicos... Y, después de más de treinta años, la incógnita es, ¿cómo hacen para mantenerse juntos tanto tiempo?

Page 11: Full de març 2012

MARÇ · 201211

ds

31març

TeaTre Serrano, Sala a, 21.00 hAlgunEs PERsonEs bonEs, Cia. el Pont Flotantespectacle en valencià · Duració: 80 min · Preus: de 8 a 10 €

Una producció del Festival Temporada alta de Girona, Pro21 Cultural i el Pont Flotant. Escenografia: Joan Collado Il·luminació: Marc Gonzalo creació i Interpretació: Àlex Cantó, Joan Collado, Jesús Muñoz, Pau Pons col·labora: Teatres de la Generalitat Valenciana

TEAtRE

L’obra. En un bar decadent, de parets tristes, cadires gastades i llum de neó, uns actors envellits s’han deixat vèncer per l’apatia, pel desànim. Es planyen que ja no queden al món persones bones, com passava en altres temps... O potser sí? Quins serien els superherois del segle XXI, apòstols de l’inconformisme, de la pau i la solidaritat? La resposta la trobaran en els motivadors de Patraix, personatges que es dedicaran a fomentar l’empatia, a predicar l’altruisme.

La companyia. El Pont Flotant  és una companyia valenciana de teatre que naix l’any 2000 com a grup d’investigació sobre la tècnica de l’actor. Allunyades de paràmetres comercials, les seues peces són el resultat d’un treball de creació col·lectiva, amb una clara voluntat de recerca i reflexió, a propòsit de noves formes de comunicació i expressions teatrals contemporànies.

La obra. En un bar decadente, de paredes tristes, sillas gastadas y luz de neón, unos actores envejecidos se han dejado vencer por la apatía, por el desaliento. Se compadecen de que ya no quedan en el mundo personas buenas, como pasaba en otros tiempos... ¿O quizás sí? ¿Cuáles serían los superhéroes del siglo XXI, apóstoles del inconformismo, de la paz y la solidaridad? La respuesta la encon-trarán en los motivadores de Patraix, personajes que se dedicarán a fomentar la empatía, a predicar el altruismo.

La compañía. El Pont Flotant es una compañía valenciana de teatro que nace en el año 2000 como grupo de investigación sobre la técnica del actor. Alejadas de parámetros comerciales, sus pie-zas son el resultado de un trabajo de creación colectiva, con una clara voluntad de investigación y reflexión, a propósito de nuevas formas de comunicación y expresiones teatrales contemporáneas.

Page 12: Full de març 2012

12

CInePoT, 19.30 i 22.30 hcoPIA cERtIfIcAdA, (2010) dirigida per abbas KiarostamiTeatre Serrano, sala B · Preu: 3 € | reduït: 2 €França · Vo en francés, anglés i italià subtitulada al castellà · Drama romàntic · Duració: 116 min · Tots els públics

dt

6març

guió: abbas Kirostami. Intèrprets: Juliette Binoche, William Shimell, Jena-Claude Carrière, agathe natanson, Gianna Giachetti, adrian Moore

CiNEMA

Un escriptor britànic que acaba de finalitzar una conferència i la propietària d’una galeria d’art es troben en un xicotet poble italià al sud de la Tos-cana. Una història universal que podria ocórrer-li a qualsevol, en qualsevol lloc.

Un escritor británico, que acaba de finalizar una conferencia y la propietaria de una galería de arte se encuentran en un pequeño pueblo italiano al sur de la Toscana. Una historia universal que po-dría ocurrirle a cualquiera, en cualquier lugar.

CIneMa aLTernaTIUS, 20.30 hflAMEnco, flAMEnco (2010) dirigida per Carlos SauraTeatre Serrano, sala B · Preu únic: 2 €espanya · Vo en castellà · Musical · Duració: 90 min · Tots els públics

dj

8març

guió: Carlos Saura director de fotografia: Vittorio Storaro director musical: Isidro MuñozFa 14 anys, es va rodar Flamenco, una pel·lícula sobre el cant, el ball i la música d’este bell art, que va suposar una fita en la història musical espanyola. Amb l’experiència i la saviesa amb què el pas del temps ha impregnat la cinemato-grafia de Carlos Saura, i tornant a reunir part de l’equip, va realitzar esta nova pel·lícula.

Hace 14 años se rodó Flamenco, una película so-bre el cante, baile y música de este viejo arte, que supuso un hito en la historia musical española. Con la experiencia y la sabiduría que el tiempo ha impregnado en la cinematografía de Carlos Sau-ra, y volviendo a reunir parte del equipo, realizó esta nueva película.

CInePoT, 19.30 i 22.30 hlA MosquItERA, (2010) dirigida per agustí VilaTeatre Serrano, sala B · Preu: 3 € | reduït: 2 €espanya · Vo en valencià · Tragicomèdia · Duració: 95 min · nrM 12 anys

dt

13març

guió: agustí Vila. Productor: Lluís Miñarro. fotografia: neus ollé. Intèrprets: emma Suárez, eduard Fernández, Martina Garcia, Geraldine ChaplinUna família acomodada, inequívocament ur-bana, viu atrapada en el xicotet món que han construït a la seua mesura. Cadascun dels mem-bres lluita tot sol per salvar allò que el justifica.

Una familia acomodada, inequívocamente urba-na, vive atrapada en el pequeño mundo que han construido a su medida. Cada miembro lucha a solas para salvar aquello que le justifica. 

Page 13: Full de març 2012

MARÇ · 201213

CiNEMA

CInePoT, 19.30 i 22.30 hPlAnEs PARA MAñAnA, (2010) dirigida per Juan MacíasTeatre Serrano, sala B · Preu: 3 € | reduït: 2 €espanya · Vo en castellà · Drama · Duració: 90 min · nrM 12 anys

dt

27març

CInePoT, 19.30 i 22.30 hbon APPétIt, (2010) dirigida per David PinillosTeatre Serrano, sala B · Preu: 3 € | reduït: 2 €espanya, alemanya, Suïssa · Vo en francés, subtitulada al castellà · Drama · Duració: 91 min · Tots els públics

dt

20març

CIneMa Per a PúBLIC FaMILIar, 18.00 hlEs AvEntuREs dE sAMMy, (2011) dirigida per Ben StassenTeatre Serrano, sala B · Preu únic: 2 €Bèlgica · Doblada al valencià · animació · Duració: 95 min · Tots els públics

dG

25març

guió: David Pinillos, Juan Carlos rubio, Paco Cabezas. Música: Marcel Vaid. Intèrprets: Unax Ugalde, nora Tschirner, Giulio Berruti, Herbet Knaup, elena Irureta, Xenia TostadoUn jove xef espanyol acaba d’aconseguir una plaça en el prestigiós restaurant de Thomas Wackerle a Zurich. Daniel no podrà evitar que la seua relació amb Hanna, l’atractiva somme-lier, es transforme en alguna cosa més que una simple amistat.

Un joven chef español acaba de conseguir una plaza en el prestigioso restaurante de Thomas Wackerle en Zurich. Daniel no podrá evitar que su relación con Hanna, la atractiva sumiller, se trans-forme en algo más que una simple amistad. 

Música: Compositor ramin Djawadi, cançons de Mika, The mama’s and the papa’s, Michael Jackson, V.V. Brown i olivia ruizSammy naix, juntament amb els seus germans, en una bonica platja i s’enfronta a la lluita per la seua supervivència per tal d’esdevenir en una tortuga adulta i, així, en la maduresa, tornar a la platja on va nàixer per a reproduir-se.

Sammy nace junto a sus hermanos en una bonita playa y se enfrenta a la lucha por su supervivencia para llegar a convertirse en una tortuga adulta y así, en la madurez, volver a la playa donde nació para reproducirse.

guió: Juan Macías, Juan Moreno, alberto Bermejo. fotografia: Guillermo Sempere. Intèrprets: Carme elías, ana Labordeta, Goya Toledo, aura Garrido, Jorge Bosch, Brendan Price, adrián Marín, Pablo Viña, Chistophe Miraval, Maite BlascoÉs la història de quatre dones el dia en què les seues vides van a canviar radicalment. A les seues mans i en el cor, tenen l’opció de co-mençar de nou i el vertigen de trencar amb tot allò que han anat construint durant anys.

Es la historia de cuatro mujeres el día en que sus vidas van a cambiar radicalmente. En sus manos y en el corazón, tienen la opción de empezar de nuevo y el vértigo de romper con todo aquello que han ido construyendo durante años.

Page 14: Full de març 2012

14

dl

5març

dv

9març

MúSICA

CaSa De CULTUra MarQUÉS De GonZÁLeZ De QUIrÓS, 20.00 hcAPEllA ducAl Concert en commemoració del 600 aniversari de la mort d’alfons el Vellentrada lliure

CaSa De CULTUra MarQUÉS De GonZÁLeZ De QUIrÓS, 20.30 hMIkhAIlovA’s stARs chAMbER oRchEstRA, dirigida per Borja Quintas. obres de Schubert, Mozart, Sarasate i altres Concert de la Dona. organitza: associació Pro-Música. Informació: 647 201 319 (vesprades)

Alfons el Vell centra l’etapa més esplendoro-sa del ducat reial de Gandia dins l’època tar-domedieval que clou el Cisma d’Occident i el Compromís de Casp. Descendent del rei Jaume II, fou un noble ambiciós que concità, a la seu del senyoriu de Gandia, una cort brillant, culta i cosmopolita. Amant de la música, el duc de Gandia fomentà la interpretació i la vinguda de trobadors i ministrers a palau per amenitzar les vetlades. Capella Ducal presenta un acosta-ment a les músiques de l’època, oferint, com a primícia, la peça Tua per insignia, cant pla dedi-cat al rei Martí I l’Humà, oncle d’Alfons el Vell.

Alonso el Viejo centra la etapa más esplendoro-sa del ducado real de Gandia dentro de la época tardomedieval que cierra el Cisma de Occidente y el Compromiso de Caspe. Descendiente del rey Jaime II, fue un noble ambicioso que concitó a la sede del señorío de Gandia una corte brillan-te, culta y cosmopolita. Amante de la música, el duque de Gandia fomentó la interpretación y la venida de trovadores y ministrers en palacio. Capella Ducal presenta un acercamiento a las músicas de la época, ofreciendo como primicia la pieza Tua per insignia, canto plano dedicado al rey Martín I el Humano, tío de Alonso el Viejo.

Orquestra composta per membres de l’Escola Reina Sofía de Madrid i per integrants de presti-gioses orquestres com WUOCh (World Univer-sity Orchesta and Choir), ORCAM (Orquesta de la C.A. de Madrid) i RTVE, entre d’altres. Amb un ampli repertori de música de cambra, MiSCO té, entre els projectes més recents, la partici-pació en gales benèfiques organitzades per la Fundació Magdala. Entre els plans més imme-diats, destaquen actuacions en diverses sales de la Comunitat de Madrid i festivals a Andalu-sia, així com una gira per la C. Valenciana. Parti-cipen les prestigioses solistes Elena Mikhailova (violí) i Victoria Mikhailova (piano).

Orquesta compuesta por miembros de la Escuela Reina Sofía de Madrid y por integrantes de pres-tigiosas orquestas como WUOCh (World Univer-sity Orchesta and Choir), ORCAM (Orquesta de la C. A. de Madrid) y RTVE, entre otras. Con un amplio repertorio de música de cámara, MiSCO tiene, entre los proyectos más recientes, la par-ticipación en galas benéficas organizadas por la Fundación Magdala. Entre los planes más in-mediatos destacan actuaciones en varias salas de la Comunidad de Madrid y festivales en An-dalucía, así como una gira por la C. Valenciana. Participan las prestigiosas solistas Elena Mikhai-lova (violín) y Victoria Mikhailova (piano).

Page 15: Full de març 2012

MARÇ · 201215

MúSICA

dG

25CICLe MúSICa CLÀSSICa a L’erMITa, 12.00 hQuARtEt dE VEnt, obres de Haendel i Quanz, entre d’altresermita de Sant antonientrada lliuremarç

ds

10març

TeaTre Serrano, SaLa a,18.00 hBAndA unIó ARtIstICOMusICAL sAnt FRAnCEsC dE BORjA, dirigida per Jesús Cantos. Concert de Fallesentrada única: 2 €

La Banda de la Societat UAM Sant Francesc de Borja de Gandia vol fer la seua aportació a les festes falleres amb un concert que servirà d’homenatge a les persones que han contri-buït perquè estes festes siguen l’alegria de tots els gandians i gandianes. Pasdobles amb el nom genèric del faller, obres que fan referència explícita a la festa gandiana i altres que com-pletaran un programa amb gust valencià i olor a festa, així com un agraïment i homenatge en el record a Ignacio Moreno, músic i compositor gandià que tant ha aportat a la nostra música, cultura i festa.

La Banda de la Sociedad UAM Sant Francesc de Borja de Gandia, quiere hacer su aportación a las fiestas falleras con un concierto que servirá de homenaje a las personas que han contribuido para que estas fiestas sean la alegría de todos los gandienses. Pasodobles con el nombre genérico del fallero, obras que hacen referencia explícita a la fiesta gandiense y otras que completarán un programa con gusto valenciano y olor a fiesta y, así mismo, un agradecimiento y homenaje en el recuerdo a Ignacio Moreno, músico y compositor de Gandia que tanto ha aportado a nuestra mú-sica, cultura y fiesta.

Els professors del departament de vent fus-ta del Conservatori de Música Josep Climent d’Oliva oferiran un concert titulat Sonata de Càmera. La flauta i l’oboè, el clarinet i el fagot, s’acompanyen del baix continu per abordar obres del barroc i el classicisme d’autors com ara Haendel i Quanz. En una segona part, inter-pretaran peces d’autors del segle XX, fent una divertida inclusió de música lleugera.

Los profesores del departamento de viento ma-drea del Conservatorio de Música Josep Climent de Oliva ofrecerán un concierto titulado Sonata de Cámara. La flauta y el oboe, el clarinete y el fa-got, se acompañan del bajo contínuo para abor-dar obras del barroco y el clasicismo de autores como Haendel y Quanz. En una segunda parte, interpretarán piezas de autores del siglo XX, ha-ciendo una divertida inclusión de música ligera.

LEIVA En COnCERt

Preu: 16 €Leiva + Vaivencida

Page 16: Full de març 2012

vEntA dE EntRAdAsconcIERtos El vARAdERo: Pub Varadero y www.varaderogandia.comconcIERtos tEAtRE sERRAno: Teatre Serrano, Casa de Cultura Marqués de González de Quirós y ServicamMás información: www.gandiautor.es

PaTroCIna: el Varadero CoLaBora: restaurante Toni Galo

Page 17: Full de març 2012

PRogRAMAcIódIJous 113.30 h. Conferència, El mercat laboral alemany, oportunitats per a la dona univer-sitària espanyola, d’amparo Sanmateu.Sala de conferències núm. 1 del Campus de la Universitat Politècnica de Gandia. Col·labora: Universitat Politècnica de València, Campus de Gandia.

dIvEndREs 219.30 h. Conferència: Ser Dona al Sud, a càrrec de Melida Silva Cabrera i Viviana elizabeth Ugarte apolo, presidenta de la Junta Parroquial d’Urdaneta i vocal del Consorci de la Conca del riu Jubones (equador), i tècnica del Consorci de la Conca del riu Jubones, respectivament. Saló d’actes de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.Col·labora: Fons Valencià per la Solidaritat.

21.00 h. L’associació Teatre de la Il·lusió interpretarà Monòlegs amb Ovaris... pre-nem la paraula, a càrrec de Beatriz Gracia, Fanny Pérez, Inma Moncho, Paloma Torregrosa i Silvia Martí, que finalitzarà amb una actuació musical de Bidew, a cà-rrec de Carolina Monzó Valero, violencelista, i abdoulaye ndiaye, cora, instrument tradicional africà de corda. Teatre del raval. Preu: 6 €.

dIlluns 518.00 h. Taller d’art Teràpia.2a planta de la Casa de Cultura Marqués González de Quirós. Col·labora: associació de dones rosa dels Vents i el col·lectiu obertament.

dEl 5 Al 9. exposició de Pintores i Artesanes a l’espai d’art.

dIJous 8 12.30 h. Missa Solemne a la Col·legiata de Gandia.14.00 h. Dinar a la plaça del Prado. 19.30 h. Concert Dones Compositores, a càrrec de Consuelo Hueso, mezzossoprano, i Marina Zhidkova, pianista.Saló d’actes de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

dIvEndREs 918.00 h. Desfilada de moda femenina Mujeres con Pasión, espectacle i còctel.Salons de Foment d’agricultura Indústria i Comerç. Preu: 10 €organitza: associació Dones de Hui.

dIuMEngE 1119.00 h. Stradivarias, comèdia musical. Teatre Serrano. Preu reduït per a totes les dones. Zona 1: 8 €. Zona 2: 6 €

sEtMAnA dE lA donAorganitza: regidoria d’Igualtat i Dona de l’ajuntament de GandiaCol·laboren: Universitat Politècnica de València, Fons Valencià per la Solidaritat, Teatre de la Il·lusió, Col·lectiu obertament

Page 18: Full de març 2012

18

EXPOSiCIONS

fins Al

26març

del

6març

APREnEnt A MIRAR, fotografies digitals dels alumnes de la UPGUniversitat Popular de Gandia - UPG · Plaça del Loreto, 4 · HorarI: de dilluns a divendres, de 09.00 a 14.00 h i de 17.00 a 21.00 h. excepte divendres vesprada · entrada lliure

fins Al

10de març

ExPosIcIó dEl nInot 2012Museu Faller de Gandia · Carrer Sant Martí de Porres, 29 · entrada lliureHorarI: de dilluns a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 21.00 h. Diumenge d’11.00 a 14.00 h

fins Al

18març

del

7març

ARt En tREncAdís, de Juan García navarro (Inauguració: Dimecres 7 a les 19.30 h)Sala d’exposicions de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós · Passeig de les Germanies, 13HorarI: de dilluns a dissabte, de 10.30 a 14.00 h i de 17.30 a 20.00 h. Diumenge, de 18.00 a 20.00 h. Festius tancat · entrada lliure · Horari condicionat als actes fallers que se celebren a la Casa de Cultura

Després de quatre mesos aprenent a mirar, els alumnes del curs de fotografia digital presen-ten 32 imatges de temàtica lliure. L’exposició està coordinada pel monitor del curs, Borja Abargues.

Después de cuatro meses aprendiendo a mirar, los alumnos del curso de fotografía digital pre-sentan 32 imágenes de temática libre. La expo-sición está coordinada por el monitor del curso, Borja Abargues.

La tècnica del trencadís consisteix a elaborar un mosaic amb fragments ceràmics esmaltats, aconseguint un efecte visual i cromàtic pecu-liar, que va ser popularitzat per l’arquitectura modernista. Juan García es dedica, de forma autodidacta, a l’elaboració de quadres, amb esta tècnica, des de l’any 1990, treballant dife-rents temàtiques i estils.

La mostra està formada per 40 quadres amb obres de les sèries que ha dedicat a Gandia, re-creant els edificis o paisatges més singulars de la nostra ciutat, a la Comunitat Valenciana i a l’exposició de Sorolla Visiones de España, de la qual podrem contemplar 14 obres.

Esta técnica consiste en elaborar un mosaico con fragmentos cerámicos esmaltados consiguiendo un efecto visual y cromático peculiar, que fue po-pularizado por la arquitectura modernista. Juan Garcia se dedica, de forma autodidacta, a la ela-boración de cuadros en esta técnica desde el año 1990, trabajando diferentes temáticas y estilos.

La muestra está formada por 40 cuadros con obras de las series que ha dedicado a Gandia, re-creando los edificios o paisajes más singulares de nuestra ciudad, a la Comunidad Valenciana y a la exposición de Sorolla Visiones de España, de la cual podremos contemplar 14 obras.

exposició permanent

ExPosIcIó dE bonsAIs, a càrrec del Club de Bonsais Safor-GandiaJardí de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. Passeig de les Germanies, 13 · entrada lliure HorarI: dimarts i dijous, d’11.00 a 13.00 h

Page 19: Full de març 2012

MARÇ · 201219

EXPOSiCIONS

Als anys 60, a Gandia van sorgir una gran quan-titat de grups musicals inspirats en l’estètica ye-yé. A part de les orquestres de ball clàssi-ques, com la Relay, la Diagan la Tic-tac o la Mi-chigan, i d’altres com la Serenade, los Polak’s o Los Ducgan, la ciutat va veure nàixer grups com Los Duques, Los Duendes, The Traders, Los Rebeldes, Los Cuervos, Los Tifones, Los Quintos o Los Bosman, que van omplir de sonoritat pop les festes dels anys 60 a Gandia.

L’exposició, amb fotografies dels grups, i objectes i records de la vida quotidiana de l’època, pretén ser un homenatge als compo-nents d’estos conjunts que, amb les dificultats d’aquell temps, van contribuir a la difusió del moviment pop a Gandia.

En los años 60 en Gandia surgieron una gran cantidad de grupos musicales inspirados en la estética ye-yé. Aparte de las orquestas de baile clásicas, como la Relay, la Diagan la Tic-tac o la Michigan y otras como la Serenade, los Polak’s o Los Ducgan, la ciudad vió nacer grupos como Los Duques, Los Duendes, The Traders, Los Rebeldes, Los Cuervos, Los Tifones, Los Quintos o Los Bos-man, que llenaron de sonoridad pop las fiestas de los años 60 en Gandia.  

La exposición con fotografías de los grupos y ob-jetos y recuerdos de la vida cotidiana de la época, pretende ser un homenaje a los componentes de estos conjuntos que, con las dificultades de aquel tiempo, contribuyeron a la difusión del movi-miento pop en Gandia. 

fins Al

14abril

del

9març

no noMés PARAulEs, d’adriana Serlik i Jossep Basset (Inauguració: Divendres 9 a les 19.00 h)Sala Coll alas · Plaça de l’escola Pia, 7HorarI: de dimarts a divendres, de 17.00 a 20.30 h. Dissabtes d’11.30 a 13.30 h i de 17.00 a 20.30 h. Diumenges, de 18.00 a 20.00 h. Dilluns i festius, tancat · entrada lliure

fins Al

20maig

del

30març

quAn gAndIA ERA yE-yé. Imatges i records dels grups que ens van fer ballar (Inauguració: Divendres 30 a les 20.00 h) entrada lliureSala d’exposicions de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós · Passeig de les Germanies, 13HorarI: de dilluns a dissabte, de 10.30 a 14.00 h i de 17.30 a 20.00 h. Diumenges, de 18.00 a 20.00 h. Festius tancat

L’exposició, conformada per instal·lacions i ví-deos d’Adriana Serlik, i dibuixos i escultures de Josep Basset, és, primer que res, la suma dels verbs escrits i no escrits dels universos que ha-biten en una poetessa i en un artista plàstic. Perquè cada paraula conté, al seu si, les infini-tes definicions que la mirada assigna quan re-corre els diferents móns creatius.

La inauguració comptarà amb l’actuació musical del quartet de saxofons So de Sax, format per Josep Castelló Juan (saxo soprano),  Fran Grau Picot  (saxo alt),  David Felis albero-la (saxo tenor) i Miguel Clar escrivà (saxo baríton)

La exposición conformada por instalaciones y vi-deos de Adriana Serlik, y dibujos y esculturas de Josep Basset es, ante todo, la suma de los verbos escritos y no escritos de los universos que habitan en una poetisa y en un artista plástico. Porque cada palabra contiene las infinitas definiciones que la mirada asigna cuando recorre los diferen-tes mundos creativos.

La inauguración contará con la actuación musical del cuar-teto de saxofones So de Sax, formado por  Josep Castelló Juan (saxo soprano), Fran Grau Picot (saxo alto), David Felis alberola (saxo tenor) y Miguel Clar escrivà (saxo barítono)

Page 20: Full de març 2012
Page 21: Full de març 2012

MARÇ · 201221

CONFERèNCIES

dc

14CaSa De CULTUra MarQUÉS De GonZÁLeZ De QUIrÓS, 20.00 hEls boMbARdEJos A gAndIA duRAnt lA guERRA cIvIl EsPAnyolA Acte en commemoració del 75 aniversari de l’atac aeri al Grau de Gandia, a càrrec de Miguel Puchol Franco. entrada lliure març

dl

26 CaSa De CULTUra MarQUÉS De GonZÁLeZ De QUIrÓS, 20.30 hlA dInAstIA xxI d’EgIPtE, REIs I sAcERdots Cicle de conferències L’Antic Egipte (V), impartit per José Lull, egiptòleg. entrada lliure març

dj

29març

SaLÓ De CoroneS DeL PaLaU DUCaL, 20.00 hEl JEsuItA, un duquE En lA coMPAñIA dE JEsúsCicle de conferències divulgatives sobre la figura de Sant Francesc de Borja, a càrrec del professor i historiador Santiago La Parra. entrada lliure

El port de Gandia va sofrir, en la Guerra Civil, més de 30 operacions aèries de castic, malgrat ser propietat britànica des de 1936 a 1939. El Grau fou atacat reiteradament en estos bom-bardejos aeris i va sofrir danys col·laterals. Però les bombes també afectaren a l’estació ferro-viària i les fàbriques de la Vital.

Un treball complex, realitzat per Miguel Puchol, investigador amb arrels gandianes, el qual ha localitzat i documentat unes 700 bombes.

El puerto de Gandia sufrió en la Guerra Civil más de 30 operaciones aéreas de castigo, a pesar de ser propiedad británica desde 1936 a 1939. El Grau fue atacado reiteradamente en estos bom-bardeos aéreos, sufriendo daños colaterales. Pero las bombas también afectaron a la estación fe-rroviaria y a las fábricas de la Vital.

Un trabajo complejo, realizado por Miguel Pu-chol, investigador con raíces gandienses, el cual ha localizado y documentado unas 700 bombas.

Després del final de l’última dinastia ramsèsi-da, amb la desaparició de Ramsés XI, Egipte va quedar dividit en dues parts: al sud, el regne dels summes sacerdots d’Amon, amb capital a Tebes; al nord, el regne dels faraons de la dinastia XXI, amb seu a Tanis. Esta última ciu-tat s’enriquia de monuments, gràcies al des-mantellament de Piramsés, però també per l’afany constructor dels seus reis, que van vo-ler convertir-la en una segona Tebes, gràcies a l’edificació d’un temple dedicat al déu Amon.

Después del final de la última dinastía ramésida, con la desaparición de Ramsés XI, Egipto quedó dividido en dos partes: al sur, el reino de los su-mos sacerdotes de Amón, con capital en Tebas; al norte, el reino de los faraones de la dinastía XXI, con sede en Tanis. Esta última ciudad se enrique-cía de monumentos gracias al desmantelamien-to de Piramsés, pero también por el afán cons-tructor de sus reyes, que quisieron convertirla en una segunda Tebas gracias a la edificación de un templo dedicado al dios Amón.

Page 22: Full de març 2012

22

ExCURSIONS

Cada primer diumenge de març, en un senzill acte, recordem el qui fou mestre de la UPG i magnífic etnobotànic. Tots aquells que van aprendre del seu esperit llibertari i del seu amor per les plantes, poden apropar-se a la font dels Malladars, amb la mar al fons i el Mondúver a cop de vista. Visitarem l’escultura que el recorda i li retrem homenatge.

eixida: 09.30 h, des del parc d’ausiàs March de Gandia (aparcament del recinte de la fira). retorn a les 14.00 h. Places limitades: 40. Guia: Xavier ródenas. Per assistir a l’excursió, cal inscriure’s obligatòriament en la UPG del 20 de febrer a l’1 de març.

Cada primer domingo de marzo, en un acto sencillo, recordamos a quien fue maestro de la UPG y magnífico etnobotànico. Todos aquellos que aprendieron de su espíritu libertario y de su amor por las plantas, pueden acercarse a la fuente de los Malladares con la mar al fondo y el Mondúver a golpe de vista. Visitaremos la escul-tura que lo recuerda y le rendiremos homenaje.

Salida: 09.30 h desde el parque Ausiàs March de Gandia (aparcamiento del recinto ferial). Regreso a las 14.00 h. Plazas limitadas: 40. Guía: Xavier Ródenas. Para asistir a la excursión, hay que inscribirse obligatoriamente en la UPG del 20 de febrero al 1 de marzo.

dG

25cAMInAnt PER lA MuntAnyEtA dEl RAbAt, A RAfElcofERUniversitat Popular de Gandia - UPG. Plaça del Loreto, 4Duració: 5 h · nivell de dificultat: Fàcil · assistència lliure i gratuïtamarç

dG

4REcoRdAnt JoAn PEllIcER PER lEs contRAdEs dEl MondúvERorganitza: UPG i Plataforma pels pobles de la SaforDuració: 5 h · nivell de dificultat: Fàcil · assistència lliure i gratuïtamarç

Una volteta agradable per l’entorn de Rafelcofer ens permetrà conéixer un dels nostres poblets més encisadors i arrimar-nos a la muntanyeta del Rabat, punt de gran visibilitat i, per això, estratègic en la història de la nostra comarca. Farcit de restes d’antics temps i d’històries d’avantpassats, la muntanyeta és un espai que mereix una visita reposada i comentada.

eixida: a les 9.30 h, des del parc d’ausiàs March de Gandia (aparcament del recinte de la fira). retorn a les 14.00 h. Places limitades a 40 persones. Guies: Xavier ró-denas i Jordi Puig. Per assistir a l’excursió, cal inscriure’s obligatòriament en la UPG, del 5 al 16 de març.

Una vuelta agradable por el entorno de Rafelcofer nos permitirá conocer uno de nuestros pueblecitos más encantadores y acercar-nos a la pequeña montaña del Rabat, punto de gran visibilidad y, por eso, estratégico en la historia de nuestra comarca. Repleto de restos de tiempos antiguos y de historias de antepasados, la mon-taña es un espacio que merece una visita reposada y comentada.

Salida a las 9.30 h desde el parque Ausiàs March de Gandia (aparcamiento del recinto ferial). Regreso a las 14.00 h. Plazas limitadas a 40 personas. Guías: Xavier Ródenas y Jordi Puig. Para asistir a la excursión, hay que inscribirse obligatoriamente en la UPG, del 5 al 16 de marzo.

Page 23: Full de març 2012

MARÇ · 201223

VISITES GUIAdES

ARt PúblIc A gAndIA, 10.00 hL’artista i la seua obra, anTonIo MIrÓGuia: Irene Moreno, llicenciada en Belles arts

ds

24març

La primera obra escultòrica que ens trobem, si entrem a Gan-dia des de València, duu per títol 25 d’abril, i es tracta d’una re-creació de la batalla d’Almansa, a partir de la famosa obra de Velázquez La rendició de Breda. Per parlar-ne, ens acompanyarà en la visita, Carles Cortés, escriptor, professor de la Universitat d’Alacant i biògraf d’Antoni Miró, l’autor que ens ocupa.

Inici: a les 10.00 h, des de la plaça del Loreto. assistència lliure i gratuïta.Places limitades a 30 persones. Inscripció prèvia entre els dies 5 al 16 de març.

La primera obra escultórica que nos encontramos si entramos a Gandia desde Valencia, lleva por título 25 de abril, y se trata de una recreación de la batalla de Almansa a partir de la famosa obra de Velázquez La rendición de Breda. Para hablar de ello, nos acom-pañará en la visita Carles Cortés, escritor, profesor de la Universi-dad de Alicante y biógrafo de Antoni Miró, el autor que nos ocupa.

Inicio: a las 10.00 h, desde la plaza del Loreto. asistencia libre y gratuita.Plazas limitadas a 30 personas. Inscripción previa del 5 al 16 de marzo.

ARt PúblIc A gAndIA, 10.00 hL’artista i la seua obra, CarLoS MarTíneZ,HÉCTor PeIrÓ I Joan CoSTaGuia: Irene Moreno, llicenciada en Belles arts

ds

10març

La Universitat Popular de Gandia - UPG organitza visites guiades per l’art públic de la ciutat. Per assistir, cal inscriure’s prèviament en la UPG · Plaça del Loreto, 4

La Universidad Popular de Gandia - UPG organiza visitas guiadas por el arte público de la ciudad. Para asistir, hay que inscribirse pre-viamente en la UPG · Plaza del Loreto, 4

El mes de març ens proposa una doble visita: històrica i artística. En primer lloc, un viatge imaginari a la Gandia medieval, de la mà de Carlos Martínez i Héctor Peiró, creadors de la maqueta que recrea aquell moment esplendorós de la nostra història. L’altra visita ens du a l’interior de l’església de l’Escola Pia, per conéixer les obres pictòriques de Joan Costa. Una recreació per-sonal de la imatgeria religiosa.

Inici: a les 10.00 h, des de la plaça de l’escola Pia. assistència lliure i gratuïta. Places limitades a 30 persones. Inscripció prèvia fins al 8 de març.

El mes de marzo nos propone una doble visita histórica y artísti-ca. En primer lugar, un viaje imaginario a la Gandia medieval de la mano de Carlos Martínez y Héctor Peiró, creadores de la maque-ta que recrea aquel momento esplendoroso de nuestra historia. La otra visita nos lleva al interior de la iglesia de las Escuelas Pías, para conocer las obras pictóricas de Joan Costa. Una recreación personal de la imaginería religiosa.

Inicio: a las 10.00 h, desde la plaza de las escuelas Pías. asistencia libre y gratuita.Plazas limitadas a 30 personas. Inscripción previa hasta el 8 de marzo.

Page 24: Full de març 2012

24

MAGa

Museu arqueològic de Gandia (MaGa). C/ Hospital, 20. Tel. 96 295 95 40. Fax: 96 295 96 69www.magamuseu.org | [email protected] | facebook/magamuseuarqueologicHorarI: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 h i de 15.00 a 19.00 h. Diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 h. Tancat els dilluns, excepte festius PreUS: Tarifa general: 2 €. Tarifa reduïda: 1 € (per a grups, menors de 25 anys i majors de 65 anys) Gratuït diumenges i festius

PIntuRA AustRAlIAnA. Taller didàctic de cap de setmanaDissabtes i diumenges, de 12.00 a 13.00 h · recomanada per a xiquets i xiquetes entre 5 i 12 anys · Sense inscripció prèvia · entrada gratuïtaA partir de la visita a l’exposició “Móns tribals. Una visió etnoarqueològica”, coneixerem l’art rupestre trobat a Terra d’Arnhem, una regió del Nord d’Austràlia. A l’aula didàctica, ens aproxi-marem al significat d’este art, part de la simbo-logia d’una cultura viva i lligat a les tradicions d’esta població indígena, i practicarem les tèc-niques que utilitzen.

A partir de la visita a la exposición “Mundos triba-les. Una visión etnoarqueológica”, conoceremos el arte rupestre encontrado en Tierra de Arnhem, una región del Norte de Australia. En el aula di-dáctica, nos aproximaremos al significado de este arte, parte de la simbología de una cultura viva y ligado a las tradiciones de esta población indígena, practicando las técnicas que utilizan.

Móns tRIbAls. unA vIsIó EtnoARquEològIcA exposició temporalDel 2 de març al 17 de juny, en l’horari habitual del MaGa. entrada gratuïtaL’exposició és un projecte de Panòptic, CB, amb la col·laboració del Museu de Prehistòria de València i la Diputació de València, que pretén despertar l’interés per la perspectiva etnoarqueològica, pel diàleg entre l’etnologia i l’arqueologia. Una mostra que convida a com-prendre i conéixer millor les societats prehis-tòriques i a reflexionar sobre la situació dels actuals pobles aborígens. L’exposició compta amb fotografies i peces que ens traslladen a diferents pobles indígenes per mostrar-nos els seus modes de vida i les seues tradicions.

Visites guiades per a grups amb reserva prèviaPer a tots els públics. entrada gratuïtaDe dimarts a divendres, de 10.00 a 14.00 h i de 15.00 a 19.00 h. Les sessions tenen una duració de 30 minuts. Màxim: 25 visitants per sessió. reserves: Tel. 96 295 95 40; [email protected]

La exposición es un proyecto de Panòptic C.B., con la colaboración del Museo de Prehistoria de Valencia y la Diputación de Valencia, que preten-de despertar el interés por la perspectiva etnoar-queológica, por el diálogo entre la etnología y la arqueología. Una muestra que invita a compren-der y conocer mejor las sociedades prehistóricas y a reflexionar sobre la situación de los actuales pueblos indígenas. La exposición, cuenta con fo-tografías y piezas que nos trasladan a diferentes pueblos indígenas para mostrarnos sus modos de vida y sus tradiciones.

Visitas guiadas para grupos con reserva previaPara todos los públicos. Entrada gratuitaDe martes a viernes de 10.00 a 14.00 h y de 15.00 a 19.00 h. Las sesiones tienen una duración de 30 minutos. Máximo: 25 visitantes por sesión. Reservas: Tel. 96 295 95 40; [email protected]

DIa D’eSPeCIaL oBerTUra aL PúBLIC: Dilluns 19 de març, el MaGa estarà obert de 10.00 a 14.00 h. entrada gratuïtaDíA DE ESPECiAL APERTURA AL PúBLiCO: El lunes 19 de marzo, el MAGa estará abierto de 10.00 a 14.00 h. Entrada gratuita

Page 25: Full de març 2012

dijous 28, a les 19.30 hClub de lectura: El banquero de Dios, de Bernat Montagud.Sinopsi: entre la ficció i la realitat, este llibre fa que ens plantegem preguntes com: l’atemptat del papa Joan Pau II en 1981, ¿fou un intent d’assassinat o una adver-tència a l’estil de la màfia?

MARÇ · 201225

iMAB

InstItut MunIcIPAl d’ARxIus I bIblIotEquEs - IMAb

ARxIu hIstòRIc dE gAndIA

noves fotos sobre la devesa de Gandia en l’aplicació CèrcolLa Devesa és la zona del terme que queda entre el marjal, el riu Xeraco, la platja urbanitzada i la platja de l’Auir. El concepte ‘devesa’ fa referència a la restinga d’arena que tanca una antiga albufera, hui marjal de Bairén, també coneguda com de Gandia-Xeresa-Xeraco. El terme es pot associar, igualment, amb la seua antiga funcionalitat com a zona de pastura.

Recentment, s’ha realitzat un reportatge fotogràfic que hui pot ser consultat en el web de l’IMAB, en el qual es veu l’estat de la qüestió d’esta zona arenosa, sotmesa a nombrosos canvis, durant els darrers mil·lennis. Es tracta d’un paisatge geològi-cament molt jove i en transformació constant, a causa dels co-rrents marítims i de les aportacions de rius, com ara el Vaca, el barranc de Beniopa o, fins i tot, el Xúquer, que va inundar tota la zona, l’any 1862 i, parcialment, el 1982. A les darreries del segle XVIII, el botànic Cavanilles descriu la Devesa com una extensa pineda, però prompte canviaria el seu perfil, en practicar-s’hi ac-tivitats agrícoles de forma intermitent i diversa.

El reportatge ha estat confegit pel fotògraf Xavier Franco i cons-ta d’un centenar d’imatges, on es poden identificar, entre altres paratges, el riu Xeraco, la platja de l’Auir, la Trilladora i l’era de batre arròs, o diverses casetes, com ara, l’antiga dels carabiners. S’hi inclouen, també, els camins del Merendero, del Coet o de la Pinada, així com séquies, pous i dunes. També s’han incorporat algunes fotografies de Cesc Ortiz, de 2008, realitzades per al De-partament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.

Podeu localitzar les fotos en el web esmentat escrivint en la recerca ‘Devesa’.

http://imabgandia.es/arxiu-historic/riu Vaca en la fita nord-est de la DevesaFoto: Xavier FrancoCa-2976_0008

xARxA MunIcIPAl dE bIblIotEquEsServeis més destacats

Grups de conversa: en anglés i en francés

Servei que oferix una oportunitat per a millorar el nivell d’estos idiomes, mitjançant la conversa, el comentari i la discussió sobre temes d’actualitat. Els grups estan dirigits pel monitor Jonathan Collins (anglés) i Nathalie Recuero (francés), i tenen lloc en di-mecres alterns, a la sala d’actes de la Biblioteca Central, a partir de les 19.30 h. Per participar-hi, cal inscriure’s, prèviament, en la primera planta de la Biblioteca.

Club de Lectura Es tracta d’un espai públic, obert per a les persones interessades a compartir la lectura i el comentari d’obres diverses, i que sem-pre comptarà amb la presència de l’autor del llibre. L’activitat té lloc l’últim dijous de cada mes, a les 19.30 h, a la sala d’actes de la Biblioteca. Per participar-hi, cal inscriure’s, prèviament, en la primera planta de la Biblioteca.

Page 26: Full de març 2012

26

iMAB

La Bebeteca i La Biblioteca dels nadons Són espais d’interacció entre pares, mares i bebés, un lloc on escoltar els més menudets i aprendre d’ells i amb ells, a través de jocs, lectures i música.

Els grups per participar-hi són reduïts i es realitzen diverses sessions. Per a participar en la Bebeteca, consulteu-ne les condicions a la Biblioteca Infantil i, si voleu participar en la Biblioteca dels Nadons, contacteu amb la Biblioteca del Parc de l’Estació.

accés a Internet i Wi-Fi Totes les biblioteques disposen d’ordinadors amb accés a In-ternet i Wi-Fi, d’ús lliure i gratuït.

Premsa digital És un servei de la Biblioteca Central, que permet llegir la premsa de tot el món, en format digital.

Bústia 24 horesEs troba ubicada a la Biblioteca Central (plaça Rei En Jaume, 10). Es tracta d’una bústia on es podran retornar els docu-ments prestats, durant les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana.

Servei d’autopréstec Per agilitzar el servei de préstecs i evitar les cues, la Biblioteca Central ha posat a l’abast dels socis el servei d’autopréstec, mitjançant l’ordinador ubicat davant del mostrador principal de la Biblioteca. Este servei permet als usuaris fer-se ells ma-teixos els préstecs, sense haver de passar pel mostrador, tot i que no és vàlid per a devolucions.

activitats d’animació LectoraTotes les biblioteques de la xarxa us ofereixen, setmanalment, activitats d’animació que podeu consultar a continuació:

bIblIotEcA cEntRAl dijous 1 (20.00 h): Presentació del llibre Vides desafinades, de Xavier aliaga.

activitat dintre del cicle De tu a tu, organitzat pel col·lectiu Saforíssims Societat Literària. La cantautora Clara andrés i el mateix autor del llibre conversaran sobre esta novel·la, guanya-dora de la darrera edició del Premi Joanot Martorell de narrati-va. a més, Clara andrés interpretarà algunes cançons.

del 2 al 24 de març, en l’horari habitual de la Biblio-teca Central, exposició de Còmics en homenatge a Jesús Blasco, patriarca del còmic espanyol.Inauguració: divendres 2, a les 19.00 h.

divendres 2 (18.00 h): Taller literari. a càrrec de l’associació Dones de Hui.Cuentos, versos y leyendas. amb Gabriela Partente.

dimarts 6 (19.00 h): Taller-escola de rus. a càrrec de l’associació de rusoparlants de la Safor. amb Tetyana.

dimecres 7 (19.30 h): Grup de conversa en francés. Dirigit per nathalie recuero.

dimarts 13 (19.00 h): Taller-escola de rus. a càrrec de l’associació de rusoparlants de la Safor. amb Tetyana.

dimecres 14 (19.30 h): Grup de conversa en anglés. Dirigit per John Collins.

dimarts 20 (19.00 h): Taller-escola de rus. a càrrec de l’associació de rusoparlants de la Safor. amb Tetyana.

dimecres 21 (19.30 h): Grup de conversa en francés. Dirigit per nathalie recuero.

dimarts 27 (19.00 h): Taller-escola de rus. a càrrec de l’associació de rusoparlants de la Safor. amb Tetyana.

dimecres 28 (19.30 h): Grup de conversa en anglés. Dirigit per John Collins.

dijous 28 (19.30 h): Club de lectura. El banquero de Dios, de Bernat Montagud.

Page 27: Full de març 2012

activitat destacada del mes28é AnIvERsARI, bIblIotEcA dEl PARc dE l’EstAcIó Celebra-ho, amb nosaltres! Hi haurà animacions, lliurament dels premis del concurs de dibuix i redacció, pastís d’aniversari i, a més a més, esperem la visita d’Èlbot que, de segur, voldrà un tros de pastís!

Si voleu participar en el concurs de redacció i dibuix infantils, informeu-vos-en a la Biblioteca del Parc de l’estació, abans del 29 de febrer.

MARÇ · 201227

iMAB

bIblIotEcA InfAntIl dimecres 28 (17.45 h): Contacontes. Polls i puces. amb Cecília Silva. el poll agapito és un poll particular... Té ganes de viatjar. De cap en cap, viu moltes aventures i ens les vol contar.

bIblIotEcA dE bEnIoPAdijous 8 (17.45 h): Contacontes. L’ogre dels dàtils. amb Àngela Part. esta és la història d’una xiqueta i del naixement d’un palmerar. no deixeu que Morrut roig escriga les lletres d’este final...

dijous 22 (17.45 h): Contacontes. Florenci, un príncep enamorat. Florenci és un príncep guapo, alt i amb els ulls verds. Les princeses dels regnes veïns estan boges amb ell, però Florenci no vol saber-se’n res...

bIblIotEcA bEnIPEIxcAR-RAvAldivendres 2 (17.45 h): Contacontes ombres xineses. Històries de la bruixa Brunilda. amb Susana Juan. La Bruixa Brunilda i les seues fantàstiques aventures ens aproparà al divertit món de la màgia i els encanteris. Un conte amb ombres xineses, que ens ajudarà a conéixer millor este personatge i a superar les nostres pors.

divendres 30 (17.45 h): Contacontes. L’ogre dels dàtils. amb Àngela Part. esta és la història d’una xiqueta i del naixement d’un palmerar. no deixeu que Mo-rrut roig escriga les lletres d’este final...

bIblIotEcA dEl gRAudimarts 13 (17.45 h): Contacontes.

El vestit nou de l’emperador. amb Xusa Miñana. andersen ens conta la història d’un rei orgullós amb els seus vestits i, alhora, molt insegur de si mateix. Gràcies a la inno-cència d’un xiquet, el rei aprén el valor de la sinceritat.

dimarts 27 (17.45 h): Contacontes. L’ogre dels dàtils. amb Àngela Part. esta és la història d’una xiqueta i del naixement d’un palmerar. no deixeu que Morrut roig escriga les lletres d’este final...

bIblIotEcA PARc dE l’EstAcIódilluns 5 (18.00 h): activitat destacada del mes.

dimarts 27 (11.00 h): Biblioteca dels nadons. De 12 a 36 mesos. Inscripció prèvia. animació lectora. amb Daniel Jiménez.esta activitat, adreçada als nens i també als seus pares, té com a objectiu convidar-los a llegir i a compartir llibres. Les sessions tenen contacontes, jocs i cançons infan-tils. a més a més, es dedicarà un xicotet espai per a recomanar llibres i per a formar i assessorar els pares en animació lectora.

bIblIotEcA dE sAntA AnnAdimecres 7 (17.45 h): Taller de paper reciclat. amb natalia Gueorguieva. Farem uns divertits prismàtics amb cartró i paper reciclat.

Page 28: Full de març 2012

28

ALtRES ACTIVITATS

AssocIAcIó cultuRAl ARt I Més divendres 2 (18.00 h) Taller, pintura sobre seda, a càrrec de Mercedes Fernández.

divendres 9 (18.00 h) audició i xarrada introducció a la música simfònica iii, a càrrec de Teresa Ferrer, professora de Música de l’Institut María enríquez.

dissabte 10 (18.00 h) Conferència Art i cultura en Bizanci, a càrrec de J. Bernardo Ferrer Simó, crític d’art. 

divendres 23 (18.00 h) Conferència Els aliments i els seus nutrients, a càrrec de María José Simó, diplomada Universitària en infermeria.

divendres 30 (18.00 h) Conferència astronomia: ciència de la curiositat, a càrrec de Marcelino Álvarez, President de l’agrupació astronòmica de la Safor.

Més informació: carrer Pellers, 12, les vesprades, a partir de les 17.00 h o als te-lèfons 656 848 045 i 619 954 223 de vesprades.

AudIcIons MusIcAlsdijous 22 (20.00 h) alumnes del Centre de Música Mestre Valdovín.Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. entrada lliure

dissabte 31 (19.00 h) alumnes escola de Música del Centre Musical de Beniopa.Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. entrada lliure

AulA nAtuRA dE lA MARJAl dE gAndIAL’aula natura de la Marjal de Gandia és el Centre d’Interpretació ambiental de les Marjals de la Safor. L’objectiu d’aquest és donar a conéixer les zones humides i mos-trar els valors naturals, la importància de la biodiversitat i del patrimoni natural d’estes zones i, en particular, dels ecosistemes de la marjal.

este centre és un espai obert al públic, que ofereix diferents activitats de forma gratuïta, amb el suport dels seus recursos, com l’aula natura, zones d’exposició, aula multiusos, biblioteca, observatori, etc. a més a més, totes les activitats són dirigides per tècnics especialitzats en guiatge i interpretació ambiental.

entre l’oferta del centre, cal destacar les visites guiades a l’aula natura i els diver-sos tallers de temàtica ambiental: de reciclatge, de macroinvertebrats, de qualitat d’aigües, d’observació d’aus, d’aromàtiques i plantes medicinals, botànic i de co-neixement del medi.

Totes les activitats per a grups s’han de concertar al telèfon 96 284 04 23.

HorarI: de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabtes, de 9.30 a 13.30 h. Més informació: www.aulanaturagandia.es

AssocIAcIó donEs dE huI dijous 1 (20.00 h) Xarrada Els 7 sentits de la dona, a càrrec de Karla alezard. aula de cultura de l’ajuntament de Benirredrà.

divendres 2 (18.00 h)  encontre literari Letras y sentimientos: Historias para re-flexionar, a càrrec de Gabriela Partente. Sala d’actes de la Biblioteca Central Con-vent de Sant roc de Gandia.

divendres 9 (18.00 h) Desfilada de moda, Dones amb passió. Promou ajuntament de Gandia. Salons de Foment, agricultura i Comerç de Gandia.

divendres 30 (18.00 h)  aula oberta Valors, ètica i principis, a càrrec de Marcos Sanz. Sala d’actes de la Biblioteca Central Convent de Sant roc de Gandia.

Més informació: www.donesdehui.com · Tel. 673 985 231

cEntRE d’InfoRMAcIó JuvEnIlcircuit de Música Jove. Consulteu-ne el calendari a www.calaixjove.es

corresponsals IEs. Busca el corresponsal del teu IeS i estaràs informat de tot el que succeeix a Gandia i la comarca.

xII fira de l’estudiant, entitats juvenils i joves emprenedors. Del 27 al 30 de març, a la Plaça del Prado.

cicle de conferències educatives. Dimecres 28 al matí. Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, de Gandia.

vII fira d’associacions juvenils. Informació d’activitats i projectes juvenils. Di-mecres 28, de 9.00 a 17.30 h, a la Plaça del Prado.

oposicions, com funcionen? Pautes i recursos respecte d’un procés d’oposició. Dijous 8, a les 17.00 h, al CIJ.

les xarxes socials, una nova oportunitat. Dimecres 21, a les 18.00 h, al CIJ. organitza: ePSG.

Assessoria d’Estudis i laboral. T’assessorem en temes de treball i formació: ci-cles formatius, Servef, universitats, treballar i estudiar a europa. Concerta la teua visita al Centre.

targeta 12:35. T’esperen un fum de descomptes! Vine al CIJ i fes-te la teua tar-geta 12:35.

Segueix-nos en: www.facebook.com/CIJGandia, www.tuenti.com, twitter@CIGGandia

Page 29: Full de març 2012

MARÇ · 201229

ALtRES ACTIVITATS

consEll dEls JovEs dE gAndIA taller de hip-hop (ball urbà Hip-Hop, Funky Styles, Street Latino. Dilluns, de 17.30 a 18.30 h, al Casal Jove.

classes de batuka. Dijous, de 20.00 a 21.00 h, al Casal Jove.

classes de ioga. Dilluns i dimecres, de 19.30 a 20.30 h, al Casal Jove.

classes de pilates. Dilluns i dimecres, de 20.30 a 21.30 h, al Casal Jove.

classes de meditació. Dijous, de 18.30 a 20.00 h, al Casal Jove.

classes de salsa i bachata. Divendres, de 12.00 a 13.00 h, al Casal Jove.

taller de raja ioga (concentració i meditació). Dimarts, de 20.00 a 22.00 h, al Casal Jove.

classes de dibuix artístic. Dimarts, de 18.00 a 20.00 h, al Casal Jove.

curs d’improvisació teatral. Divendres, de 18.00 a 20.00 h, al Casal Jove.Per a participar en les classes, cal inscripció prèvia o parlar, abans, amb el monitor. Si no es cobreixen, com a mínim, el 50 % de les places, l’organització podrà anul·lar les classes.

activitats puntualstècniques de recerca activa d’ocupació. Divendres 2, de 12.00 a 13.00 h, al Casal Jove. a càrrec d’UGT Joventut.

campanya de prevenció del vIh. Si en Falles folles fes-ho segur. Per tota la ciutat durant la setmana de Falles, a partir del 15 de març. Si vols participar o informar-te, passa’t pel Casal Jove.

Rastre associatiu. a partir de la segona quinzena. Dijous, de 9.00 a 12.00 h, a la plaça de l’escorxador (front al Casal Jove i Centre de Salut de Beniopa). Per a més informació, passa’t pel Casal Jove.

Si vols estar al dia de totes les activitats interessants de la comarca, subscriu-te al butlletí el Jovenet, del Consell dels Joves de Gandia. Segueix-nos, també, en la web www.cjg.es i al Facebook, Twitter i Tuenti.

Més informació: Consell dels Joves de Gandia (Casal Jove) av. de Beniopa, 35-baix. Tel. 96 296 56 72 · Fax. 96 296 67 68 · [email protected]

Horari d’atenció al públic: dilluns, de 17.00 a 20.00 h; de dimarts a divendres, de 9.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h.

lA JuntA. fEdERAcIó dE fAllEs dE gAndIAdissabte 3 i 10 de març. nit d’albades a les Falleres Majors de Gandia.Casa de Cultura Marqués de Gonzalez de Quirós. a partir de les 23.00 h.

cEntRE d’IntERPREtAcIó PARPAlló boRRElleste centre es troba localitzat al Paratge natural Municipal Parpalló-Borrell, a la ctra. Gandia-Barx, al punt quilomètric 9.7. es tracta d’un edifici integrat en l’entorn, on el visitant d’este espai natural protegit pot interpretar els principals valors ambientals, paisatgístics, ecològics i culturals que han fet d’este paratge me-reixedor de ser protegit. el centre alberga audiovisuals, panells explicatius, vídeos de realitat virtual, maquetes, vitrines amb fruits forestals, rèpliques de restes ar-queològiques, entre altres recursos, i hi ha la possibilitat de realitzar la visita guia-da amb monitors ambientals. entre setmana, els grups d’escolars realitzen tallers de diferent temàtica ambiental, així com també rutes: geomorfològica, botànica i general, per la senda del Parpalló-Font del Garrofer.

VISITeS ConCerTaDeS: els caps de setmana, les persones que vulguen realitzar la visita a la senda poden fer-la guiada, a les 11.00 h, en què eixirà un grup monito-ritzat. Per a grups, cal reservar la visita al telèfon del centre.

HorarI: de dimecres a diumenge, de 8.30 a 15.00 h · Telèfon: 96 287 70 00. Més info: www.gandia.org/ciutat/espaisnaturals · Facebook: pnm parpallo borrell

cEntRE dE dIA dE MEnoRs dE sAntA AnnAActivitats per a xiquets i xiquetes de 6 a 11 anys. Ludoteca (jocs de tot tipus) i tallers (manualitats, teatre, expressió corporal, música, dansa lliure, experiments, jocs cooperatius) Dilluns, de 17.30 a 18.30 h o de 18.30 a 19.30 h. Dimarts, dime-cres, dijous i divendres, de 17.30 a 19.30 h

Activitats per a xiquets i xiquetes de 12 a 16 anys (grups per edats: de 12 a 13 anys i de 14 a 16 anys). Jocs per a joves, tallers (manualitats, teatre, expressió cor-poral, jocs de cooperació, jocs de coneixement personal) i rodatge d’una pel·lícula realitzada pels alumnes. De dilluns a dijous, de 19.30 a 21.00 h

Període d’activitats d’octubre a juny. Matrícula gratuïta: oberta durant tot el curs.Més informació: Plaça de Santa anna s/n. · Tel. 96 286 74 51

coRAl vElEs E vEnts dissabte 31 (20.00 h) Concert de música sacra a càrrec de la Coral Veles e Vents.Director: José Santiago Mayoral rodrigo. església de l’escola Pia de Gandia. entrada lliure.

obres religioses de diferents segles i autors, des de G. P. Palestrina fins a F. Biebl o Pau Casals, passant per J. Handl Gallus i a. Lotti. esta varietat en els autors redun-da en una gran heterogeneïtat musical sense perdre el caràcter religiós, nexe comú del concert en la vespra de Setmana Santa. 

Page 30: Full de març 2012

30

ALtRES ACTIVITATS

fundAcIó cAsAl JAuME I lA sAfoR-vAlldIgnAdissabte 4 (18.30 h) Sala de Conferències. Presentació del llibre L’ús de l’energia nuclear. Homo sapiens? De Vicent Martínez Sancho (ed. Bullent, 2011) amb la presència de Facundo Ballester, catedràtic de Física atòmica Molecular i nuclear; núria Sendra, editora del llibre i Vicent Martínez Sancho, autor. L’acte serà presentat per Hèctor Montaner, llicenciat en Química i patró de la Fundació.

divendres 2 (19.30 h) Sala de Conferències. Les retallades en la sanitat pública. Presentació del document d’endavant-oSan: La Sanitat als Països Catalans. Anàlisi i alternatives. a continuació, col·loqui amb representants de la Coordinadora antiprivatització de la Sanitat del País Valencià (CaSPV) i endavant-oSan. organitza: assemblea de la Safor d’endavant-oSan.

divendres 9 (20.00 h) Sala de la Muralla. Presentació del llibre Genocidi (in)visible, de Sico Fons. (Voliana edicions, 2012). Presenta: agustí Cerdà, secretari general d’erPV. estarà també l’autor del llibre.

24 i 25 de març 5a Marxa Intercomarcal pels Països Catalans. Vall de Gallinera, Vall d’ebo i Vall de Laguar. organitza: Viarany.

diumenge 25 (11.30 h) Xarrada sobre cooperativisme. Sala de Conferències. organitza: 15M Safor-Valldigna.

dissabte 31 (d’11.30 a 13.00 h) Taller de danses populars valencianes al carrer. Plaça Jaume I. activitat gratuïta. Música en directe. amb el grup de danses Roda i Volta del Casal.

Més informació: http://fundaciocasal.blogspot.comSeguiu-nos, també, al facebook Fundació Casal Jaume I La Safor-Valldigna

MusEu fAllER dE gAndIALigorio Ferrer. Mostra de Teatre amateur de Gandia. 25 anys

dijous 1 (21.30 h) Passeig Teatre amb El florit pensilautor: andrés Sopeña. Direcció: Juanfran Saez. Intèrprets: rafa Formentín, Leandro Fort, Gerardo Piris, Juan Luis Miragall, José LlopisPreu: 8 €. Venda d’entrades a la taquilla del Museu Faller.

fins al 10 de març. exposició del ninot 2012

HorarI: de dilluns a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 21.00 h. Diumenge, d’11.00 a 14.00 h. entrada lliure. Més informació: Museu Faller de Gandia, carrer Sant Martí de Porres, 29.

fotoEsPAI gAndIAfins al 30 de març, Si no hay viento, habrá que quemar. Fotografies d’asensio rodríguez, ‘Yiyo’. Sala d’exposicions de la Universitat Politècnica de València-Campus de Gandia.

HorarI: de dilluns a divendres, de 9.00 a 21.00 h.Més informació: www.fotoespaigandia.com

ludotEcA dE bEnIoPAActivitats per a xiquets de 6 a 12 anys. Ludoteca (jocs de tot tipus) i tallers (manualitats, expressió corporal, titelles, jocs de cooperació, etc.). De dilluns a di-jous, de 17.30 a 19.30 h

Període d’activitats d’octubre a juny. Matrícula gratuïta: oberta durant tot el curs.Més informació: carrer Parpalló, 5

JuntA MAJoR dE gERMAndAts dE lA sEtMAnA sAntA dE gAndIAdijous 8 (21.15 h) Presentació de la guia de processons de la Setmana Santa 2012 i el Passio, editat anualment per la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia. església del Palau del Sant Duc.

dissabte 24 (18.00 h) Tamborrada que anuncia l’arribada de la Setmana Santa. a càrrec de les diferents bandes de tambors de les confraries de Gandia. Inici a la plaça de la Marina del Grau de Gandia. Posteriorment, a les 19.30 h, es realitzarà la tamborrada en la plaça Major de Gandia.

diumenge 25 (12.30 h) Pregó de la Setmana 2012. a càrrec del gandià D. Fran-cisco Moragues Más, que fou president de la Junta Major de Germandats. església escoles Pies.

dies 26, 27, 28 i 29 (de 20.00 a 21.30 h) II escola de Palmes als locals parroquials de Beniopa. obert a tota la ciutadania.

dissabte 31 (22.00 h) Processó del Sant rosari, des de l’església del Beato.

InstItut vAlEncIà dE lA JovEntut carnet Jove: de 14 a 30 anys.

carnets Internacionals: de professor, estudiant i Carnet Jove InternacionalCarnet d’alberguista

Més informació: Tel. 96 286 55 40 · [email protected] IVaJ. GVa JoVe la Safor. av. república argentina, 28 (edifici ProP), Gandia.

Page 31: Full de març 2012

MARÇ · 201231

ALtRES ACTIVITATS

unIvERsItAt PolItècnIcA dE vAlèncIA - cAMPus gAndIAoFerTa CULTUraL

fins al 30. exposició fotogràfica Si no hay viento habrá que quemar.exposició al voltant del triangle format pel fotògraf asensio rodriguez “Yiyo”, el prestigiós fotògraf alberto García – alix i l’emblemàtica revista dels anys 90 el cant de la tripulació. organitza: Fotoespai Gandia.

dijous 1 (12.15 h) Conferència El mercat laboral alemany, oportunitats per a la dona universitària espanyola. Conferència impartida per Mª amparo Sanmateu, Deutsche Telekom. Sala 1-4. edifici aula Magna.

dijous 1 (de 9.00 a 16.00 h) Torneig Intercampus. Jornada de competicions es-portives dels tres campus de la UPV i que se celebra rotatòriament en un d’ells. enguany toca a Gandia.

del 5 al 29 (de 9.00 a 16.00 h) exposició de fotografia de la VI Mostra audiovisual. Hall d’exposicions de l’edifici aula Magna.

dijous 8 (12.15 h) Dia de la Dona. Conferència Dona =/ =Dona, impartida per la directora del Centre d’ensenyaments Musicals del Grau de Gandia, Sílvia Muntaner. els silenciaments i oblits de les aportacions científiques, culturals i socials de les dones al llarg de la història. Sala 1-4. edifici aula Magna.

dijous 29 (19.30 h) VI Mostra audiovisual del Campus de Gandia.Gala on es mostren les creacions de les titulacions de l’Àrea d’audiovisuals I Tele-comunicacions del Campus de Gandia . aula Magna del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València.

oFerTa ForMaTIVa

Cal inscriure’s fins a tres dies abans de la realització del curs en www.cfp.upv.es

Jornades de motivació empresarial Concurs ISTarT IPV emprenedor universitari. Dates: 6 de març, 5 hores. HorarI: de 9.30 a 14.30 h. Preu: 9 €, públic en general.

II Jornada de propietat intel·lectual, tendències actuals en EspanyaDates: 13 i 14 de març, 10 hores. HorarI: de 10.00 a 19.30 h. Preu: 30 €, alumne UPV; 35 €, resta.

curs sobre nutrició esportiva. Dates: del 20 al 29 de març de 2012. HorarI: dimarts i dijous, de 15.30 a 20.30 h. Preu: 35 € membres UPV i usuaris/es Fundació esportiva Municipal Gandia/55 € externs.

curs de seguretat en la infraestructura de xarxes. Dates: del 10 de març al 13 de abril.HorarI: Divendres, de 16.00 a 21.00 h i dissabte, de 9.00 a 14.00 h; 50 hores. Preu: 450 €

curs de certificació AvId Mc 201. Eines d’edició i tècniques per a AvIdMedia composer.Primera vegada que este curs s’imparteix a espanya. Professor: Gabriel Corbella.Dates: del 24 al 26 de maig, 24 hores. HorarI: 24 i 25 de maig, de 9.00 a 14.00 h i de 16.00 a 21.00 h; 26 de maig, de 9.00 a 14.00 h. Preu: 210 €, membre UPV; 300 €, altres.

Més informació: www.gandia.upv.es · Telèfon: 96 284 93 33Per a posar-se en contacte amb la gestió d’espais del Campus de Gandia, contacteu amb [email protected]

Page 32: Full de març 2012

32

InFORMACIÓ

cAsA dE cultuRA MARqués dE gonzálEz dE quIRósPasseig de les Germanies, 13 - Tel. 96 295 95 35Horari: de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h [email protected]

tEAtRE sERRAnoPasseig de les Germanies, 29 - Tel. 96 295 96 50 Horari d’oficines: de dilluns a divendres, de de 9.00 a 14.00 h Horari de taquilla: dimarts i divendres, de 19.30 a 21.30 [email protected] | https://teatreserrano.wordpress.comFacebook Teatre Serrano

unIvERsItAt PoPulAR dE gAndIA Plaça del Loreto, 4 - Tel. 96 295 95 15Horari: de dilluns a dijous, de 9.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 h. Divendres, de 9.00 a 13.30 [email protected]

cEntRE IntERnAcIonAl dE gAndIA - uvC/ Fundació Vicent Ferrer, 6 - Tel. 96 295 96 30Horari: de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h i de 16.30 a 19.00 h [email protected] | http://cig.uv.es/

MusEu ARquEològIc dE gAndIA - MAgAC/ Hospital, 20 - Tel. 96 295 95 40Horari: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 h i de 15.00 a 19.00 h. Diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 h. Tancat els dilluns, excepte festius. entrada: 2 € – reduïda per a grups, menors de 25 anys i majors de 65 anys: 1 €. Gratuïta els diumenges i [email protected] | www.magamuseu.org

MusEu fAllER C/ Sant Martí de Porres, 29 - 96 296 68 19 (informació i reserves)Horari d’hivern: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 19.00 h. Diumenge, d’11.00 a 14.00 hHorari d’estiu: de dimarts a divendres, de 10.00 a 13.00 h i de 18.00 a 21.00 h. Dilluns, tancat. Festius, obert d’11.00 a 14.00 [email protected] | www.museufaller.org

ARxIu hIstòRIc MunIcIPAlPlaça rei en Jaume, 10Tel. 96 295 95 67 Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 h. Dilluns, de 17.00 a 19.00 [email protected]

bIblIotEcA cEntRAl convEnt dE sAnt RocPlaça rei en Jaume, 10Tel. 96 295 95 55 Horari: de dilluns a divendres, de 10.00 a 21.00 h. Dissabtes, de 10.00 a 13.30 [email protected]

bIblIotEcA InfAntIl I JuvEnIlPlaça rei en Jaume, 10 Tels. 96 295 95 95 (infantil)96 295 95 94 (juvenil)Horari: de dilluns a divendres, de 16.00 a 20.30 h. Dissabte, de 10.00 a 13.30 [email protected]@gandia.org

bIblIotEcA dE bEnIoPAL’aigüera, 1. Tel. 96 287 43 [email protected]: de dilluns a dijous, de 16.00 a 20.00 h. Divendres, de 10.00 a 13.30 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte i diumenge, tancat

bIblIotEcA dE bEnIPEIxcAR -RAvAlFerrocarril d’alcoi, 3Tel. 96 295 98 09 [email protected]: de dilluns a divendres de 14.00 a 21.00 h.

bIblIotEcA dEl gRAuMare de Déu Blanqueta, s/nTel. 96 284 82 [email protected]: de dilluns a dijous, de 16.00 a 20.00 h. Divendres, de 10.00 a 13.30 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte i diumenge, tancat

bIblIotEcA PARc dE l’EstAcIóParc de l’estació s/n. · Tel. 96 287 57 88 [email protected]: de dilluns a dijous, de 16.00 a 20.00 h. Divendres, de 10.00 a 13.30 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte i diumenge, tancatbIblIotEcA dE sAntA AnnAPlaça de Santa anna s/nTel. 96 286 74 [email protected]: de dilluns a divendres, de 17.00 a 20.00 h. Dissabte i diumenge, tancat

InstItut MunIcIPAl d’ARxIus I bIblIotEquEs - IMAb

Page 33: Full de març 2012

Consulteu la programació a través de la web municipal www.gandia.org (secció de Cultura)

Seguiu-nos, també, al facebook de Cultura Gandia

Page 34: Full de març 2012

34

AVANç PROGRAMACIÓ VENDA d’ENTRADES

Diumenge 15 d’abril. 19.00 hTango & Noche. Tango Metropolis Companyentrada zona 1: 15 euros. entrada reduïda: 12 eurosentrada zona 2: 12 euros. entrada reduïda: 10 euros

Multifacètics personatges donen color a l’ambient amb un gran desplegament de vivacitat i virtuosisme. amb una explosió d’acords inquietants i sensualitat, es ret homenatge al gran compositor astor Piazzolla, desenvolupant noves formes estilístiques que reflexen les particularitats dels nostres temps. Un viatge oníric a l’univers d’este mític gènere.

Diumenge 29 d’abril.19.00 hVenecia bajo la nieve. Direcció: Gabriel olivaresamb Marina San José, Carlos Heredia, Pablo Carbonel i eva Insanta.

entrada zona 1: 12 euros. entrada reduïda: 10 eurosentrada zona 2: 10 euros. entrada reduïda: 9 euros

Dos antics companys d’universitat, es retroben després de molts anys i queden per a conèixer a les seues parelles actuals. Una de les dues parelles està a punt de casar-se i l’altra, travessa una crisi. el que anava a ser un sopar de quatre amics es converteix en un camp de batalla d’amors, rancors, amistats, situacions delirants i un embolic que no va a poder solucionar ningú.

sIstEMEs dE vEndA d’EntRAdEs. tEAtRE sERRAnoServicamInternet: www.servicam.com; Telèfon: 965 117 117Caixers automàtics (només retirada d’entrades, prèviament reservades): passeig de les Germanies, 89; plaça el·líptica, 73 i al mateix vestíbul del Teatre Serrano.

Taquilla del Teatre Serranooberta els dimarts i divendres, de 19.30 a 21.30 hores.

en el cas d’espectacles d’arts escèniques, la taquilla obri, també, una hora abans de l’inici de l’espectacle. es recomana recollir les entrades reservades de manera anticipada, en taquilla, almenys una hora abans de l’espectacle, per a evitar cues d’última hora i que, en traure-les, presenteu el número de rebut que facilita la CaM. es pot pagar amb targeta de crèdit.en el cas del cinema, la taquilla està oberta des de mitja hora abans de la projecció.

Taquilla de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirósoberta de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h i en l’horari habitual d’obertura de la Casa de Cultura.

Preus del Teatre SerranoZona 1: Preus vàlids per al pati de butaques i les butaques centrals del primer pis.Zona 2: Preus vàlids per a les butaques laterals del primer pis i de tot el segon pis.

entrada reduïda: presentant el Carnet Jove, Carnet de Pensionista, Targeta Daurada Gandia, Carnet 12:35 Gandia

Millores en la venda d’entrades del Teatre Serrano:recordeu que el sistema de venda d’entrades gestionat per Servicam presenta unes millores amb la finalitat de facilitar als usuaris la compra d’entrades per als espec-tacles que programa el Departament de Cultura de l’ajuntament de Gandia.

D’una banda, hi ha un dispensador d’entrades al vestíbul del Teatre Serrano, en el qual, les persones que hagen adquirit les localitats per telèfon o per internet, podran arreplegar-les, introduint la targeta de crèdit amb què han fet l’operació.

D’altra banda, el control d’accés a les activitats programades, al Teatre Serrano, es realitza a través de lectors òptics, cosa que permet, entre d’altres, que les perso-nes que gestionen les entrades per telèfon o internet puguen, si volen, imprimir l’entrada a casa (amb un codi de barres incorporat) i portar-la a la instal·lació, on accediran mitjançant un control de l’esmentat codi.

tEAtRE sERRAno. AvAnÇ PRogRAMAcIó AbRIlLa venda d’entrades per als espectacles d’abril, maig i juny,

comença el dimarts 20 de març, a partir de les 19.30 h

Pol. Ind. - Avda. de Gandia, 20 - 46727 REAL DE GANDIA (Valencia)Telf. 96 286 39 49 (2 líneas) - Fax 96 287 53 56

• BOLSAS DE LUJO

• BOLSAS DE ASA RIZADA

• BOLSAS DE PAPEL

• CAJAS Y BOLSAS PARA BOTELLAS DE VINO

Page 35: Full de març 2012

Pol. Ind. - Avda. de Gandia, 20 - 46727 REAL DE GANDIA (Valencia)Telf. 96 286 39 49 (2 líneas) - Fax 96 287 53 56

• BOLSAS DE LUJO

• BOLSAS DE ASA RIZADA

• BOLSAS DE PAPEL

• CAJAS Y BOLSAS PARA BOTELLAS DE VINO

Page 36: Full de març 2012