Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

16
OCTUBRE 2015 FEBRER 2016 23 EQUIPA MENTS CÍVICS ENTRE FOGONS POSA’T EN FORMA COS I MENT IDIOMES FORMACIÓ MANUALITATS I ARTESANIA MÚSICA I BALLS EMBARÀS I PETITA INFÀNCIA INFANTS I JOVES AULA DE NOVES TECNOLOGÍES ACTES, SORTIDES I CONFERÈNCIES EXPOSICIONS ESPAIS DE TROBADA

description

Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

Transcript of Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

Page 1: Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

O C T U B R E 2 0 1 5 F E B R E R 2 0 1 6

23EQUIPAMENTSCÍVICSENTRE FOGONS

POSA’T EN FORMA

COS I MENT

IDIOMES

FORMACIÓ

MANUALITATS I ARTESANIA

MÚSICA I BALLS

EMBARÀS I PETITA INFÀNCIA

INFANTS I JOVES

AULA DE NOVES TECNOLOGÍES

ACTES, SORTIDES I CONFERÈNCIES

EXPOSICIONS

ESPAIS DE TROBADA

Page 2: Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

Les activitats comprenen el període del 5 d’ octubre al 13 de febrer de 2016.Del 23 de desembre al 6 de gener, ambdós inclosos, no hi haurà activitats per vacances de Nadal.

Les activitats van adreçades a majors de 18 anys, exceptuant els programes “em-baràs i petita infància” i “infants i joves”. Pot haver-hi alguna excepció que ja està senyalitzada en la mateixa activitat.

INSCRIPCIONSMODALITATS D’INSCRIPCIONSLes inscripcions es podran realitzar de tres formes:• De forma presencial en qualsevol dels equipaments cívics, indistintament d’on es realitzi l’activitat.• De forma telefònica trucant a qualsevol dels telèfon dels equipaments cívics.• A través d’Internet, a partir de la pàgina de l’Ajuntament d’Igualada (www. igualada.cat). Cal prèviament estar registrat a la pàgina de l’Ajuntament. Cada persona podrà fer únicament 3 inscripcions. Les places de les activitats són limitades i s’adjudicaran per ordre d’inscripció i pagament.En el cas que un curs no assoleixi el nombre de places i no es tiri endavant, els usuaris podran canviar-lo per un altre curs del mateix import o se li retornaran els diners de la inscripció.El DIMARTS 8 DE SETEMBRE a les 9 h del mati es faran inscripcions a “Acti-vitats física per a la gent gran” i “Dona i esport”. A les 8 h del matí es podran realitzar a través d’Internet. Mitja hora abans, es donarà un número a cada persona, que podrà fer únicament 2 inscripcions.

CALENDARI D’INSCRIPCIONSLes inscripcions s’aniran realitzant per bloc temàtics. Cada dia, segons la llista següent, s’aniran oferint una sèrie de places en funció de la temàtica.Dimarts 15 de setembre: inscripcions a les activitats “ENTRE FOGONS”, “POSA’T EN FORMA” I “COS I MENT”.Dimecres 16 de setembre: inscripcions a les activitats “IDIOMES”, “FOR-MACIÓ”, “MANUALITATS I ARTESANIA” I “EMBARÀS I PETITA INFÀN-CIA” i als blocs temàtics del dia anteriorDijous 17 de setembre: inscripcions a les activitats “MÚSICA I BALLS”, “INFANTS I JOVES”, “NOVES TECNOLOGIES” I “SORTIDES” i als blocs temàtics del dia anterior.Les inscripcions a través d’Internet, s’iniciaran a les 8 h del matí. A les 9 h del matí de forma presencial i a través del telèfon.***DIMECRES 9 DE SETEMBRE: a partir de les 8 h del matí repartirem DIA I HORA per fer la inscripció per a les persones que ho volen fer de forma presencial.A partir del 18 de setembre, es podran continuar fent les inscripcions a cada centre en els seus horaris d’obertura i de totes les activitats.

PAGAMENTSEls preus que apareixen en el programa són els que corresponen als empadro-nats a Igualada amb una bonificació del 15 %.Les activitats es podran pagar, en el termini de 4 dies després de fer la inscripció, de dues maneres:• Amb un únic pagament mitjançant targeta de crèdit o bé fent un ingrés al nú-

mero de compte corresponent.• Amb pagament fraccionat (per a les activitats que superin els 70 €). Aquesta

forma de pagament NO és valida per a aquells ciutadans que facin la inscripció mitjançant Internet. Cal portar el número de compte per poder domiciliar l’im-port fraccionat en tres rebuts del mateix import, els quals es passaran a cobra-ment en les següents dates: De l’1 al 15 d’octubre De l’1 al 15 de novembre De l’1 al 15 de desembre

• El pagament a través d’Internet és mitjançant targeta de crèdit. Excepcional-ment en les activitats organitzades per entitats sense ànim de lucre, la modalitat de pagament és amb transferència bancària.

DEVOLUCIONS• En cas d’anul·lació del curs o activitat: es retornarà l’import amb un val o amb

transferència al compte corrent del ciutadà corresponent.• En cas de baixa voluntària del ciutadà: Un cop iniciats els cursos, no S’ACCEPTARÀ cap tipus de baixa i per tant no es

retornarà cap import. EXCEPTE:- Si la baixa es comunica una setmana abans de l‘inici del curs es retornarà en

forma de val o transferència- Si la baixa es comunica, 24 h abans del inici de la segona sessió, es retornarà

l’import amb un val, SEMPRE QUE es pugui cobrir la plaça amb una altra persona.

- Si el ciutadà troba feina i acredita que l’horari del lloc de feina és incompa-tible amb l’activitat. Se li retornarà la part proporcional del import. Caldrà portar un justificant.

- Si per motius de malaltia, el ciutadà no pot continuar amb l’activitat. Se li retornarà la part proporcional del import. Caldrà portar un justificant.

02

Us presentem la darrera programació de l’any 2015 dels equipaments cívics de la ciutat: Centre Cívic de Fàtima i Espai Cívic Centre, amb una oferta ben àmplia i variada per donar resposta a la diversitat d’interessos de tota la ciutadania. Continu-arem impulsant aquesta línia de treball, per fer d’aquests equipaments, espais de cohesió social, on qualsevol persona pugui trobar el seu lloc. Els equipaments sense les persones que els donen vida no tindrien sentit; un treball basat en la comunitat i per a la comunitat.

Esperem que us agradi la nova imatge del programa i que us faciliti la cerca de la informació. Mantindrem el sistema d’ins-cripcions iniciat aquest darrer any, amb el qual diversifiquem les inscripcions en blocs temàtics i donem dia/hora a la gent que vol fer el tràmit de forma presencial,ja que el temps de les persones és important.

Una programació que compta aproximadament amb 200 activitats. Hi trobareu les novetats següents: dins de l’àmbit de cui-na, cuina energètica i de pastisseria (plum-cakes, magdalenes, muffins i cupcakes); en l’àmbit de posa’t en forma, el jumping o la tonificació; en l’àmbit de creixement personal, consolidarem activitats com el body art o les abdominals sense risc; en l’àmbit de formació: cursos d’assertivitat, coaching, mindfulness o cursos específics del llenguatge de signes; en l’àmbit de manualitats, recuperem tècniques tradicionals com les tècniques de vidre, la ceràmica o activitats al voltant del Nadal; en l’àmbit de ritme, marxa i moviment (lindy hop); en l’àmbit de noves tecnologies, cursos per aprendre a fer servir les tauletes, xarxes socials...

Us recordem que podreu realitzar les inscripcions amb el sistema que us sigui més còmode: presencialment, via telefònica o a través d’Internet. Us animem a utilitzar aquest darrer sistema, molt més còmode per a tots vosaltres.

Com a nou responsable dins de la Regidoria d’Entorn Comunitari i Cooperació, i dins de l’àmbit dels equipaments municipals, vull agrair la col·laboració i la il·lusió que tots i totes dipositem en aquesta nova proposta, i esperem poder donar resposta satisfactòria a totes les necessitats i desitjos de tantes i tantes persones. Us convidem a participar-hi i a gaudir-ne!

Fermí CapdevilaRegidor d’entorn comunitari i cooperació

INFORMACIÓ

PRESENTACIÓ23

Page 3: Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

CURSOS

CUINA ENERGÈTICA I SALUDABLEA càrrec de Glòria Oliva

Divendres 9 d'octubre - 6 de novembre 19 - 21,30 h 30,43 €/curs

Ingredients: 15€

CUINA DE CAP DE SETMANA A càrrec de M. Dolors Castells

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 19 - 21 h 57,04 €/curs

Ingredients: 25 €

CUINA VEGETARIANA DE TEMPORADAA càrrec de Sandra Galvé

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 19 - 21 h 60,61 €/curs

Ingredients: 25 €

TALLER DE TORRONS A càrrec de Josep Ramon Cuadras

Divendres 20 de novembre - 4 de desembre 19 - 21 h 14,61 €/curs

Ingredients: 6 €

CURSOSCUINA DE CAP DE SETMANAA càrrec de M. Dolors Castells

Dilluns 5 d'octubre - 8 de febrer 19 - 21 h 53,48 €/curs

Ingredients: 25 €

CUINA ECONÒMICA I DE PROFITA càrrec de Lídia Solà

Dimecres 13 de gener - 10 de febrer 20,30 - 22 h 13,70 €/curs

Ingredients: 10 €

FORMATGES VEGANS I CRUIVEGANSA càrrec de Sandra Galvé

Dimecres 18 de novembre - 2 de desembre 19 - 21 h 10,96 €/curs

Ingredients: 4 €

LLETS VEGETALSA càrrec de Sandra Galvé

Dimecres 4 - 11 de novembre 19 - 21 h 7,30 €/curs

Ingredients: 3 €

PLUM-CAKES, MAGDALENES, MUFFINS I CUPCAKESA càrrec de Bet Florensa

Dimecres 7 - 28 d'octubre 19 - 21 h 19,48 €/curs

Ingredients: 8 €

ESPAI PER A

EXPOSICIONS

Acollim amateurs, professionals i

exposicions col·lectives.

Per exposar cal informar-se a les

recepcions dels centres cívics.

CESSIÓ I LLOGUER

D’ESPAIS

Lloguer i cessió d’espais per a enti-

tats, empreses, particulars...

Més informació a la recepció dels

centres cívics.

03

ESPAI CÍVIC CENTRE

ENTRE FOGONS

CENTRE CÍVIC DE FÀTIMA

Page 4: Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

CURSOS

CURSOS

ACTIVITAT FÍSICA PER A LA GENT GRAN CA càrrec de Laura Martinez

Dilluns i dimecres 14 de setembre -22 de juny 9 - 10 h 32,40 €/curs

ACTIVITAT FÍSICA PER A LA GENT GRAN DA càrrec de Sergi Alamillo

Divendres 18 de setembre - 17 de juny 10 - 11 h 23,80 €/curs

DONA I ESPORTA càrrec de Raül Caballero

Dimarts i dijous 15 de setembre - 21 de juny 10,30 - 11,30 h 12 €/mes

FIT DANCEA càrrec de Judit Llorach

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 10,30 - 11,30 h 29,22 €/curs

JUMPING AA càrrec d'Anabel Torreblanca

Dilluns 5 d'octubre - 8 de febrer 20,15 - 21,15 h 36,52 €/curs

JUMPING BA càrrec d'Anabel Torreblanca

Divendres 9 d'octubre - 12 de febrer" 11 - 12 h 41,39 €/curs

TONIFICACIÓ (1)

A càrrec de Toni HervillaDijous

8 d'octubre - 11 de febrer 9,15 - 10,15h 31,04 €/curs

ACTIVITAT FÍSICA PER A LA GENT GRAN AA càrrec d'Ana Hernàndez

Dilluns i dimecres 14 de setembre -22 de juny 9 - 10 h 32,40 €/curs

ACTIVITAT FÍSICA PER A LA GENT GRAN BA càrrec d'Ana Hernàndez

Dilluns i dimecres 14 de setembre -22 de juny 10 - 11 h 32,40 €/curs

ACTIVITAT FÍSICA PER A LA GENT GRAN CA càrrec d'Ana Hernàndez

Dilluns i dimecres 14 de setembre -22 de juny 11 -12 h 32,40 €/curs

ACTIVITAT FÍSICA PER A LA GENT GRAN DA càrrec d'Ana Hernàndez

Dimarts i dijous 15 de setembre - 21 de juny 8,15 - 9,15 h 32,40 €/curs

ACTIVITAT FÍSICA PER A LA GENT GRAN EA càrrec d'Ana Hernàndez

Divendres 18 de setembre - 17 de juny 9 - 10 h 23,80 €/curs

ACTIVITAT FÍSICA PER A LA GENT GRAN FA càrrec d'Ana Hernàndez

Divendres 18 de setembre - 17 de juny 10 - 11 h 23,80 €/curs

ACTIVITAT FÍSICA PER A LA GENT GRAN GA càrrec d'Ana Hernàndez

Divendres 18 de setembre - 17 de juny 11 -12 h 23,80 €/curs

AERÒBIC ADULTS (2)

A càrrec de Judit LlorachDimarts i dijous

6 d'octubre - 11 de febrer 19,30 - 20,30 h 58,83 €/curs

AERÒBIC JOVES (1)

A càrrec de Judit LlorachDimarts i dijous

6 d'octubre - 11 de febrer 20,30 - 21,30 h 58,83 €/curs

DONA I ESPORTA càrrec de Raül Caballero

Dimarts i dijous 15 de setembre - 21 de juny 9,15 - 10,15 h 12 €/mes

GACA càrrec de Judit Llorach

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 10,30 - 11,30 h 31,04 €/curs

MANTENIMENT PER A ADULTSA càrrec d'Ana Hernàndez

Dimarts i dijous 6 d'octubre - 11 de febrer 18,30 - 19,30 h 58,83 €/curs

(1) Ho organitza: Casal d’Avis de Fàtima

(1) Edat: de 14 a 35 anys(2) Edat: a partir de 35 anys

04

POSA’T EN FORMA

CENTRE CÍVIC DE FÀTIMA

ESPAI CÍVIC CENTRE

Page 5: Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

CURSOS

CURSOS

ALIMENTACIÓ NATURAL I VIDA SALUDABLEA càrrec de Lluís Castelltort

Dilluns 19 d'octubre - 30 de novembre 10 - 11,30 h 25,57 €/curs

BODY ART (0)

A càrrec de Marta CaraltDimarts

6 d'octubre - 9 de febrer 20,15 - 21,15h 44,52 €/curs

IOGA DINÀMICA càrrec de Manuel Perera

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 19 - 20,30 h 46,57 €/curs

IOGA SUAUA càrrec de Manuel Perera

Dimecres 7 d'octubre - 10 de febrer 10,30 - 12h 43,83 €/curs

MÈTODE PILATES AA càrrec de Leo Rodriguez

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 15,30 - 16,30 h 44,52 €/curs

MÈTODE PILATES B (1)

A càrrec de Walcidi ApareridaDimecres

7 d'octubre - 10 de febrer 20,30 - 21,30 h 45,00 €/curs

MÈTODE PILATES C (2)

A càrrec de Walcidi ApareridaDijous

8 d'octubre - 11 de febrer 9,30 - 10,30 h 48,00 €/curs

REFLEXOLOGIA PODALA càrrec de Lluís Castelltort

Dilluns 11 de gener - 8 de febrer 10 - 11,30 h 20,87 €/curs

TAITXÍ (3)

A càrrec de Lourdes MolinaDimecres

7 d'octubre - 10 de febrer 19 - 20,30 h 32,00 €/curs

TÈCNIQUES HIPOPRESSIVES INICIACIÓA càrrec de Marta Queralt

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 18,15 - 19,15 h 44,52 €/curs

TÈCNIQUES HIPOPRESSIVES CONTINUACIÓA càrrec de Marta Queralt

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 19,15 -20,15 h 44,52 €/curs

TROBADES DE MEDITACIÓA càrrec de Manuel Perera

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 20,30 - 22 h 46,57 €/curs

ABDOMINALS SENSE RISCA càrrec de Marta Caralt

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 19,30 - 20,30 h 47,30 €/curs

ARS CORPOREA càrrec de Carme Riba

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 15,30 - 16,30 h 29,22 €/curs

CONÈIXER L'ESTRÈS I MILLORA DE FORMA SALUDABLEA càrrec de Lluis Castelltort

Dimarts 3 - 24 de novembre 19 - 20,30 h 16,70 €/curs

COS, EMOCIONS I… MEDITACIÓA càrrec d'Àngel Sanromà

Dimecres 7 d'octubre - 10 de febrer 19 - 20,30 h 50,09 €/curs

CURS DE MASSATGE CRANIOFACIAL I TÈCNIQUES D'ESQUENAA càrrec de Lluís Castelltort

Dimarts 6 - 27 d'octubre 19 - 20,30 h 16,70 €/curs

ESTIRAMENTS MUSCULARS AA càrrec de Vanesa Irigaray

Dimecres 7 d'octubre - 10 de febrer 15,30 - 16,30 h 44,52 €/curs

ESTIRAMENTS MUSCULARS B A càrrec de Vanesa Irigaray

Divendres 9 d'octubre - 12 de febrer 15,30 - 16,30 h 47,30 €/curs

GIMNÀSTICA DEL CERVELLA càrrec de Judit Laborda

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 10,30 - 11,30 h 38,96 €/curs

GIMNÀSTICA SUAU I RELAXACIÓ (4)

A càrrec de M.Goretti EspañaDilluns

5 d'octubre - 20 de juny 16,30 - 17,30h 8 € /socis/mes 12 € /no socis /mes

IOGA ECCA càrrec de Manuel Perera

Dilluns 5 d'octubre - 8 de febrer 15,15 - 16,45 h 41,09 €/curs

IOGA DE LA DANSAA càrrec de Judit Marcè

Dissabte 12 de desembre 10 - 14 h 9,74 €/curs

JORNADA DE MEDITACIÓ: CLAUS I PRÀCTICAA càrrec de Manuel Perera

Dissabte 14 de novembre 9 - 14 h 13,91 €/curs

(1), (2) i (3) Ho organitza: Casal d’Avis de Fàtima (0) Body art: Per millorar el to muscular amb el treball del propi pes del cos. Combina elements del ioga i la fisioteràpia i tècniques de respiració clàssica. Activitat intensa

05

CENTRE CÍVIC DE FÀTIMA

COS I MENT

Page 6: Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

CURSOS

(4) Ho organitza: Associació Catalana d’Afectats de la FibromiàlgiaESPAI CÍVICCENTRE

MÈTODE PILATES AA càrrec de Josep Lluís Sánchez

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 10,30 - 11,30 h 44,52 €/curs

MÈTODE PILATES BA càrrec de Leo Rodriguez

Dimecres 7 d'octubre - 10 de febrer 18 - 19h 44,52 €/curs

MÈTODE PILATES CA càrrec de Josep Lluís Sánchez

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 15,30 - 16,30 h 47,30 €/curs

TÈCNIQUES HIPOPRESSIVESA càrrec de Marta Queralt

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 20,30 - 21,30 h 47,30 €/curs

ESPAIS DE TROBADA

CASAL D’AVISEspai de trobada per a la gent gran que vulgui

venir a passar una bona estona. Espai per po-

der llegir la premsa diària.Dies: de dilluns a divendres de 8 a 19 h.

Dissabte de 9 a 20 hLloc: Centre Cívic de FàtimaGRUP DE TROBADA

“GRANS DONES DE FÀTIMA”Per a dones de mes de 60 anys que vulguin

compartir una estona, fer manualitats, jocs,

xerrades. Cal inscripció prèvia.Dies: dimecres, de 16 a 18 h

Lloc: Centre Cívic de Fàtima

EL VESTÍBULEspai per llegir la premsa diària

Dies: de dilluns a divendres de 9 a 22 h.

Dissabte de 9 a 14 h i de 16 a 21 h

Lloc: Espai Cívic centreGRUP DE JUGADORES ANÓNIMOS

Dies: dilluns de 20 a 22 hLloc: Espai Cívic CentreGRUP DE SUPORT

AL DOLDies: dimecres de 19.30 h a 21 h

Lloc: Espai Cívic Centre

SERVEI DE SUPORT A LES ENTITATS I ASSOCIACIONSEls equipaments cívics tenen com a finalitat donar su-port a les entitats i associacions sense ànim de lucre. • Demanda d’espai per a reunions, activitats, troba-

des, espais de formació..• Suport i assessorament per a consultes d’associacio-

nisme, seu social, cessió de materials...• Col·laboració en projectes, festes majors, accions co-

munitàries...Tenim allotjades en els dos centres cívics 21 entitats:

ESPAI CÍVIC CENTRE: Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes del Bisbat de Vic- Comarca de l’Anoia // Alpinisme // Tatanka // APA (Associació de Psicòlegs de l’Anoia) // Club Es-cacs Igualada // Associació espanyola contra el càncer // Associació Juvenil Mal de cap // Coral Gatzara // Pro-tecció civil / Dessota // Astroanoia // Associació Flama del Canigó // Club Manga Igualada // APILC (Associ-ació de Professionals d’Inserció Laboral de Catalunya) // Associació Catalana d’Afectats de la Fibromiàlgia // Penya Blanc i Blava // Joventuts Musicals // Associació d’Agermanament Nova Esperanza

CENTRE CÍVIC DE FÀTIMA: Associació de Veïns de Fàtima // Casal d’Avis de Fàti-ma // Confrafia de Fàtima // Futbol Club Fàtima // Club Petanca Fàtima // Associació cultural Virgen del Rocío // La ClauPer a informació de les diferents entitats cal anar a la recepció dels dos centres.

06

COS I MENT

Page 7: Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

CURSOS

CURSOS

ANGLÈS PRÀCTIC: ESCOLTA I PARLA (NIVELL ELEMENTAL) A càrrec de Glòria López

Dimecres i divendres 7 d'octubre - 12 de febrer 10 - 11,30 h 3 pagaments de 30,13 €/curs

ANGLÈS CONVERSA A -NIVELL MITJÀ-A càrrec d'Elena Terraneo

Dilluns 5 d'octubre - 8 de febrer 19,30 - 21h 54,78 €/curs

ANGLÈS CONVERSA B -NIVELL ALT- A càrrec d'Elena Terraneo

Divendres 9 d'octubre - 12 de febrer 19,15 - 21,15h 3 pagaments de 27,59 €/curs

ANGLÈS INICIACIÓA càrrec d'Esther Álvarez

Dilluns i dimecres 5 d'octubre - 10 de febrer 19,15 - 20,45 h 3 pagaments de 28,30 €/curs

ANGLÈS NIVELL 2 (INTERMEDI)A càrrec d'Elena Terraneo

Dimarts i dijous 6 d'octubre - 11 de febrer 18,45 - 20,15 h 3 pagaments de 30,13 €/curs

FRANCÈS INICIACIÓA càrrec de Christophe Beaufumé

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 20 - 21,30h 58,43 €/curs

FRANCÈS PRÀCTICA càrrec de Christophe Beaufumé

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 20 - 21,30 h 62,09 €/curs

ITALIÀ (INICIACIÓ) A càrrec d'Andrea Ciavarella

Dilluns 5 d'octubre - 8 de febrer 19,30 - 21,30 h 3 pagaments de 24,35 €/curs

XERREM EN CATALÀA càrrec de Carmen Elvira

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 18,30 - 19,30 h Gratuït

RUS INICIACIÓA càrrec d'Ala Staver

Dimecres 7 d'octubre - 10 de febrer 19,30 - 21,30 h 3 pagaments de 29,68 €/curs

RUS INICIAL 2 (CAL TENIR-NE NOCIONS) A càrrec d'Ala Staver

Dimarts6 d’octubre - 9 de febrer 19,30 - 21,30 h 3 pagaments de 29,68 €/curs

ALEMANY INICIACIÓA càrrec de Cristina Martin

Dimecres 7 d'octubre - 10 de febrer 15 - 16,30 h 66,78 €/curs

ALEMANY INICIAL 2 (CAL TENIR-NE NOCIONS)A càrrec de Cristina Martin"

Dilluns 5 d'octubre - 8 de febrer 15 - 16,30 h 62,61 €/curs

ANGLÈS PRE-INTERMEDIATEA càrrec de Cintia García

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer" 19,45 - 21,45 h 3 pagaments de 23,65 €/curs

ANGLÈS PER A GENT GRAN INICIACIÓA càrrec d'Esther Álvarez

Dimarts i dijous 6 d'octubre - 11 de febrer 12 - 13 h 60,26 €/curs

ANGLÈS PER A GENT GRAN "VULL APRENDRE'N MÉS"A càrrec d'Esther Álvarez"

Dimarts i dijous 6 d'octubre - 11 de febrer 11 - 12 h 60,26 €/curs

ANGLÈS PER A GENT GRAN "LET'S SPEAK"A càrrec d'Esther Álvarez

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 9,30 - 11h 53,22 €/curs

FRANCÈS CONVERSAA càrrec de Christophe Beaufumé

Dimecres 7 d'octubre - 10 de febrer 20 - 21,30 h 58,43 €/curs

CENTRE CÍVIC DE FÀTIMA

SERVEI D’INFORMACIÓ I ATENCIÓ A LES DONES (SIAD MICOD)La Mancomunitat de la Conca d‘Òdena, a tra-vés del Servei d’Informació i Atenció a les Do-nes (SIAD MICOD), ofereix informació, primera atenció i acompanyament a les dones en tots els àmbits relacionats amb la vida laboral, social, personal i familiar.

Servei gratuït i confidencial per a totes les dones d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, la Pobla de Claramunt i Òdena.

Contacta-hi:Per telèfon: 636 365 631, de 10 a 12 h i de 16 a 18 h, de dilluns a divendresPer correu electrònic: [email protected] o també [email protected]

07

IDIOMES

ESPAI CÍVIC CENTRE

Page 8: Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

CURSOSJOCS DE MEMÒRIA A A càrrec de Diana Susín

Dimecres 7 d'octubre - 25 de novembre 11,30 - 12,30 h Gratuït

JOCS DE MEMÒRIA BA càrrec de Diana Susín

Dimecres 2 de desembre - 10 de febrer 11,30 - 12,30 h Gratuït

PLANTES D'INTERIOR I EXTERIOR, ARBRES I ARBUST, RECONEIXEMENT, MANTENIMENT I ESPORGAA càrrec de Sònia Barballó

Dimarts 6 d'octubre - 24 de novembre 19 - 21 h 38,96 €/curs

LLEGIR I ESCRIURE PER A PERSONES ADULTES AA càrrec de Roser Vila

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 10 - 11,30 h Gratuït

LLEGIR I ESCRIURE PER A PERSONES ADULTES BA càrrec de Roser Vila

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 19 - 20,30 h Gratuït

TALLER FAMILIAR DE CONSTEL·LACIONS (1)

A càrrec de Xavi Vaquero

Dimecres 7 d'octubre - 16 de desembre 19,30 - 22 h 3 pagaments de 25,51 €

08

FORMACIÓ

CURSOSASSERTIVITAT (2)

A càrrec de Roser VilàDissabte

3 - 17 d'octubre 10 - 12 h 17 €/curs

COACHING: UNA MIRADA AL CANVI CONSCIENT (3)

A càrrec de Jose Serrano

Dimarts 6 d'octubre - 15 de desembre 18,30 - 20,30 h 55,65 €/curs

JOCS DE MEMÒRIA A A càrrec de Diana Susín

Dijous 8 d'octubre - 26 de novembre 10 - 11 h Gratuït

JOCS DE MEMÒRIA BA càrrec de Diana Susín

Dijous 3 de desembre - 4 de febrer 10 - 11 h Gratuït

JOCS DE MEMÒRIA CA càrrec de Diana Susín

Dijous 8 d'octubre - 26 de novembre 17,30 - 18,30 h Gratuït

JOCS DE MEMÒRIA DA càrrec de Diana Susín

Dijous 3 de desembre - 4 de febrer 17,30 - 18,30 h Gratuït

INTRODUCCIÓ A LA LLENGUA DE SIGNES (4)

A càrrec de Roser Vila

Dilluns 28 de setembre - 21 de desembre 20,30 - 21,30 h 38 €/curs

MINDFULNNESS PER A REDUIR L'ESTRÈS I L'ANSIETAT I MILLORAR L'ATENCIÓ I CONCENTRACIÓ (5)

A càrrec de Roser Claramunt

Dilluns 12 d'octubre - 21 de desembre 20,30 - 21,45 34,78 €/curs

ESPAI CÍVIC CENTRE

(1) Les constel·lacions familiars són una eina de teràpia que ofereix comprensions molts clares sobre les dinàmiques familiars i com aquestes mantenen certs comportaments i pautes que poden generar malestar en la nostra vida.

A partir d’una aproximació teòrica, la qual es basa en el mètode (Ordres de l’Amor), i exercicis pràctics arribarem a comprensions que ens ajudaran a ampliar la mirada sobre els nostres vincles (familiars, laborals, d’amistats..) i orientar-nos cap a un millor benestar.

CENTRE CÍVICDE FÀTIMA

(2) Assertivitat: Aquí aprendrem què és l’assertivitat i com practicar-la per no tenir problemes de comunicació amb els nostres familiars, amics, coneguts…i estar millor amb nosaltres mateixos. Ho organitza: Associació Tatanka

(3) El coaching és una metodologia que serveix per cobrir el buit existent entre el que sóc ara i allò que vull arribar a ser. Eines per a l’excel·lència i el lideratge personal i/o professional, des d’un enfocament vivencial i pràctic.

(4) Ho organitza: Associació Tatanka

(5) Mindfulness per reduir l’estrès: Et sents sovint estressat i que no arribes a tot? Et costa mantenir l’atenció o la concentració? Tens dificultats a l’hora de dormir? Necessites mirar el mòbil constantment? Entrenar les teves habilitats d’atenció plena (Mindfulness) afavoreix una nova manera d’estar i relacionar-te amb l’entorn personal i professional, millorant el teu benestar personal i rendiment professional. A través de la seva pràctica t’adonaràs que pots passar de la resposta reactiva i automàtica a la resposta conscient davant de diferents situacions o estímuls.

Page 9: Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

09

MANUALITATS I ARTESANIA

CURSOS

CURSOS

ARRANJAMENTS DE ROBAA càrrec d'Ester Moreno i M. Dolors Moreno

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 19 - 21 h 3 pagaments de 27,50 €/curs

Material: a càrrec de l'alumne

BUFANDAA càrrec d'Ester Moreno i M. Dolors Moreno

Dimarts 17 - 24 de novembre 20 - 21 h 5,57 €/curs

Material: 18 €

DECORACIÓ DE NADALA càrrec d'Alícia Artigas

Divendres 6 de novembre - 18 de desembre 19 - 21 h 34,09 €/curs

Material: 18 €

DIBUIX I PINTURES D'OLI A L'AIGUA A (1)

A càrrec d'Agustina Fuertes

Dissabte 10 d'octubre - 13 de febrer 9,30 - 11,30 h 26 €/mes

Material: a càrrec de l'alumne

DIBUIX I PINTURES D'OLI A L'AIGUA B (2)

A càrrec d'Agustina Fuertes

Dissabte 10 d'octubre - 13 de febrer 11,45 - 13, 45 h 26 €/mes

Material: a càrrec de l'alumne

LLANES I FILSA càrrec d'Ester Moreno i M. Dolors Moreno

Dimarts i dijous 6 d'octubre - 11 de febrer 10 - 11,30 h 44,33 €/curs

Material: a càrrec de l'alumne

TÈCNIQUES DE VIDRE: TIFFANY, FALS TIFFANY, PINTURA I GRAVAT (3)

A càrrec d'Antònia Roig

Dimecres 7 d'octubre - 10 de febrer 19 - 21 h

67 €/curs Material:6 € comú. La resta a

càrrec de l'alumne

XAL MANTAA càrrec d'Ester Moreno i M. Dolors Moreno

Dimarts 3 - 24 de novembre 19 - 20 h 11,13 €/curs

Material: 28 €

AQUAREL·LAA càrrec de Xavier Gabriel

Dilluns 5 d'octubre - 8 de febrer 18 - 20 h 3 pagaments de 24,35 €/curs

Material: a càrrec de l'alumne

CENTRES DE FLORS DE NADALA càrrec de Sílvia Mir

Dijous 12 - 26 de novembre 19 - 21 h Material: 25 €

CERÀMICA (4)

A càrrec de Carme GonzálezDilluns

5 d'octubre - 8 de febrer 10 - 12 h 63 €/curs Material: a càrrec de l'alumne

EMBOLICAR REGALSA càrrec d'Alba Osuna

Dijous 3 - 10 de desembre 19 - 21 h 11,13 €/curs

Material: 5€

ESTAMPACIÓ I PINTURA SOBRE ROBAA càrrec de Gemma Gallego

Dijous 8 - 29 d'octubre 19 - 21 h

19'48 €/curs Material: 5 € comú. La resta a

càrrec de l'alumne

MANUALITATS PER A ADULTSA càrrec de Diana Susín

Dimarts 6 d'octubre - 21 de juny 15,15 - 16,45h Gratuït

Material: a càrrec de l'alumne

MANUALITATS PER A GENT GRANA càrrec de Diana Susín

Dijous 8 d'octubre - 16 de juny 15,15 - 16,45h Gratuït

Material: a càrrec de l'alumne

PATCHWORK A MÀQUINAA càrrec d'Anna Ramírez

Dimecres 7 d'octubre - 10 de febrer 15 - 17 h 3 pagaments de 25,97€/curs

Material: a càrrec de l'alumne

PUNT DE MITJAA càrrec de Mercè Martí

Dilluns 5 d'octubre - 8 de febrer 19 - 21 h 3 pagaments de 24,35 €/curs

Material: a càrrec de l'alumne

TALLER BÀSIC DE RESTAURACIÓ DE MOBLESA càrrec de Paquita Izquierdo

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 19 - 21 h 3 pagaments de 25,97 €/curs

Material: a càrrec de l'alumne

(1), (2) i (3) Ho organitza: Casal d’avis de Fàtima

(4) Ho organitza: Casal d’avis de Fàtima

CENTRE CÍVIC DE FÀTIMA

ESPAI CÍVICCENTRE

Page 10: Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

10

MÚSICA I BALLS

CURSOS

CURSOS

CASTANYOLES (A PARTIR DE 12 ANYS)A càrrec de Dolores López

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 17,45 h - 18,45h 44,52 €/curs

DANSA ADULTS (1)

A càrrec de Dolores LópezDimecres

30 de setembre - 22 de juny 19 - 20,30 h 18 €/mes Pagament trimestral

BHANGRAA càrrec de Sílvia Carreras

Dilluns 5 d'octubre - 8 de febrer 18,45 - 20 h 42,00 €/curs

SEVILLANES INICIACIÓA càrrec de Dolores Lòpez

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 18,45 - 19,45 h 41,39 €/curs

SEVILLANES CONTINUACIÓA càrrec de Dolores Lòpez

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 19,45 - 20,45 h 41,39 €/curs

TALLER DE GOSPELA càrrec de Gemma Gallego

Divendres 9 d'octubre - 12 de febrer 19 - 20,30 h 45,46 €/curs

SALSA I BACHATA (NIVELL INICIACIÓ) (2)

A càrrec d'Àlex i Laura

Divendres 9 d'octubre - 12 de febrer 20 - 21,15 h 51,74 €/curs

SALSA I BACHATA (NIVELL INTERMEDI) (3)

A càrrec d'Àlex i Laura

Dissabte 10 d'octubre - 13 de febrer 19 - 20,15 h 51,74 €/curs

ZUMBABOLLYWOODA càrrec de Tània Quijano

Dijous8 d’octubre - 11 de febrer 21 - 22 h 41,39 €/curs

BALLEM SARDANES A càrrec de l'Agrupació Sardanista Igualada

Dimarts 15 de setembre - 21 de juny 17,30 - 18,30 h gratuït

COUNTRY LINE DANCE 1R NIVELL (4)

A càrrec de José RomeroDimarts

6 d'octubre - 9 de febrer 19 - 20,30 h 49,00 €/curs

COUNTRY LINE DANCE INICIACIÓ (5) A càrrec de José Romero

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 20,30 - 21,30 h 36,00 €/curs

COUNTRY LINE DANCE MANTENIMENTA càrrec de Jose Romero

Dilluns 5 d'octubre - 8 de febrer 19,30 - 21 h 45,00 €/curs

FUSION LATIN MOVESA càrrec de Laura i Àlex

Dimecres 7 d'octubre - 10 de febrer 20,30 - 21,45 h 50,64 €/curs

GUITARRA NIVELL II (6)

A càrrec d'Eloi SelvaDilluns

5 d'octubre - 14 de desembre 18,30 - 19,30h 57,00 €/curs

INICIACIÓ A LA GUITARRA (7)

A càrrec d'Eloi SelvaDilluns

5 d'octubre - 14 de desembre 19,30 - 20,30 h 58,00 €/curs

LINDY HOP "INICIACIÓ"A càrrec d'Inno Arnau i Judit Clavero

Dissabtes 10 d'octubre - 7 de novembre 19 - 20,45 h 21,30 €/curs

TROPICALS EN LÍNIAA càrrec d'Àlex

Dilluns 5 d'octubre - 8 de febrer 20 - 21,15 h 47,48 €/curs

(4) i (5) Ho organitza: Anoia Country(6) i (7) Ho organitza: Grup de lleure “La Clau”

(1) Ho organitza: ADAF (Amics de la Dansa de Fàtima)(2) Salsa bachata iniciació: NO cal venir amb parella(3) Salsa bachata intermedi: cal venir amb parella

CENTRE CÍVIC DE FÀTIMA

ESPAI CÍVIC CENTRE

Page 11: Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

EMBARÀS I PETITA INFÀNCIA

CURSOS

CURSOS

PILATES AMB NADONSA càrrec de Leo Rodríguez

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 16,30 - 17,30 h 38,96 €/curs

TÈCNIQUES HIPOPRESSIVES AMB NADONSA càrrec de Marta Queralt

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 9,30 - 10,30 h 41,39 €/curs

IOGA CREATIU PER A L'EMBARÀS I EL PART AA càrrec de Maria Teresa Moncunill

Dimecres 7 d’octubre - 9 de desembre 18 - 19,30 h 45,91 €/curs

IOGA CREATIU PER A L'EMBARÀS I EL PART BA càrrec de Maria Teresa Moncunill

Dimecres 13 de gener - 24 de febrer 18 - 19,30 h 29,22 €/curs

MASSATGE INFANTIL NADONS AA càrrec de Maria Teresa Moncunill

Dimecres 7, 14, 28 d’octubre i 4 de novembre 17 - 18 h 14,78 €/curs

MASSATGE INFANTIL NADONS BA càrrec de Maria Teresa Moncunill

Dimecres 11 de novembre - 2 de desembre 17 - 18 h 14,78 €/curs

CENTRE CÍVIC DE FÀTIMA

ESPAI CÍVICCENTRE

CLUBS DE LECTURACLUB DE LECTURA FÀCIL DEL CENTRE CÍVIC DE FÀTIMAEn el club de lectura fàcil, dins de l’activitat del “Xerrem en català” del Centre Cívic de Fàtima, es troben persones que han llegit un ma-teix llibre i que estan interessades a comentar-lo, guiats per un mo-derador. Tot parlant en català, el practiquen i milloren el seu nivell. Per participar-hi cal apuntar-se a l’activitat “Xerrem en català”.

Dies: dimarts, 17 de novembre (El secret de la matre, J.L. Wit-terick) i 19 de gener (Mecanoscrit del segon origen, David Sa-fier),

Horari: de 2/4 de 7 a 2/4 de 8 de la tarda.A càrrec de Carmen ElviraHi col·labora Biblioteca Central d’Igualada

CLUB DE LECTURA DE L’ESPAI CÍVIC CENTRET’agradaria poder compartir un espai per parlar d’un llibre? Sí es així, aquest espai és per a tu.Es triarà un llibre per tal que el llegiu i després d’un temps us tro-bareu per poder comentar impressions i qüestions que us hagi des-pertat la seva lectura. El grup serà conduït per una persona que farà de moderadora.* Els llibres, els proporcionarà la Biblioteca Central d’Igualada.* Activitat per apuntar-se en llista d’espera.

Dies: dijous, 24 de setembre (El vell i el mar, d’Ernest Hermin-gway) i 26 de novembre (El sentit d’un final, de Julian Barnes)

Horari: a les 6 de la tardaInscripció: 6 €/ curs anualA càrrec de Josep Pallarès

Hi col·labora Biblioteca Central d’Igualada

11

LA CASA DEL PARCActivitats que es realitzen a “La casa del Parc” situada al parc del Xipreret per a famílies amb infants entre 0-3 anys

LUDOTECA FAMILIAR Adreçada a totes les famílies amb infants entre 0-3 anys

Dies: dimecres, a partir del 16 de setembreHorari: de 4 a 7 de la tardaServei gratuït

TALLERS COMPARTINT LA CRIANÇACom t’ha canviat la vida la teva criatura? Ser mare i pare comporta nove-tats a la vida, emocions molt intenses que tot sovint ve de gust compartir amb altres pares i mares.Vine amb el teu nadó a compartir les teves experiències i també trobaràs especialistes que et podran orientar si ho necessites, en un ambient tran-quil i familiar que contribueix a adaptar-se als canvis personals i familiars.

Dies: Grup A: els dimarts d’octubre i novembre Grup B: els dimarts de gener i febrerHorari: de 10 a 11,30 hEdats: familiars amb infants de 0 a 12 mesosPreu: 10€ (Inscripcions trucant al telèfon: 938045482)Ho organitza: Dones amb Empenta.

Page 12: Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

12

CURSOS

CURSOS

MÀGIC BOLLYWOOD (8 A 12 ANYS)A càrrec de Tània Quijano

Divendres 9 d'octubre - 12 de febrer 18 - 19 h 41,39 €/curs

ESPAI DE DEURES AA càrrec de Diana Susín

Dilluns i dimecres 5 d'octubre - 22 de juny 17,15 - 18,15 h Gratuït

ESPAI DE DEURES BA càrrec de Diana Susín

Dilluns i dimecres 5 d'octubre - 22 de juny 18,15 - 19,15 h Gratuït

DANSA PETITS(1R - 3R DE PRIMÀRIA) (1)

A càrrec de Dolores López"

Dimecres 30 de setembre - 22 de juny 17,45 - 18,45 h 12 €/mes

Pagament trimestral

DANSA MITJANS(4T - 6È DE PRIMÀRIA) (2)

A càrrec de Dolores López

Dijous 1 d'octubre -16 de juny 17,45 - 18,45 h 12 €/mes

Pagament trimestral

DANSA GRANS (1R D'ESO - 2N BATXILLERAT) (3)

A càrrec de Dolores López"

Dijous 1 d'octubre - 16 de juny 16 - 17,30 h 15 €/mes

Pagament trimestral

DANSA JOVES I (NIVELL AVANÇAT) (4)

A càrrec de Dolores López

Dimarts 29 de setembre - 21 de juny 19 - 21 h 22 €/ mes

Pagament trimestral

LLENGUA DE SIGNES PER A INFANTSA càrrec de Roser Vilà, de Tatanka

Dijous 24 de setembre - 17 de desembre 18 - 19 h 38 €/curs

JUMPING (6 - 12 ANYS)A càrrec d'Anabel Torreblanca

Dilluns 5 d'octubre - 8 de febrer 17,30 - 18,30 h 36,52 €/curs

CUINA BÀSICA PER A INFANTS I (5)

A càrrec de Lídia SolàDilluns

5 d'octubre - 20 de juny 17,30 - 19 h 19,91 €/mes

CUINA BÀSICA PER A INFANTS II (5)

A càrrec de Lídia SolàDissabte

3 d'octubre - 28 de novembre 18,30 - 20 h 43,57 €/curs

CUINA MENUTS: "MIQUELETS" DE CREMA I NATA (6) A càrrec de Lídia Solà

Dissabte 3 d'octubre 16,30 - 18 h 5,54 €/curs

CUINA MENUTS: BRAÇ DE GITANO (6)

A càrrec de Lídia SolàDissabte

10 d'octubre 16,30 - 18 h 5,54 €/curs

CUINA MENUTS: "DONETTES" (6) A càrrec de Lídia Solà

Dissabte17 d'octubre 16,30 - 18 h 5,54 €/curs

CUINA MENUTS: TARTALETES VARIADES (6)

A càrrec de Lídia Solà

Dissabte 24 d'octubre 16,30 - 18 h 5,54 €/curs

CUINA MENUTS: PÚDING DE PA (6)

A càrrec de Lídia SolàDissabte

31 d'octubre 16,30 - 18 h 5,54 €/curs

CUINA MENUTS: SANDVITXOS DIVERTITS (6)

A càrrec de Lídia Solà

Dissabte 7 de novembre 16,30 - 18 h 5,54 €/curs

CUINA MENUTS: BESCUIT DE CREMA DE LLIMONA (6)

A càrrec de Lídia Solà

Dissabte14 de novembre 16,30 - 18 h 5,54 €/curs

CUINA MENUTS: CROQUETES (6)

A càrrec de Lídia SolàDissabte

21 de novembre 16,30 - 18 h 5,54 €/curs

CUINA MENUTS: DORIYAKIS (6)

A càrrec de Lídia SolàDissabte

28 de novembre 16,30 - 18 h 5,54 €/curs

CURS DE LLENGUA ÀRAB PER A INFANTS (INICI)A càrrec de Dones Nour

Dimecres i divendres 2 d'octubre - 17 de juny 17,30 - 19 h 10€/mes (*)

CENTRE CÍVIC DE FÀTIMA

INFANTS I JOVES

(1), (2), (3) i (4) Ho organitza: ADAF (Associació de Dansa Amics de Fàtima)

Page 13: Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

LUDOTECALa ludoteca és un equipament cívic, on s’educa a través del joc i la joguina. S’ofereix als infants material de joc organitzat en diferents racons. L’activitat principal és el joc, tot i que també s’organitzen tallers i diferents activitats al voltant del joc i la joguina. A la ludoteca es treballen valors cívics com el respecte, la solidaritat, la convivència,...Activitat diària amb infants (activitat de curs)Activitat on els infants poden venir a jugar una tarda a la setmana i conèixer nous jocs i nous companys.

Dies: dilluns a divendres de 5 a 8 de la tarda.Préstec de jocs de taula per als usuaris inscrits a la ludoteca.Edats: per a infants nascuts entre el 2004 i el 2010.

INSCRIPCIONS: El dimarts 15 de setembre a les 3 de la tarda es donaran números per fer la inscripció; el número indicarà el dia i l’hora de la inscripció que serà el dimarts 15 o el dimecres 16 de setembre a la tarda. Les inscripcions no es poden fer per telèfon. Cada família pot apuntar la seva i una altra.Visites escolars

Informació: telèfon 93 805 57 34 o [email protected]

ESCOLESLa ludoteca ofereix activitats perquè grups escolars puguin aprendre tot ju-gant. - Juguem amb grans jocs cooperatius (per a infants de 2n a 4t de primària).- Juguem amb jocs matemàtics (per a infants de 5è i 6è de primària ).- Juguem jugant (per a infants de P4 a 6è de primària).Cal concertar visita trucant a la ludoteca dimarts i dijous de 9 a 13.30 h a partir del dijous 3 de setembre.

LUDOTECA FAMILIAR (ACTIVITAT D’OCTUBRE A ABRIL)Ludoteca oberta perquè pares i mares puguin conèixer i compartir jocs i jo-guines amb els seus fills tot passant una estona agradable en companyia d’altres famílies.L’activitat està recomanada per a infants a partir de 3 anys acompanyats dels seus familiars.No cal inscripció.

Dissabtes entre 2/4 de 6 i 2/4 de 8 de la tarda.Del 3 d’octubre al 19 de desembre de 2014 .

Activitat organitzada conjuntament amb l’Espai Cívic Centre de l’Ajuntament d’Igualada.

LUDOTECA SANT MIQUEL Carrer Trinitat 12, Igualada. 93 805 57 [email protected]

13

CURSOS

INFANTS I JOVES

(5) Edats: Infants de 3r a 6è de primària (6) Edats: Infants de P3 a 2n de primària (7) Edats: 4t de primària a 1r d’ESO

(*) Preu: 10€ (1 nen) // 15 € (2 germans) // 25 € (3 germans) (**) Matrícula: 5 € // Edats: de 6è de primària a 2n d’ESO

ESPAI CÍVICCENTRE

CURS DE LLENGUA ÀRAB PER A INFANTS (CONTINUACIÓ)A càrrec de Dones Nour

Dimecres i divendres 2 d'octubre - 17 de juny 19 - 20,30 h 10€/mes (*)

CURS D'ANGLÈS PER INFANTS I JOVES (7)

A càrrec de Dones Nour

Dilluns 5 d'octubre - 20 de juny 17,30 - 19 h 10 €/mes (**)

LUDOTECA FAMILIARA càrrec de Natàlia

Dissabte 3 d'octubre - 13 de febrer 17,30 -19,30 Gratuït

GRUP DE TROBADA MANGAA càrrec de Club Manga Igualada

Divendres - dissabtes Fins al juny 18,15 - 21 h Gratuït

SERVEI LOCAL DE CATALÀ D’IGUALADACONSORCI PER A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA INFORMACIÓ AL SLC D’IGUALADA c.Lleida, 78 (edifici Ig-Nova), 938048899 [email protected], www.cpnl.cat/xarxa/cnlmontserratCursos de català de tots els nivells• Presencials o en línia• Certificats oficials• Descomptes del 70 % a aturats i del 50% a pensionistes, entre d’altres • Voluntariat per la llengua

PROVES D’ACCÉS PER A NOU ALUMNATSi no sabeu el nivell de català, heu de fer una prova:

Dies: 7 i 8 de setembre , de 10 a 14 h, i 14 de setembre, de 10 a 14 h i de 17 a 19 h

MATRÍCULA D’ANTIC ALUMNAT Horari: de 10 a 14 h. Tardes: hores convingudes.Nivells bàsic i elemental, a partir del 15 de setembreNivells intermedi i suficiència, a partir del 16 de setembre

MATRÍCULA GENERALNivells bàsic i elemental, a partir del 17 de setembreNivells intermedi i suficiència, a partir del 18 de setembre

PUNT DE TROBADA DE PARELLES LINGÜÍSTIQUESEl voluntariat per la llengua és una activitat en què les persones que parlen mí-nimament el català poden practicar-lo una hora a la setmana amb un voluntari lingüístic. Voluntaris i aprenents poden apuntar-s’hi i se’ls assignarà una parella lingüística amb qui podran conversar en l’horari i lloc que acordin. Més informació a www.vxl.cat o al telèfon 938721707 - 938048899

Page 14: Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

EXPOSICIONS I XERRADES“CONNECTA AMB LA TEVA MALALTIA”Viure amb una malaltia crònica planteja nous reptes a una persona. Aprendre a afrontar-los i a cuidar de la pròpia salut requereix temps i suport. En aquesta con-ferència et presentarem les eines que t’ajudaran en el procés. T’apuntes a descobrir una altra perspectiva d’enfrontar-te a la vida?

Dia: dimecres, 7 d’octubreHora: a les 17 hLloc: Espai Cívic CentreHo organitza: ALCER (Associació per a la Lluita contra les Malalties del Ronyó)

NO A LA PENA DE MORTExposició organitzada per Amnistia Internacional reflexionant sobre el tema de “no a la pena de mort”. Es realitzarà dins dels actes de l’Octubre Solidari.

Dies: del 19 d’octubre al 2 de novembreInauguració: dilluns, 19 d’octubre a les 19,30 hLloc: Espai Cívic CentreHo organitza: Amnistia Internacional.

14

CURSOSINTERNET A càrrec de Ricard Rubira

Dilluns 5 d'octubre - 8 de febrer 11,30 - 13 h 40,11 €/curs

LA PRIMERA VEGADAA càrrec de Diana Susín

Dimecres 7 d'octubre - 10 de febrer 9,30 - 11 h 42,78 €/curs

TAULETES I MÒBILS ANDROIDA càrrec de Ricard Rubira

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 11,30 - 13 h 45,46 €/curs

VULL APRENDRE'N MÉS -1A càrrec de Diana Susín

Dilluns 5 d'octubre - 8 de febrer 15 - 16,30 h 40,11 €/curs

VULL APRENDRE'N MÉS- 2A càrrec de Ricard Rubira

Dilluns 5 d'octubre - 8 de febrer 9,30 - 11 h 40,11 €/curs

VULL APRENDRE'N MÉS- 3A càrrec de Ricard Rubira

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 9,30 - 11h 45,46 €/curs

AULA DE NOVES TECNOLOGÍES

CENTRECÍVIC DEFÀTIMA

CURSOSAPRENDRE A FER SERVIR EL MÒBIL AA càrrec de Diana Susín

Dimarts 6 d'octubre - 3 de novembre 11,30 - 12,30 h 15,00 €/curs

APRENDRE A FER SERVIR EL MÒBIL BA càrrec de Diana Susín

Dijous 7 de gener - 4 de febrer 19 - 20 h 15,00 €/curs

DE LA CÀMERA A L'ORDINADORA càrrec de Diana Susín

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 11,30 - 12,30 h 30,30 €/curs

ESPAI OBERTA càrrec de Diana Susín

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 19 - 20 h Gratuït

INTERNET A càrrec de Ricard Rubira

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 17 - 18,30 h 45,46 €/curs

LA PRIMERA VEGADAA càrrec de Diana Susín

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 17 - 18,30 h 42,78 €/curs

NOCIONS BÀSIQUES AMB WINDOWS 8 A càrrec de Ricard Rubira

Dijous 8 d'octubre - 26 de novembre 19 - 20 h 19,48 €/curs

OFIMÀTICA EN LÍNIAA càrrec de Ricard Rubira

Dijous 3 de desembre - 11 de febrer 19 - 20 h 21,91 €/curs

PRESENTACIONS AMB POWERPOINTA càrrec de Diana Susín

Dimarts 12 de gener - 9 de febrer 11,30 - 12,30 h 12,17 €/curs

VULL APRENDRE'N MÉS- 1A càrrec de Diana Susin

Dimarts 6 d'octubre - 9 de febrer 9,30 - 11 h 42,78 €/curs

VULL APRENDRE'N MÉS- 3A càrrec de Ricard Rubira

Dijous 8 d'octubre - 11 de febrer 15 -16,30 h 45,46 €/curs

XARXES SOCIALSA càrrec de Diana Susin

Dimarts 10 de novembre - 15 de desembre 11,30 - 12,30 h 14,61 €/curs

ESPAI CÍVIC CENTRE

Page 15: Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

CAMINADESCaminades amb el Centre Cívic de Fàtima Caminades adreçades a grans i petits.Cal portar calçat adient i aigua. Trobarem un avituallament a mitja caminada.

Ho organitza: Grup de lleure “La Clau”

CAMINADA PER ARGENÇOLACaminada pel terme d’Argençola, Rocamora i camí de Sant Jaume. Recorregut circular.

Dia: diumenge, 4 d’octubre. Sortida puntualment a les 9 del matí de “La quinta forca”, a l’inici de la carretera d’Argençola

Durada aproximada de 3 hores i mitjà. Hi haurà un petit avituallament a mig camí.

Preu: Gratuït (Cal inscripció prèvia obligatòria als centres cívics d’Igualada.)

Ho organitza: Grup de Lleure “La Clau”.

CAMINADA PER LA ZONA DE CAN MASERNAUCaminada per la zona de Can Masernau i les casetes d’en Mussons d’Òdena

Dia: diumenge, 15 de novembre. Sortida puntualment a les 9 del matí del centre cívic de Fàtima

Durada aproximada de 3 hores i mitjà. Hi haurà un petit avituallament a mig camí.

Preu: Gratuït (Cal inscripció prèvia obligatòria als centres cívics d’Igualada.)

Ho organitza: Grup de Lleure la Clau

SORTIDESANEM A CONCERT I MUSEUEs tracta d’una activitat destinada a adquirir recursos per-sonals per poder gaudir millor de les propostes escèniques i artístiques. Cada trimestre es realitzarà una sortida a un concert, a una obra de teatre o a un museu/exposició. Prèvi-ament a aquestes sortides hi haurà unes sessions de treball per tal de preparar als espectadors.

ANEM AL MUSEU: DESCOBRIM EL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA I EL QUARTER DE SANT PERE

Dia: dissabte, 24 d’octubre de 2015. Sortida del passeig cantonada carrer Òdena a les 9 del matí. Arribada a les 14 h aproximadament.

Sessió preparatòria: dilluns, 19 d’octubre a les 20 hPreu: 30 € (inclou autocar i visita guiada)A càrrec de M. Goretti Bartrolí i PiquéHo organitzen: Espai Cívic Centre i Escola d’Art Gaspar

Camps.

Visita privada guiada al palau de la música:La visita s’inicia a la sala d’assaig de l’Orfeó Català, on es troba la primera pedra de l’edifici el 1905 i on encara avui, i des de fa més de 100 anys, el cor de l’Orfeó Català assaja regularment.La visita continua per l’escala noble adornada amb flors, senyeres i una barana única: construïda combinant amb saviesa materials de tot tipus com ferro o vidre i creant un món de detalls fantàstics i sorprenents; la sala Lluís Millet, des d’on s’entreveu la gran balconada exterior amb columnes que simbolitzen flors de tota mena, en un homenatge a la natura, i finalment la sala de concerts, amb la seva explosió de colors, de formes i llum, el seu grandiós recital d’art amb la seva gran lluerna.

Visita al quarter de Sant Pere: recorregut pel quarter de Sant Pere, amb el monestir de Sant Pere de les Puel·les, edifici religiós que va generar el nucli neuràlgic de l’antic quarter, un barri que va experimentar una gran evolució, creativitat i iniciativa tèxtil amb el pas de l’artesania a les fàbriques.

ANEM A CONCERT: “ÒPERA LE NOZZE DI FIGARO DE MOZART” AL TEATRE KURSAL DE MANRESA

Concert: dimecres, 11 de novembre a les 9 del vespre. Sortida de la parada de l’autobús del passeig Verdaguer cantonada carrer Òdena, a 2/4 de 8 del vespre.

Sessió preparatòria: dilluns, 9 de novembre, a les 20 h a l’Espai Cívic Centre

Preu: 60 € (inclou concert i transport.Ho organitzen: Escola Municipal de Música i Espai Cívic

Centre.

Le nozze di Figaro, en català Les noces de Fígaro, K. 492, és una opera buffa en quatre actes composta per Wolfgang Amadeus Mozart sobre un llibret de Lorenzo da Ponte, basat a l’obra de Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais, Le mari-age de Figaro. Fou composta entre 1785 i 1786 i estrenada a Viena l’1 de maig de 1786 sota la direcció del mateix compositor.Escrita en italià, és una de les òperes més importants de la història de la música. És considerada com una de les millors creacions de Mozart, i rebé moltes crítiques a la seva època al mateix temps que recollí grans èxits en les seves repre-sentacions.

VISITES GUIADES PER CONÈIXER IGUALADACONEIX L’ARXIU COMARCALDescobrim l’Arxiu comarcal de l’Anoia, on podem trobar do-cuments del s. XIII al XX i més de 100.000 fotografies.

Dia: dijous, 12 de novembreHora: 10 h a l’Arxiu comarcalPreu: gratuïtHo organitza: Oficina d’Inclusió i Cohesió Social.

CONEIX EL TEATRE MUNICIPAL L’ATENEUVols conèixer el teatre des de dins, on són els camerinos, què s’amaga darrere un escenari? Pugem el teló per a tu.

Dia: dimarts, 12 de generHora: a les 10 al Teatre Municipal l’AteneuPreu: gratuïtHo organitza: Oficina d’Inclusió i Cohesió Social.

15

23

Page 16: Programa Centres Cívics Octubre 2015-Febrer 2016

Carrer de la Trinitat, 12Tel.: 93 806 81 01Correu electrònic: [email protected]

Horari:De dilluns a divendres, de 9 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 3 de la tarda a 10 del vespreDissabtes de 9 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a 9 del vespre

Avinguda de la Pietat, 42-44Tel.: 93 805 26 21Correu electrònic: [email protected]

Horari:De dilluns a divendres, del 9 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 5 de la tarda a 10 del vespreDissabtes de 2/4 de 10 del matí a 2 del migdia i de 6 de la tarda a 2/4 de 10 del vespre

AMB EL SUPORT DE

Dis

seny

grà

fic:

Send

ra &

Enr

ich

- di

ssen

y=ig

uala

da

16