Guia de novetats. Novel·la (juliol 2012)

6

description

Biblioteca Roca Umbert (Granollers)

Transcript of Guia de novetats. Novel·la (juliol 2012)

Page 1: Guia de novetats. Novel·la (juliol 2012)

Ju

liol

20

12

Bib

liote

ca

Ro

ca

Um

be

rt

Page 2: Guia de novetats. Novel·la (juliol 2012)

Aramburu, FernandoAños lentosA finals de la dècada dels seixanta, elprotagonista, un nen de vuit anys, marxa capa Sant Sebastià a viure amb els seus oncles.Allà és testimoni de com transcorren els diesa la família i al barri.

Basara, SvetislavPeking by NightQui s'atreveix a afirmar que interrogar­sesobre l'absurditat de la nostra condició és unatasca ombrívola? Aquí es presenta un conjuntd'històries delirants, en què es troben des deles indicacions per cometre un crim perfectefins al que passa pel cap d'algú en el momenten què està caient des de la torre Eiffel.

Cameron, PeterAlgún día este dolor te será útilJames Sveck és un adolescent intel·ligent iprecoç. Ha acabat el col·legi i durant l'estiutreballa a la galeria d'art que la seva mare téa Manhattan i en la qual gairebé mai entraningú. Tot i haver estat admès a laprestigiosa Universitat de Brown, no estàsegur de voler­hi anar. El que de veritat liagradaria és comprar­se una casa al camp ipassar­se el dia llegint, sense ser molestat.

Canty, KevinTotLa June i l’RL queden, com cada any, percelebrar l’aniversari del difunt marit de laJune i millor amic de l’RL. Aquesta trobadaserà crucial per enfrontar­se amb l’amargor isolitud de les seves vides, i passar pàgina.

Page 3: Guia de novetats. Novel·la (juliol 2012)

Carpenter, DonDura la lluvia que caeNarra les aventures de Jack Levitt, unadolescent orfe que s’espavila per sobreviureen hotels ronyosos i sales de billar, i de BillyLancing, un jove de color, fugitiu i que esprostitueix en el món dels billars.

Grisham, JohnLa confesiónL'advocat de Donte Donne ha lluitat durantnou anys per demostrar la seva innocència,però ni organitzacions humanitàries nireligioses han aconseguit treure'l del corredorde la mort.

James, PeterTan muerto como túA l'hotel Metropole de Brighton, la nit de Capd'Any una dona és brutalment violada quantorna a la seva habitació. Una setmana méstard algú ataca una altra dona. El violadors’emporta les sabates de totes dues.

Koch, HermanUna casa amb piscinaEl metge Marc Schlosser escolta a l’hospitalles últimes paraules d’un dels seus pacientsabans de morir. Però no és un pacientqualsevol, ni la seva mort és tan natural comsembla. És l’home amb qui la família delmetge va passar les últimes vacances d’estiu.

Page 4: Guia de novetats. Novel·la (juliol 2012)

Ledesma Álvarez, JordiNarcolepsiaJulio, el Perla, és un noi de la Barceloneta queconeix un noi gitano, de la família delsHeredia, que són, entre altres coses, els quecontrolen el narcotràfic a Barcelona. Julio,gairebé sense voler, acaba ficat en el tripijocde l’haixix i, més endavant, el narcotràfic agran escala.

Levy, MarcLa química secreta de lestrobadesLondres, 1950. L’Alice és una dona amb unavida plàcida, fins que la vigília de Nadal laseva existència experimenta un gir radical:una vident li prediu un futur misteriós.

Merino, OlgaPerros que ladran en el sótanoDesprés de la mort del seu pare, Anselmorecorda una vida marcada pel desarrelamentque transcorre entre el Marroc del protectorati l’Espanya franquista.

Mourad, KenizéUn jardín en BadalpurEn un bell jardí del palau indi de Badalpur,Zahr troba les arrels d’un passat familiar queli van arrabassar abans de néixer, quan laseva mare, la princesa Selma, filla de l’últimsultà de l’imperi otomà, va abandonar l’Índia ies va instal·lar al París ocupat, on va morir enla misèria poc després de donar a llum.

Page 5: Guia de novetats. Novel·la (juliol 2012)

Nettel, GuadalupeEl cuerpo en que nacíInspirada en la infància de l'autora, El cuerpoen que nací és la història d'una nena amb undefecte de naixement en un ull. La seva vida,durant els anys setanta, es veu influenciadaper la seva escassa visió però també per laideologia dominant en aquesta època: elmatrimoni obert dels seus pares, les escolesactives, les comunes hippies, i la llibertatsexual. Les diferències físiques i psicològiquesque la distingeixen fan que la protagonistas'identifiqui amb els éssers que viuen almarge de les modes i de les convencionssocials.

Nothomb, AmélieUna forma de vidaTot comença quan una novel·lista anomenadaAmélie Nothomb rep una carta d’un dels seuslectors, un soldat nord­americà, MelvinMapple, que li escriu des de l’Iraq. Mapplecontreu una malaltia comuna entre elssoldats, i l’existència d’aquest patiment deixael lector en estat de xoc.

Pardo, EnricTodas las chicas besan con losojos cerradosQuan l’Àlex coneix la Natàlia la seva vida faun gir radical. No és que l’Àlex cregui gaireen parelles ideals i mitges taronges, peròestà fart de rotllos esporàdics: ara el que deveritat necessita és trobar una noia All­Star ienamorar­se, enamorar­la, omplir amb ellaun pis de mobles Ikea, posar seny... Serà tansenzill?

Roslund, AndersTres segonsLa vida de Piet Hoffmann té dues facetes bendiferents. D’una banda, gaudeix d’una vidafeliç amb la seva dona i els seus fills, però, del’altra, treballa des de fa nou anys com ainfiltrat de la policia sueca. En la seva últimamissió, Piet es veu obligat a ingressar en unapresó de màxima seguretat per obtenirinformació que necessita la policia.

Page 6: Guia de novetats. Novel·la (juliol 2012)

Tahan, MalbaL’home que calculavaBeremiz Samir, l’home que calculava,s’enfronta a una infinitat de reptes en elmarc d’un Iraq antiquíssim, habitat percalifes, xeics i visirs.

Villanueva i Perarnau, MurielLa gateraLa Raquel hereta dos pisos simètrics. L’undóna al carrer, i l’altre, a un pati interior desd’on s’escola un gat taronja. Obrir unagatera al mur que separa els dos habitatgesesdevindrà un camí intrigant cap a laidentitat de la noia.

Biblioteca Roca Umbert

Prat de la Riba, 77. 08401 GranollersTel. 93 860 44 50bru@ajuntament. granollers. catwww. rocaumbert. cat

Segueix-nos al bibl iotequesdegranollersi al bloc del Laboratori de lletres iimatges

Horari

De dil luns a divendres, de 1 5. 30 a 20. 30 hDimecres i divendres, de 1 0 a 1 4 hDissabte, de 1 6 a 20. 30 h