Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

16
Biblioteques de Barcelona B. Xavier Benguerel Guia de Cinema per a Petits Lectors (PL) i infants fins a 6 anys Guia de lectura Servei de documentació de literatura infantil i juvenil Biblioteca Xavier Benguerel Boston Public Library

description

Elaborada pel Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil de la Biblioteca Xavier Benguerel

Transcript of Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

Page 1: Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

Biblioteques de BarcelonaB. Xavier Benguerel

Guia de Cinema per a Petits Lectors (PL) i infants fins a 6 anysGuia de lectura

Servei de documentacióde literatura infantil i juvenilBiblioteca Xavier Benguerel

Bos

ton

Pub

lic L

ibra

ry

Page 2: Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

2

Biblioteca Xavier Benguerel

¨ Llibre Audiovisual Obra destacada

Grup de Treball d’Àrees Infantils. Cinema: Rosa Cabrera, Rosa Ferrer, Isabel Resina, Ester Rodríguez, Rubén Solé.

Coordina: Anna Herráez

Classificació de cinema infantil per a Petits Lectors (PL) i infants fins a 6 anys)Els primers anys d’un nadó són fonamentals per al seu desenvolupament físic, emocional i psicològic. Tot i que encara és molt petit, en aquests primers mesos de vida es comença a forjar la seva personalitat, es desenvolupa el seu intel·lecte i s’estableixen les bases del seu comportament. La descoberta del món que els envolta i l’assimilació de les vivències quotidianes esdevenen un aprenentatge indispensable per a un creixement sa i feliç.

Page 3: Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

3

Cinema per a Petits Lectors (PL) i infants fins a 6 anys

Bob y sus amigosBarcelona: Manga, [2002-][sèrie de televisió]

El simpàtic constructor Bob i els seus amics la Wendy, l’Scruffty, el tractor Travis, l’excavadora Scoop i la formigonera Bizzy, viuran moltes aventures, demostrant que amb l’amistat, l’ajuda i la col·laboració tot es pot aconseguir.

BRUNHOFF, Jean deEl rey BabarValladolid: Divisa, 2005

Babar és un elefant jove que viu al gran bosc. Un dia, quan un caçador mata la seva mare, ell fuig. Amb el temps, es troba en una ciutat humana i experimenta les diferències entre la vida a la ciutat i la vida al bosc.

¨ BRUNHOFF, Jean deEl rey BabarBarcelona: Aymà, 1964

CaillouMadrid: Sony, [1998-][sèrie de televisió]

En Caillou és un nen petit de 4 anys que té una gran imaginació.

Dolç i innocent, juganer i curiós, en Caillou sempre se sorprèn amb els seus nous descobriments. Aquesta sèrie retrata la relació entre els nens petits i el món que els envolta, ajudant-los a créixer amb confiança i independència.

La casa de Mickey Mouse[S.l.]: Disney, [2007-][sèrie de televisió]

Sèrie de televisió protagonitzada per Mickey Mouse i els seus amics, en Donald, en Goofy, el Plutó, la Minnie i la Daisy. Tots junts comparteixen aventures i ensenyen als nens a descobrir el món.

DAUGHERTY, GeorgePedro y el lobo[Madrid]: Columbia, 2003

La música espectacular de Prokófiev sona el matí del primer dia de la primavera, quan en Pere es desperta. Junt amb els seus amics, un ocell, un gat i un ànec boig, en Pere es veu ficat en una increïble aventura en la qual hauran de vèncer un poderós llop.

PROKÓFIEV, SergueiPedro y el lobo[Vitoria]: AgrupArte, 2006[CD]

Page 4: Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

4

Biblioteca Xavier Benguerel

Dora la exploradoraMadrid: Paramount, [2009-][sèrie de televisió]

La Dora és com qualsevol altra nena: una exploradora aficionada. Li encanta viure mil aventures acompanyada d’en Botas, el seu mico, viatjant a la platja, escalant muntanyes, travessant rius… En les seves aventures, la Dora va trobant misteris que resoldrà amb l’ajuda dels espectadors.

ENDO, Seiji; SAITO, HiroshiLa abeja Maya: ¡serie completa!Barcelona: SAV, 2004[sèrie de televisió]

La Maia és una petita abella curiosa que haurà d’aprendre a viure en harmonia juntament amb altres insectes, com els seus bons amics en Willy, la llagosta Flip, el cuc Max i la mosca Puck, entre d’altres.

Lo mejor del Pato Lucas y Porky [S.l.]: Warner Bros, [2003-][sèrie de televisió]

Són la parella de dibuixos animats més divertida i esbojarrada. Les entremaliadures de l’Ànec Lucas són imparables, mentre que el simpàtic i tartamut Porky és el més assenyat dels dos.

Mic [Barcelona]: Televisió de Catalunya, [2010-][sèrie de televisió]

En Mic és un nino de llana rialler i trapella. Sempre té ganes de jugar i de descobrir-ho tot. Juntament amb els seus amics, en Cincsegons, el Cargol i la Mosca, faran descobertes simpàtiques i entretingudes del món que els envolta.

El món de Beatrix PotterBarcelona: Filmax, [2005][sèrie de televisió]

L’escriptora i il·lustradora anglesa Beatrix Potter va crear un increïble món habitat per tot tipus d’animals —conills, esquirols, eriçons, granotes, oques, teixons, guineus, porcs...— que protagonitzen històries simpàtiques i entranyables.

¨ POTTER, BeatrixCuentos completos de Beatrix Potter: los 23 cuentos originales del

Page 5: Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

5

Cinema per a Petits Lectors (PL) i infants fins a 6 anys

conejo Perico más 4 nuevos cuentos inéditosMadrid: Debate, 1999

Peppa Pig Madrid: Twentieth Century Fox, [2012-][sèrie de televisió]

La Peppa Pig és una porqueta que, juntament amb els seus pares i el seu germà petit, en George, ens ensenyarà el món que els envolta d’una manera didàctica i divertida.

PinguBarcelona: Manga, [2003-][sèrie de televisió]

En Pingu és el fill gran de 8 anys d’una família de pingüins que viu al pol Sud. Aquest petit pingüí viurà diferents històries acompanyat pels seus pares, la seva germana petita Pinga i el seu amic Robbie, la foca, entre d’altres molts personatges.

Pocoyó Madrid: Sony, [2007-][sèrie de televisió] En Pocoyó és un nen molt curiós que viurà amb els seus amics nombroses aventures en un món

que està començant a descobrir.

Postman PatBarcelona: Filmax, [2004-][sèrie de televisió]

Pat Clifton és l’amable carter de la vila de Greendale. Cada dia, en Pat tracta de concentrar-se a lliurar les cartes però, sovint, es distreu amb algun dels ciutadans de la vila i sempre acaba ajudant-los a resoldre els seus problemes.

SCANLON, David; WHITAKER, LizLa hora de Timmy Madrid: Twentieth Century Fox, [2011-][sèrie de televisió]

En Timmy és un petit xai que va a la llar d’infants amb els seus amics. La seva professora els ensenya tot el que han de saber per defensar-se en la seva vida. La rutina diària de les classes es veurà interrompuda amb infinites entremaliadures provocades per les ganes de tafanejar d’aquests personatges.

STANTON, AndrewBuscando a Nemo

Page 6: Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

6

Biblioteca Xavier Benguerel

[S. l.]: Disney Pixar, 2013

El peixet Nemo, que és fill únic, està molt protegit pel seu pare, que l’estima molt. Després de ser capturat en un escull australià, anirà a parar a la peixera de la consulta d’un dentista. El seu tímid pare emprendrà una perillosa aventura per rescatar-lo. Però en Nemo i els seus nous amics també tenen un pla per escapar-ne i tornar al mar.

TAKAHATA, IsaoHeidi. Serie completaBarcelona: Savor, 2012[sèrie de televisió]

Les aventures de la Heidi comencen quan envien la nena a viure amb el seu avi, un vell rondinaire que viu als Alps suïssos. De mica en mica, l’ancià agafarà afecte a la seva néta, que hi viurà moltes aventures amb els seus amics en Pedro i la Clara, el gos Boira i la petita cabra Floquet de Neu.

¨ SPYRI, JohannaHeidiBarcelona: Cruïlla, 1997

Tom y Jerry[S. l.]: Warner Bros, [2000-]

El gat Tom i el ratolí Jerry protagonitzen unes persecucions esbojarrades. En Tom

sempre intenta agafar en Jerry, però els seus intents queden frustrats perquè el ratolí sempre se’n surt.

VICIANA, JosepLa vaca ConnieBarcelona: Neptuno, [2004-][sèrie de televisió]

La Connie és una vaca joveneta que viu en un estable amb una simpàtica vaca lletera i amb un impressionant toro. En cada episodi, la Connie s’allunya dels seus pares i surt a la recerca d’aventures que la faran créixer i conèixer una mica millor l’univers que l’envolta.

Winnie the Pooh: la película [S.l.]: Disney, 2011

En Winnie the Pooh torna a reunir-se amb els seus amics: Tigger, Rabbit, Piglet, Kangu, Rito i Igor, que ha perdut la seva cua. El Mussol encarrega a tota la colla una estranya missió: salvar en Christopher Robin d’un delinqüent imaginari.

¨ MILNE, A. A.; SHEPARD, E. H. (il.)Winnie el PuBarcelona: La Magrana, 1988

Page 7: Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

7

Cinema per a Petits Lectors (PL) i infants fins a 6 anys

Cinema per a Petits Lectors (PL) i infants fins a 6 anysEls nens d’entre 3 a 6 anys tenen criteri propi. En aquest període es consoliden tots els aprenentatges fets durant els primers tres anys i es correspon amb l’inici de l’escolarització obligatòria. És una etapa d’investigació i d’imitació del seu entorn. Un temps de ràpid desenvolupament del llenguatge i de gran activitat física. En aquesta franja d’edat els agrada l’acció i les pel·lícules en què l’amistat i la família són l’eix conductor de l’argument.

Page 8: Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

8

Biblioteca Xavier Benguerel

ANDERSON, MichaelLa vuelta al mundo en 80 días[S. l.]: Warner Bros., 2004

Un lladre ha robat el Banc d’Anglaterra. Tothom creu que ha estat Phileas Fogg, un autèntic cavaller anglès que ha fet una aposta amb els seus companys de club: assegura que és capaç de fer la volta al món en 80 dies.

¨ VERNE, JulesLa volta al món en 80 diesBarcelona: Estrella Polar, 2010

BIRD, BradRatatouilleUSA: Disney/Pixar, 2007

En Remy és una rata simpàtica que somia a convertir-se en un gran xef malgrat l’oposició de la seva família. El destí el porta a les clavegueres de París, just sota d’un restaurant que s’ha fes famós gràcies a un cuiner que és una estrella de la nouvelle cuisine. La passió d’en Remy per la cuina posa potes enlaire el món culinari parisenc en una trepidant i emocionant aventura.

Blancanieves y los siete enanitos[S. l.]: Walt Disney [etc.], 2009

La malvada madrastra de la princesa Blancaneu decideix desfer-se d’ella perquè no pot suportar que la bellesa de la jove sigui superior a la seva. La Blancaneu aconsegueix salvar-se i es refugia a la cabana de set nans. Malgrat tot, la seva madrastra la troba i l’enganya, fent-li menjar una poma enverinada. Però la princesa no mor, només roman adormida fins que el Príncep Blau la desperti amb un petó.

¨ GRIMM, Jacob; Grimm, Wilhelm; LACOMBE, Benjamin (il.)BlancanievesZaragoza: Edelvives, 2011

BLANCO, JorgePlanet 51[S.l.]: Warner, 2009

Una família d’extraterrestres viu tranquil·lament al seu planeta, Planet 51, fins que arriba un home, l’astronauta nord-americà Chuck Baker, qui es pensa que és la primera persona a trepitjar el planeta. La seva sorpresa és que el planeta està habitat per petites criatures verdes que viuen feliçment en un món amb reminiscències de l’alegre

Page 9: Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

9

Cinema per a Petits Lectors (PL) i infants fins a 6 anys

innocència de l’Amèrica dels anys cinquanta, i l’únic temor que tenen és ser envaïts per alienígenes... com en Chuck!

BURTON, MARK; STARZAK, RichardLa oveja Shaun: la películaMadrid: Universal, 2015

En Shaun decideix prendre’s el dia lliure i divertir-se una mica. Però les entremaliadures d’en Shaun acaben per aconseguir que, per error, s’emportin el Granger a la ciutat. En Shaun i el ramat hauran de viatjar a la Gran Ciutat i rescatar-lo.

Chicken Little[S.l.]: Disney, 2005

Després de restablir la seva reputació i guanyar-se el respecte del seu pare conduint l’equip de beisbol a una inesperada victòria, en Chicken Little viurà una sèrie d’aventures amb els seus amics en Runt, l’Abby Patosa i en Peix fora de l’aigua per tal de salvar el món.

CROMWELL, JohnEl pequeño LordBarcelona: DeAPlaneta, 2008

En Ceddie, un nen pobre de Brooklyn, es converteix en l’hereu del títol i la fortuna d’un comte anglès. Però el testament conté una clàusula que l’obliga a viure a Anglaterra amb el seu avi, un vell rondinaire de caràcter fred i amargat.

DISNEY, WaltBambi[USA]: Disney, [200-?]

En Bambi, el príncep del bosc, viurà aventures amb els seus amics el Tambor, un conillet, i la Flor, una mofeta. Guiat pel seu savi amic el Mussol, en Bambi aprendrà lliçons sobre el valor de l’amor, la pèrdua dels éssers estimats, la maduresa; en definitiva, aprendrà a seguir el camí de la vida.

DISNEY, WaltLa cenicienta[S.l.]: Disney, 2005

La Ventafocs és una bondadosa i bonica jove a qui la seva madrastra cruel i dues germanastres obliguen a ocupar-se de les tasques més dures del palau on viuen. El rei celebra un ball per trobar esposa per al príncep, i ella, amb l’ajuda d’un encanteri de la seva fada padrina, aconsegueix anar-hi. Al ball, el príncep s’enamora de la noia, però la Ventafocs marxa corrents a les

Page 10: Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

10

Biblioteca Xavier Benguerel

dotze de la nit, quan acaba l’encanteri, perdent una sabata de cristall. El príncep la buscarà per tot el regne amb la sabata de cristall fins que la trobarà.

¨ GRIMM, Jacob; GRIMM, Wilhelm; PERRAULT, Charles; ODRIOZOLA, Elena (i.)CenicientaMadrid: Nórdica Libros, 2015

DISNEY, WaltLa dama y el vagabundoMadrid: Buenavista, 2005

La Reina és una preciosa gosseta de pura raça que viu feliç amb els seus amos. Tanmateix, el dia que aquests decideixen fer un viatge, la vida de la Reina es veu alterada: l’arribada de la tia Clara amb els seus gats no provoca més que sobresalts. Sort que coneix en Golfo, un gos vagabund molt simpàtic.

DISNEY, WaltPinocho[S.l.]: Disney DVD, 2013

L’ancià Geppetto fabrica un titella de fusta a qui anomena Pinotxo, amb l’esperança que es converteixi en un nen real. La Fada Blava fa realitat el seu desig i dóna vida a en Pinotxo, que conserva, però, el seu cos de fusta. En Pepito Grillo, la consciència

d’en Pinotxo, haurà d’aconsellar-lo perquè s’allunyi de les situacions difícils i perilloses fins a aconseguir que el ninot es converteixi en un nen de veritat.

¨ COLLODI, Carlo; INNOCENTI, RobertoLas aventuras de PinochoSevilla: Kalandraka, 2005

DOCTER, PeteUp[Madrid]: Buena Vista, 2009

Carl Fredricksen és un vidu venedor de globus que aconsegueix dur a terme el somni de la seva vida: enganxar milers de globus a casa seva i sortir tot volant cap a Amèrica del Sud. Però ja en l’aire i sense possibilitat de retornar, en Carl descobreix que viatja acompanyat d’en Russell, un nen de vuit anys amb un optimisme a prova de bomba.

FELICIOLI, Jean-Loup; GAGNOL, AlainUn gato en ParísMadrid: Karma, 2002

En Dino és un gat que porta una doble vida. De dia viu amb la Zoé, l’única filla de la Jeanne, una comissària de policia; de nit es passeja per les teulades de París amb el Nico, un lladre. Una nit la Zoé sorprèn una banda

Page 11: Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

11

Cinema per a Petits Lectors (PL) i infants fins a 6 anys

de malfactors i s’inicia una persecució que arriba fins a les teulades de la Catedral de Nôtre-Dame.

HASTRUP, JannikEl niño que quería ser un osoBarcelona: Lauren, 2005

En un cau als erms gelats, una óssa polar pareix un cadell que neix mort. En una llunyana cabana, una dona pareix un nadó fort i sa. L’óssa polar se sent tan afligida per la pèrdua del cadell que el seu company roba el nadó de la dona i se l’emporta a la cova. El nen es cria amb l’óssa i aprèn totes les habilitats que un ós necessita, la qual cosa no resulta gens fàcil per a un nen.

HEWITT, PeterGarfield: la películaMadrid: Twentieth Century Fox, 2004

Adaptació cinematogràfica de les vinyetes del gat Garfield, en què la història se centra en la seva relació amb l’Odie, un gos adorable i no gaire intel·ligent que posa el món perfecte d’en Garfield potes enlaire.

¨ DAVIS, JimGarfield: 30 años de risas y lasaña: ¡Vida y épocas de una gorda y peluda leyenda!Madrid: Kraken, 2009

JOHNSON, Tim; KIRKPATRICK, KareyVecinos invasores[S. l.]: Dreamworks Animation, 2006

Quan un entremaliat ós rentador, l’R. J., i els seus amics dels bosc descobreixen que algú ha construït cases al seu territori, l’R. J. i una tímida tortuga formaran una inesperada associació mentre aprenen a coexistir amb aquest estrany món anomenat “urbanització”, i fins i tot a explotar-lo.

LASSETER, JohnToy Story[S. l.]: Buena Vista, 2005

Les joguines de l’Andy, un nen de 6 anys, tenen por que hagi arribat la seva hora i que un nou regal per l’aniversari del nen els substitueixi al cor del seu amo. En Woody, un vaquer que ha estat fins ara la joguina favorita de l’Andy, és relegat a un segon pla per en Buzz Lightyear, un heroi espacial dotat de tota mena d’avenços tecnològics.

LETTERMAN, RobLos viajes de Gulliver

Page 12: Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

12

Biblioteca Xavier Benguerel

Madrid: Twentieth Century Fox, 2011

Lemuel Gulliver, un aspirant a escriptor que treballa com a repartidor en un important diari de Nova York, somia a escriure llibres de viatges. Un dia decideix navegar cap al Triangle de les Bermudes, però una terrible tempesta l’arrossega fins a una illa perduda habitada per éssers diminuts: els lil·liputencs.

¨ SWIFT, JonathanLos viajes de GulliverMadrid: Anaya, 2001

MILLER, ChrisEl gato con botasMadrid: Dreamworks, 2012

Molt temps abans de conèixer a l’Shrek, el Gat amb Botes va emprendre un viatge aliant-se amb l’enginyós Humpty Dumpty i amb l’eixerida Kitty Softpaws per robar la famosa oca dels ous d’or.

¨ PERRAULT, Charles; ROCHETTE, Jean-Marc (il.)El gat amb botesBarcelona: Blume, 2005

Monstruos, S.A.[Madrid]: Disney, 2002

Monsters Inc. és l’empresa de por més gran del món i el Sulley és un dels seus millors

empleats. Espantar els nens no és una feina fàcil, ja que tots els monstres creuen que els nens són tòxics. Però un dia una nena es cola sense voler a l’empresa, i provoca el caos.

NICHOLS, Charles A.; Takamoto, IwaoLas aventuras de Wilbur y CharlotteMadrid: Paramount, 2003

En Wilbur, com tot porc amb una mica d’intel·ligència, sap el que sol passar al final de cada temporada amb els de la seva espècie. Per això, com és s’apropa el moment, més tem per la seva vida. Per evitar aquest destí, es posa d’acord amb la Carlota, una aranya que viu a la granja.

NOONAN, ChrisBabe, el cerdito valienteMadrid: Universal, 2002

A la granja Hogget hi viuen tota mena d’animals. Un dia arriba en Babe, un porquet que el granger, que l’ha guanyat en un concurs, intueix que és molt especial. Decideix ensenyar-li l’ofici de gos pastor, així, en Babe evita ser destinat al sopar de Nadal.

Page 13: Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

13

Cinema per a Petits Lectors (PL) i infants fins a 6 anys

El nuevo show de la Pantera Rosa = The new Pink Panther showMadrid: Twentieth Century Fox, 2010[sèrie de television]

Sèrie de dibuixos animats nascuda dels crèdits de la pel·lícula homònima de Blake Edwards que explica les aventures de la Pantera Rosa. Es tracta d’un personatge bastant metòdic, amb una capacitat intel·lectual molt elevada i de geni alegre i simpàtic. En general, es fica en alguns embolics o simplement fa tasques comunes però amb un toc singular.

REITHERMAN, WolfgangLos aristogatos[Madrid]: Disney, 2007

A París, l’any 1910, una anciana milionària i excèntrica, Madame Bonfamille, porta una vida feliç a la seva gran mansió amb els seus gats, amb l’única ajuda del seu fidel majordom Edgar. Però l’Edgar planeja eliminar tots els gats per convertir-se en l’únic hereu de l’enorme fortuna de l’anciana, i els abandona en un indret remot. Un grup de gats vagabunds els ajuden a tornar a casa.

SHARPSTEEN, BenFantasía[S. l.]: Disney, [2010?]

Col·lecció d’interpretacions animades de grans obres de la música clàssica: L’aprenent de bruixot, La consagració de la primavera, La dansa de les hores, Una nit a la Muntanya Pelada, L’Ave Maria.

El show de Bugs Bunny y Correcaminos[S. l.]: Warner Bros., 2006[sèrie de televisió]

A la seva mansió i assegut al costat de la seva espectacular piscina, en Bugs Bunny ens presenta els moments més divertits i desastrosos dels seus amics l’Ànec Lucas, l’Elmer, el Coiot i el Correcamins.

SPIELBERG, StevenEl secreto del unicornioMadrid: Sony, 2012

En Tintín i el seu lleial gos Milú descobreixen que la maqueta d’un vaixell conté un enigmàtic i secular secret que han d’investigar. A partir d’aquest moment, en

Page 14: Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

14

Biblioteca Xavier Benguerel

Tintín es veurà assetjat per un malvat que creu que el jove ha robat un valuós tresor vinculat a un pirata cruel.

¨ HERGÉEl secret de l’unicornBarcelona: Joventut, 2002

STANTON, AndrewWall·e[Madrid]: Disney, 2008

L’any 2800, en un planeta Terra devastat i sense vida, el petit robot Wall·e és l’encarregat de la neteja. Un dia es troba amb una moderna i maca robot exploradora anomenada Eve. Junts viatjaran per la galàxia i viuran una aventura emocionant i inoblidable.

Tod y Toby[Madrid]: Disney, 2007

Un cadell de guineu anomenat Tod i un cadell de gos de caça, en Toby, es fan amics inseparables. En Tod i en Toby juguen i es diverteixen al bosc, inconscients que en el futur hauran d’enfrontar-se i posar a prova la seva amistat.

TUNNICLIFFE, Gary J.Hansel y Gretel

[S. l.]: Warner Bros., 2005

En Hansel i la Gretel són dos germans molt pobres que viuen amb el seu pare i la seva madrastra. Un dia, la dona decideix abandonar-los al bosc, a fi que els nens es perdin i mai no puguin tornar a casa. El dos germans troben una casa de xocolata habitada per la bruixa “menja nens”. Nous amics els ajudaran a escapar de la malvada bruixa i trobar el camí de tornada a casa per reunir-se amb el seu pare.

¨ GRIMM, Jacob; GRIMM, Wilhelm; MATTOTTI, Lorenzo (il.)Hansel i GretelBarcelona [etc.]: Libros del Zorro Rojo, 2010

VERBINSKI, GoreUn ratoncito duro de roer[Madrid]: DreamWorks, 2006

Dos germans hereten una gran mansió del seu pare en què viu un petit ratolí que intentarà evitar, per mil i un mitjans, que els nous propietaris es desfacin de la casa.

VERGÉS, RosaTic tacMadrid: Sherlock, 2004

L’Hèctor és un nen que vol modificar el temps per poder tornar amb

Page 15: Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

15

Cinema per a Petits Lectors (PL) i infants fins a 6 anys

els seus pares. Un dia es troba amb dos nens, el Bibu i l’Olivia, que li ensenyen que el temps és viu. Els nens coneixen el rellotge del temps i, amb l’ajuda del Sol i la Lluna, aconsegueixen la col·laboració de tots els elements.

WALT DISNEY COMPANY; PIXAR ANIMATION STUDIOSCarsJohn Lasseter: LASSETER, John [USA]: Disney, 2006

L’aspirant a campió de carreres Rayo McQueen pren, per error, una desviació inesperada en la solitària Ruta 66. La seva actitud arrogant s’esvaeix quan arriba a una petita comunitat oblidada que li ensenyarà a ser més humil i a valorar el que realment importa.

Page 16: Guia de lectura de Cinema per PL i infants fins a 6 anys- 2016

Biblioteca Xavier BenguerelAv. del Bogatell, 17Tel.: 93 225 18 64Fax: 93 221 07 37

[email protected]/bibxavierbenguerel

www.facebook.com/sdlij

Metro: Bogatell i Ciutadella (L4) i Marina (L1)Bus: 26, 36, 92, H16, V21 i V27

HorarisDilluns: de 10 a 14 h i de 16 a 21 hDimarts: de 10 a 14 h i de 16 a 21 h

Dimecres: de 10 a 21 hDijous: de 10 a 14 h i de 16 a 21 h

Divendres: de 10 a 21 hDissabte: de 10 a 14 h i de 16 a 21 h

Horari d’estiu del 24 de juny al 24 de setembre:

dissabtes tarda tancat / agost tancat

Més informaciówww.barcelona.cat/biblioteques

Visita el nostre blog de recomanacionsdel fons de Biblioteques de Barcelona:

www.bibarnabloc.cat

Segueix-nos a les xarxes socials

Si vols rebre informació de les activitats

de les biblioteques de Barcelona, demana a la teva biblioteca

que et doni d’alta al butlletí electrònic www.mesbiblioteques.cat

V6

- 2

01

6