[Narrativa interactiva] Pràctica

of 10 /10
NARRATIVA INTERACTIVA PRÀCTICA GUIÓ INTERACTIU MULTIMÈDIA AVENTURA GRÀFICA SENZILLA JORDI LLONCH ESTEVE GRAU MULTIMÈDIA UOC CC BY-NC-SA

Embed Size (px)

description

Més informació a elmeuordinador.blogspot.com

Transcript of [Narrativa interactiva] Pràctica

NARRATIVA INTERACTIVA

PRCTICA GUI INTERACTIU MULTIMDIA AVENTURA GRFICA SENZILLA

JORDI LLONCH ESTEVEGRAU MULT IMDIA UOC CC BY-NC-SA

Narrativa interactiva

Gui interactiu multimdia: Aventura grfica senzilla

DESCRIPCI DEL PRODUCTEEl producte interactiu que tinc en ment s una aventura grfica tipus trencaclosques en la qual lobjectiu s resoldre un seguit dendevinalles ms o menys complexes per finalitzar el joc. Lusuari controla un personatge, el Botx, el qual viur una transformaci interior durant el desenvolupament del joc. Laventura succeeix a lpoca medieval i disposa dacci, traci, amor, engany i creixement personal. Tot aquest drama sanir descobrint intercalant fragments animats amb trencaclosques i jocs dintelligncia que lusuari haur de resoldre. El joc disposar de banda sonora i sons, per els personatges del joc no es comunicaran emprant paraules escrites ni parlades. En quan sigui imprescindible la comunicaci entre els personatges del joc, aquests ho faran mitjanant globus amb animacions dins dells que donaran a entendre el que volen comunicar. Lobjectiu daix s poder accedir a un mercat internacional sense haver de gastar gaires recursos en la traducci. La portada ser una excepci, ja que inclour els crdits i els botons dinici i de sortir. En els fragments animats es pot mostrar alguna paraula i frases escrites, per no ser com. El joc va dirigit a un gran pblic, el format pels que gaudeixen amb els tpics jocs comercials, per tamb per aquell grup dusuaris que busqui quelcom ms en un joc. El grup dedats al que va destinat s a partir de 14 anys, pel contingut violent i ertic que pugui haver-hi. Com que la histria s ms important que la forma dexplicar-la, s un joc en 2 dimensions, les quals aporten un atractiu tpic de les aventures grfiques.

CC BY-NC-SA JORDI LLONCH ESTEVE

Narrativa interactiva

Gui interactiu multimdia: Aventura grfica senzilla

DISSENY DE LA INTERACTIVITATEl joc est pensat per a ser utilitzat per usuaris amb qualsevol nivell de coneixements dinformtica. Les habilitats mnimes necessries seran: Saber engegar un ordinador o dispositiu multimdia (tauleta, mbil, etc.) Obrir el joc

Un cop lusuari obre el joc es mostra laventura grfica a pantalla completa. Quan lusuari clica al bot Jugar, comena el joc. Es reprodueix una animaci inicial i, quan aquesta acaba, lusuari accedeix a la primera pantalla, on el protagonista (Botx) s lnic element que permet interacci amb lusuari inicialment. El joc comena aqu, per al mateix temps que lusuari juga est aprenent com sha de fer servir el joc mitjanant un tutorial amagat en la primera pantalla, s a dir, lusuari aprendr a jugar sense adonar-sen. La forma de controlar el Botx ser mitjanant el ratol (o els dits en cas de dispositius tctils). Les accions a realitzar seran molt senzilles, com ara desplaar-se per lescena, adrear-se a altres personatges duna escena, agafar i utilitzar coses; i totes elles es controlaran apuntant i fent clic sobre la zona seleccionable desitjada. En totes les pantalles del joc (que no escenes), quan lusuari acosta el ratol a la part inferior de la pantalla, apareix una barra de control, que disposa dels botons CRDITS i SORTIR i dun control de so, que permet regular el volum de la banda sonora i silenciar-la quan es vulgui. Digual manera, quan lusuari acosta el ratol a la part superior de la pantalla, apareix una altra barra de control, que disposa dels elements que lusuari ha anat recollint durant el transcurs del joc. Aix doncs, el mtode dinteracci del joc ser point and click (apunta i clica), un mtode que es va fer popular amb el sorgiment de les aventures grfiques als anys 80 i que encara avui t molt per oferir. Una caracterstica important de la interactivitat en el joc s que lusuari noms podr fer clic als elements propers al Botx, aix saconsegueix una immersi per part de lusuari dins del joc de tal manera que lusuari sap que si vol agafar algun element lluny al protagonista, no podr i, igual que succeeix a la vida real, shi haur dacostar. El joc anir avanant a mesura que lusuari vagi resolent els trencaclosques que se li van presentant.

CC BY-NC-SA JORDI LLONCH ESTEVE

Narrativa interactiva

Gui interactiu multimdia: Aventura grfica senzilla

DISSENY DE LA NAVEGACIPer fer el diagrama de fluxos he emprat el segent codi de colors: Verd: animaci en la que lusuari no pot interactuar. Blau: interacci entre lusuari i el joc.

CC BY-NC-SA JORDI LLONCH ESTEVE

Narrativa interactiva

Gui interactiu multimdia: Aventura grfica senzilla

DISSENY LGIC

Escena nm: 1TTOL: PORTADA

Descripci textual: Ttol de laventura grfica a pantalla completa. Fons de color slid. Ttol i logotip centrats a la pgina. Disposa dun bot anomenat Jugar a la part central per sota del ttol i del logotip del joc, el qual enllaa amb JUGAR. A ms, disposa de la barra de control a la part inferior de la pantalla. Aquesta barra disposa dels botons CRDITS i SORTIR i del control de so, com sha comentat anteriorment.

Escena nm: 2TTOL: CRDITS

Descripci textual: Sobre una pantalla a sobre de la PORTADA, la qual mostra informaci sobre lautor, versi del joc, pgina web del joc, llicncia del joc i altres crdits. Disposa dun bot per tancar aquesta pantalla i retornar a la PORTADA.

Escena nm: 3TTOL: SORTIR

Descripci textual: Prement el bot de SORTIR, se surt de laventura grfica.

Escena nm: 4TTOL: JUGAR

Descripci textual: Prement el bot de JUGAR, lusuari accedeix al joc.

CC BY-NC-SA JORDI LLONCH ESTEVE

Narrativa interactiva Escena nm: 5

Gui interactiu multimdia: Aventura grfica senzilla

TTOL: ANIMACI 1: EXECUCI PRINCESA (VERSI CURTA)

Descripci textual: Es mostra una animaci a pantalla completa, la qual es reprodueix automticament en quan lusuari prem el bot de JUGAR. Aquesta animaci t el mateix nivell de detall que la resta del joc, per anar familiaritzant lusuari amb laventura grfica. Descripci Argumental: Es veu el Botx, protagonista de laventura grfica (tot i que lusuari encara no ho sap). Aquest est a punt dexecutar la princesa, que est pujada a una plataforma amb una soga al coll. Ell la mira als ulls. Ella est trista. Ell mira a tots els presents i li dona un cop a la plataforma que la mantenia de peu. Ella cau i queda penjada pel coll. Fosa a negre i apareix un text que diu: Uns dies abans....

Escena nm: 6TTOL: PANTALLA 1: PLAA DEL CASTELL (TUTORIAL)

Descripci textual: L'usuari t el control del Botx. Es troba a la plaa del castell, on es realitzen les execucions. Hi ha una cua de condemnats els quals han de ser executats. Lusuari ha darribar a la conclusi que s ell qui ho ha de fer. Aqu comena el tutorial. Cada cop que lusuari faci clic a alguna part seleccionable, apareixer una petita animaci que donar a entendre com ha dinteractuar amb ella. Per comenar, lusuari disposa duna guillotina enmig de la plaa la qual funciona fent clic a un ganxo que deixa anar la fulla. Lusuari veur que pot executar tants condemnats com vulgui, ja que la cua es va omplint. En un lateral de la plaa hi ha una porta de ferro forjat que connecta amb el CALABS.

Escena nm: 7TTOL: PANTALLA 2: CALABS

Descripci textual: En accedir al CALABS, lusuari accedeix a una nova pantalla, en la qual hi ha una garjola i una sala plena dels estris que el Botx fa servir per executar als condemnats a mort. Hi ha vries destrals, un penjat amb una soga i una taula de tortura. Lusuari podr agafar-les una a una i portar-les a la plaa, que s on les podr fer servir amb els condemnats. Cada cop que el Botx agafi un estri o qualsevol element, apareixer a la barra superior delements. Per accedir a la PLAA DEL CASTELL, nhi haur prou amb acostar el Botx a la porta i fer-li clic.

CC BY-NC-SA JORDI LLONCH ESTEVE

Narrativa interactiva Escena nm: 8

Gui interactiu multimdia: Aventura grfica senzilla

TTOL: PANTALLA 1: PLAA DEL CASTELL

Descripci textual: Quan lusuari hagi provat tots els mtodes dexecuci tres vegades cadascun, la histria avanar. Descripci Argumental: La princesa i el seu proms passen per la plaa del castell i ella mira al Botx de manera suggerent. Els dos entren per una porta que hi ha a laltra banda de la pantalla i que comunica amb linterior del castell. Ella deixa la porta entreoberta. Aqu lusuari t dues opcions: Seguir la princesa. Continuar executant condemnats.

En cas de continuar executant condemnats, no savana en el joc i, cada tres condemnats que el Botx executi, la princesa sortir per la porta per on ha entrat anteriorment i li guinyar lull, tornant a entrar i deixant-la de nou entreoberta (pista per seguir-la). En cas de seguir la princesa, savana en el joc. Lusuari descobreix una nova pantalla, lINTERIOR DEL CASTELL.

Escena nm: 9TTOL: PANTALLA 3: INTERIOR DEL CASTELL

Descripci textual: En accedir per la porta de la plaa del castell, lusuari descobreix la tercera pantalla del joc, que est formada per un passads que connecta amb la cambra de la princesa per un costat i amb la PLAA DEL CASTELL per laltre. La pantalla est dividida entre el passads i lhabitaci, per lusuari podr veure qu passa en les dues estncies en tot moment. Descripci Argumental: La princesa est a la seva habitaci i el proms sallunya pel passads, en el qual hi ha uns gurdies. Lusuari haur dentrar a la cambra de la princesa i interactuar amb ella mitjanant els elements seleccionables de lhabitaci. Hi ha una raspall del cabell en el tocador, una lira al costat de larmari, unes cortines a la finestra, una daga sobre una cadira al costat de la porta i un llit de matrimoni. Lusuari haur de fer que el Botx utilitzi aquests elements en lordre segent per avanar amb la histria: 1. 2. 3. 4. Tocar-li una can amb la lira. Pentinar-li el cabell amb el raspall. Crrer les cortines de la finestra. Anar-sen al llit amb la princesa.

CC BY-NC-SA JORDI LLONCH ESTEVE

Narrativa interactiva

Gui interactiu multimdia: Aventura grfica senzilla

La daga s un element distractor que no serveix per res. En cas que no se segueixi aquest ordre no savana amb la histria i lusuari ho haur de repetir tantes vegades com sigui necessari per trobar la soluci correcta a aquest trencaclosques.

Escena nm: 10TTOL: ANIMACI 2: APARICI PROMS

Descripci textual: Quan el Botx hagi utilitzat els elements anteriors en ordre savana amb la histria. En aquest moment lusuari no t el control del personatge, ja que aqu es mostrar una animaci que ajudar a comprendre com ha davanar la histria. Descripci Argumental: El proms entra a la cambra de la princesa i els enxampa al llit. Ell diu que no pot viure sabent que ella l'ha enganyat i es treu la vida clavant-se la daga que hi ha a la cadira al pit. Ella fa un crit molt fort i els gurdies saproximen.

Escena nm: 11TTOL: PANTALLA 3: INTERIOR DEL CASTELL

Descripci textual: Lusuari recobra el control del Botx. Lobjectiu s sortir de la cambra de la princesa el ms aviat possible perqu no el vegin els gurdies. Aqu t dues opcions: Escapar per la porta. Escapar per la finestra.

Si intenta escapar per la porta no podr, perqu sestan acostant els gurdies i no vol ser enxampat. Lnica escapatria possible s la finestra, per primer haur dobrir les cortines que prviament ha tancat. La finestra dna a la PLAA DEL CASTELL, que cont una canonada per on shaur de fer baixar el Botx.

Escena nm: 12TTOL: ANIMACI 3: APARICI GURDIES

Descripci textual: Quan el Botx hagi arribat a la PLAA DEL CASTELL sactivar una animaci que servir per fer avanar la trama. Lusuari no pot interactuar.

CC BY-NC-SA JORDI LLONCH ESTEVE

Narrativa interactiva Descripci Argumental:

Gui interactiu multimdia: Aventura grfica senzilla

Els gurdies entren a la cambra de la princesa i troben el proms mort a terra. Capturen la princesa i la porten a jutjar. El rei la condemna a ser executada. Els gurdies la tanquen a la garjola del calabs i tanquen la porta quan retornen a lINTERIOR DEL CASTELL.

Escena nm: 13TTOL: PANTALLA 1: PLAA DEL CASTELL

Descripci textual: Lusuari recobra el control del botx. Haur de recollectar una srie delements per utilitzar-los posteriorment amb la princesa, de tal manera que la execuci es pugui trampejar. Els elements seleccionables sn una corda de la taula de tortura i un ganxo de la guillotina. Un cop els ha agafat, els ha de combinar per formar un arns. Lusuari pot en tot moment accedir al CALABS, per no a lINTERIOR DEL CASTELL, ja que els guardes han tancat la porta.

Escena nm: 14TTOL: PANTALLA 2: CALABS

Descripci textual: Lusuari ha de fer que el Botx entregui larns a la princesa per tal que aquesta sel posi sota la roba.

Escena nm: 15TTOL: ANIMACI 4: EXECUCI PRINCESA (VERSI LLARGA)

Descripci textual: Es mostra una animaci a pantalla completa, la qual es reprodueix automticament en quan lusuari resol lanterior trencaclosques. Descripci Argumental: Tots els habitants del castell estan a la plaa parlant fins que el botx porta la princesa lligada de mans, que callen tots de cop i volta. Ell la puja a una plataforma i li passa una soga pel coll. La deslliga de mans. Est a punt dexecutar-la. Ell la mira als ulls. Ella est trista. Ell mira a tots els presents i li dona un cop a la plataforma que la mantenia de peu. Ella cau i queda penjada pel coll. En aquest moment el botx es treu la seva mscara i revela la seva identitat davant de tots. Renuncia pblicament a la seva feina i se'n va del castell. Els encarregats de llenar els cossos morts dels executats, baixen a la princesa del penjat i la pugen a un carro.

CC BY-NC-SA JORDI LLONCH ESTEVE

Narrativa interactiva

Gui interactiu multimdia: Aventura grfica senzilla

Els encarregats de llenar el cos, porten la princesa a les afores del castell i la deixen tirada on solen llenar els cossos desprs de les execucions. Quan marxen, el Botx apareix de darrere els arbustos i l'abraa amb fora. Ella obre els ulls i li torna l'abraada. Es miren, s'aixequen del terra i marxen agafats de la m.

Escena nm: 16TTOL: FI = PORTADA

Descripci textual: Es mostra lescena nmero 1.

CC BY-NC-SA JORDI LLONCH ESTEVE