Informatiu municipal Nadal 2016

28

Transcript of Informatiu municipal Nadal 2016

Page 1: Informatiu municipal Nadal 2016
Page 2: Informatiu municipal Nadal 2016

2 .... Nadal 2016

Saluda de I'alcaldessa "'De les nits més fosques neixen les albes més lluminoses"

Les testes nadalenques ja estan acf, amb les llums, les nadales, la família i els amics, la taula parada.

Són dates que gastem per recordar a qui ja no esta, ajudem a qui ho necessita i fem més bondat.1 a mi m'agradaria convidar­vos a que totes les accions que realitzem ara, per ser Nadal, les continuarem durant la resta de l'any. lntentem, entre tots, que els bons desitjos d'aquesta epoca cristal·litzen en una societat més justa i més igualitaria, més solidaria.

No podem permetre, si volem ser un poble modern i desenvolupat, que les desigualtats socials siguen un estigma difícil de vencer. Hem de convertir eixes desigualtats en el motor que cada dia ens impulse a fer d'esta societat, d'este poble, un lloc millor.

1 l'Administració tenim un paper rellevant per poder dur-ho a terme. Estem refor~ant i ampliant les prestacions en materia de benestar social. Estem reformant el servei de Desenvolupament Local i Promoció Economica, perdonar més garanties d'exit en la recerca de feina o en iniciar algun nou projecte. Apostem perla formació, elna bastea en qualsevol moment de les nostres vides.

Invertir i revertir en la població i en el ve'1'nat el superavit existent, d'una forma prudent i optimitzada, és basic per aconseguir les metes d'igualtat, sostenibilitat desenvolupament

i progrés que ens hem marcat el meu equip i jo des de que ostentem la responsabilitat de govern i que tenim coma prioritari aconseguir.

El ve'inat té el dret de demanar-ho i d'aconseguir-ho, i també el deure de respectar i cuidar allo aconseguit amb l'esfor(: de tots.

Sois em queda desitjar-vos, en nom de la Corporació Municipal i del meu propi, unes bones i tranquil·les festes i un millor 2017, jo faré el possible pera que aixf siga pera tothom, sense cap distinció.

BONES FESTES A TOTES 1 TOTS !!!

EVA l. ZAMORA CHANzA

Saluda del reeidor de joventut i panicipació ciutadana

perqu~ puguen tornar a casa.

Estimats ve'ins i ve'ines, com sempre, és un plaer dirigir-me a vostés en aquestes dates que sempre ens marquen amb moments molt especia Is. Malauradament, encara hem de recordar la situació de mol ta gent jove i altra no tant jove que han hagut de marxar per distints motius. Desitgem que el proper any que entra, afavorisca una millor situació

Arriba 2017 1 des de la regldorles de Joventut 1 Particlpacló Ciutadana se'ns presenten distints projectes molt ambiciosos i positius:

Es continuara oferint a la Zona Jove El Dau una programació d'activitats d'oci atractiva que fa i fara gaudir a moltes i molts joves. D'altra banda, amb la coordinació del CIJ s'impulsaran campanyes informatives en distints ambits que atenen a les necessitats de lajoventut actual. Aquesta és la línia de treball que se seguira per intentar obtenir allo que beneficie al maxim a la joventut d'Alcasser.

Pel que fa a la Partlcipació Ciutadana, Alcasser és un poble molt actiu, ric d'associacions i d'entitats de tota mena. I eixe tresor, cal aprofitar-lo. Per aixo, 2017 servira per consolidar el recent constitu'it Consell de Participaci6 Ciutadana, on la població, les associacions i les entitats podran plantejar propostes i debatre en un espai din~mic i directe on treballaran en grup per cercar interessos i beneficis, pera 11nterés general.

Uns objectius a seguir, de la gent i pera la gent!

Finalment em despedisc desitjant-los que gaudisquen unes bones testes i que reben el proper any carregat de bons esdeveniments.

Francisco Martínez Chamorro Regidor de Joventut i Participaci6 Ciutadana

Page 3: Informatiu municipal Nadal 2016

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL 1 PARTICIPACIÓ CIUTADANA D'ALCASSER .... 3

n da d111mbre a partir de les 10:00 h. visita del jurat als betlems participants en la XXI edició del "'Concurs de Betlems" d'Alcasser.

Al Centre Cultural, a les 18:00 h. TEATRE INFANTIL: "'Martina 1 el bosc de paper'*:.

14 de dese11•re al Centre Cultural, a les 11:00 h. FESTIVAL organltzat pels alumnes del Programa d'lntervenció en persones amb discapacitat d'Alcasser.

15d1d•a111n Al Centre Cultural, a les 10:30 h. Festival Infantil del CEIP 9 d'Octubre.

Al centre social de 17:30 a 21:00 h. Donaci6 de Sang.

16 de deambre al Centre Cultural a les 20:00 h. Concert "Música i cinema: Uums de la ciutat (1931) a carrec d'Aida Velert

11 de desembre al Centre Cultural a les 20:30 h., Concert de Nadal de la Coral Polifonica d'Alcasser.

19di118181'111'1 al Centre Cultural a les 10:00 h., FESTIVAL de Nadal del CEIP Jaume 1 i les 15:30 h., FESTIVAL Infantil del col-legi CEIP Jaume l.

20 de llasembre al Centre Cultural a les 11:00 h., Concert de Nadal de l'Escola Coral d'Alcasser.

21 da dasambra al Centre Cultural a les 09:30 h. i 15:30 h., FESTIVAL de Nadal del CEIP 9 d'Octubre "Songs of the sea".

22 de desallbra al Centre Cultural a les 09:30 h., FESTIVAL de Nadal del col-legi Santíssim Crist de la Fe.

21 di dlllmbra al Centre Cultural a les 22:30 h., Concert de Nadal de la Banda SimfOnica de la Societat Musical Santa Cecflia d'Alcasser.

26 di des8mbJ8 a partir de les 20:00 h., Concert de Nadal del grup de metalls Societat Musical Santa Cecilia d'Alcasser.

5 de 1e1er a la pla~a del Castel! a les 12:00 h., Matinal Infantil Nadalenca. Jocs 1 tallers per als menuts r menudes de la casa.

5 da ganar a partir de les 18:00 h.,

GRAN CAVALCADA DE REIS

Amb sorpreses i animació pera grans i menuts, pel següent itinerari: Eixida des de l'Arbereda, carrers Sant Jaume, Sant Roe, Stma. Trinitat, Salvador Giner, Jaume 1 i arribada a la pla~a del Castell. En acabar, xocolatada per a tot el públic assistent. Els xiquets i les xiquetes que ho desitgen podran fotografiar-se amb Ses Majestats.

Page 4: Informatiu municipal Nadal 2016

4 ..... Nadal2016 ..

Planol Cavalcada de Reis J ?ntllment

118 di 11081 al Centre Cultural, a les 18:00 h., CINEMA INFANTIL:

J 'a... ¡IFSI¡;¡ "Peter y el Dragón'~

,...._ I J ~

14 de 11ner, a les 20:00 h., a la pla~a del Castel!, Foguera de Sant Antonl.

Des de les regidories de Culturo, Festes i Joventut, desitgem que gaudixquen deis actes programots i agrai"m lo co/.loboraci6 de les entitats i co/.ledius locals porticipants.

Notíci8s br8us ••••••••••••••••• PROMOCIÓ ECONOMICA:

"Per Nadal, mmpra l euoJa al men:at mDlclJNll" La delegació de promoció economica junt amb els venedors i venedores del mercat municipal, ha organitzat la campanya #Per Nadal, Compra i Guanya al Mercat Munlclpall~ des del 2 de novembre al 5 de gener de 2017. l'equip de govern municipal impulsa el comer~ de proximitat, els venedors i venedores de les parades faciliten a la clientela les butlletes per completar amb els segells, que s'obtenen per cada 1 O eurods ded c

1 ompra eE

1n qual~evol de les ~=..:-.::...-~ :.·=.- &:::. -~­

para es e mercat. s prem1s,quecorren .,..._,__ ___ • -·--carrec deis venedors del Mercat, 1 .... _ .. _ .. _. ____ , _ .. __ _

consistiran en un cap de setmana per a dues persones a pensió completa a Benidorm i 12 lots de productes del Mercat Municipal. L'objectiu és que pugui beneficiar-se del sorteig un gran nombre de persones. L'acte públic del sorteig deis tretze premis entre totes les butlletes dipositades a l'urna tindra lloc el dissabte 7 degenera les 12 hores, al Mercat Municipal.

La XII Mostra Agroallmentlrla 1 Comercial d'Alc,sser "Sabers 1 Sabors" vam gaudir de totes les novetats que ens presentaren els nostres comer~os, bars i restaurants, associacions i entitats A i C A.•1 ~ locals, acompanyades d'una bona ft~ r variada programacló de cultura, espectacles al carrer i artesania amb la Fira Medieval. Ha augmentat la participació de l'any 2015, tant d'expositors com de visitants. i~'icrsser ""'~"" f~ ~ .~ §J

YI Edlcló Mesura 1 Nosset

Dljous 1 de .. • desembre a les 18:30 , _ n-.~-..a ~ h. va tindre lloc en C.. • ~T ,,,.:e;::-.,,.

""'" l'A• I' 1t, 1t1ru. 1~». 1 .-101.1"' ''°" ..

JUntament acte vn i:°01C1Ó. 11ov;:11r;R-Wl6 "·"'"':~: ..... , públic del recompte de la votació a la Millor Tapa i el sorteig deis premis als clientes de la VI edició de Mesura i Mosset novembre 2016. La

INo\UGURMIÓ AMR A.(TUACIO Oll Gl'tUP DANSARFl:US, mvumRts 11 Of HQVlMBRf AUS 19H EN lAPlA~¡\ Oll tASl[ll

tapa amb més vots va resultar"EI Cigronet deis Pilonets~ La participació en aquesta VI edició amb 12 bars participants ha estat més del doble que l'edició anterior.

Els premlats en el sortelg deis xecs regal pera consumir als locals adherits van ser: 1 r Fina Soler, 2n Eduardo Navarro i 3r Xisco Llacer.

1 en esta edició vam contar amb l'acompanyament de Dansarrels, que ens va amenltzar la ruta el primer dla.

Page 5: Informatiu municipal Nadal 2016

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL 1 PARTICIPACIÓ CIUTADANA D'ALCASSER .... 5

FORMA CIÓ OCUPACIONAL:

curs de &esnó Dlettal per al comer~ load

En Octubre es va realltzar el Taller prktic de búsqueda d'ocupacl6 per aprende com fer el currículum més interessant i operatiu.

Curs sobre les noves eines del marqueting digital actual, per obtenir una major presencia en el mercat online i offline. Aquest curs ensenya a optimitzar el marqueting tant en internet, comen el seu radi d'acció. Comen9) en Novembre i finalitzara en Gener 2017.

BENESTAB SOCIAL Ve'ins i Veines d'Alcasser van visitar la Dlputaci6 de Valencia el passat 10 de novembre: acompanyats perla diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, la diputada Remedios Avía, l'alcaldessa d • Alcasser Eva Zamora i la Regidora de Benestar Social, Paqui Abella, com a part del programa cultural "Aro és la Dipu" .. que acostar l'important patrimoni artístic que te la Dlputació a de tots els valenclans.

························································

La Ruta de la Salutvisita als veins d'Aldlsser el 9 de novembre: Un equip de metges, infermers i nutñcionistes de !'Hospital General de Valéncia, impartiren xerrades molt practiques i interessants i van realitzar proves mediques basiques i gratu'ites als ve'ins d'Alcasser que acudiren. Proves com: presa de tensió arterial, glucemies, electrocardiogrames, qüestionaris de dieta mediterrania entre moltes altres.

SOlIDABITAT Com s'anunciava al BIM d'estiu, en setembre es va iniciar la recollida solidaria pera enviar al refugiats que estan retinguts a la frontera de Grecia. Des de setembre al 2 de novembre es van recollir en la Casa de la Dona material que va permetre omplir 4 pale1 complet.

ALCASSER CIUTAT REFUGI DONA LES GRACIES a tot el voluntariat que ha treballat de valent per a que estaguera tot a punt i sobre tot a totes les persones anonimes que desinteressadament portaren aliments, roba de bebé, material de cuina i moltes coses més. Especialment grades als come~os del poble com Dulce de Leche, la Botiga de Julve, lncolamp, Teymo, Ferretería Reynal, Sabateria Gloria, Optica del Mercat el Consum d'Alcasser, al personal del Centre de Salut ,a Entitats locals com l'Associació de Ve'ins, Ames de Casa, Club d'Atletisme, Trivoltors, l'Escola 9 d'Octubre, i a empreses com Hotel Ibis i AGLOLAK, GRACIES A TOTSll

Presentacló del Voluntarlat UnSüístlc El passat 29 de setembre, en coMaboració amb Escola Valenciana és va presentar el programa VOLUNTARIAT LINGOlSTIC d'Alcasser, destinat a facilitar a totes les persones que volen aprendre a parlar en valencia que el puguen practicar en un context real i relaxat. Persones valencia-parlants destinen una hora a la setmana a conversar amb persones interessades en parlar en valencia d'una manera natural.

Si esteu interessades o interessats en participar, podeu inscriure's a l'Escola d'Adults.

Page 6: Informatiu municipal Nadal 2016

6 ...... Nadal2016~

Els 11es Joves d'Alcasser contra ta V101ene1a de eenere Emmarcat en el Programa nAlcasser contra les violencies de genere11

, el passat dimecres 16 de Novembre l'alumnat de 1 r de secundaria i del Programa Formatiu de Qualificació Basica van realitzar dues activitats al centre cultural. Una xerrada sobre "Noves tecnologies, xarxes socials i noves formes de violencia de genereº i un taller sobre nExpressió emocional: pressió de grup11

• es objectiu de la Regidoria d'Educació i lgualtat aportar recursos als joves i les joves d'Alcasser que siguen útils pera previndre i eradicar la violencia en totes les seues formes, especialment la violencia de genere.

PARTIOPACIÓ ClllTADANA corsos de eotna lnauguració del 3r curs de cuina "pans i rebosteria amb emplatat" organitzat per la regldorla de Joventut 1 Participació Ciutadana i impartit per And reu H ernandez i Hector Gonzalez. Actualment, s'esta impartint el IV curs amb Hcuina de nadal" impartit per Vicent Avlñó.

Eneamats contra Ja Violencia de eenere

Així mateix, el diumenge 27 de novembre es va realitzar l'acte en el qual van participar homes i dones, majors i joves, tots plegats per manifestar el rebuig d'Alcasser a aquesta xacra social. La lectura del manifest " ......... . institucional aprovat ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ per tots els grups polftics del consistori dona pas a una emotiva lectura de poemes que posaren veu a totes aquelles dones que estan patint agressions o maltractaments de les seues parelles o exparelles. L'acte va estar tradu'i't a llengua de signes per Veronica Chaveli.

EXposleló rotos velles 11casser L'Ajuntament d'Alci.tsser exposa el treball

realitzat pel grup de Fotos Velles d'Alciasser peral gaudl de tot el ve'inat.

JOVENTIJT "El oau" zona Jove d'llcisser La joventut d'Alcasser te

un espai agradable de reunió on poder gaudir de diferents jocs i passatemps, i també d'activitats i sorpreses organltzades. L'edat recomanada pera aquest espai és de 1 O a 16 anys. T'esperem.

ain de moniton de temps Uiore Es posa en marxa una nova edició del curs de Monitor de Temps Lliure, organitzat per les regidories de joventut d'Alcasser, Silla i Picassent.

Horarl: Dlvendres 1 dissabte de 17 a 21 h i diumenge de 17 a 20h

Page 7: Informatiu municipal Nadal 2016

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL 1 PARTICIPACIÓ CIUTADANA D'ALCASSER ..... 7

Ola de la Pollcla lKBI d'llcasser El dia 26 de novembre es va celebrar el 1 er. dia de la Policia Local d'Alcasser

l Nodilimcions en amen del pobte S'han realitzat una serie de modificacions en alguns carrers del nostre poble per guanyar en seguretat, comoditat i accessibilitat: -Canvi a direcció única en part del CARRER SILLA. -Tots el dies, de 17:00 h fins les 20:00 h, peatonalització de part del CARRER VALENCIA i PLA<;A DE L'AJUNTAMENT. -Prohibició d1aparcament en part del CARRER DION[S CHANZA, CARRER FRANCESC MARTORELL i CARRER SOLETAT, per deixar lliure la vorera per als vianants. -Durant els dies de Mercat, els dimarts de 9:30 h a 13:30 h, peatonalització del CARRER SALVADOR GINER.

-Modificació en els sentits de circulació en la AVINGUDA CONSTlnJCIÓ (Pla~ del Mercat). Seguirem fent modificacions per fer del nostre poble, un lloc agradable, habitable i accessible.

1 Ajuntament

d'Alcasser Area medi ambient

DIPOSIT DE MATERIAL DE RECICLATGE:

Arreplegada municipal d'efectes vells: cada dilluns per la vesprada avisant previament al telef. 962417454de10h a 14h. També es pot dipositar tot tipus de material de reciclatge als ecoparcs de Siiia o Plcassent.

Recollida d'Ensers

Dilluns vesprada a partir de les 13 h.

telefon d'auís:

962417454 de10a14 h.

Recogida de Enseres

Lunes tarde a partir de las 13 h. teléfono de aviso:

962417454 de10a14 h.

AJUDA'NS A FER D'AlcAsSER UN POBLE NET 1 BONIC: ARREPLEGA SEMPRE ELS EXCREMENTS

DE LA TEUA MASCOTA

CamparYiQ de condenciadó o"arreplega d'excremenh canins

Arreplega sempre els excrements de fa teua mascota. Oaudlr defs anlmah de companyta 6s un plaer, peT'O també lmpnca

una serie de responsabilitats. Ef gos cobrebc: res seues necessitab ffsfolCIQlques dfartes amb dos

passeJades. També de la matebca manera que no embruta la nostTa casa, hem

d'evitar que embrut:e er c:arrer.

Ordenans:a muntdpal: El conductor de l'anlmal esta oblfgat a OJTeplegar i rettrar els excrement:s fins i tot arribant a netejar

la part de la via pública afectada. Sandons ftm 60C reJnddenda d'aquesta lnfraccf6 ftns a 300C

Des de 11AJuntament treballem pera mlllorar la qualttat de vida a AlcOsser.

Slguem conscfents de la necessttat 1 obllgacf6 de partklpar.

ajuda'ns a aconseguir-ho!!

Page 8: Informatiu municipal Nadal 2016

8 ..... Nadal2016~

Falla camp d' Arena

Saluda al poble d' Alcasser

La comissió de la falla Camp d'Arena volem aprofitar aquesta ocasió pera felicitar a tots els ve'i'ns del nostre poble i dessitjar-los unes bones testes i un molt feli~ any 2017.

Esperem que el nou any estiga ple de salut i benestar pera tots i que gaudim junts de la cultura i els festejos del nostre poble, en especial del nostre mes de ma~ i tot el que l'envolta: RIALLES, PóLVORA, LLUM, COLOR.. GERMANOR ... i tantes coses més que caracteritzen la nostra benvolguda Valencia.

Sense més, de part de tota la comissió de la falla Camp d'Arena d'Alcasser, BON NADAL 1 FELI~ 2017.

La comissió de la falla Camp d'Arena

Falla Raval I Nadat Ja es vtu a ta Falla naval

S'acosten les festes nadalenques i amb elles els moments més entranyables, els grans dinars en famflia i la il-lusió deis més menuts per vore als Reis Mags.

Com no, al casal del Raval també es nota l'ambient nadalenc. El nostre betlem infantil ja est~ a punt per ser visitat. Els més xicotets de la falla s'han encarregat de posar en escena la imatge més típica del Nadal d'una manera ben original. Mentre tant, anem preparant amb molt d'afany l'acte més magic de tot l'any, la presentació de nostres maximes representants. Sera els dies 28 i 29 de gener quan Conxa Bosch i Senabre i Emma Martínez i Bosch, mare i filla, visquen un deis actes més especials i sentimentals.

Des de que acabarem l'exercici faller, no hem parat: festa de l'aigua, Halloween, eleccions, proclamacions, xiringuito de bous, del que volem agrair l'acollida per part de la gent del poble, l'exitós dia del Major que va organitzar un any més aquesta falla i com no, també vArem estar presents a les festes patrona Is del Santíssim Crist de la Fe, on Miguel Belcos i Martínez i Julio Ll~cer 1 Chanza, nostres presidents pera l'any 2017, varen compartir junta les talleres majors del 2016, Mari carmen 1 Paola, uns actes molt emocionants.

Amb tot a~o hem de continuar treballant pera tots els actes que ens queden per davant i comen~ar a preparar ja les Falles del 2017, a les que tots vostés queden convidats. Mentre gaudirem de les festes nadalenques junta familiars i amics i ens carregarem d'energia per entrar amb for~a en el proper any.

Bon Nadal a tots. LaComissi6

Page 9: Informatiu municipal Nadal 2016

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL 1 PARTICIPACIÓ CIUTADANA D'ALCASSER .... 9

Falla El Mercal

Estimats veins i veines d'Alcasser:

Com tots els anys, arriben dates de fer balan~ del que ens ha deparat l'any i de marcar-se nous proposits pera que el 2017 siga tan bo, o millor, que este 2016 que ja comen~ a dir-nos adéu.

Des que fa un any vos saludavem per ací, al nostre casal hem passat un fum de moments immillorables. Hem estat tot un any disfrutant d'una magnífica mesda deis tradicionals actes fallers, que ens fan viure inoblidables vesprades d'emoclons, amb altres esdevenlments de caracter social que ens fan passar

grans moments de diversi6 junt als nostres. Un deis últims actes va ser la sempre emotiva Proclamació, on donavem la benvinguda a les noves i il-lusionades representants. Paula Caballero Hernandez i Marta Gómez Caballero seran les nostres Falleres Majors peral proxim exercici i, junt als nostres presidents Luis Miguel Navarro Llacer i Fran Marr Llacer, tindran la seua Presentació els dies 21 i 22 de gener. Tots sabeu que és un deis actes que amb més ganes i esfor~ preparem, aixina que ja sabe u ... vos esperem!

Sois ens queda felicitar-vos les festes i desitjar-vos un bon Nadal i un feli~ Any Nou, esperem que 2017 siga un any especial pera tots els alcassers i les alcasseres.

Falla Trinquet Com cada any arriben les festes nadalenques i volem desitjar a la gent del poble d'Alcasser que gaudeixquen d'uns Nadals inoblidables, plens d'iMusió i de magia per a que els somnis i bons desitjos de grans i menuts es puguen fer realitat.

Com és habitual, la nostra comissió participa en actes per i per al poble ja siguen de germanor fallera o ciutadana; com han sigut la recuperaci6 d'una tradició, motivadora per a la xicalla i la no tan xicalla, que és l'elaboració deis fanalets aquest estiu; o el mig any faller en el que col·laborem amb la resta de falles fomentant l'amistat i l'armonia de la festa fallera.

D'ara cap endavant ens queda treballar de valent, ja que hem celebrat la proclamació de les nostres Falleres Majors i els nostres Presidents i tenim al forn el proxim acte, la Presentació, que tindra lloc el proper 4 de Febrer al centre cultural i pot ser siga un deis actes més importants per als nostres representants 2016/2017:

- Fallera Major: Aida Moreno Moreno

- Fallera Major Infantil: Chiara Furlanetto López

- President: Jose Espuig Hernandez

- President Infantil: Alexis Paños Gil

Ve'ins d'Alcasser, aquesta comissi6 s'acomiada pero no sense abans convidar-vos als nostres actes i al nostre casal on tot el món sempre és benvingut de tot cor a l'igual que us desitgem un BON NADAL 1 PROSPER ANY NOU.

Page 10: Informatiu municipal Nadal 2016

10 -411 Nadal 2016

Els Guardians de la Torre

Estimats veins d'Alcasser:

El solstici d'hivern ja esta ad i amb ell el Nadal, per tal motiu, la nostra Fila no vol desaprofitar l'ocasió per dirigir-se a tots amb el anim de desitjar-vos unes molt bones Festes Nadalenques i un millor Any Nou.

Enguany a més, la Fila tindra una activa participació a les festes que organitza l'Ajuntament d'Alcasser per motiu del Nadal, donat

que participarem a la Cabalgada de la Nit de Reis, que es celebrara el proper 5 de gener.

Respecte al ja inminent any 2017, sera este molt especial pera la nostra Fila ja que novament anem a ostentar la Capitanía de les

Festes de Moros i Cristians d'Alcasser, carrec que sera representat per els nostres capitans, Sergio Soria Guimera i Viví Cano Martínez.

Ells seran els grans protagonistes de les Festes de Moros i Cristians 2017.

1 com a primer acte oficial que tindrem, indicar que sera el del Nomenament de Ca pita ns, que tindra lloc al Saló de Plens del nostre

Ajuntament el proxim divendres 28 d'abril, ja di ns de les Festes del Mig que tindran lloc eixe cap de setmana i que celebrarem junt

a la Fila Mora Aljama Al-Qasr.

Vos esperem en tots als nostres actes i sobre tot, vos desitjem Bon Nadal i Feli~ 2017.

Assoclacló de Fllaes Mores AL·JAMA Al·QASR Benvolguts amics, ve'ins i ve'ines:

Amb molta il-lusió i armonía realitzarem la festa de moros i cristians este mes d'octubre passat en que vam tindre !'honor d'ostentar la Capitanía i per la que vos agra"im la vostra col-laboració i participació. Ara ja estem preparant una serie de projectes pera la festa de l'any que ve, que esperem disfruteu, ja que nosaltres ho fem amb molta alegria.

Hem volgut aprofitar este llibre de festes pera dir-vos que elsNadals fan de desembre un mes especial, les persones s'anlmen a somlar, s'anlmen a rlure, tracten d'oblldar per un lnstant els problemes quotidlans, per alxo 1 amb les millors intencions volem que vos arriben elsnostres sincers desitjos d'un Bon Nadal i d'un venturós i Feli~ Any Nou 2017.

·oue la celebració d'estes festes siga el comen~ament d'una vida millo,.

Page 11: Informatiu municipal Nadal 2016

BUTLLETf INFORMATIU MUNICIPAL 1 PARTICIPACIÓ CIUTADANA D'ALCASSER ..... 11

societat Musical

Les festes de Nadal són propicies pera transmetre entre generacions la cultura musical. Des de ben menuts a tots ens han cantat acompanyats moltes vegades amb instruments més o menys rudimentaris o improvisats, can~ons plenes de missatges d'alegria amb ritmes que se'ns queden per sempre a la memoria. Alxo és la tradició.

D'igual manera, i afortunadament cada vegada ho vegem més sovint, és tradicional desdejunar sense presses el dia d'any nou mentre la famflia veu o més bé escolta el Concert d'Any Nou al que ens té acostumats la Wiener Philharmoniker o l'Orquestra Filharmonica de Viena, al temps que es comenta nla jugada" divertits, tractant d'identificar l'instrument que fa esta o aquella tonadeta, si el passatge és més trist o més alegre o fins i tot expressar quin és el sentiment que ens evoca, i en el cas deis més atrevits jugar a reconélxer l'obra o !'autor.

--..

Parlar de Nadal és pensar en xiquets, i quina millor manera que aprofitar el temps que el Nadal ens brinda a les famílies per a donar als més menuts testimonl de la nostra cultura. ~sel moment idoni, la manera perfecta, la forma de, amb tants mitjans com tenim hui en dia, seguir perpetuant eixa cultura, per fortuna tan arrelada en la nostra terra.

Com arrelat esta el Concert de Nadal que la Banda SimfOnica de la Societat Musical Santa Cecflia d'Alcasser ve ceMebrant des de fa més de 30 anys i que enguany ve carregat de sorpreses, sense perdre de vista els concerts que els diversos grups de cambra de la nostra Societat ens ofereixen amb les seues diferents posades en escena.

Escola de Música

Vestits en les millors gales d'anar per casa arriba el moment de regirar tots els racons de la nostra llar. Arbre, boles de nadal, figuretes •• 1 que ens dieu de les llums? Tantes i tantes hores tractant de deslligar eixos cables que mai acaben per adonar­se'n quant les connectem que les bombetes verdes estan foses.

Pero si alguna cosa ens mou a aquestes dates és sense cap dubte la il·lusió. La il·lusió de tornar a reunir-nos amb la gent que més estimem, la il·lusió de veure als nostres menuts i menudes amb els nervls a flor de pell, la rl·lusió de sorprendre, de somiar .•• ~s la il·lusió del Nadal. Dinars, sopars, encontres, excursions, sorpreses ... pero falta un element fonamental a tota festa. Ja sabeu quin és? Per descomptat; la música!

Eixe llenguatge que tant ens diu, que uneix totes les llengües del món, que és capa~ de transmetre les nostres alegries més grans.

~s per alxo que des de l'Escola de Música d'Alcasser els desltgem

Des d'ací volem convidar-los a que vinguen a gaudir de la música amb nosaltres en els distints actes programats:

Divendres 23 de desembre: A les 22:30 hores Concert de Nadal oferit per la Banda

SimfOnica de la Societat Musical, al Centre Cultural.

Dilluns 26 de desembre: A les 20:00 hores Concert de Nadal a carrec del Grup de

Metalls de la Societat Musical, al Centre Cultural.

1 si alguna cosa més cap dir és que els desitgem tinguen unes molt bones festes en companyia deis seus sers estimats i que l'armonia estiga sempre presenta les seues vides!.

unes testes plenes de llum, d1Musions, de somnis i alegries, pero sobre tot de molta música. Perqué com deia el compositor Franz Liszt "la música és el cor de la vida."

Molt bones festes, i que la música no deixe de sonar mai arreu del món.

Fem Escola, fem música, fem poble.

Page 12: Informatiu municipal Nadal 2016

12 -11111 Nadal 2016

oansarrels A Dansarrels acabem l'any 2016 ballant, tocant i cantant amb una il-lusió desbordant.

Per tal d'apropar la cultura popular al nostre poble, Dansarrels incorpora més balls a peu de carrer. L'última en la inauguració de la ruta de la tapa .,Mesura i Mosset~

Ha estat un any ple d'emocions, on hem gaudit d'un "SarauR en abril, la •x Dansa de CarrerH en juliol, balls processionals en Corpus i el Crist halls a Sant Antoni i una mostra de balls al Centre Cultural en setembre.

Un any més la música i el ball impregna d'alegria els carrers del nostre poble.

El grup va creixent i sempre tenim les portes obertes. Si vols formar part del nostre grup, apropa't els divendres a les 18:00 h. al gimnas de l'escola 9 d'octubre per ballar o els dimecres a les 22:00 h. a l'escola 9 d'octubre si el que vols és tocar a la rondalla.

Els nostres millors desitjos per al nou any.

Hipocresía La hipocresía és una actitud de 11ndividu perla qual les seues accions no es corresponen a allo que diu pensar o opinar. Es comparable a la falsedat i es podria dir que la base d'una organització hipocrita actua basicament per mitja de la falsedat o el falsejament deis seus pensaments. El mes greu és que la persona o organització que actua de manera constant i prolongada en el temps acabe creient­se les seus propies mentides i les fa~a creure a les persones que l'envolten manipulant-les per aportar-U beneficis i conduint en massa ocasions a interpretacions subjectives personals per pensaments fonamentalistes que poden ser religioses, polítiques o de mercat.

Un exemple: Alguns diuen que les nostres tradicions són molt antigues, que deuen continuar com cal per que .,li agrada al pobleR (posant a tots en el mateix pot). Aquest argument és cert aleshores no serveix, simplement no es pot defendre quelcom per el simple fet de ser tradicional, pertany al pensar fonamentalista modern. Aleshores si parlem de tradicional es podría defendre la esclavitud per que fa molts anys era tradicional o negar el vota la dona o més cruel encara acceptar com a bo l'ablació en aquelles cultures que és tradicional.

Es tracta simplement de conviure en els diferents pensaments que ens atorgar~ una societat més lliure per poder avan~ar cap a un futur més enriquidor, on precisament les societats més obertes són més dinamiques i més riques per que la base és el coneixement i les oportunitats la manera més practica per poder evolucionar com a paf s.

Altre exemple: Es un error vincular les senyes d'identitat d'un poble a les tradicions, cosa que alguns espavilats aprofiten, fomenten, polititzen i indos legislen pera crear malestar i confrontament entre la gent que pertany a un mateix territori amb arguments sense massa seny tenint en compte que la gent de la nostra terra te molt ciares les seues senyes d1dentitat com són la !lengua, historia, festes, monuments, paratges, etc.

En tot casal escoltar el 8discurset" deis polítics que fomenten lleis del ti pus "senyes d'identitat del poble valenciaR algú diría que són nacionalistes valencians conven~uts. Res més lluny de la realitat. Són botiflers i botifleres del segle XXI que juguen al sol que més calfa per aconseguir un bon grapat de vots i de enarborar banderes patriotiques valencianes per defendre la nostra terra, quan en realltat són els prlmers en oferlr allo de •noves glories a Espanya" mentre grades a ells r als que els voten el poble valencia esta cada vegada més pelat i arru'inat per afrontar un futur més esperan~ador pera la gent de casa nostra.

Valg anant acomladant-me per si de cas en censuren l'escrit per ompllr massa paper. Només dlr a elxos polítlcs que s'ho lluerxen grades al contñbuent i que tenen les butxaques folrades, panxetes plenes, papades lluentes i cervells monopolitzats defenen situacions hipocrites segons el que es convé.

Visea l'arrancaora, el plat de gloria i els pastissos de moniatos. J. Pasqual Martfnez Brocal

Algú de la terreta

Page 13: Informatiu municipal Nadal 2016

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL 1 PARTICIPACIÓ CIUTADANA D'ALCASSER ..... 13

Salvador Almarche llácer ''el maso··

Ha sido uno de nuestros mejores futbolistas. Nacido en 1918, pero incluso hoy en día en conversaciones futboleras sale su nombre. Un jugador con un potencial tremendo para haber triunfado en el mundo del fútbol profesional, aunque lamentablemente no sucedió así. En 1935 y con apenas 17 años ya aparece en allneaclones del primer equipo local, junto con los José !borra "canella", Miguel Simó "xapes·~ Adrianet, Juan ºde filasa·~ Pepe nel lletero", Rafael Chanzá,

Emilio nxacaº y con el gran Augusto, aún dos años menor que él. Jugaba de medio ala izquierdo, en una zona media de tres, con un 1-2-3-5, impensable hoy en día. Su fútbol era de corte defensivo, era un inmenso recuperador de balones. Su fuerte era el juego aéreo. Puro manojo de nervios, rebosante de temperamento, le faltaba pulir la técnica. Con su constitución atlética cubría una enorme parcela. Militó siempre en el Alcacer c.f., a excepción de la temporada 1940/41, en el potente Burjasot de entonces, recién descendido de 211 división, y la 1948/49 y la 1949/1950 que perteneció al Picanya, junto a mi tío-abuelo Vicente "reganyat'~ extremo izquierdo rapidísimo. Salvador estuvo en nuestro club hasta la campaña 1952/53, ya con 35 años, teniendo como compañero en su epflogo a Primo nxano·~ Jaime ºla sensn, Alberto "sampa'~ Vicente Perpiñá "rei", Pepe Zaragozá., Cándido, Ramón "trabuc", Romeret,, Cervera, Tonín, Vicentín "la xinera", Genaro, Clemente, Doro, Paco "La creun, Juan "perlo'~ Paco "bufa", Vicente "rulr~ Abelardo "ullets".

Nuestro PUchades "El mason tiene muchas anécdotas, respecto a la historia famosa de la prueba, de 1944, en el primer equipo del At. Aviación {actual At. Madrid) fue: Augusto, que ya estaba en el R. Madrid, conocedor de su potencial lo recomendó al club rojiblanco, en el que estuvo varios entrenamientos, hasta que Salvador "maso" le dijo al entrenador, el mítico Ricardo Zamora, irónicamente: "usted me tiene que enseñar a mr~ siendo expulsado del entrenamiento y rechazado. Por lo que nunca estuvo en plantilla. Otra anécdota muy comentada es la del partido contra el Catarroja en el Alter, en la que las directivas de Alcácer y Catarroja, habían pactado la derrota nuestra, ellos se jugaban el campeonato de 1939/40. Hubo consenso en no decirle nada al nmaso" debido a su carácter tremendamente ganador. Ya en el encuentro Salvador no cesaba de gritarles preguntándoles que les pasaba, el cual con su soberbia actuación estaba logrando que persistiera el 0-0, ya en el descanso se acordó informarle del pacto, temiendo que de seguir con su gran partido diese al traste con lo acordado y perder el dinero que daba el Catarroja, tan necesario en aquella época de posguerra. A partir de ahí hay dos versiones: 1) Que no quiso "venderseº y con su formidable actuación vención al Catarroja, conjetura bastante inverosímil, teniendo al resto del equipo jugando a perder. 2) Que finalmente aceptó, por la presión de todos y por el tema económico, bajando su rendimiento y ganando el Catarroja 1-2.

El fútbol ha sido injusto, está en deuda con Salvador Almarche Uácer, debiendo haber alcanzado mayores metas en clubs de mayor enjundia. Sirva este escrito para valorar y recordar, en su justa medida, a un excelente futbolista, nuestro Puchades local.

Salvador Hernández Olivares

Clavariesas de la Inmaculada concepción 1966· 1991 Queridos vecinos y vecinas, con motivo de nuestras Bodas de Oro y de Plata como clavariesas de la Inmaculada Concepción (1966-1991) tenemos la oportunidad de dirigirnos a través del tradicional informativo de Navidad, para invitarles a los actos organizados en honor a la Purísima: el triduo celebrado los días 5, 6 y 7 de Diciembre y a la ofrenda y posterior misa solemne celebrada el dfa de la Inmaculada. Con mucha Ilusión y entusiasmo las clavariesas hemos organizado junto a la junta de la Cofradía de Hijas de Marra los pequeños actos para recordar aquellos maravillosos años e inolvidables en los que nosotras fuimos clavariesas. Así pues aprovechamos también para animar a las jóvenes de nuestra localidad en recobrar una de las fiestas más hermosas, sencillas y entrañables que guarda nuestra historia.

Clavariesas de la Inmaculada 1966 Clavariesasde la Inmaculada 1991 Genoveva Hernández Romaguera Carmen Mari Primo Pepita Almudéver Reinal Rosa Llorens Martínez Maruja Blasco Martínez Pepita Toledo Serrador

Lourdes Almudéver Aviñó Mila Martínez Aviñó Sonia Sales Hernández Olivia Hernández Martínez Mª Carmen Romaguera lbáñez

Las Clavariesas os desean a todos/as una feliz Navidad y prospero año nuevo.

Page 14: Informatiu municipal Nadal 2016

14 ...._ Nadal 2016

Alcasser, on nindú és loraster Eslogan que no parece que entienda alguna persona.

Réplica a la opinión particular de un miembro de nuestra banda.

Con gran sorpresa, acabo de leer en el n°17 de la revista Becaire, un escrito cuyo autor ataca de manera indiscriminada a las costumbres y creencias, y entre otras cosas a la religión católica, tratando de suprimir todo lo relacionado a nuestras ideologías y la de nuestros antepasados.

Tu no tienes idea de lo que es ser m(Jsico y lo que significa que nuestros padres, nosotros y nuestros hijos, son 6 han sido miembros de la primera asociación cultural de nuestro pueblo.

Para saberlo, tienes que leer lo que han escrito en la misma revista que tú algunos músicos ya mayores; y sentir que cada vez que la banda de Santa Cecilia ha obtenido algún premio, tanto en el certamen de Valencia, de cualquier ciudad de España, 6 de cualquier otro paf s; cuando nuestra banda ha llegado a Alcas ser, fuera la hora que fuera, después de un pasacalle donde se han ido incorporando casi todo el vecindario, lo primero que se ha hecho es abrir las puertas de la Iglesia de par en par con el consiguiente volteo de campanas, para ofrecer al Cristo el premio obtenido.

Tu no tienes idea de lo que la comisión femenina ha trabajado durante muchos años para comprar instrumentos, tapizar y mejorar el local, incluyendo la urna y la imagen de Santa Cecilia, y mucho más todas ellas madres y esposas de m(Jsicos; para que tu vengas a decimos a los de Alcasser lo que tenemos que hacer, entre otras cosas, declararnos aconfesionales, cuando hemos tenido el honor de tener al Padre Reíllo como consiliario de la banda, acompañándonos a todos los países donde hemos actuado.

Y tu que no tienes ninguna vivencia de todo esto, quisieras que los músicos, que son la primera asociación cultural, se desvinculen de la Iglesia, que se declaren aconfesionales, que no toquen los que no quieran según su ideología, incluyendo el himno nacional de España.

Reflexiona y si no te conviene como está, no metas cizaña entre aquellos que te acogieron en la banda sin ser de aquí, y déjalo.

Y por último, te diré que la patrona de la música es Santa Cecilia quieras 6 no, ó propón que la Cooperativa agrícola no tenga por patrón a San José, 6 la Cámara Agraria a San Isidro labrador.

La música es apolítica, y el que no quiera tocar alguna pieza, que no suba al escenario.

J.B.R. (pare i fil/ de musics)

10h, triste Navidad!

Se me ocurría por un momento que el estribillo popular de ROhh ••• dulce Navidad .. .1, para muchas personas sonará de manera casi ofensiva ó irónica en estas fechas Rentrañables~ "familiares" y sgenerosas" (regalos por doquier} que suscitan para mucho una sarmoniosa felicidad~ No hay que olvidar, que debido a la presión social y comercial, estas fechas navideñas se han asociado a una elevada expectativa de experiencias humanas positivas deseadas por todos, pero que distan mucho de ser así. Si bien la mayorfa de las personas se acercan a estas fechas con gran Ilusión y deseos fraternales y/ó de concordia familiar, no hay que olvidar que también para muchas personas estas fechas aumentan la sensibilidad emocional dolorosa por diversas causas: recuerdos nostálgicos por pérdida ó ausencia de familiares entrañables, soledad emocional acrecentada en las personas que físicamente

se encuentran solos por la sensación que perciben de que los otros tienen donde reunirse y quienes se acuerdan de ellos, pero, "no de mi~ sensación de mayor empobrecimiento de los que menos tienen frente a un consumismo exacerbado de los demás que salen sonrientes y cargados de grandes bolsas de los grandes almacenes, etc •.. quiero desde estas líneas, invitar a todos a una reflexión humana y solidaria sobre el verdadero significado de la Navidad, desde la humildad y acercamiento a los que más necesitados estén. Sigamos el ejemplo de Aquel sin el que la Navidad no hubiera tenido razón de ser. Quiero también romper una lanza y brindar por todos aquellos que desean pasen lo más pronto posible este tiempo de "felicidad~ deseándoles sientan el amor fraternal de sus semejantes y particularmente el divino, que puedan conseguir una gran paz interior para soportar estas fechas, y que tengan de todo corazón una muy feliz "triste Navidad~

lose Baldoví

1 s . 4 • ,1_ • ~. 5

CE,~ oi~ fttl.nta anys 110 sa.p~ ¿ o.l~ ~Uiral\ta. nG illn$, "@..~ ~~ un e.abo.$ ¿ u-e~ a. coftrr Ü~

<P Jh. ,. + / € ~

Page 15: Informatiu municipal Nadal 2016

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL 1 PARTICIPACIÓ CIUTADANA D'ALCASSER ...... 15

Grup Fotos ve11es Alcasser Amb molt d'entusiasme i alegria, la junta de Fotos Velles Alcasser te sois paraules d'agra'iment a totes aquelles persones que visitaren l'exposició "Alcasser al passat". Especialment agrai'm a l'excel·lentíssim Ajuntament d'Alcasser per el seu recol~ament i a Don Juan Antolí per l'oferiment del local de l'antiga Cooperativa. A més volem agra'ir a totes aquelles persones que de forma desinteresada col·laboraren amb la donació de fotos, objectes i altres elements, així com també per els donatius rebuts pera l'ajuda contra el dncer. Esperem que no siga !'última edició i pugam seguir disfrutant junt al poble de la nostra historia, les nostres arrels i els nostres avantpassats.

BON NADAL 1 FELI<; ANY NOU.

Ll1 junta del Grup Fotos Ve/les Alcasser D'esquerra a dret.a: Vlvl Marf •roselda", José M. Clcuendez "net de Leocadlo~ Dolo Slmó "la rita'~ David García •andonet'~ Rosa Llácer •filla del tigre el futbolista", M• Carmen Genfs "Beniganim'~ Maribel Luján "xapes•, Sonia Sales "perlita" amb Amparo Martrnez ·1a rubia" en el seu vestit de boda.

Metees d'Alcasser Primerament m'agradaria avan~ar que aquest escrit és un homenatge als professionals de la medicina que han vetllat per la salut deis nostres paisans al llarg de la historia del poble. La primera noticia d'alguna persona relacionada amb la salut del poble al segle XVII la tenim en la figura del que s'anomenava menescal (en castella albéitar, ara veterinari).

La consulta arxivística ens ha permés conéixer qui van ser els nostres prlmers metges. De flnals del segle XVIII n'hem pogut localltzar tres: Pedro L6pez, natural de Terriente (Terol), Mariano Le6n (Valencia) i Joseph Francisco Lecha (Culla, Castelló). El fill d'aquest darrer, José Lacha Femández, va naixer a Aldsser a principis del XIX i també va sermetge. A principis del XIX tenim constancia documental que dos persones naturals del poble, Antonio Fortuny (11-6-1781) i Tomas Fortuny (1802), estudien cirurgia. Tomas Fortuny, Salvador Gimeno i José Abella exerceixen de cirurgians a Alcasser entre mitjans i finals del XIX. una feina que sembla era auxiliar de la tasca medica deis doctors tltulars. Un metge desgracladament conegut perla premsa del XIX va ser Pasqual Domingo, que va patir un intent d'homicidi per part de les anomenades Beates d'Alcasser el 23 de novembre de 1858. Tenim coneixement que, en patir aquest atac, i, després d'onze anys d'exercici de la medicina al poble, va demanar anar-se'n perque el poble havia crescut i exigia un augment de sou. La seua pla~a va quedar vacant l'any 1861, encara que l'any 1880 torna a aparélxer documentat coma metge titular del poble. D'entre els metges a cavall entre el segle XIX i principis del XX en podem destacar tres: Juan Bautista Blasco Rovlra Don Juan (1849-1926), les fllles del qual eren conegudes com les Juanites de Don Juan; Federico Montó Correcher (Valencia 1853-Aldsser 1-5-1931 ), el qual tenia un hort on ara es troba !'actual coMegi Nou d'Octubre i que era referit com a Hort de Don Federico, del qual encara resten

les pal meres; Adolf Picó Obecla (1882-1927) va exercir al poble des de 1913 fins al 18 de gener de 1927, data del seu traspas per una grip contreta quan atenia malalts. Altres metges de principis del segle XX van ser Eduardo Mangada 1 Fernando Pr6sper. Pel que fa als metges de la decada deis anys 30 del s. XX, tenim: José Castellote, José San Miguel i Manuel Abril G6mez.

Metges natura Is d'Alcasser que han treballat en altres municipis a partir de la decada deis anys 60 del segle XX han estat Juan Bautista Requeni Navarro Carnisserot (Valencia), lgnaci Hem6ndez Hems (La Torre), Arturo Abella Ll~cer Monago i Alberto Fort Roig Farmec~utic. Altres metges del poble que han exerclt a cavan entre els dos segles {XX-XXI) són Vicente Gii Fort, Jullo S6nchez Buenaventura, els germans Rlcard 1 Vlcent Gil Fabra Tingams, Enrlqueta Hernéndez Coetera, José Pascual Espuig Pobre-rico i !'analista Silvestre Navano Rosco.

D'entre els metges del poble que han reeixit en algun camp específic de la medicina podem destacar el catedratic de cardiologia Angel Lllcer Escorlhuela Ros, el neurocirurgia Vlcent Gards San Ruperto Petener(1943-2007), secretarl general de la Confederacló Espanyola de Sindicats Médics (CESM, 1989-1996), la ginecologa Esperanza Reynal Reillo, l'oncologa N~rla Plera Molons i l'oftalmoleg Juan Auralio Avinyó Martínez. D'entre els que han exercit a casa nostra com a metges titulars de caP9llera el darrer te~ del seg le XX podem mencionar Manuel Abril Latasa, fill del metge Manuel Abril Gómez, José Corell, Manuel Pérez, Manuel Ortrz 1 Cirios Montamarta Martrnez.

En darrer lloc només voldria demanar que se'm perdonara l'obllt d'altres metges que no he mencionat i que també tindrien cabuda en aquest eser~ encara que el que he dit és el que he pogut recopilar.

Paco Hernández Flor

Page 16: Informatiu municipal Nadal 2016

16 .,.... Nadal 2016

Gracies per la mena infancia Vaig naixer al 1975, al mes de desembre faig 41 anys. m=s inevitable enreeordar-me de la meua infancia. Ara sóc mare de dues filles, i no puc evitar comparar-me amb elles quan tenia la seua edat. Vivía al Carrer Sant Martí, un gran carrer sens dubte, que travessa tot el poble pel mig. El meu carrer era únic. Exlstia un sentit de barri que avuí en dia ha desaparegut. Tallavem el carrer pera fer sopars de tot el ve'i'nat. Els xiquets jovens jugavem tots junts. Coneixiem a tots els majors que s'assentaven a la fresca i que t'obrien la casa, on podies entrar com si fos teva. Celebravem el dla de les fogueres de Sant Joan allí matelx. Tots votant la foguereta. Un ver tenia un telescopi i eixiem tots els xiquets a la nit a vore la lluna. Així vaig descobrir que la lluna tenia craters, no ho vaig aprendre a un llibre. També jugaba a un descampat, U delem "El camp d'arenan. Aquest estava situat davant d'on esta ara la residencia d'ancians. Era un descampat amb dues porteries. Allí tots els dissabtes jugavem al futbol. Quasi sempre contra l'equip de l'altra banda del poble; "El camp del dragó" (altre descampat situat a prop de "la pequeña Rusia'~. El guanyador s'enduia una eopeta que haviem fet amb una botella de plastic i paper de plata. Els germans majors ensenyaven als més menuts a jugar al futbol. Eren com entrenadors: m 'enrecorde de: Narvi, Esteban (TB), Conxo, Ni no etc. .. i molts que passaren per aquest camp. A tots ells grades entrenadors. Després del partit anavem a ca Baralides a per npolosn. Gracies Sra Mercedes!

Que feli~os erem, ni televisió, ni maquinetes, no ens feien falta. Ens passavem el dia al carrer. També vaig formar part de r antiga falla Camp D'arena. Grades falla 1 Grades tia Encama per fer-me el traje! Després comencí a fer esport. El primer va ser l'atletisme on Tico i Carmelo ens ensenyaven com córrer. Varem fer una lligueta de baloma (sí, sí, baloma}. El handball no existía com a paraula al poble entre les escoles. Grades Pasqual mestre d'Educacló Ffstca al meu cole.

"A MteueI" Mis huellas junto las tuyas aquí se quieren quedar,

poeta del pueblo llano poeta de la verdad,

que tu voz fuerte gritaba, pidiendo la libertad,

y hasta el aire que respirabas, te lo quisieron quitar, aquellos que no querían ni pueblo ni libertad.

Te marchaste enfermo y triste, con una gran dignidad,

y aquí quedó tu palabra, por toda la eternidad,

Mis huellas junto las tuyas, aquí se quieren quedar.

A la primera escola esportiva no es pagava res; o al menys jo no tine constancia. Estavem tots els xiquets del poble. Els que tenien diners i els que no. Jo sóc filla de llaurador a molta honra i d'una familia humild. En ma casa afortunadament estudiarem tots amb les famoses beques de l'época. Eren bons temps!

Totes les vesprades anavem al 11parc deis monosn, o l'antic camp de futbol com diu el Sr. Ropa. El seu nom Pare de !'Alter.Pera la nostra generació sempre sera "el pare deis monos"; i per als nostres fills també. 1 és que abans ni havien monos, anees, titos ••. era un eden. Sí que és veritat que els monets de tan en tan s'escapaven perles teulades a pegar una volteta pel poble. Ama casa arriba u d' ells que es menjava les ametles que teniem a l'andana.

Al pare teniem unes engronsadores amb replanells als peus de l'us i bassals d'aigua quan plovia. Eixes engronsadores gastaren tota la ºmercromina" del poble. Que xiquet no ha caigut deis 11columpios del pare deis monosn! 1 teniem "la Supervoladora", era una campana de ferro on pujavem tots i s'empentejavem amb els peus i mans. Avuí en día la trobaria superperillosa, pero cal dir que no ha existit al poble cap joc de pare que la supere. Gr~cies Supervoladora. I els diumenges als recreatlus; els de Xlmo 1 el Zas. Teniem dos, gracies Ximo, gracies Aurelio (més d'una ferida ens has curat a més d'un).

1 ara tinc dues tilles. No puc evitar pensar amb els partidets, els descampats, els recreatius, l'esport gratun. Han passat 30 anys i tire de menys el que teniem abans. Els xiquets no s'avorriem, no teniem depressions, ni problemes socials, ni moltes coses que hui sene i m'entristixen.

GRACIES AMB MAJÚSCULES 1 BON NADAL AL MEU ESTIMAT POBLE!!

Be/inda Galera Moreno

Cosa museo Miguel Hern6ndez:, Orihuelo

Page 17: Informatiu municipal Nadal 2016

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL 1 PARTICIPACIÓ CIUTADANA D'ALCASSER .... 17

Alcasser c.I. En estas fechas tan entrañables y familiares, nos dirigimos a todos los socios, colaboradores y aficionados para darles las gracias por su apoyo.

Gracias al Ayuntamiento, por su aportación y por su interés por el día a día del club. Como, mención especial, a nuestros jugadores tanto del juvenil como del primer equipo, extensiva al cuerpo técnico y fisio, por su alto grado de compromiso y por ser artífices de esta bonita etapa que vivimos.

Hemos logrado el mejor arranque de la historia del club al conseguir ganar las 5 primeras jornadas de liga, asimismo se obtuvo una serle de 7 victorias en los 8 primeros encuentros.

Destacar con orgullo que el Camp del Pla 2, es donde acuden más aficionados de todo el grupo 5° y apostaríamos que también del resto de los campos de la primera regional valenciana y de muchos de preferente. Siendo legión los que siguen al equipo en sus desplazamientos.

Esta nueva junta directiva que debuta esta campaña, se constituyó con un principal objetivo: dar estabilidad y continuidad al proyecto deportivo que nos llevó a la promoción, es decir, que siguieran tanto el míster y su cuerpo técnico, así como la práctica totalidad de la plantilla, aspectos estos que, sinceramente, no se iban a dar.

Esta directiva con su ardua labor ha conseguido, a fecha de hoy, 82 nuevos socios, con una política de captación de puerta a puerta, incorporando a su masa social a exjugadores, exdirectivos y grandes aficionados de todas las épocas, que con el paso del tiempo se han ido alejando del club. Destacar especialmente a las personas que se siguen sacando el pase temporada tras temporada a pesar de que por diferentes motivos no vienen al campo. Igualmente se ha conseguido 32 nuevos comercios colaboradores con la misma filosofía. La partida presupuestaria por loterías, también ha logrado un incremento respecto a temporadas anteriores.

Esta directiva da mucha importancia a la parte social del club, como lo demuestra el emotivo homenaje que se les tributó a los héroes del 56.

Somos un club modesto económicamente, aunque orgulloso de nuestras raíces y pasado, siendo el sexto club más antiguo (18-3-1921) de la federación valenciana de fútbol. En el nuevo escudo está incorporado ese 1921.

Se ha confeccionado un cuerpo técnico que para sr quisieran equipos de categorías superiores, cualitativa y cuantitativamente con un primer entrenador, un segundo entrenador, preparador físico, fisioterapeuta y delegado, 5 miembros sentados en nuestra banqueta, un orgullo. Se le ha dotado de un incremento importante de material deportivo y diversos complementos.

Una plantilla de mucho nivel, ahí están los resultados y su juego. Asimismo al juvenil se le ha incrementado sus dotaciones y está ahí arriba en los puestos punteros.

Esperemos que en el próximo llibret de verano, escribamos y celebremos el ascenso a preferente del primer equipo y el ascenso del juvenil a primera, materia prima y ganas hay.

Feliz navidad y próspero año nuevo. Amunt Alcasser c.f.

La Directiva

Bones lestes i bon any 2017 Aquest any sois tenim paraules d'agra'iment en primer lloc a totes les persones que setmana rere setmana ens recolzen en totes les activitats i programacions que fem, i que amb gran afluencia ens acompanyeu a tots els partlts deis dlferents equips del club.

reptes esportius són més que mai, consolidar el primer equipa la 1 a Nacional, intentar l'ascens a 1 a Autonomica i formar a les noves generacions pera jugar al mttxim nlvell, 1 tot a~o no serla possible sense vosaltres.

La gran importancia de Tots els Come~os del Poble que han aportat Moltes grtlcles. el seu granet d'arena, aquelles empreses que ens han ajudat un poc més, com ara (Turdiesel, Polytech System, Reformas Suarez, Proyecsa i caixa Popular) i com no a WP Walker's que ha confiat amb el nostre projecte, n i esperem que per molts anys. ;::T'=~ Sense obl id ar-nos de l'Ajuntament que sempre esta al nostre costat recolzant-nos en tot allo que ens fa falta per dur endavant el C.H. AlcAsSER i que saben que continuara estant.

Aquest any la vesant esportiva, amb tres equlps senlors, els

La Directiva C.H. Al.CAsSER

Page 18: Informatiu municipal Nadal 2016

18 .... Nadal 2016""'

Colla de Muntanyisme d' Alcasser: Poc a Poc

Cap al Ple Tempestades (Benasque, Oct. 2016) Excursló perla Serra de Llombal (Nov. 2016)

La nostra Colla de Muntanyisme creix i ens alegra vore cada vegada noves cares de persones interessades en gaudir de la natura i compartir rutes.

Tots els mesos proposem noves excursions a llocs que ens agraden o altres per descobrir. Rutes per xicotets i grans, per experts i principiants, pero sobretot amants de tresor de la natura.

En les .:Jltlmes elxldes, hem pujat el ple Tempestades als Plrlneus i més prop de casa, els pies Montcabrer i Benicadell. També hem visitat la Serra d'lrta, la Serra de Llombai i La Murta, entre altres.

La Colla de Muntanylsme d' Alcasser Poca poc us desltja un Nadal ple d1iMusi6. (Facebookal grup Collapocapoc on publiquem les eixide.s, i al nostre whatsApp)

Associació d'Empresaris i Comerciants d'Alcasser a eca

L'Associació d'Empresaris i Comerciants d'Alrasser1 AECA, vol aprofitar l'ocasió que ens brinden pera felicitar a tot el poble, les Festes Nadalenques.

Volem comunicar també algunes de les diferents activitats que es realitzen des d'aquesta associació, dirigides a potenciar el comer~ al nostre poble. L'última participació ha sigut de manera molt significativa, a la XII Mostra Agroalimentaria i Comercial, on molts del comer~os associats van col.labor ara portant gratui'tament detalls que es van sortjejar l'últim día de la fira a l'stand de l'AECA.

També tinguerem dos representants en el 11 Concurs de Sabors del Món, on el tercer premi en les dos modalitats, valorats en 50€ cadascú, va ser donat per l'AECA.

1 per últim, destacar, que també varem patrocinar el Castell

-, COMPRA A ALcASSER!!f u eca "''~"'"""··~"''' Ens beneficiem tots"' ~. . j Ccmtic111 ~tt d'Ale~e' • • • j ililllJ'

--· ••'11• n ~lllilUI• ~

de focs artificials de tancament de la Mostra i els jocs per als xiquets.

A més a més, durant l'any celebrem diferents activitats, diñgides a promocionar i consolidar el comer~ al nostre poble.

Si eres comer~ i vols formar part d'AECA unix-te a nosaltres, pera poder formar un comer~ fort, din~mic i participatiu.

Tenim a la vostra dispocició el teléfon 627697700 i el correu electronic: [email protected].

COMPRA A ALCASSER!I! ENS BENEFICIEM TOTSl!l Des d'AECA, vos dessitjem un BON NADAL i un FELI~ ANY 2.017.

LA JUNTA DIRECTIVA

Page 19: Informatiu municipal Nadal 2016

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL 1 PARTICIPACIÓ CIUTADANA D'ALCASSER .... 19

Amas de casa TYRms Desde la Asociación de Amas de Casa Tyrius queremos aprovechar esta magnífica oportunidad para trasmitir nuestro agradecimiento al pueblo de Alcasser y en especial a nuestras socias su colaboración y apoyo que durante todo el año nos dispensan.

La Junta está muy satisfecha de todas nuestras socias que con tanto entusiasmo asisten a nuestros cursos, de labores manuales que sirven para aprender, relacionarse y al mismo tiempo aumentar su autoestima con esos trabajos tan artesanales que todas ellas hacen. También nos satisface mucho las señoras que pensando en su salud y en su línea asisten a las clases de Pilates, son tres grupos, dos días a la semana cada grupo. Como no dar también las gracias a todas aquellas personas que para viajar confían en nuestra asociación, intentamos y seguiremos intentando que sus viajes sean lo más seguros y agradables posibles. Para nuestra Junta también es muy especial el granito de arena que prestamos al Centro de Trasfusión de Sangre de la Comunidad Valencia, queremos aprovechar para trasmitir a todos nuestros donantes de Alcasser la satisfacción que desde el centro de donantes sienten por los donantes de nuestro pueblo, por su constancia y apoyo, nunca les defraudan, todos y cada uno de ellos hacen una labor muy importante, gracias a todos. Seguiremos ofreciendo a nuestras socias: meriendas, charlas, cursos de cocina y todas las actividades que creamos que puedan ser de su interés. A provechamos para comunicar a todas nuestras socias que el día 21 de Diciembre a las 17:00 h. en el hogar social del jubilado, celebraremos la tradicional merienda y homenaje algunas de nuestras socias más antiguas y nos felicitaremos la Navidad. NUESTRA ASOCIACIÓN DESEA A TODO ALcASSER UNAS FELICES NAVIDADES Y MEJOR 2017. Curso de coctna

Junta Local contra el cancer Benvolgut ve'inat, Des de la Junta Local contra el cancer volem informar-vos i fer-vos un resum de totes les accions dutes a terme durant l'any 2016 que ara acaba, i indicar-vos que tots els fons aconseguits amb aquestes accions van destinats a la recerca contra el c~ncer i a millorar la vida de les persones afectades per esta malaltia intentant disminuint !'impacte que causa. Al mes de febrer es va celebrar la 1 Masterclass de Zumba, ambla col-laboració desinteressada de les monitores Raquel, Mensi, Nerea, Vero, Sonia, Francesca i Veronica. Al mes d'abril tinguérem el tradicional dinar, ambla posterior rifa deis obsequis donats pel nostre comer~ local. La qüestació es va celebrar en el mes de maig, amb la col·laboració de la Junta Local i les socies que volgueren aj u dar. Comen~ant el mes d'octubre vam tindre Sarsuela, ambla col-laboració desinteressada de la companyia El Retablillo. I acabant el mes d'octubre estiguérem en la XII Mostra Agroalimentaria i Comercial d'Alcasser amb la venda deis productes solidaris i la loteria de Nada l. Donar les gracies altra vegada a totes les persones i a tots els comer~os que han col-laborat en les accions nomenades. Sense cadascú de vosaltres seria impossible obten ir cap resultat. Totes aquestes accions han donat com a resultat una recollida de fons de 9.000 €. 1 també mostrar el nostre agra"iment a les entitats que ens han fet donacions derivades de les seues accions solidaries. Entitats com són els Trivoltors d'Alcasser amb la donaci6 de 150€ de la Duatló Infantil i 290€ de la Triatl6 Solidaria i al Club Atletisme Alcasser amb 215€ de la IVVolta a Peu i Caminata. També citar la donació de 655€ corresponents a la recaptació del musical posat en escena pels alumnes de 6e de primaria del CEIP 9 d'octubre i als 89€ de l'exposició organitzada durant la Mostra pel grup Fotos Velles. Per acabar, tots i totes les membres de la Junta Local voldríem desitjar-vos unes bones testes i un millor any 2017 en el que seguirem treballant i lluitant per vencer a esta male.ida malaltia.

LA JUNTA LOCAL CONTRA EL cANCER

Page 20: Informatiu municipal Nadal 2016

20 ..... Nadal 2016 ..

~ Associació de veins d'Alcasser .A5sociacid de veln.s

d'Al.c:As~r Per que r Associacions de velos d'Alcasser és necessaria? Pareix que hui en dia no fa falta una associació de ve'ins. Tenim l~pp a la web de l'ajuntament pera denunciar quasevol incidencia que no ens deixe desenvolupar-nos com a clutadans. Podem acudir al facebook del polític de torn que creguem que més ens representa pera comentar-li el que ens preocupa. Indos al poble tenim una grup de facebook amb quasi 1800 membres on es segueix de prop les notícies d'Alcasser. Aleshores per a que volem pert~nyer a una associació de ve'ins? La resposta és ben senzilla: l~sociació de Ve'ins és una entitat amb veu en aquells organismes onde veres es prenen les decisions, per exemple al Consell Escolar Municipal. A més, acudelxen a tots el plens municipals pera reiterar les demandes que els apleguen deis habitants d'Alcasser. En definitiva, l'Associació de Vei'ns i Vei'nes d'Alcasser porta la veu deis ciutadans directament als organs de decisió. En l'actualitat porten entre mans temes tan urgents com la retransmissió deis plens. Pensem que és d'interes públic que els alcassers i les alcasseres pogueren veure amb els seus propis ulls com manegen els assumptes públics l'alcaldessa, els regidors i les regidores que ens representen. Per altra banda, estem preocupats per la circulació de vehicles de gran tonatge per dins del poble. Demanem amb insistencia una solució per la perillositat que suposa pera la població. Arnés, cal tenir en compte la contaminació acústica que provoquen aquestos camions quan passen per damunt de les bandes reductores de velocitat. Pera quan el corredor comarcal? l!Associació de Ve'ins es fa resso de les queixes reiterades provocades per punts conflictius com ara la circulació en la zona Artal de Foces (on no es respecta els senyals de prohibit circular a més de 30km/h) i en l'encreuament de l'avinguda Joan XXIII amb l'avinguda Diputació (zona gasolinera Ballenoil). Pero no tot s6n reclamacions. Des de l'Associaci6 de Ve'ins també aportem propostes de millora: - Estem d'enhorabona perqué per fi el pontet de Picassent té llum suficient. - Estem treballant pera qué hl haja una revlsló de preus en la nova normativa d'us de les instal-lacions esportives. Estem pendents d'un conveni entre Alcasser i Picassent per afavorir l'ús de la piscina

coberta per part de persones amb necessitats especials i per part de persones majors. - lnsistim en la necessitat d'un pla de prevenció de la ingesta d'alcohol en la via pública i en la prevenció de la ingesta i venda de alcohol a menors. - Demanem una ampliació d'horaris en el Dau per tal d'arreplegar a adolescents i a pre-adolescents.

Per últim, aprofitem pera informar que hem col·laborat amb la Junta Local del Cancer Alcasser, amb la Creu Roja d'Alcasser i amb Aldsser Ciutat Refugi.

Tota persona interessada en formar part de l'Associació de Ve'ins d'Alcasser podra posar-se en contacte al correu electronic [email protected], al nostre facebook www.facebook.com/assoclaclo.dalcasser o al teléfon del seu president Eduardo (Ropa) 633530280.

Bones festes i feli~ 2017! Eduardo G. Fofch Hernandez

President de l'Associaci6 de Veins d'Afct}sser

David Jurado Nos es muy grato remitirle esta breve reseña en referencia al tema del asunto por si fuera de su Interés.

no. David Jurado Torromé, Experto y Monitor de Defensa Personal, JiuJitsu y otras Disciplinas. Recibió el pasado dfa 18 de noviembre de manos del Delegado de Gobierno de Castilla la Mancha y el Subdelegado de Gobierno de Madrid, la medalla de Plata UGFAS, perteneciente a la Real Federación Española de Judo y DA. en el emblemático lugar del Alcázar de Toledo. Un Premio que fomenta y reconoce la labor desempeñada en pro del deporte y las Artes Marciales.n

Reciba nuestro reconocimiento mas distinguido y un cordial saludo.

DEPARTAMENTO DE DIFUSIÓN. UGFAS.-Unidad de Gestión para Fuerzas Armadas.

Page 21: Informatiu municipal Nadal 2016

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL 1 PARTICIPACIÓ CIUTADANA D'ALCASSER .... 21

Estimats ve'ins i veines,

Des de Som Valencians Alcasser, un any més i aprofitant l'espai que mos oferix l'Ajuntament d'Alcasser, volem agrarr a tota la població el recol~ament que seguix donant-mos dia a dia pera continuar en este projecte polític Valencia.

En este any d'actlvltat local hem presentat registres a l'ajuntament com son:

1.- Solicitud de reconeixement deis treballadors que colaboraren de manera voluntaria i sense ser remunerats pera contru"ir el polideportiu fa 45 anys.

2.- Presentarem formalment pera que la generalitat de Catalunya eliminara les Falles com a Patrimoni Cultural Catala (a día de hui aprovat), i per a que se recol~e l'inclusió de les

Falles de Valéncia com a Patrimoni Cultural e Inmaterial de l'Humanitat, en el que fa un díes podem dir que ya s'ha admitit a trámit.

3.- Dotar el cementeri municipal d'un elevador mecánic-eléctric pera millorar el servid. (Aprovat la nostra proposta al ple ordinari).

4.-1 per últim i mes important estem preocupats perla problemática actual, hem presentat la moció pera defendre el sector citrícola valenciá i el cumpliment de les directrius europees de control fitosanitari en dtrics. Esta queixa fhem presentat en el tribunat Europeu a Brusselles per que pensem que no s'está defenent com cal la nostra agricultura.

Som Valencians se posa a disposici6 de tota la població per a oferir la nostra colaboració a tots els ve'ins d'Alc~sser.

Per acabar, dir que es motiu d'alegria poder aprofitar estes llinies per a poder expondre la nostra manera de treballar i pera fer la tradicional felicitació nadalenc.a a la nostra localitat en estos dies tant senyalats i desijar­los unes bones festes a tots els ve'i'ns i pre supost una bona entrada de l'any 2017.

Bon Nadal 1 Feli~ any 2017

L:Equip Som Valencians

~Ciudadanos Alcasser

Estimados vecinos y vecinas:

Desde el grupo político de Ciudadanos Alcasser tenemos el placer a través de este libro de fiestas de navidades de esta gran localidad desear a todos ustedes en estas fiestas tan señaladas que sean muy felices junto a todos sus seres más queridos y amigos.

También nos gustaría contarles algunas de las cosas que hemos apoyado a lo largo de este año, siempre pensando en el beneficio y mejora de nuestra localidad tan querida por todos nosotros, por lo que nos agradaría explicar algunas de las más importantes como podría ser la reforma del escenario de la Casa de la Cultura debido a su gran deterioro, la realización de un aseo unisex en el parque de la Trobada (parque raro), la ampliación del local de servicios sociales debido a sus reducidas dimensiones y muchas más cosas que os iremos contando.

El apoyo por nuestra parte de las nuevas ordenanzas, normativas y reglamentos de nuestra localidad cuando se han trabajado entre todos los grupos políticos que componen nuestro Ayuntamiento.

También esperamos que todos los vecinos de esta gran loc.alidad hayan disfrutado de nuestras nuevas piscinas y sus instalaciones.

Sin querer extendernos más desde este grupo político Ciudadanos tenemos el placer de poder desearles.

FELIZ NAVIDAD Y FELIZ Af40 NUEVO 2017

Page 22: Informatiu municipal Nadal 2016

22 .... Nadal 2016

Joves amb compromís per alcasser

Estimats ve'ins i véines d'Alcasser, des de joves amb compromís per Alcasser volem transmetre a tot el poble, el nostre desig de gaudir d'unes molt bones festes de Nadal i cap d'any.

Durant aquest any 2016 des de joves amb compromfs per Aldsser hem estat participant en diverses activitats polftiques, tant lúdic polítiques, com de formació. En agost passat varem estar al congrés deis diputats amb el nostre company lgnasi Candela, Diputat al congrés deis diputats, per Alacant i coordinador nacional de joves amb iniciativa - compromís.

També formarem part de la trobada de joves amb iniciativa­compromís a Llíria parlant de la política juvenil actual i on treballarem en diversos tallers sobre comunicació i marqueting polític, oratoria discurs simulació de les Corts Valencianes on també contarem ambla presencia de Monica Oltra i Yayo Herrero de ecologistes en acció per parlar de temes polítics mes especffics.

A més a més de la nostra activitat més recenta la Casa de l'alumne per parlar de la nova llei de joventut, oportunitats, precarietat laboral deis joves i ocupació amb Alberto lbáñez secretari autonomic d'lgualtat i Polítiques Inclusives i Director General de l'lnstitut Valencia de la Joventut.

Aquest és un resum de les moltes activitats que hem estat fent aquests mesos. La participació política és molt important per tal de defensar els nostres drets com a ciutadans. 1 també com a joves, i no sois pel nostre futur, perqué primer tenim que guanyar el present, acabant amb les desigualtats socials, de genere i fer un govern pera les persones pera la nostra societat i ciutadans, millorant el dia a dia de la gent del nostre poble, de joves, majors i de tots en general.

Estem en una nova etapa política sorgida del 15 M. El 15-M va posar en !'agenda temes aparcats des de la Transició o que mai havien estat tractats durant aquel! temps. es la democracia del segleXXI:

• Noves formes de participació de la ciutadania i més transparencia

en la gestió de tot allo que és públic, per evitar les portes giratories.

• Millorar els mecanismes de democracia interna deis partits i la participaci6 de la militancia. Priml.tries, revocació de carrecs, limitació de mandats ... Noves formes de funcionament.

• lncorporació de les noves tecnologies de la comunicació. lnverslons en l+D+I. Alfabetltzacló digital. Societat del coneixement.

• Compliment deis drets basics per garantir una vida digna. Reconeixement de les minories.

• Canviar les prioritats de l'Estat. Primer les persones.

Des de Joves amb compro mis per Alcasser defensem aquest ti pus de polítiques en l'ambit local, polítiques pera la gent, polítiques transparents i de participació ciutadana, L'educació com a eix fonamental de la societat per una educació de qualitat al nostre poble. Cultura, promoció lingüística, ecologisme com ja es pot veure amb els contenidors d'oli utilitzat per tal de red u ir l'emissi6 de C02, lgualtat, valencianisme i polítiques per millorar el dia a dia de la gent, aquest és el nostre projecte.

"'No et limites a contemplar aquestes hores que ara v'nen. Baixa al carrer i participa. Perqué no podran res davant un poble unit, alegre i combatiu•v.A. Estellés

Suma't al nostre projecte de joves amb compromís per Alcasser, contacta amb nosaltres i informa't.

JOVES AMB COMPROMÍS PER ALCASSER VOS DESITJA BONES FESTES, BON CAP D'ANY 1 PROSPERITAT PERAL 2017

E-mail: [email protected]

facebook: https://www.facebook.com/jovescompromisalcasser

Page 23: Informatiu municipal Nadal 2016

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL 1 PARTICIPACIÓ CIUTADANA D'ALCASSER .... 23

Bones Festes! si n•bn•

temps < <".\ l1r; n

vqe~c~~a gu~11!t desenvol~pam bl'\t

aconscguirpo llC P" , articu ta r sóm llegua~pai

r.fuTu rtor~a oposicío territori ,

No tinc oltra autoritot que aquesto: to d'ha­ver-me opossionot, fins o l'obsessió, perlo vida i el destí del meu poble. Potser és l'úmco possió noble que reconec en mi.

ve rd ' · 2 '"" 1 d f111<1n~ment

~1!•v~ ( democratica . vo em podem pro1ect.- trebalíant benestar

esquerra cr rLl e; 1

pluralitat n::l) Q 1 ít i ca ':\OU Joan Fuster - Nosaltres els valenc1ans emptffi'$ Vé)lenc1anisme ecOJog1sme

comprom1s lnicativa avalats ,Jt o ~rc.s

Des del col-lectiu de gent que formem Compromfs per Alcasser volem transmetre a tot el poble, el nostre desig de que pogueu gaudir d'unes molt bones festes de Nadal i cap d'any , festes entranyables i familiars en les que ens agradaria que totes les famílies es pogueren retrobar per celebrar juntes estos dies de jola.

L'any passat, en aquest mateix escrit féiem un record per aquelles famflies, tant del nostre poble com del nostre país, que per raons economiques no podrien celebrar aquestes restes com cal.

Este any volem ser més positius i fer un canta !'esperan~, perque encara que hui en dia no hi ha massa motius per creure que !'actual situació economica i laboral sera molt millor al proper any, des de Compromfs per Alcasser volem creure que com va dir Martin Luther King; .. Sois amb l'obscuñtat podras veure els estels"

Per aixo i malgrat tots els problemes que hui estem patint als nostres llars o a les nostres famílies, els membres de Compromís volem creure que entre tots, traient conclusions del passat, i si som capa~os d'aprendre de tot el que duguem viscut aquests anys de crisi,posant il-lusió, forc;a, treball, i voluntat de fer les coses millors, serem capa~os de traure endavant el nostre projecte huma, siga quin siga l'objectiu que tinguem fixat a la nostra vida.

Este any 2016 que ara acaba ha sigut molt intens pera nosaltres, amb processos electorals, assemblees, reunions i un intens treball municipal que es va veure recompensat políticament amb la satisfacció de l'organització de l'acte on celebrarem el primer any de Compromís per Alcasser, acte en el que contarem amb la presencia a Alcasser de la Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, i portaveu de Compromís Mónica Oltra i el nostre

diputat al Congrés Enrie Bataller, moment on poguérem fer-los arribar als nostres convidats la idiosincrasia del nostre poble, per a nosaltres va ser tota una satisfacció que ens manifestaren el seu suport i reconeixement del nostre treball com assemblea local de Compromís , fent una menció explícita a la nostra portaveu Isabel Parra i la nostra executlva local.

A Compromfs per Alcasser tenim moltes coses que ens encoratgen a lluitar al 2017, a alc;ar-se cada dia pensant que podem ajudar a aconseguir un poble i un País millor, pero la principal com sempre, és saber que contem amb el vostre suport i que cada dia sou més els que es sumeu al nostre projecte, per tot aixo és per el que la nostra esperan~a creix dia darrere dia. i és eixa la idea que en aquest BIM especial de Nadal volem compartir amb tots vosaltres.

Gaudiu amb les vostres famílies de totes aquestes festes, i que al proper any !'alegria i l'esperanc;a siguen les vostres companyes fidels en el llarg camí de la vida.

COMPROMÍS PER ALCAsSERVOS DESITJA BONES FESTES, BON CAP D'ANY 1 PROSPERITAT PERAL 2017

Page 24: Informatiu municipal Nadal 2016

24 ~ Nadal 2016 ..

Trebattant per Alcasser

Proposar pots proposar el que vulgues, una altra cosa és que depén de qui ho propose és bo/interessant per al poble. Cada vegada és més evident, que del que es tracta en política municipal és de fer ve u re el que dius que faras, pero que en realitat després, fer o no fer, depén del titular i la repercussió que tinga la noticia. Portem presentant mocions, propostes per escrit, aportant idees i reunint-nos amb tots els grups polítics, des de l'inici de la nova legislatura en l'ajuntament i el "postureoº polític és d'escandol. Ad ningú mou fitxa si no és pera deixar a altre/a en evidencia, encara que per descomptat sempre amb les esquenes cobertes al·legant que ho fem pel bé del poble. Ben aviat, estara la possibilitat de gravar els plens de l'ajuntament, pero, veient el vergonyós espectacle i la falta d'etica per part d'alguns regidors, ens queda el dubte de si oferir-los rntegres o en format "Salvamé". El nostre full de ruta és i sera la mateixa que quan vam comen~ar aquesta etapa política, PER 1 PERA LA GENT. Pareix que els altres grups polítics de l'ajuntament ho tenen menys ciar. Dit a~o, fem un breu resum de que en l'ambit de política municipal haguera pogut ser pero no va ser.

Amblt Medlamblental:

Hem presentat la moció Akasser Lliure de glifosato (dassificat recentment per la OMS com probablement cancerigen per als éssers humans). Esta al calalx (per falta de voluntat), flns que des d'Europa ens obliguen a retirar-lo. Presentarem la moció Alcasser cap a la sostenibilitat. (va ser retirada després de 6 mesos de mercadejar i anar de calaix en calaix de l'ajuntament), finalment va veure la llum, després de la foscor deis calaixos de l'ajuntament sota el nom de "Pacte de les alcaldies pel clima i l'energia" ARA SI!!

De les 24 millores que presentarem per a la remodelació de la piscina municipal cal destacar la nostra aportaci6 i insistencia en que el millor era dotar-la d'un "Clorador Salí", per tindre l'aigua salada i prescindir de productes químics, tant perjudicial pera les persones, com peral medi ambient.

Amblt Econbmlc:

Presentarem la moci6 on demanavem un ajust de les retribucions de tots els regidors i regidores on s'estalviava l'ajuntament 40.000€ anuals. (Van taxar de populista al nostre portaveu, i no va seguir avant la moció per decisió única i exclusiva de la nostra senyora alcaldessa, que va decidir retirar-la 5 dies abans del ple i un mes abans de les eleccions 26J).

Presentarem també la moci6 per a la Creaci6 del Portal de la Transparencia que va ser aprovada al ple per unanimitat amb el recolzament de tots els grups que la votaren a favor i que a dia d'avui continua pr~cticament sense contingut.

Grades al regidor de Gent d'Alcdsser Uul Avlñ6 Garcfa, aquest a}untament no es va veure lmmers en una estafa sense precedents, descobrint l'endema de la seua adjudicació, que /'empresa guanyadora del concurs va presentar documentad6 d'una empresa ex.fingida i fallida. La quantitat pressupostada era de quasl 664.00H.

Amblt solldarl:

Promoguerem activament la posada en marxa de les accions d'Alcasser poble Refugi.

Ambit cultural:

Presentem una moció pera la Recuperació del Patrimoni Cultural deis Horts i Motors del nostre terme, recolzada amb lleis i subvencions destinades íntegrament pera aquests quefers. Es deixa al calaix. Es trau coma una de les condicions pera aprovar els pressupostos 2016. S'aproven els pressupostos. La moció continua al calaix i els horts i motors derruint-se.

Ens apassiona Alcasser i estimem el nostre poble. Treballant en positiu Per un poble 10 guanyes tu! Aquests són els eslogans de les passades eleccions municipals deis diferents grups polítics de l'ajuntament. Molt ha de canviar la cosa per a complir els programes que aquests eslogans encap~alaven. Només queda desitjar-vos que gaudiu de les festes amb coneixement i germanor.

Page 25: Informatiu municipal Nadal 2016

BUTLLET[ INFORMATIU MUNICIPAL 1 PARTICIPACIÓ CIUTADANA D'ALCASSER .... 25

Colp d'estat a la democracia Per fi s'ha consumat el colp d'estat a la democracia en este país. Els polítics progressistes per excel·lencia en este país del mal anomenat Partido Socialista Obrero Español han entregat sense embuts ni vergonya el poder al partit també corrupte per excel-lencia d'este país. De nou tornem a estar en mans del senyor Rajoy que sera l'encarregat de cuidar del ramat, dit siga de pas haura de torejar esta vegada amb algunes ovelles negres que se li van colar o mes be no van passar pel colador. O'entrada anuncia que no hl haurl.t canvls en les polrtiques del seu "nuevo gobierno" ,dit siga d'altra manera, que seguira amb els retalls tant en sanitat educacl6 1 ara amb el beneplaclt deis seus companys de ruta Ciutadans abordara la vidriola de les pensions, sí eixa que anunciava a bombo 1 platillo en les passades campanyes que no tocarla. De nou tenim cuidant del ramat el llop, pero esta vegada actuen en bandada.

Acf tenim els i les primeres espases de Rajoy les seues carteres i les perletes que ens deixen: Sanitat Dolors Montserrat La diputada del PP, que és copropietaria junt amb sa mare d'una empresa que apareixia, al tancament de 201 S, en la llista de morosos d'hisenda,

6rup Popular Ara fa any i mig que el equip de govern socialista té en solitari la responsabilitat de governar el nostre poble. 1 la té en solitari, perqué en tan poc de temps han fet valdre tant el seu autoritarisme que els seus socis de Govern (Compromfs) han eixit espantats.

1 es que, quan es governa en minoria, més que mai es deu donar pasa la veu de tots, és necessari no sois el dialeg, si no el consens i escoltar als de mes.

Amb el.xa actitud no mes s'espanta als socls de govern, si no que es perden grans oportunltats peral poble.

1 aixó és el que passa en el nostre Ajuntament.

Com fan les coses amagades per a posar-se ells únicament la "medalla" cauen en el "desdeny" cap als seus companys de Corporació i a alguns al menys ens acrediten 1 O anys d'experiencia.

Es necessari per tant contar amb totes les forces polítiques pera dur endavant iniciatives més arriesgades e innovadores.

Si abó ho hagueren fet, Alcasser no havera perdut 180.000 E al denegar-nos la conselleria la subvenció peral taller d'ocupació perno fer be els tramits. Primer ho demanen mal i la conselleria els obliga a informar i aprovar-lo per el ple, i després de delegar­li les funcions a l'alcaldessa, se equivoquen en la quantia de les hores. Resultat Els aturats perden una bona oportunitat de formar­se i treballar durant un any.

SI alxf ho hagueren fet, l'lnstitut d'Alcasser i el CoMegi Stm. Crist

segons el Ministre Montoro deu 2.305.822,98 aurelios. Foment lñigo de la Serna es dedicava quan era alcalde de Santander a convertir els espais verds -zona protegida de litoral- en sol urbanitzable destinat a pares i jardins que, en realitat, comportaría la construcció d'edificis de rajola -fins més de 30.000 vivendes­que resultarien contraries a la sostenibilitat que exigix la llei. Defensa María Dolores de Cospedal gran coneguda per tots per la indemnització en diferit dirigira també en diferit la defensa de la nació "con la ayuda de dios" ... déu ens agarre confessats. Ocupació i seguretat social Fátima Bañez encarregada de reformar les reformes i d'eixir de la crisi grades al cable que li va tirar la virgen del rocio. lnclús tenint 6 pisos, 2 finques i 1 solar també vol cobrar dietes d'allotjament~ xupla't eixa!!! Agricultura, Pesca i Alimentació i Medi Ambient Isabel García Tejerina especialitat: portes giratories, vore cas Acuamed. Podríem estar anomenant una infinitat de casos de corrupció, portes giratories, malversació de !'actual govern d'Espanya peró necessitaríem el BIM de nadal sencer i el d'estiu. L'única i verdadera oposició i alternativa real a hores d'ara en el congrés és Podemos r la resta de forces d'esquerra, que defendrl.tn els drets deis ciutadans davant de la passivitat de la resta de l'oposlcló.

de la Fe no s'hagueren quedat sense una ajuda extraordinaria per haver tingut que fer front a les despeses del banc de !libres que la conselleria no els ha pagat.

Els Populars lamentem profundament esta forma de governar i la pérdua de subvencions que milloren les possibilitat deis nostres ve'i'ns i deis nostres serveis públics i desitgem que este nou esperit de dialeg i consens que arranca en esta nova legislatura en l'Estat Espanyol, arribe al nostre municipi.

Des de la oposició que és la responsabilitat que assumirem des de les passades eleccions el Partit Popular i amb lleialtat institucional continuarem treballant per el nostre poble, recolzant les propostes siguen del grup que siguen i que entengam siguen beneficioses per a Alcasser i els seus ve'ins i denunciant aquelles accions que siguen perjudicials, i novament tendim la ma pera que entre tots lluitem per un poble 1 O.

Aprofite'm este bolletf pera felicitar en este festes Nadalenques i desitjar un feli~ Any Nou, a tots els ve'ins i ve"ines d'Alcasser, verdader motor de la nostra societat.

Page 26: Informatiu municipal Nadal 2016

26 .... Nadal 2016

"Nuevos tiempos para la palabra" El pasado 17 de Noviembre, tras 1 O meses de incertidumbre, arrancó la que sin duda será la legislatura que abre una nueva etapa polftlca, marcada por el diálogo, el acuerdo, el consenso ..... Un nuevo tiempo para la .,PALABRA~

Un gran reto para todos los grupos polfticos que conforman el congreso de los Diputados en esta XII legislatura.

Por fin hay Gobierno en España y nos congratulamos que Mariano Rajoy sea el Presidente de todos los Españoles, gracias al apoyo de Ciudadanos y Coalición Canaria, así como del Partido Socialista en su .,abstención.V:

Por fin, el sentido común inclina su balanza hacia quienes defienden los principios y valores de Unidad y hacia quienes defienden el respeto y el derechosufragio y a intervenir directa o indirectamente en los asuntos públicos y a participar en las decisiones que afectan al Interés General a través de las elecciones, el respeto al resultado de esas elecciones y por lo tanto en un Estado de Derecho y Democrático como es el nuestro, a que gobierne la fuerza política más votada en este caso, y en dos convocatorias consecutivas el PARTIDO POPULAR (como ha

ti 'Aleass•r

Estimades ve'ines i estimats ve'ins,

Un any més ha aplegat el Nadal, 1 des de l'Agrupacló Socialista d'Alcasser volem desitjar-los que passen unes bones festes, on estiga sempre ben present la pau i la solidaritat, tan necessaries en aquests temps que vivim.

Som conscients que el nostre partit esta en uns moments molt complicats i volem aprofitar aquest espai d'opinió pera transmetre a la ciutadania el posicionament deis Socialistes d'Alcasser, davant deis fets ocorreguts el passat mes d'octubre i per tots coneguts. Aquest posicionament va quedar reflectit en la nostra Assemblea del 7 d'octubre amb el següent acord aprovat per unanimitat:

1 r. Rebutgem que el PSOE facilite qualsevol govern del PP i reivindiquem que mantingo el NO en una próxima investidura tal comes va decidir al Comité Federal del 13 de juliol ja que considerem

sido siempre desde las primera elecciones democráticas en 1977) ...... Es tiempo pues de ESPERANZA.

Esperanza para abordar y resolver los grandes retos:

- Que España continúe avanzando.- La situación ha cambiado mucho desde 2011 hasta hoy, se destruían más de 1.400 empleos al día y hoy se crean más de 1.400 al día. En 2011 el paro subía a un ritmo del 12%, hoy baja a un ritmo de más del 10% anual. El déficit superaba el 9%, hoy está por debajo de 5%.

- Que se continúe reconduciendo la situación económica.- Es necesaria que se mantenga su evolución para mantener las políticas sociales.

- Que se garantice la libertad y la democracia.- Es necesaria mantener la unidad de todos los Españoles. Que dichos valores no sean destruidos por aquellas minorías que quieran imponer el pensamiento único.

- Que se llegue a acuerdos en los grandes pactos de Estado.- Por la Educación, Por las Pensiones, Por la Sanidad, Por la financiación Autonómica.

En el Partido Popular somos conscientes de que nadie puede de manera absoluta imponer su voluntad, pero también de que nadie puede impedir el ejercicio razonable de la acción de gobierno. "Tan malo es no tener un gobierno como tener un gobierno al que no se le deje gobernar"'..

El tiempo dirá si todos hemos estado a la altura. Desde el Partido Popular de Alcasser os deseamos una Felices Fiestas Navideñas y un próspero Año Nuevo.

el PP un partit inhabilitat per governar Espanya pels múltiples casos de corrupcló.

2n. Donem el nostre suport i reconeixement a Pedro Sánchez, secretari general del PSOE fins al passat 1 d'odubre, ates que va ser triat democraticament en primaries perla militancia, pe/ seu compromís amb els votants i militants.

3r. So/.licitem a la Gestora que convoque urgentment Primaries per triar secretari@general i un congrés extraordinari que manifeste alto i clara la posici6 del PSOE.

4t. Recolzem al grup municipal socialista pe/ seu treball incansable al front de l'Ajuntament en aquests moments tan comp/icats en la vida organica del partit.

Aquest acord va ser enviat als organs de direcció del nostre partit i publicat en xarxes socials el passat 13 octubre (https://www.facebook.com/socialcasser).

Els soclallstes d'Alc:Asser contlnuarem defensant el nostre projecte per millorar la vida deis alcassers i alcasseres malgrat les dificultats i entrebancs, i recolzem i recolzarem l'enorme esfor~ i treball que dia a dia els nostres companys del Grup Municipal porten endavant al nostre Ajuntament.

Els desitgem unes bones festes i que l'any que entrara, ens porte un bon grapat de coses bones i desitjos complits.

Page 27: Informatiu municipal Nadal 2016

BUTLLETÍ INFORMATIU MUNICIPAL 1 PARTICIPACIÓ CIUTADANA D'ALCASSER .... 27

Grup Municipal socialista Ja estem quasi a l'equador de la legislatura, i aprofitant les pagines del BIM, el grup de govern volem agrair a tot el veinat la confian~a i l'oportunitat que ens heu donat per guiar el nostre poble amb altre rumb. La ii.lusió i la passió que eren el nostre lema de campanya ens segueixen acompanyant, pero ara amb els peus en terra, gestionant l'ajuntament, xafant el carrer, parlant amb tot aquell o aquella que s'adre~a a nosaltres i ens diu el seu problema, ens fa alguna proposta de millora, i, de vegades ens transmet alguna crítica que sempre sera ben rebuda si ens ajuda a millorar. Per damunt de tot, som persones, i reconeguem que podem equivocar-nos i que rectificar és cosa de savis.

Vivim una ~poca molt intensa per diverses qüestions moltes vegades alienes a la nostra voluntat pero, compromesos amb el nostre poble tenim el cap posat en treballar per Alcasser i poca poc van produint-se canvis i millores.

• CIRCULACIÓ VIAL: Nous aparcaments públics al C/Colon i Av. Joaquim Sorolla per evitar que els coxes aparquen dalt de les voreres, que a més de ser una infracció, impedeixen l'eixida del veinat de les propies cases. El canvi a direcció única del carrer Silla per evitar greus accidents i la peatonalitzaci6 del e/ Salvador Giner els dles de mercat per facilitar el pas deis vianants.

• EDUCACIÓ: Concessió d'ajudes de llibres de text (l'Ajuntament d'Alcasser ha estat deis primers en pagar totes les ajudes de XARXA LLIBRES), augment en beques de MENJADOR i manteniment del XEC ESCOLAR per al segon cicle d'lnfantil. Millora d'infraestructures escolars i posada en marxa del nou PLA D'ABSENTISME ESCOLAR, per atendre l'alumnat 1 les famRles afectades.

· IGUALTAT i CULTURA: Elaboració del PLA D'IGUALTAT municipal i programació estable de teatre i cinema al Centre Cultural.

• ESPORTS: Amb la remodelació completa de les piscines municipals hem de destacar la major afluencia de públic en anys.

· PROMOCIÓ ECONOMICA: Amb exit d'organització i participació a la Flra agroallmentarla 1 comercial d'Alcasser, augment d'edicions de MESURA 1 MOSSET i, recolzament al comer~ local amb noves campanyes de promoci6, com "'Per Nada/, compra i guanya al Mercat Municipal"' i consolidació del xec regal per comprar al come~ local, cursos de Gestl6 Digital pera comef9>1 i empreses, per adapatar-se a les noves teconologies del marqueting actual."

· JOVENTUT 1 PARTICIPACIÓ CIUTADANA: Posada en marxa del Consell de Partlcipaci6 Ciutadana i augment de servei d'oci i entreteniment al DAU.

· MEDI AMBIENT: L'Ajuntament d'Alcasser s'ha adherit al "'Pacte deis Alcaldes pel Olma l l'Energla" amb l'objectiu de millorar !'eficiencia energetica i utilitzar fonts d'energia renovable.

Tenim un Alcasser més igualitari, més transparent i més participatiu. Són molts els canvis fets i molts més els que vindran. Comptem amb vosaltres perfer poble, per millorar el nostre poble.

L'equip de govern desitgem que gaudiu deis diferents actes programats per aquestes festes nadalenques i que tingueu un bon any 2017.

Grup Municipal Socialista

Page 28: Informatiu municipal Nadal 2016

Segon premi: Cartel/ de Oara Quiles Martínez (9 d'OctubreJ

' . M. l. Ajuntmment d'Alc:User

.... ~ del Castell, 1 TelMon: 961240347

Fax: 96124 02 n Correu: 1lcasser•ava.es

' . ' . Eva Zamora Chanzil

• t( 11.Cissa COLOI s.l M 1241215

.. 4.100 exemplars

V-4280-1996

Tercer premi: Cartel/ de Cristina Rosales Martfnez (9 d'Octubre)