Garsafull abril 2012

11

description

Revista d'interés juvenil del Casal de Joves d'Abrera.

Transcript of Garsafull abril 2012

Page 1: Garsafull abril 2012
Page 2: Garsafull abril 2012

ACTUALITAT

Neix l’Associació de Joves d’Abrera

L'Associació de Joves d'Abrera és un col·lectiu que pretén aplegar el màxim de joves abrerencs per tal de

fer activitats i fer-los sentir del poble. Ja han endegat vàries iniciatives: un concurs de logotips per

l’associació, una gimkana i un torneig de Futbol per la Festa Major Jove.

Si t’interessa, és la teva: estan buscant nous joves que vulguin formar –ne part! Pots coneixer-los tots els

dilluns de 18 a 19.30h al Casal de Joves, a través del seu e-correu : [email protected] o a Facebook:

https://www.facebook.com/AssociacioJovesAbrera

AIXÒ T’INTERESSA!

S’obren els terminis d’inscripció de les beques Connecta’t! El Carnet Jove et dóna un cop de mà amb la nova edició de les Beques 2012, que promouen i fomenten l’accés de joves al món laboral. Enguany l’oferta s’ha ampliat a 12 beques, a les quals ja pots optar des d’avui. Es tracta d’una nova oportunitat per començar a guanyar experiència en empreses de referència en diferents sectors professionals de les tecnologies, l'enginyeria i la comunicació.

Ja ha començat el període de sol•licituds per a nou de les dotze Beques Carnet Jove 2012 i el proper 2 d’abril s’obrirà el termini per a les tres restants. La convocatòria d’enguany destaca especialment perquè amplia la seva oferta a 12 beques (en anteriors edicions n’hi havia cinc), que estan dotades amb 5.000 euros cadascuna.

Les Beques Carnet Jove van adreçades als titulars del carnet, que teniu entre 14 i 29 anys. Les sol•licituds les haureu d’acompanyar de projectes i treballs que hagueu desenvolupat anteriorment en la modalitat de beca a la qual opteu i, en d’altres casos, amb una presentació de les vostres aptituds i capacitats mitjançant un projecte. La persona que guanyi una beca desenvoluparà una estada a l'entitat col•laboradora amb una durada aproximada d'un any, en els dotze mesos posteriors a la resolució de la beca.

Consulta, en concret, les beques convocades i quins són els requisits per a poder participar-hi:

- Beca Carnet Jove Connecta't al Disseny: Col•labora amb l'estudi de disseny del Programa Connecta't del Carnet Jove, elaborant el disseny i la il•lustració de les convocatòries del programa per a l'any 2013.

- Beca Carnet Jove Connecta't a les Lletres: Exerceix de periodista al diari ‘El Punt Avui’ amb la publicació d’un mínim d'11 peces.

- Beca Carnet Jove Connecta't a la Ràdio: Col•labora en un programa radiofònic del Grup Flaix.

- Beca Carnet Jove Connecta't al Còmic: Publica 11 tires còmiques a la revista ‘El Jueves’ i 11 més a les publicacions de Medigrup (‘Medicampus’, ‘Preuniversitari’s o ‘Cicles Formatius’). A més, o bé el guanyador de la beca o un dels quatre finalistes, pot editar un llibre amb Ediciones Glénat.

- Beca Carnet Jove Connecta't a la Fotografia: Col•labora com a becari/ària de fotografia al diari ‘La Vanguardia’ i publica un mínim de 20 fotografies.

- Beca Carnet Jove Connecta't a l'Enginyeria: Col•labora amb l'empresa Aqualogy Development Network (Grup AGBAR) en la Direcció R+D+i, participant en les tasques tècniques dels projectes de generació d'idees per nous projectes d'innovació.

Page 3: Garsafull abril 2012

- Beca Carnet Jove Connecta't a la Informàtica: Col•labora amb l'empresa eyeOS com a becari/ària de programació al departament de desenvolupament de producte.

- Beca Carnet Jove Connecta't al Grafisme: Accedeix al món del disseny gràfic dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a Televisió de Catalunya.

- Beca Carnet Jove Connecta't a la Caracterització: Accedeix al món de la caracterització i el maquillatge dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a Televisió de Catalunya.

- Beca Carnet Jove Connecta't a la Infografia: Accedeix al món de la infografia dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a Televisió de Catalunya.

- Beca Carnet Jove Connecta't al Muntatge Musical: Accedeix al món del muntatge musical dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a Televisió de Catalunya.

- Beca Carnet Jove Connecta't al Vestuari: Accedeix al món del vestuari i la moda dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a Televisió de Catalunya.

AGENDA DEL CASAL

TALLERS JOVES al Casal de Joves Els dilluns, a les 16.30h Digues la teva. Participa, opina, organitza!

Els dimarts, a les 17.30h

Tarda de jocs (Play, wii, jocs de

taula...). Tots els dimecres, a les 16.30h

Taller de grafits. Treu l’artista que portes a dins!

A les 17.00h Taller de teatre. Vine a improvisar!

A les 18h Taller d’iniciació a Magic The Gathering. Descobreix

el joc de cartes d’estratègia que més enganxa!

A les 19.45 h Tastets de Guitarra: fes els teus primers passos amb la guitarra!

Els dijous, a les 16.30h, Taller d’skate. Treu el teu monopatí de l’armari i marca’t uns trucs!

A les 18 h, English for kids. Vine a

practicar i millorar el teu anglès.

A les 20.30h, Taller de batucada Vine i coneix els tabalers d’Abrera!

Els divendres, a les 18h, Taller de cuina. Si estàs interessat en la cuina i el bon menjar, no dubtis a apuntar-t’hi!

A les 18.15h. Tastet de percussió. Fes els teus primers passos amb la bateria, la darbuka o el calaix flamenc Recordeu que els tallers són gratuïts, però cal inscripció prèvia.

Tallers adreçats a joves abrerencs de 12 a 35 anys. Places limitades. L’organització es reserva la possibilitat de modificar horaris i dates de qualsevol activitat, fent-ne la difusió oportuna. Les inscripcions es tancaran 3 dies abans de l’inici del taller. Si un taller no arriba al mínim de 5 inscrits, serà anul·lat.

Page 4: Garsafull abril 2012

Nous tallers: Tastets de percussió i guitarra

Taller d’iniciació a Magic The Gathering

Encara queden places per: English for

kids

Page 5: Garsafull abril 2012

Aprén a jugar a nous jocs el dijous 12 i 26 a

les 18h!

Totes les tardes tarda de jocs al

Casal de Joves!

Page 6: Garsafull abril 2012

Música en directe

Dissabte 21, 23h, Rumba i reggae amb Al Quadrat Divendres 27, 23 h, Jam Session

El divendres 13 a les 23h

Gran nit de monòlegs!

CINEMA DOCUMENTAL

Dissabte 14 a les 18h EARTHLINGS

Documental de defensa animal

guanyador de múltiples premis!

Page 7: Garsafull abril 2012

Del 15 fins el 27 d’Abril Exposició de Fotografia Nocturna

de Mario Rubio al Hall del Casal de Joves

Per Sant Jordi vine a cantar les teves cançons preferides

al Casal de Joves

T’esperem a partir de les 18h!

Fira Tria! Vine a assessora-te sobre temes de formación i tria el teu itinerari acadèmic. De dilluns a divendres de 16 a

20.30h

Page 8: Garsafull abril 2012

Què es cou a Abrera ?

CINE CLUB – EMMETCINATS

Amb la pel·lícula La piel que habito de Pedro Almodóvar Dia: Diumenge 15 Lloc: Centre Polivalent Hora: 19.00 h Organitza: Cine Club Emmetcinats Col·labora: Ajuntament d’Abrera CLUB DE LA FEINA Dilluns i dimecres de 9.15 a 14.00h A l’edifici del Mercat Municipal (rbla. Torrentet, 16, 1a planta) Contacte: 93 770 01 02 [email protected] Posem a la teva disposició 2 ordinadors d’utilització lliure amb connexió a Internet per a la recerca de feina. T’informem de recursos formatius i d’ofertes de treball. I si no saps fer servir Internet i vols aprendre’n, nosaltres te n’ensenyem! Les persones residents a les urbanitzacions poden consultar les ofertes per telèfon. Recordeu que ara també podeu consultar les ofertes de feina al nostre blog o al nostre Facebook. TARDA JOVE

Recorda! El servei de la TARDA JOVE torna al Casal de Joves dijous 5 i 19 d’abril.

XIII CAMINADA DE PRIMAVERA La inscripció és gratuïta i es podrà dur a terme a la Recepció del Centre Aquàtic Municipal, passeig de l’Estació, 24, tots els dies en horari d’atenció al públic, i a la seu del Centre Excursionista d’Abrera, al carrer Major 22, tots els dijous de 18.30 a 20 hores. També podeu realitzar les inscripcions a través del correu electrònic [email protected], tot facilitant les següents dades: - NOM I COGNOMS, DATA DE NAIXEMENT, EDAT, TELÈFON, ADREÇA, POBLACIÓ I CODI POSTAL. L’últim dia d’inscripció per a tots els casos és el dijous 12 d’abril.

Page 9: Garsafull abril 2012

XVII CONCURS DE TEATRE VILA D’ABRERA

21 d’abril OBRA DE CLAUSURA I LLIURAMENT DE PREMIS Companyia: Grup Artístic Illets d’Abrera CONCURS DE CARTELLS DE FESTA MAJOR 2012 1. Hi poden participar totes les persones que presentin el seu treball al Punt d’Informació Juvenil La Garsa, pl. del Rebato, 1 (Casal de Joves) de dilluns a divendres de 17 a 20 h, fins al dia 30 d'abril de 2012. 2. El cartell s'haurà d'imprimir en color i les mides no excediran de 50x30 cm, en posició vertical. 3. El text ha de ser: FESTA MAJOR D'ABRERA 2012 29, 30 de juny i 1 de juliol 4. Cada concursant podrà presentar dues obres com a màxim. 5. Els originals s'han de presentar de la manera següent: a. muntats amb suport dur (cartonet, fullola, etc…) b. cada disseny s'acompanyarà d'un sobre tancat i, a dins, constarà el nom, cognoms, adreça i telèfon de l'autor/a. 6. Les obres seran numerades per ordre de recepció i aquest número constarà al sobre de l'autor/a. 7. Els dissenys no estaran signats ni portaran cap marca distintiva. 8. PREMIS: El cartell guanyador tindrà un premi de 370 €.

9. L’Ajuntament es reserva el dret de poder mostrar tots els cartells en una exposició durant la Festa Major 2012. 10. Els cartells no premiats seran retornats als seus autors a la Casa de Cultura, de 17 a 22 h, fins al 20 de juliol. 11. La participació en aquest concurs implica l’acceptació d’aquestes bases. Els concursants es responsabilitzen totalment de la inexistència de drets de tercers en les obres presentades i de tota reclamació per drets d’imatge. 12. Qualsevol imprevist que no quedi prou clar en les presents bases, serà resolt pel Jurat i per la Regidoria de Cultura. Per a més informació: [email protected] Tel. 93 770 03 25. www.ajuntamentabrera.org

4a edició del VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA A ABRERA Si us voleu fer voluntaris lingüístics, ara en teniu l’oportunitat. Si parleu català, podeu ajudar els aprenents de la nostra llengua a practicar-lo. Inscripcions: fins a l’11 d’abril al Servei Local de Català (carrer dels Rosers, 1. Tel. 93 770 47 32) Acte de presentació de les parelles lingüístiques: el dia 17 d’abril de 2012

3r CONCURS DE POESIA MERCAT MUNICIPAL D’ABRERA – Sant Jordi 2012

Temàtica lliure Un poema per persona (màxim 50 versos) Premis en vals de compra: . Primer premi: 100 eur. . Segon premi:75 eur. . Accèssit (un regal) Lliurament de les obres: fins al 14 d’abril Podeu fer arribar els vostres poemes a l’adreça següent: [email protected] o a les oficines de la 1a planta El lliurament de premis es farà el dia 23 d’abril Organitza: Mercat Municipal d’Abrera

Page 10: Garsafull abril 2012

BAIXADA AMB BARQUES PER UN TRAM DEL RIU LLOBREGAT Dissabte, 21 d'abril - 10.00 h A més: activitats interpretatives dels ecosistemes del riu i observació de la flora i la fauna riberenques Horaris de les activitats: 10.00 h, 12.00 h i 13.30 h Lloc de trobada: Can Morral del Riu (travesseu la via dels FGC, passeu pel camí dels horts de Can Morral i baixeu fins a la plana del riu). Atenció: els menors de 18 anys hauran d’anar acompanyats d’un dels pares o tutors legals. Aquesta activitat queda condicionada a les condicions meteorològiques i al cabal d’aigua del riu.

DE POSTRES

Per acabar amb una mica d’humor us recomanem aquest vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=QzXM58qR1Es

Si voleu fer difusió d’alguna activitat que es faci a Abrera o us interessaria proposar algun tema per a la secció “Això t’interessa”, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a [email protected] .

Page 11: Garsafull abril 2012

Si no vols tornar a rebre aquest butlletí només cal que ens ho facis saber. Fes un clic aquí