Full informatiu del club escacs congres Novembre 2012

8
FULL INFORMATIU DEL CLUB D'ESCACS CONGRÉS Novembre 2012 Editorial Aquest és el sisè "Full Informatiu" d'aquesta nova etapa, això esta bé, demostra continuïtat, i que el nostre compromís del mes d'abril l'estem complint. Com passa el temps, ja estem al mes de novembre. Aviat Nadal, any nou i nova temporada amb el plat fort, el Campionat per equips. Però anem pas a pas, que encara falta mota tasca a fer en aquests dos mesos que li queden a aquest any 2012. En primer lloc i com a tema cabdal, la renovació de les llicències federatives. La propera temporada podem tenir baixes al primer i segon equip, des de la Junta Directiva s'està treballant per contrarestar aquestes possibles baixes, però encara estem lluny de poder resoldre aquestes possibles incidències. Si es produeixen baixes al primer equip i no podem trobar incorporacions adequades, això faria que de l'equip "B" tindríem que incorporar jugadors al primer equip i de l'equip "C" a l'equip "B". Això podria ser nefast per a tots els equips, ja que, tenint en compte que amb el potencial dels nostres equips els últims anys, ens ha costat mantenir les categories actuals, si manca aquest potencial la dificultat pot ser insalvable. Per tot això, des de la Junta Directiva ens posarem en contacte amb vosaltres en aquest mes de novembre, per tal de tenir clar amb quines persones podem comptar pel Campionat per equips i d'aquesta forma poder esbrinar quines són les nostres mancances i intentar solucionar-les. L'altra tema important és el finançament de les nostres activitats. Com tots sabeu, el Campionat per equips comporta moltes despeses; i a més, amb la pujada de preus de tota mena, el proper pot sortir molt car. És per això que la loteria de Nadal té que sortir, si o si. Som conscients que aquest any costa molt de vendre, la gent mira molt les seves despeses i costa que ens comprin. Us demanem un esforç en aquest sentit, hem de ser conscients que sense aquesta font d'ingressos, el nostre club podria tenir problemes en el tema econòmic. Per endavant us donem les gràcies per la vostra col·laboració.

description

Full informatiu del club escacs congres Novembre 2012

Transcript of Full informatiu del club escacs congres Novembre 2012

FULL INFORMATIU DEL CLUB D'ESCACS CONGRÉS

Novembre 2012

Editorial Aquest és el sisè "Full Informatiu" d'aquesta nova etapa, això esta bé, demostra continuïtat, i que el nostre compromís del mes d'abril l'estem complint. Com passa el temps, ja estem al mes de novembre. Aviat Nadal, any nou i nova temporada amb el plat fort, el Campionat per equips. Però anem pas a pas, que encara falta mota tasca a fer en aquests dos mesos que li queden a aquest any 2012. En primer lloc i com a tema cabdal, la renovació de les llicències federatives. La propera temporada podem tenir baixes al primer i segon equip, des de la Junta Directiva s'està treballant per contrarestar aquestes possibles baixes, però encara estem lluny de poder resoldre aquestes possibles incidències. Si es produeixen baixes al primer equip i no podem trobar incorporacions adequades, això faria que de l'equip "B" tindríem que incorporar jugadors al primer equip i de l'equip "C" a l'equip "B". Això podria ser nefast per a tots els equips, ja que, tenint en compte que amb el potencial dels nostres equips els últims anys, ens ha costat mantenir les categories actuals, si manca aquest potencial la dificultat pot ser insalvable. Per tot això, des de la Junta Directiva ens posarem en contacte amb vosaltres en aquest mes de novembre, per tal de tenir clar amb quines persones podem comptar pel Campionat per equips i d'aquesta forma poder esbrinar quines són les nostres mancances i intentar solucionar-les. L'altra tema important és el finançament de les nostres activitats. Com tots sabeu, el Campionat per equips comporta moltes despeses; i a més, amb la pujada de preus de tota mena, el proper pot sortir molt car. És per això que la loteria de Nadal té que sortir, si o si. Som conscients que aquest any costa molt de vendre, la gent mira molt les seves despeses i costa que ens comprin. Us demanem un esforç en aquest sentit, hem de ser conscients que sense aquesta font d'ingressos, el nostre club podria tenir problemes en el tema econòmic. Per endavant us donem les gràcies per la vostra col·laboració.

Proposta del Club d'Escacs Congrés de modificació del ritme de joc al Campionat de Catalunya per equips.

Seguint amb els nostres plantejaments de modificació del ritme de joc, el Club d'Escacs Congrés, per mediació del nostre president, el Frederic Andreu, ha demanat que s'inclogui a l'ordre del dia de la propera Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs el canvi de ritme de joc al Campionat de Catalunya per equips. Aquesta assemblea esta previst que es celebri el 24 de novembre de 2012.

Podeu consultar l'ordre del dia d'aquesta assemblea des d'aquest enllaç.

La proposta del nostre club és la següent:

CAMPIONAT DE CATALUNYA PER EQUIPS:

Ritme de joc

1r.- Començar a les 9 hores amb el ritme de 1 hora i 30 minuts més increment de 30 segons per jugada i afegir 30 minuts addicionals a partir de la jugada 40 i el mateix increment (30 segons per jugada).

2n.- El mateix inici ( 9 hores) i el mateix ritme ( 1 hora 30 minuts i 30 segons d'increment més 30 minuts addicionals més increment de 30 segons a partir de la jugada 40 per les Divisions Catalanes. En les altre divisions seria el mateix ritme però nomes un afegit de 15 minuts en lloc dels 30minuts i naturalment l'increment de 30 segons per jugada.

3r.- Començar a la mateixa hora amb el mateix ritme (1hora 30 minuts més increment de 30 segons per jugada i un increment de 15 minuts més 30 segons per jugada a partir de la jugada 40 aplicable a totes les categories.

4t.- Donat que les propostes triguen un any en aplicar-se proposem que es reforci a la Comissió Esportiva o bé es faci una Comissió especifica amb la voluntat de consultar a tots els jugadors i proposar a la següent Assemblea el canvi definitiu.

Per últim vull manifestar que aquesta millora nomes afectaria al 15/20% de les partides però segur que el 100% gaudiríem molt més del nostre joc.

Frederic Andreu President del Club d'Escacs Congrés

Circuit de ràpides del Congrés. Tercera prova. El 19 de setembre, es va celebrar la tercera prova del circuit de ràpides. En aquesta ocasió la participació ha estat similar a la primera prova, 24 participants; però lluny dels 36 participants de la segona prova. Podem estar satisfets, ja que el nostre circuit de ràpides, després de tres proves, s'està consolidant. Ha quedat primer el Francisco Javier Ramón de La Colmena amb 6.5 punts, seguit pel Jaume Viñals del Congrés també amb 6,5 punts i el tercer lloc a estat pel Norberto Moreno del Sant Martí amb 6 punts. Podeu accedir als resultats i a la classificació final des d'aquest enllaç. Els jugadors que han puntuat a la classificació general del circuit han estat:

Nom i cognom Club Punts torneig Punts general 1 Francisco J. Ramón La Colmena 6,5 25 2 Jaume Viñals Congrés 6,5 20 3 Norberto Moreno Sant Martí 6 16 4 Mariano Camacho Congrés 5 13 5 Frederic Andreu Congrés 5 11 6 Juan José Montes Congrés 5 10 7 Lluís Rodenas Sant Adrià 5 9 8 Javier Rios Sant Martí 5 8 9 Eduard Brufau Torrenegra 4,5 7 10 Arturo Martínez Tres Peons 4 6 11 Josep Maria Jordán Congrés 4 5 12 Marco Antonio González Congrés 4 4 13 Javier González Congrés 4 3 14 Antonio Sapiña Congrés 4 2 15 Joaquim Peris Cornellà 4 1 Circuit de ràpides del Congrés. Classificació general després de la tercera prova.

Nom i cognom Club Punts prova 1

Punts prova 2

Punts prova 3

Total

1 Francisco J. Ramón La Colmena - 20 25 45 2 Norberto Moreno Sant Martí 25 - 16 41 3 Lluís Rodenas Sant Adrià 20 10 9 39 4 Jaume Viñals Congrés - 7 20 27 5 Josep Maria Jordán Congrés 11 11 5 27 6 Miquel Fernández-Diaz Sant Martí - 25 - 25 7 Frederic Andreu Congrés 2 4 11 17 8 David Vivancos Sant Martí 16 - - 16 9 Jordi Sabater Sant Martí - 16 - 16

10 Javier González Congrés 13 0 3 16 11 Javier Rios Sant Martí 8 0 8 16 12 Mariano Camacho Congrés - - 13 13 13 Ismael Molano Vall de Tenes - 13 - 13 14 Roger Salvo Congrés 10 2 - 12 15 Juan José Montes Congrés - - 10 10 16 Carlos Bascuñana Congrés 5 5 - 10 17 Arturo Martínez Tres Peons 4 - 6 10 18 Pedro Martínez Congrés 9 - - 9 19 Ramon Povill Peona i Peó - 9 - 9 20 Carlos Martínez Peona i Peó - 8 - 8 21 Eduard Brufau Torrenegra - 1 7 8 22 Clifford Neil Tres Peons 7 - - 7 23 Andrés Rojas

Fernández Sant Martí - 6 - 6

24 Alex Gisbert Ideal Clavé 6 - - 6 25 Marco Antonio

González Congrés - 0 4 4

26 Javi Romero EDAMI 3 - - 3 27 Xavier Povill Peona i Peó - 3 - 3 28 Antonio Sapiña Congrés 0 0 2 2 29 Andreu Herrerias Congrés 1 0 0 1 30 Joaquim Peris Cornellà - - 1 1

Circuit de ràpides del Congrés. Quarta prova. La quarta prova del Circuit de ràpides, tal i com marca el calendari, la farem el divendres 9 de novembre de 2012. La primera prova es va fer amb un bon grau de participació, 24 participants. La segona prova va ser un èxit total, 36 participants i a la tercera vam tornar als 24 participants. Ara tenim un nou repte amb la quarta prova, comença a fer fred i no sabem com reaccionaran els participants habituals. Això fa que els congressistes que encara no heu participat en aquests circuit, feu un esforç i vingueu a saludar als amics, Ho passareu força bé i posareu el vostre granet de sorra perquè aquest quart torneig també sigui un èxit. El 9 de novembre, fes un esforç i vine a les ràpides. Comptem amb tu. Dia 9 de novembre a les 21:30 hores comença el torneig. Per fer la inscripció (si no l'heu fet abans) i demanar l'entrepà, com molt tard a les 21:00 hores.

Festa Major del Congrés 2012 Com cada any, el nostre club col·labora amb el barri en la Festa Major del Congrés.

El dissabte 6 d'octubre, a les 11 del matí se celebrà, amb nombrós èxit de participació i de públic, aquesta sempre espectacular sessió de partides simultànies, enguany a càrrec de l'Héctor Hernández, el qual ha tingut una bona actuació, i no només a nivell escaquístic, sinó també promocionant el nostre Club. Com sempre passa, al començament són molt pocs els participants, però poc a poc la gent s'hi va engrescant i al final s'arriba a omplir.

L'endemà, diumenge 7 d'octubre, s'organitzà un torneig de partides llampec individual. La participació va estar minsa, únicament 10 participants, potser la gent comença a estar una mica saturada de tants tornejos de ràpides. Però l'organització se n'ha sortit prou bé i l'ambient ha estat força agradable. També cal destacar que al llarg del matí ha anat venint gent a presenciar el torneig, i en alguns moments gairebé hi havia més públic

que participants, per la qual cosa cal qualificar com a èxit el torneig.

Ei!! Encara queda loteria de Nadal .

Solució problema (5)

1... Dxf3! 2.gxf3-Tdg8+ 3.Ag3-Txg3+ 4.hxg3-Axf3

Les blanques van abandonar, el mat no es pot evitar.

Problema (6)

Avui no tractem un problema clàssic, es tracta d'una posició a la qual es va arribar a la partida entre Shirov i Illescas, jugada a Pamplona el mes de desembre de l'any 2006.

Illescas amb negres acaba de fer la jugada 21...Td3. Sabries trobar la jugada 22 del blanc? Que va permetre aconseguir a Shirov una posició suficientment superior per poder guanyar la partida en només 13 jugades.

El racó del soci Òbviament aquest Full informatiu està obert a què qualsevol soci pugui aportar un article dins de la informació general. Però a més, obrim aquesta secció perquè els socis aporteu idees, punts de vista, crítiques o qualsevol criteri que, dins del respecte i l'educació, es vulgui manifestar. Per poder-ho fer, es necessari lliurar un correu electrònic a l'adreça següent: [email protected] Especificant que es publiqui a la secció "El racó del soci" del Full Informatiu. Humor