Innovació educativa Word - FullInformatiuAMPA_Maig2017.docx Created Date 5/4/2017 4:48:14 PM ...

9
full informatiu maig 2017 Innovació educativa Comissió de Comunicació Ja sigui per cansament d’un sistema que ha deixat de funcionar o per què vivim en una societat més exigent i amb pares més ben informats, el cas és que s’està pressionant un canvi en el sistema d’ensenyament del que tots en parlem però potser no sabem ben bé cap on ens porta, si bé sí que creiem saber cap on no volem que ens porti. D’això en parlava el diari ARA al seu apartat de societat, el passat 3 de maig. A l’article sobre “Educació avançada: un canvi o una moda?”, el vicerector de docència i aprenentatge de la Universitat Oberta de Catalunya, Carles Sigalés, apuntava que la innovació “és a l’agenda, que se’n parla i que els discursos educatius van en aquesta línia”. Però “no hi ha un manual de la innovació, és una frontera desconeguda que depèn de molts factors”, assegurava. I és que la paraula INNOVACIÓ és plena de matisos a l’hora d’aplicar-la a l’àmbit escolar. És més innovadora una escola que treballa amb tauletes que amb llapis i fulls en blanc? Ho és més un treball per projectes que una classe magistral? Podríem dir que els discursos d’Steve Jobs eren innovadors parlant des de l’atril o l’escenari? Si encara no l’heu vist, us recomanem que busqueu el seu famós discurs a la Universitat d’Stanford, on hi descobrim, entre d’altres coses, que el primer Mac no s'entendria sense les classes de cal·ligrafia a les quals va anar a parar casualment essent estudiant universitari. Potser val la pena que no ens quedem només amb l’etiqueta i pensem en la innovació com el cotó del que està feta la roba del vestit, la matèria primera, quelcom més profund que ha de perdurar més enllà de les modes. TOTS SOM AMPA Pàg. 1 de 9

Transcript of Innovació educativa Word - FullInformatiuAMPA_Maig2017.docx Created Date 5/4/2017 4:48:14 PM ...

full informatiu maig 2017

Innovació educativa

Comissió de Comunicació

Ja sigui per cansament d’un sistema que ha deixat de funcionar o per què vivim en una societat més exigent i amb pares més ben informats, el cas és que s’està pressionant un canvi en el sistema d’ensenyament del que tots en parlem però potser no sabem ben bé cap on ens porta, si bé sí que creiem saber cap on no volem que ens porti. D’això en parlava el diari ARA al seu apartat de societat, el passat 3 de maig. A l’article sobre “Educació avançada: un canvi o una moda?”, el vicerector de docència i aprenentatge de la Universitat Oberta de Catalunya, Carles Sigalés, apuntava que la innovació “és a l’agenda, que se’n parla i que els discursos educatius van en aquesta línia”. Però “no hi ha un manual de la innovació, és una frontera desconeguda que depèn de molts factors”, assegurava. I és que la paraula INNOVACIÓ és plena de matisos a l’hora d’aplicar-la a l’àmbit escolar. És més innovadora una escola que treballa amb tauletes que amb llapis i fulls en blanc? Ho és més un treball per projectes que una classe magistral? Podríem dir que els discursos d’Steve Jobs eren innovadors parlant des de l’atril o l’escenari? Si encara no l’heu vist, us recomanem que busqueu el seu famós discurs a la Universitat d’Stanford, on hi descobrim, entre d’altres coses, que el primer Mac no s'entendria sense les classes de cal·ligrafia a les quals va anar a parar casualment essent estudiant universitari. Potser val la pena que no ens quedem només amb l’etiqueta i pensem en la innovació com el cotó del que està feta la roba del vestit, la matèria primera, quelcom més profund que ha de perdurar més enllà de les modes.

TOTS SOM

AMPA

Pàg

. 1 de 9

full informatiu maig 2017

Una gran diada tot i ser el cap de setmana

Comissió de Sant Jordi

Quan Sant Jordi cau en cap de setmana, tot es complica per a la Comissió de l’AMPA que es dedica a programar les activitats de la diada. I si a més cau després de Setmana Santa... Això no treu, però, que s’hi dediquin en cos i ànima per tenir a punt l’intercanvi de llibres que es fa a l’escola i organitza l’AMPA, amb la col·laboració de tot el professorat i la Direcció. Així, al llarg del matí del divendres 21 d’abril, els nens i nenes de l’escola van anar baixant de les seves aules per triar el seu llibre. També es van lliurar, a totes les classes d’Infantil i Primària, els llibres nous que havien triat i que l’AMPA els regala per la diada de Sant Jordi. “L’AMPA regala l l ibres als alumnes d’Infanti l i Primària i col· labora amb els alumnes de l ’ESO”

Com a novetat d’aquest any, l’AMPA ha col·laborat en l’entrega de premis als alumnes guanyadors dels Jocs Florals de l’ESO. Part dels llibres que es van donar estan subvencionats per l’AMPA.

Així mateix, per tal d’engrescar els més grans, els alumnes de 4t d’ESO, l’AMPA va organitzar un taller de confecció de roses de feltre per vendre-les el dissabte 22 a l’entrada del Casino de l’Aliança, on s’hi feia la Cantata organitzada per l’escola, amb motiu del 50è aniversari, i així recollir diners pel viatge fi de curs. Les roses, que un munt de gent va lluir durant tot el cap de setmana, van ser tot un èxit de vendes. De ben segur que els de 3r de l’ESO ja fan números pel viatge de l’any vinent. I nois, l’any vinent Sant Jordi serà en dilluns!

Pàg

. 2 de 9

full informatiu maig 2017

Pàg

. 3 de 9

full informatiu maig 2017

ARRIBEN LES JORNADES XL

Comissió de Jornades Esportives i Culturals

BONA FESTA

MAJOR! O, el que és el mateix, l’edició número 40 (XL en números romans) de les Jornades Esportives i Culturals de l’escola. La Festa Major del Voramar! Tal com bé descriu el llibre del 50è aniversari de l’escola. I és que estem en plena festa. És per això que enguany les Jornades tindran un calendari una mica diferent, donant el tret de sortida amb la Bicicletada (amb botifarrada, sortejos, etc.), el dia 11 de juny i finalitzant el divendres 16 de juny, amb la novetat del Cinema a la Fresca (peli, bocata i crispetes a la llum de la lluna voramarenca).

Però, què passa amb el sopar? Tranquils. Tindrem sopar, tot i que enguany l’organitzarà l’escola, amb la col·laboració de l’AMPA, per celebrar plegats el 50è aniversari. Unes jornades plenes de les coses de sempre (activitats per les tardes, esport, aigua i bona

companyia) i de grans novetats, que no us volem desvetllar fins que properament rebeu la revista amb tota la programació.

Recordeu també que el servei de bar estarà obert totes les tardes i durant el cap de setmana. Tots els diners que recaptem amb aquest servei es destinen a finançar les despeses derivades de les activitats. Així doncs, consumint al bar de l’escola també feu possible que es puguin celebrar les Jornades.

“Reserveu les dates a les vostres agendes, de l ’11 al 17 de juny és la nostra Festa Major!”

I si voleu col·laborar durant els actes de la setmana de Jornades Esportives i Culturals, envieu un e-mail a [email protected], l’ajuda de tothom serà benvinguda. Així mateix, com ja hem fet en els darrers anys, us agrairem que aporteu objectes o detalls promocionals que pugueu aconseguir de les vostres empreses i llocs de treball. L’objectiu és poder-los repartir entre els participants, donar-los com a premi o sortejar-los en combinació amb les diferents activitats de la setmana.

Pàg

. 4 de 9

full informatiu maig 2017

S i e ls pogués veure per un foradet. . . 2a part

Comissió d’Extraescolars

Continuant amb la ronda de seguiment de les activitats extraescolars, el maig és el torn dels idiomes. L’escola Voramar aposta des de fa anys per ampliar la diversitat lingüística dels seus alumnes. L’AMPA ha donat resposta a la demanda de les famílies per consolidar i millorar aquests coneixements amb l’oferta de les activitats extraescolars d’Anglès, Francès i Alemany. Segur que els nostres petits políglotes ja ens han sorprès en alguna ocasió presumint de vocabulari forà. Tot i això, aquí teniu la versió dels professors de l’Acadèmia Chelsea explicant com treballen a classe. Aprofitem per recordar-vos que les portes obertes de les extraescolars d’ idiomes es fan la setmana del 29 de maig a l ’1 de juny, el mateix dia i hora que es fa l’activitat normalment. No us perdeu el posat concentrat dels nens i nenes a les fotos! Francès "Aquest curs hem començat a impartir classes de francès extracurricular. Per a molts alumnes, aquest és un primer contacte amb la llengua francesa i per aquest motiu estem treballant les nocions bàsiques de gramàtica i de vocabulari. En ser pocs alumnes a classe, podem insistir en aquests exercicis i fixar molt bé els conceptes que anem treballant. Poc a poc, anem integrant converses per practicar tot el que hem après. Sempre procurem que les classes resultin dinàmiques i divertides per tal de motivar l'aprenentatge."

Ana Madeira, professora de francès de Chelsea House.

Pàg

. 5 de 9

full informatiu maig 2017

Anglès ESO "En arribar a l'ESO, els alumnes tenen un nivell força alt i això ens permet aprofundir en conceptes gramaticals i de vocabulari més complexos que treballem amb un llibre de text. Però, el que més potenciem és l'anglès oral. Busquem temes d'actualitat que puguin interessar els adolescents i també incloem temes relatius a la cultura dels països anglosaxons".

Marc López, professor d'anglès de secundària de Chelsea House.

Anglès 5è i 6è "Les classes s'enfoquen en el joc com a mitjà idoni per adquirir el coneixement. Els alumnes associen l'aprenentatge amb un temps d'oci i retenen els conceptes amb molta més facilitat. L' speaking, la parla, és el més treballat a les classes. Exposicions, obres de teatre, presentacions de telenotícies, entre d'altres, per tal de millorar les seves habilitats a l'hora de comunicar-se amb fluïdesa en la llengua anglesa".

Laura Hernàndez, professora d'anglès de tercer cicle Chelsea House.

Pàg

. 6 de 9

full informatiu maig 2017

Anglès 3r i 4t "A les nostres classes creem un espai on l’anglès, més que estudiar-lo, es faci servir i sigui una eina de comunicació a l’hora d’escoltar, demanar o jugar a diferents activitats. Enfoquem les classes de manera que tots els nens i nenes se sentin una mica protagonistes del que estem treballant, portem una dinàmica engrescadora amb varietat d'activitats i continguts".

Marc López, professor d'anglès de segon cicle de Chelsea House.

Anglès 1r i 2n “Amb els més petits de Primària aprenem la gramàtica i el vocabulari necessaris per expressar-nos en anglès de manera divertida i creativa. Cantem cançons, dibuixem conceptes que hem après, fem representacions de teatre i juguem. Tot, per anar construint la llengua que ben aviat ens permetrà parlar amb certa fluïdesa i fer-nos entendre en anglès”.

Gemma Codina, professora d'anglès de primer cicle Chelsea House.

Pàg

. 7 de 9

full informatiu maig 2017

Anglès Infanti l "Les classes comencen amb cançons de salutació, així creem una rutina on ens saludem tots i fem una introducció d'allò que es treballarà al llarg de la classe. El desenvolupament de la mateixa és dinàmic i divertit. Les joguines, el material didàctic i els jocs són claus en aquesta etapa, sobretot a les extraescolars. L'important és que aprenguin sense adonar-se'n, gaudint i esperant amb alegria la classe de cada setmana".

Jenny Álvarez, professora d'anglès infantil de Chelsea House. Alemany "A les nostres classes vivim la llengua i cultura alemanya a partir de jocs, cançons, contes i altres activitats creatives. També tractem, és clar, la gramàtica, les estructures, el vocabulari i totes les altres competències associades a la llengua. Utilitzem tècniques d’escriptura creativa i de pedagogia del teatre per expressar-nos de manera natural i utilitzant la nova llengua. Treballem també la cohesió del grup, perquè tots els seus membres treballin coordinadament i a gust. Quan ets professora d'activitats extraescolars tractes d'utilitzar les millors tècniques per obtenir els millors resultats en un temps limitat, combinant la part teòrica necessària per l'ús correcte de l'idioma conjuntament amb els aspectes que involucren tots els sentits de la persona.”

Stefania Ripeanu, professora d'alemany de Chelsea House.

Pàg

. 8 de 9

full informatiu maig 2017

@ Les teves idees ens importen!

Si vols participar a l’AMPA o tens qualsevol suggeriment,

posat en contacte amb nosaltres a través el correu electrònic [email protected]

També pots consultar el web a

www.ampavoramar.cat

Pàg

. 9 de 9