Informem Gener 2011

32
Butlletí municipal de Sant Quirze del Vallès Núm.157 I Gener 2011 VI Època P. 4 - 5|El ple aprova el Pressupost de 2011 Millores en el transport públic

description

Revista municipal de Sant Quirze del Vallès. Edició Gener 2011

Transcript of Informem Gener 2011

Page 1: Informem Gener 2011

Butlletí municipal deSant Quirze del Vallès

Núm.157 I Gener 2011VI Època

P. 4 - 5|El ple aprova el Pressupost de 2011

Millores en el transport públic

Page 2: Informem Gener 2011
Page 3: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat3

El ple aprova el Pressupost de 2011

Millor transport públic entre Sant Quirze i Sabadell

SQ Viu l’Empresa presenta les propostes formatives de 2011

Sant Quirze rep a Ses Majestats els Reis d’Orient

Millores en el servei a les persones en situació de dependència

Convocatòria Premi dona de Sant Quirze 2011

Un 2011 molt esportiu

Et recomanem una lectura

Estigues al dia, mira’t l’agenda

SUMARI

Montserrat Mundi i MasAlcaldessa

[email protected]

Motxilla ecològica: Aquest butlletí està imprès amb paper de tipus ecològic fet que garanteix que s’ha produït sota els estàndards mediambientals més exigents amb el fi de limitar l’impacte mediambiental. Aquest paper s’ha elaborat sense utilitzar clor elemental en el procés de decoloració de la pasta i complint amb la normativa ISO 14001 i EMAS (Projecte de Gestió i Auditoria Ecològica). Per altre banda, la tinta utilitzada no porta olis minerals i està composada per materials reciclables i no contaminants complint amb les normatives ISO 9001 i ISO 14001.

OAC, Ofi cina d’Atenció Ciutadana:Les instal·lacions de l’Ofi cina d’Atenció Ciutadana (OAC) es troben a la planta baixa de l’AjuntamentPlaça de la Vila, 1 Telèfon de contacte: 93 721 68 00

Telemàticament: L’Ajuntament posa al servei de la ciutadania el web www.santquirzevalles.cat

Altres telèfons d’interès:Policia Local 93 721 68 68Emergències 112 CAP Sant Quirze (demanar hora: 93 728 44 44) 93 721 41 80

12-13

Telèfons d’InterèsOpinió | Prosposta temes

4-5

Les cartes destinades a la Secció d’Opinió no poden tenir més de 1.300 caràcters (amb espais inclosos). Han de ser signades pels seus autors tot fent constar el seu DNI i número de telèfon. L’Informem es reserva el dret a publicar-les o a resumir-les, i no facilitarà informació postal o telefònica sobre les mateixes. Ens podeu fer arribar les vostres cartes a [email protected]

Si formes part d’una entitat local que organitza algun acte o ets un veí amb una proposta de tema per al butlletí, digues-nos-ho!. Envia un correu electrònic a [email protected] i explica’ns en quatre ratlles la teva proposta i indica’ns un telèfon de contacte. El Consell de Redacció valorarà la teva proposta segons criteris periodístics (actualitat, interès local...), i si és acceptada, la redacció de L’Informem serà l’encarregada d’elaborar la notícia sobre el tema proposat a partir de les dades facilitades.

Disseny i maquetació a càrrec d’Estudi de Comunicació Intus S.L. C/Passatge Arimón 6-12, Local Comercial Nº 2 (Parc dels Voluntaris). L’Ametlla del Vallès (08480). www.intus.cat

Edició de continguts i redacció: Estudi de comunicació Intus S.L. Gabinet de Comunicació de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. Impressió a càrrec de Creacions Gràfi ques Canigó S.L. C/ Perú, Nº 160. Barcelona (08020).D’aquest butlletí s’han imprès 8.000 exemplars. Butlletí gratuït. Dipòsit legal: B-26026-2009.

Si esteu interessats en inserir publicitat al butlletí podeu contactar amb nosaltres vía mail a [email protected] o bé al telèfon 93 845 76 45.

Foto portada: Josep Múrcia

Crèdits

10

6-7

20

25

28

29-30

18

Comencem un nou any amb una molt bona notícia: la millora del transport públic entre Sant Quirze i Sabadell. En aquest mandat hem pogut avançar en la nostra aposta per millorar el transport públic amb accions com són la línia d’autobusos que connecta Les Fonts, l’Hospital de Terrassa i el centre del poble, així com també hem aconseguit dels Ferrocarrils de la Generalitat augmentar la freqüència de pas dels convois. També, hem millorat les parades de bus amb marquesines i informació, hem millorat la senyalització, i fi ns i tot hem actuat sobre els ressalts dels vials, que tot i complir normativa eren molt alts.

Però teníem un repte pendent. Eren molts els quirzetencs i les quirzetenques que em deien que els autobusos de la línia amb Sabadell eren molt vells i atrotinats. No es donava un bon servei! Ara, però, em plau poder dir que des del dia 3 de gener aquesta línia s’ha integrat dins del servei que presta la companyia TUSS a Sabadell, i ho hem aconseguit amb tot un seguit d’avantatges per Sant Quirze: tenim vehicles més moderns adequats a persones amb mobilitat reduïda; els preus del bitllet senzill i dels títols de viatges han baixat, perquè ara a més de comprar el de l’ATM també podem comprar els de Sabadell, que són més barats; i fi nalment, tot això sense cap cost per Sant Quirze!

És un exemple de feina positiva. Però encara resta molta més per fer. Continuem treballant per un Sant Quirze encara millor!

Montserrat Mundi i Mas, Alcaldessa

3

Un 2011 amb projectes fets realitat

Page 4: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat4

El ple aprova el Pressupost de 2011

El pressupost d’enguany respon a dos objectius molt clars: la conten-ció en la càrrega impositiva a la ciutadania i l’atenció a les necessitats bàsiques de la mateixa.

Per aquest motiu, el resultat ha estat un pressupost auster, amb con-tenció de la despesa i també marcat per la forta caiguda dels ingres-sos, però que respecta els principis estratègics i bàsics de la gestió econòmica i de l’atenció a la ciutadania.

En aquest sentit, el pressupost dóna resposta als canvis, defi nint com a prioritats la sostenibilitat econòmica de l’Ajunta-ment, amb una gestió efi cient i acurada dels recursos, així com també amb una gestió prudent i igualment efi cient de les despeses.

A grans trets, el 25% del pressupost es destina a la dotació de recursos efi cients per gestionar despeses i atendre inversions. Un exemple d’aquest esforç es materialitza en la planifi cació de projectes com la carpeta ciutadana, la implantació d’un sistema de gestió econòmica totalment transversal o la presentació de la informació en diferents formats.

En segon lloc, el 50% del pressupost es destina a consolidar l’estruc-

tura sòlida del municipi en els àmbits de mobilitat, accessibilitat, quali-tat de vida, plantejament urbanístic i equipaments.

Finalment, l’import restant es dedica directament a les persones: jo-vent, gent gran, famílies necessitades i, en defi nitiva, a suplementar la manca de recursos personals en molts casos. També al teixit asso-ciatiu, consolidant la participació ciutadana i facilitant l’accés al portal web, oferint nous espais cívics i donant suport a la cooperació.

De la mateixa manera, el desenvolupament empresarial esdevé també prioritari i refl ectit en el pressupost: el recolzament a la xarxa industrial és clau en el plantejament econò-mic de l’any vinent.

El nou pressupost posa de manifest que l’endeuta-ment global és cada vegada inferior, de manera que es redueix any rere any, fi ns a arribar pràcticament al 40,32% en el 2011, un 10% inferior a les xifres d’anys anteriors. Recordem que abans del Decret sobre me-

sures per a la contenció del dèfi cit, el límit es trobava en el 110%, i que la darrera disposició d’aquest Decret deixarà aquest límit en el 75%. Per tant, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès es troba molt allunyat dels límits permesos per la llei.

L’exercici per a l’any vinent se centra en la contenció i l’efi ciència

econòmica

El ple de l’Ajuntament ha aprovat el pressupost municipal per al 2011 amb els vots favorables de CiU i PSC, i els vots en contra d’ERC, ICV i PP per un import de 18.843,630,52euros.

La Patronal serà objecte de milloresTam

bé s

'hi in

verti

rà e

n se

gure

tat

Page 5: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat5

La neteja viària és una prioritat en el pressupost

Durant el 2011 es duran a terme diverses obres

El pressupost inverteix en serveis a les personesCo

nsist

ori

1,66

€ (

3,32

%)

2,93

€ (

5,86

%)

3,78

€ (

7,57

%)

6,33

€ (

12,6

6%)

3,19

€ (

6,39

%)

5,11

€ (

10,2

2%)

14,3

5 €

(28

,69%

)

10,18

€ (

20,3

6%)

2,46

€ (

4,93

%)

Alca

ldia,

Secr

etar

ia, In

forma

ció i

Aten

ció C

iutad

ana

Urba

nisme

i Ob

res

Segu

reta

t Ciut

adan

a i T

ràns

it

Nove

s Te

cnolo

gies

i Ges

tió d

el Co

neixe

ment

Serv

eis E

conò

mics

, Pro

moció

Eco

. I O

cupa

ció

Serv

eis a

les

Pers

ones

• Ed

ucac

ió, C

ultu

ra, J

oven

tut,

Espo

rts,

Ben

esta

r, Pa

rtic

ipa-

ció,

Igua

ltat,

Gent

gra

n i C

oope

raci

o

Serv

eis G

ener

als

Deut

e

En què invertim els diners?

Page 6: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat6

Els ajuntaments de Sant Quirze del Vallès i Sabadell, i el Departa-ment de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya han acordat renovar i millorar la línia interurbana que comunica ambdues poblacions.

Les millores en el servei es van posar en marxa el passat 3 de gener, i consisteixen en incre-mentar el nombre de parades, afegint-ne tres de noves, així com també s'han substituït tots els vehicles actuals per vehicles adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Una altra mi-llora molt important és que els usuaris poden utilitzar els abonaments integrats de l’ATM (Au-toritat del Transport Metropolità) de l’àrea de Barcelona, però també, i com a novetat, poden utilitzar tot el ventall de títols propis del servei de transport urbà de Sabadell (bitllet senzill, T-10, carnet mensual, carnet mensual jove), que són més barats.

Aquestes millores s’incorporen en el nou marc de gestió del servei, que ha passat a ser gesti-onat per l’empresa Transport Urbà de Sabadell (TUS), concessionària a la ciutat veïna, i que ha incorporat el seu equip mòbil a la línia.

Des de l’inici d’aquest mandat, l’equip de govern municipal de Sant Quirze del Vallès (CiU-PSC) ha tingut com a prioritat la millora del transport públic i les connexions amb els municipis del voltant i amb Barcelona. En aquesta línia, ja es van produir dues millores importants, com són la posada en marxa de la línia interurbana que comunica Les Fonts de Sant Quirze, l’Hospital de Terrassa i el centre del municipi, així com també l’increment en la periodicitat dels convois de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

De fet, segons que ha manifestat el primer tinent d’Alcaldia, An-toni Rebolleda, “aquesta millora en el transport públic arriba des-prés de negociacions intenses que hem realitzat en aquest man-dat amb l’objectiu de millorar el servei de transport públic dins de Sant Quirze i en la connexió i itineraris dins de Sabadell. Amb el nou servei reforcem la mobilitat dels nostres ciutadans i ciuta-danes, amb connexions intermodals amb preu integrat i un únic bitllet, de tal manera que afavorim la comunicació amb Sabadell, però també a nivell local, comarcal i metropolità. Així, en aquests darrers anys també hem reforçat el transport públic amb noves marquesines i parades, amb millor senyalització, amb més conne-xions, i ara ho fem amb l’element que faltava: millors vehicles, més parades, tarifes integrades i, en definitiva, millor servei. Es tracta, sens dubte, d’una gran millora. I vull agrair la tasca realitzada per la regidora de l’àrea de Via Pública, així com els nostres tècnics, que han treballat molt en aquest objectiu, així com també la bona predisposició de la resta d’administracions, Ajuntament de Sa-

badell i Departament de Política Territorial i Obres Públiques, per fer realitat aquest acord”.

En la mateixa línia, l’alcaldessa, Mont-serrat Mundi, ha manifestat que “com Alcaldessa sempre he tingut molt clar que la millora del transport públic era una necessitat vital pels quirzetencs i les quirzetenques. Havíem de millorar la mobilitat interna – i amb aquestes millores ho aconseguim – però també la connexió amb altres municipis. Som en una àrea magnífica, en una comarca capdavantera, i al costat de municipis molt potents com Sant Cugat, Terrassa i Sabadell, i ben a prop de Barcelona, per la qual cosa és imprescindible una bona comunicació i conne-xió, i per això en aquest mandat hem treballat moltes millores en transport públic. Han estat molts mesos de negociació, però ara, finalment, podem dir que tenim un molt millor servei, i sense cap cost per a Sant Quirze del Vallès.

Millor transport públic entre SQV i Sabadell

Millora el transport

públic entre Sant Quirze i

Sabadell, amb la incorporació

de noves parades,

autobusos accessibles i

tarifa integrada

Page 7: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat7

Durant aquests mesos de gener i febrer, la campanya de civisme promoguda per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès se centra en la problemàtica dels cotxes mal estacionats i les faltes lleus de trànsit, és a dir, l’ incivisme al volant. D’aquesta manera, es pretén millorar aquells aspectes que perjudiquen la con-vivència tant dels vianants com dels conductors.

Per dur a terme aquestes accions, l’Ajuntament col·labora estretament amb Educació i la Policia Local, que són els encarregats de coordinar i impartir els cursos d’Educació Viària a diferents escoles de Sant Quirze. Així doncs, els nens i nenes de 2on de primària rebran la visita d’un agent de policia per mostrar-los,

mitjançant exemples de cotxes mal estacionats i altres jocs interactius, la importància de respectar i mantenir un comportament cívic.

La fi nalitat d’aquesta acció educativa no és només que els nens i nenes de Sant Quirze aprenguin valors com el respecte als vianants i a les senyals de trànsit, sinó que també ho puguin transmetre a les seves famílies. Amb l’slogan “M’ESTIMO SQV”, els ciutadans de 7 anys aprendran a vetllar per una ciutat més endreçada i segura de la mà d’agents de policia experimentats en la tasca docent a les escoles.

Cal conscienciar la ciutadania sobre la importància dels cotxes mal estacionatsUn cop més, la campanya de civisme presenta un to positiu i conciliador en pro d’un bé comú: millorar la convivència a Sant Quirze

1 - Carmita ChamorroM’agrada perquè han baixat els preus. I també perquè els autobusos que teníem abans eren molt dolents. Les persones grans ja poden baixar tranquil·lament i ja no hi ha perill que caiguin com passava abans. El cert és que aquest canvi, puc dir que m'ha agradat molt!

2 - Antonia MartínezLa millora és evident: l’amplada, el cotxe més modern, més còmode... Penso que la valoració és positiva, puc dir que està molt bé.

3 - Miguel RiveroM’han agradat molt els seients. Són molt més còmodes que els dels autobusos anteriors.. I l’autobús va molt millor per pujar els cotxets

dels bebés i per a les persones grans, que fins ara tenien dificultats per pujar-hi.

4 - Dolores LópezHe trobat moltes millores en diversos àmbits.. Pensi que ja són molts anys amb les relíquies de Sabadell! Dels nous, destacaria que el que més m’agrada és que la gent amb cotxets de bebés ja pot pujar i abans era impossible.

5 - Maria Robles Ja fa molts anys que vaig recollir signatures per canviar-los. Ja era hora! El canvi ha estat bo però ha trigat molt a arribar.

Quina és la vostra valoració del nou serveis de transport amb Sabadell?

1 2 3 4 5

Page 8: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat8

Sant Quirze del Vallès en obres

Les obres de millora a l’edifi ci dels vestidors de la piscina municipal de les Fonts avancen a bon ritme. L’actuació suposa la substitució de totes les fi nestres de l’edifi ci dels vestidors per proporcionar una millora en l’efi ciència ener-gètica mitjançant l’aïllament, reparació en la instal·lació elèctrica, així com la reparació de les façanes de l’edifi ci.El pressupost total de l’obra és de 86.206,90 euros.

Diferents ressalts del municipi han estat objecte de millores. És el cas de la calçada del sector del camí del Mas. El principal objectiu en aquest cas ha estat adequar la velocitat comercial dels au-tobusos mitjançant la suavització de les rampes situades a la cruïlla de l’avinguda Camí del Mas amb els carrers Manso i Dolors Monserdà i Vidal.

Les obres també han servit per refer la pintura horitzontal i per guanyar visibilitat i seguretat en la incorporació a la circulació des dels aparcaments d’aquesta zona.

Aquesta actuació també s’ha dut a terme a l’avin-guda d’Ègara, davant del CAP, i també a Vallsuau, concretament al pas del carrer de Joaquín Rodri-go. També s’han executat els ressalts del carrer de Castanyers i de l’avinguda del Camp, i a l'avin-guada del Camí del Mas.

Avancen a bon ritme les obres de millora als vestidors de la piscina de les Fonts

Adequació dels ressalts per millorar la mobilitat

Page 9: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat9

Les obres d’adequació del gimnàs municipal i les ventilacions de la pis-cina municipal de Can Casablancas avancen a bon ritme. Pel que fa al gimnàs, s’està adequant la coberta, incorporant-hi l’aïllament necessari per evitar el pont tèrmic actual i ade-quant-la al codi tècnic, i ampliant la superfi cie de la pista. També s’està dotant el conjunt de la instal·lació de ventilació forçada per evitar les con-densacions.

L’enllumenat públic de diferents zones del municipi ha estat substituït per elements que fomenten l’efi ciència energètica i compleixen amb la llei de contaminació lumínica. Així, s’han substituït els bàculs, llumeneres, làm-pades i alguns quadres de l’enllume-nat públic per tal de reduir-ne el con-sum i acomplir amb la normativa, per un valor total de 379.310 euros.

Tram fi nal per a l’adequació del gimnàs municipal

L’enllumenat públic millora en efi ciència energètica

El bon ritme a què avancen les obres a diferents punts del muni-cipi em congratula especialment, tot i que el més positiu és el que aquestes actuacions suposen per al municipi. Obres com la millora de l’enllumenat, dels equipaments esportius o, els ressalts, formen part de múltiples objectius com el foment de l’energia sostenible, l’augment de la qualitat dels ser-veis o la millora de la mobilitat. Totes aquestes iniciatives resulten de la feina i l’esforç de l’equip de govern durant aquest mandat i se sumen a altres que ja són una reali-tat. En aquest sentit, seguim treba-llant en nous projectes que també seran vitals per al municipi, com els que giren entorn l’educació o els serveis a les persones.

Antoni Rebolleda i CalendarioPrimer tinent d’Alcaldia

Page 10: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat10

Eines per ajudar-te a vendre més: L’objectiu del curs és el de conèixer quines són les millors estratègies per aplicar a la nostra empresa per tal que ens ajudin a vendre més. El curs és de 12 hores impartides per Mònica Men-doza els dies 1, 3 i 7 de febrer de 9.30 h a 13.30 h a la Masia Can Barra.

Novetats fi scals i laborals: Presentació de les principals novetats de l’any en temes fi scals i laborals a càrrec d’ Enric Rius i Jo-sep Maria Bosch el 23 de febrer, de 9.30 h a 13.30 h a la Masia Can Barra.

Gestió del temps: Aprèn a administrar el teu temps de forma efi cient amb Rafael Adame els dies 15,17 i 22 de març, de 9.30 h a 13.30 h. (total de 12 hores) a la Masia Can Barra.

Gestió de la tresoreria a l’empresa: Conèixer què és el pressupost de tresoreria i per a què serveix. Enten-dre la importància del pressupost per a l’anàlisi i seguiment de l’activitat. El curs és de 8 hores im-partides per Xavier Òdena els dies 12 i 14 d’abril, de 9.30 h a 13.30 h a la Masia Can Barra.

Claus per concertar una visita comercial amb èxit: Eines i recursos que tenim al nostre abast per saltar-nos els fi ltres i concertar una entrevista amb èxit.

A càrrec de Mònica Mendoza els dies 10 i 12 de maig, de 9.30 h a 13.30 h a la Masia Can Barra.

Presenta’t efi cientment en 1 minut: Mònica Mendoza explicarà la Importància d’una bona presentació per a la captació de contactes per a la posterior comercialització dels nostres productes i serveis. El curs es farà els dies 17

i 19 de maig de 9.30 h a 13.30 h a la Masia Can Barra.

Com fer negoci a les xarxes socials: Anàlisi de les xarxes socials com a instrument de promoció a càrrec de Santi Rius els dies 14 i 16 de juny de 9.30 h a 13.30 h a la Masia Can Barra.

El quadre de comandament per a petites empreses i autò-noms: Com es pot millorar la gestió de l’empresa im-plementant un quadre de comandament. El curs de 12 hores totals es realitzarà els dies 20, 22 i 27 de setembre de 9.30 h a 13.30 h a la Masia Can Barra a càrrec d’ Eulàlia Balañà.

E-factura. Certifi cacions digitals: El 23 d’octubre de 9.30 h a 12.30 h a la Masia Can Barra David Vilarrubias ex-

plicarà com podem apropar les empreses a les eines digitals de facturació i certifi cació de trameses electròniques.

SQ Viu l’Empresa presenta les propostes formatives del 2011

El Servei d’Ocupació de Catalunya ha instal·lat un punt d’autoservei (PAS) al Centre de Desenvolupament Econòmic Masia Can Barra, en una acció en col·laboració amb el Ser-vei a l’Ocupació de l’Ajuntament.

Mitjançant aquest punt, les persones inscrites al SOC podran realitzar tràmits sense haver de traslladar-se a l’OTG. Els trà-mits que es poden realitzar són:

• Consultar el catàleg de prestacions per desocupació.

• La renovació de la demanda d’ocupació.

• L’obtenció d’alguns informes d’ocupació.

• Consulta i canvi de situació administrativa de l’usuari.

• Impressió d’informes personalitzats i actualització de les dades del perfi l del demandant.

• Informació de cursos de formació i ofertes de treball.

• Preinscripció als cursos de formació.

Nou punt autoservei del SOC

Les places són limitades i per inscriure’s a qualsevol de les accions ofertades

cal enviar un correu electrònic a empresa@

santquirzevalles.cat, i fer-ho constar en la sol·licitud

El Programa SQ Viu l’Empresa 2011, elaborat pel Servei a l’Empresa i el Servei d’Atenció a Persones Emprenedores, consta de nou accions formatives que combinen els diferents aspectes de gestió d’una PIME fent especial ressò, en temps de crisi, en l’àrea de vendes i màrqueting. Tots els actes i seminaris són impartits per professionals de contrastada experiència dins el món empresarial i no tenen cap cost per als assistents. El programa s’adreça a tot el teixit productiu del municipi, així com a aquelles persones que volen emprendre el seu negoci.

SQ Viu l’Empresa

Page 11: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat11

La decoració que els diferents comerços del municipi van rea-litzar per a les festes nadalenques ha tingut la seva recompen-sa. En el marc del tradicional concurs que organitza la Cambra de Comerç de Sabadell premiar els aparadors més ben deco-rats, tres comerços de Sant Quirze han estat guardonats.

El primer premi ha estat per Nieves Perruqueria i Estètica men-tre que en segon lloc s’ha reconegut a CMC Centre d’Imatge. Finalment, el tercer aparador premiat ha estat el de La Pàtina.

Els comerciants han destinat esforços a millorar la imatge dels seus comerços i fer així més atractiva la seva oferta de productes i de servei al Municipi. Un esforç que, en aquest cas, s’ha vist recompensat amb els premis del concurs d’apa-radors de Nadal.

Aquests són els tres comerços premiats!Concurs d’Aparadors de Nadal

Primer premi: Nieves Perruqueria i Estètica

Segon premi: CMC Centre d’ImatgeTercer premi: La Pàtina

Page 12: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat12INFORMEM www.santquirzevalles.cat12

Sant Quirze rep a Ses Majestats els Reis d,OrientEls carrers del municipi es van omplir de màgia la passada nit del 5 de gener, amb la visita de Ses Majestats els Reis d’Orient. Tant al nucli urbà com a les Fonts, Melcior, Gaspar i Baltasar van rebre infants i adults i van recollir les seves cartes i peticions per fer-les realitat aquella mateixa nit o l’endemà.

Quirzetencs i quirzetenques van gaudir de la visita. Al campament reial hi va haver xocolata calenta pera tothom.

Melcior

Gaspar

Baltasar

Alcaldessa i primer tinent d'Alcaldia rebent als Reis

Gran expectació de grans i petits

Page 13: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat13INFORMEM www santquirzevalles cat13

COL·LABORADORS I PATROCINADORS CAMPAMENT REIAL I CAVALCADA DE REIS 2011

Col·laboradors de la cavalcada de reis de les Fonts: Associació els Fontins / Associació de propietaris i veïns de les Fonts / Associació de veïns de les Fonts de Sant Quirze / Llar de la

Gent Gran de les Fonts / Penya Deportiva les Fonts / Unión Deportiva les Fonts / Racó de la Dona

Col·laboracions: Sant Quirze Té Vida / Societat Coral Il·lustració Artística / Associació cultural els Mandukos / Diables de Sant Quirze / Associació de comerciants de Sant Quirze /

Geganters de Sant Quirze / Club de Futbol de Sant Quirze / Casal d’Avis / Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze / Associació Ciutadans Solidaris 4X4 Sant Quirze del Vallès /

Restaurant El Castellet / Toys’r’us / Cristalleria Sant Quirze / La Fusteria / Copy’s / Construcciones Lorente / L’Espigol / Cobega / Forja i Curvats Sant Quirze i Lorente Citröen / ADF

/ Sebastián Bravo / Oriol Oñate / Mateu Triquell / Juan Carlos Ortega / Rodolfo Puente / Xavi Ramos / Banc Sabadell-Atlantic / La Caixa / BCO Santander Hispano / BBVA / Caixa

Penedès / Grup Moventia / Comercial Martí

Patrocinis: Llar d’infants Picarol Blau

Angelets durant la Cavalcada

Una

de le

s ca

rross

es p

lene

s de

rega

ls

Campament reialCampament reial

Melcior va escoltar les peticions dels nens

Page 14: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat14

L’Ambaixador Reial a les escoles

Molts infants del municipi van fer arribar a l’Ambai-xador Reial la carta de petició dels seus somnis. Del 20 al 22 de desembre l’Ambaixador Reial es va desplaçar per totes les escoles del municipi per-què tots els nens i nenes poguessin deixar la seva carta de petició als Reis Mags. Aquesta activitat es ve desenvolupant, any rere any, amb una bona aco-llida entre l’alumnat més petit, que juntament amb el Tió de Nadal comparteixen la creació d’il·lusions i fantasies al voltant de les festes nadalenques.

L’alumnat i el professorat del Centre de Formació d'Adults va celebrar el Nadal amb un sopar de fi nal de trimestre al restau-rant de Can Ribas de Les Fonts de Sant Quirze, en el qual ha participat gairebé la totalitat de l’escola.Les trobades d’alumnes i professors formen part de la dinàmi-ca del l’Escola Municipal d’Adults, i durant el curs escolar es fan diferents activitats que potencien la cohesió escolar com per exemple: el viatge cultural, les sortides pedagògiques, la festa de fi de curs, el lliurament de diplomes i els diferents dinars de fi nal de trimestre.

L’AMPA de l’escola Onze de Setembre organitza una xerrada a càrrec del professor Juanjo Fernández, on es donarà informació dinàmica i criteris per aclarir idees, desfer tòpics i mesurar les pors sobre les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), que tantes hores ocupen molts nois i noies i alumnes, i potser també hores dels grans. S’hi farà un recorregut-mostrari ràpid pels jocs en línia, el fotolog, el messenger, youtube, facebook... L’objectiu és veure si els pares i mares són molt diferents de la generació youtube i obtenir un decàleg en clau positiva per tractar amb les TIC en l’àmbit de la família. La xerrada es farà el divendres 28 de gener a les 15.15 h, a l’Escola Onze de Setembre.

Sopar de Nadal del Centre d’Adults L’Olivera

Tòpics i pànic!VIURE I SOBREVIURE A LES NOVES TECNOLOGIES EN FAMÍLIA

Page 15: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat15

Jornades de portes obertes dels centres educatius 2011Sant Quirze del Vallès, gener de 2011

TALLERS RALLYEAGENT OFICIAL PEUGEOT

TALLERS RALLYEAGENT OFICIAL PEUGEOT

Pi i Maragall, 24-26

08192 Sant Quirze del Vallès (Barcelona) Tel. i Fax 93 721 06 47

El passat mes de novembre es van realitzar les eleccions per a la re-novació parcial dels consells escolars i al desembre es van constituir els nous òrgans.

Els consells escolars tenen eleccions parcials del 50 % cada 2 anys, i re-noven la participació de tots els sectors que els composen: mares i pares, professorat, el personal d’administració i serveis i el representant munici-pal, aquest últim nomenat per l’Ajuntament.

Els consells escolars tenen com a funcions més destacables les de formu-lar propostes sobre la programació anual del centre i aprovar el projecte educatiu, així com participar en el procés d’admissió d’alumnes i aprovar el projecte de pressupost del centre i la seva liquidació.

També proposar mesures i iniciatives que afavoreixin la convivència en el centre, la igualtat entre homes i dones i la resolució pacífi ca de confl ictes en tots els àmbits de la vida personal, familiar i social.

Els consells escolars de centre podran establir convenis de col·laboració amb associacions culturals o entitats sense ànim de lucre per al desplega-ment d’activitats extraescolars i complementàries, en virtut d’allò que dis-posin les Administracions educatives. El consell escolar és un important instrument de participació de la comunitat educativa a l’àmbit de l’escola.

Renovació dels membres dels Consells Escolars de Centre

ESCOLA EL TURONETDATA: 4 de febrerHORARI: de 15:45 a 17 h.ACTIVITAT: Sessió informativa i visita a l'escola fins les 17 h.

ESCOLA LOLA ANGLADADATA: 28 de generHORARI: de 15:45 a 17 h.ACTIVITAT: Sessió informativa i visita a l'escola fins les 17 h.

ESCOLA ONZE SETEMBREDATA: 5 de febrerHORARI: de 10 a 13 h.

ESCOLA PILARIN BAYÉSDATA: 26 de gener HORARI: de 9:15 h.DATA: 28 de generHORARI: de 15:45 h.ACTIVITAT: Visites guiades.

ESCOLA PURIFICACIÓ SALASDATA: 29 de gener HORARI: de 10 a 13 h. ACTIVITAT: 1ª visita amb xerrada a les 10 h.2ª visita amb xerrada a les 11:30 h.

ESCOLA TAULA RODONADATA: 4 de febrerHORARI: de 17:30 a 20 h.

INSTITUT SANT QUIRZEDATA: 2de febrerHORARI: de 18 a 20:30 h.

PREINSCRIPCIÓ A LES ESCOLES D’EDUCACIÓ INFANTIL I PRIMÀRIA: DEL 2 AL 18 DE FEBRER DE 2011

Podeu obtenir més informació als propis centres, a l’Ajuntament i als webs: www.santquirzevalles.cat i www.gencat.cat

Page 16: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat16

Diumenge 13 de febrer

8 h Esmorzar popular al Recinte Firal (preu 3 euros)

10.15 h Benedicció dels animals

11.30 h Inici de la passada, sortida a Av. d’Antoni Gaudí (davant del recinte fi -ral), c. de Pi i Margall, av. de Pau Casals, c. de Francisco Los Rosales, pl. de la Vila, Ronda Arraona, c. Dr. Fleming, c. de Pompeu Fabra, c. de Montserrat, c. de Moreneta, c. de Vallcorba, rambla Lluís Companys (lliurament d’obsequis), plaça 14 d’abril i rambla de Lluís Companys

Organitza: Germandat de Sant Antoni Abat i Ajuntament de Sant Quirze

Col·labora: Diables de Sant Quirze

LA GERMANDAT DE SANT ANTONI ABAT 25è ANIVERSARIInforma que tothom que estigui interessat a llogar un carro de pages (250 euros, amb capacitat per a 9/10 persones) o un carruatge (350 euros, capacitat per a 10/11 persones), pot trucar al tel. 619 607 654 i demanar pel Martí.

Valoració positiva del dispositiu GrèvolAmb l’arribada de les festes de Nadal, les botigues i les zones comercials es poden convertir en terreny abonat per als lladres que volen fer el seu agost en ple desembre. Per lluitar contra els furts i robatoris, els Mossos d’Esquadra i les policies locals va engegar el dispositiu ‘Grèvol’. Els agents van repartint tríptics amb consells de seguretat entre els comerciants i, des de l’inici de les festes fi ns a fi nals de febrer, inten-sifi caran els patrullatges arreu de Catalunya.

El dispositiu, però, no només se centra a les àrees comercials, sinó que també vol incidir en la segure-tat al volant, sobretot quan se surti de festa a les nits. Per això, s'han fet controls conjunts a peu de carretera.

Passada de Sant Antoni Abat

Espectacle de música claqué

Dia: El diumenge 13-02-2011

Hora: a les 18 h.

Lloc: A la Patronal

“TUTTI COLORI”

Dia: El diumenge 19-02-2011

Hora: a les 12 h.

Lloc: A la Biblioteca de Sant Quirze del Vallès

Rialles proposa

Un espectacle adreçat als mes petits de la família.

Page 17: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat17

Nous aires a la cafeteria del Casal d’Avis

Tutto Pizza

10 anys del Centre Veterinari El Mussol

Aquest nou any arriba amb nous responsables al bar–cafeteria–restaurant d’El Casal d’Avis. En Sam i la Jacqueline, seran les noves cares i professionals que serviran esmorzars, dinars, berenars i sopars a tots els usuaris i amics del Casal. Segons explica en Sam, obriran cada dia, de dilluns a divendres. L’horari, de moment, serà de les 9 del matí fi ns quan s’acabin les activitats, però l’aniran adaptant segons la demanda.

Tant en Sam com la Jacqueline no són nous en el món de la restauració, actualment també governen el restaurant del Parc de Catalunya de Sabadell, El Mirallac, des de fa 18 anys i el de les piscines de la Bassa de Sant Oleguer.

A Sant Quirze volen donar un bon servei als avis i àvies del Casal, així com també als seus familiars i amics. Oferiran el saló de dalt per a festes o àpats privats, per fer festes d’aniversaris o altres celebra-cions. A la terrassa, s’hi instal·laran taules i cadires per poder prendre el sol o la fresca quan arribi el bon temps. En breu també faran esmorzars i dinars a la brasa. I s’hi podrà anar a veure el futbol quan hi hagi partits importants.

Amb un clar esperit de servei, també disposaran de menú per a diabètics, de temporada durant els caps de setmana (calçotades, cargolades...) i procuraran que no hi faltin les cartes ni el dòmino per garantir grans partides acompanyades d’un bon berenar o aperitiu.

Tot sopant en una pizzeria, la família Casas va fer bro-ma de muntar-ne una de pròpia a Sant Quirze. I sent com són, gent emprenedora, pare, fi ll i fi lla han obert recentment Tutto Pizza, on podeu degustar pizzes de bases fi nes, pasta fresca, entrepans, amanides, enrot-llats i altres àpats, al mateix local o a domicili.

Després de més de dos mesos d’escollir proveïdors italians, en Ferran i l’Aida Casas han trobat la fórmula idònia per oferir una alta qualitat en pizzes tradicio-nals italianes i especialitats com ara una pizza natural

i vegetariana feta de seitan i gratinat d’ametlla. Tot és elaborat al moment i sota comanda.

En Ferran i l’Aida asseguren poder servir les coman-des a domicili en 15 minuts, màxim 25. I tenen previst augmentar el personal en dies de més feina per ga-rantir la rapidesa del servei i la qualitat del producte servit. Bon profi t!

Avinguda Can Pallàs, 4, 08129 Sant Quirze del Vallès 93 721 07 38 www.tuttopizza.es

La Sandra i el Llorenç ja fa 10 anys que van obrir El Mussol a Sant Quirze. En aquest temps han canviat de local i han ampliat els serveis. Actualment poden oferir tot allò que és necessari per garantir la salut dels animals de companyia de Sant Quirze: des de les revisions i vacunacions anuals fi ns al diagnòstic, cu-res, hospitalització i seguiment de malalties i ferides dels gossos, gats, ocells i conills, entre altres bèsties.

En el temps que porten al poble, reconeixen que cada vegada hi ha més consciència de les necessitats i res-

ponsabilitats que suposa tenir un animal a casa però també de la gran recompensa en forma d’afecte que donen a tota persona que els cuida. Tot i així, recoma-nen fermament demanar consell als veterinaris abans de responsabilitzar-se de qualsevol animal, ja que se-gons el tipus i estil de vida que portem, l’habitatge on vivim i qui som a la família, hi ha una classe d’animal, i fi ns i tot raça, més adequat.

Avinguda Pau Casals 21, Sant Quirze del Vallès93 721 06 91El Mussol

Casal d'Avis

Tutto Pizza

Page 18: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat18

Els serveis d’Ajuda a domicili i altres projectes comunitaris de la Unitat de Benestar Social de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès s’han po-gut ampliar gràcies a la incorporació de cinc persones provinents d’uns plans ocupacionals subvencionats per la Generalitat de Catalunya.

A l’equip bàsic de serveis socials s’ha incorporat una professional per do-nar suport als diferents projectes comunitaris que s’estan duent a terme al municipi i atendre les primeres visites. Les altres quatre professionals formen part del Servei d’Ajuda a Domicili: dues donen suport a l’atenció personal de persones grans en situació de dependència principalment; i les altres dues ofereixen suport en la neteja de la llar i fan acompa-

nyaments al metge o simplement companyia a persones soles, amb poc suport familiar i/o en situació de dependència.

Així doncs, el Servei d’Ajuda a Domicili ha passat de tenir 4 professionals a 8 professionals. Aquest increment del 50 % del personal ha fet que de 38 usuaris que s’atenien el mes d’ octubre, s’hagi passat actualment a atendre 53 usuaris, i 26 persones noves estan gaudint del servei de neteja de la llar. L’impacte que implica aquest servei és substancial, tant a nivell quantitatiu de les persones benefi ciàries com a nivell qualitatiu, ja que s’estan millorant les condicions de vida de persones grans i/o en situació de dependència.

Millores en el servei a les persones en situació de dependènciaL’increment del 50 % del personal ha fet que de 38 usuaris que s’atenien el mes d’ octubre la xifra dels atesos ara sigui de 53 usuaris; i 26 persones noves estan gaudint del servei de neteja de la llar.

Satisfacció pels cursos per a cuidadors de persones en situació de dependència

Una de les iniciatives de la llei de dependència que està promovent el Departament d’Acció social de la Generalitat, és la formació de les persones que estan cuidant les persones en situació de dependència amb l’ objectiu de donar-los suport i orientar-los en la seva tasca.

Així, al municipi de Sant Quirze del Vallès s’han desenvolupat dos cursos al CAP de Sant Quirze, subvencionats per Acció social i Catalunya Caixa i realitzats per Fundació Pere Tarrés: un bàsic en el qual han participat 14 persones i un altre especialitzat on han participat 17 persones.

La valoració dels assistents, expressada a la Unitat de Benestar Social, ha estat positiva ja que veuen recolzades les inquietuds i angoixes que genera el fet de tenir cura d’una persona en situació de dependència.

Page 19: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat19

L’Ajuntament rep més de 320 joguines de la campanya solidària de “la Caixa”L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha rebut un total de 325 joguines resultants de la campanya: Joguines solidàries 2011, que promou l’entitat “la Caixa”. Per onzè any consecutiu s’ha posat en marxa aquesta campanya que aconsegueix joguines noves i material escolar a diverses poblacions de la comarca, entre elles: Sant Quirze del Vallès.

L’objectiu de la iniciativa és ampliar i reforçar la tasca de l’obra social d’aquesta entitat bancària i donar suport a la feina que des dels municipis es duu a terme en aquest àmbit, de manera que cap nen o nena es quedi sense joguines aquest Nadal.L’acte de lliurament va ser presidit pel regidor de Benestar Social, Edel Balboa, que ha manifestat: “des de la Regidoria valorem

molt positivament aquesta iniciativa, ja que la joguina és un mitjà per aconseguir un desenvolupament intel·lectual, afectiu i social d’una manera normalitzada. Així, es promou la igualtat de tots els nens i nenes i s’eliminem discriminacions de procedència social, un dels nostres principals objectius”.

Recordem que la campanya de joguines recull productes nous, no bèl·lics i no sexistes. Els Serveis Socials de l’Ajuntament han detectat famílies amb necessitats d’aquest tipus i els han proporcionat un document acreditatiu per efectuar la recollida.

La campanya global, que també inclou altres municipis, compta amb un pressupost un 26,40% superior respecte de l’any passat. Això ha permès distribuir un total de 3.020 joguines.

Èxit del les activitats gratuïtes del CAP

Des de fa uns mesos, el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Sant Quirze del Vallès organitza cursos gratuïts per promoure la cultura de la salut entre els seus usuaris. Aquestes propostes estan resultant un èxit de participació, fet que anima a l’organització continuar programant-les.Amb l’objectiu d’oferir una oportunitat a les persones que no feien exercici o no sabien amb qui fer-lo, es va organitzar un grup de caminadors. Una proposta que ha tingut tant d’èxit de convocatòria que s’ha hagut de crear un segon grup per anar a caminar. Així, hi ha un grup els dimarts: que fa una caminada d’una hora i mitja amb sortida a les 10.00 del matí i on participen unes trenta persones. El nou grup és el dels dijous: és de grans caminadors, amb unes 10 persones que fan una excursió de dues a tres hores. En Salva-dor Nuñez és qui, de manera voluntària, sempre prepara els recorreguts i guia els grups de caminadors que mai repeteixen l’excursió.

A partir de la primera setmana de febrer començaran les classes de relaxa-ció per al benestar personal, on s’ensenyaran tècniques de relaxació adre-çades a qualsevol persona que pateixi d’estrès o ansietat o que, simplement, vulgui aprendre a relaxar-se. Aquest és un curs de cinc sessions i que es farà els dilluns a les 18.30 hores.

També es continuarà desenvolupant el Curs de refl exoligia podal, els dimarts a les 18.00 hores. I s’iniciarà un Curs d’alimentació saludable per a persones obeses, els dijous a la tarda i un altre Taller per a familiars de persones dia-bètiques, els dimecres a la tarda.

Per participar en qualsevol d’aquestes activitats cal haver fet una inscripció prèvia, tret de les caminades, per a les quals només és necessari un bon cal-çat, dur aigua i presentar-se el dia i l’hora de la convocatòria davant del CAP.

S i

La primera setmana de febrer començaran les classes de relaxació per al benestar personal

El regidor amb els representants de La Caixa

Page 20: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat20

Fins al 4 de febrer es poden comprar les entrades per a la nova sortida al teatre organit-zada per la Regidoria d’Igualtat, que tindrà lloc el proper 23 de febrer, per assistir al Teatre Lliu-re de Barcelona a la represen-tació de l’obra "Celebració", una comèdia del dramaturg, poeta, guionista i actor anglès Harold Pinter, guardonat amb el Premi Nobel de Literatura l’any 2005.

Pinter ha destacat per la seva crítica a l’opressió, a la tortura

i a la violació dels drets humans. És autor de vint-i-nou obres tea-trals, quinze esquetxos dramàtics, més de vint guions per a televisió i cinema, una novel·la, proses de fi cció i assagístiques, i coautor de dues obres de teatre i de ràdio. Ha rebut diversos premis per les seves obres, entre ells, els seus guions per a La dona del tinent francès i Bretayal, totes dues nominades als premis Oscar.

El preu de l’activitat és de 20 euros i inclou l’entrada al teatre i el des-plaçament en autocar. Per fer la inscripció i la reserva d’entrades cal adreçar-se a l’Ofi cina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (Plaça de la Vila, 1, tel. 93 721 68 00) de dilluns a divendres de 9.00 a 20.00 h i dissabtes de 9.00 a 14.00 h.

Sortida al Teatre

Convocatòria Premi Dona de Sant Quirze 2011Com cada any la Regidoria d’Igualtat i Ciutadania convoca el Premi Dona de Sant Quirze, amb l’objectiu de fer un reco-

neixement públic de forma honorífi ca a una dona resident al municipi o que hagi desenvolupat la seva trajectòria al poble. Aquesta dona s’ha de distingir per algun fet o activitat que impulsi el paper de la dona en qualsevol àmbit social, cultural, polític, laboral, educa-

tiu, esportiu, d’investigació o que hagi contribuït en la defensa de la igualtat entre gèneres. El lliura-ment del premi tindrà lloc en un acte públic tot coin-cidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones (8 de març).

Poden presentar-se propostes per a la concessió del premi totes les institucions o entitats locals

inscrites en el Registre Municipal d’Entitats. Per instància subscri-ta per cent o més persones residents al municipi, per iniciativa de

la Presidència de l’Ajuntament i com a proposició fi rmada per la tercera part dels membres que integren la Corpora-ció Municipal.

El període de presentació de propostes fi nalitzarà el 31 de gener de 2011. Les propostes hauran d’anar acompanya-des d’una valoració raonada del perquè aquesta dona és mereixedora d’aquest reconeixement i s’hauran de lliurar a

l’Ofi cina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.

Més informació a la Regidoria d’Igualtat i Ciutadania, 93 721 68 00, [email protected]. Les bases del premi es po-den consultar a www.santquirzevalles.cat.

El lliurament del premi tindrà lloc en un acte públic tot

coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les

Dones (8 de març)

dramàtics, més

El proper 23 de febrer: sortida al Teatre Lliure

de Barcelona per assistir a la representació de

l’obra "Celebració", una comèdia del dramaturg, poeta, guionista i actor

anglès Harold Pinter

Page 21: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat21

Com va sorgir la idea de crear el SAD Sant Quirze?Des de la Residència Sant Quirze cada vegada rebíem més demandes de servei d’atenció domiciliària per a persones que encara tenen força autonomia i que només necessiten cert suport diari.

En disposar ja dels professionals que treballen tant a la Residència com al Centre de Dia, vam pensar que podríem ampliar el nostre servei amb la creació d’un SAD.

Qui forma l’equip professional del SAD?La majoria dels SAD ofereixen exclusivament serveis auxiliars de geriatria, i nosaltres hem volgut ampliar-los i donar al SAD Sant Quirze un perfi l més professional. Així doncs, oferim la prestació d’un servei de qualitat i per això comptem amb un servei d’auxiliars de geriatria, un servei mèdic i d’infermeria i un servei de treball social de fi sioteràpia i teràpia ocupacional. A més, comp-tem amb serveis complementaris de perruqueria i podologia, servei de buga-deria, de farmàcia i una persona d’acompanyament per a sortides externes.

Quin és l’objectiu del SAD Sant Quirze?Volem ajudar a mantenir l’estada de les persones grans a casa seva el major temps possible, amb la màxima autonomia i independència,

garantint la seva integració en l’entorn on han viscut tota la vida. A la vegada que també volem fer una funció d’educació sanitària integral, impulsant hàbits de vida saludables i contribuint a millorar l’entorn entre persona-família-entorn.

Com funcioneu?En una primera visita, jo, com a treballadora social, faig un estudi social i recullo la demanda de l’usuari i, si és necessari, faig anar al domicili la te-rapeuta ocupacional perquè detalli en un informe les necessitats d’adap-tabilitat de l’habitatge per oferir més autonomia a l’usuari. A partir d’aquí, s’estableix un calendari de serveis que s’adapta a les necessitats i a les possibilitats econòmiques de cada usuari.

A qui us adreceu?A persones grans amb dependència i que necessiten d’entre 2 a 4 hores de suport diàries per fer higienes, preparar els àpats, acompa-nyaments... Hi ha algunes persones que són més autònomes però que volen companyia. També ens han arribat demandes de persones més joves però que tenen dependència a causa d’una malaltia greu i que necessiten assistència.

“Volem ajudar a mantenir l’estada de les persones grans a casa seva el major temps possible”Sílvia Solà, coordinadora del Servei d’Assistència Domiciliària (SAD) Sant Quirze i treballadora social

Els serveis d’assistència domiciliària (SAD) estan molt desenvolupats en altres països, molt al nord d’Europa; a

casa nostra tot just s’estan estructurant i desenvolupant des de fa uns anys. La Residència Sant Quirze des de fa uns mesos disposa d’un nou SAD amb un ampli ventall de

serveis que té com a objectiu principal traslladar al domicili totes les prestacions que necessita una persona dependent,

a fi d’augmentar la seva qualitat de vida.

Maria Àngels Pio i Sílvia Solà,

directora i coordinadora del SAD de la Residència

Sant Quirze respectivament.

12/01/2011 | 18h a 20h. EL TEMPS, APRENDRE A PRONOSTICAR EL TEMPS UN MATEIX Albert Castellví, tècnic en meteorologia del Canal 50

26/01/2011 | 18h a 20h. QUEBEC, UN POBLE EN LLUITA PER LA CULTURA Montserrat Medalla, llicenciada en fi lologia per la UAB, professora de literatura, conferenciant i coordinadora de tertúlies literàriesTotes les sessions es faran al Centre Civic Masia Can Feliu. Preu total del curs: 40 euros. Fer l’ingrés al següent núm. de cte. del Banc de Sabadell: 0081 0073 11 0001309134. Per a més informació: 93.721.68.00 (Sílvia Font)/[email protected]

AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITàRIADE LA GENT GRAN DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS

Page 22: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat22

NIT-JOVE: ESPECTACLE-TALLER DE MÀGIA D’APROPSegur que encara et quedes amb la boca oberta davant d’una actuació de màgia, o més d’una vegada has volgut conèixer-ne els trucs... Possi-blement passes de tot però et mou la curiositat... Tant si vols veure un espectacle de màgia de ben a prop, com si vols conèixer alguns dels trucs de mans més impactants i alhora senzills o sim-plement vols passar una estona entretinguda... vine a la Nit Jove d’Espectacle i Taller de Màgia d’APROP. A càrrec de Christian Bravo.

Dia: Divendres 21 de gener | Hora: A les 21 hores.

TALLER D’ESTAMPACIÓ DE SAMARRETES AMB TOVALLONSDescobreix aquesta nova tècnica de decoració i customització de samarretes tot creant el teu propi estil. Fes de la teva samarreta, jersei, bos-sa, pantalons curts... una peça única i exclusiva. Hauràs de portar allò que vulguis estampar. A càrrec d’Ana Corado.

Dia: Dimecres 26 de gener

Hora: A les 18 hores.

Edat: A partir de 12 anys.

CONCURS DE VÍDEO. NADALA DEL CAGANEREl proper dia 31 de gener de 2011 fi nalitza el concurs convocat des del web del Servei de Joventut, que consisteix a versionar la cançó que artistes com Albert Pla, Els Amics de les Arts, Quimi Portet, Estopa, Gerard Quintana van fer en el seu moment per promocionar aquesta fi gureta tan típica als nostres pessebres. Ho pots fer com vulguis: hip-hop, reggae, rock,

pop, marcià... des del mòbil o des de la càmera... Les bases són senzi-lles: enviar vídeos a través del web de Joventut. Si voleu més informació sobre premis, etc. i veure el vídeo de la cançó...

LUDOTARDA DE JOCS TRADICIONALS CATA-LANS: LA BOTIFARRADes de l’Espai Canya Jove i amb la col·laboració de l’associació Deporting Club Serra de Galliners, inici-em un cicle per apropar-vos tot de propostes lúdica arrelades a la cultura catalana més tradicional.

De manera bimensual organitzarem tot d’activitats per tal de què conegueu maneres alternatives d’oci pròpies dels Països Catalans (bitlles catalanes, bit-lles pallaresses, el quinto, bèlit...)

Aquest més començarem amb el joc de la BOTIFARRA. Aquest és un joc de cartes molt popular a Catalunya. És un joc per a quatre jugadors (en la modalitat normal), que van en parelles. És juga amb una baralla de quatre pals (oros, copes, bastos i espases) i es posa a prova la compatibilitat de la parella. L’objectiu és arribar a fer 101 punts abans que l’altre parella. Aquest joc té unes normes molt precises, que fan que el joc aparentment senzill compliquin l’estratègia.

Dia: divendres 11 de febrer | Hora: 18 h

Lloc: Espai Canya Jove | Col·labora: Deporting Club Serra de Galliners

VÍDEO FÒRUM: LUNA DE MIEL ZOMBIEOoooohhh, l’amor! En aquest dia (tan comercial) que molts i moltes cele-breu volem fer el passi d’una pel·lícula especial per a l’ocasió: Luna de miel

zombie, primera pel·li romàntica de zombies.

“En la salut i en la malaltia i fi ns que la mort ens separi” jejejeje. Això és el que es prometeren Denise i Danny abans de marxar de viatge de noces a la costa idíl·lica de Jersey. Allà la feli-citat de la parella es veu interrumpuda perquè una misteriosa fi gura ataca a DAnny a la plat-ja. El declaren mort a l’hospital però Danny es desperta de sobte... convertit en un “home nou”. A l’endemà, Denise troba al seu vegeterià marit donant-se un festí de carn humana a la banyera. Disposada a portar fi ns les darreres conseqüències el seu compromís conjugal, Denise decideix portar una vida el més normal

possible al costat d’un zombie...”

No us la perdeu!

Dia: dilluns 14 de febrer | Hora: 19 h | Lloc: Espai Canya Jove

WARHAMMERDurant el 2011 continuarem amb les sessions de Warhammer ja sigui en forma de taller com de joc.

Precisió, imaginació, creativitat i joc dinàmics molt conegut

Dia: dimecres 16 de febrer

Hora: 17 h |Lloc: Espai Canya Jove

PER A MÉS INFORMACIÓ DE TOT PLEGAT:Espai Canya Jove. Ronda d’Arraona, 29-31

[email protected] ; www.canyajove.cat i al facebook!

Telf. 937 227 444

Viu les activitats del Canya Jove!

TSDi psHc

“EseDncujen

WDsf

Pd

v

Page 23: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat23

EXPOSICIÓ DE FOTOS DEL CAGANER

El Centre Cívic Can Feliu i el Centre Cívic Torre Ju-lià acolliran durant el mes de gener les fotografi es participants al 1r concurs de fotografi a del caganer de Sant Quirze, organitzat per l’entitat Associació Cultural La Trinxera de Galliners. Les fotografi es participants al concurs havien de retratar la popu-lar fi gura del caganer a llocs característiques del poble. Els diferents retrats s’exposen del 8 al 19 de gener al Centre Cívic Can Feliu; i del 21 al 28 de gener al Centre Cívic Torre Julià de les Fonts.

CONTINUEN ELS BERENARS DEL DI-MARTSEl dimarts 11 i 25 de gener de 17.00 a 19.00 hores hi ha una nova convocatòria dels Bere-nars del Dimarts organitzats per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament i adreçats a dones que vulguin millorar el seu estat de salut psicofí-sic. Són tallers on es treballen aspectes com les

emocions, les relacions interpersonals o l’autoestima a partir d’exercicis i dinàmiques que contribueixen al benestar integral de la persona. Totes les activitats estan conduïdes per la psicoterapeuta Milena de Murga. La sessió es desenvolupa a la sala Altell del Centre Cívic Can Feliu i al fi nal s’hi ofereix un berenar. Més informació: Regidoria d’Igualtat, telèfon 93 721 68 81. Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

CONTINUEN LES PROPOSTES DE LA MASIA A CAN FELIU

La cafeteria La Masia de Can Feliu con-tinuarà amb les seves propostes per a aquest nou any: els Tallers de Conversa en Anglès, el Taller de Dansa Oriental i el Taller de Sevillanes. Les inscripcions continuen obertes, més informació al telèfon 93 721 01 68.

D’altra banda, el dissabte 29 a les 23.00 h la cafeteria acull l’actuació “Eugenio, recordant el nostre amic i els seus grans acudits” amb el millor imitador del humorista.

TALLER DE CREIXEMENT PERSONAL PER A DONES

Els dimecres 12, 19 i 26 de gener es desenvoluparà un taller de creixement personal per a dones on a través de diferents activitats es treballen aspectes com la respiració correcta i la relaxació, la connexió amb el cos i l’alliberament de bloquejos emocionals, l’assertivitat, la comunicació, l’auto-exigència destructiva, l’autoestima i la capacitat d’establir limits, la resolució de confl ictes... que permeten augmen-tar l’autoestima, treballar la creativitat, trobar maneres

més efectives de comunicar-se, reduir l’ansietat i, en defi nitiva, tenir una vida més plena i satisfactòria. Aquest taller l’organitza

la Regidoria d’Igualtat i Ciutadania i es durà a terme a la Sala Altell de la Masia Can Feliu de 17.30 a 19.30 hores.

pdCplapdege

CL

Lta

Què esperes a connectar-te?La informació de SQV al moment

www.radiosantquirze.cat | www.santquirzevalles.cat

Page 24: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat24INFORMEM www.santquirzevalles.cat24

Sant Quirze viu La MaratóSant Quirze aporta 5.034 euros a La Marató de TV3Sant Quirze va recaptar un total de 5.034 euros durant la intensa jornada que es va celebrar a diversos punts del poble al voltant de la dinovena Marató de TV3, que enguany s’ha centrat en les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. La desena d’activitats de Sant Quirze formen part de les 1.200 iniciatives popu-lars que van tenir lloc arreu de Catalunya i que, juntament amb les donacions, van fer avançar el marcador de La Marató fi ns als 7.246.114 euros, la xifra més elevada que ha aconseguit mai el projecte solidari en el moment de fi nalitzar el programa televisiu. Els diners recollits es destinaran al fi nançament de pro-jectes de recerca biomèdica.

El concert de Nadal del quartet Voices Club d’ahir a la tarda, organitzat per l’Ateneu del Món i el Cercle de Cultura, va liderar les recaptacions del municipi amb una guardiola de 2.150 euros, seguit de la Fira Solidària de Santa Llúcia de l’escola Purifi cació Salas que va destinar 1.100 euros a La Marató. A més, també van ser especialment exitoses l’exhibició de l’alumnat del Gimnàs Mont-serrat Creus, que va omplir La Patronal i va recaptar 630 euros, o l’actuació de la Coral Amics per Sempre que va tenir lloc al Casal d’Avis i va col·laborar amb La Marató amb 600 euros.

D’altra banda, la participació va ser la nota dominant de tota la jornada. La xocolatada i l’espectacle infantil de Torre Julià, el concert de l’Escola Municipal de Música de la Masia de Can Barra, la gimcana de neurones organitzada per l’Associació d’Amics de la Neurologia del Vallès (AVAN), el partit de voleibol a iniciativa de l’IES Sant Quirze, la pintada de graffi tis i l’esmorzar de l’Associació de Comerciants i Los Manducos van aconseguir entre 100 i 200 euros cadas-cun que es van sumar a l’aportació quirzetenca a La Marató i van donar color a una jornada marcada per la solidaritat. L'entitat Sant Quirze Té Vida donarà el que va recollir amb les fotografi es del patge real a La Marató.

Per això, l’Ajuntament vol agrair la feina feta tant als organitzadors com als voluntaris que van fer possible l’èxit dels actes programats.

Page 25: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat25

L’activitat esportiva seguirà sent tant completa el pròxim any com ho ha estat enguany. Amb la majoria d’entitats esportives a mitja temporada, les activitats esportives municipals (aeròbic, pilates, ioga, dansa del ventre, manteniment, chi-kung i aiguagim) en ple funcionament, igual que les del Complex Esportiu Municipal de Can Casablanques (cursets de natació, ae-ròbic, aiguagim, tennis...) la Regidoria d’Esports prepara el Programa d’ac-tivitats per l’any 2011. Malgrat la conjuntura actual, el volum d’activitats de la programació esportiva local es mantindrà i, fi ns i tot, s’incrementarà gràcies a l’optimització de recursos. A més a més, es continuarà donant el suport a les activitats de les entitats, especialment a les de caràcter obert.

Durant aquest any nou, es manté el programa de natació escolar a nivell curricular així com el d’activitats esportives municipals. Amb l’arribada del bon temps, serà possible inscriure’s a la 4a Cursa de 10 quilòmetres

Memorial David Rovira, a les pedalades en BTT i en circuit urbà, al cros comarcal... La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament té especial interès a mantenir i millorar aquestes activitats i, a més a més, en promoure un du-atló (cursa combinada a peu i en bicicleta).

El primer cap de setmana de juny, amb motiu de la Fes-ta de l’Esport promoguda per la Diputació de Barcelo-na, l’esport tornarà a sortir al carrer amb el passeig sobre rodes i d’altres activitats, entre les quals destaca una jornada de portes obertes del complex esportiu. I en tornar de vacances, la Festa Major vindrà plena d’activitats esportives (cursa popular, esport al carrer, torneigs i activitats de les entitats). I a les Fonts, a l’oc-

tubre, per la Festa Major se celebrarà la 2a edició de la Cursa Popular, entre d’altres activitats.

D’altra banda, algunes entitats ja han concretat les dates de les seves acti-vitats més destacades. El Sant Quirze Bàsquet Club organitza la 2a edició del Torneig el 11 i 12 de juny; el Club Handbol Sant Quirze organitza l’1 de maig la 17a edició de les 12 hores de minihandbol; el Club Excursionista Sant Quirze la 3a Cursa Nocturna dels Mussols el març, alhora que manté la tradicional Caminada del Mussol.

Un 2011 molt esportiu

El volum d’activitats de

la programació esportiva local

es mantindrà i, fi ns i tot,

s’incrementarà

Concentració Motera

El passat 12 de desembre al matí es va celebrar la ja tradicional concentració motera que organitza Penya Motera km. 0 amb la col-laboració de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

L’organització va registrar al voltant de les 500 inscripcions, si bé el volum d’assistents va superar aquesta xifra amb escreix. El carrer Priorat, tallat al trànsit, es va omplir de les motos més espectaculars, mentre a la Pineda es concentraven els assistents per esmorzar i visitar els estands. A les 12 del migdia, els participants van marxar amb les seves motos a fer una ruta per diverses poblacions veïnes fins a tornar al punt de sortida on es van fer un sorteig i en Fernando, president de l’entitat, va agrair l’assistència als presents i va acomi-adar l’acte.

Festival Nadal PatinatgeEnguany, la pista poliesportiva de les Fonts va ser l’escenari el passat diumenge 19 de desembre del Festival de Nadal del Club Patinatge Sant Quirze. Les grades van tornar a quedar peti-tes per acollir la gran quantitat de familiars i amics que van assistir a veure les habilitats de les patina-dores sobre les rodes dels seus patins.

Les patinadores de l’entitat no van decebre el nombrós públic, van demostrar un gran nivell en els exercicis dissenyats per les seves entrenado-res. Volem felicitar-les a totes, tant per la creati-vitat en el disseny de les coreografies, com per la bona execució dels diferents elements que les integren. A pesar de la curta trajectòria del Club Patinatge Sant Quirze, aquesta entitat compta ja amb un gran nom-bre de patinadores i una gran tasca realitzada.

Podeu visionar el video del Festival al YouTube de l'Ajuntament. www.youtube.com/user/SantQuirzeVallesAj

Les patinadores de l’entitat no van decebre el nombrós públic

Page 26: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat26

Despertar emocions, generar il·lusions, dibuixar horitzons.

Diferents accions per començar el nou any amb la feina feta que ens deixa el passat i afrontar amb èxit els nous reptes que ens prepara el futur.

BON ANY 2011Convergència i Unió

Benvoluguts veïns i veines:

Com a simple espectador d'última fi la, la meva opinió del ple de desembre en què un punt era l'aprovació de pressupost per al 2011 és que va ser llarg, pesat, incoerent i fals.Llarg, perquè no era imprescindible que, a part d'haver-hi altres temes a tocar dins el mateix ple, es comencés convocant "in extremis" un altre ple pel mateix moment anomenant-lo extraordinari per donar la nota sobre un tema: la sentència del tribunal superior (cosa que podia esperar el mes de gener ja que, per començar, ningú dels que van votar s'havien llegit les 800 pàgines de la sentència, o sigui que van votar pel que han llegit o escoltat als mitjans de comunicació.)

Pesat, perquè en tots aquests plens, ja per la seva amplitut i envergadura i com que el públic no té els papers a mà per poder seguir partides i números, s'ha de tenir tots els sentits posats en allò que diuen (tot i que que ahir, tal com dius, no hi havia ningú que no tingués relació amb els regidors, així que els papers haurien sobrat.)Incoerent, perquè tots els portaveus dels partits van començar felicitant els tècnics per la feina feta. Doncs no senyors, els tècnics cobren i molt per fer això. Perquè després, acte seguit, vostès comencin a treure i corregir coses que no els agrada. Doncs a tot estirar, el que poden fer és agrair que el tinguin acabat en tems i forma. Vostès els feliciten i ells des de l'última fi la riuen.Fals, perquè se li dóna una importància que no té. Només és un projecte de com voldríem que fos el pròxim any. No trigarem gaire a haver d'aprovar canvis de partides com passa cada any. I és lògic perquè d'altra manera els tècnics passarien a ser endevins. El pressupost de taxes i impostos sí que és important per al públic, perquè és el que li toca la butxaca. I si li diuen que l'apugen un 2, 2,5, 3% o el que diguin, allò sí que va a missa i ja no es mou; per tant, és més seriós.Tot i això va ser un ple on el to de veu i el respecte entre els regidos va ser exemplar. Jo, com a part del públic, desitjo que el proper any segueixi igual.

JAUME COLS | President PP Sant Quirze del Vallès

Un Pressupost pensat per a les persones

Al Ple de desembre vàrem aprovar el Pressupost municipal pel 2011. Un pressupost que guarda un equilibri entre la necessària contenció econò-mica i reducció del dèfi cit públic i l’atenció a les necessitats bàsiques de les persones.

Durant aquest mandat, marcat per la crisi econòmica, la gestió dels recursos municipals ha estat prudent buscant la màxima efi ciència i efi càcia. Així s’ha aconseguit reduir de manera important l’endeutament de l’ajuntament, cosa que ens permet afi rmar amb satisfacció que les comptes mu-

nicipals es troben en bona situació, el que permetrà fer front a les previsions de futur. El pressupost del 2011 es caracteritza per la priorització dels serveis als ciutadans i ciutadanes de Sant Quirze. Així més del 50% del mateix es destina a actuacions que pel PSC són prioritàries com la millora de la mobilitat i del transport públic (no oblidem la nova línia d’autobusos Sant Quirze/Sabadell que s’acaba d’iniciar el 3 de gener), la seguretat i protecció de les persones, el manteniment dels espais públics i dels equipaments cívics, la inversió en els centres escolars, els suport a les entitats, associacions i al teixit empresarial de Sant Quirze o la propera inauguració del Centre d’Informació i recursos per a les dones. Amb aquest pressupost pensat per a les persones, aprofi tem per desitjar-vos a tots i totes un 2011 ple de salut i progrés!

Un nou any amb nous horitzonsLa majoria de nosaltres comencem cada any, tal i com marca la tradició, menjant dotze grams de raïm, simbolitzant així sort per l’any que comença. A més a més, el canvi de dígit serveix, com ho són també les noves temporades, per posar els comptadors a zero, defi nir objectius i tot un reguitzell de bons propòsits i esperances que omplen d’aire fresc i il·lusió la nova etapa.

A Sant Quirze, és evident que aquest any que deixem enrere no ha estat fàcil per molta gent, on tot i registrar menys atur que les viles veïnes, més de mil persones es troben desocupades (més del doble que durant els anys de bonança econòmica), i tampoc ho ha estat per moltes botigues i empreses locals, que s’han hagut d’ajustar i reinventar per fer un salt endavant.

Aquest context també posa de manifest la situació del nostre Ajuntament, que ha disminuït dràsticament les inversions, i que amb el nou pressupost, la suma de totes les inversions previstes i la despesa en bens i serveis (manteniment i neteja de la via pública, recollida d’escombraries, enllumenat públic, etc.) són inferiors al cost dels recursos humans (membres de l’equip de govern, càrrecs de confi ança directes i indirectes inclosos!) que la gestionen, una dada que evidencia que cal una profunda refl exió i debat de com fer-ho més efi cient.

Els problemes de Sant Quirze són comuns per tothom, i és per això que en aquesta nova etapa que ara comença, hem d’aportar solucions imaginatives que donin resposta i s’adaptin a la nova realitat, i per fer-ho, des d’Esquerra proposem realitzar-ho plegats.

I aquest 2011 és un bon any per plantejar-ho: el proper maig hi hauran eleccions municipals per presentar i escollir propostes. La nostra és senzilla, però innovadora i ferma a la vegada: deixar en-darrere la manera de fer de sempre, obrint el projecte a tothom perquè en surtin noves propostes de consens, ambicioses i realistes alhora, amb l’únic objectiu d’aixecar de nou el nostre po-ble. I per dur-ho a terme, volem comptar amb la gent del poble més ferma, valenta i preparada. Perquè “Junts per Sant Quirze”, és se’ns dubte, la millor manera de construir aquest nou horitzó. Àlex Brossa i Enrique | Regidor d’Esquerra

http://www.socialistes.cat/psc/Territoris/Sant-Quirze-del-Valles

Page 27: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat27

Escolta les guanyadores del concurs “Carta a un Maltractador”!

El passat mes de novembre de 2010 es va organitzar la segona edició del concurs “Carta a un maltractador”. Aquesta iniciativa tenia l’objectiu de promoure la sensibilització, la reflexió i el de-bat com a eines de prevenció de la violència vers les dones en l’àmbit familiar, escolar, social i, sobretot, entre els i les joves de Sant Quirze del Vallès. Consistia en elaborar un text dirigit a un maltractador que reflexionés sobre el fenomen de la violència de gènere.

Com a novetat, aquest any es van distingir dues categories: de 14 a 17 anys, i de 18 a 25. Es van presentar un total de 49 cartes a concurs, 30 més que el passat 2009.

El passat dimarts 23 de novembre, a les 12:00 hores, el jurat va decidir atorgar els premis a Ainoha Colet, alumna de 3er d’ESO de l’institut Sant Quirze, amb el pseudònim “Esperança”, i a Yas-mina Torralbo, alumna de l’Escola Municipal d’Adults “L’Olivera”, amb el pseudònim “Rosa Blava”. Colet i Torralbo van vistar les instal·lacions de Ràdio Sant Quirze per llegir les seves cartes i així elaborar uns documents sonors per tal que la ciutadania els pogués gaudir.

A www.radiosantquirze.cat, podeu escoltar les meravelloses veus de les nostres protagonistes!

L'alumnat de les classes de Júpiter (5è de primària) i Saturn (6è) del CEIP El Tu-ronet van visitar el passat 1 de desembre les instal·lacions de Ràdio Sant Quirze. En el marc d'aquesta activitat, els nens i les nenes assistents es va convertir per uns instants en autèntics locutors i locu-tores d'emissores musicals.

El CEIP El Turonet visita Ràdio Sant Quirze

Page 28: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat28

RECOMANACIÓ

RECOMANACIÓ

RECOMANACIÓInfantilJuvenilJJJJJJJJ III

Títol: L’arqueòleg

Autor: Martí Gironell

Ed. Columna

ISBN: 9788466413114

Martí Gironell tracta per segona vegada en clau de fi cció un personatge real, en aquest cas el monjo de Montserrat: Bonaventura Ubach, artífex de la Bíblia de Montserrat i del Museu de l’Orient Bíblic d’aquest monestir, creat el 1911. Gironell adapta de forma lliure els dos viatges per terres bíbliques, d’Egipte a l’Iraq, que el monjo va emprendre per contrastar les sagrades escriptures amb els escenaris reals i aconseguir peces arqueològiques representatives. Alhora, hi afegeix una subtrama que recorre tota l’obra, al voltant de les túniques de la sagrada família de Jesús, la qual accentua. Un tret distintiu del llibre és l’entretingut accés del lector als grans referents de la cultura religiosa de la mà d’un personatge històric vinculat a un símbol català com és Montserrat, el museu bíblic del qual commemora el centenari l’any 2011.

Títol: Ales

Autor: Aprilynne Pike

Ed. La Galera

ISBN: 9788424633776

Adreçat a nois i noies a partir de 14 anys.

Ales és el primer dels quatre llibres protagonitzats per Laurel, una noia que descobreix que és una fada.

Fins als quinze anys sempre ha viscut aïllada al bosc amb la seva família. Quan els seus pares se’n van a viure a Califòrnia, s’ha d’adaptar a un estil de vida molt diferent. Allà coneix en David, un noi intel·ligent i atractiu de qui es farà molt amiga. Però tot es complica quan, de sobte, a la Laurel li surt una fl or enorme a l’esquena en forma d’ales.

Ales suposa una visió diferent del que coneixem de les fades amb dosi de romanticisme juvenil.

L’èxit de l’escriptora Aprilynne Pike ha fet que s’estigui preparant la versió cinematogràfi ca produïda pels encarregats de les pel·lícules de Crepuscle.

Títol: Set raons per estimar els meus pares

Autor: Jaume Cela

Ed. Cruïlla

ISBN: 9788466127196

Adreçat a nens i nenes a partir de 8 anys.

En Nil és un nen que, per casualitat, va néixer en una carnisseria. El senyor Mariano, el carnisser, el considera una mica com a fi ll seu i cada any li fa un regal per l’aniversari. A en Nil els regals no li solen agradar, com l’últim: una llibreta en què -ho ha promès al senyor Mariano- escriurà set raons per les quals estima els seus pares.

Així, en Nil es posa a pensar en les raons per les quals estima els pares, que són moltes i variades i, a través de les refl exions que fa, el lector va confegint la història d’en Nil i la de la seva família com si fes un trencaclosques.

Dels diversos serveis que ofereix la biblioteca, el de préstec és el més utilitzat: en tot l’any 2010 s’han prestat un total de 43.939 documents, amb una mitja d’uns 180 al dia.

El servei de préstec permet als usuaris la possibili-tat de treure de la biblioteca diversos documents, com ara llibres, revistes, vídeos, CDs, dvds i tor-nar-los al cap d’uns dies de manera gratuïta.

Què necessito per poder emportar-me documents a casa?

Només cal tenir el carnet de biblioteca, que és personal i intransferible.

Aquest carnet també serveix per a utilitzar al-tres serveis de la biblioteca, com ara el d’accés a Internet, el servei Wi-Fi, consultar les bases de dades o participar en algunes activitats que orga-nitza la biblioteca.

Com puc fer-me el carnet?El carnet es tramita al moment a la mateixa bibli-oteca, només cal presentar el DNI/NIE o el passa-port. A més a més, també es pot sol·licitar via web a www.diba.cat/biblioteques/cataleg, en aquest cas, només cal anar a la biblioteca a recollir-lo tot presentant el DNI/NIE o passaport.

Què puc agafar en préstec i durant quant de temps?A partir del dia 3 de gener canvia la política de préstec:

· 15 materials suport paper 30 dies

· 6 DVD durant 30 dies

· 9 CD’s o altres suports multimedia

Podeu ampliar aquesta informació a:http:// www.santquirzevalles.cat

http:// bibliotecasantquirze.blogspot.com

http://facebook.com/biblioteca.santquirze

El servei de préstec, el més popular

Page 29: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat29

DIMECRES 19Taller de creixement personal per a dones

A través de diferents activitats es treballaran as-pectes com la correcta respiració i la relaxació, la connexió amb el cos i l’alliberament de bloquejos emo cionals, l’assertivitat, la comunicació, l’auto-exigència destructiva, l’autoestima i la capacitat d’establir límits, la resolució de confl ictes, que ens permetran augmentar l’autoestima, treba-llar la creativitat, trobar maneres mes efectives de comunicació, reduir l’ansietat i , en defi nitiva, tenir una vida més plena i satisfactòria .

Lloc: Sala altell de la Masia Can Feliu

Hora: 17.30 h

Informació: Regidoria d’Igualtat i Ciutadania

Organització:Regidoria d’Igualtat i ciutadania

Tarda Jove: Taller Que Ruli sobre Cànnabis

Si vas high, posat, fl ipat, fumat, col·locat amb petes, porros, cigars màgics, etc. de maria, haixix, cànna-bis, xocolata, hash, herba... massa sovint...

Si coneixes gent que hi va i no et mola gaire la idea...

Si et sents pressionat pels altres...

Si vols saber-ne més sobre el cànnabis (legisla-ció quant al consum, riscos associats, respon-sabilització...) sigui quina sigui la teva situació, apunta’t a aquest taller

Lloc: Espai Canya Jove

Hora: 19 h

A partir de 13 anys

A càrrec d’Energy Control (ABD Associació Benestar i Desenvolupament) Entitat declarada d’utilitat pública

Per a més informació i inscripcions: Espai Canya Jove ([email protected] ;

www.canyajove.cat 937 227 444)

Ronda d’Arraona, 29-31

DIVENDRES 21Club de Lectura Juvenil. Xerrada sobre el llibre: Taoshi-ra de Júlia Golding i lliurament del llibre Túnels de Ro-derick Gordon, a càrrec de Meritxell Riera. Adreçat a nois i noies de 12 a 15 anys

Lloc: Sala d’actes de la biblioteca Hora: 16 h

Organització: Biblioteca Municipal

Nit-Jove: Espectacle-Taller de màgia de prop

Segur que encara et quedes amb la boca oberta davant una actuació de màgia. Segur que més d’una vegada has volgut conèixer els trucs que aquest o aquell mag feia davant els teus nassos.

Tant si vols veure un espectacle de ben a prop

de màgia com conèixer alguns dels trucs més impactants, i alhora senzills, de mans vine a la nit jove d’espectacle i taller de màgia de PROP, a càrrec de Christian Bravo

Lloc: Espai Canya Jove Hora: 21 h

Per a més informació i inscripcions: Espai Canya Jove ([email protected];

www.canyajove.cat; 937 227 444)

Ronda d’Arraona, 29-31

DIUMENGE 23Senders GR. 4 Puigcerdà – Montserrat- 7ª Etapa Santa Maria de Cornet-Cabrianes 19,795 Km.

El sender comença al pont internacional de Puig-cerdà i s’enfi la per la Molina cap el Coll de Pal per travessar el parc natural del Cadí - Moixeró

Sortida: 8 h del poliesportiu. Transport en autocar

Preu per persona: Socis 12 euros, no socis 20 euros Inscripcions: Imprescindible passar pel club per re-servar autocar (Bages, local 11 E; 937 212 489 i 637 502 272). Dimecres i divendres de 20 a 22 hOrganització: Club Excursionista de Sant Quirze del Vallès

Teatre Això no és vida

Lloc: La Patronal Hora: 18 h

Preu: 6 euros , Jubilats: 3 euros

Organització: Cercle de Cultura

Col·laboració: Àrea de Serveis Personals - Regido-ria de Cultura

DILLUNS 24Taller d’aproximació a la música

Concert .Maurizio Pollini, Mozart i Brahms. Ci-cle dedicat al magnífi c gran pianista Maurizio Pollini, magnìfi c intèrpret de Beethoven, Mozart i Brahms. Wofl gang Mozart: Concert per piano i orquestra nº 19 in fa major i a continucació, Johannes Brahms : Concert per piano nº 21in si Bemol major amb l’orquestra Filharmònica de Viena, conductor: Claudio Abbado.

Places limitades per l’aforament.

Lloc: Sala d’actes del Centre Cívic Can Feliu

Hora:19 h

Organització: Associació Amics de la música

Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze

DIMARTS 25

Berenars dels dimarts, a càrrec de Milena de Murga

Taller està adreçat a dones que vulguin millorar el seu estat de salut psicofísic. Es treballen as-pectes com les emocions, les relacions interper-

sonals o l’autoestima, a partir de diferents exer-cicis i dinàmiques que contribueixen al benestar integral de la persona. Totes les activitats estan conduïdes per una psicoterapeuta. Al fi nalitzar el taller es fa un berenar.

Lloc: Sala altell del Centre Cívic Can Feliu

Hora: 17.30 h

Activitat gratuïta.

Per formalitzar la inscripció cal trucar al Servei d’Igualtat i Ciutadania Tel. 937 216 800

Organització: Regidora d’Igualtat

Col·laboració: Ofi cina Tècnica del Pla d’igualtat Dona-Home de la Diputació de Barcelona

DIMECRES 26Taller de creixement personal per a dones

A través de diferents activitats es treballaran as-pectes com la correcta respiració i la relaxació, la connexió amb el cos i l’alliberament de bloquejos emocionals, l’assertivitat, la comunicació, l’auto-exigència destructiva, l’autoestima i la capacitat d’establir límits, la resolució de confl ictes, que ens permetran augmentar l’autoestima, treba-llar la creativitat, trobar maneres mes efectives de comunicació, reduir l’ansietat i , en defi nitiva, tenir una vida més plena i satisfactòria .

Lloc: Sala altell de la Masia Can Feliu

Hora: 17.30 h

Informació: Regidoria d’Igualtat i Ciutadania

Organització: Regidoria d’Igualtat i ciutadania

Aula d’extensió Universitària

Conferència . Quebec. Un poble en lluita per la Cultura, a càrrec de Montserrat Medalla, Llicen-ciada en fi lologia per la UAB, professora de llen-gua i literatura, conferenciant i coordinadora de tertúlies literàries

Adreçada a persones prejubilades o jubilades

Lloc: Sala d’actes del Centre Cívic Can Feliu

Hora: 18 h

Organització: Aula d’extensió universitària de la Gent Gran de Sant Quirze del Vallès amb el su-port de la Regidoria de Gent Gran

Taller d’estampació de samarretes amb tovallons

Descobreix aquesta nova tècnica de decoració i customització de samarretes. Crea el teu propi estil, fes de la teva samarreta, jersei, bossa, pan-talons curts, etc. una peça única i exclusiva. Hau-ràs de portar allò que vulguis estampar, a càrrec d’Ana Corado.

Lloc: Espai Canya Jove Hora: 18 h

GENER - FEBRER 2011

Page 30: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat30

A partir de 12 anys.

Per a més informació i inscripcions: Espai Canya Jove

([email protected] ; www.canyajove.cat 937 227 444)

Ronda d’Arraona, 29-31

DIVENDRES 28Xerrada – Col·loqui. “Tic:Tòpics i pànic (viure i sobre-viure a les noves tecnologies en família)”, a càrrec del professor Juanjo Fernández, professor llicenciat en fi losofi a i lletres.

Es farà un recorregut pels jocs online, el fotolog, el messenger, el yotube, el facebook ... per veure si els pares i mares som molt diferents a la ge-neració you tube, per confeccionar un decàleg en clau positiva i poder tractar les tic en família. L’objectiu es oferir criteris per aclarir idees, des-fer tòpics i mesurar les nostres pors sobre les tic.

Lloc: Sala d’actes del Centre Cívic Can Feliu

Hora: 15.15 h

Organització: AMPA Escola Onze de setembre

Col·laboració: Servei d’Educació

Hora del Conte Herbes i remeis, a càrrec d’Ada Cusidó

Espectacle per a nens/nes a partir de 4 a 9 anys

Lloc: Sala d’actes de la biblioteca Hora: 18 h

Organització: Biblioteca Municipal

DISSABTE 29Actuació d’Eugenio, recordant el nostre amic i els seus grans acudits.

Riurem amb els acudits explicats pel millor imita-dor de l’Eugenio, per tal de recordar aquest gran humorista català

Lloc: Cafeteria La Masia

Hora : 23 h

Organització: Cafeteria La Masia

Col·laboració: Servei de Participació Ciutadana

DIUMENGE 30Mitja muntanya: Montserrat - Canal de l’Avallena i de la Llum – Montgrós (1.133 m) Languedoc-Roussillon ( France)

Sortida: 20 h del dissabte a la tarda del Poliespor-tiu. Transport en cotxes particulars

Preu per persona: Socis 0 euros, no socis 5 euros

Inscripcions: Imprescindible passar pel club

(informació,lloguer material, etc) Dimecres i di-vendres de 20 a 22 h, c/ Bages, local 11 E; 937 212 489 i 637 502 272

DILLUNS 31Fi del termini per a la presentació de candidatures al Premi Dona de Sant Quirze.

La Regidoria d’Igualtat i Ciutadania convoca, anualment, el Premi “Dona de Sant Quirze”. Aquest guardó té com a objectiu el reconeixe-ment públic de forma honorífi ca a una dona resi-dent al municipi o que hagi desenvolupat la seva trajectòria al poble. Aquesta s’ha de distingir per algun fet o activitat que impulsi el paper de la dona en qualsevol àmbit social, cultural, polític, laboral, educatiu, esportiu, d’investigació o que hagin contribuït en la defensa de la igualtat entre gèneres.

Per a més informació: Podeu posar-vos en contacte amb la Regidoria d’Igualtat i Ciutadania al tel. 93 721 68 00 o a través de l’adreça electrònica [email protected]. Les bases del premi es poden consultar al web de l’Ajunta-ment www.santquirzevalles.cat.

DIMECRES 2Taller de creixement personal per a dones

A traves de diferents activitats es treballaran as-pectes com la correcta respiració i la relaxació, la connexió amb el cos i l’alliberament de bloquejos emocionals, l’assertivitat, la comunicació, l’auto-exigència destructiva, l’autoestima i la capacitat d’establir límits, la resolució de confl ictes, que ens permetran augmentar l’autoestima, treba-llar la creativitat, trobar maneres mes efectives de comunicació, reduir l’ansietat i , en defi nitiva, tenir una vida més plena i satisfactòria .

Lloc: Sala altell de la Masia Can Feliu Hora: 17.30 h

Informació: Regidoria d’Igualtat i Ciutadania

Organització:Regidoria d’Igualtat i ciutadania

DIUMENGE 6 Matinal per visitar l’església romànica de Santa Creu d’Olorda

Recorregut de 14 Km. El punt de partida es de de el Baixador de Vallvidrera, Turó de Can Pascu-al(470 m.), Sta. Creu d’Olorda, Turó del Xai (367 m.) i tornada a la Floresta per camins i corriols que semblen túnels de verdor

Sortida: 8 h, Transport en Ferrocarrils de la Gene-ralitat de Catalunya

Preu per persona: Socis 0 euros, no socis 5 euros, més import del transport

Inscripcions: Dimecres i divendres de 20 a 22 h, C/ Bages, local 11 E; 937 212 489

i 637 502 272

DILLUNS 7Taller d’aproximació a la música

Concert: Norma obra norma de Vin Enxo Bellini in-terpretada per Florenza Cedollis, Sonia Ganassi, Vi Censo la Scola, Andrea Paipi i amb l’orquestra i cors del gran teatre del Liceu. Les sessions són gratuïtes. No cal inscripció prèvia.

Places limitades per l’aforament.

Lloc: Sala d’actes del Centre Cívic Can Feliu

Hora:18 h

Organització: Associació Amics de la Música

Col·laboració: Ajuntament de Sant Quirze

DIMARTS 8Jornada de donació de sang

Lloc: CAP Sant Quirze

Hora: De 17 a 20.30 h

Organització: Consorci Sanitari Integral

Col·laboració: Unitat de Salut de l’Ajuntament Sant Quirze del Vallès i CAP Sant Quirze

Berenars dels dimarts, a càrrec de Milena de Murga

Taller adreçat a dones que vulguin millorar el seu estat de salut psicofísic. Es treballen aspectes com les emocions, les relacions interpersonals o l’autoestima, a partir de diferents exercicis i dinà-miques que contribueixen al benestar integral de la persona. Totes les activitats estan conduïdes per una psicoterapeuta. Al fi nalitzar el taller es fa un berenar.

Lloc: Sala altell del Centre Cívic Can Feliu

Hora: 17.30 h

Activitat gratuïta. Per formalitzar la inscripció cal trucar al Servei d’Igualtat i Ciutadania

Tel. 937 216 800

Organització: Regidora d’Igualtat

Col·laboració: Ofi cina Tècnica del Pla d’Igualtat Dona-Home de la Diputació de Barcelona

DIMECRES 9 Aula d’extensió Universitària

Conferència. La telefonia mòbil, un perill pe la salut?, a càrrec de l’enginyer industrial Eusebi-Ramon Vidiella i Parisa

Oberta a tothom

Lloc: Sala d’actes del Centre Cívic Can Feliu

Hora: 18 h

Organització: Aula d’extensió universitària de la Gent Gran de Sant Quirze del Vallès amb el su-port de la Regidoria de Gent Gran

GENER - FEBRER 2011

Page 31: Informem Gener 2011

INFORMEM www.santquirzevalles.cat31

CARTES | OPINIÓ

UNA NOVA MITJA VERITAT DE L’EQUIP DE GOVERN

No hi ha data per a la desaparició de les línies d’alta tensió

Als veïns afectats per les línies d’alta tensió ens va sorprendre agradablement veure la portada de l’Informem de novembre amb el text: Així serà l’av. Egara sense línies. Però l’alegria dura poc perquè la secció propagandística de la Sra. Mundi ja ens avisa que “aquesta actuació acabarà materialitzant-se amb els anys”. I la pàgina següent diu: “signat un protocol d’intencions per al soterrament”.

Signar un protocol d’intencions no signifi ca gaire per no dir res.

I el Sr. Rebolleda diu “podem afi rmar que el soterrament és cada vegada més a prop”. Caram Sr. Rebolleda, ara ja puc anar a dormir tranquil·la! Lamento que una vuitena part del contingut de l’Informem s’hagi dedicat a un projecte que té un calendari previst subjecte a disponibilitat econòmica d’ICAEN (Generalitat) i ENDESA.

La licitació d’obres seria el 2014 -diuen vostès- amb sort, molta sort, però el soterrament quan? I qui ho pagarà i en quines proporcions, perquè d’això no en parlen. I als veïns/es de Sant Quirze també ens agradaria saber quan desapareixeran realment les línies d’alta tensió i els percentatges que s’aplicaran sobre el cost la Generalitat, Endesa i el nostre municipi.

Lurdes MiróVeïna de l’Av. Ègara

Agraeixo per avançat el seu comentari tot i que no el comparteixo.

El soterrament de les línies d’alta tensió és un repte per a Sant Quirze del Vallès, és un repte de municipi i l’equip de govern treballa amb aquest objectiu des del primer dia. Som conscients que no es tracta d’un projecte fàcil, però el cert és que són molts els avenços que hem fet en aquest sentit. La prova és que la proposta tècnica ha estat aprovada; també comptem amb l’acord i el compromís per a fer realitat el soterrament, tant per part de FECSA-Endesa com de l’ICAEN.

Ara, cal fi nançar i executar l’obra, i l’Ajuntament ja ha trobat la fórmula per assumir la seva part. La resta d’administracions i part implicades han de buscar el seu fi nançament, però per a nosaltres, gràcies a l’operació que s’explica a la revista especial sobre les línies que ja es troba al carrer, el tema del fi nançament ja està resolt. De fet, us recomano resoldre els possibles dubtes que li sorgeixin en aquesta publicació especial que hem editat en format Informem, amb un plànol detallat del projecte.

Salutacions,

Montserrat Mundi i MasAlcaldessa

Butlletí municipal de

Sant Quirze del Vallès

Núm.144 I Novembre 2009

VI Època

PublicitatSi esteu interessats en inserir publicitat al butlletí podeu contactar amb nosaltres via mail a [email protected] o bé, al telèfon 93 845 76 45

Page 32: Informem Gener 2011