InfoCompromís especial eleccions 2015

8
Mònica Oltra La teua presidenta Pocs i Punyeteros www.museros.compromis.net/[email protected] infocompromís El teu alcalde “Sóc candidat a l’alcaldia perquè vull contribuir a millorar el present i el futur dels muserencs i les muserenques. Amb treball, honestedat i la teua ajuda ho farem possible.” Víctor Xercavins

Transcript of InfoCompromís especial eleccions 2015

Page 1: InfoCompromís especial eleccions 2015

Mònica OltraLa teua presidenta

Pocs i Punyeteros www.museros.compromis.net/[email protected]

infocompromís

El teu alcalde

“Sóc candidat a l’alcaldiaperquè vull contribuir amillorar el present i el futurdels muserencs i lesmuserenques. Amb treball,honestedat i la teua ajudaho farem possible.”

Víctor Xercavins

Page 2: InfoCompromís especial eleccions 2015

2

MUSEROS, UN LUGAR DONDEQUERER VIVIR

Presionaremos para que la ampliación y unifi-cación del CP Blasco Ibáñez sea una realidad.

Biblioteca municipal. Afrontaremos la conversiónde la Agencia de Lectura Municipal en Bibliotecasin barreras arquitectónicas, y con los recursosnecesarios. Ampliación de los horarios parafacilitar el estudio en periodos de examen.

Mejorar el Servicio de Atención Domiciliaria,para que las personas estén adecuadamenteatendidas.

Plan de ayudas municipales a la gente enriesgo de exclusión social. Hay que trabajarcon la gente que sufra este riesgo paraasegurarles una renta mínima para vivir condignidad.

Fomentaremos la actividad y las relacionessociales entre la gente mayor. Mantendremoslos programas de asistencia domiciliaria pero hayque reforzar la dimensión social de nuestras vidasy luchar contra el aislamiento.

Consejo de Fiestas. Lo integrarán elAyuntamiento, asociaciones festeras, fallas, peñastaurinas, vecinos. Control y racionalización delos costes de las fiestas. Hay que implicar a lasociedad en las fiestas, organizándolas yejecutándolas.

25 compromisos de Compromís

trinquet. Partidas de galotxa en las calles delpueblo y coordinación con las escuelas parahacer actividades relacionadas con la pelota.

Consejo del Deporte Local. Lo integrarán elAyuntamiento, los clubes deportivos yprofesionales del municipio.

Huertos municipales. Continuaremos la iniciativade los huertos municipales y potenciaremos quecampos abandonados se conviertan enminiparcelas para que la gente del pueblo lostrabaje.

MUSEROS TRANSPARENTE YPARTICIPATIVO

Presupuestos participativos. Abriremos lospresupuestos a la gente y entre todos, gobiernomunicipal, oposición, asociaciones ciudadanas,etc., decidiremos qué modelo asumible podemosempezar a aplicar.

Grabación de los plenos y difusión por Internet.Debate del estado del municipio con laparticipación directa de la ciutadania.

Cultura en valenciano. Adhesión al programaCinema en Valencià y convenios con EscolaValenciana. Cine a la fresca.

Pelota valenciana. Promoción decidida denuestro deporte manteniendo y mejorando el

Page 3: InfoCompromís especial eleccions 2015

Pilota valenciana. Promoció decidida del nostreesport mantenint i millorant el trinquet. Partidesde galotxa als carrers del poble i coordinacióamb les escoles per a fer activitats relacionadesamb la pilota.

Consell de l’Esport Local. L'integraranl’Ajuntament, els clubs esportius i professionalsdel municipi.

Horts municipals. Continuarem la iniciativa delshorts municipals i potenciarem que camps deixatses convertisquen en miniparcel·les perquè la gentdel poble els treballe.

MUSEROS TRANSPARENT IPARTICIPATIU

Pressupostos participatius. Obrirem elspressupostos a la gent i entre tots, governmunicipal, oposició, associacions ciutadanes,etc., decidirem quin model assumible podemcomençar a aplicar.

Gravació dels plens i difusió per Internet. Debatde l'estat del municipi amb participació directade la ciutadania.

25 compromisos de CompromísMUSEROS, UN LLOC ON VOLER

VIUREPressionarem perquè l’ampliació i unificaciódel CP Blasco Ibáñez siga una realitat.

Biblioteca municipal. Afrontarem la conversióde l’Agència de Lectura Municipal en Bibliotecasense barreres arquitectòniques, i amb elsrecursos necessaris. Ampliació dels horaris pera facilitar l'estudi en períodes d'examen.

Millorar el Servei d’Atenció Domiciliària, perquèles persones estiguen ben ateses.

Pla d’ajudes municipals a la gent en riscd'exclusió social. Cal treballar amb la gent quepatisca este risc per a assegurar-los una rendamínima per a viure amb dignitat.

Fomentarem l'activitat i les relacions socialsentre la gent major. Mantindrem els programesd'assistència domiciliària però cal reforçar ladimensió social de les nostres vides i lluitar contral'aïllament.

Consell de Festes. L'integraran l’Ajuntament,associacions festeres, falles, penyes taurines,veïns. Control i racionalització dels costos de lesfestes. Cal implicar la societat en les festes,organitzant-les i executant-les.

Cultura en valencià. Adhesió al programa Cinemaen Valencià i convenis amb Escola Valenciana.Cinema a la fresca.

3

Page 4: InfoCompromís especial eleccions 2015

10 ejes de Compromís para el gobierno valenciano4

SERVICIOS PÚBLICOS DE CALIDAD. Hayque dar atención y bienestar a todas las personasa lo largo de su vida. Enseñanza, investigación,sanidad y servicios sociales, son los pilaresque defenderemos y mantendremos de maneraprioritaria.

PLAN DE EMERGENCIA SOCIAL. Hay querescatar a las personas y luchar contra lapobreza, poner fin a la corrupción, devolver lademocracia a la gente e invertir en economíasocial y sostenible.

TRABAJO. Plan de Empleo de Emergenciaque reactive el mercado laboral en nuestroterritorio, destinado prioritariamente a las personasque se encuentran en situación de desempleode larga duración y tienen hijos a su cargo.Fomento de la economía verde, facilidades a losemprendedores y revitalización del sector de laconstrucción invirtiendo en la rehabilitaciónestructural y eficiencia energética de los edificios.

CONCIERTO ECONÓMICO RESPONSABLE,que supone la recaudación y gestión por laGeneralitat de todos los tributos que segeneran, y negociación posterior con el Estadopara transferirle el excedente para solidaridad ypara compensar los servicios generales que nospresta.

REGENERACIÓN DEMOCRÁTICA.Garantizaremos la democracia directa y laparticipación ciudadana basada en latransparencia para conseguir un Gobierno Abierto.Ley de cierre de puertas giratorias y del controldel ejercicio del cargo público. Limitación deacumulación de cargos públicos electos y noelectos y de tiempos en el cargo así como laconsiguiente limitación de los sueldos públicos.

VIVIENDA. Impulso del alquiler social,concentrando en esta modalidad las ayudaspúblicas de acceso a la vivienda y creación deun parque de viviendas públicas. Prohibición delos desahucios cuando puedan causar gravesconsecuencias de exclusión social. Aplicacióndel tipo reducido del IVA a las rehabilitacionesde viviendas y promoción de la rehabilitación yla mejora de la sostenibilidad y la eficienciaenergética de viviendas con ayudas ydesgravaciones fiscales.

CULTURA. Es un sector estratégico para unaeconomía social al servicio de la ciudadanía y unyacimiento de ocupación de calidad, con valorañadido y sostenible. Apoyo decidido de lasescuelas de música, bandas y sociedadesmusicales. Reapertura de RTVV como motorde la industria audiovisual valenciana. Fomentodel sector editorial valenciano.

TERRITORIO Y MEDIO AMBIENTE.Fomentaremos una economía sostenible,competitiva y que mejore la calidad de vida delas personas. Autoabastecimiento energéticogracias al aprovechamiento sostenible de nuestrospropios recursos.

IGUALDAD. Todas y todos tenemos que tenerlas mismas oportunidades, sin discriminacionespor razón de género, opción sexual, lengua uorigen social. Acciones decididas para el accesoal trabajo, a la vivienda y de fomento de laemancipación de la juventud.

POBREZA, SOLIDARIDAD Y COOPERACIÓN.La crisis económica no puede ser una excusapara no luchar contra la pobreza en nuestroterritorio y en el mundo, más bien al contrario.Hay que garantizar las necesidades másbásicas de las personas para vivir dignamente.Trabajaremos para la erradicación de la pobrezay la exclusión social.

#ambValentiaTornarà a ser la teua casa

Puedes consultar el programa de Compromís en http://ambvalentia.compromis.net/programa

Page 5: InfoCompromís especial eleccions 2015

SERVEIS PÚBLICS DE QUALITAT. Cal donaratenció i benestar a totes les persones al llargde la seua vida. Ensenyament, investigació,sanitat i serveis socials, són els pilars quedefendrem i mantindrem de manera prioritària.

PLA D’EMERGÈNCIA SOCIAL. Cal rescatarles persones i lluitar contra la pobresa, posar fia la corrupció, retornar la democràcia a la genti invertir en economia social i sostenible.

TREBALL. Pla d’Ocupació d’Emergència quereactive el mercat laboral en el nostre territori,destinat prioritàriament a les persones que estroben en situació de desocupació de llargadurada i tenen fills a càrrec. Foment de l’economiaverda, facilitats als emprenedors i revitalitzaciódel sector de la construcció invertint en larehabilitació estructural i eficiència energèticadels edificis.

CONCERT ECONÒMIC RESPONSABLE,que suposa la recaptació i gestió per laGeneralitat de tots els tributs que es generen,i negociació posterior amb l'Estat per transferir-li l'excedent per a solidaritat i per compensar elsserveis generals que ens presta.

REGENERACIÓ DEMOCRÀTICA. Garantiremla democràcia directa i la participació ciutadanafonamentada en la transparència per a aconseguirun Govern Obert. Llei de tancament de portesgiratòries i del control de l’exercici del càrrecpúblic. Limitació d’acumulació de càrrecs públicselectes i no electes i de temps en el càrrec aixícom la consegüent limitació dels sous públics.

HABITATGE. Impuls del lloguer social,concentrant en esta modalitat les ajudes públiquesd’accés a l’habitatge i creació d’un parcd’habitatges públ ics. Prohibició delsdesnonaments quan puguen causar greusconseqüències d’exclusió social. Aplicació deltipus reduït de l'IVA a les rehabilitacionsd’habitatges i promoció de la rehabilitació i lamillora de la sostenibilitat i l’eficiència energèticad'habitatges amb ajudes i desgravacions fiscals.

CULTURA. És un sector estratègic per a unaeconomia social al servei de la ciutadania i unjaciment d’ocupació de qualitat, amb valor afegiti sostenible. Suport decidit a les escoles demúsica, bandes i societats musicals.Reobertura de RTVV com a motor de la industriaaudiovisual valenciana. Foment del sector editorialvalencià.

TERRITORI I MEDI AMBIENT. Fomentaremuna economia sostenible, competitiva i quemillore la qualitat de vida de les persones.Autoabastiment energètic gràcies a l’aprofitamentsostenible dels nostres propis recursos.

IGUALTAT. Totes i tots hem de tindre les mateixesoportunitats, sense discriminacions per raó degènere, opció sexual, llengua o origen social.Accions decidides per a l’accés al treball, al’habitatge i de foment de l’emancipació de lajoventut.

POBRESA, SOLIDARITAT I COOPERACIÓ.La crisi econòmica no pot ser una excusa per ano lluitar contra la pobresa al nostre territori i almón, més prompte al contrari. Cal garantir lesnecessitats més bàsiques de les persones pera viure dignament. Treballarem per a l’eradicacióde la pobresa i l’exclusió social.

10 eixos de Compromís per al govern valencià 5

Mònica Oltrala teua presidenta

Pots consultar el programa de Compromís en http://ambvalentia.compromis.net/programa

Page 6: InfoCompromís especial eleccions 2015

UN PUEBLO DE DIMENSIONESHUMANAS Y HABITABLE

Impulso del Plan General de OrdenaciónUrbana.

Plan de Accesibilidad Integral y Movilidad parafacilitar moverse a todos, sobre todo a la gentemayor y a los discapacitados. Queremos callespensadas para las personas, más seguras paralos peatones y menos centradas en el uso delcoche. Remodelación de la avda. de la Cruz yplan de reestructuración del aparcamiento en lacalle Mayor y la plaza del Poeta Llorente.

cionales ni discriminatorios, teniendo en cuentael volumen de usuarios y la rentabilidad social.

Puestos de trabajo municipales (personallaboral). Criterios claros, objetivos y que respetenlos turnos para acceder a los puestos de trabajomunicipales. Bolsas de trabajo públicas,transparentes y rotatorias.

Iniciativas contra la crisis económica y susefectos: el Ayuntamiento tiene que ayudar abuscar trabajo y fomentar el autoempleo. Talleresocupacionales para gente parada con posibilidadde prácticas en empresas del pueblo oalrededores.

Inversiones asumibles y prioritarias, concriterios de viabilidad económica y retorno social.

PROPUESTAS PARA EL NÚCLEODE LA VENTA

Colaboración sincera y estrecha con elmunicipio de Emperador con objeto deracionalizar los servicios y evitar duplicidadescaras y poco sostenibles.

Mejora de las comunicaciones, entre la Venta-Emperador y el casco urbano principal deMuseros.

Podéis consultar el programa completo (24 páginas) en www.museros.compromis.netSi queréis una copia en papel de todo el programa, pedídnosla personalmente o [email protected]

6

25 compromisos de Compromís

Aparcamientos para bicis. Ampliaremos losaparcamientos para bicicletes. Carriles biciurbanos y por el término.

Sistemas de energies renovables en los edificiospúblicos y ventajas para la sustitución de lossistemas de iluminación por otros de bajoconsumo.

Contrato de concesión del agua potablerazonable. No haremos contratos a largo plazoque hipotequen el futuro. Estudio de la viabilidadde gestionar el servicio directamente.

UN AYUNTAMIENTO BIENGESTIONADO

Reducción de retribuciones a la alcaldía,concejales y grupos políticos. Los sueldos delos cargos públicos se podrán consultar en laweb municipal.

Ajuste del IBI y la plusvalía. Aplicaremos loscoeficientes tan a la baja como sea posible y lopermita la hacienda municipal. Estableceremosbonificaciones de estos impuestos por causassociales.

Criterios en la concesión de subvenciones.Se concederán con criterios lógicos, no discre-

Page 7: InfoCompromís especial eleccions 2015

7

25 compromisos de Compromís

Podeu consultar el programa complet (24 pàgines) en www.museros.compromis.netSi voleu una còpia en paper de tot el programa, demaneu-nos-la personalment o [email protected]

UN POBLE DE DIMENSIONSHUMANES I HABITABLE

Impuls del Pla General d’Ordenació Urbana.

Pla d’Accessibilitat Integral i Mobilitat per afacilitar moure's a tots, sobretot a la gent majori els discapacitats. Volem carrers pensats per ales persones més segurs per als vianants i menyscentrats en l'ús del cotxe. Remodelació de l’av.de la Creu i pla de reestructuració de l'aparcamental carrer Major i la plaça del Poeta Llorente.

Aparcaments per a bicis. Ampliarem elsaparcaments per a bicicletes. Carrils bici urbansi pel terme.

Sistemes d'energies renovables als edificspúblics i ajudes a la substitució dels sistemesd'il·luminació per altres de baix consum.

Contracte de concessió de l'aigua potableraonable. No farem contractes a llarg termini quehipotequen el futur. Estudiarem la viabilitat degestionar el servei directament.

UN AJUNTAMENT BENGESTIONAT

Reducció de retribucions a l'alcaldia, regidorsi grups polítics. Els jornals dels càrrecs públicses podran consultar a la web municipal.

Ajust de l'IBI i la plusvàlua. Aplicarem elscoeficients tan a la baixa com siga possible i hopermeta la hisenda municipal. Establirembonificacions d'estos impostos per causes socials.

Criteris en la concessió de subvencions. Esconcediran amb criteris lògics, no discrecionalsni discriminatoris, tenint en compte el volumd'usuaris i la rendibilitat social.

Llocs de treball municipals (personal laboral).Criteris clars, objectius i que respecten els tornsper a accedir als llocs de treball municipals.Bosses de treball públiques, transparents irotatòries.

Iniciatives contra la crisi econòmica i els seusefectes: l’Ajuntament ha d'ajudar a buscar faenai fomentar l’autoocupació. Tallers ocupacionalsper a gent parada amb possibilitat de pràctiquesen empreses del poble o la contornada.

Inversions assumibles i prioritàries, amb criterisde viabilitat econòmica i retorn social.

PROPOSTES PER AL NUCLI DELA VENTA

Col·laboració sincera i estreta amb el municipid’Emperador per a racionalitzar els serveis ievitar duplicitats cares i poc sostenibles.

Millora de les comunicacions, entre la Venta-Emperador i el nucli urbà principal de Museros.

Page 8: InfoCompromís especial eleccions 2015

JUANA ROMEU MADRIDAma de casaSERGI GARCIA SANCHISAgent immobiliariMÍRIAM VIADEL PRUÑONOSAAma de casaBENJAMÍN LACRUZ CIVERAProfessor de música i músicJOSÉ ANTONIO MERCHÁN ORTEGAAutònomPACO ROSELLÓ DÍEZFuster i músicVICENT MOLLÀ MONTALARAutònomEVA CALABUIG GALLARTZeladora de centre de salutJOSEP GARCIA RAIMUNDOLlaurador i socorristaMANEL NÚÑEZ I MORENOComercialJOSEP MARIA VERDÚ I GIMENOLlicenciat en històriaPACO EULOGIO I ALCOVERFusterANNA MONZÓ I GALLENTGestora administrativaANNA TORTAJADA I CELDAEnginyera tècnica electrònicaSERGIO LÓPEZ FERNÁNDEZDelineantCRISTINA LIZONDO FERRERGraduada en Treball SocialPACO JULIÀ I LLEDÓMestre de dolçaina

Gent amb Compromís per Museros

AMPARO SANJUÁN BARBERÀAma de casaANTONIO ABEL ALFONSO ALCOVERPensionistaLLORENÇ LLISO I VALVERDEProfessor de secundàriaDOLORS ROIG I MARTÍOrdenançaJOSÉ LOZANO PUIGComercialVIRGINIA DERVAHANIAN MENATeleoperadoraBARTOLOMÉ COSTA I MORENOMecànic industrialANA NAVARRO MARZALBiòlogaVICENT COSTA I PONSEmpleat de bancaPEPA ALCAINA CIRCUNCISIÓNAuxiliar administrativaVICENT TORTAJADA I FENOLLOSAMecànic industrialANA LÓPEZ AGUSTÍRestauradoraRAFAEL SEGURA GARCIAAutònomAMPARO MARTÍNEZ CATALÀProfessoraVICENT ALCOVER I GIMENOAdministratiuGEMMA ROMERO IBORRAComptableRAÜL PÉREZ NAYAPsicòleg

CARMEN OLMOS AHIBARInfermeraJUAN ROSELLÓ DÍEZXòferM. JOSÉ TOMÀS EULOGIOGraduada social.Adm. blog Tastant el MónMIQUEL ALCOVER BENITOEmpleat de gasolineraRUBÉN MANJÓN TOMÀSAdministratiuGONÇAL GRAU MUEDRAEnginyer tècnic en topografiaROSA M. CANDEL GORDOTècnica superior d'educació infantilLINA GARCIA ESCURAAuxiliar administrativaISABEL MORENO GARCIAMonitora de temps lliureANNA MOLINA VALLVÉEstudiant de dretJAUME RUIZ PEIRÓProfessor de filosofiaJOSEP MIQUEL COSTA I CALDERÓNXòferJOSÉ CASTRO LEÓNEnginyer agrícolaMÍCHEL ALCOVER VALEROPrejubilatMERCÉ COSTA BADIAEmpleada de tramitació d’assegurancesJOSEP SANÇ TARONGERTècnic de telecomunicacions

CARLES RODRÍGUEZ RIDAURAProfessor de música i músicROSA MIRAVET SAYASComercialROC GIMENO SÁNCHEZLlauradorSUSANNA CARBONELL SOLERMestra de valenciàVICENT XERCAVINS GARCIATreballador del metallPEPA CELDA I MONTALARAma de casaJOSEP ANTONI TORMOS I LAPIEDRAEmpleat de la Cooperativa ElèctricaJESÚS LIZONDO I VERGARAPensionistaCARLES RAMON BERTRANInformàticEDUARD AMER LLUECAPsicopedagogJUAN MARTÍNEZ ALCAINADesocupatEMPAR DUET I CASTELLÓMestra de l'escola Blasco IbáñezMODEST PASCUAL I SANJAIMEMestre de l'escola Blasco IbáñezVICENT BAUSET I RUIXMestre de l'escola Blasco IbáñezJESÚS GUANTER I MARÍMestre de l'escola La MasiaJOSEP VICENT MARTÍNEZ I TORRESMestre de l'escola La MasiaLLORENÇ GIMENO I SOLERSacerdot

2. Laura Asensio. Mestra d'infantil 8. Pepa Garcia. Tècnica d'educació infantil3. Francesc Alcaina. Professor d'institut i músic 9. Juan Antonio Llopis. Llicenciat en Història4. Susanna Pardines. Tècnica lingüística 10. Marisa Forner. Mestra d'educació infantil5. Andreu Collado. Professor d'institut 11. Jordi Garcia. Mestre d'escola i músic6. Raquel López. Estudiant 12. M. Cruz López. Mestra d'escola7. Pascual Martínez. Autònom 13. Francesc Pedroche. Professor universitari

Museros, entre totes i tots #ambValentia VOTA!

1. Víctor Xercavins. Traductor i corrector de textos

Tenim la convicció que la llista de Compromís encapçalada per Víctor Xercavins és la millor opció de progrés per aMuseros. La trajectòria d'entrega, honestedat i responsabilitat demostrada a l'Ajuntament al llarg dels anys, en el governi en l'oposició, són la millor garantia per a confiar en la seua gent. Totes i tots apostem, amb valentia, perquè Muserosestiga en bones mans, gestionat per gent de confiança i amb il·lusió.

per Museros