Pla d'Accions 2016

12
Pàg. 1 de 12 Rev. 1 (01/12/2015) IQ-MCECC-07

description

El Pla d'Accions del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans per a l'any 2016

Transcript of Pla d'Accions 2016

Page 1: Pla d'Accions 2016

Pàg. 1 de 12 Rev. 1 (01/12/2015) IQ-MCECC-07

Page 2: Pla d'Accions 2016

Pàg. 2 de 12 Rev. 1 (01/12/2015) IQ-MCECC-07

Page 3: Pla d'Accions 2016

Pàg. 3 de 12 Rev. 1 (01/12/2015) IQ-MCECC-07

INTRODUCCIÓ

Amb aquest document presentem el Pla d’Accions del MCECC per a l’any 2016, fruit de la concreció d’allò descrit en el Pla Estratègic 2014-2018, el qual fou aprovat per l’òrgan rector del Moviment, l’Assemblea (concretament la celebrada l’any 2013). En el Pla Estratègic es fixen grans fites per aconseguir a mig termini (cinc anys), les quals han de concretar-se en Plans d’Accions de caràcter anual, com el que es presenta en aquest document, el qual haurà de ser aprovat per l’Assemblea de Centres d’Esplai del MCECC del 30 de gener de 2016. Mitjançant aquest Pla d’Accions 2016 es pretén operativitzar les diferents línies fixant uns objectius a assolir al final de l’any, els quals hauran de ser avaluats per tal de garantir el compliment de les fites descrites en el Pla Estratègic 2014-2018. Aquest any 2016 ens trobem a meitat de camí d’allò fixat en el Pla Estratègic, per la qual cosa serà el moment de finalitzar el procés de consolidació de la territorialitat a nivell de Catalunya per tal d’assumir reptes més ambiciosos en la segona part del Pla Estratègic 2014-2018. A continuació us presentem el Pla d’Accions 2016, però prèviament farem un petit repàs de com s’ha elaborat aquest i quines han estat les principals accions que ha desenvolupat el MCECC en els darrers anys.

PROCÉS D’ELABORACIÓ DEL PLA D’ACCIONS 2016

Aquest any s’ha optat per elaborar el Pla d’Accions 2016 de manera més participativa, un dels objectius és que totes les accions del Moviment vagin incardinades realment en base aquest document i així afavorir-ne la seva implementació. El procés seguit ha estat el següent: En primer lloc, a partir del Pla Estratègic i de la valoració del Pla d’Accions 2015, s’ha fet un treball a nivell propositiu per part tant del Consell directiu com l’Equip tècnic paral·lelament. En base totes les idees sorgides en ambdues dinàmiques, l’equip de presidència ha elaborat un document buidant totes les propostes i emmarcant-les en els quatre eixos del Pla estratègic (Moviment-Consciència-Esperit-Presència). Aquest document ha estat treballat amb l’Equip de Consiliaris i en el Consell de Responsables de Zona, els quals han destacat quines consideraven que eren les seves accions prioritàries i fent noves aportacions. Un cop acabat aquest treball, l’equip de presidència ha elaborat un document final de Pla d’Accions que ha acabat de ser treballat i perfilat pel Consell Directiu.

Page 4: Pla d'Accions 2016

Pàg. 4 de 12 Rev. 1 (01/12/2015) IQ-MCECC-07

ELS COL·LECTIUS DEL MCECC I RESPONSABLES DE LES ACCIONS

El Moviment està format pels centres d’esplais federats, però també per diferents equips de persones que vetllen perquè es duguin a terme les accions planificades. Actualment el MCECC està format pels següents col·lectius:

Consell Directiu: és escollit per l’Assembla i és l’òrgan de govern del Moviment. Està compost per 21 membres els quals representen els centres d’esplai de les diferents zones i territoris. Aquest any 2016 s’ha reestructurat el seu funcionament i a més a més dels càrrecs de President, Vicepresidenta o Administradora, s’ha iniciat una remodelació de les tasques encomanades a cada un dels membres de l’equip, creant comissions o conselleries temàtiques, formades per diferents membres del Consell Directiu. Les Comissions del 2016 seran les següents: Seguiment Permanent, Relacions Institucionals, Comunicació, Formació, Centres, Zones i Territoris, Educació per al Desenvolupament, Trobada de Monitors/es, TrocaJove, Infància i Inclusió, Animació de la Fe i Internacional.

Equip Tècnic: són les persones que composen l’equip tècnic del MCECC. Ofereixen suport i assessorament als centres d’esplai, així com també executen el pla d’acció aprovat a l’Assemblea i supervisat pel Consell Directiu. En aquests moment l’equip tècnic està dividit en quatre grans àrees: Àrea de Territoris i Zones, Àrea d’Àmbits, Àrea de Comunicació i Publicacions i àrea d’Administració i Projectes, les quals seguiran allò traçat en el Pla d’Accions 2016 i estaran supervisats pel Secretari Tècnic del MCECC.

Consell de Responsables Territorials: Format pels equips de responsables de zona i territori. Persones que, juntament amb el suport

del promotor/a, coordinen l'acció dels centres d'esplai i dinamitzen les reunions que s'organitzen en el si de la zona o territori. Periòdicament aquests equips de responsables es reuneixen en el Consell de Responsables Territorials (CRT) per treballar conjuntament qüestions generals del Moviment, aportant la visió territorial de cada realitat.

Comissions de les grans Trobades: per tal de poder dur a terme la Troca Jove i la Jornada de Monitors i Monitores és necessària la

creació, un any més, de comissions organitzadores, formades per monitors i ex-monitors/es voluntaris dels diferents centres d’esplai.

El Moviment està format per diferents col·lectius amb diferents responsabilitats i és un espai de participació obert, on tots els monitors i monitores podeu sumar-vos-hi! Per tal de facilitar la lectura del document, s’utilitzen diferents sigles a l’hora d’identificar els diferents col·lectius del Moviment. Les sigles utilitzades han estat les següents:

CD: Consell Directiu | ET: Equip Tècnic | CRT: Consell de Responsables Territorials

Page 5: Pla d'Accions 2016

Pàg. 5 de 12 Rev. 1 (01/12/2015) IQ-MCECC-07

Les principals accions d’aquest any 2016

Com hem explicat anteriorment, aquest document segueix les fites traçades en el Pla Estratègic 2014-2018 del MCECC, amb els quatre eixos Moviment, Consciència, Esperit i Presència. A continuació es mostren les línies d’acció per aquest 2016, les quals es presenten amb la correspondència amb els Objectius Estratègics, els equips responsables de l’acció, els mitjans dels quals es disposa, però sobretot fixant uns resultats esperats de les accions amb uns indicadors per mesurar el seu compliment.

Moviment

Consciencia

Esperit

Presencia

`

`

Page 6: Pla d'Accions 2016

Pàg. 6 de 12 Rev. 1 (01/12/2015) IQ-MCECC-07

Eix Moviment

Acció Correspondència estratègica (amb

l’Obj. Estrat.)

Responsable de l’acció

Mitjans Indicadors Resultat esperat

EM1: Desenvolupar una àrea de Comunicació del Moviment coordinada amb la resta d’agents del MCECC (CRT, CD, àmbits, zones, centre d’esplai, promotors/es...) i incorporant elements audiovisuals en les comunicacions.

1.1.1

Àrea de Comunicació i Publicacions de l’ET i Comissió de Comunicació del CD

Reunions de coordinació. Plans de comunicació per a les grans activitats del MCECC.

a. Seguiment dels plans de comunicació b. Valoració dels centres de la

comunicació del MCECC c. Nombre de elements audiovisuals

generats

a. Els Plans de comunicació s’han executat en més d’un 75%

b. La valoració dels centres en temes de comunicació és superior al 7,5

c. S’ha generat, com a mínim, un element audiovisual per a cada gran activitat.

EM2: Generar un Moviment participatiu i fort territorialment a través del desenvolupament dels Equip de Zona/Territori i de Comissions.

1.1.2/1.2.3

Àrea de Centres i Zones de l’ET i Comissió de Centres i Zones del CD.

Formacions. Reunions de coordinació. Reglament de Règim Intern.

a. Grau d’acompliment dels objectius de les Zones i Territoris

b. Elaboració del model de d’equip de zona/territori

c. Nombre d’equips de zona constituïts segons el model generat

a. S’han valorat positivament més del 50% dels objectius de zona i territori.

b. S’ha elaborat el model d’equip de zona/territori.

c. Més del 50% dels equips de zona estan constituïts segons el model generat a l’inici del curs 2016-17.

EM3: Replantejar el concepte dels àmbits, els objectius, la metodologia i la organització i presència territorial.

1.1.4

Àrea d’Àmbits de l’ET i Comissió d’Àmbits del CD

Jornada de Monitors/es. Els propis àmbits. El Consell de Responsables.

a. Elaboració d’una nova proposta d’Àmbits 2017

b. Elaboració del procediment de qualitat dels Àmbits (abordant la planificació, gestió,... de les activitats

a. S’ha elaborat una nova proposta d’Àmbit abans del setembre de 2016 i s’ha contrastat amb el Consell de Responsables.

b. S’ha elaborat el procediment de qualitat i s’ha incorporat en el mapa de processos del MCECC abans d’acabar l’any 2016.

EM4: Actualitzar la Guia de Recursos per als Centres d’Esplai donant resposta a tota la realitat catalana (descomptes en formació, enviament de l’Estris, ajuts econòmics, suport a activitats,...)

1.2.1

Àrea d’Administració i projectes i Consell Directiu

Publicació de la Guia de Recursos. Aliances amb diferents agents.

a. Elaboració d’una nova guia de recursos.

b. Nombre recursos i serveis que són homogenis per a tots els centres de MCECC

a. S’ha elaborat una nova guia abans de l’octubre de 2016.

b. El 95% dels recursos i serveis són homogenis per a tots els centres del MCECC.

EM5: Incrementar el treball conjunt entre els diferents agents que formen part del MCECC (ET, CD, Consiliaris, Responsables territorials) per oferir un millor servei als centres d’esplai.

1.2.2 Conjunt del MCECC

Acció de promoció, suport i atenció als centres

a. Nivell de satisfacció dels centres del MCECC apreciat en l’enquesta de valoració.

b. Número d’accions desenvolupades “en equip” amb més d’un col·lectiu del MCECC.

a. La valoració dels centres supera el 7,5 sobre 10.

b. Més del 80% de les accions s’han fet “en equip” amb la intervenció de més d’un col·lectiu.

EM6: Promoure i donar suport a Activitats de les zones i territoris (Infants i monitors/es) i a nous projectes sorgits entre els centres d’esplai propers territorialment.

1.3.1/1.3.3/1.1.4

Responsables de Zona i Territori i Àrea de Centres i Zones de l’ET.

Activitats, accions, iniciatives,...

a. Número d’activitats noves realitzades amb treball conjunt en més d’una zona.

b. Realització d’una activitat de zona (o conjunt de zones) amb el primer cicle d’ESO com a participants.

a. S’han realitzat 6 activitats noves. b. S’han realitzat 3 o més accions amb

el primer cicle d’ESO.

Page 7: Pla d'Accions 2016

Pàg. 7 de 12 Rev. 1 (01/12/2015) IQ-MCECC-07

Eix Consciència

Acció Correspondència estratègica (amb

l’Obj. Estrat.)

Responsable de l’acció

Mitjans Indicadors Resultat esperat

EC1: Redactar un document en què es descrigui el model de centre d’esplai al que aspirem (mínims, qualitat educativa, ...)

2.1.1/2.2.1

Comissió de Centres i Zones del CD i Àrea de Centres i Zones de l’ET

Materials pedagògic, bibliografia, participació en Zona i Territori

a. Elaboració del document.

a. S’ha elaborat el document, de forma participativa, i s’ha posat a disposició dels centres d’esplai abans d’acabar l’any.

EC2: Vetllar pel treball previ i el retorn als centres d’esplai de les Trobades del MCECC, fent arribar el que es treballa i una memòria final.

2.1.2 Comissions organitzadores de les trobades.

Materials elaborats i bancs de recursos disponibles al MCECC

a. Edició dels propis materials. b. Elaboració d’una memòria

(breu i gràfica) de la trobada per a fer retorn als centres.

a. S’han editat els materials de les trobades i s’han posat a disposició dels membres del MCECC.

b. S’ha elaborat i distribuït als centres la memòria de cada trobada.

EC3: Generar un banc de recursos amb les Fitxes d’Activitat que es creen en les diferents activitats i accions del MCECC, especialment recollint les elaborades als cursos residencials.

2.1.2. Àrea de Centres i Zones de l’ET

Equip docent dels Cursos Residencials del MCECC, programacions d’activitats,...

a. Nombre de recursos que s’han posat a disposició dels centres d’esplai

a. S’han posat 25 recursos a disposició dels centres d’esplai durant l’any de 2016

EC4: Dissenyar el Pla formatiu del MCECC (que pot contemplar, per exemple: formació permanent en format residencial, treball conjunt en els cursos residencials, càpsules de gestió, projectes i captació de fons, lideratge, espiritualitat, transformació social,...)

2.1.2/2.1.4/2.2.1 2.2.2

Comissió de Formació del CD, Equip de Consiliaris i Àrea de Centres i Zones de l’ET

Escoles de formació i mitjans web on publicar el Pla Formatiu

a. Elaboració del Pla Formatiu

a. S’ha elaborat el Pla Formatiu, de forma participada, i s’ha posat a disposició dels centres a l’inici del curs 2016-17

EC5: Fer una formació inicial pels Responsables de Zona i Territori (obligacions, funcions,...)

2.1.3/2.1.4

Comissió de Centres i Zones del CD i Àrea de Centres i Zones de l’ET

Calendari de curs. Materials formatius

a. Nombre de participants a la formació.

b. Valoració de la Formació

a. Han participat el 75% o més de responsables de Zona.

b. S’ha valorat amb més d’un 7,5 la formació realitzada

EC6: Generar un format de jornada de monitors/es innovador i de qualitat que serveixi com a referent a altres trobades.

2.2.4 Comissió organitzadora de la Jornada

La realització de la pròpia trobada.

a. Assoliment dels objectius de la Jornada

b. Valoració dels participants de la pròpia jornada

a. S’han assolit el 75% dels objectius plantejats de la Jornada.

b. La valoració de la Jornada ha superat el 7,5 sobre 10.

Page 8: Pla d'Accions 2016

Pàg. 8 de 12 Rev. 1 (01/12/2015) IQ-MCECC-07

Eix Esperit

Acció Correspondència estratègica (amb

l’Obj. Estrat.)

Responsable de l’acció

Mitjans Indicadors Resultat esperat

EE1: Crear espais de vivència de l’espiritualitat, fent celebracions més properes als joves i generant altres espais més enllà de l’Eucaristia.

3.1.3/3.2.2/3.2.3

Comissió d’Animació en la Fe del CD, Àrea d’Àmbits de l’ET i Equip de Consiliaris

Eucaristies a les trobades, sub-comissions preparatòries,...

a. Valoració dels moments celebratius de la Fe en les trobades del MCECC

b. Nombre de persones que s’impliquen en la preparació d’aquests moments celebratius.

a. S’ha obtingut una valoració superior al 6 en la qüestió de la celebració de la Fe de les Trobades.

b. S’han implicat més de 8 monitors/es de diferents zones i territoris en la preparació dels moments de celebració de la fe.

EE2: Iniciar un nou projecte en l’àmbit d’ Animació en la Fe on treballin conjuntament consiliaris del MCECC amb monitors i animadors de la fe per generar un espai de reflexió sobre l’espiritualitat, generant una proposta atractiva pels monitors.

3.1.3/3.2.3

Comissió d’Animació en la Fe del CD, Àrea d’Àmbits de l’ET i Equip de Consiliaris

Programació d’accions i iniciatives.

a. Participació mitjana en les activitats i accions del projecte iniciat.

a. La participació mitjana és de 15 monitors/es provinents de centres.

EE3: Consolidar la figura del Consiliari de Zona i Territori, treballant conjuntament amb els promotors i els responsables de zona i territori.

3.1.3/3.3.2

Equip de Consiliaris i Àrea de Centres i Zones de l’ET

Materials que expliquin la figura del Consiliari

a. Nombre de zones i territoris que tenen un consiliari assignat i participant amb regularitat a la dinàmica de la Zona / Territori

b. Elaboració una guia explicativa sobre el rol i funcions del Consiliari de Zona i Territori

a. Més del 85% de les Zones i Territoris tenen assignat un consiliari que participa regularment. Es disposa d’un directori de Consiliaris de Territori.

b. S’ha elaborat la guia abans no s’ha acabat l’any.

EE4: Vetllar per una bona relació entre centres d’esplai i parròquies (reunions entre consiliaris de zona i rectors)

3.3.2

Consell Directiu, Àrea de Centres i Zones i Equip de Consiliaris

Seguiment individualitzat, participació en reunions específiques,...

a. Percentatge de centres amb dificultats amb la parròquia/comunitat a partir d’una llista especifica de detecció d’aquesta problemàtica

a. El percentatge de centres amb problemàtica ha disminuït entre la primera versió de la llista (1r trimestre 2016) i la de tancament (4t trimestre de 2016)

EE5: Realitzar una formació per Animadors de la fe amb un format innovador

3.3.2

Comissió d’Animació de la Fe del CD, Àrea d’Àmbits del MCECC de l’ET i Equip de Consiliaris.

Trobada i difusió de la mateixa. Materials de treball de la trobada.

a. Realització de la trobada i nivell quantitatiu de participació

b. Valoració sobre la innovació dels continguts

a. S’ha realitzat la trobada i ha comptat amb la participació de més d’un 10% dels centres d’esplai.

b. S’ha obtingut un 7,5 o més, de la qüestió sobre “novetat dels continguts” en la valoració de la jornada.

Page 9: Pla d'Accions 2016

Pàg. 9 de 12 Rev. 1 (01/12/2015) IQ-MCECC-07

Eix Presència

Acció Correspondència estratègica (amb

l’Obj. Estrat.)

Responsable de l’acció

Mitjans Indicadors Resultat esperat

EP1: Incrementar la presència del MCECC en els Mitjans de comunicació i les xarxes socials, especialment amb el pretext de les grans activitats del Moviment.

4.1.1/4.1.2/4.1.3

Àrea de Comunicació i Publicacions de l’ET i Comissió de Comunicació del CD

Departament i Comunicació i Premsa de la FPT i accions conjuntes a realitzar en el marc de les grans activitats.

a. Incrementar el nombre d’impactes del MCECC en premsa general de les grans activitats del Moviment

b. Nombre de seguidors de les xarxes socials del MCECC

a. Els nombre d’impactes en premsa s’ha incrementat en un 10%.

b. El nombre de seguidors de les Xarxes Socials del MCECC s’ha incrementat en un 15%.

EP2: Difondre les temàtiques de les trobades i resultats o reflexions sorgits de les trobades a les publicacions i mitjans del MCECC (Estris, xarxes socials, web...)

4.1.1/4.1.2/4.1.3

Àrea de Comunicació i Publicacions de l’ET i Comissió de Comunicació del CD

Xarxes Socials i publicacions del MCECC (Revistes, diaris digitals,...)

a. Nombre de notícies, articles d’opinió,... realitzats en motiu de les trobades i grans activitats.

b. Nombre de lectors de les noticies i articles realitzades

a. S’han realitzat un total de 10 noticies i/o articles d’opinió en motiu de les trobades i grans activitats del MCECC

b. Les notícies i articles han tingut més de 300 lectors de mitjana

EP3: Fer un Manual pràctic per afavorir la comunicació dels centres d’esplai i de les zones i territoris (com explicar què fan?, Com ho fem?, etiqueta a Twitter conjunta,...)

4.1.1/4.1.2/4.1.4

Àrea de Comunicació i Publicacions de l’ET i Comissió de Comunicació del CD

Materials, bibliografia,...

a. Elaboració del Manual pràctic. b. Ús de les etiquetes conjuntes en

moments clau definits en la guia.

a. S’ha elaborat el manual abans de l’octubre de 2016.

b. S’ha utilitzat l’etiqueta de Twitter de manera majoritària.

EP4: Detectar realitats en què es podria acompanyar la creació de nous centres d’esplai.

4.1.3

Comissió de Centres i Zones del CD i Àrea de Centres i Zones de l’ET

Contactes i coneixença de realitats de grups de joves, contacte amb Consiliaris

a. Elaboració d’un informe a partir del mapeig de la distribució actual dels centres (localitzant també els “tancats”) i la localització de les “ombres” territorials en les que no hi ha presència del MCECC.

a. S’ha elaborat l’informe a finals de 2016 amb conclusions operatives de cara a un proper curs.

EP5: Generar les accions necessàries perquè els centres d’esplai donin compliment a la llei del voluntariat

4.2.1 Àrea d’Administració i Projectes de l’ET

Formacions, materials i programes marc de voluntariat,...

a. Nombre de centres que s’han adherit als protocols que s’han posat a disposició dels centres per l’acompliment de la llei

b. Nombre de centres censats al cens de Voluntariat

a. Més de 60% dels centres s’han adherit als protocols.

b. Més del 75% dels centres estan censats al cens de voluntariat.

EP6: Desenvolupar un programa d’acollida d’infants en situació de risc social, fent de pont entre les entitats locals (d’àmbit social) i els centres d’esplai i engrescant als centres més consolidats a portar-lo a terme.

4.3.1/4.3.3

Àrea de Centres i Zones de l’ET i Comissió d’Infància i Inclusió del CD

Materials de sensibilització, consulta a experts, Convocatòria de Beques

a. Elaboració del protocol d’Acollida. b. Nombre de Centres que s’han

incorporat en els centres d’esplai per l’aplicació d’aquest protocol.

a. S’ha elaborat el protocol amb temps suficient per a la seva aplicació a les activitats d’estiu 2016

b. S’han adherit al protocol un total de 10centres

Page 10: Pla d'Accions 2016

Pàg. 10 de 12 Rev. 1 (01/12/2015) IQ-MCECC-07

L’ACCIÓ PERMANENT DEL MCECC

Seguint amb allò marcat en el Pla Estratègic, el Moviment té un seguit d’accions i activitats de continuïtat, les quals es realitzen any rere any, introduint-hi novetats i millores. Aquestes accions de caràcter permanent són:

Durant el 2016 es continuaran organitzant les grans trobades del MCECC com la TrocaJove, la trobada d’adolescent i joves. Aquest any però s’introdueix una novetat pel que fa a la trobada de

monitors i monitores, ja que aquest any canvia de format passant a ser d’un sol dia i anomenant-la Jornada de Monitors i Monitores. En la darrera Assemblea del Moviment es va decidir que la

periodicitat de la Trobada de Monitors i Monitores seria biennal, i per tant els anys parells s’organitzaria la Jornada de Monitors i Monitores d’un sol dia. Es seguirà incentivant la màxima participació dels centres,

zones i territoris!

Aquest 2016 es continuarà amb el procés de modernització tecnològica de les publicacions i la comunicació del MCECC. Es publicarà la revista Estris en paper i en digital, així com també el diari digital Estris.cat. Es

continuaran amb l’enviament dels butlletins “En Moviment”, tant pels Responsables com pels Monitors/es, aquest últim estrenat el 2015. A més a més, aquest 2016 es farà una especial aposta per potenciar el web del

MCECC i les seves xarxes socials.

Durant aquest 2016 es pretén animar la participació en els Àmbits del MCECC, mantenint les activitats que s’han anat desenvolupant els darrers anys (Camps d’Intercanvi a República Dominicana i Nicaragua,

activitats d’excursionisme, promoció del joc DIC, etc.) però alhora promovent la participació en nous àmbits com el d'Animació de la fe, entre d'altres.

Participeu-hi!

Les activitats

generals del

MCECC

Les publicacions

del Moviment

Els àmbits del

Moviment

Page 11: Pla d'Accions 2016

Pàg. 11 de 12 Rev. 1 (01/12/2015) IQ-MCECC-07

Un any més, des del MCECC promourem els Cursos Residencials, les accions formatives

especialitzades i a demanda, així com també seguirem oferint avantatges i descomptes en formació, la clau de la qualitat de les nostres activitats.

Des del Moviment es seguirà treballant per oferir més i millors serveis als centres d’esplai, fent especial èmfasi en l’avaluació que en feu dels mateixos. Els principals serveis seran: les beques, els ajuts extraordinaris, els avantatges en Cases de Colònies, l’assessorament, la gestió i distribució de

convenis i subvencions entre d’altres.

El MCECC som els Centres d’esplai, les Zones i els Territoris. Per tal de promoure la participació, oferir un seguiment i suport personalitzat, entre d’altres, és fonamental la tasca que es realitza en el sí de les Zones i Territoris. I és gràcies a l’acció dels Promotors/es i dels responsables de Zona i Territori, entre d’altres, que

aquesta acció es pot desenvolupar.

La formació

dels monitors i

monitores

Els serveis als

centres d’esplai

Els Centres, les

Zones i els

Territoris...

Page 12: Pla d'Accions 2016

Pàg. 12 de 12 Rev. 1 (01/12/2015) IQ-MCECC-07

www.peretarres.org/mcecc