Guia de novetats. Novel·la (setembre/octubre 2012)

8
Novetats novel∙la

description

Biblioteca Roca Umbert (Granollers)

Transcript of Guia de novetats. Novel·la (setembre/octubre 2012)

Se

tem

bre

/Oc

tub

re2

01

2B

iblio

tec

aR

oc

aU

mb

ert

Novetatsnovel∙la

Agus, MilenaAliceAlice deixa el seu poble per iniciar una novavida a Sardenya. Ocupa el pis de la seva tia,en un edifici davant del mar, i a poc a poctroba en els seus veïns una nova família.

Álvaro, Francesc MarcEntre la mentida i l’oblit: ellaberint de la memòriacol·lectivaL'autor recorre en aquest llibre a diversoscasos concrets vinculats a la memòriacol·lectiva mundial, europea, espanyola icatalana que s'incrusten en el nostre presentamb dolor i amb polèmica, i ho fa combinantexemples de la política, la literatura, elcinema, l’art...

Asensi, MatildeLa conjura de CortésCatalina es veu obligada a desemmascararuna gran conjura ideada pels seus enemicsper enderrocar el rei d'Espanya.

Black, BenjaminMort a l’estiuUna asfixiant vesprada d’estiu, el magnatdels mitjans de comunicació Titus Jordan–més conegut com Tita de Diamant– éstrobat amb el cap destrossat per un tretd’escopeta. Suïcidi o assassinat?

Brizuela, LeopoldoUna misma nocheLa novel·la explica la història de LeonardoDiego Bazán, escriptor en la quarentena, quetorna a la casa dels seus pares per tenir curade la seva mare vídua. Un dia és testimoni del’assalt de la casa dels seus veïns per lesforces de l’ordre.

Camilleri, AndreaL’edat del dubteUn matí es troba al port de Vigata un botpneumàtic amb el cadàver desfigurat d’unhome.

Canavan, TrudiLa misión del embajadorEl relat arrenca a la ciutat d’ Imardin, capitaldel regne de Kyralia, dues dècades desprésdels esdeveniments narrats a El Gran Lord, eltercer volum de les Cròniques del Mag Negreprotagonitzades per Sonea.

Cervera, Josep MElles són la meva sortEn Joan està ensorrat per la mort de la sevadona, cau en una depressió i decideix anar almetge, el qual li recepta unes pastilles decolor vermell màgiques.

Clotet, JaumeLliures o mortsErmengol Amill (1665­1732) abandona el seuPallars natal i es converteix involuntàriamenten fuseller de muntanya durant la Guerra deSuccessió.

Cuartiella, M. MercèGermans gairebé bessonsEn Joan i l'Ester són germans. La seva relacióés intensa, sovint excloent, a voltesdestructiva, i això condiciona les seves vides ila seva visió del món.

Day, SylviaNo t’amago res"Gideon Cross va arribar a la meva vida comun llampec en la foscor... era guapo iencisador, atractiu i seductor. Em vaig sentiratreta per ell com mai no m'hi havia sentitper ningú en tota la meva vida. Tocar­lo es vaconvertir en una droga, no podia viure senseell, tot i saber que em feia dèbil: tenia feridesrecents, dins meu, i ell va tocar­les de ple".

Dueñas, MaríaMisión olvidoIncapaç de recompondre els seus propistrossos, la professora Blanca Perea accepta ala desesperada el que anticipa com un tediósprojecte acadèmic. La seva estabilitatpersonal s’acaba de desplomar, el seumatrimoni ha saltat per l’aire.

Funder, AnnaTodo lo que soyErnst Toller i Ruth són els narradors d'unanovel·la que retrata un grup d'activistesalemanys que es van oposar a l'ascens deHitler, i des de l'exili van intentar advertirEuropa dels riscos de la política nazi.

Grubb, DavisLa nit del caçadorDurant els anys més crus de la GranDepressió americana, Ben Harper, un pare defamília cansat de viure en la misèria mésabsoluta, decideix assaltar un banc, però,com sol passar en aquests casos, no triguengaire a enxampar­lo.

Hill, ToniEls bons suïcidesNit de Reis del 2011. L'inspector HéctorSalgado, obsessionat per la desaparició de laRuth, la seva exdona, no pot agafar el son ifuma un cigarret rere l’altre. De matinada,encara insomne, rep una trucada...

James, E. L.Cinquanta ombres d’en GreyQuan a l'estudiant de literatura AnastasiaSteele li encarreguen que entrevisti ChristianGrey, un jove empresari d'èxit, es troba ambun home atractiu, seductor i també moltintimidant, que la deixa impressionada. Lainexperta i innocent Ana intenta oblidar­lo,però de sobte s'adona que desitja aquesthome.

James, E. L.Cinquanta ombres més fosquesIntimidada per les peculiars pràctiqueseròtiques i els obscurs secrets de l’atractiu iturmentat empresari Christian Grey,Anastasia Steele ha trencat la seva relacióper començar una nova carrera en unaeditorial de Seattle. Però el desig per a enChristian encara domina cada un dels seuspensaments i, quan en Grey li proposareprendre la seva aventura, l’Ana no s’hi potresistir.

James, E. L.Cinquanta ombres alliberadesL'Ana i en Christian passen la lluna de mel aEuropa. El costat dominant i sobre protectordel seu marit, i els traumes de la sevainfantesa, tornaran a posar a prova la sevarelació...

Magro, BaltasarLa luz del GuernicaPablo Ruiz Picasso viatja a Florència des deParís, la seva ciutat de residència. Enaquesta ciutat veurà per primera vegada unquadre de Rubens Els desastres de la guerraque li causarà una impressió duradora i queserà el germen de la seva obra mésreconeguda: el Guernica.

Martin, George R. R.Danza de dragones. Canción dehielo y fuegoLa saga de Cançó de gel i foc transcorre,principalment, en els Set Regnes de Ponent,un continent de la grandària aproximada deSud­amèrica amb una antiga història que esremunta 12.000 anys enrere.

Murakami, HarukiBalla, balla, ballaLa novel·la narra les desventures surrealsperò versemblants d’un home sense nom quees guanya la vida com a redactor dereportatges per a revistes.

Nesbo, JoHeadhuntersL'ambiciós i captivador Roger Brown semblahaver aconseguit tot el que un home potdesitjar: ser el millor en el seu treball com acaçatalents per a empreses, estar casat ambuna culta i bella dona responsable d'unagaleria d'art, viure en una luxosa i elegantcasa ... No obstant això, la cobdícia i el desigde riquesa obliguen Roger a córrer algunsriscos, com ara robar obres d'art.

Nopca, JordiEl talentJúlia Nonell i Marco Casanova tenen 25 anys iel cap ple d’entusiasme. Per engegar el seuprojecte, Edicions del Cocodril, no dubten arobar un prototip capaç de detectar el preuati fugisser talent literari.

Pennac, DanielDiari d’un cosEl narrador comença a mantenirescrupolosament un dietari sobre el seu cosals dotze anys, el 1936, i el manté fins quemor, als vuitanta­set anys, l’any 2010.

Rubio, María JoséEl cerrajero del reyA l’inici del segle XVIII, el jove FranciscoBarranco arriba a Madrid per treballar altaller de José de Flores, amb el qual aprendràl’ofici del ferro i els secrets dels serrallersreals.

Saramago, JoséEnsayo sobre la cegueraUn home parat davant d'un semàfor envermell es queda cec sobtadament. És elprimer cas d'una «ceguesa blanca» ques'expandeix de manera fulminant. Internatsen quarantena o perduts a la ciutat, els cecshauran d'enfrontar amb el que hi ha de mésprimitiu en la naturalesa humana: la voluntatde sobreviure a qualsevol preu.

Schilink, BernhardMentiras de veranoAnar descobrint acuradament les mentidesamb què vivim és el nucli central d’aquestsrelats malenconiosos i sense concessions.

Sharma, RobinEl monje que vendió su ferrariAquesta és la història de Julián Mantle, unprominent advocat que ho tenia tot a la vida(o almenys això creia ell). Però, un dia,després d’un infart que el va posar a la vorade la mort, en Julián va prendre la decisió devendre totes les seves possessions materials ianar a l’Índia a la recerca de la il·luminació.

Serés, FrancescMossegar la pomaMossegar la poma és un recull de trenta­setrelats breus sobre l'amor i el desamor.

Tazawa, KoDietari d’un japonès: entre elterratrèmol, el tsunami i lafuita radioactivaLa novel·la és un testimoni de primera màdels dies posteriors al tsunami de Fukushima.

Thilliez, FranckLa síndrome EUn fet estrany altera l’estiu de la tinent LucieHenebelle: un examant seu s’ha quedat cecquan veia un curtmetratge, una pel·lículamuda, anònima, amb un toc malsà, diabòlic ienigmàtic.

Torres, JustinNosotros los animalesNosaltres els animals narra la història d'unafamília desaforada al Brooklyn de la dècadade 1980. El pare és un enorme porto­riquenycapaç de la violència més inquietant i delsrampells de tendresa més imprevisibles.

Verdon, JohnDeixa en pau al dimoniL’expolicia Dave Gurney encara està provantd’adaptar­se a la jubilació i a les seqüelesde les tres bales que va rebre en el seuúltim cas. Res millor per sortir de ladepressió que algú que et demana ajuda. LaKim, una jove periodista filla d’una bonaamiga, s’ha ficat en un bon embolic.Vigan, Delphine deRes no s’oposa a la nitUn matí d’hivern, Delphine de Vigan vaentrar a l’apartament de la seva mare,Lucile, i se la va trobar morta estirada al llit.Arran d’aquesta mort sobtada encircumstàncies poc clares, l’escriptora vadecidir emprendre una recerca detectivescaper mirar de reconstruir el trencaclosquesque havia estat la vida de Lucile Poirier.

Williams, JohnStonerWilliam Stoner, fill únic d’un matrimoni degrangers que sobreviu en la penúria, ésenviat a estudiar agricultura a la Universitatde Missouri. En aquestes classes, on es sapun intrús, descobreix la literatura i de quinamanera pot canviar la seva vida.

Biblioteca Roca Umbert

Prat de la Riba, 77. 08401 GranollersTel. 93 860 44 50bru@ajuntament. granollers. catwww. rocaumbert. cat

Segueix-nos al bibl iotequesdegranollers i al blocdel Laboratori de lletres i imatgesHorari

De dil luns a divendres, de 1 5. 30 a 20. 30 hDimecres i divendres, de 1 0 a 1 4 hDissabte, de 1 6 a 20. 30 h