NORMATIVA MENJADOR 2013

7
6 3. AJUTS INDIVIDUALS DE MENJADOR (AIM) 3.1 Objecte Els ajuts individuals de menjador són ajuts econòmics parcials per ajudar al pagament del servei de menjador a l’alumnat amb necessitats socioeconòmiques i/o geogràfiques i sempre que no els hi correspon la gratuïtat del servei de menjador escolar. Aquest ajuts s’adjudicaran d’acord amb les disponibilitats pressupostàries i d’acord amb la puntuació de tall que es fitxarà en cada convocatòria. 3.2 Beneficiaris Els ajuts de menjador escolar estan adreçats a l’alumnat de centres sufragats amb fons públics de la Comarca del Baix Llobregat, de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria que tenen necessitats socioeconòmiques i/o dificultats geogràfiques per accedir al seu centre escolar. al qual no li correspongui la gratuïtat del servei de menjador. 3.3 Requisits Són requisits per poder sol·licitar l’ajut individual de menjador: 3.3.1 Tenir una renda anual per càpita igual o inferior a 5.976 € (75% de l’IRSC). Per al calcul de la renda familiar als efectes d’aquests ajuts, són membres computables els progenitors/es, si s’escau, el/la tutor a persona encarrgegada de la guàrdia i protecció del menor, el sol·licitant, els germans solters menors de vin-i-cinc anys que convisquin en el domicili familiar, o els de més edats, quan es tracti de persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, així com els ascendents dels pares que justifiquin la seva residencia en el mateix domicili que els anteriors amb el certificat municipal corresponents. Les rendes dels membres de la unitat diferents als progenitors/es computaran un 50%. En el cas de divorci, separació legal o de fet dels pares, tindrà la consideració de membre computable el nou cònjuge o persona unida per anàloga relació que convisqui en el domicili familiar. 3.3.2 Presentar la sol·licitud en el model corresponen i la documentació acreditativa en els terminis establerts per la convocatòria dels centres escolars. 3.3.3 Utilitzar diàriament el servei de menjador escolar. Els alumnes que presentin un alt risc social o absentisme, podran compactar l’ajut en períodes setmanals. Serà imprescindible que el centre ho sol·liciti al Consell Comarcal i aquest l’autoritzi. 3.3.4 No rebre cap altre ajut pel mateix concepte d’altres administracions o ens públics que, juntament amb l’ajut individual de menjador del Consell Comarcal del Baix Llobregat que superí el preu/dia del servei de menjador. 3.3.5 Les famílies beneficiàries de l’ajut resten obligades a facilitar la informació que els pugui ser requerida pels òrgans de control de l’Administració pública . 3.3.6 No tenir deutes de menjador escolar corresponents a altres cursos escolars.

description

Normativa de menjador per al curs 2013-2014

Transcript of NORMATIVA MENJADOR 2013

Page 1: NORMATIVA MENJADOR 2013

6

3. AJUTS INDIVIDUALS DE MENJADOR (AIM) 3.1 Objecte Els ajuts individuals de menjador són ajuts econòmics parcials per ajudar al pagament del servei de menjador a l’alumnat amb necessitats socioeconòmiques i/o geogràfiques i sempre que no els hi correspon la gratuïtat del servei de menjador escolar. Aquest ajuts s’adjudicaran d’acord amb les disponibilitats pressupostàries i d’acord amb la puntuació de tall que es fitxarà en cada convocatòria. 3.2 Beneficiaris Els ajuts de menjador escolar estan adreçats a l’alumnat de centres sufragats amb fons públics de la Comarca del Baix Llobregat, de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria que tenen necessitats socioeconòmiques i/o dificultats geogràfiques per accedir al seu centre escolar. al qual no li correspongui la gratuïtat del servei de menjador.

3.3 Requisits Són requisits per poder sol·licitar l’ajut individual de menjador:

3.3.1 Tenir una renda anual per càpita igual o inferior a 5.976 € (75% de l’IRSC). Per al calcul de la renda familiar als efectes d’aquests ajuts, són membres computables els progenitors/es, si s’escau, el/la tutor a persona encarrgegada de la guàrdia i protecció del menor, el sol·licitant, els germans solters menors de vin-i-cinc anys que convisquin en el domicili familiar, o els de més edats, quan es tracti de persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, així com els ascendents dels pares que justifiquin la seva residencia en el mateix domicili que els anteriors amb el certificat municipal corresponents. Les rendes dels membres de la unitat diferents als progenitors/es computaran un 50%. En el cas de divorci, separació legal o de fet dels pares, tindrà la consideració de membre computable el nou cònjuge o persona unida per anàloga relació que convisqui en el domicili familiar.

3.3.2 Presentar la sol·licitud en el model corresponen i la documentació acreditativa en els terminis establerts per la convocatòria dels centres escolars.

3.3.3 Utilitzar diàriament el servei de menjador escolar.

Els alumnes que presentin un alt risc social o absentisme, podran compactar l’ajut en períodes setmanals. Serà imprescindible que el centre ho sol·liciti al Consell Comarcal i aquest l’autoritzi.

3.3.4 No rebre cap altre ajut pel mateix concepte d’altres administracions o ens públics que, juntament amb l’ajut individual de menjador del Consell Comarcal del Baix Llobregat que superí el preu/dia del servei de menjador.

3.3.5 Les famílies beneficiàries de l’ajut resten obligades a facilitar la informació que els pugui ser requerida pels òrgans de control de l’Administració pública .

3.3.6 No tenir deutes de menjador escolar corresponents a altres cursos escolars.

Page 2: NORMATIVA MENJADOR 2013

7

3.3.7 La presentació de la sol·licitud de l’ajut implica l’autorització al Consell Comarcal del Baix Llobregat i al Departament d’Ensenyament per obtenir, a través de les administracions tributàries corresponents les dades, de la persona sol·licitant i resta de membres de la unitat familiar, que siguin necessàries per determinar la renda a efectes d’aquest ajut. Serà necessari presentar el document d’autorització corresponent en aquesta normativa.

3.4 Procediment

Els centres educatius facilitaran els impresos de sol·licitud d’ajut individual de menjador a l’alumnat que per motius socioeconòmics i/o de localització geogràfica es valori com a possibles beneficiaris/es dels ajuts o a demanda de les famílies. Un cop degudament complimentada i signada la sol·licitud ( model 1) i l’autorització ( model 6) per part de les famílies, els alumnes la retornaran al centre juntament amb la documentació obligatòria:

- Certificat municipal de convivència dels membres de la Unitat Familiar (UF). Actualitzat - Autorització a obtenir les dades necessàries de l’Administració que correspongui i verificar les dades

d’aquesta sol·licitud. - Fotocopia de la targeta sanitària del/a sol·licitant - Rebuts, o document acreditativa de les despeses de lloguer o hipoteca de l’any 2012. - Fotocopies dels carnets d’identitat de la totalitat dels membres de la unitat familiar. - En cas de família nombrosa: Fotocopia del carnet de família nombrosa en vigor. - En cas de família monoparental: Fotocopia del carnet de família monoparental en vigor - En cas de discapacitat de qualsevol membre de la unitat familiar aportar el Certificat de discapacitat o

informe mèdic actual que acrediti l’existència d’un o més membres de la UF amb una situació de discapacitat del 33% o una malaltia greu que l’impossibiliti per la vida quotidiana.

- En cas que l’alumnat que visquin fora del municipi del centre escolar, informe valoració de la situació social de l’alumnat per serveis socials o EAP del seu municipi de residència (Model 5)

- Documentació complementaria per acreditar les dificultats de conciliació laboral i familiar actual: o Estar treballant els dos progenitors/es. En cas de realitzar un curs del Servei d’Ocupació de

Catalunya (SOC) en la franja horària de 11:00 hores a 15:00 hores (documentació acreditativa del Centre Ocupacional).

- En cas que algun membre de la unitat familiar disposi d’una pensió d’Incapacitat permanent absoluta o gran invalidesa, acreditació o document on consti l’Import anual 2012.

- En cas que algun membre de la unitat familiar disposi de les prestacions per desocupació reconegudes per la respectiva entitat gestora quan s’han percebut en la modalitat de pagament únic, acreditació o document on consti Import pagament únic 2012.

- En cas de percebre una pensió alimentària per separació, copia del conveni regulador. (En cas de no percebre la quantitat del conveni regulador aportar la denuncia corresponent).

El centre s’encarregarà d’organitzar una comissió d’ajuts de menjador que estarà formada per representants de l’equip directiu del centre escolar, així com per representants de l’Equip de Serveis Socials del municipi del centre escolar. Aquesta comissió tindrà la finalitat de valorar i comprovar la documentació de la totalitat de les sol·licituds presentades. Per als alumnes que estan escolaritzats en la comarca i resideixin fora i sol·licitin ajuts de menjador, l’usuari haurà de demanar a l’EAP o als serveis socials d’on provingui la informació que pugui necessitar la comissió d’ajuts per a baremar la petició. El càlcul de la renda es realitzarà mitjançant la consulta de les dades tributàries. Per a la determinació de la renda dels membres computades que hagin presentat la declaració de l’impost sobre la renda de les persones físiques, es procedirà a sumar la base imposable general amb la base imposable de l’estalvi, excloent-ne les saldos nets negatius de guanys i pèrdues patrimonials corresponents a exercicis anteriors a l’any

Page 3: NORMATIVA MENJADOR 2013

8

utilitzat en el càlcul de la renda familiar, i el saldo negatiu de rendiments de capital mobiliari que constitueixen la renda de l’estalvi corresponents al tres anys anteriors, a aquest resultat es restarà la quota resultant de l’autoliquidació. Per a la determinació de la renda dels membres computables que obtinguin ingressos propis o hagin presentat declaració de l’impost sobre la renda de persones físiques, per no tenir-ne l’obligació, se seguirà el procediment descrit anteriorment, i del resultat obtingut es restaran els pagaments efectuats a compte. Un cop realitzada la comprovació de les sol·licituds, s’elaborarà una proposta d’alumnat (segons model de l’aplicatiu informàtic del Consell Comarcal) que s’haurà de presentar signada i segellada per l’equip de Serveis Socials i la Direcció del centre docent juntament amb les autoritzacions de les families sol·licitants i el certificat del preu de menjador abans del 25 de juny de 2013. Cada centre rebrà la comunicació definitiva dels alumnes adjudicataris d’ajuts individual de menjador mitjançant la nòmina justificativa per tal de que ho notifiqui a les famílies.

3.5 Termini de presentació de sol·licituds Els centres escolars hauran de presentar al Consell Comarcal com a màxim fins el 25 de juny de 2013, la següent documentació:

- Relació d’alumnes sol·licitant d’ajuts de menjador, signada per Serveis Socials i la Direcció del centre escolar.

- Original de l’autorització de la unitat familiar per l’obtenció de les dades tributàries, de cada sol·licitud presentada.

- Certificat del preu de menjador curs escolar 2013-2014 No obstant, a partir del 25 de juny de 2013 d’enguany hi haurà un període posterior que restarà obert fins la finalització del curs escolar per atendre, d’acord amb les partides pressupostàries, els casos d’alumnes amb una situació molt excepcional i d’alt risc social.

Aquestes peticions es presentaran al registre del Consell Comarcal amb la següent documentació: - Fotocopia de la sol·licitud - Fotocopia del barem de puntuació - Informe dels serveis socials - Autorització consulta dades tributaries

3.6 Baremació d’ajuts La baremació d’ajuts es realitzarà tenint en compte la renda de la unitat familiar que no podrà ser superior al llindar establert en la convocatòria punt 3.3.1. A la renda familiar es descomptaran les despeses del lloguer o hipoteca amb un llindar màxim de 7.269,49 €. L’import resultant obtindrà una puntuació econòmica segons els trams del model 2. La puntuació màxima en la part econòmica serà de 10 punts. Es podrà obtenir un punt per l’acreditació de família nombrosa, una altre punt per família monoparental i un per unitat familiar amb un o més membres en situació de discapacitat. Les famílies que disposin d’un pla de treball amb serveis socials podran obtenir 3 punts. El centre escolar, en cas de que l’alumne no disposi dels 3 punts anteriors, podrà puntuar amb un punt les sol·licituds que presentin casos de mala alimentació, absentisme ... Per conciliació de la vida familiar i laboral es podrà obtenir un punt més, si els progenitors/es acrediten que estan tots dos treballant o en un curs de formació ocupacional que coincideixi en la franja horària del menjador. Per últim es podrà obtenir un punt per distància geogràfica (superior a 2 km).

3.7 Adjudicació dels ajuts El Consell Comarcal comunicarà als centres educatius mitjançant la nòmina justificativa, el llistat d’alumnes que han estat beneficiaris d’un ajut individual de menjador (AIM); serà el centre escolar l’encarregat de notificar-ho a les famílies.

Page 4: NORMATIVA MENJADOR 2013

SOL·LICITUD D’AJUTS INDIVIDUALS DE MENJADOR ESCOLAR. Curs escolar 2013-2014 (Model 1) (a omplir per les famílies)

DADES DEL CENTRE ESCOLAR

Nom del centre escolar

Municipi

Si l’ajut es sol·licita per a més d’un membre de la mateixa família, s’omplirà un únic imprès sempre que estiguin matriculats/des al mateix centre. MUNICIPI DE RESIDÈNCIA DEL O ELS ALUMNES SOL·LICITANTS:

DADES IDENTIFICATIVES DEL/A SOL·LICITANT

Sexe: Femení Masculí Curs que estudiarà:

Nom i Cognoms de l’alumne

En cas de discapacitat de l’alumne indiqueu el grau :

Data de naixement (dia / mes / any) NIF/CIF: Número de targeta sanitària individual (TSI)

. .

DADES IDENTIFICATIVES DEL/A SOL·LICITANT

Sexe: Femení Masculí Curs que estudiarà:

Nom i Cognoms de l’alumne

En cas de discapacitat de l’alumne indiqueu el grau :

Data de naixement (dia / mes / any) NIF/CIF: Número de targeta sanitària individual (TSI)

.

DADES IDENTIFICATIVES DEL/A SOL·LICITANT

Sexe: Femení Masculí Curs que estudiarà:

Nom i Cognoms de l’alumne

En cas de discapacitat de l’alumne indiqueu el grau :

Data de naixement (dia / mes / any) NIF/CIF:

Número de targeta sanitària individual (TSI) . .

Declaro que totes les dades aportades en la sol·licitud de l’ajut són certes Signatura de la persona tutora legal, mare o pare de l’alumne o alumnes sol·licitants de l’ajut individual de menjador

Nom i Cognoms

Lloc i Data Llei de Protecció de Dades de Caràcter Personal De conformitat amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal,i el Reial Decret de 1720/2007 de 21 de desembre, per qual s’aprova el Reglament de desenvolupament de l’esmentada Llei s’informa a la persona interessada que les dades facilitades seran incloses en el fitxer automatitzat d’‘Expedients i Procediments propietat del Consell Comarcal del Baix Llobregat pel seu tractament informàtic amb l’única finalitat de gestionar les sol·licituds d’ajuts de menjador de les escoles de la comarca del Baix Llobregat., S’informa de la possibilitat que les seves dades siguin cedides a l’àrea de serveis socials del vostre ajuntament amb la finalitat de fer el barem de puntuació de totes les sol·licituds, i a administracións públiques o entitats que siguin finançadores dels ajuts de menjador escolar. Així mateix s’informa de la possibilitat d’exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició en els termes inclosos a la legislació vigent mitjançant escrit presentat en el Registre d'Entrada d’aquesta corporació a la Ctra. N-340 Parc Torreblanca, Sant Feliu de Llobregat.

Page 5: NORMATIVA MENJADOR 2013

Model 1. Sol·licitud d’Ajut Individual de Menjador (beca)

DOCUMENTACIÓ QUE S’ADJUNTA: Posar una X a la documentació que s’adjunta DOCUMENTACIÓ OBLIGATÒRIA

Certificat municipal de convivència dels membres de la Unitat Familiar (UF). Actualitzat Autorizació a obtenir les dades necessàries de l’Administració que correspongui i verificar les dades d’aquesta sol·licitud. Fotocopìa de la tarjeta sanitària del/a sol·licitant

Rebuts, o document acreditativa de les despeses de lloguer o hipoteca de l’any 2012.

Original i fotocopies dels carnets d’identitat de la totalitat dels membres de la unitat familiar

En cas de família nombrosa: Original i fotocopia del carnet de família nombrosa en vigor.

En cas de família monoparental: Original i fotocopia del carnet de família monoparenal en vigor

En cas de discapacitat de qualsevol membre de la unitat familiar aportar el Certificat de discapacitat o informe mèdic actual que acrediti l’existència d’un o més membres de la UF amb una situació de discapacitat del 33% o una malaltia greu que l’impossibiliti per la vida quotidiana.

Documentació complementaria per acreditar les dificultats de conciliació laboral i familiar actual: - Estar treballant els dos progenitors/es. En cas de realitzar un curs del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en la franja horària de 11:00 hores a 15:00 hores( aportar documentació acreditativa del Centre Ocupacional)

En cas que l’alumne visqui fora del municipi del centre escolar, informe valoració de la situació social de l’alumnat per serveis socials o EAP del seu municipi de residència (Model 5)

En cas que algun membre de la unitat familiar disposi de pensió d’Incapacitat permanent absoluta o gran invalidesa, acreditació o document on consti l’Import anual 2012.

En cas que algun membre de la unitat familiar disposi de les prestacions per desocupació reconegudes per la respectiva entitat gestora quan s’han percebut en la modalitat de pagament únic, acreditació o document on consti Import pagament únic 2012

En cas de percebre una pensió alimentària per separació, copia del conveni regulador. (En cas de no percebre la quantitat del conveni regulador aportar la denuncia corresponent).

***** En cas de germans/es que sol·licitin l’ajut, cal aportar només una copia de la documentació requerida.

Page 6: NORMATIVA MENJADOR 2013

AUTORITZACIÓ PERQUÈ EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX LLOBREGAT PUGUI ACCEDIR A DADES DE L’AGÈNCIA TRIBUTÀRIA CORRESPONENT A L’ANY 2012 DE TOTS/ES ELS MEMBRES COMPUTABLES DE LA UNITAT FAMILIAR DE L’ALUMNAT SOL·LICITANT (Model 6) (a omplir per les famílies)

Nom del centre escolar

DADES DE LA UNITAT FAMILIAR

Sol·licitant Nom Primer Cognom Segon Cognom DNI/NIE Data naixement

/ /

DADES DE LA UNITAT FAMILIAR

Pare Mare Tuto/a legal Cònjuge del pare/mare Germà/na Ascendent (avi, avia) Nom Primer Cognom Segon Cognom DNI/NIE Data naixement

/ /

DADES DE LA UNITAT FAMILIAR

Pare Mare Tuto/a legal Cònjuge del pare/mare Germà/na Ascendent (avi, avia) Nom Primer Cognom Segon Cognom DNI/NIE Data naixement

/ /

DADES DE LA UNITAT FAMILIAR

Pare Mare Tuto/a legal Cònjuge del pare/mare Germà/na Ascendent (avi, avia) Nom Primer Cognom Segon Cognom DNI/NIE Data naixement

/ /

DADES DE LA UNITAT FAMILIAR

Pare Mare Tuto/a legal Cònjuge del pare/mare Germà/na Ascendent (avi, avia) Nom Primer Cognom Segon Cognom DNI/NIE Data naixement

/ /

Page 7: NORMATIVA MENJADOR 2013

DADES DE LA UNITAT FAMILIAR

Pare Mare Tuto/a legal Cònjuge del pare/mare Germà/na Ascendent (avi, avia) Nom Primer Cognom Segon Cognom DNI/NIE Data naixement

/ /

DADES DE LA UNITAT FAMILIAR

Pare Mare Tuto/a legal Cònjuge del pare/mare Germà/na Ascendent (avi, avia) Nom Primer Cognom Segon Cognom DNI/NIE Data naixement

/ /

DADES DE LA UNITAT FAMILIAR

Pare Mare Tuto/a legal Cònjuge del pare/mare Germà/na Ascendent (avi, avia) Nom Primer Cognom Segon Cognom DNI/NIE Data naixement

/ /

Han de signar tots els membres computables de la família Les persones sotasignants declaren sota la seva responsabilitat que les dades incorporades en aquesta sol·licitud són certes i que autoritzen al Consell Comarcal del Baix Llobregat i al Departament d’Ensenyament per obtenir a través de les administracions tributàries corresponents, les dades, de la persona sol·licitant i la resta de membres computables de la unitat familiar, que siguin necessàries per determinar la renda a efectes d’aquest ajut. Signatures Pare o tutor de la persona sol·licitant Mare o tutora de la persona sol·licitant. ................................................, a...............de .................... de 2013 Altres membres ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________ ________________________________