Moció Cristòfol Ferrer, Gener 2016

download Moció Cristòfol Ferrer, Gener 2016

of 2

description

Moció presentada pel grup municipal Crida Premianenca - Poble Actiu al ple del 20 de Gener de 2016 per recuperar el nom del mestre i pedagog Cristòfol Ferrer a la nostra vila.

Transcript of Moció Cristòfol Ferrer, Gener 2016

Moci de CRIDA PREMIANENCA- POBLE ACTIU per recuperar el nom del mestre i pedagog Cristfol Ferrer a la nostra vila

Ats que lany 1981 es va donar nom a lInstitut de Formaci Professional de Premi de Mar el nom de Cristfol Ferrer per reconixer la figura del mestre i pedagog que va exercicir a la nostra vila, des de lany 1935 fins al seu destarrament a Burgos, lany 1941.

Ats que va ser una persona de referncia en lmbit educatiu, tan a nivell local com a nivell comarcal, que va impulsar mtodes innovadors i diferents com ls de les noves tecnologies a leducaci, la incorporaci del cinema i el teatre o lensenyana de langls durant els anys 20 i 30. Aix com, ser un dels responsables de lescola pblica premianenca durant la Guerra Civil.

Ats que el 2011, amb la fusi dels dos instituts pblics de Premi de Mar, el nom va desaparixer de lequipament pblic, per passar a anomenar-se noms un dels edificis de lequipament.

Per tot aix, el grup municipal Crida Premianenca- Poble Actiu, proposa al ple ladopci dels segents:

ACORDS

Primer.- Recuperar el nom de Cristfol Ferrer en algun carrer, plaa o equipament municipal, per tal de mantenir la proposta que es va realitzar lany 1981 el claustre de linstitut i lassociaci de pares i mares, en reconeixement de la seva figura.

Segon.- Difondre i donar a conixer la figura de Cristfol Ferrer a els premianencs i premianenques, per tal de fer un reconeixement pblic a un dels responsables histric de leducaci de la nostra vila.

Tercer.- Notificar a la Comissi del Nomencltor de Premi de Mar la segent proposta i acords, per valorar i decidir, en acord al reglament fer efectiu el nomenament.

Premi de Mar, 12 de gener de 2016Marina Alts MagretRegidora de CP-CUP-PA