Jornada Comunicació 2015

2
Jornada de comunicació 28 de novembre de 2015 a les 10 h Església de Santa Madrona. C/ Tapioles 10, Barcelona. Metro: L2 / L3 – Paral·lel. #ACOalliberadora @ACOcat acocat.org Mitjans de comunicació: tots són iguals? a càrrec de David Vidal, del col·lectiu periodístic SomAtents

description

 

Transcript of Jornada Comunicació 2015

Page 1: Jornada Comunicació 2015

Jornada de comunicació

28 de novembre de 2015 a les 10 h Església de Santa Madrona. C/ Tapioles 10, Barcelona.Metro: L2 / L3 – Paral·lel.

#ACOalliberadora @ACOcat

acocat.org

Mitjans de comunicació:tots són iguals? a càrrec de David Vidal, del col·lectiu periodístic SomAtents

Page 2: Jornada Comunicació 2015

David Vidal (Barcelona, 1970) és periodista, Doctor en Comunicació i professor titular del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB, on és vicedirector de Recerca i Tercer Cicle. Impulsa el col·lectiu SomAtents que té com a objectiu desenvolupar un periodisme social que apropi l’activitat interpretativa i crítica de la premsa a la ciutadania.  Estan preocupats per la decadència del periodisme i la submissió dels professionals que viuen situacions laborals asfixiants. Per això, volen fer un periodisme valent en la forma i en el fons, que s’entengui i que emocioni, que ajudi a comprendre el món i a prendre partit.

La informació i la comunicació s’estan i ens estan transformant incessantment. Per tal de fer una panoràmica sobre aquesta transformació, SomAtents, un col·lectiu d’acció periodística, ens ajudarà en aquesta Jornada a tenir una millor visió de conjunt.

Ho explicarem a partir de la gran crisi dels mitjans informatius i el naixement d'un nou mercat i un nou entorn comunicatiu (2007-2015). Parlarem de qui són els amos dels mitjans, de qui construeix l’agenda, de l'existència d'escletxes i de les ofertes alternatives del periodisme cooperatiu.

A la Jornada de comunicació de l’ACO que convoquem per primera vegada, també us explicarem com treure-li partit al nou web de l’ACO i podreu resoldre dubtes.

9.45 h Acollida 10 h Presentació jornada i revista Salillum n. 2 10.15 h Formació sobre el web de l’ACO 10.45 h Xerrada-taller sobre els mitjans de comunicació 12.30 h Cloenda de la jornada

Programa