Microrrelatos del II Concurso del Museu Marítim de Barcelona

download Microrrelatos del II Concurso del Museu Marítim de Barcelona

of 31

 • date post

  01-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  257
 • download

  23

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Microrrelatos del II Concurso del Museu Marítim de Barcelona

 • PRESENTACI

  Teniu a les mans el recull de tots els microrelats que shan presentat al II Concurs de Microrelats de tema martim delMuseu Martim de Barcelona en les tres categories establertes. Amb aquesta segona edici, dedicada al mn dels Vkings,hem prets comenar a consolidar un projecte que varem encetar lany passat amb la primera edici daquest concurs,projecte que t dos objectius principals: obrir una nova via de dileg amb persones que no havien participat abans dels serveisdel museu, i obrir tamb una nova via dapropament a la cultura martima des de la vessant narrativa.

  Lxit daquesta segona edici, amb 305 microrelats presentats, ens fa pensar que la proposta t un gran potencial, i ensanima a intentar mantenir el projecte amb futures edicions.

  La qualitat dels relats presentats a les tres categories ha estat altssima i, tot i que se nhavien descollir noms nou per repartirels premis, el cert s que el jurat ha hagut de fer un gran esfor per triar els guanyadors daquesta edici.

  Des del Museu Martim de Barcelona volem agrair lesfor de tots els autors i totes les autores que ens han enviat els seusescrits des de tota la geografia del pas i que han propiciat lxit del concurs.

  Us animem a llegir aquestes obres, breus per fantstiques mostres de la passi que desperten el mar i els vkings entre elsamants de lescriptura.

  Grcies a tothom qui ha fet possible aquest II Concurs de Microrelats de tema martim del Museu Martim deBarcelona

  PRESENTACIN

  Tienes en tus manos la recopilacin de todos los relatos presentados en el II Concurso de Microrelatos de tema martimodel Museu Martim de Barcelona en las tres categoras establecidas. Con esta segunda edicin, dedicada al mundo de losVikingos, hemos pretendido comenzar a consolidar un proyecto que arrancamos el ao pasado con la primera edicin de esteconcurso, proyecto que plantea dos objectivos principales: abrir una nueva va de dilogo con personas que no habanparticipado con anterioridad de los servicios del museo, y abrir al mismo tiempo una va nueva de acercamiento a la culturamartima desde la vertiente narrativa.

  El xito de esta segunda edicin, con 305 relatos presentados, nos lleva a pensar que la propuesta atesora un gran potencial,y nos anima a intentar mantener el proyecto con futuras ediciones.

  La calidad de los relatos presentados en las tres categoras ha sido altsima y, aunque solamente nueve de ellos podanrepartirse los premios, lo cierto es que el jurado ha tenido que hacer un gran esfuerzo para escoger a los ganadores de estaedicin.

  Desde el Museu Martim de Barcelona queremos agradecer el esfuerzo de todos los autores y todas las autoras que noshan enviado sus obras desde toda la geografa del pas, y que han propiciado el xito del concurso.

  Os animamos a leer estas obras, breves pero fantsticas muestras de la pasin que despiertan el mar y los vikingos entre losamantes de la escritura.

  Gracias a todos los que han heco posible este II Concurso de Microrelatos de tema martimo del Museu Martim deBarcelona

 • 1. LA CAMPANYA- Podries anar a pescar, avui no tenim res - emva dir ma mare.Tinc deu anys i em dic Josep Berenguer, perpels amics meus Pep. I aix ho vaig fer, vaigagafar la barca de mon pare. Per al cap de cincminuts de navegaci vaig veure un altre vaixell,per molt ms gran, i semblava un vaixell...Vking!!! Vaig fer rumb per amagar-me darrere unaroca i no em van veure. Els vaig espiar i vaigveure que tenien un dibuix estrany a la bandera,per no mhi vaig fixar massa, per un moment vasemblar que havien marxat, per estaven darreremeu. Em van acabar capturant. A la grgola vavenir un home i em va dir:- Perd per lensurt s una campanyapublicitria, i s la broma que fem.- No passa res, ara entenc que s all de labandera - Sn coses de la publicitat.

  Josep

  2. ELS VKINGSVet aqu una vegada, en una illa dEuropa, elsvkings pensaven com ho podien fer persobreviure ja que quasi no els quedava menjar.Un dia van fer una assemblea per decidir qufeien, i al final van decidir anar a una altra illa. Iaix ho van fer. Van buscar i buscar i van trobaruna illa plena de peixos i animals, i, a ms, no hihavia habitants. Van passar setmanes fins quevan descobrir que estava habitada per... dracs!Aleshores, el capit del poble va decidir matar-los. Per no van poder, eren massa. Aix que vanintentar de fer-se amics amb els dracs. I vafuncionar! Al final de cada setmana, els vkingsdonaven menjar als dracs, mentre els dracs elsprotegien i ajudaven. Cada any, es reunien en elmig del poble per celebrar haver trobat lilla i elsdracs.

  Pitiusa

  3. ELS DOS VKINGSHi havia una vegada dos vkings, anomenats Uruzi Gebo. Estaven en ple combat, havien anat alluitar a Nantes que est a la Bretanya amb undrakkar molt gran que tenia un drac a la proa,atacaven perqu volien envair Frana que era ricaen diamants, sal, vi i armament. Per els bretonsels esperaven al seu castell tan i tan gran iestaven preparats, van contraatacar amb arcs,llances i pedres molt grosses. LUruz i el Gebovan tenir una idea genial, li van explicar al generalla idea i li va semblar molt b, tots els vkings esvan fer els morts i quan els bretons cantavenvictria, els van atacar per darrera i van conquerirla Bretanya.

  Van fer un sopar i van menjar porc senglar,mooolt porc senglar!

  - Felicitats Vkings ja hem conquerit un altreterritori! - va dir el cap dels vkings.

  ntfl i xnln

  4. EL DESCOBRIMENT VKINGEn Boris s un nen donze anys que va anar a undescobriment a un poble de Bulgria. Eldescobriment era dun antic poble vking. Desobte va haver un eclipsi de sol molt potent,tothom va caure a terra marejat i encegat. Quanes van despertar dos vkings havien pres vida, enGebo i lUruz.Al cap duns quants dies hi va haver un altreeclipsi de sol, i tots els altres vkings van tornar ales runes. I els del poble blgar van fer unaescultura a la plaa major per representar elsdos vkings, lUruz i en Gebo.

  Guiu

  Categoria A

  2002-20042002-20042002-20042002-20042002-2004(10/12 anys)(10/12 anys)(10/12 anys)(10/12 anys)(10/12 anys)

  1

  5. LTIMOS DAS DE OTOOYa eran los ltimos das de otoo. Nosarriesgamos a emprender el viaje. Todossabamos que Thor no nos acompaara. Solopensbamos en el oro del saqueo. Pero lleg latormenta, vi cmo caan mis compaerosmientras yo colgando del drakkar atado de uncabo al pie no poda hacer nada. El cabo secort. Ca al agua no pudiendo nadar por lasheridas. Cerr los ojos y se me par la mente.Ahora aqu en esta playa con heridas por todo elcuerpo. No s si estoy con vida o en el otromundo.

  Morcilla

  6. NOSTALGIAHaca mucho fro en la cabaa cuando Valdis sedespert. Cogi sus armas y se fue a cazar. Alllegar al bosque se oyeron unos pasos. Valdis segir muy rpido. Enseguida pudo observar quenada, ni nadie la seguan. Sigui caminando yotra vez se escucharon unos pasos. Se estabavolviendo loca! Par un rato y se sent. Ahora oarisas, pasos, conversaciones... Todo a la vez! Seencontraba muy mal...- Despierta! - dijo una voz - Han divisado tierra.Todo haba sido un sueo. Otra vez al igual quetoda la tripulacin echaba de menos a su pueblo.

  Cual era la palabra... Ah, s! Nostalgia.Mosca bzz

  7. LA DESPEDIDAVeo a mi padre cmo se acerca y me da un besoen la mejilla. Me promete que pronto volver. Sealeja de m y sube al knr. Una lgrima empiezaa brotar de mis ojos. Me pregunto si lo volver aver alguna vez ms. Lo veo alejarse lentamente.Me voy corriendo hasta la cima ms alta dejandoatrs a mi madre desconsolada. Al llegar a lacima, veo a mi padre despedirse y desapareceren el horizonte.

  ?????

  8. LA VIDA RUTINARIA DE UNVIKINGOSoy un vikingo poderoso y fuerte.Yo, el elegido para demostrar mi fuerza y midestreza a Thor y el enamorado de Freyra realizoexpediciones martimas con distintos objetivos:comerciar, hacerme con un botn, conquistarterritorios y buscar nuevas tierras.Atacbamos por sorpresa pueblos y ciudades deInglaterra, Francia e Irlanda y noscomportbamos como feroces guerreros.Desembarcbamos, saquebamos la ciudad ynos llevbamos a prisioneros para venderloscomo esclavos.Sabamos que los lugares en los que seguardaban ms riquezas eran enviados por losdioses.Todas nuestras conquistas fueron afortunadas yllegbamos siempre a tiempo para pasar elinvierno con nuestras familias.

  Slenderman

  9. UNA TIERRA LEJANADe repente surgi. Una sombra se acerc a mlentamente. Yo, con un miedo terrible no podacaminar. Yo, siendo vikingo tena miedo, y mipadre Vestein me cogi de la mano. Mi madreRagna empez a llorar. El terrible Torfi estaba apunto de matarnos. De repente una alarma seescuch, porque los normandos estabanatacando nuestra ciudad.Mi familia y yo corrimos hacia el mar, y cogimosun barco.Nos libramos de la muerte, aunque pensamosque era el fin.Fuimos a una tierra lejana.

  Katy102

  10. VIKINGO PELUQUEROBat era un vikingo que le encantaba aprender.Por primera vez iba a la escuela. Se levant de lacama, cogi la mochila y se fue, lo antes posiblepara llegar a tiempo. En clase estaban dandoingls con la profesora Freya. Aquel da iban aaprender los nmeros en ingls, el uno-one, etc.La profesora pas a preguntar los oficios quequera ser cada uno. Uno quera ser mdico, otroingeniero y a l cuando le toc dijo que queraser peluquero, porque en la aldea todos tenan elpelo largo y con trenzas. Pasaron a la asignaturade matemticas, donde iban a aprender amultiplicar, donde est todo lleno de problemas.Cuando pasaron a un examen sorpresa, tenanque cortar el pelo al rey, l muy nervioso le cortuna oreja. Suspendi pero despus de muchosaos fue el vikingo peluquero ms famoso.

  Diamante

  11. LOS LTIMOS DAS DELREINO DEL NORTEEmpezaban a caer rocas a los barcos. Eran losvikingos que, con sus catapultas, intentabandesde la costa frenar el ataque de losanglosajones. Sin embargo, los anglosajoneseran muchos y consiguieron desembarcar.

  Erikr el rojo vio que haban alcanzado la orilla ygrit: Co