La Garsafull març 2011

8

description

Revista del Casal de joves d'Abrera

Transcript of La Garsafull març 2011

Page 1: La Garsafull març 2011
Page 2: La Garsafull març 2011

ACTUALITAT

Jóvenes y internet

Según estudios realizados por el Injuve, el 66% de las y los jóvenes utiliza Internet porque desea sentirse parte de algo, relacionarse sin límites y dar su opinión. Consideran que las oportunidades que da Internet son: favorecer la difusión de sus opiniones, les permite una comunicación bidireccional con las administraciones, los partidos y los agentes sociales, y les da la soberanía para autorregularse y modular sus tiempos.

"La gente joven está creando más que nunca. A diferencia de lo que se dice es la que más lee porque recibe miles de informaciones al día; pero no solo eso, sino que además es generadora de contenidos a través de los cientos de páginas webs, blogs, y redes sociales que existen. Del 96% de gente joven que usa Internet, el 81% lo hace para ‘saber lo que ocurre’, el 60% para ‘hacer los deberes mejor’ y el 67% para ‘hacer amistades’, ha añadido el titular del Injuve.

Además, estos estudios ponen de manifiesto que las y los jóvenes tienen actitudes de rechazo frente a los contenidos molestos como sobre aquellos relacionados con los delitos sexuales (39,5%), para las imágenes denigrantes (24%), la violencia (22,5%), el bullying y los comentarios humillantes (20%), información falsa o tendenciosa (por ejemplo el 19,2% el peligro de las sectas), en lo concerniente a la intromisión en la vida privada (12,3% problemas de pareja), o la práctica de cibersexo (13,5%)”.

Font: Injuve

XERRADA INTERNET SEGURAPER A PARES

El teu fill passa moltes hores davant l’ordiandor? Et preocupa l’us que fa el teu fill a internet

Dimarts 29 de març a partir de les 17.30 h

Al Casal de JovesPlaça Rebato, núm 1

Page 3: La Garsafull març 2011

AIXÒ T’INTERESSA:

Vull estudiar i no sé per on començar!

Algunes eines que et poden ajudar a decidir quin camí escollir:

Web 'Què puc fer', del Departament d'Educació Orientacions per a decidir el teu camí acadèmic o laboral, tan si has acabat l'ESO, com si no l'has aprovat encara. Qestudio.cat Educaweb.com ha creat aquesta eina útil i entretinguda per a ajudar-te a prendre decisions i guiar-te en la cerca dels teus interessos i en el coneixement de les teves habilitats. Orientacions per escollir estudis Aquest apartat del canal temàtic d'Educació de la Generalitat de Catalunya ofereix un document amb recomanacions i aspectes que convé tenir en compte a l'hora de triar els estudis. Orientació acadèmica i professional en línia És un servei gratuït, permanent (entre setmana) i personalitzat. Envia els teus dubtes i en un termini màxim de 24 hores rebràs resposta a la teva consulta. Preguntes amb resposta La Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya t'ofereix un servei anomenat Orienta, amb qüestions i respostes freqüents sobre l'ESO, els batxillerats, els cicles formatius, les proves d'accés a la universitat, les convalidacions, les homologacions i encara més. Què vull estudiar i què puc estudiar? Aquest apartat de la web Edu365.cat t'ofereix un test d'autoconeixement, orientació i informació que t'ajudarà a prendre una decisió sobre els estudis. Punt d'Informació juvenil La Garsa d’Abrera Els Punts d'Informació Juvenil (PIJ) són un servei públic i gratuït amb informació de molts àmbits, inclosos l'educatiu i el de l'orientació. Pots trobar-nos al Casal de Joves a la plaça Rebato, núm. 1.

Si has aprovat l’ESO:

Batxillerat El batxillerat dura dos cursos. Et servirà per a decidir si vols estudiar a la universitat o no i en què et vols especialitzar. Actualment hi ha quatre especialitzacions: Arts, Humanitats i Ciències Socials, Ciències de la Naturalesa i de la Salut i Tecnologia. El batxillerat va coordinat amb els estudis posteriors, tant professionals com universitaris, i els continguts són reconeguts a l'entorn europeu i per accedir al món laboral. Ensenyaments artístics Si les manualitats i les arts són el teu fort, potser et ve de gust d'estudiar art dramàtic, arts plàstiques, disseny, dansa o música, per fruir-ne com a afecció o per dedicar-t'hi professionalment. Ensenyaments d'esports Si t'apassiona l'esport i t'hi vols dedicar professionalment, aquests estudis et preparen

Page 4: La Garsafull març 2011

per ser tècnic o tècnic superior especialitzat en esports d'hivern, de muntanya i escalada, futbol i futbol sala, atletisme i handbol. Formar-te per treballar La formació professional inclou un conjunt d'ensenyaments que et qualifiquen per fer diverses professions. Els cicles formatius inclouen formació teòrica i pràctica. Duren un o dos cursos acadèmics. Batxillerat i cicles formatius a distància o en línia L'IES Obert de Catalunya, dependent del Departament d'Educació, permet estudiar a distància, mitjançant procediments telemàtics, ensenyaments secundaris de graduat en educació secundària (GES), de batxillerat i de formació professional.

Si no has aprovat l'ESO

Pensar que aquell qui no aprova l'ESO té poques sortides professionals és una equivocació. Si tens més de 16 anys i no has aprovat l'ESO, però tens ganes de continuar aprenent coses, pots preparar-te per a superar una prova que et permetrà accedir als cicles formatius o als ensenyaments artístics i d'esports.També pots acollir-te a un programa de garantia social, entrar en una casa o taller d'oficis o anar per feina amb un curs de formació ocupacional.

Prova per accedir als cicles formatius, ensenyaments artístics i d'esports Aquesta prova es convoca anualment i t'hi pots inscriure per Internet. Si la superes i et vols matricular en un cicle formatiu, podràs fer la preinscripció en el termini establert al centre on el vulguis cursar. Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) Aquests programes alternatius de formació et preparen per a la vida laboral o per continuar els estudis de formació professional. N'hi ha de relacionats amb la indústria, l'agricultura, l'artesania, els serveis socials o el turisme i la restauració. Solen durar un semestre o un curs i inclouen períodes de pràctiques en empreses. Formació ocupacional Els cursos de formació ocupacional et donen coneixements bàsics per fer feines i oficis amb gran demanda de personal en diversos sectors. Tenen durada i contingut variables. Per accedir a aquests cursos, cal ser desocupat i haver-se inscrit a les oficines de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Curs de Monitors/es de Lleure al Casal de Joves

Del 2 d’abril al 5 de juny (caps de setmana i Setmana Santa intensiu)

Si vols tenir tota la informació pots consultar-la en aquest enllaç

O posa't en contacte amb el Casal de Joves a través del Facebook, trucant al 93 770 43 34 o al nostremail: [email protected]

Page 5: La Garsafull març 2011

AGENDA DEL CASAL Tallers adreçats a joves abrerencs de 12 a 35 anys. Places limitades. L’organització es reserva la possibilitat de modificar horaris i dates de qualsevol activitat, fent-ne la difusió oportuna. Les inscripcions es tancaran 3 dies abans de l’inici del taller. Si un taller no arriba al mínim de 5 inscrits, serà anul·lat.

TALLERS al Casal de Joves

Els dilluns, a partir de les 16.00 h vine a descobrir tots els jocs de la WII que tenim al Casal. Et sorprendran!I a partir de les 18.00h Taller de Pocket bikes!

Els dimarts, Taller de break, a partir de les 18.00 h. Si no hi participes, no saps el que et perds!

Tots els dimecres, taller de grafits, a partir de les 17.30 h a l’amfiteatre de darrere el Casal. Tu hi poses l’art i nosaltres hi posem els materials!

Els dijous, a partir de les 16.00 h. YES, WII PLAY3. I Dijous 31 de març, a partir de les 18.00 h, no et perdis el CAMPIONAT!

A partir de les 17.00 h vine a improvisar al: Taller de teatre social i a partir de les 18.00 h, a ballar a: El Musical

Els divendres, a partir de les 17.30 h, Taller de xaranga. T’agradaria participar en una batucada? Doncs, t’hi esperem!

A partir de les 17.00h vine! Fes-te amic del teu ordinador: t’ajudarem a resoldre els teus dubtes sobre temes informàtics.

I a partir de les 18.00h no et perdis el: Taller de cuina

*

Page 6: La Garsafull març 2011

NO ET PERDIS ELS CAPS DE SETMANA DEL CASAL!Divendres, 4 de març – 23.00 h2 FoulfacesLloc: Casal de Joves

Dissabte, 5 de març - 23.30 hFesta de Carnestoltes amb DJs Dani i Emilio al Casal de JovesLloc: Casal de Joves

Divendres, 11 de març– 23.00 hGran Nit de Monòlegs

Lloc: Auditori del Casal de Joves

Dissabte, 12 de març- 23.00 h Discomòbil amb Rubén Expósito

Lloc: Casal de Joves

Diumenge, 13 de març – 19.00 hL’hort de la fireta en Concert

Lloc: Casal de joves

Divendres, 18 de març – 23.00 hDivendres de Balls Llatins amb Manel Llopis

Lloc: Casal de Joves

Dissabte, 19 de març - 23.00 hJazz Jam SessionLloc: Casal de Joves

Divendres, 25 de març – 23.00 hConcert amb Malestar SocialLloc: Casal de Joves

Totes les activitats de cap de setmana les organitza la Regidoria de Joventut amb la col·laboració del Bar del Casal de Joves

COMISSIÓ DE FESTA MAJOR JOVE !

No ho dubtis!Fes-nos arribar les teves propostes!

Al facebook del Casal: Casal de Joves AbreraAl nostre mail: [email protected]

Al telèfon 93 770 43 34Ara és la teva!

Page 7: La Garsafull març 2011

ART, CULTURA I TREBALL

Us fem uns quants suggeriments: DONES SENSE POR

La veu i el saxo parlen alhora, interpreten i matisenplegats unes històries plenes de ritme, d’intriga i d’humor.

Dimarts 8 de mar, Dia de la Donaa partir de les 18.00 h, a l’Auditori del Casal de Joves

XVI CONCURS DE TEATRE VILA D’ABRERA 2011

6 de marçCompanyia: Blaugrana Scena de Sant Feliu de CodinesObra: La meva IsmèniaAutor: Eugène LabicheIsmènia, una bonica noia de vint i molts anys desitja casar-se. El seu pare foragita tots els pretendents. Les seves tres tietes, totes solteres, li presenten un jove parisenc, Eusebi Dardeboeuf,...

13 de marçCompanyia: Secció de Teatre Club de Rol d’Abrera “Según se mire”Obra: LOUAutor: Producció pròpiaJohn Adams és el millor advocat de la ciutat de Nova York, està en el millor moment de la seva vida professional, però la seva vida personal no l’acompanya.

30 d’abrilOBRA DE CLAUSURA I LLIURAMENT DE PREMISCompanyia: Grup Artístic Illets d’Abrera

OFERTES DE FEINA A ABRERA

UN/A OFICIAL DE TERCERA DE BRIGADA (DESTINAT A JARDINERIA)

AUXILIAR ADMINISTRATIU/VA (Comptabilitat, Fiscalització i Tresoreria)

AUXILIAR DE BIBLIOTECA

Per consultar les bases:

http://www.ajuntamentabrera.cat/oposicions/interinatge.asp

Page 8: La Garsafull març 2011

ALTRES OFERTES

S'obre el termini per accedir a les 600 noves places de Mossos d'Esquadra per a l'any 2011·Les persones aspirants podran enviar les seves sol·licituds fins al 2 de març.·Enguany, l'alçada mínima exigida en els homes es redueix fins als 1,65 metres, 5 centímetres menys que en les anteriors convocatòries. L'alçada de les dones es manté en 1,60 metres.Tota la informació a: http://www.gencat.cat/mossos/

S'obren les convocatòries de selecció de personal: Informadors/es forestalsPersones que, amb un vehicle tot terreny, recorren una ruta de vigilància preestablerta, amb l'objectiu de dissuadir infraccions a la reglamentació d'incendis forestals, informar la població sobre el risc d'incendi i detectar incendis incipients. Prevenció d'incendis forestals

Recorda que el dijous 10 i 31 de març la TARDA JOVE entre les 18.00 i les 20.00 hores.

Si no vols tornar a rebre aquest butlletí només cal que ens ho facis saber. Fes un clic aquí